Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"pasta" - 385 õppematerjali

pasta - spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus, igal seest õõnsal pastatorukesel on oma nimi, mis sõltub jämeduset ja pikkusest, liike on Itaalias üle 300. Pastaroad on suurepärane süsivesikute allikas ja annavad üsna vähe energiat.
pasta

Kasutaja: pasta

Faile: 0
thumbnail
10
pptx

Pasta

Pasta Sissejuhatus Pasta maitseb oivaliselt, vaid siis kui seda on valmistatud õigesti. Itaalias tähendab pastaroog üldjuhul suurt kuhja spagette, lintnuudleid või pennet, mille peale tõstetakse napp kogus suhteliselt paksu, ning maitsestatud kastet. Mujal maailmas on pastakuhi väiksem ja kastmekogus suurem, sest kastmed on nõrgema maitsega. Pastast üldiselt Värske pasta : Värske pasta on värske kuivatamata toiduaine , valmistatud teraviljajahust ja veest Kõrgkvaliteedilise värske pasta tootmisel kasutatakse kõvateralisenisu jahu ehk duurmnisujahu ning taignasse lisatakse muna. Sõna PASTA tõlgituna itaalia keelest on taigen! Pasta jaguneb : - värske pasta ( toorpasta ) / värske ja kuivatamata pastatoode - kuivatatud pasta / kuivatamiseks töödeldakse pastatooteid kuuma niiske õhuvooluga , kuni nende niiskusesisaldus väheneb 12%-ni .

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Pasta Referaat

Pasta ajalugu : Värske pasta on kaasaegne produkt , kuid tema juured ulatuvad kaugele ajas tagasi . Ei saa kindlalt väita , kes ja millal leiutas pasta , arvatavasti sai pasta tegemine algses mõistes alguse juba samaaegselt suurte tsivilisatsioonide tekkega , kus kasvatati suurtes kogustes nisu .Mitmed maad - Hiina, Jaapan, Prantsusmaa ja Itaalia - võistlevad õiguse eest nimetada end pasta leiutajaks. Ühtedele ajalooallikatele tuginedes tõi pasta 13. sajandil Itaaliasse Marco Polo, kes naasis Hiinast kodumaale. Leidub tõendeid sellegi kohta, et ammu enne Marco Polo rännakuid tarvitati Hiinas toiduks tatra-, riisi-, nisu- ja sojanuudleid. Itaalia 16. sajandi ajaloolaste väitel leiutanud täidetud pastaroa aga keegi itaalia talunaine. Kuigi andmed pasta tõelise päritolu kohta on jäänud ähmaseks, teatakse täpselt, et selle tööstuslikku valmistamist alustati Napolis 15. sajandi hakul. Populaarne toit sai pastast aga alles 19

Toit → Toitumisõpetus
58 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Muna, pasta

PASTA Üldnimetus Esimesed jäljed Hiinast, Indiast, levinuim Itaalias. Euroopasse tõi pasta Marco Polo. Liike üle 400. Valmistatakse jahust ( durumnisujahu,harilik nisu, tatrajahu,odrajahu, riisijahu) veest ja/või lisandist(spinat,tomat,lagrits,muna) annavad pastale värvuse PASTA SAAB NIME KUJU JÄRGI: Fusilli- spiraal Penne- lõigatud otstega Ravioli- täidisega pasta Spaghetti- spagetid ( pikad peenikesed kõrred) Tortellini- täidisega Macaroni-sarveke Liigitus: · Kasutatud maitse- või värvilisandite järgi (spinat, tomat, lagrits, seepiatint,muna jne) · Kasutatud toorainete alusel ­ jahu sort, munaga, munata · Töötlemise järgi- kuivpasta, toorpasta · Toodete kuju järgi Pikk pasta- kõrretaolised Väike pasta- toruke, merekarbid, spiraalid, rõngad, rattad, nuudlid jne.

Toit → Toiduainete õpetus
10 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Pasta bolognese

Pasta bolognese It is a main course and it called pasta bolognese. I like it, because it`s tasty and easy to make. Ingredients 500g Spaghetti 2 tsp oil 100g smoked baco 1 pc Onion 2 cloves of garlic 400g minced beef 500 g of tomato puree 1 tablespoon of oregano (dried) salt Black pepper 1 teaspoon sugar From 1 to 2 dl of bouillon AFTER 50 g (grated) Parmesan teaspoon Prepared Heat the oil in a saucepan. Add the chopped bacon, onion and garlic and cook for a few minutes. Add the minced meat and continue frying for 5 minutes. Finally, extra

Keeled → Inglise keel
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

PASTA JA MAKARONITOOTED

PASTA JA MAKARONITOOTED Mitmed maad - Hiina, Jaapan, Prantsusmaa ja Itaalia - võistlevad õiguse eest nimetada end pasta leiutajaks. Ühtedele ajalooallikatele tuginedes tõi pasta 13. sajandil Itaaliasse Marco Polo, kes naasis Hiinast kodumaale. Leidub tõendeid sellegi kohta, et ammu enne Marco Polo rännakuid tarvitati Hiinas toiduks tatra-, riisi-, nisu- ja sojanuudleid. Itaalia 16. sajandi ajaloolaste väitel leiutanud täidetud pastaroa aga keegi itaalia talunaine. Kuigi andmed pasta tõelise päritolu kohta on jäänud ähmaseks, teatakse täpselt, et selle tööstuslikku valmistamist alustati Napolis 15. sajandi hakul. Populaarne toit sai pastast aga alles 19

Toit → toiduainete sensoorse...
12 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Pasta ja riisi põhimõtted

1.Mis on pasta ja millest valmistatakse? Pasta on spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus,mis valmistatakse veest ja jahust. 2. Mis on makaron? Pasta on üks arvukatest pastaliikidest. 3. Kui palju võetakse pasta keetmisel 100 g kuivaine kohta vett? 1L 4. Pasta keetmise põhimõtted ja erisused (+ohud): Pasta keedetakse suures potis ja rohkes vees. Arvestatakse 100 g pasta kohta 1 l vett. Vesi peab olema suhteliselt soolane, et pasta kastmest maitseid endasse imades ei muudaks kogu toitu maitsetuks. Kvaliteetsele pasta, rohkes vees keetmisel. ei ole vaja õli lisada. Küll lisatakse õli, kokkukleepumise vältimiseks, värske pasta keetmisel. Pastat keedetakse valmidusastmeni al dente. See tähendab, et pasta peab hamba all pisut naksuma. Väga hea säilivus,pole vaja pesta,maitseb ka külmalt,kuulub valmistamiseks u 15 min(koos ettevalmistusega),Pasta on tervislik ja sobib kõigile

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
9
odt

ITALY NATIONAL KITCHEN

..................................................6 Lombardy....................................................................................................................................6 Meal structure..................................................................................................................................7 Recipe.............................................................................................................................................8 Pasta alla Carbonara (eesti keeles)...................................................................................................9 2 ITALY KITCHEN Italian Cuisine is traditional Italian food. It is often made up of the famous Italian foods such as pasta, pizza, cannoli and red or white wine

Keeled → Inglise keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TERAVILJAROAD

................................................................................................ 2 Pudrud................................................................................................................. 2 Mannapuder........................................................................................................ 3 Riisipuder............................................................................................................ 3 TERAVILJAROAD Pastatooted  Pasta mõiste – tooted kõvast nisust, durumist, valmistatud jahust ja/või mannast  Pastaroogi võib serveerida nii pearoana kui ka eelroana, keedetud pastat lisandina lihatoitude juurde. Keedetud pastat kasutatakse salatite ja vormitoitude valmistamiseks, lisandiks puljongitele ja suppidele koostisainena. Pastatoodetest saab valmistada ka magustoite.  Pasta keetmine o Kasutatakse suurt anumat

Toit → Kokk
8 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

"Naeratus ei maksa midagi, kuid loeb palju."

Naeratuse oluline osa on ilus hambumus. See tagab inimeste julguse naeratada. Lisaks mängib rolli hammaste üldine tervis. Tänapäeval levib väärarvamus, et hammaste tervis ning välimus sõltub harjamisest mitte hambapastast. Kliiniliselt on tõestatud aga vastupidine.Kuigi hoolikat ja õigelt teostatud harjamist peetakse hammaste pesemisel oluliseks, on väga tähtis osa ka hambapastal. Hambapasta koos harjamisega aitab eemaldada hammastelt kattu ja hävitada baktereid. Lisaks muudab pasta kasutamine pesemisprotsessi meeldivamaks ja innustab inimesi hambaid pesema. Enamik hambapastasid sisaldavad sarnaseid põhikoostisaineid: abrasiivne komponent 10-40%, niisutav aine 20-70%, vesi 5-30%, sideaine 1-2%, detergent e. pesuaine 1-3%, maitsekomponent 1-2%, säilitusaine 0,05-0,5% ja terapeutiline komponent 0,1-0,5%. Hambapastas on aineid mis võivad mõjuda tervisele nii kahjulikult kui ka kasulikult. Üks nendest on flouriid, mis on hambapasta kõige olulisem koostisaine

Keemia → Keemia
3 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Hambapasta areng

Ameerika Ühendriikides kasutatavates pastades. 4 Maailmas tuntakse juba pikki aastaid efektiivse hammaste puhastamise vahenditena ka veega segatud soodat ja kriiti. Seesama segu on ka enamuse praegu toodetavate hambapastade põhikomponendiks, ükskõik mis tootjafirmaga on tegu. Põhiliselt on sarnased ka kõik ülejäänud lisandid, mida pastadele lisatakse. Erinevused tulenevad vaid põhi- kui ka lisaainete kogustest, mis määravad pasta värvuse, lõhna, puhastus- ning ravivõime. Pea kõikidesse tänapäevastesse hambapastadesse lisatakse järjest rohkem vahutavust ja säilitusaega parandavaid komponente. Vahutava pesuainena on põhiliselt kasutusel naatriumlaurüülsulfaat, säilitusainena eelistatakse bensoehapet (Hambaarst.ee). Meeldiva maitse ja hea lõhna annavad hambapastadele lisatud eeterlikud õlid, magusaks teevad pastasid suhkruasendajad sahhariin ja sorbitool. Räniühendeid kasutatakse puhastava ja

Ajalugu → Meditsiiniajalugu
5 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Infovoldik puhtus

 Tee vibreerivaid edasi-tagasiliigutusi.  on mõeldud hambavahede puhastamiseks;  Pese 2-3 minutit.  kasuta kord päevas hambaniiti;  Sülita välja pasta ja vaht, ära neela alla. Suu  pole mitte õmblusniit, vaid spetsiaalselt HAMMASTE PESEMINE loputada kergelt leige veega. veniv ja võimaldab vastavalt hambakujule LEVINUMAD HAMBAHAIGUSED iga hamba vahele minna;

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Restorani menüü

Seakarbonaad kukeseene kastme, küüslaugukartulite ja porgandi-mango salatiga Hautatud lambakaree calvados kastme, juurvilja lasjane, mündipesto ja kitsejuustu struudliga Hõrk pardirind mustikakastme, bataadipüree ja läätsesalatiga Köögiviljaroad Kukeseene risotto köögiviljade, ürdipesto ja idudega Baklazaani- köögiviljaroog juustu ja tomatikastmega Pastad Taimetoitlase pasta (brokkol, küüslauk,seened) Pasta lõhe ja mereandidega Juustud Juustuvalik (sinihallitus-, valgehallitus-, eesti juust, viinamarjad) Mozzarella kirsstomatite ja basiilikuga Magustoidud Mandli pannkoogid toormoosiga Tiramisu küpsetatud jäätisega Kohupiimavaht kirsikompotiga Kuumad joogid: Espresso

Majandus → Teenindus ja müük
29 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Itaalia

Wrap this dough in a greased plastic sheet and leave in a warm place for at least an hour. The dough should be fermented and swollen to at least twice its size in this duration. Take it out of its wrapping, and knock it with your knuckles, again in a kneading motion, to release any air bubbles A traditional Italian meal will consist of the following courses: Anti-Pasto: This consists of hot and cold appetizers. Primo: This has dishes like pasta, risotto, or even soup. This is the first course. Secondo: This contains the main dish of fish or meat. Contorno: This is the side dish of salad or vegetables. A traditional Italian menu will feature salad after the main course. Dolce: This is the dessert course. Caffee: Here you will be served a cup of espresso. Liqueurs: This course is also referred to as the "Coffee Killer" course where you will be served grappa or Farinata 3 3/4 cups of water

Keeled → Inglise keel
11 allalaadimist
thumbnail
36
xlsx

ANDMETÖÖTLUS EXCELIS

Tellimuse Toote Kuupäev Tellija Toode Kogus summa ühiku hind 2/22/2013 MegaMart Leib 58 42.98 € 0.78 € 3/17/2013 FoodMart Leib 101 74.84 € 0.78 € 4/10/2013 SuperMart Leib 127 90.14 € 0.78 € 3/28/2013 SuperMart Pasta 56 119.78 € 2.30 € 4/25/2013 FoodMart Küpsised 66 128.04 € 2.00 € 3/31/2013 SuperMart Piim 122 133.22 € 1.20 € 4/11/2013 SuperMart Piim 144 157.25 € 1.20 € 2/4/2013 MiniMart Piim 147 167.58 € 1.20 € 3/29/2013 MiniMart Leib 228 168.24 € 0.78 € 1/3/2013 FoodMart Pasta 77 171

Infoteadus → Sissejuhatus infotöötlusesse
7 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

........................................................................9 2.3.Jänes punases veinis............................................................................10 KOKKUVÕTE............................................................................................11 KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................12 SISSEJUHATUS Itaaliast üldiselt rääkides, peab mainima muidugi nende köögikultuuri. Täiesti vapustav. Lasanje. Pizza. Pasta. Zelato. Jne. Otsustasingi seepärast teha oma referaadi Itaalia köögist. Nende toidud on huvitavad ja maitsvad. 1.Itaalia köök Itaalia toiduainete valik on väga mitmekesine ning rikkalik. Sooja ning nisuküllase kliima tõttu kasvab siin palju taimi, mida meil kas üldse pole või mille kasvatamine on võimalik vaid kasvuhoonetes: Artishokk, Spargel, Rooskapsas, Baklazhaan, Oliivi- ja Viigimari, Melon ja mitmesugused pähklipuud nind paljud teised. Aedviljatoite tehakse palju ja väga

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Itaalia köök

pähklikooke, torte ning Jäätiseid.Toite maitsestamiseks kasutatakse Aniisiseemneid, Nelki, Paprikapulbrit ja Pipart. Väga palju lisatakse toitudele Sibulaid, Küüslauku, Peterselli, Tüümiani, Basiilikut, Estragoni- ja teisi maitsvaid lehti värskelt või kuivatatult.Itaalia köögi kõige tuntumad toidud on Pitsad ja pastatoidud. Kõik erinevad tooted, mida valmistatakse Nisujahust, Muna ja Soolaga nimetatakse Pastadeks. Värske pasta, pasta fresca pärineb Põhja Itaaliast, nii nagu pasta secca pärineb Lõuna Itaaliast. Esimene pasta põhiretsept avaldati 1300 a. ja see koosneb: jahust, munast ja soolast. Koduse pasta retsepti "reegel": 100 g jahu kohta 1 muna, veidi soola. Itaalis on kombeks pakkuda värsket täidisega pastat igal peolaual. Igal linnal on omad pastasordid ja - täidised mis lähevad edasi põlvest - põlve. Nt ainuüksi Tortelliinide retsepte on üle 110 erineva. Tortellini pärineb Bologna linnast

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Itaalia köök

Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi martsipani, pähklikooke, torte ning jäätisi. Pasta, pasta ja pasta Kui palju sööb inimene aastas pastat? Itaallane sööb keskmiselt 28 kg USAs keskmiselt 8 kg Saksamaal keskmiselt 6 kg Rootsis keskmiselt 5,5 kg Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300. Üldiselt jaotatakse pasta kolme suuremasse gruppi: pasta corta, pasta lunga ja pasta ripiena. Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat. Retsept

Toit → toiduainete sensoorse...
37 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Imre Kose

külastanud riigipeadele, sealhulgas USA presidendile George W. Bushile, Madalmaade kuningannale Beatrixile ja Norra kuningale Harald V-le.Ta osales 2007. aastal valminud Pixari joonisfilmi "Ratatouille" helindamisel. Imre Kose on Norra kuningliku teeneteordeni V klassi kavaler.Ta on ka välja andnud kokaraamatu ,,Naudingute kunst." Tal on ka olnud oma nimelisi kokasaateid. Lõpetuseks tahaksin lisada ühe tema retsepti : Imre Kose pastaretsept Kerge suvine pasta värske mozzarella, tomati ja kapparitega 2le 150 g pastat ( linguini, spagett või penne) 5 spl extra vergine oliivõli 2 küüslaugu küünt, viilutatud 1/2 chillikauna ( hakitud seemnekojata) 100 g kirsstomateid, poolitatuna 1 krp mini mozzarellat, poolitatuna 2 oksa värsket basiilikut, rebituna 1 tl kappareid, nõrutatuna 1/2 sidruni riivitud koor sool, värskelt jahvatatud musta pipart 80 g värskelt riivitud parmesani

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Itaalia köök

Kui menüüsse kuulub pitsa, siis tuuakse see lauale eelroogade ja pastaroa vahel. Itaallased ise kinnitavad, et ainus õige viis süüa õhukest ja suhteliselt kuiva kattega Itaalia pitsat on keerata see rulli ja süüa sõrmede vahelt. Kindlasti aga sõltub söömisviis ka söögikoha tasemest, mistõttu võõramaasel on mõistlik võtta eeskuju kohalike käitumisest. Järgmine käik on esimene pearoog ehl primo piatto, milleks kõige sagedamini on hästi kõhtu täitev pastaroog. Pasta tähendab “taignast tehtud“, kusjuures taigen tehakse alati kõvanisust. Pastaroogi süüakse tänapäeval kahvliga, spagettide puhul tuukse lauale lisaks ka lusikas. Pearoa kohta võib mõnikord täita ka supp. Teine pearoog ehk secondo piatto on enamasti üsna kasin ja koosneb vähesest lihast, kalast või linnulihast ilma lisanditeta. Kõik erinevad tooted, mida valmistatakse nisujahust, muna ja soolaga nimetatakse pastadeks. Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300.

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Itaalia toidukultuur

mitte segamini  Diavora:tomat, mozzarella, vürtsine vorst, pune, õli  Quattro Formaggi: provolone, Parmesani, gruyère´i ja lambajuustuga  Siciliana: mustad oliivid, rohelised oliivid, anšoovised, kapparid, Caciocavallo juust, tomat  Margherita: tomat, mozzarella, pune/basiilik (Jo 5 Joonis 1. Margherita pitsa. 2. Pasta Terminoloogiliselt eristatakse kahte tüüpi pastasid: pasta secca´t (kuivatatud) ja pasta fresca ´st (värske). Viimase sideaineks on muna ja seetõttu saab seda säilitada ainult paar päeva külmkapis. Esimesed kuivatatud nuudlid mõeldi välja meremeeste jaoks. Sitsiilia meremehed võtsid kaasa pikki makarone aga liguurlased pisikesi vermišelle. Genova kaupmehed tõid vermišellid kogu Euroopasse juba 14. sajandil ja need olid lastiks ka Kolumbuse Ameerika reisidel.

Kultuur-Kunst → Kultuur
5 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

Täiskasvanutel on võimalik lugeda ajalehti, mis ripuvad seinal. Väiksematele lastele tuuakse söögi ooteajaks lauda pilt ja värvilised pliiatsid, et neil oleks tegevust. ROOG · Vali menüüst roog, mille kohta esita teenindajale küsimusi. Jälgi kuidas ja kui kompetenselt teenindaja sulle vastas. Kas ta teadis kõikidele küsimustele vastuseid? Kas ta suhtles sõbralikult, lahkelt, viisakalt, kas ta vaatas suheldes sulle otsa? Valisin menüüst pasta, mille nimi oli Fusilli Pollo Bella. Küsisin teenindajalt kui kaua aega võib sellega umbes minna, ta vastas sõbralikult, et umbes 5 minutit, samal ajal vaadates mulle otsa. · Nimeta tellitud roa nimi ja kirjelda antud toitu ­ millest see koosnes? Tellisin Fusilli Pollo Bella. Maitsev kana, peekoni, ananassi ja sinihallitusjuustuga koorekastmes, fusilli makaronidega pasta. Ja joogiks jäävee koos sidrunitega. · Kui kiiresti sinu tellimus täideti?

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Itaalia

Ülekõige armastatakse seal : · Juust ...on itaalia köögis üks tähtsamaid toidu aineid. Itaalias populaarsed juustud : kitsejuust, mascarpone,mozzarella, parmesan, pecorino ja ricotta · Mereannid Modernses itaalia köögis leiavad sagedast kasutust nii värske kala kui mereannid,mida Vahemeri pakub rikkalikus valikus. Levinuimate mereannide hulka kuuluvad : merikarbid,krabi,merivähk ehk homaar, rannakarbid, kajeksajalg, austrid, krevetid, kalmaar · Pasta Pasta on Itaalias kõige armastatum ja levinum toit. Seda söövad itaallased peaaegu, et iga päev ja pasta tegemises on nad suured meistrid. Tuntuimad pastavormid : kanelloonid, farfalle, penne, lasanjeplaadid, ravioolid, spagetid, tortelliinid Eesti ja Itaalia toitude võrdlus. EESTI ITAALIA · Traditsiooniline toit : seapraad, kartul, · Traditsiooniline toit : pasta,

Geograafia → Geograafia
32 allalaadimist
thumbnail
22
doc

KANGATRÜKI tehnoloogia 2015

Peale kinnitust ja pesemist ilmuvad värvilised kujundid teist värvi taustal ilma, et toonid omavahel seguneksid. Eriti mõjuvalt tuleb reservtrüki eelis välja kontrastseid värvusi kasutades. 2 TSELLULOOSKIUDUDE TRÜKKIMINE REAKTIIVVÄRVIDEGA REAKTIIVVÄRVI RESERVTRÜKK BASF RESERVAINEGA Valmista: 1. Reaktiivtrüki pasta (sobib ka maalisiirdeks ja Rem. värvi heledamaks lahjendamiseks) 2. Taustavärv: Remazolvärvid x tooni x g (pasta nr.1 + Rem. pulbrid) 3. Kujundivärv: Cibacronvärvid x tooni x g (pasta nr.1+Basf-reservaine + Cib. pulbrid) 4. Valgereserv-pasta (pasta nr.1+Basf reservaine, sobib ka Cib. värvi heledamaks lahjendamiseks 1.Reaktiivtrüki pasta TSELLULOOSKIUDUDELE 1000 g g + 500g maalisiirde pastaks

Muu → Ainetöö
9 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Menüü

- galettil serveeritud meega glasuuritud küüslaugu ja punaveini-mädarõikakastmega Suitsumaitseline seakarree mozzarella ja 155.- päikesekuivatatud tomatitega serveeritud koos kartulipeekoni galetti, röstitud peedi ja koorese sibula-seenekastmega Parma sinki mähitud kanafilee 135.- serveeritud röstitud verigreibi bataadiporruraguu ja aprikoosi-tsillikastmega 3 PASTA Koorene pasta krevettide, lõhe ja 95. rannakarbilihaga Pasta päikesekuivatatud tomatite ja 95. juustukastmega MAGUSTOIDUD Panna cotta maasikakastmega 50. Sokolaadi fondant jäätise ja kirsikastmega 65. 4 Mangokook vaniljekastmega 50. Kohvipauside valikmenüüd

Toit → Kokandus
92 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Koostada kahekäigulise lõunasöögimenüü nädalaks

Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Pearoa põhitooraine Kanakintsuliha Seahakkliha Veisehakkliha Lõhefilee Sealiha valmistamismeetod Hautamine Praadimine Praadimine Aurutamine ahjus Hautamine Põhilisand Riis Tatar Pasta Kartul Riis (tärkliseline) vähemalt Kapsas Kurk Peet Värske kapsas Kaalikas 2 köögivilja Porgand Tomat Hiinakapsas Kurk Redis Pakutava pearoa Kanakaste riisi ja Kotletid tatrapudru ja Hakklihakste pasta ja Ahjulõhe keedukartuli ja Pilaff kaalika-redise

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Turundusplaani koostamine

Tallinna Majanduskool ,,Notes on preparing a marketing plan" Homework 03.05.2012 Liisi Nigul Turundus II Tallinn 2012 Toscana Gourmet is a place for family togetherness and will also be the leading gourmet Italian restaurant in Tallinn. The signature line of innovative, premium, pasta and risotto dishes include pesto with smoked salmon, pancetta and peas linguini in an special sauce, and fresh mussels and clams in a marinara sauce. Toscana also serves distinct salads, desserts, and beverages. Toscana Gourmet will reinvent the Italian food experience for individuals, families, and take out customers with discretionary income by selling high quality, innovative products at a reasonable price, designing tasteful, convenient locations, and providing excellent customer service.

Keeled → Inglise keel
35 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Henna ja selle kasutamise viisid

hennamaalingute tegemisega, kuna see amet on seal sotsiaalselt vastuvõetav. ° Hennataime kasutamine Hennataime kasutatakse, et toonida inimnahka, juukseid, sõrmeküüsi, nahka, siidi ja villa. Paljudes maailma paikades on seda kasutatud traditsiooniliselt paljudel festivalidel ja pidustustel. Hennaga naha toonimiseks kantakse kas kuivatatud, jahvatatud ja sõelutud hennalehtedest või värsketest ja purustatud lehtedest tehtud pasta nahale ja lastakse tal seista paar tundi kuni üleöö, olenevalt hennast ja soovitud toonist ja püsivusest. ° Teisi looduslike juuste ja nahatoonijad: indigo Segades hennat teiste taimsete toonijatega, võib saada erinevaid värvitoone maasikablondist süsimustani. Värviindigopõõsa (Indigofera tinctoria) osaliselt fermentiseeritud, kuivatatud ja pulbriks jahvatatud lehtedest saab sinist värvi, mis hennaga segatuna annab pruunikaid toone. Kui hennapasta

Bioloogia → Bioloogia
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduained

Juustutükk-ostbit Muna-ett ägg Jogusrt-en yoghurt Kastmed ja maitseained Tahkem moos-en marmelad Ketsup-en ketchup Sinep-en senap Suhker-socker Sool-salt Pipar-pepper Kaste-en sås Saia tooted Leib-ett bröd Limpa-leivapäts Sai,soolane kukkel-en fralla Võileib-en smörgås(ar) Kook-en kaka Magus saiake-en bulle Tort-en tårta Hernesupp-ärtsoppa Siirup-sirap Hot dog-varm korv,grill korv Puder-gröt Jäätis-glass Müsli-en müsli Maisihelbed-en corn-flakes/ en flingor Riis-ett ris Pasta- en pasta, makaroner Joogid Kohvi- ett kaffe Tee-ett te Vesi-en vatten kakao ­( choklad limonaad-en läsk õlu-en öl mahl-en juice morss-en saft vein-en vin tume vein-rött vin hele-vitt vin Köögi,aed-viljad-grönsaker Tomat-en tomat Kurk-en gurka Sibul-en lök Murulauk-en purjolök Kartul-en potatis Porgand-en mörot, Salat-en salad Herned-ärter Frukt och bär-marjad Kirsid-ett Körsbär Maasikas-en jordgubbe Pirn-ett päron Õun-ett äpple Apelsin-en apelsin

Keeled → Rootsi keel
29 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Poiste ja tüdrukute söögi harjumuste võrdlemine.

Suject: Students' eating preferences Date: 07.11.2013 Introduction: This report was carried out collect information about the Students' eating preferences at Trent College in Wales. The result are given proportion of students who chose a particular food type. Students could choose as many types as they wanted. Boy's food preferences: The survey revealed that 65% of boys love to eat fast food. 49% boys like to eat meat and potatoes. 25% boys preference eat vegetables and 20% boys eat pasta. Girl's food preferences: The survey revealed that 55% of girls love to eat vegetables. 35% girl like eat pasta. 32% girls preference eat meat and potates, and 30% girls fast food. Conclusion: All in all, the Students' eating prefenences was somewhat different. Boys prefer to eat fatty foods because their body needs more calories than girls. Girls do not like carbohydrates. Girls eating more fruits and vegetables, because they want to look better. Girls care more about their

Keeled → Inglise keel
32 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Kulla&Liisi 10HP Itaalia köögist Ø Juured ulatuvad 4.saj Ø Itaalia kööki loetakse Lõuna-Euroopa köögi emaks Ø Paljud Itaalia toidud on pärit antiiksest Itaaliast -veinid ja juustud(parmesan),Toscana maakonna oliivõli,Milano(parma sink ja salaami) Ø Vähe komponente,mitmekesine,kvaliteetne- maailma üks tuntumaid ja armastatumaid Käigud Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kombed ja tavad Ø Õhtusöögile koju kutsuda ei ole tavaks, kuid õhtusöögist ära ütlemine on kohatu. Ø Söök algab aperitiiviga,kõnet ei peeta. Ø Vein on söögi juures lahutamatu, kuid purju jäämine häbiväärne. Ø Tööst ei räägita. Ø Pizzat süüakse eelroa ja pearoa vahel Traditsioonilised toidud Ø Pasta- Spagetid,rigatonid,fusilli,lasanje,gnocchi, ravioolid.Kuivatatud v...

Toit → Rahvusköök
11 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Konkurentsianalüüs

Konkurentsianalüüs Meie vajaduseks oli nälja kustutamine ning me otsustasime seda teha väljas süües. Tooteks valisime kanapasta, mida arvasime, et leidub enamikes söögikohtades. Väga oluliseks kujunes see, et me saaksime ostetud pastast kõhu täis. Oluline oli ka koha välimus ja sealne teenindus, sest kuna olime otsustanud väljas süüa, siis soovisime meeldivat kogemust. Mingil määral oli tähtis ka hind, sest soovisime, et ostetud pasta maksaks vähem kui 100 kr. Ülesande sooritamiseks valisime kolm erinevat söögikohta: · Werner, mis asub vanalinnas ning mis on kuulus heade kookide ja saiakeste poolest, kuid kust on võimalik ka kõiksugu muid sööke saada. · Dedi, mis asub Kaubamaja kolmandal korrusel ning mis on üldjuhul mõeldud seal ostlevatele inimestele. · La Dolce Vita, mis asub samuti vanalinnas. See on Itaalia restoran, kus põhitoiduks ongi pasta ja pitsa. Tabel 1

Majandus → Turundus
130 allalaadimist
thumbnail
26
pptx

Balanced Diet Healthy Lifestyle

· Infections disease · Even death. But even if you take over diet it may leads to... · Weight gain · Insulin resistance · Diabetes · Obesity · Heart conditions · Many other diet related diseases · And death. Healthy Eating Pyramid Fruit and vegetables: take 5 portions a day from this group Carbohydrates: take most food from this group (rice, pasta, bread, potatoes) Healthy Eating Pyramid Meat, fish and dairy: take something from this group Fruit and vegetables: take 5 portions a day from this group Carbohydrates: take most food from this group (rice, pasta, bread, potatoes) Healthy Eating Pyramid Foods high in fats and sugars: take only small amounts from this group

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

5 dl Lisandina liha-ja kalaroogade kõrvale · Sõmerad pudrud · 100-150g · Hea pudru valmistamine Tangainete eeltöötlemine · Eemaldada prügi ja riknenud terad · Pese sooja veega kruubid ja jämedad tangud · Hirssi pese mitme kuuma veega või kupata (kibe maitse) · Tatart sõmera pudru tarbeks ei pesta vaid röstitakse,mõnikord praetakse väheses rasvaines PASTA JA PASTATOIDUD · Pastatooted o Kuivatatud pasta o Värske p. Durum nisujahu kasutatakse värske pasta tegemiseks · Täisterajahust · Värvililsed pastad-punased ja rohelised Pasta keetmine 1. Roheks vees (1:10) 2. Vesi mulinal keema 3. Sool(sool)(+õli) 4. Pasta-liiguta 5. Keedame al dente,kaaneta,kõrgel kuumusel 6. Nõrutakse sõelal 7. Hoia natuke keeduvett alles · Värske pasta 1. 15 sek

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teraviljatooted

(vokkpann,pannkoogipann,teflonpann,malmpann) Praadimise järjekord: 1) pann tulele 2) õli panna tulisele pannile. 3) Toiduaine praadida ühelt poolt ilusaks pruuniks ja alles siis keerata teine pool. Küpsetamine: Küpsetamine toimub ahjus ahjuvorme, koogivorme või ahjuplaate kasutades. Vormid võivad olla erinevast materjalist.(keraamiline,silikoon,lahtikäiv koogivorm) värsked kartulid, ja pasta kuum või töödeldud riis aedviljad liha või kala Teraviljatooted Eestis kasvatatavad teraviljad on rukis,kaer,nisu,oder,tatar(väga vähe)

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kanaliha

ja halli silmakaed. Pähkli-spinatipasta grillitud kanalihaga 400-600 g kanafileed 1 dl õli 1 dl valget veini pisut magusat tsillikastet pisut sojakastet 200 g pastat omal valikul 200 g külmutatud spinatit pisut taluvõid 2 dl vahukoort 100 g purustatud sarapuupähkleid soola ja musta pipart Valmista marinaad õlist, veinist, tsilli- ja sojakastmest. Puhasta vajadusel kanafilee ja vasarda õrnalt õhemaks, vala peale marinaad ja jäta mõneks ajaks seisma. Keeda pasta poolvalmis. Haki sulanud spinat pisut peenemaks ja kuumuta seda koos pähklipuruga võis. Lisa rõõskkoor või soovi korral koore ja vee segu. Hauta pisut ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde poolvalmis pasta ja hauta vajadusel ettevaatlikult segades kuni pasta on valmis. Võta kanaliha marinaadist ja lao majapidamispaberile, et liigsest õlist vabaneda. Grilli kanafileed triibulisel grillpannil ja/või ahjus kuni küpsemiseni. Serveeri koos spinatipastaga

Kategooriata → Tööõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Soveldamine

..15 mm kaugusel ja millesse koguneb soveldus materjal. Viimistlevaks sovelduseks tehakse soveldi ilma soonteta. Viimistlev soveldi tehakse hallmalmist, sest malm seob vaid kõige peenemaid abrassiivosakesi. Pliist, puidust soveldeid kasutatakse täpsete mõõtmeteni soveldatud pindadele läike andmiseks. Soveldusel kasutatakse laialdaselt kroomoksiid pastat. Viimased jagunevad teralisuse järgi kolmeks sordiks: jämedaks, keskmiseks ja peeneks. Jämeda pasta abil võib eemaldada mõne kümnendiku millimeetri paksuse metallikihi. Jämeda pasta abil kõrvaldatakse eeltöötlus jäljed. See pasta annab mati pinna. Keskmised pastad eemaldavad metallikihi paksusega mõni sajandik millimeetrit. Peened pastad annavad pindadele peegelläike. Kroomoksiid on käsitsisovelduseks kõige parem abrassiivmaterjal. Määrdeainete koostis avaldab suurt mõju soveldus ja planki- mise tööjõudlusele. Käsitsi soveldamine koosneb järgmistest etappidest:

Mehaanika → Luksepp
30 allalaadimist
thumbnail
2
docx

LETTER, ESSAY, REPORT

vegetables. This shows again that girls are more healthier. According to survey, only 25% of boys chose vegetables.This illustrates that boys prefer to eat hamburgers and french fries. Meat and potatoes Meat and potatoes are popular among the both of them. This is implied by the fact that 49% of boys and 32% of girls chose them. Pasta Pasta is the least popular type of food among the four given choices. This is illustrated by the fact that a small number of girls and only 20% of boys find pasta preferable. Conclusion To sum up, a survey showed that boys like to eat fast food, while girls are healthier and prefer eating vegetables. I would recommend to reduce the amount of fast food in the college canteen and increase popularity of vegetables among the boys.

Keeled → Inglise keel
374 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Petersell

TAGLIATELLE TIGUDE JA KÜÜSLAUGUPETERSELLISEGUGA Koostisained: 500 g Tagliatelle pastat Paarkümmend Burgundia tigu omas mahlas 2 küüslauguküünt 50 g võid 100g rõõskkoor 1 punt värsket peterselli 2 sl oliiviõli soola, pipart Segage köögikombainis väikesteks kuubikuteks lõigatud või, petersell ja küüslauk. Pruunistage pannil teod koos poole koguse eelnevalt valmistatud petersellivõiga, lisada 100g koort .Laske 5 minutit haududa, maitsestage soola ja pipraga. Samal ajal keetke pasta rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Kurnake pasta ning kallake see serveerimisnõusse. Segage pasta ülejäänud petersellivõiga, asetage peale teod ning serveerige kuumalt. Kasutatud allikad. Wikipeedia Google otsingumootor Maitse ­ lõhna ­ ja ravimtaimed (Peter McHoy, Pamela Westland ;Varrak 2008 ) Algne Retsept ja fot http://www.panzani.ee/eeuk/tipsrecipes/tagliatellewithsnailsparsleyandgarlicbutter,200.html mille muutsin enda maitse eelistuse järgi.

Toit → Toiduvalmistamine
13 allalaadimist
thumbnail
1
doc

10. klassi Unit 8 words

milk piim cottage cheese kodujuust cheese juust curds hapu(kohu)piim yogurt jogurt mustard sinep eggs muna steamed aurutatud butter või tablecloth laudlina bread leib bill arve pasta pasta tip jootraha rice riis waiter ettekandja salt sool three-course meal kolme käiguline eine pepper paprika self-service salad bar iseteenindatav salatibaar ketchup ketsup mayonnaise majonees

Keeled → Inglise keel
20 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Italy

Stromboli, Vulcano and Vesuvius. Etna is also the activiest volcano in the world. 60% of cultural world heritage is in the Italy Venice is a city in northeast Italy sited on a group of 118 small islands separated by canals and linked by bridges. Venice is renowned for the beauty of its setting, its architecture and its artworks. The city in its entirety is listed as a World Heritage Site, along with its lagoon. Italian chefs produce more than 350 different types of pasta. Every Italian eats on average 25 kg of pasta per a year. The Venice International Film Festival is the oldest international film festival in the world. The Carnival of Venice is an annual festival, held in Venice. Today, approximately 3 million visitors come to Venice every year for Carnivals. There are the greatest number of famous fashion designers, than in the any other country: for example Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana,

Keeled → Ingliskeel
7 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Ürdid

Purusta sepik köögikombainis ning sega liha hulka koos hakitud sibula, tomatite, purustatud küüslaugu, poole koguse hakitud maitserohelise ja munakollasega. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte vahel pallikesed ning prae need igast küljest õlis pruuniks (selleks kulub 12­15 minutit). Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste lihapallidele ning lase läbi kuumeneda. Soe pasta ja fetajuustusalat ürtidega Võrratu kerge salat. Fetajuustust moodustub kuumale pastale meeldiv juustune kaste 4 portsjonit: Kogus Koostis- ja maitseained 300 g Fusilli 300 g Kirsstomatid 200 g suitsusink 2 suurt peotäit meelepärast salatit (rukola, värske spinat vms) 300 g Feta juust 0.5 dl rebitud basiilik või muid ürte Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees. Poolita kirsstomatid ja lõika sink kuubikuteks. Rebi pestud salat väiksemateks tükkideks lõika fetajuust kuubikuteks

Toit → Toiduainete õpetus
23 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Vario Cooking Center - slideshow

VarioCooking Center Joonis Joonis Joonis VarioCooking Center 111+ VarioCooking Center 111+ · Frima mudel 1 kaksikpanniga, rõhkküpsetus reziimiga. 16 liitrit + 3 liitrise mahutavusega. · Mõõtmed: 1200(laius) x 770(pikkus) x 1100(kõrgus)mm. · Võimsus: 20kW 3N (faasiline) AC (vahelduv vool) 400v (volti). VarioCooking Center 112+ VarioCooking Center 112+ · Pikkus: 1200 mm · Laius: 777 mm · Kõrgus: 1100 mm · Mahutavus: 2 x 16 l, 2 x 11 dm² · Võimsus: 400 V, 32 A, 17 kW, FAS: 3N, KV ¾ VarioCooking Center 211+ VarioCooking Center 211+ · Frima ühepanniga mudel 1, rõhkküpsetud reziimiga. · 100 liitri mahutavusega. Mõõtmed: 1157 (laius) x 914 (pikkus) x 1100 (kõrgus)mm. · Võimsus: 30 kW 3N (faasiline) AC (vahelduvvool) 400 v (volti). VarioCooking Center 311+ VarioCooking Center 311+ · Frima ühepanniga mudel 1, rõhkküpsetud reziimiga. 150 liitri mahutavusega. · Mõõtmed: 1535 (laius) x 914 (pi...

Masinaehitus → Seadmete õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Süsivesikud ja nende funktsioonid

Fruktoos e puuviljasuhkur: puuviljad, marjad, mahlad, mesi Laktoos e piimasuhkur: piim ja piimatooted Maltoos e linnasesuhkur: teraviljatooted Sahharoos e lauasuhkur: suhkruroog, suhkrupeet, lauasuhkur, suhkrut sisaldavad tooted, puuviljad, marjad Oligosahhariidid Maltodekstriin:saadakse tärklisest, kasutatakse peamiselt toidulisandina. Leidub ka õlles ja leivas Rafinoos: kaunviljad Polüsahhariidid Tärklis: kartulid, teraviljatooted, riis, pasta Kiudained (tselluloos, pektiin): teraviljad, puuviljad Peamine toidu süsivesik on tärklis. Tärkliserikkaid tooteid sööva inimese seedekulglas toimub tärklise lagunemine, mis annab rohkesti glükoosi. Kõige tärkliserikkamad on teraviljade terised ja kartuli mugulad. Kogu päevasest tarbitavast toiduenergiast peavad süsivesikud katma 55­ 60%. Lisatavast suhkrust saadava energia osatähtsus ei tohiks ületada 10% päevasest toiduenergiast

Keemia → Analüütiline keemia
34 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Guakamole- avokaado dippikaste. Vürtsikas (suhteline!) Kebab- vardas tihedalt kokku lükatuna küpsetatud grill-liha lõigud (ei ole eestipärane sashlõkk). Laksa- kookospiimaga malaisia supp. Langustid- krevetilised. Boeuf a la tartar- liha tataripäraselt. Toores tugevalt maitsestatud lihatoit. Mascarpone- kreemjas itaalia juust. Magustoitude valmistamisel kasutatakse. Minestrone- itaalia köögiviljasupp. Tomat, oad, pasta. Paella - Panna cotta- kreemjas itaalia magustoit (rammus koor, kristallsuhkur, vaniljeekstrakt, zelatiin, värsked marjad) Pavlova- vahukoore ja maasikatega või puuviljadega täidetud bezeekook. Polenta- maisi- või nisutangupuder. Profitroolid - täidistega Ratatouille-köögiviljavokk. Piperade- munaroog paprikaga Risotto Sorbett Spargel ja spargelkapsas Spinat Sushi- jaapanipärane roog. Toored mereannid, riis, norilehe sisse keeratud. Wasabi pasta, soja kaste. Zabaglione- veini-munavaht

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Vario Cooking Center

VARIOCOOKING CENTER Iseseisev töö Tallinn 2011 SISUKORD 1. JOONISED................................................................................................................3 2. NUMBRILISED SÜMBOLID.................................................................................5 3. TEHNILINE INFORMATSIOON...........................................................................6 4. KIRJELDUS.............................................................................................................6 5. FUNKTSIOONID....................................................................................................6 5.1. VarioCooking Control reziim.....................................................................6 5.2. Käsireziim...................................................................................................7 5.3. Lisafunktsioonid..............................................

Masinaehitus → Seadmete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rahvusköökide võrdlustabel

Jaapani roog on köögis ei kasutata! looma-,sea-,lamba-ja väherasvane ja maheda Toiduvalmistamise ja linnuliharoad, maitsega. serveerimise ilu! puuviljad ja küpsised, Kalu keedetakse või armastavad teed, praetakse taimeõlis. Pizza, pasta, oliivid, Itaalia köök on Pasta valmistatakse al Itaallased oskavad ja Parma sink, kalad, kujunenud sajandite dente. armastavad süüa ITAALIA karploomad, pähklid, jooksul. Suur tähtsus kastmete teha (toitu nautida)! Parmesani juust, valmistamisel Väga tähtis on pere-

Toit → Rahvusköögid
43 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Itaalia, Hollandi, Luksemburgi, Belgia huvitavamad faktid

ITAALIA/ Italy · The ice cream cone is an Italian invention. · Eyeglasses are an Italian invention. · With almost 40 million visitors, Italy is the fourth most visited country in the world. · Italy`s national dish is pasta. The average Italian cunsumes 25 kg of pasta a year. · The colours of the Italian flag represent three virtues: hope (green), faith (white), and charity (red). · Parmesan cheese originated in the area around Parma, Italy. Italians also created many other cheeses, including gorgonzola, mozzarella, provolone, and ricotta. No one knows when the pizza was invented, but the people of Naples made it populaar. · Most of Italy's natural flora and fauna has disappeared due to centuries of cultivation.

Geograafia → Inglisekeelne geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Ahjus küpsetatud lõhe keedetud kartuli ja valgekastmega- 130g/ 100g/70g Salat- 50g Kohupiimakreem banaaniga- 100g Mahl- 200g Leib/ sai- 30g Õhtu- pirukad(porgand/liha)- 70g/70g Puljong- 200g 3.päev Hommik- riisipuder- 200g 4 Või/ moos- 30g Jogurt- 150g Kohv/ tee- 200g Lõuna- jahutatud kurgisupp- 150g Pasta carbonare- 300g Ananassitarretis vahukoorega- 100g/30g piim/ keefir- 200g leib/ sai- 30g Õhtu- grillvorstid/ saslõkk- 130g Grillitud köögiviljad- 70g Mahl/ vein- 200g 5 1.2 PIKK MENÜÜ 1.päev Hommik- neljavilja puder- 200g (neljavilja helbed, piim, sool, suhkur) Või/moos (maasika)- 30g Puuvili (banaan)- 50g Kohv/ tee- 200g

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Plekkide eemaldamine tekstiilmaterjalidelt

äädikat, lasta toimida 5-10 minutit, seejärel kuivatada majapidamispaberi või rätikuga. Vajadusel korrata protseduuri ja seejärel pesta. Sooda kasutusvõimalused:  Kui leotada ja pesta riidest mähkmeid soodavees, saavad need valgema väljanägemise.  Pesu puhtaks ja pehmeks saamiseks asenda pool pesupulbri kogusest soodaga.  Plekkide eemaldamise riietelt valmista soodast ja veest pasta. Hõõru valmistatud pasta pesule. Lase seista enne pesu orienteeruvalt 1 tund. Seejärel pese pesu pesumasinas. Vaibalt või madratsilt plekkide eemaldamiseks sega soodast ja veest pasta ning määri see plekile. Lase pastal kuivada ja harja siis pulber ära.  Sooda aitab eemaldada plekke ka riietelt. Selleks tee mõnest teelusikatäiest soodast ja vähesest veest pasta, hõõru see plekile ja lase rõivaesemel enne pesu kuni tund aega pastaga seista.

Keemia → Keemia
9 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

................................................9 Kasutatud kirjandus.................................................................................................10 2 Helen Vaku Itaalia Rahvusköök SISSEJUHATUS Enamus inimesi arvavad, et itaalia köök on ainult pizza ja pasta, aga kaugel sellest, itaalia köök on väga mitmekülgne. Itaalia on väga mitmekülgne maa. Pikk vahemere äärne rannajoon ümbritseb viljakaid tasandikke, metsaga kaetud mägesid ja kõledaid kaljusid. Kuumast, kuivast lõunaosast kuni jaheda Alpi mäestikuni varieerub kliima märkimisväärselt. Samuti erinevad üksteisest ka kohalikud toiduained: riis, mais ja sink on iseloomulikud maa põhjaosale, lõunakuumuses aga kasvavad oliivid, durum-nisu ja tomatid.

Toit → Kokandus
34 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun