Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"serveerimiseks" - 123 õppematerjali

serveerimiseks – 3 sügavat, umbes 2 ½ dl kaussi või suurt tassi.
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

uskumatult suured ja keerukad ning tihti on just köögiviljast kaunistuste nikerdamine Tai koka jaoks restorani tööle võtmisel esimene katse, millega tema oskused proovile pannakse. â Kana-krevetisupp kookospiimaga (4­6 sööjale) 2 kana rinnafileed (nahata), 4 spl rohelist karripastat, 1 punane tsillipipar, 2 purki kookospiima, 2 dl kanapuljongit, 100 g värskeid kooritud krevette, 200 g (klaas)nuudleid, väike kimp värsket münti ja basiilikut, 1 laimi mahl, serveerimiseks seesamiõli. Kuumutage pannil pisut õli ning praadige kanafilee ribad koos karripasta ning hakitud tsilliga. Lisage kookospiim, puljong, krevetid ja nuudlid ning keetke vaikselt 2­3 minutit, kuni kana on pehme ja nuudlid paisunud. Seejärel lisage hakitud mündi- ja basiilikulehed ning laimimahl. Serveerides piserdage seesamiõliga. Supile võib puistata ka röstitud maapähkleid. Tom yam laimi ja valge kalaga...

Terviseõpetus
47 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Võõrsõnad

Stiihia-iseeneslik purustav loodusjõud Papaaha-kõrge karusnahkne meestemüts Mahorka-tubakaliik Krahh-häving Brigantiin-kahemastiline kiirepurjelaev Katamaraan-kahekereline veesõiduk Grafomaan-palju ja väärtusetult kirjutav isik Tsellofaan-läbipaistev kile Kulinaar-kokk Arhivaar-arhiiviametnik Magistral-suur autotee Aforism-lühike vaimukas mõttetera Formalist-oma töös välist vormi jälgiv inimene Karahvin-pikema kaelaga klaasist lauanõu jookide serveerimiseks Atasee-saatkonnas või diplomaatilisel missioonil oma riiki teatud alal esindav diplomat Sarmikas-võluv Tehnoloogia-töötlemisviis Ekskursioon-õppe või huvireis Ekspeditsioon-teaduslik uurimisreis Illuminator-laevakajuti väike aken Kombinaat-ühendav ettevõte Konspiraator-salasepitseja Koperatiiv-ühistu Makulatuur-vanapaber Manipulaator-käsitseja ,menetleja Alluminisaator-tõukeleevendi Antiikvariaat-tarvitatud raamatute kauplus Memoonika-mälutehnika...

Eesti keel
83 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Erinevad arvutite tüübid

Äärmine kompaktsus teeb sellise arvuti lauaarvutist tugevasti kallimaks. PIHUARVUTI e. Pihukas Eriti pisike arvuti, mis on mõeldud sõna otseses mõttes taskusse mahtuma. Kõiki tavalise arvuti ülesandeid selline täita ei suuda, küll aga hakkavad mobiiltelefonid ja pihuarvutid ikka enam sinasõprust sõlmima. SERVERARVUTI Arvuti, mis on mõeldud korraga mitmele kasutajale andmete serveerimiseks või salvestamiseks. Server võib olla näiteks kohtvõrgus teistes arvutites kasutajate loodud failide salvestamiseks või ka ühe printeri kasutamise võimaldamiseks mitmetele teiste arvutite kasutajatele. SUPERARVUTI Eriti suur ja võimas masin, mis on mõeldud eriti keerukate, suurt kiirust ja mälumahtu nõudvate ülesannete jaoks, näiteks projekteerimistööd, ilmaennustamine ja näiteks ka filmide eriefektid. Pildil superarvuti BlueIce. LÕPP...

Informaatika
30 allalaadimist
thumbnail
33
doc

Kuvariga töötamise ohud

lk 3 Arvuti ajalugu.......................................................lk 4 Mis on arvuti...................................................................lk 13 Mis on kuvar...................................................................lk 15 Arvutiga töötamise mõju tervisele...............................................................lk 16 Levinud ja alusetud hirmud kuvariga töötamisel............................................................lk 25 Töökoha kujundamine.......................................................lk 26 Lõppsõna .............................................................................lk 32 Kasutatud kirjandus.............................................................lk 33...

Arvutiõpetus
75 allalaadimist
thumbnail
18
rtf

Kama

Sulata zelatiin ja vala piima-muna segusse. Sega omavahel kama ja hapukoor. Sega massid kokku ja vala vormi. Selleks, et kreemi pärast ilusasti vormist kätte saada võid vormi märjaks teha või katta toidukilega. Pane kreem külmkappi 3 tunniks. Siis löö vormist välja ja serveeri koos keedisega. Mustika-kama puder Vaja läheb: 1 l vett, 4,5 dl mustikaid, 3 dl kamajahu, 1,5 dl suhkrut. Serveerimiseks piima või vahukoort. Valmistamine: Vala potti liiter vett, sega sinna sisse pooled mustikad, kamajahu ja suhkur. Lase keema tõusta ja jahuta veidi. Lisa allesjäänud mustikad. Võib süüa nii kuumalt kui külmalt kas rõõsa piima või ka vahukoorega. Täidetud kamapallid ehk kamaellod Vaja läheb: 150 g kamajahu, 35 g kakaod, 120 ml rõõska koort, 100 g suhkrut, 100 g võid, 50 g pohli (või pohlamoosi); täidiseks ­ 75 g pohli, 50 g rosinaid, alkoholi rosinate...

Bioloogia
32 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Lauakatmine, arvestades värvusõpetuse aluseid

Lauakatmisel kasutavad ainult linikuid kohvikud ja lihtsamad restoranid. Sel juhul peab lauapind olema ideaalses korras. Serveerimiskappide ja kärude linad õmmeldakse vastavalt nende mõõtudele. Sageli kasutatakse nende õmblemiseks "rikutud" laudlinu, mida lauakattes enam kasutada ei saa. Salvrätte kasutatakse laua eelkatteks ja roogade serveerimiseks . Suuremaid ruudu ja ristkülikukujulisi ningümmargusi salvrätte kasutatakse kandikute katteks. Kõrgetasemelise teenindusega restoran kasutab ainult tekstiilsalvrätte. Erandiks võivad olla pitsilise servaga ja erineva kujuga pabersalvrätid, mida võib panna alustaldrikule pokaali või tassi alla või kasutada kondiitritoodete serveerimiseks. Hea tasemega restoranis võib lauakattes kasutada pabersälvrätte päevase massteenindamise ajal suurte rühmade toitlustamisel....

Värvusõpetus
49 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Võõrsõnad

Illustreerima Teksti selgitavate piltide või joonistega varustama; selgitavaid näiteid esitama Insener Kõrgharidusega tehnikaspetsialist Intelligent Haritlane, vaimuinimene Intervjuu Küsitlus, usutlus, ajakirjaniku vestlus mõne isikuga Inventar Asutus, ettevõtte või firma vara, eriti vallasvara Kabinet Vastuvõtu- või töötuba Kandidaat Koha taotleja Karahvin Pikema kaelaga klaasist lauanõu jookide serveerimiseks Karakull Teatud lambatõu nahk Karikatuur Pilkepilt Karussell Puuhobustega jm pöördkiik Kissell Puuviljast, piimast jm tärklisega valmistatud magustoit Kitarr 6-7 keelega keelpill Konkreetne Reaalselt eksisteeriv; üksikjuhuline, üldistamata Konkurent Võistleja Konsultatsioon Asjatundja nõuanne Kotlet hakklihakook Likvideerima Kõrvaldama, hävitama; lõpetama(nt ettevõtte või ühingu tegevust)...

Ortograafia
82 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toitude serveerimine

ühel suurel laual Teenindus abialaualt v. ühelt spets. Kärult Kandikult v. kärult Serveerimise segaviis Taldrikuteenindus Nimet. ka ameerika moodi Road pannakse köögis taldrikule Serveeritakse kliendile paremalt poolt Eelis- korraga saab teenindada palju kliente, tööjõukulu väike Nouvelle cuisine- roogade serveerimine taldrikul, millele asetatakse portselanist v. hõbedast kupliga kate Vaagnateenindus Nimet. Ka serveerimiseks prantsuse moodi Toit serveeritakse vaagnalt ringipakkumise teel Kelner pakub vasakult Klient tõstab ise endale serveerimiskahvli ja- lusikaga toitu Kliendi soovil tõstab toidu kelner Tõstmisel moodustatakse tangid- lusikas all, kahvel peal Kahvli kumerus jaab allapoole Kasutatakse peamiselt pidulikel vastuvõttudel Nõuab teenindajalt kõrget proffessionaalsust Kui on kaks pakkujat, alustatakse nii peremehe kui perenaise paremalt käelt ja pakutakse paremale...

Restoraniteenindus
81 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Marjad - referaat

Parimad maasikad saate oma ajast või ajandist ise korjates. Turule ostma minnes võtke kaasa lai ja madal punutud korv, sest pehme ja umbne kilekött on maasika surm. Valige tugevasti lõhnevat kõvad, kuivad ja erksa värviga marjad. Ärge ostke marju millelt on eemaldatud tupplehed, kuna tavaliselt marjad riknevad tavapärasest veelgi kiiremini. Suuruse järgi valides on igati parim valik keskmise suurusega marjad. Serveerimiseks loputage sõelale pandud marju kõigepealt jäheda veega ja patsutage siis kuivaks. Külmkapis kaotab maasikas suure osa oma maitsest ja aroomist, viimane kipub pealegi teistele toiduainetele tugevasti külge hakkama. Kui külmkappi panek on mööda pääsmatu, poolitage tupplehtedest puhastatud marjad pikuti ja laduge kihtidena suletavasse plastkarpi, lõikepind ülalpool. (Marjaraamat, 2006) 2.1.1 Kuumaasikad ja taasviljuvad maasikad (fragaria vesca var. semperflorens)...

Bioloogia
67 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Pasta Referaat

lisandiks kuumaga). Seejuures võib lisada veidi õli või sulavõid kleepumise vältimiseks. Pasta salatid Salatitesse sobivad paremini väiksemad pastad. Lisanditena võib kasutada väga mitmesuguseid toiduaineid: - köögi- ja puuvilju, - seeni, - liha- ja kalatooteid, - mereande jms Samuti võib kasutada erinevad salatikastmed: - hapukoort - majoneesi - maitsestamata jogurtit - erineva maitsestuga õlikastmeid Pasta põhiroana Pasta serveerimiseks põhiroana on väga mitmeid võimalusi : - pasta erinevate kastmetega, - lasagne, - täidetud pasta, - vormiroad, - pizzad, - pirukad Siin kasutatakse ka suuremaid õõnsustega pastasorte, laiu ribasid, pesasid , lasanje plaate , lehtpastat jne....

Toitumisõpetus
58 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Eesti rahvustoidud

Sült on keedetud liha- või kalaleemest tarretis, mis tavaliselt sisaldab ka hakitud liha või kala, vahel ka tükeldatud aedvilju või muud. Magustoitudeks on: hapupiimapudi ,kaerahelbeküpsised ,kaerakile, kama ,kamakäkid ,küpsetatud ahjuõunad ,õllesupp ,piimasupp munaga. Küpsetatud ahjuõunad on magusad õunad mis sobivad hästi serveerimiseks koos vaniljejäätise või ­kastmega. Supidest on rahvuslikud : hapukapsasupp ubadega ,kört ,oasupp ,piimasupp kruupidega ,pulmasupp ehk siis pulmarokk ja samuti ka räimesupp. Kört on keevasse piima segatud odrajahu. Verest rahvustoidud on:verikäkid,verileivad,veripannkoogid ja kindlasti verivorst. Verikäkid on sealihast kas siis kuubikud või ringikujulised,mida tehakse ahjus või pannil. Eelpool nimetamata jäänud rahvustoit on kindlasti mulgipuder....

Kokandus
28 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Juust

Olivet bleu Väike, rammus, puuviljamaitseline, sinaka koorikuga juust Loirei regioonist. Riblaire Kreemjas valge kitsejuust Poitou Charentes piirkonnast Lääne Prantsusmaal. Maheda maitsega, vähese soolasusega, pehme tekstuuriga küpsetatud kitsejuust on kaetud valgehallituskoorikuga. Ideaalne leivale või küpsistele määrimiseks, salatitesse, puuviljadega serveerimiseks . Samuti tasub proovida kitsejuustu ahjus küpsetamiseks, näiteks saiaviiludel või hõrgutistel. Rollot Kettakujuline kollase koorikuga juust, vürtsika lõhna ja maitsega. Saint-Marcellin Savoia lehmapiimast valmistatud väike, ümmargune, mahe juust. Rondele Pehmed ja kreemjad, mahedamaitselised toorjuustud on sageli särava valge värvusega nagu värske piim. Toorjuustud on fermenteerimata ning küpsetamata, juuste valmistatakse pastöriseeritud piimast. Kergesti määritavad toorjuustud...

Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pavlova tort

Pavlova tort Kuulus õhuline austraallaste beseetort. NB! Õige pavlova peab seest jääma pehme ja vahukommilaadne! Koostis: 4 toasooja munavalget noaotsatäis soola 250 g suhkrut 2 tl maisitärklist paar tilka vanilliekstrakti 1 tl valget veiniäädikat Serveerimiseks : 3 dl vahustatud 35% rõõska koort Marju( kirsid, vaarikad, maasikad) [tavaliselt tehakse maasikatega] Valmistamine: 1)Kuumuta ahi 170ºC. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.[ algselt tegin ma tordi koogivormi sisse, kuna nii sai paremini kaunistada] 2)Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. [mina vahustan mulineksiga, aeglasel kiirusel, kuni tekivad õrnad tipud] 3)Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu....

Tööõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoidud

Mitu g arvestatakse magustoitu portsjonile? 150g 12. Kuidas valm.puuvilja marja salateid?puuviljad pokaali ja peale kaste 13. Millest ja kuidas valm.toorkompotti? pehme viljalihaga marjad või puuviljad. Keedetakse valmis suhkrusiirup, mis maitsestatakse, siirup kurnatakse ja valatkse marjadele ja puuviljadele. 14. Millest ja kuidas valm.keedetud kompotte? Suhkrusiirup,maitseained 15. Milliseid serveerimis nõud kasutatakse kompottide serveerimiseks ? pokaalid,kausid(klaasist)150g 16. Nimeta tooraine millest on võimalik kissell ivalmistada? Puuviljad,marjad,porgandid,peedid(köögiviljad;aedviljad)piim,koor,mahlad. 17. Nimeta 2 tihendus ainet millega võib kisselle tihendada?Kuidas toimub ettevalmistamine? Maisi- ja kartulitärklis. Külmas vees 18. Mida tuleb arvestada nende tärkliste asendamisel üksteisega? Kartulitärklist ei või keeta,muidu läheb vedelaks.Maitsetärklist võetakse 1,5x rohkem...

Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Tähtpäevad Eestis ja USA-s

(juhul kui ei ole võimalik korralikke kollimaske muretseda). Halloween vaevalt läbi, lähevad kõigi hooajateadlike inimeste mõtted tänupüha väärilisele tähistamisele. Ontlikud pereemad toovad välja aastate jooksul soetatud kaunistused ja panevad neid kõikjale, kus vaba pinda. Poed paiskavad müüki kõikvõimalikke spetsvahendeid pühaderoogade valmistamiseks ja serveerimiseks , rääkimata siis veel pühadedekoorist. Algkooliõpilased aga harjutavad koolis ,,Esimese tänupüha" etenduseks, lõikavad, joonistavad, kleebivad keeleotsake suust väljas kõikvõimalikes värvides sügislehti, küllusesarvi ning loomulikult kalkuneid. Kirikutes aga kogutakse pakendatud või konserveeritud kujul toitu kodututele või abirahadest elatujatele, et nemadki pühadest osa saaks. Millest siis selline üleriiklik tänu, kust see pärineb? Vastuse saamiseks tuleb ajas tagasi...

Eesti keel
28 allalaadimist
thumbnail
102
doc

Mängud

TALLINNA PEDAGOOGILINE SEMINAR Alushariduse ja täiendõppe osakond LÕE-1 Ave Hüüs MÄNG Portfoolio Juhendaja: Kaire Kollom Tallinn 2009 Sisukord Sisukord.................................................................................................................................. 2 Mängud alates sünnist:......................................................................................................... 10 KALLI-KALLI...................................................................................................................... 10 HOIDEKEEL...................................................................................................................... 10 RAHUSTAV MUUSIKA...................................................................................................... 10 TII-TAA TILLUK...

Mäng
353 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Isiklikhügieen

Sobivates tingimustes Tooraineid Koostisaineid Vältimaks riknemist ja saastumist Hoidumaks toidu kõlbmatuks muutumise eest: Tootmise Töötlemise Turustamise etappidel Peab toit olema kaitstud Saastumise eest. Kriitilisel temp.` ei tohi hoida : Tooraineid Koostisaineid Vahetooteid Lõpptooteid Temp. kõrvalekaldumine on lubatud, juhul kui: toidu ettevalmistamiseks, Veoks Hoidmiseks Väljapanemiseks Serveerimiseks Toiduainete sulatamine: Minimeeritud Patogeensete mikroobide kasv Toksiinide tekkimise oht Temp. Mis ei kujuta ohtu tervisele Vedeliku äravool Ohtlikud ja mittesöödavad ained: Asjakohaselt märgistada Eraldi hoiustada Kindlates mahutites Toiduainete ümbritsemise ja pakendamise suhtes kohaldatavad sätted Ümbrise ja pakendi materjal: Saasteallikaks Saastumisohu eest Toodete saastumine Nõuetekohane seisund ja puhtus...

Bioloogia
44 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Eksam

AGP liides ja selle kasutamine Accelerated Graphics Port Alustas Intel koos Pentium II Videokaartidele 2 reas 66-pin 2. AMD protsessorite areng läbi aegade Amd protsessorite areng läbi aegade. AMD alustas oma protsessorite tootmisga 1995. AMD esimesed protsessori olid (1995) NX586 ja Am486 ning Am5k86 mille taktsagedus oli vastavalt 133Mhz ja 120 ja 90Mhz. Nendele järgnes 1996 aastal K5 seeria. Nende taktsagedus ei ületanud samuti 120 Mhz. 1997 aastal läks kasutusele K6 seeria protsessorid mille taktsagedus ulatus 300Mhz. 98.aastel tehti K6 ka uuendusi K6-2 ja K6-3 mille taktsagedus ulatus 450 Mhz. 1999. Aastal loodi AMD K-7 Athlon, mida uuendati 2000 aastal niipalju et taktsagedus ületas ühe gigahertsi piiri. 2000 aastal lõi AMD ka K-7 Duron protsessori, mis oli väiksema taktsagedusega, kui Athlon. 2003 K8(Opteron,Athlon64,Sempron,Turion64) 3. Andmekandjad (MO,DAT,CD,DVD,ZIP,jne) Mo ­...

Informaatika
34 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tequila

Agaavidlõigatakse lõikudeks,saadakse kätte tuum. See röstitakse, seejärel tärklis muutub suhkruks, tuum, mida kutsutakse Pinaks, hakitakse ning pannakse pressi alla. Press surub hakitud Pinadest mahla välja. Väljatulnud mahl pannakse kääritamise paaki. Mahla hulka lisatakse pärmi mille tagajärjel see hakkab muutuma alkoholiks. Mahl jäetakse käärima 30-48 tunniks. Peale seda mahl destilleeritakse 2-3 korda. Peale seda on valmis serveerimiseks . Milline klaas: Kõige tihedamini serveeritakse kitsas napsiklaasis, konjaki klaasis, kuid serveeritakse ka margariita klaasis, mis sisaldab peale tequila ka veidi teisi aineid Millisel temperatuuril juuakse: toasoojuse juures, st umbes 24 kraadi juures. Serveerimise nõuanded: serveeritakse soola ning siduniga....

Etikett
23 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduvalmistamine

Suppide lõplik maitsestamine toimub valmimise lõpus, sest osad toiduained sisaldavad soola ja toiduainete maitse muutub nende kuumtöötlemisel. Hakitud maitseroheline (till, petersell, sellerilehed) lisatakse valmis supile, et säiliks nende roheline värvus ja värske maitse. Köögiviljasupid lülitatakse menüüsse tavaliselt pearoana, serveeritakse temperatuuril +75ºC. Sööja kohta arvestatakse 3-4 dl suppi (300-400 g). Serveerimiseks kasutatakse supitaldrikut või ka puljongitassi, mis on asetatud alustaldrikule. Lisandiks suppide serveerimisel võib pakkuda hapukoort, hakitud maitserohelist, küpsetatud leiva- või saiatooteid. Pidulikel puhkudel serveeritakse suppe tirinas. Kui suppi serveeritakse tirinas ja ettenähtud on antud supiliiki väljastada hapukoorega, antakse see lauale eraldi kas koorekannus või väikeses kausis, mitte ei panda tirinasse. Eestis levinuimate köögiviljasuppide nimetusi :...

Kokandus
34 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun