Menüü koostamise üldised alused:
• Milliseid toite kliendid vajavad, soovivad, ootavad.
• Milliseid toite ja tooteid hakatakse valmistama ja müüma.
• Milliseid tooteid asetatakse ettevõttesse valmis kujul ja milliseid pooltoodetena.
• Milliseid tooteid valmistatakse ise.
• Millised on põhitooted mis peavad alati müügil olema.
• Milline on hinnatasu
Toiduidee - äriideest tuletatud üksiasjalikum kirjeldus toiduteeninduse toimingutest.
Toiduideega liitub ühe tähtsa teguriga töötajate kutse oskus.
Kellele? Mida?
Kokkusobivus
Kuidas? Miks?
Kus?
Menüü - Toitlustusettevõtte hinnakiri, milles on kindlaks määratud järgnevusega ja reeglite
kohaselt kindlast määratud hindadega.
Menüüs loetakse tavaliselt emsalt toidud, seejärel joogid, vajadusel roakäigud nt: eelroad, pearoad, järelroad või suurköögis nt: salatid, supid, praed, magustoidud.
Toidukaartidele kirjutatakse road kindlas järjestuses (salat,võileivad,supid) kaupa nind need koostatakse vastavalt ettevõtte järjestusele.
Söögikäik: isutekitajad ja eelroad.
Joogid: kuumad, külmad joogid, pagaritooted.
Kõik kommentaarid