Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"moos" - 123 õppematerjali

moos - 1 kilo marjade kohta 1,5 klaasi vett ja 4 klaasi suhkrut.
moos

Kasutaja: moos

Faile: 0
thumbnail
12
docx

Moos

1 Olustvere Teenindus ja Maamajanduskool Põllumajadus Lauri Luik Moos Referaat Olustvere 2015 2 Sisukord Moosi keetmise õpetus........................................................................................... 5 Moosikook............................................................................................................... 6 Näiteks: Piparmündimaitseline vaarika-sokolaaditort.............................................6 Fukntsionaalne moos..........................................

Toit → Kokandus
5 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Moos

MAGUS HOIDIS Karm kuremari 1 või rohkem kabatsokki 3 l jõhvikaid 600 g suhkrut, natuke soola Kabatsokk koorida, eemaldada viljaliha, lõigata väikesteks kuubikuteks. Lisada tükikestele pisut soola, segada, lasta veidi seista. Panna keema, mõne minuti pärast lisada jõhvikad, suhkur ja keeta kümme-viisteist minutit. Panna moos purkidesse ja sulgeda õhukindlalt. Karmilt magushapu maitsega moos sobib hästi verivorsti juurde, lihatoitude kõrvale, pannkoogi peale, tordikihtide vahele ja liha marineerimiseks.

Turism → Maaturism
6 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Rote Grütze esitlus saksa toidust

Rote Grütze Was ist das? Rote Grütze ist eine Süßspeise der deutschen Küche und der Landesküchen Skandinaviens. Die Bezeichnung leitet sich von der typischen Rotfärbung durch die verwendeten Früchte ab. Woher kommt es? Viele Regionen zwischen Hamburg und Dänemark behaupten, dass die rote Grütze von da kommt. Es ist über 300 Jahren alt. Essen Gegessen wird die Rote Grütze gerne zu einer leckeren Kugel Eis, einem Stückchen Käse-kuchen, einer Waffel oder auch einfach so mit Vanillesauce. Andere Grütze Rote Grütze heißt auch nicht überall so. Wenn in der Nachspeise rohe Früchte sind, heißt sie Sylter Grütze. Wenn die Früchte püriert sind und die Grütze sehr fest gekocht wird, ist es eine Hamburger Grütze. Rezept Es gibt sehr viele verschiedene Rezepte. Manche Köche verwenden zum Beispiel nur eine Beerensorte. Video Kasutatud kirjandus http://www.deutsch-perfekt.com/land- leute/schmeckts/rote-gruetze Danke zu hören! ...

Keeled → Saksa keel
1 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Moosi keetmine (referaat)

........................................3 Purkide pesemine...........................................................................................................................3 Moosi keetmine....................................................................................................................................4 Mooside retseptid.................................................................................................................................4 Õuna-safrani moos tüümianiga .....................................................................................................4 Kollase tomati vürtsmoos..............................................................................................................5 Peedi-rabarberi-õunamoos.............................................................................................................5 Kasutatud kirjandus....................................................................................

Kategooriata → Tööõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
3
xlsx

Kvantitatiivsed meetodid

x2- Moosipurkide B arv x3- Moosipurkide C arv x4- Moosipurkide D arv Sihifunktsioon z= 2*x1+ 5*x2 + 3*x3 + 4*x4 Tingimused: 5 x1+ 4 x2+ 3 x3 + 4 x4 400 x1 0 3 x1+ 2 x3+ 3 x4 350 x2 0 2 x1+ 1 x2+ 2 x3 200 x3 0 1 x1+ 2 x2+ 2 x3+ 1 x4 300 x4 0 Tooted Ressursid Kogus Moos A Moos B Moos C Moos D Antud lahenduskä näeb ette selle, k Õunad 400 5 4 3 4 moosi C ligikaudu Maasikad 350 3 0 2 3 Sellise tootmise k Mustikad 200 2 1 2 0 maaskaid 216,66

Matemaatika → Majandusmatemaatika
13 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 1 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................................................................... 3 Sissejuhatus..................................................................................................................................... 3 1 3 päeva menüü..............................................................................................................................4 1.1 Lühike menüü.........................................................................................................................4 1.2 Pikk ...

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne laeval Victoria

00 Lõikasin erinevat liha, sibulat, viinereid, paprikat, tomatit, kurki, peeti. Aitasin valmistada toite, paigutada vaagnatele, segada salateid jne. Oskan kasutada õigesti nuga ja lõigata erinevaid kujusid. 01.12 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin kurke, hapukurke, liha viinereid, sibulat, paprikat, tomateid, peeti. Aitasin valmistada salateid. Pigutasin puuviljasegu vaagnatesse, pesin pirne, apelsine, mandariine, õunu. Tegin puuviljakorve. Juustulaudasid- suitsujuust, 4 erinevat hallitusjuusu, moos. 02.12 Töö hakas kell 9.00 Lõikasin kurke, hapukurke, liha viinereid, sibulat, paprikat, tomateid, peeti. Aitasin valmistada salateid. Pigutasin puuviljasegu vaagnatesse, pesin pirne, apelsine, mandariine, õunu. Tegin puuviljakorve. Lõikasin juuste. Tegin juustulaudasid- suitsujuust, 4 erinevat hallitusjuusu, moos. 03.12 Kell 9.00 hakas töö. Tegin valmistusi pitsa jaoks. Lõikasin hapukurke, sibulat, sinki, tomateid. Tegin 2 tüüpi pitsat, hakkliha ja singi

Turism → Turism
13 allalaadimist
thumbnail
9
xls

Sõnad4

piima tetrapakend leivaviil moosipurk hernekonserv kilo viinamarju küpsisepakk limonaadipudel kahvel supitaldrik nuga lusikas mitte kunagi tavaliselt matemaatika (lüh) kehaline kasvatus õppeaine unine loodusõpetus üles tõusma igav matemaatika vahetevahel ajalugu huvitav ärkama inglise keel muusika alati seen õun banaan sest ananass viinamari hernes sidrun naaber ploom melon porgand kiivi tibu suhkur liha puuviljamahl sink või muna vorstid kohvi kook virsik kartul kapsas maasikas aprikoos pirn sõrmused apelsin salat täna tomat kirss arbuus pirukas piim küpsised juust vesi moos jäätis tee sai, leib kala supp

Keeled → Inglise keel
16 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kamaello retsept

· 70-100g suhkrut · 30g haput moosi · Vaniljesuhkrut · 100g võid · 30g tükeldatud rosinaid · 30g kuivatatud musti ploome, aprikoose · Täidiseks terved jõhvikad, kookoshelbed või röstitud tükeldatud pähkleid- paneerimiseks. NB! Koolis jagasin kogused kahega, siis tuli umbes 25 pallikest. Valmistamine: · Pane kaussi kamajahu, kakao, suhkur, vaniljesuhkur, rõõskkoor, sulatatud või, moos ja tükeldatud rosinad · Sega ained omavahel (segu peaks olema nii paks, et oleks võimalik vormida kamapallid) · Pane mass natukeseks ( u pooleks tunniks) külmkappi tahkuma · Vormi kätevahel pallid ja pane igasse palli terve jõhvikas · Paneeri kergelt röstitud ja tükeldatud pähklites või kookoshelvestes · Hoia külmkapis või sügavkülmas Soovitused: uute maitsete saamiseks võid lisada värskeid marju, kuivatatud aprkoose,

Toit → Toiduvalmistamine
12 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pannkoogiretseptid

nimi Pannkoogi retseptid Magus pannkook 4 tk muna 4sl suhkur 1l piim 1tl sool 6dl jahu 1 pakk kohupiima moos Lisan munadele suhkru ja siis vahustan. Valan piima ja peenestan kohupiima sisse ning raputan jahu ja maitsestan soolaga ja segan selle massi ühtlaseks taignaks ning praen õliga. Tööks vajan vispelit ja lusikat. Toidu valmistamisel järgin hügieeninõudeid, et juuksed oleksid kinni ja töövahendid puhtad. Serveerin pannkoogid koos moosi ja jäätisega. Soolane pannkook 2 muna 3dl piima 1,5dl jahu 0,5tl soola Täidis: 150g keedusinki 225g jämedalt riivitud juustu 2 väikest mugulsibulat 1dl hapukoort Klopi munad ja pool piimast lahti. Lisa jahu ja klopi ühtlaseks taignaks. Sega sool ja ülejäänud piim.Koori ja haki sibulad. Lõika sink ribadeks. Sega need omavahel.Küpseta taignast vähese rasvaga suured ülepannikoo...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

süsi- kcal valke rasvad vesikuid 204 10g 24g 8g 10% 20% 9% 11% * GDA - täiskasvanu päevane soovitatav kogus, põhineb 2000 kcal energiavajadusel. Indiviidi toitumisvajadused võivad erineda sõltuvalt soost, vanusest, füüsilisest aktiivsusest ja teistest teguritest Maasika kohupiimakreem Maasika kohupiimakreemi teeb nii heaks maasika moos, mida on üsna parajalt kohupiima sekka segatud. Tulemuseks on maasikase, mõnusalt kreemja maitsega väga maitsev magustoit, mida Pajumäe talust ikka ja jälle küsitakse. Suurused: 950g, 470g, 265g (klõpsa pildivahetuseks). 100g toodet sisaldab: energiat 731 kJ / 175 kCal,

Toit → Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Õunakeedis, õunakook, viineripirukad

Kärt, Anna, Mirjam ja Lisa Õuna-apelsinimoos Kogus Koostis- ja maitseained 2kg Õunu 1kg Apelsini 9dl suhkrut Peske õunad, koorige ja tükeldage. Peske apelsinid, koorige ning eraldage viljaliha sektoritena. (valge svamm eralda). Pange kõik potti keema, keemise ajal võite lisada apelsinikoori (lõika koore küljest valge osa ära). Seejärel keetke veel kümmekond minutit ja korjake siis apelsinikoored keedisest välja. Nüüd suruge moos läbi sõela, kuumutage veel kord ja pange siis purki. VÄIKESED PIRUKAD LEHTTAIGNAST 500g lehttainast 300g Rakvere viinereid 3 õuna 1 muna 2spl jahu kaneel ½ klaasi suhkrut küpsetupaber pintsel määrimiseks · Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. · Lõika osa tainast 2 cm ribadeks ja osa 10x10cm ruutudeks. · Keera ribad viineri ümber. · Lõika õun neljaks,eemalda süda ja koori.Aseta õunatükk ruudule ja lõika ruut nurkadest mööda diagonaali katki

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Retseptid

neid potis õli sees. * lisa vesi, puljongikuubikud ja purustatud tomatid, lase keema, pane juurde pasta * lisa maitseained, hauta madalal kuumusel kuni toiduained on pehmed,lisa frikadellid * keeda sebi, kuni frikadellid tõusevad pinnale, tõsta pott tulelt ja lisa maitseroheline SAIAVORM pool tahket saia 50 g võid 1 kl moosi, külmutatud marju 1 dl suhkurt 1 tl vaniljesuhkurt 3 muna 11/2 kl piima * Määri ahjuvorm võiga * Lõika saiad kuubikuteks, pane saiatükid ja moos kihiti vormi * Klopi monad suhkruga lahti, lisa piim ja vala segu vormi, nii et see ulatuks pealmise saiakihini * Pista peale suhkurt ja võitükikesi *Küpseta ahjus kaane all 30 minutit, siis 15 min.ilma kaanete. Lisandika ½ piima

Kategooriata → Tööõpetus
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Essen und Trinken

Essen und Trinken Lebensmittel das Lebensmittel, - toiduaine das Brot, - e leib das Weißbrot, - e sai das Brötchen, - kakuke/kukkel der Kuchen, - kook die Butter, - või die Wurst, - vorst der Käse, - juust der Schinken, - sink der Quark, - kohupiim die Marmelade, - n moos das Ei, - er muna das Rührei, - er munapuder ein gekochtes, gebratenes, rohes, faules Ei keedu- ,prae- , toores- , mädamuna der Fisch, - e kala das Fleisch liha das Schweinefleisch, das Rindfleisch sealiha, veiseliha das Rindersteak, - s veiselihapraad das Kotelett, - e kotlett die Bulette, - n frikadell das Hähnchen, - kanaliha die Knödel, - n jahuklimp der Salat, - e salat die Suppe, - n supp der Braten, - praad der Nachtisch, - e = die Nachspeise, - n = das Dessert, - s magustoit

Keeled → Saksa keel
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Konkureerivate toodete analüüs

Miks? Kõige haavatavam oleks Valio Alma maasika kohupiimakreem, sest see tundub kvaliteedi poolest kehvem olema. 5) Tooge iga toote puhul välja üks tunnus, mida toote tootja või müüja esitleb kui eristuvat tunnust. Selgitage iga tunnuse korral, mille alusel Te eristuva tunnuse välja tõite. 1. Kreemis on 32% jogurtit, 4,5% metsamarju. No, et seal sisaldab niipalju marje. 2. Et sellel tootel on moos põhjas. Et teavad, et moos on sees. 3. See kohupiimakreem on kõigile neile, kes eelistavad marjamaitselisi maiustusi. Maasikakohupiimakreem on ammune tarbijate lemmik, mida iseloomustab pehme ja kreemine maitse. 6) Mida peaks iga toote juures täiendama, parandama, et see toode eristuks võimalikult palju konkureerivatest toodetest? 1)Tõsta veelgi tootekvaliteeti. 2) tõsta veelgi tootetekvaliteeti, disain võiks olla atraktiivsem 3) tõsta veelgi tootetekvaliteeti.

Majandus → Turundus
37 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduained

Liha-Kött Vorst-en korv Kotlet-en biff / en kotlet Praetud kana-en kycklig Lihapallid-köttbullar Fisk och skaldjur-koorik En sill-heeringas Krevett-En räka. Turks-torsk Piimakaubad- mejerivaror Juust-en öst Juustutükk-ostbit Muna-ett ägg Jogusrt-en yoghurt Kastmed ja maitseained Tahkem moos-en marmelad Ketsup-en ketchup Sinep-en senap Suhker-socker Sool-salt Pipar-pepper Kaste-en sås Saia tooted Leib-ett bröd Limpa-leivapäts Sai,soolane kukkel-en fralla Võileib-en smörgås(ar) Kook-en kaka Magus saiake-en bulle Tort-en tårta Hernesupp-ärtsoppa Siirup-sirap Hot dog-varm korv,grill korv Puder-gröt Jäätis-glass Müsli-en müsli Maisihelbed-en corn-flakes/ en flingor Riis-ett ris Pasta- en pasta, makaroner Joogid Kohvi- ett kaffe Tee-ett te Vesi-en vatten kakao ­( choklad limonaad-en läsk õlu-en öl mahl-en juice morss-en saft vein-en vin tume vein-rött vin hele-vitt vin Köögi,aed-viljad-grönsaker Tomat-en tomat Kurk-en gurka Sibul-en lö...

Keeled → Rootsi keel
29 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Õun

Õunasüda on viiepesaline ja igas pesas on kuni 2 seemet. Õuna ajalugu Inimesed on õunu söögiks tarbinud mitmeid aastatuhandeid. Vanimad õunad pärinevad aastast 6500 eKr. Keskajal kasvatati ja aretati kloostrite peamiselt. Populaarsemaks sai aed õunapuu 19.sajandi alguses. Kasutusala Toidu ja siidri valmistamiseks. Tarbitakse nii värskelt kui ka töödeldult. Valmistatakse õunapüreed. Kompott, moos, siider, vein, pirukatäidis jms. Tootmine, kasvamine Parasvöötmes, troopilise vöötme mägipiirkonnas. 2008. aastal oli suurim tootja Hiina. Toodetakse mahla. Huvitavat... Õun, eriti punapõsine, sümboliseerib armastust ja viljakust ning on Venuse võrdkuju. Allergia õunte vastu on tegelikult allergia õietolmu vastu. Õunad on tõeline dieettoit. Õuna ümber südamiku süües läheb umbes kolmandik õuntest raisku.

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Süsivesikud

suhkrupeet, lauasuhkur, suhkrut sisaldavad tooted, puuviljad, marjad Polüsahhariidid Tärklis kartulid, teraviljatooted, riis, pasta Kiudained (tselluloos, pektiin)teraviljad, puuviljad Toidud Suhkrut lisatakse paljudesse erinevatesse toitudesse, kuid kõige enam sisaldavad seda: karastus ja mahlajoogid, nt 500 ml limonaadi võib sisaldada ligi 200 g e 40 teelusikatäit suhkrut, maiustused, kommid, küpsised, moos, koogid, tordid, saiakesed, pudingud, jäätis. Mis on süsivesikud? on organismi põhiliseks energiaallikaks: 1 gramm süsivesikuid = 4 kcal, kuuluvad rakkude ja kudede koostisesse, määravad veregrupi, kuuluvad paljude hormoonide koostisesse, omavad kaitsefunktsiooni antikehade koostises, neil on inimorganismis varuaine roll ­ maksas ja lihastes talletatav glükogeen on ajutine glükoosi tagavara, mida

Keemia → Keemia
4 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Süntaks

(Ma õpin keemiat). Kontekstisidusad ­ antud kontekstis täiesti õiged ja arusaadavad. (Keegi on aknalaual- Kes küll ometi.) 2. Lause moodustajad ja süntaktilised üksused: Tüdruk jookseb kiiresti Väike tüdruk jookseb väga kiiresti Ta lippas kodu poole. lauses grammatiliselt samaväärsed moodustajad ( kassid ja koerad) laiend kohaneb põhja vormiga (magus moos, magusast moosist) laiendi vorm oleneb põhja tähendusest (kirjutas kirja, lauldi laulu) on üks lause. Kahe elemendi vahel ühildumine ja sõltumine. (Firmad tutvustasid oma uusi tooteid.). Lause pealiikmed: alus (nim. või os. käändes , kes? Mis? Öeldis: pöördeline verbivorm väljendab tegevust, mida teeb? Lause kõrvalliikmed: - nimisõna nimetavas, om. ja os. käändes.(Mees parandas autot)

Eesti keel → Eesti keel
118 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Jogurt

Jogurtid Jogurt on tervistav ning mitmekülgne hapupiimatoode. Jogurt täidab kõhtu, kustutab janu, hoolitseb seedimise eest ning aitab ka nahahoolduses nii sees- kui välispidiselt. Hapendatud piimatooteid teati Vahemeremaades juba Antiikajal. Aastasadade vältel on jogurtit kasutatud mitmel eesmärgil. Jogurtiga on ravitud kõhuhädasid ja unetust ning jogurti sünnimaal Bulgaarias arvatakse, et regulaarne jogurti tarbimine on seotud pikaealisusega. Sõna ,,jogurt" on tuletatud sõnast yoghurmak, mis tähistab türgi keeles paksenemist. Lisaväärtuse andmiseks rikastatakse jogurteid probiootiliste bakteritega- laktobatsillide ja bifidobakteritega. Jogurti pH on enamasti 4. Jogurti valmistamine Jogurteid on erinevaid: 1. tardjogurt; 2. joogijogurt. *piima tugevdamine, ehk piima kuivasinesisalduse suurendamine(piim...

Loodus → Keskkonnaökoloogia
46 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kokku- ja lahkukirjutamine

Kokku- ja lahkukirjutamine 1. Nimisõna (nimetavas käändes) + nimisõna (14. käändes) = kokku Kuld (mis?) + sõrmus (mis?) ; kuld (mis?) + ketiga (millega?) Sh., kui esimene sõna on lühenenud: nt. õpilasepäevik; esmaneabi 2. Nimisõna (ainsuse omastav) + nimisõna (14. käändes): a) Liik, sort = kokku Õuna (mille?) + mahl ; maasika (mille?) + moos b) Kuuluvus = lahku Venna (kelle?) + raamat ; isa (kelle?) + auto 3. Omadussõna + nimisõna (14. käändes) a) Uus mõiste = kokku Nt. vanaisa, hapukoor b) Kui uut mõistet ei teki = lahku Nt. ilus poiss, suur aken 4. Liitena, kui moodustub omadussõna või uus mõiste: a) era-, üli-, esi-, hiigel-, ligi-, uhi-, puru-, püsti-, ime-, eht-, igi-, liht-, läbi- Nt. esivanem, puruvaene b) -ohu, -võitu Nt. lapseohtu, laisavõitu 5

Eesti keel → Eesti keel
4 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Prantsuse köögi ülevaade

Toite serveeritakse väga kaunilt, kuigi lihtsalt. Soojade toitude jaoks vaagnad kuumendatakse. Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad. Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt Hommikusöök: Petit Déjeuner Värske sai (baguette, croissant vms) Kuuma piimaga kohv (cafe au lai) Kuum sokolaad (chocolat chaud) Moos (maasika-, aprikoosi) Või · Sauce béarnaise on kuulus kaste prantsuse köögist. Kastme koostisosad on või, munakollased, valge vein, salottsibul, must pipar, estragon. Serveeritakse praetud, küpsetatud või grillitud liharoogade juurde, ent sobib ka keedetud aedviljade kõrvale. · Bouillabaisse Traditsiooniline Provance'i kalaroog (pärit Marseille'st), mida valmistatakse erinevatest kaladest ja mereandidest. Marseille's peab

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
4
doc

ALIASE MÄNG

· MAHL · REISIKOTT · POSTILJON · MADAL · TOATAIM · TERVE · POTT · MÕÕK · NAHKHIIR · KONTS · TUGITOOL · BUSSIPEATUS · SAUN · RIIDED · KUUM · PUHAS · HULKUV KOER · PUHKAMA · LAHKE · HULIGAAN · PÜKSID · MOOS · AED · VALGUSFOOR · SELG · VAHT · RESTORAN · OTSMIK · HIRM · PIME · SÜÜDLANE · KIRJUTUSLAUD · KOHVITASS · PAARITU · JONN · SUVI · KELDER · TARK · VIKERKAAR · KALENDER · KARVANE · KUUSK · HILJUTI · RISTMIK

Eesti keel → Eesti keel
24 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Venemaa vaatamisväärsused, kultuur, kombed

Venemaa ehk Vene Föderatsioon Faktid Pealinn : Moskva Rahvaarv : 141,9 milj. Riigikeel : vene keel Rahaühik : rubla Venemaa on maailma suurima pindalaga riik, võttes enda alla 11,5% maailma maismaast, hõlmates 11 ajavööndit ja asudes oma territooriumiga nii Euroopas kui Aasias. Venemaa kultuur ja tavad Peavad lugu teatrist ja kontserdist Äärmiselt külalislahked,temperamentsed Toitudest armastavad enim kala,hästi maitseb viin religioossed,austavad vanu kombeid,tavasid. Vaatamisväärsused Venemaa on vaatamisväärsuste poolest väga rikas. Siin on Kaukaasia kuurortid mineraalvetega ja Musta mere äärsed kuurortid suurepäraste randadega, mägised turismibaasid, kus saab tegeleda alpinismi ja mägisuusatamisega, Baikali järv koos unikaalse regiooni loomastikuga, arvukad ajaloolised ja arhitektuurilised mälestised Moskvas ja Peterburis,...

Ühiskond → Ühiskond
49 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Rakendusbioloogia

Hallikuteks nimetatakse hallitusseeni. Liigitamine: nutthallitus(laialt levinud niisketel söötadel, juurviljal, sõnnikul, leival, niisketel esemetel ja pindadel), pintselhallitus(eriti levinud pinnasel ja koresöötadel. Võib leida ka piimasaadustes, köögi- ja puuviljadel, niisketel esemetel), kolbhallitus(sageli esineb heintel), valgehallitus(esineb piimal) ja must hallitus(eelistab kõrge tselluloosi- ning madala lämmastikusisaldusega materjale. 6. Miks moos võib minna käärima ja hallitama? Moos võib minna käärima ja hallitama, kui õhk ligi pääseb. 7. Kes on saiapärm, veinipärm? Lihtsaim vastus siinkohal oleks see, et saiapärmi seened ei ole kohastunud eluks ja tööks vesises keskkonnas, veinipärmi seened jällegi on. 8. Kuidas tehakse koduõlut, etapid? 10 liitrit vett 6 dl maltoosat 4 dl suhkrut 2 tl pärmi 1. Lase pool veest keema ja kalla suhkru ja maltoos peale. 2. Lase segul seista paar tundi. 3

Bioloogia → Rakendus bioloogia
1 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ülesanne 9-Erinevad päringud mitmest tabelist

| Tiit | Tikk | RMT07 | Sirje Mnd | | Luisa | Tuul | RMT07 | Sirje Mnd | | Sandra | Saar | RMT07 | Sirje Mnd | | Janek | Jooksik | RMT07 | Sirje Mnd | | Kati | Karummm | RMT07 | Sirje Mnd | | Kati | Kask | HTL05 | Tiiu Rohi | | Ragnar | Roos | HTL05 | Tiiu Rohi | | Kadri | Kade | HTL05 | Tiiu Rohi | | Jane | Jnes | HTL05 | Tiiu Rohi | | Malle | Moos | TSL05 | Aile Aas | | Robert | Rohi | TSL05 | Aile Aas | | Vaiko | Kook | TSL05 | Aile Aas | | Leo | Loots | TSL05 | Aile Aas | | Mart | Karu | TSL05 | Aile Aas | +---------+----------+-----------+-----------------+ 27 rows in set (0.00 sec) 4. Leia meessoost õpilaste ees- ja perekonnanimi, grupi nimi (tähis), kursusejuhendaja ees- ja perenimi. mysql> SELECT OPILANE.eesnimi, OPILANE

Informaatika → Andmebaasid
11 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Toidupüramiid

Neljas korrus: lisatavad toidurasvad, pähklid ja seemned See korrus näitab, et rasvade tarbimisega tuleb olla mõõdukas. Lisatavatest toidurasvadest võiks suurendada õli kasutamist, vältida aga tahkete margariinide, suure lisaainete sisaldusega määrdemargariinide ning majoneeside kasutamist. Päevas on soovitatav süüa 3­4 portsjonit lisatavaid rasvu, pähkleid või seemneid. 1 portsjon on umbes 1 teelusikatäis rasvainet. Püramiidi tipp: mesi, moos, maiustused ning magusad karastus- ja mahlajoogid. Püramiidi tipp näitab, et maiustustest ei pea loobuma, kuid päevas võiks piirduda 2­3 portsjoniga. 1 portsjon on umbes 2 teelusikatäit suhkrut, mett, moosi, 1 küpsis, paar kommi, ½ väikesest jäätisest (25 g ehk 50 ml) või 100 ml karastus- või mahlajooki.

Bioloogia → Bioloogia
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Mustikas

Kolmandaks on mustika võrsed, erinevalt sinika omadest, kolme-nelja esimese aasta jooksul helerohelised ja teravalt kandilised. Ning lõpuks on sinika puhmas mustika omast tunduvalt suurema kasvuga. Mustika marjad on sinika omadest maitsvamad ning väärtuslikumad. Nii on mustikas meie metsade üks parimaid marju ja juulikuus võime heades mustikametsades alati marjulisi kohata. Mustikamarjade kasutusvõimalused on väga laiad. Neist võib teha moos, mahla, kisselli või siis hoopis kompotti. Kõige kasulikumad on aga värsked mustikad. Neid süüakse sageli koos suhkru ja piimaga. Marju võib ka kuivatada. Selleks tuleb nad esmalt jätta mõneks päevaks ühekordse kihina päikse kätte närbuma. Seejärel aga tuuakse tuppa ja kuivatatakse pliidil, ahjus või kuivatis. Kuivatamistemperatuur ei tohi olla üle 60 °C, sest muidu mitmed kasulikud ained hävivad. Selliselt töödeldud marju kasutatakse ravimina. Nad

Loodus → Loodus
2 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ostu-müügisituatsioonid

ME-3 omab kaitsvat toimet mitmesuguste soolehaiguste korral, parandab soole limaskesta seisundit, väldib infektsiooni levikut. ME-3 pakub kaitset ka veresoonte lubjastumise vastu. Pakuksin näiteks Tere dr. Helluse tooteid.  Klient palub suhkrut moosi keetmiseks. Millist suhkrut talle soovitad ja miks? Soovitan kliendile spetsiaalset moosisuhkrut, kuna see sisaldab lisaks kristallsuhkrule ka paksendavat puuviljapektiini ning kaaliumsorbaati. See omakorda tähendab, et moos tuleb parema konsistentsiga, säilib hästi ning moosisuhkrut kulub keedise valmistamisel vähem kui tavalist suhkrut.  Tsöliaakiahaige klient soovib osta erinevaid maiustusi. Milliseid maiustusi soovitad talle? Soovitaksin tumedat šokolaadi, vahvlita jäätist, keelatud teraviljasisalduseta jogurteid, keelatud teraviljasisalduseta küpsiseid, tarretist. Kindlasti juhiksin tähelepanu ka erinevatele gluteenivabadele maiustustele ning soovitaksin ka puuvilju.

Majandus → Müügitöö alused
13 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Suhkrud

Suhkrud Kadi Hinrikus KM12-PE Suhkrud KORRUS Peamised suhkrud Leib, teraviljatooted, Maltoos, sahharoos kartul Puu- ja köögiviljad Fruktoos, glükoos, sahharoos Piimatooted, Laktoos, sahharoos toidugrupp liha-kana- kala-muna Lisatavad toidurasvad Laktoos Suhkur ja maiustused Sahharoos – peamiselt lisatavast suhkrust Suhkrud ja magusained meie ümber  Suhkruid võib jagada looduslikult esinevateks suhkruteks ja lisatavateks suhkruteks. Looduslikult esinevad suhkrud näiteks puuviljades, köögiviljades, piimas ja mees. Lisatavad suhkrud on aga need, mida lisab toidutööstus näiteks karastusjookidesse, kondiitritoodetesse jms või need, mida inimene lisab ise toiduvalmistamisel ja ka näiteks kohvi või tee sisse. Tarbimine Suhkru ületarbimise vältimiseks tuleks eelkõige piirata toidupüramiidi tipus, ehk...

Bioloogia → Bioloogia
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Võõrsõnade seletus

Haar kolmnurga külg Dzemper üle pea kampsun Aar pindala mõõt Pidzaama ööriided Alasti Bors punane supp Hunt Guljass liharoog Härrasmees Stritsel piklik palmiksai Härdasti Morss mahlajook Hapralt Dzemm moos Aadlipreili Dzinn kadakamarjaviin Andestus Sokk Psüühiline vapustus Hangeldaja äritseja Sarz karikatuur Hämarad Sokolaad maiustus Huvid Slaagrid lööklaulud Hägusad Soti seelik Eesmärgid Finis lõpp-punkt

Eesti keel → Eesti keel
4 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Prantsuse köögi ülevaate esitlus

Toitude jaoks vaagnad kuumendatakse Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena Toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad Toidukorrad Tähtsamad söögikorrad on: Hommikusöök Eine Lõuna Õhtusöök Hommikusöök Petit Déjeuner Värske sai (baguette, croissant vms) Kuuma piimaga kohv (cafe au lai) Kuum sokolaad (chocolat chaud) Moos (maasika-, aprikoosi) Või Eine Ehk Déjuner, mida pakutakse 13.30-14.00 ajal : Eeltoit (võileib, kala, salat) Munatoit (omlett, keedetud muna või vormis muna) Kalatoid (keedetud, praetud, kastmes vms) Lihatoit ( soe, külm, kastmega) Aedviljatoit (herned, oad, lillkapsas, üleküpsetatud) Salat (enamasti lehtsalat oliivõliga) Juust Magustoit (tort, kook, pudinf, suflee) Puuvili (kirsid, banaanid, viinamarjad, kompott) Kohv Lõuna Ehk Diner serveeritakse kell 17.00-18.00

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Piimatooted

jahedas kohas ,siis pakseneb. Hapukoor on valge või kreemika varjundiga , ühtlane mass ning läikiv. Inimesed söövad seda iga toiduga( nt pelmeenidega ,makaronid , kastmena , see sarnaneb nagu majonees) Jäätis. Põhitooraineks on piim , rõõsk koor (ka mahla)ja suhkur. Kasutatakse piima , lõssi ja koorepulbrit ning kondenspiima. Lisandiks on muna , tärklis , zelatiin , kakaopulber , sokolaad, puuviljasaadused , pähklid , rosinad , vanilli ja aroomiained. Täidiseks moos , brüleekreem , iiris ja marmelaad. Valmistamiseks toorained segatakse, seejärel segu külmutatakse ja vahustatakse jäätisemasinas. Saadud mass vormitakse. Rasvasisaldus: piimajäätis ( 3.5%) , koorejäätis (10%) , plombiir(15%). Kujud on ka olemas: pulgajäätis , vahvlijäätis(tuutu , tops) , batoonid , suurpakend(perejäätis)ning jäätisetordid. Piima kasulikkus · Piim teeb tugevaks ja terveks. · Piimast ja piimatoodetest saame umbes 75%

Informaatika → Informaatika
31 allalaadimist
thumbnail
24
odp

Vene rahvusköök

Vene rahvusköök Faktid Pealinn : Moskva Rahvaarv : 141,9 milj. Riigikeel : vene keel Rahaühik : rubla Venemaa pindala on 17075200 km2. Riigi pikkus põhjast lõunasse on üle 4000 km, läänest itta aga peaaegu 10000 km. Naaberriigid on Eesti, Leedu, Soome Riigikord- föderatiivne vabariik Riigipea- president Vladimir Putin Venemaa on maailma suurima pindalaga riik, võttes enda alla 11,5% maailma maismaast, hõlmates 11 ajavööndit ja asudes oma territooriumiga nii Euroopas kui Aasias. Venemaa kultuur ja tavad Peavad lugu teatrist ja kontserdist Äärmiselt külalislahked,temperamentsed Toitudest armastavad enim kala,hästi maitseb viin religioossed,austavad vanu kombeid,tavasid. Vene köögi iseloomustus Laialt tuntud oma delikatesside poolest ( kala, kalamarjad,seened, hoidised) Vene köök, sellisel kujul nagu seda tänapäeval tuntak...

Toit → Toitumisõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukontsentraadid

peab olema terve, muljumata. Parim avada spindliga karpe. 11. Toitvad näksid o Kuivatatud puuviljad ja marjad ­ rosinad, aprikoosid, ploomid, pähklid; o Karamellkommid, kamabatoonikesed, sokolaad o Halvaa o Küpsised o Müslibatoonid 12. Muu · Suhkur ­ parim tükksuhkur · Sool 3 · Magus moos · Küüslauk, sibul - värskena · Juust viilutatud väikepakendis; · Sulatatud juust karbis, viilutatud kiles väikepakendis; · Kuivikleivad erinevatest jahudest; · Leib, sai, küpsised; 4

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
6
xlsx

Võõrsõnade õigekiri ja seletus

preemia auhind marketing turundus banaan puuvili triumf suur võit, suur edu tortilja pannileib dattel puuvili materjal aine dessert magustoit džemm moos delfiin meres elav imetaja distsipliin kord papaia puuvili oranž värv digitaalne numbriline granaatõun puuvili taburet tool dekoratsioon kaunistus dražee komm

Eesti keel → Eesti keel
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Rindlause konspekt

hindest alla hüüdis õpetaja. 5. Pipi Pikksukk ei osanud seda kuidagi ette näha ta oligi suureks saanud. 6. Vahel tundub veider kuid su mõttest aru saan ometi on meie vahel segased lood. 7. Jookse mis sa jooksed puhveti järjekord on ikka liiga pikk. 8. Liisa ei taha minna kööki ega keeta sööki samuti on Solaris liiga kaugel. 9. Marco ei naernud Erki nalja peale vaid küsis surmtõsiselt Erki, kas sa tahad võdiseda nagu moos või pudiseda nagu sepik 10. Hull hüppas aknast alla pole hullu. 11. Kauges külas ei olnud pangaautomaati niisiis otsustasime vanaemaga Tallinnasse kolida. 12. Malviina valas juba elevandipisaraid seega ütles Artemon talle lohutuseks Mul oli ka esimene armastus kuid see ei kestnud kaua ta oli tsau-tsau. 13. Komistasin sööklas ühe kümnendiku otsa selle tulemusel valgus kaste salatisse. 14. Ülemised noodid nõuavad hoolt ja armastust pole ime et Nancy neid hellalt hoiab. 15

Eesti keel → Eesti keele lauseõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

IDA-EESTI JA SETUMAA KÖÖK

Segada ja sõtkuda ühtlane taigen, 2 muna mis lööb käte ja kausi külljest lahti. Taigen panna kaetult ½ tl soola sooja kohta 30 min. kerkima. 2sl suhkrut Kerkimise ajal lüüa taigent paar korda alla. Kerkinud 450g nisujhu taigen panna küpsetusvormi, suruda sevad üles. Peale 1l metsmarjamoosi panna moos ning määrida Peale määrimiseks muna ääred munaga. Küpsetada ahjus valmis. SÕIR • Toiduained: • Piim ajada keema. Samal ajal panna kaussi kohupiim, millele 3l piima lisada näpuotsaga köömneid ja veidi soola ning 750g kohupiima lahtiklopitud munad. Segada 5 muna puulusikaga ühtlaseks massiks. Kui piim on keema

Toit → Toit ja toitumine
5 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Tervislik toitumine ja selle tähtsus referaat

...........................................................................6 Teine korrus: puu- ja köögiviljad ning marjad........................................................................6 Kolmas korrus: piim ja piimatooted ning liha-kala-kana-muna............................................. 6 Neljas korrus: lisatavad toidurasvad, pähklid ja seemned...................................................... 7 Püramiidi tipp: mesi, moos, maiustused ning magusad karastus- ja mahlajoogid..................7 Alati peab olema kättesaadav puhas joogivesi!...................................................................... 7 Toiduained ja toitained...............................................................................................................9 KOKKUVÕte ...........................................................................................................................11 Kasutatud kirjandus.............

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
152 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Ülesanne 4-Päringud mitmest tabelist

ON LUGEJA.lugeja_id=LAENUTUS.lugeja_id; +----------+------------+ | perenimi | tahtaeg | +----------+------------+ | Tikk | 2020-10-22 | | Saar | 2020-10-22 | | Saar | 2020-10-20 | | Jalakas | 2020-10-16 | | Saar | 2020-10-06 | | Karu | 2020-10-18 | | Lill | 2020-10-01 | | Roosa | 2020-10-19 | | Eensaar | 2020-10-17 | | Saar | 2020-10-21 | | Kohin | NULL | | Tuisk | NULL | | Pill | NULL | | Kask | NULL | | Moos | NULL | | Maasikas | NULL | | Roos | NULL | | Rohi | NULL | | Kivi | NULL | | Siil | NULL | | Tuul | NULL | | Kade | NULL | | Kook | NULL | | Vesi | NULL | | Hein | NULL | | Loots | NULL | | Lips | NULL | | Komm | NULL | | Rehv | NULL | | Jooksik | NULL | | Jnes | NULL | | Karu | NULL |

Informaatika → Andmebaasid
11 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Eksami kordamine

LIHTLAUSES on üks öeldis, LIITLAUSES kaks või enam öeldist. Öeldis on pöördsõna pöördeline vorm (käändelised olid ­ma, -mas, -mast, -maks, -mata, -da, -des, -v, -tav, -nud, -tud). KOONDLAUSE on lihtlause, kus ühele küsimusele vastab rohkem kui üks sõna, korduvad lauseliikmed eraldatakse komadega: Eesti keel, kirjandus ja ajalugu on mu lemmikained. KOOLON pannakse koondlausesse, kui kokkuvõtvale sõnale järgneb loetelu. Nt Need on mu lemmikained: ajalugu, eesti keel ja kirjandus. MÕTTEKRIIPS pannakse koondlausesse, kui loetelu eelneb kokkuvõtvale sõnale, nt Ajalugu, eesti keel ja kirjandus ­ need on minu lemmikained. LIITSÕNADE korduvad osised kirjutatakse koondlauses sidekriipsuga, nt Õunakompott, -moos ja ­dzemm maitsevad hästi. Mulle maitsevad õuna-, pirni- ja maasikamoos. HÕLMAVAD MÄÄRUSED kirjutatakse ilma komata, nt Eestimaal Pärnu maakonnas Audru vallas Aruväljal 16. septembril 1933. aastal kell 16.45 SAMAVÄÄRSED MÄÄRUSED kir...

Eesti keel → Eesti keel
92 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Punk

Trubetky Malemaja star Keskaegses keldris hämar saal, kus istub Ehlvest Jaan, Peakohal iidne võlvikaar. Siis ilmub baaridaam Ja pikkamööda täitub baar, see Malemaja baar, Ja leti juurde astub, see Malemaja star. Käib Malemajas pingeline töö, on meister hoos. Seal midagi ei selgu üleöö ja pead on koos. On malemeistril kaamlinahast vöö, sees kõva doos. Ta Karpovitki malemängus lööb ja kogu moos. Jälle ees tal pingeline mats, on asi ``2''. Vastane on suur ja paks, ka Ehlvest pole laps. Enne mängu võetud naps teeb tuju rõõmsamaks. Otsaette laks ja võit on käes tal nagu naks. Siin malemeister viidab oma võidujärgset ööd Ja baaridaamil läbi öö on baaris palju tööd Ja malemeister kiidab oma kaamlinahast vööd. Ta hääl siis kajab läbi öö, siis kajab läbi öö.. Ronk Ma istun kolde ees ja see on siiski tõik,

Kirjandus → Kirjandus
15 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Eestis tuleks taaskehtestada surmanuhtlus

avalikus kohas vägivalda kasutamata. Tundub justkui ebaloogiline. Mis puutub vangide inimõigustesse, siis kas ei tundu veider, lausa paradoksaalne, et isikud, kes on räigelt rikkunud teiste õigusi, näiteks õigust elule, hakkavad vanglasse sattudes igakuiselt saatma sadu kaebekirju küll vanglale, küll justiitsministeeriumile, küll kohtusse oma rikutud õiguste kohta ­ ei sobi neile ei pudru peale pandud moos ega hambaarsti ootejärjekord. Milliste kuritegude eest siis surmanuhtlust kohaldada võiks? Mitmik- ja massimõrvad, jõhkrad vägivallaaktid, pedofiilia ning pedofiilne intsest ­ minu õiglustunne riivatud ei saaks, kui elu võetaks neilt, kes selliseid kuritegusid toime pannud. Tunnistagem, Eesti riik on vaene, aga aastas kulub vanglatele ligi 38 miljonit eurot, ühe vangi kohta kuus eelpoolmainitud 965 eurot. Ehk sellepärast on meil ka nii väikesed karistused, et

Kirjandus → Kirjandus
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Toidupüramiid

Neljas korrus: lisatavad toidurasvad, pähklid ja seemned See korrus näitab, et rasvade tarbimisega tuleb olla mõõdukas. Lisatavatest toidurasvadest võiks suurendada õli kasutamist, vältida aga tahkete margariinide, suure lisaainete sisaldusega määrdemargariinide ning majoneeside kasutamist. Päevas on soovitatav süüa 3–4 portsjonit lisatavaid rasvu, pähkleid või seemneid. 1 portsjon on umbes 1 teelusikatäis rasvainet. Püramiidi tipp: mesi, moos, maiustused ning magusad karastus- ja mahlajoogid. Püramiidi tipp näitab, et maiustustest ei pea loobuma, kuid päevas võiks piirduda 2–3 portsjoniga. 1 portsjon on umbes 2 teelusikatäit suhkrut, mett, moosi, 1 küpsis, paar kommi, ½ väikesest jäätisest (25 g ehk 50 ml) või 100 ml karastus- või mahlajooki. Alati peab olema kättesaadav puhas joogivesi! Organismi veevajadus on 28–35 ml kehakaalu kg kohta. Näiteks 60 kg kaaluval inimesel on päevane veevajadus seega 2,4 liitrit

Toit → Toit ja toitumine
13 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Seened ja samblikud

mullides on? a) hapnik b) süsihappegaas c) lämmastik d) argoon 1p 8. Saiataigna sisse pandi suhkrut, nii et taigen oli täpselt parasjagu magus, ometi tulid saiad liiga magedad. Kuhu osa suhkrut kadus? 1p a) kuumutamisel suhkur laguneb b) suhkur lahustus ning polnud enam nii magus c) pärmseened sõid osa suhkrut ära d) pärmseente maitse varjutas magusa maitse 9. Mis hakkab pärmseente mõjul toimuma moosipurgis? 1p Moos läheb käärima. 10. Kust võivad pärmseened moosipurki sattuda? 1p Kui purk on halvasti suletud või kuumutamata. 11. Kas on võimalik hoida oma kodu igasugustest hallitusseentest täiesti vaba? Põhjenda vastust. 2p Ma arvan, et täiesti vaba pole võimalik hoida, sest näiteks tolmus leidub palju hallitusseente eoseid ja tervet kodu tolmuvabana hoida on raske. 12. Mida saab teha, et kahjulikke hallitusseeni oleks kodus vähem? 2p

Bioloogia → Bioloogia
21 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hääldusreeglid

Täishääliku hääldust muutvad aktsendimärgid PRANTSUSE KEELE é suletud "e" (suunaga "i" poole). HÄÄLDUSREEGLID è ja ê ­ lahtine "e", suunaga "ä" poole (aga KINDLASTI MITTE "ä"). 1. Üksikud täishäälikud Näited : frère (vend), père (isa), mère (ema), événement * a (sündmus), blé (nisu), bête (loom, loll), tête (pea). Hääldus: lahtine "a", nagu eesti keeles. Diarees "i" peal muudab "i" tugevamaks, peaaegu Näited: table (laud), sac (kott), chat (kass), rat (rott), baggage kahekordseks. Näited : naïf (naiivne) hääldub "naïif", mitte (pagas), sa (tema om...

Keeled → Prantsuse keel
37 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

Kasutatakse ka küünlaid, lilli. Asjalikud kohvi-teepausid ilma kaunistusteta. Teenindajate ülesandeks on pakkuda jooke, kontrollida, et kohvi- ja teekannud oleksid täidetud, kasutatud ning tühjad nõud koristada. 7. Hommikusööki pakutakse majutusasutustes. Aeg sõltub klientide vajadustest ning soovidest. Menüüsse võetakse kõiki hommikusöögiks sobivaid jooke ja toite. Meenüsse võib kuuluda mahl, piim, jogurt, leib- sai, moos, helbed, puder, keedetud või praetud muna, puuviljad, kartulid jne. Laud kaetakse kliendile võimalikult käepäraselt. Iga roarühma või joogi juures on vastavad nõud ning söögiriistad. Kuumad joogid on termos- või porselankannudes, nende all põletid. Külmad joogid jahutusplaatidel. Teenindajad katavad laua, täidavad serveerimisnõusid, koristavad kasutatud nõud. 8. Lõunasöök toimub Eestis 12:00-15:00 vahel. Lõunasöök võib olla

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Tervislik toitumine

nt. 1 2 dl piima või hapendatud piimatooteid, 100 g kohupiima, 80 g kodujuustu, 20-35 g juustu ). Liha, kala, kana, muna (eelistada kala, väherasvaseid lihatooteid) ( nt. 50 g taist liha, 60 g kanaliha, 30 g vorsti, 50 g pasteeti, 50 g rasvast kala, 75 g väherasvast kala, 25 g kalatooteid, 1 muna ). Neljas põhikorrus toidurasvad, pähklid, seemned (rohkem kasutada õlisid) ( nt. 1 tl õli, 1 tl võid, 2 tl majoneesi, 10 g pähkleid, seemneid ). Püramiidi tipp suhkur, moos, mesi, maiustused, magusad karastus- ja mahlajoogid ( nt. 10 g mett, moosi, suhkrut, küpsist, kommi ). 2014 Rakvere Ametikool Taldrikureegel. Pool taldrikust täidetakse taimse toiduga, milleks sobib toores salat, riivitud (tükeldatud) juurvili või keedetud aedvili. Võib lisada pisut õliga valmistatud salatikastet. Neljandiku taldrikust võtab enda alla kartul, riis või makaronitooted.

Meditsiin → Terviseõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Esmavajalikud toiduained, Piimatooted

jogurti maitsega ning ei sisalda gaasi(erinevalt keefirist) Hapupiimatoodetest on see kaloririkkaim Sisaldab valke, ning rohkelt rasvu ja süsivesikuid Jogurt Hapupiimaliik ­ kuivained Lisandid ­ rasvavaba piimapulber, suhkur, puuvilja- ja marjasiirupid, mesi jm Naturaalne jogurt ­ palju elavaid baktereid Eestis valmistatakse järelpastöriseeritud jogurteid, mis sisaldavad elusaid baktereid Joogijogurt- vedelam konsistent ja lisatud moos on ilma marjatükkideta Kasulikkus - tasakaalustab soolte ja mao talitust , sisaldab rohkesti C ja B grupi vitamiine , valke Maitsestatud ja maitsestamata Jogurtite jagunemine rasvasuse alusel rasvavaesed tooted, mille rasvasisaldus jääb vahemikku 0,1...0,3% piimajogurtid rasvasusega 1,5...3,5% koorejogurtid, milles on rasva 10% või rohkem Jäätis Külmutatud magustoit piimast või koorest Muud maitse- ja lisaained ­ suhkur, vanilje,

Toit → Toiduvalmistamine
20 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Toit ja toitumine

..5 2.2.Esimene korrus: teraviljasaadused ja kartul......................................................................5 2.3.Teine korrus: puu- ja köögiviljad ning marjad..................................................................5 2.4.Kolmas korrus: piim ja piimatooted ning liha-kala-kana-muna........................................5 2.5.Neljas korrus: lisatavad toidurasvad, pähklid ja seemned.................................................5 2.6.Püramiidi tipp: mesi, moos, maiustused ning magusad karastus- ja mahlajoogid............6 3.TALDRIKUREEGEL..............................................................................................................7 4.VALGUSFOORITABEL.........................................................................................................9 5.ENERGIA JA TOITAINETE VAJADUSED.........................................................................10 KOKKUVÕTE.................................................................

Toit → Toit ja toitumine
27 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun