Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"bruto" - 247 õppematerjali

bruto - 10>keskmine Ülesanne On antud risttahukakujuline telliskivi mõõtmetega a, b, c ning ristkülikukujuline ava mõõtmetega x, y (kõik suurused on positiivsed reaalarvud). Koostage VBA-funktsioon, mis teeb kindlaks, kas kivi mahub läbi ava nii, et kivi tahk libiseb mööda ava serva (s.t. kivi ei tohi olla "viltu").
bruto

Kasutaja: bruto

Faile: 0
thumbnail
10
xlsm

Eel, pea- ja magusroog

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 - 0,000 0,000 0,000 -

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
4
xlsx

Kalkulatsioonikaart

Eksamijuhendi lisa nr 4 Triin Määrits TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjone kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 0.000 0.000 0.000 0.000 2 0.000 0.000 0.000 0.000 3 0.000 0.000 0.000 0.000 4 0.000 0.000 0.000 0.000 5 0.000 0.000 0.000 0.000 6 0.000 0.000 0.000 0.000 7 0

Toit → Toit ja toitumine
12 allalaadimist
thumbnail
3
xls

Palga bruto, Neto arvutamine

PALGA TEISENDAMINE BRUTOST NETOKS Tulumaks 21,0% (2006. aastal 23 %) Töötuskindlustusmaks, töövõtja osa 2,8% Töötuskindlustusmaks, tööandja osa 1,4% Kogumispensioni II sammas 2,0% Sotsiaalmaks 33,0% Maksuvaba miinimum kuus 2 250 kr Brutopalk 10 800 kr Tulumaksu- Töövõtja Tööandja Kogumis- vaba Töötus- töötus- Kogumis- Maksu- töötus- Sotsiaal- pension miinimum kindlustus Brutopalk kindlustus pension vaba kuus Tulumaks Netopalk kindlustus maks Palgakulu ja ja ja 10 800 302 216 2 250 1 687 8 595 151 3...

Majandus → Finantsarvestus
161 allalaadimist
thumbnail
3
xlsx

Palgad

Välja makstav netopalk( maksuvaba tulu (2250 kr/kuus)sissearvestatud) nimi brutopalk(kr) netopalk(kr) Palgafond(firmal)-kuu jooksul välja makstavate palkade 1)Mai 10000 8151 Brutopalk-palk,kus pole veel makse maha arvestatud. 2)Kadri 5000 4 312,00 Töötuskindlustusmaks-(tööandja) 3)Anu 9956 8 117,00 Sotsiaalmaks-on pensionikindlustuseks ja riikli 4)Kevin 15000 11 991,00 Töötuskindlustusmaks-(töötaja)-2,8% 5)Markus 7400 6 155,00 Tulumaks-on füüsiliste ja juriidiliste isikute sissetulekul 6)Mihkel 8504 7 003,00 Netopalk-palk,kus on maksud maas 7)Jaanus 20100 15 907,00 1)Palgafond: 13 440,00 2)Palgafond: 6 720,00 Sotsiaalmaks: 3 300,00 ...

Majandus → Majandus
28 allalaadimist
thumbnail
3
xls

Statistika kodutöö

KESKMINE BRUTO- JA NETOKUUPALK Eesmärk: Vaadelda keskmise bruto- ja netopalga muutusi viimase nelja aasta jooksul kolmes peamises tegevusvaldkonnas-ehitus,finantsvahendus ja haridus.Hõlmatud on töölepingu, teenistuslepingu ja avaliku teenistuse seaduse alusel töötajad. Andmed on saadud statistika kodulehelt www.stat.ee. Aasta 2004 2005 2006 2007 Tegevusala Ehitus Finantsv. Haridus Ehitus Finantsv. Haridus Ehitus Finantsv. Haridus Ehitus Finantsv. Haridus Keskmine brutokuupalk, krooni7468 14998 6475 8480 16384 7219 10075 16915 7949 13020 21205 9393 Keskmine netokuupalk, krooni5811 11282 5084 6730 12588 5793 8058 13120 6474 10392 16499 7633 Kesk...

Matemaatika → Majandusmatemaatika
93 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Ühiskonnaõpetuse mõisteid vol 2

eelarve ­ eeldavate tulude ja kulude arvutlus eelolevaks perioodiks, defitsiidiga eelarve ­ eelarve, milles kavantatavad kulud on suuremaad kui eeldatavad tulud, ühishüve ­ teenus, rajatis, õigus vms, mille olemaolu on kasulik kõigile õhiskonna liikmetele, sotsiaalmaks ­ maks, mida tööandja peab maksma riikliku pensionifondi j haigegassase igalt väljamakstud palgalt 33% (otsene maks), tulumaks ­ maks, mida võetakse üksikisiku või ettevõtte tulult 21% (otsene maks), proportsionaalne tulumaks ­ tulumaks, mille suurus protsentides jääb samaks, sõltumata maksustatava summa suurusest, progresseeruv tulumaks ­ tulumaks, mille suurus protsentides on seda suurem, mida suurema summa pealt seda makstakse, käibemaks ­ iga kauba või teenuse ostmisel lisanduv 20% maks (kaudne maks), aktsiisimaks ­ kaudne maks, millega võidakse maksustada teatud kaubagruppe, et piirata ülemäärast tarbimist, valuuta ­ konkreetses riigis kehtiv rahasüsteem ja rahaühik,...

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Lillkapsapüreesupp

Toidu nimetus: Ühe portsjoni kaal: Vajaminev kogus (portsjonite arv): Sisesta brutokaalud !!! Külm- ühik töötlus- 10 1 Toorained (kg, l, tk) 10 BRUTO kao % NETO BRUTO 1 NETO 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000 0.000

Toit → Retseptid
15 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

kliendivajaduste , toidukorra ja toidu olemusega ( kerge salat või toitev magustoit Kohandamine Kalkulatsiooni koostakse olemasoleva retsepti põ internt,jne) Retseptis toodud kogused teisendatakse kg/L Kogused kirjutatakse x bruto lahtrisse Määratakse porstjonikaal ning arvutatakse portsjo väljatulek ei pruugi sobida meie vajadustega Arvutatakse omahind a müügihind suurköögi õpik l Retsepti kaal Valmistamise kaal

Toit → toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Maksud, maksed, toetused

. Ühiskonnaõpetuse loeng. Maksud, maksed . Riigi kulutused heaolule Maksud Maks on õiguaktiga (seadusega või seaduse alusel valla- või linnavolikogu määrusega) riigi või kohaliku omavalitsuse avalik-õiguslike ülesannete täitmiseks või selleks vajaliku tulu saamiseks maksumaksjale pandud ühekordne või perioodiline rahaline kohustus (Maksukorralduse seadus (MKS) §2). Maksude kehtestamise peamine eesmärk on tagada riigi toimimiseks vajalike rahaliste vahendite olemasolu. Teatavatel juhtudel võib maks olla ka riigi sotsiaal- ja majanduspoliitika kujundamise vahendiks (näiteks soodustada maksupoliitika kaudu loodussäästlikku tarbimist jms). Maksud laekuvad kas riigieelarvesse või sihtotstarbelisse fondi. Nt. sotsiaalmaksust makstakse 13% riiklikuks ravikindlustuseks ja 20% pensionikindlustuseks (sealhulgas kohustusliku kogumispensioni süsteemi jaoks) vajaliku tulu saamise eesmärgil. Peamised tulumaksusüsteemid on: 1. Astmeline e. progress...

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
35 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Töötuskindlustus

soovil, töötu surma, vanaduspensioniikka jõudmise või ennetähtaegse vananemispensioni määramise tõttu 3. Kui töötu ei lähe vähemalt kord kolmekümne päeva jooksul või töötule määratud ajal tööturu ameti piirkondlikku osakonda vastuvõtule ja töötul puudub minemata jätmiseks mõjuv põhjus 4. Kui töötu keeldub mõjuva põhjuseta talle pakutud sobivast tööst NETO JA BRUTO ARVUTAMINE Neto on see palk, mis me saame kätte, bruto kajastub meie töölepingus. N-neto B ­ bruto TM ­ tulumaks 21%-0.21 TK ­ töötuskindlustus 0,6% =0.006 P II ­ sammas ­ 2%=0.02 Maksuvabamiinimum ­ 2250.- N=B ­ TM-TK-PII TK= 0.006 ×B PII = 0.02 × B TM = (B-2250-TK-PII) × 0.21 N= B- (B-2250-0.006×B ­ 0.02×B) × 0.21 ­ 0.006×B ­ 0.02 ×B 10770 N 8520 1789,2 215,4 64,62 B -8760 TÖÖLEPING Kohustuslikud kokkulepped (asjad, mis peavad töölepingus kirjas olema):

Majandus → Majandus
21 allalaadimist
thumbnail
112
xlsx

Äriplaani tabelid

TULUD 2015 Jaanuar Veebruar Märts Aprill Jõusaal 3720 4092 4297 4383 Rühmatreeningud 2480 2728 2864 2922 Solaarium 496 595.2 625 637 Masaaž (15% käibelt) 150 150 158 161 Toidulisandid (15% käibelt) 232.5 232.5 244 249 KOKKU 7079 7798 8188 8351 TULUD 2016 Jaanuar Veebruar Märts Aprill Jõusaal 5215 4954 4954 4954 Rühmatreeningud 3476 3303 3303 3303 Solaarium 986 1035 1035 1035 Masaaž (15% käibelt) ...

Majandus → Majandus
80 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Kalkulatsioonikaart näidis

KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Ühepajatoit Ettevõte nimi VKHK kuupäev 01.04.2009 omahind 3,90 Portsjoni kaal 0,150 kg müügihind 14,00 Portsjoni arv 10 l/kg hind 25,98 Koostaja Tooraine bruto 1-le ühik kao % neto 1-le bruto x-le neti x-le ostunind hind kartul 0,077 35 0,050 0,769 0,500 3,18 0,24 porgand 0,038 20 0,030 0,375 0,300 5,08 0,19 kaalikas 0,040 25 0,030 0,400 0,300 5,08 0,20 kapsas 0,032 22 0,025 0,321 0,250 3,31 0,11

Toit → Catering
156 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kalkulatsioonid

Toidu nimetus: Vürtsikas porgandi- ja apelsinisupp Portsjoni kaal: 0,3 Valmistatavaid portsjoneid: 6 Retsepti kaal Kao % (külm) Toiduained Ühik (kg/l/tk) 1 bruto 25% Porgand kg 0,125 16% 1 sibul kg 0,015 33% 2 apelsini kg 0,066 võid kg 0,005 jahvat. koriandrit kg 0,001

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Ülesanded ettevõtluses

Ülesanded Tiina Liiv Ülesanne nr 1 Andmed: Juhataja 1000 eur bruto Klienditeenindajad 2x 811 eur bruto Nooremklienditeenindajad 2x590 eur bruto Preemia 1x kvartalis 10%palgast kõigile Eelmise aasta palgakulu PK kui täideti plaan II ja IV kvartal? Sotsmaks 33% ja töötuskindlustus 0,8 PK=BP+SM+TK1 PK=BPx1,338 1000 st10%=100 aastas juhataja bruto 12200 811 st10%= 81,1 aastas klienditeenindajad bruto 2x 9894,2 590 st10%= 59 aastas nooremklienditeenindajad bruto 2x 7198 PK=(12200+19788,4+14396)x1,338=62 062,37 euri palgakulu. Ülesanne nr 2 Andmed: Tellimus 2000 ratast n Fikseeritud kulu 51129 euri FK Muutuv kulu tk kohta 240 euri MK Müügihind 1 rattal 320 euri H Millise koguse juures saavutatakse kasumilävi? Kui palju teenitakse kasumit tellimuse täitmise korral? T= n X H = 640000 64000 ­ 531129= 108,871 KKu = FK +n X MK = 531129 n= FK: (H-MK) = 639,11

Majandus → Ettevõtlus
1 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Saksamaa maksusüsteem

sissetulek · VI= teine töökoht Protestantliku või Rooma- katoliku kiriku liikmed- vähemalt 8-9% kuusissetulekust Tööandja/Töötaja Kohustuslik kogumispension: 9,45%/ 9,45% Tervisehoid: 7,3%/ 8,2% Töötuskindlustus: 1,5%/ 1,5% Töövõimetuskindlustus: -/ sõltub (maksustamise klassist, laste arvust) · IV maksustamise klass · Kohustuslik pensionisammas · Protestant · Tervisekindlustus BRUTO: 3695 eurot BRUTO: 3695,00 -tulumaks 645,58 -solidaarsusmaks 24,93 -kirikumaks 36,27 -kogumispension (9,45%) 349,18 -töötuskindlustus (1,5%)55,43 -tervise kindlustus 291,91 -töövõimetuskindlustsu 37,87 =NETO 2253,83 Maksukoormus kokku: 1441,17 ehk 39% bruto palgast Sakslase maksukoormus VS eestlase maksukoormus BRUTO: 3695,00 -tulumaks 645,58 BRUTO: 3695,00 -solidaarsusmaks 24,93 -kogumispension 73,90

Majandus → Majandus
3 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Kolme käiguline menüü kalkulatsiooni tabeliga

Kolme käiguline menüü Porgandi-õunasalat portsjoni kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta ToiduainedÜhik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h porgand kg 0,025 20 0,02 0,05 0,04 0,00 kr õun kg 0,017 12 0,015 0,034 0,03 0,00 kr õli l 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr maitseained kg 0,005 0 0,005 0,01 0,01 0,00 kr apelsinimahl

Toit → Kalkulatsioon
134 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kodutöö 5 rahandus

ANDRI KAAREMÄE 154819IABB Kodutöö 5 Leibkond Valitud leibkonnaks on üksi elav keskealine meesterahvas, kes töötab täiskohaga IT-erialal spetsialistina. Peamisteks tööülesanneteks on firmadele infotehnoloogiliste lahenduste koostamine. Võimalus töötada ka kodus. Palk 1600 eurot kuus bruto. Päevas töötab 8 tundi, bruto tunnipalk 10 eurot. Söömine kodus Üksi elaval meesterahval kulub toidu ostmiseks ning ise valmistamiseks ligi 250 eurot kuus. Ise süüa tehes kulub ühe toidukorra valmistamisele ligi 30 minutit. Kokku tuleks päevas valmistada vähemalt 3 korralikku toidukorda. Seega kuluks päevas toidu valmistamisele 1h 30min. Seega toiduvalmistamise asemel nädala sees tööd tehes teeniks sama ajaga kuus 300 eurot. Söömine väljas

Majandus → Majandus
9 allalaadimist
thumbnail
6
ods

Grillitud põrsa sisefilee

ROOG Grillitud põrsa sisefilee ürtidega kuupäev 8.2.10 ettevõte väljatulek portsjoni omahind 37,08 kasumi % portsjoni müügihind koguhind portsjonite arv x külmt kao % TOORAINE bruto ühik neto x bruto Põrsa sisefilee 1,385 kg 35 0,900 0,000 Haraputk 0,002 kg 0,002 0,000 Basiilik 0,002 kg 16 0,002 0,000 Tüümian 0,002 kg 0,002 0,000

Toit → Kalkulatsioon
43 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Majandusmatemaatika I kodune töö 3

Andmed Brutopalk 1200 eur Tulumaksu määr 21% Tulumaksuvaba miinimum 144 € kuus Pensionikindlustusmakse (2% brutopalgast) ehk 24 eur Töötuskindlustusmakse (2% brutopalgast) ehk 24 eur Tulumaks = (Bruto -Maksuvaba- Pensionikindlustus-töötuskindlustus) x tulumaksu määr Tulumaks 211.68 Netopalk = Bruto -Tulumkas - Pensionikindlustus-töötuskindlustus Netopalk 940.32 B) Tulumaks Ilma pensionita Tulumaks = (Bruto -Maksuvaba- töötuskindlustus) x tulumaksu määr Tulumaks 216.72 Netopalk = Bruto -Tulumkas -töötuskindlustus Netopalk 959.28 ilma pensionita Vastus: Netopalk kogumis pensioniga liitudes on 940,32 eurot ja ilma liitumata on 959,28 eurot Ülesanne 2 Kasutades eelmises ülesandes toodud maksumäärasid ja eeldades, et isik on liitunud mõne

Majandus → Majandusmatemaatika I
24 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

1. FRITEERITUD MAKRAPULGAD SALSAGA Bruto Neto 1. Lõika makrapulgad kolmeks tükiks. makrapulgad 100g 100g 2. Valmista taigen mineraalveest, soolast ja nisujahust Taigen ning lõpuks lisa vahustatud munavalged. nisujahu 60g 60g 3. Kasta krabipulgad taignasse ja prae rohkes õlis. mineraalvesi 60ml 60ml 4. Kastmeks pese ja puhasta küüslauk, paprikad ja sibul. munavalge 1tk 30g 5

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kalkulatsioon müügihind toiduportsjonil

Maitseürtide ja maitseainete koguseid ei pea märkima. Kuidas märkida ühikud: vedelikud kirjutate liitrites toiduaineid kilodes munad tükk/kg maitseürdid tükk Bruto kaal märgitakse kolm kohta peale koma. Bruto kaalus märgistatakse muna tükkides aga neto kaalus märgitakse kg. Bruto ja neto on ühesuguse kaaluga N: kuivained, vedelikud Lahtrisse kao % kirjutatakse % külmtöötlemisel tekkinud kadu. Külmtöötlemis kao % = bruto ­ neto * 100 brutoga Kuumtöötlemiskadu See kao % on toitudel ja toiduainetel, mida on vaja ennem serveerimist kuumtöödelda. Mida suurem on kogus, seda väiksem on kuumtöötlemiskadu. Kuumtöötlemiskao % = (neto kokku ­ valmistoit) * 100 % neto kokku Kuumtöötlemiskaod on keetmisel ja hautamisel väiksemad, kui küpsetamisel ja praadimisel. Valmistoidu kaal ümardatakse ümmarguseks, peab lõppema 0 või 5.

Toit → Kalkulatsioon
43 allalaadimist
thumbnail
4
xlsm

VBA 1 Programmid hargnemisega

Ülesanne Kirjutage VBA-funktsioonid tulbadesse "Saada" ja "Hinnang" väärtuste arvutamiseks. Vt. Harjutus6_loogika.xlsx Palgaleht Maksuvaba miinimum 144,00 Tulumaks 21,0% Töötuskindlustus- makse (töötaja) 2,8% Kogumispension Nimi Bruto palk (%) Saada Hinnang Jaan 600,00 2% #REF! #REF! Juhan 100,00 1% #REF! #REF! Anne 2 500,00 0% #REF! #REF! Mari 1 560,00 2% #REF! #REF! Keskmine palk: 1 190,00 Hinnangu arvutus Kui brutopalk on rohkem, kui 10 alla keskmise, on palk väike

Informaatika → Informaatika
19 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

2007 TOIDU NIMETUS TOORSALAT portsjoni kaal 75/2 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Retsepti kaal kaal Hind 18% ta Ühiku Retsepti Jrk Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind h 1 Hiina kapsas kg 0,015 33 0,010 0,030 0,020 7,63 kr 0,11 kr 2 õun kg 0,028 30 0,020 0,056 0,040 7,75 kr 0,22 kr 3 ananassikompott kg 0,040 50 0,020 0,080 0,040 15,50 kr 0,62 kr 4 apelsin kg 0,030 33 0,020 0,060 0,040 12,03 kr 0,36 kr

Toit → Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
8
xls

Tehnoloogiline kaart

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Guljass sealihast tilli kartulitega ja porgandi salatiga portsjoni kaal 130/500/30 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 18% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 25 abasealiha tükk kg 0,113 0,085 0,227 0,170 16 Koorega sibul kg 0,021 0,018 0,043 0,036 Toiduõli l 0,005 0,005 0,010 0,010 Nisujahu kg 0,006 0,006 0,012 0,012

Toit → Toit ja toitumine
42 allalaadimist
thumbnail
6
xls

KALKULATSIOONIKAART- munapuder ja muu vajalik

http://www.nupi.ee/ rdade võrdlustabel Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind km- ta Ühiku jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind 1 Muna tk/kg 0,750 0,038 0,000 0,000 0,00 2 Saiajahu kg 0,032 0,032 0,000 0,000 0,00 3 Piim 2,5% l 0,100 0,100 0,000 0,000 0,00 4 Või kg 0,008 0,008 0,000 0,000 0,00

Toit → Kalkulatsioon
26 allalaadimist
thumbnail
4
xlsx

Kalkulatsioonikaardi spikker

jkn Toiduained ühik kao% bruto neto 2 bruto 2 neto 0.00 0.000 0.000 0.00 0.000 0.000 0.00 0.000 0.000 0.00 0.000 0.000 0.00 0.000 0.000 0.00 0

Toit → Toitlustusettevõtete...
14 allalaadimist
thumbnail
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

TOIDU NIMETUS Porgandi-apelsinisupp 1. ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku koguse TOIDUAINE ühik 1 bruto kao % 1 neto x bruto x neto hind hind porgand kg 0,055 20 0,046 0,275 0,230 5,50 0,30 apelsin kg 0,030 40 0,021 0,150 0,105 15,50 0,47 mugulsibul kg 0,014 17 0,012 0,070 0,060 13,58 0,19 õli l 0,002 0,002 0,010 0,010 22,42 0,04

Toit → Toitlustus
188 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Matemaatika kodutöö 2

Ülesanne 1 Toote nõudlust kirjeldab mudel p(q)=-q+150. Kulufunktsiooni konstrueerimiseks uuriti ettevõtte kulusid, millest selgus, et püsikulud on 1800 eurot kuus ning tootmismahu suurenedes 50 ühiku võrra suurenesid kulud 500 euro võrra. a) Koostage funktsioon, millega saaks kirjeldada kasumi sõltuvust tootmismahust. Kulufunktsioon: C(q)= CF + Cvq Cvq=500/50ühikut C(q)=1 800+(500/50)q=1800+10q Tulufunktsioon: R(q) = q*p p(q)=-q+150 R(q) =q(-q+150)= -q2 +150q Kasumifunktsioon: P(q) = R-C P(q)= -q2 +150q-1 800-10q= - q2 +140q-1800 Vastus: kasumi sõltuvust tootmismahust on - q2 +140q-1800. b) Kui praegune tootmismaht on 40 ühikut, siis milline peaks olema minimaalne tootmismaht, et kasum oleks praegu saadavast 25% suurem? P(q)= - q2 +140q-1800 P(40)= (-40)2+140*40-1800=1600+5600-1800=5400 ( kui toodame 40 ühikut) (5400*25%)+5400=1350+5400=6750 (oodatav kasum) 6750=-q2+140q-1800 -q2+140q=4950 q = = = 70 Vastus: 70 peaks olema minimaa...

Matemaatika → Matemaatika ja statistika
161 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Majandusmatemaatika ja statistika spikker

=jaehind (netohind, hind ilma käibemaksuta) Jh=Oh+P +käibemaks (eestis 20%) Km =müügihind(lõpphind, brutohind) Mh=Jh+Km Palgaarvestus: Neto=bruto-tulumaks-pensionikindlustus-töötukindlustus NT=Bt-TM-Pk-Tk Tulumaks=(Bruto-maksuvaba-pensionikindlustus-töötuskindlustus)xTm määr TM=(Bt-Mv-Pk-Tk)xTm määr Palgafond=bruto+sotsmaks+töötuskindlustus(tööandja) Pf=Bt+SM+Tkt Tm vaba miinimum: 2250, Pensionikindlustus: 2% brutost, Töötuskindlustus(töövõtja): 2,8% bruto, Töötuskindlustus(tööandja): 1,4% brutost, Sotsiaalmaks: 33% brutopalgast, Tulumaks: 21% brutost Lihtintress: I=rkn, r-intressimäär, n-perioodide arv, I-intressitulu, K=k+I=k+rkn=k(1+rn), K-lõppkapital, K=rn(1+r(n-1)/2) Liitintress: K=k(1+r) astmel n, Perioodiliste sissemaksete korral: K=px(1+r)astmel n-1/r, Kui kantakse ühekordselt algkapital: K=k(1+r)astmel n+px(1+r)astmel n-1/r

Matemaatika → Matemaatika ja statistika
202 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toiduidee koostamine arvutis

pearooga magus ahvatlus. Maguroa juurde pakun kohvi. Tehnoloogilised kaardid TOIDU NIMETUS Hautatud sealiha õuna kastmes ja kaalika-porgandivormiga portsjoni kaal 390//300/90 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hin Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 5 Sealiha (filee) g 250,000 237,500 500,000 475,000 või g 10,000 10,000 20,000 20,000 õli g 10,000 10,000 20,000 20,000 30 õun g 60,000 42,000 120,000 84,000 Kaste

Informaatika → Arvutiõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Ürituseplaneerimine

ettevõte VKHK kuupäev 11.11.2008 omahind 16,83 väljatulek 1,000 l/kg/tk müügihind kasumi % koostaja nimi Triin Tammik brut TOORAINE/KOMPONENDID o ühik kao % neto Bruto X-le Neto X-le Ostuhind Hind Suitsukalafilee 0,010 kg 0 0,010 0,10 0,10 80,30 8,03 Muna 0,004 kg 0 0,004 0,04 0,04 19,24 0,77 Õun 0,004 kg 12 0,004 0,04 0,04 5,80 0,23

Toit → Kokandus
209 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

Tehnoloogiakaardid Koostas: Kristel Tilk Eelroog Roa nimetus: TOMATISUPP MASCARPONE Kuupäev: 04.11.2009 TOORJUUSTUGA Alus: Moderne Itaalia köök alla Bocca Tooraine: Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % p/g p/g 2 p/g 2 p/g 1. Mugulsibul 16 30 25 60 50 2. Küüslauk 22 2 1,5 4 3 3. Porgand 25 40 30 80 60 4. Seller, värske 10 17 15 33 30 5. Oliivõli 15 15 30 30 6

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
18
pdf

Liha-kala kaonormide tabel

TOIDUAINETE KÜLMTÖÖTLEMIS KAONORMIDE TABEL KARTUL Külm- Kuum- Valmis- Neto Bruto töötle- töötle- toote Toiduaine nimetus g g miskadu miskadu kaal % % g Toores puhastatud kuni 1 septembrini 125 20 100 - 100 Puhastatud, keedetud kuni 1 septembrini 133 20 106 6 100 Toores puhastatud: 1.sept.- 31. okt. 133 25 100 - 100 1.nov.- 31

Toit → Tooraine õpetus
25 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Tehnoliigiline kaart

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
2 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

3.Tehnoloogilised kaardid 3.1 Eelroog TOIDU NIMETUS SUVINE SUITSUKANASALAT valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti Valmistamise Hind kaal kaal 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 1 X x Ühiku Retsepti bruto neto bruto neto hind hind 5 Hiina kapsas kg 0,031 0,030 0,062 0,060 1.70 0,11 Konservmais kg 0,030 0,030 0,060 0,060 1.79 0,11 4 Suitsutatud broileri kg 0,063 0,060 0,126 0,120 2.80 0,35 kintsuliha 2 Anasnassikuubikkud kg 0,025 0,024 0,050 0,048 1.83 0,09

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Keskmine brutokuupalk ja kuutööjõukulu töötaja kohta põhitegevusala järgi 2010-2014

EESTI MAAÜLIKOOL Põllumajandus- ja keskkonnainstituut Keskkonnakaitse Keskmine brutokuupalk ja kuutööjõukulu töötaja kohta põhitegevusala järgi 2010-2014 Iseseisev töö õppeaines ,,Majandusteaduse alused" Juhendaja: Birgit Maasing Tartu 2016 Sissejuhatus Valisin teema ,,Keskmine brutokuupalk ja kuutööjõukulu töötaja kohta põhitegevusala järgi 2010-2014" kuna antud teema pakkus mulle sellel hetkel kõige rohkem huvi. Valisin just 2011-2014 aasta andmed, kuna need olid kõige uuemad andmed Statistikaameti kodulehel. 1. Mõisted Brutopalk- töövõtja töötasu, millelt ei ole tehtud mahaarvatusi. Hõlmab tasu tegelikult töötatud aja eest, keskmise töötasu alusel arvutatud tasud ja kompensatsioonid (nt palga säilitamine puhkuse ajaks) ja mitterahalise tasu (loonustasu). Vastand: netopa...

Majandus → Majandusteaduse alused
9 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Toidukoguste arvutamine

TOIDU NIMETUS: MUSTIKA PLAADIKOOK portsjoni kaal g 150g valmistatavaid portsjoneid kokku 10 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto 1 Jogurt 2% (mustika) kg 0.020 0.02 0.200 2 Või kg 0.020 0.02 0.200 3 Suhkur kg 0.026 0.0255 0.255 4 Jahu kg 0.048 0.048 0.480 5 Sooda 6 Vanillisuhkur PEALE 7 Musikad (külmut

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Kolmekäiguline õhtusöök kahele

4 SPINATI- JA BROKOLISUPP portsjoni kaal 180g valmistatavaid portsjoneid kokku : 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta x x Ühiku Retsepti Jrk. Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto bruto neto hind h 1 Oliiviõli kg 0,002 0,002 0,004 0,004 80,00 kr 0,16 kr 2 Või kg 0,004 0,004 0,008 0,008 48,00 kr 0,19 kr 3 Sibul kg 0,010 0,008 0,020 0,016 8,40 kr 0,08 kr 4 Küüslauk kg 0,003 0,002 0,006 0,004 89,00 kr 0,27 kr

Toit → Kokandus
280 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Rahvusköök

Viljandi 2008 Eelroog India TOIDU NIMETUS kartulisalat portsjoni 0,130 kaal valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Valmistamise Hind Retsepti kaal kaal 18% ta Retsept Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto Ühiku h ih 30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg 0,100 0,099 0,200 0,198 26,00 kr 2,60 kr 0% Sool Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 7,00 kr 0,01 kr 0% Jahv

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kalkulatsiooni näidis töö.

Portsjone 3-4 Toidu nimetus : Kanasal t sinuhalli tusjuust uga Portsjon ite kaal: 178g Portsjon i müügihi nd: 82 kr Portsjon ite arv kokku: 4 Retsepti kaal Valmistamis kaal Hind 20%-ta Jr k Kao 1 Retsepti Km-ga nr Toiiduained Ühik % 1 bruto neto x bruto x neto Ühiku hind hind hind 0,0 1 Sinihallitsujuust kg 0,0375 38 0,150 0,150 126,08 kr 4,73 kr 151,30 0,0 2 Täisteraleib kg 0,025 25 0,100 0,100 23,83 kr 0,60 kr 28,60 0,0

Toit → Kalkulatsioon
160 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eelroog: Õuna-sellerisalat  

portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto hind h 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 0.07 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € 0.10 € - €

Toit → Toitlustus
7 allalaadimist
thumbnail
4
xls

2. eelroog

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Õuna-sellerisalat portsjoni kaal 0.150 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 15 õun kg 0.071 0.060 0.141 0.120 0.85 € 30 juurseller kg 0.071 0.050 0.143 0.100 1.42 € kaste kg 0 lahja majonees kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.73 € 0 hapukoor kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.28 €

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tehnoloogiakaart

Tehnoloogiakaart Koostas: Greta Põldsam Roa nimetus: Kamapallid mustade sõstarde ja röstitud Kuupäev: 15.10.09 kaerahelvestega Alus: Praktiline kulinaaria Tooraine: kamajahu Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % p/g p/g p/g p/g 1. Kamajahu 250 g 250 g 2. Hapukoor 200 g 200 g 3. Kohupiim 150 g 150 g 4. Mesi 4 sl 4 sl 5. Liköör Vana Tallinn 5 cl 5 cl 6. Külmutatud 100 g 100 g mustadõstrad 7. 8. 9. 10. 11. 12

Toit → Kokandus
86 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoit: Pirnipuding

kokku 2 Hind 20% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 2 bruto 2 neto hind h 0 riivsai kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.56 € 0.08 € 0 tume šokolaad kg 0.030 0.030 0.060 0.060 9.01 € 0.45 € demerera 0 suhkur kg 0.025 0.025 0.050 0.050 0.87 € 0.08 €

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Magustoit

Mai 2006 Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Pirnipuding portsjoni kaal 0.140 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20% ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind 0 Riivsai kg 0.020 0.020 0.040 0.040 1.56 € 0 tume šokolaad kg 0.030 0.030 0.060 0.060 9.01 € 0 demerera suhkur kg 0.025 0.025 0.050 0.050 0.87 € 0 või kg 0.020 0.020 0.040 0.040 0.97 € 0 vahtrasiirup kg 0.022 0.022 0

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Laste toitumine

Segumahl *Magustoit: Mustikakissell kohupiimaga 7 2.2. TEHNOLOOGIAKAARDID Tehnoloogiakaart Koostas: Roa nimetus: Püreesupp suitsujuustuga Kuupäev: Alus: Tooraine: Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % 2 p/g 2 p/g 4 p/g 4 p/g 1. Porgand 20 55 44 2. Kartul 35 100 65 3. Suitsujuust 8 50 46 4. Rõõsk koor (10%) 50 50 5. Puljongikuubik(köögi 1 1 vilja) 6. Vesi 124 124 7. Sool 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
17 allalaadimist
thumbnail
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

TOIDU NIMETUS: Gaavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonidega portsjoni kaal 120g//100/20 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto 45 Lõhefilee, nahaga kg 0,030 0,017 0,060 0,033 10 Jääsalat kg 0,035 0,032 0,070 0,063 5 Ruccola 0,020 0,019 0,040 0,038 5 Värske kurk kg 0,025 0,024 0,050 0,048

Toit → Kalkulatsioon
107 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

portsjoni kaal g 150 valmistatavaid portsjoneid kokku 60 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind km- ta Retsepti Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto Ühiku hind hind Riis(sõmer) kg 0,040 0 0,040 2,400 2,400 0,610 0,024 Vesi l 0,110 0 0,110 6,600 6,600 0,000 Puljongikuubik(köögivilja) kg 0,002 0 0,002 0,120 0,120 8,300 0,017 Külmutatud köögiviljad (hernes,mais) kg 0,050 0 0,050 3,000 3,000 1,500 0,075 Sool

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kalkulatsiooni kaart

HALVAATORT RETSEPT NR. 1 Portsjoni kaal (kg): 1,000 Valmistatavaid portjoneid: 5 Retsepti kaal Tootmise kaal Jrk. Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto 5 bruto 5 neto Ühiku hind Koguse hind Põhi 1 Muna tk/kg 4 0,200 20 1,000 1,01 kr 20,20 kr 2 Peen suhkur kg 0,128 0,128 0,640 0,640 13,20 kr 8,45 kr 3 Nisujahu kg 0,090 0,090 0,450 0,450 6,17 kr 2,78 kr 4 Jahvatatud mandel kg 0,018 0,018 0,090 0,090 72,00 kr 6,48 kr

Toit → Kokandus
156 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun