Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"salat" - 401 õppematerjali

salat – sisaldab lämmastikaineid, minaineid, eriti Ca, fe, P. Vitamiinidest K,C ja B-rühma ja karotiini Aedsalat on fooliumhappe ja veerohke, kuid kalorivaene taim.
thumbnail
5
docx

Referaat kodundusest: salatid

Elva Gümnaasium ,,Salatid" Referaat kodundusest Marete Hüdse 10RE klass 2013/2014 õppeaasta Salat Salat on mitmest peeneks hakitud, enamasti taimsest komponendist segatud toit. Traditsiooniliselt on salatid külmad, kuid tänapäeval valmistatakse ka sooje salateid. Salatid võivad olla täielikult taimsed, kuid tihti on neis ka üks või enam loomset koostisosa. Üldjuhul kasutatakse salatis mitut hakitud taimset ja üht loomset koostisosa, millele lisanduvad salatikaste (sageli majoneesi-, toiduõli- või hapukoorepõhine) ja maitseained. Tavaliselt

Toit → Tooraine õpetus
11 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Lehtköögiviljad

Taim on omapärase, meeldivalt peene ja veidi mõrkja maitsega, mistõttu seda kasutatakse värsketes salatikompositsioonides koos tavalisemate, nõrgema maitse ja kahvatuma värvusega lehtsalatitega, aidates tõsta nii maitset kui ja väljanägemist. Suurepärane on ka selle salati säilivus. Kõik need head omadused lubavad seda taime edukalt kasutada nii võileibadel, roogade kaunistamise kui segasalatites. Rooma salat Rooma salat on umbes 30 cm pikkune kapsapea taoline moodustis, mille välimised kõrge ja tugeva rootsuga lehed on tumerohelised ja otstest lainelised, sisemised aga kollakasvalged. Kujult võib see salatitaim veidi sarnaneda hiina kapsaga, olles viimasest siiski märksa tumedama värvusega; ka pole Rooma salati taime välimised lehe tipus nii selgelt sulgunud kui hiina kapsal. Rooma salati lehed on karge ja krõmpsuva tekstuuriga, nende maitse on suhteliselt mahe

Toit → Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
4
odt

SAKSA SÕNAD (toit ja sport)

DER HONIG ­ MESI DER KÄSE ­ JUUST DER FISCH ­ KALA DER EINTOPF ­ ÜHEPAJATOIT DER SCHWEINEBRATEN ­ SEAPRAAD DER KARTOFFELSALAT ­ KARTULISALAT DER SPINAT ­ SPINAT DER SALAT ­ SALAT DER REIS ­ RIIS DER KNÖDEL/KLOSS ­ NUUDLID DAS BROT ­ LEIB DAS EI ­ MUNA DAS MÜSLI ­ MÜSLI DAS WURSTBROT ­ VORSTILEIB DAS KÄSEBROT ­ JUUSTULEIB/-SAI DAS SCHNITZEL ­ SNITSEL DAS SAUERKRAUT ­ HAPUKAPSAS DAS GEMÜSE ­ JUURVILJAD DAS WÜRSTCHEN ­ VORSTID DIE WURST -- VORST DIE BREZEL ­ KRINGEL DIE MARMELADE ­ MARMELAAD DIE BUTTER ­ VÕI DIE ERBSE - HERNES DIE NUDEL ­ NUUDEL DIE BOHNE ­ AEDUBA DIE CURRYWURST - KARRIVORST DIE TOMATE ­ TOMAT DIE KARTOFFEL ­ KARTUL

Keeled → Saksa keel
14 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Klassikalised salatid

Klassikalised salatid Koostas: Siim Jürgenstein Ceasari salat Esimesena oli Caesari salat 1946 Los Angeles restorani menüüs Nimi tuleneb selle looja nimest, Caesar Cardini, kes esimesena valmistas 1924. aastal salati oma Caesari palee Restoranis Tijuana, Mehhikos. Guinnessi rekord suurim Caesari salat kaalus 3287 kg ja 60 meetrit pikk. Nizza salat Päritolu Prantsusmaa, nimi tuleneb linna nimest Nice Põhilised toorained: salat, tomat, rohelised ja mustad oad, tuunikala, ansoovis, muna, küüslauk, kaparid. Värskendav kuid samas täidab ka kõhtu tänu tuunikalale ja munale Waldorfi salat Salati autoriks peetakse maailma kalleima hotelli ülemkelnerit Oscar Tschirky't, kes mõtles selle koostise välja üheks 1896. aastal korraldatud heategevusballiks Põhitoorained on seller, õun ja pähkel Mozzarella salat Enamasti serveeritud tomati ja basilikuga. Nimi tuleneb juustusordi nimest Pärineb Itaaliast

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Klassikalised salatid

Klassikalised salatid Caesari salat koosneb rooma salati ja krutoonidega kaetud parmesani juustust, sidrunimahlast, oliiv õlist, munast, wordcesteri kastmest, küüslaugust ja mustast piprast. Maailma üks kuulsamaid salateid. 1930 aastal valiti Caesari salat parimaks retseptiks 15 aasta jooksul, mis pärineb Ameerikast. Caesari salat Autoriks peetakse Mehhikos Tijuanas restorani pidanud Caesar Cardinit. 4. juuli 1924 Cardini pani salati kokku toorainest, mis oli tal köögis alles jäänud kiirest nädalavahetusest. Valmistas salati klientide silme all. Caesar Cardini Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
34
doc

AEDVILJAD

Kasutatakse segasalatite tegemisel. Talub lühiajalist kuumutamist kuumade võileibade koostisosana või wokis. Rooma salat Rooma salat moodustab Pealmised lehed on Toiduks tarvitatakse rooma tiheda leheroseti. Ta sarnaneb sügavrohelised, sisemised salatit enamasti toorelt. peasalatiga, ent on sellest heledamat värvi ja nende Keeduviljana kasutatakse koredam ja piklikuma kujuga. roots on kollane. teda nagu spinatit.

Toit → Köögi õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Värske-kapsaskurgisalat

Toidu kalorsus Toidu nimetus:Värske-kapsakurgisalat Portsjoni kaal:100 Toiduain Kogus rasvad süsivesikud Toiduenergia valgud e kcal retsep nimetus tis 100 retsep 100 retsep 100 retsep 100 retsep g tis g tis g tis g tis kapsas 78 1,1 0,858 0,2 0,156 5,4 4,212 28 21,84 värske 25 0,7 0,175 0,1 0,025 2,5 1,562 14 6,25 kurk toiduõli 10 0 0 ...

Toit → Kokk
7 allalaadimist
thumbnail
5
doc

TOIDUAINETE eeltöötlemine

Pipart Muidu rapputan peale Praadimisel Erinevaid maitse aineid Ahjus küpse tamiseks 5.kala soolamine Et saada soolane maitse Lõikelauda ja nuga et puhastada kala Värsked kalad soolatakse kas kuiva Soolaräime ja kartuli salat Nt:heeringad,räim Ja anumat kuhu sisse pannakse kala soolaga või soolveega,suuremad Heringa ja köögiviljasalat ed. kalad hõõrutaksesoolaga sisse nii väljas poolt kui ka kõhukoopast ja

Toit → Toit ja toitumine
12 allalaadimist
thumbnail
8
docx

"Tugeva väetiselahuse mõju kress-salatile"

3. 0,5 1,0 4. 0,8 2,1 5. 1,3 3,5 6. 1,75 4,2 7. 2,0 5,5 Joonis 1. Taimede pikkus Järeldus: järeldan katsest, et kress-salat kasvab kraaniveega kastes paremini kui tugeva väetiselahusega kastes. Kokkuvõte Minu teadusliku miniuurimistöö ,,Tugeva väetiselahuse mõju kress-salatile" tulemusena kasvab salat paremini kraaniveega kastmisel. Katse jälgimisel olin üllatunud kui suurt mõju avaldab väetis kress-salatile. Keskmiselt kasvas veega kastetud salat 0,8 sentimeetrit päevas ja väetiselahusega kastetud salat 0,3 sentimeetrit päevas. Hüpotees, et väetis kiirendab taime kasvu, ei leidnud kinnitust, kuna väetiselahus oli liiga kange ja pidurdas taime kasvu.Kasutatud allikad Aps, R., Kress-salat - lihtne ja tervislik maitsetaim http://tervistav.blogspot

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Mulgi Pubi väljamõeldud toitlustusettevõte

Fifth level Tutvustus Ettevõte asub Viljandi kesklinnas Mõeldud inimestele, kes soovivad nautida maitsvat toitu hubases ja rahulikus kohas Pubis on 40 kohta Suviti avatud terrass, kus on 20 kohta Lahtiolekuajad TN 10.0017.00 RL 10.0023.00 P, E suletud Töötajad Meie ettevõttes on 12 töötajat 3 teenindajat 2 puhastusteenindajat 1 nõudepesija 2 laohoidjat 2 peakokka 2 abikokka Meie ettevõte pakub... Mitmeid salateid (näiteks Kreeka salat, Nizza salat jms) Magustoite (näiteks toorjuustukook vaarikatega, Creme brulee jms) Praade, suppe, snäkke ja loomulikud erinevad jooke Samuti on menüüs ka lai kohvivalik Creme brulee Nizza salat Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level Fourth level Fourth level

Majandus → Majandus
7 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Lehtköögiviljad

kokku vajuda. Talub ka lühiajalist kuumutamist kuumade võileibade koostisosana või wok- roogades. Rooma salat Kujult sarnaneb hiina kapsaga Sügavrohelised lehed ja Rooma salat on klassikalise retsepti järgi tehtud Caesari kollakas roots. salati üks põhikomponente.Toiduks tarvitatakse rooma salatit

Toit → Toiduaine õpetus
35 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitumine

õhtusöök: 1 keefiri klaas ja värske salt 200gr. (proovi kõik õhtusöögid süüa enne 20.00 või 4 tundi enne magamist minekut) 2. päev sama, kui esimesel; 3. päev: hommikusöök: iga kord sama lõuna: keedetud juurviljad + 100gr. liha ( mina praadisin juurviljad , aga vee peal, mitte õlis) õhtusöök:1 keefiri klaas ja värske salt 200gr. 4. päev: hommikusöök: alati sama lõuna: 1 keefiri klaas + 4% kodujuust (või vähe rasvaga) + väike joogurt õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 200gr. 5. päeva: hommikusöök: sama lõuna: puuviljad õhtusöök: 1 keefiri klass + salat 200 gr. 6 päev: hommikusöök: sama lõuna: keedetud juurviljad + 100gr. liha või kana õhtusöök: 1 keefiri klaas+ salat 7. päev: hommikusöök: sama lõuna: 200 gr. tatra putru+ 100 gr. liha(kana) + 1 värske kurk õhtusöök: 1 klaas keefiri + salat 8 päev: hommiköök: sama lõuna: juurviljad+ 1 keedetud muna õhtusöök: 1 klaas keefiri + salat 9 päev: hommikusöök: sama

Toit → Toit ja toitumine
26 allalaadimist
thumbnail
3
odt

5 päeva menüü (bistroo/söökla)

Eelroog : Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit Seene püreesupp 150g 30 portsjonit Supp : Seljanka 300g 60 portsjonit Pearoog : Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga 100/70/60/50 150 portsjonit Tatravorm hakkliha ja peediga 100 g 45 portsjonit Magustoit : Mannavaht 100 g 40 portsjonit Apelsinivahvlid moosiga ( 2 tk portsjonis) 50 g / 30 g 40 portsjonit Teisipäev : Eelroog : Kartuli salat 150 g 50 portsjonit Lillkapsa ­ juustu püreesupp 150 g 70 portsjonit Supp : Hernesupp 300 g 55 portsjonit Pearoog : Pasta Bolognese 250 g 80 portsjonit Räimekotletid kodujuustukastmega , ahjukartuliga ja peedisalatiga 300 g 60 portsjonit Magustoit : Rukki ­ pohlavaht 50 g 30 portsjonit Puuviljakompott 100 g 40 portsjonit Kolmapäev : Eelroog : Soojad juustu ­ seenesaiad ( 2 tk portsjonis ) 40 g 15 portsjonit

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ringlev menüü

Roa vorm praad kaste pajaroog supp hautis ahjuroog Pearoa nimetus kotletid kanakaste ühepajatoit uhhaa Seenehautis Rulaad Lisandid kartulipuder, riis, porgandi- hapukoor, hapukoor, leib riis, valge kaste keedetud kartul, tomatisalat ananassi salat keeduleem valge kaste, hapukapsas Järelroog kisell Jäätis kringel ploomitarretis moosipirukas riisipuder vahukoorega moosiga

Toit → Toitumisõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidupäevik

Tallinn 2014 Esmaspäev: Hommik-Roheline tee, kodujuust, võileib singi, juustu ja kurgiga Lõuna-Apelsini mahl, kanafilee keedukartuli ja salatiga, tordi lõik Õhtu-Pozarski kotlet ahjukartuli ja salatiga, ananassi mahl, banaan Teisipäev: Hommik-Valge tee, keedumuna, võileib sulatatud juustu ja vorstiga Lõuna- Sealiha tatra ja salatiga, viinamarja mahl Õhtu- Porgandi püreesupp, salat ja rohelie tee, apelsin Kolmapäev: Hommik- Kohvi piimaga, kohupiim Lõuna-Jõhvika mahl, kala riisi ja salatiga, saiake Õhtu- Kanasupp, võileib singi ja juustuga, greibi mahl, kiivi Neljapäev: Hommik- Piim, banaan Lõuna- Kotlett makaronide ja salatiga, tomati mahl Õhtu- salat, granaatõun ja ploomi mahl Reede: Hommik- Kummeli tee, müsli piimaga Lõuna- Kanafilee tatra ja salatiga, multi mahl Õhtu- Seljanka, pirni mahl ja saiake Laupäev: Hommik- Kohupiim, piparmündi tee

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tervislik nädalamenüü

1 viil teraleiba koos tomatiga Klaas rasvata keefiri 1 pirn Õhtusöök: Vahepala: Ühepaja toit 1 klaas vett 1 viil rukkileiba Peedisalat Maasikaid TEISIPÄEV Hommikusöök: Vahepala: Puuviljamüsli Maasika-petikokteil 1 klaas rasvata piima 1 klaas vaarikaid Lõunasöök: Õhtusöök: Riisi-kanasalat Lehtkapsa salat Makaronid kastmega KOLMAPÄEV Hommikusöök: Vahepala: Pudru Pirn, õun ja banaan 1 klaas petti maitsestamata jogurtiga 1 pirn Lõunasöök: Õhtusöök: Kerge rosolje Köögiviljavorm 1terakukkel Kurgi ja tomati salat 1 klaas puuvilja mahla NELJAPÄEV Hommikusöök: Vahepala:

Meditsiin → Terviseõpetus
227 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Prantsuse köögi ülevaate esitlus

kasvatused Puuviljad Piimatooted: rõõskkoor, piim, kohupiim, hapukoor, juustud Muna Enamik lihasorte Kalad: merikeel, tursk, lest, skumbria, haug, karpkala ja Mereannid: austrid, krevetid, merekarbid, vähid Toitude valmistamine Kõrgekvaliteedilised toiduained Välditakse purustamist ja segamist Vein on põhikomponent marinaadidel ja kalapuljongites Populaarne on biifsteek ehk seest toores liha Süüakse püree- ja kreemsuppe ning puljongit Salat ja aedvili on eraldi toit Maitsestamine Sõltub väga toidust Põhilised maitseained: küüslauk, sibul, rosmariin, petersell, safran, tüümian, nelk, basiilik, koriander, estragon Viinamarjaveini, konjaki ja likööri kasutamine Mitmekesine kastmete koostis Toitude serveerimine Serveeritakse kaunilt, kuid lihtsalt Toitude jaoks vaagnad kuumendatakse Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

3 purgisalatit

3 PURGISALATIT FELIX KURGISALAT Koostis: •Soolakurk (66%) •Joogivesi •Suhkur •Paprika (2%) •Sibul (2%) •Happesuse regulaator (äädikhape), •Sinepiseeme … •Paksendajad (jaanileivapuujahu, guarjahu, agar) •Maitseained •Säilitusaine (kaaliumsorbaat) •Antioksüdant (askorbiinhape). Tootes sisalduvad allergeenid: sinep SALVEST SALAT „TOOME“ • Koostis: • Kurk • Porgand • Sibul • Taimne õli • Keedusool (max 2 %) • Äädikhape • Maitseained SALVEST SALAT „TERVIST“ • Koostis: • Värske kapsas • Kurk • Porgand • Sibul • Taimne õli • Keedusool (max 2%) • Äädikhape • Maitseained

Toit → toiduainete sensoorse...
2 allalaadimist
thumbnail
90
odp

Koka praktiline töö suurköögis

Koka praktiline töö suurköögis Linnulihapuljong  Lihapuljong Kalapuljong Seljanka Borš Frikadellisupp Rossolnik Hartšo Oasupp Nuudlisupp Valgepõhikaste Kartulilisand  Toorsalat Köögivilja lisand Punapeedi küüslaugu salat Mannapuder Kaerahelbepuder Risoto Ploff Keedetud pasta Praetud kala – kilu Ahjukana Pikpoiss Hakkliha kotletid Kurzeme strogonov  Guljašš Kartulilisand Köögiviljalisand  Sealiha portsjonitükid Seapraad Üleküpsetatud sealiha Mulgikapsas  Köögiviljavorm Makaronivorm värskekapsa ja  hakklihaga Maksapasteet Kartulisalat Rosolje Rosolje Puuvilja salat  Täidetud munad ja singirullid Kakaokisell Leivasupp hapukoorega Mannavaht Riisilumi Kamavaht Kohupiimavaht Saiavorm Aitäh vaatamast! Koostanud: Inna Raud

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Eesti keele suulise ja kirjaliku väljendamise spikker

,,Aa" teos, dokmnt, sari, rubriik, sort |AA koht, ehitis, osariik asutus, riik, ettevõte, perioodika, ajalugu, autasu, üritus_ Vene miilits, Naistepäev, Viljandi kala festival, Kreeka salat, president, fetajuust, Eesti Ekspress, ,,Tõde ja õigus" I silbi lõpus VAI A - J silbi algul MA JA, MATER JAL topelt s (pulss) *ki/gi liited on kpt, gbd, fh, ja szzs järel konsonantühendis kõik tähed ühekordselt (nt harf, käändub harfi, RF moodustavad kaashäälikuühendi) apelsin baarmen brosüür duplikaat millennium skanner sabloon massaaz professor sovetlik variant kontseptsioon ,,Aa" teos, dokmnt, sari, rubriik, sort |AA koht, ehitis, osariik

Eesti keel → Eesti keele suuline ja...
23 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Prantsuse köök

salatid, marineeritud kala, täidetud aedvili vms, tavaliselt 3–4 liiki. Sageli antakse lauale igale inimesele eraldi asetatud toidurühmakesena. • Munatoit – omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. • Kalatoit – väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vms. • Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. • Aedviljatoit (légume) – soojad herned, aedoad, lillkapsas, artisokk. Võib olla üleküpsetatud (gratin). • Salat (season) – enamasti lehtsalat, mille liike kasvatatakse palju. Kastmeks enamasti oliivõli sidrunimahlaga. • Juust (inglise toidusedelis antakse see pärast magustoitu). • Magustoit (entremets) – tort, kook, puding, suflee või vorm. • Puuvili (dessert) – kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. • Kohv Millest koosneb lõunasöök • Puljong – (consommé) või püreesupp (potage) lisanditega. • Kala – keedetult või praetult, kartulite ja sobiva kastmega.

Toit → Rahvusköögid
8 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Toidlustusettevõtteid võrdlev analüüs

Toidlustusettevõtteid võrdlev analüüs KK13 – KE1 Angeelika Sooba Kairit Velt Kohad mida külastasime ● Tommi grill ● Pirosmani restoran Tommi grill ● Kellele? - Igale vanusegrupile, lihasõpradele ● Mida? - Lihatoidud, salat, alkohol ● Kuidas? - Avararus, mugav asukoht, romantiline inerjöör ● Miks? - Kasumi teenimiseks Pirosmani restoran ● Kellele? - Lihasõbrad, pered, kõik vanusegrupid ● Mida? - gruusia köök, liha, salat, vein ● Kuidas? - Hubasus, gruusiapärasus – toidus, teeninduses, muusikas ● Miks? - Kasumi teenimine, parimate gruusia roogade pakkumine Tommi grill vs Pirosmani ● Mugav asukoht ●

Toit → Toiduohutus
10 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga.

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Essen und Trinken

die Butter, - või die Wurst, - vorst der Käse, - juust der Schinken, - sink der Quark, - kohupiim die Marmelade, - n moos das Ei, - er muna das Rührei, - er munapuder ein gekochtes, gebratenes, rohes, faules Ei keedu- ,prae- , toores- , mädamuna der Fisch, - e kala das Fleisch liha das Schweinefleisch, das Rindfleisch sealiha, veiseliha das Rindersteak, - s veiselihapraad das Kotelett, - e kotlett die Bulette, - n frikadell das Hähnchen, - kanaliha die Knödel, - n jahuklimp der Salat, - e salat die Suppe, - n supp der Braten, - praad der Nachtisch, - e = die Nachspeise, - n = das Dessert, - s magustoit der Hamburger, - hamburger die Pizza, - s = Pizzen pitsa das Eis jäätis der Pilz, - e seen die Beere, - n mari der Brei, - n puder der Grieß manna die Haferflocken kaerahelbed die Grütze, - n tangud die Buchweizengrütze, - n tatar das Mehl jahu die Zutaten die Zutat, - en koostisosa der Salz, - e sool der Zucker suhkur der Pfeffer pipar der Essig äädikas der Senf sinep

Keeled → Saksa keel
1 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Lollo rosso

Toiteväärtus: Kiudainerikas, sisaldab K- ja C-vitamiini Ta sisaldab karotiini, vitamiine B1,B2,B6,C,PP,P,E,K, Retseptid Fetasalat 200 g Grüne Fee Lollo Rosso salatit 1 karp kirsstomateid või 4 väiksemat tomatit 0,5 tk Grüne Fee kurki 1 dl musti kivideta oliive 1 purk õlis säilitatud fetajuustu 1 pisike sibul KASTE: 1 sl õunaäädikat või 1,5 sl sidrunimahla näputäis purustatud musta pipart 3 sl fetajuustu säilitusõli 1 noaga peenestatud küüslauguküüs Rebi kätega salat tükkideks ja puista vaagnale. Lõika kurk juustuhöövliga õhukesteks laastudeks ja keera need rullideks. Lõika kirsstomatid pooleks, suuremad tomatid sektoriteks. Nõruta juust õlist kuivaks, säilita õli. Poolita sibul pikuti ja lõika õhukesteks poolrõngasteks. Sea kõik toiduained kenasti salatilehtede peale. Klopi kastmeained läbi ja nirista tihedate siksakkidena salati peale, serveeri kohe. Retseptid Basiiliku- krevetisalat 200 g kooritud krevette 0,5 tk Grüne Fee kurki

Toit → Toiduaine õpetus
2 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

Kahekäiguline menüü kooliõpilastele. I käik Pearoog. Keedetud kartul, kaste, ananassi-porgandi salat, piim, mahl. II käik Järelroog. Karamellkissell moosiga. *** I käik Pearoog. Frikadelli supp. II käik Järelroog. Mannavaht piimaga. *** I käik Pearoog. Makaronid vorstiga, mahl, piim. II käik. Järelroog. Puuvili (õun, pirn) *** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Prantsuse köök

aedvili vm., tavaliselt 3­4 liiki. Sageli antakse lauale igale inimesele eraldi asetatud toidurühmakesena. * Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. * Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vm. * Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. * Aedviljatoit (légume) ­ soojad herned, aedoad, lillkapsas, artisokk. Võib olla üleküpsetatud (gratin). * Salat (season) ­ enamasti lehtsalat, mille liike kasvatatakse palju. Kastmeks enamasti oliivõli sidrunimahlaga. * Juust (inglise toidusedelis antakse see pärast magustoitu). * Magustoit (entremets) ­ tort, kook, puding, suflee või vorm. * Puuvili (dessert) ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. * Kohv Lõunasöögil on välja kujunend järgmine toidusedel: * Puljong (consommé) või püreesupp (potage) lisanditega.

Toit → Kodundus ja etikett
31 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

................................................................. 9 TÖÖPLAAN..................................................................................................................................10 SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID...............................................11 LAUAKATE SKEEM................................................................................................................... 12 Menüü Eelroog Pikantne salat toorjuustuga (kartul ,tomatid ,kaalikas ,peet) Pearoog Paneeritud kanafilee ( poarmesani juust ,kreeka pähkel, riivsai ,kanafilee ,karrikaste ,porgand) Järelroog Riivsai maasikavahukoorega (vormisairõõskoor ,maasikad ,melissileht ,jõhvikad) MENÜÜ PÕHJENDUS

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Poola Köök

Bigose sisse käib värsket ja hapukapsast, praetud vorsti, karbonaadi, rinnatükk, sinki, sealiha, ulukiliha, kanaliha, lambaliha, seeni, sibulat, tomateid, võid, haput ploomimoosi ning punast veini ja konjakit. Seda rooga keedetakse kolm päeva, korraga neli tundi päevas ning iga keedukorra järel toit külmutatakse või pannakse külmikusse. Külmas bigos valmib, pehmeneb ning muutub sitkeks ja aromaatseks. Poola rahvustoitudeks on: Puuvilja salat, meloni salat, datlikook, bigos ning täidetud kurgid. Datlikoogi koostis ja maitseained: munavalge 6tk, tuhksuhkur 2kl, datlid 250g, mandlid 250g, sokolaad 250g, riivsaia, võid ning sidrunimahla või ruumi. Täidetud kurkide koostis: suur kurk 2tk, keedumuna 2tk, redis 20g, hapukoor 4 sl, tilli 1sl, lehtsalatit 100g, soola ning petersellileht.

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad. Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. Aedviljatoit Salat­ enamasti lehtsalat. Juust Magustoit­ tort, kook, puding. Puuvili ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. Kohv tavad Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist, kohvist. Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala, liha või aedviljaroog, salat, juustuvalik, puuviljad ja koogid, lõpetuseks on espresso kohvi. Õhtul süüakse puljongit või suppi, ühepajatoitu ja valget leiba. Pidulikku õhtusööki alustatakse aperitiiviga. Tuntumad toidud NIZZA SALAT crème brûlée Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Prantslased ( slaidid )

Prantslased Evely Aim Maarja Loikonen K109 Prantsusmaa Riigi keel: prantsuse keel Pealinn: Pariis Pindala: 547 030 km² Rahvaarv(2007): 64 102 000 Rahaühik: euro (enne 1999. aastat Prantsuse frank) Lipp: kasutusel alates 14. juulist 1790, ning see koosneb kuninga värvist (valge) ja Pariisi värvidest (sinine ja punane). Naaberriigid: Belgia, Luksemburg, Saksamaa, Sveits, Monaco, Itaalia, Andorra ja Hispaania Köök Ülemaailmse kuulsuse saavutanud oma tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. Kasvatatakse ja aretatakse parima kvaliteediga aedviljasorte, oliivipuid ja seeni ­ sampinjonikasvatus on väga levinud. Toite valmistatakse nii, et toiduainete algsed omadused ja toiteväärtus maksimaalselt säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Äärmiselt mitmekesine kastmete koostis. Kastmete arv ületab üle 300. Soojade toitude jaoks vaagna...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Klienditeeninduse praktika aruanne.

õhuniiskus, ventilatsiooni puudulikkus. Kuna puututakse kokku paljude inimestega, on oht piisknakkuse teel nakatuda viirushaigustesse. MENÜÜ TUTVUSTUS 5 SUUPISTED/EELROAD Küüslaugu leivad Pelmeenid kastmega (praetud) Friikartulid ketsupiga Juustukangid Marineeritud kurk Omlett singiga Pannkook kanaga Pannkook krevettidega SALATID Kodujuustu-lõhe salat Singi pastasalat Kanasalat Caesari saalt kanaga Caesari salat lõhega Krevetisalat Värske salat SUPID Kana-klimbisupp Juurviljasupp Lõhesupp Sampinjoni-kreemsupp Spargli-kreemsupp PRAED 6 Kõrtsipraad (praeliha, muna, praesibul, küüslaugu kartul, salat) Praetud haugifilee valge veini kastmes Koorene lõhefilee Koorene veisefilee Sealiha ananassi ja sinihallitusjuustuga Sea sisefilee majoneesi-brändikastmes

Majandus → Klienditeenindus
53 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Prantsusmaa etikett

Eine ajal söödakse: · Väikeseid külmi eelroogi või suupisteid ­ võileivakesed, salatid,täidetud aedvili vm.. Sageli antakse lauale igale inimesele eraldi asetatud toidurühmakesena. · Munatoite ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. · Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vm. · Soe või külm lihatoit vastava kastmega. · Aedviljatoit ­ soojad herned, aedoad, lillkapsas. · Salat ­ enamasti lehtsalat. Kastmeks enamasti oliivõli sidrunimahlaga. · Juust · Magustoit ­ tort, kook, puding või vorm. · Puuvili ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. · Kohv Lõunasöögil on välja kujunend järgmine toidusedel: · Puljong või püreesupp lisanditega. · Kala keedetult või praetult, kartulite ja sobiva kastmega. · Liha ­ enamasti suurem praad või lind aedvilja ja kastmega.

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
36
pdf

Pulma esitlus

kell 18.00-01.00. (Pildil Cantervilla mõisa peahoone) Tallihoone rent Tallihoone rendihind 640€ Tallihoone saalis on atraktiivsed mängulised tegevused: Labürint, piljard, õuhoki, lasermäng ja kostüümide tuba.Avatud on ka mudilaste ala: Pallimeri, ronimisala, TV-multikad ja mänguasjad Pulmamenüü Pulmamenüü hind sõltub inimeste hulgast, kutsutud on 55 inimest. Külmad söögid/ Salatid ● Kartulisalat ● Rosolje ● Riisi-Tuunikala salat ● Singi-Hiinakapsa salat ● Toorsalat Kalaroad ● Kala punases marinaadis ● Kala taignas, külma tatari kastmega ● Heeringas hapukoorega Suupisted ● Tortillad (singi, lõhe, suitsukana, suitsukala täidisega) ● Singirullid juustutäidisega ● Täidetud tomatid (tursamaksa, seenesalatiga, toorjuustukreemiga) ● Rulaad sealihast Pulmatort Kaal 15 kg Summa 199.9€ Kõikidele külalistele ettenähtud soe söök Mõisahärra kõhutäis (pikitud sealiha porgandi ja

Inimeseõpetus → Perekonnaõpetus
1 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

kuni tekib teraline konsistents ja jahusegu värvus muutub kollakaks. Jahusegul lastakse jahtuda ja sellele lisatakse pidevalt segades puljong. Kaste kuumutatakse liigutades keemiseni, keedetakse tasasel tulel 30 minutit, sageli segades. Valmis kaste kurnatakse ja maitsestatakse lõplikult. Toorsalat Toorsalatiks valisime punase kapsa-majoneesi salati. Valmistajaks on Karl Täht. TOIDU NIMETUS Punase kapsa salat portsjoni kaal g 50 valmistatavaid portsjoneid kokku 70 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind km- ta Ühiku Retsepti Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto hind hind

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Soolenakkusi põhjustavad toiduained

Varasemate koli-nakkuse haiguspuhangute korral levisid haigustekitajad ebapiisavalt termiliselt töödeldud veise- ja muu lihaga, pastöriseerimata piimaga, erinevate värskete köögiviljadega (nt kurk, kapsas, spinat ja salat), pastöriseerimata õunamahla ja juustuga. Kuidas vältida haigestumist? Saksamaal E. coli haiguspuhangu käigus andis Saksamaa Valitsus soovituse võimalikult vältida kahjustatud piirkonnas selliste värskete köögiviljade tarbimist nagu kurgid, tomatid ja salat kuni puhangu põhjuse kindlaks tegemiseni. Vaatamata paljudele kasutusel olevatele meetmete võivad tarbijad olla ohustatud haigustekitaja suhtes saastatud toidu kaudu, eriti värskete või mittepiisavalt kuumutatud toiduainete kaudu, mis võib omakorda põhjustada haiguspuhangute teket. Siiski on olemas teatud lihtsad ettevaatusabinõud, mille kasutamisel saab vähendada haigestumise riski kokkupuutel potentsiaalselt saastunud toiduainete, haige looma või inimesega.

Bioloogia → Bioloogia
7 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 1 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................................................................... 3 Sissejuhatus..................................................................................................................................... 3 1 3 päeva menüü..............................................................................................................................4 1.1 Lühike menüü.........................................................................................................................4 1.2 Pikk ...

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ülesanded (koos lahendustega)

juhul 285-185=100kr tulu tk, puhas müügitulu kokku 100* 10 000= 1 000 000kr) 1 000 000+ 150 000= 1 150 000 müügitulu nüüd 1 150 000- 750 000(püsikulud)= 400 000kr kasum Jah, tasub toota. Ülesanne 2. Hamburgerikioski saab rentida 3500 kr eest kuus (kogu inventar on rendileandja poolt). Muud vajalikud teenused (elekter, vesi, kommunikatsioon) maksavad planeeritavalt mitte rohkem, kui 2,5 kr hamburgeri kohta. Burgerid ostetakse sisse hinnaga 3,5 krooni tükk. Pihv, salat, juust, kaste ja paberkott lähevad maksma 4,5 kr hamburgeri kohta. Kummagi müüja palgaks on arvestatud 4000 kr kuus (koos maksudega). Kiosk töötab 20 päeva kuus ja 8 tundi päevas. Hamburgeri müügihind on 16,25 krooni. Mitu hamburgerit tuleks tunnis keskmiselt müüa, et vältida kahjumit? (eeldame lihtsustatult, et kiosk müüb ainult üht toodet. Püsikulud 3500 rent 4000*2= 8000 palgad Püsikulud kokku 8000+ 3500= 11 500

Majandus → Ettevõtlus
532 allalaadimist
thumbnail
3
docx

7 päeva toitumise analüüs

leivaviil- 51.9 kcal Õhtusöök toimus kell 17.00 Marineeritud kurgid ­ 9 kcal Kanaliha- 496 kcal friikartulid -355 kcal Apelsinimahl ­ 97.5 kcal Kokku: 1778.5 kcal 5.päev ­ Hommikusöök toimus kell 7.15 Neljaviljahelbepuder - 800 kcal piim ­ 130 kcal Lõunasöök toimus kell 12.40 Kartuli-juustuvorm ­ 307.5 Apelsinimahl ­ 97.5 kcal Õhtusöök toimus kell 17.00 Hakkliha pitsa ­ 575.5 Apelsinimahl ­ 97.5 Kokku : 2008 kcal 6.päev ­ Hommikusöök toimus kell 12.30 Riisi-tuunikala salat ­ 522.5 kcal Ananassimahl ­ 97.5 kcal Lõunasöök toimus kell 16.00 Kartuli-vorsti salat ­748kcal Õunamahl ­ 93 kcal Õhtusöök toimus kell 19.00 Hakkliha lasanje ­ 403.8 kcal Piim -130 kcal Kokku : 1994.8 7. päev - Hommikusöök toimus kell 13.00 Ahjuõuna jogurt- 90 kcal Lõunasöök toimus kell 16.00 2 Juustu-Vorsti võileib ­ 257 kcal Õhtusöök toimus kell 18.30 Kartul ­ 229 kcal pihvid ­ 214 kcal majonees- 281.1 kcal Õunamahl- 93 kcal Kokku : 1164.1 kcal Oode :

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
80 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Kaubandus Test

Test VI 1. Milline kala on müügil fileena - angerjas - lest - tursk 2. Milline neist on emulgaator - askorbiinhape - letsitiin - nitrit 3. Filotaigen on - hästi magus - hästi õhuke - rasvainerikas 4. Milline on kõige kallim maitseaine - safran - kurkum - ingver 5. Milline leib on kõige vähem happeline? - peenleib - must leib - vormileib 6. Milline neist on energiajook - Red Bull - Isostar - Arctic 7. Milline neist on krõmpsuv salat - jääsalat - bataavia salat - paksoi 8. Milline on happeline vahend - pH 0 ­ 5,9 - pH 6 ­ 8 - pH 8 ­ 10 9. Sõna ,,soodusmüük", ,,allahindlus" kasutatakse: ­ kui kaupu on tavalisest rohkem seisma jäänud ­ kui allahinnatud kaup on pidevalt müügil ­ kui müüdava kauba hind on tunduvalt madalam tavalisest hinnast 10. Aerosoolid - kahjustavad keskkonda - ei kahjusta keskkonda - kahjustavad vaid deodorandid 11. Millise jahu liik on spelta? - nisujahu - rukkijahu - riisijahu 12. Mis on märgi nimi?

Majandus → Kaubandus
19 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Köögiviljalisandid

1/2 klaasi riivsaia. Reguleerida tainast riivsaiaga, see peab olema pehme, kuid vormitav. Vormida pöidlapikkused silindrid, veeretada riivsaias või enne klopitud munavalges ja seejärel riivsaias. Praadida rohkes tulises õlis kuldkollaseks Sobib väga hästi praeliha kõrvale! Marleen Alle K-12A .11.2012 Pärnumaa Kutsehariduskeskus Tomati ­ kurgisalat Klassikaline eestipärane salat, mis sobib mitmesuguste roogade lisandiks. Hapukoorekastme kogus sõltub sellest, kui hapukoorene salat Sulle meeldib. Kogus : neljale Koostis: 200 g tomatit g värsket kurki g sibulapealseid värsket tilli Hapukoorekaste: - 2 dl hapukoort soola suhkrut musta pipart Valmistamine: Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki sibulapealsed ja till. Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.

Toit → Toiduvalmistamine
11 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

hommikust korralikult süüa ning õhtusöök piirdub kerge einega, niisiis jääb põhirõhk lõunale. Pakuksin seda menüüd sügis-talvisel perioodil, sest ilmad on siis sombused ja külmad ning inimene vajab palju energiat. Minu menüü sobib rohkem meesterahvale, sest nende päevane kalorsuse vajadus on suurem kui naistel. Eelroaks pakun koorest Bostoni salatist valmistatud suppi, mille serveerin krõbetaks praetud peekonikrutoonidega. Bostoni salat muudab supi väga maitsvaks ja annab talle imeilusa rohelise värvi. Pearoaks valisin sea välisfilee. Kuna olles ise mees pean tõeliselt lugu heast Eesti sealihast. Mahlasust annab lihale, mozzarella juustu ja värske basiilikuga. Seejärel paneerin liha riivsaias, mis muudab liha välimuse ilusaks ja maitse krõbedaks. Lihale pakun juurde kõrvitsast valmistatud vormi, mis sobib suurepäraselt selle roa juurde.

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Valgurikkad dieedid

Kohv, mida on «valgendatud» 0,5% rasvasisaldusega piimaga Kohvi võib asendada ka klaasitäie teega. Maitsvamaks tegemiseks kasutage väikestes kogustes magustusainet või fruktoosi. Üks rasvavaba kohuke või ükskõik milline väikese rasvasisaldusega jogurt Lõunasöök: 10 minutit enne söömist ­ klaasitäis toatemperatuuril vett. Edasi valige üks variantidest: Uhhaa kahe õhukese rukki või täisteraleiva viiluga, kahest tomatist salat, kolme kuivatatud puuviljaga tee, mandariin. kala (150 g), mida on aurutatud või ilma rasvata grillitud. Suvalised lisandid ülaltoodud variantidest. Või 100 g soola ja õlita grillitud või praetud vasikaliha + keedetud metsik riis + toorsalat kurgist ja lehesalatist. Riisile võib lisada sojakastet. Ei mingit soola! Lisada võib natuke pipart. Õhtusöök: Klaasitäis toatemperatuuril vett (ärge unustage!). Ükskõik milline variant:

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Viljavaheldus

Viljavaheldus Nimetus Sobivad Mittesobivad Kapsas Kartul Kaalikas Porgand Maasikas Raps Kaalikas Porrulauk Kartul Sibul Kurk Seller Salat Kapsas Redis Redis Pipar Peet Peet Kapsas Kartul Hernes Teraviljad Porgand Uba Ristik Oder Mais Nisu Kartul

Põllumajandus → Põllumajandus
14 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Sõnad1

hästi tomat korter salat aeglane kiire vesi inimesed lumi näljane võti aru saama mägi vihm teadma külm õli magus teine ülsanne nagi kapp köök koridor vastas diiavan elutuba telekas ülemisel korrusel pliit vasakul kardinad tugitool kummut söögituba riietekapp magamistuba peegel toalill paremal külmkapp all korrusel vaip kraanikauss

Keeled → Inglise keel
18 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

1. Menüü Soolased suupisted Suitsulõhe patee lõhemarjaga küpsisel Kilu vutimunaga mustaleiva kolmnurgal Peekonisse keeratud kuivatatud mustploom (tikuga) Kanarulaad kuivatatud aprikoosiga (tikuga) Suitsujuustukreem värskekurgi viiluga volovanis Fetajuustu rull peediga rukki-ciabatta lehvikultaigna Ingveri-mee marinaadis grillitud kana , mandarini majonesi salat muretaigna korvikeses Singi salat oa ja porruga muretaigna korvikeses Magusad suupisted Shokolaadi trüfel Punasesõstra toorjuustu koogi amps Viinamarjad (eelnevalt 6-8 marjakaupa kobarateks lõigatud) Joogid Maitsevesi rosmariini ja laimiga (veini pokaalis) Kohvi, koor, suhkur Roheline tee 2. Ruumi ettevalmistuseks Teenindaja 2 tk Abilaud nõude ajutiseks asetamiseks või kasutatud nõude paigutamiseks.2 tk Frusett laud 2 tk

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Puu-ja köögiviljad

Puu- ja köögiviljade säilitamine - mõjub kvaliteedile ja maitsele - halvad tingimused soodustavad riknemist - säilitamises arvestada järgmiste teguritega: temperatuur, niiskus, etüleeni eritumine, valgus, aroom - viljad jagada temperatuuri järgi 3 rühma - viljad jagada etüleeni tootvateks ja etüleenikartlikeks - jälgida, et laoruumis ei oleks tuuletõmmet Temperatuur ­ mida kauem säilitada, seda täpsem temperatuur · +1...+5 kraadi ­ salat, kapsas, porgand, peet, seller, roheline sibul, till, kartul. Õun, ploom, aprikoos, nektariin, virsik, tsitrused, pirn, granaatõun · +10...+15 kraadi ­ melon, kõrvits, kurk, tomat, paprika. Ananass, avokaado, mango, grip · +17 +18 kraadi ­ banaan, annoona Võimalusel hoida eraldi külmikutes, selle puudumisel mitte külmakartlikud viljad panna +5...+7 kraadi, teised jätta välja. Külmakartlikele on liigne külm halvem kui soe

Toit → Toitumisõpetus
63 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

3 2. TEHNOLOOGILISED KAARDID JA HINNAKALKULATSIOONID 2.1 Eelroog: Mee-ja sinepimaitseline lõhe salatipadjal portsjoni 0,150 kaal valmistatavaid portsjoneid Kokku 2 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 20 Radicchio salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 15,00 kr 0,57 kr 20 Frisee salat kg 0,019 0,015 0,038 0,030 48,00 kr 1,82 kr 10 Virsik kg 0,017 0,015 0,033 0,030 15,00 kr 0,50 kr 12 Õun kg 0,017 0,015 0,034 0,030 15,00 kr 0,51 kr 1 Oliiviõli kg 0,005 0,005 0,010 0,010 53,40 kr 0,53 kr

Toit → Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Menüü toitumine

Pähklid (metsapähklid/mandlid/kreeka pähklid) 16 8 tk Tomat söö palju tahad Täisteratortilla 52 2tk 2.variant Omlett puuviljaga Seemneleib 70 2 viilu Kanamuna 80 2 muna Pirn või õun 75 1 väiksem Värske salat söö palju tahad 3.variant Kaerahelbepuder singileivaga Kaerahelbed kuivainena (piimaga puder, 8 spl) 32 3 spl Metsapähklid/mandlid/kreeka pähklid 15 7 tk Sink 20 2 viilu Piim 2.5% (kaerahelbe pudru keetmiseks) 150 pool tassi Seemneleib 15 pool viilu 4

Toit → Toit ja toitumine
34 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun