Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi

Asjaajamise alused (1)

3 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • MIDA missioon KUIDAS?
  • Mida väljendab toitlustusettevõtte missioon?
  • Mida kirjeldab toitlustusettevõtte äriidee?
  • Kuidas - kellele?
  • Kes on kohvikute klientideks?
  • Mida kuidas?
  • Mis teenuseid pakub hotelli restoran ?
  • Milline on hotelli fuajeebaari äriidee?
  • Milliseid teenuseid pakuvad catering-ettevõtted?
  • Millised on erinevused?
  • Miks vajab inimene toitu?
  • Mida tähendab teie jaoks TOIT?
  • Mida tähendab teie jaoks mõiste TOITUMINE?
  • Millistest toiduainetest saame süsivesikuid?
  • Kui palju süsivesikuid me päevas vajame?
  • Millistest toiduainetest saame rasvu?
  • Kui palju rasvu me päevas vajame?
  • Millistest toiduainetest saame valke?
  • Kui palju valke me päevas vajame?
  • Millistest toiduainetest saame mineraalaineid?
  • Kui palju rasvu me päevas vajame?
  • Millistest toiduainetest saame vitamiine?
  • Milleks me vitamiine vajame?
  • Kui palju vajab inimene vett päevas?
  • Millest sõltub inimese veevajadus?
  • Kuidas jaotub energia söögikordade vahel?
  • Kuidas on tegelik olukord?
  • Millised toiduained sobivad laktoosikule?
  • Millised toiduained sobivad vegetaarlasele?
  • Mida tohib inimene süüa gluteenivaba dieedi korral?
  • Mida saame teada pakendilt?
  • Millest sõltub toiduaine kvaliteet?
  • Millist teavet saame toiduaine pakendilt?
  • Mida tähendab pakendil kirjutatud Kõlblik kuni ja Parim enne?
  • Mida kontrollitakse toiduainete vastuvõtmisel ?
  • Mis tooteid saame teraviljadest?
  • Kuidas säilitatakse leivatooteid?
  • Mis toitaineid saame köögi- ja puuviljadest?
  • Mis on aluseks köögi- ja puuviljade valikul?
  • Milliseid säilitamise tingimusi vajavad köögi- ja puuviljad?
  • Mis toitaineid saame piimast ja piimasaadustest?
  • Mis toorainest valmistatakse jäätist?
  • Missugused toiduained sobivad laktoosikule?
  • Mis toitaineid saame lihast?
  • Millest juhindutakse lihade säilitamisel?
  • Mis toitaineid saame kalast?
  • Kuidas liigitatakse rasvasuse alusel kalu?
  • Millistest toiduainetest saame taimseid rasvu?
  • Millistest toiduainetest saame loomseid rasvu?
  • Millise rasvasisaldusega on majoneesid?
  • Mis vahe on mineraal- allika- ja lauaveel?
  • Mis vahe on täismahlal nektaril ja mahlajoogil?
  • Kuidas iseloomustakse valgeid veine punaseid veine?
  • Mis vahe on šampanjadel ja vahuveinidel?
  • Mis toorainest valmistatakse veinid brändid?
  • Mis toorainest valmistatakse siidrid kalvadosid?
  • Mis toorainest valmistatakse õlled?
  • Mis toorainest valmistatakse viskid?
  • Mis toorainest valmistatakse rummid?
  • Mis toorainest valmistatakse tekiilad?
  • Mis toorainest valmistatakse viinad?
  • Mis erinevus on šoti iiri ameerika ja kanada viskide vahel?
  • Mis vahe on VS VSOP - XO konjakitel?
  • Mis toite sobib pakkuda külma eelroana?
  • Mis toite sobib pakkuda kuuma eelroana?
  • Mis suppe pakutakse kuuma eelroana?
  • Mis toite sobib pakkuda kuuma vaheroana?
  • Mis toite sobib pakkuda järelroana?
  • Mis roakäikudesse sobib lülitada taignatooteid?
  • Mis toidusektsioonid on tavaliselt restorani toidukaardil?
  • Mis välisriigis olete käinud?
  • Mille poolest erinevad õhtusöögimenüüd lõunasöögimenüüdest?
  • Mida tuleb arvestada piduliku eine menüü koostamisel?
  • Mis on ettevõtte toidukaart?
  • Mida toidukaardi koostamisel arvestatakse?
  • Kui palju kulub roa valmistamiseks toorainet?
  • Mida mõistetakse tooraine brutokaalu all?
  • Mida mõistetakse tooraine netokaalu all?
  • Mida mõistetakse tooraine kasutuskaalu all?
  • Mida näitab külmtöötluskao protsent?
  • Mida näitab kuumtöötluskao protsent?
  • Kui palju saadi puhastatud lillkapsast?
  • Kui suur oli kala ostukaal?
  • Kui suur on toidu väljatulek portsjoni suurus?
  • Mis on roa omahind müügikattega?
  • Mis on müügihind koos käibemaksuga?
  • Mida mõistetakse müügikatteprotsendi all?
  • Millal toitu maitsestatakse?
  • Miks toite maitsestatakse?
  • Mis on maitseained?
  • Mida nimetatakse klassikalisteks vürtsideks?
  • Mis on maitsetaimed?
  • Mis on maitseainete segud?
  • Kuidas maitseaineid säilitatakse?
  • Millal toitu maitsestatakse?
  • Kuidas toite maitsestatakse?
  • Kus kasutatakse puljongeid?
  • Kuidas liigitatakse puljongeid?
  • Millistest toorainetest keedetakse puljongeid?
  • Kuidas suppe liigitatakse?
  • Milliseid puljongeid kasutatakse suppide valmistamiseks?
  • Milliseid lisandeid kasutatakse suppide serveerimisel?
  • Miks on kastmed toidu koostises olulised?
  • Kuidas liigitatakse kastmeid värvuse järgi?
  • Millistest komponentidest koosnevad soojad põhikastmed?
  • Milline on salatite koht menüüs?
  • Kuidas salateid liigitatakse?
  • Kui palju lisatakse salatitele kastmeid?
  • Kuidas saab salateid serveerida?
  • Kuidas valmistatakse toorsalateid?
  • Kuidas valmistatakse segasalateid?
  • Milline on võileibade koht menüüs?
  • Kuidas võileibu liigitatakse?
  • Millega võileibu määritakse?
  • Mis toitaineid saame putrudest?
  • Kuidas keedetakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas kasutatakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas valmistatakse vedelaid ja tihkeid putrusid?
  • Kuidas keedetakse pastat?
  • Missugune on värske kala?
  • Kuidas toimub lapikute kalade nülgimine?
  • Kuidas fileeritakse?
  • Kuidas seejärel toimida?
  • Kuidas lihasid keedetakse?
  • Kuidas valmistatakse suuri praade?
  • Kuidas praetakse lihast portsjontükke?
  • Kuidas hautatakse lihast portsjontükke?
  • Miks säilitatakse keedetud kartuleid külmas vees?
  • Milline on magustoitude koht menüüs?
  • Kuidas magustoite liigitatakse?
  • Kuidas magustoite serveeritakse?
  • Kui suured on magustoiduportsjonid?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse värskeid puuvilju ja marju?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse kisselle?
  • Mille poolest erinevad magusad supid ja kissellid?
  • Mis toiduainetest valmistatakse magusaid kastmeid?
  • Kuidas jooke liigitatakse?
  • Kuidas valmistatakse masinakohvi?
  • Kuidas valmistatakse presskannukohvi?
  • Kuidas valmistatakse teejooki?
  • Kuidas valmistatakse morsse värsketest puuviljadest ja marjadest?
  • Millega maitsestatakse vett?
  • Mis on kliendikeskne teenindus?
  • Mida tähendab ennetav teenindus?
  • Mis iseloomustab head teenindajat?
  • Kuidas saavutada et kliendid oleksid väga rahul?
  • Mida tuleb silmas pidada toitude asetamisel buffet-lauale?
  • Mille poolest erinevad fursettlaud ja buffet-laud?
  • Mis toite ja jooke võib pakkuda fursettlauas?
  • Mis suupisteid võib pakkuda juustulauas?
  • Mis andmed kantakse kontroll-lehele?
  • Mida tähendab termin mise en place?
  • Milliseid soovitusi töökoha korraldusest saatejuht arvestab?
  • Mida võiks saatejuht teisiti teha?
  • Milline on eesti köök tänapäeval?
  • Millised suunad on märgata eestlaste toitumises?
  • Mida tohib süüa hinduist?
  • Mida ei tohi süüa hinduist?
  • Millise köögi juurde kuulub nimetatud roog?
Vasakule Paremale
Asjaajamise alused #1 Asjaajamise alused #2 Asjaajamise alused #3 Asjaajamise alused #4 Asjaajamise alused #5 Asjaajamise alused #6 Asjaajamise alused #7 Asjaajamise alused #8 Asjaajamise alused #9 Asjaajamise alused #10 Asjaajamise alused #11 Asjaajamise alused #12 Asjaajamise alused #13 Asjaajamise alused #14 Asjaajamise alused #15 Asjaajamise alused #16 Asjaajamise alused #17 Asjaajamise alused #18 Asjaajamise alused #19 Asjaajamise alused #20 Asjaajamise alused #21 Asjaajamise alused #22 Asjaajamise alused #23 Asjaajamise alused #24 Asjaajamise alused #25 Asjaajamise alused #26 Asjaajamise alused #27 Asjaajamise alused #28 Asjaajamise alused #29 Asjaajamise alused #30 Asjaajamise alused #31 Asjaajamise alused #32 Asjaajamise alused #33 Asjaajamise alused #34 Asjaajamise alused #35 Asjaajamise alused #36 Asjaajamise alused #37 Asjaajamise alused #38 Asjaajamise alused #39 Asjaajamise alused #40 Asjaajamise alused #41 Asjaajamise alused #42 Asjaajamise alused #43 Asjaajamise alused #44 Asjaajamise alused #45 Asjaajamise alused #46 Asjaajamise alused #47 Asjaajamise alused #48 Asjaajamise alused #49 Asjaajamise alused #50 Asjaajamise alused #51 Asjaajamise alused #52 Asjaajamise alused #53 Asjaajamise alused #54 Asjaajamise alused #55 Asjaajamise alused #56 Asjaajamise alused #57 Asjaajamise alused #58 Asjaajamise alused #59 Asjaajamise alused #60 Asjaajamise alused #61 Asjaajamise alused #62 Asjaajamise alused #63 Asjaajamise alused #64 Asjaajamise alused #65 Asjaajamise alused #66 Asjaajamise alused #67 Asjaajamise alused #68 Asjaajamise alused #69 Asjaajamise alused #70 Asjaajamise alused #71 Asjaajamise alused #72 Asjaajamise alused #73 Asjaajamise alused #74 Asjaajamise alused #75 Asjaajamise alused #76 Asjaajamise alused #77 Asjaajamise alused #78 Asjaajamise alused #79 Asjaajamise alused #80 Asjaajamise alused #81 Asjaajamise alused #82 Asjaajamise alused #83 Asjaajamise alused #84 Asjaajamise alused #85 Asjaajamise alused #86 Asjaajamise alused #87 Asjaajamise alused #88 Asjaajamise alused #89 Asjaajamise alused #90 Asjaajamise alused #91 Asjaajamise alused #92 Asjaajamise alused #93 Asjaajamise alused #94 Asjaajamise alused #95 Asjaajamise alused #96 Asjaajamise alused #97 Asjaajamise alused #98 Asjaajamise alused #99 Asjaajamise alused #100 Asjaajamise alused #101 Asjaajamise alused #102 Asjaajamise alused #103 Asjaajamise alused #104 Asjaajamise alused #105 Asjaajamise alused #106 Asjaajamise alused #107 Asjaajamise alused #108 Asjaajamise alused #109 Asjaajamise alused #110 Asjaajamise alused #111 Asjaajamise alused #112 Asjaajamise alused #113 Asjaajamise alused #114 Asjaajamise alused #115 Asjaajamise alused #116 Asjaajamise alused #117 Asjaajamise alused #118 Asjaajamise alused #119 Asjaajamise alused #120 Asjaajamise alused #121 Asjaajamise alused #122 Asjaajamise alused #123 Asjaajamise alused #124 Asjaajamise alused #125 Asjaajamise alused #126 Asjaajamise alused #127 Asjaajamise alused #128 Asjaajamise alused #129 Asjaajamise alused #130 Asjaajamise alused #131 Asjaajamise alused #132 Asjaajamise alused #133 Asjaajamise alused #134 Asjaajamise alused #135 Asjaajamise alused #136 Asjaajamise alused #137 Asjaajamise alused #138 Asjaajamise alused #139 Asjaajamise alused #140 Asjaajamise alused #141 Asjaajamise alused #142 Asjaajamise alused #143 Asjaajamise alused #144 Asjaajamise alused #145 Asjaajamise alused #146 Asjaajamise alused #147 Asjaajamise alused #148 Asjaajamise alused #149 Asjaajamise alused #150 Asjaajamise alused #151 Asjaajamise alused #152 Asjaajamise alused #153 Asjaajamise alused #154 Asjaajamise alused #155 Asjaajamise alused #156 Asjaajamise alused #157 Asjaajamise alused #158 Asjaajamise alused #159 Asjaajamise alused #160 Asjaajamise alused #161 Asjaajamise alused #162 Asjaajamise alused #163 Asjaajamise alused #164 Asjaajamise alused #165 Asjaajamise alused #166 Asjaajamise alused #167 Asjaajamise alused #168 Asjaajamise alused #169 Asjaajamise alused #170 Asjaajamise alused #171 Asjaajamise alused #172 Asjaajamise alused #173 Asjaajamise alused #174 Asjaajamise alused #175 Asjaajamise alused #176 Asjaajamise alused #177 Asjaajamise alused #178 Asjaajamise alused #179 Asjaajamise alused #180 Asjaajamise alused #181 Asjaajamise alused #182 Asjaajamise alused #183 Asjaajamise alused #184 Asjaajamise alused #185 Asjaajamise alused #186 Asjaajamise alused #187 Asjaajamise alused #188 Asjaajamise alused #189 Asjaajamise alused #190 Asjaajamise alused #191 Asjaajamise alused #192 Asjaajamise alused #193 Asjaajamise alused #194 Asjaajamise alused #195 Asjaajamise alused #196 Asjaajamise alused #197 Asjaajamise alused #198 Asjaajamise alused #199 Asjaajamise alused #200 Asjaajamise alused #201 Asjaajamise alused #202 Asjaajamise alused #203 Asjaajamise alused #204 Asjaajamise alused #205 Asjaajamise alused #206 Asjaajamise alused #207 Asjaajamise alused #208 Asjaajamise alused #209 Asjaajamise alused #210 Asjaajamise alused #211 Asjaajamise alused #212 Asjaajamise alused #213 Asjaajamise alused #214 Asjaajamise alused #215 Asjaajamise alused #216 Asjaajamise alused #217 Asjaajamise alused #218 Asjaajamise alused #219 Asjaajamise alused #220 Asjaajamise alused #221 Asjaajamise alused #222 Asjaajamise alused #223 Asjaajamise alused #224 Asjaajamise alused #225 Asjaajamise alused #226 Asjaajamise alused #227 Asjaajamise alused #228 Asjaajamise alused #229 Asjaajamise alused #230 Asjaajamise alused #231 Asjaajamise alused #232 Asjaajamise alused #233 Asjaajamise alused #234 Asjaajamise alused #235 Asjaajamise alused #236 Asjaajamise alused #237 Asjaajamise alused #238 Asjaajamise alused #239 Asjaajamise alused #240 Asjaajamise alused #241 Asjaajamise alused #242 Asjaajamise alused #243 Asjaajamise alused #244 Asjaajamise alused #245 Asjaajamise alused #246 Asjaajamise alused #247 Asjaajamise alused #248 Asjaajamise alused #249 Asjaajamise alused #250 Asjaajamise alused #251 Asjaajamise alused #252 Asjaajamise alused #253 Asjaajamise alused #254 Asjaajamise alused #255 Asjaajamise alused #256 Asjaajamise alused #257 Asjaajamise alused #258 Asjaajamise alused #259 Asjaajamise alused #260 Asjaajamise alused #261 Asjaajamise alused #262 Asjaajamise alused #263 Asjaajamise alused #264 Asjaajamise alused #265 Asjaajamise alused #266 Asjaajamise alused #267 Asjaajamise alused #268 Asjaajamise alused #269 Asjaajamise alused #270 Asjaajamise alused #271 Asjaajamise alused #272 Asjaajamise alused #273 Asjaajamise alused #274 Asjaajamise alused #275 Asjaajamise alused #276 Asjaajamise alused #277 Asjaajamise alused #278 Asjaajamise alused #279 Asjaajamise alused #280 Asjaajamise alused #281 Asjaajamise alused #282 Asjaajamise alused #283 Asjaajamise alused #284 Asjaajamise alused #285 Asjaajamise alused #286 Asjaajamise alused #287 Asjaajamise alused #288 Asjaajamise alused #289 Asjaajamise alused #290 Asjaajamise alused #291 Asjaajamise alused #292 Asjaajamise alused #293 Asjaajamise alused #294 Asjaajamise alused #295 Asjaajamise alused #296 Asjaajamise alused #297 Asjaajamise alused #298 Asjaajamise alused #299 Asjaajamise alused #300 Asjaajamise alused #301 Asjaajamise alused #302 Asjaajamise alused #303 Asjaajamise alused #304 Asjaajamise alused #305 Asjaajamise alused #306 Asjaajamise alused #307 Asjaajamise alused #308 Asjaajamise alused #309 Asjaajamise alused #310 Asjaajamise alused #311 Asjaajamise alused #312 Asjaajamise alused #313 Asjaajamise alused #314 Asjaajamise alused #315 Asjaajamise alused #316 Asjaajamise alused #317 Asjaajamise alused #318 Asjaajamise alused #319 Asjaajamise alused #320 Asjaajamise alused #321 Asjaajamise alused #322 Asjaajamise alused #323 Asjaajamise alused #324 Asjaajamise alused #325 Asjaajamise alused #326
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 326 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-02-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 49 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 251981 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
9
doc

Toitumise alused

2 . Toitumise alused Eesmärk: Õppida tundma tervisliku toitumise põhimõtteid ja oskusi neid rakendada toiduvalmistamisel ja menüüde koostamisel. Alapeatükid: 2.1. Tervisliku toitumise tähtsus ja vajadus 2.2. Toidupüramiid 2.3. Toitained ja toidu energeetiline väärtus 2.4. Tervisliku toitumise alused 2.5. Erinevate toitumisvajadustega kliendid 2.1. Tervisliku toitumise tähtsus ja vajadus Toit peab inimesele andma vajalikul hulgal energiat ja kõiki loomulikke toitaineid, et kindlustada normaalset kasvu, arengut ja tervist. Täiskasvanud inimene vajab toitu: 1. põhiainevahetuseks 2. lisaainevahetuseks seoses toitainete omastamisega 2. koerakkude uuendamiseks 3. energiakulude katteks seoses töö ja tegevustega 4. vajalike toitainete reservide loomiseks

Toitumisõpetus
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus.

Turismiettevõtlus
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Toiduainte külmtöötlemine Sulatamine-külmutatud liha sulatatakse külmkapis. Kala panna külma vee sisse. Mittesöödavate osade eraldamine · Mulla eraldamine,pesemine · puhastmine-koorimine Madala toiteväärte osade eraldamine Kuju andmine · Tükeldamine · Vormine Kuumtöötlemist ja maitset muutvad võtted · Leotame tangaineid · Marineerimine(kurgid) · Vasardamine Toiduainete kvaliteeti muutvad võtted · Vahustamine · Hakkmassi valmistamine · Paneerimine(nt riivsai ja munaga) KUUMTTTÖÖTLEMINE · Keetmine-vedeliku abil(soolses vees 101 kraadi ja rõhuall keetmine on 119 kraadi )/tasel keetmsel on 95/97 kraadil(virvendab vesi)kanne all.tuleb arvetsada keeduaegu · Keetmisviisid:rohkes vedelikus keetmine(pastad) Väheses vedelikus:toiduained on vaevu kaetud

Toitlustus
thumbnail
62
doc

Toiduained

mineraalaineid, sh. kaltsiumit 800 mg, fosforit 800 mg, rauda 14 mg, magneesiumi 300 mg. Mineraalained on veel mikroelemendid ­ jood, koobalt, vask, seleen jt., mida vajatakse väga väikestes kogustes, kuid on organismi arenguks vajalikud. Vitamiinid on erineva keemilise koostisega keemilised ühendid, mis on vajalikud organismi normaalseks funktsioneerimiseks. Jagunevad veeslahustuvateks ­ C-, P- ja B-rühma vitamiinid ning rasvaslahustuvateks ­ A-, D-, E-, F- ja K-vitamiinid. C-vitamiin on skorbuudivastane ja organismi üldiselt tugevdav vitamiin. Põhiline allikas on värsked puu- ja köögiviljad ning marjad. Päevane vajadus ­ 60 mg. 2 P-vitamiin reguleerib vererõhku, tugevdab veresooni ja soodustab C-vitamiini omastamist. Leidub mustas sõstras, sidruni koores, paprikas, mustas aroonias, naturaalses tees jm. B-rühma vitamiine leidub rohkem maksas, pärmis, lihas, piimas, teraviljasaadustes

Toitumisõpetus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja praadimine: Toiduainete keetmine Toiduainete praadimine Muud kuumtöötlemisviisid Keetmine väheses vedelikus-lühike Praadimine väheses rasvas 5-10% Hautamine Keetmine rohkes vedelikus-pikk Praadimine rohkes rasva 1/3 Töötlemine mikrolaineahjus Keetmine veeaurus. 100 c juures Frittimine-180 kraadi õlis Suitsutamine Keetmine omas mahlas-kalad, Röstimine-kuival pannil Barbecue-BBQ-ahi

Kokandus
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD SISSEJUHATUS Oma õpimapis käsitlesin ma toidukaubatundmises õpitud teemasi. Tuues välja erinevate kaubagrupide tähtsamad omadused, liigid või sordid. Tööd teha oli huvitav aga üsna palju vaeva nõudev. Ma otsustasin seekord minna kergema vastupanuteed ning enamus, töös kasutatava materjali, otsisin interneti avarustest. 1. MESI, SUHKUR, SUHKRUASENDAJAD, SOOL. 1.1 Mesi

TOIDUAINETE SENSOORSE...
thumbnail
161
pdf

Juhtimise alused

EESTI-AMEERIKA ÄRIAKADEEMIA JUHTIMISE ALUSED Konspekt Koostaja: Ain Karjus 2012/2013. õa. SISUKORD Jrk. nr. Nimetus Lk. nr. Sissejuhatus 6 1. Juhtimine ja juht 7 1.1 Juhtimine ja juht: üldmõisted ja funktsioonid 7 1.1.1 Juhtimise (mänedzmendi) üldmõisted 7 1.1.2 Juhtimise koht ja roll 8 1.1.3 Põhilised juhtimisfunktsioonid 8 1.1

Juhtimine



Märksõnad

Mõisted

toiduainete külm, ettevõtte missioon, kiirtoitlustusettevõtted, kaasaostukohad, sellised ettevõtted, take, kiirtoiduettevõtetes, paljudes riikides, kohvikud, teenindus suurköökides, klientideks, klientideks, klientideks, klientideks, klientideks, klientideks, restoranid, road menüüs, esindusrestoranide eriliik, igapäevastele külastajatele, märgistus menüüs, hinnatase, piljardi, catering, catering, catering, võrrelge catering, 1 portsjon, iv põhikorrus, 1 portsjon, toitained, täiskasvanud inimesel, täiskasvanud inimesel, mikrotoitained, tähtsamad mineraalained, toidu toiteväärtus, tasakaalustatus, mõõdukus, vastavus vajadustele, mitmekesisus, keedetud kartul, taimetoitlusel, laktoos, odra, tsöliaakia puhul, pakendile, sellised kaubad, lõppemisega, korgile, sellisteks toiduaineteks, veiseliha tükid, sealiha tükid, värske kala, teraviljad, säilitamisel, vastavalt kuumutamisastmele, atsidofiilpiim, kohupiim, sobivaks töötlemismeetodiks, majonees, majoneesi põhikomponendid, selliseks majoneesiks, tükisuhkrut, mineraalvesi, pumbatakse maa, lauaveele, lisaks veele, energiajoogid, õlu, siider, roosat veini, šampanjad, viinad, viski, šoti viski, tooraineks, bitterid, brändid, tuntumad brändid, liköörid, kasutatakse roo, menüüs, püree, soojad magustoidud, külmad magustoidud, külmutatud magustoidud, toitlustusettevõtete menüüd, menüüde koostamisel, laste hommikusöögi, ettevõtte seisukohalt, majanduslikkuse põhimõte, kogusest kartuli, toidukorrad, hommikusöögi, hilise hommikusöögi, hilise hommikusöögi, lõunasöögi, lõunasöögi, õhtusöögi, õhtusöögi, toidu kogused, pikaajalised menüüd, paljudele toidukaartidele, kasutuskaal, kaalukadu, tooraine brutokaal, kogumaksumus, brutokaal, netokaal, brutokaal, netokaal, kaalukadu, x kg, ostukaal, toorainete netokaal, 600 g, 300, 300 g, müügikate, summast, käibemaks, roa müügihind, käibemaks, toiduainete külm, toiduainete külmtöötlus, keetmine, sellisteks toiduaineteks, toiduaineteks, eelistatumad, kokkukeetmine, maitseained, ehtsad, troopilistelt aladelt, ekstraktide valmistamisel, maitseainete vaenlased, poest ostetuna, maitseained, supid, hommiku, valge kaste, majoneeskaste, munavalge värvi, vedel muna, poolvedel muna, kõva muna, võileivamuna, salatimuna, praetud härjasilmad, temperatuuril 180, kalaroad, enamus kalu, kalavalgud, ümarad kalad, mõnede kala, kalade puhastamisel, sellised kalad, fileeritud kala, fileerimist, eemalda selgroog, kalasuppides, kalarisotodes, kalasalatites, kalatarrendites, paneerimata, hommiku, rümpade jaotamiseks, nimme, eeltöötlusvõtteid, kasutatakse ühe, vedeliku arvestus, täitke tabel, auruga keetmisel, köögivilja, lastakse 5, presskann suletakse, iiri kohv, päring, katted jne, koostööpartnerid jne, iseteenindus, buffet, kasutatakse pulma, road, koosviibimisel, road, teenindamise ettevalmistamine, salvrätid, menüüs, 117, menüüs, 117, menüüs, 117, söögikäike, 117, 118, dessert, 118, talvisel ajal, kirjeldage ruumi, kelneri keha, lubamatu, serveerimisel, serveerimisel, serveerimisel, puljongitass, lisandiks, juustuvaagnal, süüakse tee, magustoidukausis või, söömisvahenditeks, portsjonnõud, tõstmisvahendiks, 129, 130, tellimuse vastuvõtmine, 130, 131, 131, põhiroa serveerimine, 132, 133, selvelaudadeks, 134, buffet, buffet, buffet, buffet, buffet, hommikusöök buffet, kõrgemad highball, catering, catering, catering, catering, catering, 138, catering, sööginõu või, teenindusruumid, kelnerite tööruum, sisepuhvet, ühes töötsoonis, töökohaks, kandikutel, ajastamisel, 150, osa toite, 150, 151, 152, peamisteks pudruviljadeks, hommikusöögilaual, eestlaste toidulauale, vanast ajast, kaunviljatoitudest, sagedane lõuna, rahva lemmikuks, 153, värske kala, kadumas, vähenenud, 152, 153, 153, kohupiim, kalja joomine, taimeteed, hakkliha, marineeri, marineeri, soovitav, piimatoodetest, kolmnurki, tähtis osa, budismil, veri, moslemitel, paast, prantsuse köök, juustudest, kuulsamad, mereandidest, rahvustoidud, lihadest, tavaline toidusedel, põhitooraineks, maitsestamine, riisijahu, hiina köök, alkohoolsetest jookidest, kombed, lõunasöök, itaalia köök, lõunasöök, mehhiko köök, populaarne, aastaringselt, köögiviljadest, lihadena, frijole, tortilla, lõunaoode, lõunaoote järgselt, venemaa aladel, hane, uudsena, valmistatakse kala, pirukaid, magustoidud

Meedia

Kommentaarid (1)

BlackPavka profiilipilt
BlackPavka: http://haridusinfo.innove.ee/UserFiles/Kutseharidu s/Kutsehariduse%20programm/HEV/toitlustuse_alused_ SR_14.02.13.pdf
20:48 11-06-2018





Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun