Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"teelusikas" - 39 õppematerjali

teelusikas on magustoitude söömiseks nt avokaado vm.
teelusikas

Kasutaja: teelusikas

Faile: 4
thumbnail
9
odp

Juuste ja peanaha looduslik hooldus

Ida-virumaa kutsehariduskeskus juuste ja peanaha looduslik hooldus Refraat Getlyn Puri 1PJUE Juhendaja: Ulvi Aro Taimesampoon rasustele juustele Rasused juuksed vajavad põhjalikku pesemist. Raudrohi, piparmünt ja sidrunikoor värskendavad ning puhastavad põhjalikult juukseid ja peanahka. 125ml vett 1 teelusikas kuivatatud raudrohtu 1 teelusikas kuivatatud piparmünti 1 teelusikas hakitud värsket sidrunikoort 2 supilusikat looduslikku ampooni Valmistamine: Ajage vesi, taimed ja sidrun kaanega kaetud kastrulis keema. Tõstke tulelt ja laske segul 30 minutit tõmmata. Kurnake ja valage puhtasse pudelisse. Lisage lõhnatu ampoon ja loksutage hoolikalt. Kasutage ära nädala jooksul või säilitage külmkapis kuni üks kuu. Taimesampoon kuivadele juustele

Muu → Ainetöö
3 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

India köök

2 sibulat · Haki sibul suuremateks tükkideks ja püreesta see 2 supilusikat tomatipastat köögikombainis või saumikseriga. 60 grammi india pähkleid · Lisa küüslauk, tomatipasta, pähklid, garam masala, 1 1/2 teelusikat garam masalat tshilli, sidrunimahl, kurkum, sool ja jogurt ja püreesta 2 küüslauguküünt kõik ühtlaseks massiks. 1 teelusikas tshillipulbrit 1 supilusikas sidrunimahla · Kuumuta pannil natuke õli ja kalla saadud mass 1/2 teelusiat kurkumit pannile. Prae seda madalal kuumusel pidevalt 1 triiki teelusikas soola segades umbes minut. 2 supilusikat maitsestamata jogurtit · Lisa pannile hakitud koriander (jäta veidi ka väiksem punti haktiud koriandrit (kinza) serveerimiseks), suupärasteks tükkideks lõigatud

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Tollinduse kodutöö 1

KODUTÖÖ 1 1.leht 1. Lõhe: 0303 22 00 00 2. Räim: 0302 20 00 00 3. Kalamari: 0305 20 00 4. Vürtsisegu: 2103 90 90 00 5. Konserv: 2001 90 50 00 6. Must tee: 0902 30 00 00 7. Korv: 4602 10 91 00 8. Kuppel: 9405 99 10 00 9. Suusk: 9506 11 10 00 10. Mööbel: 9403 50 00 00 2.leht 1. Tihend: 4016 93 90 00 2. Teelusikas: 8215 10 20 3. Vedru: 8487 90 53 4. Sõrmus: 7117 19 00 5. Laptop: 8471 30 00 6. Uisk: 9506 70 90 7. Tool: 4414 44 21 8. Saabas: 6309 00 00 9. Vile: 9208 90 00 00 10. Karu: 9503 41 00 00

Majandus → Tollinduse alused
39 allalaadimist
thumbnail
13
sxi

Besee

Francois Massailot- kokaraamat Mis see on? Vahustatud munavalgest küpsetatud maius. Lääne- Euroopas- beseeküpsis USA-s - meringue Toiduained/ Retspet 3 munavalget 1 klaas suhkrut Poolt tl sidrunihapet Valmistamisõpet us Vahustamiseks kumerapõhjaline, kõrge kauss. Eraldage munavalged rebudest hoolikalt. Laske munavalgetel soojeneda toatemperatuurini. Lisage munavalgetele vahustamise alguses teelusikas sidrunhapet. Alustage suhkru järkjärgulist lisamist alles siis, kui olete munavalged vahustanud pehmeks Besee sordid Pavlova Itaalia besee Pastilaa Pavlova Pind sitkevõitu ja kõva Sisu pehme Nätske nagu vahukomm Itaalia besee Munavalgevahu hulka klopitakse keev siirup. Sobib täidisteks ning kreemideks. Pastilaa Beesikad pulgad, mille algaineteks õunapüree, suhkur ja munavalgevaht

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
3
doc

MÕÕTÜHIKUD

Kaaluühikud Mahuühikud kg ­ kilogramm l - liiter g ­ gramm dl -detsiliiter cl ­sentiliiter ml ­milliliiter tk ­tükk sl ­supilusikas tl ­teelusikas 2.1 Kaaluühikud 1 kg = 1000g 2.2 Mahuühikud 1l =10dl =100cl =1000ml 1 dl = 10 cl = 100 ml = 0,1l 1 cl = 10ml = 0,1dl =0,01 l 1ml = 0,1cl =0,01 dl = 0,001 l 1l vett=1 kg 1 maitseainemõõt~ 1ml 1 teetass~ 2,5dl 1 spl~ 15 ml~3 tl 1 kohvitass~ 1,5 dl 1 tl~ 5ml 1 klaas 2dl 1 dl= 100ml 2.3 Inglise mahuühikud 2.4 Inglise kaaluüh...

Füüsika → Füüsika
8 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Konverentsi kohvipaus

Kumbagit kaks. 3) Koorekann- koore või piima serveerimiseks kohvilauale. Kokku neli. 4) Lauale lisaksin neli suhkrutoosi+ suhkrulusikas või suhkrutükitangid 5) Teepakikesed laotaksin kas vastavatele alustele või korvidesse. Sellisel puhul paigutan lauale aluseid, millele külalised saaksid panna kasutatud teepakikesed. 6) Hambaorgid viisaka topsikese/anuma sees. 7) Salvrätikuhoidja koos salvrättidega, neid lisaksin kokku viis. 8) Pehmete kookide söömiseks oleks vajalik teelusikas või tordikahvel ning koogitaldrik. Arvestan väikese varuga, ehk kõike 100. Kes teab, ehk lendab mitmetel lusikas maha ja on vaja uus võtta! 9) Pirukate söömiseks külmtoidukahvel ja -nuga ning taldrik. Kokku 100. 10) Pirukad serveerin nelja suurte korvikesse, ning koogikesed neljale tugevamale vaagnale. 11) Tee, kohvi ja vee klaasid ning tassid (koos alustega). Jällelgi kõike varuga, ehk üle 80mne. 12) 5 suurt lauda 13) Laudlinad, lauaseelikud, lauakaunistused jõulude teemal

Toit → Catering
13 allalaadimist
thumbnail
9
doc

HIINA TOIDUD

Lõika paprika ribadeks, porgandid ja sampinjonid viiludeks. Kuumuta wokpannil õli ning pruunista liha kolmes jaoks. Tõsta kõrvale ja hoia soojas. Vala pannile puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa liha, porgand, paprika, küüslauk ja sampinjonid. Maitsesta kastmetega ja keeda, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisa Hiina kapsas ja keedetud munanuudlid, serveeri kohe. Jumalate jook 1 liiter keedetud vett 3 supilusikat sojakastet 1 väike porru 1 teelusikas seesamiõli 1 teelusikas soola Haki porru. Pane kõik koostisained kaussi ning vala peale keev vesi. Serveeri suppi joogina rammusa söömaaja juurde KASUTATUD MATERJAL : http://ee.gbtimes.com/toit/hiinakook/soomistavadhiinas http://kodu.neti.ee/~ok003a/zhongyi/toitumine.htm http://et.wikipedia.org/wiki/Kantoni_k%C3%B6%C3%B6k http://ee.gbtimes.com/toit/hiinakook/soomistavadhiinas http://www.annaabi.com/minureishiinassemx50693.html http://et.wikipedia

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Iseseisev töö I Referaat Juhendaja: Taisi Kasela Pärnu 2010 SISUKORD 1. TABEL.................................................................................................3 2. 4-KÄIGULINE LÕUNASÖÖGIMENÜÜ......................................................4 3. LAUAKATE............................................................................................5 4. TEENINDAMINE...................................................................................6 5. KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................7 Tabel SÖÖGINÕU VÕI ­RIISTA NIMETUS KASUTUSOTSTARVE Suur taldrik ehk praetaldrik Praed, eelroasalatid. Siia võid kirjutada ka konkreetseid roogi- näiteks praetud ka...

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Kalaroad ja serveerimine

Vaagnalt serveerimisel on keedetud ja praetud kalaroogade tõstmisvahenditeks kahvel ja lusikas, üleküpsettatud kala jaoks labidake. Taignas praetud kala serveeritakse pabersalvrätikuga kaetud melhiorvaagnalt. Soolatud vääriskala antakse lauale ovaalsetel vaagnatel, tõstmiseks külmtoidukahvel. Keedetud kala serveeritakse ovaalsel vaagnal, tõstmiseks praekahvel ja supilusikas. Kaste antakse alustaldrikul olevas kastmekannud, juures teelusikas Kala tarrendis serveeritakse ovaalsel vaagnal, tõstmiseks labidas või kahvel ja lusikas Kala marinaadis serveeritakse salatikausis või ovaalsel vaagnal, juures kahvel ja lusikas Kalakonserve pakutakse ovaalsel või kalavaagnal, tõstmiseks labidas HEERINGAS Pakutakse spetsiaalsel vaagnal, tõstmiseks kahvel. Vaagen asetatakse kliendist paremale. Portsjonpannil antakse vasakult kuum kartul, tõstmiseks dessertlusikas, mis asetatakse panni kõrvale alustaldrikule.

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Baaritöö

ainuke koht kus lubatud kasutada ühekordseid nõusid, baaris võib olla isegi ainult 1 või 2 jooki aga vib olla ka rohkem. 9.Lounge ­ natukene kokteilibaari sarnane. Baariklaaside puhul on tähtis puhtus, käsitlus erinevate klaasidega on erinev, logod on alati kliendi poole serveeritakse alati seda jooki. Teisendamine 10ml = 1cl, 10cl=1dl, 10dl=1l Drop-tilk, dash -5-6tilka, splash ­ 2 dashi, bl ­ baarilusikas(5ml), tl- teelusikas,spl- supilusikas,ounze britannia 28ml, 29ml ameerika

Majandus → Klienditeenindus
13 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

söögiriistad · suur kahvel/nuga ­ praele · väike kahvel/nuga salatid, eelroog · 3haruline kahvel + nuga kalapraad(filee) · suur lusikas supp · suur lusikas + kahvel praadide tõstmisel · puljongilusikas puljongi söömiseks (puljongi)tassidest · puljongilusikas + kahvel külmroogade serveerimine; · dessertlusikas magustoidule; Söögiriistad · jäätiselusikas jäätise serveerimiseks (temp.58°) · teelusikas ­ universaal · kohvilusikas ­ mocca · baarilusikas pika varrega · sidruni kahvel kahe haruga, väike · metallvaagen kuumadele toitudele; serveeritakse soojalt/tuliselt Söömisriistad Söögiriistad · kastmekann kuumade kastmete serveermiseks; kui konsinstents on tihe, siis serveeritakse koos lusikaga · kokott (kõik ülejäänud) liha, delikatessid; serveeriatkse kuumalt · kokill üleküpsetatud mereannid (delikatessid),

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS TOITLUSTUS- JA MAJUTUSOSAKOND SINU NIMI RESTORANITEENINDUS ISESEISEV TÖÖ JUHENDAJA: NIMI TARTU 2009 Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: 8 Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud 2 Pearoataldrikud 2 Puljongitassid + alustaldrikud 0 Supitaldrikud + alustaldrikud 0 Leivataldrikud 2 Kohvi-/teetassid + alustaldrikud 0 Magustoidupokaalid + alustaldrikud 0 Joogiklaasid (veinide, vee) 2 Eelroanuga ja -kahvel 2 Pearoanuga ja ­kahvel 2 Järelroanuga ja ­kahvel 2 Koogikahvel ...

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Nipid kaalust alla saamiseks,tervislik eluviis.

17.Õhtusöögiks sobivad hästi need toidud- kerge salat, kodujuust, jogurt või mõned aurutatud köögiviljad. 18. Unusta ära praetud toidud. 19.Unusta kiirtoit, seemned, pähklid, sool. Majonees kõik prügikasti! Ära joo magusat vet,kui sa tahad kaalu alandada! Kui oled magusasõber,siis on soovitatav hommikul tükk tumedat sokolaadi süüa. Ütle headaega kookidele,muffinitele ja saiakestele! 20.Üks portsjon võib olla kuni 200g. 21.Söö väiksest kausist või taldrikust,võta kätte teelusikas,nii sööd vähem! 22.Kui kõht läheb tühjaks-joo 2klaasi vett ja kõik läheb paremaks Kui soovite kaaluda 55 kg - mitte rohkem kui 1540 kalorit päevas. 50 kg - mitte rohkem kui 1420 kalorit päevas. 45 kg - mitte rohkem kui 1350 kalorit päevas. Toitude kalorisisaldused(100g kohta) Aprikoosid 47 Avokaado 100 Kudoonia 30 Ploomid 38 Ananass 44 Apelsin 45 Arbuus 40 Banaanid 90 Pohlad 45 Viinamarjad 70 Cherry 25 Greip 30 Pirnid 42 Melon 45 Mustsõstar 32 Maasikad 38 Kiivi 50 Jõhvikad 33

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

17. approximately- ligikaudu 18. at right angles- täisnurga all 19. at the correct serving temperature- õigel serveerimistemperatuuril 20. at the top right-hand corner- üleval paremas nurgas 21. breakages are frequent- purunemised on sagedased 22. by means of a spirit lamp- piirituslambi abil 23. cloth on the palm- rätt peopesal 24. coarsely ground coffee- jämedalt jahvatatud kohv 25. coffee grounds infuse with the liquid- kohvipuru seguneb vedelikuga 26. coffee spoon resting in the saucer- teelusikas lebab alustaldrikul 27. coming into contact with coffee- kohviga kokku puutuma 28. correct accompaniments- õiged lisandid 29. cutlery- söögiriistad 30. even spacing- ühtlaste vahedega 31. fairly simple- küllaltki lihtne 32. finely ground coffee- peeneks jahvatatud kohv 33. freshly drawn water- kraanist äsja lastud vesi 34. garnish- garneering 35. held in place by a spring- vedrulõksuga hoitud paigal 36. in a catering establishment- toitlustusettevõttes 37

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

· puljongitassid sampanjaklaas · Võinuga · Juustunuga · kohvi- ja teetassid+ · Punase ja valge veini · Desserdi kahvel või · Kastmekulp alustassid klaas lusikas · Supikulp · tirinad · Viinapits · Kohvi- ja teelusikas · Suhkrunäpitsad · supitaldrik · Konjakiklaas · Austrikahvel · vaagnad · Kokteiliklaas · Supilusikas · kausid · Õlleklaas · Puljongilusikas · kannud · Viskiklaas · Greibilusikas · võialus · Jääteelusikas

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Liighigistamine

Eesti Esimene Erakosmeetikakool Rahvusvaheline CIDESCO-kool Marian Ilves LIIGHIGISTAMINE Referaat Tallinn 2014 Mõiste ja nimetus. Liighigistamine ehk hüperhidroos ehk hyperhidrosis (ing. k.) on meditsiiniline termin liigse higistamise kohta. Liigne higistamine on higinäärmete liigse aktiivsuse tulemus. Normaalsel inimesel suureneb higivool füüsilise aktiivsuse, palaviku alanemise perioodil ja kõrge välistemperatuuri korral, mis on kaitse reaktsioon organismi ülekuumenemise vastu. Liighigistamise tekkepõhjused. Kõige sagedamini esineb primaarset tüüpi hüperhidroosi, mille puhul ei ilmne mingit meditsiinilist liigse higistamise põhjust. Tavaliselt algab lapsepõlves või noorukieas, võib ka olla pärilik ning üldjuhul esineb paikselt kätel, jalgadel ja kaenla all. Harvem on näol ja tavaliselt on seotud emotsionaalsete faktorite ja soojaregulatsiooniga. Sekundaarne generaliseerunud higistamine ...

Kosmeetika → Iluteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Indium

INDIUM Tartu 2008 Indium on keemiliste elementide perioodilisussüsteemi IIIA rühma element ning asub 5 perioodis. Järjenumber on 49, aatommass 114,82. Indiumis on 49 prootonit ja elektroni ning 66 neutronit. Indium on hõbevalge kergsulav pehme metall, st° 156,78 °C, kt° 2024 °C, tihedus 7,31 Mg/m3 . Keemilistelt omadustelt sarnaneb indium alumiiniumiga. Oksüdatsiooniaste ühendeis enamasti III, harvemini I või II. Looduses leidub indiumi hajusalt. Peamiselt lisandina tsingimaakides. Teda tarvitatakse aktseptorlisandi ja joodisena pooljuhtide tehnikas ning hermetiseeriva ja korrosioonikindla materjalina aparaaditööstuses. 1863. a. püüdis Freibergi Mäeakadeemia inspektor Ferdinand Reich avastada Saksamaa metallimaakidest talliumi, Et Reich oli värvipime, siis tegi spektraalanalüüsi tema assistent Hieronymos Theodor Richter, kes pidi otsima maakidest TI rohelise spektrijooni. Ootamatult avastas ta tsingima...

Keemia → Keemia
42 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Soome toidud

Süüa võib pirukat nii soojalt kui külmalt. Kevadine riis 2 spl õli 1 sibul hakituna 3 dl pikateralist riisi 1 kanapuljongikuubik 8 dl vett 1 pakk herne, maisi ja paprika segu peterselli või basiilikat hakituna Kuumuta õli potis, lisa hakitud sibulad ja kuumuta klaasjaks. Lisa riis, vesi ja puljongikuubik. Keeda pea-aegu pehmeks ja lisa köögiviljad. Kuumuta ja kaunista peterselliga või basiilikaga Karjala pirukas Taigen: 3½ dl rukkijahu, ½ dl nisujahu, 2 dl vett, 1 teelusikas soola, 1 supilusikas õli Täidis: 2 dl pudruriisi, 1 l piima, 1 tl soola, 1 sl õli Taigen valmista jahedatest ainetest. Lisa külma vette jahu, soola ja õli, sega ühtlaseks massiks ja pane taigen seejärel külmkappi. Valmista tavaline riisipuder ja jahuta. Soojenda ahi 250-270 kraadini. Sel ajal kui puder jahtub, võta taigen ja võta sellest sobiva suurusega pallikesi, pöörita neid õrnalt jahus ja rulli seejärel taignarulliga üsna õhukesteks ringideks.

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Pärmseente elutegevus

7. Mõõda taignataseme muutus ja kanna need tabelisse TULEMUSED Tabel 1: Suhkrukoguse erinevused katseklaasis Suhkru kogus klaasis 1tl 2tl 5tl Kõrgus enne 4,5cm 4,5cm 4,5cm Kõrgus peale 20 minutit 11,7cm 11,4cm 10cm Peale 20 minutit oli klaas, kus oli 1 teelusikas suhkurt kõige rohkem kerkinud. Teisele kohale jäi 2 teelusika suhkruga klaas ja 5 teelusikaga klaas kerkis kõige vähem. Tabel 2: Temperatuuri erinevused Koht ja temperatuur külmkapp 4ºC tuba 25ºC soojaveevann 60ºC Kõrgus enne 4,5cm 4,5 cm 4,5cm Kõrgus pärast 20 minutit 7,5cm 8,9cm 11,7cm

Bioloogia → Bioloogia
25 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Mahu mõõdud, toidu valmistamine

MAHU MÕÕDUD RIIK KLAAS SUPILUSIKAS DESSERTLUSIKAS TEELUSIKAS KANADA 250ML 15ML 10ML 5ML USA 240ML 15ML 10ML 5ML AUSTRAALIA 250ML 20ML 10ML 5ML SUURBRITANNIA 250ML 15ML 10ML 5ML EESTI 200ML 15ML 10ML 5ML 1DL = 100ML = 0.1LIITRIT KUI MÕÕTEKLAASI EI OLE, SAAB DETSILIITREID ARVESTADA KA NIIVIISI: · KLAASIGA : TAVALINE TEEKLAAS ON 2 DL , SEEGA 1DL = ½ KLAASI , 0

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Tee

Targad teejoojad on välja mõelnujd 5 reeglit kuidas teed valmistada. Osad neist reeglitest kehtivad tänapäevalgi, kuid osad on uued kujunenud. Reegel 1. Soojenda eelnevalt kannu. Mida rohkem eelsoojendust, seda kauem võtab aega, kuni kuuma veega ülevalatud tee muutub joomiskõlbulikuks suud kõrvetamata. Reegel 2. Võta iga tassi kohta üks teelusikatäis teed või sama kogus teekotikesi. See on õige ainult siis, kui on täpselt teada kui palju teelusikas mahutab. Orienteeruvateks kogusteks võib pidada 1,5 kuni 2 g ühe tassi kohta, mille maht on 150 kuni 200 ml, või 10- 12 g lehte teed 1 liitri kohta. Reegel 3. Lase värske vesi keema minna ning kalla keev vesi kohe tee peale. See on õige musta tee puhul, rohelise tee jaoks aga lasta vesi vastavalt sordile jahtuda 85- 60º C- ni. Valmistada tuleks alati kahe kannuga: üks tõmmise jaoks ja teine, millesse läbi sõela kallatakse valmis tee

Toit → Toiduainete õpetus
14 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

Laua katmine ja toidu serveerimine Õppematerjal Koostas: Marell Rõss 2016 Sissejuhatus 1. Lauakultuuri ajaloost.......................................................................................... 2 2. Laua katmine...................................................................................................... 7 2.3 Kohvi ja –teelaud........................................................................................... 8 2.4 Peolaud.......................................................................................................... 8 2.5 Laua katmise eripärad................................................................................. 12 Kõikidel maadel on oma kultuur ning sellest lähtuvalt erinevad ka laudade katmise traditsioonid. Toome välja inglispäraselt, prantsuspäraselt ja ameerikapäraselt kaetud lauad, et näidata kui erinevad võivad olla laua ...

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Esmaabi küsimused

Tema nahk on jahe, kahvatu, niiske, pulss aeglane, hingamine sagenenud, kehatemperatuur aga normaalne. ● kannatanu tuleb panna lamavasse asendisse, jalad kõrgemale tõstetud asendisse ● viia kannatanu jahedasse kohta ● tuleb anda juua kahe-kolme lonksu kaupa, nt jahedat mineraalvett või nn spordijooke, kus oleks suus soolade sisaldus, teha ka soolalahust kannatanule ja anda juua- 1 teelusikas 1 liitri vee kohta ● kutsuda kiirabi või minna ise kannatanuga lähimasse erakorralise meditsiini osakonda 17. Kuidas tegutsed, kui leides teadvuseta ja oksendanud inimese, leiad tema kõrvalt ka tühja, lahtise tundmatu ravimipurgi? ● keeran inimese stabiilsesse külili asendisse, juhul kui ta peaks veel oksendama ● kutsun kiirabi 18. Mida kahtlustad ja kuidas tegutsed, kui käies restoranis söömas tunned

Meditsiin → Esmaabi
31 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Kokk Saara Susi KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE Kirjalik aruanne Pärnu 2008 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................................. 2 MENÜÜ........................................................................................................................................................3 MENÜÜ PÕHJENDUS................................................................................................................................4 TEHNOLOOGILINE KAART 1................................................................................................................. 5 TEHNOLOOGILINE KAART 2...........................................................................................

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

Ainuke taldrik mis on ajapikku väiksemaks läinud on supikas. Teised on suuremaks läinud. Esimene T mida kasut kõige rohkem, on leivataldrik, kuni 19 cm, kasutatakse kui meil on praad/supp leiva jaoks võikoogi jaoks vm. Järgmine on suupistetaldrik, suurus on väheke suurem kui leiva omast, kuni 24 cm, kasutatakse salatite serveerimiseks, soojade ja kylmade suupistete pakkumiseks. Praetaldrik tänapäeval kuni 28 cm , kui tuuakse supitaldrik siis alati praetaldriku peal. Kõige suurem on grillitalrdik, grillliha pakkumiseks tänapäeval isegi 32 cm. Supitaldrik peaks äärega olema, kuskil 18 ­ 20 cm on suurus. Tuuakse koos leivataldrikuga. , kilpkonnasuppi serveeritakse yliminis tassis. Madal desserttaldrik 20-24 cm, Sygav desserttaldrik16-20 cm Kaaviari taldrik 15 cm, kalamarja pakutakse. Moositaldrik, 10 cm , oakutakse moosi vm sealt. Supitirin 1,4 ­ 2,6 Liitrine, sangadega, kui seda tuuakse lauale ja sealt pakutakse suppi, siis paku...

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Elektronkaal 1 Külmkapp 1 Töölauad 1 Nõudepesukoht 1 Kraanikauss 1 Väikevahendid Kastrul 0,5l, 1l 1+1 Teflonpann 1 Kauss 0,5l, 1l 2+2 Kokanuga, juurviljanuga, 1+1+1+1 koorimisnuga, fileerimisnuga Lõikelauad 2 Pannilabidas, supilusikas, teelusikas 1+2+1 Pudrunui 1 Riiv 1 Vispel 1 Lihahaamer 1 Küpsetuspaber, foolium, toidukile 1+1+1 Serveerimisvahendid Veeklaas 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel 2+2+2+2+2 ja ­nuga, järelroa dessertkahvel Söögilauad, abilaud 1+1 Laudlina, salvrätik 1+4 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa 2+2+2+1 alustaldrik, Leivataldrik

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Menüü toitumine

Loomulikult pole see vale ja kui sulle see sobib ja viib sind eesmärgini, lase käia! Kellele see aga ei sobi, tuleb appi portsjonikontroll. Oma portsjonite kontrollimine tähendab seda, et sa suudad ilma vaevata oma toidu koguseid visuaalselt hinnata. Selle asemel, et oma toitu kaaluda, saa osavaks oma portsjonite määramisel visuaalselt või koduste käepäraste vahenditega. Kasuta toiduainete mõõtmisel käepäraseid vahendeid, nagu supilusikas, teelusikas, tass, viil jne. Selline meetod on sulle kindlasti loomulik ja muutub kiiresti elustiiliks. Oleme sinu eest selle esialgse töö ära teinud ja lisanud toidukogused nii grammides kui ka mõnes muus käepärases mõõtühikus. Kui alustad kaalulangetamisega ja on raskusi esialgsete toidukoguste määramisega, võid esialgu toiduained kaaluda. Seeläbi saad aimu sinu jaoks mõistlikest portsjonitest. Aeg-ajalt on mõistlik portsjonid üle vaadata, ajapikku võivad need märkamatult suureneda.

Toit → Toit ja toitumine
34 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tee

arthritis, asthma, bronchitis, cystitis, diabetes, eczema, gastritis, leukaemia, Parkinson's disease, polyps (intestinal and bladder), prostate enlargement, psoriasis, pyorrhea, rheumatism, skin disease, peptic ulcers, varicose ulcers Selle puukoore tõmmis on mahe tervislik jook. Soovitatakse juua kuuridena gripi ning viiruste perioodil üks tass teed hommikul, päeval ning enne magamaminekut. Soovi korral võib lisada teelusikas mett tassi tee kohta. Honeybush Honeybush Samuti Lõuna-Aafrikast pärit kofeiinivaba tee. Lõhnalt on honeybush sarnane rooibush´iga kuid veidi magusam. Meepuu õied eritavad äratuntavat mee lõhna. Meepuu koorest ning õitest koosnev tee korjatakse just õitsemise ajal, et saavutada magus mee maitse ning lõhn. Sisaldab antioksüdante, vitamiine, mineraale. Sobib joomiseks nii soojalt kui ka külmalt. Soovitav tõmbamise aeg oleks 5- 10 minuti vahel. Mate Mate tee e. Paraguai tee

Toit → Toiduainete õpetus
56 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

Tartu Kutsehariduskeskus Majutus ­ja toitlustusosakond PIDULIK LÕUNASÖÖK SÕBRANNALE Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2012 Sisukord Menüü.......................................................................................................................................... 3 Menüü põhjendus........................................................................................................................ 4 Bruschetta tomati, basiiliku ja mozzarellaga spinati-rukola salati padjal....................................... 5 Tehnoloogiline kaart................................................................................................................. 5 Valmistamine............................................................................................................................ 6 Serveerimine............

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Puude juurde Hendrik Relve - Kokkuvõte

Hall lepp on rabe ja kergesti mädanev. Bioloogiliselt no kõige õigem aeg võsa raiuda suve esimesel poolel(eelmise aasta varuained on ära kasutatud) Musta lepa juured aitavad reovetel kiiresti haihtuda. Lepp on parim puu kala ja liha suitsutamisel. Halli lepa käbi tee- korjata oktoobris käbisid(vanad emasurvad) kuivatada 50-60C soojuses (2-3cm paksuse kihina) Ravitoime säilib 4-5 aastat. Tõmmis aitab kõhulahtisuse korral ja muude kõhuhaiguste korral(200g vee kohta 1 teelusikas käbisid) Sobib veel suuloputuseks igemepõletiku korral ja kompressiks silmapõletiku korral. 13) Lodjapuu (Viburnum opulus) Harilik lodjapuu ainus looduslik liik. Kõige sagedamini kasvab salumetsades, puisniitudel ja lodudes (põõsas sirug 2-4m kõrguseks). Sügisel värvuvad lehed leekivpunaseks. Viljad küpsevad septembris. Viljad sisaldavad rohkelt C-vitamiini ja muud kasulikku. Kuivatatud marjadest tõmmis on tõhus higistama ajav vahend külmetuse korral

Metsandus → Dendroloogia
39 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Taastumisvahendid

Nende ülesandeks on kiirendada kas otseselt või kaudselt toitainete keemilist muundamist organismis. Mett tarbitakse kõige rohkem töötlemata ­ vedelana, kristalliseerununa või koos kärgedega. Mett lihtsalt süüakse, kasutatakse mitmesuguste toiduainete valmistamisel ja tarvitatakse meditsiinilise preparaadina. On näiteks tõestatud, et mesi aitab ravida haavu. Mesi on: energia allikas (mett kasutatakse ka energia allikana, kuna see sisaldab ühes täies teelusikas umbes 64 kilokalorit) kaalu alandaja (kuigi mees on rohkem kaloreid kui suhkrus, aitab sooja veega segatud mesi lagundada kehas talletunud rasvu) kehaliste võimete arendaja (aitab hoida keha veresuhkru taset, taastada lihaste energiat ja glükogeeni taset) vitamiinide ja mineraalide allikas anti-bakteriaalsed omadused (mett võib kasutada loodusliku antiseptikuna, kuna ta omab anti- bakteriaalseid omadusi)

Meditsiin → Terviseõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Me...

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Rakendusbotaanika

Rakendusbotaanika Igal teemal näiteliigid. Nimeandmine,võimu kehtestamine. Põine mänd hong? Pedak n teget mändadega = mänd. Pärn on niinepuu. Raudrohuga raviti lõikehaava. Loeng 2 Haavad,kased,mänd,kuusk... Saar ­ laialehstest kõige suurema pindalaga. Saart oli üle1% kümme aastat tagasi nüüd mingi 0, midagi. Tamm ­(ka laialehine) tammikuid nigi 1% ,eelkõige Lääne-eestis vähesmal määral lõun- aeestis. Enamus puisniidud palgitammikuid eestis nagu ei olegi. Kõige võimsamad olid Koongas, nüüd kaitse all. Pigem viljakate alade puu. Jalakas- eestis on veel arvestataval hulgal. Pärn- jalakaga samal hulgal, alla 1%. Lastes metsal arededa või muutuda pärnametsaks. Vaher ­ vaid hektarites,pole % enam võimalik määrata. Tihe eramaadel. Pöök- pm leidub parkides. Metsapuud ammendatud ( edasi mitte ,,päris puud, alusmetsa puud, lisapuud") Paju- ei ole mets, vaid põõsastik...

Botaanika → Lillekasvatus
18 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

19. Poco ­ suur, eksootiliste jookide serveerimiseks (lahjad, palju mahla) Klaaside puhul on oluline: PUHTUS ­ KÄSITLUS ­ LOGO INIMESE POOLE Mõõtühikud Kokteilide segajal tuleb kasutada erinevaid alkoholikoguseid. Eestis kõige laialdasemalt liikvel olev mõõtühik on cl - sentiliiter. Kui kasutate teiste riikide kokteiliraamatuid, esinevad seal muud mõõtühikud. Drop - tilk Dash - 4-5 tilka (eesti keeles võiks olla sorts) Splash - 2 dashi BL - baarilusikas tl - teelusikas spl - supilusikas ounze (pony) - unts Inglise puhul 1 unts = 28,4ml; Ameerika vedelike puhul 1 unts=29,6ml TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub.

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

19.Poco ­ suur, eksootiliste jookide serveerimiseks (lahjad, palju mahla) Klaaside puhul on oluline: PUHTUS ­ KÄSITLUS ­ LOGO INIMESE POOLE Mõõtühikud Kokteilide segajal tuleb kasutada erinevaid alkoholikoguseid. Eestis kõige laialdasemalt liikvel olev mõõtühik on cl - sentiliiter. Kui kasutate teiste riikide kokteiliraamatuid, esinevad seal muud mõõtühikud. Drop - tilk Dash - 6-8 tilka (eesti keeles võiks olla sorts) Splash - 2 dashi BL - baarilusikas tl - teelusikas spl - supilusikas ounze (pony) - unts Inglise puhul 1 unts = 28,4ml; Ameerika vedelike puhul 1 unts=29,6ml TEISENDAMINE 10 ml = 1cl (sentiliiter) 10 cl = 1 dl (detsiliiter) 10 dl = 1 l (liiter) Segujookide koostisosad Kõik segujoogid sisaldavad vähemalt kahte erinevat koostisosa: 1. põhi ehk baas- st põhialkohol, milleks on viin, dzinn, viski, brändi, rumm, jne. Tavaliselt on baasiks üks kange alkohol, mis samas määrab ära, missugusesse kokteilitüüpi jook kuulub.

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

Mesi sisaldab inimestele väga olulisi vitamiine ning ensüüme, mis mee kuumutamisel üle 60 kraadi hävinevad ja mee kvaliteet väheneb. Mee kasulikud omadused: magustaja ­ suhkrut saab asendada meega paljudes toitudes ja jookides. Mesi sisaldab umbes 69% ulatuses glükoosi ja fruktoosi võimaldades kasutada seda magustajana. energia allikas ­ mett kasutatakse ka energia allikana, kuna see sisaldab ühes täies teelusikas umbes 64 kilokalorit. Üks teelusikas suhkurt annab umbes 50 kilokalorit. Samas suudab ka väga tundlik kõht muuta mees olevad suhkrud glükoosiks, mis teeb mee kergest seeditavaks. Kui tunned ennast hommikul väsinu ja letargilisena, siis selle asemele, et võtta energiajooki või kohvi, proovi mett. Pane mett kas röstsaiale või asenda suhkur oma hommikutees meega. Kui lastel on koolis raske hakkama saada, tasub ka neile teha päevaks kaasa mõned saiad meega.

Toit → toiduainete sensoorse...
74 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Üldloodusteaduse kordamisküsimused-vastused

1.Mis on aine? Aine on aatomite kogum, mis on pidevas soojusliikumises; ainel on agregaatolek ning füüsikalis-keemilised omadused. Aine all mõistetakse füüsikas tavaliselt stabiilseid seisumassiga elementaarosakesi (tavaliselt prootoneid, neutroneid ja elektrone) ning nende kombinatsioone. Selliselt mõistetuna vastandatakse ainet väljale. 2.Kuidas tõestada, et ained koosnevad osakestest? Erinevate katsete tegemisel, ntks. lõhna/värvi levimisel (difusioon - nähtus, kus ained segunevad üksteisega. Sama moodi on difusioon ühe ja sama aine molekulide tungimine teise aine molekulide vahele; difusioon on soojus liikumisest tingitud protsess, mis viib kontsentratsiooni ühtlustumiseni ruumis). 3.Kuidas tõestada, et aatomid ja moleklulid on pidevas soojusliikumises? Reaktsioonide toimumise tõttu. Aineosakesed on pidevas soojusliikumises, selle kiirust mõõdame me kaudselt termomeetriga. Kui jahutada kehasid siis aineosakeste soojusliikumine aeglu...

Kategooriata → Üldloodusteadus
173 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Söömisel kasutatakse desserttaldrikuid või magustoidukausse. Juures dessert- või teelusikad. Jäätised, parfeed ja sorbetid  Serveeritakse külmutatult.  Tavaliselt serveeritakse portsjonitena koos lisanditega magustoidukausis või -pokaalis.  Jäätisepallid tõmmatakse jäätisekulbiga.  Ühes portsjonis võib koos serveerida erinevaid jäätisi, parfeesid või sorbette.  Portsjonnõu pannakse alustaldrikule. Söömiseks antakse teelusikas kaetult. Restoranides serveeritakse magustoite ka suurtelt taldrikutelt (praetaldrikutelt), söömisvahenditeks on sel juhul dessertlusikas ja -kahvel (külmtoidukahvel). Kui serveeritakse kõvapõhjalist kooki kastmega, siis pannakse lauale ka külmtoidunuga. Võileibade serveerimine Tikuvõileibade ja väikeste võileibae puhul pannakse lauale väike taldrik, söögiriistu ei panda. Rullvõileibade, kihiliste võileibade, einevõileibade, võileivatortide puhul

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun