Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"hakkliha" - 188 õppematerjali

hakkliha - liha, mis on hakitud või mõnel muul viisil peenestatud vastava seadme abil ja millele võib olla lisatud kuni 1 % keedusoola.
hakkliha

Kasutaja: hakkliha

Faile: 0
thumbnail
5
odt

Hakkliha

Valmistamine Tänapäeval ei kasutata hakkimiseks enam nuga ega hakknuga, vaid hakkmasina. Eriomadused Et hakklihas on lihaskiud väikesteks tükkideks tükeldatud, valmivad hakklihatoidud palju kiiremini kui terveid lihatükke sisaldavad toidud ning hakkliha võib süüa ka toorelt. Riknemine Et hakkliha pind on suurem kui tavalisel lihal ning rakumembraanid on osaliselt purustatud, rikneb toores hakkliha väga kiiresti. Sellepärast on paljudes riikides välja töötatud hakkliha müümise eeskirjad. Näiteks Saksamaal tohib pakendamata hakkliha müüa ainult valmistamise päeval. Hakklihas suhteliselt kiiresti levivate ning inimesel haigusi tekitada võivate bakterite seas on Escherichia coli (soolekepike), salmonellad ja listeeriad. Et bakterite paljunemist takistada ning sellega ka säilivust parandada, on tehtud katseid hakkliha tööstuslikul tootmisel lisada sinna piimhappebaktereid nagu jogurti ja juustu puhul. Hakkliha säilitamine.

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Liha, hakkliha ja kala. (pooltooted nendest)

Poolto Lihaliik Suure- Paneerit Pooltoode/ Portsjon- Kuum- lisandid ode /Jaotust tükiline- ud tükelduskuj suurus töötlus ükk Portsjon- või u tükiline paneeri Väikese- mata tükiline Rostbii Veiselih Sisefilee - Portsjoneer 2-3 viilu Praetakse Praetud f a tervelt, itakse 1-1,5 portsjoni väheses liharooga välisfile välisfilee cm s, rasvas dele e, 1-2 kg paksusteks 3 ümberringi sobivad sisefilee tükkidena, viiludeks, valmidus lisandid. , seotakse astet reietüki d, sisemin e ...

Toit → Kokandus
39 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

2. Valmis lind tõsta välja, eemaldada luud. Puljongis keeta riis või kruubid, keetmise lõpul lisada lihatükid, toores munakollane või terve muna. Küpsetatud hanemaks Hanemaks, või, puljong, sibul, jahu, nelk, pipar, sool Valmistamine: 1. Või sulatada, lisada hakitud sibul ja pipraga hõõrutud nelgiga pikitud maks. Küpseta 30 min praeahjus. Puistata peale soola, eemaldada nelgid. 2. Praerasv segada jahu ja puljongiga. Kuumutada. HAKKLIHA Boeuf a la tartar Veise hakkliha, sool, jahv. must pipar, muna, küüslauk, sibul. Valmistamine: 1. Maitsestada hakkliha tugevalt soola-pipraga, lisada pressitud küüslauk, hakitud sibul. 2. Vormida biifsteek, asetada taldrikule, vajutada näpuga keskele lohk ning asetada sinna toores munakollane. Serveerida röstsaia- ja soola kurgiga. Bitkiid Hakkliha, kartul, sibul, muna, vesi, sool, jahv. must pipar, või, riivsai. Valmistamine: 1. Keeta kartulid, purustada kahvliga. Lisada

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Liha ja lihatooted

Liha ja lihatooted Liha all mõeldakse ka rasvkudet,ajusid,siseorganeid ja luid,osaliselt ka nahka. Lihast saame kätte asendamatud aminohapped. Enamasti leidub lihas umbes 15-20% valke, metsloomadel 20-23%. Rasvasisaldus on väga varieeruv, sealigas umbes 50%, looma-ja lambalihas u 30%,linnulihas vaid 5%. Loomulikult sisaldab liha ka vett. Lihatööstuses kogunenud verd kasutatakse verivorstide ja verikäkkide valmistamiseks,osa töödeldakse fibriiniks,vereplasmaks ja vereseerumiks,mida kasutatakse samuti lihatööstustes. Järelejäänud kontidest eraldatakse kondirasv nii toiduaineks kui ka tehniliseks otstarbeks. Kontidest,kõhredest ja nahaäärtest keedetakse välja kollageen,mis muutub kergesti lahustuvaks ja seeditavaks zelatiiniks. Zelatiini pleegitatakse H2O2 toimel algsest kollakast värvusest peaaegu värvituks ja kasutatakse toiduainetetööstuses. Kui loom tapetakse muutuvad lihas olevad sahhariidid piimhappeks CH3(OH)COOH, ph l...

Keemia → Keemia
44 allalaadimist
thumbnail
42
ppt

Liha ja subproduktid

4) külmutatud liha - mida rutem külmub, seda parema kvaliteediga sulatatud on, t -20-24 LIHA SÄILITAMINE, SULATAMINE Jahutatud lihale ja hakklihale parim säilitamistemperatuur on 0...+2ºC Külmutatud liha säilitamistemp. on -18ºC. Liha peaks sulatama aeglaselt, muidu kaotame palju lihamahla ja liha muutub tuimaks/kuivaks Parim temperatuur sulatamiseks on 0...+2°C RÜMBA JAOTUS VEISERÜMBA JAOTUS Veiserümba jaotus 1. Jalad: puljong/supid, hautised, hakkliha 2. Kõhuäär: hakkliha 3. Küljetükk: lihasupid, hautised 4. Rinnatükk: supid, hautised, hakkliha 5. Abatükk: praad, biifsteegid, böfstrooganov, 6. Praetükk: praad 7. Külgmine praetükk: praad, lõigud, biifsteegid, böfstrooganov, liharullid 8a Välimine praetükk: praad, liharullid 8b Sisemine praetükk (asub 8a all): lõigud, praed 9. Nimme-ja seljatükk: fileed, biifsteegid, lõigud 10. Seljatüki esiosa: hautised, supid, hakkliha 11

Toit → Toiduainete õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
3
docx

7 päeva toitumise analüüs

1 päev: Hommikusöök toimus kell 7.15 2 lihapirukat - 770 kcal apelsinimahl - 97.5 kcal Lõunasöök toimus kell 12.40 Kartul ­ 129 kcal Hakkliha kaste ­ 202 kcal Aedviljasalat ­ 10.5 kcal Leivaviil ­ 51.9 kcal Apelsinimahl ­ 97.5 kcal Õhtusöök toimus kell 17.00 Makaronid ­ 350 kcal Hakkliha ­ 50 kcal Majonees ­ 137 kcal Segumahl - 112.5 kcal Kokku : 2007,9 kcal 2.päev Hommikusöök toimus kell 7.15 Kiirkaerapuder ­ 525 kcal ananassimahl ­ 85.5 kcal Lõunasöök toimus kell 12.40 Makaroniroog ­ 416 kcal Kanaliha- 496 kcal Piim- 130 kcal Leivaviil- 51.9 kcal Õhtusöök toimus kell 17.00 Kartul ­ 129 kcal Hakkliha kaste- 202 kcal Lõhe- 271.5 kcal Piim- 130 kcal Kokku : 2436.9 kcal 3.päev Hommikusöök toimus kell 7.15 Õun- 130kcal Apelsinimahl ­ 97.5 kcal Lõunasöök toimus kell 12.40 Kartul- 129 kcal burgundia ahjukana ­ 160 kcal vorstikaste ­ 188 kcal Leivaviil- 51.9 kcal Õunamahl ­ 93 kcal Õhtusöök toimus kell 17.00 Kana-nuudli supp ­ 910 kcal le...

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
80 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Soolase ja magusa retseptid

- 6 g kakaod - 10 vaniljesuhkrut - 2 sl külma kanget kohvi - 100 g kaeraküpsiseid (digestive) - 20 g kookushelbeid veeremamiseks Valmistamine! *Sulata või ja sega hulka suhkur. *purusta näppude vahel küpsised peeneks purjuks. *Valmista kange kohvi ja jäta jahtuma. *Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks massiks. *Veereta käte vahel pallid ning veereta neid kookoshelvestes. *Pane külmkappi tahkuma. Soft Tortilla Hakklihaga *Tooraine! - 4 soft tortilla lehte - 350 g hakkliha - 50 g võid või margariini - 250g juustu - 90 g tomatit - 85 g paprikat - 40 g sibulat Valmistamine! · Pruunista hakkliha võis või margariinis pruuniks lisa sibul(õli ei lisa) · Hakki tomat peenikesteks viiludeks ja paprikas ka. · Riivi juust ära. · Aseta soe hakkliha tortilla lehe peale (keskele) ning lisa teised ained ka.(jagu segu neljaks)* · Keera tortillad rulli. · Pane ahju 5 minutiks · Aseta taldrikule ja serveeri!

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Ostukorv Haapsalus

RP-17 2 Metoodika Külastasin 13.12.2018. kõiki nelja valimisse pandud kauplust. Igas kaupluses kirjutasin toidukaupade hinnad ülesse alljärgneva nomenklatuuri järgi. 1. leib - Rukkipala 2. leib ­ Must Vormileib 3. leib ­ Rehe Suur 4. sai ­ Rukkisepik 5. sai ­ Ruks 6. sai ­ Kirde 7. hakkliha lahtine 8. pakendis hakkliha 9. piim 2,5% 10. piim 3,5% 11. või Saaremaa 12. või Tere 13. munad Õrrekana 14. munad Peremuna 4 Haapsalu kutshariduskeskus Hardi Haabel RP-17 15. kartul lahtine 16. kartul pakentatud 17. kapsas 18. banaan 19

Sotsioloogia → Organisatsioon ja juhtimine
1 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

Click to edit Master text styles Võib sisaldada ka Second level suhkrumaisi, maapähklivõid, Third level ananassi, banaani, apelsine, Fourth level kakaod, sokolaadi (enamasti Fifth level must), kohvi, tequilat, colat, mett, kaneeli, pimenti, safrani, siirupit, äädikat, veini (enamasti punane), õlut, viskit (Bourbon). Põhiretsept: 500 g hakkliha 1 tk Sibul 1 tk roheline paprika 1 purk purustatud tomatid 1 küüs küüslauk 25 g sokolaad (Bitter) 2 sl taco maitseainesegu 0.5 tl Cayenne'i pipar 1 tl sool 0.5 tl must pipar 1 purk valged oad tomatikastmes Valmistamise õpetus: · Kuumuta pann ja prae s e lle l hakkliha. · Kui hakkliha o n pruunis tunud, lis a hakitud s ibul. · Prae mõ ni minut ja lis a hakitud paprika, to matid

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Toitumispäevik

Tartu Kutsehariduskeskus Kokk Toitumispaevik 08.09.2010 Ühe päeva analüüs Juhendaja: Tartu 2010 10.00-10.15 Coca Cola - 42,7 kcal Valgud 0 Rasvad 0 Susivesikud 10,5 Kolm hakkliha saiakest 75~g = 225g~ Kalorsus 601.71 kcal Valgud 16.09 g Rasvad 41.27 g Susivesikud 39.75 g 14.30-15.15 300ml Nescafe 3in1 ! 104,0 kcal Valgud 14,6g Rasvad 0g Susivesikud 11g 200ml Maggi puljong ! 50kcal Susivesikuid, 0,9g Rasvu 0,2g , Valk1,4g 19.00-19.30 Hakkliha pitsa 711 kcal Valku 24g Süsivesikuid 93g Rasva 27g Sprite 500ml 210 kcal Rasva 0g Süsivesikuid 51g Valke 0g Kartuli krõps Taffel San diego 100g 530 kcal Rasva 32g Süsivesikuid 54g Valku 5g Tarbitud kogus :

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

4.Pese riis läbi ja pane keevasse,soolaga maitsestatud vette. 5.Võtta majonees,hapukoor,ketsup ja kurgivedelik ning sega ühtlaseks massiks. 6.Kui riis pehme kurna ära ja lase sooja vee alt läbi. 7.Kui kanad valis võtta ahjust välja. Makaronid hakklihakastmes 1.Koori sibul ja tükelda ribateks. 2.Pane keevasse ja soolaga maitsestatud vette makaronid keema. 3.Kuumale pannile pane sibul ja prea klasjaks. 4.Lisa hakkliha ja prae. 5.Maitsesta hakkliha. 6.Lisa hakklihale jahu ja sega läbi. 7.Lisapiim ja sega kuni kaste on paksenenud. 8.Lisa hapukoor ja sega läbi ,maitsesta kui vaja. Praha salat 1.Tükelda keedetud kartul kuubikuteks. 2.Tükelda sibul ribateks. 3.Sink,keedetud porgand,värske kurk ja marineeritud kurk tükelda kuubikutekd. 4.Keedetud muna riivi. 5.Lisa ananass,köögiviljapuljong,hapukoor ja sool ,sega ühtlaseks massiks. 6.Kaunista värske tilliga.

Toit → Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

250 g keedetud tursafileed kalatükke, piserda üle laimimahlaga, veidi ½ värsket peeneks hakitud hakitud tsillipipart, sibulat ja tükeldatud avokaadot. rohelist tsillipipart Soovi korral veidi salsat. 1 tomat 1 hakitud sibulat 2 sl hakitud värsket koriandrit salsat Enchilada Koostisained: Pruunista hakkliha. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kui sibul on muutunud 300 g hakkliha läbipaistvaks, lisa hakitud paprika ja jätka praadimist mõni minut. Lisa 1 sibul nõrutatud oad, tacokaste, sool ja 2 küünt küüslauku pipar. 1 punane paprika Hauta vaiksel tulel 5 minutit.

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog. Suupisted munast. II käik Pearoog. Prae kartul, tomati,kurgi-koorekaste, piim, mahl. III käik Järelroog. Puuvili. (apelsin, pirn) *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

rohelist sibulat Valmistusviis Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega. Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit. Serveeri koos kuumade kartulitega. Lasanje 250 g lasanjeplaate (nt Italpasta omi) Hakklihakaste: 500 g hakkliha 2 hakitud sibulat 1 riivitud porgand 1 kimp hakitud peterselli 400 g purustatud tomatit 1 puljongikuubik 2 dl vett soola ja musta pipart 1 tl punet Juustukaste: 50 g võid 60 g nisujahu (1 dl) 1 l piima soola ja musta pipart 100 g riivitud juustu (2 dl) Valmista hakklihakaste: Pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid, puljongikuubik ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10 minutit, maitsesta punega. Valmista juustukaste:

Toit → Toiduvalmistamine
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne laeval Victoria

02.12 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin kurke, hapukurke, liha viinereid, sibulat, paprikat, tomateid, peeti. Aitasin valmistada salateid. Pigutasin puuviljasegu vaagnatesse, pesin pirne, apelsine, mandariine, õunu. Tegin puuviljakorve. Lõikasin juuste. Tegin juustulaudasid- suitsujuust, 4 erinevat hallitusjuusu, moos. 03.12 Kell 9.00 hakas töö. Tegin valmistusi pitsa jaoks. Lõikasin hapukurke, sibulat, sinki, tomateid. Tegin 2 tüüpi pitsat, hakkliha ja singi. Panin pitsapõhjale tomatipastat, tomateid, sinki ja peale rohkelt juustu. Teisele tomatipastat, paprikat, hakkliha ja rohkelt juustu. 04.12 Kell 9.00 hakas töö. Lõikasin masinas kurke, kapsast, sibulat. Lõikasin hapukurke. Tegin ettevalmistust lasanje jaoks, paigutasin lasanje plaate, panin peale hakkliha ja juustu ja nii mitu kihti. Lõikasin peeti, sibulat, tilli, tomateid, peterselli, kurki, viinereid, sinki, liha, vorsti.

Turism → Turism
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

kerkinud rasv eraldatakse. Aspikk ­ kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendis roogade valmistamiseks. Kõige parema aspiki saab vasika- või veisejalgadest, vasikapeadest. Konsomee e. selge puljong ­ lihast või kalast keedetud selge leem, mida serveeritakse mitmesuguste lisanditega. Milliseid suppe võib pakkuda pearoaks ? (nim. 5) Kapsasupp, rassolnik, seljanka, bors, Minestrone Hakkliha Seguhakklihad (valikud poes): · Kodune hakkliha ­ 50% sea- ja 50% veiseliha · 70% veise- ja 30% seahakkliha · 50% veise- ja 40% sealiha · 70% sea- ja 30% veiseliha · Peremehe hakklihasegu ­ 37% veise- ja 27% sealiha Hakkrulaad ­ lihthakkmassist täidiseta või täidisega suur päts läbimõõduga 10 cm Hakkbiifsteek ­ naturaalsest veise-hakkmassist seapekikuubikutega. Ümmarguse kujuga, 1,5-2 cm paksune toode massiga 140g Hakkliha säilitamine - Hakkliha peaksite võimalikult kiiresti toiduks valmistama või võtma

Toit → Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tervislik toitumine

22. 2 b) 3 c) 5 23. Kumb toiduainetest annab rasvu, valke, süsiveskuid, kas piim või jäätis? 24. mõlemad b) jäätis c) piim 25. Milliseid vitamiine peab inimene toiduga saama? a)A ja B b) A, B, C, D, E c) A, B, C, D, F, H 26. Mida peab tegema selleks, et olla terve ja rõõmus? a) teha sporti b) süüa mitmekesist toitu c) teha sporti, süüa mitmekesist ja tasakaalustatud toitu, liikuda, magada ja puhata 27. Kui võrrelda omavahel sea hakkliha ja veise hakkliha, siis kummas on vähem kaloreid? a) sea hakklihas b) veise hakklihas c) kaloreid pole kummaski 28. Millist toitainet sisaldab coca cola peale vee? a) süsivesikuid b) rasvu c) mitte midagi 29. Kas McDonalds´i hamburgeris leidub vitamiine? a) jah kõiki b) jah mõned c) ei 30. Milline jäätistest on suurima kalorisisaldusega kas jogurtijäätis või koorejäätis? a) vahet pole b) koorejäätis c) jogurtijäätis 31

Ühiskond → Ühiskond
43 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Laste toitumine

Tehnoloogiakaart Koostas: Roa nimetus: Ühepajatoit hakklihaga Kuupäev: Alus: Tooraine: Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % 2 p/g 2 p/g p/g p/g 1. Hakkliha (segu) 120 120 2. Kaalikas 25 80 60 3. Kartul 35 92 60 4. Porgand 20 75 60 5. Peakapsas 20 75 60 6. Herned (külmutatud) 20 20 7. Või 10 10 8. Sibul (mugul) 16 12 10 9. Till 10. Petersell (leht) 11. Sool 12. Pipar 13. 14. 15. 16

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
17 allalaadimist
thumbnail
40
xlsx

Raha ja panganduse kordamisülesandeid

50 leib 4.00 0.85 või 2.00 1.70 juust 1.00 5.50 sai 3.00 0.85 sink 2.00 3.30 hakkliha 3.00 3.80 tatar 1.00 1.10 kartul 10.00 1.30 makaronid 2.00 0.80 õlu ja muud joogid 10.00 1.10 jahu 2.00 2

Majandus → Rahanduse alused
13 allalaadimist
thumbnail
96
doc

Toidukaubaõpetus

..........................................................................................................16 2.2.4 Tarrendtooted.....................................................................................................16 2.2.5 Külmutatud tooted:............................................................................................16 2.2.6 Küpsetatud lihatooted........................................................................................16 2.2.7 Hakkliha ja tükkilihatoote.................................................................................16 2.3 Tootevalik ja väljapanekud kahe kaupluse põhjal....................................................17 2.3.1 Turu Kaubamaja................................................................................................18 2.3.2 Rakvere Maxima................................................................................................21 3 LIHA...............................

Majandus → Kaubandus
20 allalaadimist
thumbnail
38
ppt

Liha ja liharoad

lambaliha. Samuti pole sellel nii tugevat lambalihale iseloomulikku maitset. Tallede liha on heledama roosa värvusega, vanemate loomade liha oluliselt tumedam, isegi tumepunase tooniga. Lõhna eemaldamiseks võib leotada liha erinevates toiduvedelikes ja marinaadides. Liha kulinaarne kasutamine Eeltöötlemine : Külmutatud liha sulatamine Soolaliha leotamine Liha lõikamine Vasardamine/ kobestamine Vormimine Hakkliha Naturaalne hakkmass- hakkliha,vesi ja maitseained Lihthakkmass- hakkliha, vesi, maitseained, leotatud sai, (muna) Knellmass- hakkliha, maitseained, leotatud sai, muna, rõõsk või hapukoor seguhakklihad Säilitamine ­ kuni 6 tundi +2...+4`c Liha marineerimine Marinaad on liha ja teiste toiduainete marineerimiseks kasutatav maitseainete, lisandite ja vedelike segu. Hape muudab liha muredamaks( lagundab sidekude)- vein, äädikas, hapud mahlad, õlu, vürtsikastmed

Toit → Kokk
31 allalaadimist
thumbnail
90
odp

Koka praktiline töö suurköögis

Koka praktiline töö suurköögis Linnulihapuljong  Lihapuljong Kalapuljong Seljanka Borš Frikadellisupp Rossolnik Hartšo Oasupp Nuudlisupp Valgepõhikaste Kartulilisand  Toorsalat Köögivilja lisand Punapeedi küüslaugu salat Mannapuder Kaerahelbepuder Risoto Ploff Keedetud pasta Praetud kala – kilu Ahjukana Pikpoiss Hakkliha kotletid Kurzeme strogonov  Guljašš Kartulilisand Köögiviljalisand  Sealiha portsjonitükid Seapraad Üleküpsetatud sealiha Mulgikapsas  Köögiviljavorm Makaronivorm värskekapsa ja  hakklihaga Maksapasteet Kartulisalat Rosolje Rosolje Puuvilja salat  Täidetud munad ja singirullid Kakaokisell Leivasupp hapukoorega Mannavaht Riisilumi Kamavaht Kohupiimavaht Saiavorm Aitäh vaatamast! Koostanud: Inna Raud

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Enesekäitumise muutmine

Seega püstitan endale eesmärki 2 nädalaga alla võtta umbes 5kg. Toitumispäevik Enne dieediga alustamist kirjutan nädala jooksul üles kõik, mida ma endale suhu pistan. 1-päev: manna puder, kapsasalat, 2 tassi kohvi, 1 komm, püree, mulgikapsas, leib, sai, 3 tassi teed,väike magustoit, supp. 2-päev: 3 võileiba( kaks juustuga ja üks vorstiga), kohvi, 5 tassi teed, keedetud muna, 2 kotletti ja makaronid, kartulisalat, jäätis. 3-päev: supp( kartul, hakkliha, porgand ja tatar), riis, 3 praetud muna, leib, klaas jogurtit, 6 pelmeeni, 2 kommi, 6 tassi teed, kohvi, sivkad, 2 võileiba lõhega, kohvi, multivitamiini mahl. 4-päev: praetud kartul sibulaga, supp, 2 tassi kakaot, leib, kodujuust, mahl, 3 tassi teed. 5-päev: püree ja liha, limonaad, 1 tass kohvi, kohupiim hapukoorega, praetud muna, manna puder, leib 6-päev: tatar ja hakkliha, makaronid viineritega, 6 tassi teed, klaas piima, jogurt, leib,väike sokolaad.

Psühholoogia → Tervisepsühholoogia
87 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Esitlus digitehnoloogias

Kuidas teha suppi? Abiks algajaile 31.01.2017 1 Samm I Esmalt tutvu retseptiga. Hea supi retsept 1,5 l vett 300 g hakkliha 5 kartulit 2 porgandit 1 sibul peotäis makarone 2 puljongikuubikut maitserohelist 31.01.2017 2 Samm II Varu vajalikud ained. See eeldab tõenäoliselt kodust väljumist. 31.01.2017 3 Samm III · Vajalike ainete olemasolul asu süüa valmistama. · Selleks võta puhas pott. Siin võib

Informaatika → Arvutiõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
38
pdf

Kreeka Vabariik

Kreeka toidukultuur ● Tüüpilist Kreeka söögikohta nimetatakse tavern´iks. ● Valge kokamüts on arvatavasti pärit Kreekast. ● Kreeka oli esimene kultuur, kes lõi hautise ehk liha ja aedviljad koos valmistatuna ● Enamus Kreeka toite on aromaatsed ja värvikirevad ning suhteliselt lihtsad valmistada ● Rikkalikus valikus on puu- ja köögivilju ● Tähtsal kohal on mereannid Liha-ja magustoidud ● Tuntud lihatoidud: moussaka (ahjuvorm hakkliha ja baklažaaniga), dolmades (hakkliha ja riisiga täidetud viinamarjalehed), stifado (hautatud vasikaliha sibulatega), gyros (vertikaalses ahjus küpsetatud lambaliha, kust lõigatakse ribadena tükke ja serveeritakse pitaleival koos salatiga). ● Kreeklaste magustoidud on idamaiselt magusad. Magustoitude sagedasteks koostisosadeks on mesi, rosinad ja pähklid näiteks baklava. Joogid ● Jookidest hinnatakse eeskätt veine.

Geograafia → Geograafia
1 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Ingver

Ingver Görel Rääk Ingver Troopikas ja lähistroopikas vürtsi- ning ravimtaimena laialdaselt viljeldav harilik ingver on mitmeaastane 1­ 1,5 m kõrguseks kasvav pillirootaoline taim. Päritolu on Lõuna-Aasiast. Kasutusalad Kulinaarias - suppide, mitmesuguste köögiviljatoitude, kastmete, uluki- ja linnuliha, singi, pasteetide, hakkliha jne vürtsitamiseks. Suurepäraselt sobib ingver ka magusate puuviljasalati-te, keediste, kompottide, marmelaadide jt magustoitude maitsestamiseks. Ingveri juuretükke või seibe lisatakse ka kurgi-, kõrvitsa- ja aedoahoidistele. Ingveripulbrit tarvitatakse samuti väga mitmesuguste toitude, nagu linnuliha, sea- ja loomaprae, kalaroogade, riisitoitude jne vürtsitamiseks. Meditsiin Aasia ja Aafrika rahvameditsiinis on ingver tuntud ka mitmekülgselt

Loodus → Loodusõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Toiduainete kulinaarne töötlemine - Külmtöötlemine

Madala toiteväärtusega osade eraldamine · Kontide eraldamine lihast · Kõõluste eraldamine lihast · Kalade fileerimine (nahaga või nahata fileeks) · Prepareerimine (ka näiteks maksa kile eemaldamine jne. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine · Tükeldamine (tükelduskujud) · Toodete vormimine lk.92 · Toote sidumine lk.93, 95 · Pikkimine Võtted mis muudavad toiduainete kvaliteeti · Vahustamine · Hakkliha valmistamine · Pooltoodete paneerimine lk.94 Võtted, mis kiirendavad kuumtöötlemist ja muudavad maits. · Toiduainete leotamine ( kruubid, herned, oad, soolaseened, soolaliha ) · Marineerimine (märg, kuiv)lk.93 · Pikkimine

Toit → Toiduvalmistamine
33 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduga seotud sõnad

Lemonade ­ limonaad ginger beer ­ alkoholivaba õlu coke ­ koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion spread-võileivakate mashed-püreestatud a loaf of bread-leivapäts mustard-sinep jug-kann gas cooker-gaasipliit recipe-retsept yeast-pärm cinnamon-kaneel greasy-rasvane sourkraut-hapukapapsas braise-hautama lumf of sugar-suhkrutükk spice-vürts vinegar-äädikas fry-praadima bake-küpsetama boil-keetma cook-küpsetama soluble-lahustuv ladle-kulp fork-kahvel sieve-sõel French bean-aeduba dough-tainas clove-nel...

Keeled → Inglise keel
51 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Iseseisevtöö toidu pakendite ja märgistuste kohta

Riisivormi roog 2-6 12h Kuumana realiseeritavad Üle63 2h alates töötlemise lõppust toidud Täidetud munad 2-6 6h Keedetud ja kooritud kartulid 2-6 18h Kuumsuitsu kala 2-6 72h Praetud hakkliha tooted 2-6 12h Singirullid 2-6 12h Pasteet 2-6 6h Keedetud makaroonid 2-6 12h Tunnustatud maitse Märk näitab kõrget kvaliteeti, selle tooraine võib pärineda nii Eestist kui mujalt. Märki võivad

Meditsiin → Hügieen
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidupäevik

Neljapäev: Hommik- Piim, banaan Lõuna- Kotlett makaronide ja salatiga, tomati mahl Õhtu- salat, granaatõun ja ploomi mahl Reede: Hommik- Kummeli tee, müsli piimaga Lõuna- Kanafilee tatra ja salatiga, multi mahl Õhtu- Seljanka, pirni mahl ja saiake Laupäev: Hommik- Kohupiim, piparmündi tee Lõuna- porgandi hernehautis sealihaga, smuuti Õhtu- Lasanje, puuvilja segu Pühapäev: Hommik- Kohukesed ja kakao Lõuna- salat, dessert, ananassi mahl Õhtu- Hakkliha makaronidega, vesi Analüüs: üritan toituda tervislikult ja mitmekesiselt, et oleks hea enesetunne.

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Liha ja lihatooted - referaat

2.5.3 Uluki- ehk metsloomaliha........................................................................... 12 3 Lihatooted.................................................................................................................13 3.1 Vorstitooted.......................................................................................................13 3.2 Grilltooted.......................................................................................................... 16 3.3 Hakkliha............................................................................................................. 17 3.4 Muud lihatooted................................................................................................. 17 SISSEJUHATUS Liha on inimese toidulaual üks tähtsamaim toiduaine. Paljud meist ei suudaks ettegi kujutada söögikorda, millest puuduks liha. Samas mõistlikus koguses liha söömine on ka tervisele kasulik

Toit → Toidukaubandus
136 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Trükkimise reeglid

Trükkimise reeglid 1. Lause alustatakse suure tähega - Mu nimi on Aleksander. 2. Lause lõpus on punkt - Ma õpin 11 klassis. 3. Kirjavahemikute , . : ) " pärast asetakse tühimärk, enne ei ole. Ma ostsin kanepileiva, sidrunimahla ja tordi. 4. Kirjavahemikute ( - " ees asetakse tühimärk, pärast ­ ei ole. Keskpäeval lendasid mööda haned-luiged (pärast ei lennanud). 5. Lõik lõpetatakse klahviga "Enter". Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Soovi korral lisa pressitud küüslauku, hakitud sibulat, kappareid või soolakurki. Vormi kätega biifsteek, aseta taldrikule, vajuta keskele lohk ning pane sinna toores munakollane. Võid kaunistada hakitud punase sibula, ansoovise ja soolakurgiga. Serveeri röstitud või praetud saiaga. Retsept mõeldud neljale. inimesele. 6. Tavaline tekst kirjutatakse suurusega 12, Times New Roman - Tere 7

Tehnika → Programm
1 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

Liha- eemaldasin konte (vajadusel) puhastasin liha kelmetest. Pesin, koorisin ja tükeldasin puuvilju. Pooltoodete valmistamine: segasin hakkmassi kotleti jaoks, vormisin, maitsestasin; tampisin ja täitsin täidisega loomaliha, et valmistada loomaliharulle; lõikasin, vasardasin, maitsestasin ning paneerisin kanafileed, et valmiks kanasnitsel; valmistasin seasnitslit juustupaneeringus. Kuumtöötlemine: Praadisin erinevaid liha tooteid: snitslid, pihvid, hakkliha, maks jne. Praadisin kala. Keetsin aurukapis kartuleid, porgandeid jm köögivilju. Valmistasin fritüüris: küüslaugu leibasid, friikartuleid, kartuleid. Praeahjus: ahju kartuleid, saia kuubikuid püree jaoks. Valmistasin erinevaid kastmeid: seene kaste, koore kaste, hakkliha kaste, guljassi. Praadisin pannkooke. Valmistatud road- supid: värskekapsasupp; frikadellisupp; hernesupp; pelmeenisupp; seenesupp;

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Valgud

http://www.abiks.pri.ee 1. elemendid: H,C,O,N,(S) 2. Monomeerideks on 20 aminohapet R (radikaal) | H C NH2 | COOH 3. polümeeriks on hiigelsuur valgu molekul a) esmane e primaarstruktuur ­aminohappejääkide ahel peptiidside b) teisene e ekundaarstruktuur (heeliks, voltunud ahel) c) kolmandane e tertsiaarstruktuur (gloobul) d) neljandane e kvaternaarstruktuur ­ mitu valgu molekuli seotud S sidemega lihtvalk e proteiin ­ ainult aminohappejääkidest liitvalk e proteiid ­aminohappejäägid+muu aine glükoproteiid (aminoh.+süsivesik) lipoproteiid (aminoh.+lepiid) 4. Füüüsikalised omadusedmõned on kleepuvad, vees lahustuvad, temp.tundlikus denaturatsioonvalk kaotab kõrgemat järku struktuurid renaturatsioonvalk taastab oma struktuurid hüdrolüüsvalk laguneb tagasi ami...

Bioloogia → Bioloogia
78 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Seadmed ja töövahendid praktikal .

Seadmed, milleks kasutatakse. 1. Elektri pliit. 2. Elektri pann- kasutatakse liha- snitslite- praadimiseks. 3. Gaasi pliit. 4. Elektri ahi- kasutatakse ahju roogade valmistamisel: ahju kartulid, ahju vormid, aurutamisel keedu kartulid, jne. 5. Friteerimis masin- kasutatakse näiteks hakkpallide friteerimiseks. 6. Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks. 7. Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks. 8. Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks. Töövahendid, milleks kasutatakse. 1. Pott- kasutatakse keedu kartulite valmistamiseks. 2. Suur pott- kasutatakse suures koguses suppide valmistamiseks. 3. Praemuna pann- kasutatakse prae muna valmistamiseks. 4. Prae pann- kasutatakse erineva tooraine praadimiseks, näiteks prae ­sibul, -porgand, jne. 5. GN- kasutatakse ahju kartulite valmistamiseks. 6

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Rootsilaua menüü

Kool Rootsilaud Nimi 9. klass Tallinn 2016 Menüü Suvepiknik Rootsilaud Tiigerkrevetid vürtsikas kastmes Suured puhastatud krevetid lihtsas peruupärases kastmes. Krõbedad tacoampsud Pisikesed tacod hakkliha, juustu ja tomatiga. Itaalia juustupulgad Keerdus juustupulgad dipikastmega. Menüü Suvepiknik Rootsilaud Avokaado munarullid Krõbedad maitsvad suupisted. Teriyaki lihapallid Teriyaki kastmes lihapallid. Virsiku-vaarika smuuti Värske ja jahutav smuuti. Mahlane arbuus Puuviljasalat Sidrunivesi

Toit → Kodundus
4 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehikopärased toidud

ENCHILADA - Täidetud ja rulli keeratud ahjus küpsetatud maisitortilla. FAJITA - Eelsoojendatud nisutortilla, mille igaüks täidab ise enne sööma asumist. FAJITA KASTE ­ Sidruni ja koriandrimaitseline kaste, mida kasutatakse kana-, sea- ja veiseliha marineerimiseks. NACHOS - Ümmargused, kergelt soolased maisikrõpsud. Sobivad suurepäraselt üleküpsetamiseks ja dippimiseks. QUESADILLA - Juustuga ja muude komponentidega täidetud, pooleks murtud ja mõlemalt poolt praetud nisutortilla. TACO - Mehhikopärane ,,sändvits", mis koosneb täidetud ja volditud maisitortillast. Enamus tacosid on tehtud krõbedast (fritüüris praetud) tortilla taskust, aga on olemas ka pehme versioon. TACO KASTE - Tomatist, sibulast ja tsillist valmistatud maitsekas kaste. Tähtis komponent tacodele ja teistele mehhiko toitudele. TACO TASKU - ,,Klassikaline taco". Maisijahust valmistatud U-kujuline friteeritud tortilla. TACO KAUSS - Maisijahust valmistatud kausikuju...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
4
doc

NIMEGA TOIT BALLOTINE

........................................3 Kasutatud kirjandus................................................................................................................4 Ballotine Päritolumaaks on Prantsusmaa. Traditsiooniline ballotine on kana kondistatud reie osa. Algselt kasutati valmistamiseks ainult linnuliha. Võib valmistada nii veise-, sea-, vasika-, kalkuni-, kanalihast kui ka kalafileest. Serveeritakse enamasti kuumalt. Sarnane külm liharull on galantine. Kana/liha täidetakse hakkliha ja teiste komponentidega nt. toorjuust, küüslauk, petersell, spinat, pähklid, porrulauk jne. Kana seotakse pärast nööriga kinni, et see ilusti kuju hoiaks. Kuumtöödeldakse röstides, hautades või keetes. Ballotine näeb välja nagu vorst või ümber kujundatud jalg millel on puhastatud kondi tükk otsast väljas. Ballotine on küll lähedane galantiiniga, on erinevus see, et ballotinet serveeritakse iseseisva roana pearoaks. Ballotinet serveeritakse soojalt ja külmalt

Toit → toiduainete sensoorse...
6 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

· Soolaliha Leotatakse vahetatatvas vees (soolavees) Hakkliha · Valmistatakse kõigist lihaliikidest (veis, siga, kalkun, kana..) · Seguhakkliha ­ veis + siga =kodune Kasutatakse eelkõige kaela-, kõhu-, külje- ja labatükke Liha tükeldatatakse väiksemaks Kasutatakse hakklihamasinat Liha aetakse läbi masina 1-3 korda Hakklihamassid · Naturaalne hakkmass Hakkliha, vesi, maitseained 1kg liha, 200 g vett, 200g saia Klopitakse hoolikalt kuni mass muutub sitkeks · Lihthakkmass Hakkliha,vesi, maitseained, leotatud sai 1kg liha, 200g vett, 200g saia Erinevad toiduained Rasvasemale lihale muna 1kg liha ­ 2 muna Väherasvasele searasva või pekki · Knellmass Nagu lihtmass, kuid vähem saia TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Rõõsk või hapukoor

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

portsjonite arv 1 portsjoni hind 8,74 Tehnoloogiline kirjeldus 1. Tükelda porgandid ja sibul ja pruunista seejärel kergelt õlis. 2. Lahusta potis keevas vees puljongikuubikud, lisa kartulipulgad, praetud porgandid ja sibul. 3. Jäta kaane alla 10 minutiks tasasele tulele podisema. 4. Samal ajal valmista frikadellitainas. 5. Sega kausis hakkliha riivsaia ja munaga ning maitsesta segu soola ja pipraga. 6. Vormi väikesed pallikesed ning pane keevasse suppi. 7. Kui supile tekib vaht, korja see vahukulbiga ära. 8. Keeda veel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. 9. Kaunistuseks kasutada peterselli. 7 Kalkulatsioonikaart ,,Kanasnitsel" KALKULATSIOONIKAART roa nimetus Kanasnitsel

Toit → Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

veiseliha,tomat,oad,paprika. Kulebjaaka Vene köök Suur piklik pätsikujuline kihiline pärmi-või lehttainapirukas.Täidisena tarvitatakse enamasti liha või kala,kuid ka kapsast ja seeni. Pelmeenid Vene köök Valmistatakse kõrgemat sorti nisujahust ja veest.Täideseks pannakse hakkliha ja sibulat. Pliinid Vene köök Pannkoogid,mille jahukogusest peab pool olema tatrajahu.Süüakse soolase lisandina. Pasha Vene köök Kohupiimast tehtud. Sõrnikud Vene köök Kohupiima pannkoogid.

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

Idee Kellele : meie pakume toitu koolis õppivatele, kes on vanuses 16-40. Lisaks nendele käivad seal veel inimesed, kes töötavad või elavad seal läheduses. Miks: selleks et toita inimesi. Selleks et kogemusi saada. Selleks et harjutada. Selleks et eksami läbi saada ja et saaks järgmine aasta edasi õppida. Selleks et pakkuda teistsugust toitu. Mida: Chilli con carnet/ keedetud riisi- Meeldivalt terav ja tomatiline hakkliha roog. Hiina kapsa- kurgisalatit- Roheline ja värske, meeldivalt suvine salat. Lõhesuppi- Mõnusalt koorene, vitamiini rohke lõhesupp. Kihilist heeringasalatit- kergelt sinepiline, kihiline salat Seenesalatit- Mõnusa metsa tundega, kevadine seenesalat. Kartuli-lillkapsa vormi- Vitamiini ja värvirohke tervislik vorm. Astelpajukissell kohupiimavahuga- meeldiva koosluse ja maitsega suviselt värskendav magustoit.

Toit → Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
3
odt

5 päeva menüü (bistroo/söökla)

5 päeva menüü Esmaspäev : Eelroog : Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit Seene püreesupp 150g 30 portsjonit Supp : Seljanka 300g 60 portsjonit Pearoog : Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga 100/70/60/50 150 portsjonit Tatravorm hakkliha ja peediga 100 g 45 portsjonit Magustoit : Mannavaht 100 g 40 portsjonit Apelsinivahvlid moosiga ( 2 tk portsjonis) 50 g / 30 g 40 portsjonit Teisipäev : Eelroog : Kartuli salat 150 g 50 portsjonit Lillkapsa ­ juustu püreesupp 150 g 70 portsjonit Supp : Hernesupp 300 g 55 portsjonit Pearoog : Pasta Bolognese 250 g 80 portsjonit Räimekotletid kodujuustukastmega , ahjukartuliga ja peedisalatiga 300 g 60 portsjonit Magustoit :

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
4
doc

ALIASE MÄNG

· NOHU · JÕULUKINK · TAMM · LÄRM · DRESSID · SIRKEL · HIGI · PLAKS · MENÜÜ · TÄRING · PIILUR · HIRMUS · KROON · ÜMBRIK · PESULÕKS · KINGSEPP · KELK · KÜLMIK · VIDEO · LEPATRIINU · TARRETIS · HAKKLIHA · JUUKSUR · PARKLA · APELSIN · KÜLMETUS · KASTE · PÕRSAS · TULEKAHJU · KORTER · LÜHIKE · NAERATUS · PILETIKONTROLL · MÄNGUASI · MUST · HAIGLA · SILD · IMIK · SOOJUS · KARU · MÜRGITUS · LAISK · HOMMIK · PUUKOOR · VANAISA · PURSKKAEV · KALLISKIVI · SÕDUR

Eesti keel → Eesti keel
24 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Ürdid ehk rohelised maitsetaimed

ravioolide täidisena, juustule, kohupiimale,. Alkohoolsetele jookidele(õlle, puns), kala, liha, hakkliha. Aed- Kasuta värskelt kastmetes, harakputk suppides, juurvilja, muna ja kalatoitudes või maitsetaimedest valmistatud võietes. Liha,

Bioloogia → Bioloogia
21 allalaadimist
thumbnail
5
pdf

Turu-uuring: Küsitlusankeet Koertekohvik

Kord kuus 5 5. Mis tooraine baasil maiustusi Teie koer eelistab ? (võite valida ka mitu varianti) Maks 1 Süda 1 Kops 1 Maapählivõi 1 Porgand 1 Hakkliha 1 Muu...... 1 6. Kas Te valmistate ise kodus koerte maiuseid ? Teen pidevalt 1 Olen teinud paar korda 2 Ühe korra proovinud 3 Ei ole teinud 4 7. Kuidas suhtute koertele mõeldud kookidesse ? ( -2-ei meeldi ; 2-Väga meeldivad )

Majandus → Turundus
5 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögileksikoon. Toiduvalmistamise tehnoloogia I

t. keedetakse kaaneta nõus, maht väheneb oluliselt, maitse tugevneb. Seejärel jahutatakse kiiresti jahutuskapis, pinnale kerkinud rasv eraldatakse. Aspikk on kala- või lihaleemest valmistatav läbipaistev tarrend, mida kasutatakse liha- või köögiviljaroogade ümbrisena. Konsomee on selge puljong. Milliseid suppe võib pakkuda pearoaks, nimeta 5. Kapsasupp, rassolnik, seljanka, bors, frikadellisupp VIII praktikum Seguhakkliha (valikud poes) Kodune hakkliha ­ 50% sea- ja 50% veiseliha; 70% veise- ja 30% seahakkliha; 50% veise- ja 40% sealiha; 70% sea- ja 30% veiseliha; Peremehe hakklihasegu ­ 37% veise- ja 27% sealiha. Hakkrulaad on lihthakkmassist täidiseta või täidisega suur päts läbimõõduga 10 cm. Hakkbiifsteek on veisehakklihast praetud paksud nö pätsikesed, serveeritakse praemunaga. Koostisesse kuulub veel sibul, pekk, sool ja pipar. Hakkliha säilitamine Parim säilitustemperatuur on jääb +2 kuni - 4°C vahele. Lahtiselt ostetud

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Toitumise analüüs

MINU MENÜÜ HOMMIKUS Kogus Energia(kc Süsivesik Valke Rasva Kiudaine Soola ÖÖK al) ud d 2 lihapirukat 200g 770 50 14.6 56 0 0 Apelsinimahl 250g 97.5 22.5 1.8 0.3 0 0 LÕUNASÖÖ K Kartul 150g 129 27.9 2.7 0.3 3.2 0 Hakklihakaste 100g 202 0 7 17 0 1.2 Aedviljasalat 70g 10.5 1.2 1.1 0.2 0 0 Leivaviil 21g 51.9 12 1.7 0.3 1.1 0.1 Apelsinimahl 250g 97.5 22.5 1.8 0.3 0 0 ÕHTUSÖÖK Makaronid 100g 350 0 7.9 0.2 0 0 Hakkliha 50g 74 0 ...

Bioloogia → Bioloogia
57 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Müüdid toitumise kohta

Müüdid toitumise kohta Nagu väga paljude teiste asjade kohta on olemas müüdid, nii on ka toitumise kohta. Ja mõned võivad isegi sellised olla, mis panevad üllatama. On müüt, et kolesterool on halb. Tegelikkus aga on see, et tuleb vahet teha nn heal ja halval kolesteroolil. Kolesterool on aine, mida peamiselt toodab maks. Veri vajab kolesterooli, sest seda on vaja rakkude ehitamiseks ja elutähtsate hormoonide tootmiseks. Küllastunud rasvad, mida leidub lihas, juustus, koores, võis ja valmisküpsetistes, kipuvad tõstma artereid ummistava paha kolesterooli osa. Hea kolesterool seevastu toimetab kolesterooli arteritest tagasi maksa. Kolesterooli müüdi kohta on veel see, et munade söömisest tuleks loobuda, kuna need sisaldavad liiga palju kolesterooli. Tegelikkus on see, et muna ise ei ole halb, selles on palju vitamiine, aga olenemata sellest, et munarebu sisaldab palju kolesterooli, siiski tõstab vere ko...

Keemia → Toidukeemia
3 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun