Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"suupisted" - 127 õppematerjali

suupisted – Suupistevõileivad, salatikorvikesed, erinevad juusturoad
thumbnail
2
odt

Külmad suupisted

Külmad suupisted 1. Kuidas liigitatakse külmi suupisteid? Külmi suupisteid võib liigitada nende valmimiseks kasutatava toorainejärgi: suupisteid lihast, suupisted kalast, suupisted köögiviljadest, suupisted seentest, suupisted juustust, suupisted munadest jne. 2.Kuidas valmistatakse lihasülti? Süldimaterjal asetatakse eelmisel päeval külma veega või kupatatakse enne süldi keetmist. Ettevalmistatud subprotuktid asetatakse külma veega keema. 1kg süldimaterjali kohta võetakse1-1,5 l vett. Liha pannakse keema veidi hiljem, 45 minuti peale keetmise algust. Sült kuumutatakse kiiresti keemiseni ja vaht korjatakse hoolikalt. Edasi keedetakse tasasel keemisel, liigne rasv eemaldatakse

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

HIINA KÖÖK

Riisi ja nisu kasutatakse aurutatud leibade ja klimpide valmistamiseks Eelistatud on pikateraline riis Nisust valmistatakse nuudleid Nisu ja riisi ei sööda kunagi samal söögikorral Rasvained Tavalisemad on maapähkliõli, maisiõli, sojaõli ja rapsiõli Ei kasutata võid Seesamiseemneõli kasutatakse väikestes kogustes põhiliselt maitsestamiseks, eriti köögiviljaroogade puhul Maiustused, magusained ja suupisted Magusroad ei ole Hiinas moes, söögikorra lõpetab kohustuslik tee Teed juuakse magustamata Järelroogadeks on värsked või säilitatud puuviljad, vahel kerges aniisi või nelgiga maitsestatud siirupis Tuntumad rahvustoidud Pääsupesasupp materjaliks kasutatakse pääsukeste süljega kokku kleebitud meriadru Pekingi part Kevadrullid Magushapu sealiha Aurutatud riis lisanditega PEKINGI PART Click to edit Master text styles Second level

Toit → Toitlustus
18 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Sissejuhatus baaritöösse

Baaride tüübid: 1)kokteili baar ehk lounge- süüa ei pakuta, või midagi väikest, lai valik segu ja alkohoolseid jooke samamoodi mahlasid ja puuvilju kokteilide tegemiseks. Ajaveetmise koht, diivanid jne 2)laevabaar- keelte oskus, teenuse kvaliteet peab olema kõrge, tuleb meeles pidada klientide nimesid 3)Lobby baar- hotellis, asuvad hotelliukse juures, peab saama kätte võimaikult palju infot, barmen peab teadma, väike valik klassikalisi jooke, müned kerged suupisted 4)päevane avalik baar- korralik lõuna, samas saab ka juua, toitude valik ei ole väga suur, 5)Pubi ehk õllebaar- õlu tähtsusel nr 1, saadaval vaadi ja ka pudeli õlu, toidud suunatud jookide kõrvale, nädalalõpus on elav muusika. 6)ööklubi ehk diskobaar ­ öine töö, vali muusika, virvendav valgustus, kiire teenistus 7)Kohvibaar- kohviga seotud jooke, tükk kooki, 8)Veinibaar- suur veinivalik, tellida ka klaasiga, mitte ainult pudeliga, kokteile ei valmistata,

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

................6 5. KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................7 Tabel SÖÖGINÕU VÕI ­RIISTA NIMETUS KASUTUSOTSTARVE Suur taldrik ehk praetaldrik Praed, eelroasalatid. Siia võid kirjutada ka konkreetseid roogi- näiteks praetud kanafilee sooja aedvilja ananassikastmega Keskmine taldrik ehk külmtoidutaldrik Salatid , külmad suupisted, köögiviljaroad, pudrud, munaroad, kalasuupisted, liharoad Väike taldrik ehk leivataldrik Leiva, salati, saiakeste, kookide ja tordi söömiseks ning joogikannude ja portsjonnõude alustaldrikuks, magustoidud, puuviljad, marjad, tikuvõileivad, juust

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

ja informeeriv koosolek. Asukohaks on peakontorile kuuluv koosolekute ruum mis on ühenduses suurema kinnise terassiga millel korraldatakse koosoleku pausi ajal fursettlaua kergem lõuna. Osavõtiaid 20 3 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 1. Menüü Soolased suupisted Suitsulõhe patee lõhemarjaga küpsisel Kilu vutimunaga mustaleiva kolmnurgal Peekonisse keeratud kuivatatud mustploom (tikuga) Kanarulaad kuivatatud aprikoosiga (tikuga) Suitsujuustukreem värskekurgi viiluga volovanis Fetajuustu rull peediga rukki-ciabatta lehvikultaigna Ingveri-mee marinaadis grillitud kana , mandarini majonesi salat muretaigna korvikeses Singi salat oa ja porruga muretaigna korvikeses

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

*Jooke valatakse paremalt poolt. *Taldrikud koristatakse paremalt poolt. Laua koristamine *Toidukordade vahel jäetakse lauale vähemalt vee klaas. *Toidukorra lõppedes · Nuga ja kahvel kella 5 asendisse *Söömise lõpetamisel · Salvrätt kergelt kokkupanduna taldrikust vasakule. Avec ­ kutsel on see kirjas, pakutakse midagi kohvi kõrvale. Roogade sobivus alkohoolsete jookidega Roa nimetus Joogi nimetus Klaas temper. Külmad suupisted Viin, nastroika Viina kl. 4-5 kraadi (terava maits.) Külmad maheda maits. Kanged veinid Madeira klaas 13-15 Suupisted kraadi Külmad kalasuupisted Valge kuiv vein Valge veini kl. 8-10 kraadi Külmad lihast suupisted Punane vein Punase veini kl. 10-12 kraadi

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kuidas teha menüüsid

*** I käik Pearoog. Pilaff, piim, mahl. II käik. Järelroog. Kohuke, puuvili. Kolmekäiguline menüü firma külalistele. I käik Eelroog Soojad võileivad. II käik Pearoog. Kartulipuder, valge kaste, värskekapsa-kurgi salat, piim, mahl. III käik Järelroog. Kook, kohv, tee. *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog. Keedu kartul, hakkliha kaste, apelsiniporgandisalat, piim, mahl. III käik Järelroog. Apelsini jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik Pearoog. Riis, grillitud kalaga III käik Järelroog. Jäätis. Kolmekäiguline lõunamenüü turismigrupile. I käik Eelroog. Suupisted munast. II käik Pearoog. Prae kartul, tomati,kurgi-koorekaste, piim, mahl. III käik Järelroog. Puuvili. (apelsin, pirn) *** I käik Eelroog. Püreesupp. II käik Pearoog Keedu kartul, heeringas, kaste, piim, mahl. III käik. Järelroog. Maasika jogurtitarretis. *** I käik Eelroog. Külmad suupisted kalast. II käik. Pearoog.

Toit → Toitumisõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga. • Läbiviimise aeg 14.00-18.00 vahel • Lauakujud: □; ○; erikujuline • Lauale asetatakse: – Toidunõud – Joogiklaasid – Söögiriistad – Suupisted – Joogid • Laud paigutatakse ruumi keskele või seina äärde nii, et külalistel oleks sellele vaba juurdepääs • Laua kõrgus 0,85m • Laud kaetakse põrandani ulatuva linaga • Lauakaunistused on rikkalikumad ja mõõtmetelt suuremad kui tavalise söögilaua katmisel • Kohvi- ja teelaual kasutatakse sageli küünlaid • Lauanõude asetamise järjekord – Klaasid – gruppidena – Kohvi- või teetassid koos alustasside ja lusikatega, asetus komplektina

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Selvelaud

Selvelauad Janne-Lii Varik Maria Torop Greete-Liis Põder Helena Levõh 9.b Mis on selvelaud? Üldiselt võiks selvelaudadeks nimetada selliseid laudu, mille juures külalised ei istu ning teenindavad end ise. Suupisted ja joogid võivad olla laudadel, neid võivad teenindajad pakkuda ka kandikutelt või baarist. Söömine võib toimuda nii istudes kui ka seistes. Enam levinud selvelauad on: Fursettlaud Rootsi laud Puuviljalaud Juustulaud Kokteililaud Eeljoogilaud Tervitusjoogilaud Mis on Rootsi laud? Tänu ratsionaalsusele ja käepärasusele Rootsi laud on levinud kõikjale, ning eriti populaarseks saanud hotellides ja laevades nii hommiku kui

Toit → Toitlustus
6 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

30 ­ 14.45. Samal ajal jagavad kelnerid sooje suupisteid. Kloun Zonglöörib 3 ja 4 palliga , Zonglöörib 3 klotsiga, (samas antakse ka publikule proovida) , Maal (kunstiline klounaad, kus kasutatakse samuti publiku abi Mustkunst ( Torust rätikute ja lintide väljatõmbamine, rätikutega zonglöörimine ja muud mustkunsti trikid ja samuti publiku kaasamine mustkunsti). Üleüldist üritus juhib õhtujuht Maimu Karm . MENÜÜ: Külmad suupisted: · Canape' lõhemarjaga · Lehttaigna suupiste õrnsoolaforelli ja vutimunaga · Eklääripallike mereahvena musseega · Kravatud veisefilee küüslauguleival · Seabalõki meloni varras · Kalkunirind apelsiniga · Minikorvike kana-puuvilja salatiga · Kirsstomat quacomole täidisega · Minipirukas austerserviku täidisega Soojad suupisted : (neid jagab kelner kandikult ) Forelli Cevice (laimimahla ja tilliga marineeritud forellikuubikud klaaspitsis)

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toitude serveerimine

ka väga luksuslikke nõusid Kandikul või kärul Kasutatakse hotellide toateeninduses, fursett ja kokteilvastuvõtul, konverentsitoitlustusel jne. Hea kasutada toitude transportimisel Kasut.toidu serveerimiseks muude võimaluste puudumisel Saab pakkuda kiiresti nt.sooje suupisteid Serveerimise segaviis Vaagna- ja taldrikuteeninduse kombineerimine Taldrikuteenindus kombineeritud koduse stiiliga(külm toit laual, taldrikuga tuuakse soojad toidud) Fursettvastuvõtt- külmad suupisted ühel suurel laual, kuumad suupisted ja kohv kandikutel Salati ja desserdi buffet restoranides

Turism → Restoraniteenindus
81 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

· Grupimenüüd · Peo- ja perelaua menüüd · Dieetmenüüd ja eritoiduvaliku menüüd (nt. Vegetaarsed) Toidukorrad ja menüü koostamine erinevatele kliendirühmadele Toidukorrad on järgmised: · Hommikusöök · Hiline hommikusöök või varane lõunasöök · Lõunaoode · Lõunasöök · Õhtuoode · Õhtusöök · Hiline õhtusöök Hommikusöögi menüüd on tavaliselt külmad ja kuumad joogid, külmad ja soojad suupisted ning küpsetised. Hilise hommikusöögi menüüsse võetakse tavaliselt külmad ja kuumad joogid, külmad ja soojad suupisted, magustoidud ning küpsetised. Ooteid pakutakse hommiku- ja lõunasöögi või lõuna- võõi õhtusöögi vahel, eesmärgiks on peamiselt vähendada näljatunnet enne põhitoidukorda. Oodete menüüsse võetakse tavaliselt külmad joogid, külmad või soojad suupisted ja küpsetised. Lõunasöögi menüüsse võetakse tavaliselt eelroad, pearoad, järelroad

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
10
docx

SANATOORIUM TERVIS HINNAPAKKUMINE

Rühmamenüü 2 · Hiinakapsa-tomatisalat, peedisalat, marineeritud ahjulõhe, riis, kartul, pannkook moosiga, leib, sai, või, kannuvesi, kohv Rühmamenüü 1 · Köögivilja püreesupp, pasta bolognese, kook, leib, sai, või, kannuvesi, kohv Eesti toidu menüü · Seajalad tarrendis, seapraad,hapukapsa ja koorega küpsetatud kartulitega, küpsetatud ahjuõunad vaniljekastmega, põltsamaa vein ja viru valge viin Suupisted · Singirullid, täidetud munad, kuumsuitsu lõhe röstitud ciabattal, kala taignas, arbuusi-juustu suupisted, viinamarjad sinihallitusjuustuga Piknikukorv · Croissantid sinihallitusjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega, tortillarull, juustuvalik, puuviljavalik, kirsimuffinid, Vichy vesi 2 pdl AJAKAVA Lisa 2 AEG TEGEVUS TOIMUMISPAIK 11.06 10

Majandus → Konverentsiteenused
60 allalaadimist
thumbnail
36
pdf

Pulma esitlus

Kunginglik piknik Varbolas Sõit kalessiga, mille ette on rakendatud kaks valget hobust, algab Varbola linnuse juurest. Sõidame mööda metsateid (ca 4km) teisele poole metsaserva, kus ootab meid ees uhke vana küün ning mitmekäiguline piknik-pidusöök. Kui linnulaul kuulatud ja pidusöök maitstud kappame tagasi linnamäele.Kestvus ca 3 h Maksumus: 300 € ● Tallihoone 640€ ● Salatid 252,5€ ● Kalaroad 94,6 € Eelarve ● Suupisted 228,8€ ● Pearoog 387,7€ ● Tort 199,9 € ● Registreerimine 30€ ● Sõrmused 110€ ● Kleit/Kingad 567€/ 35,9€ ● Mehe rõivad 151 € ● Vankrisõit 300€ EELARVE KOKKU 2997,4€ Kasutatud allikad ● http://domire.ee/teenuste-hinnakiri/ ● http://cantervilla.ee/moisast/kulastusinfo/ ● http://parl.ee/ ● http://pulmablogi.blogspot.com

Inimeseõpetus → Perekonnaõpetus
1 allalaadimist
thumbnail
11
ppt

Buffetlaud

Buffet ­ laua menüüs võivad olla külmad ja kuumad eelroad, pearoad, vaheroad, järelroad, kuumad joogid, karastavad joogid, alkohoolsed joogid. Buffet ­ laud (Rootsi laud) Kõik road ja joogid buffet ­ lauas pannakse üheaegselt lauale. Roogade juurde on paigutatud ka vastavad sööginõud ja ­riistad. Sööja valib oma maitse järgi roakäigud ja nende järjestuse. Buffet ­ laudu võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus. Menüü 20-le (turismigrupile) Külmad suupisted: o Keedetud ja täidetud munad o Soolatud heeringas sidruniviiludega o Maksaterriin o Erinevad kastmed ja salatid o Tatrapliinid o Juustuvaagen Menüü 20-le (turismigrupile) Soojad suupisted: o Soojad juustu- ja singivõileivad o Pudrud o Praetud härjasilm soolalihaga Magusad toidud: o Kuumad pannkoogid/vahvlid o Puuviljavaagnad ning ­taldrikud (marjad) Joogid: Kali, kohv/tee, alkohoolsed joogid Buffetlaua planeering Laudade vajadus: 5 lauda + (3m pikk, 1.7 m

Majandus → Klienditeenindus
46 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Menüü

Fursettlaud . Menüü, optimaalsed kogused. Külmad suupisted: · Liha- ja kalasuupisted väikeste tükkidena, rullikestena, tiku otsas · Erinevad salatid väikestes korvikestes · Tikusuupisted köögiviljadest, puuviljadest, seentest, juustust, mereandidest · Suupistevõileivad ehk kanapeed · Tuuletaskud erinevate täidistega · Väikesed küpsised erinevate katetega Soojad suupisted: · Suupisteviinerid või väikesed vorstikesed · Hakklihapallid · Taignas küpsetatud kala ja mereannid, köögiviljad, seened ja puuviljad · Väikesed lehttaigna- või pärmivõitaignaküpsetised erinevate täidistega Sobivad kuumad joogid: · Kohv · Tee · Kakao Külmad joogid: vesi, karastavad joogid jne. Seistes söömisel on vaja pokaalide hoidmiseks taldriku külge kinnitatavaid pokaalirõngaid.

Toit → Kodundus ja etikett
32 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

temperatuuri · sageli nõuab erilist mööblit Nimetus ,,rootsi laud" kasutatakse siiski ainult Eestis. Rootsis nimetatakse seda smörgasbord, eks võileivalaud ning see nimetus on kasutusele võetud paljudes maades, kaasa arvatud Ameerikas. Soomekeelses erialases kirjanduses nimetatakse seda seisova pöytä või noutopöytä (püstijala laud, iseteeninduslaud). MÕNED SOOVITUSED ROOTSI LAUAS EINESTAJALE Iga roakäigu jaoks võetakse uued nõud. Suupisted asetatakse taldrikule gruppidena, kujundatakse enesele kaunis portsjon. Kasutatud nõud jäetakse söögilauale, kust teenindaja need ära viib. Toitu võetakse pigem vähem kui rohkem, sest juurde võtta saab nii mitu korda kui soovitakse. Teenindaja viib ära vaid need toidunõud, millelt toid on söödud ja millele on söögiriistad õigesti paigutatud. Kahvel ja nuga paigutatakse söömist lõpetades taldrikule kella 5 asendisse,

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Karli ja Liisi pulmad

Karli ja liisi pulmad! Mirjam Volmre Raine Kapp Janika Liivamäe Info! v Pulmad toimuvad Sagadi mõisas v Sagadi mõis asub LääneVirumaal Lihula vallas v Pulmad algavad kell 15.00 ja lõppevad kell 22.00 v Külalisi on 106 v Naisi 58 v Mehi 48 v Paluks pulma tulla ilma lasteta v Pulma peaks mees tulema tumedas ülikonnas ja naine õhtukleidis ja kaasa võtma vahetus riided peo keskel mängude mängimiseks v Vajadusel saab jääda ööseks, sellest ennem ette teatada Sagadi mõis! Klõpsake juhtslaidi teksti laadide redigeerimiseks Teine tase Kolmas tase Neljas tase Viies tase Kava! v Kell 15.00 kogunevad külalised v Kell 15.10 saabub pruut v Kell 15.15 algavad pulmad v Kell 16.30 kogunetakse söögisaali v Kell 16.40 toimub pruutpaari õnnitlemin...

Filosoofia → Etikett
35 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

Kandikteenindus- konverentsidel, toateenindus vms + kombineeritud viisid Taldriku- ja vaagnateenindus Koduses stiilis ja taldrikuteenindus Selveteenindus ja taldrikteenindus Abilaualt serveerimine ja taldrikteenindus 5. Toitude järjekord toidukaardis: a. külmad eelroad kalasuupisted ja salatid lihasuupisted ja salatid kodu- ja metslinnulihast suupisted ja salatid köögivilja- ja seenesuupisted ja salatid muud suupisted b. kuumad eelroad kala liha köögivili ja seened muud suupisted c. supid kuumad supid külmad supid d. munaroad ja omletid e. kalaroad keedetud ja aurutatud

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Presidendi etikett

Presidendietikett Mari-Liis Kallikorm 1 S KÕ Vabariigi president Vabariigi President on kõrgeim põhiseaduslik isik ja Eesti riigipea. President astub ametisse, andes Riigikogus ametivande: "Astudes Vabariigi Presidendi ametisse, annan mina, (ees ja perekonnanimi), pühaliku tõotuse kaitsta vankumata Eesti Vabariigi põhiseadust ja seadusi, õiglaselt ja erapooletult kasutada minule antud võimu ning täita ustavalt oma kohuseid kõigi oma võimete ja parima arusaamisega Eesti rahva ja Eesti Vabariigi kasuks. Mõned põhireeglid Presidendi saabumisel ja lahkumisel tõusevad kõik püsti. Kätlemisel ulatab esimesena käe president või presidendi abikaasa. Presidendi juuresolekul võib istuda alles siis kui president on andnud selleks märku. President alustab ja juhib vestlust. Presidenti ei sinatata ametlikel kohtumistel. külalised Presidendil on õigus kutsuda kohtumisele mis tahes instituts...

Filosoofia → Etikett
32 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded

tellimusele roogi. Harilikult kõrgeim positsioon köögis. Poissonier Valmistab roogi kalast Entremetier Valmistab ette köögivilju, suppe, teravilju ja munaroogasid. Rotisseur Valmistab ette küpsetatud ja hautatud lihasid ja lihakastmeid ning kastmeid lihadele. Kuumtöötleb liha. Garde manger Vastutab külmade roogade eest, kaasaarvatud salatid, kastmed, pateed, külmad suupisted ja buffet-laua suupisted. Patissier Valmistab ette küpsetised ja desserdid Tournant Asendab teisi vastavalt vajadusele (7;21-23) Skeem 1 Restoranimeeskonna hierarhia Saaliteenindajate ameti- ja tööjuhendid vaata Restoraniteeninduse õpikust lk 14-16

Toit → Köögi õpetus
20 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Hispaania köök

süüakse külmalt või lisatakse koos chorizo'ga traditsioonilisele Madridi kikerherne- lihahautisele Vahemere köök Vahemere köök on oma mitmekülgsuses väga tervislik ning lisaks pakuvad road ka esteetilist naudingut. Vahemere dieet põhineb kolmel peamisel komponendil - nisu, oliivid ja vein. Nendele kolmele põhikomponendile lisanduvad muud toiduained nagu riis, küüslauk, köögivili ja maitseroheline, juust ja jogurt, kala, liha, munad ja puuvili. Tapas ehk suupisted 3 Söögikohtades pakutakse rikkalikku valikut suupisteid üldnimetusega tapas. See on hispaaniakeelne üldnimetus sealsetele väikestele, sageli äärmiselt lihtsatele, kuid alati hõrgutavatele suupistetele. Ainsusevorm sõnast on tapa, mis Andaluusias tähistab katet või kaant. Enistel aegadel olevat söögikohtades olnud kombeks katta koos päikesepaistel

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
60 allalaadimist
thumbnail
23
pptx

Catering Tartus

Catering Tartus. Marju Zupsmann. Mj110. Catering Tartus Tartus on vägagi palju firmasid, mis pakuvad ka catreningi(toitlustusteeninust majast väljas). Hinnatumad neist on ehk Frens, Entri, Truffe, Shakespeare, Astri Grill, Dorpat, Kolme Sõsara Hõrgutised. Ka meie enda, Tartu Kutsehariduskesku pakub Cateringi teenust. Entri Catering Restoran Entri pakub peale restoraniteeninduse ka Catering teenindust. Tegevust alustati 1998 aastal. See firma kasvas välja "Hotell Tartu" sulgemisest ( tekkis tööjõudu) Teenindus Pulmapeod Pidulikud vastuvõtud Sünnipäevad Suvepäevad Jõulupeod Konverentsid (kohvipausid, lõunasöögid, õhtusöögid jne...) Avamisüritused Pidulikud lõuna- ja õhtusöögid Peielauad Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level ...

Toit → Catering
22 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Fursettlaud

Seda arvestades tuleb koostada ka menüü. Menüüse võib lülitada rikkalikus valikus külmi suupisteid. 5. Kuidas fursettlauaga vastuvõtul peab saama toite süüa ? Fursettlaual pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga või ilma selleta st näppude vahelt või suupistetikke kasutades. 6. missugused toidud sobivad fursettlauale ?Suupistevõileivad, väiksed pagartooted tikusuupisted ja muud külmad suupisted soojad, minikoogid, küpsised kompvekid, puuviljad. Sobivad on : liha-ja kalasuupisted väikeste tükikestena, rullikestena või tiku otsas. kalamari, pasteetid ja muud täidised muretaignakorvikestes või volovanides. erinevad salatid korvikestes. tikusuupisted köögiviljadest, puuviljadest, seentest, juustust, mereandidest. suupistevõileivad ehk kanapeed. tuuletaskud erinevate täidistega. väikesed küpsised erinevate katetega. 7. Kuidas on soojade suupistetega

Majandus → Klienditeenindus
23 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Trahter Poseidon - Powerpoindi esitlus

poseidon.ee · Trahter on avatud iga päev 11.00 ­ 24.00. · Poseidon asub Tallinna sadama D-terminali juures, olles vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel vanalinnast Teenindusprotsess · Toidu valmimiseaeg sõltub tellitud roast. · Maksmine sõltub kliendi soovist kas ennem söömist või peale söömist. · Toit tuuakse lauda. Mida pakutakse ? · Toitlustus teenus · Broneerimis teenus (Poseidonis on kokku 125 istekohta) Menüüd · Suupisted · Salatid · Supid · Pelmeenid ja Vareenikud · Pannkoogid · Praed · Magustoidud · Lisaks veel grupimenüü ja sünnipäevamenüü · Joogikaart ja veinikaart. Boonused · Hea asukoht · Lihtne leida · Hubane keskkond · Sõbralik personaal

Majandus → Teenindus ja müük
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ametliku kirja kirjutamise näidis

KIIRE Pr Frida Laud AS Sirged Lauad Teie 19.01.2011 nr. 1-43/56 Personaliosakond Meie 20.01.2001 nr 23-67/123 Töösturi 4 10001 Tallinn Konverentsi korraldamine Väga austatud pr Laud Soovime korraldada konverentsi ,, Ilus ja valus 2011" Teie suures konverentsi ruumis 2.veebruaril 2011 algusega kell 13.00 . Samuti soovime rentida ( koos paigaldamisega) kolm pikka lauda ja nelja riiulit. Konverentsi ruum palume valmis panna 2.veebruaril kella 10.00-ks . Suupisted panna lauale kella 12.00-ks . Küsimuste tekkimisel palume Teil ühendust võtta telefoni teel või saata elektronkiri. Meeldivat koostööd soovides Katrin Kirss (allkiri) Direktor Lisa : 1. Karastusjookide ja suupistete tellimisleht

Keeled → Tekstiõpetus
162 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Menüü koostamine

On kasutusel pulmade, juubelite, tähtpäevade või mitmesuguste sündmuste tähistamisel. Roogade valik oleneb sündmusest ja tellija soovidest. Pidusöögi pakkumine: 1. Täieliku pakkumisega- Toidu käike võib olla sellisel juhul palju 6-10. 2. Osalise pakkumisega- Pannakse külmad road lauale, siis tuuakse praad ja hiljem magus. Käike võib olla 3-5 või 3-6 3. Püstijala vastuvõtt- Rikkalikus valikus väikeste portsjonitena külmad suupisted, kondiitri tooted, mida saab süüa püsti seistes, kahvliga lusikaga või siis tiku otsast, käest. Pidusöögi menüüsse kuuluvad roogadega sobivad alkohoolsed joogid. Pidusöögi menüü võib panna igale külaisele lauale. Roogade järjekord toidu kaardis Roogade järjekord standandkaardis ja menüüs on erimaades erinev. Paljudele kultuuridele omane klassikaline roogade järjekorra põhimõte pärineb 1880 aastast. Alustatakse kergematest külmadest

Kategooriata →
38 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

Teenindamise kunst Kordamisküsimused lk 114 1. Selvelaudadeks nimetatakse laudu, mille juures külalised ei istu ning teenindavad end ise. 2. Furšettlauda kasutatakse erinevatel pidudel, vastuvõttudelsündmuste tähistamistel, avamistel jne. Pakutakse roogi, mida saab süüa kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Laua katmisel tuleks lähtuda külalistele mugavuse loomisest. Nõud, suupisted ja joogid asetatakse sellises järjekorras, et neid oleks võimalikult mugav võtta. Lauakaunistuse valik sõltub sündmusest. Aati võib kasutada lilli. Lähtutakse mugavuse loomisest. Teenindajad hoolitsevad selle eest, et kõike oleks laual piisavalt ning koristavad mustad nõud. 3. Rootsi laudu kasutatakse hommiku-, lõuna- ja õhtusöögil, erinevatel pidudel. Kasutatakse ka eine ühe osana roakäigu pakkumiseks (näiteks tordilaud, kohvilaud)

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Piduliklaud ehk bankett

KODUNETÖÖ 1. Korraldada pidulikeine ehk baknett 2. Menüü 3. (JOONIS) laudade paigutus ruumis 4. Ruumi kaunistamine 5. Nõude vajaduse arvutus 6. Lauapesu (värv,suurus) 7. Eelkatte joonis ühe inimese kohta 8. Teeninguskäik PULMALAUD 1.Menüü: Eelroog :Seesari salat , suupisted Pearoog :Ahjukartul , seapraad , hapukapsas Magustoit:Pulmatort Jook:Vesi ja punane vein 2.Laudade paigutus ruumis , ruumide kanistamine : 5.Nõude vajaduse arvutis: Eelroa nõud : 35 eelroa taldrikut + 5 lisa taldrikut , 8 vaagnat , 35 pokaali + 5 lisa polaaki , 35 klaasi + 5 lisa klaasi ( vee jaoks ) Põhiroa nõud :35 praetaldrikut + 5 lisa taldrikut , 6 vaagnat , Magustoidu nõud : 35 alustaldrikut + 5 lisa alustaldrikut 6.Lauapesu (värv,suurus): 7.

Filosoofia → Etikett
60 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

Toidu lõpetamisest annavad märku kella viie osuti suunas asetatud toiduriistad, see kehtib ka supi ja magustoidu puhul. 3.1 Roogade pakkumisjärjestus Roogade pakkumisjärjestus menüüs on jäänud muutumatuks XIX sajandi algusest alates. Roakäigud grupeeritakse: eelroogadeks, pearoogadeks ja järelroogadeks ning neid pakutakse alljärgnevas järjekorras:  Külm eelroog – külmad suupisted kalast, lihast köögiviljadest, seentest, munadest ning salatid, võileivad, pirukad, küpsetised;  Kuum eelroog – soojad suupisted kalast, lihast, köögiviljadest, seentest, munadest ning soojad salatid, võileivad, pirukad ja küpsetised;  Supp või puljong – selged puljongid lisanditega, püree- ja kreemsupid, köögiviljasupid;  Külm või kuum kalaroog – külmad või kuumad kalasuupisted;  Pearoog – liharoog lisanditega;

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Väimela Mõisahotelli majutus

mustsõstra-vaarikatoormoosiga 4. Eelroog:Kuldne kalasupp, Põhiroog:kanakoivad sulatatud juustu ja seentega koos riisiga, Dessert:jäätis sokolaadi- ja maapähklivõikastmega Kohv lõuna- või õhtusöögi juurde 10.- EEK Pokaal valget või punast majaveini 55.-EEK www.toidutare.ee LISA 2 SAUNAMENÜÜ Väimela Mõisahotell Sigrit Viira Mõisa 87 Kontakt telefon: 56084566 E-mail: [email protected] Suupisted: Singirullid küüslaugu-juustutäidisega 15.-EEK Lõhe ja lõhemarja suupisted 27.-EEK Lavasirullid suitsukalaga 20.-EEK Suupisteribad pestoga 25.-EEK Singi-melonirullid 21.-EEK Hõrgud kurgisuupisted 20.-EEK Sushi läänemere mood 54.-EEK Tex-mex täidisega munarull 45.-EEK JOOGID A lecoq premium 30.-EEK Fizz Dry Apple 30.-EEK Long drink cosmo 30.-EEK Alkoholivaba Apelsinijook 25.-EEK Magus apelsininektar 25.-EEK Limpa maasikajook 15.-EEK KARASTUSJOOGID Limonaad 20.-EEK Kelluke 15.-EEK Valge klaar 20.-EEK RC COLA 25.-EEK Vesi 20.-EEK A lecoq kali 20.- LISA 3

Turism → Eestimaa tundmine
26 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Vene keele menüü

меню Jessica Järvelt SUUPISTED/ЗАКУСКИ/SNACKS Pannkoogid lihaga/блинчики с мясом/Pancakes with meat 1.50 Krevetisalat meloniga/салат из креветок с дыней/Shrimpsalad with melon 1.80 Salat mozzarella juustu ja tomatidega/салат из сыра моцарелла с помидорами/salad with mozzarella cheese and tomatoes 2.00 SUPID/СУПЫ/SOUPS Borš/Борщ/soup with meat, cabbage, beet and potatoes 1.20 Läätsesupp/Черевица/lentil 1.00 Seljanka/солянка/soup with different meats, potatoes and olives 1.40 PRAED/ЖАРКИ/MAIN DISHES Seapraad seentega/свиное жаркое с грибами/pork roast with mushrooms 2.60 Suitsutatud forell/копчёное филе форели/smoked trout 3.00 Lasanje liha ja juustuga/лазаня с фаршем и сыром/lasagna wit...

Keeled → Vene keel
6 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Selvelaud: juustu-ja kokteililaud.

Juustulaud · Juustulaua võib katta mitmesuguste vähem või rohkem pidulike sündmuste puhul. · Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud. Esimesel juhul kaetakse söömiseks eraldi laud, teisel juhul moodustatakse istumisnurgad või paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis · Olenevalt sellest, kuidas laud lahendatakse, valitakse lauale ka suupisted. Juustuvaliku kõrval võib pakkuda köögivilju, puuvilju, pagaritooteid, küpsiseid ja pähkleid, keediseid, tikusuupisteid, suupistevõileibu, karastavaid jooke ja alkohoolseid jooke. · Peale selle on igal juustusordil ka oma lemmikkaaslane. Näiteks ananassi pakutakse kamambääriga, tumedaid viinamarje rokfooriga. Tumedad viinamarjad sobivad ka briiga, ploomid on heaks kaaslaseks nii briile kui kõikidele teistele valgehallitusjuustudele.

Majandus → Klienditeenindus
15 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Mõned keskkooli vene keele sõnad

Vene keel 1. kodulinn - 2. seltsiv - 3. linnavalitsus - 4. Vene vanasõnad - 5. värviline purskkaev - 6. Eesti kodakondsus - 7. lõputunnistus - 8. pärast kooli lõpetamist - 9. linnad - 10. rippsild - 11. sampoon - 12. suitsusaun - oa 13. käima - 14. Vene köök - 15. keskharidus - ee 16. pannkoogid (õhukesed) - 17. bussijaam - a 18. Vene muinasjutt - 19. emakeel - 20. infrapunasaun - 21. vigade parandus - o 22. vene keel - 23. Vene roog - oe 24. rukkilill - 25. vene salat - 26. sibul - 27. maakond - 28. pindala - 29. pesema - 30. teisel korrusel - Ha e 31. vene hing - 32. rahvused - 33. asutused - e 34. pirukas - 35. riik - 36. tunniplaan - oko 37. veetorn - 38. pelmeenid - 39. vihtlema - 40. valge roos - 41. vene saun - 42. rahvuslind - 43. rahvus - 44. suitsupääsuke - 45. seep - 46. omadussõna - 47. maakonnakeskus - a 48. raekoda - 49. Vene viin - ...

Keeled → Vene keel
22 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

SELVELAUAD

TERVITUSJOOGILAUD Tervitusjoogilaua võib katta iseseisva lauana näiteks isiku või sündmuse tervitamiseks (pruutpaari tervitamine pärast abielu registreerimise tseremooniat jne) või siis kindla isiku (isikute) või sündmuse tervitamiseks banketi algul enne lauda istumist. Vastuvõtt tervitusjoogilauaga kestab lühikest aega, pool tundi kuni tund. TERVITUSJOOGILAUD Sellegi laua puhul kaetakse joogiklaasid ja pudelid, samuti joogi juurde pakutavad suupisted lauale, mille taga ei istuta. Tervitusjooki võib pakkuda ka kandikutelt. Tervitusjoogiks võib olla sampanja või vahuvein, veinid, lahjad segujoogid. Kindlasti pakutakse ka alkoholivaba alternatiivi. Joogi juurde võib pakkuda kompvekke, sokolaadi, küpsiseid, pähkleid. TERVITUSJOOGILAUD Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level

Toit → toiduainete sensoorse...
7 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

seista. 9. Milliseid kastmeid valmistatakse salatitele? Külmi õlikastmeid, hapukoore- majoneesikastmeid, hapukoorekastmeid, kohupiimakastmeid, keefiri- ja hapukoorekastmeid, rõõsa koore kastmeid, jogurtikastmeid, mahlakastmeid, rõõska või hapukoort. 10. Kui palju lisatakse salatitele kastmeid? Toorsalatitele arvestatakse kastet 1 kg kohta 200-259 g. Segasalatitele arvestatakse kastet 1 kg kohta 150-250 g. 17. Külmad suupisted 1. Kuidas liigitatakse külmi suupisteid? Külmi suupisteid võib liigitaga nende valmistamiseks kasutatava tooraine järgi: Suupisted lihast, suupisted kalast, suupisted köögiviljadest, suupisted seentest, suupisted juustust, suupisted munadest jne. Külmi suupisteid võib liigitada ka valmistamise tehnoloogia järgi: Süldis, pasteedid ja võided, tarrendid, täidisega suupisted, galantiinid, marineeritud suupisted, salatid, võileivad. 2

Toit → Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne pagari erialale

ning kaasa osta maitsekas lillekimp eimesel korrusel asuvast lilleletist. 2005 aasta suvel avati teine AS Pihlaka esindus Tallinnas Sõpruse pst 170. Kaupluses- kohvikus on suur valik torte, kringleid ja muud magusat kui ka kulinaariatooteid. Seal saab toodangut kohapeal proovida, kaasa osta ja esitada ka eritellimusi. Firma sortimendis on tordid, koogid: kaalu ja väikekoogid, saiakesed, pirukad, kringlid, stritslid, küpsised; kulinaariatooted: lihast, kalast, linnulihast, suupisted, salatid. Iga päev valmistatakse umbes 100 erinevat toodet. Umbes 25 erinevat tordi sorti; üle 20 erineva plaadikoogi, lisaks 5 sorti rullbiskviiti, keeksid, väikekoogid, küpsised jne. Tooted ei sisalda säilitusained, sellepärast on ka nendel suhteliselt lühikesed realiseerimisajad. Toorained on suuremalt jaolt eestimaised: jahu, piimatooted, munad, enamus marjad on samuti Eestis kasvatatud ja siin kokku ostetud, väljastpoolt Eestit tulevad seemned (saiakestele), essentsid, kirsid.

Toit → Pagar-kondiiter
136 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Rootsilaua menüü

Kool Rootsilaud Nimi 9. klass Tallinn 2016 Menüü Suvepiknik Rootsilaud Tiigerkrevetid vürtsikas kastmes Suured puhastatud krevetid lihtsas peruupärases kastmes. Krõbedad tacoampsud Pisikesed tacod hakkliha, juustu ja tomatiga. Itaalia juustupulgad Keerdus juustupulgad dipikastmega. Menüü Suvepiknik Rootsilaud Avokaado munarullid Krõbedad maitsvad suupisted. Teriyaki lihapallid Teriyaki kastmes lihapallid. Virsiku-vaarika smuuti Värske ja jahutav smuuti. Mahlane arbuus Puuviljasalat Sidrunivesi Lihtsad peruupärased krevetid Aega kokku: 15 min Ettevalmistus: 5 min Küpsetamine: 10 min Vaja:  120 ml kana- või köögiviljapuljongit

Toit → Kodundus
4 allalaadimist
thumbnail
2
odt

109 vene keele sõna gümnaasiumis

29. gümnaasium - 30. pannkoogid (p) - 31. kali - 32. Eesti Vabariik ­ 33. toiduained ­ 34. pirukad ­ , 35. linnapea - 36. president - 37. õppima ­ , 38. pealinn - 39. kalamari - 40. Hüva leili! - ! 41. õppeained ­ 42. linna sümbol ­ 43. eesti keel ­ 44. elanikkond - 45. Viljandi järv ­ 46. küüslauk - 47. Venemaa pealinn ­ 48. rahvusvärvid ­ 49. sööma ­ , 50. kodakondsus - 51. kurgid - 52. rahvuslill - 53. vaatamisväärsused - 54. suupisted - 55. Viljandi Täiskasvanute Gümnaasium ­ 56. kodulinn ­ 57. seltsiv - 58. linnavalitsus - 59. Vene vanasõnad ­ 60. värviline purskkaev ­ 61. Eesti kodakondsus ­ 62. lõputunnistus ­ 63. pärast kooli lõpetamist ­ 64. linnad - 65. rippsild ­ 66. sampoon - 67. suitsusaun ­ , 68. käima - 69. Vene köök ­ 70. keskharidus ­ 71. pannkoogid (õ) - 72. bussijaam ­ 73. Vene muinasjutt ­ 74. emakeel ­ 75. infrapunasaun ­ 76

Keeled → Vene keel
26 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

(arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. TOIDU SERVEERIMINE Kaunilt, kuid lihtsalt Soojadele toitudele soojendatud vaagnad Toitude asetus on kindel, et näha millise toiduga on tegemist Aineid ei segata omavahel palju Eine koostis Väikesed külmad suupisted ­ võileivakesed, salatid, Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad. Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. Aedviljatoit Salat­ enamasti lehtsalat. Juust Magustoit­ tort, kook, puding. Puuvili ­ kirsid, banaanid, viinamarjad või kompott. Kohv tavad Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist, kohvist. Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala,

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Toidukultuur eri religioonides

Paku neli erinevat suupistet, millest üks on magus. Eeldusega, et suupiste peab olema söödav näppude vahelt. Valikus võiks olla võileib, pirukas, korvike täidisega ja küpsetis. NB! Visuaal on tähtis, inimene sööb silmadega. Lisaks üks soe ja üks külm jook. Abiks lehekülg http://www.hkhk.edu.ee/usundid/ NB! Teen kõige tavalisema joogivaliku, sest alkohoolsete jookide tarbimine oleneb sündmuse iseloomust ja seda hetkel ette antud ei ole. Usundid Suupisted Joogid Budism 1. VESI gaasiga ja gaasita 1. Lahtine porgandipirukas (lehttaigna (külm) põhja) (pirukas) 2. Tee ja kohvi valik (soe) 2. Eineleib mahlase merekapsasalatiga (võileib) 3

Toit → Rahvuslik toidukultuur
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Turismimajanduse tööleht nr 4

 Turistid on ööbimise ehk majutusega turimistatistikas kajastuvad külastajad, kes viibivad riigis vähemalt 24 tundi, sh välismaalased, oma riigi välismaal reisivad kodanikud, välisriikide laeva- või lennumeeskondade liikmed, jne. 2. Millised on turistide peamised reisimotiivid, ootused, vajadused, soovid? Tooge näiteid järgmiste külastajarühmade soovide kohta: hotellis toimuvast seminarist osavõtjad; mugavus, konverentsisaal, kohvipausid, suupisted, öömaja, vabaaja programm: liikumisega seotud tegevused, kuurorthotellis viibivad väikelastega perekonnad; veepark, lastehoiu teenus, koolireisidest osavõtjad; noorte hostelid, söögivõimalus suurlinnas nädalavahetust veetvad paarid. Romantilised paketid, gurmee õhtud, ekskursioonid, muuseumid, galeriid (erinevad) jalgrattamatkajad.. rattaparklad, masina parkla, hotell (kolme tänistes), söök, kaardid, 3. Kirjeldage Stanley Plogi ja Abraham Maslow teooriaid. Tehke skeemid

Turism → Turismiettevõtlus
8 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Vastuvõtu planeerimine

Vastuvõtu planeerimine Vastuvõtu eesmärk Vastuvõtu eesmärgiks on tunnistada eeskujulikemaid töötajaid, rääkida uue aasta eesmärkidest ning pakkuda töötajatele meeldiv õhtu. Kes on korraldajad Korraldajateks on Kunda Sadam AS Sihtgrupp (kes on kutsutud + kui palju neid on) Vastuvõtule on kutsutud kõik Kunda Sadam AS töötajad, koos kaaslastega. Kokku on oodata maksimaalselt 300 inimest. Kuidas toimub kutsumine ja kui pikalt ette Kutsumine toimub kutsetega, mis antakse isklikult kõigile töötajatele üle. Üleandmine toimub kaks kuud enne pidu. Kui ka press on kaasatud siis millised väljaanded või kanalid Press ei ole kaasatud, kuna tegemist on firmasisese üritusega ja pressile pole seal midagi huvipakkuvat. Toimumisaeg Vastuvõtu ajaks on 15. Jaanuar 2014 Toimumiskoht Vastuvõtt toimub Vihula Mõisas. Kellaajaline lühistsenaarium 18:00 ­ 19:30 Külaliste saabumine, Sampuse jagamine, Laudadesse istu...

Filosoofia → Etikett
9 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Vene köök

delikatessid); Puuviljad (värskelt, hautistena, kompottidena, püreerituna, kissellidena). Maitsestamine Maitsestatakse vähe: veidi tilli, küüslauku, suhkrut, hapet (äädikat) ja veel veidi võid. Toitude valmistamine Jahutoidud ­ pelmeenid, vareenikud ja makaronid; Põlised vene magustoidud on kissell, kompotid, magusad pirukad, küpsetatud õunad ja pirnid, keedised; Soojad suupisted on laialt levinud. Suupistete ja salatite maitse oleneb suurel määral kastmetest, millega neid valmistatakse või üle valatakse. Tuntumad rahvustoidud Seenesalat; Kapsaleherullid; Puljongid; Uhhaad; Hapukapsasupid; Borsid; Seljankad; Rassolnikud; Hautatud liharoad; Kotletid, Biifsteegid; Pudrud; Sõrnikud; Vareenikud; Baabad; Pashad; Pelmeenid; Pliinid; Kisselid; Kompotid. Joogid

Toit → Rahvusköök
11 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Klienditeeninduse praktika aruanne.

Lisaks tavalistele tööpäevadele toimub Mulgi kõrtsis palju üritusi, näiteks sünnipäevad, jõululauad ja perekondlikud sündmused. Tellitud peolauad tuli katta, kliendid teenindada ning hiljem laud koristada. Kirjuta ise! Kas peolauda teenindas üks ja teisi teine või kuidas! Peolaua menüü erines tavamenüüst põhiliselt külmlaua ja suupistete poolest. Neid valmistati vastavalt kliendi soovile. Valikus olid täidetud munad, singirullid ja muud suupisted olenevalt kliendi soovile. Prae valiku tegi klient üldiselt enne üritust mõned päevad ette teatades. Tavaliselt osutus valituks liha või kala. Kuna teine söögisaal oli pidude ajal tavaklientidele avatud, siis tihtipeale läks päris kiireks, kuna arvestada tuli peoalauas viibivate inimeste ja nende soovidega, lisaks tuli teenindada ka tavakliente. Iga tööpäeva lõpus toimus oma töökoha koristamine, voltisime juurde salvrätte järgmiseks

Majandus → Klienditeenindus
53 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Prantsuse köök

• Soojade toitude jaoks vaagnad soojendatakse. • Toidud asetatakse nii, et on selgelt näha, millistest toiduainetest need koosnevad. • Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. • Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt, hapendamata. Söögikorrad • Prantsusmaal on päevas kaks tähtsamat söögikorda: • kell 13.30–14.00 antav eine (déjeuner) • kell 17.00–18.00 lõuna (diner). Millest koosneb eine • Väikesed külmad suupisted (hors d´oeuvres) – võileivakesed, salatid, marineeritud kala, täidetud aedvili vms, tavaliselt 3–4 liiki. Sageli antakse lauale igale inimesele eraldi asetatud toidurühmakesena. • Munatoit – omlett, munad vormikestes, keedetud munad kastmes. • Kalatoit – väikeste tükkidena keedetud või praetud, kastmes vms. • Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. • Aedviljatoit (légume) – soojad herned, aedoad, lillkapsas, artisokk.

Toit → Rahvusköögid
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Naatriumi puudus organismis

moodustab naatrium. Suurema osa soolast saame mitte looduslikest komponentidest (erinevatel andmetel 5-30% naturaalsetest toiduainetest, umbes 30-65% töödeldud toiduainetest ja ülejäänu toidu valmistamise käigus lisatult). Kehale vajalik suhe on kolm osa kaaliumit ja üks osa naatriumi. Allikad: keedusool, sojakaste, konserveeritud ja marineeritud köögiviljad (soolakurk), suitsetatud ning soolatud liha ja kala, soolased suupisted, puljongikuubikud, supipulbrid, valmiskastmed. Milleks vajalik: Naatrium on on vee hulga reguleerija kudedes, vererõhu mõjutaja ja vajalik happe-tasakaalu säilitamisel organismis. Asendamatu lihaskontraktsioonide teostumiseks. Puudus: Naatrium puudulikkus või hüponatreemia, on termin, kui keha elektrolüütide tasakaalu muutub ebastabiilseks. Soolapuudust esineb üldiselt harva, kuid seda on tuvastatud soolavabal dieedil olevatel taimetoitlastel, higistamise korral, oksendamise ja

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
6 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

värsked marjad) Pavlova- vahukoore ja maasikatega või puuviljadega täidetud bezeekook. Polenta- maisi- või nisutangupuder. Profitroolid - täidistega Ratatouille-köögiviljavokk. Piperade- munaroog paprikaga Risotto Sorbett Spargel ja spargelkapsas Spinat Sushi- jaapanipärane roog. Toored mereannid, riis, norilehe sisse keeratud. Wasabi pasta, soja kaste. Zabaglione- veini-munavaht. Dessert. Tappad- vürtsikad hispaania suupisted. Kõrvale sobib serri. Tortilla Tarte tattin- tagurpidi kook. Karamelliseerunud kaste. Tempura- jaapanipärased taignas paneeritud ja friteeritud mereannid või köögivili. Tiramisu Vichysoisse- püreeritud kartuli-porrulaugusupp. Banana split- terve banaan, vahukoor, vaniljejäätis, mandlilaastud ja maasikad. Õhukesed pannkoogid ehk krepid. Vormiroog Üks vormiroog pole sama mis teine, neil on peened vahed. Klassikaline vormiroog koosneb

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
6
docx

17.-18 saj. vene toidud

17.-18 saj. vene toidud Väga palju kasutati tolleaegses vene köögis külmi suupisteid. Tuntuimaid külmad suupisted lihast olid suitsusink, keedetud või praetus kalkuniliha koos sidrunilõikude või soolakurgiga, praetud ulukiliha ploomidega, keedetud oina- või seapea mädarõikaga, lisaks rupskid, keel ja jalad. Külmade suupistetena pakuti ka hakitud keedumuna küüslaugu, hapukoore ja kaljaga; kuivatatud ja keedetud seeni mädarõikaga ning kalja ja praetud leivatükke; külma kalarooga

Ajalugu → Ajalugu
4 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Toidukaubagrupp

partii andmed ja säilivusaeg), tilkumise vältimiseks eraldi plastik- või metallnõudes kaane või toidukilega kaetult. Säilitatakse saatelehel või pakendil näidatud ,,Kõlblik kuni" kuupäevani. Kasutamine: suupisted, kastmed, erinevate kuumtöötlusvõtetega road, vormitoidud, küpsetised Suurköökides kasutatakse liha ja lihatoodete kõrval ka subprodukte. SUBPRODUKT Kasutamine suurköögis Maks: Külmad ja kuumad suupisted, kastmed,

Toit → Köögi õpetus
6 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun