Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kelneri" - 40 õppematerjali

thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Sisukord · Toidukorra kirjeldus 2 · Kujundatud menüükaart 3 · Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus 4 · Lauakatte skeem 5 · Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid 6 · Ettevalmistustööde kirjeldus sh aja planeerimine 7/8 · Kasutatud kirjandus 8 Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Janek Rumma Esitamise aeg Kodutöö teema Romantiline õhtusöök kahele Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu klientideks on poolteist aastat interneti teel suh...

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Motivatsioonikiri näidis

ee Lp Veiko Roosileht Astri Buffet OÜ Personaliosakond 05. oktoober 2016 Ringtee 75 50110 TARTU Lugupeetud personalispetsialist Soovin kandideerida Astri Buffet OÜ Pärnu Keskuses avatavasse kiirtoidukohta Astri Bistro kelneriks. Informatsiooni Teie pakkumise kohta leidsin internetileheküljelt www.cvkeskus.ee Leian, et minu hariduskäik ning eelnev töökogemus toetavad minu kandidatuuri. Hetkel omandan kelneri 4 taseme teadmisi, et saada kutsekvalifikatsioon. Antud erialale asusin õppima eesmärgiga omandada uusi teadmisi ning saada praktilisi kogemusi. Õpe toimub sessioonõppena 3 päeva kuus ning ei ole probleemiks ega takistuseks minu töös. Varasemalt olen omandanud majutusteeninduse eriala põhiteadmised ning mul on 2-aastane töökogemus restoraniteeninduse valdkonnas. Lisaks olen teenindanud erinevaid peo- ja peielaudu ning catering üritusi.

Varia → kirjalik eneseväljendus
49 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Motivatsioonikiri

[email protected] Lp Veiko Roosileht Astri Buffet OÜ Personaliosakond 05. oktoober 2016 Ringtee 75 50110 TARTU Lugupeetud personalispetsialist Soovin kandideerida Astri Buffet OÜ Pärnu Keskuses avatavasse kiirtoidukohta Astri Bistro kelneriks. Informatsiooni Teie pakkumise kohta leidsin internetileheküljelt www.cvkeskus.ee Leian, et minu hariduskäik ning eelnev töökogemus toetavad minu kandidatuuri. Hetkel omandan kelneri 4 taseme teadmisi, et saada kutsekvalifikatsioon. Antud erialale asusin õppima eesmärgiga omandada uusi teadmisi ning saada praktilisi kogemusi. Õpe toimub sessioonõppena 3 päeva kuus ning ei ole probleemiks ega takistuseks minu töös. Varasemalt olen omandanud majutusteeninduse eriala põhiteadmised ning mul on 2-aastane töökogemus restoraniteeninduse valdkonnas. Lisaks olen teenindanud erinevaid peo- ja peielaudu ning catering üritusi.

Eesti keel → Eesti keel
45 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Portugal - slideshow

pintsak seljas Pooletunnine hilinemine pole nende jaoks midagi ebaviisakat Ka kooliõpetus jääb formaalseks ning lapsi ei julgustata uuendusmeelsusele Näpuga näitamist peetakse ebaviisakaks Riietumine Nii palju kui võimalik kannavad portugallased lipsu ja pintsakut Lauakombed Restoranis tuleb nuga hoida paremas ja kahvlit vasakus käes käsi sülle asetada ei ole soovitatav Jootraha Kui soovite restoranis kelneri tähelepanu äratada, siis tasub lihtsalt käsi tõsta portugalis jootraha kommet ei ole, kuid iga ettekandja tunneb üleliigse rahatähe üle heameelt. Kui juba anda, olgu raha paberist. Sentide jätmine mõjub solvavalt Kodud Kodud on portugalis ilusad Seal peetakse puhtusest väga lugu Jalanõudega tubades ringi ei käida

Filosoofia → Etikett
13 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Liikumise üldmudelid

kehade liikumist. Seepärast on vajalik uurimise aluseks võetav taustkeha ise välja valida. Liikumise põhimudelid Kulgemine-liikumist, mille puhul jääb keha kogu liikumise vältel oma algsihiga paralleelseks · keha kõik punktid liiguvad sarnaselt (sama kiirusega ja ühesuguseid jooni mööda) · keha orientatsioon jääb ruumis samaks · kulgevalt liiguvad: õmblusmasina nõel, rippraudtee vagun ja kandik kelneri käes. Pöörlemine- liikumine mille korral liiguvad keha punktid mööda erineva läbimõõduga ringjooni ümber ühise pöörlemistelje (Pöörlevad näiteks grammofoniplaat, autoratas, Maakera ja kellaosutid. ) Kuju muutumine ehk deformatsioon leiab aset siis, kui keha punktid muudavad oma vastastikust asendit. (Deformatsiooni näideteks on vedru venitamine, joonlaua painutamine, pesu väänamine ja plastiliini voolimine.)

Füüsika → Füüsika
19 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Restorani ruumid

Restorani ruumid Jaotavad kaheks : 1.teenindajate ruumid- personal, erand kontrollid 2.teenindusruumid kus on ka klientidel lubatud olla, söögisaalid, WC, fuajee, istumiskohad, peeglid, märgid kus asub tualettruum peaks olema. Kahe kohaline 60X80 laud, nelja kohaline laud 120X80, kuuekohaline laud 180X80, kaheksakohaline 240X80. Ümmargused lauad: kahekohaline 75- 85 läbimõõt, neljakohaline 95-105, kuuekohaline 110-120. Lauad on maast umbes 80 cm kõrgusel, toolid pehme otega, mugavad,seljatoega,käsitugi. Kasuta ka diivanit 40-42cm 46 max ruumi eraldajad. Serveerkapid ja abilauad teenindajale vajalikud, restorani peale mitu mida suurem restoran seda rohkem, sinna pannakse nõud kus vajalikud asjad olemas, sinna siise võib olla ehitatud külkapp, samasse võib olla ehitatud kassassüsteem, kõik vajalikud asjad on seal olemas. Serveerkärud toit mille lõppvalmimine toimub kliendi juuresolekul. ...

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Flambeerimine

Flambeerimise etapid Järelroaks flambeeritud banaan: · Vahendite kontroll enne teenindamist · Tellimuse kinnitamine · Serveerimislaua ettevalmistamine, vahendite valmis panemine · Toiduainete ettevalmistus köögis: banaan, või, tuhksuhkur, kange alkohol, nt. Vana Tallinn · Toiduainete kogumine serveerimislauale · Gueridoni viimine saali, kliendi laua juurde · Banaan koorida ning lõigata kas kaheks või neljaks, kasutada tehnilisi võtteid, mis näitavad kelneri professionaalsust · Pann kuumutada, lisada või ning suhkur- segada · Asetada sinna peale banaanitükid ning küpsetada lühiajaliselt · Valada mõõtanumasse või pitsi (kui ei ole pudelil dosaatorit) 2 cl alkoholi · Tõsta pann korraks tulelt (et vältida ise süttimist), valada alkohol pannile, liigutada ning kallutada veidi pann äär põleti kohale. Alkoholi auru mõjul süttib alkohol pannil. See on üsna professionaalne võte

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
1
doc

K.Ristikivi "Hingede Öö"

Peategelase nime polegi "Hingede öös" mainitud, kuna sündmusi jutustatakse minavormis. Peategelane on iseloomult üksik, mõtlik ning masendunud. Ka välimusega ei paista ta eriliselt silma, mees erineb aga siiski teistest majasolijatest inimlikult roosaka jume ja normaalse kehatemperatuuri poolest. Kõrvaltegelasi on palju - neist tooksin esile poiss Olle, kes vaatamata oma haigusele on optimistlik ega ole kaotanud võimet unistada, ning Bobby - robotliku liikumisega kelneri, keda hiljem kohus liigses uhkuses süüdistas. Autori sümpaatia kuuluvust kellelegi on raske hinnata, kuna tihti muutuvad teose tegelaskujud ning täielikku ülevaadet või arvamust isikutest ei tekigi.

Eesti keel → Eesti keel
21 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Töövarjupäev

Põlva Restoranis töövarjuna Mina käisin töövarjul Põlva Restoranis. Minu arvates on koka ja kelneri ametid suhteliselt huvitavad. Otsustasin tutvuda selle valdkonnaga natuke lähemalt. Vestlesin restorani administraatori Eda Kudritsaga ning jälitasin teda mitmeid tunde. Eda andis mulle kõigest toitlustusteeninduse valdkonnaga seonduvast väikese üleaate. Põlva Restoran kuulub Põlva Tarbijate Ühistule. See restoran asub kesklinnas Konsumiga samas hoones teisel korrusel. Esmamulje oli positiivne. Ruum on hästi sisustatud ja üsna avar

Majandus → Majandus
36 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS TOITLUSTUS- JA MAJUTUSOSAKOND SINU NIMI RESTORANITEENINDUS ISESEISEV TÖÖ JUHENDAJA: NIMI TARTU 2009 Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: 8 Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud 2 Pearoataldrikud 2 Puljongitassid + alustaldrikud 0 Supitaldrikud + alustaldrikud 0 Leivataldrikud 2 Kohvi-/teetassid + alustaldrikud 0 Magustoidupokaalid + alustaldrikud 0 Joogiklaasid (veinide, vee) 2 Eelroanuga ja -kahvel 2 Pearoanuga ja ­kahvel 2 Järelroanuga ja ­kahvel 2 Koogikahvel ...

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Keedusool

Muidu lähevad ju kõrbema! Ettevaatlikult! Ettevaatlikult! Ma ütlesin ­ ettevaatlikult! Sa ei kuula mind kunagi, kui praemune teed! Mitte kunagi! Pööra nad ümber! Kähku! Kas sa oled idioot või?! Ära unusta soola lisada! Sa unustad alati soola panna! Pane soola! Soola! Saad aru? Soola!" "Mis sul täna hommikul ometi viga on?!" küsib naine ülima hämmastusega. "Ma lihtsalt tahtsin sulle näidata, mida mina autot juhtides tunnen," vastab mees rahulikult. Mees pöördub restoranis kelneri poole: ,,Olge nii kena ja tooge mulle soola!" ,,Missugust te soovite?" küsib kelner. ,,Kas teil on siis mitut sorti või?" ,,Jah, meil on kahte sorti soola: ,,mis-kurat-see-siis-on" ja ,,ah-sa-raisk"." ,,Tooge mõlemad, küll ma ise vaatan." Kelner toob kaks soolatopsi. Mees haarab ühe ja hakkab oma prae kohal raputama, kuid topsist ei tule terakestki. ,,Mis kurat see siis on?!" imestab mees, võtab teise topsi ja proovib seda. Teise topsi kaas tuleb lahti ja kogu sool jookseb mehe taldrikusse

Keemia → rekursiooni- ja...
13 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Lauakatmine, arvestades värvusõpetuse aluseid

1. Laua katmine arvestades värvusõpetuse aluseid 1.1 Lauakatmisvahendid Lauakatmis ja serveerimisvahendid on lauapesu, lauanõud ja toiduriistad. Lauakatmisvahendid on lahutamatuks osaks toitlustusettevõtte sisekujundusest ja avaldavad kliendile muljet. Seetottu on nende värvus ja disain väga oluline. 1.2 Lauapesu Lauapesu on laudlinad, salvrätid, kelneri käerätid ja käterätid. Laudlinad ja salvrätid võivad olla valged, värvilised või kirjatud. Värviline lauapesu on osaks teenindussaali värvikujunduses. Parim materjal on kvaliteetne linane või puuvillane, võrreldes muude materjalidega on selline pesu nägusam, raskem ja hügroskoopsem (imab hästi vedelikke plekid). Sünteetilist materjali (nailon, viskoos jm) sisaldavast riidest laudlinad on kergesti elektriseeruvad ja neid on halb vahetada.

Kategooriata → Värvusõpetus
49 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Teenindamise referaat

Ülejäänud taldrikud kuhjatakse teisele taldrikule, söögiriistad seatakse esimesele. · Elegantsel teenindusel ei puhastata korraga mitte enam kui neli taldrikut. · Väiksed toidujäänused taldrikutel lükatakse madalamale taldrikule, seda tehes pöördutakse külalisest teisele poole. · Kui taldrikul on palju järele jäänud toitu, viiakse need laualt ära puhastamiseks. Korraga puhastatakse ainult kaks taldrikut ja sorteeritakse kelneri tagaruumis. Supitaldrikuid või puljongitasse võib koristada järgmiselt: 1) Üks taldrik võetakse paremasse ja teine taldrik vasakusse kätte. 2) Esimene taldrik asetataske koos alustaldrikuga vasakusse kätte, järgmine taldrik koos alustaldrikuga asetatakse ülesse randmele ja kahele näpule toetuma, siis tõstetakase supitaldrik või puljongitass koos lusikaga alumisele taldrikule. Klaase koristatakse kandikuga.

Majandus → Teenindus ja müük
41 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Menüü plaan

Kool Pärnumaa Kutsehariduskeskus Nimi Keili Lutschan Esitamise aeg Kodutöö teema Lõunasöök perekonnale gümnaasiumi lõpetamise puhul Taotletava kutsekvalifikatsiooni tase Toidukorra kirjeldus (ürituse eesmärk, kellele toidukord on mõeldud, mida pakutakse ja kuidas läbiviiakse) See on pidulik lõunasöök minule ja minu perele minu lõpetamise puhul. Lõunasöögil pakutakse esimeseks käiguks singisalatit krõbekartulitega. Joogiks kõrvale võtan mina mineraal vee ja vanemad võtavad tavalise vee. Pearoaks on lõheroos toorjuustuga ning joogiks kõrvale valge vein Pinot Gris Medaille d' Or 2009. Ja siis viimaseks käiguks ehk dessert on tiramisu. Kujundatud menüükaart: Menüüs olevate toitute ja jookide kirjeldus (põhjenda samuti toitude ja jookide sobitamist) Eelroaks on singisalat krõbekartulitega- koosneb siis singist,porrust,tomatist,salatilehest ning see serv...

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

Laual asetseb beez laualina, keskel küünal, laud on ära serveeritud ja ka lilleseade on laual. Lilleseadmeks on maal kasvavad kõige tavalisemad lilled (Nartsissid). Saalis mängib taustaks vaikne muusika (rahulik meloodia). Saal on valgustatud seina lampidega ja ka keset saali asub suur lamp mis saali valgustab. Sissepääs on sinna tasuta ning välisukse kõrval asetseb garderoob kuhu oma väli riideid jätta. Erinevatel päevadel on seal eri teenindus (ise teenindus, kelneri teenindus, kodune teenindus ja harva ka vaagen teenindus). Koht sobib hästi kõikidele kes otsivad kodusoojust kui nad ise on kodust eemal ja ka uute elamuste saamiseks ning uute tervislike toidude proovimiseks. 5 2. TÖÖVAHENDID JA NÕUD Kõik vajaminevad seadmed, töövahendid ja serveerimisnõud jms. Too välja ka koguseliselt. Näidis tabelit vaata www.ehrl.ee,

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
2
doc

"Isa Goirot"

Proua Vauquer on umbes viiekümneaastane, kellel on elus olnud palju õnnetusi. Tema mees oli käitunud temaga halvasti ning jätnud vaid silmad nutmiseks ning selle õnnetu maja elamiseks. Proua ise arvas, et ta on kannatanud kõike, mida on võimalik kannatada. Naine elas koos oma paksu köögitüdrukut Sylviega, kes valmistas sisepansionäridele eineid ning hoolitses majapidamise eest. Tal oli ka uksehoidja Christophe, kes edastas teateid ja tegi ka aeg-ajalt kelneri tööd. Tema juures elas preili Michonneau, vanatüdruk, kes hiljem osutus äraandjaks ning aeti teiste majaelanike soovil pansionist minema, temaga koos läks ka härra Poiret, kes oli vana rauk ja käis Michonneaul järgi nagu koerakutsikas, tema oli varem olnud ametnik, arvatavasti kohtuministeeriumis. Kõige rohkem kõneainet pakkus majas Goriot, keda hüüti isa Goriotiks. Ta oli eriskummaline mees, kes algselt elas kõige rikkamas ja

Kirjandus → Kirjandus
290 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Supilusikas 1 Veekann 2 Alustaldrik veekannule 2 Klaasid Veeklaasid 2+1 Lauapesu Laudlina (valge) 1 Laudlina abilauale 1 Servjett leivapakkumistaldrikule 1 Servjett söögiriistade laudaviimiseks 1 Kelneri käerätt 1 Kandikulina 1 Poleerimisrätt 1 Salvrätt 45x45 2+1 Töövahendid ja muu Lillevaas 1 Küünlajalg 1 Soolatoos 1 Pipratoos 1

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Majandussotsioloogia Tekstid 4-6 2020

Majandussotsioloogia Seminar 6 Tekstid 4 ja 5 Jekaterina Bavõkina 193893TABB Tekst 4: Ritzer, G., & Miles, S. (2019). The changing nature of consumption and the intensification of McDonaldization in the digital age. Journal of Consumer Culture, 19 (1), 3– 20 - Palun kirjeldage McDonaldsi ja Amazoni näitel, kuidas on kliendid prosumerid. Kas te olete ise Amazonist oste tehes või McDonaldsis süües tundnud, et teete tasuta tööd? Palun põhjendage. Esiteks, kes on prosumer? Prosumer - isik, kes võtab aktiivselt osa kaupadest ja teenustest, mida ta ise tarbib. McDonaldsi kontseptsioon on see, et restoranis pole ühtegi kelnerit, kes serveeriks kliente laudade ääres, sundides seeläbi kliente järjekorras seisma j...

Majandus → Majandussotsioloogia
1 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Remarque , Hemingway , Ristikivi elulugu

vaikust. Talle meeldis juua , kuid ta armastas puhtust ja ei loksutanud tilkagi maha, isegi vintispäi mitte. Ta on üksik ning üritas oma elu enesetapmisega lõpetada, ka temal oli kunagi naine olnud, kuid enesetapust päästis teda õetütar , kes tema eest hoolitses. Mees oli rikas ning jättis jootraha. Ta oli kaheksakümdendates aasatates eakas mees, kes säilitas oma väärikus viimse hetkeni. 2.Mille poolest erineb noore kelneri elukäsitlus vanema omast ? Noore mehe motiivid tema käitumisel. Noorem kelner on naistemees ning ei pea lugu vanematest inimestest, ,,Raugad on vastikud" ; ,, ma ei taha teda vaadata" . Pole aru saanud maailma ilust-kuidas nautida vaikust ja üksindust. Näitas välja ülbust kuna keeldus vanamehele jooki juurde kallamast ning pressis peale kohviku sulgemist, kuigi poleks olnud keeruline oodata veel tunnike vanamehe lõpetamiseni. Käitus ebaviisakalt, ütles kurdile vanamehele et

Kirjandus → Kirjandus
26 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eesti rahvusköök

Toidumess 2011 Sel aastal toimus 14. Tallinna Toidumess, mis oli jätkuks 1993.aastal saanud Eestis tuntuim ja suurim osavõtjatearvuga toiduerialasid ühendav mess.TTM 2011 toimus 2.-4. november Eesti Näituse messikeskuses. Messile oli sel aastal oodatud külastajatena vaid erialainimesed. Tallinna Toidumess kutsus osalema toidu tootjaid, tootjate esindajaid- importijaid ja hulgikaubanduse ettevõtteid. Külastajate magnetiks oli kutseala parima konkursid- aasta koka, kelneri, kondiitri ja pagari valimine kui ka tootekonkursid, infopäevad, seminarid. Messil käis 400 ametikoolide toidu- ja toitlustusala õpilast. Väliskülastajaid oli hinnanguliselt üle 300. Oma tooteid ja teenuseid tutvustasid 102 ettevõtet ja organisatsiooni. Välisfirmasid osales 22 - Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Valgevenest, Itaaliast, Poolast, Suurbritanniast. Minu kursuseõde osales Noorteenindaja võistlusel. Ta küll ei pääsenud esi kolmikusse, kuid siiski oli ta väga tubli

Toit → Toiduainete õpetus
47 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Lauaetiketi konspekt, koos tunniläbiviimise juhendiga ja ülesannetega

Märkate, et teie lemmikrestoranis on teie lemmikeine täna kuidagi eriti maitsev. Olete oma äsja tehtud avastusega silmnähtavalt rahul, kui märkate, et teie supi sees ujub kärbes! Kuidas käitute? A: See on teie lemmikrestoran. Siin ei juhtu selliseid asju. Eitate putuka olemasolu teie supis ning sööte rahulikult edasi. B: Kiljatate kohkunult, punastate seejärel ja lükkate taldriku koos supi (putukaga) demonstratiivselt laualt maha. C: Tõmban kelneri tähelepanu käeviipega, juhin ta tähelepanu supis olevale putukale ning hakkan uut suppi ootama. Kõik oli ideaalne. Seda momendini kuni minu kõrval istuv vanavanaema kallas söömahoos oma klaasist vett su uuele pintsakule. Nii see asi jääda ei saa. Kuidas käitute? A: Nüüd ja praegu, teen moorile selgeks, mida temast tegelikult arvan. B: Võtan viisakalt vastu oma kalli vanavanaema siira vabanduse ning ei tekita draamat.

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale in...

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Toitlustusteenindus TT22 Cätlin Juursalu KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON ÜKSKORD MEHHIKOS Juhendaja: Anne Kersna ja Tiina Parm Tallinn 2010 SISUKORD KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOON............................................................................ 1 SISUKORD.................................................................................................................................2 1. KOLMEKÄIGULINE ROMANTILINE ÕHTUSÖÖK.........................................................3 1.1 Äriidee põhjendus ja kliendid......................................................................................... 4 1.2 Menüü................................................................................................................

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Teeninduse tagasiside

Kersti Õim 2008 Allikad: S.Rekkor, H.Tooman ,,Klienditeeninduse alused" 2006 8 TAGASISIDE SAAMINE, ANDMINE JA KASUTAMINE 8.1 Juhised paremaks tagasiside saamiseks Paljud ettevõtted on mõistnud, et tagasiside annab juhised paremaks saamiseks ja seetõttu on vajalik seda koguda. Paraku piirdutakse vaid kliendi küsitluslehtede väljatöötamisega, kasutamisega ning tulemustest regulaarse kokkuvõtte tegemisega. Pahatihti jäävad needki tulemused vaid juhtide enda teada. Edukamad teenindusettevõtted on kasutusele võtnud hulga teisi tagasiside hankimise viise. Tagasisidet kogutakse nii klientidelt kui ka töötajatelt, töötajaid julgustatakse nii tagasisidet andma kui ka küsima. Väga oluline on see, et töötajaile endile antakse tagasisidet nende töö õnnestumisest ja kitsaskohtadest. Kõik kasutatavad taga...

Majandus → Teenindus ja müük
101 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

2. Sserveerimisriistad Lusikas , suur, saab tõsta midaiganes, salat jne Lusikas ja kahvel, suured, või nö tangid, et saaks tõsta. Salati jaoks ka sihuke mis meenutab sabaga kammi. Pirukanuga või yleplaadikookide lõikamiseks suuur nuga. Tordilabidas, väljamaal on tordi juures see ja igayks lõikab tyki. Lusikas mis on peenike ja piklik, oliivi söömiseks, auguga. Vähi juurde tuuakse haamer, vähk kaetakse salfakaga ja siis kolgime haamriga. Enamasti tehakse seda juba kelneri poolt. LAUA EELKATE Praetaldrik alati tooliga keskel, 1,5 kuni 2 cm laua äärest kaugemale ja samapalju noad ja kahvlid, vasakul pool on leivataldrik. Väljastpoolt sissepoole võtame noad ja kahvlid, eelkattel on 2 nuga ja kahvlit, vastuvõtul on aga lihtne, et võtame väljast sissepoole. Kui on firmaserviis, nt logo peal, siis logo peab olema täpselt inimesel ees otse. Paremal võib maks olla 5 söögiriista ja vasakul maks 4, yles 3 (yleval käivad kas magusa asjad või siis

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Juhtimine. Kordamisküsimused kt nr.2

Infoga seotud rollid: info vastuvõtja, info jagaja ja kõneleja roll. Näiteks, juht sai info ettevõtte kohta ning otsustas teha muudetusi, seetõttu korraldas koosolekut, et jagada oma otsuseid töötajatega. 57. Selgitage otsustamisega seotud juhi rolle (H.Minzbergi järgi). Sõnastage eluline/praktiline näide. Otsustamisega seotud rollid: ettevõtja, ressursside jagaja, arusaamatuste lahendaja ja läbirääkija roll. Näiteks, restoraanis tekkis konflikt kelneri ja kliedi vahel, siis juhil tuleb läbirääkida probleemi põhjusest ja lahendada arusaamatust. 58. Selgitage autokraatliku juhtimisstiiliga juhi käitumist. Sõnastage eluline/praktiline näide. Juht teeb iseseisvalt otsuseid ega arvesta oluliselt alluvate arvamusega. See on käskiv ja kontrolliv juhtimine. Stiili kasutab politsei ja sõjavägi, kus juhile on antud vastav väljaõpe ning korraldusi täidetakse ilma kõhkluste ja küsimusteta. 59

Majandus → Juhtimine
23 allalaadimist
thumbnail
20
doc

PORTUGALI ASEND, KLIIMA JA LOODUS

mehed teineteist emmates; naised suudlevad kohtumisel teineteist mõlemale põsele. Eesnime pidi kutsutakse vaid lähedaseid sõpru. Ei tasu sattuda segadusse, kui kedagi nimetatakse ,,Doctoric's", kuigi tal pole vastavat kraadi. Portugalis kutsutakse kõikvõimalikke asjatundjaid sageli nii. Restoranis tuleb nuga hoida paremas ja kahvlit vasakus käes, käsi sülle asetada ei ole soovitatav. Nagu ka meie kultuuriruumis, peetakse ka seal näpuga näitamist ebaviisakaks. Kui soovite restoranis kelneri tähelepanu äratada, siis tasub lihtsalt käsi tõsta. Tänaval söömine pole samuti hea komme. Kui soovite Portugalis oma võõrustajale küllakutse eest kingitust teha, siis ei ole see vajalik ­ kutsuge ta lihtsalt mõne päeva pärast lõunale. Kui teil on aga kindel soov midagi kinkida, siis sobib selleks väga hästi sokolaad. Samuti ollakse enamasti ebausklikud arvu 13 suhtes, seega ei tohiks näiteks lillede arv kingitud kimbus kunagi 13 olla. Samuti ei tohiks olla

Geograafia → Geograafia
85 allalaadimist
thumbnail
17
docx

SOTSIAALNE KÄITUMINE JA SUHTLEMINE

On ju tegu ainult flirdiga. Kui aga mees astub naise intiimsesse ruumi, jääb naisele mulje, et teda peetakse kerglaseks. Ka ülemus rõhutab alluva intiimtsoonis seistes oma üleolekut. 14 Tsoonireegleid eiratakse tavaliselt siis, kui inimest koheldakse objektina. Arst ja õde arutavad patsientide juuresolekul nende vaegusi, nii et haiged tunnevad end õhuna. Rassistlikult meelestatud valged arutavad mustanahalise kelneri ees oma vaateid, mehed räägivad naiskolleegide juuresolekul seksistlikke nalju, sõber jäetakse vestlusest välja, nagu poleks teda olemaski ­ näiteis on küllalt. Kõigil neil juhtudel tunneb ignoreeritu end eikellenagi, juhusliku objektina. Territoorium sarnaneb personaalse tsooniga. See on koht, mida peate enda omaks, kus tunnete end turvaliselt. Oma territooriumil võite end lõdvaks lasta, ilma et peaksite muretsema sissetungijate pärast

Sotsioloogia → Sotsioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Klienditeeninduse konspekt

nimetatakse, vaid see, millise iseloomuga tegevustega on tegemist. Tänapäeval on raske leida ametit või tööd, mis ei sisaldaks ühel või teisel moel ka teenindustegevusi. Teenindustegevusi sisaldavad hotelli vastuvõtutöötaja ja toateenija, aga ka iga direktori, tegevjuhi, osakonnajuhataja, raamatupidaja, riigikogu liikme, peaministri, linnapea, riigiteenistuja, ametniku, õpetaja, politseiniku, meditsiiniõe, arsti, sotsiaaltöötaja, müüja, ettekandja, kelneri, nõustaja, ehitaja, maalri, elektriku, turvatöötaja, laohoidja jt töö. Kõigi nende töö olemus on suunatud teiste inimeste, aga ka kogu ühiskonna teenindamisele ning sisaldab lisaks teistele tähtsatele tegevustele ja toimingutele teenindustegevusi. Sellest vaatenurgast on nad kõik (kliendi)teenindajad. Sõna teenindus tundub kõige paremini sobivat liitena väljendamaks teenuse või ettevõtte tüüpi

Majandus → Klienditeenindus
100 allalaadimist
thumbnail
46
pdf

Kalev Kesküla: Uus veinijuht

Kalev Kesküla uus veinijuht Kalev Kesküla uus veinijuht Eesti Ekspressi Kirjastus 2008 SISUKORD Kümme küsimust veinist 14 Veiniaedniku aasta 26 Viinamarjade sordid 28 Veini valmistamine 34 Veinisõnad 44 Prantsusmaa 46 Itaalia 118 ...

Ühiskond → Ühiskond
7 allalaadimist
thumbnail
80
pdf

Ametkondlik kaitumine ja etikett

Teie tugev parfüüm võib kõrval istujal söögiisu rikkuda. Sama kehtib ka meeste näovee kohta. Kübara, kui see on tõesti elegantne, võite rahulikult pähe jätta, kallid ja peened kindad aga tuleb kotti panna või süles hoida.
 Kui restoranis korraldataval lõunasöögil nähakse ette rohkem kui kuus külalist, tuleks menüü koostada ja toidud tellida juba eelmisel päeval. Nii toimides ei raiska te aega ega riku tuju kelneri ja menüüga sekeldades. 
 Ärilõuna ettetellimine 
 Menüü koostamisel järgitakse oma maa rahvuslikke traditsioone.
 Eestlaste lõuna on alati koosnenud supist, praest ja magustoidust. Suvel tasub supp asendada kerge juurviljasalatiga.
 Võimaluse korral pakutakse kohvi mõnes teises ruumis, näiteks sama restorani baaris. Kui teist ruumi ei saa kasutada, serveeritakse kohv lauas.
 25

Ametid → Sekretäritöö
44 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Esimest taldrikut hoitakse vasaku käe pöidla ja nimetissõrmega. Nimetissõrm jääb taldriku alla. Teine taldrik asetatakse esimese taldriku alla – nimetissõrme ja keskmise sõrme vahele. Teised sõrmed pannakse taldriku alla. Vaata fotot. Foto lk. 121 – 8.6.c Foto 8.6. c Serveerimisvahendite käsitsemise võtted Vaagnalt serveerimise tehnika 1. Kelner seisab kliendi toolist vasakul ja astub vasaku jalaga ette. Kelneri keha on kliendi suunas ettepoole kallutatud. 2. Kelneri vasakule käele on asetatud vaagen. Vaagen puudutab peaaegu lauda. See on kliendi taldriku lähedal (2-2,5 cm taldrikust). Vaata foto 8.5. Foto lk. 120 – 8.5 Foto 8.7 Vaagnalt serveerimise tehnika 3. Kelner hoiab serveerimislusikat ja -kahvlit käes nagu näpitsat. Serveerimislusika ja -kahvli kumerused on ülespoole, lusikas on all ja kahvel selle peal

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Kultuuridevaheline kommunikatsioon

Kultuuridevaheline kommunikatsioon ,,Kultuur on mõistuse (mind) kollektiivne programmeerimine" (Geert Hofstede) "Culture is how things are done here" (John Mole) Kultuuri määrab suuresti see, mis temas on või ei ole problemaatiline. Etümoloogiliselt indo-euroopa "kultuur" ja "kommunikatsioon" ei paista olevat seotud. kwel ­ püsivalt elama, siit: harima mei ­ liikuma, kaupu vahetama, siit: ühine (ladina communis, inglise common, vrld ka ladina munus ­ kingitus) "Kommunikatsioon" on kultuur pigem laiemas tähenduses, "kultuur" pigem tsivilisatsiooni/kõrgkultuuri tähenduses. Kanooniline suhtlussituatsioon (John Lyons): Suuline suhtlus kahe lähestikku seisva inimese vahel, kes teineteist näevad ja kuulevad, loomuliku keele märkide abil. Kanoonilisest situatsioonist hargnevad edasised: kirjalik suhtlus osapoolte vahel, kirjalik suhtlus kujuteldava osapoolega, suuline suhtlus erinevate meediumite...

Kultuur-Kunst → Kultuuridevaheline...
60 allalaadimist
thumbnail
60
doc

Tarbija ostukäitumine

kunagi neutraalne. Hoiakud jaotuvad tugevuse järgi (teatrisse võidakse suhtuda nega- tiivselt, neutraalselt, positiivselt või väga positiivselt).  Stabiilsus: hoiakud ei vaheldu kergesti. Kord kujunenud hoiak kinnistub aja jooksul järjest tugevamini. Mida kauem hoiak püsib, seda raskem on seda muuta.  Üldistamine: inimesed tavatsevad hoiakuid üldistada. Näiteks hästi teenindava kelneri suhtes kujunenud positiivne hoiak kantakse üle kogu restoranile. Hoiakud on üks olulisemaid tarbijakäitumise valdkondi, kuna nad ei suuna mitte üksnes indiviidi, vaid ka lähikondlaste käitumist. Turundajate ülesandeks on välja selgitada olemasolevaid hoiakuid ja vajadusel neid korrigeerida turunduskomplekside abil. Hoiakus eristatakse kognitiivset, afektiivset ja konatiivset komponenti (Boveé et al, 1992: 158).

Majandus → Tarbijakäitumine
47 allalaadimist
thumbnail
69
doc

Turunduse eksam

· Polaarsus ja tugevus: hoiakul on alati kindel poolus - poolt või vastu, see ei ole kunagi neutraalne. Hoiakud jaotuvad tugevuse järgi (teatrisse võidakse suhtuda negatiivselt, neutraalselt, positiivselt või väga positiivselt). · Stabiilsus: hoiakud ei vaheldu kergesti. Kord kujunenud hoiak kinnistub aja jooksul järjest tugevamini. Mida kauem hoiak püsib, seda raskem on seda muuta. · Üldistamine: inimesed tavatsevad hoiakuid üldistada. Näiteks hästi teenindava kelneri suhtes kujunenud positiivne hoiak kantakse üle kogu restoranile. Hoiakud on üks olulisemaid tarbijakäitumise valdkondi, kuna nad ei suuna mitte üksnes indiviidi, vaid ka lähikondlaste käitumist. Turundajate ülesandeks on välja selgitada olemasolevaid hoiakuid ja vajadusel neid korrigeerida turunduskomplekside abil. Hoiakud on üks olulisemaid tarbijakäitumise valdkondi, kuna nad ei suuna mitte üksnes indiviidi, vaid ka lähikondlaste käitumist

Majandus → Turundus
430 allalaadimist
thumbnail
98
rtf

tom

prantslasteks olete ehtinud? (Kelner tuleb kandikuga, millel on teeklaasid, ja asetab selle lauale.) SAZONOV: Aa! Märkasid! Sest Prantsusmaa on tsivilisatsiooni õis ja ühtlasi revolutsiooni kodu, revolutsiooni, mis raiub õie varre otsast maha. KETSER: (lahkuvale kelnerile) Tänan... (Sazonovile) Siis sa võiksid vähemasti kelneri ees prantsuse keelt kõnelda. SAZONOV: D'accord. Mille pardons! 48 KETSER: Nüüd on juba natuke hilja. OGARJOV: Sa oled purjus, Sazonov. SAZONOV: Sina laulsid Malõi Teatri ees marseljeesi. OGARJOV: Ma olin purjus. Ma olen praegugi veel purjus. (Lööb käega laksatades vastu klaasi, lõhkudes selle kildudeks.)

Teatrikunst → Kirjandus- ja teatriteaduse...
39 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

väljanägemist ning ruumide üldist korrasolekut), organiseerib nende tööd (jagab kelnerite vahel teenindatavad lauad, otsib puudujatele asendajad jne), võtab vastu külalisi ja abistab neid koha valikul, lahendab klientide ja töötajate vahel tekkinud arusaamatusi, võtab vastu tellimusi, jälgib kassaoperatsioone ning koostab aruandeid. Avab/suleb ettevõtte uksed, vabastab/paneb signalisatsiooni. 152 194. Kelneri ametijuhend Kelner/ettekandja (ingl waiter/server, pr commis de rang) tegeleb klientide vahetu teenindamisega: võtab neid vastu, aitab kohta valida ja istet võtta, toob toidu ja joogikaardi, võtab vastu tellimuse, täidab selle ning arveldab. Brigaadilise tööviisi puhul serveerib roogi ja jooke ning korrastab lauakatet. Tegevuse eesmärk: tagada restoranis klientide kiire ja eeskujulik teenindamine. Alluvus: allub otseselt administraatorile, vajaduse korral asendab kogenum kelner,

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun