Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kulp" - 34 õppematerjali

kulp

Kasutaja: kulp

Faile: 0
thumbnail
3
doc

Seadmed ja töövahendid praktikal .

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Praktika seadmed ja töövahendid Lühireferaat Koostas: Jane Õigus Grupp: K-08b Juhendaja: Heli Kruusamägi Praktika seadmed ja töövahendid Seadmed, milleks kasutatakse. 1. Elektri pliit. 2. Elektri pann- kasutatakse liha- snitslite- praadimiseks. 3. Gaasi pliit. 4. Elektri ahi- kasutatakse ahju roogade valmistamisel: ahju kartulid, ahju vormid, aurutamisel keedu kartulid, jne. 5. Friteerimis masin- kasutatakse näiteks hakkpallide friteerimiseks. 6. Viilutamise masin- kasutatakse erinevate asjade viilutamiseks. 7. Püree masin- kasutatakse püree valmistamiseks, ja hakkliha segamiseks. 8. Mikrolaine ahi- kasutatakse asjade sulatamiseks ning soojendamiseks. Töövahendid, milleks kasutatakse. 1. Pott- kasutatakse keedu kartulite va...

Toit → Kokandus
27 allalaadimist
thumbnail
13
odp

VILJANDI

*S is e m a a klim a a tilis e d ting im us e d vä lje nd uva d e e lkõ ig e õ h uniis kus e s ja te m p e ra tuuris . *Aa s ta ke s km ine te m p e ra tuur o n 4 ,9 kra a d i. *Aa s ta ne ke s km ine s a d e m e te h ulk o n 6 8 0 m m . *Üle 8 p a llis e kiirus e g a tuuli o n a a s ta s 1 2 p ä e va . HUVIVÄÄRSUSED . *Vilja nd i le g e nd a a rs e linna p e a Aug us t Ma ra m a a ja te m a ko e ra (Ne ffi) s kulp tuur *P urs kka e vus kulp tuur " P a s to ra a l a llika l" *Ko nd a s e m a a s ika d * R ip p s ild TURISM *Viljandi linn paelub külalisi ürgse looduse ja toredate kultuuriüritustega. *All orus peegelduv järv on meeliskoht suvitajatele, kalameestele ja tervisespordi harrastajatele. *Iga aasta 1.mail kogunevad tuhanded jooksusõbrad, et mõõtu võtta ümber järve jooksust. FAKTID *Eesti kdi külje alt rändasid Riiga Eesti esimese

Geograafia → Geograafia
5 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Big Ben

Big Ben Sander Kulp 10.A Clock Tower Great Bells Clock tower Built 1858 Location Third tallest freestandind clock 96.3m high Dials Tourists Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Great Bells Weight 13ton named in honour of Sir Benjamin Hall 2.2m tall, 2.9m wide Pulling up Ringing time Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Thank You!

Keeled → Inglise keel
6 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Garneerimisvahendi

lõikamiseks, trühvlite ja muude maiustuste vormimiseks jne. Siia on koondatud ka kulbi või lusika välimusega noad. · Pariisikartuli nuga ­ väike, kulbikujulise teraga nuga, mida kasutatakse pariisikartulite tegemiseks. Võivad olla erinevates suurustes, erinevas mõõdus pariisikartulite lõikamiseks. · Oliivikulp ­ oliivide hõlpsamaks välja võtmiseks purgist või muust nõus. Oliivikulp on väike kulp, mille põhjas on augud liigse vedeliku või õli välja voolamiseks. · Kiivilusikas - kiivilusikal on ühe külje peal tera, millega kiivi pooleks lõigata ning lusikas viljaliha väljalõikamiseks või söömiseks. Võib olla valmistatud ka plastikust. · Jäätisekulp ­ lusika kujuga kulp, mille abil vormitakse jäätisest pallikesi. Kasutatakse ka melonist pallide lõikamiseks ning trühvlite, pralineede ja muude maiustuste vormimiseks. 1

Toit → Köögi õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduga seotud sõnad

Lemonade ­ limonaad ginger beer ­ alkoholivaba õlu coke ­ koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion spread-võileivakate mashed-püreestatud a loaf of bread-leivapäts mustard-sinep jug-kann gas cooker-gaasipliit recipe-retsept yeast-pärm cinnamon-kaneel greasy-rasvane sourkraut-hapukapapsas braise-hautama lumf of sugar-suhkrutükk spice-vürts vinegar-äädikas fry-praadima bake-küpsetama boil-keetma cook-küpsetama soluble-lahustuv ladle-kulp fork-kahvel sieve-sõel French bean-aeduba dough-tainas clove-nel...

Keeled → Inglise keel
51 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Leiva näpitsvõtte riisad 1 · Eelroog1 o nuga 4+1 o kahvel 4+1 · Eelroog 2 o lusikas 4+1 o kulp (tõstmisvahend) 1 o lisandi tõstmiseks 1 · Pearoog o nuga 4+1 o kahvel 4+1 o lusikas (tõstmisvahend) 1+1 o kahvel (tõstmisvahend) 1+1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Inglise keele kirjand Dublinist ja Corkist.

Dublin and the pub is called Brazen Head. Other big cities in Ireland are Cork, Limerick, Galway. Cork is the second biggest and the third most populous city in Ireland. The city is built on the river Lee. The population of Corck is 480 000. The area of Cork is 37.3 km². Cork's most famous building is the church tower of Shandon. Cork is an important educational centre in Ireland. Dublin castle: Rainer kulp 8.c

Keeled → inglise teaduskeel
7 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Intervjuu

raske töö 9. Kus olete oma elu jooksul veel töötanud? Olen töötanud Õpetajana, Eesti Kütuses, Bensiini jaamas ja isegi olen Lüpsja olnud 10. Miks vahetasite töökohta? Minu elukohas polnud töökohta mis vastaks minu elukutsele 11. Missuguste koolis õpetatavate õppeainete hea tundmine tuleb teie töö juures kasuks? Ma arvan et need võiksid olla Keemia, Füüsika, Matemaatika (naerdes) no ma arvan et geograafiast pole ju ertiti kasu kuna vahet pole kummal pool on supi kulp 12. Kuidas tulete oma tööülesannetega toime? Väga hästi 13. Missugune on teie töökeskkond? Rahuldav 14. Missuguseid ohte teie töö sisaldab? Põletus haavad, Torke haavad on ka mui ohte aga need on just kõige sellised ohtlikumad

Kirjandus → Kirjandus
11 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kõnevõistlus Kuldsuud Põltsamaal 2010

meie enda kooli õpilane Sirli Tell, kes tõi telemeedia toel avalikkuse ette meie suurepärase okuse kõike ja kõiki meie ümber kritiseerida. Zürii ei jätnud märkimata ka Ivar Piterskihh oratoorlikku esinemist. Kõnevõistlus koosnes II voorust. I voorus esitati 5-7 minuti pikkune kodus ettevalmistatud kõne. II voorus seevastu kõneldi zürii poolt valitud lühiteemal ,,Kas sunnitöö teeb laisa tragiks?" Kõnelejaid hindas zürii koosseisus Ene Ergma, Margus Oro, Keiu Kess, Tanis Kulp ning eelmise aasta võitja Karl Kull. III parimale sai osaks preemia Ene Ergma poolt. Nimelt kutse Toompeale, Kalevipoja saali pidulikule söömaajale, kus arutatakse kuuldud teemade ja erinevate küsimuste üle. Pärast võistlust alustas oma iga-aastast tööd IX kõnelaager, millest said osa võtta gümnasistid üle Eesti. Reedel arendas noori Väitlusselts ning õhtu lõpetas Uus Vana Teater etenduse ,,Simo-Karli peaasi on pea asi." Laupäeval jätkus laager näiteringiga, noori juhendasid

Meedia → Meedia
11 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Soojusnähtused köögis

Kui nad aga ära keeta, muutuvad nad pehmeks. See on tingitud sellest, et vee temperatuuri tõustes suureneb molekulide kineetiline energia, seega ka kiirus. Kiiremini liikuvad vee molekulid põrkuvad suurema jõuga vastu kartuleid ja "taovad" nad sel viisil pehmeks. Kui kätte võtta metallist lusikas, siis tundub, et see on külm. Tegelikult on metall hoopis hea soojusjuht ja juhib käe soojuse ära. Metalli head soojusjuhtivust võib täheldada ka näiteks siis, kui jätta metallist varrega kulp kuuma supi sisse. Supi soojus liigub mööda kulpi ja kõrvetab kätt, kui seda võtma minna. Enamus kulpe ongi plastik- või puitvarrega sellepärast, et erinevalt metallist on plastik ja puit halvad soojusjuhid. Vahest võib juhtuda, et kraan jääb peale kasutamist tilkuma. Vesi tilgub, mitte ei voola ühtlase joana seetõttu, et kuna ta on vedelik, esineb temas ka pindpinevusjõud. Sellepärast ei lase ta kraanist lahti enne, kui ta mass on küllalt suur, et Maa

Füüsika → Füüsika
53 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kunda kultuur, Kammkeraamika kultuur

Minu päev kammkeraamika asulas Tere! Mina olen Alvis. Olen 43-aastat vana. Elan koos oma suure kogukonnaga, mille suuruseks on 21 inimest, Kagu-Eestis. Täna on meil leinapäev, sest eile suri üks meie kogukonna liige vanadussurma. Õhtul matame ta maha, kuid enne tuleb tuleb ära teha päevased toimetused. Hommikul vara läheme juba jahile ning tagasi kui tagasi oleme jõudnud, ajame naised üles. Natuke hiljem lähevad naised taimi ja seeni korjama, milleks on mustikad, pohlad, jõhvikad, puravikud, kuuseriisikad. Taimedest valmistavad naised kogukonnale hommikusööki. Kui naised on tagasi jõudnud, aetakse meid, parimaid kalureid, kalale. Kala püüame õngekonksude, harpuunide, mõrdade ja võrkudega. Alles eile saime linast uue võrgu valmis. Mõne tunni pärast läksime koju väga suure kalasaagiga. Ajasime naised kala puhastama. Kala ja jahiloomad on meie peamine söök peale taimede. Samas saame loomadelt nahka...

Ajalugu → Ajalugu
19 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Ajalehepoisist miljonäriks

Seiklushimulised "Patrioodid" Õpetajaks, ehitajaks, ärijuhiks või koristajaks, kuhu tööle läheksid sina? See küsimus kummitab paljude Eesti noorte mõtetes. Noorte lahkumine Eestist kasvab nagu lumepall sulailmaga. Pole palju neid, kelle sõbrad või tuttavad on läinud välismaale paremat elu otsima. Põhjuseid on mitu, kuid siiski, miks? Lugesin ajalehest, et viimaste statistikaameti andmete järgi lahkujaid on tulijatest kolmandiku võrra rohkem. Kurb aga tõsi. Tean enda kogemusest, et jäetakse ametikool pooleli, et siirduda välismaale tööle. Mina arvan, et sellises olukorras tuleb ratsionaalselt mõelda, sest kuhu sa lähed, kui sul on pere, sõbrad ja tuttavad kõik Eestis. Nagu kõikides asjades on oma "aga", sest just nende sõbrad ongi need, kes neid välismaale kaasa tirivad, tekib nn lumepalliefekt. Miks? Põhjuseid on palju, majanduslik raskus, sõprade kutse, seiklushimu või armastus...

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Nafta seos maailmapoliitikaga

Nafta seos maailmapoliitikaga Tänapäeval on nafta maailmas hädavajalik asi. Nafta on väga ohtlik aine, mis koosneb süsinikust, vesinikust, väävlist, lämmastikust ja hapnikust, ta süttib kergesti ja reostab palju, kuid siiski ilma selleta me ei saa hakkama. Naftast tehakse kütust, millega sõidab tänapäeval palju autosid ja millega töötab veel palju muid masinaid. Peale kütuse saab veel naftast teha masuuti, millest tehakse asfalteid. Nafta toorainet leidub paljudes maades, kuid kõige suuremad naftatootjad on Saudi Araabia, Venemaa ning Ameerika Ühendriigid. Nafta hinnast sõltuvad ka teiste kaupade hinnad. Kuna ainult maapinnale imbunud naftast ei piisanud isegi meie esivanematele, siis täiustati tehnoloogiat. Esimene puurtorn valmis väidetavalt juba meie ajaarvamise alguseks Hiinas. Nafta kaevandamine on tohutult kallis. Sest nafta asub vahel väga sügaval maa sees ja puurkaevude ehitamine läheb väga pa...

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Maa kui süsteem

looduses. Energia liigid looduses: • mehhaaniline energia (potensiaalne energia+kineetiline energia) a)potensiaalne energia b)kineetiline ehk liikumisenergia N: mäetippude lumel on potensiaalne energia, kuid kui gravitatsioon ületab hõõrdejõu ja tekib laviin, saab lumi kineetilise energia. • elastsusenergia N: maakoore liikumine • siseenergia ehk soojusenergia N1: külm käsi ja kuum kulp teineteise vastu panna, kulbilt kandub käele energia, tunneme sooja. N2: hoovused. • keemiline energia N: tuumaenergia põletamine • kiirgus • laineenergia N: tõusud ja mõõnad 5. Mis on maa siseenergia ja milliseid protsesse see põhjustab? Maa siseenergia on planeedi tekkimisel maapinnas talletunud energia. Maa siseenergia toimel toimuvad maavärinad, purskavad vulkaanid, liiguvad laamad, tekivad mäestikud niing muunduvad kivimid. 6

Geograafia → Geograafia
185 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Munaroad

1. Täitke tabel Munaroog Toorained Töövahendi Valmistamise Serveerimine ja d tehnoloogia lisandid Pošeeritud Muna, Pott, kulp, Valmistamiseks Kooreta muna äädikas, tass, keedetud kasutatakse värskeid vahukulp mune külmasid mune, vesi kasutatakse soojade kuumutatakse

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Nimetu

Töövahendid: värvikodeeritud harjad/hõõrumisvahendid saunalava, seinte ja põranda ning äravoolu augu jaoks, puhtad puhastusrätikud. Parim garantii hallituse ja seente leviku vältimiseks, lisaks puhtusele, on korraliku õhutuse korraldamine saunades nii, et ruumid saaksid vahepeal põhjalikult kuivada. Sauna leiliruumi koristamine · Hoolitse piisava õhuringluse eest töö tegemise ajal · Eemaldatakse praht ja koristatakse ära kasutatud saunalinad, istmekaitsed, leilianum, kulp · Kasta uks ja seinad puute-/nõjatuskõrguselt, lava ja põrand/põrandarest veega. · Tõmba kõik pinnad üle sanitaarruumide puhastusvahendiga. · Pane tähele lavade alumisi pindu, pragusid ja tugikonstruktsioone. · Lase puhastusvahendil mõjuda. Vajadusel hõõru pinnad üle vastava pinna jaoks ettenähtud harjaga. · Loputa pinnad puhta veega. · Eemalda prügi põranda äravooluaugu restilt (vihalehed jne

Varia → Kategoriseerimata
62 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Füüsika köögis

Füüsika köögis Essee Füüsika kehtib alati ja igal pool, niisiis oleks rumal väita, et mõni füüsikaseadus näiteks köögis ei kehtiks. Kehtib küll, samamoodi nagu mujalgi! Näiteid sellest on mitmeid. Kui köögis on vanemat sorti gaasipliit, siis võib juhtuda, et pliidil gaasileegi süütamiseks tuleb tikk süüdata (uuema gaasipliidi puhul süttib leek juba lihtsalt nupust keerates).Tiku tõmbamisel tekib tiku ja tikutoosi väävlipindade vahel nii suur hõõrdumine, et temperatuur tõuseb ja tikk süttib põlema. Selle tikuga saab siis gaasi süüdata. Gaasi põledes muutub gaasi siseenergia soojusenergiaks. Seda soojust kasutataksegi toidu valmistamisel. Toitu valmistatakse soojusenergia abil ka elektripliidi puhul. Siis kasutatakse soojuse saamiseks elektrivoolu soojuslikku toimet. Köögil, nagu teistelgi ruumidel, toimub välisõhuga pidev so...

Füüsika → Aineehitus
28 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Hõbeda puhastamise meetodid

Meetod #2 Seebivee ja kartulikeeduveega puhastamine See meetod töötab päris hästi, kui on hõbeesemeid, mis ei ole väga oksüdeerunud ja kui on just keedetud kartuleid. Meetod #3 Hõbeda puhastamine Coca-Colaga See meetod sobib ka päris hästi, kui on hõbeesemeid, mis ei ole väga oksüdeerunud. Aga muidu ei ole see meetod väga soovitatud minu poolt. Meetod #4 Hõbeda puhastamine hambapastaga See meetod töötab päris hästi, kui on suuremaid esemeid, näiteks mõni kulp või mõni suurem kahvel ja kui ese ei ole väga oksüdeerunud. Aga hambapastaga puhastamine võib viia eseme kiirema oksüdeerumiseni. Meetod #5 Spetsiaalsete vahenditega puhastamine Spetsiaalsed vahendid on loomulikult kõige paremad puhastajad, aga ainult suurte asjadega, kus ei ole palju konarusi. Aga kui on vaja puhastada suuri esemeid ja sul on 20 üle, siis see meetod kõige parem. Kokkuvõtteks võin öelda, et oli huvitav katsetada erinevate

Keemia → Keemia
19 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Pidulik kolmekäiguline menüü

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK K-16B Kevin Suur Moodul TOIDUVALMISTAMISE ALUSED Moodul RESTORANITÖÖ KORRALDUS PIDULIK KOLMEKÄIGULINE ÕHTUSÖÖK Kirjalik aruanne Juhendajad: Pärnu 2019 1 SISUKORD ( Pealkiri 1, kirjasuurus 18 pt, läbiv suur täht) !Siia tee ise automaatsisukord kõige viimasena 2 MENÜÜ PÕHJENDUS Pakun kolmekäigulist romantilist õhtusöögiks eelroaks Spinati- ja brokolipüreesupp pearoaks Ahjus küpsetatud veise välisfilee, kartulipüree, punase veini kaste, blanšeeritud porgandi mix ja desserdiks Šokolaadifondant, toorjuustu ja sidrunikreemiga, vaniljejäätisega. Valisin need toidud sellepärast et need sobivad oma vahel kokku. Road sobivad noorpaaridele, kes soov...

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Ida-Virumaa-Kutsehariduskeskus Eriala:Kokk (õpilase nimi) PIDULIK LÕUNASÖÖK Lõputöö Jõhvi:2011 Sisukord 1.Menüü Eelroog Suvine suitsukanasalat (suitsukana, ananass, Hiina kapsas, konservmais, majonees, aroomisool) Põhiroog Kreemine sealiha (sea välisfilee, sibul, seened, kuiv valge vein, toorjuust) Järelroog Karamell-leivaparfee marjapüreega (riivleib, hapukoor, rõõskoor, riivleib, suhkur, või, vaarikad, ) 2.Menüü põhjendus Menüü koostasin oma õele, kes on toidu suhtes eriti valiv ja hoolib oma tervisest. Eelroaks valisin suvise suitsukanasalati kuna selles on palju rohelist ...

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

SISUKORD 1.Piduliku menüü kirjeldus............................................................................................................ 1 2.Menüü....................................................................................................................................... 2 3.Kalkulatsioonikaardid................................................................................................................. 3 1.Mahe brokkolipüreesupp........................................................................................................ 3 Tehnoloogiline kirjeldus......................................................................................................... 4 2.Kanafilee riisi ja aedviljadega................................................................................................. 5 Tehnoloogiline kirjeldus...................................................................................

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus................................................................................................ 4 Kõrvitsa püreesupp röstsaiaga........................................................................................5 Grillitud sinepi-mee lõhefilee köögivilja padjal.............................................................7 Tarretiste valik pohlakastmega.........................

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Referaat: Juustud

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool IK KÕ Raili Kääramees JUUSTUD Referaat Õppejõud: Liina Maasik Mõdriku 2011 SISUKORD 1. SISSEJUHATUS Juust on piimavalgu ja -rasva kontsentreeritud tahke, madala veesisaldusega suhteliselt pikaajalises säilivusega toode. Juustu valmistatakse osaliselt või tervikuna piimast, lõssist, osaliselt kooritud piimast, koorest, vadakukoorest, petist või nende toorainete kombineeritud segust. Juustu tehakse peamiselt lehmapiimast, harvemini lamba-või kitsepiimast. 2. JUUSTU AJALUGU 2.1 Legend juustu tekkimise kohta Legendi järgi leiutas juustu üks araabia kaupmees, kes läks kaameliga kõrberetkele, lambamaost paunas kaasas päevanorm piima. Õhtuks olid kuumus, loksutamine ja lambamaos sisalduvad ensüümid muutnud piima tahkeks kohupiimak...

Toit → Toidukaubandus
71 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Me...

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

Tallinna teeninduskool Suurköögi eksam Rühmatöö, grupp 1 Juhendaja: Kristi Tiido Koostajad: Reelika Oissar, Helen Paju, Ants Morel, Maksim Odnenko, Britta Luup Tallinn 2014 2 Sisukord Sisukord ..................................................................................................................................... 3 Idee .............................................................................................................................................4 Toidud......................................................................................................................................... 5 Koorene lõhesupp.....................................................................

Toit → Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
19
docx

Roheline tee

Oli väga tore kogemus ning tunne oli nagu äsja oleks voodist tõusnud. Seejärel astusime värskelt päevale vastu. 8. Vahendid Chawan - teekauss Võõrastaja vispeldab või segab tee kuuma veega teekausis ja edastab selle külalisele. Koicha, paksu tee korral joovad külalised samast kausist. Chakin - linane riie kausi pühkimiseks Chashaku - kulp teepulbri jaoks ja Chasen - vispel Kama - kann. Kama tuuakse keema söetulele; kama varieerub erinevate kujude vahel. Haiire - Sisaldab niisket tuhka koldele lisamiseks. Piserdatud jahe, niiske tuhk ümbritseb põleva söe ääri ja aitab tulel kasvada. Mizusashi - veepurk

Keemia → Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Maailmaruum

1 Sisukord Maailmaruum Mis on maailm? Tähistaevas ja tähtkujud Mis on Maailmaruum? Kokkuvõte Päikesesüsteem Päike Päike on Maa energiaallikas Planeedid ja nende kaaslased Planeet Maa Maa kaaslane Kuu Kuusirp, poolkuu ja täiskuu. Kuuvarjutus Kokkuvõte Maa külgetõmbejõud Kus on Maa peal ülal ja kus all? Raskusjõud Kokkuvõte 2 Mis on maailm? Maailm jaguneb kaheks: eluslooduse maailmaks ja eluta looduse maailmaks. Elusloodus jaguneb taimeriigiks ja loomariigiks. Taimeriik Loomariik Eluta loodus on liiv, kaljud, vesi , õhk ja maavarad mis on olemas olnud pikka aega. 3 Kõik mis on inimeste tehtud eluta loodusest on tehismaailm. Inimesed on pikka aega kujundanud eluta looduse osa ja see muutub j...

Loodus → Loodusõpetus
69 allalaadimist
thumbnail
31
pdf

Füüsika meie ümber

Ka eboniidist sangad ei kõrveta. Miks? · Miks paksust klaasist klaas puruneb kui sinna valada keeva vett, aga õhukesest klaasist tehtu ei purune? Vihje: klaas on halb soojusjuht. · Miks vindiga konservipurgi kaant on raske avada? · Miks tuleb kööginõud ka väljast puhtaks pesta, eriti läikivad potid? · Kohv toodi Euroopasse 1624.a. Aasiast (Veneetsia kaupmehed); · Tee toodi 1610. a. Hiinast (hollandlased); · Lusikas, kulp 1500 a. m.a.j. , siis ka supp? 8. Vannituba ja saun 8.1. Veekraan · Kui veekraan avada natukene, siis voolab sealt ühtlane veejuga, mis allpool muutub peenemaks ja lõpuks katkeb, tekivad tilgad. Kuidas nähtust seletada? Joa kitsenemine seletub joa pidevuse võrrandi abil : V = S v t = const. S1 v 1 = S2 v2 . Joa katkemine on tingitud sellest, et juga langeb vabalt. Kui kujutada juga ette

Füüsika → Füüsika
37 allalaadimist
thumbnail
79
doc

BIOinformaatika kodutöö 5

C., Dunn,P., Durbin,K.J., Evangelista,C.C., Ferraz,C., Ferriera,S., Fleischmann,W., Fosler,C., Gabrielian,A.E., Garg,N.S., Gelbart,W.M., Glasser,K., Glodek,A., Gong,F., Gorrell,J.H., Gu,Z., Guan,P., Harris,M., Harris,N.L., Harvey,D., Heiman,T.J., Hernandez,J.R., Houck,J., Hostin,D., Houston,K.A., Howland,T.J., Wei,M.H., Ibegwam,C., Jalali,M., Kalush,F., Karpen,G.H., Ke,Z., Kennison,J.A., Ketchum,K.A., Kimmel,B.E., Kodira,C.D., Kraft,C., Kravitz,S., Kulp,D., Lai,Z., Lasko,P., Lei,Y., Levitsky,A.A., Li,J., Li,Z., Liang,Y., Lin,X., Liu,X., Mattei,B., McIntosh,T.C., McLeod,M.P., McPherson,D., Merkulov,G., Milshina,N.V., Mobarry,C., Morris,J., Moshrefi,A., Mount,S.M., Moy,M., Murphy,B., Murphy,L., Muzny,D.M., Nelson,D.L., Nelson,D.R., Nelson,K.A., Nixon,K., Nusskern,D.R., Pacleb,J.M., Palazzolo,M., Pittman,G.S., Pan,S., Pollard,J., Puri,V., Reese,M.G., Reinert,K., Remington,K., Saunders,R.D., Scheeler,F

Informaatika → Bioinformaatika
45 allalaadimist
thumbnail
149
xlsx

Informaatika I arvestustöö 2014 TTÜ

Malle Kreen Akad.tee 15 - 314 620 2806 Marek Vilipuu II 132 620 3001 Margus Lopp Akad.tee 15 - 421 620 2808 Margus Pihlak V 403/404 620 3056 Mari Sepp Akad.tee 15 - 241 620 4444 Maria Borissova 620 4325 Maria Cecilia Sarmiento Guerin Akad.tee 15 - 221 620 4422 Maria Kulp Akad.tee 15 - 324 620 4349 Marika Jaagusoo Akad.tee 15 - 415 620 2811 Marika Sauga II 126 620 3005 Marina Kudrjašova Akad.tee 15 - 417 620 2811 Marina Suhorutšenko Akad.tee 15A-405 Marina Toompuu Akad.tee 15-221 620 4420 Mario Mars II 114 620 3004 Marju Laasik Akad

Informaatika → Informaatika
90 allalaadimist
thumbnail
31
doc

Erivajadustega laste Identifitseerimine

Erivajaduste indenti: 1. LOENG Õpetaja (aga ka logopeedi, psühholoogi vms võib sellesse haarata kaasa) sageli hindab lapse arengutaset (kas on eakohane, või madalam, kõrgem). ErI ja diagnoosi paneku erinevused: arstid panevad diagnoosi (logopeedid aga panevad kõnepuude diagnoose). ErI-ga peaksid tegelema just õpetajad: mis nad siis teevad? Nad peaksid märkama, hindama (selle tulemusena saab teada, kas lapse areng on eakohane või mitte), siis on ka sekkumine/nõustamine olemas neil. ErI peaks andma infot kuidas last toetada vüi aidata homme, ülehomme ja pikemas perspektiivis. Peame saama spetsiifilisemad teadmised, mis tasemel laps on (ta võimed), mis tasemel täpselt nad on, mis sorti abi nad vajavad täpselt. ErI on laiem kui lihtsatl lapse arenfutaseme hindamine! nt millele peaks rohkem TP pööram aasta vanuse ja nt 15 a lapse puhul...nt noorematel motoorikat ja kuidas kõnest aru saab + ka kõne moodustamine (lalin ka). Vanemate...

Pedagoogika → Erivajadustega laste...
227 allalaadimist
thumbnail
134
docx

Lugemispäevik

Kokk istus kolde ees ja õhutas tuld. Korraga tuleb ahju alt põranda seest väike mehike välja ja küsib: "Armas sõber, anna ka mulle natuke hüva rooga maitsta! Kõht mul tühi ja süda vesine nagu kalapüüdjal." "Ei tohi anda, vastas kokk, "isegi suur pere ootamas." "Anna tilgake leentki! palus väike mehike uuesti. 16 "Noh, võta siis peale," ütles kokk ja andis mehikesele kulbitäie leent kätte. Aga niipea kui kulp mehikese käes oli, sõi ta silmapilk terve paja tühjaks ja kadus siis jälle ahju alla. Mis ehmatanud leehoidjal nüüd peale hakata! „Ahjualune“ räägibki heasüdamlikust mõisakokast, kes ahjualuse palvele toitu maitsta vastu tuleb ning ise seetõttu kannatab, kuid hiljem heldelt tasutud saab. Sarnane tegelane on olemas ka teiste rahvaste rahvaluules. Vaeslaps ja talutütar „Vaeslapsja talutütar“ on lugu sellest, kuidas vanapagan läheb oma

Pedagoogika → Alusharidus
121 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused ...

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
258
xlsx

Informaatika 1 - tekstikorpuse analüüs

Mailis Päri Akad.tee 15 Malle Kreen Akad.tee 15 - 314 620 2806 Marek Vilipuu II 132 620 3001 Margus Lopp Akad.tee 15 - 421 620 2808 Margus Pihlak V 403/404 620 3056 Mari Sepp Akad.tee 15 - 241 620 4444 Maria Borissova 620 4325 Maria Cecilia Sarmiento Guerin Akad.tee 15 - 221 620 4422 Maria Kulp Akad.tee 15 - 324 620 4349 Marika Jaagusoo Akad.tee 15 - 415 620 2811 Marika Sauga II 126 620 3005 Marina Kudrjasova Akad.tee 15 - 417 620 2811 Marina Suhorutsenko Akad.tee 15A-405 Marina Toompuu Akad.tee 15-221 620 4420 Mario Mars II 114 620 3004 Marju Laasik Akad.tee 15 - 420 620 2809

Informaatika → Informaatika
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun