Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Add link

"hapukoor" - 261 õppematerjali

Hapukoor

Kasutaja: Hapukoor

Faile: 0
thumbnail
5
doc

Piim ja piimasaadused

Need on sobivas vahekorras ja hästi omastatavad. Sisaldab täisväärtuslikke valke, millest tähtsam on kaseiin, vähemal hulgal on albumiini ja globuliini, mis kalgenduvad piima kuumutamisel. Rasvasisaldus on piimal 3...5%, min.ainetest Ca, P; K,Mg. Vitamiinidest on A;D;B;E rühma vitamiine, suvises piimas on C ja A rohkem, fermente on rohkem äsjalüpstud piimas Kõrvuti lehmapiimaga kasutatakse veel kitse-, pühvli-, kaameli, põhjapõdra, hobuse piima. Kõige rasvarikkam põhjapõdra piim, kõige süsivesikuterikkam hobusepiim. Piima töötlemine. Eesmärk on kahjulike mikroobide tegevuse tõkestamine ja kasulike arendamine soovitud suunas. · Jahutamine- pärast lüpsmist · Filtreerimine ­ mehaaniliste lisandite eraldamine · Pastöriseerimine ­ kahjulike mikroobide ja fermentide hävitamine, piima...

Toitumisõpetus
49 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Piimatooted

9%) , rasvane ( 10..18%) Säilitustemperatuur on 2...6 kraadi. Kvaliteet : hinnatakse maitset , välimust , värvust. Kohupiimatooted. Kohupiimamassid-magusad ja soolased. kohupiimapastad-rasva on (5%) ( kohupiima toru ) kohukesed- magusad, glasuurkohukesed- glasuuritud sokolaad või rasvaglasuuriga(rasva 16,18) Soolased kohupiimad ( sobivad võilevatordi peale) Kasutatakse lisandeid: pähklid , kakao , rosin. Hapukoor. Saadakse rõõskkoore hapendamisel. Kui valada hapukoor purki ja lasta seista jahedas kohas ,siis pakseneb. Hapukoor on valge või kreemika varjundiga , ühtlane mass ning läikiv. Inimesed söövad seda iga toiduga( nt pelmeenidega ,makaronid , kastmena , see sarnaneb nagu majonees) Jäätis. Põhitooraineks on piim , rõõsk koor (ka mahla)ja suhkur. Kasutatakse piima , lõssi ja koorepulbrit ning kondenspiima. Lisandiks on muna , tärklis , zelatiin , kakaopulber , sokolaad, puuviljasaadused ,...

Informaatika
30 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Piimatooted

Piimad Selver Säästumarket Konsum Toiduait Alma piim 0,51 - 0,49 0,49 2,5 %-line Tere piim 0,50 0,48 0,52 0,52 2,5 %-line Alma täispiim 0,86 - 0,85 0,84 3,5 %-line Meieri piim 0,51 0,50 0,49 0,50 2,5 %-line Hapukoored Selver Säästumarket Konsum Toiduait Alma hapukoor 500 1,10 - 1,09 1,09 g 20%-line Meieri hapukoor 0,58 0,54 0,57 0,54 330g 20%- line Tere hapukoor 500 1,10 1,09 1,10 1,08 g 20%-line Võid Selver Säästumarket Konsum Toiduait Margariin Voila 400 g 1,29 - 1,29 - 60 % -line Võidel või 400 g 1,21 - 1,20 1,19 Felix Voila 400g 0,89 0,86 0,89 0,87...

Majandus
9 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

Hind käibemaksuga 1,06 * Maitseained ja vesi arvutatakse köögi üldkuludesse. * Portsjonite kaal on saadud ülekaalumise teel. 8 Tehnoloogiline kirjeldus 1. Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliga. 2. Lisa hapukoor ja kamajahu ning sega segi. 3. Jäta külmkappi seisma. 4. Enne lauda viimist lõika maasikad pooleks. 5. Kaunista kamavaht kolme maasikatükiga. 6. Serveeri koos melissilehtedega. 9 4. Toitude kalorsuse arvutustabel Toidu nimetus Kanafilee riisi ja aedviljadega Toiduaine Kogus valgud rasvad süsivesikud Toiduenergia kcal...

Toitlustus
57 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Laimi tort

TALLINNA TEENINDUSKOOL Janar Käos, Jaanika Kutsar TT13-TE Laimi tort Koondretspt Juhendaja: Alla Tenter Tallinn 2013 Tooranine Liivatainas Biskviit Niisutus Kreem Viimistlus Koond nimetus Või 0,150 0,150 Suhkur 0,100 0,050 0,025 0,100 0,275 Muna 1 2 3 tk Sool 0,003 0,003 Jahu 0,250 0,050 0,300 Küpsetuspulber 0,010 0,010 Toorjuust 0,400 0,400 Hapukoor 20% 0,300 0,300 Vaniljesuhkur...

Toitumise alused
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pidulik õhtusöök

Pidulik õhtusöök Eelroog Täisterapliinid(soojad) 6 Tainas,soolaseened,hapukoor,roheline sibul Tuunikalaga sushi 7 Tuunikala,seesamiseemned,sushi-riis,sojakaste,wasabi,ingver Gratineeritud sinimerekarbid 8 Sinimerekarbid,valge vein,tsilli,riivsai,parmesan,tomatid omas mahlas. Lambaliha-carpaccio 9 Lambaliha,põld-võõrkapsas ehk rukola parmesaan Pearoog Mooritud sealiha 23 vürtsitatud läätsesalati, värske porrulaugu, porgandi ja kartuli-pastinaagipüreega Järelroog Kohupiima-astelpaju kausitort...

Toitlustus
11 allalaadimist
thumbnail
42
xls

Toiduained

RH. küllastatud rasvhapped Toitainete sisaldus tabelis tähendab... C16 palmitiinhape 0 C18 steariinhape ­ MKTA.RH. monoküllastamata rasvhapped PKTA.RH. polüküllastamata rasvhapped C18:2 linoolhape C18:3 linoleenhape VL.KIUDAINED vees lahustuvad kiudained RET.EKV. retinooli ekvivalent NIATS.EKV. niatsiini ekvivalent PANT.HAPE pantoteenhape R% sisaldab x% rasva KLASS E tailiha sisaldus üle 55% KLASS O tailiha sisaldus 40-45% (0.9) söödav osa 90% Sul. sulatatud Rasvas. rasvasusega Toitainete sisaldus tabelis tähendab... vastava toitaine sisaldus antud toiduaines on 0 või minimaalne andmed toitaine sisalduse kohta antud toiduaines puuduvad ENERGIA (kcal) ENERGIA (kJ)...

Kehaline kasvatus
46 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

3 maiteseained 0,000 0,000 0,00 kr hapukoorekaste 0,000 0,000 0,00 kr 1 nisujahu kg 0,005 0,000 0,005 0,010 0,010 5,00 kr 0,03 kr 2 margariin kg 0,005 1,000 0,005 0,010 0,010 14,50 kr 0,07 kr 3 hapukoor kg 0,050 1,000 0,050 0,100 0,100 14,60 kr 0,73 kr 4 puljong või vesi l 0,060 0,000 0,060 0,120 0,120 0,00 kr küüslaugu kartul 0,000 0,000 0,00 kr 1 kartul kg 0,220 0,000 0,220 0,440 0,440 4,69 kr 1,03 kr...

Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eesti rahvusköök

tunnid seista, siis kurnata, lisada mesi või suhkur ja pärm. 5-6 tunni käärimise järel valada pudelitesse. Pudelid sulgeda ja asetada külma kohta. Tarvitada mõnepäevase seismise järel. Riivikarask 1,5 l riivitud tooreid kartuleid, 1/2 klaasi hapukoort , soola, 1-2 muna, 100-150 g pekki, 1/2 tl soodat, 2-3 klaasi odrajahu. Kooritud toored kartulid riivida, valada sõelal üle külma veega, pigistada hästi kuivaks. Lisada hapukoor, sool, munad, kuubikuteks lõigatud ja kergelt pruunistatud pekk ning odrajahu, millesse on segatud sooda. Sõtkuda paras tainas. Vormida väikesed ümmargused ja lamedad karaskid. Küpsetada ahjus. Süüa kuumalt....

Kokandus
336 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mehhiko köök

Taco (tako) on sõrmesuupiste, mis koosneb tortiljast ja kastmega segatud lihast. Krõbe maisitortilja praetakse tako saamiseks õlis u-kujuliseks, pehme nisutortilja keeratakse ümber täidise rulli. Quesadilla (kesadija) on tortilja pooleksvoltimisel saadud sändvitsh (topeltvõileib), mida müüakse ja süüakse tänaval kuumalt või külmalt; täidiseks tavaliselt hapukoor , juust ja roheline tshilli. Tostada (tosta'da) on lahtine tortiljavõileib, katteks ülepraetud oad või salatileht, juust ja lihalõik. Tortiljatshipsid ehk totopod on õlis friteeritud maisitortilja sektorid. Nacho (natsho) on juustu- ja tshillitükikestega kaetud ning ahjus ülekuumutatud totopo. Tortiljad on räppide ja rullide ümbrisena meilgi väga popid, kahjuks on nende hind transpordikulude tõttu kõrge. Pannkoogid asendamiseks ei sobi, sest on moekate...

Kokandus
149 allalaadimist
thumbnail
14
xls

Toiduainete koostise tabel

Valk Rasv. C18:3 KOLESTER. mg Lakt. Kiuda Ret.ekv Vit.D Vit.E Vit.B1 Vit.B2 NIATS.EKV Vit.B6 Vit.B PANT.HAPE Vit.C TUHK Na K Ca Mg P RÄNI Fe kcal g g G mg g g g g g mg mg mg Mg mg 12 g Mg mg G mg mg mg mg mg Mg mg Teraviljatooted. Nisujahu 328 9,9 1,7 0,07 0 67,1 0 3,5 0 0 0,32 0,43 0,05 5 0,08 0 0,5 0 0,44 0,4 150 13 21 100 2 5,2 Rukkijahu 328 10 2,3 0,14 0 65,6 0 13,6 1,1 0 1,63 0,3 0,13 2,7 0,35 0 1,34 0 1,7 1 500 30 110...

Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Eksamiks õppimise konspekt

Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, vahukoor 35 Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, angerjas 35 Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, munakollane 30 Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, suitsuangerjas 30 Veisemaksapasteet, martsipan, juust, lihakonserv 25 Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, keeduvorst 20 Kreeker, hapukoor , avokaado, soolaheeringas 20 Sealiha, glasuurkohuke, kringel, segahakkliha, sardiin 15 tomatis Orgaanilised ühendid Orgaanilised ühendid 5. NUKLEIINHAPPED 5.1. Sissejuhatus Ehitusüksusteks on nukleotiidid. Igas nukleotiidid 3 komponenti: a) N-alus · puriin n...

Biokeemia
327 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

8 Sojakaste kg 0,008 0,008 0,016 0,016 106,00 kr 0,85 kr 9 KASTE (KARRI) 10 Või kg 0,008 0,008 0,016 0,016 48,00 kr 0,38 kr 11 Jahu kg 0,010 0,010 0,020 0,020 4,00 kr 0,04 kr 12 Vesi kg 0,110 0,080 0,220 0,160 0,00 kr 13 Hapukoor kg 0,008 0,008 0,016 0,016 54,00 kr 0,43 kr 14 Maitseained kg 0,000 0,000 0,40 kr 0,00 kr 15 LISAND 16 Punane paprika kg 0,040 0,015 0,080 0,030 39,90 kr 1,60 kr 17 Roheline paprika kg 0,040 0,015 0,080 0,030 39,90 kr 1,60 kr...

Kokandus
277 allalaadimist
thumbnail
18
rtf

Kama

Kamakreem keedisega Vaja läheb: 200 ml piima, 2 munakollast, 50 g suhkrut, 125 g hapukoort , 15 g zelatiini, 50 ml külma vett, 50 g kama, 100 g keedist. Valmistamine: Kõigepealt paisuta zelatiin külma veega. Klopi munakollane koos suhkruga kergeks vahuks. Lisa vähehaaval piim ja kuumuta segu vesivannil, kuni pakseneb ja muutub tihedaks. Sulata zelatiin ja vala piima-muna segusse. Sega omavahel kama ja hapukoor. Sega massid kokku ja vala vormi. Selleks, et kreemi pärast ilusasti vormist kätte saada võid vormi märjaks teha või katta toidukilega. Pane kreem külmkappi 3 tunniks. Siis löö vormist välja ja serveeri koos keedisega. Mustika-kama puder Vaja läheb: 1 l vett, 4,5 dl mustikaid, 3 dl kamajahu, 1,5 dl suhkrut. Serveerimiseks piima või vahukoort. Valmistamine: Vala potti liiter vett, sega sinna sisse pooled mustikad, kamajahu ja suhkur. Lase keema tõusta ja jahuta veidi...

Bioloogia
32 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Energiavajadus sõltub soost, east, kehamassist, ainevahetuse eripärast, kliimast ja muudest tingimustest. Kõige rohkem mõjutab energiavajadust aga kehaline koormus. Energiat väljendatakse kilokalorites ja kilodzaulides. 1 kcal = 4,2 kJ 1000 kJ = 1 MJ Meestel on energiavajadus kõige suurem ajavahemikus 19-30 eluaastal ja naistel 15-18 eluaastal. Üle keskea jõudnud inimeste energiavajadus hakkab vähenema. 60-aastaste vajadused rahuldatakse näiteks ainult poolteistkordse põhiainevahetuse kuluga. Naiste energiavajadus suureneb raseduse (+1260 kJ/300 kcal) ja rinnaga toitmise ajal (+2100- 2650 kJ/ 500-650 kcal). Kui aga neil perioodidel kehaline koormus oluliselt väheneb, siis ei ole otstarbekas toiduenergiat suurendada, sest sellega kaasneb ebasoovitav kehamassi tõus. Erinevatel inimestel...

Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Trendid roogade kujundamisel

Maitseid hakati segama, portsjonid kujundati tornikujulisteks, erinevad toidukultuurid said samal taldrikul kokku. Toidu mahlasus muutus eraldi oskuse liigiks. Prantsuse meistrid hakkasid hoolitsema oma traditsioonilise köögi ja selle maitsete säilimise eest. Moodi tulid kokavõistlused ja koka amet muutus popiks. Restoraniköökidesse levisid ka vähemrasvased toorained, nagu kohupiim, viili, jogurt ja lahja hapukoor . Kiirtoit jätkas oma tõusuteed ja sellele hakati otsima uusi visioone. Restoranides käimine ei olnud enam nii reglementeeritud vaid muutus vabamaks. Telekanalid hakkasid hoogsalt kokasaateid tootma. Kokaraamatud muutusid soosituteks ja neid ilmus hulgi. Menukaiks said tume sokolaad ja sokolaadist järelroad. Veinibuum vallutas Skandinaaviamaad ja eelistustelt möödus punane vein valgest veinist....

Värvusõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

Võrumaa Kutsehariduskeskus Turismi õppetool TT-07 Triin Tammik ,,ÜRITUSEPLANEERIMINE" Referaat Juhendaja: Silvi Pihlakas Väimela 2008 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 Sissejuhatus.................................................................................................................................3 Menüü......................................................................................................................................... 4 Põhjendused:............................................................................................................................... 5 Kalkulatsioonikaart ,, Täidetud tomat suitsukalasalatiga"...

Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
43
rtf

Diabeet

SISSEJUHATUS............................................................................................................................ 2. MIS ON DIABEET?...................................................................................................................... 2.1 I-TÜÜPI DIABEET.................................................................................................................... 2.1.1 RAVI..................................................................................................................................... 2.1.2 RISKIFAKTORID................................................................................................................ 2.2 II-TÜÜPI DIABEET.................................................................................................................... 2.2.1 TEIST TÜÜPI DIABEEDI RAVI...

Toitumisõpetus
135 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tervislik toitumine

3) Kala, liha ja muud valkude allikad. Siia gruppi kuuluvad liha, kala, linnuliha, munad, kaunviljad, koorikloomad, pähklid ja seened, mida tuleks tarvitada mõõdukalt. 3 4) Piimasaadused. Piimasaadusi tuleks tarbida mõõdukas koguses. Parimad on vähese rasvasisaldusega ja rasvata piim, väherasvane jogurt, toorjuust, lahja hapukoor , kodujuust, mõned kohupiimasordid ja naturaalne jogurt. 5) Suhkru- ja rasvarikkad toidud. Suhkru- ja rasvarikast toitu tuleks süüa harva. Sellesse gruppi kuuluvad keskmise ja kõrge rasvasisaldusega juust, võileivamäärded, toiduõli, küpsised, koogid, kommid, sokolaad. Järgnevalt näeme, kui suure osa päevasest toidukogusest peaksid moodustama erinevad toidugrupid protsentuaalselt. Või, toidurasvad 2% Maiustused 3% Liha, kala, muna 9%...

102 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Köögiviljatoidud

seeni) Serveerida kohe peale valmistamist t-l 65º C Iseseisva roana koos keedetud või praetud kartulitega keedetud või hautatud köögiviljaga maitserohelisega kastmega Lisandiks toorsalatid Praadida võib soolatu ja kuivatatud seeni. Seenekotletid Seened keeta omas mahlas, lasta vedelikul auruda Ajada läbi hakklihamasina koos piimas leotatud saia ja sibulaga, lisada lahtiklopitud muna, hapukoor ja maitseained. Kui mass on nõrk, lisada jahu. Massi hoida külmikus 30 min, vormida kotletid, paneerida riivsaias ja praadida kuldpruuniks Iseseisva roana Lisandiks keedetud kartul või kartulipüree hapukoore- või mädarõikakaste toorsalat ja maitserohelin Taignas praetud seened Valida ühesuurused seened, kasta taignasse ja fritüüris praadida Serveerida sõmera riisi, hapukoorekastme või muu kastmega ja maitserohelisega. Küpsetatud seenetoidud...

Toitumisõpetus
40 allalaadimist


Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun