Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"loomaliha" - 235 õppematerjali

loomaliha - - Mercosuri riikide arvele langeb neljandik kogu maailma veisekarjast, aastas läheb eksporti 954 000 tonni liha.
thumbnail
11
pdf

Mitmene regressioonmudel I

­ Mõju ­ Testimine ­ Kohandatud standardvead Mitmene lineaarne regressioonmudel Näide: loomaliha nõudlusfunktsioon I loomaliha.gdt Kasutame andmeid USA-st aastatel 1925-1941 (n=17) · Lihtsa regressioonmudeli korral on üks sõltumatu tunnus ql loomaliha nõutav kogus ühe elaniku kohta (naelades) X, mis mõjutab tunnuse Y käitumist

Majandus → Ökonomeetria
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Biolelemendid

kofaktor rasvhapete süntees, vereloome Allikad Maks, Maks, neerud, Maks, munad, pärn, Munakollane, Loomaliha, Merekalad, Loomaliha, Kalatooted, maks punane liha, kala, pähkel kõrvitsaseemned pähklid, maks, neer, piim jodeeritud sool, teraviljatooted, pähklid, seemned, päevalilleseemned, maks, oad, petersell, täisteravili meretaimed tumerohelised

Meditsiin → Meditsiin
3 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukeemia praktikum I

TALLINNA ÜLIKOOL Kunstide Instituut Tööõpetuse osakond Keemialabori I praktikum Juhendaja: dotsent Kaie Pappel Tallinn 2011 Praktikum I Töö eesmärk: Demonstreerida termotöötluse denatureerivat mõju lihasvalkudele. Töövahendid: 1. rasvata loomaliha ~20 grammi 2. keeduklaasid mahuga 100 ml (2 tk) 3. mõõtsilinder mahuga 100 ml (1 tk) 4. koonilised kolvid mahuga 100 ml (4 tk) 5. kolbidele sobivad kummikorgid (2 tk) 6. klaaslehtrid (2 tk) 7. klaaspulgad (2 tk) 8. katseklaasid (6 tk) 9. paberfiltrid (2 tk) 10. veevann (1 tk) 11. pipetid mahuga 1,2,3 ml (a' 1 tk) Töö käik: Rasvata loomaliha peenestada, kaaluda 100 ml keeduklaasidesse tehnilisel kaalul a' 5 grammi peenestatud liha

Keemia → Toidukeemia
30 allalaadimist
thumbnail
24
pdf

Mikroökonoomika 1 KT vastused

8 500 800 10 200 800 Uueks tasakaaluhinnaks on nüüd 6 ja kogus on 800. Tasakaalukogus ei muutu, sest pakkumine on fikseeritud. Nõudluse suurenemine (nõudluskõvera nihkumine paremale) toob kaasa tasakaaluhinna tõusu. 5 3) Loomaliha nõudmist ja pakkumist Hollandis iseloomustab järgmine tabel: Loomaliha hind Nõutav kogus Pakutav kogus (eurodes) (tonnides) (tonnides) 2 800 200 4 600 300 6 400 400

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
428 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

Ungari köök Ungari Ungari • Pindala: 93 030 km² • Rahvaarv: 9 879 000 (2014) Toiduained • 1. korrus: nisu, mais, kartul, pastatooted, riis. • 2. korrus: paprikas, kurk, tomat, viinamarjad, õun, pirn, sidrun. • 3. korrus: liha ja lihasaadused ( siga, lammas, küülik, veis), kalad ( koha, haug), karpkalad, hanemaksapasteet, juustud, hapupiim, muna, vahukoor, võikreem. • 4. korrus: toidurasvad, pähklid. Maitseained • pipar • punapipar (värske, jahvatatud) • tüümian • muskaat • safran • majoraan • basiilik • ingver Rahvusköögi söögikorrad • Päeva põhiline söögikord on lõunaajal. Lõunasöök algab alati supiga, milleks võib olla nii kerge puljong või ka väga rammus guljashisupp. Tüüpiline toit Ungaris • Guljašš- supp Loomaliha, mugulsibul, küüslauk, jahvatatud paprika, porgand, pastinaak, paprika, tomat, kartul. • Ungari vorstisupp. Mugulsibul, paprika (jahvatatud), kartul, loomalihapuljong, tomati...

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Molübdeen, Mo

Molübdeen, Mo Rando Veberson KATB 41 Tallinn 2014 Sissejuhatus 1778 ,Carl Wilhelm Scheele Ei leidu looduses puhtal kujul Mikroelement Kaitseb söögitoruvähi eest. Leevendab või kaotab astma sümptomid. On tähtis raua omastamisel. Tõrjuba kaarjast. Soodustab seksuaalfunktsioone. Tarbimine Soovituslik kogus naistel 0,100,3 mg ja meestel 0,130,3 mg. kahjulik 10 mg ja 180mg. Ületarbimine härib vase omastamist kehas. 0,07mg kilogrammi kohta Maks, neer, selgroog Aktiveerib organismis ensüüme, mida on vaja DNA sünteesiks ja kusihappe moodustamiseks Leidumine loomaliha, loomsed subproduktid, lehma ja kitsepiim, austrid, kaunviljad, teraviljad, täisteraviljatooted, idandid, kookospähklid, melonid, kakaopulber, tumerohelised aedviljad (näiteks lehtsalat, spinat, mitmed kapsa teisendid). Aedviljade ja piima molübdeenisisaldus oleneb Molübdee...

Toit → Toitumisõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Veini serveerimine ja sobivus

­ suupistete, kergete salatite, külmade kalalõikude juurde. Heledad poolkuivad lauaveinid ­ õuna-, rabarberi-, valgesõstravein, roosad veinid nagu maasika-rabarberivein ­ soojade kana- ja kalatoitude kõrvale, muude heledate kastmetega linnulihatoitude juurde. Punased poolkuivad veinid ­ maasika-, vaarika-, tikri-, jõhvikavein, punase sõstra segud ­ sealiha, eri kastmetega loomaliha, pardiprae kõrvale. Tugevamaitselised kuivad punased/tumedad veinid ­ mustasõstra-, kirsi-, aroonia-, ploomi-, kree- gi-, aroonia-, pihlakavein ­ seltskonnaveinina iseseisvalt nautimiseks, aga ka metsloomaprae ja tumedas kastmes loomaliha kõrvale. Dessertveinid sobivad näiteks soolase sinihallitusjuustuga, aga ka paljude magustoitudega ­ õunavein õuna- või kohupiimakoogiga, mustasõstravein marjakoogiga jne. Vein ja toit.

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

Põllumajandus

• Hobusekasvatus Piimaveisekasvatus • Tegeleb piima tootmisega • Tuntumad tõud Eestis on: Eesti Holstein, Eesti Punane ja Eesti Maatõug • Vajab palju hooneid • Vajab sööta: hein, silo, odrajahu, soola(mineraale) • Mida suurem kari seda rohkem maad on vaja Tõud Eesti Holstein Eesti Punane Eesti Maatõug Lihaveisekasvatus • Tegeleb loomaliha tootmisega • Tuntumad tõud: Hereford, Limusiin ja Aberdiin-Angus • Vajab sööta rohkem kui piimaveised • Hooneid on vaja vasikate jaoks • Suuri karjamaid on vaja Tõud Hereford Limusiin Aberdiin-Angus Seakasvatus • Tegeleb sealiha kasvatusega • Tuntuim tõug, Eesti Peekonisiga • Vajab suuri lautu • Sööb palju erinevaid asju Lamba- ja kitsekasvatus • Tegeleb lambaliha, villa ja kitsepiimaga

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Riskianalüüs- Kokk

Kuumad ahjud Kokk, teised töötajad 4. Noad Kokk, teised töötajad 5. Katkised pistikupesad Kõik töötajad 6. Raskuste tõstmine Kokk 7.Viirused töölised, kliendid 8.Kõrge õhutemperatuur töölised, kliendid 9. Seadmete teravad ja liikuvad osad kokk 10.Valgustuse puudumine töökohal kokk 11. Loomaliha töötlemine kokk 12.Külmas köögis töötamine töölised 13.Sundasendis olemine kokk 14. bakterid töölised Tervisekahjustus Riskitase tõsine, mürgistus . 3 2x3=6 Põrutus, luumurd. 2 3x2=6 põletushaavad. 2 3x2=6 sõrme lõikamine. 1 2x1=2

Haldus → Töökeskkond
149 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Liha ja lihatooted

Soolamine on üks vanimaid säilitamise võtteid, soolvees e märgsoolamine 10-25% soolvees. 6-8ºC juures säilub u 1 kuu. Soolamisele järgneb suitsutamine Ka kuivsoolamine on kasutatav,aga see on kulukam,ent liha säili kauem. Lihatooted Lihasaaduste alla jagatakse eelnevalt töödeldud liha : Vorstitooted ­ valmistatud ühe v mitme erineva liha segust Rulaadid ­ vasardatud ja täidetud reie-või seljatükist rullikeeratud lihatoode Singid ­ loomaliha kintsutükist suitsutatud lihatoode Pasteedid ­ peenestatud maksast v lihast valmistatud lihatoode Hakkliha ­ valmistatud mitmest erinevast liha segust Konservid ­ konserveeritud liha koos teiste toiduainetega Pooltooted ­ frikadellid,pelmeenid,pihvid

Keemia → Keemia
44 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Tervislik toitumine

Valkude paremaks omandamiseks võiks süüa teravilju koos piimatoodetega võikaunviljadega võimunadega. Võib ka kartuleid koos piimatoodetega. Kõrgenenud valguvajadus on jõutreeningul, vastupidavustreeningul. Igapäevane valguvajadus on 0,8-1 gramm inimese enda ühe kg kohta, see on aga sportlastel suurem, kuni 2grammi. Valgurikas toit peaks ka samal ajal olema rasvavaene: mage kohupiim, madala rasvasisaldusega piim, rasvavaene juust (alla30 %),tursk, lest tuunikala, linnuliha, loomaliha, lambaliha, vasikaliha, sealiha (rasvavaba), munavalge, kaunvili, leib, teraviljahelbed, riis. · Rasvad 1 gramm rasva annab 9 kalorit energiat. Rasvasisaldus toidus peab olema 30%. Vajaliku rasvakoguse päevas leiad niimoodi: Kalorite hulk * 0,3 = rasva hulk Näiteks 3500 kalorit kasutava sportlase päevane rasvahulk peaks olema 117 grammi. Loomse rasva osakaal peab olema 1/3 ja taimse rasva osakaal peab olema 2/3. Näiteks 150 g

Meditsiin → Terviseõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Brasiilia kokkuvõte

kostümeeritud inimesi. Karnevali kulminatsioon on kirev rongkäik. Karneval on ka tähtis turismiobjekt, mis toob igal aastal sisse miljoneid. (http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm) 3 Majandus Eksport Peamisteks kaupadeks on: Kohv Kakao Kohvi Soja Puuviljamahlad Rauamaak Jalatsid Lennukiosad Suhkur Loomaliha (http://www.slideshare.net/jaetma/brasiilia http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm ) Import Peamisteks kaupadeks on: Nafta Seadmed Keemiasaadused Toiduained Süsi (http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm ) Brasiilia SKT 2009. aastal oli 1128.5 miljardit eurot, mis on tugevalt [le maailma keskmise. (http://www.koda.ee/uudised/teataja-artiklid/euroopa-uudised-monda-riigihangetest-euroopas-

Geograafia → Geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Brasiilia metsandus

Metsade pindala on vähenenud. Alates 80. aastatest on igaaastane Amazonase vihmametsa lageraie maht olnud keskmiselt 20 000 km² aastas. 7. Iseloomusta metsatööstuse toodangut (ümarpalgid, saematerjal, vineer, paber ja papp, kas nende tootmine on kasvanud, kahanenud, stabiilne olnud?). 8. Milliseid tooteid viiakse maailmaturule? Mida ostetakse sisse? Milline on tema osa maailma metsatööstuses? 9. Millised võiksid olla peamised metsadega seotud probleemid selles riigis? Brasiilia loomaliha kogutoodang on pea 10 000 000 tonni aastas ning see avaldab tuntavat mõju Amazonase vihmametsadele, sest liha tootmisel vajatakse viljakasvatusest oluliselt rohkem põllumajanduslikku maad, loomasööta ning vett. Toimub massiline vihmametsa raie. Raiega saab kannatada sealne ökosüsteem ning see kahjustab metsa. Puude alt vabanenud muld on toitainevaene ning aldis erosioonile. Puud takistavad mulla erosiooni ning hoiavad enda sees vett, mis muidu erosioonile kaasa aitaks. Lisaks sellele

Geograafia → Geograafia
89 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Halogeeni ühendid bioelemendina

Liina Põlme 2009 Fluor - F fluororgaanilised plastid (teflon) HF ­ klaasi söövitus jahutusvedelikud, propellandid ­ freoonid F­ - hambapastades Fluor on vajalik hammaste arenguks, ta suurendab ka kaltsiumi deponeerumist hambakudedes. Fluor pidurdab suhkrute muutumist suus orgaanilisteks hapeteks. Seega fluor kaitseb hambaemaili. suurendab organismi kiiritustaluvust. Peamised fluori sisaldavad produktid on merekalad, meretaimed, juust, loomaliha, tee, kapsas, must aroonia, roheline sibul, täisteraviljatooted. Kloor- Cl Koostöös kaaliumi ja naatriumi ioonidega tagatakse: osmoregulatsioon; happe-leelistasakaal (kuulumata puhversüsteemidesse); membraantransport (s.h. ka imendumine) vedelike liikumine verest rakku ja vastupidi; rakkude normaalne membraanipotentsiaal. Kloori-ioonid on hädavajalikud soolhappe sünteesiks maos. Kloor imendub peensoolest. Koos NaCl tarbimisega lahendub ka kloori vajadus.

Keemia → Keemia
7 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Argentiina ja Brasiilia põllumajandus

Tähtsamad tehnilised kultuurid on puuvillapõõsas, suhkruroog, tubakas ja mate (Paraguai tee) Köögiviljad ja troopilised puuviljad: banaan, ananass, mango. Argentiina on rohkem spetsialiseerunud loomakasvatusele kui põllukultuuridele. Peamiselt lambad ja veised. Argentiina on lamba- ja veisekasvatuse seisukohalt 6 riik maailmas. 1992 a. oli Argentiinas 51 mln veist, 34,5 mln lammast, 3,5 mln siga ja 3 mln hobust. Import: Põllukultuure ega loomaliha pole vaja importida. Imporditakse vaid kütust, gaasi ja mõningast toitu. Eksport: Ligi 80% on põllumajandussaadused: liha, konservid, vill, toornahad, nisu, mais, taimeõli, linaseemned, vein, ja kebratsoekstrakt. Loomalihasaaduste eksport on väga võimas. Peamised ekspordipartnerid: Venemaa, USA, Saksamaa, Brasiilia, Itaalia, Holland. Põllumajanduses on hõivatud 14% tööealistest inimestest. Põllumajandus moodustab 9% riigi SKT-st. Asub Lõuna- Ameerikas Kliimavööde:

Geograafia → Geograafia
46 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kreeka toidud ja köök

Veini klaas tuleb hoida pool täis , kui enam ei soovi veini juurde; Kui on külas aukülaline, siis vastuvõtja annab külalisele ühe röstsaia ja aukülalisena tagastab röstsaia hiljem; 14.12.12 5 Rahvusroad tüüpilised rahvusroad on: stifado ­ guljass sibulaga, arni psito ­ grillitud lambaliha, pastitsio ­ pastatoidud ja paljud teisi roogi; Stifado ­ guljass sibulaga: Põhikomponendid: loomaliha ­ tavaliselt jänes, sibul, tomatipasta Arni psito ­ grillitud lambaliha: Põhikomponendid: lambaliha 14.12.12 6 Rahvusroad pastitsio ­ pastatoidud: Põhikomponent: Pikad makaronid - dolma Põhikomponendid: viinamarjalehed, riisi- ja hakklihasegu Souvlaki - traditsiooniline saslõkk Põhikomponendid: sea-, lamba- või kanaliha 14.12

Toit → Toitumise alused
39 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kalad

Kalad Keemiline koostis sõltub: · kala liigist · vanusest · füsioloogilisest seisundist · rammususest ja teistest teguritest kala lihaskude sisaldab: · vett · valke · süsivesikuid · mineraalaineid · vitamiine · jt. toitaineid valgud: · moodustavad kala lihaskoe põhilise koostisosa · kalad sisaldavad valke 9-27,5% piires, kusjuures enamik neist on täisväärtuslikud. Rasv: · on kalalihas 0,3-35% · kõige vähem kohal (0,3%), silmudel aga 31,1% · tursamaks sisaldab rasvakuni 70% · kalarasv on hästi omastatav Süsivesikuid on kalas vähe ( kuni 1%) ja neist põhilise osa moodustab glükogeen Ekstratiivaineid on kalalihas1,5-8,7% olenevalt kaalust. Vesi: · eri kalaliikide lihas moodustab 52-85% · vesi esineb vabas ja seotud olekus · vabas olekus vees on lahustunud orgaanilisi ja mineraalaineid · vabas olekus vett võib kalalihast aga kergesti eemaldada kuivatamise ja pressimise teel · se...

Toit → Toiduaine õpetus
3 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Prantsusmaa põllumajandus ja metsandus ning turism

suurtalud ja istandused. Talunikud on ühinenud kooperatiividesse. Peamised ekspordiartiklid olid alkohol ja muud joogid, teravili ja jahutooted, elusloomad ja liha, piimatooted, suhkur ja maiustused. Tähtsamad impordiartiklid oli mitmesugused toiduained, elusloomad ja liha, kala, puuviljad, piimatooted, alkohol ja muud joogid. 2002.a. toodeti 59,5 miljonit hektoliitrit veini, 35,7 miljonit tonni teravilja, 226,3 miljonit hektoliitrit piima, 1,8 miljonit tonni loomaliha, 2,3 miljonit tonni sealiha ja 1 miljon tonni juustu. Eksporditakse peamiselt EL turule. Pikaajaline põllumajandus on maad kurnanud, see on ka loodust reostanud ja metsad on põldude tegemiseks maha raiutud. Prantsusmaa on Euroopa Liidu riikidest suurimpõllumajandussaaduste tootja. 2001.a. toodeti Prantsusmaal 20,2% EL kogutoodangu nettoväärtusest. Põllumajanduse osakaal on 2,3% riigi rahvuslikust majandusest. Põllumajandusega on seotud 4,8% aktiivsest elanikkonnast.

Geograafia → Geograafia
81 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Taimne ja vegetaarne toit

e on piisavalt kaloreid, mineraale ja vitamiine andva viljakogusega saab toota vaid nii palju sealiha, et ta saaks sellest elada vaid kaks majanduslik kuud. Praegu on USAs ligemale 70% haritavast maast lihaloomade toitmisega seotud ja ainult 30% on otseselt kasutusel inimese ult kallim toitmiseks. Iga kanaliha kilo tootmiseks kulub 2 kg sööta, sealiha puhul 4 kg, loomaliha puhul 7 kg. Mida rohkem sööme liha, seda rohkem tuleb kasvatada teravilja, soja ja muud loomasööta. Ühe loomaliha kilo tootmiseks võib kuluda ligi 100 000 liitrit vett. Kanaliha puhul kuni 3500. Võrdluseks kulub ühe kilo kartulite tootmiseks 500 ning nisu jaoks 900 liitrit vett. Hooletu ümberkäimine loomasõnnikuga võib tekitada keskkonnareostusi.

Toit → Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Brasiilia, referaat

(http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm) MAJANDUS Eksport Peamisteks kaupadeks on: Kohv Kakao Kohvi Soja 5 Puuviljamahlad Rauamaak Jalatsid Lennukiosad Suhkur Loomaliha (http://www.slideshare.net/jaetma/brasiilia; http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm) Import Peamisteks kaupadeks on: Nafta Seadmed Keemiasaadused Toiduained Süsi (http://www.miksike.ee/documents/main/referaadid/brasiilia.htm) Brasiilia SKT 2009. aastal oli 1128.5 miljardit eurot, mis on tugevalt [üle maailma keskmise. (http://www.koda

Geograafia → Geograafia
7 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Itaalia köök

Itaalia kõledaid pärineb contadino'st ehk köök kaljusid. talupojakultuurist. Seda iseloomustavad Kuumast, värsked toiduained ja lihtsad Enamus kuivast valmistamistehnikad. Liha, kala ja inimesi lõunaosast juurviljad maitsestatakse ürtide ja arvavad, et kuni jaheda oliivõliga ning tihti grillitakse või itaalia köök Alpi küpsetatakse. on ainult mäestikuni Itaalia köök, mida iseloomustab palju pizza ja varieerub juurvilja ja süsivesikuid ning vähe pasta, aga kliima loomseid rasvu, on tervislik ja kaugel märkimisväär erakordselt maitsev. sellest, selt. Samuti itaalia köök erinevad Emilia Romagna regiooni peetakse on väga üksteisest ka Itaalia gastronoomiliseks keskpunktiks. mitmekülgne. kohalikud Siit on pärit sellised "kuulsused" nagu ...

Muu → Käsitöö
97 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Inuitid

Igas piirkonnas on erinev kultuur ja seetõttu erinevad nii mustrid Inuitide mantlitel ning nende pikkus ja paksus. Inuitid elasid ja elavad käsitsi valmistatud lumeonnides talve paiku,kus on küllalt ruumi paljudele inimestele, magamisasetele ning ahjule ja looma nahkadest telkides elavad nad soojematel perioodidel. Külma eest kaitsevad Inuiite vaid nende paksud riided ning on tõestatud et nende riided on maailma kõige soojemad. Inuitid söövad kala ning loomaliha, nagu hülje liha, karuliha ning linnulihakõik see toit on väga proteiinirikas ja seega annab Inuiitidele jõudu karmides kliimatingimustes elamiseks. Inuitid liiguvad saanide või paatide abil. Kõik liiklusvahendid on neil erinevad, et erinevatel maastikel liikuda. Inuitide saane veavad tugevad koerad, kes aitavad vedada koormat ning saavad selelga väga kiiresti hakkama. Saanid on tavaliselt 38 meetri pikkused ning paadid 612 meetri pikkused

Geograafia → Geograafia
30 allalaadimist
thumbnail
2
doc

50 küsimust taimeraku kohta

37. Kas lüsosoomid moodustuvad Golgi kompleksis? 38. Kas Golgi kompleks avastati aastal 2008?(ei) 39. Kas Golgi kompleksis jõuab lõpule valkude töötlemine ning nende pakkimine sekreedipõiekestesse ja lüsosoomidesse? 40. Kas mitokondrid avastati 1886. aastal? 41. Kas mitokondri põhiülesandeks on raku varustamine energiaga? 42. Kas sisemembraan moodustab arvukaid kurde ja sopistusi? 43. Kas mitokonder sööb loomaliha?(ei) 44. Kas mitokonder on hoopis taimetoitlane?(ei) 45. Kas organellid liiguvad rakusiseselt? 46. Kas ka rakud võivad organismi piires ümber paikneda? 47. Kas loomarakus on mustmiljon tsentrosoomi?(ei) 48. Mitu tsentrosoomi on loomarakus?(1) 49. Mida võimaldavad tsütoskeletti kuuluvad valgud rakkudel teha? 50. Mis süsteemiks võib tsütoskeletti raku jaoks lugeda? ( tugisüsteem)

Bioloogia → Bioloogia
19 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Maitseained

Põltsamaa Ametikool 1 kursus Kaidi Vahtra Maitseained ja roogade maitsestamine Referaat Juhendaja: Merle Suurväli Veebruar 2010 Maitseained. Maitseainete sobivus toiduvalmistamisel : Aed piparrohi Aedruut * ulukiliha * kalatoidud * linnulihatoidud *lihatoidud ( vasikaliha,loomaliha) *lihatoidud ( sealiha, lambaliha) *köögiviljatoidud * supid *salatid * köögiviljatoidud Aniis Apteegitill *salatikastmed *köögiviljatoidud *kala *kalatoidud *vasikalihatoidud *küpsetised *ahjukartulid *küpsetised Aroomisool ...

Toit → Toitlustus
41 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

riputatakse lihtsalt parmesaniga üle (alla parmigiana). Modena ja Parma spetsialiteediks on bollito misto ehk road keedetud lihast. 3 Helen Vaku Itaalia Rahvusköök Rahvusköök Romagna köök meenutab rohkem Lõuna-Itaaliat. Emilias kasutatakse rohkelt võid, juustu, seeni ja sea- ja loomaliha. Romagna aga eelistab oliiviõli, sibulat ja küüslauku. Espresso on klassikaline Itaalia kohvi, mida tehakse alati värskelt jahvatatud kohviubadest. Õigel espressol peab peal olema kollakas vahune kord,mida nimetatakse kreemiks. Espresso on tugeva jõulise järelmaitsega kange must kohv, mida serveeritakse väikestest tassidest. Focaccia on suur, lame ja ümmargune itaalia leib, mis on populaarne kõikjal Itaalias, kuid igas paigas on sellel oma nimi

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Eesti rahvustoidud

Vala kausikestesse, serveeri soojalt või külmalt sulavõi või rasvakõrnete ja piimaga. Magustoiduks serveeri külmalt suhkru või moosi ja piimaga. Hüva nõu: Ära kasuta kile valmistamisel kraanivett. Sült · Valmistusained · Valmistusviis 2 seajalga 1. Pese liha ja pane külma veega keema. 2 seakooti Kui vedelik on keema tõusnud, eemalda 500 g kondist (noore) loomaliha vaht. 3 keskmist sibulat (koorega) 2. Keeda tasasel tulel vaevu keevana. 1 küüslaugu küüs 3. Umbes tund peale keema hakkamist lisa 2 porgandit sibul, küüslaugu küüs ja porgand. u 1012 tera pipart Porgandirattad võid eelnevalt kuival pannil 5 tera vürtsi kergelt pruunistada. Sibulal lõika ära tipp ja

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Vana-egiptus

· toolid eksisteerisid vaid võimekamatel inimestel · voodid papüürusest · imelikud padjad · abielluti 12-13 aastaselt · vaeste inimeste toit · valge leib · kala · juurvili · õlu(17 erinevat sorti) · küüslauk ja sibul · Rikaste inimeste toit · kõpsetatud loomaliha · hani · granaatõunad · vein · jäneseliha · gaselliliha · jaanalinnumunad(delikatess) · valgest linasest riidest rõivad · riideid tärgeldati · kooti kangastesse lahtiseid niite et riiet ilmestada · u. kuni 5-6 eluaastani käidi alasti

Ajalugu → Ajalugu
22 allalaadimist
thumbnail
2
docx

SILMADE TERVISHOID

Toon esile toiduained, mis silmadele vajalikke aineid sisaldavad. Igast grupist peaks midagi sööma vähemalt 3 korda nädalas: A-vitamiin – porgandid, lehtkapsas, spinat, piimatooted, munakollane; C-vitamiin – tsitruselised ja nende mahlad, roheline paprika, brokkoli, kartulid; E-vitamiin – munad, täisteratooted, päevalille seemned; Luteiin – spinat, mais, lehtkapsas, brokkoli, rooskapsas; Rasvhapped – lõhe, makrell, heeringas, räim ja sardiin, rapsiõli, linaseemned; Tsink – loomaliha, linnuliha, kala, täisteratooted, piimatooted. Töötegija mõjutab nägemist kolm komponenti: välistingimused ehk tööruum, organismi seisund ja töökoormus. Värvide poolest: Näiteks kui tunnete väsimust või tuleb ettevõtta vajalik, kuid vastumeelne töö, siis kasutage stimuleerimiseks PUNAST värvi ja see annab teile jõudu. Kui jälgime ümbritsevat, teevad silmad ja aju info kogumisel koostööd. Näiteks võime näha mingit puuvilja ja otsustada, kas tahame seda süüa või mitte

Meditsiin → Meditsiin
2 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Prantsuse keele levik väljaspool euroopat

· Alates 1962. aastast, kui Polüneesiasse toodi üle Prantsuse tuumapolügoon, asendus senine põllumajandusel põhinenud majandus sõjaväebaaside teenindamise ja ka turismitööstusega. Tuumakatsetuste lõpetamise järel on sõjaväe tähtsus majandusele järsult langenud. Neljandiku majandusest moodustab turism, muudest on olulisemad pärlite tootmine ja kalapüük. · Kasvatatakse kookospähkleid, vanilli, kohvi, köögi- ja puuvilju, toodetakse linnu- ja loomaliha ning piimatooteid. Tegeldakse turismi, pärlipüüdmise ja -kasvatamisega, käsitöö ja põllumajandustoodete töötlemisega. Välja veetakse pärle, kookospähkleid, koprat, vanilli, hailiha. Peamisteks ekspordipartneriteks on Prantsusmaa 66,3%. · 1996. aastal vastuvõetud seaduse järgi on prantsuse keel ainus riigikeel, tahiiti ja teisi keeli võib kasutada. · 2007. aastal läbiviidud küsitluse järgi 68,5% elanikkonnast räägib kodus prantsuse keelt

Geograafia → Geograafia
1 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Brasiilia ülevaade Power point esitlus

· Sündimus ­ 21% · Suremus ­ 6% RAHVUSVAHELISED ORGANISATSIOONID, MILLEGA RIIK ON SEOTUD · Brasiilia kuulub MERCOSUR majandusorganisatsiooni, mis on 1991 aastal loodud Lõuna- Ameerika ühisturg · Ühinenud Rahvaste Organistasioon, ühines 1945 · Jalgpalli maailmaorganisatsioon FIFA · Skautide Maailmaorganisatsioon RIIGI PEAMISED SISSETULEKUALLIKAD · Import ­ riis, nafta, gaas, süsi · Eksport ­ suhkur, mais, kohv, puuviljad, loomaliha, apelsinimahl, lennukid,, mootorsõidukid, raud, metallid, tekstiil, jalanõud. TOORAINE RESSURSID, MAAVARAD · Leidub:rauamaaki, niklit, kroomi, mangaani, teemante, kulda · Mäetööstusest on esikohal maakide kaevandamine PÕLLUMAJANDUS-, TÖÖSTUS- JA TEENINDUSSEKTOR · Tööjõud Brasiilia põllumajanduses on 8% kogu rahvaarvust · Peamised põllukultuurid on mais, kohvipuu ja puuviljad ·Brasiilias on tööstusharudest esindatud

Geograafia → Geograafia
99 allalaadimist
thumbnail
42
pptx

BRASIILIA PÕLLUMAJANDUS

• Mais • Maniokk • Apelsinid Joonis 7. Sojataimed (allikas: College of Agriculture and Natural • Riis Joonis 8. Suhkruroog Resources (allikas: Vikipeedia) Loomsed põllumajandussaadused • Lehmapiim • Kanaliha • Loomaliha Joonis 9. Brasiilias toodetud suurima väärtusega põllumajandussaadused (allikas: FAO) Ekspordiartiklid • Suhkur • Kohvioad • Apelsinimahlad ja -kontsentraadid • Tubakas • Sojaoad ja -tooted • Kanaliha Joonis 10. Rohelised kohvioad (allikas: Daily Doffee News) Põhjused Tingimused taimekasvuks: • Pikk vegetatsiooniperiood • Kõrge temperatuur • Suur sademete hulk

Geograafia → Geograafia
38 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

MAHU MÕÕDUD RIIK KLAAS SUPILUSIKAS DESSERTLUSIKAS TEELUSIKAS KANADA 250ML 15ML 10ML 5ML USA 240ML 15ML 10ML 5ML AUSTRAALIA 250ML 20ML 10ML 5ML SUURBRITANNIA 250ML 15ML 10ML 5ML EESTI 200ML 15ML 10ML 5ML 1DL = 100ML = 0.1LIITRIT KUI MÕÕTEKLAASI EI OLE, SAAB DETSILIITREID ARVESTADA KA NIIVIISI: · KLAASIGA : TAVALINE TEEKLAAS ON 2 DL , SEEGA 1DL = ½ KLAASI , 0.5DL = ¼ KLAASI JA 2 DL = 1 KLAAS · SUPILUSIKAGA : 1 SUPILUSIKATÄIS ON 15ML , SEEGA 3.5 SL (KUHJAGA ) VÕI 4 SL (TRIIKIS) ON UMBES-TÄPSELT 0.5DL JA 7SL = 1DL · TEELUSIKAGA : 1 TEELUSIKATÄIS ON 5ML , SEEGA 10TL (TRIIKIS ) = 0.5DL JA 20TL = 1DL NB! KUI INGLISE KEELSES RETSEPTIS KASUTATAKSE MÕÕTÜHIKUT PINT, SIIS PIDAGE MEELES , ET USA S = 4.7DL ( EHK 5...

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Eesti rahvustoidud

2,5 l vett 1 l seaverd Click to edit Master text styles 1 kg odrakruupe Second level keedusoola Third level 500 g seapekki Fourth level 300 g sealiha Fifth level musta pipart vürtsi majoraani 300 g valget sibulat 2 sl võid 10 m seasoolt HERNESUPP 300 gSea- või loomaliha 100 gSuitsuliha Click to edit Master text styles 1.5 lVesi 200 gHerned Second level 1 tkPorgand Third level 1 tkSibul Sool Fourth level Petersell

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

"Mees,kes teadis ussisõnu" essee

Ilmselt kellegi tihedast läbikäimisest ussidega said inimesed endale geneetilise pärandusena mürgihambad. Kristlastest sakslaste saabumisega toimus aga suur muutus, mida võib nimetada massipsühhoosiks. Perekonnad hakkasid aina rohkem metsast küladesse kolima. Rästikud aga suhtusid nendesse perekondadesse põlgusega ning isegi ussisõnu oskavad inimesed ei suutnud sellist sõgedust mõista. Külades oli elu silmnähtavalt raske. Loomaliha söömise asemel nähti vaeva viljakasvatamise ja leivasöömisega. Kas tõesti kolisid inimesed metsast ära selle tõttu, et külades oli moodne elada? Oldi valmis kannatama ränka vaeva ja vastikut toitu ning astuma pigem sakslaste ikke alla. Paistis, et usse vihati. Vihkamise põhjus oli selles, et käimas oli ristimise periood ning ristisõdijad tulid Eesti paganaid ristima. Arvan, et ristisõdijad pidasid ussisõnade oskajaid põlisusundite järgijateks

Kirjandus → Kirjandus
76 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Süsivesikute konspekt

asendab ka puuvili. Kahjuks söövad meie lapsed liiga palju süsivesikuid. Näiteks leidub süsivesikuid meie laste lemmikutes - kartulikrõpsudes. Liigse süsivesikurikkaid toite 1 süües nagu jahu­ ja kondiitritooted võib hakata kimbutama kroomivaegus. Kroomirikas toit aitab pankrease hormoonil insuliini reguleerida veresuhkru hulka, hoiab ära diabeedi tekke. Tõhusad kroomiallikad on tomat, mais, õun, loomaliha, kanaliha, juust, munad, krabid ja meliss. Veel leidub kroomi ubades, hernestes, sojaubades, loomamaksas, täisteraleivas, õllepärmis. Siin leidub oht, sest kergesti omastatavad süsivesikud kergitavad järsult vere suhkrusisaldust. Kõhunääre peab sellele kähku reageerima ja pikapeale ei suuda selle kõrvalt emam toota piisavalt veresuhkru taset hoidvat insuliini. See on tõsine haigus, sest insuliinipuudulikus paneb seda süstima.

Meditsiin → Terviseõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jookide valiku põhimõtted

Proovi ja katseta. Üldiselt on nii, et täidlasemad ja kangemad õlled sobivad raskemate söökidega ja vastupidi. Kuid mitte alati. Ja kui kasutada mingit õlut lisandina söögitegemisel, siis ei pea mingil juhul seda sama marki ka söögi kõrvale pakkuma. Lähtuma peaks ikka valmistatud roa iseloomust. SAKU KLASSIK Sobib kergete eelroogadega, aga ka maisikrõpsude ja juustuvaliku kõrvale. SAKU PUNANE Sobib mahlakate liharoogadega aga ka õllesigari või vinnutatud loomaliha kõrvale. Veinid MEREANNID Kuivad ja elavad, korraliku happelisusega valged veinid harmoneeruvad suurepäraselt vähi ja merikarpidega, nt. elegantne valge burgunder või hoopis väärikas sampanja. KALA Marineeritud kala nõuab neutraalset valget veini, suitsukala aga lennukat valget, roséd või punast veini. Soojalt valmistatud kala saadavad lennukad valged veinid, aga praetud küpsetatud või grillitud kala juurde pakkuge temperamentseid valgeid, mõrumaid rosé ja

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Saksamaa rahvusköök

selleks siis supp või praad. Võrreldes hommiku- ja lõunasöögiga võib sakslaste õhtusööki pidada pigem kergeks. Õhtul on tavaks süüa külma toitu - erinevaid võileibu juustu, singi- või vorstiviilude või salatiga. Magustoitudest on Saksamaal populaarsed mitmekihilised koogid ja erinevad kreemi- ning plaadikoogid Lisaks süüakse rohkelt puuvilju, erinevaid kompotte ja pudinguid. Liha ja kala Sealiha , loomaliha ja linnuliha on peamised lihad mida tarbitakse Saksamaal. Viimaste hulgas on ka kana levinuim, hani ja kalkun ja part tarbitakse sagedasti.Jahihooajal on ka populaarsed metssiga , küülikud ja hirved . lambaliha - ja kitseliha ei ole väga populaarne. hobuseliha on saadaval mõningates piirkondades, kuid ei levi palju.Saksamaal on palju erinevaid vorste . Samuti on iseloomulik Toores liha või tatari . Kõige tavalisem merekalad on heeringas erinevates . Ka lõhe süüakse kogu riigis

Kategooriata → Õpioskus
14 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Tuumaenergeetika plussid ja miinused

muidu kui seal kulgevad protsessid kontrolli alt väljuvad, võib jaam õhku lennata ning siis tekkiv radioaktiivne reostus on loodusele, inimestele väga kahjulik. Inimeseni võivad radioaktiivseid aineid jõuda mitut moodi, kuid alguspunkt on tavaliselt sama. Radioaktiivse aine vabanemisel loodusesse hakkab see levima õhu kaudu. Sealt satub see loomade ja taimede kehadesse kas otseselt või pinnase kaudu taimedel või saastatud taimede söömisel loomadel. Kui inimene sööb loomaliha või taimi, mis on olnud kokkupuutes radioaktiivse ainega saab temagi radioatsiooni mürgituse. Tuumaenergia on tekitanud palju erinevaid seisukohti: negatiivsest küljest tuuakse alati ette Tsernõboli katastroofi ning kasutatakse seda teemat ka poliitilistes võitlustes. Siiski omaks tuumaenergia tulevikus võimast potentsiaali.

Füüsika → Füüsika
126 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Toidutekkelised nakkushaiguspuhangud

põletikku või seedetrakti häireid. Listerioos võib lõppeda ka surmaga. Saksamaal diagnoositakse igal aastal kuni 500 haigusjuhtu. Kus levib? Bakter pesitseb tooretes piima- ja lihatoodetes nagu toorjuust või vorstikesed, mida pole tootmises piisavalt kuumutatud. Bakter püsib elujõulisena ka vaakumpakendatud salatites ja suitsetatud kalas. Viimased teadaolevad toidud, kust listerioosi põhjustavat bakterit leiti, olid saastunud lõhe-tartar Hispaaniast, Belgia päritolu loomaliha ning toorjuust Prantsusmaalt. Kuidas ennetada? Inimesed, kel on nõrgenenud immuunsüsteem, kellel on mõni krooniline haigus, kes on kõrgemas eas või naised, kes on lapseootel, peaksid vältima tooreid piimatooteid, eriti toorjuustu ja toorest liha. Bakteri põhjustatud infektsiooni vältimiseks ei ole soovitav juua ka pastöriseerimata piima. Väga oluline on hoolikas toiduhügieen – see tähendab poes lahtiselt müüdavaid tooteid tuleb korralikult pesta. Värsked tooted,

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toit, toitumine ja sportlik saavutusvõime

võrreldes puhta glükoosi tarbimisega. Kõrge glükeemilise indeksiga: Kartul, banaan, rukkileib, sai, riis, müsli, mesi, sokolaad, rosinad, siirup. Kirjutage lehekülje lõpus olevast loetelust siia välja teistest enam rauda sisaldavad toiduained. Kas mõni oluline rauaallikas on puudu? Maks, teraleib, sepik, rosinad, ploom, uba, suitsukala, sealiha, kanaliha, päevalilleseemned. Puudu on linnuliha, kuivatatud puuviljad, loomaliha. Märkida järgnevas loetelus ära head vitamiin C allikad. Jogurt piim juust jäätis kanamuna sealiha kanaliha maks keeduvorst viiner verivorst teraleib röstsai sepik maisihelbed mesi toores porgand õun keedukartul kartulikrõpsud rosinad pirn banaan apelsin kiivi tomat ploom paprika sibul salat uba hernes kurk päevalilleseemned sokolaad metsapähklid rapsiõli seened suitsukala limonaad Selgitage, miks sportlase toidus süsivesikutest kunagi puudu ei tohiks olla?

Sport → Toit, toitumine ja sportlik...
69 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Põllumajandus ja toiduainetööstus

Vegetatsiooniperiood e. taimekasvuperiood on ajavahemik, mille vältel taimed kasvavad ja arenevad Haritav maa on põllumajandusmaa, mida intensiivselt kasutatakse. EKSTENSIIVNE PÕLLUMAJANDUS põllumajanduslikku maad on palju, maaühiku kohta kasutatakse vähe tööjõudu, kapitali, väetisi, pestitsiide jne, toodang on maaühiku kohta väike.INTENSIIVNE PÕLLUMAJANDUS põllumajanduslikku maad on vähe, ;maaühiku kohta kasutatakse palju kapitali, tööjõudu, väetisi, pestitsiide jmt, toodang on maaühiku kohta suur Omatarbeline põllumajandus Ekstensiivne: Rändkarjandus Aafrikas; Alepõllundus Brasiilias vihmametsade alal Intensiivne: Riisikasvatus Kagu-Aasias; Terrasspõllundus Hiinas Kaubanduslik põllumajandus: Ekstensiivne: Teraviljakasvatus USA keskosas (preerias) ; Lambakasvatus Uus-Meremaal Intensiivne: Veisekasvatus USA-s;Köögiviljakasvatus Nigeerias Mahepõllumajandus ehk ökoloogiline põllumajandus on loodushoidlik tootmisviis, mis põhineb tasakaalu...

Geograafia → Põllumajandus
122 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Põllumajandus ja toiduainetööstus

Põllumajandus ja toiduainetööstus 1.Maailma rahvastiku toitlustamise probleemid 2.Põllumajandust mõjutavad looduslikud tegurid 3.Põllumajandust mõjutavad majanduslikud ja poliitilised tegurid 4.Mullaviljakuse hävimist ja muldade hävimist mõjutavad tegurid 5.Ekstensiivne ja intensiivne põllumajandus 6.Põllumajandusliku tootmise tüübid: segatalu, hiigelfarm, ekstensiivne teraviljatalu, rantso, istandus 7.Ökoloogiline ehk mahepõllumajandus 8.Põllumajandusega kaasnevad keskkonnaprobleemid (muldade erosioon,sooldumine,degradeerumine) 1) Põhja riikides elab veerand maailma rahvastikust, seal tarbitakse pool maailma toidust. Probleemiks on toiduainete ebaefektiivne kasutamine-sageli visatakse minema söögiks kõlblikku toitu; teravilja võiks kasutada efektiivsemalt-märkimisväärne osa kogu maailma teraviljatoodangust läheb Põhja riikides loomasöödaks, kuigi...

Geograafia → Geograafia
100 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Veregrupi järgi toitumine

Maitseainetest need, mille põhikoostises on kaneel, kookospähkel ja mais, pipar, vanilje, äädikas. Vürstikatest lisanditest ketshup, majonees, magusad marinaadid, marineeritud köögiviljad, vürtsised kastmed. Taimeteedest ei ole soovitatavad aaloe, maasikahelbed, nurmenukk, oblikas, paiseleht, päevakübar, senna, takjas, rabarber. Erinevatest jookidest tuleks ettevaatlik olla kange alkoholiga, kohvi, coca-cola, gaseeritud jookide ja musta teega. Kasulikud toiduained:Lamba-, loomaliha ja hakkliha, maks, süda, uluki-, vasika- ja talleliha. Kaladest haug, heeringas, heik, koha, ahven, lõhe, sardiinid, tursk, vikerforell. Linaseemne - ja oliiviõli. Kreeka pähklid ja kõrvitsaseemned, kikerherned. Aedviljadest brokoli, artishokk, sibulad, kaalikas, kõrvits, küüslauk, lehtkapsas, kartul, peet, mädarõigas, naeris, petersell, porrulauk, pipar, spinat, vetikad, võilill. Puuviljadest ning marjadest viigimarjad, ploomid. Mahladest ananassi -, ploomi- ja kirsimahl.

Toit → Toit ja toitumine
21 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kanaliha

Kanaliha Linnuliha on väga tähtis komponent inimese söögilaul, kuid armastatuim on kanaliha.Miks inimesed söövad kanaliha nõnda palju ja hea isuga? Kanaliha on kõrge valgusisaldusega (täisvalguline) toit, mis sisaldab ka üpris vähe rasva. Kanaliha rasvasisaldus on umbes 11%, kuid samalajal on veiseliha rasva sisaldus umbes 30-40%. Järelikult on kanaliha ka tervislikum kui loomaliha. Kuni 2/3 kanarasvast koosneb küllastumata mitmealuselistest rasvadest. Samuti asub enamus kanalihas sisalduvast rasvast nahas. Nahata toiduks tarvitatavates kanades leidub rasva ainult umbes 5%, mis teeb selle soovitavaks madala rasvasisaldusega dieetide puhul. Kõik need arvud käivad tervete lindude kohta ning valgu ja rasva suhe võib kehaosade kaupa tugevasti varieeruda. Hele liha on tumedast peaaegu poole võrra väiksema rasvasisaldusega. Rasvasisaldus on

Kategooriata → Tööõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Kala meie toidulaual

muretseda liiga vähese kala söömise pärast. Kala toiteväärtus ·Valgud ·Rasvad ·Mikrotoitained Valgud · Kalades olevad valgud sisaldavad kõiki inimese organismile vajalikke aminohappeid. · Mageveekalades on valke 8-12%, merekalades 17-18%, üksikutel kalaliikidel isegi kuni 25%. · Rohke kala tarbimise tagajärjel ei kuhju organismi ainevahetushaigusi põhjustavaid lämmastikühendeid, kuid see võib juhtuda sea- ja loomaliha rohkelt tarbides. · Inimorganism omastab kuni 96% kalas leiduvatest täisväärtuslikest valkudest. Rasvad · Kalad sisaldavad vähem rasvu kui koduloomad. · Kalarasv sisaldab palju küllastunud rasvaineid, mis lagunevad inimorganismis kiiresti ja ei põhjusta aeglaselt imenduva rasva teket nagu koduloomade rasv. · Kalarasva tarbimine parandab kolesterooliainevahetust, aidates vältida ateroskleroosi e. veresoonte lupjumise teket.

Kategooriata → Tööõpetus
83 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Argentina

Sellest annavad tunnistust mõned naljad, mida Argentiinlaste kohta tehakse: K: Kuidas argentiinlane enesetapu sooritab? V: Ta hüppab oma ego otsast alla. K:Kuidas ära tunda Argentiina spiooni? V: Tal on selja peale kirjutatud ,,Ma olen maailma parim spioon" Fakte Argentinast: Argentina on tänapäeval maailmas kolmas loomalihatootja; riigi tapamajades tapetakse aastas ligi 13 miljonit veist. Õige argentiinlase lemmiktoit on asado ­ elaval tulel küpsetatud valik loomaliha ja rupskeid. Keskmine eluiga Argentinas on 76 eluaastat nii meeste kui naiste kohta. Üks suurimaid eksport tooteid Argentinas on vein. Argentina on jagunenud 23 provintsiks. Kõige kuumem ja kõige külmem temperatuur Lõuna-Ameerikas on mõõdetud Argentinas.

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mercosur (referaat)

Need on sageli aga kaugel USA huvidest. Nii ongi mõlema Ameerika - Alaskast Tulemaani - integreerimise kavad seatud tõsise küsimärgi alla? Loodetakse, et Santiago tippkohtumine annab sellele vastuse. Kas ikka annab? Miami 1994. aasta tippkohtumise järel tundus, et mingeid põhimõttelisi probleeme enam ei ole ja Ameerika Vabakaubandusassotsiatsiooni loomine on vaid aja küsimus. Nii lihtsalt paljusid riike hõlmavad asjad siiski ei lähe. Mercosur toiduainete tootjana · loomaliha -- Mercosuri riikide arvele langeb neljandik kogu maailma veisekarjast, aastas läheb eksporti 954 000 tonni liha. Brasiilia 170 miljoni pealine veisekari on maailma suurim · teravili -- Argentina on 10 miljoni tonniga aastas maailma suurimate nisutootjate esikümnes, Brasiilia on üks viiest suurimast eksportijast. Mõlemad on ka suured maisitootjad ega jää oma toodangumahult oluliselt maha USAst ja Hiinast

Majandus → Majanduspoliitika
24 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Sõpruskonna puhkeväljasõidu hinnapakkumine

Võrumaa Kutsehariduskeskus Turismi õppetool H-13 Ave Hakmaa Sõpruskonna puhkeväljasõidu hinnapakkumine Õpetaja: Eda Veeroja 2015 Valgamaa, Otepää, Rukkimäe, 67412 www.villamullerbeck.eu e-post:[email protected] telefon: +372 633 1100 SISUKORD Sisukord......................................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................

Turism → Turism
4 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Saksamaa köök

SAKSAMAA KÖÖK Referaat Tallinn 2012 Saksamaa köök SISUKORD 1. ENIMKASUTATAVAD TOIDUAINED..................................................................3 2. SÖÖGIKORRAD JA TÜÜPILISED TOIDUD.........................................................4 3. PIIRKONDLIKUD ERINEVUSED..........................................................................5 4. TÜÜPILISED JOOGID JA TOOSTID......................................................................5 2 Saksamaa köök 1. ENIMKASUTATAVAD TOIDUAINED Sakslaste toiduainete valik on võrdlemisi meie võimaluste taoline, ainult puuvilju on pehmema kliima tõttu natuke rikkalikumas koguses ning mitmekesisemalt. Toitude valmistamise põhijooneks on kokkuhoidlikkus. Saksa köögi erinevuseks on mitmesuguste juurvilja-, sea-, vasika- või loomaliha-, kodu- või metslinnuliha- ja k...

Toit → Toiduainete õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Nimi Frantsiisiidee Ma leidsin frantsiisiettevõte ja selleks on Subway restoran. Subway on restoranide võrk kiire teenindamisega. Peamised müügis olevad tooted on salatid ja suured võileivad. Firma oli tehtud 1965 aastal ja seisuga 2013 aastal on 91 maades on 31673 restorani. Subway on nagu tervislik alternatiiv teiste standartsete kiirtoitude restranide ees. Selle kompanii deviis on "Veel värskem!" (ingl. Eat fresh!). Selle võrgu nimetus tuleneb inglise keele prefiksist "sub", lühendmiseks Submarine Sandvich. Need võileivad näevad välja nagu allveelaevad. Esimene Subway restoran oli avatud 1965 aastal Ameerika Ühendriikides ja kandis nimetust «Pete's Super Submarines». Selle frantsiisi ajalugu 28.augustil, 1965 aasatal Fred de Luca ja doktor Piter Bac avasid esimest restorani Ameerika Ühendriikides "Pete's Super Submarines". Fredile, kes oli 17 aastat vana, oli vaja kusagilt raha saada selleks, ...

Majandus → Ettevõtluse alused
11 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun