Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"toidukaart" - 11 õppematerjali

toidukaart - Kliendile kajastub müügil olev sortiment toidu ja joogikaardis.
thumbnail
2
docx

Toiduained ja toitained, koostis, toidukaart, ajalugu

Mineraalained o Konservandid o Maitseained · Toiteväärtus ­ ehk kalorsus- on soojushulk, mille toit annab täielikul osüdatsioonil · Tähtis on toidu tasakaalusus · Näited o Süsivesikud ja valgud ~17 MJ/kg o Rasvad ~39 MJ/kg · Vajadus o Vaime töö ­ 12MJ (2900 kcal) päevas o Füüsiline töö ­ 19MJ (4550 kcal) päevas Inimese toidukaart Inime on omnivoor ­ kõigesööja Üks toitaine saab teise puudumist osaliselt kompeseerida Varud akumuleeruvad kas rasvkoena või glükogeenina Rasvad Taimed (õlid) ja loomsed rasvad Küllastunud ja küllastumata rasvad Organismi energiavaru ja soojuskaitse, samuti polster Küllastumata rasvad on olulised närvitalituse jaoks Süsivesikud eehk sahhariidid · Põhiline organismi energiaallikas

Tehnika → Tehnikalugu
20 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

1. Restorani liigitus- Ajaviiterestoran,vabaajarestoran,toidurestoran jne jne jne 2. Kelneri töö organiseerimisel kasutatavad teenindusviisid Individuaalne teenindusviis-kelner tegeleb oma laudades istuvate klientidega algusest lõpuni;võtab tellimuse ja täitab selle ja arveldab. Paarisviisiline teenindusviis-ühes töötsoonis 2 kelnerit;kelnerid kokkuleppel jagavad töökohustusi. Meeskondlik teenindusviis-vanemkelner juhib 3-4liikmeliste kelnerite meeskonda;vanemkelner organiseerib aktiivset tööd söögisaalis. 3. Restoraniteenindajate tüüpkohustused Kelner- · roogade ja jookide serveerimine ( kandikult: vasakus käes nii, et sõrmed välja sirutatud, õla kõrgusel , vaagnalt: tõstab toite taldrikule, enne serveerimist näitab seda ) · Klientidega suhtlemine · Puhaste nõude poleerimine · Kasutatud nõude koristamine · Tuhatoosi vahetamine · La...

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Menüü koostamise alused

(MENÜÜ KOOSTAMISE ALUSED) 1. Mis on menüükaart, toidukaart, joogikaart? Menüükaart- See on vabalt valitav roogade loetelu. Toidukaart- Kliendile kajastub müügil olev sortiment toidu ja joogikaardis. 2.Restoranimenüü tüübid Ühe eine kindle menu- table´d hote menu Vaba valiku menu- a la carte menu Banketi menu 3.Millised toidusektsioonid on retorani toidukaardid? 4.Argieinete roakäikude serveermuse järjekord * külm eelroog * kuum eelroog * supp või puljong *kalaroog *pearoog *kuum vaheroog *külm eelroog * sorbet

Toit → Toitlustus
82 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Teenindaja sõnaregister

Teenindaja sõnaregister 1. A la carte toidukaart- kliendi tellimusel valmistatavate roogadega valik 2. Alfresco- terrasil serveeritav pidueine 3. Aperitiiv-söögiisu tekitav (alkohoolne)jook 4. Bankett- kõrgetasemeline pidusöök 5. Barista- kohvjookide valmistaja 6. Bool- marjadest, puu- ja köögiviljadest või nende mahldest ja siirupitest maitsestatud jook, millele lisatkse enne serveerimist gaseertud jooki 7. Bor-peedisupp 8. brunch-hiline hommikusöök 9. Buffet laud-selve e iseteeninduslaud 10. Caffe latte-itaalia piimakohv, espresso+kuum piim 11. Caffe au lait- prantsuse piimakohv, kohv ja piim peavad olema ühtse temperatuuriga 12. Cappuccino- espressopõhjaline itaalia piimakohv rohke vahuga 13. Gourmet´-restoran- toidunautijatele mõeldud restoran 14. Guéridon teenindus-teenindamine spetsiaalselt kärult (abilaualt ratastega) 15. Dekanteerimine- veini valamine pudelist karahvini 16. Digestiiv-...

Majandus → Teenindus ja müük
43 allalaadimist
thumbnail
8
txt

Tehnikaajalugu konspekt terve kursus

Toitained- ained, mida organism toidust tegelikult saab ning mida vajatakse Toiduained: a)Vrvained b)Lhnaained c)Konservandid d)Maitseained f)Toitained: 1)Vitamiinid 2)Valgud 3)Rasvad 4)Ssivesikud 5)Mineraalained Toitevrtus ehk kalorsus- on soojushulk, mille toit annab tielikul oksdatsioonil Thtis on ka see, et toit oleks tasakaalus. NITED ssivesikud ja valgud~17MJ/kg rasvad~39MJ/kg VAJADUSED: Vaimse t korral 12MJ(2900kcal) pevas Fsilise t korral 19MJ(4550kcal) pevas INIMESE TOIDUKAART Inimene on omnivoor- kigesja ks toitaine saab teise puudumist osaliselt kompenseerida Varud akumuleeruvad kas rasvkoena vi glkogeenina leliigsed toitained vljastatakse organismist Rasvad Taimsed(lid) ja loomsed rasvad Kllastunud ja kllastumata rasvad Organismi energiavaru ja soojuskaitse, samuti polster Kllastumata rasvad on olulised nrvitalitluse jaoks Ssivesikud ehk Sahhariidid Philine organismi energiaallikas Vaimse t puhul on nende vajadus suurem Varuaineks glkogeen

Tehnika → Tehnikalugu
5 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

hotelli üldkasutatavates ruumides (kabinettides, saunades jne). Hotelli restoran valmistab suupisteid hotelli erinevate baaride ja kohvikute tarvis, sageli pakub ka catering- teenust, hooldab hotellitubade minibaare, pakub toateenindust. Lõunasel ja õhtusel ajal teenindavad tavaliselt kelnerid või ettekandjad, kasutatakse kas osalist või täielikku teenindust lauas, guéridon- teenindust (käruteenindust). Hinnatase vastab hotelli tasemele. Esindusrestoranide e. gourmet-restoranide toidukaart on väga rikkalik või sisaldab erilisi roogi. Menüü rahuldab väga nõudlike klientide (gurmaanide e. toidunautlejate) nõudmisi. Road menüüs on originaalsed, väga keeruka valmistusviisiga, sageli erilistest toiduainetest valmistatud või eriliselt serveeritud. Joogikaart on samuti väga rikkalik ja rahuldab ka nõudlikku maitset. Interjöör on luksuslik, mööbel ja serviis hinnalised, teenindus väga kõrge kvaliteediga

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tehnikaajaloo 10.klassi kursus

TOIDUAINETE KOOSTIS Toiduained: värvained, lõhnained, konservandid, maitseained, toitained (valgud, rasvad, vitamiinid, süsivesikud, mineraalained). TOIDU TOITEVÄÄRTUS EHK KALORSUS Toiteväärtus ehk kalorsus ­ on soojushulk, mille toit annab täielikul oksüdatsioonil. Tähtis on ka see, et toit oleks tasakaalus. Näited: süsivesikud ja valgud ~17 MJ/kg, rasvad ~39 MJ/kg Vajadused: vaimse töö korral 12 MJ(2900 kcal) päevas, füüsilise töö korral 19 MJ(4550 kcal) päevas. INIMESE TOIDUKAART Inimene on omnivoor ­ kõigesööja. Üks toitaine saab teise puudumist osaliselt kompenseerida. Valgud akumuleeruvad kas rasvkoena või glükgeenina. Üleliigsed toitained väljastatakse organismist. RASVAD Taimsed (õlid) ja loomsed rasvad. Küllastunud ja küllastumata rasvad. Organismi energiavaru ja soojuskaitse, samuti polster. Küllastumata rasvad on olulised närvitalituse seisukohalt. SÜSIVESIKUD EHK SAHHARIIDID Põhiline organismi energiaallikas.

Tehnika → Tehnikalugu
19 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74  Menüü mõiste ja terminid menüüdes 74  Menüüde koostamise põhimõtted 80  Menüüde tüübid 82  Toidukorrad, toidukordade menüüde koostamine 85  Toidukaart, selle koostamise põhimõtted ja tööbid 92  Toidukaartide ja menüüde koostamine erinevatele klientidele 93 6. Kalkuleerimise alused 95  Külm- ja kuumtöötlemiskaod toitude valmistamisel 97  Toiduainete koguste ja kaduse arvutamine tooraine kalkuleerimisel 99

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kiirtoiduettevõtted- Macdonald, Hesburger kohvikud ja café´d ­ Kohvikud on toitlustusettevõtted, kuhu tavaliselt minnakse väikest pausi pidama ja kerget einet nautima. Saiakesed, kohvid, teed. Baarid- Baarid on toitlustusettevõtted, mis pakuvad peamiselt jooke ja suupisteid, õdusat keskkonda ajaviitmiseks. restoranid- Restoranid on toitlustusettevõtted, mis pakuvad kvaliteetset toitu ja teenindust, mugavat keskkonda ja sageli ka ajaviidet. Esindusrestoranide toidukaart on väga rikkalik või sisaldab erilisi roogi. catering-ettevõtted- Põhjalik planeerimine on catering-teenuse puhul äärmiselt tähtis. Kuna eesmärgiks on pakkuda kliendile toitlustust ja teenindust kas kliendi oma ruumides või üüritud ruumides, siis ei ole võimalik võrrelda catering-teenust tavalise toitlustusteenusega toitlustusettevõttes. Millised on ettevalmistustööd söögisaalis enne ettevõtte avamist? Laua eelkatmise etapid õiges järjekorras. Iseloomusta fursettlauda

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

kohvikud ja café´d ­ Kohvikud on toitlustusettevõtted, kuhu tavaliselt minnakse väikest pausi pidama ja kerget einet nautima. Saiakesed, kohvid, teed. Baarid- Baarid on toitlustusettevõtted, mis pakuvad peamiselt jooke ja suupisteid, õdusat keskkonda ajaviitmiseks. restoranid- Restoranid on toitlustusettevõtted, mis pakuvad kvaliteetset toitu ja teenindust, mugavat keskkonda ja sageli ka ajaviidet. Esindusrestoranide toidukaart on väga rikkalik või sisaldab erilisi roogi. catering- ettevõtted- Põhjalik planeerimine on catering-teenuse puhul äärmiselt tähtis. Kuna eesmärgiks on pakkuda kliendile toitlustust ja teenindust kas kliendi oma ruumides või üüritud ruumides, siis ei ole võimalik võrrelda catering-teenust tavalise toitlustusteenusega toitlustusettevõttes. 43. Millised on ettevalmistustööd söögisaalis enne ettevõtte avamist?

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
222
doc

Nõukogude Liidu ajalugu

igasugust eraviisilist kaubandust. Esialgu tegutses tšekaa suhteliselt mõistlikes piirides. Karistused polnud esialgu väga hirmutavad. Aeg-ajalt mõni inimene lasti maha või pandi vanglasse, polnud väga massiline. Karistusmäär, mida tšekaa armastas rakendada, milleks oli vaja mõne juhtivtöötaja allkirja, oli vaenlase surma mõistmine. Inimeselt võeti ära kogu tema varandus, tõsteti välja senisest elamiskohast, linnaelanikelt võeti ära toidukaart. Ellujäämine oli nii peaaegu võimatuks tehtud. Õige pea järgnesid ulatuslikumad repressioonid. Veebr lõpus, märtsi alguses, kui saksa väed peale tungisid, käivitati massiline repressioonide laine, süüdistati arreteerituid saksa spioonidena, neid oli õigus maha lasta kohapeal 24 tunni jooksul ilma uurimise ja kohtuliku menetluseta. Märtsi II poolel alustati repressioonide lainet esmakordselt pol kuuluvuse alusel- tabas anarhiste

Ajalugu → Ajalugu
58 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun