Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"carte" - 90 õppematerjali

thumbnail
6
docx

Ala carte

Keskmise murdejoone, mis risti on, alla lükka mõlemalt poolt nimetissõrmed ja tõsta üles. Laudlina aseta lauale nii, et viimane ristvolt oleks üleval pool. Ja veelkord võta alt kinni ja tõsta üles. 4. Laua katmine Menüü järgi toitude serveerimisel ja à la carte teenindamisel pannakse lauale eelkate, mida siis vastavalt tellimusele kas laiendatakse või välja vahetatakse. Enne eelkatte lauale panemist kontrolli, kas laudlina on korrektselt paigaldatud ja kas toolid on korralikult. Nii tuleb katta: Salvrätikute voltimisel näidati varasemalt üles palju fantaasiat. Tänapäeval on hügieeninõuded tähtsamad ­ seepärast ka kõige lihtsamad voltimisvõtted. Sest mida vähem salvrätti katsutakse, seda parem. Mida puutumatuna ta laual on, seda parem.

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
2
doc

A la carte teenindamine

A`LA CARTE TEENINDAMINE · külastaja vastuvõtmine -sõbralik tervitus -juhatate sobiva laua juurde (küsite, milline vabadest laudadest on sobivaim) -abistate lauda istumisel · roa- ja joogikaardi esitlemine -ulatate avatult külastajale -küsite eeljoogisoovi -serveerite eeljoogi -eemaldute ja lasete rahulikult menüüga tutvuda -vajadusel vahetate tuhatoosi · tellimise vastuvõtmine -paremalt poolt -selgitate ja soovitate toidu- ja joogivalikut -märgite üles tellimuse vastavalt lauaplaanile -viite laualt ära mittevajalikud nõud -edastate tellimise kööki ja baari · täiendate lauakatet vajalike söögiriistadega vastavalt tellimusele · viite ära eeljoogiklaasi · serveerite karastusjoogi · pakute vasakult leiba · serveerite eelroa juurde tellitud veini · serveerite eelroa -aukülaline ja daamid eelisjärjekorras · pakute l...

Turism → Restoraniteenindus
50 allalaadimist
thumbnail
3
docx

A la Carte menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana...

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Dana Makejenko KS 14 Lõunasöök eelroog Kookosene hernesupp 1 sl võid 2 sl basmatiriisi 2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat 0,75 tl soola 1,5 tl karrimaitseainet 8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml) ...

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga) · le...

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Moon kohvik

Tallinna Teeninduskool :Ksenia Hodorenko :Eda Odar KK15-PV3 Tallinn 2017 · · · · · · Moon 17.04.2017 16.06.2017 · : 360 · Web- : www.restoranmoon.ee · :Võrgu 3 · :50 · -:Aleskei Voronin (a la carte) + a , . , . ( ), "" a la carte, . .

Keeled → Vene keel
2 allalaadimist
thumbnail
19
odp

Kolm tallinna 5tärni hotelli

Lemmikloomad on lubatud. Võidakse kohaldada lisatasu. HINNAD ALATES :150-ST EUROST! Hotel Telegraaf See luksuslik viietärnihotell asub 1878. aastast pärinevas ajaloolises hoones, Tallinna raekoja platsist kõigest 70 m kaugusel. Hotellis on tasuta WiFi- ühendus, sisebassein ja eksklusiivne spaa Elemis. Hotelli Telegraaf tubades on konditsioneer, lameekraaniga televiisor, satelliittelevisioon ning hommikumantlite ja sussidega vannituba. À la carte restoranis serveeritakse Eesti ja rahvusvahelisi roogasid. Fuajeebaaris saab nautida laia valikut erinevaid veine, kokteile ja muid jooke. Hotellis Telegraaf on ka ööpäevaringne toateenindus. Hotellitoad: 86, Hotellikett: Small Luxury Hotels of the World. Toa tüübid : Kaheinimesetuba, Double Kaheinimesetuba, Double ­ Lisavoodi Superior - Kaheinimesetuba, Double Sviit Majutusasutuses Hotel Telegraaf pakutavad mugavused Baar, Ööpäevaringne vastuvõtt, Ajalehed, Aed,

Turism → Turism
14 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Urmas Ott

- 1988. aastal valiti Urmas Ott üleliidulise Kesktelevisiooni populaarseimaks saatejuhiks. 1984.a. 5. mai - Konkursi "Minu miilits" laureaatide seas olid Urmas Ott, Riho Raie, Leo Karpin ja Jevgenia Haponen, ergutuspreemia pälvisid Ain Allas ja Peeter Peetsalu. RAAMATUD: Elulooraamatud: Käbi Laretei, Neeme Järvi, Tunne Kelam, Erika Salumäe, Vardo Rumessen, Karin Saarsen jt - Urmas Ott. Playback venekeelse väljaande esitlus New Yorgis 1995. aasta aprillis - Urmas Ott. Carte blanche: 33 valitud intervjuud TV-sarjast "Carte blanche"/ SE&JS Meedia- ja kirjastuskompanii, 1995 Kirjastaja tekstist raamatukaanel: "Urmas Ott, selle raamatu autor, elab tagasitõmbunult ühes Tallinna südalinna eksklusiivses korteris vaatega Pargile. Ta eelistab Lloydi, Armanit, Mercedest, Hennessyd ja muidugi Van Cleefi. Enamik meist ei kohtu temaga kunagi väljaspool ekraani, sest ta peaaegu ei liigu tänavatel. Tema niigi salastatud telefonid on kas välja lülitatud või siis kinni

Ajalugu → Ajalugu
17 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

PowerPoint esitlus hotell Centrumi kohta

Hotell Centrum asub Viljandi kesklinnas Centrumi ärikeskuse 3. korrusel.Kolme tärni nõuetele vastav hotell on sobiv peatuspaik nii ärireisijale kui turistile. Pakume majutust kuni 56 külalisele. Meil on kaks konverentsisaali, a`la carte restoran, saun, ilusalong, solaarium ja fuajeebaar - kõik selleks, et saaksite end siin mugavalt ja hästi tunda. Samuti on hotelli fuajee ja osad toad WIFI levialas. TOAD Punane sviit 1300-1500 kr öö Roheline sviit 1300-1500 kr öö Kahekohalised toad on rõõmsad rohelistes ja kollastes toonides kujundatud valgusküllased toad. 780-1100 kr öö Hotellis on tuba liikumispuuetega inimestele, toad mittesuitsetajatele ja allergikutele. Lisavoodi 280-350 kr Beebivoodi 100 kr

Turism → Majutus
23 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Abikoka/Köögi praktikaaruanne

Minu kui praktikandi tegevus ettevõttes: Praktika sooritasin kokana ja minule kehtis ametijuhend (Lisa3). Minu eesmärk oli toime tulla laeval oleva meeskonnaga ja seal oleva tööga, mis oli minujaoks uus, sest varajasem suurköögi kogemus puudus. Tahtsin näha võimalikult palju, sest laevas on palju erinevaid kööke ja tegevusi nendes köökides. Tahtsin näha suurtootmist ja samas huvitas mind ka A La Carte köök ja gurmee köök, kus oli vaja täpsust ja ilu. Samuti huvitusin erinevatest seadmetest, mida kasutati nii toiduvalmistamisel ja ettevalmistuste tegemisel. Laevale praktikale minek oli, siis minujaoks taaskord suur katsumus ja katsetamine. Millega ma muidugi suurepäraselt toime tulin. Ma loen enda tugevateks külgedeks seda et ma ei karda tööd. Kohanen kiirelt töövõtete ja seadmetega, mõtlen alati kaasa kui pean midagi tegema, et järgmisel korral iseseisvalt juba teha

Toit → Kokandus
82 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Nimetu

"Rohelise Võtme Aastaauhinnad" peaauhinna mahetoidu projekti eest. Ökoloogiliselt puhast toitu pakutakse hotelli hommikusöögil ning grupimenüüdes. Keskkonnasõbralikult majandava ettevõtte märgis Roheline Võti on Pühajärvel juba 2003. aastast. Restoran Elegantses 110-kohalises restoranis pakutakse külalistele buffeehommikueinet ning paketi lõuna- ja õhtusööke. Nädalalõppudel on õhtuti avatud à la carte restoran. Suvekuudel on kokkade hõrgutisi võimalik nautida terrassil, kust avaneb suurepärane vaade Pühajärvele. Vastavalt kliendi soovile korraldatakse restoranis ka sünnipäeva- ja pulmapidusid, bankette, juubeleid ja vastuvõtte, ettevõtte ja peretähtpäevi. Restoranis on ka arvestatud erivajadustega inimestega. Restoranis on eraldi a la carte menüü, grupimenüü ja mahemenüü. A la carte Restoran oli avatud reedest laupäevani kella seitsmest kaheteistkümneni. Oli ka

Toit → Kokk
21 allalaadimist
thumbnail
9
rtf

PRAKTIKA ARUANNE - Kokk

"Rohelise Võtme Aastaauhinnad" peaauhinna mahetoidu projekti eest. Ökoloogiliselt puhast toitu pakutakse hotelli hommikusöögil ning grupimenüüdes. Keskkonnasõbralikult majandava ettevõtte märgis Roheline Võti on Pühajärvel juba 2003. aastast. Restoran 3 Elegantses 110-kohalises restoranis pakutakse külalistele buffeehommikueinet ning paketi lõuna- ja õhtusööke. Nädalalõppudel on õhtuti avatud à la carte restoran. Suvekuudel on kokkade hõrgutisi võimalik nautida terrassil, kust avaneb suurepärane vaade Pühajärvele. Vastavalt kliendi soovile korraldatakse restoranis ka sünnipäeva- ja pulmapidusid, bankette, juubeleid ja vastuvõtte, ettevõtte ja peretähtpäevi. Restoranis on ka arvestatud erivajadustega inimestega. Restoranis on eraldi a la carte menüü, grupimenüü ja mahemenüü. A la carte Restoran oli avatud reedest laupäevani kella seitsmest kaheteistkümneni. Oli ka

Toit → Kokk
121 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Magustoidud konspekt

kokaraamatud ilmusid 18 sajandi lõpul tõlgituna saksa ja rootsi keelest. Sealsed magustoidud olid aga liialt keerulised ja tihti polnud ka toorained kättesaadavad. Koos majandusliku arenguga edenes ka toidumajandus, hakati huvilistele korraldama kokanduskursuseid ja ilmusid uued kokaraamatud kus retseptid olid lihtsamatest toorainetest ja mitte nii keerulised valmistada . Tasapidi hakkas magustoit populaarsust koguma ja praeguseks on tal suur osa nii eestlase toidulauast kui ka peenest a la carte menüüst. Natuke lisaks veel huvitavaid fakte magustoiduks kasutatavate ainete nagu suhkru ja sokolaadi ajaloost. Nagu eespool mainitud oli vanimaks tooteks, mida toidu magustamisel kasutati mesi. Olemuselt on mesi suhkrute küllastunud lahus, mis on tekkinud mesilaste ensüümide toimel. Mesi on väärtuslik, hästi omastatav toiduaine. Ammusest ajast on mett tarvitatud ka ravi- ja kosutusvahendina ning kosmeetikas. Mee tõrjus välja suhkur.

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TOURESTI KÜLASTUS

konverentsiruumides; edukad ärilõunad ning meeleolukad õhtusöögid restoranis City; energiat taastavad iluteenused Hera salongis. Tallink Spa&Conference Hotel - Neljatärni Tallink Spa & Conference Hotel Tallinna kesklinnas sobib suurepäraselt äri ja puhkuse ühendamiseks. Hotellis on kaasaegne konverentsikeskus, luksuslik veekeskus Aqua Spa, laia teenuse- ja tootevalikuga ilukeskus Hera Salongid, avamisest Eesti TOP 50-ne parima restorani sekka kuuluv a la carte restoran Nero ja omanäoline ning õdus sigaribaar Fidel ning moodne fuajeebaar. Pirita SPA Hotel - Olümpiaajalooga Eesti suurim spaahotell pakub laia valikut tervise-, ilu- ning wellness-teenuseid ja -pakette. Hotell asub 10-minutilise autosõidu kaugusel südalinnast, kaunil merekaldal Pirita jõe suudmes. Hotelli ees on suur parkla, mis on majutuvatele klientidele tasuta. Tallinna parim supelrand asub vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel. Hotellil on hea bussiühendus Tallinna kesklinnaga

Varia → Kategoriseerimata
1 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval

ilmakaarde. 5 Näiteks Dinner in the Sky on unikaalne üritus, mis annab võimalusi nautida sampanjat 50 m kõrgusel. Suupisted valmistavad maailma juhtivad kokad. Sel suvel jõuab projekt Eestisse juba neljandata korda. 6 Toidurestoranid jagatakse nelja rühma. Hotellis asuvad toidurestoranid peavad pakkuma toitlustamist kogu päeva jooksul. Hommikul Rootsi lauda või osalise teenindusega hommikusööki, lõunaajal nii päevamenüü kui ka à la carte menüü, õhtul à la carte menüüd või tellimuseined. Hinnatase vastab hotelli tasemele. 7 Esindusrestoranide toidukaardis on tavaliselt rikkalik valik keeruka valmistusviisiga roogi ja delikatesstooteid. Sageli valmistatakse ja serveeritakse osa toite lõplikult söögisaalis kliendi nähes laua juures. Rikkalik veinikaart peab rahuldama kõige nõudlikuma gurmaani soovi. Esindusrestoranide eriliik on gourmet-restoranid, kus rõhk pole sageli niivõrd interjööril ja serviisil,

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Menüü koostamine

1541 aastal. Standardkaart- On restorani järgunõuetele vastav roogade vaba valiku kaart. (A´la carte) Restorani sdandardkaardis võivad olla: *Tellitavad portsjonroad *Väljastamiseks valmis või pool valmis road (ntx: valveroad) *Lihtsama valmistus viisiga odavamad lõuna road. Tellitavad ja valveroad- trükitakse alalisele müügikaardile. Roogade valik peaks hooajati vahetuma. Tellitavate roogade toidukaarti nimetatakse a´la carte menüüks(tuleb prantsuse keelest) Lõunaroogade kaart- võib olla 1. kitsa valikuga- igast põhigrupist 2,3 roa nimetust 2.Ilma valikuta komplekt menüüd- Kasutatakse püsiva klentuuri puhul. Lõunaroogade kaart peab pakkuma vaheldust nädala päevade lõikes. Eri kaardid 08.01.2009 Need kaardid on: 1

Kategooriata →
38 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Brasiilia Köögi esitlus

Brasiilia köök Köök Brasiilia köök on segu indiaanlaste, euroopa ja aafrika köökidest. varieerub suuresti regiooniti Jagatakse neljaks kagu, lõuna,põhja ja kirde köök Kagu köök Seedrimänniseemned Rio de Janeiro: Feijoada, farofa ja friikartulid São Paulo: pastel, virado à paulista Espírito Santo: moqueca capixaba Põhja köök Suuresti mõjutatud indiaanlaste toidukultuurist Pato no tucupi Kirde köök Suuresti mõjutatud aafrika köögist Vatapá Bobó de camarão acarajé Lõuna pikk traditsioon loomakasvatuses ja sakslaste sisserände pärast on punane liha lõuna köögi aluseks. "churrasqueira"-BBQ grill Joogid Cachaça- Brasiilia enda alkohol destileeritud suhkru roost ja on põhi komponent brasiilia rahvus joogis Caipirinha Magustoidud Brigadeiro Beijinho Paçoca Panela Restorani tü...

Toit → Toitumise alused
12 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

PacoJet jäätise- ja sorbeemasin

PacoJet jäätise- ja sorbeemasin Katrin Kõluvere KK13 KE2 PacoJet PacoJet võimaldab lihtsalt ja kiiresti valmistada a' la carte toite: •naturaalset jäätist •sorbeed •kastme- ja supipõhjasid •värskeid maitseainesegusid. •Mahutavus: 0,8...1,0 liitrit •Töötemperatuur: -20° C •1 portsjon 20 sekundiga PacoJet •Jäätise-ja sorbeemasin •2 terasest nõud nõu hoidik •tihendiga kaas • tera •kaan •pesurõngas •spaatel •pöörlev pesuhari •loputusrõngas terade komplekti abil saab Pacojetti kasutada ka kutteri, hakklihamasina, mikseri ja visplina.

Masinaehitus → Masinaelemendid
5 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Pühajärve Spa Hotel

You can enjoy our various massage baths. We offer peace and relaxation for body and soul. All treatments are performed by trained professionals. CONFERENCE CENTRE Perfect place for having conferences ,seminars, business meetings and various appointments. Cosy, warm and bright rooms offer you a perfect working environment. RESTAURANT, PUB AND TOWER CAFE A la carte restaurant is open FriSat 1924 Pub is open SunWed 1123 ThuSat 1101 Tower cafe is open: MonSun 1523 LEISURE TIME You can enjoy underwater music and the pleasures of massage sprays in the large pool. You'll find a gym equipped and bowling. PICTURES THANK YOU !

Keeled → Inglise keel
4 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Toitlustusosakonna praktika laeval Star.

2 SISSEJUHATUS Minu toitlustusosakonna praktika toimus laeval Star alates 16. maist kuni 31.maini 2013.a. Praktika eesmärgiks oli saada ülevaade praktikaettevõtte töökorraldusest ja harjuda töökeskkonnaga. Õppida tundma toitlustusteeninduse põhimõtteid ning toitlustustöö erinevaid tahke. Saada ülevaade teenindusstiilidest (rootsi laud, a la carte jms). Töö käigus oli vaja õppida tundma ja kasutama erinevaid töövahendeid, töökoht ette valmistada ja koristada. Planeerida ja ajastada oma töid, hoida ja hooldada varustust, tegutseda ohuolukordades. Selgitada välja klientide soove ja vajadusi ning arvestada nendega. 3 ETTEVÕTTE ISELOOMUSTUS AS Tallink Grupp on Läänemere suurimaid ning edukamaid reisilaevafirmasid, mis teenindab

Toit → Köögi õpetus
35 allalaadimist
thumbnail
2
docx

VASTUVÕTUTÖÖ ALUSED

Vastuvõtutööalused KT 1. Toatüübid- SGL, TWIN, DBL, SUI, JUN SUI, INVA, ADJ, CON,TRIP, DBL DBL (2xlaivoodi) 2. Vooditüübid- crib, baby bed/baby cot, french bed/couch (diivan),bank bed (nari), LV (lisavoodi) 3. Vaated- parital ov-osaline/peaaegu olemata ov, ov- ookeani vaade, ocean front-ookean otse ees,beach front- rand otse ees, city view-linnavaade, mountain view- mägede vaade, water view- vaade veekogule, island view-vaade saarele, pool view- vaade basseinile. Garden view-vaade aeda. 4. Ametid vastuvõtus-tegema sisse-ja väljaregistreerimisi, sobitama inimesi tubadesse, arveldama, tegema pakkumisi, rääkima reisibüroodega, lahendama klientide probleeme, suhtlema klientidega, andma toateenijatele infot. 5. Mõisted- RO-ainult tuba, ei sööke; BB-majutus+hommikusöök;HB- majutus+2toidukorda;AL-kõik hinnas;FB- majutus+3toidukorda;UAL-kõik vägagi hinnas; a la car...

Turism → Turism
4 allalaadimist
thumbnail
4
docx

4 tärni ja 5 tärni hotellid

Mõlemal on toas minibaar ja võimalus 4 tärni hotellis on retseptsioon avatud tellida 24H toitu tuppa. 18H, kui telefoni teel kätte saadav 24H Hotellis internet kuid 5 tärni omas 24H. Toas on hooldustooted. 5 tärni hotellis on saabudes toas A la carte restoran kingitus või lilled. 5 tärni hotellis on arvuti toas, kuid 4 tärni hotellis on all lobbys. Sarnasused 4-ja 5 tärni hotellil Erinevused 4-ja 5 tärni hotellil 4 tärni hotell on ärihotell, millele on kehtestatud 104 miinimumnõuet ja tärnide saamiseks on vaja saada kokku minimaalselt 380 punkti. Äriklassi hotell on rohkete

Turism → Hotellimajandus
7 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

Pühajärve Hotell ja Spa, Bernhard Spa, Tervise Paradiisi Restoran 5. Kirjeldage üht hotellirestorani. Restoran Nero- on kõrgtasemeline 186-kohaline restoran on tõeliseks oaasiks toidunautlejaile. Värvikas atmosfääris laitmatu teenindusega laualekantud hõrgud road pakuvad enamat kui meeldejäävat kõhutäit. Hotelli peakokk Andrus Laaniste mängib tugevate maitsete ja ootamatute kooslustega- siit ka a la carte menüü, mis on täis põnevaid maitseelamusi kogu maailmast. Spaa-hotelli osana on restoran Nero üheks märksõnaks tervislikkus. Menüü puhul ei ole silmas peetud mitte ainult toidu madalat kalorsust, vaid eelkõige seda, et maitsva kõhutäie valmistamisel toorainesse kõik kasulik ka alles jääks. Lisaks maitseelamusele saavad külalised nautida mõnusat ja värvikat õhkkonda. 3 6. Kes on hotellirestorani kliendid?

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

messi (meeskonna söökla) toidu valmistamine. Messi tegi süüa üks kokk. · Rootsi lauda ja kohvikusse tegid süüa 6 kokka. · Töö toimus vahetustega. 2 nädalat järjest oli üks vahetus tööl ja järgmised 2 nädalat järjest oli teine vahetus tööl. · Klientideks olid reisijad. · Igapäevaselt valmistati toitu 150 portsjoni kaupa. · Tallinn á la carte asub 8. tekil, laeva keskosas. Restoranis on 96 kohta, millest 60 on ettebroneeritavad. · Food Wave asub 8. tekil, laeva vööris. Restoranis on 450 kohta. · Quick & Easy asub 9. tekil, laeva keskosas. Restoranis on 410 kohta, kohti ei saa ette broneerida. Restoranis pakutakse pitsat, hamburgerit ning jäätist. · Kohvik Snack Time asub 8. tekil, laeva keskosas. Kohvikus on 322 kohta, kohti ei ole

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Arensburgi hotell essee

Kokku on sulandatud maitsekalt modernistlik ning sajandite tagune ehitus. Hoonele lisavad vürtsi veel seinamaalid ja mööbel. Hotellis asub kaks restorani, 46 tuba, spa ja veinikelder. Veinikeldris serveeritakse jooke täpselt õigel temperatuuril, veidi trööstitu oli ainult aknatagune, mille võiks täita näiteks eriliste pudelitega või vitrzaaiga, sest valgust ta väga palju kambrisse niikuinii ei paku. Edasi suundusime a la Carte restorani, mille kohta ei oska ühtegi halba sõna kosta. Standarttoad, vanas osas, olid veidi elupäevi näinud kuid me ka kuulsime, et see saab peagi renoveerimist. Käisime ka heledates ja tumedates tubades. Tume tuba oli loomulikult meelepärasem, sest värvid ei olnud nii närvilised. De Lux tuba oli väga hubane, palju ruumi ja mõnusa värvilahendusega, paraku tekitas ventilatsioon härivat müra. Edasi suundusime Spasse, tutvusime nende ruumidega, kus pakutakse

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana...

Toit → Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
12
odt

KM3 kursuse aruanne, laev Victoria. Kokanduse erialal .

dekil asub välibaar Sun Bar, kus maitsvate jookide kõrval saab soojade ilmade korral ka päikest võtta. Aperatiivbaar 7. dekil asub stiilne Aperitif Bar, kus võite nautida näiteks erinevaid aperatiive enne eelseisvat õhtusööki. 28. kohta. Pubi Kui soovite veeta õhtu lõõgastavalt, sõprade-tuttavatega lobisedes, siis on selleks ideaalne valik just Pubi, mis jaguneb kolmeks mõtteliseks osaks: Library, Iirish ja Karaoke pubi. Kokku 176 istekohta. Restoranid: Piazza a`la carte Mitmekülgses Piazza a` la carte restoranis pkautakse liha,- kala- ja hooajatoite. Hommikuti pakutakse Piazzas erihommikusööki. 300 - kohaline restoran asub 7. tekil, laeva keskosas. Gourmet Victoria Kõrgetasemeline Gourmet Victoria rahuldab ka kõige nõudlikuma toidusõbra maitsemeeli. Soovitame ergutada enda maitsemeeli viiekäigulise gourmet` õhtusöögiga, nautida seda kiirustamata koos suurepärase joogikaardiga. 92 ­ kohaline restoran asub 7. tekil, laeva keskosas.

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Teenindaja sõnaregister

Teenindaja sõnaregister 1. A la carte toidukaart- kliendi tellimusel valmistatavate roogadega valik 2. Alfresco- terrasil serveeritav pidueine 3. Aperitiiv-söögiisu tekitav (alkohoolne)jook 4. Bankett- kõrgetasemeline pidusöök 5. Barista- kohvjookide valmistaja 6. Bool- marjadest, puu- ja köögiviljadest või nende mahldest ja siirupitest maitsestatud jook, millele lisatkse enne serveerimist gaseertud jooki 7. Bor-peedisupp 8. brunch-hiline hommikusöök 9. Buffet laud-selve e iseteeninduslaud 10. Caffe latte-itaalia piimakohv, espresso+kuum piim 11. Caffe au lait- prantsuse piimakohv, kohv ja piim peavad olema ühtse temperatuuriga 12. Cappuccino- espressopõhjaline itaalia piimakohv rohke vahuga 13. Gourmet´-restoran- toidunautijatele mõeldud restoran 14. Guéridon teenindus-teenindamine spetsiaalselt kärult (abilaualt ratastega) 15. Dekanteerimine- veini valamine pudelist karahvini 16. Digestiiv-...

Majandus → Teenindus ja müük
43 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

toodetele või köökidele spetsialiseerunud restoranid (pitsarestoranid, kalarestoranid, biifsteegirestoranid, küüslaugurestoranid, prantsuse, vahemere, itaalia, kreek, vene jne köögile spetsialiseerunud jne), ajaviiterestoranid jne. Äriidee võib olla ka kombinatasioon eelnimetatutest jne. Hotelli restoran pakub tavaliselt buffet-lauast või osalise teenindusega hommikusööki hotelli klientidele, lõunasööki nii päevamenüü kui à la carte menüü (à la carte on võimalus valida roogasid menüükaardilt) järgi nii hotelli külalistele kui teistele klientidele, konverentsikeskuse klientidele. Õhtul pakutakse à la carte menüüd või tellimuseineid, luuakse tingimused mugavaks ajaviitmiseks. Hotelli restoran pakub sõltuvalt hotelli äriideest ka pidulikke eineid, kohvipause seminaridest ja konverentsidest osavõtjatele, einete serveerimist hotellitubades ja hotelli üldkasutatavates ruumides (kabinettides, saunades jne). Hotelli restoran valmistab

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

inimesele. · 69 kahekohalist tuba, millest 2 tuba on erivajadustega inimestele, 8 tuba on kohandatud peretubadeks ja 6 tuba vastavad allergikute vajadustele · 4 suite, · 2 junior suite · tellitud lauad · kulinaartoodete valmistamine tellimuse alusel · SPA teenused · hooldusravi teenused · jõusaal · iluteenused · konverentsi teenus · a´ la carte restoran Mezzo: peakokk Ave Jääger võlub lauale värskete spaamaitsete ja põnevate kulinaarsete kooslustega maitseelamusi kõikjalt maailmast ja soovib pakkuda Sulle parimat nende a´ la carte menüüs. · pizza- ja pannkoogikohvik Arabella: seiklusrikka atmosfääriga tõeline mereröövlilaev, kus laua kohal kõrguvad tuulest punnis purjed ja igaüks saab olla tüürimees.

Toit → Kokandus
304 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Kuulsad Prantsuse kokad

Kuulsad Prantsuse kokad Auguste Escoffier 1846- 1935 · Ta alustas kokkamist 13-aastasena. · Maailma tippkokandus teab teda kui esimest a ´la carte`i menüü loojat, söögikaartide uuendajat, professionaalse köögikorralduse organiseerijat ning kokaameti maine arendajat. · Ta viljeles kokakunstistiili, mis kannab nime haute cuisine ehk fine dining. · 1897 vallandati ta Savoy Hotellist, kuna teda süüdistati 3400 £ väärtuses veinide ja muude alkohoolsete jookide kadumisega. · Seejärel asutas ta koos hotellipidaja César Ritziga mitmeid restorane hotellidesse. · 1913 sai ta tööd Kaiser Wilhelm II juures laeval. · Kokkamist jätkas ta ka Esimese Maailmasõja ajal, kus tapeti ka tema poeg. · Ta avaldas mitmeid kokandusega seotuid raamatuid, tuntuim "Le Guide Culinaire" Marie-Antoine Careme 1784- 1833 · Ta tähtsustas kokakunstis kondiitrite tööd, ta viis kondiitrisaadused täiuseni. ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

HINNAPAKKUMINE

ning osad rõduga toad, ning lisaks esinejatele 6 luksuslikumat ühest tuba. Hotellitoad on valgusküllased ning imelise vaatega merele. Teie viibimise ajal Strand Spa & Conference hotellis pakume Teile eesti köögi mõjutustega euroopalikke ning kohalikest naturaalsetest toiduainetest roogasid. Saabudes pakume Teile hommikukohvi koos suupistetega, kohvipause ja lõunasööke. Lisaks pani meie peakokk kokku 25. augusti õhtuks rikkaliku õhtusöögi meie à la carte restoranis. Meelelahtuseks on kõigile meie hotelli klientidele piiramatu spaa-keskuse külastus võimalus hotellis viibimise ajal, mis on ideaalne lõõgatus pärast pikka tööpäeva. Täname Teid huvi tundmast meie hotelli vastu, täiendavate lisaküsimuste saamiseks palume lahkesti uuesti ühendust võtta. Ootame Teie vastust hiljemalt 25.06.2012. Tervitades, Lily Allas Müügi- ja turundusjuht Strand Spa & Conferece Hotel Telefon: +372 447 5373 E-mail: [email protected]

Majandus → Konverentsiteenused
93 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Hotell Euroopa

Lisavoodi võimalus Triikimiskeskus Euroopa-klassi tuba Eritellimusel valmistatud voodid Kvaliteetne vannitoa kosmeetika Hommikumantel ja sussid Vaade merele ja vanalinnale Rõdu Sviit Kingsize voodi Duss ja vann või duss ja saun Kvaliteetne vannitoa kosmeetika Hommikumantel ja sussid Tee ja kohvi keetmise võimalus 2 televiisorit Võimalus ühendada sviidiga kahene tuba 2 WCd Pindala 59 m2 Suur rõdu vaatega merele Restoran Olive Hotell Euroopa esimesel korrusel asuva restorani Olive a la carte menüü pakub hõrgutavat valikut erinevate maade köögist. Restorani põhisaal ja kõrvalsaalid mahutavad kokku kuni 300 inimest. Saale on võimalik kasutada ka eraldi. Olive on mugava asukohaga, otse sadamas Admiraliteedi basseini ääres. Restorani akendest avanevad imeilusad vaated merele, jahisadamale ja Tallinna vanalinnale. Restorani hea asukoht, võimalusterohke interjöör ja kvaliteetne köök loovad suurepärased tingimused väga erinevat tüüpi ürituste korraldamiseks

Turism → Hotellimajandus
8 allalaadimist
thumbnail
2
docx

LÄÄNE ÜHISKOND 1970.ndate AASTATE LÕPUL

o Tulemused Inflatsiooni aeglustumine Tööstuse struktuuri ümberkorraldamine Kõrgtehnoloogilise tööstuse areng Tööpuuduse vähenemine Elujärje paranemine Kõigele sellele aitas kaasa Suurbritannia muutumine naftariigiks Alustasid võidukat sõda Argentiina vastu, Falklandi saarte pärast (Lõuna- Ameerikas) 1982 · USA o 1977-1981 valitses James Carte, keda peeti ebakindlaks presidendiks (siiani elus) o 1980.aasta presidendivalimised võitis endine filminäitleja, vabariiklane Ronald Reagan (loll president, aga kuulas õigeid nõuandjaid) Reaganoomika ­ Reagani majanduspoliitika · Sotsiaalprogrammide kärpimine · Maksude vähendamine · Eraalgatuse soodustamine o Tulemus: esialgsete tagaslöökide järel, algas USA

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ettevõtte külastus

Laev ise pakub veel teisigi teenuseid, seal on ööklubid, baarid, kauplused, spa-teenused ja muid meelelahutusi. Ettevõtte konkurentideks jäävad kindlasti teised laevad. Ettevõttes pidi olema kõigil tööriietus, enne esimest tööpäeva, korrati üle meile tööohutus ja nõuded. Hügieeninõuded olid seal väga tugevad. Alati eeltöötlemise ajal pidi kummikindad käes olema, kindlasti pidi olema juuksed korralikult kinni nind müts peas. Vahets juhtus ka, et enne restorani Piazza à la carte avamist ei kandnud kokad mütsi, aga kui restoran avati, pandi ka mütsid pähe, sest sealsed kliendid näevad kokkade tööd pealt ning seetõttu pidi olema ka kõik korrektne. Töökeskkond nägi välja suur, puhas ja korralik. Seal oli väga mugav ja hea tööd teha, sest iga asi koristati oma järel ära ning puhastati töölaud korralikult. Ettevõtte töötajad olid enamasti mehed umbes 30 a. Ametikohalt kokad, teenindajad olid enamus naised, oma vahetuses oli ainult 6 naiskokka

Majandus → Majandus
27 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

Komplekslõunate menüüd Banketi või peolauamenüüd Lastemenüüd Kohvi-või teelaua menüüd Piknikukorvide menüüd Grilleinete menüüd Autolõuna menüü ( Auto-lunch ) Kiirlõuna menüü ( Quick lunch ) Ärilõuna menüü ( Business lunch ) Personalimenüü Pidusöök ( Gala Lunch ) Energiavaese eine menüü (golden door Paastumenüü Lennuliinide menüü Ühe eine kindel manüü ­ table d' hote menüü Vaba valiku menüü ­a la carte menüü banketimenüü Klentide soovide ja vajaduste arvestamine Majanduslikkuse arvestamine Ettevõtte äriidee, ressursside arvestamine. Aastaaegade, ilmastiku, sesoonide arvestamine. Tervislikkuse arvestamine Sündmustega arvestamine hommikusöök Brunch ( hiline hommikusöök, või varajane lõunasöök ) Lõunaoode Lõunasöök Õhtuoode Õhtusöök Ööpala ( hiline õhtusöök )

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Menüü koostamise alused

(MENÜÜ KOOSTAMISE ALUSED) 1. Mis on menüükaart, toidukaart, joogikaart? Menüükaart- See on vabalt valitav roogade loetelu. Toidukaart- Kliendile kajastub müügil olev sortiment toidu ja joogikaardis. 2.Restoranimenüü tüübid Ühe eine kindle menu- table´d hote menu Vaba valiku menu- a la carte menu Banketi menu 3.Millised toidusektsioonid on retorani toidukaardid? 4.Argieinete roakäikude serveermuse järjekord * külm eelroog * kuum eelroog * supp või puljong *kalaroog *pearoog *kuum vaheroog *külm eelroog * sorbet *liha-või linnuliha roog * aedvilja roog * kuum järelroog *külm järelroog *Juust * tõeline magusroog *värske puuviljad * kohv või tee lisandiga 5.Mis on kogupäeva menu ja mida selle koostamisel arvestada ? 6.Nimeta menüüde tüübid toitumisaja järgi

Toit → Toitlustus
82 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Motivation letter

01.2015 Motivation letter Dear Mrs Anne Mäe I am writing you to apply for the international traineeship program Erasmus+. I would like to have my next training in Catania, Italy. I am a 3rd year student in Tallinn School of Service with speciality of cooking. I have practiced cooking skills at school laboratories, school canteen, restaurant Basiilik and restaurant Loft Lounge in Tallinn, as well as in the caffeteria of Tallinn University of Technology, Caffee Daily and A'la Carte restaurant in the Manor of Padise. Getting a traineeship in those places gave me lots of valuable skills and most of all ­ a huge experience in my field. Since the beginning of my studies the favourite location of training has been always restaurant Basiilik, which also in fact an Italian restaurant in the city center of Tallinn, capital of Estonia. Thanks to this experience I fell in love with Italian food and culture. I learned how to cook

Keeled → Inglise keel
17 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Töövarjupäev

Vestlesin restorani administraatori Eda Kudritsaga ning jälitasin teda mitmeid tunde. Eda andis mulle kõigest toitlustusteeninduse valdkonnaga seonduvast väikese üleaate. Põlva Restoran kuulub Põlva Tarbijate Ühistule. See restoran asub kesklinnas Konsumiga samas hoones teisel korrusel. Esmamulje oli positiivne. Ruum on hästi sisustatud ja üsna avar. Eriti köitsid mind seal erksad värvid: punase-halli sisustusega lauad. Restoranis on kahte moodi teenindus: Bestroo ja A`la carte. Bestroo on avatud 10:00- 18:00. Bestroos valmistatakse toidud kohe hommikul valmis, kella kümneks on soe toit valmis. Toiduliini menüü on äga rikkalik ja kõik valmistatu on kodumaine. Eriti hinnatud on just oma kokkade väljatöötatud toidud. Kogu sortimendis on üle 250 nimelist erinevaid salateid, suppe, praade, magustoite. Igapäevaselt on kuni 3 suppi, 7 praadi, 3 magustoitu, 6 salatit. Saab maksta kaardiga ja Põlva Tarbijate Ühistu liikmetele soodustus 10% ostudelt

Majandus → Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toitlustuse trendid Eestis 21.sajandil

kvaliteet parem. Inimesed on tänapäeval oma toidu suhtes palju valivamad. Pööratakse suurt tähelepanu toidu tervislikkusele, sest vale toitumine võib põhjustada erinevaid haigusi. Kiirtoidu restoran McDonald's on enda kodulehele lisanud menüü, kus iga toidu juures on kirjas palju kaloreid, valke, süsivesikuid, rasvu see sisaldab. Inimesed väärtustavad rohkem ka kodumaist toodangut, sest need ei sisalda nii palju säilitusaineid. Ökotooted on väga moes. Ammende Villa A la Carte restoran Pärnus on oma menüüsse lisanud mõningate toiduainete päritolu, näites supp ,,Merest ja Talust" üheks koostisosaks on Viljandimaa part. Toodetele kirjutakse järjest enam juurde kui nad sisaldavad laktoosi, gluteeni või muud allergeenset ainet. Allergikuid on tänapäeval rohkem kui vanasti. Klienditeenindajad peaksid seetõttu olema kursis, kas pakutavates toitudes allergeene leidub. Rahvustoit püsib alati olulisel kohal. Turistidele pakutakse võimalusel meie rahvustoitu.

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tasuta tarkvara

Öeldakse, et tasuta lõunaid ei ole. Tarkvara valiku seisukohast võib seda fraasi tõlgendada nii, et tasuta lõunad on siiski olemas, kui mitte restorani tasemel, siis korraliku kiirtoiduketi tasemel ometi. Erinevus tuleb mängu sellest seisukohast, kas eesmärgiks on lihtsalt kõht täis saada või gurmeetoitu nautida. Nii nagu kõigile ei meeldi hamburger, ei oska kõik ühtviisi lugu pidada a´la carte lõunast. Vajaduste ja võimaluste suhe määrab paljuski tarbija eelistused. Tarkvara valikul võib aluseks võtta mitmeid kriteeriume. Sageli otsustavad tarbijad tasuta tarkvara kasuks elementaarselt materiaalsetel põhjustel. Määravaks saab hind ehk siis hinna puudumine. Kahtlemata on see kohati vägagi õigustatud, näiteks koolides, kuna tasuliste programmide sisseostmisega hariduskulude suurendamine ei tundu üheski mõttes mõistlik.

Informaatika → Arvutikasutus
4 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Forum 1. Le on 1. Mots et expressions

9. 15 une tête pea 0. 15 une porte uks 1. 15 passer, 1 qch par läbi tungima, läbistama; astuma , ; 2. läbi 15 une minute minut 3. 15 montrer, 1 näitama 4. 15 une carte de visite visiitkaart 15 s'asseoir, 3 [je m'assieds, tu istuma [ma istun, sa istud, ...] 6. t'assieds, il s'assied, elle s'assied, on s'assied, nous nous asseyons, vous asseyez, ils s'assyent, elles s'assyent] 15 apporter, 1 tooma 7. 15 tout de suite otsekohe 8. 15 un mel; un courriel e-mail, elektrooniline kiri , 9

Keeled → Prantsuse keel
15 allalaadimist
thumbnail
3
docx

3 restorani analüüs

hoones. 2007. aastal renoveeritud restoraniruumide sisekujundus järgib 20-30ndate aastate art deco stiili, mil seal tegutses kõrgseltskonna lemmikkohvik. Vanade fotode põhjal restaureeritud keskset restoranisaali ümbritsevad kaaravad, mille ülaosades on taastatud kunstnik Areni eredad dekoratsioonid,tantsupõranda kohal on uue elu saanud sakilise kujuga tagantvalgustatav vitraazlagi. Kahel tasandil asuvad miljööväärtuslikud ruumid mahutavad kuni 150 restoranikülalist. Volga à la carte menüü "Athenast Volgani" on harmoonias teeninduse ja atmosfääriga ning annab igale külastajale meenutamist vääriva elamuse. Nii nagu voolab Volga jõgi läbi mitme maa, nii pakub Volga restoran võimalust tulla ja tunda kliendil justkui oleks sattunud Ateenasse, kuid tegelikult jõudnud Volgani. Ainukesed ettevõtted mis täidavad kodulehe ülesannet on restoran Entri ja Volga . Kuna seal on kõik info ja asjad kätte saavad võrreldes zen zen'iga .

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Praktika Tähetorni Hotellis

Mina omalt poolt võtsin kaasa kokka riided ja praktika päeviku ja muud vajalikud asjad. Ettevõtte praktika nimetus oli Tähetorni Hotell OÜ.See asus Tallinas Nõmme linnarajoonis.Etevõtte äriidee on toitlustada saabuvaid turiste.Tegutsemise eesmärk on pakkuda turistidele head ööbimis kohta ja mõnusad puhkust koos meeldiva söögielamusega. Tähetorni Hotellis on restooraan,baar,hommiku söök tubades.Hotelli restoraanis pakurakse Euroopa roogasid.Restooranis a“la carte teenindus.Tooted ja teenused on suunatud kõikidele külalistele,siin saab korraldada seminaare,sest kokku on120 istekohta.Tähetorni Hotell pakkub rahu ja värsket õhku,siin saab saunas käja ja on võimalik ka lemmiklooma kaasa võtta.Toitu on võimalik viia ka tubadesse,mis võimaldab kliendile privaatsust.Restorani lahtioleku ajad on E-R 07.00-23.00/L 08.00-23.00/P 08.00-18.00.Restoraani toit on euroopalik ja piisavalt mitmekesine,et igaüks leiaks sealt endale midagi sobivat

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
85
ppt

Sürrealism - põhjalik ülevaade esitlusena

SÜRREALISM Sürrealism sündis sündis Esimese maailmasõja järgses Pariisis. Selle loomise juures olid sõjas ja ühiskonnas pettunud kirjanikud ja kunstnikud, kelle sekka kuulusid ka Sveitsist naasnud dadaistid. Sürrealistide mässumeelse seltskonna eesotsas oli kirjanik ja ideoloog Andre Breton. Sürrealistid pidasid ühiskonda ja kultuuri inimese vabadust ja tegelikke vajadust mahasuruvaiks nähtusteks. Üritasid vabastada inimeses peituvaid varjatud jõude, eelkõige spontaanset, alateadlikku eneseväljendust. Selles tuginesid nad psühhoanalüüsi rajaja Sigmund Freudi õpetusele. Sürrealistide eesmärgiks oli kunsti ja elu piiride ähmastamine ning Lääne ühiskonna lammutamine uue, inimese tegelikele vajadustele vastava ühiskonna loomiseks. Seepärast tegid nad ajuti koostööd ka kommunistidega. Kunstivoolu nimi tuleneb prantsusekeelsest sõnast surrealisme, mis tähendab üleloomulikku realismi...

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
132 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Praktika aruanne

Veekeskuses on baar, kus pakutakse nautimiseks laias valikus jahutavaid jooke ja kokteile. Saunakeskuses on 7 erinevat sauna, kus igale maitsele leidub oma. Aroomi-aurusaun, soolasaun, infrapunasaun, sanaarium, erinevad leilisaunad. Saunamõnudele lisaks on saunakeskuses karastav külmaveebassein, külma-ja kuumaveevannid jalgadele ning palju muud. Ettevõte pakub majutust, kus on 120 kõigi mugavustega hotellituba ning majutuskohti 240 inimesele. AQVA spaas on kaks toidukohta- A`LA CARTE RESTORAN FIORE ja sohvabaar FRESCO. Tööl on kaks vahetust-lühike ja pikk. Vahetust juhtis vahetusevanem ning tema allus peakokale. Köök on korralik, puhas ja avar. Seal pestakse põrandaid 2 korda päevas. Köögis on külm ja- kuumtöötlemisosa. Hoitakse hästi palju korda. Ruumis on kaks külmakambrit ja üks sügavkülmakamber. Ruumide paigutus on järgmine: Riietusruumid naistele ja meestele. Astudes

Muu → Ainetöö
11 allalaadimist
thumbnail
10
doc

HINNAPAKKUMINE TÖÖ- JA PUHKEVÄLJASÕIDUKS KURESSAARE LINNAHOTELLIS

Hommikusööki serveerime hotelli restoranis. Kohvipausid serveerime koosolekuruumi ukse taga. Hotelli restoranis toimub toitlustamine alates 10 inimese gruppidest, seetõttu pakume lõuna- ja õhtusööke Arensburg Lounge restoranis Muusa, mis asub hotellist umbes 200 m kaugusel (Lisa1). Kahjuks ei pakuta seal buffet-lõunaid ja sellest tingituna serveerime teile grupimenüü alusel. Viimase päeva piduliku õhtusöögi korraldame a` la carte restoranis Arensburg. Õhtu- ja lõunasöögid korraldame teile ühise laua taga. Toitlustamine kokku: 743,30 3 Lisateenused Aktiivseks puhkuseks pakume Teile Bowlingu mängimist Suure Tõllu puhkekülas, mis asub Kuressaarest kolme kilomeetri kaugusel. (Lisa2) Bowlingut võite mängida 2 tundi. Samas on

Turism → Majutus
11 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Nimetu

on lisatasu eest. Karastusjookide ja mahlade hinnaks on 2-4 eurot, alkohoolsete jookide hinnavahemik on 4-12 eurot (kliendi poolt valitud komponentidega kokteil maksab kuni 15 eurot). Suupistete hinnavahemikuks on 3-12 eurot. 8 4.2 Toitlustusteenus Toitlustusteenust pakuvad mitmed restoranid. Rootsi lauast leiab erinevaid hõrgutisi. Kohtade arv restoranis on 300. Hinnad on: hommikusöök ­ 11 eurot ja õhtusöök ­ 30 eurot. Rootsi laua menu muutub vastavalt hooaegadele. À la carte restoranis pakutakse liha-, kala- ja hooajatoite. Kohtade arv on 92. Hinnavahemik on 10-25 eurot. Veel pakuvad häid maitseelamusi gurmeerestoran, kohvik ja Fast Food restoranid. Gurmeerestoranis saavad keha kinnitada gurmaanid, kes eelistavad kõrgetasemelist toitu. Hinnavahemik on 3-30 eurot. Kohvikus saab maitsta kohapeal tehtud küpsetisi ja juua värsket kohvi ning teed. Hinnavahemikuks on 2-10 eurot.

Varia → Kategoriseerimata
31 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

· koorekann · Homaaritangid ja ­ · suhkru- ja kahvel soolatoosid · Teotangid- ja · termoskannud kahvel · kastmekann · munapeeker · jäänõu · pipratoos 10. Lauakatted Minimaalne e a´la carte eelkate Lõplik eelkate e table d´hote Kohvi- ja teelaua eelkate eelkate · Suupiste- ja praeriistad · Praenuga- ja kahvel · Praetaldrik · Suupistenuga ja ­ kahvel · Tee- või kohvitass · Leivataldrik · Supilusikas · Suupistetaldrik/leivataldrik

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
56
odp

Fotograafia ajalugu

Fotograafia ajalugu Sissejuhatus Muinasajast tänapäevani Sõna fotograafia tuleneb kreeka sõna "FOS" - tähendab valgus ja "grafo" - kirjutada. Sõna sai tuntuks tänu Sir. John Herschel'ile aastal 1839. Kaasaegne fotograafia algas 1820 esimeste algeliste fotodega. Fotograafia sünd Sünnipäev: 19. august 1839 D.F.Arago ettekanne Pariisi Teaduste Akadeemias L.J.M.Daquerre ja J.N.Niepce'i Fotograafia eesmärk jäädvustada inimesi ja loodusvaateid tunduvalt lühema ajaga kui seda suutis kunstnik. Muutus eraldi kunstiliigiks laiendada tunduvalt fotograafia abil lahendavate ülesannete ringi. Ajalugu muinasajast: Kaamera obscuras kasutatakse piltide vormimiseks pimendatud seintega tuba, pilt moodustatakse pisiava kaudu 16. sajand: Heledust ja selgust kaamera obscuras parandati laiendades teleskoobi objektiivi auku. Camera...

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
58 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun