Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"sortiment" - 252 õppematerjali

sortiment on väga laialdane: • lauamängud (piljard, lauatennis) • õuemängud (golf, keegel) • kabe, male • keerulised tehnilised mängud • tööriistade komplektid • muusikariistad-suupillid, tamburiinid, trummid, orelid, süntesaatorid, flöödid, vilepillid, klaverid, lõõtspillid
thumbnail
3
docx

Tee sortiment

Tallinna Tööstushariduskeskus Toidukaubad Tee sortiment Christie Kitsing 306 MRA Tallinn 2011 Tee sortiment Purutee- Pai Mu Tan-White Tea Dilmah-ceylon orange pekoe,large leaf tea Pakitee-Lipton-Green Tea Pickwick (winter tea) Lipton - Earl grey tee 20 püramiidi teepakki. Vürtsitee-India chai kange India chai mahe Aroomitee-Gurmans troopilise lille tee Gurmans metsmaasika tee Piimatee- Chai latte vürtsikas (Chaipur) Matcha vürtsikas (Matcha) Orgaaniline tee- Cha spring mint Cha earl grey Lahustuv tee-Venda "earl grey" Quali tea sidruni maitseline Dilmah - Must tee Tea trader must tee...

Müügiõpetus ja...
13 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Hambapastade sortiment

TALLINNA TEENINDUSKOOL MK13-TE2 Tööstuskaubaõpetus Hambapastad Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Erineva värvusega....................................................................................................................2 2.Lastele......................................................................................................................................2 3.Extra strong..............................................................................................................................2 4.Pakend...

Keemia
9 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Liha-ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel

TALLINNA TEENINDUSKOOL „Liha –ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel“ Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Kanalihakonservid.......................................................................4 1.1Frank Pott - Hautatud kanaliha 240 g.....................................4 1.2Maag - Naturaalne kanaliha omas mahlas 240 g...................4 2.Ulukilihakonservid.......................................................................5 2...

Kaubandus
11 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiklaaside sortiment

Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand JOOGIKLAASIDE SORTIMENT Iseseisevtöö Juhendaja: Mets Sirje Grupp: MY08 Tartu 2010 1. Grogiklaas - on soodaveega segatud alkohoolsete jookide joomiseks(nt. Moijtto) 2. Õlleklaas - on mõeldud õlle joomiseks. - Kui ka on olemas plinkiv õlleklaas: See on täismõõtmetes moodne kitsas õlleklaas. - Tal on 4 erinevat vilkumisreziimi, mida on kerge vahetada lihtsalt nupule vajutamisega....

Tööstuskaup
41 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Tapeedi sortiment

Scandinavia tapeedisalong Nipitiri Ettevõtte tutvustus Heade mõtete ja soovidega on koondatud Scandinavia tapeedisalongi parimate tapeeditootjate toodangu, et pakkuda tõeliselt head valikut kõigile, kes hindavad kodusoojust, harmooniat ja rahu, unustamata tervisesõbralikkust ja looduse säästmist. Kuna tänases Eestis on valik ja võimalused tohutult laienenud, on nende sõbralik meeskond valmis soovitama sobivat seinakatet lähtuvalt vajadustest ja arvestades ruumide eripära. Ettevõtte teenused PABERJA FLIISTAPEEDID TOOTED LASTELE PILTTAPEEDID TEKSTIILTAPEEDID ROO JA KORKTAPEEDID SPETSIAALTAPEEDID DEKORATIIVKLEEBISED DEKORATIIVNAGID SHABLOONID DEKORATIIVPADJAD RIIULISÜSTEEMID Paber ­ ja fliistapeedid Boråstapeter Eco Tapeter Pihlgren ja Ritola Casadeco Caselio Natasha Marshall Today Interiors Arlin käsitöötapeedid Deco Home Lisa Bengtsson Näidisedpaber ja fliistapeedid Click to edit...

Kujundus
8 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kohvi sortiment

Kohvi sortiment Referaat Laura Oiluk 306 MRA 13.01.11 Tallinn 2011 Kohvi ajalugu Kohvi joomine sai oletatavasti alguse Etioopiast, Kaffa nimelise küla järgi sai kohv ka oma nimetuse. 15.sajandil on kohv levinud Araabias, 16.sajandil ka Türgis. Euroopasse jõudis kohvi joomise komme 17.sajandil. Eestisse 17.sajandi lõpuks. Erinevatel rahvaste on kujunenud oma kohvi valmistamise ja serveerimise viisid. Tuntuimad on ehk türgi kohv ja itaallaste espresso. Kohvisordid Levinuim kohviliik Araabia ( Coffea Arabica) on pärit Etioopiast. Selle osakaal maailmas toodetud kohvist on umbes 75%. Teine tuntud kohviliik on robista (Coffea Robusta), mis on maitselt Araabia kohvist tugevam. On olemas ka kolmas kohvipuu liik Libeeria (Coffea Liberica), kuid selle o...

Toiduainete õpetus
77 allalaadimist
thumbnail
5
odt

KÖÖGIVILJADE SORTIMENT JA KASUTAMINE TOIDU VALMISTAMISEL

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Krete-Kristin Aruste KÖÖGIVILJADE SORTIMENT JA KASUTAMINE TOIDU VALMISTAMISEL Referaat Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2013 SISUKORD Paprika.....................................................................................................2 Kabatsokk................................................................................................3 Patisson...

Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
22
docx

„Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel“

TALLINNA TEENINDUSKOOL MK13-TE2 „Jogurtite sortiment erinevate tunnuste alustel“ Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Mis on jogurt?..............................................................................3 2.Jogurti väärtuslikkus....................................................................3 3.„Elusjogurt“................................................................................. 4 4.Elusbakterite võlujõud.................................................................5 5.Biojogurt...................................................................................... 5 6.Idekaart „Jogurtid“......................................................................6 7.Tootjad ja tooted.........................................................................6 7.1Valio....................................................................................... 6 7.1.1...

toiduainete sensoorse...
7 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Lauavee sortiment erinevate tunnuste alusel

TALLINNA TEENINDUSKOOL MK13-TE2 „Lauavee sortiment erinevate tunnuste alusel“ Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Joogivesi...................................................................................... 3 2.Lauavee sortiment erinevate tunnuste alusel.............................3 Tallinna Teeninduskool...

Kaubandus
10 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Vaarikas

E ESTI VABARIIK R ÄPINA AIANDUSKOOL V AARIKAS ISESEISEV TÖÖ K OOSTAS: LEA VARTSUN 1AK2 R ETSENSEERIS: R ÄPINA 2009 SISSEJUHATUS Arvatakse, et vaarikas on üks vanemaid marjakultuure. Esmased kirjalikud andmed vaarika kultuuristamise kohta pärinevad 16. saj keskpaigast Inglismaalt, Prantsusmaalt ja Saksamaalt. Esimesed vaarikasordid hakkasid levima 18. sajandi lõpul. Eestlaste esivanemad korjasid metsast vaarikaid tõenäoliselt ammu enne seda, kui hakkasid neid koduaedades kasvatama. Rahvameditsiinis kasutatakse vaarika vilju, lehti, õisi ja varsi. Marjad on väga maitsvad. Süüakse värskelt ja tehakse keediseid, kompotte, mahla, siirupit. Rikkad mõnede vitamiinide ja mikroelementide poolest. Marjad on toiduks mitmetele loomadele. Neid söövad näiteks karu, kuldnokad, rästad. Kuid marju kahjustavad ka putukad, näiteks vaarikamardika vastsed. Lehtedest ja noortest võrsetest toituvad mitmed taimtoidulised...

Aiandus
96 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Küprose veinid

2 AJALUGU...............................................................................................3 KÜPROSE VEINIDE VALMISTAMISE ERIPÄRA.......................................................4 KÜPROSE VEINIDE TOOTJAD..........................................................................6 KÜPROSE VEINIDE TUNTUS MAAILMAS............................................................7 KÜPROSE VEINIDE SORTIMENT .....................................................................8 KASUTAMINE KULINAARSEL EESMÄRGIL........................................................9 KOKKUVÕTE...........................................................................................10 KASUTATUD KIRJANDUS.......................................................................11...

Joogiõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Liha ja kala

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kristina Manilkina TO11MK Liha- ja kalakonservide sortiment erinevate tunnuste alusel Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 LIHAKONSERVID 1. Kanalihakonservid A. Hautatud kanaliha Frank Pott Hautatud kanaliha 240g Toote kaal 240 Portsjonite arv2 Säilivusaeg 2 aastat Säilivustemperatuur +0...+25°C Kanalihamass (55%), joogivesi, kananahk, porgand, sibul, keedusool (max.1,3%), maitseained, suhkur, säilitusaine E250...

Toiduainete õpetus
104 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Vee puhastamise võimalused

On teada, et veel on võime taastada oma koostis. Seoses sellega tuleb ettevaatlikult suhtuda käesoleval ajal populaarsetesse kodustesse veefiltritesse. Tänu ebakvaliteetsele puhastamisele, võib vesi koos saasteainetega jätta filtritesse kasulikke koostisaineid, mis hiljem üritatakse liita ümbritsevast keskkonnast või Teie organismist. Joogivee töötluses kasutatavate filtrite sortiment on arvukas. Eelistatakse siiski looduslikke materjale, mis paljudel juhtudel on odavam ja kokkuvõttes ka kesk-konda säästvam. Basseinivette kogunev mustus, mis põhjustab vee hägusust, bakterite ja vetikate kasvu, kõrvaldatakse basseinivee filtreerimisega. Hooldaja peab tagama, et filter oleks korras ning filtreerimine kindlustaks vee läbipaistvuse ja selguse. NÄIDE: Tõime kausiga tänavalt lund. Toas sulas lumi veeks. Valasime sulanud...

Bioloogia
42 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Keskaeg

sajandiks (kui aktiviseerus meresõit) tuli Lääne-Euroopasse puitu sisse vedada Põhja-Euroopast · põlispõllunduses kasutati algselt kahe- ja hiljem kolmeväljasüsteemi · künti kerge adraga ja härgadega · alates 9.saj. lõpust võeti kasutusele hobused (P: kapjade rautamine ja rangide kasutuselevõtt) · 10.saj. ratasadra leiutamine = künnab sügavamalt, mis tõi kaasa saagikuse kasvu + hobustega töö kiirem · põllukultuuride sortiment sõltus piirkondadest ja klimaatilistest tingimustest · karjakasvatus oli kuni varakeskaja lõpuni vähetähtis (P: ei suudetud loomi ületalve pidada ja tapeti enamasti sügisel) = sõnnikut vähe = mõju saagikusele · Talupoegade elukvaliteet oli madal: elamud tavaliselt üheruumilised, muldpõrandaga ja ilma korstnata (need hakkasid levima alles 11.saj.) mööblit vähe peamiseks toiduks teraviljatooted, kaunviljad ja juurikad. Liha söödi vähe...

Ajalugu
112 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Eestis tegutsevate kaubanduskettide iseloomustus

Suured supermarketid (1000- 2500 m2) asuvad Eestis nagu ka hüpermarketid suurtesse elurajoonidesse suunduvate teede ääres (piirkonnas elanike vähemalt 25 000). Väikesed supermarketid (300-1000 m2) asuvad elurajoonides (elanikke 5000-10000) "Diskaunter" - (Profindeks kauplusladu) jaeettevõte, kus müügipinda on 500-800 m2. Raske (Hard) diskaunter - kus sortiment on alla 1000 ühiku (piirkonnas elanike vähemalt 50000) Pehme (Soft) diskaunter - kus sortiment on 2500 - 3500 ühikut (piirkonnas elanikke vähemalt 10 000) Lähikauplus - jaeettevõte, kus müügipinda on kuni 300 m2 ning toidu- ja esmatarbekaupade osatähtsus on 90-100% Minimarket - lähikauplus, kus toidu-ja esmatarbekaupade osatähtsus ei ületa 2/3. Asuvad väiksemates asulates. Kiirkauplus - mugavuskauplus, müügipinda kuni 200 m2, asuvad bensiinijaamades või...

Müügiõpetus ja...
215 allalaadimist
thumbnail
5
doc

"Söömine-joomine keskaegses Tallinnas"-kokkuvõte

Muinasajal olid Eesti peamisteks viljakultuurideks rukis ja oder. Samuti kasvatati ka tatart, kaera ja nisu. Seoses talivilja kasvatamisega kujunesid eeldused kolmeviljasüsteemi levikuks. See oli maaviljeluse tähtsaim uuendus, mis keskaeg kaasa tõi. Selle tulemusena kasvas haritava maa pindala, suurenes saagikus, mitmekesistus toodangu sortiment ning tänu sellele paranes oluliselt inimeste toitumine. Juba iidsetest aegadest mängisid meie esivanemate toidulaual suurt rolli kaunviljad. Enim kasutatavad olid hernes, põlduba ja lääts. Nad sisaldavad kõrsviljadega võrreldes palju rohkem valkaineid, nende kasvatamine on lihtsam, sest nad on mulla suhtes vähenõudlikud ja nende väetisetarve on väike. Köögiviljadest domineerisid keskaja inimeste toidulaual enim kapsas, naeris, kaalikas, porgand, redis, söögipeet, rõigas,...

Ajalugu
61 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eksami küsimused & vastused

Toiduõlide tootmine, omadused, kasutusnõuded. Õli eraldamine toorainest ­ pressimine (külm,kuum) ­ puhastamine ­ filtreerimine - ekstraheerimine ­ rafineerimine ­ mehaan puhast ­ hüdratatsioon ­ neutraliseerimine ­ pleegitamine ­ desodeerimine Rafineeritud õlis on vähem rasvhappeid ( ka vähem polüküllastumata rasvhappeid) Suhkru saamise põhietapid, sortiment . Suhkur on praktiliselt puhas süsivesik. Toodetakse suhkruroost ja suhkrupeedist. Viimases on sahharoosi veidi rohkem kui suhkruroos, kuid viimast on kergem puhastada ja sellest toodetakse rohkem. Suhkrupeet : pesemine, peenestamine ­ ekstraheerimine(kuuma veega toorainest mahla eraldamine) ­ toormahl ­ selitamine(töötlus lubjapiimaga) ­ satureerimine ­ filtreerimine ­ töötlus ioniitidega ­ sulfiteerimine ­ phastamine ­ mahla kokkuaurutamine ­ siirup....

Toitumise alused
216 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

jahu- ja tanguroad, pastad i. juustud j. magustoidud kuumad külmad k. puuviljad l. kuumad joogid m. külmad joogid 6. Toidukaardi kujundamise soovitused a) Tuleb kindlaks määrata sortimendi usaldust iseloomustavad näitajad: sortimendi laius-näitab toodangu- ja kaubagruppide arvu;sortimendi sügavus- näitab sortimendi rikkalikkust. Sügav sortiment rahuldab kliendi vajadusi kuid nõuab suuremat töömahukust ja seadmete ning töövahendite olemasolu. b) Tuleks kanda kliendile huvitavad andmed:roogade ja jookide nimetused,hinnad,ooteaeg c) Erisortimendiga restoranides võiks olla iga roa lühiiseloomustus. d) Erinevad keeled (põhiklientuuri alusel) e) Hinnad arvestatakse pikemaks ajaks ja võimalikult ümardatuna f) Toidukaardile tuleks märkida roa aeg,mille valmistamiseks kulub rohkem aega. (üle 20-25min)...

Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Makromajanduse ülesanded koos lahendustega 1

2002 ületas Eesti reaalne SKP 1990 aasta taseme. Miks need kaks perioodi ei ole siuliselt võrreldavad? Arvustuslikku probleemi ei ole, ehk metoodika on sama, samuti on tegemist reaalse näitajaga ehk ka inflatsioon ning vahetuskurss või erinev valuuta ei mängi rolli? Võrdleme võrreldamatuid, ehk siis see mida toodeti 1990 plaanimajanduse tingimustes, erines kardinaalselt sellest, mida toodeti 2002. Hüviste sortiment oli põhimõtteliselt muutunud. Selline sortimendi muutus oli Eestis kindlasti suure kui näiteks Soomes, kus üleminekut ühelt süsteemilt teisele ei toimunud Lisaks siia ühe joonise rikkuse (SKP per capita) ning rahulolu ja õnnetunde seose kohta Euroopa riikide (European Social Survey 2006) andmetel. Telgedel on komponentkaalud....

Majandus
683 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Majanduse teine kt

uusimatega, maksupoliitika, rahvatulu kasv, mis reeglina suurendab investeeringuid Kogupakkumine-ettevõtte poolt igal hinnatasemel pakutava kogutoodangu hulk Kogutoodangut mõjutavad tegurid: töö tootlikus, üldine palgatase, tootmiskulude suurenemine Inflatsiooni liigid: *avalik inflatsioon-turumajandusega kaasnev nähtus, mis avaldub hinnatõusus, kas suhtelises või üldises * varjatud e allasurutud inflatsioon- hinnad võivad samaks jääda, ent kaupade kvaliteet halveneb ja sortiment aheneb. Võib liigitada veel nõudlusinflatsioon, pakkumis-(kulu-) inflatsioon, palgainflatsioon, hinnainflatsioon, siirdeinflatsioon, maksuinflatsioon, majandusootuste inflatsioon, struktuurne inflatsioon Adaptiivsed ootused- kujunevad tarbijate mineviku kogemuste põhjal ja nende peamine mõte seisneb selles, et uue inflatsioonimääraga kohanemine võtab aega Ratsionaalsed ootused- tulevikuootused, mille tarbijad kujundavad kasutades olemasolevat infot ning...

Majandus
403 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun