Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"juustuga" - 136 õppematerjali

thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

omahind kuumtöötluskadu % 14 juurdehindlus väljatulek (kg/l) 0,325 käibemaks 20% 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,325 1 portsj. müügihind portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA: Kana: 1.Puhasta filee kelmedest. 2. Lõika liha sisse väikesed sälgud ning täida need juustuga. Puista juustu ka liha peale. 3. Küpseta ahjus. Riis: 1. Pane vesi potti ning aja keema. 2. keevasse vette lisa riis ja keeda kuni riis on pehme. 3. kurna potist vesi välja. Köögiviljad 1.Pese ja koori porgandid, lõika ära roheline ots ning seejärel lõika porgand ratasteks. 2. Pese ja puhasta aedoad niitidest, lõika otsad ära. 3. Keevasse vette lisa kõigepealt porgand. Mõne minuti pärast ka oad. Keeda kuni need on pehmed. Kaste 1. 1

Toit → Kalkulatsioon
157 allalaadimist
thumbnail
96
xlsx

Raamatupidamisblokk

5 6 5 Viineripitsa 7.5 6 6 Kebabipitsa 7.5 6 7 Tuunikalapitsa 7.5 6 8 Singi-šampinjonipitsa 7.5 6 9 Salaamipitsa 7.5 6 10 Pestopitsa 7.5 6 11 Kreekapitsa 7.5 6 12 Koorene krevetipitsa 7.5 6 13 Kolme juustuga pitsa 7.5 6 14 Kanapitsa 7.5 6 15 Jalapenopitsa 7.5 6 16 Hakklihapitsa 7.5 6 Toote nimetus Jaanuar (tk) Mrs. Pizza 100 Juustupitsa 93 Kurgipitsa 60 Kalkunipitsa 93 Viineripitsa 126

Majandus → Ettevõtlus alused
7 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kiili Gümnaasiumi menüü

Kiili Gümnaasiumi menüü MENÜÜ 12.-16.05.2014 NÄDALAPÄE LÕUNASÖÖK PIKK PÄEV V Kodune seljanka, hapukoor, leib, saiavorm piimaga , Sepik singi ja juustuga, ESMASPÄEV värske puuvili kakao Makaron hakklihaga, ketsup, leib, sai, peedisalat Kaerahelbepuder TEISIPÄEV /värskekapsa- porgandisalat, mahlajook/piim moosiga, piim Kana- köögiviljasupp, leib/sepik, leivavaht Jogurt KOLMAPÄEV vahukoorega , värske köögivili maisihelvestega, sai

Toit → Toitlustus
9 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Laktoositalumatus

Tartu Kutsehariduskeskus LAKTOOSITALUMATUS Tartu 2008 MIS ON LAKTOOS Piimasuhkur ehk laktoos on disahhariid, mis koosneb kahest lihtsuhkrust ­ looduses puhtal kujul harva esinevast galaktoosist ja glükoosist ­ ning mida on olemas vaid piimas ja piimatoodetes(5%), ka inimese rinnapiimas(7%). Laktoos on tavasuhkrust viis korda vähem magusam, kuid siiski annab 30-50 % piima energeetilisest väärtusest. Laktoosi struktuur LAKTOOSITALUMATUS Laktoositalumatuse põhjuseks on laktoosi ehk piimasuhkrut lõhustava ensüümi ­ laktaasi ­ puudulikkus. Laktoositalumatuse korral laktoos ei lõhustu seedimisprotsessis, vaid liigub jämesoolde, kus saab toiduks bakteritele. See ei ole piimaallergia. Laktaasi puudumise tõttu ei lõhustu laktoos glükoosiks ja galaktoosiks. Piimasuhkur jääb lõhustumata ja imendumata. See haigus on eluaegne, aga seda saab ennetad...

Toit → Toitumisõpetus
75 allalaadimist
thumbnail
6
xls

KALKULATSIOONIKAART- munapuder ja muu vajalik

1 kümnendik 0,1 Hind km- ta 1 kolmandik 0,333 Retsepti hind 3 neljandikku 0,08 0,02 0,06 0,00 0,00 0,00 0,00 0,16 0,19 ALIKULT ÜHTLASEKS!! valt soovile. hapukoorega. Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Võileib juustuga portsjoni kaal g 65 valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 Röstsepik viilutatud Kg 0,015 0,015 0,000 0,000

Toit → Kalkulatsioon
26 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Toitmusekava jõusaali

puuviljadega müslit koos jogurtiga. Putru soovitan proovida ka näiteks jogurtiga (muidugi mitte tatart, tatar on hea nätiteks hapukoorega) või siis natukese moosiga, oleneb kuidas endale rohkem meeldib. Kõrvale kohv/tee meega või vett Variant 2 200g kodujuustu ­ ükskõik siis kuidas soovid süüa seda + 60-75g kuivainena putru/ kaerahelbemüslit puuviljadega Variant 3 3-4 muna, kõrvale 4 viilu täisteraleiba või sepikut, koos juustuga Kõrvale ikka kohvi/teed või vett 2.Söök Variant 1 200-250g kodujuustu. Kui teed magusana, nt koos banaani ja rosinatega või õuna ja kaneeliga, siis rohkem midagi pole vaja. Kui sööd soolaselt ( paljalt või tomati/kurgiga nt) siis võid kõrvale süüa 2 viilu täisteraleiba või sepikut koos juustuga Variant 2 200-250g kanafileed(võib olla ka kalkunifilee/ korralik seafilee) ning korra nädalas võiks süüa ka forelli/lõhet kui võimalik.

Sport → Toit, toitumine ja sportlik...
19 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Munaroad

praeahjus 150–175 °C juures hüübimiseni. Munahüübeid võib valmistada ka köögiviljade, seente, liha-, kalatoodetega ja juustuga. Sel juhul valatakse munasegu kihiti vormi asetatud tükeldatud toiduainetele ja raputatakse üle riivjuustuga. Munahüübes võib

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Itaalia köök

annavad suurepärase toidu. Lihaliike on palju, liha süüakse mitmekesiselt valmistuna, kuid enamasti väikestes kogustena. Kastmeks valmistatakse tavaliselt tomati- või paprikapüreesid, lihaleemest kastmeid tehakse vähe. Jahutooteid, eriti spaghetti valget nisujahu leiba, pirukaid (pitsa) ja täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi- martsipani, pähklikooke, torte ning jäätisi. Tänapäeval tuntuma Itaalia magustoit on tiramisu kuid, päritolu on aga teadmata. Itaalia rahvusjook on grappa, mida saadake viinamarja pressimise jääkidest

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Troopiline kliima

Pindala on 21 040 km2 Riigi keel on hispaania,Rahvaarv on 6 200 000. Touristid lähvad sinna sellepärast ,et seal saab surfata ja ööelu pärast.El Salvador erineb teistest Kesk-Ameerika riikidest selle poolest,et El Salvador turismi maastik on veidi teistsugune kui teistel Kesk-Ameerika riikides. Tänu oma geograafilisele suurusele ja linnastumisele. Üks Salvadorean tähelepanuväärne toit on Pupusa. Pupusa on paks käsitsivalmistat- ud maisist tortilla mida täidetakse juustuga ja uuesti küpsetatud oadega. Üks kõige märgatavam hommikusöök El Salvadoris on praetud jahubanaanid, mida söödakse kas koore või juustuga. Mina tahaksin elada El Salvadoris.Kuna seal saab surfata , seal on head toidud ,ei saja lund.Vaid on soojad ilmad ja vahel sajab vihma.

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidupäevik

Lõuna-Apelsini mahl, kanafilee keedukartuli ja salatiga, tordi lõik Õhtu-Pozarski kotlet ahjukartuli ja salatiga, ananassi mahl, banaan Teisipäev: Hommik-Valge tee, keedumuna, võileib sulatatud juustu ja vorstiga Lõuna- Sealiha tatra ja salatiga, viinamarja mahl Õhtu- Porgandi püreesupp, salat ja rohelie tee, apelsin Kolmapäev: Hommik- Kohvi piimaga, kohupiim Lõuna-Jõhvika mahl, kala riisi ja salatiga, saiake Õhtu- Kanasupp, võileib singi ja juustuga, greibi mahl, kiivi Neljapäev: Hommik- Piim, banaan Lõuna- Kotlett makaronide ja salatiga, tomati mahl Õhtu- salat, granaatõun ja ploomi mahl Reede: Hommik- Kummeli tee, müsli piimaga Lõuna- Kanafilee tatra ja salatiga, multi mahl Õhtu- Seljanka, pirni mahl ja saiake Laupäev: Hommik- Kohupiim, piparmündi tee Lõuna- porgandi hernehautis sealihaga, smuuti Õhtu- Lasanje, puuvilja segu Pühapäev: Hommik- Kohukesed ja kakao Lõuna- salat, dessert, ananassi mahl

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Vene keele menüü

меню Jessica Järvelt SUUPISTED/ЗАКУСКИ/SNACKS Pannkoogid lihaga/блинчики с мясом/Pancakes with meat 1.50 Krevetisalat meloniga/салат из креветок с дыней/Shrimpsalad with melon 1.80 Salat mozzarella juustu ja tomatidega/салат из сыра моцарелла с помидорами/salad with mozzarella cheese and tomatoes 2.00 SUPID/СУПЫ/SOUPS Borš/Борщ/soup with meat, cabbage, beet and potatoes 1.20 Läätsesupp/Черевица/lentil 1.00 Seljanka/солянка/soup with different meats, potatoes and olives 1.40 PRAED/ЖАРКИ/MAIN DISHES Seapraad seentega/свиное жаркое с грибами/pork roast with mushrooms 2.60 Suitsutatud forell/копчёное филе форели/smoked trout 3.00 Lasanje liha ja juustuga/лазаня с фаршем и сыром/lasagna wit...

Keeled → Vene keel
6 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Võileiva kalkulatsioon

Eksamijuhendi lisa nr 4 TOIDU NIMETUS Võileib juustuga portsjoni kaal g 65 valmistatavaid portsjoneid kokku 0 Retsepti kaal Valmistamise kaal jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 Röstsepik viilutatud Kg 0,015 0,015 0,000 0,000

Toit → Kalkulatsioon
45 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

VÕILEIVAD

Kuivikleibade veesisaldus on tunduvalt väiksem kui tavaliste leibade omast. Sepikud Valmistatakse 2 sorti nisujahust, nad on seetõttu jämedamad ,vitamiini ja mineraalainerikkamad kui saiad. Võileibade valmistamine Taise lihaga, lahjade kalatoodetega,munade ja lahja kohupiima segudega saan valmistada valgurikkaid võileibu,mille kalorsust saan määrata ning varieerida lisaainetega Võileib sibula ja juustuga 4 leivalõiku, 1,5 spl võid või margariini, 23 sibulat, 4 spl riivitud juustu, 2 spl majoneesi. Sibul lõigatakse ratasteks ja praetakse kergelt rasvaines, tõstetakse leivalõikudele. Leivad asetatakse samale rasvasele pannile. Riivitud juust segatakse majoneesiga ning kaetakse sellega sibulakiht. Kõpsetatakse kuumas ahjus või grillis, kuni pind on kuldkollane. Soolased ja magusad võileivad Magusaid võileibu serveeritakse tee või kohvilaual

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
10
doc

HINNAPAKKUMINE TÖÖ- JA PUHKEVÄLJASÕIDUKS KURESSAARE LINNAHOTELLIS

16:00 kohv/tee jäävesi Õhtusöök Seentega küpsetatud 7 19,90 139,90 19:30 maisikana kartuligratääni ja koorese estragonikastmega Küpsetatud õunad karamellikastme ja vaniljejäätisega 24/05/14 Eelroog: kolme tomati 7 29,00 203,00 Pidulik õhtusöök salat Mozarella juustuga veiniga Pearoog: grillitud 20:00 pardirind safranipirniga ja kirsi-punaveinikastmega Dessert: mango panna cotta passionikastmega Vein: Ruby Fine Port, Calem, Portugal 8 cl/ in Maksumus kokku: 743,30 LISATEENUSED Üritus Aeg Koht Hind 1 in Arv Maksumus

Turism → Majutus
11 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hinnapakkumine

Tere Lp. Teele Talv Täname Teid huvi tundmast meie hotelli teenuste vastu. Pakume Teile majutust, konverentsi ja toitlustust Grand Hotell Viljandis. Majutus 25-27.02.2010 Ühene tuba 900 kr 5 tuba 2 ööd 9000 kr Kahene tuba 1100kr 5 tuba 2 ööd 11000 kr Majutus kokku: 20000 kr Hinnaalandus 10%: 2000 kr Hind: 18000 kr Hommikuseks kõhutäiteks pakume rikkalikku buffet- stiilis hommikusööki mis on majutuse hinna sees. Sidukite parkimiseks on hotellil videovalvega parkla. Konverents 26.02.2010 Konverentsi saal 1 päev 1200 kr Meie poolt on saalis pabertahvel ja pliiatsid, grafoprojektor ja ekraan, TV ja video, d...

Turism → Majutus
130 allalaadimist
thumbnail
4
pptx

Itaalia toidust

enamasti väikeste kogustena. Kastmeks valmistatakse tavaliselt tomati või paprikapüreesid, lihaleemest kastmeid tehakse vähe. Jahutooteid, eriti spaghettit (peene pikki õõnsuseta makarone), valget nisujahust leiba, pirukaid (pizza) ja täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuvillaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmistatakse vähe. Salatid tehakse õlikastmega. Magustotudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi ­ martsipani, pähklikooke , torte ning jäätist. Toite maitsestatakse aniisiseemnete, nelgi, paprikapulbri ja pipraga. Väga palju lisatakse toitudele sibulaid, küüslauku,

Toit → Kokandus
5 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe

Toit → Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
3
docx

A la Carte menüü

A la Carte menüü EELROAD / EEK Metsataadi leivake kuuseriisika eelroog mustal leival, punase sibula ja hapukoorega 2,88/45 Aedvilja tatar 9/140,82 vutimunade, ürtide ja tomatikastmega Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehikopärased toidud

ENCHILADA - Täidetud ja rulli keeratud ahjus küpsetatud maisitortilla. FAJITA - Eelsoojendatud nisutortilla, mille igaüks täidab ise enne sööma asumist. FAJITA KASTE ­ Sidruni ja koriandrimaitseline kaste, mida kasutatakse kana-, sea- ja veiseliha marineerimiseks. NACHOS - Ümmargused, kergelt soolased maisikrõpsud. Sobivad suurepäraselt üleküpsetamiseks ja dippimiseks. QUESADILLA - Juustuga ja muude komponentidega täidetud, pooleks murtud ja mõlemalt poolt praetud nisutortilla. TACO - Mehhikopärane ,,sändvits", mis koosneb täidetud ja volditud maisitortillast. Enamus tacosid on tehtud krõbedast (fritüüris praetud) tortilla taskust, aga on olemas ka pehme versioon. TACO KASTE - Tomatist, sibulast ja tsillist valmistatud maitsekas kaste. Tähtis komponent tacodele ja teistele mehhiko toitudele. TACO TASKU - ,,Klassikaline taco"

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

GRUUSIA

kooke ja loomulikult hinkalisid. Gruusia rahvustoidud . Hinkalid Hartso Hatsapuri Gruusia rahvustoidud Toite, mis Gruusiaga seostub, on terve plejaad: Lobio - punastest ubadest salat. Hartso - tugev riisi ja lambalihasupp. Sikhirtma - kerge ning maitsev kanasupp. Chizhi-pizhi - võis ja munas praetud maks ja põrn. Saslõkk - tallest kerge äädika marinaadiga küpsetatud roog. Hatsapuri - pirukas suluguni juustuga. Hinkalid- suured liha täidisega pelmeenid Kliima Kliima Enamik Gruusiast on peamiselt niiske subtroopiline kliima. Kuumad ja niisked suved on tüüpilised. Gruusia subtroopika sõltub laiuskraadist ja Atlandi ookeani või Mehhiko lahest ja kõrgusest. Gruusia Loomad ja taimed Gruusia Loomad ja taimed Gruusia on õnnelik oma eriliste taimede ja loomade poolest. Riigi ilusaimad ja hapramad olendid on: indigo maod, lamantiinid ja punaste cockaded rähnid

Turism → Turism
22 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Toidukultuur eri religioonides

2. Tee ja kohvi valik (soe) 2. Ürdi-juustutäidisega Gruusia leib (võileib) ( 3. Jahuvabad tšilli-šokolaadimuffinid (küpsetis/magus) 4. Punase sibula ja Gouda juustuga täidetud korvikesed (korvike) Judaism 1. Lehttaina-kitsejuustupirukas 1. VESI gaasiga ja (pirukas) gaasita (külm) 2. Tee ja kohvi valik (soe) 2. Ürdi-juustutäidisega Gruusia leib (võileib) 3. Brie ja suvikõrvitsa pirukas

Toit → Rahvuslik toidukultuur
3 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Vene keele käänete tabel (täiendustega)

. oms mitm, ns ains. 3) , , , , , 5-20 (k.a. 12, 14..) P.. mitmus b) koos eessõnaga 3) Hulka määravad sõnad: , , 1) kui on näidatud kellegagi, millegagi koos 4) Kui sõnaühend näitab kuuluvust kellele, millele 2) näitab eseme tunnust 3) kaks toiduainet on kokku pandud ja moodustavad ühe terviku N: võileib juustuga 5) , , , 4) õnnitlemise mõttes tähtpäevad 6) Toodang (taara, pakend) .. Kasutamine ..kasutamine 1) näitab kellele või millele on tegevus suunatud a) eessõna kasutan 2) vanus 3) aitama, uskuma 1) linnad, riigid, regioonid, maailmajaod, mandris, linnaosad AGA: Y 4) , ­ nagu omadussõnu

Keeled → Vene keel
249 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Minu turismitalu hommikusöögi

vastavalt enda eelistustele. Iseteenindus käib mööda väljastusletti. Toidu saab asetada taldrikule, mis asetseb kandikul. Pakume hommikusöögiks nii magusaid, kui ka soolaseid toite. Loomulikult käib minu menüü juurde ka joogivalik. Toidud Kuum lett: Praetud munad (Ühelt poolt praetud ja mõlemalt poolt praetud) Keedetud munad (3 minuti munad ja 7 minuti munad) Ahjus küpsetatud viinerid Kuumad võileivad singi ja juustuga Ahjus küpsetatud peekon Kartulikroketid Mannapuder Neljavilja puder Külm lett: Maasika jogurt Banaani jogurt Keedusink Lastevorst Salaamivorst Eesti juust Margariin Apelsini keeks Purukook Joogid: Tee ( Must tee ja marjatee) Kohv Kakao Piim Vesi Lisandid: Leib Sai Sepik Müsli Maisihelbed Kookosepuru Sool Pipar 1 inimese hommikusöök sisaldab: Toidu valib klient enda maitse järgi. 1tk Ühelt poolt praetud muna 1tk Kahelt poolt praetud muna 1tk Kolme minuti muna (keedetud)

Turism → Eriala
17 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Calvadosi töötlemine

"petite-eau" 25-30% 2. destillatsioon: Bonne chauffe 70% Jätkuvdestillatsioon Siidrit kuumutatakse aurustumiseni Aurud jahutatakse maha ja tulemuseks on 70° alkohol Kuidas tarbida? Fine ehk noor Calvados Puhtalt koos jääga Kokteilides, aperitiividena Toidu vahele digestiivina V.S.O.P Digestiivina, koos tugevamaitselise juustuga X.O Tumeda sokolaadiga, sigariga Tarbimine Prantsusmaal ja Inglismaal tarbimine küllaltki populaarne Eestis tarbimine madal, ebapopulaarne Kasutatud allikad http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12517107 http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%8 http://www.bbr.com/whiskies/calvados http://www.calvados-dupont.com/ http://eope.ehte.ee/joogiopetus/brandy/brndi.html http://www.sampopank

Keemia → Keemia
3 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Soolenakkusi põhjustavad toiduained

Näiteks kasuta eraldi lõikelaudu toore liha ja küpsetatud liha jaoks ning värskete köögiviljade jaoks või pese lõikelaud pesuvahendiga erinevate toiduainete käitlemise vahel. Kuidas võib haigestuda? Varasemate koli-nakkuse haiguspuhangute korral levisid haigustekitajad ebapiisavalt termiliselt töödeldud veise- ja muu lihaga, pastöriseerimata piimaga, erinevate värskete köögiviljadega (nt kurk, kapsas, spinat ja salat), pastöriseerimata õunamahla ja juustuga. Kuidas vältida haigestumist? Saksamaal E. coli haiguspuhangu käigus andis Saksamaa Valitsus soovituse võimalikult vältida kahjustatud piirkonnas selliste värskete köögiviljade tarbimist nagu kurgid, tomatid ja salat kuni puhangu põhjuse kindlaks tegemiseni. Vaatamata paljudele kasutusel olevatele meetmete võivad tarbijad olla ohustatud haigustekitaja suhtes saastatud toidu kaudu, eriti värskete või mittepiisavalt

Bioloogia → Bioloogia
7 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

1 purk valged oad tomatikastmes Valmistamise õpetus: · Kuumuta pann ja prae s e lle l hakkliha. · Kui hakkliha o n pruunis tunud, lis a hakitud s ibul. · Prae mõ ni minut ja lis a hakitud paprika, to matid ning hakitud küüs laug uküüs . · Kuumuta 5 minutit ja lis a s o ko laad, tac o maits e aine s e g u, Caye nne ´i pipar, s o o l ja mus t pipar. · Lõ puks s e g a juurde o ako ns e rv. · Hauta 15 minutit ning s e rve e ri. Serveerida võib riivitud juustuga, riisiga, purustatud soolaste kreekeritega, tortilladega, suhkrumaisi laastudega, maisi leivaga ning palju muuga. Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Test küsimused 1. Mis on chilli con carne, kas..? a) supp b) hautis c) magustoit 2. Millist sokolaadi kasutatakse chilli con carnes, kas..

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Karli ja Liisi pulmad

Fizz stawberry Heineken Veinid: Rallo Frappato 2005 itaalia Törley Muscateller ungari Sauvignon Black lõunaaafrika v Kange alkohol: Finlandian vodka soome Smirnoff red ameerika Viru valge eesti v Alkoholivaba Mustsõstramahl Apelsini mahl Gaseeritud vesi Gaseerimata vesi Menüü! SUUPISTED, TIKUVÕILEIVAD: v Löhetäidisega lehttaigna minipirukas v Volovan tuunikalasalatiga v Suitsuforell Bojour juustuga v Canape singiga v Lavasirull suitsukana vahuga v Canape kanarulliga v Puuviljad: pirn, õun, banaan, ananass, apelsin, viinamarjad Menüü! MAGUSTOIDUD: v Suvemarjade brülee v Mustikavaarika kohupiim v Küpsisekirsikook v Maasikatega minikoogid v Sokolaadi kringel v Tort Peolaud! v Istekoha valib iga inimene endale ise, et tal oleks võimalikult mugav istuda ja ennast hästi tunda! Kogu maksumus! Mõisa broneerimine 8500kr

Filosoofia → Etikett
35 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Toiduõpetus/Kulinaaria sõna seletused

Paneerimise eesmärk on tagada toiduaine ühtlane kuju ning säilitada, vahel ka lisada mahlakust. Passeerimine - toiduaine läbi sõela pressimine. Passeerimine ­ köögiviljadekerge läbikuumutamine kuumas õlis. Pikkimine - lisamaitsete ja mahlakuse lihale andmise meetod. Püreerimine - toore või keedetud toiduaine peenestamine püreetaoliseks massiks. Risoto - õlis pruunistatud riis, mis seejärel keedetakse ja segatakse näiteks peeneks hakitud sibula, liha ja riivitud juustuga. Redutseerimine ­ kokkukeetmine. Röstimine - toiduaine kuumutamine ilma rasvaineta. Salsa - mehhikopärane tükiline kaste, mille valmistamiseks kasutatakse tomatit, sibulat, küüslauku, erivärvilisi paprikaid ja tshillipipraid. Tempereerimine - õigel temperatuuril sulatamine ja jahutamine. Trühvlid - seente maa-alused mugulakujulised viljad. Sushi - jaapanlaste populaarne roog (suupiste).

Kategooriata →
24 allalaadimist
thumbnail
17
pptx

Calvadose tootmine

1. destillatsioon: "petite-eau" 25-30% 2. destillatsioon: Bonne chauffe 70% Jätkuvdestillatsioon Siidrit kuumutatakse aurustumiseni Aurud jahutatakse maha ja tulemuseks on 70° alkohol Toote iseloomustus Kuidas tarbida? Fine ehk noor Calvados Puhtalt koos jääga Kokteilides, aperitiividena Toidu vahele digestiivina V.S.O.P Digestiivina, koos tugevamaitselise juustuga X.O Tumeda sokolaadiga, sigariga Calvados'i tootmine ja tarbimine 70% kogu Calvadosist toodetakse Normandias, Prantsusmaal ~200 tootjat Domfrontais Tootmine aastal 1990/1995 ­ 29 000 hektoliitrit/a Praegu 23 160 hektoliitrit/a Prantsusmaal ja Inglismaal tarbimine küllaltki populaarne Eestis tarbimine madal, ebapopulaarne Kasutatud kirjandus http://whatscookingamerica.net/Fruit/Apples.htm http://faostat.fao.org/site/339/default

Toit → Toidu töötlemise alused
28 allalaadimist
thumbnail
30
docx

Viinerid ja sardellid esitlus

 Valla  Nõo Lihavürst  Rannarootsi  Maks & Moorits  Otepää Lihatööstus  Wõro  Vastse-Kuuste  Karni  Isukas Viineritest toodetakse kanaviinereid (ka juustuga), lasteviinereid, doktori viinereid, täislihast viinereid, suitsutatud viinereid, e-vabasid viinereid, delikatessviinereid, kalkunifileeviinereid, frankfurtereid ja kaaluga müüdavaid viinereid. Sardellidest toodetakse suitsusardelle, sardelle juustuga, lepasuitsusardelle doktori sardelle, sealiha sardelle, suitsu sardelle juustuga ja kaaluga müüdavaid sardelle. 3. KAVLITEEDINÕUDED Viinerid ja sardellid peavad olema välimuselt:  puhta ja kuiva pealispinnaga;  muljumiseta;  kesta vigastusteta;  täidispahkadeta;  liitumiseta; 11  puljongi- ja rasvalangudeta;  pind ühtlaselt värvunud;

Toit → Toitumise alused
12 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Juust ja veinid

JUUSTUSORDID Toorjuustud Feta juust Väga erilise, tugevalt ürdise ja soolase maitsega juust. Kasutatakse erinevates salatites ning küpsetistes. On klassikalise Kreeka salati vältimatu koostisosa. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1318 Mozzarella Mozzarellat kasutatakse pitsajuustuna, kuna see sulab kergesti katetakse juustuga tihipeale ka võileibu ning ahjuroogasi. Suurepäraselt sobib see ka salatitesse. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=679 · Veinidest sobivad toorjuustude juurde kerged valged itaallased Pinot Grigio, Soave, Orvieto, mullitavad kuivad vahuveinid, ka rohune Sauvignon Blanc. Olenevalt lisanditest sobivad salatite juurde ka punased noored Chiantid ja Valpolicellad ning Gamay' veinid Prantsusmaalt Beaujolais'st ja Loire'i orust,

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kreeka

traditsioonid. Kreeka rahvustoidud on rasvased ja sisaldavad ohtralt maitseaineid. Kreeklased söövad hommikusööki suhteliselt hilja. Rahvustoitude valmistamisel kasutatakse palju lamba- ja vasikaliha. Praadimiseks kasutatakse peaaegu alati üksnes oliiviõli. Populaarsemad kreeka toidud on kreeka salat, naturaalsest jogurtist, küüslaugust, kurgist ja maitseainetest tzadziki kaste, baklazaanisalat (melidzanosalata), juustusalat (tyrosalata), jõekala barbuni, juustuga aedviljasalatid, riisi- ja lihatäidisega praetomatid (domates gemistes), krevetid, merivähid, praetud kaheksajalad (chtapodja), praetud baklazaanid (melitsanes), puding ehk makaronisuflee (pastisio), kalamarjasalat (taramosalata). Väga maitsev on värskelt pressitud mahl. Kohvi juuakse tavapäraselt kahte moodi. Esimene on ellinikos kafes ­ paks kange kohv, mis serveeritakse väikesest tassist ja ilma piimata. Suhkur lisatakse kohvi sisse juba keetmisel. Teine, frappe, on külm

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Paneerimine

Paneeritav toiduaine surutakse mõlemalt poolt riivsaiasse lühiajaliselt, aga tugevalt. Kolmekihilise paneerimise puhul kastetakse praetav toiduaine kõigepealt suurde taldrikusse sõelutud jahusse, seejärel veega lahtiklopitud munasse ning surutakse lõpuks riivsaiasse. Nõnda võib paneerida kartulikroketeid, räimi ja kalafileesid ning muidugi ka lihalõike. Riivsai, milleks võib olla ka värske saiapuru, on mõnikord segatud riivitud parmesani juustuga. 4 Eriti esinduslik paneering saadakse toiduaine kastmisel vee-munasegusse, millele järgneb imepisikeste saiakuubikute külgesurumine. Meil paneeritakse sellisel viisil kanahakklihast shnitsleid. 2. Mida paneeritakse? Skeem1 Mida paneeritakse? 5 3

Toit → Toiduvalmistamine
8 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Mehiko köök

Tekiila on mezcal, mida valmistatakse ühest kindlast agaaviliigist, mida kasvatatakse valitud piirkonnas Mehhikos (vrd brändi ja konjak). Rohkelt tsillit sisaldavale toidule ei ole soovitatav juua peale vett, sest tsillis leiduv aine kapsaitsiin kuivatab suulage seda enam, mida rohkem vett juuakse. Tavad Hommikusöök. Desayuno on hommikusöök, seda süüakse vara ja see on tavaliselt kerge. Maakohtades on esimeseks söögiks tortillad koos frijoles refritos'ega, ülepuistatud riivitud juustuga ja alla loputatud kuuma sokolaadi või piimaga kohviga. Linnaelanikel on tortilla asendatud bolilla'ga või teiste leibadega, kuum jook on sama. Võimaluse korral nauditakse lisaks värskeid puuvilju, mune, avokaadosid. Lõunaoode ehk almuerzo kell üksteist. Täidetud roog või midagi tortillal põhinevat. Lõunaoote puhul muutub lõunasöök kergemaks. Lõunasöök. Põhiline söögikord ehk comida, kestab kaks kuni kolm tundi, kella kahest viieni. Enamus inimesi lõunatab kodus.

Toit → Kodundus
5 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

valmistuna, kuid enamasti väikestes kogustena. Kastmeks valmistatakse tavaliselt Tomati- või PaprikaPüreesid, lihaleemest kastmeid tehakse vähe. Jahutooteid, eriti Spagetid (peenike pikk õõnsuseta makaron), valget Nisujahu leiba, pirukaid (Pitsa) ja Täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Rõõska Piima tarvitatakse toiduks väga harva, Koort peaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite Juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal Oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja Margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi- Martsipani, pähklikooke, torte ning Jäätisi. Toite maitsestamiseks kasutatakse Aniisiseemneid, Nelki, Paprikapulbrit ja Pipart. Väga palju lisatakse toitudele Sibulaid, Küüslauku, Peterselli, Tüümiani, Basiilikut, Estragoni- ja

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Juust

Juust Ragne Reigam K112 Juhendaja: Jolanda Pärtmaa Juustu ajalugu Arvatakse, et juust ei ole tekkinud inimeste sihikindla tegevuse tagajärjel. Legendi järgi oli juustu avastajaks üks araabia kaupmees. Väidetavalt läinud ta kaameliga kõrberetkele ning võtnud lambamaost paunas kaasa ka kaamelipiima. Õhtuks oli piim paunas kuumuse, loksutamise ja lambamaos sisalduvate ensüümide toimel aga muutunud hapuka maitsega vadakuks ja tahke valge kohupiima sarnaseks kalgendiks. Juustu ajalugu Eestis http://www.youtube.com/watch?v=4HFVUQq0HdY Juust Juust on kõrge toiteväärtusega, kergesti omastatav valgurikas piimatoode, millele on iseloomulik suur kaltsiumisisaldus, madal niiskusesisaldus ja suhteliselt pikk säilivusaeg. Juustu liigitus Juustu liigitatakse pamiselt kõvaduse ehk veesisalduse järgi. Lisaks kõvadusele liigitatakse juuste veel: Rasvasisalduse järgi Valmimise tingimuste järgi Tekstuuri järgi Soolasisalduse järgi Tooraine alu...

Toit → Toiduaine õpetus
10 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Lollo rosso

50 ml oliiviõli 1 laimi või sidruni mahl 1 tl palsamiäädikat maitse järgi soola, purustatud musta pipart 1 tl Santa Maria cayenne'iga kanamaitseainet 4 sl riivitud juustu (näit parmesan) ValmistamisjuhisLõika jääsalat 1,5 x 1,5 cm kuubikuteks. Rebi salatilehed väikesteks ribadeks (eriti ilusa värvi annab lollo-rosso). Puhasta paprika ja lõika ribadeks. Viiluta sibul üliõhukesteks ratasteks. Määri kanafileele Santa Maria cayenne'iga kanamaitseainet, raputa üle riivitud juustuga ja küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit. Lõika kõige paksem kanafilee pooleks ja vaata, kas on küps. Kui vaja, küpseta veel mõni minut ja lase siis u 3-4 minutit jahtuda. Vinegretikaste sega palsamiäädikast, laimimahlast ja oliiviõlist ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta supitaldrikusse hakitud jääsalat, rebitud salatilehed, paprika ja sibul. Laota peale kanafileelõigud ja oliivid ning kalla kergelt üle kastmega. Kaunista basiilikulehtedega. Faktid lollo rosso kohta

Toit → Toiduaine õpetus
2 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Itaalia juustud

Kindlasti riputage veidi parmesani pitsade ja gratäänide (eriti aga tomatit, mereande, brokolit või lillkapsast sisaldavate) pinnale, proovige seda ka juustukastmetes ja fondüüdes või siis lihtsalt riputage püreesupi peale. Gorgonzola LehmaPiimast valmistatav itaalia Sinihallitusjuust, mis saab oma nime Milaanost põhja pool asuva Gorgonzola küla järgi (klõpsa kõrvaloleval fotol). Esimesed teated Gorgonzola kohta pärinevad 9-12. sajandist, nii et tegemist on üsna vana juustuga. Pikka aega tunti juustu `rohelise stracchino' nime all, ent 30.10.1955 sai Juust ametlikult uue nime. 1970. aastal võttis Gorgonzola Kaitsmise Assotsiatsioon üle kõik juustu tootmise ja turustamisega seonduva. Tänapäeval on Itaalias vaid 2 piirkonda, kus Gorgonzolat võib valmistada ja sedagi vaid teatud provintsides nendes piirkondades (Piedmonte piirkonnas: Novara, Vercelli, Cuneo, Casale Monferrato; Lombardias Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Milaano ja Pavia). Hinnatud D.O.C

Toit → Kokandus
30 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukontsentraadid

kruusisupid, keev vesi peale kallata, valmivad 3 minutiga · Purgisupid klaaspurkides: guljass, bors, frikadelli-, rassolnik, seljanka, lõhe-, ... 2. Vormiroogade kontsentraadid: o Pajaroad: india, mehhiko, havai, itaalia, napoli, tex-mex - lisada lihakonservi o Pastaroad: Spagetid juustukastmega, koorekastmega, tomati-juustukastmega, paki sisule lisada kuum vesi, lasta mõni minut kaane all haududa (Knorr) o Tortelliinid: lihaga, juustuga, vajavad veidi keetmist o Kiirkeedunuudlid : veiseliha-, sealiha-, kana-, seene-, aedvilja-; tomati-peekoni-, vajavad kuuma vett, paisuvad kaane all 3 min. o Purgiroad klaaspurgis: risotto, pilaff, paella, pada, ... (Salvest) 3. Putrude kontsentraadid: o Kartulipüree ­ kuum vesi peale, kaane all haudub, lisada võid või piima o Kartulipudruhelbed o Kartulipannkoogipulber o Kiirpudrud: (Nordic)

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Juustu sordid

väljendist - "mas que bueno", mis tähendab" parem kui hea". See väljend ehk iseloomustabki kõige paremini seda suurepärast magustoidujuustu.Mascarponet saab valmistada ka kodus. Itaallaste üks lemmikmagustoite on Mascarpone ja Gorgonzola juust omavahel segatult. Havarti juust Havarti juust on saanud omanime samanimelisest farmist Taanimaal, kus seda tüüpi juustu esimesena valmistama hakati. Tegemist on poolkõva lehmapiimast valmistatud juustuga. Värvus varieerub elevandiluust helekollaseni. Valmistati esimest korda Valio 75. süniipäeva puhul 1980. aastal. Saadaval kahe erineva rasvasisaldusega 17% ja 29%.Poolkõva, 10 kuud küpsenud delikatessjuust. Valio Oltermanni ­ mõnus vaheldus toidulauale. Oma maheda ja õrnalt koorese maitsega sobib ta maitsestama paljusid roogasid. Sobib suurepäraselt ka võileibadele ja salatisse.Valio Ritari - kui keskmine Soome juust on suhteliselt mahedamaitseline siis Ritari tänu oma 10 kuulisele

Toit → Toitumisõpetus
32 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kooli lõputöö.

Määra saadud pasta lihale. 6. Keera liha tihedasti rulli. 7. Maitsesta pealt soola ja pipraga. 8. Aseta seafilee panni peale, prae. 9. Pane fooliumisse ja lase natuke seista. 10. Hiljem lisa ahju 15 minutiks. 11. Pese ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks, kuid mitte põhjani. Põhi peab kinni jääma. 12. Aseta kartulid lõikudega ülespoole ahjupannile. 13. Pintselda või ja soola seguga, pintselda ka pärast ahjus. 14. Küpseta 225 kraadi juures 45min. 15. Lõpupooleriputa üle riivitud juustuga 16. Kaste: Pese ja tükelda seened. 17. Prae tasasel tulel. 18. Lisa rõõska koort, kui kaste muutub kreemjaks lisa soolt ja pipart. Serveeri taldrikule. Magustoidu valmistamine: 1. Sega potis kirsid, vein, suhkur ja kaneelikoor, lase kuumeneda. 2. Mõne aja pärast lisa sidrunikoor, lase keema tõusta, keeda. 3 Sega kartulijahu sidrunimahla ja vähese külma veega ning sega kirsisegu hulka (peab tulema paksem segu). 4. Pane laia põhjalise kaussi jahtuma. 5

Toit → Kokandus
106 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Taignad

Suru servad kokku, keera taigent veerandi pöörde võrra. Kata toidukilega ja jahuta külmikus 20 minutit. 3. Korda rullimist ja jahutamist külmikus 6 korda. 4. Kata toidukilega ja enne kasutamist jahuta 30 minutit. Küpsetatakse tavaliselt 230°C juures. Lehttaigen peaks küpsedes kerkima umbes kuuekordseks oma algsest kõrgusest. Täidise valmistamiseks vajuta feta juust kahvliga peeneks. Tükelda oliivid ja tomatid väikesteks kuubikuteks ning sega riiv- ja feta juustuga. Lõika tainaplaadid pooleks ja seejärel iga tüki servast veel kaks 0,5 cm laiust riba, nii et tainatükk saaks võrdlemisi ruudukujuline. Tõsta iga ruudu keskele kuhjake täidist, raputa peale punet ja pane kaks tainariba risti üle tainaruudu. Vajuta ribade otsad kinni. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga. Küpsetamine: Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit. Võibiskviittaigen Valeri küpsised TOORAINE TAIGEN TÄIDIS VIIMISTLU KOKKU

Toit → Kokandus
69 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ettevõtluse alused kodutöö: frantsiis

kõrvalroogadega, salatite ja pastadega ning magustoitudega. Joogitoodete valik on lai: pakutakse karastusjooke, kui ka alkohoolseidjooke ning palju muud. Oluliseks võibki pidada nende kontseptsiooni pitsa restorani kohta. Pizza Huti puhul tuleb esile tõsta ka asjaolu, et nad eksperimenteerivad uute toodetega tihti ning mitte edukatest toodest loobutakse kiiresti. Viimased edukad uued tooted on: 1) „Stuffed crust“ pitsa. Pitsaääred on kaetud silindrikujuliselt mozzarella juustuga. 2) „Thin ’N Crispy“ pitsa. Õhuke ja krõbe, see oli ka Pizza Huti esialgne stiil. 3) „Dippin’ Strips“ pitsa. Pitsa on lõigatud väikesteks tükkideks, mida saab mugavalt süüa koos mitmete erinevate dipi-kastmetega. Pizza Hut kohaneb kiirelt ka erinevate turgudega. Näiteks Aasias pakuvad ka riisi-roogasid, näiteks Curry Zazzle. Levik Pizza Hut on levinud üle maailma ja katab enamuse mandreid. Hetkel on neil Ameerikas 7355

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
22 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Itaalia köök

mitmekesiselt valmistuna, kuid enamasti väikestes kogustena. Kastmeks valmistatakse tavaliselt tomati või paprikapüreesid, lihaleemest kastmeid tehakse vähe. Jahutooteid, eriti spaghetti valget nisujahu leiba, pirukaid (pitsa) ja täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi martsipani, pähklikooke, torte ning jäätisi. Pasta, pasta ja pasta Kui palju sööb inimene aastas pastat? Itaallane sööb keskmiselt 28 kg

Toit → toiduainete sensoorse...
37 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Äriplaan pizza koju

7 Tuunikalapitsa 7,5 6 Singi- 8 šampinjonipitsa 7,5 6 9 Salaamipitsa 7,5 6 10 Pestopitsa 7,5 6 11 Kreekapitsa 7,5 6 Koorene 12 krevetipitsa 7,5 6 Kolme juustuga 13 pitsa 7,5 6 14 Kanapitsa 7,5 6 15 Jalapenopitsa 7,5 6 16 Hakklihapitsa 7,5 6 OÜ Mrs.Pizza koosneb järgmistest objektidest:  Võrumaa, Võru, Jüri 43D maja 55m2  2 Auto7  Roller  Ahi

Majandus → Ettevõtlus alused
60 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Horvaatia

piirkonnas, on siingi olemas oma kange naps rakija, mida valmistatakse ploomidest, viinamarjadest või viigimarjadest. Õllesõpradele pakutakse kvaliteetseid kohalikke õllesid Karlovatshko ja Velebitsko. Valik traditsioonilisi horvaadi sööke: Smrikva - männivõrsetest valmistatud kibedavõitu limonaad. Kremshnite – kreemikook. Punjene paprike - täidetud paprika. Sogan dolma - täidetud suvikõrvits. Dalmatinskiprsut - kuivatatud suitsusink, mida pakutakse koos juustuga. Juustud - Horvaatias on mitmeid erinevaid väga kvaliteetseid ja hinnatud juustusorte, näiteks lambapiimajuust Travinicki Sir, kodujuust Belava ja vana retsepti järgi valmistatav Trapist. Cevapicici - grillitud lihapallid. 7 Plescavic – loomalihakotletid. Raznjici – lihavarras. Croaterra – tüüpiline naturaalsetest ainetest valmistatud kook, mis pakitakse kaunilt

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Itaalia köök

Jahutooted Itaalias Jahutooteid, eriti spaghettit (peene pikki õõnsuseta makarone), valget nisujahust leiba, pirukaid (pizza) ja täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi. Piimatooted Itaalias Rõõska piima tarvitatakse toiduks väga harva, koort peaaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite juustust ning juustuga. Magustoidud Itaalias Magustotudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi ­ martsipani, pähklikooke , torte ning jäätist. Maitsetamine ja muu Toite maitsestatakse aniisiseemnete, nelgi, paprikapulbri ja pipraga. Väga palju lisatakse toitudele sibulaid, küüslauku, peterselli, tüümiani, basiilikut, estragoni ja teisi maitsvaid lehti värskelt või kuivatatult.

Toit → toiduainete sensoorse...
13 allalaadimist
thumbnail
12
xlsx

Kodutöö 3 Solver variant 1

$G$28 kasum arvutuslik 129.5 129.5 Variable Cells Cell Name Original Value Final Value $B$29 x väärtused mandlitega 200 200 $C$29 x väärtused rosinatega 50 50 $D$29 x väärtused juustuga 200 200 $E$29 x väärtused pähklitega 75 75 $F$29 x väärtused kookoshelvestega 0 0 Constraints Cell Name Cell Value Formula

Matemaatika → Kõrgem matemaatika
31 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Itaalia köök

pirukaid (Pitsa) ja Täisterajahust nisuleiba (facaccia) süüakse väga palju, samuti riisi.Rõõska Piima tarvitatakse toiduks väga harva, Koort peaegu üldse mitte. Rohkesti aga valmistatakse toite Juustust ning juustuga. Rasvadest on esikohal Oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja Margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
5
doc

TARBIJAKÄITUMINE

4 ostaks, 6 mitte + Maitse on intensiivne, veidi mõrkjas ­ kuid seda meeldivalt. Tõhus kraam, ilmselt ka väga toitev. - Konsistents kõvavõitu. 46 punkti Miriami määrdejuust, toodetud Eestis 180grammine tops maksab 14 kr 50 s, kilo hind 80 kr 55 s Koostis: juustud (max 60%), vesi, emulgeerivad soolad (E452, E339), stabilisaator (E407), maitsetugevdaja. 4 ostaks, 6 mitte + Annab hästi saiale määrida. - Väga soolane. Lõhnatu. Parem paljas võisai kui sellise juustuga. 4 Tulemused näitasid, et lemmikuks juustutooteks osutus Tere Asi sulatatud juust Merevaik. Merevaik on naturaalsetest juustudest valmistatud kõrge toiteväärtusega toode, mille valmistamist alustati Eestis enam kui 50 aastat tagasi. Mul on heameel, et valituks osutus Eesti toode Tere Asi sulatatud juust Merevaik see on ka üks minu lemmikuid. Selver suurima kodumaise jaekaubandusketina on võtnud südameasjaks pakkuda kauplustes

Psühholoogia → Tarbijakäitumine
96 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun