Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"salateid" - 142 õppematerjali

thumbnail
5
docx

Referaat kodundusest: salatid

Elva Gümnaasium ,,Salatid" Referaat kodundusest Marete Hüdse 10RE klass 2013/2014 õppeaasta Salat Salat on mitmest peeneks hakitud, enamasti taimsest komponendist segatud toit. Traditsiooniliselt on salatid külmad, kuid tänapäeval valmistatakse ka sooje salateid. Salatid võivad olla täielikult taimsed, kuid tihti on neis ka üks või enam loomset koostisosa. Üldjuhul kasutatakse salatis mitut hakitud taimset ja üht loomset koostisosa, millele lisanduvad salatikaste (sageli majoneesi-, toiduõli- või hapukoorepõhine) ja maitseained. Tavaliselt nimetatakse salateid nende põhiliste komponentide järgi, kuid mõnel on ka rahvusvaheliselt tuntud nimed. [1] Salatite liigitamine

Toit → Tooraine õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne laeval Victoria

Saan paremini hakama kohustustega, orienteerun köögis, tean kus miski asub. Tegin salati : lõikasin jääsalatit, kurgi, tomatit, paprikat, maitsestasin ja segasin. Lõikasin borsi jaoks, sinki, vorsti, salaamit, hapukurke. Lõikasin salati jaoks kanafileed ja hiljem lisasin hapukoort ja majoneesi ja segasin (riisi kanafilee salat) 30.11 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin erinevat liha, sibulat, viinereid, paprikat, tomatit, kurki, peeti. Aitasin valmistada toite, paigutada vaagnatele, segada salateid jne. Oskan kasutada õigesti nuga ja lõigata erinevaid kujusid. 01.12 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin kurke, hapukurke, liha viinereid, sibulat, paprikat, tomateid, peeti. Aitasin valmistada salateid. Pigutasin puuviljasegu vaagnatesse, pesin pirne, apelsine, mandariine, õunu. Tegin puuviljakorve. Juustulaudasid- suitsujuust, 4 erinevat hallitusjuusu, moos. 02.12 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin kurke, hapukurke, liha viinereid, sibulat, paprikat, tomateid, peeti. Aitasin valmistada salateid.

Turism → Turism
13 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Statistika uurimustöö "Tervslik eluviis NRG õpilaste seas"

N 17 11B 4 jah 2 2 ei 3 rohkem juurvilju N 17 11C 4 jah 5 3 jah 3 rohkem värsket N 17 11C 4 jah 6 2 jah 3 rohkem puuvilju N 16 10C 4 jah 2 3 jah 4 rohkem puuvilju N 16 10C 1 jah 5 3 jah 4 rohkem värsket N 16 10B 2 jah 2 2 jah 4 rohkem salateid N 16 10B 4 jah 2 2 jah 4 vähem saiakesi M 16 10B 2 jah 3 2 ei 3 vähem suppi M 16 10B 4 ei 2 2 jah 4 rohkem salateid suuremad M 16 10A 2 ei 7 4 ei 2 portsjonid M 16 10B 4 jah 5 2 jah 4 rohkem puuvilju M 16 10A 4 jah 6 2 ei 2 rohkem puuvilju M 16 10C 2 jah 5 2 jah 4 rohkem kohukes

Matemaatika → Matemaatika
60 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ettevõttepraktika aruanne - Turkebab

küüslauku ning porgandit. Lisasin pannile tomatipasta, segasin läbi ja praadisin veel umbes minut. Kala peale puljong, lisasin loputatud läätsed ja tükeldatud kartuli. Lisasin ka loorberilehte ja sidrunimahla. Keetsin, kuni läätsed on pehmed ­ selleks vaatasin nende keemisaega pakendi pealt. Maitsestasin soola ja pipraga Raputasin peale maitserohelist ja serveerisin pigista sisse värsket sidrunimahla. 8.08 valmistasin erinevaid salateid. Neid oli palju, et isegi ei jätnud meelde. 9.08 valmistasin kokka jaoks kastmeid. Nad olid vürtsilised, soolased ja magusad. 10.08 tükeldasin juurvilju. 11.08 Valmistasin jälle erinevaid salateid. 12.08 oli mul juurviljade tükeldamine 13.08 valmistasin kliendile Türgisuppi. Hakkisin sibul peeneks. Purustasin küüslauku ja riivisin porgandi jämeda riiviga. Kuumutasin pannil või ja praadisin selles paar minutit sibulat, küüslauku ning porgandit

Muu → Praktika aruanne
31 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Tervislikust toitumisest

põhjustab rasvumist. 1. Hommikuks võib süüa põhimõtteliselt kõike head mida soovid, sest keha vajab ärkamiseks energiat(kuigi tuleks alati võimalusel vältida rasvaseid toite). Müslid, pudrud, võileivad jne. 2. Enne toekamat lõunat võiks olla väike vahepala puuviljade näol. 3. Lõuna ajal söö korralikult sooja toitu ning jälgi, et see sisaldaks võimalikult palju salateid jm. aedvilju(50% portsijonist). Söö kõrvale 1-2tk leiba ja joo võimalusel pärast sööki. 4. Peale lõunat võid lubada endale väikse maiuse(küsist, shokolaadi, kommi) ja kui kõht juba tühi siis ka aedvilja/puuvilja vm. 5. Õhtu poole 16-19.00 võid süüa ka midagi toekamat(sooja toitu), kuid mitte suures koguses ja jälgida nagu alati, et sees sisaldaks võimalikult palju salateid/köögivilju.

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Mango kui mangopuu vili

MANGO Mango on mangopuu vili. Botaaniliselt on mango luuvili. Viljaliha on väga mahlane ja selle värvus varieerub helekollasest oranžini. Maitse meenutab virsikut ja võib olla väga magusast kuni poolhapuka või väga hapuni. Mangosid tarbitakse peamiselt värskelt, küpsena ja pooltoorelt. Neist valmistatakse salateid, mahla, marmelaadi, džemmi ja karrit. Tärkliserikkaid seemneid süüakse röstitult või keedetult, neist valmistatakse jahu ja tärklist ning neid kasutatakse loomasöödana. 100 grammi mango kalorsus on 60kcal, see sisaldab kiudaineid (1,6g), glükoosi (2g), süsivesikuid (14,98g) , valke (0,82g), vett (83,46g) ja ka tuhka (0,36g).

Bioloogia → inimeseõpetus
1 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Tänapäevane Eesti köök

Eesti köögist. Kus on aga piir, kust algab tänapäevane Eesti köök ning lõppeb vana Eesti köök? Sellele küsimusele on peaaegu, et võimatu piiri tõmmata. Toidumood muutub täpselt samamoodi nagu ka rõivamood. Tänapäeval pannakse väga suurt rõhku teraviljatoodetele. Leivad, saiad ja sepikud on kindlasti iga pere üks toidulaua osa nii nagu oli ka vanal eesti ajal. Kõige enam pannakse aga põhirõhk tervislikkusele ning ,,moodsatele" roogadele. Tehakse palju putrusid ja värskeid salateid. Enamasti kasutatakse tänapäeval putrude keetmisel täisteratooteid, mis on tervislikumad ja puhtamad. Mis on alati meie toidulauale jäänud on aga pannkoogid, kui vanal ajal valmistati neid odrajahust, siis tänapäeval on käiku läinud nisujahu. Salatite puhul on enamasti aga armastatud koored asendatud kergete ja maitsestatud õlidega, mis jätavad selle õhuliseks ja kergeks. Kui, muidu valmistatakse erinevatest rohelistest maitsetaimedest kergeid

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene köök

Jõgede, järvede ja metsade rohkus aitasid kaasa rohkearvuliste kala-, linnu- ja seeneroogade ning metsamarjadest toitude tekkimisele. Oma põldudel kasvatasid venelased rukist, kaera, nisu, otra, hirssi, tatart. Neist keedeti mitmesuguseid putrusid. Ammustest aegadest on vene köögis kasutatud naerist, kapsast, rõigast, hernest, kurke. Juurvilju söödi toorelt, aurutatult, keedetult, soolatult ja ka hapendatult. Juurviljadest valmistati suupisteid (sakuskasid), hiljem hakati valmistama salateid. Koos ristiusu levikuga jagunes vene köök kaheks: paastuaegne ja igapäevane toit. Paastuaja range järgimine viis rohkearvuliste jahu-, juurvilja-, seene- ja kalatoitude tekkimiseni. Paastu ajal ei tohtinud süüa liha- ega piimatoite, mune ja suhkrut, range paast keelas isegi kala söömise. Paastu lõppedes saabusid pidupäevad – lihasöömise aeg. PEAMISED TOIDUAINED. Kõik maal kasvatatavad teraviljad, kapsas, kartul, punapeet, seened,

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Переведи и выучи !

, 13. Dussi all käima , 14. Hommikust sööma, ma söön hommikust , 15. Lõunat sööma 16. Ma söön lõunat koolis 17. Õhtust sööma 18. Me sööme õhtul kell 18.30 18 30 19. Suppi on vaja süüa (, ) 20. Veel sööna ma meeleldi praadi 21. Ma söön erinevaid salateid 22. Ma söön juur ja puuvilju 23. Ma söön seeni ja marju 24. Mulle ei meeldi juua piima (, ) 25. Ma joon meeleldi mahla 26. Ema joob vett 27. Õppima 28. Ma õpin hästi 29. Ma ei puudu põhjuseta tunditest 30. Magama minema (heitma) 31

Keeled → Vene keel
19 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

ALFRESCO

Mille puhul alfescot korraldatakse? Alfresco pidustust peetakse eelkõige sõpradega mõnusaks ajaveetmiseks, kuid ka armsamaga koos olemiseks. Alfresco menüü Marineeritu feta tüümiani ja chilli õliga Ahjukana aedsalatiga Juustu ja murulaugu leivakesed Karri pastasalat Kartuli ja paprika tortillad Singi, spinati ja pähklitega kana Salat Itaalia kastme, tomati ja saiakuubikutega Menüüst on näha, et toidud on suvised, kerged ja on palju salateid. Kuidas riietuda? Kuna alfresco toimub suvisel ajal, siis on naistel sobilik kanda suviseid kleite ja seelikuid. Siiski tuleb silmas pidada, et ei oleks liiga tavalised riided. Eelkõige sobivad erksamad värvitoonid ja lihtsad ehted. Meestel on sobilik kanda suvist pluusi koos pükstega. Tänan tähelepanu eest!

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Frantsiisiidee

The Subway Frantsiisiidee The Subway on Ameerika päritolu võileva-restoran mis teeb peamiselt allveelaeva kujulis võileibu ja erinevaid salateid. See kuulub frimale Doctor's Associates, Inc. Subway on üks kiiremini kasvavaid frantsiise maailmas 35302 restorani 98 riigis see on suurim ühe brändi restorani kett maailmas ja on suuruselt teine restorani operaator maailmas. Subway omapära on see, et inimene saab endale ise võileiva teha, see tähendab, et saab valida saia või leiva sinna vahele juustu, sinki või lihtsalt liha lasta see kõik röstida või mitte valida veel juurviljad ja kastme jne valik on lihtslalt meeletu

Majandus → Ettevõtluse alused
55 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Naistelaagri kava

Lõkkeõhtu - valmistame nõgesekotlette Esmaspäev Hommikusöök - üks sõna tervislik puder või röstitud helbed, lisaks ürditee/ kohv. Retk loodusesse - tutvume erinevate taimedega, korjame ravimtaimi (paku soodsat võimalust varuda koju kaasavõtmiseks looduslikku teematerjali) Lõuna - ürtidega omlett , taimetee Õpime valmistama taimedest erinevaid tooteid: tinktuure, siirupeid jm. Enne lahkumist maitseme loodusest korjatud taimedest valmistatud salatit miks mitte salateid ilma näiteta (nt vesiheina salat) ning lahkume õhtul heade mõtetega kodu poole. Kodud on neil ju erinevates kohtades Miks mitte lahkuda heade mõtetega koduteele Lahkumine kella 19.00 paiku esmaspäeva õhtul Hind osavõtjale NB!!! Heaks äraolemiseks pange selga/jalga looduses liikumiseks sobivad riided ja jalanõud ning võtke kaasa sääsetõrje vahend. Ööbida saab telkides või kaasavõetud madratsitel/magamiskottidel klassiruumis. Meeldivaid kohtumisi ootama jäädes,

Turism → Maaturism
4 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Mulgi Pubi väljamõeldud toitlustusettevõte

Fifth level Tutvustus Ettevõte asub Viljandi kesklinnas Mõeldud inimestele, kes soovivad nautida maitsvat toitu hubases ja rahulikus kohas Pubis on 40 kohta Suviti avatud terrass, kus on 20 kohta Lahtiolekuajad TN 10.0017.00 RL 10.0023.00 P, E suletud Töötajad Meie ettevõttes on 12 töötajat 3 teenindajat 2 puhastusteenindajat 1 nõudepesija 2 laohoidjat 2 peakokka 2 abikokka Meie ettevõte pakub... Mitmeid salateid (näiteks Kreeka salat, Nizza salat jms) Magustoite (näiteks toorjuustukook vaarikatega, Creme brulee jms) Praade, suppe, snäkke ja loomulikud erinevad jooke Samuti on menüüs ka lai kohvivalik Creme brulee Nizza salat Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level

Majandus → Majandus
7 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktika aruanne ( Selver )

Teine aktiivne laienemisaasta oli 2005 - lisandus 9 uut Selverit. Selveri ketti kuulub hetkel 34 kauplust, neist 11 Tallinna erinevates piirkondades. Iga Selveri nimi viitab enamasti piirkonnale või linnajaole, kus Selver asub. Paide Selver sai ka oma nime asukohajärgi ja see avati 28.08.2008 1.2. Asukoht A-Paide Selver asub Järvamaal, Paide linnas Ajavilja tn 4. 1.3. Tegevusalad Selveri eripäraks on oma Selveri Köök, mis pakub laias valikus maitsvaid ja uudseid salateid, kulinaaria- ja pagaritooteid. Lisaks on Selveril juba suur hulk oma kaubamärki kandvaid tooteid, mis on valmistatud spetsiaalselt Selverile. Kõik omatooted on tervislikud, sõbraliku ja silmatorkava kujunduse ning hea hinnaga. Selver on Eesti linnades tegutsev super-ja hüpermarketite kett kuhu kuulub 29 supermarketit ning 5 hüpermarketit. 4 · Supermarket on jaekaubandusettevõte, kus müügipinda on kuni 2500 m2 ning kus

Muu → Praktika aruanne
356 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Prantsuse köök

v Toitude peen maitse v Efektne garneerimine v Oivaline serveerimisoskus v Kulinaariasse suhtutakse kui kunsti v Kvaliteetsed aedviljasordid Toitude valmistamine v Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. v Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. v Osavalt valmistatakse salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti). v Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. v Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. v Magustoitudest lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Tavad v Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist ja kohvist. v

Keeled → Prantsuse keel
16 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Klassikalised salatid

Klassikalised salatid Caesari salat koosneb rooma salati ja krutoonidega kaetud parmesani juustust, sidrunimahlast, oliiv õlist, munast, wordcesteri kastmest, küüslaugust ja mustast piprast. Maailma üks kuulsamaid salateid. 1930 aastal valiti Caesari salat parimaks retseptiks 15 aasta jooksul, mis pärineb Ameerikast. Caesari salat Autoriks peetakse Mehhikos Tijuanas restorani pidanud Caesar Cardinit. 4. juuli 1924 Cardini pani salati kokku toorainest, mis oli tal köögis alles jäänud kiirest nädalavahetusest. Valmistas salati klientide silme all. Caesar Cardini Click to edit Master text styles Second level Third level

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Laanemets

Ka rohurinne on üsna liigivaene. Laante kasvupaigaks on viljakad lubjavaesed liivased ja savised mullad. Laanemetsa taimed: Laanemetsade puurinde tüüpiline esindaja on kuusk. Kuusk vajab suhteliselt viljakat mulda kuna kuuse juurestik ei ole just kõige võimsam, kuusk ei vaja väga palju valgust. Puhmarinne on sarnane palu-ja nõmmemetsadega. Rohurinne on väga liigirikas, tüüpilisemad on laanelill, jänesekapsas ja leseleht. Jänesekapsast tehakse ka suppe ja salateid ning jänesekapsas sisaldab rohkesti vitamiin C-d. Põõsarinde tavalised esindajad on aju ja harilik pihlakas. Samblarindes on tüüpilisemad laanik ja kaksikhammas, laanik meenutab miniatuurset kuuske. Kaksikhammas talub tallamist, kuid ta ei tule liigset päikest. Laanemetsa loomastik: Eesti laanemetsades on vähe loomi, kuid võib kohata väga tihti jänest, kes lausa armastab laanemetsi, kuna seal leidub temale sobivat toitu, näiteks jänesekapsas. Laanemetsade

Loodus → Loodusõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

• Konjak • Vesi • Brändi • Mineraalvesi • Liköör • Mahlad Menüü koostamisel • Kohviga sobivad – Magusad võileivad, küpsised • Teega sobivad – Soolased küpsised, võileivad, võileivatordid • Kohvipaus kestab 10-15 minutit. Menüüs on 2 sorti küpsiseid, ühed soolased, teised magusad. • Neid arvestatakse ühele inimesele 50-100g Optimaalsed kogused ühele külalisele • Salateid kokku 100g • Võileibu kokku 100-200g • Pirukaid 50-100g • Kringlit ja teisi pagaritooteid 75-100g • Torti või kooke 75-100g • Küpsiseid 25-30g • Puuvilju 100g Optimaalsed kogused ühele külalisele • Pähkleid ja mandleid 25-30g • Sooje suupisteid 50-150g • Kohvi 2,4dl (2tassi) või • Teed 3dl (2 tassi) • Suhkrut 15-30g • Teisi kohvi ja tee lisandeid 15-20g • Vett ja karastavaid jooke 2dl Kui palju katta?

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Mille poolest erineb tänapäeva Eesti köök varasemast?

Kus on aga piir, kust algab tänapäevane Eesti köök ning lõppeb vana Eesti köök? Sellele küsimusele on peaaegu, et võimatu piiri tõmmata. Toidumood muutub täpselt samamoodi nagu ka rõivamood. Tänapäeval pannakse väga suurt rõhku teraviljatoodetele. Leivad, saiad ja sepikud on kindlasti iga pere üks toidulaua osa nii nagu oli ka vanal eesti ajal. Kõige enam pannakse aga põhirõhk tervislikkusele ning ,,moodsatele" roogadele. Tehakse palju putrusid ja värskeid salateid. Enamasti kasutatakse tänapäeval putrude keetmisel täisteratooteid, mis on tervislikumad ja puhtamad. Mis on alati meie toidulauale jäänud on aga pannkoogid, kui vanal ajal valmistati neid odrajahust, siis tänapäeval on käiku läinud nisujahu. Salatite puhul on enamasti aga armastatud koored asendatud kergete ja maitsestatud õlidega, mis jätavad selle õhuliseks ja kergeks. Kui, muidu valmistatakse erinevatest

Toit → Köögi õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Lauanõud

Puljongitassid võivad olla ühe või kahe sangaga. KruusidServeeritakse firmajooke ja piima, mille juurde alustassid ei kuulu. Puljongitass Teetass VAAGNAD Võivad olla ümmargused ja nelinurksed, jalaga või ilma. Neis võib veel serveerida naturaalseid köögivilju, röstituid saiakuubikuid ja toidujääd. Mahtuvus on 16 portsjonit. Väikestes kaussides loputatakse aga sõrmi, kui serveeritakse toite. Serveeritakse jooke, salateid, puuja köögivilju ja kondiitritooteid. Tippkvaliteediga kristallnõusi kasutatakse bankettidel. Valmistatakse eri sorti klaasidest, mis sisaldab plii või baariumoksiidi. Endised mahud Nüüdisaegsed mahud Viinaklaasid 5cl 510 cl Kange veini klaasid 8cl 1219cl Valge veini klaasid 10cl 1634cl Punase veini klaasid 12,5cl 2270cl Karastusjoogi ja 2025cl 34cl

Majandus → Teenindus ja müük
24 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

Piim, rõõsk koor, kohupiim ja hapukoor; Juustud (üle 400 sordi) Muna Kõik liha sordid Kala (merikeel, tursk, lest, skumbria, haug, karpkala) Mereannid (austrid, krevetid, merekarbid, vähid) Peamised maitseained Küüslauk, sibul, rosmariin, petersell, tüümian, safran, nelk, basiilik, koriander. Ka veinide, likööride ja konjakite kasutamine. TOIDU VALMISTAMINE Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. Osatakse osavalt valmistada salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. TOIDU SERVEERIMINE Kaunilt, kuid lihtsalt Soojadele toitudele soojendatud vaagnad Toitude asetus on kindel, et näha millise toiduga on tegemist Aineid ei segata omavahel palju Eine koostis

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Abikoka praktika aruanne

pean pöörata võib ainult 2 korda . Ja ma ka olin leti taga söögi väljastasin õpilastele ja õpetajatele . Pitsaid tegin ja pärast ahjuse panin ja välja võttsin panin kandikule välja ja võis ainul valgeid kandikuid kasutada ja viisin pitasid bufetise .Korvikesi tädise tegin ja panin sisse panina kandikule paberi ja kile ja jälle viisin ära bufetise. Tegin ka guljasi ja kastet strogonovi . Keetsin ka riisi ja kartuleid . Tegin ka salateid ja puuvilja korvi . Töökohad olid erinevad kus antakse sellel töökohal tööd tegin ,kasutasin ka külmikuid pannin sinna igasuguseid asju ei olnud märgistatud, kraanikausis pesin käed nõud .Töövahendeid kasutasin nugad ,lõike lauad jnd. Õpisin ka juurde kuidas teha salateid ,snitslit .Suhtlemises ma õppisin vene keelt ja eesti paremini räägima .Käitumine on positiivne.Asjaajamises on hästi.Serveerisin ja väljustasin hästi .Suhtlemine mull aga polnud raskusi ega probleeme

Toit → Toiduvalmistamine
55 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Magustoiduvorm 2 Magustoidu alustaldrikud 2 Võikauss 2 Leivataldrik 2 Kindad 1 Klaasid: Veeklaas 2 ............ veiniklaasid 2 Toitude kirjeldus: Klassikaline Caesari salat vutimunaga Caesari salat on üks tuntumaid salateid üle maailma. Röstsaia kuubikud, rooma salat, parmesani juust, vutimunad, suhkur, sool, peenestatud küüslaauk, sidrun, äädikas, oliiviõli. Sous-vide valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste. Seda valmistakse kile sees vaakumis, ning pannakse 50-55 kraadisesse vette valminema. Köögiviljadeks on pealmiselt paprika, porgand, sibul. Need valmivad kas selle kile sees või pannil praetuna

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Pasta

- 100% tavalist nisujahu . Madalama kvaliteediga pastatoodete puhul lisatakse ka rukkijahu või odrajahu . Pasta on tumedam aga tervislikum Pasta toiteväärtus : Pastatoodetele on omane: - kõrge energiasisaldus - vähene proteiinihulk - rasva vähesus - vitamiinide ja mineraalsoolade tagasihoidlikus - rohke kaaliumi sisaldus - kerge seeditavus Pastat võime nimetada tervislikuks ja tasakaalustatud toiduks ! Kasutusviisid Pastast on võimalik teha erinevaid roogi : salateid, suppe, lasanjet, vormiroogi, pizzasi ja pirukaid, täidetud pastat, plaadikooke, sufleesid jne. Pastat sortimendi mitmekesistamiseks toodetakse ka värvilist pastat. : roheline (spinatiga). Punakas (tomatiga). Tumepunane(peediga). Must ( tindikala või kalmaariga ) Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kokkuvõte

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Viljandi

Kui oled varem juba Viljandi kohvikus käinud, siis kindlasti külastad sa seda kohta veelgi. Sealne söögikoha sisustus ja hea värvide valik teeb alati tuju rõõmsaks. On mõeldud nii mugavusele, kui ka sellele, et toitu oodates on võimalik ajalehte lugeda. Kui just ajalehte parajasti saadaval ei ole, siis võib istudes vaadata seinal suuri maale. Kohvik on jagatud kahte ossa: külm lett ja soe toit. Külm letis võib osta mitmesuguseid saiakesi ja salateid. Ümargused lauad koos punaste laualinadega tõmbavad alati endale tähelepanu. Laudade paigutus on ruumis hea, sest pole omavahel liialt koos ning siis pääseb ka liikuma teistest sööjatest mööda. Kui minna tahapoole, kus saab sooja toitu tellida, siis astub su juurde klienditeenindaja ja ulatab sulle menüü. Vahest, kui klienditeenindajal on kiire, ei soostugi ta su terele vastama. Mõnikord on see häiriv, aga üldjuhul sa seda pahaks ei pane. Head

Majandus → Klienditeenindus
37 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Vene rahvusköök

vareenikuid. Rukkijahust küpsetati musta leiba, milleta ei kujuta ette vene söögilauda tänapäevalgi. Pärmiga kergitatud nisutainast küpsetati ümmargusi saiu ja rõngassaiu, plaadipirukaid, täidistega pirukaid, pliine. Ammustest aegadest on vene köögis kasutatud naerist, kapsast, rõigast, hernest, kurke. Juurvilju süüakse toorelt, aurutatult, keedetult, soolatult ja ka hapendatult. Juurviljadest valmistatakse suupisteid (sakuskasid), hiljem hakati valmistama salateid. Juba ammustest aegadest alates on venelaste menüüs tähtis osa vedelatel toitudel - suppidel. Isegi praegu on vene lõuna - ükskõik kas rikas või vaene - mõeldamatu ilma supita. Vene rahvusliku köögi omapära ei olene mitte üksnes ainetest, millest toitu valmistatakse, vaid ka erilisest valmistamisviisist ­ hautamisest ja küpsetamisest vene ahjus. Vene ahjus valmistatakse toitu savi- või malmpottides ja roog saab haududa seal tasapisi, sest temperatuur alaneb järkjärgult.

Toit → Rahvusköögid
16 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Menüü

Seistes söömisel on vaja pokaalide hoidmiseks taldriku külge kinnitatavaid pokaalirõngaid. Toitu tuleks igale inimesele arvestada 200-300g, kuid see on pelgalt soovitus. Konkreetseks sündmuseks menüüd koostades arvestatakse külalistega, vastuvõtu toimumise ajaga ja selle kestvusega. Menüüsse võib igale külalisele orienteeruvalt arvestada: · Liha- ja kalasuupisteid, kanapeesid ja muid külmi suupisteid 100-150g · Toorsalateid, puuviljasalateid 50g · Muid salateid 100g · Sooje suupisteid 100g · (Kastet nende juurde 50g) · Kohvi, teed või mõnd muud kuuma jooki 2 tassi · Suhkrut 15g kuuma joogi tassi kohta, koort 15g · Kooke kokku kuni 100g · Pähkleid või mandleid 25-30g · Väikesi küpsiseid 25-30g · Puuvilju või marju 50-100g · Karastusjooke 200g (20cl) Ülesanne: vali praktikapäeva fursettlauale sobiva toidu retsept. Kirjuta välja ained/kogused, reasta tegevused

Toit → Kodundus ja etikett
32 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Avokaado

sisaldus muudavad puhastatud avokaado vastuvõtlikuks hapniku toimele. • Kokkupuutel hapnikuga tumenevad kooritud avokaadotükid kiiresti ja kaotavad oma esialgse maitse. • Selle vältimiseks tuleks lahti lõigatud pinnale pritsida sidrunimahla. Kasutusala • Kõige lihtsam on on vilja süüa nii, kui lõikad ta pikkupidi pooleks, eemaldad seemne ja lusikaga uuristades saab vilja ära süüa (nagu kiivitki). • Viljalihast saab edukalt valmistada kastmeid, salateid, suppe, püreed ja isegi magustoite. • Avokaado pole aga ei hapu ega magus. Tänu sellele maitsestatakse seda kas soola, suhkru, pipra, sidruni, sinepi, veiniäädika, konjaki, rummi või mingi muu teravamaitselise lisandiga. Kasutatud kirjandus • http://toidutare.ee/t%C3%B6%C3%B6riistad/s%C3%B5na stik/marjad/13CF6/ • http://et.wikipedia.org/wiki/Avokaado • http://www.terviseleht.ee/200107/7_avokaado.php Tänan kuulamast!

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Teine kodutöö- frantsiisiidee

Teine kodutöö- frantsiisiidee 1. Ajalugu, sisu ja levik Subway on Ameerika frantsiisiettevõte, mis müüb peamiselt võileibu ja salateid. Ettevõtet juhib ja omab Doctor's Associates, Inc. Subway on 35 302- restoraniga 98 riigis üks kiiremini kasvavaid frantsiise maailmas. Aastal 1965 asutas Fred DeLuca võileivapoe finantseerimaks oma arstiõpinguid. Tuhande dollari suuruse laenuga hakkas tema sõber Peter Buck partneriks ning avati esimene toidukoht Bridgeportis. Ettevõtjad võtsid eesmärgiks avada 32 söögikohta kümne aasta jooksul. Fred taipas üsna pea ärijuhtimise põhitõdesid ja kvaliteetse toidu

Majandus → Ettevõtluse alused
47 allalaadimist
thumbnail
10
pdf

Toitude happelisus

Töötlemise käigus (näiteks keetmine või praadimine) hävitatakse vajalikud toitained ehk süüakse tühja kesta Keetmine teeb toidu happeliseks ning selle põhjuseks on vee temperatuuri tõus üle 45 kraadi, mis hakkab toitu tapma Aluselise reaktsiooni annavad kõik mahlad ja salatid, olenemata hapust maitsest Mitmekülgselt toitudes tasakaalustame happelised ja aluselised toidud ning erilist suhet ei oleks vaja arvestada, s.t. praadide juurde tuleks süüa salateid. Liha me saame süüa alles siis, kui oleme selle teinud eelnevalt pehmeks. See omakorda tähendab, et lihatükk on juba roiskuma hakanud. Seejärel me peame liha soojendama (muutma seda veel pehmemaks) ning lõpuks me sööme oma pikalt töödeldud lihatüki ära kahvli ja noaga, ehk me peame nii palju vaeva nägema, et ühte asja süüa. Selleks, et Ca imenduks on vaja ka D vitamiini ja Mg vahekorras 2:1-le ( 2 osa Ca, 1 osa Mg).

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kaubamärgid ja mida nad toodavad

leivakatted(rulaadid, singid, keeduvorstid ja poolsuitsuvorstid), marinaaditooted(juustu kanafilee, jogurdi kanasaslõkk, päikseline kanafilee, klassikalised kana pooltiivad jne), valmistooted(frikadellid, pelmeenid, võileivad, grillvorstid, viinerid, praetud hakktooted, praetud fileetooted, suitsutatud tooted) ning munad(kaabu-, tervise-,kollased-, hiid-, suured-, pere-, pesamunad). 4. Salvest ­ toodab suppe, salateid, kurke, kastmeid, ketsupeid, majoneese, souste, kapsaid, mehu, mahlu, supipõhju, väikste laste ja imikute toitu, valmistoite ning moose. 5. Balbiino ­ Toodab impulssijäätiseid (tops,koorejäätis, yeti, bingo, grosso, raks, mr.big, musi topsis, musi tuutus, salto, star, kärums, vanilla ninja, limbo, trull) , perejäätiseid ( 1l

Logistika → Laomajandus
27 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Uurimustöö Türgi kohta

Türgis süüakse palju valget leiba (saia). Kebabirestoranides serveeritakse grillitud liha köögiviljade ja leivaga. Liha kõrvale pakutav leib on tihti otse ahjust võetud. Ekmek- tavaline leib Pide- õhuke lapik leib, mille peale pannakse erinevaid katteid. Simit- seesamiseemnetega rõngassai, mida müüakse palju tänaval. Suppe söövad türklased tihti ka hommikusöögiks. Proovida tasub kindlasti imemaitsvat tomati- või läätsesuppi. Hinnad umbes 3-8 liirini. Salateid valmistatakse värsketest või hautatud köögiviljadest. Levinum salatikaste on oliiviõli, sidrunimahl või granaatõunakaste. Köögiviljadest toitu valmistades on peamiseks komponendiks kas baklazaan või suvikõrvits, millele lisatakse tomatit, paprikat, rohelist pipart ja sibulat. Baklazaan on türklaste armastatuim köögivili. Armastatud joogiks on tee. Kohvi juuakse tavaliselt kangelt (nn türgi kohv). Kokkuvõte

Geograafia → Geograafia
12 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

Keetetud kartulid, kartulipuder, kartulipüree, keedetud ja hautatud köögiviljad, marineeritud salatid, heledal põhikastmel valmistatud sinepi- ja mädarõikakastmeid, tomatikastmeid. 16. Milliste lisanditega serveeritakse hautatud liharooga. Keedetud, praetud küpsetatud kartuleid, keetetud, hautatud, praetud köögivilju, kartuli- ja köögiviljapüreesid, sõmerat riisi, keedetud makaronitooteid, praetud seened, hautamisleemest vslmistatud kastmeid, marineeritud salateid. 17. Millised lisandid sobivad praetud liharoogade juurde. Keedetud ja praetud kartulid, keedetud, hautatud, praetud köögiviljad, kartuli- ja köögiviljapüreed, praetud seened, sõmer riis, härjasilmad, praetud sai, maitsevõid, kuumad võid, praeleem, pruunil põhikastmel valmistatud kastmed, marineeritud salatid. 18. Milliste lisanditega võib serveerida hakkliharooga? Keedetud ja praetud kartulid, keedetud ja hautatud köögiviljad, kartulipudrud ja ­püreed,

Toit → Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
24
odp

Vene rahvusköök

musta leiba, milleta ei kujuta ette vene söögi lauda tänapäevalgi. Pärmiga kergitatud nisutaignast küpsetati ümmargusi saiu ja rõngassaiu, plaadipirukaid, täidistega pirukaid ja pliine. Ammustest aegadest on vene köögis kasutatud naerist, kapsast, rõigast, hernest, kurki. Juurvilju söödi toorest, aurutatult, keedetult, soolatult ja ka hapendatult. Kartul ilmus venemaale alles 18 saj ja tomat 19 saj. Juurviljadest valmistati suupisteid(sakuskasid), hiljem hakati valmistama salateid Väga oluline tähtsus on vene köögis ka viina kõrvale mõeldud sakuskadel ehk sakusmentidel ehk suupistetel, kõige suurem osa neist sobib hästi ka teiste jookidega või kergeks eineks igapäevaselt ning ka pidulauale. Valgel viinal on vene kultuuriloos oma vääramatu koht. Vedelad soojad toidud olid Venemaal kasutusel juba ammustel aegadel: alguses uhaa ja värske kapsa supp, leemed, tummid, rokk, hiljem bors ja rassolnik, seejärel seljanka. 19 saj said vedelikuga soojad toidud

Toit → Toitumisõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Järjekorrateooria

Söögikohas toimub teenindussüsteem, mille tegevus on teenindamine. Teenindussüsteemis osalevad teenindaja ja tellimused (klient). Kliendi külastamine on juhuslik ning ajakulu, mis kulub teenindamisele sõltub erinevatest asjaoludest. Peamiseks ajakuluks on kliendi otsustamine, mida tellida, sest klient peab ise valima koostisosad. 2. Kiirtoidu söögikoht Teine Koht valmistab burgereid, wrape, einesaiu, salateid ning pakub kõrvale joogipoolist. Teine Koht on avatud E-K kell 10.00 ­ 05.00 ja N-P kell 10.00-07.00. Saabuvad tellimused moodustavad sisendvoo. Objekt on ühekanalise piiramata teenindussüsteemiga, kus on üks kassa ning seetõttu moodustavad tellimused kiirelt ja lihtsalt järjekorra. 3. Et teooria kohaseid arvutusi teha, on vaja teada, kui palju käib söögikohas keskmiselt inimesi tunni aja jooksul ostmas/söömas. Seda on võimalik teada saada kassaaparaadist

Majandus → Kvantitatiivsed meetodid...
17 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nõukogude aja pidusöök

Kõige töömahukamad, aeganõudvamad ja ilmselt ka vastutusrikkamad olid süldi, verivorstide ja maksapasteedi tegemine. Nende tegemist pidi alustama varakult ja need ei tohtinud kindlasti nõukogude aja laualt puududa. Nõukogude peolauad nägid alati välja väga rikkalikud, eelroana võis leida peolaualt puljongit ja pirukat. Pirukad olid reeglina õlis küpsetatud liha- riisi pirukad. Õlis küpsetati ka moosipalle. Laual oli alati palju salateid. Salatitest olid laual alati kartulisalat, rosolje ja seenesalat. Salatid valmistati tavapärasel klassikalisel moel. Majoneesi ei olnud reeglina saada, seda tehti ise. Põhikomponentideks munakollane ja sinep. Lisati õli, äädikat ja soola. Rosolje asemel pakuti paljudes peredes kihilist peedi-heeringasalatit, mida hakati kutsuma kasukaks. Sült ei puudunud kunagi nõukogude aja pidulaualt, mille kõrvale käis kindlasti ka äädikas ja sinep

Ajalugu → Keskaeg
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Töövarjupäev

Esmamulje oli positiivne. Ruum on hästi sisustatud ja üsna avar. Eriti köitsid mind seal erksad värvid: punase-halli sisustusega lauad. Restoranis on kahte moodi teenindus: Bestroo ja A`la carte. Bestroo on avatud 10:00- 18:00. Bestroos valmistatakse toidud kohe hommikul valmis, kella kümneks on soe toit valmis. Toiduliini menüü on äga rikkalik ja kõik valmistatu on kodumaine. Eriti hinnatud on just oma kokkade väljatöötatud toidud. Kogu sortimendis on üle 250 nimelist erinevaid salateid, suppe, praade, magustoite. Igapäevaselt on kuni 3 suppi, 7 praadi, 3 magustoitu, 6 salatit. Saab maksta kaardiga ja Põlva Tarbijate Ühistu liikmetele soodustus 10% ostudelt. Saab osta ka sooja suppi või praadi kaasa. Tähtpäevade erimenüüd on soodustusega. Menüü sisaldab ka oma valmistatud pizzasid. A`la cartes toimub teenindus nii letist kui ka laudadesse. See on avatud on 11:00- 19:00. Pühapäeviti Bestroo ei tööta, siis on saadaval soodsalt päevapraad koos joogiga.

Majandus → Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Tarbimine

Tudengitena me jälgime eriti hinna ja kvaliteeti suhet. Sellepärast ka ostame näiteks eesti sinepi asemel läti toodangut, sest leiame, et selle hind ja kvaliteet on rohkem tasakaalus. Kolmandaks on päris paljud välismaa toodete pakendid palju silmapaistvamad ja kutsuvamad, kui eesti omadel. Meie rühma toitumine oli üsna kesine nagu ka selgub ülal väljatoodud tabelist. Kindlasti oleks tervislikum süüa rohkem kiudaineid, näiteks salateid ja puuvilju. Toitu valmistasime nii värskest toorainest, aga laisemal päeval ostsime poest valmistoitu, mida oli vaja ainult soojendada. Samuti on enamus meie poolt tarbitavast toidust pakendatud, sest enam eriti ei esine pakendamata kaupa kauplustes. Meie rühm eelistab keskkonnasõbralike pakendeid, mida saab hiljem ära põletada v6i uuesti kasutada. Nädalaga kogunes meie rühmal umbes1 6o pakendit.

Ökoloogia → Ökoloogia ja keskkonnakaitse1
113 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Kõlbulike tapasaaduste kulinaarne kasutamine

Südant kasutatakse toitudes tavaliselt kas kuubikuteks või ribadeks lõigatuna. Soovi korral võib tarvitada ka tervet tükki, kuid sel juhul peab pikendama küpsetusaega. Südame valmistamiseks tuleb varuda 1,54 tundi. Sea süda valmib 22,5 tunniga ning veise süda 34 tunniga. Toidu valmistamiseks on eriti sobiv kasutada noorlooma südant. Süda sobib keetmiseks, hautamiseks ja praadimiseks. Sellest saab valmistada maitsvaid pajatoite ja salateid. Südame hautis Grillitud seasüda Keel Keel on suhteliselt rasvane lihaseline siseelund. Lihaskoe vahel on rohkesti rasva, eriti keelekehas, mis on kõige meeldivama maitsega keeleosa. Keele toiteväärtus on peaaegu võrdne liha omaga. Keel on omapärase ja meeldiva maitsega ning seda kasutatakse laialt ka toiduvalmistamiseks. Sea, veise ja vasika keel sobivad keetmiseks, suitsutamiseks, barbecueks, grillimiseks ja

Toit → Kokandus
70 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Kultuuritaime presentatsioon. Maapähkel.

pastat juba ammusest ajast. Maapähkel on nende maade rahvaste toidulaual oluline komponent veiseliha, kala ja linnuliha kõrvale. Maapähkliga maitsestatakse suppe, kastmeid, salateid, hautisi ja magustoite. Indoneesias on maapähkel teravmaitselise satay kastme ja gado gado köögiviljaroa (arahhise, kookospiima, pipra ja küüslaugu kaste) põhikomponendiks. https://www.123rf.com/photo_13094044_peanuts--peanut-butter.html MAAPÄHKEL EESTIS

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoidud

7. Kuidas toimub viinamarjade eeltöötlemine? Pesemine, pooleks ja seemned välja 8. Kuidas toimub kuivatatud puuviljade eeltöötlemine?Leotatakse 9. Sidruni ja apelsiini fileerimine?Koor maha,kahe sektori ümbritseva kesta vahelt lõigata viljaliha välja 10. Milliste lisanditega serveeritakse värskeid puuvilju,marju? sokolaad,vahukoor,vanillikaste,kohupiima vaht. 11. Mitu g arvestatakse magustoitu portsjonile? 150g 12. Kuidas valm.puuvilja marja salateid?puuviljad pokaali ja peale kaste 13. Millest ja kuidas valm.toorkompotti? pehme viljalihaga marjad või puuviljad. Keedetakse valmis suhkrusiirup, mis maitsestatakse, siirup kurnatakse ja valatkse marjadele ja puuviljadele. 14. Millest ja kuidas valm.keedetud kompotte? Suhkrusiirup,maitseained 15. Milliseid serveerimis nõud kasutatakse kompottide serveerimiseks? pokaalid,kausid(klaasist)150g 16. Nimeta tooraine millest on võimalik kissell ivalmistada?

Toit → Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Kauplusketi referaat

Erinevates maakondades on abi saanud paljulapselised ja toimetulekuraskustes pered, laste- ja hooldekodud ning rehabilitatsioonikeskused. Igal Rimi kliendil on võimalus omalt poolt panustada raskustes perede olukorra leevendamisse. Selleks on kõigi Rimide kassadesse paigaldatud annetuskastid. Eesti Punase Risti kaasabil kogutakse annetusi laste ja peredega seotud projektide elluviimiseks. Rimi köök Rimi kokad valmistavad iga päev laia valikut erinevaid salateid, suupisteid, lõuna-ja õhtusööke. Peolaua suupisteid ette tellima ei pea. Rimi kauplustes on alati piisav valik Rimi kinkekaart Rimi kinkekaardid on kolmes eri vääringus: 100-koonised, 300-kroonised ning 500- kroonised. Kinkekaarti on võimalik osta Rimi hüpermarketite infoletist. Kinkekaarti ei ole võimalik vahetada rahaks. Kui ostusumma ületab kinkekaardi väärtuse, saab raha juurde maksta. Kui ostusumma on väiksem kui

Majandus → Ettevõtlus
31 allalaadimist
thumbnail
7
odt

5-e köögivilja iseloomustus

Asendamatu komponent köögiviljasalatites, kui maitseb ka omaette salatina nii keedetud kui ka toorelt. Kikerhernes e. Nuut e. Põishernes · inglise k: chickpea või garbanzo bean · soome k: kikherne või kahviherne Taga- Kaukaasias, Vahemeremaadel ja Kesk-Aasias kasvatatav vanakultuutaim väga valgu- (16- 30%) ja rasvarikaste (4-7%) seemnetega. Kasutataksenii värskelt, konserveeritult kui kuivatatult. Kikerhernest jahvatatakse jahu, sellest tehakse suppe, salateid, hautisi ning kogu Põhja-Aafrikas väga populaarset dipikastet hummust, mille nimetus tähistab araabia keeles just kikerhernest. Vaestel aegadel on röstitud kikerhernest kasutatud kohviubade aseainena. Arvatavasti just seetõttu on soomlastel käibel kikerherne nimetusena ka kohvihernes. Kasutamise eripärad. Sarnaselt teiste kaunviljadega vajavad ka kuivatatud kikerherned väga pikka leotamist. Seetõttu eelistatakse läänemaailmas kerges soolvees konserveeritud kikerherneid, mis

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Puuviljad - kasulikud viljad

· Sisaldab provitamiini, A-, D- ja E-vitamiini, Ca, K, Cr, Mg, P ja Fe, foolhapet · Ensüümid ja kiudained edendavad seedimist, on kõhtu lahtistava toimega · Proleolüüthape lagundab kolesterooli ja soodustab vereringet · Säilib temperatuuril 0ºC 6 kuud, 20ºC 7-10 päeva · Kasutatakse erinevate jookide valmistamisel, tehakse zeleed, marmelaadi, kompotte, essentse, keediseid, salateid jne · Sobib hästi garneerimiseks · Kiivis leiduv ensüüm aitab hästi pehmendada loomseid valke, kui määrida sitke liha mõlemale poolele kiivist pigistatud mahla või katta pind puuviljaviiludega. Seda võib teha ainult 10 minutit, siis tuleb liha kuivatada ning otsekohe kuumtöödelda ­ vastasel juhul võib liha muutuda pudrutaoliselt pehmeks Banaan · Sisaldab palju sahharoosi ja vitamiine ning väga vähe

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
31 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Baltic Princess

Ja sellega oligi sisustatud minu esimene päev laeval Baltic Princess. 2.2 Õppepraktikal teostatud tööd Minu osa praktika ettevõttes oli täitsa ülesandeid, mis mulle hommikul anti esimesed kaks nädalat olin külmas köögis abitööline. Hommikuti kööki minnes tegin külmkapile kontroll tiiru ja vaatasin mis on olemas ja mida on vaja alt juurde tuua. Kontrollisin väljaminevate külmkappide seisu ja vaatasin mis asju on mul vaja juurde panna. Põhiliselt panin salateid ja liha välja külma rootsi laua jaoks. Vahepeal abistasin veel külmas venes ja a'la cartes printsessi kookide valmistamisel. Teised kaks nädalat olin abiline messi köögis kus tehti oma töölistele hommiku, lõuna ja õhtusööki. Aitasin veel salatikokal juurvilju tükeldada. Iga päeva lõpus tegime köögis suurpuhastust. Üldiselt sain ena töö ülesannetega hakkama. 2.3 Tööde organiseeritus

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

Hommikusöögi kokk oli umbes kuni kella neljani. Hommikust kella 10.00-24.00 oli veel 2 kokka. Üks oli kuumas köögis ja teine oli külmköögis. Hommikusöögi kokk hoolitses selle eest, et hommikusöögi buffet laud oleks alati toiduga kaetud ning ,et seal oleks kõik vajalik olemas. Veel tegi ta süüa ,,oma pere"-le ehk Aqva hotelsi töötajatele. Hommikusöögi kokad olid Kristiina ja Reet. Külmköögi kokk valmistas kooke, magustoitusid, salateid, puuviljavaagnaid, tegi valmis salatipadjad praadide alla, erinevaid salsasi ja palju muud sellist.külmas köögis olid sellised kokad nagu Martti, Marina ja Kadri. Kuumas köögis toimus siis kõik see põhiline: kala, liha, köögivilja kuumtöötlemine. Kastemete ja muu sellise valmistamine. Seal tehti erinevaid suppe, ahjuroogi ning grillitud toite. Kuumköögi kokkadeks olid Imre ja Andres. Kohvikus valmistati salateid, pitsasid ja pannkooke

Toit → Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Ahtalehine põdrakanep

taimede konkurentsi. Nii on põdrakanep sunnitud iga 4­6 aasta tagant oma kasvukoha maha jätma ja uut vaba pinda otsima. Tänu lendavatele seemnetele asustab ta kiiresti uusi taimestumata kohti (raiesmikud, põlendikud, vastrajatud teede perved jm.), millega on teeninud endale hüüdnime «igavene rändur». Tänapäeval on põdrakanep rahva meelest unustusse vajunud, kuid olid ajad, mil kõik taimeosad leidsid kasutust. Kevadistest noortest võrsetest valmistati energiapommina mõjuvaid salateid ja suppe. Magusast risoomist jahvatatud jahu lisati leivataina hulka, röstitud kujul sai temast kohvi aseaine. Lendkarvadega seemned kasutati ära patjade tegemisel. Kõige rohkem tunnustust pälvis põdrakanep rahva hulgas kui hea mee- ja ravimtaim. Ürdist valmistatud teel on rahustav-uinutav, valuvaigistav ning põletikuvastane toime. Abi saaksid ka eesnäärme suurenemisest tingitud vaevustega vanemad mehed.

Bioloogia → Bioloogia
16 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Pasta Referaat

ei kleepu . Pastatooteid valmistatakse ka hariliku ehk pehmenisujahust , kõva - ja pehmenisujahu segust , tarajahust , riisijahust , hervem ka maisijahust . tihti lisatakse pastaroodetesse ka mitmesuguseid lisandeid : mune , vadakut , sojajahu ja mungoajahu , ürte , maitseaineid jms. aasia köögis on kõige enam levinud riisijahust , tatrajahust ja pehmenisujahust valmistatud nuudlid . Pastast on võimalik valmistada mitmesuguseid roogi: - salateid, - suppe, - pastat erinevate kastmetega, - lasanjet, - vormiroogi, - pizzasid ja pirukaid, - täidetud pastat, - plaadikooke, - sufleesid jne. Pastat sortimendi mitmekesistamiseks toodetakse ka värvilist pastat. Pastatooteid värvitakse - spinatiga (roheline) - tomatiga (punakas) - peediga (tumepunane) - seepia e.tindikala või kalmaari tindiga(must) Pasta keetmine : Enamiku roogade valmistamiseks tuleb pasta kõigepealt keeta.

Toit → Toitumisõpetus
58 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Ürdid

o Kasvatatakse nii maitse- kui ka ravimtaimena. o Kui basiilik on kasvanud umbes 15 cm pikkuseks, võib talt igapäeva vajadusteks lehti näpistada. o Lõplik saak korjatakse tervete okstena, mis siis kuivatatakse või sügavkülmutatakse. o Basiilik aitab reumahaiguse ja loiu ainevahetuse vastu , samuti ka külmetushaiguste ning köha puhul on temast abi. o Aroom meenutab nelgi ja loorberi maitset. o Basiilikuga võib maitsestada kõiki salateid, köögivilja-, kala- ja liha-, ka kruubi-, kaerahelbe- ja munatoite, marinaade ja kastmeid. Rosmariin o On aromaatsete lehtedega maitsetaim, tarvitatakse kala- ja lihatoitude maitsestamiseks. o Maitseainena tarvitatakse enne õitsemist kogutud lehti. o Rosmariin sobib tugevamaitseliste liha- ja kalatoitude maitsestamiseks, samuti võib rosmariini lisada suppidele ja pajaroogadele, küpsetatud või grillitud toitudele o Päritolu: Vahemeremaadelt o

Toit → Toiduainete õpetus
23 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Frantsiisiidee

kindlasti populaarne ja hästi kasutatav. Oleks tore avada seda näiteks kas Vanalinnas või kuskil Solarise või Viru Keskuse juures, sest seal on ka palju ilusaid parke ja kohti kus võib jalutada, mõnusalt aega veetma ning samal ajal on mugav kiiresti sinna tulla võtma mida sa tahad ja minna edasi kas tööle või trennile. Samamoodi Starbucks on väga mugav ja ilus interjööriga kohvik, kus võib osta ka igasuguseid värskeid pirukaid, saiakesi ja salateid ning lihtsalt mõnusalt aega veetma. Miks mina ja kuidas seda realiseerida? Kahjuks kuna mina olen veel väga noor, praegu mina ei saa avada Starbucksi Eestis. Sest need kriteeriumid ja nõudeid mida ma pean täitma on üsna rasked ja minu jaoks praegu on ebavõimalik neid ära teha. Kuid mina arvan kui viie või kuue aasta pärast meil keegi ei ava siin Starbucksi kohviku, siis mina väga tahaks seda teha. Sest selleks ajaks juba mul on mingi haridus ja võib-olla mõned kogemused ärinduses

Majandus → Majandus
2 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun