Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"tordid" - 75 õppematerjali

tordid on kookidest suuremad (250…1500 g) ja keerukama kaunistusega.
thumbnail
5
odt

Tordid

Kõrvitsarull 3 Muna 3/4 tassi jahu 2 tl kaneeli 1tl küpsetusp. 1 tl jahvatatud invger 1/2 tl soola 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit. 1 tass kristallsuhkurt 2/3 tassi purgi kõrvitsat. 1tl sidruni mahla 1 tass hakitud pähkleid tuhksuhkurt 28 g koorejuustu 1/3 tassi võid 1 1/2 tl vanillit 1 1/2 tassi tuhksuhkurt 1) Lase munadel olla toa temp. 30Min. Väikses kausis sega kokku jahu, kaneel, küpsetusp. Ingver, sool, ja muskaatpähkel. Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele ää...

Toit → Toiduvalmistamine
16 allalaadimist
thumbnail
16
doc

TORDID

TORDID · Biskviittordid 1. võikreemiga 2. munavalgekreemiga 3. vahukreemiga 4. glaseeritud 5. martsipaniga 6. puuviljadega · Beseetordid 1. võikreemiga 2. kohvikreemiga · Lehttaignatordid 1. võikreemiga 2. keedise ja kreemiga 3. vahukreemiga · Liivataignatordid 1. glaseeritud 2. kohupiimakreemiga · Erinevatest pooltoodetest tordid 1. võikreemiga 2. vahukreemiga · Erikujulised tellitud temaatilised tordid 1. Lastetordid 2. Katsikutordid 3. Soolaleivatordid 4. Sünnipäeva - ja juubelitordid 5. Pulmatordid 1 Biskviittordid võikreemiga 1. Biskviit ­ kreemitort Nendele tortidele saadakse põhjad kas määrimise teel, või küpsetatakse vormides. Määrimise teel saadud põhjadest lüüakse või lõigatakse soovitud suuruse ja kujuga põhjad välja. Vormis

Toit → Pagar-kondiiter
48 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tortide ja kookide kaunistamine

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS PAGAR- KONDIITER nimi Kondiitri toodete kaunistamine Referaat Pärnu 2009 Kaunistamine zeleega Kondiitritööstuses kasutatakse väga mitmesuguseid zeleesid. 1. Külmzeleed, mis jõuavad kasutajani valmiskujul ning mida kasutatakse toatemperatuuril 2. Kuumutamise teel valmistatavad zeleed Zeleega kaetakse peamiselt puuvilja- ja marjatorte või -kooke. zeleeannab toodetele ilusa läike ning aeglustab marjade ja puuviljade riknemist. Enamasti kantakse zelee toodetele pintsli abil, väiksemaid tooteid või üksikuid marju võib zeleesse kasta. Kui puuvilja/marju kaetakse zeleega nii, et viimane satub ka näiteks vahukoorega või võikreemiga kaetud pinnale, tuleb jälgida, et zelee ei oleks liialt kuum, vastasel korral vahukoor sulab ja seguneb zeleega ning tekib intetu laialivalgunud kiht. Suurtööstuste on tortide ja kookide katmiseks spetsiaalsed masinad, mis piserdavad zelee to...

Toit → Pagar-kondiiter
84 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Sisu analüüs ja indekseerimine.

Ilves, Lehte. Haapsalu juubelipirukas ootab 145 küpsetajat. // Lääne Elu. - (2004/May/25) - Lk. 1 MÄRKUS: Haapsalu linnavalitsus kutsub Haapsalu 725. juubeli puhul õles Eesti pagarifirmasid, restorane jt. osalema 725 meetri pikkuse piruka kьpsetamisel. Lõhidalt ka juubeliüritustest Vilbas, Maire. Rahvas pani Ridala valla uhkuse tordi sisse. // Lääne Elu. - (2009/Apr/25) - Lk. 6 MÄRKUS: Juubeli puhuks valmistatud koduvalla kaardiks olid seatud imekaunid ja maitsvad külatordid. Samas: Tordid ja tordimeistrid Ülesanne 2 Enamik Anneli Ammase artikleid on kirjeldatud väga lühidalt, mitte pikkem kui ühe lausega. Nad sisaldavad ainult sündmuse nimi, millest on räägitud artiklis ja mõnikord ka selle ürituse ajaloost. Mitmetel on märgitud ka inimesed, kelle arvamust kasutati artiklis. Ammas, Anneli. Kõuts laenas kaitseväelt ekskavaatori. // Eesti Päevaleht. - (2006 / Sep / 20), lk. 5 ANNOTATSIOON: Viitseadmiral Tarmo Kõuts põhjendab kaitseväe ekskavaatori laenamist

Infoteadus → Tekstianalüüs
10 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Kooli sünnipäeva strateegiline plaan

toidab ära 36 inimest. Viiakse läbi sedelitaga hääletus, milline tort oli kõige ilusam ja dekoratiivsem. Võitjale on välja pandud auhind kogu klassi peale. Moodustatakse tortidest tordikollaaž. 1.3 Sihid Raha kogub iga klass ise ja iga klassi liikme panus eitohi ületada 4€. Tort peab olema ise valmistatud ja mitte tellitud. See säästaks kooli raha ning säästetud raha saaks kasutada balli jaoks. 1.4 Mõjutavad tegurid Sünnipäeva tordi hoiustamise kohaks oleks söökla, kus tordid saaksid nii kaua olla söökla külmkapis. Kell 13:30 kogunevad õpilased sööklasse ja hääletavad. Pärast hääletust toimub tortide jagamine. 1.5 Sihtrühm Sihtrühmaks on iga klass eraldi ning osa võtab terve koolipere, kaasa arvatud õpetajad(10.a- 12.e ja klassijuhatajad). 1.6 Võimalused ja probleemid Tortide koostisained tuleks lisada sildile eraldi, et allergiatega inimestel ei tuleks allergiat. Tordi ülejäägid jagatakse laiali ja soovijad saavad needendaga kaasa viia

Majandus → Majandus
4 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Eesti rahvuslikud pulmatraditsioonid

pulmakaunistusi. o Sümbliseerivad rahu ja uut elu ka abielu kontekstis. o Kui tuvi näha pülmapäeval tähendab see, et hea kodu on kindlustatud. o Toovad õnne. Pulma kingitused o Traditsioon on välja arendatud vanast traditsioonist kinkida puuvilju, mis pidavat viljakust tooma. Lilled pulmas o Nagu teisedki dekoratsioone valitakse erilise hoolega ka lilli. o Igal lillel on oma sümboolika. Pulmatort o Pulmatorti serveeritakse peale laulatust kui liigutakse edasi peopaika. o Tordid on mitmekihilised. o Vanasti külaliste kingitud tordid üksteise peale suuruse järjekorras.

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Proffessionaalne Müük II

Estonian Business School Ettevõtluse õppetool KONTROLLTÖÖ BEB-3 Õppejõud: Kristo Krumm Tallinn 2010 Heakook OÜ on Tallinna kesklinnas tegutsev kohvik-kondiitriäri. Vaja on luua ettevõttes uus kliendihaldusprogramm (CRM) ja sellele baseeruv klientide lojaalsust tagav püsikliendiprogramm. 1. Oma kliente kategoriseerime käibe ja ostude järgi. Meie ettevõtte klientide hierarhja: Partner ­nö äriklient, kes tellib meilt üritusteks vajaminevat Sõber ­ pikaajaline klient, kes alati leiab tee meie juurde Maiustaja ­ käib kohvikus või tellib meie tooteid aeg-ajalt/ pikema aja tagant 1. Panna kirja, milliseid andmeid Te soovite teada saada nende klientide kohta. Pange kirja CRM-i peamised andmeväljad. Andmed, mis meie jaoks olulised: a)PARTNER: Ettevõtte nimi Firma ...

Keeled → Business english
64 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Õppekäik ettevõttesse

erastamise käigus asutati 1993 aastal eraaktsiaselts Pere Leib. Täna Ringtee tänaval asuv tootmiskompleks sai alates 2001 aastast, mil kogu tootmine lõplikult sinna üle viidi, kogu Tartu ja Lõuna-Eesti suurimaks ja kesksemaks leivatööstuseks. Uhkusega võib tõdeda, et läbi rohkem kui 100 aasta on leivatootmine Tartus endiselt omal heal tasemel alles. Eesti Leivatööstus on traditsiooniliste leiva-ja pagaritoodete valmistaja. Rukkileivad, peenleivad, saiad, sepikud, tordid, koogid ja küpsised on pika nimekirja lühike kokkuvõte. Ettevõtte nimetus OÜ Eesti Leivatööstus Ettevõtte tegevusvaldkond Liht- ja valikpagaritooted, desserdid, valmistoidud, puu- ja köögivilja ning marjatooted. „Eesti Leivatööstus on traditsiooniliste leiva-ja pagaritoodete valmistaja, kelle tootmine asub Tartus. Eesti Leivatööstus toodab leiva-, saia- ning kondiitritooteid, mis on tänaseks saadaval enamikes kauplustes.“

Toit → Pagar-kondiiter
12 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Süsivesikud

tooted, puuviljad, marjad Polüsahhariidid Tärklis kartulid, teraviljatooted, riis, pasta Kiudained (tselluloos, pektiin)teraviljad, puuviljad Toidud Suhkrut lisatakse paljudesse erinevatesse toitudesse, kuid kõige enam sisaldavad seda: karastus ja mahlajoogid, nt 500 ml limonaadi võib sisaldada ligi 200 g e 40 teelusikatäit suhkrut, maiustused, kommid, küpsised, moos, koogid, tordid, saiakesed, pudingud, jäätis. Mis on süsivesikud? on organismi põhiliseks energiaallikaks: 1 gramm süsivesikuid = 4 kcal, kuuluvad rakkude ja kudede koostisesse, määravad veregrupi, kuuluvad paljude hormoonide koostisesse, omavad kaitsefunktsiooni antikehade koostises, neil on inimorganismis varuaine roll ­ maksas ja lihastes talletatav glükogeen on ajutine glükoosi tagavara, mida organism saab vastavalt vajadusele hõlpsasti kasutada,

Keemia → Keemia
4 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Kaubandusalased õigusaktid

7 Parim enne kaupade paigutus Konsum Säästumarket  Kaupluses ei leidnud mina  Toodetele olid peal sellist kohta kus oleks kleebised -25% , olnud ´´Parim enne´´ -50% või -75% vastavalt kaupade paigutus. kuupäevale või kellaajale.  Polnud sooduskleebiseid (nt. koogid, tordid jne.) toodetel. 8 Ebaausad kauplemisvõtted- eksitav reklaam  Eksitavaid reklaame ei leidnud kummaski kaupluses.  Ebaausaid kauplemisvõtteid ei kasutatud. 9 TÄNAN TÄHELEPANU EEST! 10

Majandus → Kaubandus
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne pagari erialale

Kohvik suudab kohapeal toitlustada kuni 55 inimest korraga. Enne külla minekut saab läbi astuda ka samas majas tegutsevast ilusalongist ning kaasa osta maitsekas lillekimp eimesel korrusel asuvast lilleletist. 2005 aasta suvel avati teine AS Pihlaka esindus Tallinnas Sõpruse pst 170. Kaupluses- kohvikus on suur valik torte, kringleid ja muud magusat kui ka kulinaariatooteid. Seal saab toodangut kohapeal proovida, kaasa osta ja esitada ka eritellimusi. Firma sortimendis on tordid, koogid: kaalu ja väikekoogid, saiakesed, pirukad, kringlid, stritslid, küpsised; kulinaariatooted: lihast, kalast, linnulihast, suupisted, salatid. Iga päev valmistatakse umbes 100 erinevat toodet. Umbes 25 erinevat tordi sorti; üle 20 erineva plaadikoogi, lisaks 5 sorti rullbiskviiti, keeksid, väikekoogid, küpsised jne. Tooted ei sisalda säilitusained, sellepärast on ka nendel suhteliselt lühikesed realiseerimisajad.

Toit → Pagar-kondiiter
136 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Powerpointi esitlus informaatikas - Figuurisõbrad

Figuurisõbrad 23.12.12 Kätlin Marist BEB1 1 Mida me pakume? 23.12.12 Meie pakume eriti maitsvaid vähese rasva sisaldusega ning vähese kalori sisaldusega kooke ja torte, mis on valmistatud tervislikest komponentidest. Eelkõige oleme mõelnud kaalujälgijatele, kes saaksid süüa seda, mis hing ihkab. 2 Tooted 23.12.12 o Tooted on mõeldud inimestele, kes armastavad süüa seda, mis neile maitseb. o Samas ka jälgida kaalu. o Ei pea muretsema kehakaalu pärast. o Toodet sisaldavad väherasvaseid komponente. o Väherasvas...

Informaatika → Informaatika
23 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

– Kohvi- või teetassid koos alustasside ja lusikatega, asetus komplektina – Koogi- või suupistetaldrikud asetatakse virnadesse suupistete lähedusse – Söögiriistad ja salvrätikud – Suupisted ja joogid asetatakse gruppidena Menüüsse kuuluvad • Küpsised • Pirukad • Koogid • Soolased küpsised • Kringlid • Salatid • Stritslid • Puuviljad • Tordid • Juust • Väikesed võileivad • Suupiste võileivad • Pähklid • Kuumad võileivad • Mandlid • Magusad võileivad • Kompvekid • Võileivatordid • Soojad suupisted Kohvi või tee lisanditeks pakutakse • Suhkur • Magusained • Rõõsk-koor • Piim • Sidrun • Mesi • Keedis Jookidest pakutakse Alkohoolsed joogid Alkoholita joogid

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Biskviittainas

vahuks ei lähe. KÜLM MENETLUS Külma menetlust tehes on raskuseks koogi ahju panemine, kuna on riskid, et tekib nn. veeviirg. Valeri küpsised Kirjeldus: Helepruun magusa maitsega biskviittaignast valmistatud küpsis, milles on tavaliselt rosinad ning pähklid. Tortide valmistamine Biskviittaigna valmistamisel saadakse ka tordipõhja. Tordipõhjaga valmistatakse nii väiksemaid kui ka suuremaid kooke. (Pulmatordid, suuremad sünnipäeva tordid jne.) Pulmatordid Suuremad pidustuse koogid Rullibiskviit Biskviittaignast valmistatud magustoit, mille sees võivad olla palju erinevaid täidiseid. Näiteks kohupiima täidisega, marjade või puuviljade maitselise täidisega jpm. Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level LINGID http://www.nami-nami.ee/recipe.php

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
26
pptx

Austria kultuur

sajandil kui üks toitvamaid ning maitsvamaid Euroopas  Eriti palju maitsvaid toite on pärit Viinist, kust need on levinud üle maailma.  Teraviljadest kasvatatakse rukist, nisu, otra, kaera  Palju kasvatatakse kartuleid ning umbes samu köögivilju, mis meilgi on tuntud.  Soojema kliima tõttu kasvatatakse Austrias rohkesti viinamarju ja puuvilju.  Toite valmistatakse rikkalikult või, koore ja suhkruga maitsestatult.  Kuulsad on paljud tordid, magusad saiad ja koogid. VIINI SAI VIINI ŠNITSEL VIINI LOOTSIKUD KLASSIKALINE VIINI ÕUNASTRUUDEL Õunastruudli koostiosad  3 suurt õuna(võib asendada pirniga)  1 apelsini riivitud koor või 1 sl kaneeli  2,5sl suhkrut+ 1sl suhkrut  1 muna  1,5dl peeneks hakitud pähkleid või mandlilaaste  50g võid (20.min asetada sügavkülma)  1sl sulavõid  1 lehtlavaš  2-3 röstsaiaviilust valmistatud saiapuru

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kutsehariduskeskuse infosüsteem

õppeaasta hakul avatakse hübriidauto õppeklass; 28.08.17 Millega tegeleb tugikeskus? Tugikeskuse eesmärk on õppijate, kursusejuhatajate, aineõpetajate, lastevanemate nõustamine ning toetamine; sõbraliku, teineteist mõistva, õppimist soodustava õpikeskkonna loomine. Milliseid täiendkoolitusi pakub KHK Teie poolt õpitavas valdkonnas? Fruktodisain Küpsetamiskoolitus. Kaunistused sokolaadist ja glasuurist Toiduhügieeni koolitus Küpsetamiskoolitus. Tordid I osa Suhkrulillede meistriklass II osa Karamellikoolitus algajale Küpsetamiskoolitus. Leib ja rukkijahust küpsetised Milliseid veebipõhiseid õppekeskkondi kasutatakse Tartu KHK-s? google drive moodli Kus on välja toodud õpetajate konsultatsiooniajad? Infokioskis; siseveebis Milliste huvitegevustega on võimalik koolis tegeleda? Loetleda need. võrkpall jalgpall korvpall lauatennis aeroobika laskmine õpilasesindus improkomöödia turundusklubi

Muu → Ainetöö
2 allalaadimist
thumbnail
44
pdf

Töölehed 1. klassile

AUTO AUTOD NUKK NUKUD JONNIPUNN JONNIPUNNID KLOTS KLOTSID PIPARKOOK PIPARKOOGID JÕULUD ILUS KUUSK ILUSAD KUUSED KUUSEL ON EHTED. MULLE MAITSEB PIPARKOOK. SEE KINK ON MINULE. SEE KINK ON ÕELE. SEE KINK ON VENNALE. SEE KINK ON ISALE. SEE KINK ON EMALE. TÖÖLEHT 12. POES Töölehed 4­5aastastele LEIB LEIVAD SAI SAIAD MESI TORT TORDID SEEN SEENED PIPARKOOK PIPARKOOGID PIIM VÕI VORST MA LÄHEN POODI. MA OSTAN SAIA JA JUUSTU. MIDA SINA OSTAD? MINA OSTAN PIIMA. MIDA SINA OSTAD? MINA OSTAN TORTI. TÖÖLEHT 13. SÜNNIPÄEV Töölehed 4­5aastastele SÕBER SÕBRAD TALDRIK TALDRIKUD KLAAS KLAASID TORT TORDID KALLIS KALLID PALUN. PALUN VÕTA! AITÄH. PALJU ÕNNE!

Eesti keel → Akadeemilise kirjutamise...
333 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

Uus toit peab olema alati puhtal taldrikul. Suurematel pidudel nagu pulm ja sünnipäev, ei pea nuge ja kahvleid alati uusi tooma - piisab taldriku vahetusest. 7. Kasutatud taldrik võetakse paremalt, puhas asetatakse lauale vasakult. 8. Söögid ja joogid muutuvad aste-astmelt raskemaks ja külmad road serveeritakse enne sooja toitu. 9. Salatid, supid, juust - neid ei serveerita kunagi teist korda. 10. Koogid ja tordid tuleb tükeldada enne lauda viimist. Või lauas. 11. Tarvitatud nõud korjatakse laualt alles siis, kui kõik liikmed on söömise lõpetanud. Toidu lõpetamisest annavad märku kella viie osuti suunas asetatud toiduriistad, see kehtib ka supi ja magustoidu puhul. 3.1 Roogade pakkumisjärjestus Roogade pakkumisjärjestus menüüs on jäänud muutumatuks XIX sajandi algusest alates.

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Sügavkülmutamine

Sügavkülmutamine Sügavkülmutamine on kiire ja lihtne toiduainete säilitamise viis Et külmutamine on parim viis liha või kala säilitamiseks, teab igaüks. Kuid külmutada võib veel paljusid muidki toiduaineid ja roogi. Erandiks on toores lehtsalat, tomat, sibul, küüslauk, murulauk, redis, rõigas ja kartul. Ka majonees, salatikastmed, keedetud munavalge, glasuuriga tordid ning beseeküpsised ei sobi külmutamiseks. Toiduainete ettevalmistamine sügavkülmutamiseks Köögiviljad - Tuleb kõigepealt puhastada ja pesta ning seejärel blaneerida, et hävineksid pinnafermendid, mis võivad toiduaine maitset ja aroomi halvendada. Selleks aseta köögiviljad sõelal kõigepealt 2-5 minutiks keeva vette ja siis jäävette, et katkestada käärimisprotsess. Puuviljad - Võib külmutada toorelt. Enne seda tuleb puuviljad pesta, puhastada ning kuivatada

Kategooriata → Tööõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Tsöliaakia

durum, · makaronid, graham, triticale, kuskuss), · hirss, riis, riisinuudlid, · rukki-, odra- ja · popkorn, riisileivad, · kaerasisaldusega leiva ja · gluteenivabast · saiatooted, manna, · jahust leivad, saiad, · nisujahust pastatooted, · küpsised, vahvlid, · küpsised, näkileivad · pirukad, tordid, müslid, · ja pastatooted · kliid, idud Piimatooted lubatud keelatud · Piim · Kohupiimakreemid ja · Keefir, juust, · jogurtid, mis sisaldavad · kohupiim, kodujuust, · keelatud teravilju, lahjad · jogurtid (mis · määrdejuustud, · ei sisalda keelatud sünteetiline · teravilja), hapukoor, · koor · piimasegud, rõõsk · koor, vahvlita jäätis Liha, kala,lihatooted

Meditsiin → Arstiteadus
29 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Võileivad

ketsup ja juust ning kõigepeale tuleb saiamütsike ja viinamari läbi suupistetiku. 8. Kihiline võileib(inglise teevõileib) Koosnevad kahest või mitmest üksteisele asetatud leivaviilust, mille vahele on asetatud või määritud mitmesuguseid toiduaineid. Aluseks on sepik, määrdeks või, sisuks on sink, sulatatud juust, paprika ja roheline sibul.Peale läheb jälle sepik, ilma määrdeta. Jälle peale sepik, kihiks sama nagu esimene kiht ja jälle peale sepik. 9. võileivatort Võileiva tordid on rohke kattega, rikkalikult kaunistatud ja tervikliku ilmega. Aluseks on 6 viilu röstsaia, Saia katteks on peale majonees vahustatud toor- juustuga.Siis panin tuunikala, kurgi-tomati kuubikud, siis jälle 6 viilu röstsaia,tuunikala ning majonnesi-toorjuustu segu. Jälle 6 viilu röstsaia, majoneesi-toorjuustu segu, hakitud muna ning kaunistatud maitserohelise, karikakra, tomati, kurgi, kalamarjaga ning peale raputatud veel hakitud till. 10.Lastepärane võileib

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
24
docx

EESTI LEIVATÖÖSTUS

õieti.Eesti Leivatööstuses on tänapäevased laborid ja head 10 töötingimused.Meeskond on abivalmis ja nad aitavad üksteist alati. 11 Kokkuvõte Ankeetküsitluse tulemusena jõudsin järeldusele ,et väga paljud vastajad eelistavad enne tellimist saada täpset ülevaadet toote valikust. Maheda maitselised tordid maitsevad rohkem ja ei eelistata väga magusaid torte.Martsipanist torte ostetakse ja tellitakse vähe ja pigem makstakse ikka kaardiga ,sest selline makseviis on kõige mugavam. Küsitluse põhjal selgus,et kaunistusmaterjalidena kasutatakse enamasti puuvilju,marju ja sokolaadikaunistusi. Mittesöödavatesse kaunistusmaterjalidesse suhtutakse negatiivselt ,kuna neid kasutatakse väga harva. Mulle meeldis see vastus,kus kaunistusmaterjalide

Toit → Toidutehnoloogia
21 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Austria

köögivilju, mis meilgi on tuntud. Liha valik on viimasel ajal kaldunud suuresti sealiha kasuks, veise ning lambaliha kasutamine on vähenenud. Soojema kliima tõttu kasvatatakse Austrias rohkesti viinamarju ja puuvilju. Toiduvalmistamisel on tunda tugevat saksa mõju. Toite valmistatakse rikkalikult või, koore ja suhkruga maitsestatult. Väga levinud on rammusad, sageli täidetud klimbid (Nockerln, Knödel, Spatzen) ja küpsised. Kuulsad on paljud tordid, magusad saiad ja koogid.Lihatoitudele lisatakse hästi mitmekesiselt köögivilju ja maitseaineid, sageli serveeritakse neid puuviljadega, eriti sidruniga. Austerlased võidavad toiduauhind oma valgete veinide ja kõrvitsaseemneõlidega. Mõlemat saab nautida Austria rahvusköögiga söögikohas, kuid tüüpiline kohalik rahvusroog koosneb tavaliselt rammusast supist, milles on nuudleid ja klimpe või kapsasupist, praeks on näiteks kuulus Wiener nitsel ja magustoiduks õunastruudel

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
5
doc

STAFÃœLOKOKK, KARBUNKUL, FURUNKUL

Sattudes organismid hakkab Stafülokokk tootma erilisi aineid ­ hemolüsiine, mis lõhustuvad rakkude struktuuri. Lisaks sellele toodab ta inimesele ohtlikke mürke, mis nõrgestavad immuunsüsteemi ning neutraliseerivad fagotsüüte (õgirakke). Stafülokokkide poolt enamlevinumad infektsioonid on nahamädanikud nagu furunklid, odraivad ja karbunklid ning ka toidumürgitused. Tema jaoks kõige sobivamad paljunemiskohad on konservid, rasvased salatid, tordid jms. Kui esineb nahalööve, seedehäired, kõhuvalu ja gaasid, siis võib kahtlustada, et inimene on nakatunud. Stafülokokkide kõige sagedasemad ohvrid on imikud, kelle organismi loomulik kaitse on nõrk ning ka puberteedieas olevad lapsed, sest siis neil muutub rasvkoe keemiline koostis ning sekreet ummistab rasunäärmete juhad. Võib tekkida akne ja ka muud nahaprobleemid. Võitluses stafülokokkidega kasutatakse kompleksset ravi: ühelt poolt hävitatakse ,,vastase

Meditsiin → Nakkushaigused
55 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kookide ja tortide retseptid

Koogid ja tordid 1. Charlote tort 1 kg.rullbiskviiti 2 pk.vahukoort 2 spl.zelatiini ½ kl.vedelikku(kompotivedelikku) Õuna,apelsini,ploomi jne...tükke Rullbiskviit lõigata ratasteks ja laduda kaussi ümberringi (mööda kausikülge) ja kausi põhja samuti, vahukoor valmis vahustada ja zelatiin lahustada vedelikus(lasta seista umbes pool tundi ja siis sulatada kuumutades seda kuumaveekausis, sealjuures segada) Lahustunud zelatiin segada vahukoorega, kogusaeg segades. Ka puuviljatükid segada sinna hulka. Saadud segu valada kaussi, kuhu olime ladunud ümberringi ja kausi põhja rullbiskviiditükid, ka keskele võib lisada võimalusel mõne rullbiskviidiratta. Siis panna külma seisma ja kui on tort tarretunud, kallata kausist välja ja kaunistada. 2.Banaanitort 100 g.võid 150 g.suhkrut 4 muna 150 g.jahu 1 tl.küps.pulbrit ...

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene köök

suupistete valmistamisel, lihasegudes, pliinide täidistena, taignates, klimpides ja teistes küpsetistes. LEIB JA TERAVILJAD. Tume ja raske täistera rukkileib, jämedast jahust nisuleivad ja kaerapuder on vene köögi põhitooted. Valik erinevaid pannkooke, kulebjaakad, nuudli- ja pärmitaignast klimbid, mis võivad olla küpsetatud, keedetud, praetud, täidetud ükskõik millega kapsast lihani, seentest puuviljadeni. Erinevaid kondiitri tooteid – magusad koogid, tordid, rullid, puuviljadega pärmitaignad on vähemalt teekõrvaseks. Leib on iseenesest nii tähtis, et seda kasutatakse kirikus õnnistamisel. Samuti on leib ja sool traditsioonilised teretulemast sümbolid. TOITUDE VALMISTAMINE.  Vene köögi omapäraks on suupistete üliküllus ja rikkalik valik. Külalistele pakutakse mitmesuguseid koduseid hoidiseid: hapendatud kapsast, õunu, seeni ja kurke, heeringat.

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Toidukaupade pakendamine ja säilitamine

Juust taignas 5.6. Külmutatud vareenikud 6. VALIKPAGARITOOTED 6.1. Pitsad ja pirukad 6.1.1. Pirukad 6.2. Pärmitaigen 6.3. Lehttaigen 4 6.4. Liivataigen, piparkoogitaigen 6.5. Pumatiga või sokolaadiglasuuriga kaetud ja pralinee või rasvakreemitäidisega kuival liivapõhjal või mandlibiskviidil valmistatud tordid ja koogid 6.6. Tordid, koogid ja rullbiskviidid: 6.6.1. ilma kreemita, sh tordipõhjad 6.6.2. munavalgepulbrist valmistatud kreemiga 6.6.3. taimerasvakreemiga 6.6.4. vahustuspastast ja keedise lisandiga valmistatud kreemiga 6.6.5. vanilliinikreemiga (keedukreemi asendaja kreemipulbrite baasil) 6.6.6. zeleega kaetud, külmutatud või kompotimarjadega 6.6.7

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
67 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Sügavkülmutamine- referaat

..... 7 lk Kasutatud kirjandus.......................................................... 8 lk Mis on sügavkülmutamine? Sügavkülmutamine on kiire ja lihtne toiduainete säilitamise viis Et külmutamine on parim viis liha või kala säilitamiseks, teab igaüks. Kuid külmutada võib veel paljusid muidki toiduaineid ja roogi. Erandiks on toores lehtsalat, tomat, sibul, küüslauk, murulauk, redis, rõigas ja kartul. Ka majonees, salatikastmed, keedetud munavalge, glasuuriga tordid ning beseeküpsised ei sobi külmutamiseks. Kui soovid säilitada marja (ka köögivilja) maitset, koostist, välimust ja toiteväärtust, siis külmuta see. Külmutamise ajal vesi jäätub ja mikroobide tegevus lakkab. Mida madalam on säilitustemperatuur, seda parem on see säilimise seisukohalt. Liiga pika säilitamise puhul võivad ensüümid rikneda, samuti ei talu rasvased ained säilitamist nii hästi kui vähemrasvased. Üldiselt võib öelda, et nii marjad,

Toit → Toidutehnoloogia
17 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Äriplaan: kookide ja tortide müük

suur, minu turuosa peaks kujunema kookide müümisel. Nõudlus on aastaringne. 2) Konkurents Konkurendid on suuremad poeketid, kellel on suur valik erinevaid küpsetisi. Samuti on mõned eraisikud, kes teevad ise eritellimusel kooke jms. (Nt: Maxima, Selver.) Minu tooted erinevad selle poolest, et klient saab ise valida erinevate täidiste, kujunduse ning suurusega tordi. 3)Ettevõtte tooted ja teenused Kui kliente on piisavalt saab tooteid ka juurde lisada, nt: pirukad jms. Koogid ning tordid on täpselt sellised nagu klient ise soovib, klient saab tellida tordi kasvõi enda pildiga, saab valida täidiste, otsustada kujunduse ning suuruse vahel. Et alustada tootmisega tuleb kõigepealt taodelda tegevusluba, järgida hügieeninõudeid. Toodet on võimalik müüa hinnaga, mis tagab ettevõttele kasumlikkuse, selleks tuleb lihtsalt toidu algmaterjale (jahu, suhkrut, muna, või , sool) osta hulgiladudest kuna seal on see odavam. 4)Tootmis- ja teenindusprotsessid

Majandus → Äriplaan
14 allalaadimist
thumbnail
7
docx

E - ainet uurimistöö

(tahke ja jäätis, närimiskummi. stabilisaator. kõhulahtisust. siirup) E 414 Kummiaraabik Maiustused, nagu sitked Paksendaja, Pole teada. nätsukommid, stabilisaator. karastusjoogid. E 170 Kaltsiumkarbo Leivad, väikeleivad, Valge. Pole teada. naat ja tordid, jäätised, Pinnatoiduvärv kaltsiumvesinik maiustused, vitamiinid , karbonaat ja muud tabletid. paakumisvasta ne aine, happesuse stabilisaator. E 422 Glütserool Hommikuhelbed, Niiskusesäilitaj Pole teada. Suurel hulgal

Toit → Toiduainete õpetus
60 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Pagar

1. ÜLDANDMED ETTEVÕTTE KOHTA 1.1 Ettevõtte täpne nimetus ja aadress 1.2 Juhtimisstruktuur Juhataja Pagar Praktikant 1.3 Põhitoodete nomenklatuur Väikesaiad Magusad saiad päritaignast: kreemi-, rummi-, moosisai, mooni-, kaneeli-, halvaarull, kohupiimakorp. Pärmitaignast pirukad: kapsa-, porgandi-, viineri-, lihapirukas. Soolased saiad pärmitaignast: juust-, pitsarull, võiroos. Kringlid, tordid ja koogid vastavalt tellimusele. 1.4 Tootmismaht Päevas toodetakse umbes 200 ühikut toodet, kogus oleneb ka päeva tellimustest. Kuna 5 ettevõte toodab ka vastavalt tellimustele, on iga päev kogused erinevad, kuid keskmiselt toodetakse kuus: väikesaiu 4000 tk, torte ja kringleid 30 kg. 1.5 Ettevõttes kasutatav tooraine ja materjalide kirjeldus Nisujahu, tüüp 550.

Muu → Praktika aruanne
15 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Harilik vanill kui tähtis maitseaine

August Kitzbergi nimeline Gümnaasium Harilik vanill kui tähtis maitseaine Referaat Koostaja:Aiki Urm 9.b klass Juhendaja: Kristi Saksniit Viljandimaa 2018 Sisukord Sisukord.................................................................................................................................2 Sissejuhatus............................................................................................................................3 Taim ja selle viljade töötlemine............................................................................................3-4 Lõhna ja maitse tugevus, vanilliin..........................................................................................4 Ajalugu...................................................

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kutsestandard, kutseoskused ja eetiline väärtusperspektiiv

a) leivad ­ rukkileivad, teraleivad, peenleivad, koorikleivad, rahvusleivad b) kuivikleivad ­ näkileivad, galetid, kuivikud, c) barankad d) saiad ­ lauasaiad, röstisaiad, magusas saiad, terasaiad, pikad saiad, kuklid e) sepikud ­ sepikud f) kringlid ja pärjad ­ kringlid, pärjad, stritslid g) pooltooted ­ pizzapõhjad, tordipõhjad, korvikesed, taignad h) pirukad ­ magusad pirukad, soolased pirukad, rasvaküpsetised i) väikesaiad ­ väikesaiad 6.2. KONDIITRITOOTED a) tordid ­ kohupiimatordid, vahukooretordid, sufleetordid, jogurtitordid, puuviljatordid, biskviitkreemitordid, sefiiritordid, beseetordid, liivataignatordid, lehetaignatordid, vahvlitordid jt b) keeksid ­ keeksid c) koogid ­ plaadikoogid, rõngaskoogid, väikekoogid d) rullbiskviidid ­ rullbiskviidid e) küpsised ­ soolased küpsised, magusad küpsised, vahvlilehed, kreekerid KASUTATUD KIRJANDUS 1. www.kutsekoda.ee 2. www.eetika.ee 3. www.consumer.ee

Toit → Pagar-kondiiter
42 allalaadimist
thumbnail
3
docx

E-ained - tähis, nimetus, leidumine

Lagrits. Ei teata. E 162 Betaniin Punane. Peedivärv .Looduses esinev aine. Jäätised, maitsestatud hapupiimatooted, saiakesed, magustoidud, karastusjoogid, maiustused. Ei teata. E 163 Antotsüaanid Puna-sinine värv, sõltub pH-st. Looduses esinev aine. Jäätised, marmelaadid,magustoidud, karastusjoogid, maiustused. Ei teata. E 170 Kaltsiumkarbonaat ja kaltsiumvesinikkarbonaat Valge. Pinnatoiduvärv, paakumisvastane aine, stabilisaator. Leivad, väikeleivad, tordid, jäätised, maiustused, vitamiinid ja muud tabletid. E 171 Titaandioksiid Valge. Mozzarella-juust, saiakesed, maiustused, vitamiinitabletid ja kapslid. Ei teata. E 172 Raudoksiid ja - hüdroksiidid Kollane, kollakaspruun, punakaspruun, must. Maiustused, saiakesed, paljud medikamendid ja vitamiinid. Võib tekitada nahareaktsioone medikamentide värvainena. E 173 Alumiinium Hõbedane. Saiakeste ja kookide kaunistused Kahtlustatakse, et alumiinium tekitab

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

toodetest lisandid) Järelroad: · Soojad magustoidud (pannkoogid, magusad pudrud, vormiroad, pudingud, puuviljamagustoidud, magusad supid) · Külmad magustoidud (värked puuviljad, puuviljasalatid, kompotid, magusad supid, kissellid, tarretised, keedetud ja toorvahud, kreemid. · Külmutatud magustoidud (jäätised,porfeed, sorbetid) · Koogid, tordid jt. Küpsetised · Järelroogade lisandid (magusad kastmed) Joogirühmad: · Kuumad joogid - kohv, tee, kakao · Külmad joogid ­ piimatooted (piim,pett,keefir,joogijogurt) mahlad ja mahlajoogid, siirupijoogid (morsid), veed, karastusjoogid · Leiva- ja saiatooted, pirukad ja plaadikoogid, väikesaiad Toidukordade menüü koostamine Hommikusöök:

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Alice´s Adventures in Wonderland

caterpillar - tõuk throne – troon polite - viisakas jurymen – vandemees/ žürii liige conversation – vestlus trumpet - trompet opposite – vastand prison - vangla appear – ilmuma wildly - metslikult grin - suur naeratus tarts – tordid explain – seletama nonsense – mõttetus argue – vaidlema hatter – kübarsepp fan – lehvik trial - kohtuprotsess

Keeled → Inglise keel
2 allalaadimist
thumbnail
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

Menüü on koostatud vastavalt sellele. Tuleb arvestada inimese maitse ja ostuvõimega. Kohvikus toimub teenindamine baarileti kaudu iseteenindamisega. Tellitavad road tuuakse lauda ning koristatakse kasutatud nõud. Suuremate ürituste korral toimub teenindamine ka majas lisalettide kaudu. Kondiitritsehhis valmivad saiakesed, pirukad ja plaadikoogid. Väikese ruumi tõttu ei ole võimalik valmistada pidevalt torte, seega on tordid ettetellimisega. Enamus torte valmistatakse konkreetse soovi järgi, näiteks ettevõttete logodega tooted, lastele lastepärased tordid, arvestada tuleb ka tellija maitset. Valmistatavate toodete sortiment kohvikus on väga suur, lihtsatest toitudest kuni peente suupisteteni välja. Pidevalt tuleb uusi tooteid katsetada ja klientidele pakkuda. Paide sümbol on süda, täiesti loomulik, et selleks puhuks kohvik juurutas südameküpsise retsepti.

Majandus → Töö-ja palgakorraldus
370 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Toitumine spordis

suures osas valgusünteesil. Treeningu käigus aktiveeritakse valgusünteesi protsess, kuid kui toiduga ei saa sportlane piisavalt uusi valke, siis treeningu efekt väheneb. Toit peaks sisaldama taimse ja loomse päritoluga valku enamvähem võrdses koguses. Süsivesikute valikul tuleb meelde jätta, et tarbida tuleb süsivesikuid mida sisaldavad leib, riis, täisteratooted, kaerahelbed, nisuhelbed, herned, oad, banaanid, õunad jne. Hoiduda tuleks süsivesikutest mida sisaldavad kommid, tordid, limonaadid jne. Süsivesikuid soovitatakse tarbida kohe esimestel tundidel peale treeningut. Aedvili ja puuvili on rikkad ka tervisele kasulike bioaktiivsete ainete poolest. Rasvarikastest toiduainetest tuleks kohe peale treeningut hoiduda, kuna need raskendavad teiste toitainete omastamist. Toitumisele lisaks on sportlastele oluline ka vedeliku tarbimine. Uurimused on näidanud, et kui kehakaal vedeliku kaotuse läbi langeb 2%, siis kehaline töövõime väheneb selle tulemusena umbes 20%

Toit → Toitumisõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

VENE KÖÖK

lihasegudes, pliinide täidistena, taignates, klimpides ja teistes küpsetistes. · Leib ja teraviljad. Tume ja raske täistera rukkileib, jämedast jahust nisuleivad ja kaerapuder on vene köögi põhitooted. Valik erinevaid pannkooke, kulebjaakad, nuudli ja pärmitaignast klimbid, mis võivad olla küpsetatud, keedetud, praetud, täidetud ükskõik millega kapsast lihani, seentest puuviljadeni. Magusad koogid, tordid, rullid, puuviljadega pärmitaignad on vähemalt teekõrvaseks. Leib on iseenesest nii tähtis, et seda kasutatakse Maitsestamine · Maitsestatakse vähe, veidi tilli, küüslauku, suhkrut, hapet (äädikat) ja veel veidi võid. Tuntuimad Söögid Ja joogid · Seenesalat, kapsaleherullid, pealinnasalat ehk Olivier' salat, puljongid, uhhaad, hapukapsasupid, borsid, seljankad, rassolnikud,

Toit → Rahvusköök
21 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Pähklid

TALLINNA TEENINDUSKOOL PÄHLKLID referaat Annili Pill 021K Juhendaja: Milvi Kasemäe TALLINN 2010 1 Sisukord Pähklid.............................................................................................................................................3 Sarapuupähkel.................................................................................................................................3 Kreeka pähkel...................................................................................................................................4 India pähkel........................................................................................................................................5 Maapähkel...........................................................................................................

Toit → Toiduainete õpetus
35 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Praktika aruanne: Krooni Selver AS

Tartu Kutsehariduskeskus Ärindus- ja kaubandusosakond Kristi Tamm PRAKTIKA Praktika aruanne Juhendaja Vaike Vetka Tartu 2014 Kristi Tamm SISSEJUHATUS Läbisin praktika Krooni Selvers AS, minu praktika juhendajaks oli müügijuhataja Marit Kalinkin Praktika toimus F. G. Adoffi 11, Rakvere. Praktika kestis 200 akadeemilist tundi . Praktika eesmärgiks oli kinnitada ja rakendada koolis õpitud oskusi ja teadmisi.Ülesanneteks oli arenada praktilisi kutse-ja erialasi oskusi ning kujundada välja õiged kutse-ja erialased hoiakud ja väärtused.Pratikal puutusin kokku mitmete töödega:letiteenindamine,kassapidamine ja kubaväljapanek. Kristi Tamm 1 SELVERI ISELOOMUSTUS Selver on Eestis tegutsev super- ja hüpermarketite kett, mis kaupleb peamiselt toidu- ja esmatarbekaupadega. Selver on AS Tallinna Kaubamaja tütarettevõte, registreeritud kaub...

Majandus → Kaubandus
87 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TOURESTI KÃœLASTUS

Wicca menüüst võib leida näiteks spinati täidisega nõgese ravioolid kui ka kuusevõrsetega marineeritud pardirind. Lavendel Spa Hotelli Spa Hotel Lavendel asub Tallinna külje all, looduslikult kaunil Viimsi poolsaarel. Meri ja supelrand jäävad hotellist 10-minutilise jalutuskäigu kaugusele. Hotelli esimesel korrusel on uus ja avar 120-kohaline kohvik Cafe Lavendel.Eriliseks teevad kohviku kohapeal küpsetatud värsked saiad, pirukad, tordid. Samuti tervislikud smuutid, jäätisekokteilid jpm. Hommikuti serveeritakse kohvikus hommikusööki, seejärel a la carte menüüd. Tööpäeviti kell 11-15 on kohvikus avatud mõnus ja tervislik lõunasöögi bistroo. Laupäeviti saavad nii kohalikud elanikud kui hotelli külalised nautida kohvikus elavat muusikat. Suvel on avatud 30-kohaga väliterrass. Laste käsutuses on eraldi nende jaoks sisustatud meeleolukas ja hubane lastemängutuba

Varia → Kategoriseerimata
1 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Vene rahvusköök

lihasegudes, pliinide täidistena, taignates, klimpides ja teistes küpsetistes. 2.5.Leib ja teraviljad. Tume ja raske täistera rukkileib, jämedast jahust nisuleivad ja kaerapuder on vene köögi põhitooted. Valik erinevaid pannkooke, kulebjaakad, nuudli- ja pärmitaignast klimbid, mis võivad olla küpsetatud, keedetud, praetud, täidetud ükskõik millega kapsast lihani, seentest puuviljadeni. Erinevaid kondiitri tooteid ­ magusad koogid, tordid, rullid, puuviljadega pärmitaignad on vähemalt teekõrvaseks. Leib on iseenesest nii tähtis, et seda kasutatakse kirikus õnnistamisel. Samuti on leib ja sool traditsioonilised teretulemast sümbolid. 2.6. Maitseained Maitsestatakse vähe, veidi tilli, küüslauku, suhkrut, hapet (äädikat) ja veel veidi võid. 2.7. Toitude valmistamine Vene köögi omapäraks on suupistete üliküllus ja rikkalik valik. Külalistele pakutakse

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

maitseainetega, sulavõiga. Järgmisena vahustatud munavalge. Vormi, vesivannil. 43. võileivad, liigitus- alusena võib kasutada: leib, kuivikud, näkileib, sepikud, sai, kukleid. Määrded: pehmendatud või, võideks, toorjuust, kohupiim, majonees, v nenest valmistatud segud. Katted: liha, vorstid, kalad, munad, juustud, köögiviljad, puuviljad. LIIGITUS: *lihtsad võileivad, * einevõileivad, * suured einevõileivad, * rullvõileivad, * väikesed võileivad, *kokteilivõileivad, * võileiva tordid, * kihilised võileivad, *torn ehk püramiidvõileivad. 44. salatid, liigitus- liigitatakse: temp. Järgi (külmad, soojad). Tehnoloogia järgi( toor, sega, kokteilisalatid). Serveerimisviisi järgi(segatud ,segamata salatid, kastmega ülevalatud salatid). 45. kohvi, kohvijoogid- 1l vee kohta 30-50g einekohvi, keskmise kangusega 60-80g, kange 100-120g. Vee temp 92-97. 46. tee, teejoogid- 1l vee kohta 10g puru. Roheline tee 80 kraadi. 47

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Light-tooted

piimatoodete kasutamisel väheneb veelgi toidu vitamiin D sisaldus, mis on vajalik kaltsiumi imendumiseks. Siin on võimaluseks piima rikastamine vitamiiniga D. 10 Muud ,,light" tooted · Majoneesid ja salatikastmed · Margariinid ja rasvasegud · Lihatooted · Hommikuhelbed ja müslid · Kalatooted · Konservsupid, koogid, tordid, kompotid jt. Kokkuvõte Ülekaalulisus muutub kogu maailmas aasta-aastalt üha valusamaks probleemiks. Kaaluprobleemi ei paranda ka light toodete tarbimine, pigem süvendab seda, kuna kunstlikke magusaineid sisaldavat toiduainet tarbides ei teki täiskõhutunnet. Ostjas tekitatakse tunne, nagu ta võiks taolist toodet süüa lõputult, ilma ohuta oma kehakaalule või tervisele. Kui

Toit → Toitumisõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Magustoidud konspekt

Võib valmistada ka veini ja sampuse baasil. Mahl segatakse suhkruga lastakse veidi külmuda. Poolkülmunud massile lisatakse puudersuhkruga vahustatud munavalged ja mass vahustatakse. Lastakse natuke veel külmuda ja vahustatakse uuesti. Külmutatakse jälle. Granite- tooraineteks vedelik ja jää,mis omavahel segatakse, külmutatakse ja siis purustatakse. Konsistentsilt rabedam kui eelmised. Pakutakse ka tihti vahekäiguna. Koogid, tordid, küpsetised- siia alla kuuluvaid võib ülesse lugeda terve lehekülje klassikuid, lisaks veel kokkade variatsioonid ja erinevad fantaasiad. A la carte võib pakkuda kooki kas portsjonina valmistatud või lõigatult suurest plaadikoogist. Suurt osa toidu ja eriti magustoidu puhul mängib tema väljanägemine. Nii võib ka kõige lihtsam plaadikook saada täiuslikuks magusroaks koos õige lisandi ja huvitava serveeringuga.

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Pearoog Idee pearoas lõhet kasutada tulenes sellest, et lõhe on väga tervislik ja maitsev kala. Sellele lisatud köögiviljasegu annab kokku suurepärase pearoa arvestades minu kliendi soove ja vajadusi. Peamised märksõnad: tervislikkus ja kergus. Köögiviljasegule lisatud mascarpone juust annab toidule kreemja ja maheda maitse. Dessert Kuna minu klient peab lugu madala kalorsusega toidust, siis langesid magustoidu valikust välja koogid, tordid ja kreemid. Ning otsustasin tarretise kasuks. Pisut sai patustatud kasutades sokolaadi, kuid see täidab eelkõige kaunistuse rolli, kuna süüakse eelkõige ju silmadega. Tarretiste valik tuleneb kliendi maitse-eelistustest. 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga Portsjoni kaal 196/25 Valmistatavaid portsjoneid

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

*järjekordade vältimiseks on laual mitu alguspunkti, sageli ka mitu erinevat lauda jookidele, juustudele, kohvile jne. *mitme liini serveerimisel kaetakse liinid identselt ja sümmeetriliselt. *laua alguspunktis on taldrikud, siis serveeritakse grupit:külmad kalatoidud,lihatoidud,salatid,kuumad kalatoidud,kuumad lihatoidud jne. *noad ja kahvlid ning salvrätid kaetakse kas laua alguspunkti või kõige viimasteks *kohvi pakkudes serveeritakse tordid ja koogid enne kohvitasse. *kui kohvi pakutakse iseteenindavast termosest serveeritakse kohv enne kooki( koogi kõrvale jäetakse piisavalt ruumi koogitaldriku toetamiseks) *salatid hakitakse piisavalt peeneks, välditakse kõvast taignast korvikesi. Käitumine selvelauas *selvelaua algus on seal, kus on tühjad taldrikud, mitte seal kus on hõrgutised. *käi laua juures vähemalt 6 korda. *võta taldrikule vähe korraga, lao väikesi lühjakesi päripäeva.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Türgi

Huvitav on aga see, et kõik küpsised ja ka sokolaadid on enamasti pähklitega. Igal pool on neil pähklid, ka keekside ja kodus küpsetatud vormisaiade sees. Kui on aga soov midagi erilist nautida, siis tuleb kätte võtta Türgi maiustuste retseptiraamat või seada sammud lähimasse pagaripoodi, mille lettidelt õhkab vastu värskete küpsetiste lõhn. Valik on hingemattev. Kuna türklane kohupiima ei tunne, siis on koogid ja tordid pigem erinevate kreemidega, banaani, suhkrustatud kastani ja sokolaadiga, pisikesed pirukad aga täidetud oliivide, juustu ja köögiviljadega. Minu lemmik on rohelise läätse täidisega pirukas. Kuulsad Türgi maiused Maiustuste hulgast on kõige kuulsam baklava, mis on pähklipuruga kihiline krõbe koogike suhkrusiirupis. Baklava-sorte on väga palju ja maitse sõltub jällegi kvaliteedist. Näiteks kvaliteetse suus sulava pistaatsia-baklava kilohind jääb 500 krooni kanti.

Psühholoogia → Psühholoogia
21 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Sportlase toitumine

areng pole nii kiire kui treener ja sportlane tahaksid. Süsivesikute valikul tuleb silmas pidada, et tarbitaks just komplekssüsivesikuid ­ leib, nuudlid ­ spagetid, riis, täisteraproduktid, täisteraleib, teraviljatooted kartulid, kaerahelbed, nisuhelbed, müslid, herned, oad, banaanid, õunad, kiivid, kuivatatud puuvili, puuviljamahl, spordijoogid, ja hoidutakse lihtsatest süsivesikutest ­ kommid, tordid, koogid, limonaad. Süsivesikuid tuleks tarbida kohe esimestel tundidel peale treeningut, kuna siis on süsivesikute ladestamine lihastes ja maksas kõige intensiivsem. Hoiduda tuleb treeningujärgselt kohesest rasvarikkast toidust. Rasvrikkaid toiduaineid tarvita alles peale esimest treeningujärgset toidukorda, kuna need raskendavad teiste toitainete omastamist. Muidugi on neid soovitusi noortel raske jälgida, sest peibutavad

Toit → Toitumisõpetus
80 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun