Plaanid puhkusele minna? Võta endale majutus AirBnb kaudu ja saad 37€ kontoraha Tee konto Sulge
Facebook Like

Otsingule "tehnoloogilised" leiti 723 faili

tehnoloogilised ehk protsessinormatiivid Kehtestavad nõuded tootmisprotsessi tehnoloogilisele ülesehitusele ja konkreetsetele tehnilistele lahendustele.
14
doc

Paberi tootmise tehnoloogilised protsessid

Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledz Keskkonnakaitse õppetool Paberi tootmise tehnoloogilised protsessid Referaat Juhendaja Tartu Sissejuhatus Paberi tootmise juures on palju erinevaid protsesse, kuid...

Suurtootmise tehnoloogilised... -
1 allalaadimist
4
docx

Materjalide füüsikalised, keemilised ja tehnoloogilised omadused

Materjalide füüsikalised, keemilised ­ja tehnoloogilised omadused Füüsikalised ja keemilised omadused Metalli füüsikalised omadused. · Värvuseks nimetatakse metalli võimet peegeldada kindla lainepikkusega valguskiirgust. · Tiheduseks nimetatakse metalli ühe mahuühiku massi. Tiheduse järgi jaotatakse metallid kerg- (kuni 4500 kg/m³) ja raskmetallideks. Nii näiteks käsutatakse lennuki- ja raketiehi...

Materjaliõpetus - Kutsekool
43 allalaadimist
6
xls

Toitude tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid

ports. väljatulek (ml/g) 130 valmist.portsj. arv x (tk) 5 kasumi % 67,6 Retsepti kaal Valmistamise kaal Hind 20%- ta ühiku kog...

Toitlustus - Kutsekool
171 allalaadimist
8
docx

Tehnoloogilised lahendused

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS ARVUTID JA ARVUTIVÕRGUD Ermo Mägi Tehnoloogilised lahendused Referaat Juhendaja: Pärnu 2011 Pihuarvutid Pihuarvuti on väga väike (enamasti peopesa suurune) mobiilne arvuti, millega on võimalik sooritada samu rakendusi, nagu tavalise arvutiga. Algselt oli see ettenähtud...

Arvutiõpetus - Kutsekool
26 allalaadimist
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

TOIDU NIMETUS: Gaavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonidega portsjoni kaal 120g//100/20 valmistatavaid portsjoneid kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto 45 Lõhefilee, nahaga...

Kalkulatsioon - Kutsekool
100 allalaadimist
8
doc

Lõnga värvimine

Vill ja villane lõng Villa keemilised omadused Villa orgaanilise aine keemiline koostis sarnaneb naha ja lihaskoega. Villas leidub väga mitmesuguste omadustega valke keratiine, kollageeni, nukleiin ja aminohappeid. Villas on lipiide rasva ja rasvataoliste ainete steroole (kolesterooli, lanosteriooli), glükogeeni ehk loomset tärklist ning mitmesuguseid ainevahetusprodukte, nagu kusihapet,...

Bioloogia - Keskkool
19 allalaadimist
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond KOKK I KUTSEEKSAM Juhendaja: Viljandi 2008 SISUKORD: SISUKORD:................................................................................................................................2 1. MENÜÜ...

Kokandus - Kutsekool
215 allalaadimist
10
doc

Ühiskonnageograafia I konspekt

Maailma rahvastik. 1. Põhimõisted: Inimgeograafia e ühiskonnageograafia ­ sotsiaalteadus, mis uurib ühiskondlike nähtuste ruumilist korraldust. Majandus ­ hüvede tootmise, vahetamise, jaotamise ja tarbimise süsteem. Majandussubjektid ­ majanduses tegutsejad Maailmamajandus ­ kogu maailma hõlmav majandus Tootmisviis ­ eluks vajalike el...

Geograafia - Keskkool
126 allalaadimist
1
doc

Technological invention – a bless or a curse? (essay)

Technological invention ­ a bless or a curse? Nowadays people live in a technologically advanced world, where more and more electronic gadgets are used every day. However, is technological development more of a blessing or a curse? Firstly, technology is labour-saving. Time-saving technology is always at work to help us complete tasks at home and on the job faster...

Inglise keel - Keskkool
8 allalaadimist
7
doc

Innovatsioon loeng 3, 5, 6

Loeng 3: Innovatsioon on üldjuhul seostatud ühe ettevõtte majandustegevuses mingi uuendusega, mis annb sellele ettevõttele konkurentsi eelise. Tema toode, teenus on parem kui konkurentidel ja tänu sellele ettevõte teenib ka rohkem raha. 1. Miks spetsialiseeruvad ettevõtted erinevates riikides erinevatesse valdkondadesse? Majandusteaduses ehk majanduspoliitikas on k...

Innovatsioon - Tallinna Tehnikaülikool
61 allalaadimist
4
docx

Bioloogia kordamine - inimene

Inimese iseloomulikud tunnused suur aju, 2 jalal liikumine- >jäsemete proportsioonid ,liigeste struk, käte, jalgade, vaagna ,selgroo anatoomiline ehitus on kohastunud kahel jalal liikumiseks. 3) aeglane areng ;mittesesoonne sigimine, puudub selgelt eristuv innaaeg.4)Kõigesööja- >toitu jahitakse, korjatakse, transporditakse ,varutakse, jagatakse. Keerukas kultuuriline käitumine, sotsiaalsed suhted tugine...

Bioloogia - Keskkool
36 allalaadimist
33
pdf

Puhastusprotsessid ja kodukeemia

ÜLD Mustus on pinna ebapuhtus, mis vähendab või takistab pinna kasutamist, kahjustab pinda ja on ebaesteetiline ning häiriv. Mustus ­ aine vales kohas. Mustus ei teki ega kao, vaid liigub ühest kohast teise. Ohtlik <-----Mikroobid, bakterid, viirused Tülikas <----- pori rongii...

Keemia -
24 allalaadimist
12
docx

Sisekliendi teenindamise põhimõtted

1950-ndatel algasid muutused- rohkem inimesi asus tööle teenindusvaldkonda, kasvas informatsiooni kättesaadavuse vajadus, tehnika areng kiirenes ning inimesed asendati masinatega. C. Grönroos(1990) andis vastuse muutuvale ühiskonnale, öeldes, et informatsioon ja teadmised ei ole midagi uut, need on alati eksisteerinud, tõsi, uued tehnoloogilised lahendused pakuvad üha rohkem võimalusi andmete ja informatsiooni töötlemiseks ja teevad need inimestele kättesaadavamaks kui see varem võimalik oli. Postindustriaalühiskona võikski iseloomustada kasvav informatsiooni hulk, suurenev vajadus teadmiste järele ja soov jagada saadud teadmisi ning informatsiooni(H.Tooman). Teenindusühiskonna ja -majanduse üheks kõige iseloomustavamaks näitajaks tuleb pidada teeninduses töö...

Turismiettevõtte juhtimine ja... - Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž
59 allalaadimist
8
doc

Ettevõtte juhtimine kordamine

Mikrokeskkond: Sisekeskkond (Sisemine ring), Tarnijad, Konkurendid, Kliendid. Regulaatorid, Strateegilised liitlased (Keskmine rind). Makrokeskkond (väline rind). Makrokeskkond: Sisekeskkond (sisemine ring), Mikrokeskkond (ringi sees), Tehnoloogilised arengueeldused, sotsiaal- kultuurilised arengueeldused (keskmises ringis), Majanduslikud arengueeldused, rahvusvahelised arengueeldused, poliitilised arengueeldused (väline ring) 3. Organisatsiooni efektiivsus ja säästlikkus Efektiivne kuid mitte tootlikkus (ressursse on raisatud), Efektiivne ja tootlik (Eesmärk täidetud, ressursse kasutatakse mõistlikult), Tootlikkus on kõrge, efektiivsus mitte (eesmärk saavuta...

Ettevõtemajandus - Tallinna Tehnikaülikool
46 allalaadimist
44
docx

Kaevurake aruanne

01.2015 Üliõpilaste allkirjad:………………...….. Õppejõu allkiri: ………………… Tallinn 2014 SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................................2 SISSEJUHATUS...

Puidutöö -
4 allalaadimist
20
pptx

Kaevurakke projekteerimine ja ehitus

KAEVURAKKE  PROJEKTEERIMINE JA  EHITUS INFO OTSIMINE  Otsisime infot  raamatutest  Otsisime materjali  internetist TAPI EHITUS 1  Alumise tapi tegime  jooniste järgi  Ülemise tapi mõõtmed  võtsime sirkliga 2 3 4 TÕMBI PAIGALDAMINE  Tõmbi aukude  puurimine pika  puuriga TAPPIDE NUMMERDAMINE  Nummerdasime tapid  klammerdajaga (esimene rooma number  tähistab külge, teine  mis küljega tapi  moodustab ning kolmas  number mitmes tapp alt  lugedes see on) SERVADE F...

Puidutöö -
3 allalaadimist
22
doc

Seakasvatuse eksamiküsimused

Lihakust saab iseloomustada lihassilma pindala järgi. Eesti Tõusigade Are- tusühistu hankis 2001 aastal Saksamaalt lihassilma määramiseks vastava arvutiprogrammi Scan Star. Seetõttu on võimalik määrata objektiivse näitaja (lihassilma pindala ) alusel Eestis aretatavate sigade lihakust 3. Sealiha kvaliteeti iseloomustavad faktorid (liha toiteväärtus, organoleptika, tehnoloogilised näitajad, sanitaarhügieenilised näitajad). Sealiha toiteväärtus oleneb liha keemilisest koostisest, toitainete (valkude, rasvade, süsivesikute, vitamiinide ja mineraalainete) sisaldusest lihas. Kalorite allikaks on valgud, rasvad ja süsivesikud, kuid bioloogiliselt on olulised või hädavajalikud ka B-grupi vitamiinid, asendamatud aminohapped. Sensoorsed näitajad on määratavad meeleelundite abil. Tähtsamad liha ja lihasaad...

Toiduainete loomne toore - Eesti Maaülikool
13 allalaadimist
12
docx

Tärklise kordamisküsimused, sissejuhatus

Eesmärgiks on : • tööstusharus tööviljakuse tõus • tööjõukulu vähenemine • toorme parem ärakasutamine • toote oma-hinna alandamine • kvaliteedi parandamine. Toiduainetetööstuses täiustuvad pidevalt tootmistehnoloogiad: • Erinevad tehnoloogilised operatsioonid ja neid teostavad seadmed muudetakse pideva toime-ga tootmisliinideks (vooluliinideks), kasutades pideva tootlusega seadmeid. • Nende töörežiimide ja parameetrite kontrolliks ja reguleerimiseks kasutatakse automaatsead-meid ja arvutisüsteeme. • Edu saavutamiseks tuginetakse uusimatele teaduse saavutustele. Arengutendentsid • Majanduslikud tegurid • Seadm...

Toiduainete loomne toore - Eesti Maaülikool
9 allalaadimist
6
doc

Tööstusdisaini-inseneri tasustamine toote kasumilt

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Automaatikainstituut Referaat teemal nr 19: Tööstusdisaini-inseneri tasustamine toote kasumilt LAV3740 Insenerieetika autor: Eero Ringmäe 010636LAP juhendaja: Boris Gordon...

Insenerieetika - Tallinna Tehnikaülikool
52 allalaadimist
28
doc

Sotsioloogia üldkursus

Sotsioloogia üldkursus Loengumärkmed I SOTSIOLOOGIA ­ teadus inimühiskonnast, sotsiaalsetest suhetest ja sotsiaalsest käitumisest. Sotsioloogia sünd: 19. sajand Auguste Comte, 1838 ,,Cours de la philosophie positive" (socius, ld ­ kaaslane; societas, ld ­ühiskond; socium, ld ­ kollektiiv; logos, kr ­ sõna, õpetus) Sotsioloogia uurib inimest kui kaaslast (kui kollektiivi või ühiskonna liiget)! P...

Sotsioloogia - Tallinna Tehnikaülikool
517 allalaadimist
Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun