Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"espresso" - 99 õppematerjali

espresso on intensiivse maitse ja aroomiga kange itaaliapärane kohv, mis on valmistatud espressomasinaga. Nimetus tähendab itaalia keeles „väljapressitud” (vesi pressitakse surve all läbi käpas oleva kohvipuru). Espresso valmistamiseks tuleb kasutada peenelt jahvatatud ja tumeda röstiga kohvi.
thumbnail
8
doc

Joogiõpetus: kohv

alapoolega. Kohvi marjad on kirsisuurused ning tumepunast värvi. Valmimine võtab aega 8 kuud. Kohvipuu hakkab õitsema 2-4 aastaselt. Kohvi saab koristada alates puu 5.eluaastast mitu kord aasta jooksul. 25. eluaastast alates muutub puu vanaks, kuid võib veel eksisteerida. Kohvipuu nõuab 19-25 kraadist temperatuuri. Ei kannata külma, kuid ei sure juhusliku külma öö tõttu. 3. Nimeta erinevaid kohvijooke. 7 tk Cappuccino, Caffè Latte, Caffè Macchiato, Espresso, Con Panna, Ristretto, Cafè au Lait. • Maitsestatud kohvijoogid 3 tk Almond Mocha, Vanilla Mocha, Mehhiko šokolaadikohvi kaneeliga • Alkoholiga kohvijoogid ja kirjelda lühidalt valmistamist serveerimist 5 tk Iiri kohv-soojendada klaas, valada viski, fariinisuhkur ja kuum kohv. Segatakse ning valatakse kohvi pinda puudutavalt teelusikalt joogile vahukoort. Jamaika kohv-valada rumm ning kange kohv tassi, maitsestada suhkruga. Kaunistada vahukoorega ning peale valada Tia Mariat.

Toit → Joogiõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Itaalia köök

Traditsioonilised toidud Ø Pasta- Spagetid,rigatonid,fusilli,lasanje,gnocchi, ravioolid.Kuivatatud või värsked Ø Pizza-Margherita Ø Bruschetta-röstitud sai koos kattega Ø Prosciutto-õhuke sink Ø Mozzarella-Itaalia juust Ø Panna cotta- Itaalia magustoit Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Itaalia kohvi Ø Espresso - valmistatakse ekspressomasinas, surudes rõhu all olevat vett kiiresti läbi tihedalt keetmiskambrisse pakitud espressoubadest. Ø Caffe Latte- aurutatud piim espressoga. Ø Cappuccino- espresso kaetud piimavahuga. Ø Doppio- topeltespresso. Ø Mochaccino- vedel kakao,espresso,kuumutatud piim, piimavaht. Toidukorrad Hommikusöök-(colazione) cappuccino ja saiake(croissant) Lõunasöök-(Pranzo) aperatiiv,juurviljad,pasta,liha juurviljadega ja magustoit.12-14

Toit → Rahvusköök
11 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Tooterühma analüüs

Kohv on kohvipuu röstitud seemnetest ehk kohviubadest jahvatatud pulber ja sellest valmistatud aromaatne jook. Kohvijoomine sai oletatavasti alguse Etioopiast. Sealse Kaffa nimelise küla järgi sai kohv ka oma nimetuse. 15. sajandil oli kohv levinud Araabias, 16. sajandil ka Türgis. Euroopasse jõudis kohvijoomise komme 17. sajandil, Eestisse 17. sajandi lõpuks. Eri rahvastel on kujunenud oma kohvi valmistamise ja serveerimise viisid. Tuntuimad on ehk türgi kohv ja itaallaste espresso. Levinuim kohviliik araabika (Coffea arabica) on pärit Etioopiast. Selle osakaal maailmas toodetud kohvist on umbes 75%. Teine tuntud kohviliik on robusta (Coffea canephora), mis on maitselt araabika kohvist tugevam. On olemas ka kolmas kohvipuu liik, libeeria kohvipuu (Coffea liberica), kuid selle osatähtsus on kaduvväike. Kohvisordid kannavad tavaliselt tootjamaaga seotud nimetust. Näiteks kolumbia kohv, kostariika kohv, santose kohv jne.

Majandus → Klienditeenindus
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Restorani menüü

Pasta lõhe ja mereandidega Juustud Juustuvalik (sinihallitus-, valgehallitus-, eesti juust, viinamarjad) Mozzarella kirsstomatite ja basiilikuga Magustoidud Mandli pannkoogid toormoosiga Tiramisu küpsetatud jäätisega Kohupiimavaht kirsikompotiga Kuumad joogid: Espresso Caffe latte Tee valik Kakao Külmad joogid: Värskelt pressitud apelsinimahl Ploomi nektar

Majandus → Teenindus ja müük
29 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kohvi sortiment

306 MRA 13.01.11 Tallinn 2011 Kohvi ajalugu Kohvi joomine sai oletatavasti alguse Etioopiast, Kaffa nimelise küla järgi sai kohv ka oma nimetuse. 15.sajandil on kohv levinud Araabias, 16.sajandil ka Türgis. Euroopasse jõudis kohvi joomise komme 17.sajandil. Eestisse 17.sajandi lõpuks. Erinevatel rahvaste on kujunenud oma kohvi valmistamise ja serveerimise viisid. Tuntuimad on ehk türgi kohv ja itaallaste espresso. Kohvisordid Levinuim kohviliik Araabia ( Coffea Arabica) on pärit Etioopiast. Selle osakaal maailmas toodetud kohvist on umbes 75%. Teine tuntud kohviliik on robista (Coffea Robusta), mis on maitselt Araabia kohvist tugevam. On olemas ka kolmas kohvipuu liik Libeeria (Coffea Liberica), kuid selle osatähtsus on väike. Kohvi all mõeldakse üldjuhul kohvipuu seemnetest valmistatud oakohvi. Oakohv sisaldab kofeiini, mis mõjub ergutavalt

Toit → Toiduainete õpetus
77 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Kohv

peavad nii valmistaja kui masin täitma hulga tingimusi. Et valmistada perfektset espressot, on vaja et masina veetemperatuur oleks vahemikus 88-92C. Masin surub vee 9-baarise survega läbi 7-grammise kokkupakitud ja peeneks jahvatatud kohvi. Vamimise aja ettenähtud vahemik on 25-30 sek. Vesi moodustub kohvist 98,5%. Ideaalse espresso tunneb ära pinnale tekkiva crema järgi. Mis on värvuselt punakaspruun ja tihe. Kui crema on liiga hele, liiga õhuke või liiga tume, siis ei ole espresso valmistatud õigesti. Perkolaator Perkolaatorisse kallatakse külm vesi ja kahe sõela vahele pannakse jämeda jahvatusega kohv. Vesi tõuseb kuumenedes toru mõõda üles ja valgub läbi kohvi tagasi. Kohvi aroom kaob. Lahustuv kohv Naturaalsed kohvioad röstitakse ja jahvatatakse. Jahvatatud kohvist valmistatakse väga kange kohvikonsentraat, millest eemaldatakse vesi. Seejärel tekib kas kohvi puru või graanulid. Espressosõnastik Araabia (Arabica) ­Coffea Arabica

Toit → Joogiõpetuse
82 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Costa Coffee presentation

Cyprus Poland Czech Republic Qatar Egypt Romania Greece Russia Hungary Saudi Arabia India Serbia Ireland Slovenia Jordan Syria Kuwait Turkey Lebanon United Arab Emirates United Kingdom COSTA COFFEE in Dubai COSTA COFFEE COFFES. ESPRESSO A short, strong and black coffee, with no milk. ESPRESSO DOPPIO A double espresso shot. For those who like it strong. RISTRETTO An extra short coffee, even shorter than an espresso, with an even stronger flavour. MACCHIATO Espresso topped with just a dash of milk. Y um. AMERICANO Coffee, mixing shots of espresso with hot water. Add milk if you like. FLAT WHITE A rich, full-flavoured coffee with a velvety, smooth texture. Each Flat White is hand-finished with a distinctive pattern.

Keeled → Inglise keel
28 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kohvimasinad

KOHVIMASINAD Eksisteerib mitut liiki kohvimasinaid: filterkohvimasinad, espresso, kombineeritud (milles on nii filterkohvimasin, kui ka espresso) ja niinimetatud prantsuse presskann. Sama kohvisort, kasutatuna erinevates kohvimasinates, annab erineva maitse ja aroomiga joogi. See toimub seetõttu, et kohvimasinad valmistavad kohvi erinevate printsiipide järgi. Isegi kohviube tuleb erinevate kohvimasinate jaoks jahvatada erimoodi. Niisiis, mis peitub nende arusaamatute mõistete taga? PRANTSUSE PRESSKANN

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tehnilise dokumentatsiooni mõistmine

multifunktsionaalne seade, mis võimaldab valmistada erinevaid kuumi jooke tagades nende suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi. 1. KIRJELDUS Paulig on valinud Sveitsis väljatöötatud kõrgkvaliteedilise, patenteeritud K-dee süsteemi. Tulemuseks on multifunktsionaalne seade, mis võimaldab valmistada erinevaid kuumi jooke tagades nende suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi: · Skandinaavia stiilis must kohv (kas cremaga või ilma cremata) · Tõeline espresso, jõulise maitse ja cremaga. · Espressopõhised kohvijoogid nagu cappuccino ja lattè. · Ainulaadne Pauligi kuum sokolaadi jook- Tazza. · Tee Väga lihtne kasutada: · Automaatne kapslieemaldussüsteem · Automatiseeritud puhastusfunktsioon · Automaatne energiasäästureziim ­ masin lülitab ennast pärast kasutamist ise välja · Konteiner kasutatud kapslitele (mahutab 8-10 tk) · Joogi kangust on võimalik reguleerida kohandades vee kogust

Tehnoloogia → Tehniline dokumentatsioon
16 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Töökohapõhine ülesanne - kohvi

 Pauligi ajalugu algab aastast 1876, kui Saksamaalt Soome tulnud immigrant Gustav Paulig asutas oma äri. Gustav Paulig alustas oma äri soola, kohvi, vürtside, jahu, portveini, konjaki jt koloniaalkaupade maaletoomise ja müügiga. 1904. aastal laiendas Paulig oma tegevust – lisaks hulgimüügile hakati tegelema ka toiduainetööstusega. Pauligi kohvitehas, mis oli esimene kohvitehas Põhjamaades, alustas tegevust laohoones Helsingi Katajanokka linnaosas. Paulig Espresso Originale on traditsiooniline Põhja-Itaalia stiilis röstitud õrnalt aromaatne espressosegu. Pisut robustat muudab kohvi maitse täidlasemaks ja annab tugeva aroomi. Maitse on pisut magus ja kohvil on kauakestev järelmaitse. Paulig Espresso Originale on valmistatud UTZ CERTIFIED kohviubadest. Kõigi Pauligi espressode röstimisaste on 4. Paulig Espressod on saadaval: o 1 kg Espresso Supremo uba o 1 kg Espresso Originale uba o 250-grammine Espresso Fortissimo uba

Geograafia → Geograafia
20 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Kohv

Kohv Laura Kuragin Ajalugu Esmakordselt avastati kohv Ida-Aafrikas piirkonnas Sealse Kaffa nimelise küla järgi sai kohv ka oma nimetuse. Levis Araabiast Türki ja alles 17. saj euroopasse Tuntumad on türgi kohv ja itaallaste espresso Tooraine Kohvipuu seemnetest valmistatakse oakohvi. Oakohv sisaldab kofeiini, mis mõjub ergutavalt. Peale naturaalse kohvi toodetakse ka segusid, kus kohvile on lisatud näiteks teravilja ja sigurit Valmistamine Saab valmistada mitmel viisil: Röstitud ubadest saadud puru pannakse tassi ja keev vesi peale Kohvimasinaga Presskannuga Filterkannuga Caffè latte on kohvijook, kus on 1/4 espressot ja 3/4 vahustatud piima.

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

kloostritesse transportida. · Sealt liikus kohv Türki, kus kohviube röstiti esmakordselt lahtises tules. · Tänapäevase kohvi esimene variant saadi niimoodi, et röstitud oad purustati ja seejärel keedeti neid vees. · Euroopasse jõudis kohv esmakordselt Veneetsia kaupmeeste kaudu. · Aastal 1700 jõudis kohvi Ameerikasse Prantsuse kapteni kaudu, kes hoidis väikest taime kogu oma pikal teekonnasl üle Atlandi ookeani. · Espresso, mis on hiljutine uuendus kohvi valmistamise viisis, sai alguse 1822.aastal, kui Pariisis leiutati esimene espresso masin. · Tänapäeval on kohvist saanud hiiglasuur globaalne tööstusharu, mis kasutab enam kui 20 miljoni inimese tööjõudu. · Kohvi tarbitakse aastas 400 miljardit tassi ja seega on see maailma populaarseim jook. 2. KOHVI KASVATAMINE: Kohvitaim · Kohvitaim kuulub madaraliste sugukonda. · Kohvitaim võib kasvada kuni 10m kõrguseks, mistõttu seda nimetatakse ka

Toit → Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Täiuslik kohv

extraction can occur if the grind is too large. The important thing here is the brewing method used, as different methods require different infusion times and consequently a different grind size. Clearly coffee brewed in a simple coffee pot where hot water is merely added to the ground coffee in a pot a coarse grind should be used as the hot water is likely to be in contact with the coffee for a long time. Inversely in an espresso machine the water is only in contact with the grind for 20-25 seconds (although under pressure) so a very fine (or espresso) grind is needed for optimum flavour extraction to occur. In a similar vein drip filter coffee machines require a medium to fine grind as the filter paper restricts the flow of hot water into the jug but even so the infusion time is quite short. The cafetiere (or French Press) method requires a medium grind as the coffee may infuse for a

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel

2Coffeestar - Maitsestatud kohvioad šokolaadi-kirsi 200 g 6 3.3Presskannu kohv....................................................................6 3.3.1Luxus - Presskannukohv 500 g.........................................6 3.3.2Löfbergs Lila - Presskannukohv 500 g..............................6 3.4Espresso................................................................................. 7 3.4.1Lavazza - Espressokohv jahvatatud 250 g.......................7 3.4.2Merrild Espresso kohv......................................................8 3.5Viljakohv................................................................................. 8 3.5.1Yannoh viljakohv 500g, filtriga kasutamiseks...................8 3.5.2INKA viljakohv (granuleeritud).........................................8 3.6Kannujahvatus.......................................................................9 3.6.1Kulta Katriina - Kannukohv 500 g.....................................9 3

Majandus → Majandus
11 allalaadimist
thumbnail
33
odp

KOHV- joogiõpetus

Kontinentaalne Kongress kohvi tolleaegsete koloniseeritud Ühendriikide rahvusjoogiks. Cappuccino Cappuccino on kohvijook, kus espressole on lisatud kuuma piima ja piimavahtu. Kodumaal Itaalias juuakse cappuccinot ainult hommikuti, näiteks koos croissant 'iga. Cappuccino on väga levinud jook kohvikutes kõikjal maailmas. Traditsiooniliselt on cappuccinos kolmandik espressot, kolmandik kuuma piima ja kolmandik piimavahtu Espresso Esimene espresso valmistati 1822. aastal, kui Pariisis leiutati espressomasin. Itaallased täiustasid masinat ning hakkasid neid esimesena tootma. Espressost on saanud Itaalia kultuuri oluline osa ning praegu on Itaalias üle 200 000 espressobaari. Tänaseks on kohvist saanud tööstusharu, mis kasutab enam kui 20 miljoni inimese tööjõudu ning jääb kogu maailma käibega alla ainult naftatööstusele. Kohvi tarbitakse aastas 400 miljardit tassi, seega on

Toit → Joogiõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
17
pdf

Ideekaardid

5Eelised 3Värvus 4 Funktsioon 1 Kasutamine: kodune või professionaalne kasutus 2 Tüüp: : täisautomaatne, poolautomaatne espressomasin, kapslimasin, filterhohvimasin, kohvipadjakestega masin 3 Värvus: põhi värvid: must, hall, punane, valge..... 4 Funktsioon: erinevad kohvijoogid( Espresso, cappuccino, latte..... 5 Eelised: kompaktne, lihtne kasutada, 13 6 Bränd: Jura, De Longhi, Siemens, Nespresso, Philips, Stollar, Miele 7 Võimsus: w 8 Tootja: erinevad 9: Hooldus: 10: Hind: odav, kallis 4.1 Espressomasin Delonghi 1 Kasutamine: kodune kasutus 2 Tüüp: : täisautomaatne, Oa- ning jahvatatud kohvi kasutamine 3 Värvus: must

Muu → Ainetöö
17 allalaadimist
thumbnail
20
docx

IAY0150 - Digitaalsüsteemid praktikumi ülesanne

tabelit. Sisukord Tallinn 2017 Sissejuhatus................................................................................................................. 3 Lähteülesanne.............................................................................................................. 5 Põhjendatud väljundfunktsioonid................................................................................. 5 Minimaalne espresso tulemus...................................................................................... 7 VHDL-i olulised kommenteeritud lõigud.......................................................................9 Testbench..................................................................................................................... 9 Tõeväärtustabel.......................................................................................................... 10 Käitumuslik esitus.................

Informaatika → Digitaalsüsteemid
28 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Teenindaja sõnaregister

Teenindaja sõnaregister 1. A la carte toidukaart- kliendi tellimusel valmistatavate roogadega valik 2. Alfresco- terrasil serveeritav pidueine 3. Aperitiiv-söögiisu tekitav (alkohoolne)jook 4. Bankett- kõrgetasemeline pidusöök 5. Barista- kohvjookide valmistaja 6. Bool- marjadest, puu- ja köögiviljadest või nende mahldest ja siirupitest maitsestatud jook, millele lisatkse enne serveerimist gaseertud jooki 7. Bor-peedisupp 8. brunch-hiline hommikusöök 9. Buffet laud-selve e iseteeninduslaud 10. Caffe latte-itaalia piimakohv, espresso+kuum piim 11. Caffe au lait- prantsuse piimakohv, kohv ja piim peavad olema ühtse temperatuuriga 12. Cappuccino- espressopõhjaline itaalia piimakohv rohke vahuga 13. Gourmet´-restoran- toidunautijatele mõeldud restoran 14. Guéridon teenindus-teenindamine spetsiaalselt kärult (abilaualt ratastega) 15. Dekanteerimine- veini valamine pudelist karahvini 16. Digestiiv-...

Majandus → Teenindus ja müük
43 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis Galluspähkel Garneerima ­ kaunistama Gaseer ­ gaseeritud Gastronoomia ­ harrastaja Gazpacho ­ külm tomatisupp

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

Pepsi,7-UP,Miranda 20 cl 2,0 Pepsi,7-UP,Miranda 50 cl 2,5 Tonic water 2,0 Red Bull 25 cl 3,0 Mahl / Juice 20 cl 1,8 Värske apelsini mahl/Fresh orange juice 20 cl 4,0 Kuumad joogid/Hot berverages/ Kohv / Coffee 2,5 Espresso 2,5 Topelt espresso/Double espresso 3 Cappuccino 2,7 Caffé latte 2,7 Kakao/Hot coco 2,05 Haudetee/Loose tea 2,5 Iiri kohv/Irish coffee 6 Vana Tallinna kohv/Vana Tallinn coffee 5,5

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Josephine restoran

siiruviiruline ja kullakarvaline, otsekui oleks sulametalli sisse värvi segatud. Pierre'il tekkis mõte kasutada sätendavat klaasi oma sokolaadiesitlustel. Tavaliselt valatakse kuum sokolaad marmorplaadile, mis on küll ka väga väärikas materjal, kuid sokolaadisena ei näe välja sugugi nii sikk kui läikiv ja sätendav klaaspind. Menüü 1. Pierre'i maius ........ kolm erinevat sokolaadikreemi 2. Irish Coffee trühvel ........ espresso, sokolaadikreem (mõru) 3. Düsseldorfi trühvel ........ täissokolaad mokaga (klassika) 27. Grappa di 4. Voce della nonna ........ sokolaadi-pähklikreem, ingver 5. Amaretto trühvlid ........ sokolaadi-mandlikreem 6. Limoncello di Verdi trühvlid ........ sidrunimaitseline valge Moscato ........ sokolaad 7. Marc de Champagne trühvlid .......

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Itaalia köök

metsaga ja tomatid. kaetud Suur osa mägesid ja Itaalia toidust Romagna kollakas populaarne kõikjal Itaalias, kuid igas köök vahune kord, paigas on sellel oma nimi. Toscanas meenutab mida tuntakse seda rohkem schiacciata nime rohkem nimetatakse all. Kõige lihtsam variant on Lõuna kreemiks. maitsestatud oliivõli, küüslaugu ja Itaaliat. Espresso on ürtidega. Kattena kasutatakse ka oliive, Emilias tugeva Prosciutto sinki, juustu ja kasutatakse jõulise päikesekuivatatud tomateid. Süüakse rohkelt võid, järelmaitsega ahjusoojana salatite ja suppide kõrvale, juustu, seeni kange must kuid sellest saab valmistada ka täidetud ja sea ja kohv, mida võileibu. loomaliha. serveeritakse Romagna väikestest aga eelistab tassidest. oliiviõli, sibulat ja

Muu → Käsitöö
97 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

Helen Vaku Itaalia Rahvusköök Rahvusköök Romagna köök meenutab rohkem Lõuna-Itaaliat. Emilias kasutatakse rohkelt võid, juustu, seeni ja sea- ja loomaliha. Romagna aga eelistab oliiviõli, sibulat ja küüslauku. Espresso on klassikaline Itaalia kohvi, mida tehakse alati värskelt jahvatatud kohviubadest. Õigel espressol peab peal olema kollakas vahune kord,mida nimetatakse kreemiks. Espresso on tugeva jõulise järelmaitsega kange must kohv, mida serveeritakse väikestest tassidest. Focaccia on suur, lame ja ümmargune itaalia leib, mis on populaarne kõikjal Itaalias, kuid igas paigas on sellel oma nimi. Toscanas tuntakse seda rohkem schiacciata nime all. Kõige lihtsam variant on maitsestatud oliivõli, küüslaugu ja ürtidega. Kattena kasutatakse ka oliive, Prosciutto sinki, juustu ja päikesekuivatatud tomateid

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

Pepsi,7-UP,Miranda 20 cl 2 Pepsi,7-UP,Miranda 50 cl 2.50 Tonic water 2 Red Bull 25 cl 3 Mahl / Juice 20 cl 1.80 Värske apelsini mahl/Fresh orange juice 20 cl 3.50 Kuumad joogid/Hot berverages/ Kohv / Coffee 2,50 Espresso 2,50 Topelt espresso/Double espresso 3 Cappuccino 2,70 Caffé latte 2,70 Kakao/Hot coco 2 Haudetee/Loose tea 2,50 Iiri kohv/Irish coffee 6 Vana Tallinna kohv/Vana Tallinn coffee 5,50 VEINIKAART VAHUVEIN Prosecco Extra Dry, Fantinel, Itaalia (Italy) 3,90

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

Kanged alkohoolsed joogid Piiritusjoogid Cachaca Pitu 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Viinad Smirnoff red 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Smirnoff black 4 cl 3.50 / 54.76 EEK Smirnoff maitseviinad 4 cl 3.50 / 54.76 EEK Viru Valge 4 cl 2.50 / 39.12 EEK Viru Valge maitseviinad 4 cl 2.50 / 39.12 EEK Viru Valge (mini pudel) 5 cl 2.50 / 39.12 EEK Grappa Grappa Paganini 4 cl 3.00 / 46.94 EEK Vi...

Toit → Joogiõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Referaat - kohv

Sel viisil jõudis kohvitaim ka ülejäänud Lõuna- ja Kesk-Ameerika piirkondadesse. Protestiks liigsete maksude eest, mida Suurbritannia võttis tee pealt, kuulutas Kontinentaalne Kongress kohvi tolleaegsete koloniseeritud Ühendriikide rahvusjoogiks. Espresso, mis on hiljutine uuendus kohvi valmistamise viisis, sai alguse 1822. aastal, kui Pariisis leiutati esimene espresso masin. Itaallased täiustasid seda suurepärast masinat ja hakkasid seda esimesena tootma. (BestBeans kohviajalugu, 2013) 2.2 KOHVI KRONOLOOGIA · 12. sajand Jeemenis leiti kasvamas looduslik kohv. · 14. sajand esimene dokumenteeritud tõestus kohvi(Sufid kutsusid qahwa) tarbimisest Jeemenis · 15. sajand tutvustati kohvi Mekas ja levis kogu Islami maailmas. · 1511 keelati esimest korda Mekas kohv. · 1554 avati Istanbulis esimesed kaks kohvimaja.

Toit → toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

saj. lõpul ja selle jõudmine mujale Euroopasse võttis veel 200 - 300 aastat. Enne seda oli kahvel küll tuntud aga pigem köögis tõstevahendina. Tavad: Hommikul piirdutakse tassi kohvi või kuuma sokolaadiga koos saiakese või võileivaga. Lõunasöök on mitmekäiguline, mis koosneb külmast eelroast, kuumast supist, pastaroast, liha- või kalaroast kartulite ja köögiviljadega ning magustoidust. Viimane võidakse asendada espresso võicappuccinoga. Õhtusöök on kerge eine: supp, külmad lihalõigud, salat, juust ja puuviljad. Peamised toiduained Lihadest eelistatakse veise- ja vasikaliha, hästi suhtutakse ka sea-, lamba-, uluki-, ja linnulihasse. Kaladest süüakse eriti palju forelli, sardiini, angerjat ja tuunikala. Mereandidest armastatakse austreid, rannakarpe, homaare, krevette, languste ja vähke. Köögiviljadest kasutatakse tomatit, paprikat, artisokke, sparglit, rooskapsast, obergiinit.

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kohvi valmistamine

kohvikeedunõud nagu presskannud või lihtsad kaanega tassid suudavad säilitada vajalikku temperatuuri. Mitmed valmistusviisid eeldavad vee keetmist. Kui vesi ei saa enne kontakteerumist kohviga mõned kraadid jahtuda, võtavad jällegi võimust ebasoovitavad maitsed. Halvimal juhul valmistatakse kohvi keeva veega. Seda teeb perkolaatorkann ja seetõttu on vähe mõtet keeta kvaliteetkohvi selles. Veesurve Veesurve on küllalt tähtis faktor kõikide meetodite puhul, kuid välja arvatud espresso puhul pole erilist tarvidust seda kontrollida. Automaatkohvimasinate puhul määrab veesurve kohvi valmimise nõus väline õhusurve, vee sisemine gravitatsioon ja keetmise nõu ehitus. Need ümbruskonna tegurid varieeruvad piiratult ja muutustel on tähtsusetu mõju veesurvele. Tööstuslikud espresso masinad on disainitud valmistama kohvi 9- 10 atmosfäärise rõhu all. (See on surve, mida tunneksid, kui lehm saaks sooritada piruette sinu peopesal). Erinevad koduseks

Toit → Joogiõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
22
rtf

Kohv - uurimustöö

Robusta puid on lihtsam kasvatada, nad annavad rohkem saaki ja on haigustele vastupidavamad kui araabika puud. Robusta ubadel on tavaliselt puine maitse. Seda kasutatakse, kui soovitakse madalamat hinda või kofeiini lisajana. Väike kogus robustat lisatakse tavaliselt Itaalia espresso markidele. · Robusta ube kasutatakse lahustuva kohvi tootmisel. · Araabika kohvioad sisaldavad poole vähem kofeiini kui Robusta kohvioad. · Itaalias juuakse 90% espresso kohvi puhtalt ja ainult 10 % segatakse vahustatud piimaga. USA-s jälle juuakse 90% espresso kohvi vahustatud või aurutatud piimaga. · Kohv oli Euroopas kõigepealt tuntud kui Araabia vein. · Prantsuse filosoof Voltaire jõi päevas 50 tassi kohvi. · Astmahoo puhul aitab 1 tass kohvi. · Maailmas juuakse aastas 400 miljardit tassi kohvi. · Brasiilia ja Columbia annavad 45% kogu maailma kohvitoodangust. · Brasiilias on 5 miljonit inimest seotud kohvitootmise ja müügiga.

Muu → Teadus tööde alused (tta)
199 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kodunetöö toidukaubaõpetus

aste). See on delikaatne, tugevate maitsetoonidega, iseenesest suurepärane röst, mis kaldub olema happelisem kui tumedamad röstid) (ttp://www.coffeetea.info/ee ja http://www.naistemaailm.ee/?id=8384). (Paulig President 500g, Kohv Paula, Löfbergs Lila 500g, Kohv Paulig Classic uba, Meira, klassikaline kannukohv, Kohv Paulig Classic presskann, Jahvatatud kohv Aromi Mokka) Tume röst e Prantsuse röst on tume röst, mida tavaliselt kasutatakse espresso puhul või kannukohvi puhul. See on väga tume pruun, õlise pinnaga. Selline tumedam röst annab täidlasema kehaga kompleksse kohvi, väga soositud nii oma jõulisuse kui magushapu maitse tõttu. Kuna oad on röstitud kõrgemal temperatuuril, siis on oa sisemised aromaatsed õlid muutunud ja oa pinnale tõmmatud ning seal karamelliseerunud ning muutnud oa tumedaks rikkalikult pruuniks. (ttp://www.coffeetea.info/ee ja http://www.naistemaailm.ee/?id=8384)

Toit → Toiduainete õpetus
38 allalaadimist
thumbnail
2
odt

MENÜÜ inglise keeles

cowberry Deer & Celery celery - baked, mash, sauté, potato-celery crumble with truffle, port sauce with celery juice Dessert Grandmothers autumn yum-yum Apple mash, bisquits, anglaise cream, sea-buckthorn puree, juniper berry ice-cream Espresso mousse Beetroot & raspberry gel, vanilla-beetroot ice-cream, chocolate crumble Apple & Caramel Pudding cake, caramel gel, nut praline, raisin cream, lemon crème-fraiche Drinks Coffee Tea ( red, black, white, yellow) Apple juice Orange juice Cranberry juice Different smoothies

Keeled → Erialaline inglise keel
19 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Sintassi e morfologia

d) possiede una determinata qualità: luisa è simpatica Il soggetto può essere costituito: a) da un nome: il papà è partito per roma b) da tutte le altri parti del discorso: ,,Lo" è un articolo determinativo. Voi avete studiato con impegno. Pochi conoscono il giapponese. ,,Spesso" è un avverbio di tempo c) da un'intera frase: che paolo sia intelligente è noto a tutti Spesso il soggetto di una frase non è espresso ma sottinteso. La proposizione si dice allora ellittica del soggetto: verremo a trovarvi domani c) la frase costituisce una risposta ad una precedente domanda: cosa sta facendo luca? Sta disegnando (luca=sogg.sott.) d) il soggetto di una frase dipendente coincide con quello della principale: la zia ha detto che arriverà domanni (il sogg di arriverà è ancora la zia) Il soggetto preceduto da un articolo partitivo prende il nome di soggetto partitivo: sono arrivati dei miei compagni NB:

Keeled → Itaalia keel
4 allalaadimist
thumbnail
32
docx

IAY0150 - Digitaalsüsteemid I kodutöö

Σ(0,1,2,4,6,8,11) 341 993 648 / 3 = 113 997 882 = 6CB 783A => (3,7,10,12)- f3 142438 * 11 * 11 * 11 * 11 = 2 085 434 758 = 7C4D 3586 => Σ(3,4,5,6,7,8,12,13) 2 085 434 758 / 3 = 695 144 919 = 296F 11D7 => (1,2,9,14,16)- f4 142438 * 13 * 13 * 13 = 312 936 286 = 12A7 075E => Σ(0,1,2,5,7,10,15) 312 936 286 / 3 = 104 312 095 = 637 AD1F => (3,6,14,16)- Minimeerimine Lähte- espresso tulemus espr. v2 (-Dexact) espr. v3 (#0100) espr. v4 (#0110) ülesanne 0000 0101 -001 0100 -001 1000 --00 0100 --00 0100 0001 11-1 -100 1100 -01- 0100 000- 0110 0-1- 0010 0010 01-1 1-11 1001 01-0 0110 1-0- 0001 -011 1101 0011 0-1- 10-0 0011 -111 1001 -011 1101 00-- 0100 0100 -110 010- 1010 10-0 1100 -1-0 1001 1-0- 0011

Informaatika → Digitaalsüsteemid
80 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Kofeiin

Mõõdukas kohvi tarbimine vähendab haigestumise riski On leitud, et vanematel inimestel parandab mälu Kofeiin stimuleerib kesknärvisüsteemi KOFEIINI HALVAD KÜLJED Võib põhjustada kõrget vererõhku, unetust,närvilisust ja peavalu Kohvi tarbimine tõstab luumurdude riski Kofeiinivaba kohv pole sugugi ohutu Tekitab sõltuvust KOFEIINI SISALDUS TOODETES Tass kohvi: 90150mg Tass teed: 3070mg Koolajoogid: 3545 mg Tume okolaad: (28g) 20mg Piimaokolaad: (28 g) 6mg Espresso: 40mg MIDAGI HUVITAVAT Kofeiini on kasutatud spermide liikumiskiiruse tõstmisel Kofeiini võib leida ka kosmeetikatoodetest Kofeiini surmav annus on suur Voltaire72 tassi Honore de Balzac50000 tassi Victor Hugo60 tassi KASUTATUD KIRJANDUS http://www.freewebs.com/drngd/apps/blog/entries/show/7095 http://et.wikipedia.org/wiki/Alkaloidid http://en.wikipedia.org/wiki/Caffeine http://www.coffeetea.info/ee.php? page=topics&action=article&id=682 http://www.femme

Keemia → Keemia
36 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Menüü tegemine

Tartu Kutsehariduskeskus Iseseisevtöö Menüü presenteerimine Eneken Kukk Grupp: MJ113 Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Menüü 1. Polpo bouillabaisse 2) Suitsune part 3) Kohupiimasõrnikud 4) Nestea jäätee 5) Macchiato espresso 1.Supp 2) Praad 3) Magustoit 4) Kohvijook Valitud toitlustusettevõte on Polpo restoran Tartus Restoran Polpo maja ajalugu ulatub 16. sajandi teise poolde. Restoran on väga moderne ning hubane, sealne söök on tehtud täie pühendumisega mõeldes kliendile. Minu valitud supp sisaldab tiigerkrevette, karbisid, lõhefileed ning safrani. Mulle meeldib, see toit, sest see sisaldab huvitavaid komponente ning on samas väga tervislik.

Toit → Catering
16 allalaadimist
thumbnail
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID CATALINA SMOOTHIE (Maasikad,mesi,apelsinimahl) BANANA MANGO SMOOTHIE (Mango,mesi,jääkuubikud,õunamahl) SHIRLEY TEMPLE (Sidrunimahl,suhkrusiirup,grenadine,ginger ale) ZEN COOLER (Värske sidrunimahl,ginger ale) KEVAD ( Jäätis, marjad, apelsini mahl ) TROPICA (Banaan, mango, vaniljejäätis, apelsinimahl, maasikad, virsikud) VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiir...

Turism → Turism
9 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Joel Sang

Joel Sang Jelissei Zahharov 7.Klass Sillamäe Eesti Põhikool Joel Sang elu Joel on sündinud 15 mail 1950 pärnus.Ta on Eesti luuletaja kirjanduskriitik, keeleteadlane, tõlkija ja publitsist.Sang lõpetas 1968 Tallinna 21, keskkooli1974 TRÜ Eesti filoloogiat erialal ning 1980 TÜ-s aspirantuuri, kaitstes filoloogiakandidaadi kraadi väitekirjaga "Eitus eesti keeles".Ta töötas 1974-75 Tallinna 15 Õhtukeskkooli õpetajana. Looming Joel Sang on avaldanud keelealaseid artikleid, kirjandusarvustusi ja publitsistikat. Kirjanduslikku tegevust alustas Sang luuletajana nelja autori ühiskogus "Närvitrükk" (1971). Ta on kirjutanud laulutekste ja ooperilibretosid ning soome, inglise ja vene keelest. 1984. aastast kuulub Sang Eesti Kirjanike Liitu. Tunnustused 2011 Valgetähe IV klassi teenetemärk. Joel Sang on August Sanga ja Kersti Merilaasi poeg Luulekogud "Abisõnad" (1983) "Vigade parandus" (1988)...

Ajalugu → Ajalugu
8 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Kohvi hinnad tartu suurimates kauplustes 2012 a.

kauplustekettides. 1. KOHVI AJALUGU Esmakordselt avastati kohv Ida-Aafrikas piirkonnas, mida me tänapäeval tunneme Etioopiana. Tänapäevase kohvi esimene variant saadi niimoodi, et röstitud oad purustati ja seejärel keedeti neid vees. Euroopasse jõudis kohv esmakordselt Veneetsia kaupmeeste kaudu. Euroopas sattus kohv katoliku kiriku karmi kriitika alla. Espresso, mis on hiljutine uuendus kohvi valmistamise viisis, sai alguse 1822. aastal, kui Pariisis leiutati esimene espresso masin. Itaallased täiustasid seda suurepärast masinat ja hakkasid seda esimesena tootma. Tänapäeval on kohvist saanud hiiglasuur globaalne tööstusharu, mis kasutab enam kui 20 miljoni inimese tööjõudu. Dollarites arvutatud kogu maailma käibe poolest jääb nimetatud kaubaartikkel alla ainult naftatööstusele. Kohvi tarbitakse aastas 400 miljardit tassi ja seega on see maailma populaarseim jook. Ainuüksi Brasiilias tegeleb 3 miljardi kohvitaime

Kategooriata → Uurimistöö
12 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Prantsuse köök

v Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. v Magustoitudest lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Tavad v Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist ja kohvist. v Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala, liha või aedviljaroog, salat, juustuvalik, puuviljad ja koogid, lõpetuseks on espresso kohv. v Õhtul süüakse puljongit või suppi, ühepajatoitu ja valget leiba. v Pidulikku õhtusööki alustatakse aperitiiviga Prantsuse köögi jagunemine v Piirkondlik köök v Üldrahvalik köök v Tippköök v Eristatakse ka nn. uut kööki Tuntumad rahvustoidud v Alsace´ i piirkonda iseloomustavad liharoad, pasteedid, hapukapsas vorsti, kartulite ja sealihaga. v Bordeaux`i piirkonda pardikonserv ja angerjad punases

Keeled → Prantsuse keel
16 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Majandusmatemaatika testid

2:1 o Cappuccino, kuhu pannakse piima ja espressot vahekorras 1:1 Piima on kohvikus 80 liitrit, espressot saab teha kuni 60 liitrit. CoffeLatte hind on kohvikus 15 raha, Cappuccino hind 10 raha. Mida näitavad kanoonilise kuju lisamuutujad antud ülesandes? Vali üks: a. CoffeeLatte ülejääki ja Cappuccino ülejääki b. Piima ja espresso puudujääki c. piima ülejääki ja espresso ülejääki d. CoffeeLatte puudujääki ja Cappuccino puudujääki e. Raha ülejääki Tagasiside Kanooniline kuju on vajalik vaid simpleksmeetodil ülesannete lahendamisel! Õige vastus on: piima ülejääki ja espresso ülejääki . Küsimus 2 Väär 0,00 punkti 1,00-st Küsimuse tekst Kas antud ülesandel on alternatiivseid lahendeid? x1 x2 x3 x4 VL SF 0 0 0 2 100 1k 1 2 0 -4 22

Matemaatika → Majandusmatemaatika
68 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

lõpliku pakendamise ja tarnimise etapp. (Ibid) 4.5 Kohviubade jahvatamine Jahvatatud kohv oksüdeerub eriti kiiresti, mistõttu maitse intensiivsus ja täidlus vähenevad märgatavalt. Selle vältimiseks tuleb jahvatada ainult nii palju kohvi, kui seda antud hetkel vaja läheb. (King Coffee, s.a.) Et kohv oleks võimalikult maitsev, on äärmiselt oluline valida õige jahvatusjämedus. Peene või jäme jahvatus sõltub valmistatavast kohvijoogist. Espresso valmistamisviisile on omane väga peene jahvatusega kohv. Kohvi lühikese valmistusaja jooksul lastakse väikesel veehulgal suure rõhu all jahvatatud kohvist läbi joosta. Jahvatuse õige jämedus on kõige olulisem tingimus, et kohvikakust läbi jooksvale veele tekiks sobiv takistus. Sobiv ja õige takistus tagab, et eelnevalt valmistatud kohvikakust läbi jooksva vee 21 meetodil valmistatud jook saavutab parima võimaliku maitse

Toit → Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Omatooted

Toodetel on kvaliteedigarantii Toote lõppkvaliteet peab vastama riiklikele normatiividele ning Stockmanni rangetele kvaliteedinõuetele. Stockmanni kvaliteedijuhi ülesandeks ongi tagada, et klient võib alati ostu sooritades olla kindel, et ta saab maitsva, kvaliteetse, turvalise ja tervisliku toidukauba. Toote kvaliteedi jälgimine ei lõpe toote valmimisega, vaid jätkub pistelise kontrolli näol ka poeriiulil. Kõigil Stockmanni omatoodetel on lisaks kvaliteedigarantii. Stockmann Espresso Stockmann Espresso on kvaliteetne espressokohv. Põhja-Itaalias röstitud kohv on valmistatud Kesk- ja Lõuna-Ameerika kohviubadest, segatuna sametpehmete India kohviubadega. Näputäis Robusta kohviube annab tugevust ja ergastab keha. Stockmann Luxury Stockmann Luxury on kõrgeklassiline heleda röstiga kohv gurmaanidele. Lõuna-Ameerika Santose ja Kolumbia kohviubade segu täiendavad Kesk-Ameerika kvaliteetsed kohvioad. Aroomile lisavad

Õigus → Müügiõpetus ja...
29 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Hispaania köök

Hispaania köök Hispaanias pakutakse igas kohvikus ja baaris tapasid ehk erinevatest kergetest suupistetest nagu oliivid jms. Hispaania köögi juurde kuuluvad kahtlemata mereannid ­ mitmesugused kalad, molluskid, teod, vähid. Hispaania köök , Hispaania köök Magustoitudest on populaarseimad ensaimadas (Mallorca magus kook), samuti pudingud ning mandlikreemiga pirukad. Hispaanias juuakse peamiselt kolme sorti kohvi: cafe solot (itaalia espresso sarnane must kohv), cortadot (piimaga kohv) ning cafe con lechet ( so. cafe latte ehk pooleldi piimast, pooleldi kohvist koosnev jook). Hispaania köök Tänu roomlaste algatatud viinamarjakasvatuskultuurile on Hispaania tänapäeval üks maailma suurimaid veinitootjaid. Hispaania veinid on suurepärase kvaliteediga, sest viinamarjaistandusi on väga palju ning kvaliteedikontroll range. Hispaania köök Suurepärase aroomiga Rioja vein, mis on tunnustatud

Toit → Kokandus
41 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. Aedviljatoit Salat­ enamasti lehtsalat. Juust Magustoit­ tort, kook, puding. Puuvili ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. Kohv tavad Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist, kohvist. Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala, liha või aedviljaroog, salat, juustuvalik, puuviljad ja koogid, lõpetuseks on espresso kohvi. Õhtul süüakse puljongit või suppi, ühepajatoitu ja valget leiba. Pidulikku õhtusööki alustatakse aperitiiviga. Tuntumad toidud NIZZA SALAT crème brûlée Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Prantsuse köök

täidetud lahtine pirukas; Lyoni köögis - koduselt valmistatud toidud, Provence´is kalasupp, veiselihaguljass punase veiniga. Joogid Puuviljamahlad; Mineraalvesi; Kohv (piimakohv); Veinid; Õlu; Siidrid; Brändid ja liköörid. Tavad Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist, kohvist. Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala-, liha- või aedviljaroog, salat, juustuvalik, puuviljad ja koogid, lõpetuseks on espresso kohvi. Õhtul süüakse puljongit või suppi, ühepajatoitu ja valget leiba. Pidulikku õhtusööki alustatakse aperitiiviga. Aitäh kuulamast! J

Toit → Rahvusköök
8 allalaadimist
thumbnail
1
odt

JOEL SANG

JOEL SANG Joel Sang on sündinud 15. mail 1950. aastal Pärnus. Joel sanga vanemad olid mõlemad kirjanikud, August Sang ja Kersti Merilaas, abielludes Kersti Sang. Ta on Eesti kirjanik, kirjanduskriitik, keeleteadlane, tõlkija ja publitsist. Sang lõpetas Tallinna 21. Keskkooli, peale seda õppis Tartu ülikoolis filoloogia erialal. Töötanud on ta õpetajana, Nukuteatri kirjandusala juhatajana, ajakirjade ''Looming'' ja ''Vikerkaar'' osakonnatoimetajana, Eesti Teaduste Akadeemia Keele ja Kirjanduse Instituudis, kirjastus Vagabundi juhina. Praegu on ta ajakirja Keel ja Kirjandus peatoimetaja. Tunnustati teda 2011. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. Kirjanduslik tegevus algas Sangal luulekogu ''Närvitrükk'' koostamisega koos Toomas Liivi, Jüri Üdi ja Johnny B. Isotammega. Luulekogu ilmus aastal 1971 sarjas ''Loomingu raamatukogu''. Joel Sangal on ilmunud 4 luulekogu: 1. ''Abisõnad'' (1983) ...

Kirjandus → Kirjandus
9 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Referaat - Kohv

jämedalt aafrika kohvide osakaaluga maailma tootmises. Robusta suurem stimuleeriv efekt. Enamiku tarbijate jaoks on kofeiin stimulant, kuid liigselt kasutatuna on sel ebasoovitavaid kõrvalmõjusid, näiteks südamepekslemist. Robusta kofeiinisisaldus on kõrgem kui araabikal ja kui segudes on kasutatud rohkem robustat, saavad mõned tarbijad päevase kofeiinidoosi vähemate tasside järel, tulemuseks väheneb üldine tarbimine. Rohkem espressot võrdub rohkem robustat ja vähem ube. Espresso, mille järele nõudlus kasvab, vajab mõnikord tassi kohta vähem ube kui tavaline kohv. Enamgi veel, et kasvatada kofeiinist ja vürtsisest maitsest saadavat mõnu, sisaldavad mõned espressod märkimisväärsel hulgal robustat. Tõusev kodust väljas tarbimine. Kohvikud, kohvipoed, restoranid ja sööklad arvestavad kohvitarbimise kasvuga. See on loonud mõned uued tarbijad, kuid sel on ka kaks vastupidist efekti. Kui kohvi valmistavad professionaalid, siis on

Toit → Joogiõpetus
83 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

Itaalia köök

Ravioolid. Minestrone. Bruschetta. Tortelliinid. Carpaccio Tiramisu. Joogid: Vein Liköör Viski Õlu Mineraalvesi Kohv Kuum sokolaad Tavad: q Hommikul : Piirdutakse tassi kohvi või kuuma sokolaadiga koos saiakese või võileivaga. q Lõunasöök: On mitmekäiguline ja koosneb külmast eelroast, kuumast supist, pastaroast, liha- või kalaroast kartulite ja köögiviljadega ning magustoidust. Viimane võidakse asendada espresso või cappuccinoga. q Õhtusöök: On kerge eine: supp, külmad lihalõigud, salat, juust ja puuviljad. Tänan kuulamast!

Toit → Köögi õpetus
30 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Tee-ja kohvisordid

jõudis 17.sajandil • Levinum kohviliik on araabika, teine on robusta • Oakohv sisaldab kofeiini, mis mõjub ergutavalt. Turustatakse toorest, röstitud, jahvatatud ning lahustuvat kohvi. Peale naturaalse kohvi toodetakse ka segusid, kus kohvile on lisatud näiteks teravilja, sigurit • Suurim kohvitootja on Brasiilia KOHVIPUUD KOHVIOAD Erikohvid • Cappucino • Caffe Latte • Türgi kohv • Espresso • Café au lait • Iiri kohv • Americano • Café Crema • Cafe Mocha TÄNAN VAATAMAST!

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kohv

KOHV Kohv on mõrkjas jook, mida valmistatakse kohvipuu vilja röstitud ja jahvatatud seemnetest. Neis sisalduva kofeiini tõttu mõjub see ergutavalt. Kohvipuu on pärit Aafrikast. Ühe legendi järgi avastati kohvi selline toime Etioopias, kus üks kitsekarjus märkas kohvipuu marju söönud kitsede ootamatut reipust. Sealt liikus kohv edasi Türki, kus hakati kohviube röstima. Teine lugu räägib sellest, kuidas üks araabia arst kasutas kohvi marju arstirohuna. Tõene paistab olevat see, et 15. sajandil kasutati kohvi esimest korda Jeemenis tema ergutava toime tõttu. Euroopasse jõudis kohv 17. sajandil, Ameerikasse 18. sajandil. Tänapäeval on kohvitööstus üks suuremaid tööstusharusid maailmas, andes tööd vähemalt 20 miljonile inimesele. Kohvi nimetus arvatakse pärinevat Etioopia piirkonna Kaffa nimest, teise teooria järgi araabiakeelsest sõnast kahwa, mis algselt tähendas veini, 16. sajandil juba ainult meile tuntud kohvi. Suuremad kohvitoo...

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun