Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"mannapuder" - 22 õppematerjali

mannapuder – piim keema, maitsestan soola ja pipraga, niristan mannat juurde ja segan
mannapuder

Kasutaja: mannapuder

Faile: 0
thumbnail
6
docx

TERAVILJAROAD

TERAVILJAROAD...................................................................................................... 2 Pastatooted......................................................................................................... 2 Pudrud................................................................................................................. 2 Mannapuder........................................................................................................ 3 Riisipuder............................................................................................................ 3 TERAVILJAROAD Pastatooted  Pasta mõiste – tooted kõvast nisust, durumist, valmistatud jahust ja/või mannast  Pastaroogi võib serveerida nii pearoana kui ka eelroana, keedetud pastat lisandina lihatoitude juurde

Toit → Kokk
8 allalaadimist
thumbnail
90
odp

Koka praktiline töö suurköögis

Koka praktiline töö suurköögis Linnulihapuljong  Lihapuljong Kalapuljong Seljanka Borš Frikadellisupp Rossolnik Hartšo Oasupp Nuudlisupp Valgepõhikaste Kartulilisand  Toorsalat Köögivilja lisand Punapeedi küüslaugu salat Mannapuder Kaerahelbepuder Risoto Ploff Keedetud pasta Praetud kala – kilu Ahjukana Pikpoiss Hakkliha kotletid Kurzeme strogonov  Guljašš Kartulilisand Köögiviljalisand  Sealiha portsjonitükid Seapraad Üleküpsetatud sealiha Mulgikapsas  Köögiviljavorm Makaronivorm värskekapsa ja  hakklihaga Maksapasteet Kartulisalat Rosolje Rosolje Puuvilja salat  Täidetud munad ja singirullid Kakaokisell Leivasupp hapukoorega Mannavaht Riisilumi Kamavaht Kohupiimavaht Saiavorm Aitäh vaatamast! Koostanud: Inna Raud

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
43
pdf

Andmeanalüüs MS Exceli abil

Kas te armastate mannaputru? ei ei jah ei jah vist jah jah ei http://www.htg.tartu.ee/~a9tp/mirror/www.eau.ee/%257Ektanel/kool_ja_too/stat_excelis/sagedustab.html (3 of 4)29.05.2006 15:08:54 Andmeanalüüs MS Exceli abil - sagedustabelid Tulemusena saame järgmise sagedustabeli: Count of Mannapuder? Mannapuder? ei jah vist Grand Total Total 4 4 1 9 [email protected] http://ph.eau.ee/~ktanel/kool_ja_too/

Informaatika → Informaatika
530 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ringlev menüü

supp pada Lisandid leib ahjukartul,valge ketsup, leib keedukartul, hapukoor, riis, praekaste, kaste, leib kaalikasalat, tomativiilud punapeedi salat valge kaste Järelroog Keefiri tarretis vahukoor mannapuder maasikakompott kohupiimakreem bubert leivapuruga keedisega 3 nädal Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Laupäev Peatooraine seened sealiha veiseliha makaronid kala kana Roa vorm pirukas praad kotletid vormiroog ahjuroog hautis

Toit → Toitumisõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kokanduse kursuse lõputöö

Kuressaare 2011 SISUKORD KALKULATSIOONI- JA TEHNOLOOGIAKAARDID...................3 Hakksnitsel hapukoorekastme ja kartulipüreega.................................................................. 3 Riisipuder mahlakisselliga................................................................................................... 4 Hakk-kotlet hapukoorekastme ja kartulipüreega.................................................................. 5 Mannapuder mahlakisselliga............................................................................................... 6 Töögraafik................................................................................... 8 2 KALKULATSIOONI- JA TEHNOLOOGIAKAARDID Hakksnitsel hapukoorekastme ja kartulipüreega Valmistamis tehnoloogia: 1.paned saia likku. 2.pigista leotatud sai veest kuivaks . 3

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Minu turismitalu hommikusöögi

Minu turismitalu hommikusöögi menüü Söögisaalis on iseteenindus ehk klient valib ise omale väljastus letist sobilikud komponendid vastavalt enda eelistustele. Iseteenindus käib mööda väljastusletti. Toidu saab asetada taldrikule, mis asetseb kandikul. Pakume hommikusöögiks nii magusaid, kui ka soolaseid toite. Loomulikult käib minu menüü juurde ka joogivalik. Toidud Kuum lett: Praetud munad (Ühelt poolt praetud ja mõlemalt poolt praetud) Keedetud munad (3 minuti munad ja 7 minuti munad) Ahjus küpsetatud viinerid Kuumad võileivad singi ja juustuga Ahjus küpsetatud peekon Kartulikroketid Mannapuder Neljavilja puder Külm lett: Maasika jogurt Banaani jogurt Keedusink Lastevorst Salaamivorst Eesti juust Margariin Apelsini keeks Purukook Joogid: Tee ( Must tee ja marjatee) Kohv Kakao Piim Vesi Lisandid: Leib Sai Sepik Müsli Maisihelbed Kookosepuru Sool Pipar 1 inim...

Turism → Eriala
17 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kui ma oleksin luuletaja

Kui ma oleksin luuletaja... Kui ma oleksin luuletaja, räägiksid mu luuletused põnevatest seiklustest ja kõigest, mis on päevakajaline ning huvitab inimesi. Mu luuletused oleksid erinevatest elu probleemidest, neis puuduksid sümbolid, mis teeb mõtte tabamise raskeks. Ma kirjutaksin luuletusi tavalistele realistlikele inimestele. Muidugi võiksid lugeda neid kõik. Asi on ju maitses, igale ühele ei maitse ju ka mannapuder. See, kas inimesele meeldivad mu luuletused või mitte, ei olene isiksusest vaid inimesest endast. Kui ma oleksin luuletaja, ei kirjutaks ma sahtlisse, sest see tundub üpris tühi vaev olevat, oma ande raiskamine. Parem kirjutaksin luulekogumiku, kuhu koguksin kokku kõik oma luuletused, alates esimesest, et oleks näha minu progress praeguste luuletusteni. Mu luulekogumik oleks omapärane ning illustratsioonid laseksin ise teha, sest pole eriti andekas kunstnik. Kasutaksin palju värve ja

Kirjandus → Kirjandus
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Erinevad valgud

Jõulised valgud Südame-veresoonkonna tervis ja kaalu juhtimine on kaks tänapäeva mureallikat. Valkudel on tohutu hulk allikaid. Tarbijale on kõige tuttavamad munad, soja ja (piima) vadak, teised valgud ja peptiidid on näidanud oma potensiaali saada valkudega võrdseks. Muna valk Üks muna sisaldab rohkem kui 6g kõrgekvaliteedilist valku. Mune on traditsiooniliselt kasutatud suure kvaliteetse valgu, hädavajalike aminohapete ja hea seeduvuse tõttu.Munad on rikkalikud nii aminohapete kui ka valkude poolest, mille abil musklid kasvavad ja inimene saab vajalikku energiat. Layman ja Rodriquez seletasid leutsiin rolli energia ja musklite vahel. ''Kui ette kujutatada ebatavalist sõprussuhet aminohapete (leutsiin) ja glükoosi vahel siis trenniga musklid kasvavad tänu sellele vahekorrale.Peale trenni aitavad lipiidid taastada muskleid viies nendese piisavas koguses hapnikku.'' Munakollane sisaldab rohkesti inimesele vajalikku letsitiini, mis on...

Toit → Toitumisõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Itaalia köök

4 muna 4 sl tolmsuhkrut 1 ml (1/4 tl) kaneeli Pane rosinad rummiga ligunema. Sega manna kuuma piima hulka, lase 5 minutit paisuda ja kalla siis suurde supitaldrikusse jahtuma. Sega läbi sõela hõõrutud toorjuust suhkruga, lisa 1 terve muna, 3 munarebu, marmelaad, rosinad koos rummiga, kaneel ja sidrunimahl. Sega mannapuder juustusegu hulka. Mikserda 3 munavalget tolmsuhkruga kõvaks vahuks, kalla see taigna peale ja tõsta suure lusikaga segamini. Tõsta segu 1,5 l mahutavasse, rasvaga määritud ja jahuga üleriputatud vormi. Tõsta see suuremasse vormi ja kalla sinna 3 cm kõrguselt keeva vett. Küpseta ahjurestil 175° juures tund aega. Tõsta koos vormiga restile jahtuma. Kummuta vaagnale ja sõelu pinnale tolmsuhrut. Kaunista

Toit → toiduainete sensoorse...
37 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tervislik toitumine

Tervislik toitumine Koostaja: Tervislik toitumine Tervisliku toitumise põhialusteks on tasakaalustatus, mitmekesisus ja mõõdukus. Teadus on kinnitanud järgmise ütluse tõesuse: ,, Kui haiguse isa jääb tundmatuks, siis haiguse ema on teada ­ ebaõige toitumine." Toitumisvigasid peetakse õigustatult paljude haiguste puhul kas otseseks tekke põhjuseks või vähemalt soodustavaks teguriks. Nii inimese elu kestus, tervis, töövõime kui ka välimus on seotud toitumisega, mille juures oluliseks veaks liigse rasvase ja magusa söögi manustamine. Teiseks eksimuseks võib lugeda meie elustiili: hommikul ei sööda või paremal juhul kugistatakse alla võileib, lõunaks võetakse mõni saiake ning õhtul kodus tehakse tasa kõik see, mis päeval saamata jäi. Täiskõhuga minnakse teleka ette ja energia kulu on tühine ­ peaaegu kõik mis söödud, läheb rasvade täiendamiseks. Tervisliku toitum...

Varia → Kategoriseerimata
105 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

Praktikaaruanne Sisukord 1. Praktika ülesannete täitmise analüüs 1.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: OÜ Hansaliin , reisilaev ,,Star" Tööperiood ettevõttes: 18.02.2010-19.03.2010 Kogumahus 315 akadeemilist tundi Ettevõtte tegevusala: · Toitlustus · Meelelahutus · Majutusteenus · Kaubandus teenus · Köögis töötas korraga 10 kokka, nende ülesanneteks oli kohvikusse, restorani, rootsi lauda ja messi (meeskonna söökla) toidu valmistamine. Messi tegi süüa üks kokk. · Rootsi lauda ja kohvikusse tegid süüa 6 kokka. · Töö toimus vahetustega. 2 nädalat järjest oli üks vahetus tööl ja järgmised 2 nädalat järjest oli teine vahetus tööl. · Klientideks olid reisijad. · Igapäevaselt valmistati toitu 150 portsjoni kaupa. · Tallinn á la carte asub 8. tekil, laeva keskosas. Restoranis on 96 kohta, millest 60 on ettebroneeritavad. · Food Wa...

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Referaat: tervislik toitumine

Referaat Inimeseõpetus Koostaja:Torm Edvard Juhendaja:Heli Iisrael Keila 2011 Sisukord. 1.Tervislik toitumine. 2.Toidupüramiid. 3.Vesi · Vesi on vajalik kogu organism toimimiseks. · Veetaset tuleb hoida tasakaalus. · Millest veetase sõltub? 4.Ausus toidu vastu. 5.Vitamiinid,mineraalained. 6.Kiudained. Tervislik toitumine. Toit on igasugune rasvadest, süsivesikutest, veest ja/või valkudest ning vitamiinidest koosnev aine, millest inimene või muud loomad saavad eluks vajalikke aineid (sealhulgas mineraalaineid ja vitamiine) ning energiat. Põllumajandusloomade toitu nimetatakse tavaliselt söödaks.Euroopa Parlament ja Euroopa Nõukogu esitavad mõistele "toit" alljärgneva määratluse:Mõiste "toit" tähendab töödeldud, osaliselt töödeldud või töötlemata ainet või toodet, mis on mõeldud inimestele ...

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
27 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Koka eksamiküsimuste vastused

KORDAMISKÜSIMUSED 1.Kirjelda külmtöötlemismeetodeid · Tükeldamine' · Pikkimine · Fileerimine · Püreestamine · Tootele vormi andmine · Paneerimine · Vahustamine · Leotamine 2. Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid · Flambeerimine · Aurutamine · Barbeque · Keetmine · Hautamine · Pruunistamine · Röstimine · Praadimine · Küpsetamine · Gartineerimine ehk üleküpsetamine · Friteerimine ehk friipraadimine · Grillimine 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral Gluteenik + mais, riis, tatar, hirss - nisu, oder, kaer, rukis Laktoosik +laktoosivabad tooted HYLA, taimsete rasvadega tooted - piimatooted Diabeetik + spetsiaalsed tooted, suhkru asendajad - suhkur, süsivesikud 4. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud toite Liha eelnevalt pruunistatakse, seejärel hautatakse Kooreklops, guljass, stroganov 5. Kirjelda e...

Ametid → Ametijuhend
42 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Bioloogia uurib elu, organismide koostis

Halvad soojusjuhid. Lihtlipiidid ­ Organismides olevad õlid, vahad ja rasvad. Laguproduktiks on glükoos. On soojuse regulaatoriks ning varuenergiaallikaks. Liitlipiidid ­ Moodustuvad lihtlipiidide molekulide liitumisel teiste keemiliste ühenditega. Liitlipiidid on sageli steroidid (aktiviseerivad organismi talitlust). Paljud hormoonid on steroidid (adrenaliin, insuliin). Vitamiinid on samuti steroidid. Minu vanaemale meeldib ka mannapuder. Lihtlipiidi rasva ja suhkru liitumisel tekib kolesterool. Liitlipiidid on vajalikud raku membraanis ning ülesandeks talitluste juhtimine. · Liht- ja liitsuhkrute iseloomustus (ülesanded, ehitus, näited) Liitsüsivesikud Oligosahhariidid Polüsahhariidid Süsiniku aatomite arv on enamasti kolmest kuueni. Piltlikult Madalmolekulaarsed Kõrgmolekulaarsed

Bioloogia → Bioloogia
65 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Aminohapped ja amiinid köögis

Loomsed valgud (muna-, piima-, kala- ja lihavalgud) sisaldavad asendamatuid aminohappeid taimsetest valkudest rohkem. Kahjuks on paljud loomsete valkude allikad liiga rasvarikkad. Üsna hea aminohappelise koostisega on ka sojas, riisis, rukkis, pähklites ja seemnetes leiduvad valgud. Osades valkudes (nt teraviljavalgud) jääb vajaka mõnedest asendamatutest aminohapetest. Nende puuduse saab kompenseerida vähese koguse loomse valguga, näiteks valmistada mannapuder piimaga, makaronidele lisada juustu jne. Vähemalt kolmandik valguvajadusest on soovitatav katta loomsete valkudega. Valkudel on organismis mitmeid funktsioone: · vajalikud organismi kasvuks ja ehituseks, · peaaegu kõik ensüümid ning osad hormoonid on valgulise koostisega, · osalevad aktiivselt antikehade tootmises ja tagavad organismi tugeva ning toimiva immuunsüsteemi, · osalevad paljude ühendite transpordis, · annavad toiduenergiat: 1 g = 4 kcal.

Keemia → Toidukeemia
6 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Diabeet

imendumist ning vähendavad veresuhkru taseme kiiret tõusu. Väga kiudaineterikkad on täisteratooted. Köögivilja võite süüa palju, sest need sisaldavad kiudaineid, seetõttu imenduvad köögiviljas olevad süsivesikud aeglaselt. Kasutage rohkelt ka puuvilju, sest nendegi suur kiudainesisaldus aitab aeglustada süsivesikute imendumise kiirust. Vältige rafineeritud toitu, nii et pigem kaerahelbe- kui mannapuder. Oluline on õppida valima selliseid toiduaineid, mis tõstavad veresuhkrut aeglaselt. Näiteks puuviljast imenduv suhkur tõstab veresuhkrut aeglasemalt kui puhas suhkur. Õppige arvestama toidust saadavat energiahulka, et teie kehakaal püsiks normis ning veresuhkur oleks soovitud piirides. Parimaks joogiks janu korral on vesi. 12 KOKKUVÕTE

Meditsiin → Tervis
23 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Lapse tervislik toitumine

Laps vajab päevas kaks klaasi piima. Oma kasvuks vajalikke aineid saab laps normaalse rasvasisaldusega(2,5%) piimast.(Teesalu, Tihelemm:1998:150) 1.4 Nädala menüü lasteaias Esmaspäev Hommikusöök: Kaerahelbepuder, võileib juustu ja tomatiga, klaas 100%-list apelsinimahla Lõuna: Hernesupp, leib ja magustoiduks maitsev mustikakissell kohupiimaga Õhtuoode: Kakao, võileib kalakonserviga, sai sokolaadikreemiga Teisipäev Hommikusöök: Mannapuder maasikamoosiga ja klaas värsket piima Lõuna: Ploff, täisteraleib, hapukurgisalat ja magustoiduks sai meega ning joogiks õunamahl Õhtuoode: Tee sidruniga, singi-juustu võileib kurguga Kolmapäev Hommikusöök: Kakao, neljaviljapuder, juustusai Lõuna: Kartul, kana-ananassikaste, värske kapsa-kurgi-sibulasalat Õhtuoode: Piima-riisisupp, sai munavõiga Neljapäev Hommikusöök: Hirsipuder, klaas õunamahla, singivõileib tomatiga

Toit → Toitumise alused
172 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Eesti uusaeg

Eesti uusaeg. Mahtra sõda. 1856. Jüripäevast pidid uued maaseadused kehtima hakkama. 23.04 on see. Olukord muutus rahutuks, sest tahetu teada saada palju on töökoormisi. Aga loodetud tulemusi ja kergendusi ei tulnud. Nii siis pahameel kasvas ja alates aprilli lõpust mai alguseni hakkasid rahutused liikuma idast läände. Algas virumaalt algvere mõisast. Keelduti teotööst. Aprilli lõpp- septembri lõpp 1856. Toimusid rahutused- Kuulsaim 2 juuni mahtras. Talupoegade mäss, mahtra katastroof, ülestõus jne. Selles osales u 700- 800 talupoega 9-10st mõisast. Neid tuli pool roodu sõdureid maha rahustama. 2 juuni hommikuks pidid minema karistuse järgi. Hans tetsius. Ja veel mõne käskjalaga kutsuti rahvast appi. Siis saabus see rahvas, relvadega. Sõdurid piirati sisse, läks kähmluseks. Sõdurite salk sunniti kähmlusega põgenema. Seal sai surma 1 ohvitser, 13 sõdurit said haavata, ja peale seda rünnati mõisa. Põletati maha mõisa peahoon...

Ajalugu → Ajalugu
172 allalaadimist
thumbnail
29
doc

Pediaatria

Loomsed valgud (muna-, piima-, kala- ja lihavalgud) sisaldavad asendamatuid aminohappeid taimsetest valkudest rohkem. Kahjuks on paljud loomsete valkude allikad liiga rasvarikkad. Üsna hea aminohappelise koostisega on ka sojas, riisis, rukkis, pähklites ja seemnetes leiduvad valgud. Osades valkudes (nt teraviljavalgud) jääb vajaka mõnedest asendamatutest aminohapetest. Nende puuduse saab kompenseerida vähese koguse loomse valguga, näiteks valmistada mannapuder piimaga, makaronidele lisada juustu jne. Vähemalt kolmandik valguvajadusest on soovitatav katta loomsete valkudega. Valkudel on organismis mitmeid funktsioone: · vajalikud organismi kasvuks ja ehituseks, · peaaegu kõik ensüümid ning osad hormoonid on valgulise koostisega, · osalevad aktiivselt antikehade tootmises ja tagavad organismi tugeva ning toimiva immuunsüsteemi, · osalevad paljude ühendite transpordis, · annavad toiduenergiat: 1 g = 4 kcal.

Meditsiin → Pediaatria
70 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 tihke 3,2 40 4  vedel 3,7 45 4,5 Kaerahelbed Kaerahelbepuder 10-15 min  sitke 3,2 40 4 139  vedel 4,2 45 5 Manna Mannapuder 10-20 min  sõmer 2,2 30 3  tihke 3,7 45 4,5  vedel 4,7 55 5,5 Nisutangud Nisutangupuder 45-60 min  sõmer 1,8 25 2,5  tihke 3,2 40 4  vedel 4,2 50 5

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
87
docx

Soome-ugri rahvakultuur

1920.-1930. aastatest alates hakkas riik üha enam sekkuma põlisrahvaste perekonnaellu. Lastel tuli kooliskäimise ajaks internaati elama jääda, mis rebis neid lahti perekonnast ja traditsioonilisest eluviisist ning nõrgendas nende keeleoskust. Internaadis elades tuli harjuda dominantrahva kultuuriga, sealhulgas uute toitumisharjumustega, kus 61 traditsioonilisi toite, milleks olid kala, põdraliha ja marjad, asendasid kartulid ja mannapuder. Sõjaeelsed koolid olid reeglina siiski õpilaste arvu poolest väikesed ja asusid kodu lähedal. Koolasaami kirjakeele loomise katse Vassili Alõmovi juhtimisel algatati aastatel 1933-1935 ladina tähestikul põhineva koolasaami kirjakeele loomine. Saamikeelset algõpetust anti neljas koolis. 1936. aastal loobuti ladina tähestikust ,,saami avalikkuse palvel". Võeti kasutusele kirillitsa. 1937. aasta tõi kaasa üldise stalinliku kampaania väikerahvaste ladina tähestikul põhinevate

Kultuur-Kunst → Kultuurid ja tavad
31 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Seenekotletid Tangu või kruubipuder Magustoidud Värsked marjad Marja ja puuviljakompotid Magusad klimbid Marjasupid Marjakissellid Piimakissell Karamellkissell Paksud kissellid Bubert Lumepallisupp Marjavaht Kamavaht jõhvikakastmega Mannavaht marjadega või rukkijahu, odrajahu, leivavaht leivasupp Vahukoor lisanditega Hapupiima/keefiritarretis Leivakreem Marjakreem Kamakreem Lusikapannkoogid, hapupiimapannkoogid Mannapuder kisselliga Küpsetised Odrakarask Korbid Hapupiimakoogid Munakoogid Rosinasai Pannileib Kaerakäkid Plaadipirukas pärmitaignast Väikesed pirukad pärmitaignast Kringlid Saiakesed Joogid Kali Hapupiim Kama Piim Kaevu või allikavesi Koduõlu Õunamahl, marjamahlad 110 Mahlajoogid Taimeteed Puuviljateed, marjateed jm 135. Transpordikorraldus turismis

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun