Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kondiitri" - 97 õppematerjali

kondiitri - ja veinitööstuses, IX. Läiklehist mahooniat on tore kasutada väikeaedades, pisematel haljasaladel grupiti või üksikpõõsana. Sobib nii pinnakattetaimeks kui madalaks hekiks.
thumbnail
11
pptx

Kondiitri tarvikud

Kondiitri tarvikud. Snezana Härma. Irina Mjasnikova. KO-13KV Kandik alumiinium, kuldne Mõõdud: 310x480, Üleskäänatud servad Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kondiitrispaatel teraga 17 cm Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Konserviavaja Rst viimistlus, max. Purgikõrgus 40 cm, Kinnitub lauale pingutiga Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Koogipõhja lõikur 44 cm Clic...

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

AS Kalev / esitlus

AS Kalev Chocolate Factory Koostaja: Angeelika Sooba Õpetaja: Marek Pirbe Kalvei ajaloost. 1806 Eesti kondiitri tööstuse sünd. Asus tol ajal Pikal tänaval. 1864 Georg Stude ostab ja laiendab kondiitri äri. Muuhulgas tellis Stude ärist regulaarselt maiustusi ka Vene keisri õukond. 1921 Kondiitriäri saab nimeks Kawe. 1948 1. aprillist sai Kawe uueks nimeks kondiitritoote vabrik Kalev. (Punanekompu, Kalev) 2006 aastal tähistas Kalev oma 200at sünnipäeva! Kondiitri ja pagari tooted. Et laiendada oma tootevelikut, sisenes AS Kalev läbi oma tütarettevõttjate 2004. aastal pagari ja kondiitriturule. Kalev pakub oma klientidele laias valikus pagari ja

Muu → Ainetöö
17 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Praktika aruanne Juhendaja: Aleksander Reineberg Maarika Reineberg, kokk Särevere 2009 Sissejuhatus Praktikale minnes ei kujutanud ma üldse ette, mis mind ees ootab. Esimesel päeval tundus mulle, et ma ei saa hakkama, kuna harjumine uue kohaga ja uute inimestega võttis aega. Inimesed, kellega ma koos töötasin olid kõik tegelikult väga sõbralikud. Praktikal õpetati mulle, kuidas tehakse parimaid kondiitri tooteid ja ka palju teisi huvitavaid ja põnevaid toitude valmistamise võimalusi. Kogemusi praktikal olles sain väga palju. Ettevõtte struktuur Õdus pubi asub vahetult Narva mnt ääres, Tallinnast 81 km, Rakverest 18 km kaugusel. Pubis on 30 kohta, kamin ja terrass. Koduselt maitsvad toidud, omavalmistatud juurvilja ja kartuliga, võimalus broneerida sünnipäevadeks ja muudeks istumisteks. Pubis on ka väga soodsad hinnad! WiFi leviala ning kaardiga maksmise võimalus. Praktikast

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Avalduse näidis - kandideerimine

com 53535353 Hr Koit Hämarik AS Kuldne Kuu Näituse 247 10101 TALLINN Avaldus Lugesin Eesti Ekspressi tööpakkumiskuulutusest, et seoses töömahu suurenemisega vajate kokka. Olen töötanud kaks aastat Tikkri Pubis kokana ning oman väärtuslikke erialaseid teadmisi ja praktilist oskust. Käesoleva aasta jaanuaris läbisin Väike-Maarja Kutsekeskuses kutseeksami ja omandasin koka ja kondiitri kutsetunnistuse. Soovin kasutada oma teadmisi ja oskusi uues tööalases väljakutses, töötades Teie Aktsiaseltsis kokana. 08.03.2012 Lisa: CV 1 lehel 1 eks

Kirjandus → Kirjandus
133 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Menüü koostamine

Roogade valik oleneb sündmusest ja tellija soovidest. Pidusöögi pakkumine: 1. Täieliku pakkumisega- Toidu käike võib olla sellisel juhul palju 6-10. 2. Osalise pakkumisega- Pannakse külmad road lauale, siis tuuakse praad ja hiljem magus. Käike võib olla 3-5 või 3-6 3. Püstijala vastuvõtt- Rikkalikus valikus väikeste portsjonitena külmad suupisted, kondiitri tooted, mida saab süüa püsti seistes, kahvliga lusikaga või siis tiku otsast, käest. Pidusöögi menüüsse kuuluvad roogadega sobivad alkohoolsed joogid. Pidusöögi menüü võib panna igale külaisele lauale. Roogade järjekord toidu kaardis Roogade järjekord standandkaardis ja menüüs on erimaades erinev. Paljudele kultuuridele omane klassikaline roogade järjekorra põhimõte pärineb 1880 aastast. Alustatakse kergematest külmadest roogadest

Kategooriata →
38 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Metsandus , puidutööstus, põllumajandus,kalandus ja toiduainete tööstuse kokkuvõtte

Mehaanilise alla käivad : lauad, prussid, spoonid jne. Keemilise alla käivad : Tselluloosi tootmine millest valmistatakse pappi ja paberit. Põllumajandus, kalandus ja toiduainete tööstus · Toorained tulenevad põllumajandusest ja toiduainete tööstusest. · Toiduainete tööstuse alla käivad : liha, teraviljad, piim, vorst, leib, jahu, sai, kohupiim, jäätis jms. · Toidainete tööstused võivad olla : piimatööstus, lihakombinaadid, kondiitri tööstus, kala tööstus , alkoholide ja karastusjookide tööstused.

Geograafia → Geograafia
37 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Süsivesikud ehk sahhariidid

Süsivesikud ehk sahhariidideks nimetatakse orgaanilisi aineid, mis koosnevad C, H, O ning milles H ja O vahekord on nagu vees H2O. Üldvalem CnH2nOn ehk Cm(H2O)n polühüdroksükarbonüülühendid Liigitus: Monosahhariidid ehk Oligo ehk di-sahhariidid Polüsahhariidid monoosid C6H12O6 ­ glükoos C12H22O11 nC6H12O6 -> (C6H10O5)n + C6H12O6 ­ fruktoos C6H12O6 + C6H112O6 -> nH2O C12H22O11 + H2O Tärklis, tselluloos Keemilised omadused: glükoosi eeskujul 1) -CHO rühma tõttu oksüdeeruvad a) b) Cu(OH)2 ­t->CuO+H2O 2) Redutseeruvad H2 toimel 3) Reageeri mineraalhapetega ja hüdroksiididega, kus 4 ja 5 C asendatakse metalli ja happega moodustavad estreid. 4) Käärimine a) C6H12O6 -> 2C2H5OH + ...

Keemia → Keemia
41 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Muna

Võrreldavad Jaanalinnu muna Vutimuna Kanamuna omadused Kollakas valge Kirjud, pruunika Munakoore värvus värvusega sõltub kanade tõust. Värvus Munakanatõugudel on tavaliselt valged, muna- liha- ja lihakanatõugudel rohkem pruunikad munad Keskmine kaal 1,5- Keskmine kaal 10- Keskmine muna kaal 1,8kg 11g on 60-62g Kaal Palju vettt, valgud, Vutimuna valgud on Keskmise suuruse...

Toit → Toiduained
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne pagari erialale

Firmast AS Pihlaka eelkäija kooperatiiv nimega Pontsu asutati aastal 1989. Sortimendis olid pirukad, saiakesed. 1992 aastal kohe pärast rahareformi avati esimene kauplus ja hiljem ka kohvik Rakveres Seminari tn. 25a. Samas majas hakati tegema kondiitri- ja kulinaariatooteid. 1993 aastal asutati AS Pihlaka. Firma omanikud on eestlased. Aastal 2000 avati müügilett Tallinnas Õismäe tee 107 asuvas Bentoni kaubamajas, kus on esindatud peaaegu kogu Pihlaka sortiment. 2001 aasta algul valmis Rakveres Parkali tänavas EURO-nõuetele vastav tootmistsehh. Samas majas asub AS Pihlaka kauplus-kohvik ja kontor. Kohvik suudab kohapeal toitlustada kuni 55 inimest korraga. Enne külla minekut saab läbi astuda ka samas majas tegutsevast ilusalongist ning kaasa osta maitsekas lillekimp eimesel korrusel asuvast lilleletist. 2005 aasta suvel avati teine AS Pihlaka esindus Tallinnas Sõprus...

Toit → Pagar-kondiiter
136 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kutsestandard, kutseoskused ja eetiline väärtusperspektiiv

Rauno Loik TALLINNA TEENINDUSKOOL Kutsestandard, kutseoskused ja eetiline väärtusperspektiiv Rauno Loik 031PK TALLINN 2011 1. MILLISEID TEADMISI, OSKUSI JA ISELOOMUOMADUSI ON SELLES AMETIS VAJA? Pagar-kondiiter peab tundma tooraine sortimenti, kvaliteeti, toiteväärtust ja kasutusvõimalusi. Ta peab oskama teha nisu-, rukki- ja segujahust tainaid (mure- ja liivatainast, biskviit-, keedu-, leht- ja pärmitainast, õhulist tainast, piparkoogitainast). Samuti peab ta oskama valmistada mitmesuguseid , täidiseid, katteid ja kaunistusi. Kindlasti on oluline tunda tööks vajalikke seadmeid ja töövahendeid. Pagar-kondiiter peab oskama määrata pool- ja valmistoodete kvaliteeti, teadma tervisliku toitumise p...

Toit → Pagar-kondiiter
42 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

MAXIMA esitlus

Nii linna ­ kui ka maapiirkonna ,,MAXIMA X" kauplustes on ühtne tootepaigutus ja saalisüsteem. Suurlinnade mikrorajoonide ja suuremate linnakeste (12­13 tuhat elanikku) ostjaskonna jaoks on loodud ,,MAXIMA XX" kauplused. Konkreetse regiooni või riigi suurimad kaubanduskeskused kannavad nime ,,MAXIMA XXX". Selliste hüpermarketite külastajaid ootab ees kõige suurem kaubavalik, milles sisaldub kuni 65 000 nimetust eri toiduaineid ja tööstuskaupu. Kauplustes avatud pagariäri ning kondiitri ­ ja kulinaariatsehh pakuvad võimalust ka kohapeal valmistatud toiduaineid osta. "Aitäh" kaart MAXIMA missioon ja visioon MAXIMA missioon: on kergendada inimeste igapäevaelu, maksimaalset kasu, rahuldada nende igapäeva vajadusi laiatarbekaupade järele. MAXIMA plaanid tulevikuks: olla liidriks jaemüügikaubanduses Balti regioonis ja igas eraldis võetud riigis, rajoonis, linnas ja tänaval. Optima Linija Optima Linija toidu- ja tarbekaubad on ALATI madala hinnatasemega.

Majandus → Majandus
20 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Soojusõpetus

Milliste elukutsete puhul on eduka tegevuse aluseks head soojusõpetusalased teadmised ja oskused? Andra Kirotaja 9.klass Paljudes elukutsete valdkondades on oluline tunda ja teada ühe või teise elemendi või keha omadusi. Tihti peale kuulub nende omaduste hulka mõisted nagu "soojuspaisumine", "sulamistemperatuur" jne. Niisiis on soojusõpetusalaste teadmiste olemasolu vajalik edukaks tegevuseks nii mõnelgi erialal. Toon järgnevalt mõned näited. Teedeinsener Teedeinsener projekteerib liiklussõlmi, teid, ja sildu ning korraldab nende ehitus-, teehoolde- ja remonditöid. Teedeinsener võib spetsialiseeruda maanteede ja tänavate, sildade ja viaduktide ning raudteede ehitusele või hooldele. Seejuures ongi oluline teada soojuspaisumise seaduspärasusi mingi kindla detaili juures objektil- olgu selleks siis paisumispilu silla ja teetammi vahel või raudtee rööbaste ja raudbetoonliiprite ko...

Füüsika → Soojusnähtused
8 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

OÜ Linerel

OÜ Linerel Karina Stepanjan Sissejuhatus Mina sooritasin oma Tartu ettevõttes praktika OÜ Linerel Ajavahemikus 07.10.2013-08.11.2013,maht oli 200 tundi. Tööpäev algas kell 8.00 ja lõppes kell 16.00 Praktikale püstitatud eesmärgid: - Arendada kiirust ja osavust. - Saada meeskonnatöö kogemust. - Tutvuda leiva tegemisega. - Leiva tegemise õppimine. Ettevõte tutvustus LINEREL OÜ Muutke teksti laade Teine tase Ringtee 2, 51013 Tartu Kolmas tase Tel: +372 736 2157 Neljas tase Ettevõtte töö toimub kolmes Viies tase tsehhis: leiva-saia-, kondiitri- ja väikesaia tsehhis. Tooraine ja materjalid Jahu Vaniljekreemipulber Margariin Munapulber Pärm Iiris...

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Riskianalüüs

Kool Nimi ANALÜÜS Riskianalüüs Juhendaja Tartu 2015 Sissejuhatus. Töö toimub siseruumis, kondiitri väikses tsehhis. Pildil on näha, et kõik on puhas ja omal kohal. Selline peab olema töökoht, et ennetama õnnetusi ja igasuguseid riske. Nr. Ohutegur Esinemiskoht Ohustatud isikud Riskitase Jangealune, töölise 1. Ebatasesed pinnad Tööline Madal ümbrus 2. Müra Masinate kasutamine Tööline Kõrge

Muu → Riski- ja ohutusõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Kaupade märgistus

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Mario Madisson KAUPADE MÄRGISTUS Lõputöö / uurimustöö Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2013 SISUKORD 1.Tunnustatud Eesti Maitse..................................................................... 1 2.Tunnustatud Maitse...............................................................................2 3. Roheline toode......................................................................................3 4. Parim toiduaine.....................................................................................4 5. Mahemärk..........

Toit → Toiduaineõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Lääts (Lentil)

Lääts (Lentil) Lääts kuulub kaunviljade hulka, üheaastaste rohttaimede perekonda, liblikõieliste sugukonda. On olemas 10 läätse liiki. Ainus viljeldav liik on harilik lääts (Lens culinaris). Lääts on 25-40 cm kõrguseks kasvav kaunvili. Õied on valkjad või õrnsinised. Ta on üks esimesi põllukultuure. Vili on lame, lühike kaun, sisaldades ainult 1-3 seemet ja seetõttu on lääts saagikuselt väga tagasihoidlik. Seemned on seibikujulised läbimõõduga 3-9mm. Idulehed oranzid või kollased, harva rohelised. Läätse kasvatatakse peamiselt söögikultuurina nüüdisajal enim Kanadas ja Indias. Tema seemnetest valmistatakse suppi ja putru. Mitte vähem tähtsad pole ka kruubid ja jahu. Läätsekruubid on rohkem toitvamad kui terved terad. See on seotud sellega, et töötlemisel eemaldatakse seemnekestad. Jahu kasutatakse leivatööstuses, nisujahule lisatakse 15-20%, see tõstab leivas valgusisaldust ...

Põllumajandus → Agraarpoliitika
5 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Toiduainetööstus

Toiduainetööstus Toiduainetööstu s jaguneb : * Piimatööstus * Konservitööstus * Joogitööstus * Lihatööstus * Kalatööstus *Teraviljatööstus Tähtis toiduainetöööstuse haru on veel teraviljatööstus , mis jaguneb omakorda jahu ja tangainetööstuseks, pagaritööstuseks ja kondiitri- tööstuseks . Suurim kondiitritööstuse ettevõte on Eestis juba sadakond aastat olnud kalev , mis toodab laia valikut maiustusi. Suur osa kondiitritööstuse toorainest suhkur, kakaooad jmt tuleb siiski teistest riikidest sisse osta. Konservitööstus valmistab kala ja lihakonservide kõrval ka mitmesuguseid puu ja aedviljahoidiseid ning valmistoite. Toiduainetööstuse hulka kulub veel joogitööstus , mis toodab nii karastusjooke kui ka alkohoolseid jooke. Joogitööstuse arvele läks 2011. aastal 13 protsenti toiduainetööstuse todangust, mis teeb sellest toodangu mahult kolmanda ...

Geograafia → Geograafia
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Sorgo

Sorgo Sorgo ehk harilik sorgo (Sorghum vulgare) on väga kõrgekasvuline üheaastane kõrreline teravili ja söödataim. Tõuseb koguni 5-7 m kõrguseks, meenutades sellisena rohkem pilliroogu kui vilja. Kuid sorgo on väga vormirikas ja tema tavalisem kõrgus on 2-3,5 m. Terad on umbes neli korda suuremad kui hariliku hirsi terad. Sorgo on väga põuakindel, juured ulatuvad enam kui 2,5 m sügavusele mulda. Üldkujult meenutab maisi, et aga pöörised asuvad varre ladvas, siis selle poolest sarnaneb rohkem hirsiga. Ta on veelgi soojanõudlikum kui hirsid, seega tüüpiline lõunamaade kultuur. Sorgot peetakse halbades tingimustes ühes saagikindlamaks kultuurtaimeks maailmas, mistõttu kasvatatakse seda India põuasemais paigus. Teradest saab sorgotangu, mille maitseomadused on kehvemad kui hirsil. Söödaks on terad väga head ja seepärast on sorgo viljelemine Ameerika Ühendriikides tublisti hoogu võtnud. Nõnda on...

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Keemia - sahhariidid

Glükoos: heksoos C6H12O6 - molekuli ehituselt aldoos. Valge, vees hästi lahustuv(molekulis on 5 OH rühma ja seetõttu palju võimalusi vesiniksidemete tekkeks), suhkrust vähem magus. Esineb eelkõige viinamarjades (tekib paljudes taimedes fotosünteesil), veres ja mees. Kasutatakse meditsiinis(põh. energ. allikas organismidele), peeglite tegemisel(hõbepeeglireaktsioon ­ C5H11O5CHO + Ag2O C5H11O5COOH + 2Ag ), toiduainete tööstuses(käärit. Joogid, magusainena kondiitri toodetes). Liigtarbimine- rasvumine, kui organism seda ära ei kasuta; eritselundkonna koormus tõuseb. Glükoosi ainevahetuse vahesaadused on mürgised - nende kuhjumine on võimalik suhkruhaiguse korral. Diabeetikute organismis ei ole piisavalt kõhunäärme Langehaernsi saarekestes toodetavat hormooni -insuliini . Kui haige süstib endale liiga vähe insuliini võib ta langeda koomasse. Kui ta süstib endale liiga palju insuliini võib ta samuti

Keemia → Keemia
36 allalaadimist
thumbnail
8
doc

5 tunnusmärki

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter 5 TUNNUSMÄRKI Uurimustöö Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. ,,TUNNUSTATUD EESTI MAITSE".................................................................3 2. ,,ÖKO MÄRK".............................................................................................4 3. ,,EESTIS KASVATATUD"..............................................................................5 4. ,,MAHEMÄRK"...........................................................................................6 5. ,,AUS KAUP"...............................................................................................7 ,,Tunnustatud Eesti Maitse" Tunnustatud Eesti Maitse päritolumärk antakse toodetele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise...

Toit → Toiduainete õpetus
10 allalaadimist
thumbnail
3
doc

KAUBAGRUPID

KAUBAGRUPID MESI Ajalugu: 3500 aastat tagasi kasutati mett ravimina. Mett on kasutatud ka säilitusainene( säilitati kalu mees). Mee koostis: 40-70% Sahhariidid Kuni 10% polüsahhariide Kuni 20% vesi Fermendid- teevad mee tervislikuks Mineraalained Vitamiinid- C,B Eeterlikud õlid- annavad meele lõhna Valkained annavad värvi Mee sordid: LOODUSLIK Õiemesi- üheliigiline ja mitmeliigiline Lehemesi- saadakse taimede lehtedest ja vartelt, madal kvaliteet, vähem magus, ei ole aroomi, ei kristalliseeru Korjamine- maa-ala,aas,stepp,mets. Kättesaamisviisi järgi- kärje, vurri, nõrgunud, pressitud. KUNSTLIK Mesilastele suhkrusiirup:söötmisel saadud mesi. Koosneb rafineeritud suhkrust, aroomiainetest, värvainetest, meeessentsist. Saunamesi- kasutatakse saunas kehakoorija või niisutajana; toidab nahka. Meepulber- kasutatakse kondiitri- ja pagaritööstuses. Vedel- Mida rohkem glükoosi, seda paksem on mesi ning mida ...

Toit → Toiduainete õpetus
23 allalaadimist
thumbnail
3
doc

E-ained, toiduvärvid, säilitusained

E-ained E-ained on ained, mida lisatakse toiduainetesse tahtlikult toiduainete töötlemisel eesmärgiga pidurdada riknemist, parandada välimust, struktuuri, maitset, aroomi või mõnda muud omadust. E-ainete ohutust kontrollitakse loomkatsetega ja kui avastatakse mingi oht, on toiduainetesse lubatavad hulgad 100 korda väiksemad nendest , mis loomkatsetes ei tekita enam ohtu. Samal ajal võivad mõned looduslikud toiduained sisaldada neid aineid ainult 5-50 korda vähem. Nii ei saa me alati öelda, et toiduained, millesse on tahtlikult lisatud lisaaineid, oleksid ohtlikumad kui looduslikud. Näiteks võivad köögiviljad sisaldada rohke lämmastikväetusega väetamise ja jaheda suve korral suurema koguse nitriteid, kui kasutatakse säilitusainena. Toidu lisaainete ehk E-ainete põhilised grupid on järgmised: 1. toiduvärvid (E 100 ­ E 199) 2. säilitusai...

Keemia → Keemia
21 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Ergonoomilised töövõtted

küpsetusplaadile asetatud. Muretaigen rullitakse õhukeseks ja tõstetakse kätega küpsetusplaadile nii,et käed paned taigna alla ja tõstad plaadi peale. Lehttaigna puhul korratakse samasugust tõstmise tehnikat.Kui on vaja lehttaignast lõigata paraja susurusega tükid siis võetakse taigna lõikur ja lõigatakse taignast tükid valmis ja tõstetakse ahju plaadile. Ergonoomilised seadmed kondiitritele- Ettevõttes peab oskama kondiitri toodete valmistamiseks olevaid seadmeid kasutada .Kindlasti tuleks enne seadme kasutamist tutvuda seadme kasutamise nõuetega .Meil ettevõttes tutvustas töötaja ise vastavaid seadmeid ja kirjeldas erinevate seadmete kasutusvõimalusi . Seadmete puhul peab kontrollima et seade oleks vooluvõrgus.Taigna vahustajate puhul kontrollitakse et seade on ühendatud vooluvõrku ja vastav taigna vahustaja-vispel,konks,reket jne tuleb kinnitada taigna vahustaja masina külge.

Ametid → Ametijuhend
8 allalaadimist
thumbnail
23
pptx

Catering Tartus

Catering Tartus. Marju Zupsmann. Mj110. Catering Tartus Tartus on vägagi palju firmasid, mis pakuvad ka catreningi(toitlustusteeninust majast väljas). Hinnatumad neist on ehk Frens, Entri, Truffe, Shakespeare, Astri Grill, Dorpat, Kolme Sõsara Hõrgutised. Ka meie enda, Tartu Kutsehariduskesku pakub Cateringi teenust. Entri Catering Restoran Entri pakub peale restoraniteeninduse ka Catering teenindust. Tegevust alustati 1998 aastal. See firma kasvas välja "Hotell Tartu" sulgemisest ( tekkis tööjõudu) Teenindus Pulmapeod Pidulikud vastuvõtud Sünnipäevad Suvepäevad Jõulupeod Konverentsid (kohvipausid, lõunasöögid, õhtusöögid jne...) Avamisüritused Pidulikud lõuna- ja õhtusöögid Peielauad Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level ...

Toit → Catering
22 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Maapähkel

MAAPÄHKEL Mõista, mõista, mis see on: koor all, koor peal, liha keskel. Maapähkel ehk arahhis (botaanikas harilik maapähkel, argikeelselt hiina pähkel, ladina kee- les Arachis hypogaea) on liblikõieliste sugukonda kuuluv kultuurtaim. Arahhis on tegelikult hoopis kaunvili, mis valmib mullas ja sarnaneb välimu- selt oaga. Praeguseks on aretatud juba üle kümne erineva maapähkli sordi, mis üksteisest erinevad põõsa kuju, kauna kuju ja suuruse poolest, seem- nete arvult kaunas, seemnete kuju ja suuruse poo- lest. Tavaliselt on põõsas üsna tihe, 50-60 senti- meetri kõrgune. Õied on kollased või valged. Vil- juvad õied asuvad põõsa alumises osas maapinna lähedal. Hiina pähkel peidab oma kaunad valmi- miseks mulda, see tähendab, et ta kaunad on geo- karpsed. Kuivas õhus valguse käes kaunad ei are- ne. Pärast õie tolmlemist hakkab pikenema tuge...

Geograafia → Geograafia
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

H. Ibsen "Nukumaja" arutlus

välja tulema ebakõlad. Raamatust tuleb välja, et Helmer kohtleb Norat nagu last. Selle asemel, et Noraga tõsiselt rääkida raha raiskamise tõsidusest, kutsub ta teda lõokeseks ja oravakeseks ja üritab piltlikult seletada, miks ei tohi raha raisata. Ta kohtleb teda kui last, kes veel elust midagi ei jaga. Helmer: ,,Ega maiasmokk täna linnas ometi laial teel ole olnud? Nora: ,,Ei. Kuidas sa selle peale tuled?" Helmer:"Kas maiasmokk tõesti kondiitri juures ei ole käinud?" Nora:"Ei, kinnitan sulle Torvald..." Samuti tulevad välja ebakõlad kui Nora valetab Helmerile, et pole kondiitri juures käinud ja mandlikooke söönud, kuigi tegelikult tegi seda. See oli esimene kord raamatus, kus ma mõtlesin, et kuidas üldse selline abielu toimib kui juba nii väikeste asjade pärast valetatakse. Olles ise suhtes, tean, et iga väikemgi vale hävitab suhet ning kui valetatakse

Kirjandus → Kirjandus
675 allalaadimist
thumbnail
24
docx

EESTI LEIVATÖÖSTUS

populariseerida eestimaist toodangut,võimaldades tarbijale parimat hinda ja kvaliteeti. Ettevõtte visiooniks on kujuneda suuremaks leiva –ja pagaritoodete tootjaks.Tuua turule uusi ja innovatiivseid tooteid, arvestades tarbija vajadusi ning tervislikkuse printsiipe. Põhitekstis tuleb juttu leivatööstuse ajaloost,tegevusvaldkondadest ja tootmisruumide paigutusest.Kindlasti toon välja erinevad olemas olevad seadmed, millega nad seal töötavad. Tuleb juttu ka töötingimustest ja kondiitri töö positiivsetest ja negatiivsetest külgedest. Iseloomustan tehnilist varustust ja toon välja kondiitri töö positiivsed ja negatiivsed küljed.Lisan ettepanekud ja arvamused õppekäigu kohta ning avaldan arvamust kas tahaksin olla praktikant või töötaja. 3 Aruanne ,,Eesti Leivatööstus’’ 1. ETTEVÕTTE NIMETUS Ettevõtte nimetus on ,,Eesti leivatööstus’’.Tööstusliku

Toit → Toidutehnoloogia
21 allalaadimist
thumbnail
3
docx

MILLISED ERIALAD ON ENIM VÄÄRTUSTATUD

Põhiharidusega õppurite seas oli suur konkurss majutusteeninduse eriala, kuhu 15 kohale pürgis 40 soovijat. Eriala, mis jäi huvipuuduse tõttu avamata oli koostööluksepp. Narva Kutseõppekeskuse populaarsemad erialad on alanud õppeaastal autotehnik, multimeedia, keevitaja, kondiiter. Põhihariduse baasil kandideerinud õpilaste seas olid populaarsemateks autotehniku ja multimeedia erialad. Keskharidusega õpilaste hulgas aga keevitaja, kondiitri, majandusarvestuse, müügikonsultandi, tarkvara ja andmebaaside halduse ning veokorraldaja erialad. Vähem populaarsed erialad on ehituse ja elektri valdkond. Enne majanduse langust olid need ametid väga populaarsed ning praegu on nendel kohtadel tööjõu puudus. Eriala valikut tehes arvestatakse kindlasti ka sellega, milline võib olla tööturg umbes kolme aasta pärast. Ennekõige tehakse avaldus endale meelepärase ameti kohale. Näiteks, kui ma

Ühiskond → Ühiskond
28 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Puuviljad - kasulikud viljad

Puuviljad · Puuviljad on ühed kõige ilusamad, vajalikumad ja kasulikumad viljad mida loodus meile andnud on. Enamik puuvilju on rasvavabad ning parim viis päeva alustada on süüa rohkelt puuvilju. Puuviljad sobivad ideaalselt kokku juustude ja vürtsikate toitudega Kiivi · Viljaliha roheline või kollane, sisaldab paju musti seemneid, mille sisu on mõru · 1 kiivi=120% ööpäevasest C-vitamiini vajadusest, 100g=40 kcal · Sisaldab provitamiini, A-, D- ja E-vitamiini, Ca, K, Cr, Mg, P ja Fe, foolhapet · Ensüümid ja kiudained edendavad seedimist, on kõhtu lahtistava toimega · Proleolüüthape lagundab kolesterooli ja soodustab vereringet · Säilib temperatuuril 0ºC 6 kuud, 20ºC 7-10 päeva · Kasutatakse erinevate jookide valmistamisel, tehakse zeleed, marmelaadi, kompotte, essentse, ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
31 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Praktika kokkuvõte

Praktika aruanne Juhendaja: ****** Sinu nimi Grupi nimi DD/MM/YYYY Sissejuhatus Valisin Werneri kuna mulle soovitati sinna minna, sest seal oh sõbralik kollektiiv ja hea töötada. Enne praktikale minekut läksin kohapeale uurima, et kas sinna saab ja siis nad olid nõus mind sinna praktikale lubama. Eelnevalt oli kursusejuhataja sinna ka ette helistanud. Werner teeb nii pagari tooteid kui ka kondiitritooteid. osa tooteid müüakse sealses kohvikus kuid saadetakse ka mujale ( Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, Tasku jne). Praktika toimus Werneris, Ülikooli 11, Tartu. Seal tegeleti pagar-kondiitri toodete valmistamise, pakkimise ja edasi müümisega. Praktika korraldus Kui läksin praktikale siis alguses näidati ruume ja näidati kus tähtsamad asjad asuvad. Õpetati alguses ka kauba saatmist kohvikus...

Toit → Pagar-kondiiter
107 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tortide ja kookide kaunistamine

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS PAGAR- KONDIITER nimi Kondiitri toodete kaunistamine Referaat Pärnu 2009 Kaunistamine zeleega Kondiitritööstuses kasutatakse väga mitmesuguseid zeleesid. 1. Külmzeleed, mis jõuavad kasutajani valmiskujul ning mida kasutatakse toatemperatuuril 2. Kuumutamise teel valmistatavad zeleed Zeleega kaetakse peamiselt puuvilja- ja marjatorte või -kooke. zeleeannab toodetele ilusa läike ning aeglustab marjade ja puuviljade riknemist. Enamasti kantakse zelee toodetele pintsli abil, väiksemaid tooteid või üksikuid marju võib zeleesse kasta. Kui puuvilja/marju kaetakse zeleega nii, et viimane satub ka näiteks vahukoorega või võikreemiga kaetud pinnale, tuleb jälgida, et zelee ei oleks liialt kuum, vastasel korral vahukoor sulab ja seguneb zeleega ning tekib intetu laialivalgunud kiht. Suurtööstuste on tortide ja kookide katmiseks spetsiaalsed masinad, mis piserdavad zelee to...

Toit → Pagar-kondiiter
84 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Martsipan

.......................10 KASUTATUD KIRJANDUS.............................................................................................11 2 Jaanika Priimägi Referaat SISSEJUHATUS Martsipan on maailmas laialt levinud tordi-ja koogikatte materjal. Sellest tehakse ka erinevaid kujusid. Martsipan on peamiselt beezikas valge ning spetsiaalsete värvidega saavutatakse värvilisus. Martsipani kasutatakse põhiliselt kondiitri erialas. 3 Jaanika Priimägi Referaat MARTSIPAN Martsipan on mandli ja tuhksuhkru segu, mis kujutab endast elastset pastat. Tänu segu elastsusele kasutatakse seda peamiselt igasuguste martsipanitoodete valmistamiseks ilma, et tuleks lisada mingeid lisandeid materjali kokkuliimimiseks. Martsipanist tehakse komme, kujusid, lilli ja puuvilju, tordikaunistusi, desserte ja palju muud. Voolitud tooteid

Kategooriata → Õpioskus
17 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Vene köök

Vene köök Vene kokakunst on lahutamatu osa vene kultuurist ja ajaloost. Esimesed teated vene köögi kohta pärinevad XI-XVII sajandi kirjalikest allikatest. Jõgede, järvede ja metsade rohkus aitasid kaasa rohkearvuliste kala-, linnu- ja seeneroogade ning metsamarjadest toitude tekkimisele. Oma põldudel kasvatasid venelased rukist, kaera, nisu, otra, hirssi, tatart. Neist keedeti mitmesuguseid putrusid. Ammustest aegadest on vene köögis kasutatud naerist, kapsast, rõigast, hernest, kurke. Juurvilju söödi toorelt, aurutatult, keedetult, soolatult ja ka hapendatult. Juurviljadest valmistati suupisteid (sakuskasid), hiljem hakati valmistama salateid. Koos ristiusu levikuga jagunes vene köök kaheks: paastuaegne ja igapäevane toit. Paastuaja range järgimine viis rohkearvuliste jahu-, juurvilja-, seene- ja kalatoitude tekkimiseni. Paastu ajal ei tohtinud süüa liha- ega piimatoite, mune ja suhkrut, range paast ...

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Mõisted pagar-kondiitrile

pärmist valmistatud eeltaigen. Nisutaigen - nisujahust valmistatud taigen, mida iseloomustab elastsus ja venivus. Nonparell - kondiitritoodete kaunistuseks mõeldud värvilised suhkrudrazeekuulikesed. Pagaritööstuse lisatooraine ehk abitooraine - tooraine, mida lisatakse põhitoorainetele ja kasutatakse pagaritoodete toiteväärtuse tõstmiseks, vastavate maitse-, aroomi- ning füüsikalis-keemiliste näitajate tagamiseks. Pagaritööstuse põhitooraine - jahu, vesi, sool, pärm. Palett - kondiitri töövahend kreemide või taignate ühtlaseks laialiajamiseks, tortide ja kookide pinna silumiseks. Pooltoodete käärimine - eeltaigna, juuretise ning taigna süsivesikute ja valkainete muundumine jahu ensüümide, pärmi ja piimhappebakterite toimel, mille tulemuseks on eeltaigna, juuretise ja taigna optimaalne olek edaspidiseks töötlemiseks. Pooltoodete segamine - eeltaigna, taigna, juuretise retsepti- ja tehnoloogilise

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Suhkrud

SUHKRUD Sisukord Suhkrud.................................................................................................................................................3 Coarse sugar....................................................................................................................................3 Confectioners e. Powdered sugar....................................................................................................3 Demerara suhkur.............................................................................................................................3 Hele Muscovado suhkur.................................................................................................................3 Hoidisesuhkur.................................................................................................................................4 Kristallsuhkur................................................

Toit → Pagar-kondiiter
45 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Pähklid

Fariza Imanova MK13-TE2 Pähklid Nimetus Iseloomustus (kuju,maitse) Kulinaarne kasutus Toiteväärtus Iseloomulik tunnus Sarapuupähkel e Sarapuupähklid on Süüakse maiustusena, Energeetiline väärtus: Sarapuupähklist tehakse metspähkel ümmargused või piklikud kasutatakse 664 kCal 100g kohta. ka alkohoolseid jooke nt tahked viljad.Iga pähkel on kompvekkide,halvaa,praline Rasva-valgu- ja pähklilikööri. vähemalt osaliselt kaetud e ja sarapuupähklivõi ...

Toit → Toiduaine õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Tsitsruselised

vilja. Apelsini mahlakas oranzid viljad apelsinid sisaldavad sidrunhapet (12%), lahustunud süsivesikuid (715%), suhkruid (kuni 15%) ja vitamiine, neid süüakse toorelt tarvitatakse konservide, jookide, marmelaadi ja muu sellise valmistamiseks. Apelsinikoorest valmistatakse sukaadi ning kulinaarias kasutatavat 7 oranziõli. Apelsiniseemnete õlist saab keeta seepi. Viljakestas sisalduvat eeterlikku õli kasutatakse kondiitri ja parfümeeriatööstuses. 1982. aastal oli maailma apelsinitoodang umbes 40 miljonit. Maailma suurim apelsinitootja on Brasiilia. Lisaks veel teisi apelsiniliike: 1) Kuni 600grammised suured nabaapelsinid, millel on vilja tipuosas kesta all veel teine väike mahlakas viljake. 2) Hilised, väikesed, punase viljaliha ja punase mahlaga ning eriti maitsvad veriapelsinid. 3) Mühkliku väga paksu, kuid kergesti eralduva kestaga ning suhteliselt väikese mahlaka viljalihaosaga jaffa apelsinid

Toit → Kokandus
106 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Õppekäik ettevõttesse

ee Ettevõtte kliendirühmad Eratarbijad, õppeastutused (lasteajad, koolid), edasimüüja ja kaks oma poodi (Müügikoht LENNART - Ringtee 2 ja Müügikoht ARNOLD - Soola 10 Tartus, Müügikoht TOOMAS – Noorteväljak 3, Pärnus) Ettevõtte suurus, ruumide paigutus ja kirjeldus Kahekorruseline hoone, kus esimesel korrusel on bürood, laborid, laod ja pagari töökoda, mis on jagatud leiva/saia liinil, tordipõhjade valmistamisel ja osakonna väikesaiade valmistamisel. Teisel korrusel on kondiitri töökoda. Seal läheb ettevalmistus erinevate kondiitritooted. Ka seal kohe juhtub pakkimine valmistooteid. Veel teisel korrusel on koht piparkoogi valmistamine jaoks ja koht kus panen erinevad leivataignad, mis läheb leiba valmistamise masinaliinis. Toodangu sortiment, kogused: Tordid: (umbes 30tk) Maasika-kohupiimatort, Šokolaadi-karamellitort, Martsipanitort, Kohupiima-sefiiritort Eeva, Jäätisemaitseline tort, Brigitta Kirsitort, Vaarika-kohupiimatort, Trühvlitort, Toorjuustu-

Toit → Pagar-kondiiter
12 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Turundusplaan

Kuressaare Ametikool Turismi-, toitlustuse- ja majutusteeninduse õpesuund Kokk Marie Rander, Riivo Mõttus KÜPSETUSMEISTER OÜ Turundusplaan Õpetaja: Heli Kakko Kuressaare 2016 Sisukord 1Turundusplaani kokkuvõte.................................................................................... 3 2Situatsioonianalüüs.............................................................................................. 4 2.1Turuanalüüs.................................................................................................... 4 2.2Konkurents..................................................................................................... 4 3Turunduse eesmärgid ja strateegiad....................................................................5 3.1Eesmärgid..........................................

Majandus → Turundus
48 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Põllumajandus: metsandus ja kalandus küsimused

Põllumajandus 1. Mis on põllumajandus? Põllumajandus on majandusharu, mis hõlmab kõiki põllumajandussaadusi tootvaid majandusüksused ja need ettevõtted, mis aitavad saadusi esmalt töödelda (talud, farmid, põllumajandusühistud). 2. Agrokliimavöötmed. Iseloomustus. 1. Polaarkliima. Põllumajandusega tegeleda on võimatu 2. Lähispolaarkliima. Lühike vegetatsiooniperiood võimaldab viljeleda ainult kiirelt kasvavaid ja lühiajalist öökülma taluvaid taimi. 3. Parasvööde. Piirkonnas saab kasvatatada selliseid teravilju nagu order, rukis ja kaer. Samuti saab kasvatada kartulit, köögivilja, lina jm. 4. Lähistroopiline vööde. Aktiivsete temperatuuride summa võimaldab põldu harida pea aasta ringi ja saada kohati kaks saaki aastas. Merest kaugemal on sageli kõrbed ja poolkõrbed, kus taimekasvatus on võimalik oaasides või kunstliku niisutuse abil. 5. Troopiline vööde. Aktii...

Geograafia → Geograafia
50 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Puuviljade iseloomustused

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Referaat Puuviljade iseloomustused Koostaja : Liisi Pernik K-08A Juhendaja : Elle Möller PÄRNU 2008 KIIVI : (Actinidia chinensis, Actinidiaceae) Kodumaaks on Hiina ja Taivani mäestike metsaalad. Tänapäeval viljeldakse laialdaselt Uus-Meremaal, kust ta ka mõningase sarnasuse tõttu selle riigi rahvus- ja vapilooma- lennuvõimetu metsalinnu kiwi-kiwi järgi oma nime on saanud.viljeldakse üha enam ka Austraalias, Kalifonias, Lõuna-Aafrikas, Tsiilis, Jaapanis jm. Ka Vahemeremaades, eelkõige Itaalias, aga samuti Hispaanias, Prantsusmaal, Kreekas ning isegi Madalmaades ja Inglismaal on teda viljelema hakatud. Paljudes maades võib kiivit kohata aedades ilutaimena. Tegelikult on kiivi aktiniidia vili. Aktiniidia on põõsakujuline umbes meetripikkuste toestikul või vaiadel ronivate ...

Toit → Kokandus
43 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Lisaained

Toidu lisaained Tiiu Liebert'I raamatus selgitatakse, mis on toidu lisaained, milleks neid toiduainetesse lisatakse, kas nad on ohutud. Antakse ülevaade lisaainete jaotamisest rühmadesse ning iseloomustatakse neid rühmi lühidalt. Toidu lisaained Toiduainete valik kauplustes on viimastel aastatel suurenenud. Eestlane tunneb üha rohkem huvi selle vastu, mida ta sööb. Paljud pakendatud toiduained sisaldavad lisaaineid, mis peavad olema ka pakendil toodud kas rühma- ja lisaaine nimetusega või Euroopa Liidus kehtiva E-koodi abil. Mis on lisaained? Toiduainete lisaained on ained, mida lisatakse toiduainetesse tahtlikult toiduainete töötlemisel eesmärgiga pidurdada riknemist, parandada välimust, struktuuri, maitset, aroomi või mõnda muud omadust. Lisaained on mitmesuguse päritoluga. Esimeses rühma moodustavad ained, mis on eraldatud toiduainetest või muust elusast ainest. Siia kuuluvad agar-agar /E 406/ ja karragenaan /E 407/ merevetikatest,...

Kategooriata →
19 allalaadimist
thumbnail
19
odt

TÖÖKORRALDUSE PRAKTIKA aruanne

seal püsida? - on väga oluline küsimus iga ettevõtja jaoks. Toodete hinnad Treegeri kohvikus kujunevad vastavalt Paide linna inimeste ostuvõimele. Osad hinnad tuleb kujundada vastavalt eelarvele. Mõni kord kujundatakse hind kokkuleppes klientidega. Ettevõtte saavutab oma eesmärgid tarbijate vajaduse rahuldamiseks ja kasu saamiseks. Suuremad tarnijad on: · Aida OÜ ­ piima ja vorstitooted. · AS Balt-Hellin ­ kondiitri tooraine. · Vilmix OÜ ­ kondiitri tooraine. · Viciuani Baltic OÜ ­ kalatooted. · Sacco OÜ ­ puhastusvahendid. · AS Maag Grupp ­ lihatooted. · Wiiberg Food OÜ ­ köögiviljad. 1.2 Struktuur ja koosseis Treegeri Kohviku OÜ-l on kaks juhatuse liiget- juhataja Tiia Paosalu ja raamatupidaja Anne- Ly Ehman. Juhatajale alluvad kokad, kondiitrid, baaridaamid ja ettekandjad. Töötajad käivad tööl graafiku alusel. On kaks vahetust, praeguse seisuga töötab kohvikus 14

Majandus → Töö-ja palgakorraldus
370 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Metsamarjakasvatus eksam vastused

Metsamarjakasvatus Eksam 08.05.15. 1. Metsa kõrvalkasutusest 1920-30ndail aastail  Metsa kõrvalkasutuse kohta enne sõda publitseeritud andmed puuduvad. Hiljuti selgus aga,et metsandusteaduskonna arhiivis on olemas mahukas Kadaja käsikiri 1938.-1939. a. tehtud uurimusest metsamarjade, seente ja sarapuupähklite korjamise, turustamise ja ekspordi kohta. Nimetatud uurimuse käigus arvutati välja riigimetsades leiduvate marja-alade pindala suurus, samuti marjade keskmine kogusaak, hinnati korjatud marjade kogust ning turgudel müüdavate marjade, seente ja pähklite hulka. Metsamarjadest korjati keskmisel saagiaastal ära ligi 70%. Enam korjatud metsamarjad olid jõhvikas, metsvaarikas ja mustikas. Korjajateks olid valdavalt inimesed, kelle töökoormus talus oli teistest veidi väiksem (käsitöölised, vallavaesed. ...

Bioloogia → Bioloogia
11 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eesti rahvusköök

Toidumess 2011 Sel aastal toimus 14. Tallinna Toidumess, mis oli jätkuks 1993.aastal saanud Eestis tuntuim ja suurim osavõtjatearvuga toiduerialasid ühendav mess.TTM 2011 toimus 2.-4. november Eesti Näituse messikeskuses. Messile oli sel aastal oodatud külastajatena vaid erialainimesed. Tallinna Toidumess kutsus osalema toidu tootjaid, tootjate esindajaid- importijaid ja hulgikaubanduse ettevõtteid. Külastajate magnetiks oli kutseala parima konkursid- aasta koka, kelneri, kondiitri ja pagari valimine kui ka tootekonkursid, infopäevad, seminarid. Messil käis 400 ametikoolide toidu- ja toitlustusala õpilast. Väliskülastajaid oli hinnanguliselt üle 300. Oma tooteid ja teenuseid tutvustasid 102 ettevõtet ja organisatsiooni. Välisfirmasid osales 22 - Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Valgevenest, Itaaliast, Poolast, Suurbritanniast. Minu kursuseõde osales Noorteenindaja võistlusel. Ta küll ei pääsenud esi kolmikusse, kuid siiski oli ta väga tubli

Toit → Toiduainete õpetus
47 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Klienditeeninduse korraldamise praktikaaruanne

Vilde Kaubandus OÜ on toitlustusel põhinev ettevõte, mis asutati 2000. Aasta septembris. Ettevõte koosneb juhatajast, juhataja abist ning ettevõttes on hetkeseisuga tööl 14 inimest. Ettevõte peamiseks firmamärgiks on imemaitsvad pitsad, kuid lisaks sellele pakutakse ka eelroogasid, suppe, praade, magustoite ja hommikul 10.00-12.00 pakutakse veel hommikueinet, omlette ning erinevaid pudrusid. E-R pakutakse ka erinevaid päevapraade alates kella 12.00-st. Ettevõttel on ka eraldi kondiitri toodete osakond, kus müüakse erinevaid kooke, saiakesi, torte, stritsleid, erinevaid leibasid ja saia. Ettevõte on avatud P-N kell 10.00-21.00 ja R-L 10.00-22.00 . Ettevõttel on ka koduleht: www.pitsa.päts.ee kust saab tellimusi ka läbi e- poe, pakutakse ka toidu kohaletoimetamist. Isiklikuks eesmärgiks püstitasin ma endale selle, et praktika käigus ennast võimalikult palju arendada, õppida ja koguda uusi teadmisi selles valdkonnas. Firma struktuur

Muu → ostu-müügi juhtimine
59 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

Õpetatav aine: HÜGIEENIÕPETUS Õppeaine maht tundides : 32A, 8 IsT Õpetatavad erialad : kokk, pagar-kondiiter, toidukaupade müüja, kelner-ettekandja, hotelliteenindaja, müügiassistent. Mooduli eesmärk: Moodul võimaldab õpilasel: · Omandada teadmisi hügieeninõuetest, mis tagaksid toiduohutuse · Mõista hügieenireeglitest kinnipidamise vajalikkust · Omandada teadmisi toidu säilitamisest · Omandada teadmisi toidu saastumise võimalustest, saastumise vältimisest · Omandada teadmisi toiduga levivatest haigustest, mõista nende ohtlikkust · Õppida tundma mikroorganismide, toidukahjurite kasvu ja paljunemist mõjutavaid tegureid · Omandada teadmisi käitlemisettevõtete ­ ja ruumide kohta esitatavatest nõuetest. Õppematerjali teemad: 1. Sissejuhatus ainesse - toiduhügieeni õppimise vajalikkus, mõisted ja määratlused. 2. Mikroorganismid ja toiduained: temperatuuri mõju mikroorganismidele, mikroorganismide levik. Bakterid, viirused,seened 3....

Toit → Toiduhügieen
44 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Praktika aruanne 3-kursus Veeriku Selver

Näiteks toodete nädalamüüki kategooriate kaupa, kategooriate müük tunnimüügiga jne.. Eraldi saab sealt programmist välja võtta sisse tegemata arved, miinus kogusega tooted. Selliste aruandlustega tegelevad Selveris teenindusjuhid. 7 Lisa teenusteks Selveris on, et saab tellida selveri kööki, lihtne viis kui vaja korraldada endale koju peolaud. Saab tellida ka Selveri pagarist, kondiitri tooteid. Lisaks saab iga üks Selveri info letis teha endale kliendikaardi (partnerkaart), millega iga ostu pealt teenib boonuspunkte. Kauplustes on meeskonnatöö väga vajalik, kui seda ei oleks siis ei saaks ka kauplust eksisteerida. Meeskond toimib, kui kõik selle liikmed mõistavad, et nad teevad seda ühise eesmärgi nimel. Kõik töötajad tegelikult sõltuvad üksteisest. Iga töötaja peab teadma oma rolli ja talle antud ülesandeid täitma, et süsteem toimiks

Majandus → Majandus
54 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Praktika aruanne: Krooni Selver AS

Tartu Kutsehariduskeskus Ärindus- ja kaubandusosakond Kristi Tamm PRAKTIKA Praktika aruanne Juhendaja Vaike Vetka Tartu 2014 Kristi Tamm SISSEJUHATUS Läbisin praktika Krooni Selvers AS, minu praktika juhendajaks oli müügijuhataja Marit Kalinkin Praktika toimus F. G. Adoffi 11, Rakvere. Praktika kestis 200 akadeemilist tundi . Praktika eesmärgiks oli kinnitada ja rakendada koolis õpitud oskusi ja teadmisi.Ülesanneteks oli arenada praktilisi kutse-ja erialasi oskusi ning kujundada välja õiged kutse-ja erialased hoiakud ja väärtused.Pratikal puutusin kokku mitmete töödega:letiteenindamine,kassapidamine ja kubaväljapanek. Kristi Tamm 1 SELVERI ISELOOMUSTUS Selver on Eestis tegutsev super- ja hüpermarketite kett, mis kaupleb peamiselt toidu- ja esmatarbekaupadega. Selver on AS Tallinna Kaubamaja tütarettevõte, registreeritud kaub...

Majandus → Kaubandus
87 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Pähklid

TALLINNA TEENINDUSKOOL PÄHLKLID referaat Annili Pill 021K Juhendaja: Milvi Kasemäe TALLINN 2010 1 Sisukord Pähklid.............................................................................................................................................3 Sarapuupähkel.................................................................................................................................3 Kreeka pähkel...................................................................................................................................4 India pähkel........................................................................................................................................5 Maapähkel...........................................................................................................

Toit → Toiduainete õpetus
35 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun