Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"jooke" - 669 õppematerjali

jooke on mõeldud hoopis profisportlastele suure füüsilise koormuse puhul või inimestele haigusjärgsel taastumisperioodil ning need ei sobi lastele ja noortele, kes ei tegele spordiga professionaalsel tasemel.
thumbnail
3
docx

Jookide serveerimine

Jookide serveerimine Joogid on alati olnud toidulaual tähtsal kohal. Neid serveeritakse nii kuumalt kui ka külmalt. Joogid erinevad mitmeti: koostisosade, valmistusviisi ja ka populaarsuse poolest. Kodus peaks rohkem valmistama mitmekesisemaid jooke, mida tänapäeval pakutakse ka juba valmiskujul. Kohvi võib valmistada mitmesuguseid erinevaid. Lisada võib likööri, viskit, konjakit või teisi kangeid alkoholseid jooke ja vahustatud rõõska koort. Alkoholiga kohvi serveeritakse spetsiaalsest klaasist. Võimalusel soojendatakse klaasi, klaasi põhja pannakse teelusikatäis pruuni või valget suhkrut, lisatakse alkohol ja valatakse kohvi peale. Ning lõpuks lisatakse vahustatud koor, peale võib raputada kohvi- või shokolaadipulbrit. Piima, keefiri, hapupiima ja hapendatud petti võib kasutada nii iseseisva kui ka toitvate ja karastavate,ning ka magusate ja soolaste jookide valmistamiseks

Kategooriata → Vabaaeg
33 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Alkoholid, aldehüüdid ja ketoonid

Alkoholid, aldehüüdid ja ketoonid Tallinna Tehnikaülikool Alkoholid · On orgaanilised ühendid, mille tetraeedrilise süsiniku aatomi juures on üks vesinik asendatud hüdroksüülrühmaga (-OH). · Alkohole leidub looduses üldiselt vähe, aga kõige rohkem taimedes nii vabas kui ka mitmesuguste hapetega seotult. · Etanoolist e. etüülalkoholist valmistatakse alkohoolseid jooke. Seda etanooli saadakse suhkruid sisaldavatest ainetest (kartul, teraviljad) käärimis protsessi käigust. Alkoholid · Looduslikult tekkib see käärimisprotsessis pärmseente mõjul, ilma hapnikuteta, mida leidub alati õhus, puuviljades, marjades, pinnases, vees, mistõttu on suhkruid sisaldavate vedelike alkoholkäärimine looduses väga levinud. Alkoholid · Alkoholide lahustuvus vees sõltub süsinikahela pikkusest ­ lühikese süsinikahelaga alkoholid

Keemia → Keskkonnakeemia
17 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Alkoholi liigtarbimine ja viina katk

Viina katk Alkoholi ja selle liigtarbimine on järjest suurenev ja muret tekitavam probleem .Selle vägijoogi manustamine on tervisele väga kahjulik , kuid tundub ,et inimesed ei hooli sellest ning tarbivad kraadidega jooke aina sagedamini.Kahjuks aga on muutunud joomine noorte kodanike seas üha populaarsemaks ja parimaks viisiks peale rasket koolinädalat lõõgastuda.See aga omakorda soodustab alkoholisõltuvust ,millest on keeruline lahti saada. See nii-öelda külmarohi tekitab palju kahjusid,millel võivad olla katastroofilised tagajärjed. Eestis sureb otseselt või osaliselt alkoholiga seotud põhjustel igal aastal tuhandeid inimesi.Tohutult hukkub ligimesi tervisekahjustuste tõttu

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Viina katk

Eranditult kõikidest iidsetest tsivilisatsioonidest on leitud märke õlle, veini või sarnaste jookide tootmisest. Alkohol on alati olnud au sees. Paljudel rahvastel olid isegi vastavad jumalad, kes kandsid hoolt märjukese kestmise eest. Üks tuntum neist oli näiteks kreeklaste veinijumal Dionysos. Raske on öelda, kas ja kui palju probleeme võis see suhteliselt lahja alkohol põhjustada, ent see ei saanud olla väga suur probleem selle ajani, kui hakati tootma kangemaid jooke, piiritust ja sellest saadavat viina. Viimastel sajanditel on küll üritatud selle liigtarbimisele piiri panna, ent asjata. Alkohol ei ole iseenesest kurjast. Mitte ühelgi teisel joogil ei ole nii palju erinevaid variante, maitseid ja koostisaineid; veinid sobivad paljude toitude juurde; on hea viis suuremas või väiksemas seltskonnas lõõgastumiseks ja jutujärje leidmiseks. Teadlased on avastanud isegi seose lahja alkoholi ja südamehaiguste riski vähenemise vahel

Kirjandus → Kirjandus
6 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Selvelaud: juustu-ja kokteililaud.

· Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud. Esimesel juhul kaetakse söömiseks eraldi laud, teisel juhul moodustatakse istumisnurgad või paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis · Olenevalt sellest, kuidas laud lahendatakse, valitakse lauale ka suupisted. Juustuvaliku kõrval võib pakkuda köögivilju, puuvilju, pagaritooteid, küpsiseid ja pähkleid, keediseid, tikusuupisteid, suupistevõileibu, karastavaid jooke ja alkohoolseid jooke. · Peale selle on igal juustusordil ka oma lemmikkaaslane. Näiteks ananassi pakutakse kamambääriga, tumedaid viinamarje rokfooriga. Tumedad viinamarjad sobivad ka briiga, ploomid on heaks kaaslaseks nii briile kui kõikidele teistele valgehallitusjuustudele. · Lahtilõigatud juustulõigud tuleb kuni serveerimiseni katta niiske rätikuga. · Puuviljadest ei soovitata vaid tsitruselisi · Juustulaua võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus.

Majandus → Klienditeenindus
15 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Sissejuhatus baaritöösse

Baaride tüübid: 1)kokteili baar ehk lounge- süüa ei pakuta, või midagi väikest, lai valik segu ja alkohoolseid jooke samamoodi mahlasid ja puuvilju kokteilide tegemiseks. Ajaveetmise koht, diivanid jne 2)laevabaar- keelte oskus, teenuse kvaliteet peab olema kõrge, tuleb meeles pidada klientide nimesid 3)Lobby baar- hotellis, asuvad hotelliukse juures, peab saama kätte võimaikult palju infot, barmen peab teadma, väike valik klassikalisi jooke, müned kerged suupisted 4)päevane avalik baar- korralik lõuna, samas saab ka juua, toitude valik ei ole väga suur, 5)Pubi ehk õllebaar- õlu tähtsusel nr 1, saadaval vaadi ja ka pudeli õlu, toidud suunatud jookide kõrvale, nädalalõpus on elav muusika. 6)ööklubi ehk diskobaar ­ öine töö, vali muusika, virvendav valgustus, kiire teenistus 7)Kohvibaar- kohviga seotud jooke, tükk kooki,

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Baaritöö ja baaritöö vahendid

kaas.. jääämbri põhjas on võre ,et jää ei liguneks oma sula vee seees.. jääd võetakse jäätangidegaja kui mõnikord jäätange pole võib tõsta ka jääkühvliga... käterätiku vahele jää ja haamriga puruks.. nuiaga peksan jää puru (uhmri sees) pudeliavaja (korgitser) , väike nuga. ( puuvili kaunistuseks nt ), väike puust või plastmassist lõikelaud.. puuviljapress , sidrunipress ..chiffo.. ( saab ise teha soodavett , või muid gaseeritud jooke .. elektrooniline baarimikser. shakerissse ei panda kunagi gaseeritud jooke.. sest me hakkame seda kõvasti loksutama ja seda tuleb lokustada intensiivselt .. gaseeritud jooke ei panda selle et see lendab kõik laiali muidu .. lokustamisel jahtub kokteil kiiremini...loksutatud joogid tulevad hägused.. manthattanvõi try martiini ( peab olema vüimalikult selge .. )

Toit → Kokk
6 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Energiajoogid

Energiajoogid Energiajoogid on küllaltki uus jookide liik, mis on turule tulnud viimastel aastakümnetel. Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid, vitamiine, mineraalaineid ja lisaks neile muid toimeaineid. Energiajookides kasutatakse palju selliseid toimeaineid nagu kofeiin, tauriin, glükoronolaktoon, erinevaid taimseid ekstrakte ja teisi aineid, mis võivad esineda joogis üksi või koos. Kaubanduses müüdavad energiajoogid on erineva koostisega ja toimeainete sisaldusega, mistõttu võib

Meditsiin → Terviseõpetus
41 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tehnilise dokumentatsiooni mõistmine

Gerli Paap TEHNILISE DOKUMENTATSIOONI MÕISTMINE Referaat Juhendaja: Silver Silluta Pärnu 2012 Sisukord SISSEJUHATUS Arvutikaugne seade, mille valisin oli Kapselkohvimasin Cupsolo, Paulig. Paulig on valinud Sveitsis väljatöötatud kõrgekvaliteedilise, patenteeritud K-fee süsteemi. Tulemuseks on multifunktsionaalne seade, mis võimaldab valmistada erinevaid kuumi jooke tagades nende suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi. 1. KIRJELDUS Paulig on valinud Sveitsis väljatöötatud kõrgkvaliteedilise, patenteeritud K-dee süsteemi. Tulemuseks on multifunktsionaalne seade, mis võimaldab valmistada erinevaid kuumi jooke tagades nende suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi: · Skandinaavia stiilis must kohv (kas cremaga või ilma cremata) · Tõeline espresso, jõulise maitse ja cremaga.

Tehnoloogia → Tehniline dokumentatsioon
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

toimumise ruumi või teise ruumi. Laua katmine sõltub menüüst. Menüüsse võib võtta küpsiseid, kooke, kringleid, võileibu, puuvilju, kompvekke jne. Laud kaetakse peaaegu maani ulatuva linaga või kasutatakse seelikut. Lauakaunistused võivad olla rikkalikumad ja mõõtmetelt suuremad kui tavalise söögilaua katmisel. Kasutatakse ka küünlaid, lilli. Asjalikud kohvi-teepausid ilma kaunistusteta. Teenindajate ülesandeks on pakkuda jooke, kontrollida, et kohvi- ja teekannud oleksid täidetud, kasutatud ning tühjad nõud koristada. 7. Hommikusööki pakutakse majutusasutustes. Aeg sõltub klientide vajadustest ning soovidest. Menüüsse võetakse kõiki hommikusöögiks sobivaid jooke ja toite. Meenüsse võib kuuluda mahl, piim, jogurt, leib- sai, moos, helbed, puder, keedetud või praetud muna, puuviljad, kartulid jne. Laud kaetakse kliendile võimalikult käepäraselt. Iga roarühma või

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

2.5. Jookide garneering 2.6. Kuumade jookide serveerimine 2.7. Külmade jookide serveerimine 2.8. Kangete alkohoolsete jookide ja likööride serveerimine 2.9. Ole alati puhas, korrektne ja diplomaatiline Teeninduse liigid Toitlustusteeninduses kasutatakse erinevaid teeninduse liike, nagu iseteenindus, osaline teenindus või täisteenindus. Iseteenindus e. selveteenindus tähendab kas toitude serveerimist ühel suurel laual, kust kliendid ise võtavad oma taldrikule toitu ja jooke või teenindust iseteenindusliinist. Buffet-laual võivad toidud olla suuretükilised, toitude söömiseks kaetakse saali lauad minimaalse eelkattega, süüakse noa ja kahvliga. Brants (brunch), mis on Ameerika päritoluga eine ja ühendab endas nii hommikueine (breakfast) kui ka lõunasöögi (lunch) ja serveeritakse tavaliselt Rootsi lauast. Fursettlaual on kõik toidud söödavad kas kahvliga, sõrmedega või pakutakse tikusuupisteid. Külastajad söövad püsti seistes.

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Noorte tervisekäitumine

......................................................................................20 Sissejuhatus Tänapäeval üheks suuremaks ühiskondlikuks probleemiks on alkoholi tarbimine, sest alkoholiga kaasnevad mitmed sotsiaalsed ja tervisega seotud risked ja mõjutegurid. Nii alkoholi tarvitamise algus, kui ka selle tarbimise tippaeg, nihkub järjest nooremasse ikka (www.mv.werro.ee). Aina rohkem ilmub meedias alkoholireklaame, mis kutsuvad üha rohkem ostma ja tarbima erinevaid alkohoolseid jooke. Alkoholi tarbimine kasvab naiste ja noorte hulgas ning on jõudnud isegi lasteni. Seega läheneb meie riik kiiresti maailmas kriitiliseks peetavale alkoholi tarbimistasandile. Selle uuringu eesmärk on hinnata noorte alkoholi tarbimisega seotud asjaolusid ning hinnata noorte teadlikkust seoses alkoholi kahjuliku toimega. Eesmärk on hinnata ka tegureid, mis mõjutavad noori tarvitama alkohoolseid jooke.

Psühholoogia → Psühholoogia
34 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Alkohoolsed joogid

Kodutöö Alkohoolsed joogid Alkohoolsete jookide ajalugu Alkohoolsete jookide ajalugu on juurtega kinni väga ammuses ajas, epohhis, kus umbes 8000 aastaid e. m. a. tekkisid esimesed keraamilised nõud, millistes sai võimalikuks mee ja erinevate mahlade baasil alkohoolseid jooke valmistada. Juba tuntud maailmarändur Mikluhho-Maklai märkis oma päevikutes Uus-Guinea papuaalasi, kes ei valitsenud veel tuletegemist küll juba oskasid hurmavate jookide valmistamist. Inimesi erinevatest kultuuridest, täiesti erinevatest maailma nurkadest ühendab umbes samal ajal tekkinud oskus toidujääkide baasil (vili, suhkruroog, mesi, erinevad puuviljad) kangemaid jooke villida. Muinasjast on alkohoolseid jooke kasutatud erinevate rituaalide läbiviimisel, selle abil suheldi

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Baaritöö

Baaritöö Baar on tulnud sõnast ,,barrier". Baariks võib kutsuda asutust kus on kõrge lett, teenindaja ja kliendi vahel. Baaris on kõrged pukkistmed. Baaris on suur valik erinevaid jooke nii alkohoolseid kui ka alkoholivabasid, rõhk on jookidel. Baari juurde käib alati sõna kokteil, segujook. Kokteil ­ 6cl, serveeritakse kokteiliklaasis, alkohoolse kokteil sisaldab kanget alkoholi. Segujook ­ pikk ehk pikeldatud jook, segujoogis on rohkem ühte liiki jooki, nt mahla, vahuveini, teisi komponente on vähem ühte jooki on rohkem. 1806 tuli esimene kokteili definitsioon ­ kokteil on joovastav jook, mis

Majandus → Klienditeenindus
13 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Serveerimise põhitõed ja laua katmine

Täielik eelkate (mitmekäiguliste bankettide puhul) Minimaalne eelkate Lõplik eelkate Täielik eelkate Teenindamise järjekord Kui lauas on aukülaline, siis kõigepealt serveeritakse toit talle. Seejärel lastele Enne naistele, siis meestele Enne vanematele külalistele, siis noorematele Võõrustaja tõstab endale roa kõige viimasena Teenindamise reeglid Paremalt poolt: - serveeritakse taldrikutel roogi ja koristatakse taldrikuid, - serveeritakse kõiki jooke, - täiendatakse eelkatet Vasakult poolt: - pakutakse ja serveeritakse leiba, - serveeritakse vaagnalt, - presenteeritakse jooke, - täiendatakse eelkatet.

Toit → Kodundus ja etikett
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Energiajookide mõju noortele?

Taustainformatsioon: Energiajoogid on on küllaltki uus jookide liik, mis on Eesti turule tulnud viimastel aastakümnetel. Energiajooke kasutavad Eestis peamiselt noored, enne spordiüritusi või nende ajal, uskudes, et energiajoogid annavad neile lisaenergiat. Enamik ,,energiajookide" nime all müüdavaidjooke on mõeldud hoopis profisportlastele suure füüsilise koormuse puhul või inimestele haigusjärgsel taastumisperioodil ning need ei sobi noortele. Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid, vitamiine, mineraalaineid, kofeiini, tauriini, glükoronolaktooni, erinevaid taimseid ekstrakte ja teisi aineid, mis võivad esineda joogis üksi või koos. Hüpotees: Energiajookides olevate ainete mõju on noortele kahjulik. Hüpoteesi kontroll: Uuringud viitavad, et kofeiini mõju noorte käitumisele ilmneb suurenenud ärrituvuse, närvilisuse, rahutusena, käitumisprobleemidena ja põhjustab unehäireid.. See mõju on

Bioloogia → Bioloogia
55 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kirjand: Eesti rahva mure- liiga palju alkoholi tarbimist

10% ümber. Alkoholist räägitakse Eestis väga palju, kuna selle tarvitamine on muutunud enesehävituslikuks. Alkohol mõjutab tervist, suhteid, kuritegevust, varajast suremust, vara hävimist. Väga suureks probleemiks on noorte alkoholitarbimine Alkohoolsete jookide tarvitamine varases eas kutsub esile haiguslikke muutusi veres ning rikub normaalset ainevahetust. Selle tulemusena tekib kehvveresus, pidurdub kasv ja üldine areng. Lapsed, kes tarvitavad alkohoolseid jooke, põevad oma eakaaslastega võrreldes hoopis sagedamini nakkushaigusi. Alkohol kahjustab magu ja soolestikku. Närvirakud hävivad. Need lapsed, kes on varajasest east peale harjunud jooma veini, õlut ja teisi alkohoolseid jooke, kaebavad sageli peavalude üle, magavad rahutult ning väsivad kiiresti. Mis aga kõige hirmsam - neil areneb kiiresti võitmatu tung alkoholi järele. Alkoholi tarvitamine võib lastel esile kutsuda haigestumise epilepsiasse.

Kirjandus → Kirjandus
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Piirid meie ümber ja meie sees- kuidas seada piir alkoholile?

tarbimine maailma kõige kõrgem. Alkoholi tarbimine on 12% meeste ja 2% naiste enneaegse surma ja invaliidsuse põhjus Euroopa Liidus. See põhjustab vägivalda, huligaansust, kuritegevust, pere- ning tööprobleeme. Eestis on olukord veel hullem. Selge on see, et alkoholi tarbimisele tuleb seada piir. Alkoholi tarbimine sõltub eelkõige kodusest kasvatusest. Kui perekonnas lapsevanemad joovad pidevalt suurtes kogustes alkohoolseid jooke ja lubavad seda teha ka oma lastel, siis lastel saab alkohoolsete jookide tarvitamine harjumuseks. Nendest kasvavadki inimesed, kes ei käi tööl ja ainult joovad. Nendes perekondades, kus taunitakse alkoholi tarbimist ja õpetatakse seda ka oma lastele, ei tahagi nad alkoholi tarbida ja tegelevad neile meelepäraste tegevustega. Sõbrad mõjutavad ka väga palju alkohoolsete jookide tarbimist. Kui kambast kõik joovad ja üks ei joo, siis vaadatakse teda halvustavalt

Eesti keel → Eesti keel
28 allalaadimist
thumbnail
15
ppt

Klaasid

Klaasid joogiklaas õlleklaas vahuveiniklaas e.sampanjaklaas punase veini klaas kangestatud veini klaas sherry klaas valge veini klaas veeklaas või karastusjoogiklaas konjakiklaas e. aroomiklaas Tavaline kokteiliklaasi kooniline kuju paneb meid enamjaolt mõtlema kohe Martinile ja nii see üldiselt ongi. Erinevad martiinid, frapè ­ joogid (kahe või enama alkohoolse joogi segud, mida on segatud ilma jääta), samuti enamus jooke, mis on ilma jääta ning mida ei miksita ­ need on põhilised, mida juuakse seda tüüpi klaasist. Näited: martiinid, Metropolitan, Adonis, Green Iguana, Rob Royjne Soovitus: pange klaas mõneks minutiks ülaosaga jää sisse ­ jahutatud klaas hoiab kauem joogi jahedana. Tegu on suuremahuliste klaasidega, mis mahutavad 240 ­ 360 ml ning võivad asendada vajadusel ka Collins klaase. Seda klaasi kasutatakse üldjuhul segatud jookide

Turism → Restoraniteenindus
36 allalaadimist
thumbnail
3
docx

3 restorani analüüs

3 restorani analüüs Enrti Zen zen Volga koduleht http://www.entri. http://www.zenzen.ee/esile http://www.restaurantvolga.ee ee/ ht.php /?id=1 menüü Entri restoranis Suures valikus toite ­ Kuna On mitme käigulised . Suur on suur valik kokad on päris Põhja- valik toite / jooke . On olemas sööke ­ jooke . Hiinast siis on pakutav toit ka lastemenüü. Väga maitsvad ka iseloomulik sellele Päevapakkumised . volga ja viivad keele piirkonnale . Toidud on hea suupisted kohe alla . maitsega ja ka tervislikud Suures valikus ka toite . Eripakkum Catering , peo Võimalus koju tellida On võimalik pidu korraldada . ised koht

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

V: Etanool kahjustab:  Maksa - suure alkoholihulga korral hävib osa maksarakke ja ei taastu, tekib rasvmaks, alkohoolne maksapõletik, pöördumatu maksa sidekoestumine.  Süda ja vereringet – südamelihase kahjustus, südame rütmihäired, kõrge vererõhk ja verevalandus ajju ehk ajuinsult.  Aju – pikapeale halveneb mälu, väheneb õppimisvõime, tekivad tasakaaluhäired. 7) Kuidas liigitatakse alkohoolseid jooke (4 liiki); nimeta vajalikud toorained ja lühidalt tootmisprotsess. V: Alkohoolseid jooke liigitakse: Õlu, vein, viin ja liköör 1. Õlu – teravili, maltoosa Tootmine:  Linnased – idandatud teravili  Virre – suhkrustatunud linnasetärklise lahus  Humalastega keetmine  Kääritamine  Laagerdamine  Filtrimine, pastöriseerimine  Villimine 2. Vein – viinamarjad Tootmine:

Keemia → Orgaaniline keemia
24 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Handsa. Lahutamatu seto kultuurist

meile ei meeldi. Nii peaks säilitama ka handsaga seotud kombestiku. Näiteks Setomaal pakutakse handsat traditsiooniliselt ühest pitsist. See tähendab, et peol pakutava alkoholi kogust piirab kindel inimene, kel on õigus otsustada, kellele võib juurde valada ning kellest on parem vaikselt mööda minna. Miks peaksid setod handsat salaja tegema, kui paljudes Euroopa Liidu liikmesriikides võib kodustes tingimustes kangeid jooke valmistada, olgu selleks siis Itaalia grappa, Kreeka raki või Tsehhi slivovits? Miks võib neis riikides neid jooke teha ja kohati isegi müüa, aga setod oma handsat teha ei tohi? Häda on meie parlamendis, kes pole siiani vastu võtnud seadust, mis lubaks rahval viljeleda traditsioonilist joogikultuuri. Milles handsa erineb puskarist? Suur vahe on handsa ja puskari destilleerimisel. Kui puskari meskit destilleeritakse

Ajalugu → Ajalugu
11 allalaadimist
thumbnail
14
docx

"Alkoholi tarbimine koolinoorte seas"

tarbimiseks, kuidas teadvustada alkoholi kahjuliku mõju tervisele ja tegeleda ennetustööga. Alkohol on olemuselt antidepressant. Paljud usuvad ekslikult, et alkohol on erguti. Esmalt tekitab see sundimatuse ja pingevaba tunde, aga tegelikult (eriti suuremas koguses) on alkohol võimas ärevust ja depressiooni tekitav aine (Alkoinfo 2011). Meedias ilmub pidevalt alkoholireklaame, mis kutsuvad üha rohkem ostma ja tarbima erinevaid alkohoolseid jooke. Räägitakse isegi alkoholi tarbimise positiivsetest aspektidest, nagu klaas punast veini päevas tagab parema tervise ja pikema eluea. Järjest rohkem räägitakse noorte alkoholi tarbimise tõusust ning seetõttu on uurimistöö autoreid pikemat aega vaevanud küsimus, kas ja millisel määral tarbitakse alkoholi Ülenurme Gümnaasiumi õpilaste hulgas. Seetõttu on valitud uurimistöö teemaks alkoholi tarbimine Ülenurme Gümnaasiumi 8. ja 12

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Tollieeskirjad

päeva jooksul esmakordsel Eestisse saabumisel oma pagasis kaasa tuua maksuvabalt tubakatooteid, alkoholi ja mootorikütust isiklikuks kasutamiseks üldjuhul järgnevalt toodud kogustes. Tubakatooteid: · 800 sigaretti; · 400 sigarillot; · 200 sigarit; · 1 kg suitsetamistubakat ja · 1 kg närimistubakat. Alkoholi: · kuni 90 liitrit veini, mille hulgas võib olla kuni 60 liitrit vahuveini; · kuni 110 liitrit õlut; · kuni 10 liitrit kangeid alkohoolseid jooke (alkoholisisaldus üle 22%); · 20 liitrit muid eelnevalt nimetamata alkohoolseid jooke (alkoholisisaldusega alla 22%). Mootorikütust Reisija ja tema mootorsõiduki saabumisel Eestisse on lubatud ühe päeva jooksul esmakordsel Eestisse saabumisel maksuvabalt kaasa tuua mootorikütust: · mis on on mootorsõiduki standardses kütusepaagis (sh veemootorsõiduki standardses kulutankis ja paagis), samas mootorsõidukis tarbimiseks;

Logistika → Logistika
36 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Energiajookide mõju tervisele

Juhendaja: 2011 Energiajoogid on küllaltki uus jookide liik, mis on Eesti turule tulnud viimastel aastakümnetel. Energiajooke kasutavad Eestis peamiselt noored näiteks enne spordiüritusi või nende ajal, uskudes, et energiajoogid annavad neile lisaenergiat. Enamik energiajookide nime all müüdavaid jooke on mõeldud hoopis profisportlastele suure füüsilise koormuse puhul ning need ei sobi noortele ja lastele. Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid, vitamiine, mineraalaineid, kofeiini, tauriini, glükoronolaktooni, erinevaid taimseid ekstrakte ja teisi aineid, mis võivad esineda joogis üksi või koos. Tihti mainitakse ka arstide poolt, et energiajoogid pole kasulikud, kuid erilist tähelepanu sellele ei pöörata ja juuakse ikka edasi. Uuringud viitavad,

Meditsiin → Terviseõpetus
66 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Noored ja alkohol

Samas ei teadvusta noored endale, et selline sõltuvus võib siiski tekkida. Teismelise organism on alkoholi kahjustava mõju suhtes väga tundlik. Teismelistel ja noortel täiskasvanutel suureneb surmajuhtude arv koos joomise levikuga. Alkoholisõltuvuse kujunemise tõenäosus on joomise alustamisel alla 15 aasta vanuses neli korda suurem kui neil, kes alustasid kahekümnendatel eluaastatel. Reklaami mõju noortele on väga suur. Alkohoolseid jooke reklaamivad plakatid ja reklaamklipid televisioonis näitavad glamuurseid alkoholi joojaid. Samuti mõjutavad teismelisi nooruslikult vormistatud alkoholikampaaniad. Teismelistele on reklaami mõju teistsugune kui täiskasvanutele. Lastes ja noorukites õhutab aktiivne reklaam elamusjanu ja ka muid joomise motiive. Riikides, kus alkoholi kättesaadavus on raskendatud müügikohtade vähesuse tõttu ning alkoholireklaam on keelatud, on selgelt vähenenud ka alkoholi tarbimine .

Eesti keel → Eesti keel
64 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Rahvatervis

väheneb. Naiste puhul suureneb mitu korda nädalas joojate hulk vanuse kasvades, olles suurim 35–44aastaste naiste seas. (Alkoinfo) Eriti aplalt tarvitavad alkoholi kuni 34aastased lahutatud või lahus elavad mehed. Naiste puhul on pigem vastupidi: sagedamini joovad abielus ning nooremad vallalised naised. Sagedast alkoholitarvitamist tuleb rohkem ette suurema kuusissetulekuga inimeste seas, ja seda nii meeste kui ka naiste puhul. (Alkoinfo) Kõige rohkem tarbitakse kangeid alkohoolseid jooke. Kõige sagedamini aga õlut või veini. Alkoholi tarvitamise põhjused on enamasti seotud sotsiaalse suhtlemisega: tähtpäevad, seltskonnas, maitse, pingetest vabanemiseks. (Alkoinfo) Alkoholi tarbitakse kõige rohkem Austria (12,3l aastas elaniku kohta), Eesti (12,2l), Tšehhi (11,5l). Vähem aga: Türgi (1,6l), Iisrael (2,4l), Norra (6,6l) (OECD). 3. Noorte alkoholitarbimine Eestis aina kasvab ning aastatega hakkatakse aina varem jooma. Noored proovivad alkoholi 12-13 aastaselt

Meditsiin → Meditsiin
5 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Teetseremoonia

TEETSEREMOONIAST Referaat Sissejuhatus Tee on olnud inimkonnale tuntud juba üle 5000 aasta ja oma pika ajaloo jooksul on ta levinud üle terve maailma. Tee on jäädvustanud igaveseks oma koha ajaloos ja kultuuris. Kogu selle pika aja jooksul on tee populaarsus inimkonna seas aina kasvanud ning tootmine suureneb iga aastaga. Võib julgusega öelda, et tee on maailmas üks levinumaid jooke. Tee joomise kombed on üle maailma erinevad: inglased naudivad oma tea time'il teed piimaga, samas kui idapool nauditakse kangemat teed samovarist. Nii on ka Jaapanis omad kombed. Sõna teetseremoonia seostub tahes-tahtmata ka kõige tavalisemal inimesel Jaapaniga, ent samas kui palju me tegelikult sellest teame? Teemavalik oli eelkõige tingitud isiklikust huvist antud valdkonna vastu ning soovist saada aru selle taga peituvast mõttest. Lootuses, et

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Alkohoolsete jookide tarbimise mõjud inimorganismile

Kuna puudusid teadmised alkoholist, siis jõuti alles hiljem järeldusele, et oldi tugevas joobes. Hetkeseis: Armastus õlle vastu, mida tarbitakse ca 0,5l, ülepäeviti. Pidudel suurtes kogustes kanget alkoholi Subjekti vanus: 18 Sugu: N Amet: Üliõpilane, Sportlane Esimene kokkupuude alkoholiga: 16. a. tarbides kokteili ning siidrit. Hetkeseis: Pidudel käies tarbib kõikvõimalikke (?!?!! toim.) alkohoolseid jooke, sh kanget alkoholi ja viina. Subjekti vanus: 17 Sugu: N Amet: Õpilane, Sportlane Esimene kokkupuude alkoholiga: 4aastaselt, kui ajas segamini veini ja morsiklaasi. Tagajärgi ei mäleta, oli liiga noor (toim. hindas mõju mälu pärssivaks). Hetkeseis: Tarbib üliharva ja väikestes kogustes, maitse ei meeldi. Subjekti vanus: 16 Sugu: N Amet: Õpilane, Sportlane Esimene kokkupuude alkoholiga: 13aastaselt, mil tarbis erinevaid jooke segamini (vein, siider,

Bioloogia → Bioloogia
66 allalaadimist
thumbnail
4
docx

JOOGID

Kakao- ja sokolaadijoogid Kakaojooke valmistatakse piimast, koorest või veest ja kakaopulbrist, maitsestatakse suhkruga. Vedelik kuumutada keemiseni, lisatakse pidevalt segades eelnevalt suhkru ja vähese kuuma vedelikuga segatud kakaopulber. Seejärel kuumutatakse jook veel keemiseni ja lisatakse veidi soola, et joogi aroomi paremini esile tuua. Valmistatakse erinevaid kakaojooke, mille maitsestamiseks kasutatakse vanilli, muna, vahukoort, jäätist ja alkohoolseid jooke. Sokolaadijooki valmistatakse tahvelsokolaadist ja piimast. Sokolaad tükeldatakse, segatakse vähese koguse külma veega ja sulatatakse pidevalt segades veevannil. Vedel sokolaad lisatakse pidevalt segades kuuma piima sisse ja kuumutatakse keemiseni. Lisandiks sobib vahukoor. Mahlajoogid Morsse valmistatakse marja- ja puuviljamahladest, siirupitest või värsketest puuviljadest ja marjadest, veest ja suhkrust. Kasutatav vesi peab olema keedetud. Maitsestada võib sidrunimahla või koorega.

Toit → Toiduvalmistamine
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Noored ja alkohol

Eesti lapsed paistavad teiste riikide alaealistega võrreldes silma rohke alkoholi tarvitamise poolest - elu jooksul on alkoholi tarbinud 87 protsenti siinsetest noortest .Eesti alaealiste õigusrikkumisi võrreldi nende eakaaslaste omadega kolmekümnest riigist. Lisaks Euroopa riikidele olid rahvusvahelisse uuringusse kaasatud ka USA, Venemaa, Austraalia ja Uus-Meremaa, teatas justiitsministeerium. Viimase kuu jooksul on alkoholi tarvitanud 45 protsenti Eesti lastestest .Alkohoolseid jooke tarbivad eesti noored vene rahvusest eakaaslastest rohkem, vastavalt 87 ja 82 protsenti. Vene noored tarbivad aga eestlastest enam kanepit ja hasisit, vastavalt 20 ja 15 protsenti Märkimist väärib fakt, et isegi kõige nooremas vanusekategoorias (12-13-aastased) oli 31 protsenti tüdrukutest ja 32 protsenti poistest küsitlusele eelnenud kuul vähemalt korra alkoholi tarvitanud.16-aastaste vanusegrupis oli viimase kuu jooksul alkoholi

Meditsiin → Terviseõpetus
20 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

ENERGIAJOOGID JA TERVIS ESITLUS

ENERGIAJOOGID JA TERVIS Rahvatervis, terviseedenduse ja sotsiaaltervishoiu alused MIS ON ENERGIAJOOK? Energiajook ei ole tavaline karastusjook, mida võib juua janu kustutamiseks. Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid, vitamiine, mineraalaineid ja lisaks neile muid toimeaineid. Energiajookide ohud kõrge kofeiinisisaldus ei ole piisavalt andmeid energiajoogi koostisosade koostoime kohta noorte suur energiajookide tarbimine PROBLEEM Inimesed ei ole teadlikud nende jookide mõjust ja kahjulikkusest organismile. Noorukid vanuses 12-18 aastat pole teadlikud energiajookide kahjulikkusest ja tarvitavad neid seetõttu liigselt.

Meditsiin → Meditsiin
13 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Uurimustöö "Alkoholi tarbimine ja tarbimiseelistused Ülenurme Gümnaasiumi koolinoorte seas"

Seetõttu on oluline välja selgitada, mil määral tarbitakse hetkel noorte hulgas alkoholi ja kui palju õpilasi alkoholi tarbivad. Alkohol on olemuselt antidepressant. Paljud usuvad ekslikult, et alkohol on erguti. Esmalt tekitab see sundimatuse ja pingevaba tunde, aga tegelikult (eriti suuremas koguses) on alkohol võimas ärevust ja depressiooni tekitav aine. (Alkoinfo 2011.). Meedias ilmub pidevalt alkoholireklaame, mis kutsuvad üha rohkem ostma ja tarbima erinevaid alkohoolseid jooke. Räägitakse isegi alkoholi tarbimise positiivsetest aspektidest, nagu klaas punast veini päevas tagab parema tervise ja pikema eluea.(Vessik 2006.) Teema on samuti tänapäeval noorte seas aktuaalne ja alkoholi tarbimine koolinoorte seas kasvab üha enam ja muutub ühiskonnas järjest populaarsemaks. Järjest rohkem räägitakse noorte alkoholi tarbimise tõusust ning seetõttu on uurimistöö autoreid pikemat aega

Bioloogia → Inimene
46 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Etikett - VASTUVÕTU PLANEERIMINE

4 · "Kokteil" - kell 17 ­ 19 - kestus 2 tundi - seistes - külmlaud - alkohoolsed joogid ja kokteilid · Fursettvastuvõtt - seistes - rikkalikult külmi suupisteid - rikkalikult jooke - lõpuks kohv, konjak, sampanja - tihti ka kontsert · Soolaleivapidu · Aiapidu · Vastuvõtt lastele · Kellaviietee - päevane - mitteametlik - korraldavad tavaliselt naised · Jour fixe /zur fi:/ (lahtiste uste päev) - regulaarselt toimuv, kui kutse saadetud sügisel, siis kehtib kevadeni

Filosoofia → Eetika ja etiket
107 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Noorejalgpalluri õige toitumine

ja palju juua, et süsivesikute tase oleks kõrge ja organism valmis uueks pingutuseks. Süüa on soovitav 3-4 tundi enne trenni või mängu. Iga inimene on muidugi erinev ja peab teadma oma organismi iseärasusi. Kui tunnete vajadust, siis 1 tund enne mängu võib vedelikku tarbida. Tühja kõhuga ei maksaks minna mängima, sest veresuhkru tase on liiga madal, mis põhjustab väsimust ja halba enesetunnet. Turniiride ajal ei ole soovitatav süüa maiustusi ja juua magusaid jooke. Need põhjustavad veresuhkru kiire tõusu tippu, kuid veresuhkur langeb sama kiiresti ja tekitab jõuetuse. Mängu päeval peaks vältima vorsti, viineri, juustu, praetud kartuli ja pihvide söömise. Need toidud sisaldavad rohkesti rasva ja muid aineid, mis seeduvad liiga aeglaselt ning palju energiat kulub seedimisele. Organismi jaoks on tähtis sobiva vedelikutaseme säilitamine, et võistlusvalmidus ei alaneks.

Sport → Kehaline kasvatus
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Nimetu

17. Maiustusi söön mitmel toidukorral päevas. 18. Igapäevaselt söön 25% mahetoitu. 19. 5% jääb söömata ja tuleb ära visata. 20. 60% söökidest ja jookidest on pärit välismaal. 21. Ma joon teed, kohvi või kakaod mitu korda päevas. 22. Mahla või nektarit joon üks kord nädalas. 23. Energiajooke üldse ei joo. 24. Pudelivett ei joo. 25. Lahjased alkohoolsed jooke joon harvem. 26. Veini ja vahuveini ei joo. 27. Kahgeid alkohoolsed jooke ei joo. Kaubad ja teenused 1. 15-30 evrot tasun ühes kuus keskmiselt riide või jalanõude peale. 2. Mitte rohkem kui 15 evrot tasun paberitoode peale. 3. Tubakatoodete peale ei tasu raha. 4. Mitte rohkem kui 30 evrot muu toodetele.(n.t.apteegikaubad) 5. Mitte rohkem kui 30 evrot tasun erasektori teenuste eest.(kuu jooksul) 6

Varia → Kategoriseerimata
24 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

Toa temp. 18-20 Tee Konjak Konjaki kl. Toa temp. 18-20 Selvelauad Kasutamine on pärit Ameerikast.1992. Aastal Soomes seoses olümpiaga.1956.aasta paiku Eestis. Selvelaudade iseloomustus *külalised teenindavad end ise *söömine võib toimuda seistes või istudes *suupisted on serveeritud laudadel või kandikutel. *suupisted ja jooke võivad pakkuda ka teenindajad *laudu võib katta siseruumides või vabas õhus. Toitude asetamine selvelauale *toit serveeritakse nii,et seda saaks ühe käega võtta ja sobivalt kõrguselt *toite ei asetata kaugemale kui 60 cm laua servast *inimesed liiguvad toitu võttes päripäeva *sööjatele tagatakse vaba liikumine toidu toomiseks, piisavalt ruumi. *järjekordade vältimiseks on laual mitu alguspunkti, sageli ka mitu erinevat lauda jookidele, juustudele, kohvile jne.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Fursettlaud

kongressi lõpetamine. tähtsündmuste tähistamine. messid. lepingu allkirjastamine. kooli lõpupidu. piknik. 11. Kui suur laud peab olema kui kutsutud on 120 inimest ?pikkus 12m, laius 1.2-1.5m 12. Mida arvestatakse fursettlaua katmisel ?püütakse lähtuda külalistele maksimaalse mugavuse loomist. arvestatakse, et inimesel on vaid 2 kätt taldriku, söögiriista, klaasi ja salvrätiku hoidmiseks, roogade ja jookide valimiseks ja söömiseks. mugavus. kõiki nõusid, roogi ja jooke ei panda suurema arvu külaliste puhul mitte ühte kohta, vaid kujundatakse lauale 2, 4 või enamgi alguskohta. kiirem ja mugavam. 13. millest ja kuidas alustatakse laua katmist ? Laud kaetakse linaga, mis ulatub peaaegu põrandani. 14. Kuhu asetatakse mahlad ja muud joogid ? Mahlad, veed ja muud alkoholivabad joogid pannakse lauale kannudes, mille all alustaldrik. 15. Mis asetatakse lauale pudelites ? Lauale asetatakse pudelites karastusjoogid. 16

Majandus → Klienditeenindus
23 allalaadimist
thumbnail
12
docx

OSTMISEL TAGASIANTVA RAHA KONTROLL POODIDES - Vaatlus

3. ARUTLUS Vaadatakse maksjaid, fikseeritakse nende sugu ning nendega koos viibivaid isikuid. Hinnatakse nende keskset vanust ning ostetud kauba väärtust ja tüüpi (nt. toidukaubad, alkohol, olmekaubad). Vaadetakse, kas makstakse kaardiga või sularahas. Kui makstakse sularahas, kas kontrollitakse tagasiantva raha. Kokku oli vaadetud 1078 ostjate käitumist. Kahes poodis Selveris ja Maximas külastajad ostsid peamiseslt sööke ja jooke, väga vähe oli neid, kes ostsid endale riideid või tarbeesemeid. Kui anda hinnangut ostjate välimusele ning nende staatusele, siis Selveris teevad ostud rikkamad inimesed, samuti Selveris osteti rohkem kallimaid alkoholijooke ning delikatesse. Maxima kaupluses üldiselt tehtud ostud olid rahaliselt kulukamad, inimesed ostsid rohkem, kui Selveris. Vaatluse käigus selgus, et ostusid teevad rohkem naisi keskeas.

Psühholoogia → Sotsiaalpsühholoogia
33 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiklaaside sortiment

5. Õllekapa - Puust ja suuremat tüüpi jooginõu. - Käsitsitoodetud kapad millest üks mahutab 0,3 ja teine 0,5 liitrit. - Juuakse peamiselt õlut seal. - Vanasti eestlased jõid sealt koduõlut näiteks. 6. Martinipokaal - Tavaline kokteiliklaasi kooniline kuju paneb meid enamjaolt mõtlema kohe Martinile ja nii see üldiselt ongi. Erinevad martiinid, frapè ­ joogid (kahe või enama alkohoolse joogi segud, mida on segatud ilma jääta), samuti enamus jooke, mis on ilma jääta ning mida ei miksita ­ need on põhilised, mida juuakse seda tüüpi klaasist. Näited: martiinid, Metropolitan, Adonis, Green Iguana, Rob Roy jne. - (ka viin, rumm jääga). Nagu väikesed viskiklaasid. 7. On the rocks klaas - jääga pakutavate alkohoolsete jookide serveerimiseks, aga ka kohviga või alkoholiga koos pakutava vee joomiseks. - See niinimetatud ,,vana-tüüpi-klaas" toob silme ette kohe

Majandus → Tööstuskaup
41 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Jõululuuletus

Tahtsin teha jõulujooma , saatsin ema jooke tooma . Sõbrad ka ma kokku ajan nende kingitusi vajan . Kokku tuleb terve klann , soojaks läheb vorstipann . Kurku voolab õllekene põleb ema põllekene . Pidu käib nüüd täies hoos , maja vaevu seisab koos. Otsas on meil pohlamoos naaber ennast üles poos . Järsult käes on aasta uus , viina hais on ikka suus . Auto otsapidi puus , valu tunnen küljeluus. Rahakotis liblikad, jalgadel sinikad. Aga ära muretse sa, sest aasta on 2009!

Eesti keel → Eesti keel
27 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson. 1920- 30 hakati suurtes kogustes ja massiliselt segama kokteile ka EUROOPAS. USAS samal ajal oli täielik alkoholi tootmise, müümise keeld, baarid lõpetasid töö. Arenes maffia, salakaubandus. Baarindus liikus Kuubale ja Euroopasse. Kuiv seadus lõppes 1933. NSVL - mingi aeg kehtis ka osaline kuiv seadus, kellaajalisel lubati müüa; ei antud baari piisavas koguses jooke, ainult päevanormi kaupa. 1951, veebruar 24. asutatud I.B.A Inglismaal ­ International Bartender Assotsatsioon Miks kokteile tegema hakati? Sageli tehti erinevatest jookidest segusid selleks, et leevendada halba maitset, anda aroomi, samuti uudishimust luua midagi uut ja huvitavat, kasutada tervise parandamiseks. Suurim segujook on loodud Philadelphias: 1350 l soome vodkat 3400 l jõhvika mahla 3400 l greibimahla 3150 l jääd seikeri rolli mängis 13 m, kõrgune terasest tanker

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

1869 ­ toimus esimene teadaolev kokteilivõistlus. Toimus see USAs New Orleansis. Võitis Harry Johnsson. 1920- 30 hakati suurtes kogustes ja massiliselt segama kokteile ka EUROOPAS. USAS samal ajal oli täielik alkoholi tootmise, müümise keeld, baarid lõpetasid töö. Arenes maffia, salakaubandus. Baarindus liikus Kuubale ja Euroopasse. Kuiv seadus lõppes 1933. NSVL - mingi aeg kehtis ka osaline kuiv seadus, kellaajalisel lubati müüa; ei antud baari piisavas koguses jooke, ainult päevanormi kaupa. 1951, veebruar 24. asutatud I.B.A Inglismaal ­ International Bartender Assotsatsioon Miks kokteile tegema hakati? Sageli tehti erinevatest jookidest segusid selleks, et leevendada halba maitset, anda aroomi, samuti uudishimust luua midagi uut ja huvitavat, kasutada tervise parandamiseks. Suurim segujook on loodud Philadelphias: 1350 l soome vodkat 3400 l jõhvika mahla 3400 l greibimahla 3150 l jääd Sheikeri rolli mängis 13 m, kõrgune terasest tanker

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Kokteili vastuvõtt

Kokteili vastuvõtt MariLiis Uuk Tavaliselt toimub vastuvõtt 17.00 ­ 19.00. Kestab kuni kaks tundi. Pakutakse mitmesuguseid alkohoolseid jooke ja suupisteid. Kaetakse külm laud, vastuvõtt toimub püsti seistes. Pakutakse kokteili, sampanjat, veini ja kangemat napsi. Väikseid võileibu, küpsiseid, mandleid ja puuvilju. Kutseid sellele vastuvõtule ei saadeta. Eeldatakse täiesti vaba suhtlemist. Kokteiliõhtu riietus Kutsel olev märge Cocktail Attire ehk kokteiliõhtu riietus tähendab naiste puhul elegantset lühemat kleiti ja meeste puhul tumedat ülikonda. Mehed peaksid kandma valget särki ja lipsu.

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Tegalalang

Tegalalang Riisi Terrass Tegid: Mark ja Robin Tegalalang küla  See asub Indoneesias, Bali saarel.  See on juba vana küla, kuid see sai kuulsaks alles lähiajal.  See on kuulus kuna seal on väga ilusad riisi terrassid.  Turism on suur, eriti viimastel aastatel.  Sõit pole väga pikk pealinnast, umbes 25 minutit.  Seal on söögikohad, kus pakutakse kohaliku riisiga tehtud toite ja jooke ja muidugi välismaiseid toite ka.  Riisi produktsioon Indoneesias on tähtis osa maaila majanduses.  Indoneesia on maailmas kolmandal kohal riisi produktsioonis.  Kasutad allikad:  http:// www.bali-indonesia.com/ubud/tegallalang -rice-terraces  http://www.balisurfadvisor.com/placesint erest/tegalalangriceterrace.html

Kirjandus → Kirjandus
0 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Karastusjookide tööstus Eestis

o nektarid o siirupid o active mahlajoogid o karastusjoogid (limonaad, rc cola) o spordijoogid (artic) o energiajoogid (dynamiit) o veed (aura) eesti jalgpalli liit, aura, spordikas Saku Õlletehas  eksport: 16 riiki (Soome, poola, läti, leedu, taani, Sierra Leone, Gambia, Seišellid ja Vietnam)  toodavad: o siidrid o õlled o kali o super manki o vichy  2013 a – u 330 in  Müük 104 mln l jooke  Tü/rock, eesti suusaliit, saku suurhall, erinevad muusika/kultuuri üritused

Majandus → Tööstuskaup
4 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Energia joogid

Selles iseseisvas töös tahaksin teha kindlaks energia jookide kasu inimesele ja ka kahju , mida see toob oma mõjuga. Energia joogid tegelikult ei anna inimesele energiat (kkal) vaid annavaad lihtsalt inimese organismile võime tunnet andes Kofeiini,Tauriini,glükoosi, B-vitamiine, Guarana ja glükoronolaktoni . Aleksander Andrejev AT112 1 ENERGIAJOOKIDE OLEMUS Energiajookideks nimetatakse jooke, mis sisaldavad süsivesikuid ,vitamiine, mineraalaineid ja lisaks nendele muid toimeaineid mis ergutavad keha. Nendeks toimeaineteks on tauriin, glükoronolaktoon, kofeiin, erinevad taimeekstraktid ning muud ained. Kaubanduses müüdavad energiajoogid on kõik sama ülesehitusega, veidi erineva maitse ja koostisega (vitamiinide ning ergutite hulk 100ml kohta). Müüdid energiapommi kohta pole alust, kui energia all silmas pidada kilokaloreid. Energiajook

Toit → Joogiõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Toitlustusettevõtete tüübid ja nende iseloomustus.

taskupärased. Suurköögid. Koolid,haiglad,meditsiiniasutused,hoolduskodud.Toidu valmistamine suurtes kogustes.Iseteenindamine.Söök lihtne,pakutakse päeva menüüd. Restoraanid.(Hotell restoran,lõunasöögi restoraan,esindusrestoraan,spetsialiseeritud restoraanid,aiaviiterestoranid.) Kvaliteetne toit ja teenindus,mugav keskkond,toit rikkalik,sageli on eripära spetsialiiseritud restoraanid. Baarid.(toidubaarid,spetsikiseeritud baarid,pubid ,fuajeebaarid.) pakuvad jooke ja suupisteid,õdusad keskonna ajaviitmiseks.Hinna tase keskmine.Teenindus baarileti kaudu. Catering-ettevõtted. Toitlustusteenust pakutakse väga laias valikus kuid väljaspool teenindust.Tootmine toimub ettevõttes.Teenindus on väga paindlik,iseteenindus,osaline teenindus,täielik teenindus.Catering- teenuseid pakuvad restooranid,suurköögid,kohvikud,baarid jne.

Toit → Kokk
9 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

Traditsiooniliste kiirtoiduettevõtete äriidee võib olla väga mitmekesine, hot-dogi kärust kuni ultramodernsete noorsoo- või pererestoranideni. Paljudes piirkondades on ainult neile omased kiirtoiduettevõtted, näiteks Inglismaal fish&chips, Saksamaal würstel, Itaalias panini. Eestis pakutakse seda tüüpi ettevõtetes peamiselt pitsasid, kebabe, hamburgereid, friikartuleid või salateid, samuti karastusjooke ja kuumi jooke. Kuna kiirtoiduettevõtete tooted on enamasti samalaadsed (erinevad tavaliselt vaid kastmed ja lisandid), püüeldakse neis ettevõtetes erinevate maitsete või eriti hea kvaliteedi poole. Ka teenindus on samalaadne, seepärast püüdlevad ettevõtted aina kiirema ja kvaliteetsema teeninduse poole ning pakuvad klientidele erinevaid pakendeid. Sageli kasutatakse kiirtoiduettevõtetes iseteenindust. Teenindusliin on lihtsalt ja kliendile arusaadavalt

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Grappa esitlus

Kange jook Trendijook grappa Itaalia rahvusjook Grappa- Puskar Noor kvaliteet Enne pudeldamist lahjendatakse 40 kraadini Destilleeritakse üks kord Aroom meenutab nahka Värvus Igasugu maistega grappasi Kehv kvaliteet Tipp- grappa Võrreldamatu teiste grappadega Vintage grappad Pehme Aprikoosiarmoomi ja ­maitsega Ei ekspordita Valmistamine Ühest või mitmest viinamarjasordist Sort märgitakse pudelile Vähemalt 85% Nõuab head ettekujutust Pole nautimiseks Valmistada saab teisi jooke Serveerimine Toatemperatuuril Klaas väike, kitsa kaela ja tulbikujulise põhjaga Nooremad grappasi serveeritakse jahutatult Liköörid-alati jahutatult Sobivad hästi kohvi kõrvale Kust saab? Eestis tuntakse grappasid vähe Itaalia tootjate Jacopo Poli ja Cesari grappad Lõuna-Aafrika Giorgio Dalla Cia Meerlusti Kõrge hind- usaldusväärne garantii Külmarohi Euroopas hakati destilleerima 15.sajandil Leevendati väsimust Raviti haavu Hõõruti valutavaid lihaseid Nõrkuse puhul

Toit → Joogiõpetus
8 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun