Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"vahuvein" - 85 õppematerjali

vahuvein – kuohuviini Ainult –pelkkä Perroon –raidu Ujumispüksid – uimahousut
vahuvein

Kasutaja: vahuvein

Faile: 0
thumbnail
7
docx

Joogikaart

SHAMPANJA Prosecco Special Cuvee, Zonin, Itaalia( Italy) 20cl 5,50 Fresita, Tsiili( Chile) 20cl 5,50 MUMM CORDON ROUGE BRUT 20 CL 17.90 MUMM CORDON ROUGE BRUT 75 CL 50.50 VAHUVEIN Prosecco Extra Dry, Fantinel, Itaalia (Italy) 3,90 DUC DE PARIS 12 CL / 75 CL 2.00 / 11.00 FREIXENET CARTA NEVADA SEMISECO 75 CL 12.00 JACOB'S CREEK CHARDONNAY 75 CL 18.00 MARTINI ASTI 75 CL 18.00 APERATIIV/Aperitive/ Extra Dry, Cinzano 8cl 3,00 Bianco, Cinzano 8cl 3,00 Rosso, Cinzano 8cl 3,00 Rosé, Cinzano 8cl 3,00 Campari Bitter 4cl 3,00 Ouzo 4cl 3,00 VALGED MAJAVEINID GRAFFIGNA CHARDONNAYSAUVIGNON BLANC 12 CL/75 CL 2.20 / 12.00 KUIV, RIKKALIK, AROMAATNE JA KERGELT VÜRTSIKAS ARGENTIINA VEIN Sobib kala ja valgest lihast roogadega. Dry, rich, aromatic and s...

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

SELVELAUAD

SELVELAUAD EELJOOGILAUD Eeljoogilauda iseseisva lauana ei kaeta, see eelneb pidulauda istumisele või selvelauaga vastuvõtule. Eeljoogilaua eesmärk on pakkuda külalistele tegevust kogunemise ajaks, samuti soodustada söögiisu teket. Joogiklaasid kaetakse kaunilt vormistatud lauale, mille taga külalised ei istu. Eeljooki pakutakse sageli ka kandikutelt. EELJOOGILAUD Eeljoogiks sobivad sampanja või vahuvein, veinid, lahjad segujoogid, harvem kasutatakse kangeid alkohoolseid jooke. Kindlasti pakutakse ka alkoholivaba alternatiivi. Ametlikel sündmustel on tervitusjoogiks eelistatult kuiv vahuvein või sampanja. Eeljoogilaua võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus. EELJOOGILAUD Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level TERVITUSJOOGILAUD

Toit → toiduainete sensoorse...
7 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Alkoholi ajalugu ja liigitus.

Tegelikult suudeti vahutav vein pudelisse taltsutada alles siis, kui inglise klaasimeistrid 17. sajandil õppisid tootma tugevaid klaaspudeleid. Vahuveini kuulsus jõudis tagasi oma sünnimaale, kui sampanja leidis koha Louis XIV õukonna luksust nautivas elustiilis. Kõrgelt hindas sampanjat ka Louis XV lemmikkurtisaan Marquise de Pompadour, kes ütles, et see on ainus joovastav jook, mille tarvitamine jätab daamid kauniks. Tõsine sampanjaäri algas 19. sajandil, kui vahuvein suudeti äsjaleiutatud remuage protseduuri abil vabastada setetest ja kasutusele võeti korralik kork. Pärast Suurt Prantsuse revolutsiooni võimule tulnud Napoleon ei pidanud paljuks isiklikult külastada Moët & Chandon' 9 sampanjafirmat. Peale keisri lüüasaamist muutus vahutav vein moejoogiks ka Vene tsaari õukonnas. Liigitus: · kanged alkohoolsed joogid ­ alkoholi sisaldus enam kui 22 mahuprotsenti (viinad, viskid, rummid,

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
23
xlsx

Toiduainete töötlemiskaod ja muu

tomati 65 maisihelbed 350 Puuviljad õun 50-80 banaan pirn Kanamunad (koorega) kaal g M 63 L 73 XXL 83 Jaanalinnu 1500 Toidu ja joogi sobivus LOOMALIHA kerge punane vein - HÄSTI täidlane punane vein - VÄGA HÄSTI kuiv valge vein - HÄSTI poolkuiv valge vein - SOBIB KA roosa vein - HÄSTI kuiv ja pool kuiv vahuvein - SOBIB KA õlu - SOBIB KA mineraalvesi - VÄGA HÄSTI VASIKALIHA kerge punane vein - VÄGA HÄSTI täidlane punane vein - SOBIB KA kuiv valge vein - VÄGA HÄSTI poolkuiv valge vein - HÄSTI roosa vein - HÄSTI kuiv ja pool kuiv vahuvein - SOBIB KA õlu - SOBIB KA mineraalvesi - VÄGA HÄSTI LAMBALIHA kerge punane vein - VÄGA HÄSTI täidlane punane vein - VÄGA HÄSTI kuiv valge vein - HÄSTI poolkuiv valge vein - SOBIB KA roosa vein - HÄSTI

Toit → Toitumisõpetus
82 allalaadimist
thumbnail
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiirup, ananassimahl) VAHUVEINIKOKTEILID APEROL SPRITZ (Aperol,vahuvein Prosecco,mullivesi) KIR ROYALE (De Kuyper Creme de Cassis liköör , Louis Perdrier Brut vahuvein ) KOHVIKOKTEILID RED COOL (Espresso,Red bols,sprite,jää) KIRSINE KOHV (Paulig Classic kohv,kirsimahl,suhkur,vanillijäätis,vahukoor,jää,kirss,tume šokolaad) LIKÖÖRI SISALDAV KOKTEIL COMFORT SQUEESE (Southern comfort liköör,apelsinimahl) KOKTEIL MIS SISALDAB COINTREAUD SUNKISS (Cointreau, ananassimahl, segumahl) KOKTEIL MIS SISALDAB GALLIANOT YELLOW BIRD

Turism → Turism
9 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mõisted, jookide tehnoloogia

Puns ­segajook, keede-d rummist v. viinast, suhkrust, sidrunimahlast jm maitsea-t. Reserve ­ teise grupi konjak, vanust vähemalt neli aastat. Riisiviin ­ vt arrak. Riisling ­ rohekasvalge kuldse helgiga vein ja sampanja, Reini-äärsele viinamarjale. Roheline maitse -paks, kare, väikese pehmusega ja kõrge happesusega vein. Rumm ­ roosuhkrust saadav jook, alkoholisisaldusega 45-75%. Sake ­ Jaapani riisiviin, mida juuakse kuumalt; pigem dessertvein. Sekt ­ vahuvein, kange magus viinamarjadest valmistatud vein. Siider ­ õunavein, milles alkoholi 5-7% ja sarnaneb vahuveinile. Silvovits ­ ploomiviin, konjaki laadne jook, päritoluriik Serbia. Sordivein ­ ühest viinamarja sordist valmistatud vein. Spritzer ­ lahjendatud vein. Sampanja ­ vahuvein, mis saadakse viinam-e aeglasel käärit-l ja järel kääritus toimub pudelis. S. on patenteeritud vahuvein ja seda nime võib kanda vaid vahuveinid, mis valminud Prantsusmaal Champagnei maakonnas.

Toit → Toiduaineõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Prantsusmaa veinid

Franc ja Gamay segu. Veinis on põimunud Gamay viinamarjast pärinev puuviljane värskus ja Cabernet Franc viinamarjast mineraalsus. Sobib niisama joomiseks, sest on hästi värske ja kerge. De Neuville Rose d'Anjou 2009 Vahuvein SPARKLING CHARDONNAY BRUT Domineerib puuviljasus, peamiselt virsik ja aprikoos, sekundeerib õrn mandlisus ja lõpp on tsitrusviljade päralt. Maitse: Rikkalik ja elegantne, tasakaalus hape ning tuntav puuviljasus. Kerge ja mõnus vahuvein. Alkoholi sisaldus 12% Serveerimistemperatuur: 5-6 C° SPARKLING CHARDONNAY BRUT Tänan kuulamast!

Toit → Joogiõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Joogiõpetus

· Valmistatakse peamiselt heledatest viinamarjadest · Mõnikord kasutatakse ka tumedaid viinamarjasorte. Rose vein : · Valmistatakse tumedatest viinamarjadest · Peale lühiajalist kääritamist eemaldatakse värvi andvad koored ja seemned · Värvilt helepunane, valge ja punase veini vahepealne · Tuntuim rose vein on MATEUS Vahuvein: · Vahuveinid on süsihappegaasiga küllastatud veibid · Tuntuim on sampuse nimeline vahuvein, mida toodetakse Prantsusmaal Shampagnen piirkonnas · Sampust küllastatakse süsihappegaasiga täiendava käärimise teel kinnistes nõudes · Gaseeritud vahuveine küllastatakse kunstlikult. Siidrid: · Valmistatakse nagu vahuveini · Kõige levinum tooraine on õun, kasutattakse ka teisi puuvilju Õlu: · Valmistatakse linnastest, humalast ja veest hautamise, keetmise ja kääritamise teel

Toit → Joogiõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Pulma eelarve

Pulma eelarve Pulm on väike, umbes 100 külalist. Peokoht on kuskil erarannas, kus on majutamise võimalus ­ 2000 Toitlustuses on kõik. Soe toit, maiustused ja näksid. Eriliselt palju on pitsat, pannkooke ja jäätist - 3000 Alkoholi on palju: viin, rumm, sampus, vahuvein ­ 3500 Tort on suur ja hea, pähklikreemi ja sokolaadiga. Võiks olla üle meetri - 750 Pulmakleit 2000 Ülikond on stiilne ja mugav. Peab olema Armani ülikond 1500 Sõrmused 4000 Kaunistused, kõik lilledega seonduv 2000 Fotograafi teenus 2päeva - 1500 Pulmavanem - 1500 DJ ja hea muusika, võimalusel välismaa laulja - 3000 Meelelahutuseks on ka videomängud lastele, piljardi lauad, lauatennised 3000 Kutsed - 500 Pulmaautoks Audi R8 ­ 50 000 Kokku: 76 750

Majandus → Eelarvestamine
9 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Joogiõpetus

Joogiõpetus 08.09.10 Alkoholi seadus: 1.erinõuded alkoholi käitlemisele 2. piirangud alkohoolshe joogi tarbimisele 3. järelvalve Alkohol on toidugrupp mille moodustavad piiritus ja alkohoolsed joogid. alkohol lahjad 22% kanged destilleerimata destilleeritud Etanoolisisaldus on alkoholi kogus , mis väljendub temperatuuril 20 kraadi. Alkoholi vaba jook on etanooli sisaldusega alla 1.2 protsendi. Joogid alkohoolne alkoholivaba Missugune alkohol tohib eestis liikvel olla ? 1.Peab olema riiklikku alkoholi registrisse kantud. 2.Alkohol peab olema maksumärgistatud. 3.Vastama kvalideeti...

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Mahlad ja muud joogid

Mahlad ja muud joogid Mahl on tähtis vitamiinide ja mineraalainete allikana, mahlale võib lisada ka suhkrut 15g liitri kohta. Tomatimahlale võib lisada ka soola või vürtse. Konsentreeritud mahl saadakse üht või mitut liiki mahlast vähemalt 50 % vee eraldamisega. Nektaris on mahla osakaal 25-50 protsendini. Mahlajookides on mahla ainult 10%. Smuutid on püreestatud puuviljade ja marjade segu. Vesi Vett on vaja rakkude elutegevuseks, toidu seedimiseks, toitainete imendumiseks, vesi on oluline vere koostisosa. Vesi ei anna organismile kaloreid. Vett liigitatakse olenevalt koostisest, saamis kohast ja lisanditest. Mineraalvesi- Loodusilik mineraalvesi pärineb põhjaveee kihist kuhu on lahustunud mitmesuguseid mineraalaineid ja mikroelemente. Looduslikku mineraalvett ei töödelda. Seda võib ainult filtreerida ja karboniseerida. Mineraalveed jaotatakse kolme...

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kaebekirja näide

1) ruumide kaunistamine 2) söökide ja jookide valmistamine, toomine ja serveerimine 3) külaliste vastuvõtmine ja neile majas tee juhatamine 4) pärast üritust koosviibimise koha ja abiruumide koristamine. Esiteks, soovin teada anda, et ruumide kaunistustega me rahule ei jäänud. Ukse kohal rippusid kuivanud vahtralehtedest vanikud ja loosungil oli kirjas „Õnne sünnipäevalapsele“, mitte „ 5. juubel AS Puidul“. Teiseks, esimesena valati välja vahuvein, mis soojenes klaasides joodamatuks ja kohvi oli termoses ära jahtunud ning oli juues külm. Teenindajad ei teadnud millest salat koosnes ning nemadki ei suutnud suutäit salatist alla neelata. Tellitud tordist ei jätkunud kõigile ja firma nimi oli valesti kirjutatud. Laualt puudusid noad, kuid plastmassist lusikad, mille otstarve jäi arusaamatuks, olid olemas. Laudlina oli plekke täis ja neid üritati varjata taldrikutega, mis ei õnnestunud

Eesti keel → Eesti keel
1 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Vahuveinide serveerimine

Pudelit avades ära eemalda rohkem paberit pudeli kaelalt, kui ainult korgi avamiseks tarvis Avades hoia pöialt korgil, kuni see on maas, seejärel eemalda kork koos korgi klambriga Kork ei tohiks pauku teha, sest siis raiskad mulle/gaasi kork peaks eemalduma vaikse sisinaga korgi eemaldamisel kallutada pudel 45 kraadise nurga alla. Ära suuna pudelit endale, ega teistele Enne serveerimist pühkida pudeli kaela puhta lapiga Ettevaatlikult suunata pudeli ava lähima pokaalini, juhul kui vahuvein peaks hakkama pudelist välja purskama Pokaal täita kohe alustuseks kallata igasse pokaali natukene, et vaht saaks settida Seejärel valada igasse klaasi 2/3 ndikku, et pokaal ei hakkak üle ajama valades hoia pudelit põhjast, pöidla ja sõrmedega kindlalt hoides kui pudel on avatud, tuleks see tarvitada ühe korraga Kui kasutada spetsiaalset sulgemiskorki ja pudel asetada külmikusse, on see kõlbulik veel paar päeva

Muu → Ainetöö
8 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Saksamaa maksusüsteem

Saksam aa maksusüste emMary 29.11.20 Rannaste 13 · Keskvalitsus (Bund) · Liidumaad · Linnavalitsused Maksutulu on jaotatud järgnevalt: o Keskvalitsus: · toll · lahja alkohol, autod, destilleeritud joogid, kohvi, mineraalõli tooted, vahuvein, elekter, tubakas, kindlustus · solidaarsusmaks (Solidaarsusmaksu maksavad inimesed, kelle aastas makstav tulumaks on üle 972, maks on 5,5% makstavast tulumaksust.) o Liidumaad: · pärandimaks, kinnisvara müügi maks · õlu, hasartmängud · tulekaitsemaks o Linnavalitsused: · kinnisvaramaks · teised joogid, motellid, koeramaks (Hundesteuer) Jaotuvad kvoodi alusel föderatsioonile ja liidumaadele: 19% Käibemaks 7% Tulumaks

Majandus → Majandus
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Operett ”Viini Veri” - Retsensioon

ning paljud Saksa printsid. Vaatamata sellele, et riigid nuhkisid üksteise järele ja kord liitusid ühed, kord teised, oli Viinis väga lbus. Kogu Euroopa avastas Viinis uue tantsu - valsi, mida mujal veel ei tuntud ja hiilgav seltskond sai ikka ja jälle kokku selleks, et tantsida. Sellest ajast on pärit tänaseni tuttav snapaar "kongress tantsib!". Haaravad operetimeloodiad, vapustavad kostüümid ja lavakujundus, vahuvein, segadused abikaasade ning armukestega ja ehtne Viini elulaad "tantsiva kongressi" aegu - seda pakub "Viini veri". Opereti lavastaja ja koreograaf Monika Wiesler on sündinud Viinis. Ta on esimene naislavastaja Viini Volksoper'is, kes lisaks Austriale on tegutsenud kõikjal Euroopas ja ka Ameerikas. Tema meelisalaks on ikka ja alati viini operett. Lisaks operetile "Viini veri" on Monika Wiesler "Estonias" välja toonud sellised menukad lavastused nagu "Nahkhiir", "Öö

Muusika → Muusika
133 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Nimetu

Selles samas hotellis serveeritakse hommikusööki hotellikülastajatele kella 10-ni. Alates kella 12-st hakkab restoranis lõunapakkumine. Lobby's teevad inimesed tihti tööd, kohvitass kõrval. Hotell teeb koostööd SPA-dega ning Eesti Draamateatriga - kliendid saavad teatrist kupongi ja selle ettenäitamisel soodustusi või tasuta joogi baaris. On olemas ka Romantikapakett kahele, mis sisaldab majutust hubases kaheinimesetoas, kus külalisi ootab vahuvein ning puuviljavaagen ja teenindus on personaalsem nende jaoks. Lisaks on veel mitmeid lisateenuseid nagu lapsehoidmisteenus, triikimisteenus, valuutavahetus, autorent, suveniirid, sülearvuti laenutus jpm. Hotell on väga hubane ja selle kena interjööri tõttu, tehakse hoteelis mitmeid fotosessioone. Üheks lisateenuseks võib nimetada ka seminaarisviiti, kuhu mahub umbes 25 inimest ning see asub Savoy Baari all. Seal leiavad aset koosolekud või tähtsad

Varia → Kategoriseerimata
6 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Selvelauast puuviljalauani

https://www.thinglink.com/scene/612259058673516 546 Kokteililaud Kaetakse, kui on kokteilivastuvõtt või õhtupoolikul Kokteili juurde serveeritakse suupisteid Võib katta nii siseruumides, kui ka väljas Eeljoogilaud Söögiisu tekitamiseks Külalised laua taga ei istu Eeljooke pakutakse sageli kandikutelt sampanja või vahuvein, veined http://kirss.net/index.php/lugemist/retseptid/kokteilid-alkoholiga-ja-alkoholita-joogid/item/3468-lihtsad-alkoholiga-kokteilid Kohvipausid Korraldatakse erinevate koosolekute, seminaride, konverentside vaheaegadel Sobiv aeg 14.00 ja 18.00 vahel Kui palju külalisi kaetakse eraldi ruumi Kui vähem külalisi võib katta ka samasse ruumi, kus üritus toimus Laud kaetakse peaaegu maani ulatuva linaga Küünalte/lillede kasutamine http://www.dunord.ee/konverentside-kohvipausid

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Veinide referaat

Kestade pressimist ei tehta ­ kasutatakse vaid gravitatsiooniliselt purustatud kestadest jooksnud veini (NB! Tõstab lõpptoote hinda). Sooja matseratsiooni ei toimu, vaid toimub kohe veinivirde külm fermentatsioon kontrollitud temperatuuril, nagu valgete veinide puhul. Rosé-vein on parim värskelt. Provence, Languedoc'i ja Val de Loire rosé-veinid tuleks ära juua 1-3 aasta jooksul peale korjet, Provence Bandol või Rhone Tavel võib pudelis säilida kuni 5 aastat peale korjet. 8. Vahuvein Vahuveine võib valmistada tumedatest või heledatest viinamarjadest. Tippsampanjad on valmistatud mõlemast ­ Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay otsepressimise meetodil. Blanc de Blancs sampanjad on valmistatud Chardonnay'st, rosé-sampanjad Chardonnay'st, kuhu on segatud pisut (5-10%) Pinot Noir'st valmistatud punast veini. Vahuveine tohib magustada, põhiaastakäigu veini võib lisada vanemate aastakäikude veine (saadakse cuveé e. segu). NB

Toit → Joogiõpetus
19 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Juubelipidustused. Etikett. Tavad ja kombed.

Segaduste vältimiseks istekohtade otsas asetatakse lauale nimekaardid, nii näeb iga külaline kohe, kuhu ta peab istuma Laudlinna on reeglina valge ja rõhutab pidulikku meeleolu. Samuti võib suure laudlina katta ka õrna pitslinaga. Lilled asetatakse lauale madalates vaasides, et need ei varjaks laua taga istuvaid külalisi. 11. Peolaual on tavaliselt palju erinevaid roogasid. Kindlasti ei puudu aga üheltki juubelilaualt sünnipäevatort, jäätis ja vahuvein. Tordile on kombeks panna juubilari vanusele vastav arv küünlaid ja sünnipäevalaps peab kõik küünlaid korraga ära puhuma. Arvatakse, et kui küünalde puhumise ajal midagi soovida, siis see soov täitub. Koos lauldakse sünnipäevalaulu, öeldakse tooste. 12. Veel on sünnipäevadel kombeks teha üllatusi ja kingitusi. 13. Et külalised ei peaks igavust tundma, on peo üheks osaks ka meelelahutus. Näiteks

Filosoofia → Etikett
7 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

00 / 250.35 EEK AUSTRAALIA South-Australia Wolf Blass Eaglehawk Shiraz 2005 75 cl 15.00 / 234.70 EEK Barossa Shiraz-Cab. Sauvignon-Merlot, 75 cl 33.90 / 530.42 EEK Clancy´s Peter Lehmann LÕUNA-AAFRIKA Fairview Pinotage 75 cl 20.90 / 327.01 EEK TSIILI Colchaguavalley Los Vascos Cabernet Sauvignon 75 cl 19.00 / 297.29 EEK Vahuvein Louis Perdrier brut / demi sec 20 cl 3.60 / 56.33 EEK Louis Perdrier brut / demi sec 75 cl 12.50 / 195.58 EEK Cavas Hill Reserva brut / semi seco 75 cl 13.50 / 211.23 EEK Beringer sparkling rose 75 cl 19.00 / 297.29 Prosecco Frizzante Maschio 75 cl 10.00 / 156.47 EEK (kergelt gaseeritud vein) Lambrusco Reggiano Amabile 75 cl 10.00 / 156.47 EEK

Toit → Joogiõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

· Pliit 1 ABILAUA PAIGUTUS SUUPISTELAUD 1. LAUAPESU : · Laudlina · Salvrätid o Kliendile lauda 4+1 o Kelnerirätik 1 o Vahuvein 2 o Söögiriistade alla 1 o Poleerimisrätik 1 o Laua pühkimiseks 1 o Kandikule 1 o Puhaste taldrikute peale 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Lusikas (näpitsvõte) 1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Absolutism

• Provintse saadeti valitsema kuningale alluvad ametnikud. • Välispoliitika: 30-aastases sõjas toetas protestante Habsburgide vastu. Päikesekuningas Louis XIV (1643-1715) 1661. aastast valitses riiki ise • „Riik – see olen mina“ • „Üks kuningas, üks seadus, üks usk.“ • Versailles lossi rajamine • Merkantilistlik majanduspoliitika • Hiilgav õukond, etikett • Pariis = moepealinn • Raamatukogud, tähetorn, botaanikaaed • Vahuvein, jäätis, kahvel Merkantilism • 16-18.sajandil valitses Euroopa majanduses merkantilistlik mõteviis. • Merkantilistid väitsid, et riigid peaksid käituma, nagu nad konkureeriksid üksteisega kasumi pärast. • Valitsuse peaksid andma välja seadusi, mis toetavad tootmist ja hoiavad madalal tööjõu- ja tootmiskulud. • Soodne kaubandusbilanss: riik veab välja rohkem kaupa, kui sisse toob. Importi piiratakse tollimaksudega.

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Hotellid

ROMANTIKAPAKETT Pakkumine pruutpaaridele! Pulmad on inimese elus üks tähtsamaid sündmusi! Taanilinna Hotell on koostanud pruutpaaridele erinevaid võimalusi pulmapeo või registreerimisjärgse vastuvõtu korraldamiseks. Menüü koostatakse individuaalselt igale kliendile ning vastavalt kliendi soovile. Hotellil on paaridele pakkuda kolm suurepärast romantikapaketi! I variant kahele sisaldab järgmist: · üks öö majutust de luxe kaheses toas · saabudes toas vahuvein, puuviljad ja lilled · rikkalikku hommikusööki tuppa või Taanilinna restoranis Paketi hind kahele on 3000,00 EEK II variant kahele sisaldab järgmist: · üks öö majutust de luxe kaheses toas · saabudes toas vahuvein, puuviljad ja lilled · romantilist kolmekäigulist õhtusööki kahele Taanilinna restoranis või veinikeldris · romantilist hommikusööki tuppa või Taanilinna restoranis · üks tund privaatsauna kasutust

Turism → Turism
89 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Shampanjakoolituse kokkuvõte

2. kääritus otse pudelis* Lisatakse pärm ja suhkur Teatud asendis, liigutamine Pärm peab seisma vähemalt 15 kuud* Suletakse korgipuust korgiga Rõhk pudelis 6-8 atm Kork võib lennata kuni 300 km/h Teiste vahuveinide erinevused võrreldes Champagne'ga Cava Hispaania 8 piirkonnas toodetud, 95% Penedes piirkonnas Kataloonias. Klassikaline meetod Pinot noir, subirat, chardonnay Tuntumad tootjad Freixenet ja Codorniu Prosecco Charmant meetodil, noor vahuvein, Itaaliast Glera viinamarjad 2. fermentatsioon terasvaatides Rõhk pudelis väikesem ja pärm seisab vähem aega Juuakse valge veini klaasist Franciacorta Itaalia variant Champagne'st Lähemalt Franciacortast Ajalugu Traditsiooniliselt esimeseks joogiks üritustel* Algselt oli sampanja sogane jook, kuna pärmi ei osatud pudelist eemaldada. Samuti oli ta palju magusam, sisaldades kuni 100g suhkrut liitri kohta. Kuivad sampanjad 20. sajandil.

Turism → Turism
5 allalaadimist
thumbnail
48
ppt

VEIN

 Monatrell  poolkuivad: 1l veini kohta  Järk-järgult asendatakse lisatud 35-50g suhkrut viimane sort teiste liikidega,  magusad: üle 50g suhkru 1l tavaliselt Chardonnay vastu, veini kohta mis on kinnitatud vahuveinide tootmise reguleerimisnõukogu poolt. Sordid, nagu Garnacha, Rooma malvasia, Avalani subirat, annavad tänapäeval samuti suurepäraseid tulemusi MUUD VAHUVEINID Pudelis säilitatud vahuvein: Rääkides cavast, tuleb meenutada ka pudelis säilitatud vahuveini. Kuigi selle valmistamise protsess sarnaneb suures osas cava puhul kasutatavaga. Esimene puhastamine hõljumitest toimub pärast läbi filtri teise pudelisse ümbervalamist. Vein peab seisma vähemalt kaks kuud. Eraldusmärgiks korgil on nelinurk Granvas: See on madalakvaliteediline vahuvein. Teiseks käärimiseks pannakse vein

Toit → Joogiõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Absolutism Prantsusmaal

Oma õukonna viis ta Pariisist 15km kaugusele Versailles'sse, sellest sai absolutismi keskpunkt ja eeskuju teistele Euroopa monarhidele. Õukonnelu keskpunktis asus Louis XIV ise, keda tema välise hiilguse järgi hakati kutsuma Päikesekuningaks. Louis XIV toredusearmastus andis tööd paljudele ehituskunstnikele, kujuritele ja maalijatele. Õukonnas peeti ülal kirjanikke, muusikuid ja teadlasi. Louis XIV absolutismi ajal leiutati Prantsusmaal jäätis ja vahuvein. Merkantilistlik majanduspoliitika Absolutismi majanduslik alus loodi merkantilistliku majanduspoliitikaga. Nii saadi suunata raha riigi sõjalise võimsuse tugevdamiseks ja kindlustada riigi ühtsust. Kuningas Louis XIV kõige silmapaistvam nõuandja oli 1665. aastal rahandusministriks tõusnud Jean-Baptiste Colbert. Ta korraldas Prantsusmaa majanduselu merkantilistlikus vaimus. Lühikese ajaga tõusis Prantsusmaa maailma juhtivaks luksus- ja moekaupu tootvaks riigiks

Ajalugu → Ajalugu
136 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Austrid referaat

Kokk Austrid Referaat Õpetaja: PÄRNU 2010 Austrid Soojades meredes elav söödava merekarbi liik. Jaapanis ja Ameerikas kuuluvad austrid mitmel pool rahva põhitoidu hulka. Neist saab valmistada väga mitmekesiseid toite. Kirjeldus: Kolesteroolirikkad austrid lüditakse ja pistetakse toorelt suhu. Tuntud armuroog:) Kuuluvad limuste hõimkonda, karpide klassi. Sisaldavad rikkalikult tsinki. Aeg-ajalt on meiegi kauplustes austreid saada, peenemates restoranides on need lausa kohustuslik roog. Jahutatud austreid serveeritakse jääga vaagnal ja ühe portsjoni ­ tosin austrit ­ hind jääb 250- 300 krooni kanti. Erilise maitseelamuse saamiseks peab auster jõudma sööja suhu elusalt, seega siis värskena. Paraku riknevad austrid kiiresti ja just see teebki nad suhteliselt kalliks ja haruldaseks ehk teisisõnu öeldes tõeliseks delikatessiks. Oma kodukandis maitsevad austrid igal juhul paremini kui pikast teekonnast väsin...

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Pulmabankett

tantsuplats lava ees Kutsed Kallid hr Jüri ja pr Mari Maasikas! Olete oodatud meie vabaabielu lõpetamisele 7. juulil 2012 kell 15:45 Pärnu Jaani kirikusse ja sellele järgnevale pidulikule õhtusöögile 17:45 ­ 24:00 Andropoffi villas Kristi Kask ja Kristjan Kuusk Riietus tume ülikond R.S.V.P. 01. 07.12 tel 5555 5555 [email protected] Peo kulgemise kava Õhtut juhib pulmaisa 17:45 Tervitusjoogi laud (Eesti vahuvein Fest), külaliste tervitamine, laudadesse istumine 18:00 Pulmaisa sissejuhatus, peigmehe kõne, tutvustamine, pulmaametite jagamine 18:15 serveeritakse eelroog ja valge vein 18:30 seveeritakse pearoog ja punane vein ning viin 19:00 Avatants, viktoriin, mäng külalistele, tants, vanemate tänamine, tants, oksjon, tants 22:00 Pulmatordi lahti lõikamine, serveeritakse tordilõigud, kohv, tee, konjak Tants, pruudikimbu heide, tants 24:00 Peo lõpp Tehnika, parkimine

Toit → Toitlustusettevõtete...
20 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Saksamaa maksusüsteem

Enamike maksude üle otsustavad keskvalitsus ja liidumaad ühiselt. Erandiks on toll, mille üle otsustab keskvalitsus üksi; liidumaad otsustavad iseseisvalt kohaliku aktsiisi üle ning linnavalitsused võivad otsustada väiksemate maksude nagu näiteks koertemaks üle. Maksu tulu on jaotatud järgnevalt: Föderatsioon: · toll · lahja alkohol, autod, destilleeritud joogid, kohvi, mineraalõli tooted, vahuvein, elekter, tubakas, kindlustus · solidaarsusmaks (Solidaarsusmaksu maksavad inimesed, kelle aastas makstav tulumaks on üle 972, maks on 5,5% makstavast tulumaksust.) Liidumaad: · pärandimaks, kinnisvara müügi maks · õlu, hasartmängud · tulekaitsemaks Linnavalitsused: · kinnisvaramaks · teised joogid, motellid, koeramaks (Hundesteuer) Koeramaksu määrad on eri piirkondades erinevad, erinev on ka maksusumma koeraliikide

Majandus → Majandus
6 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Rabarbra

Soov oli näidata, et ka meil saab teha veini, mis maailmas töötaks. Rabarberist ­ Eestis kasvanud "Red champaigne'i" nimelisest rabarberist ­ vahuveini tootearendus võttis umbes poolteist aastat tööd ­ katsetati erinevaid kääritusmeetodeid ja erinevaid pärme. Lõpuks otsustati, et parima tulemuse annab nii-öelda Prosecco- meetod, mis annab joogile kevadsuvise hõrgu meki, kuid jätab joogi kergeks. Raba Farm pakkus mahedat rabarberimahla ja sellest valmis roosa vahuvein, kelle nimetamisel sai inspiratsiooni legendaarselt diivalt, Barbra Streisandilt. Kuna vahuveine kääritatakse mitmes etapis, ei ole vaja joogil käärimist vägisi lõpetada. See aga tähendab, et rabarberist vahuveinile jääb alles ülikena roosa värv. Pudeli Rabarbra valmistamine võtab aega üheksa kuud, mille jooksul pressitakse mahl, lahjendatakse see, lisatakse suhkur ning kääritatakse jook Nudisti Nõmme tehases oma õigele kraadile

Toit → Joogiõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Sõpruskonna puhkeväljasõidu hinnapakkumine

Kahekohaline kahe voodiga 55 4 tuba 2 öö 440 Tuba ühele 45 1 tuba 2 öö 90 Majutus kokku: 766 Kaks abielupaari majutame sviidis, kus on üks suur lai voodi. Kaheksa inimest majutame kahekohalistesse kahe voodiga tubadesse ja üks inimene saab toa ühele. Sünnipäevalast ootab toas kingitus, vahuvein ja midagi magusat. Lisaks 1 tund tasuta sauna koos üllatusjoogi ja ­ söögiga. Hommikuseks kõhutäiteks pakume rikkalikku buffet- stiilis hommikusööki, mis on majutuse hinna sees. Sidukite parkimiseks on hotellil parkla, mis on tasuta. Sünnipäevalapsele ja kaaslasele õhtusöök hotelli restoranis (kaks käiku + 2 klaasi majaveini). Valgamaa, Otepää, Rukkimäe, 67412

Turism → Turism
4 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

Teenindajad pakuvad jooke, hoolitsevad selle eest, et tühjad serveerimisnõud oleks ära viidud või asendatud ning et kõik oleks ilus ja korras. Samuti koristavad kasutatud nõud. 10.Eeljoogilauda pakutakse enne istumist söögilauda või koos furšett-, rootsi, puuvilja- või juustulauaga. Eeljoogi pakkumise eesmärk on pakkuda külalisele tegevust, tõsta meeleolu, soodustada söögiisu. Eeljoogiks sobivad šampanja või vahuvein, veinid, lahjad segujoogid ning alkoholivabad joogid. Laud peab olema piisavalt suur, et sellele mahuksd nii joogid kui ka klaasid. Laud võib olla mistahes kujuga ning kürguseks 0,85-1,1m. Laud kaetakse peaaegu maani ulatuva linaga või kasutatakse seelikut. Teenindajad katavad laua, valavad ja pakuvad jooke ning koristavad kasutatud nõud. 11. Eeljoogilauda ei kaeta iseseisvana, üldjuhul selle kõrvale ei pakuta suupisteid.

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Etikett - VASTUVÕTU PLANEERIMINE

· Täidetud pokaalid asuvad laua pinnal või salvrätikuga kaetud kandikutel (kujunditena) · Võib pakkuda ka otse kandikutelt EELJOOGIKS võivad olla: · Mahlad (mango-, apelsini-, tomati- vm. mahl) Mahlasegud Mahlakokteilid · Alkoholiga spetsiaalsed eeljoogid · Puhtad alkohoolsed joogid (vermut, teravamaitselised liköörid, vahuvein, shampanja) · Segujoogid (viin mahla või toonikuga, dzinn vermutiga) Pakkuda vähemalt 2 eeljooki (1 alkoholivaba). Kõik joogid jahutatult! · Kangeid alkohoolseid jooke igale inimesele 50-75 g · Kokteile ja alkoholivabu jooke 150-200 g · Tühi või pooltühi klaas asetatakse kandikule, eeljoogilauale või selleks seatud kohale · Kui eeljoogilaud on järgneva selvelaua osa,võib lahjade või alkoholivabade jookide klaasid hiljem kasutusele jätta.

Filosoofia → Eetika ja etiket
107 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Joogikaart

Joogikaart Aperitiivid EUR Campari 4cl 2,50 Martini Bianco 8cl 2,50 Martini Extra Dry 8cl 2,50 Martini Rosso 8cl 2,50 Pernod 4cl 3,50 Valged veinid EUR Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili ) 12cl 3,00 Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili) 75cl 17,00 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 12cl 3,50 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 75cl 18,00 Columbia Crest Two Vines Riesling (Ameerika Ühe...

Turism → Restoraniteenindus
28 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Destileerimata joogid

Alkoholisisaldus 13...22%, mis jagunevad omakorda kangeteks ja dessertveinideks. Aromatiseeritud ­ valmistatakse aperitiivide piiritusleotiste baasil, milledega kangendatatakse naturaalseid veine. Tähtis komponent leotises koirohi. Tuntud vein Vermut Vahuveinid ­ saadud naturaalse veini loomulikulküllastamisel süsihappegaasiga. See toimub kuiva veini teistkordsel käärimisel kinnises taaras pärast suhkru ja pärmi lisamist Sampanja ­ vahuvein, mida valm. Prantsusmaa Champagne´i piirkonnas kasvatatud viinamarjadesy sampanjameetodil..Meetod tähendab, et veini teistkordne käärimine toimub paksuseinalistes pudelites, mitte muus taaras. Käärimisel tekib süsihappegaas, mis surutakse veini sisse, Pudeleid aeg-ajalt loksutatakse(tantsitatakse), et saada sade pudeli seintelt lahti. Käärimise lõppedes külmutatakse pudeli kael ja eemaldatatkse külmunud sade

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Kiirus Aeg maha

Sa ju tead ,et mul pole ju milleski õnne.Korteri sain isalt päranduseks,kes ostis selle Kanada vanaonu pärandusest.” Laura: ”Tunnen kaasa.Vanaonu pärandus nagu eestlase põline unistus,vabanust,et ma nii kriitine.” Andres:Pole hullu,uskumatu oli see minu jaoks ka.Need mõlemad sündmused.” Sedamoodi kaovad vana-aasta tunnid ning saabub aeg saluutideks. Andres teeb ettepaneku koos ilutulestiku rõdule vaatama minna. Väljas on väga maagiline.Joodud vahuvein hakkab vaikselt mõjuma. Andres: “Tuleval aastal võtan aja maha ning kutsun su reisile.Ma vajan seda ja sina tuled mulle giidiks. Laura: ”Ma pean kuidagi oma laenud makstud saama. Andres: ”Ma võin su eest maksta.Vanaonu pärandusest jäi veel 5 milli üle.Sa oled mind palju aidanud nüüd on minu tasumise kord.Tuled siis?” Laura:”Kas sul endal ei lähe seda raha vaja?Aja võiksid küll maha võtta ja elu nautida.Pealegi ärme räägi praegu rahast,tähistame uut aastat

Kirjandus → Kirjandus
1 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Absolutism Prantsusmaal ja Inglismaal 17-18 saj.

põlvede peale. 8) Turgot` majandusreformid. Likvideeris Prantsusmaal tsunftid ja kaotas viljakaubanduse sisetollid. Üleminek reguleeritud majanduselt vabaturumajandusele. 9) Kuidas kajastus Versailles` õukonnaelus absolutistlik ühiskonnakorraldus? Kuninga tuba asus lossi keskel, tema hommik algas ärkamistseremooniaga. Toimusid peod, ballid ja teatrietendused. Versaille'st on pärit jäätis, mood, kahvel, vahuvein. 10) Puritaanid, nende eetilised tõekspidamised. Puritaanid olid protestandid, kes nõudsid anglikaani kiriku täielikku puhastamist katoliiklusest 11) Charles I konflikt parlamendiga Kuningas proovis oma võimu suurendada samal ajal kui parlament soovis kuninga võimu piirata. Sellest vastasseisust kasvas välja kodusõda, mille kaotas kuningas. Parlamendi vägesid juhtinud O. Cromwell sai võimule. Kuningas hukati.

Ajalugu → Ajalugu
119 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Rahvuspüha

kartulisalat, saiakesed, kringel, tort, kompott. Kindlasti on laual õunad, pähklid, eksootilised puuviljad (peamiselt mandariinid või apelsinid), aga ka kommi ja präänikuid. Erilise staatuse on säilitanud piparkoogid, mida ostetakse poest ja valmistatakse ise. Tänapäeval on võimalik valida erinevate vormide vahel, samuti on valida, kas teha suhkruvõõbad ise või osta poest. Jookideks morss ja mahlad, õlu, vahuvein, viimasel paaril aastakümnel ka glögi. Kuna maitsvat õlut on tänapäeval laias valikus poest saada, siis suurte jõuluõllelaaride valmistamine, mis oli tavaline veel 1980. aastatel, on jäänud märgatavalt vähemaks. 20. sajandil olid eriti kuulsad Saaremaa ja Hiiumaa murdjad koduõlled, millele kanguse tõstmiseks ja pähehakkamiseks mõndagi hulka segati. Enamasti oli sekkapandav õllemeistri saladus. Vanal ajal visati jõulukahja õlgedele, saunakerisele, kaevu, ja loomadele

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

menüüs: · erinevad juustuvalikud · küpsised, pähklid · tikusuupisted jm · karastusjoogid · alkohoolsed joogid Kokteililaud *kokteilivastuvõtuks lõunasel ajal või õhtupoolikul (1,5-2t) *kokteililaual serveeritakse: · kokteile ja segujooke · väikesi suupisteid *kokteile võib segada ka baarimees Eeljoogulaud *eeljoogilauda (operatiiv) iseseisva lauana ei kaeta *eesmärk külaliste kogunemine *eeljoogiks sobivad: · sampanja või vahuvein · veinid · lahjad segujoogid · kanged alkohoolsed joogid (harvem) · alkohoolivabad joogid Tervitusjoogilaud *selle võib katta iseseisva lauana isiku või sündmuse tervitamiseks (pruutpaari tervitamine pärast abielu registeerimist) *lühike vastuvõtt pool tundi kuni tund *tervitusjoogiks võib olla sampanja, vahuvein, veinid, lahjad segujoogid, alkoholivabad alternatiiv *joogi juurde võib pakkuda; kompvekke, sokolaadi, küpsiseid, pähkleid

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
8
docx

TEENINDUSE LIIGID JA JOOKIDE SERVEERIMINE

Jäänõu servale asetatakse salvrätt pudeli kuivatamiseks. Joogietikett näeb ette jookide pakkumist õigel temperatuuril, mis jällegi aitab konkreetse joogi maitsel hästi esile tulla: VALGE VEIN, kuiv 9 - 12º VALGE VEIN, poolkuiv 10 - 13º VALGE VEIN, magus dessert 5 - 7º VALGE VAHUVEIN 5 - 7º SHAMPUS 5 - 8º ROOSA VEIN 8 - 12º LIKÖÖR 16 - 20º ÕLU 10º

Majandus → Teenindus
63 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

JOOGIKAART Kange alkohol Viin/Vodka/ Russian Standard Imperia 4cl 7 Viru Valge 4 cl 2.50 Smirnoff red 4 cl 3.50 Smirnoff black 4cl 3.50 Nemiroff Premium 4 cl 3.70 Viskid/Whisky/ Johnnie Walker Black Lable 4 cl 4.50 Jameson 4 cl 3.50 Jack Daniel`s Tennessee 4 cl 4.00 The Famous Grouse 4 cl 3.20 Bushmills Original 4 cl 3.00 Konjakid /Cognac/ Hennessy vs 4 cl 5.00 Hennessy vsop 4 cl 7.50 Hennessy xo 4 cl 16.00 Martell VSOP 4 cl 5.50 Martell XO 4 cl 13 Rumm /Rum/ Angostura Premium White Rum 50cl 3.20 Captain Morgan black label 4 cl 3.40 Captain Morgan spiced 4 cl 3.40 Pampero white rum 4 c...

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Veinid

tugevamaitselised juustud, greip, spargel ning marineeritud toidud. Kui võimalik, valige rahvuslike toitude juurde vastava maa vein. Laske siiski end juhtida eelkõige oma maitsest. Kasmega salatid ­ kui salatikastmes on äädikat või sidrunit, peab veingi olema happerohke, et nein tasakaalustada. Kerged kuivad valged veinid on happerikkamad kui punased ja sobivad salati juurde: Sauvignon on õige valik. Munaroad ­ kihisev vahuvein on paslik taust munaroogade pehmele tekstuurile; see ei lämmata muna õrna maitset. Kalaroad ­ kõik sõltub kastmest, milles kala on valmistatud või serveeritud: kooresed kastmed nõuavad suure happesusega ja kihisevat veini ­ sel juhul tuleb valida kuiv vein. Punases veinis valmistatud kala maitseb hea punase veiniga. Tammevaadis laagerdunud Chardonnay sobib hästi suitsukalaga. Koorene ja rammus ­ kekstäidlased ja täidlased veinid sobivad kõige paremini rammusate kastmete

Majandus → Klienditeenindus
71 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Soome keel A1 sõnad

Aasta ­ vuosi Kanamuna ­ kananmuna Aed ­ puutarha Kaneelirull ­ korvapuusti Aken ­ ikkuna Kapp ­ kaappi Alumine korrus ­ alakerta Karastusjoogid ­ virvoitusjuomat Diivan ­ sohva Kardinad ­ verhot Dush ­ suihku Kartul ­ peruna Eile ­ eilen Katus ­ katto Elanikud ­ asukkaalle Kelder ­ kellari Elutuba ­ olohuone Kevad ­ kevät Eramaja ­ omakotitalo Kihiline tordilõik ­ täytekakku Esik ­ eteinen Kirjutuslaud ­ kirjoituspöytä Esimene korrus ­ ensimmäinen kerros Kohupiimakook ­ rahkakakku Garaaz ­ autotalli Kohvimasin ­ kahvinkeitin Garderoob ­ vaatenhuone Kortermaja ­ kerrostalo Gramofon ­ lt-soitin ...

Keeled → Soome keel a1
64 allalaadimist
thumbnail
11
odt

„Vana Tallinn“

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK ­07B Jaanika Andron Referaat ,,Vana Tallinn" Juhendaja : Enna Kallasvee Uuemõisa 2010 Sisukord Sissejuhatus..........................................................................................................................................3 Vana Tallinn..........................................................................................................................................4 Kokteilid..........................................................................................................................................4 Auhinnad..........................................................................................................................................6 Vana Tallinn Cream.......................................................................................................

Toit → Joogiõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Veini serveerimine ja sobivus

Kuna iga veinimeister teeb kas või punasesõstraveini omamoodi ja tulemused ei sarnane üksteisega ka mitte aastate lõikes, siis ei saa absoluutse tõena võtta soovitust à la õunaveini võtke praekana kõrvale ja vaarikaveini hautatud pardi kõrvale. (Kui jutt on kuivadest veinidest, siis võib neid kooslusi proovida küll.) Pigem on võimalik jagada üldisi näpunäiteid. Kodune vahuvein, kuiv õunasampanja ­ aperitiiviks (söögiisu tekitajaks), salati ja eelroogade kõrvale, aga ka prae kõrvale. Heledad kuivad lauaveinid ­ õuna-, valgesõstra-, rabarberi-, rohelise tikri, alõtsavein ­ suupistete, kergete salatite, külmade kalalõikude juurde. Heledad poolkuivad lauaveinid ­ õuna-, rabarberi-, valgesõstravein, roosad veinid nagu maasika-rabarberivein ­ soojade kana- ja kalatoitude kõrvale, muude heledate

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Prantsuse köök

PRANTSUSE KÖÖK Koostaja: Anneli Veinsteins Juhendaja: Elle Möller Prantsusmaa Riigi keel: prantsuse keel Pealinn: Pariis Pindala: 547 030 km² Rahvaarv(2007): 64 102 000 Rahaühik: euro (enne 1999. aastat Prantsuse frank) Lipp: kasutusel alates 14. juulist 1790, ning see koosneb kuninga värvist (valge) ja Pariisi värvidest (sinine ja punane). Naaberriigid: Belgia, Luksemburg, Saksamaa, Sveits, Prantsuse köök Ülemaailmse kuulsuse saavutanud oma tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Kasvatatakse ja aretatakse parima kvaliteediga aedviljasorte, oliivipuid ja seeni ­ sampinjonikasvatus on väga levinud. Toite valmistatakse nii, et toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Äärmiselt mitmekesine kastmete koostis...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
59 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholide ajalugu ja valmistamine

Alkoholid Kust alguse sai? Alkohol sai alguse juba kivi ajast kust on leitud sellest ajast pärit õllekanne. Ehk siis umbes kümme tuhat aastat enne kristust sai alguse alkohol õlle näol. Arvatakse ka, et õlle läbi leiutati ka leib. Dzinn Dzinni lähteaineks on neutraalne piiritus. Vajaliku kvaliteetse baaspiirituse hangib või valmistab tootja ise. See tähendab, et esmalt valmistatakse maisil, odral või rukkil põhinev meski, mille kääritamisel saadakse 6­7% alkoholisisaldusega virre. Baasbiiritust, mis nüüd saadakse, iseloomustab 70-90% alkoholisisaldus. Järgnevat piiritus lahjendatakse destilleeritud veega, kuhu lisatakse ka kadakamarjad, puuviljad, tsitrusteliste koored, ürdid ning vürtsid. Taimi matsereeritakse ehk leotatakse toatemperatuuril mõnest kuni 24 tunnini, seejärel destilleeritakse jook lõplikult. Dzinni maitsestatakse peale kadakamarjade veel koriandri, angeelika, nelgi, aniisi, kaneeli...

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Viini veri

Kõik tegid väga head koostööd ja tulemus oli nauditav. Nüüd ma siis tean, kes on nende ilusate meloodiate autor, mille järgi mina aastaid oma tantsuoskust lihvisin. Ma olen väga rahul, et tegin õige valiku "Mine veetleva leedi" ja "Viini vere" vahel, kui pileteid ostmas käisin, kuna see etendus oli midagi minu maitsele. KOKKUVÕTE See operett oli pilt elegantsest kõrgklassist, mida ei näe igapäev ­ haaravad operetimeloodiad, vapustavad kostüümid, lavakujundus, vahuvein, segadused abikaasade ning armukestega ja ehtne Viini elulaad Kindlasti soovitan seda ka teistele, kellel on vähegi huvi selle vastu. Mulle meeldis see, et esinejaid oli väga palju ja üldmulje oli väga värvikirev. Heameelega läheks ka teist korda seda vaatama. KASUTATUD ALLIKAD http://en.wikipedia.org/wiki/Johann_Strauss_II http://www.opera.ee/1525?date=15-03-2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Wiener_Blut_(operetta)

Muusika → Muusika
28 allalaadimist
thumbnail
29
pptx

Iirimaa

piimakarjale. Iiri või on näiteks kuulus isegi Euroopas ning muidugi pruugivad seda iirlased ise. Perefarmides on levinud juustutegemine nii lehma- kui ka kitsepiimast. jook Iirlased kallavad Guinnessi hulka samas koguses vahuveini ja kutsuvad vahutavat tumedat jooki Black Velvet ehk Must samet. Jook sai alguse 1861.aastal Londoni Brook’s klubis ajal, kui kogu Inglismaa leinas äsja manalateele läinud populaarset prints Albertit ja klubi administraator tegi ettepaneku panna ka vahuvein leinavärvidesse (musta). Nii sündis vaimustava maitsega jook, mis on populaarne tänini. Iirlastel on ka terve hulk arvestatavaid viskisorte, mille maitse on ülemerenaabrite kuulsate jookide omaga võrreldes pehmem ning ilma suitsumaitseta. 25 aasta pikkune võidukäik on selja taga originaalsel joogil Baileys Original Irish Cream. Iirikohv  Iiri kohv maitseb suurepäraselt lõunasöögi lõpetuseks või külmal talvepäeval väljast tulles, iirlased ise

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun