Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"tortilla" - 58 õppematerjali

tortilla –  lame, pannkoogi sarnane leib  spetsiaalselt jahvatatud maisijahust. Sisaldab  palju kaltsiumit, kuna valmistatakse lubjaveega.
Tortilla

Kasutaja: Tortilla

Faile: 0
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

vahele, seniks kuni kuumutad teisi. 1 avokaado Poolita avokaado, võta välja kivi. 1 laimi vi sidrunimahl Koori ettevaatlikult, tükelda ja pane tükid kohe laimi või sidrunimahla, et viljaliha ei 6 sl hapukoort tumeneks. Pane hapukoort tortilla peale, siis veidi 250 g keedetud tursafileed kalatükke, piserda üle laimimahlaga, veidi ½ värsket peeneks hakitud hakitud tsillipipart, sibulat ja tükeldatud avokaadot. rohelist tsillipipart Soovi korral veidi salsat. 1 tomat 1 hakitud sibulat 2 sl hakitud värsket koriandrit salsat Enchilada Koostisained: Pruunista hakkliha. Lisa hakitud sibul

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehikopärased toidud

FAJITA KASTE ­ Sidruni ja koriandrimaitseline kaste, mida kasutatakse kana-, sea- ja veiseliha marineerimiseks. NACHOS - Ümmargused, kergelt soolased maisikrõpsud. Sobivad suurepäraselt üleküpsetamiseks ja dippimiseks. QUESADILLA - Juustuga ja muude komponentidega täidetud, pooleks murtud ja mõlemalt poolt praetud nisutortilla. TACO - Mehhikopärane ,,sändvits", mis koosneb täidetud ja volditud maisitortillast. Enamus tacosid on tehtud krõbedast (fritüüris praetud) tortilla taskust, aga on olemas ka pehme versioon. TACO KASTE - Tomatist, sibulast ja tsillist valmistatud maitsekas kaste. Tähtis komponent tacodele ja teistele mehhiko toitudele. TACO TASKU - ,,Klassikaline taco". Maisijahust valmistatud U-kujuline friteeritud tortilla. TACO KAUSS - Maisijahust valmistatud kausikujuline friteeritud tortilla. TACO MAITSEAINESEGU ­ Maitseainesegu, mis tõstab esile tüüpilise mehhiko maitse tortillade ja tacode lihatäidistes (hakkliha, veiseliha ja kana).

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Erinevate Rahvaste Leivad

,,tasku'' tüüpi võileivana. Iisreali ja Palestiina köögis on tarvitata Pita leiba kõigega(lambliha, kanaliha, tomatid, munad, seened jne.) Tortilla Tortilla tähendab ,,väike torta'' või ,,kakuke'' on Mehhikko toit olnud juba sajandeid. Tortillat valmistati algselt maisi või nisu jahust.Tortillasid täidetakse tavaliselt Euroopas liha,kala ja köögi- ning aedviljadega.Näiteks Hispaanias tähendab sõna tortilla Omletti. Mehikko tortilla on valmistatud spetsiaalselt valmistatud maisi jahust.Tortillat on valmistatud mehikko piirsetel aladel alates kolumbuse eelsest ajast.Tänapäeval valmistatakse tortillat nisu jahust.Mehikko tortillal on erinevad tekstuurid:mais(terad) versioon on veidi paksem ja heartier tekstuuri samal ajal kui nisu versioon on vähem lihtsalt katki tänu oma kõrgele gluteeni sisaldusele. Lavass Lavass on õhuke ja pehme Armeenia päritoluga lameleib, mida meil müüakse riidetüki kombel

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
10 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Mehiko köök

Rohkelt tsillit sisaldavale toidule ei ole soovitatav juua peale vett, sest tsillis leiduv aine kapsaitsiin kuivatab suulage seda enam, mida rohkem vett juuakse. Tavad Hommikusöök. Desayuno on hommikusöök, seda süüakse vara ja see on tavaliselt kerge. Maakohtades on esimeseks söögiks tortillad koos frijoles refritos'ega, ülepuistatud riivitud juustuga ja alla loputatud kuuma sokolaadi või piimaga kohviga. Linnaelanikel on tortilla asendatud bolilla'ga või teiste leibadega, kuum jook on sama. Võimaluse korral nauditakse lisaks värskeid puuvilju, mune, avokaadosid. Lõunaoode ehk almuerzo kell üksteist. Täidetud roog või midagi tortillal põhinevat. Lõunaoote puhul muutub lõunasöök kergemaks. Lõunasöök. Põhiline söögikord ehk comida, kestab kaks kuni kolm tundi, kella kahest viieni. Enamus inimesi lõunatab kodus.

Toit → Kodundus
5 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Soolase ja magusa retseptid

*Tooraine! - 100 g võid - 80 g suhkrut - 40g kiirkaerahelbeid - 6 g kakaod - 10 vaniljesuhkrut - 2 sl külma kanget kohvi - 100 g kaeraküpsiseid (digestive) - 20 g kookushelbeid veeremamiseks Valmistamine! *Sulata või ja sega hulka suhkur. *purusta näppude vahel küpsised peeneks purjuks. *Valmista kange kohvi ja jäta jahtuma. *Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks massiks. *Veereta käte vahel pallid ning veereta neid kookoshelvestes. *Pane külmkappi tahkuma. Soft Tortilla Hakklihaga *Tooraine! - 4 soft tortilla lehte - 350 g hakkliha - 50 g võid või margariini - 250g juustu - 90 g tomatit - 85 g paprikat - 40 g sibulat Valmistamine! · Pruunista hakkliha võis või margariinis pruuniks lisa sibul(õli ei lisa) · Hakki tomat peenikesteks viiludeks ja paprikas ka. · Riivi juust ära. · Aseta soe hakkliha tortilla lehe peale (keskele) ning lisa teised ained ka.(jagu segu neljaks)* · Keera tortillad rulli. · Pane ahju 5 minutiks

Toit → Toitumisõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

John Steinbeck

Inglise keeles ilmus Teine tase raamat 1935. aastal ja Kolmas tase Neljas tase eesti keeles 1995. aastal Viies tase ning selle andis välja kirjastus Eesti Raamat Tegevus toimub peale Esimese maailmasõja lõppu Tegevuspaik on Monterey linn Kalifornias Sündmuskohad, peategelased, lühike sisukokkuvõte Peamiseks sündmuskohaks on maja Tortilla Flati agulis ja ka selle ümbrus Peategelasteks on kuus sõpra: Danny, Pilon, Pablo, Jesus Maria, Piraat (rahvas kutsus teda nii) ja Suur Joe Esimene maailmasõda oli lõppenud ja kui Danny sõjaväest koju jõudis, sai ta teada, et tema vanaisa on surnud ja ta päris kaks tema maja, mis asusid Tortilla Flatis. Väiksema maja üüris ta oma sõbrale, Pilonile, kes kutsus sinna elama veel Pablo ja Jesus Maria. Ühel õhtul jõid nad veini ja läksid magama,

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Hispaania köök

Sealiha toitude mitmekülgne valik. Maitsvad desserdid Olulisel kohal mitmesugused supid eriti köögiviljasupid (gazpacho) ja toidud keedetud lihast. Andaluusia köök Gazpacho (köögiviljasupp) Tuntumad Hispaania toidud Paella (riis mereandide ja tükeldatud lihaga) Gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp) küüslaugusupp sobrasada (pikantne vorst) sempanadillas (väikesed teravamaitselised või magusad pirukad) tortilla (omlett) Tuntumad Hispaania toidud Paella Sobrasada Tuntumad Hispaania toidud Sempanadillas Tortilla Hispaania köök Hispaanias pakutakse igas kohvikus ja baaris tapasid ehk erinevatest kergetest suupistetest nagu oliivid jms. Hispaania köögi juurde kuuluvad kahtlemata mereannid ­ mitmesugused kalad, molluskid, teod, vähid. Hispaania köök , Hispaania köök Magustoitudest on populaarseimad ensaimadas (Mallorca magus kook), samuti

Toit → Kokandus
41 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Frijole Mehhiko köök Oad,harilikult väikesed mustad oad,mis on keedetud ning searasvaga koos purustatud. Tortilla Mehhiko köök Lame,pannkoogi sarnane leib, jahvatatud maisijahust. Chorizo Mehhiko köök Värske vorst sealihast ja maitseainetest. Salsa Mehhiko köök Tomati baasil vürtsikas kaste. Tacod Mehhiko köök Maisist või nisust tehtud tortilla,mis on täidisega täidetud. Chilli con carne Mehhiko köök Tsillipulber,küüslauk,sibul,vürtsiköömned, veiseliha,tomat,oad,paprika. Kulebjaaka Vene köök Suur piklik pätsikujuline kihiline pärmi-või lehttainapirukas.Täidisena tarvitatakse enamasti liha või kala,kuid ka kapsast ja seeni.

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Erinevate maade leivad

teine pool . · Prantsuse leib ehk baguette - Taignas on vedelikus vesi . Kujult on piklik leib , krõbeda kooriku ning pehme sisuga . · Pumpernikkel - Hapukas rukkileib Saksamaalt . · Soodaleib - Leib on pärit Iirimaalt . Ta on valmistatud nisujahust ning vadakust ja teda kergitatakse soodaga ja küpsetuspulbriga . Koostisosadesse kuuluvad veel kaerakliid , küpsetuspulber , söögisooda , sool ning maitsestamata jogurt või hapupiim . · Tortilla - Teda võib täita nii soolaste kui ka magusate täidistega . Teda valmistatakse nisujahust . Tortilla on pannkoogitaoline õhuke leib . Koostisosadesse kuuluvad veel kartulid , sibul , munad , õli ning sool . · Viin leib - Leib on pärit Austraaliast . Ta on rabeda , õhukese ning läikiva koorega , jämedakoeline , suurepooriline . Teda on küpsetatud auruga . Teda valmistatakse nisujahust (pärmitaignast) .

Kategooriata → Müügitöö
21 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

purustatud. Tortilla Mehhiko Lame,pannkoogi sarnane leib, jahvatatud maisijahust. Chorizo Mehhiko Värske vorst sealihast ja maitseainetest Salsa Mehhiko Tomati baasil vürtsikas kaste. Tacod Mehhiko Maisist või nisust tehtud tortilla,mis on täidisega täidetud. Chilli con carne Mehhiko Tšillipulber,küüslauk,sibul, vürtsiköömned, veiseliha,tomat,oad,paprika. Kulebjaaka Vene Suur piklik pätsikujuline kihiline pärmi- või lehttainapirukas.Täidisena

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Mehhiko köök

Mehhiko köök Salme Ojap Söögikombed Toitude söömisesse suhtutakse Mehhikos austusega Põhisöömaaeg on argipäeval hilisõhtul Põhisöömaajas on 4 käiku: Supp Eelroob Põhiroog Järelroog Populaarsemad toiduained Piimatooted Puuviljad Liha Mereannid Teravilja tooted Magustoidud Maitsestamine Populaarsemad toidud Taco Tortilla Totopod Kasutatud materjalid: http://www.missionfoods.com/cookbook/img/images_recipe_detail_large/10008_chicke http://cdn.sheknows.com/articles/Tacos.jpg http://toidutare.ee/toidust/rahvusk%C3%B6%C3%B6gid/mehhiko/D8F3 http://eope.ehte.ee/toitlustus/?13._Erinevate_rahvuste_toidukultuur:Tuntumad_rahvus

Geograafia → Geograafia
11 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toidumise valikvastustega küsimused

1. Mitu kalorit annab 1g süsivesikuid? o 3 kcal o 4 kcal o 5 kcal 2. Baklažaan ehk ... o Munavili o Tsukiini o Fenkol 3. Kui suur on soovitatav päevane kogus soola? o 1g o 5g o 20g 4. Mis on manna? o Teraline jahvatus tera keskosaast o Terved või purustatud viljaterad o Söödavatest teradest jahvatatud pulber 5. Nisujahu tüüp nr 812 tuhasisalduse protsent on: o ... – 0,5 o 0,51 – 0,63 o 0,64 – 0,90 6. Tortilla on... o Tugeva köömnemaitsega ümmargune päts. o Mehhiko köögist pärinev pehme maisi- või nisuleib. o Ümmargune kerge dieettoode, mis valmistatakse nisu-, riisi- või tatrajahust. 7. Piimasuhkur on... o Laktoos o Fruktoos o Maltoos 8. Kuidas tunda ära poeriiulil ökokohvi pakki? o Lõhna järgi o Pakendil on Fairtrade’i märk o Röstimistaseme järgi 9. Rohelise tee liigid on: o Oolong o Bancha o Assam 10

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Hiina restorani sündroom

on vees hästi lahustuv. On võimalik kätte saada naturaalsetest ressurssidest või keemiliste sünteeside tulemusena. Väiksem kogus ka Kiirtoit tomatites, seentes ja PARMESAN juustus Külmutatud lõunasöök Konserveeritud suppides Lihtnuudlid Kartuli chipsides Merevetikastes Tortilla chipsides Koreea, Hiina ja Jaapani köögis Eelroas Soojas roas Pärmis Mida teeb? Sattudes organismi liigub kiiresti vere kaudu peaajju ja tugevdab maitset ning keele tundlikkust. E621 kutsub esile rakkude oksüdaatilise kahjustuse ning DNA kahjustuse. Tekkivad valud. Alates peavalust lõppedes Alcheimeri haiguseni. Teised sümptomid Näo punetus Higistamine

Toit → Toitumisõpetus
37 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Leib

Lavash on Armeenia päritoluga lameleib, mida meil müüakse riidetüki kombel kokkulapitud kilepakendis. On ka olemas õhukene pätsi kujul esinev leib mis, mis kannab sammuti lavashi nime. Sammuti on olemas ka tortilla nimeline Mehhikos kasutatav maisi- või nisujahust küpsetatud ümar leib, mis on siiski paksem kui lavash. Lavashi küpsetatakse tannuris, mis on spetsiaalne maa sisse ehitatud saviahi. Sageli keeratakse lavash ümber vürtsikate toiduainete, moodustades tortilla või vräpi-taolise täidetud rulli. Lavash 5. Leiva vajalikus Leib on hea kiudainete ja vitamiinide allikas. Leiba kui toiduainet ei ole iseenesest vajalik tarbida, kui see asendatakse muude kiudaineid sisaldavate toiduainetega. Leivas sisalduvad kiudained on inimesele vajalikud ja kasulikud. Kiudained · Kiudainete söömine seob palju vett, mis tekitab täiskõhutunde.

Bioloogia → Bioloogia
58 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Hispaania köök

viisil maitsestatult). Populaarsed on ka aniisiliköörid, Navarrast pärit pacharan ja puuviljaliköörid. Tuntumad hispaania toidud 5 Tuntumad toidud on paella (riis mereandide ja tükeldatud lihaga), gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp), küüslaugusupp, sobrasada (pikantne vorst), sempanadillas (väikesed teravamaitselised või magusad pirukad), cocamallorquina (pitsasarnane suupiste), tortilla (omlett). Eriti armastatakse süüa tortilla espanolat so. kartuliomlett, kuhu on lisatud sibulat, maitserohelist jm. Hispaania köögist rääkides ei saa üle ega ümber igas kohvikus ja baaris pakutavast tapasest ehk erinevatest kergetest suupistetest nagu oliivid jms. Hispaania köögi juurde kuuluvad kahtlemata mereannid ­ mitmesugused kalad, molluskid, teod, vähid. Magustoitudest on populaarseimad ensaimadas (Mallorca magus kook), samuti pudingud ning mandlikreemiga pirukad

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
60 allalaadimist
thumbnail
19
ppt

Teravili LEIB

jne Antakse kindel vormi kuju Nisuleib Valmistatakse veest või piimast, pärmist, nisujahust, soolast ja suhkrust 100g sisaldab 206 kcal Valke 5g Süsivesikuid 43,5g 1g rasva Teiste rahvaste leivad Chapatti Challah Ciabatta Gruusia leib Foccacia Kulits Lavass Matazhi Näkileib Odraleib Pita Poor Paratha Pumpernikkel Soodaleib Tortilla Viini leib Prantsuse leib ehk baguette Toite leivast Leivasupp Leivavaht

Toit → Toitumisõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Praktika aruanne - praktikast restoranis Amarillo

friikartulid. Pepito's Meatballs ­ Lihapallid, friikartulid, kreemjas paprikakaste, jääsalat, tomat ja kurk. Meatballs & Pasta ­ Lihapallid, pasta, jääsalat, tomat ja kurk. Tico's Burger ­ Kotlet, BBQ creme fraiche, jääsalat, kurk, tomat ja Cheddari juust. El Pollo ­ Kanarind, paprikakaste, bataat, kurk, tomat ja jääsalat. Big Chichen Basket ­ Nachopuruga paneeritud kanafilee, kurk, tomat, jääsalat ja friikartulid. Sweet Tortilla & Ice Cream ­ Kaneeli-suhkru tortilla, vanillijäätis, maasikakaste, vahukoor ja vahukommid Erivajadustega kliendid Igas restoranis võib ette tulla, et kliendil on erisoovid ja eelistused toitude osas. Seetõttu on ka Amarillos võimalik klientidel koheselt töötajatele teada anda oma soovidest, et söökide tegemisel kokad saaksid seda arvesse võtta. Menüüdes on samuti kirjas, mida toiduained sisaldavad ja ära märgitud, millised toidud on laktoosivabad, vähese laktoosi sisaldusega,

Toit → Köögi õpetus
184 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Viljandi folk

L LAK, MINU ISA OLI AUSUS ISE, JOHANSONID, KUKERPILLID ja SUVENIIR. Erinevail põhjusil jäid tulemata The Liffeybanks Iirimaalt, The Blarney (Iiri-Saksa) ja Huda Valgevenest. Festivali suurimateks toetajateks olid Põhjamaade Ministrite Nõukogu infobüroo Tallinnas ja Guinness. Sponsoreid oli kokku 25. Kontserdid toimusid Kirsimäe laval, Kultuurimaja hoovis ja lõppkontsert Viljandi laululaval. Lisaks sellele oli kultuurikolledzi hoovil õlleõu, Tortilla õues sai ka lõuendile pilte maalida, ööklubid toimusid "Koidu" seltsimajas.

Muusika → Muusika
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Mõisted toitlustamisest Ansoovis ­ kilulaadne kala. Joogiks valge ja roosa vein. Fenkol- apteegitill, kuivad veinid ja nisuõlu. Basiilik- Maitsetaim. Vahemeremaade roogade lahutamatu koostisosa, esineb harva ilma tomatita. Bouillabaisse- kalasupp. Brownies- shokolaadikook ja -küpsised. Laialt levinud ameerikas. Bruschetta- Itaalia krõbe tomatileib. Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetu...

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
30
ppt

Spain

Often the dancers have castanets and tambourine ► http://www.youtube.com/watch?v=xqxJMCQxb_Q Spanish cuisine ► Spanish cuisine is a typical Mediterranean cuisine, which is characterized by herbs, tomatoes, eggplant, pepper and olives. Spices are consumed in moderation, only saffron is put in many foods. ► The best-known Spanish dishes are paella (rice with seafood and chopped meat), gazpacho (cold soup with various vegetables), tortilla (omelet with vegetables, cheese, herbs, onions). Used literature ► http://et.wikipedia.org/wiki/Hispaania (5.02.2013) ► http://europa.eu/about-eu/countries/member-cou ntries/spain/index_et.htm (5.02.2013) ► http://scandinaviantours.ee/containers/display/s ection_id/70 (06.02.2013) ► http://www.reisiguru.ee/riikID/46 (7.02.2013) ► Ene nr 3 ja Eneke number 1 ► http://et.wikipedia.org/wiki/Marcha_Real (14.03.2013) Thank you for listening !

Keeled → Inglise keel
3 allalaadimist
thumbnail
32
ppt

Hispaania

 Tunutumad filmitähed : Antonio Banderas ja Penelope Cruz Hispaania köök  Hispaania köök on tüüpiline Vahemere maade köök, mida iseloomustab maitserohelise, tomatite, baklažaanide, pipra ja oliivide rohkus. Maitseaineid tarvitavad hispaanlased mõõdukalt, üksnes safranit pannakse toitudele palju.  Tuntumad hispaania toidud on paella(riis mereandide ja tükeldatud lihaga), gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp), tortilla (omlett köögiviljade, juustu, maitserohelise, sibulaga ). Hispaania köögist rääkides ei saa üle ega ümber igas kõrtsis, baaris ja kohvikus pakutavatest kergetest suupistetest, nagu tapas. Hispaania köögi juurde kuuluvad kahtlemata mereannid. Kasutatud materjal  http://et.wikipedia.org/wiki/Hispaania (5.02.2013)  http://europa.eu/about-eu/countries/member-countries /spain/index_et.htm (5.02.2013)  http://scandinaviantours

Geograafia → Euroopa
14 allalaadimist
thumbnail
15
ppt

Hispaania rahvusköök

Puu-ja köögiviljad. Mitmekülgne sealihatoitude valik Väga maitsvad desserdid. Supid, eriti köögiviljasupid ( gazpacho) ja toidud keedetud lihast. Tuntumad Hispaania toidud paella (riis mereandide ja tükeldatud lihaga), gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp), sobrasada (pikantne vorst), sempanadillas (väikesed teravamaitselised või magusad pirukad), cocamallorquina (pitsasarnane suupiste), tortilla (omlett). Paella Magustoidud Ensaimadas (Mallorca magus kook) Crema Catalana ( karamellipuding) Mandlikreemiga pirukad. Crema Catalana Ensaimadas Kohvid cafe solot (itaalia espresso sarnane must kohv), cortadot (piimaga kohv) cafe con lechet ( so. cafe latte ehk pooleldi piimast, pooleldi kohvist koosnev jook). Cafe solot Cortadot Cafe con lechet Vein Maailma suurim veinitootja Suurepärane kvaliteet Rioja vein

Keeled → Hispaania keel
60 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehhiko toit

Mehhiko köök Vürtsikas mehhiko köök on sobilik valik kuuma suve keskpäevaseks söögikorraks. Tuline toit toimib suvekuumuses hästi: maitseained säilitavad toitu värskena ja toovad tagasi suvekuumuses kaotatud söögiisu. Mehhiko toit koosneb tsilli, pähklite, seemnete ja erinevate maitseainete maitsekombinatsioonidest. Tugevat mõju mehhiko köögile on avaldanud asteekide ja maiade kultuurile lisaks ka hispaanlased. Mehhiko kööki on mõjutanud ka India ja Euroopa. Mehhiklased ise tõstavad oma toidukultuuri maailma edetabelis tippu. Jääb üle vaid tunnistada, et ilma nende köögi mõjutusteta oleksime ilma jäänud tomatist, ananassist, banaanist ja vaniljest. Rääkimata kakaost, kalkunist ja maisist. Peamised toiduained: 1. Piim ja piimatooted. Rõõsk piim, kondenspiim on populaarne. Seda kasutatakse jookides ja dessert- pannkookide valmistamisel. Mahedaid juuste kasutatakse teiste toitude katmiseks või kaunistamiseks. 2. Puu...

Toit → Kodundus
38 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Määrdemargariin R50%, sokolaadivõi 460 Hommikuhelbed, müsli 390-430 Määrdemargariin R45% 420 Leib, sai, sepik, näki- ja riisileivad, kringel, tortilla, popcorn 210-410 Suhkur, ksülitool, sorbitool, fruktoos, fariinsuhkur, kakao(joogi)pulber suhkruga/ta 380-400 Salaami, keedu-, suitsu-, grill- ja verivorst, sink, viiner, lihakonserv, suitsupeekon, sült, pelmeenid, frikadellid 110-420 Majonees R33% ja R40%, 400

Meditsiin → Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...

Toit → Rahvusköögid
31 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Lauamäng maailma riikide teemal

Eesti- Naudid suve Pärnus ja liigud seltskonnaga Riiga. Läti- Lähed jalgratta matkale, mille sihtpunktiks on Leedu. Leedu- Võidad kalapüügi võistluse, mille pea auhinnaks on reis USA-sse. Ameerika Ühendriigid- Ööbisid New Yorgi ühes hotellis, mille tõttu magad maha oma reisi Kanadasse ja jääd kaks korda vahele. Kanda- Lähed laevaga Gröönimaale. Gröönimaa- Sind huvitavad sealsed jääliustikud ja jääd kaks korda vahele. Mehhiko- Sattusid tortilla meistri juurde ja õppisid tortillasid valmistama, sinust sai edukas tortillameister ja sa läksid oma oskusi jagama Brasiiliasse. Brasiilia- Jääd jalgpalli mängu jälgima ja tuleb välja, et sinu lennu reis Portugali on katkestatud halva ilma tõttu ning saad asendusreisi Argentiinasse. Argentiina- Lähed laeva reisiga Islandile. Island- Ammune sõber teeb sulle reisi välja Iirimaale. Iirimaa- Jääd jälgima S.T Patricks Day paraadi, mille tõttu jääd vahele kaks korda.

Muu → Ainetöö
24 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Jaemüük Test III 2013

24. Kui pikk on tehnikakaupadel pretensiooni esitamise aeg? - nii pikk kui on tootja poolt antud garantiiaeg - tootja garantiiajast ei sõltu pretensiooni esitamise aeg - garantii- ja pretensiooniaja summa 25. Milline on soodsaim temperatuur bakterite levikuks? - 5 ­ 10 kraadi - 20 ­ 40 kraadi - 60 ­ 80 kraadi 26. Mis on nisujahust õhuke mehhikopärane tasane leib - pitsa - ciabatta - tortilla 27. Mis on brändi tooraineks? - rukis - linnased - viinamarjavein 28. Mis iseloomustab linnuliha? - jämedakoelisus - rasv on kogunenud peamiselt naha alla - suur kalorsus 29. Antistaatilised puhastuslapid - on ühelt poolt karvastatud - on kahelt poolt karvastatud - on venivad 30. Müüja - peab tundma tema poolt müüdavat kaupa

Majandus → Majandus
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

XX sajandi kirjandusteoste nimekiri

XX saj kirjandus- 12. klass 1. kursus ,,Orüks ja Ruik" ,,Uputuse aasta" 1. W. S. Maugham ,,Kuu ja ,,Pime palgamõrvar" 38.G. Orwell ,,1984" kuuepenniline 39.A. Huxley ,,Hea uus ilm" ,,Kirev loor" 40.G. G. Marquez ,,100 aastat üksildust" 2. E. M. Remarque ,,Triumfikaar" 41.V. Jerofejev ,,Moskva- Petuski" 3. E. Hemingway ,,Ja päike tõuseb" 42.B. Pasternak ,,Doktor Zivago" ,,Kellele lüüakse hingekella?" 43.F. Kafka ,,Protsess" 4. J. Steinbeck ,,Me tusameele talv" 44.G. Grass ,,Plekktrumm" ,,Tortilla Flati agul" 45.T. Pratchett ,,Mort" 5. H. Hesse ,,Stepihunt" 46.M. Kunder ,,Olemise talumatu 6. I. Murdoch ,,Must prints" 7. J. Fowles...

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Mehhiko rahvusköök

on traditsiooniline oahautis või pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad, väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. (NB! Hispaanias tähendab tortilla hoopis rohkete lisanditega munarooga). Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide sees ning muidugi ka lihtsalt leivana.

Toit → Kokandus
42 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Toitumine erinevatel spordialadel

Jooksja Toitumine Jooksjad kes jooksevad päevas umbes 5 Km peaksid tarbima päevas umbes 2000 - 2400 kcal. Kuid kõik oleneb kehakaalust vanusest ja aktiivsus levelist. Näidismenüü •Hommikusöök (525 kalorit) kahest munast tehtud omlett, täisterasepik hummuse ja 2 tomativiiluga, kruusitöis marju, tass kohvi •Suupiste (279 kalorit) 1 tass Kreeka jogurtit, ¾ tassi viilutatud maasikaid, ¼ tassi müslit. •Lõuna (643 kalorit) 1 suur täistera tortilla, ½ tassi pruuni riisi, ¼ tassi musti ube, ½ tassi maisi, ¼ tassi hakitud Mehhiko juustu, 4 supilusikatäit salsat, 1 õun •Suupiste 1 tass porgandeid •Õhtusöök (593 kalorit) Lihalõik, spinatisalati ja ahjukartulitega Toidud mida sportlased peaksid sööma Marjad Murakad, vaarikad ja mustikad on vaid käputäis maitsvaid marju, mis on rikkad antioksüdantide poolest ja mida tuleb pärast kehalist aktiivsust täiendada.

Sport → Toit, toitumine ja sportlik...
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Troopiline kliima

El Salvadori pealinn on San salvador.Pindala on 21 040 km2 Riigi keel on hispaania,Rahvaarv on 6 200 000. Touristid lähvad sinna sellepärast ,et seal saab surfata ja ööelu pärast.El Salvador erineb teistest Kesk-Ameerika riikidest selle poolest,et El Salvador turismi maastik on veidi teistsugune kui teistel Kesk-Ameerika riikides. Tänu oma geograafilisele suurusele ja linnastumisele. Üks Salvadorean tähelepanuväärne toit on Pupusa. Pupusa on paks käsitsivalmistat- ud maisist tortilla mida täidetakse juustuga ja uuesti küpsetatud oadega. Üks kõige märgatavam hommikusöök El Salvadoris on praetud jahubanaanid, mida söödakse kas koore või juustuga. Mina tahaksin elada El Salvadoris.Kuna seal saab surfata , seal on head toidud ,ei saja lund.Vaid on soojad ilmad ja vahel sajab vihma.

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Chapati ehk India leib

otsese leegi peale küpsema, mis paneb selle paisuma nagu õhupalli. Sellisel viisil kuum õhk küpsetab chapatid väga kiirelt seestpoolt. Mõnes Põhja-India osas (nt Punjab) ja Pakistanis kutsutakse seda täispuhutud variantiphulka. Chapati peale määritakse tihti võid või margariini. Tükike chapatit repitakse küljest ning kasutatakse liha või köögiviljade haaramiseks. Chapati volditakse koonuseks ning lisatakse vedelaid roogi selle sisse Automaatne Jahu Tortilla, Pizza Crusts, Pita leib Chapati tootmisliin Chapati Machine ANKO Automaatne Chapati Tootmisliin Segud nisujahu, vesi ja muud koostisained tainas, siis protsessi kaudu jagatakse, ümardamine, puhke-, kütte-, pressimine, küpsetamine ja jahutamine, ümmargune pirukas on toodetud. Näidetena saia ümbrised, tortillasid, chapati Puri ja pizza koorikud. Asendades jaotamist ja rullimist masinad automaatne koordumist masin (SD-97),

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad, väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. (NB! Hispaanias tähendab tortilla hoopis rohkete lisanditega munarooga). Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide sees ning muidugi ka lihtsalt leivana. Maitsestamine · Toite vürtsitatakse kohalike vürtsidega väga teravalt. Eriti hinnatud on mitmesuguste vürtside segud niihästi pulbrina kui ka püdelate segudena. Viimaste põhiaineks on sageli paprika, tomatipüree või sojakaste. Soola kasutatakse tagasihoidlikult. Toiduained

Toit → Köögi õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mehhiko köök

traditsiooniline oahautis või pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad, väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. (NB! Hispaanias tähendab tortilla hoopis rohkete lisanditega munarooga). Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide sees ning muidugi ka lihtsalt leivana. Tortiljad Mehhiko ja Tex-Mex köögis Tex-Mexi enchilada (entshilada) on üleni täidisega kaetud, seejärel rulli keeratud ja lõpuks kastmega kaetult üle küpsetatud pehme tortilja. Mehhikos pannakse enchilada- täidis lihtsalt kahe tortilja vahele.

Toit → Kokandus
149 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

Haapsalu Kutsehariduskeskus Rahvuslikud supid Koostaja: Juhendaja: Uuemõisa 2008 Hapukapsasupp ubadega (Eesti) Valmistusained 2,5 l Vett 500g Hapukapsast 100 g Põldube 500 g Sealiha 1 Sibul Soola valmistusviis Pese kuivatatud oad ja leota külmas vees 7-9 tundi, seejärel pane koos leotusveega keema. Lisa puhastatud liha ja lase keema. Korja ära vaht. Lisa hapukapsad, hakitud sibul ja sool. Keeda nõrgal tulel. Supiliha juurde serveeri porgandi-toorsalat. Kört (Eesti) Valmistusained 2,5 l Piima 100 g Odrajahu 1 spl Võid Soola (suhkurt) valmistusviis Keevasse piima vala sõelutud odrajahu peene joana, sega. Maitsesta või ja soola või suhkruga. Serveeri õhtu-ja hommikusöögiks. Seljanka(Venemaa) Valmistusained 2 tk Suuremat sibulat 2 sl Õli 200 g Looma-või sealiha 150 g Suitsuvorst 100 g Kanaliha 1 l Vesi 2 tk Lihapuljongikuubik 1 purk Purustatud to...

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Lauamäng maailma riikide teemal

11. Eesti- Naudid suve Pärnus ja liigud seltskonnaga Riiga. 12. Läti- Lähed jalgratta matkale, mille sihtpunktiks on Leedu. 13. Leedu- Võidad kalapüügi võistluse, mille pea auhinnaks on reis USA-sse. 14. Ameerika Ühendriigid- Ööbisid New Yorgi ühes hotellis, mille tõttu magad maha oma reisi Kanadasse ja jääd kaks korda vahele. 15. Kanada- Lähed laevaga Gröönimaale. 16. Gröönimaa- Sind huvitavad sealsed jääliustikud ja jääd kaks korda vahele. 17. Mehhiko- Sattusid tortilla meistri juurde ja õppisid tortillasid valmistama, sinust sai edukas tortillameister ja sa läksid oma oskusi jagama Brasiiliasse. 18. Brasiilia- Jääd jalgpalli mängu jälgima ja tuleb välja, et sinu lennu reis Portugali on katkestatud halva ilma tõttu ning saad asendusreisi Argentiinasse. 19. Argentiina- Lähed laeva reisiga Islandile. 20. Island- Ammune sõber teeb sulle reisi välja Iirimaale. 21. Iirimaa- Jääd jälgima St

Eesti keel → Eesti keel
36 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Elades Ameerikas või Euroopas

Hispaania pinnavormides domineerivad kõrgplatood ja mäestikud nagu Püreneed ja Sierra Nevada. Kõrgustikelt laskuvad Ebro, Duero, Taguse ja Guadalquiviri jõgi. Hispaania teenuse- ja tootmissektorid on tugevad ning põllumajandus, eelkõige puu- ja köögiviljad, oliiviõli ja vein ning samuti on turism väga tulutoov. Hispaaniat tuntakse tänu flamnekomuusikale- ja tantsule, filmidele mis on saanud rahvusvahelisi auhindu,kunstile, Hispaania kööki teatakse eriti paella, tortilla ja sangaria järgi. Itaalia asub 800 km Vahemerre ulatuval saapakujulisel Apenniini poolsaarel. Põhjas moodustavad loodusliku piiri Alpid. Itaaliale kuuluvad Sitsiilia, Sardiinia ja hulk väiksemaid saari.Põhjas on Itaalial maismaapiir Austria, Prantsusmaa , Sloveenia ja Sveitsiga . Rannajoone pikkus on 7600 km. Suurem osa Itaaliast on mägine. Põhjas asuvad Alpid. Lõunasse jäävad sügavad orud kus asuvad suurimad järved nagu Garda järv, Camo järv, Lago Mogiore

Geograafia → Geograafia
7 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Maailma köögid

Hispaanlased armastavad väga roogasid kalmaaridest ja krevettidest. Tuntumad hispaania toidud on paella (riis mereandide ja tükeldatud lihaga, see roog on igal korral erineva maitsega), gazpacho (mitmesugustest aedviljadest külm supp), mandlitega kreemisupp, küüslaugusupp, sobrasada (pikantne vorst), sempanadillas (väikesed teravamaitselised või magusad pirukad), cocamallorquina (pitsasarnane suupiste), terves Hispaanias väga armastatav tortilla (omlett köögiviljade, juustu, maitserohelise, sibula ja muu taolisega), mida hispaanlased söövad kella üheksa paiku õhtul, mil pärast palavat päeva koguneb terve pere laua äärde. Hispaania köögist rääkides ei saa üle ega ümber igas kõrtsis, baaris ja kohvikus pakutavatest kergetest suupistetest, nagu tapas. Hispaania köögi juurde kuuluvad kahtlemata mereannid ­ roogasid valmistatakse mitmesugustest kaladest, molluskitest, tigudest, vähkidest

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Leksikoloogia

baron, count, countess, page, marquise, prima, leisure, cards, chess, conversation, sport, veal, beef, mutton, venison, brown, parta, ham, gammon, question, mount, vapour, valentine, lediac, lone SPAIN- armada, comrade, renegade, flotilla, don, negro, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, anchovie, bonito, castanet, bonanza, salsa, cafeteria, canyon, cigar, cocoa, chocolate, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, female, tobacco, hurricane, barbeque, tortilla, tango, chicle, gringo, tequila, afficienado, patio, cigarillo. ITALIA- opera, biano, solo, soprano, barritone, trio, concert, violin, allgero, andante, adagio, acapella, studio, fresco, miniature, attitude, corridore, balcony, cupola, sonnet, motto, umbrella, parasal, castume, squadran, squad, alarm, brigade, battalion, cartridge, cavalry, infintry, colonel, fiasco, bimbo, influence, mafia, graffito, papparazzo, pizza, pasta, macarony,

Keeled → Inglise keel
82 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Köögileksikon

Tallinna Ülikool KÖÖGILEKSIKON Toiduvalmistamise tehnoloogia I Tallinn 2012 1 A (Crassostrea virginica) ja suur hiidauster(Crassostrea gigas). Sisaldavad rohkesti fosforit, rauda, tsinki, joodi ja vitamiine. Austriliha värvus varieerub roosakaspunakast rohekassiniseni, al dente - tähendab, et ,,on hamba all tunda". Väljendit olenevalt sordist on liha sitke ja krõmpsuv või rasvane ja pehme. kasutatakse pasta ja köögiviljade küpsuse väljendamiseks. Ei ole Karpi avatakse spetsiaalse noaga ja kindaga, ...

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
29 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Inglise leksikoloogia 2012

conversation, sport, veal, beef, mutton, venison, brown, parta, ham, gammon, question, mount, vapor, valentine, lone Spanish borrowings armada, comrade, renegade, flotilla, don, negro, cockroach, embargo, mosquito, vanilla, cargo, sombrero, siesta, anchovy, bonito, castanet, bonanza, salsa, cafeteria, canyon, cigar, cocoa, chocolate, tomato, cannibal, canoe, maize, potato, avocado, female, tobacco, hurricane, barbeque, tortilla, tango, chicle, gringo, tequila, aficionado, patio, cigarillo. Italian borrowings opera, piano, solo, soprano, baritone, trio, concert, violin, allegro, andante, adagio, a cappella, studio, fresco, miniature, attitude, corridor, balcony, cupola, sonnet, motto, umbrella, parasol, costume, squadron, squad, alarm, brigade, battalion, cartridge, cavalry, infantry, colonel, fiasco, bimbo, influence, mafia, graffito, paparazzo,

Keeled → Inglise leksikoloogia
98 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

1 Avokaado kg 0,300 2 Tomat kg 0,200 3 Sibul kg 0,050 4 Sidrunimahl tk 0,5 5 Sool kg tunde järgi 6 Küüslauk kg 0,020 7 Tšillimaitseaine kg tunde järgi Maisikrõpsud (tex- 8 mex tortilla chips) kg 0,200 Kokku: Valmistamise tehnoloogia: 1. Kaalu vajalik tooraine 2. Eemalda avokaadoseest kivi ning kraabi sisu kaussi. Mikserda kreemjaks 3. Pressis sidrunist mahl ning kalla kreemi hulka. Sega. 4. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki koos tomatiga väikesteks tükkideks. Sega avokaadokreemi sisse. 5. Maitsesta tšilli ja soolaga Serveerimine: Kalla segu parajasse kaussi, asteta kauss vaagnale ja lao ümber chipsid.

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögileksikoon. Toiduvalmistamise tehnoloogia I

Toiduvalmistamise tehnoloogia I 2013/2014 Sõnad köögileksikoni koostamiseks Sissejuhatav tund: Must pipar on üks maailma populaarsemaid maitseaineid, mida kutsutakse ka "maitseainete kuningaks". Must pipar tõstab esile iga toidu maitse, ka magustoidu. Kvaliteetne jahvatatud pipar on jahvatatud tervest pipraterast, mille hele sisu annab heledat tooni pulbrile. Mida tumedam jahvatatud pipar, seda rohkem on selles koori, mis ei anna õiget, tugevat pipra maitset. Sellist pipart tuleb toidule mitu korda rohkem lisada. Valge pipar, pipraliaanil valminud kooritud mari, on pipardest kõige tugevama maitsega. Pipar sobib hästi keedetud kala ja linnulihaga, suppidesse ning kastmetesse. Võib panna ka liha-, maksa- ja munatoitudes ning salatites ja salatikastmetes. Roheline pipar...

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
8 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

Köögileksikon Piprad - viljad, mida kasutatakse vürtsina toidu maitsestamisel Must pipar ­ keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned. Maitsestatakse kala-, liha-, köögiviljatoite, marinaade, suppe, kastmeid, pitsaseid Roheline pipar ­ kuivatatud pooltoored seemned. Kasutatakse nagu musta pipart Valge pipar ­ kuivatatud küpsed seemned. Maitsestatakse keedetud liha, kala, suppe, ühepajatoite, marinaade, heledaid kastmeid Rose' pipar ­ pohla meenutava, hapra koorega, seest pruun ja aromaatse tuumaga. Maitsestab mahedalt. Maitsestatakse liha- ja kalatoite, magustoite, küpsetisi Safran ­ vürts, mida saadakse safrankrookuse õiest. Värvilt kollakas ja kasutatakse saiataignate, lihatoitude ja riisi maitsestamisel ja värvainena Vanilliin ­ vanilli kuprais esinev maitsetaim. Valmistatakse ka kunstlikult eugenoolist ja guajakoolist. Vanill ­ kallis ja harukordne looduslik aroom-maitseaine. Maitsestatakse piima...

Toit → Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
24
rtf

Toidukaubaõpetus 2014

Taga-Kaukaasias. Näkileib - rukki - või nisujahust ja veest väga väikese veesisaldusega vahvel, põhiliselt Skandinaaviamaades, algne päritolu Rootsist. Pizza - nisujahust valmistatud mitmesuguste katetega leib Itaalias. Pupernikkel - hapukas rukkijahust leib Saksamaal. Tortilla - nisust valmistatud mehhikopärane õhuke leib, mille täidis võib olla soolane või magus. 2.osa Kondiitritooted Mesi *Kõrgeväärtuslik toiduaine, mis on organismi poolt hästi omastatav, 75% koostisest on suhkrud *Mineraalained Ca, Na, K, Mg, Fe; vitamiinidest C, B-grupi vit., A, K, PP

Majandus → Kaubandus
9 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

Pesen käed, valmistan grillkastme ja asetan kiletatult külmkappi. 10 min Korrastan laua ja pesen käed, valmistan Pico de Callo ja asetan selle 10 min kiletatult külmkappi. 2 tund Korrastan laua, pesen käed. Tükeldan juurvilja seene woki jaoks 15 min köögiviljad ja asetan need kiletatult külmkappi, seened panen sooja vette likku. Korrastan laua ja pesen käed. Valmistan tortilla taigna ja asetan taigna 10 min kaanega kausis sooja, u.10 minutiks Korrastan laua, pesen käed. Tükeldan eelroa köögiviljad ja peekoni 15 min ning valmistan jogurti kastme. Toorained panen kiletatult külmkappi. Korrastan laua, pesen käed. Valmistan tortillad ja asetan need sooja. 15 min Pesen käed. Valmistan ette pirni ja siirupi ning kuumutan. 5 min 3 tund Korrastan laua, pesen kasutatud nõud

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Leiva ajalugu

Rakvere Ametikool Signe Stam H10 LEIB-EESTLASTE PEAMINE TOIT Referaat Juhendaja: Merike Kasikov Rakvere 2011 SISSEJUHATUS Leib on rukki või nisu -(harvem muust) jahust valmistatud taignast küpsetatud toit. Eestis nimetatakse leivauks juuretise abil hapendamise teel kergitatud rukkijahutaignast küpsetist; pärmiga kergitatud heledat nisujahust küpsetist nimetatakse saiaks või sepikuks. Rukkileib on eestlaste jaoks aastasadade vältel olnud üks olulisemaid toiduaineid, ega asjata nimetata kõiki teisi toite peale pudru leivakõrvaseks. Rukkileib oli igapäevane toit, seda söödi rohkesti peaaegu kõikide toitude juurde. See muutus toidukorras isegi nii tähtsaks, et selle puudumist ka muu toidu olemasolu korral hakati pidama äärmiseks vaesuseks ja viletsuseks. Leib kujunes aja jooksul kogu toidu ja e...

Ajalugu → Ajalugu
77 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

on aastasadu olnud Kaukaasia, Kreeka, Türgi ja Iraani erinevate rahvaste igapäevase menüü lahutamatu osa. Värske ja pehmena kasutatakse seda grillitud liha või köögiviljade ümber keeramiseks, samas sobib see suurepäraselt ka lihtsalt šašlõki või muu toidu kõrvale murdmiseks, vrappide ja suupistete valmistamiseks. 5.4 Tortilla Ladina-Ameerikas: nisust või maisijahust valmistatud õhuke mehhikopärane leib, mille täidiseks võivad olla nii soolased kui ka magusad lisandid. Hispaanias kartuliomlett. 5.5 Bruschetta Itaalia köögist pärit toit. Pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Süüakse kohe. 26 5.6 Krutoon

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun