Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Tee annetus täna Sulge
Add link


Menüü koostamise alused! osa 1 (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Kellele Mida?
  • Kuidas Miks?
  • Millistele küsimustele peab mõtlema enne menu koostamist?
  • Millest koosneb toidu idu?
  • Milline on toitude pakkumise järjekord?
  • Milliseid teadmisi eeldab menüü koostamine?
  • Milliseid menüü tüüpe tead?
  • Mida peab jälgima menüü kujundamise juures?
  • Milles seisneb klassikalise toidujärjekorra põhimõte?
  • Mis vahe on klassikalisel ja moodsal menüül?
Menüü koostamise alused-osa 1 #1 Menüü koostamise alused-osa 1 #2 Menüü koostamise alused-osa 1 #3 Menüü koostamise alused-osa 1 #4 Menüü koostamise alused-osa 1 #5 Menüü koostamise alused-osa 1 #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-09-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 94 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor badt Õppematerjali autor

Lisainfo

Menüü koostamise üldised alused:
• Milliseid toite kliendid vajavad, soovivad, ootavad.
• Milliseid toite ja tooteid hakatakse valmistama ja müüma.
• Milliseid tooteid asetatakse ettevõttesse valmis kujul ja milliseid pooltoodetena.
• Milliseid tooteid valmistatakse ise.
• Millised on põhitooted mis peavad alati müügil olema.
• Milline on hinnatasu
Toiduidee - äriideest tuletatud üksiasjalikum kirjeldus toiduteeninduse toimingutest.
Toiduideega liitub ühe tähtsa teguriga töötajate kutse oskus.

Kellele? Mida?

Kokkusobivus

Kuidas? Miks?
Kus?

Menüü - Toitlustusettevõtte hinnakiri, milles on kindlaks määratud järgnevusega ja reeglite
kohaselt kindlast määratud hindadega.
Menüüs loetakse tavaliselt emsalt toidud, seejärel joogid, vajadusel roakäigud nt: eelroad, pearoad, järelroad või suurköögis nt: salatid, supid, praed, magustoidud.
Toidukaartidele kirjutatakse road kindlas järjestuses (salat,võileivad,supid) kaupa nind need koostatakse vastavalt ettevõtte järjestusele.

Söögikäik: isutekitajad ja eelroad.
Joogid: kuumad, külmad joogid, pagaritooted.

Märksõnad

Mõisted


Kommentaarid (1)

kolllane profiilipilt
Liina Loit: mind aitas, väga kasulik
21:58 22-10-2012


Sarnased materjalid

3
docx
Menüü koostamise alused
3
odt
Menüü koostamine
652
pdf
Asjaajamise alused
193
docx
Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt
2
docx
Menüü koostamist mõjutavad tegurid
33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
26
docx
Koka eksamiküsimused vastustega
45
docx
KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST





Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun