Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kahvli" - 90 õppematerjali

thumbnail
7
odt

Teenindamise referaat

Koristatakse kliendi paremalt poolt parema käega, leivataldrik vasakult poolt vasaku käega.Taldrikud tõstetakse kliendi selja taha vasakusse kätte. Söögiriistad asetatakse ja toidujäätmed pühitakse esimesele taldrikule. Laud koristatakse lõplikult peale klientide lahkumist. Taldriku puhastamine: · Pärast esimese taldriku kätte võtmist seatakse söögiriistad sellele. Esimese kahvli käepide jääb pöidla alla, nii ei kuku ülejäänud söögiriistad taldrikult. Siis libistatakse nuga risti kahvli alla. · Nüüd võetakse teine taldrik söögiriistadega ja asetatakse söögiriistad esimesele taldrikule, kahvel pöidla alla ja nuga kahvli alla.

Majandus → Teenindus ja müük
41 allalaadimist
thumbnail
2
doc

TK-14 Arvutiõpetus kodutöö 1

naermist. Kas ka tänapäeval? Ammu aega tagasi oli kõige põhilisemaks Peale liudade ilmusid meie laudadele taldrikud ja söögiriistaks käsi, millele lisandus hiljem ka nuga. veidi hiljem leiutati kahvel, seda kasutati küll Lusika kasutusele võtmiseni läks aega veel algselt nagu lusikat peamiselt toidu paarsada aastat. Lusika põhifunktsiooniks oli ettetõstmiseks. Algse kahvli kuju erines ka endale toidu ettetõstmine. XXI sajandil said tänapäeval igapäevaseks saanud köögiriistast. alguse nn. uued tuuled ja kasutusele võeti liuad Kahvli ajalooline eelkäia oli kahe haruline. Kahvli toidu serveerimiseks. Suureks sõpruse märgiks populatsioon algas Prantsusmaalt XVII sajandil. peeti ühissöömist ühelt suurelt liualt. Ligi sajand kulus enne kui ürikutest võime leida

Informaatika → Arvuti
5 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Kodundus: Lauakatmine ja lauakombed

Pea meeles järgmist: •Söömist alustatakse alles siis, kui kõik lauasolijad on roa kätte saanud. •Ära upita end eemal asetsevate toitude järele üle laua, vaid palu endale ulatada. •Taldrikut ära pane liiga täis, alati on võimalus lisa võtta. Pea meeles: •Laua ääres istu sirgelt, ära toeta küünarnukke lauale. •Toitu paku vaagnalt oma parempoolsele naabrile, alles seejärel tõsta endale. Kui teed söömise ajal pausi, siis toimi nii: • Noa ja kahvli asend söögipausi ajal Söömise lõpetamisel toimi nii: Noa ja kahvli asend söömise lõpetamisel. •Kuuma jooki paku alati tassist, mis on asetatud alustaldrikule. Nõuandeid: •Kui oled kuuma joogi seganud, aseta lusikas alustassi äärele. •Kahvel ( kahvlid) asub taldrikust vasakul , harud ülespoole. •Nuga asub taldrikust paremal, tera taldriku poole Koosta valikuliselt ühe toidukorra menüü ja aseta lauale vajalikud toidunõud:

Toit → Toitlustus
15 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Õuna, apelsini ja ananassi ettevalmistamine teenindamiseks, banaani flambeerimine

Õuna, apelsini ja ananassi ettevalmistamine teenindamiseks, banaani flambeerimine Apelsini ja õuna serveerimine 1) Lõigata üks ots terava noaga maha 2) Seejärel tuleb maha lõigatud lõikeserva poolt ots kahvli otsa torgata 3) Ja seejärel tuleb torgata maha lõigatud ots teisele poole nii, et koore pooles on vastakuti. 4) Tuleb teha ringiratast sisselõige nii et apelsini/õuna tippu koore sisse ei lõika ja nii kuni viljalihani välja. 5) Koore maha lõikamist tuleb alustada maha lõigatud otsast kahvli poole. 6) Seejärel tuleb hoida apelsini/õuna taldriku või lõikelaua kohal ja hakata välja lõikama viljalihast sektoreid.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
3 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

juust küüslauk hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi 11. Valgeveini klaas, kalakõrvale 12. Dessertveini klaas, desserdi kõrvale Teenindamine 1. Kliendid saabuvad saali tervitan ning juhatan nad lauda aitan nad istuma ulatan neile menüü vasakult poolt, küsin kas soovib midagi juua, jätan ta menüüga tutvuma 2. Serveerin joogi paremalt poolt. 3

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

puhastada oma sõrmeküüsi, et need ei satuks toidu sisse. Samuti ei peetud viisakaks näritud kontide potti tagasi panemist, vaid soovitati need jätta lauale või veel parem- visata laua alla. Kahvel võeti kasutusele Lähis- Idas umbes 600. aastal. Seni söödi kätega või kasutati terava otsaga nuga. 1533 jõudis kahvel Prantsusmaale ja 1611. aastal Inglismaale, kus esimene mees Londonis, kes seda söömisel kasutas oli Thomas Coryate. 1650. aastaks oli kahvli kasutamine levinud üle Inglismaa. Kasutati kaheharulist kahvlit. Ameerikasse jõudis kahvli kasutamise komme alles umbes 1870ndatel aastatel ja sellal tekkis ka ameerikalik kahvli ja noa käsitsemise kultuur. Pilt 3. Ajaloolised söögiriistad 18.sajandi algul jõudis Euroopasse tee- ja kohvijoomise kultuur ja võeti kasutusele spetsiaalsed teelusikad. Prantsuse kuningas Louis XIV oli esimene, kes pakkus oma külalistele võimalust saada osa lauakatmiskultuurist.

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
1
docx

KAKTUSED

suuremad kivitükid. Kastmisvesi Kaktuste kastmisvesi ei tohiks olla liiga kaltsiumirikas ehk kare, kuna nad armastavad kasvada pigem happelises keskkonnas. Selleks lasta kraaniveel enne taimede kastmist paar-kolm päeva toas seista või läbi keeta ja settida lasta. Kareda vee kaktustele sobivaks muutmiseks võib ämbritäie vee kohta lisada näpuotsatäie sidrunhapet. Kahjurid Kahjurputukate tõrjumiseks võetakse taim kilekoti või paberi abil potist välja, kahvli abil kammitakse ettevaatlikult juurte vahelt muld ära, lastakse juurtel veidi kuivada ning pritsitakse need üle süsteemse mürgiga (Nt Actara 25WG). Peale tagasi istutamist kaktust ei kasteta vaid piserdatakse, kuna kuivade juurte kaudu imendub mürk kõige paremini.

Muu → Käsitöö
6 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toitude serveerimine

Eelis- korraga saab teenindada palju kliente, tööjõukulu väike Nouvelle cuisine- roogade serveerimine taldrikul, millele asetatakse portselanist v. hõbedast kupliga kate Vaagnateenindus Nimet. Ka serveerimiseks prantsuse moodi Toit serveeritakse vaagnalt ringipakkumise teel Kelner pakub vasakult Klient tõstab ise endale serveerimiskahvli ja- lusikaga toitu Kliendi soovil tõstab toidu kelner Tõstmisel moodustatakse tangid- lusikas all, kahvel peal Kahvli kumerus jaab allapoole Kasutatakse peamiselt pidulikel vastuvõttudel Nõuab teenindajalt kõrget proffessionaalsust Kui on kaks pakkujat, alustatakse nii peremehe kui perenaise paremalt käelt ja pakutakse paremale Tavateenindus- vaagna võib järelejäänud toiduga lauale jätta Banketiteeninduses- vaagen viiakse pärast ringipakkumist ära Koduses stiilis serveerimine Family style Nimet. Ka serv. Vene moodi Toit asetatakse lauale vaagnatega, tirinatega ja muude serv

Turism → Restoraniteenindus
81 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Hoidistamine

muudatusi toiduaines. Mis on steriliseerimine ? Steriliseerimine on toiduainete, toidunõude, töövahendite mida kasutatakse köögis ja muu puhastamine ja eemaldamine kahjulikest ainetest, bakteritest jms . Hoidise retsept. Ploomihoidis Valmistusained: 1 k g musti ploome Marinaad: 3 dl vett 2 dl äädikat 500 g suhkrut 2 kaneelikooretükki 1 tükk ingverit 56 nelki Valmistusviis: 1. Pese ploomid ja torka kesta kahvli või nõelaga auk. Pane ploomid purki või potti. 2. Keeda veest, äädikast, suhkrust ja marlisse mässitud maitseainetest marinaad. Kalla kuum marinaad ploomide peale ja jäta järgmise päevani seisma. 3. Kurna marinaad. Keeda seda ilma kaaneta, kuni osa vett aurustub ja marinaad muutub veidi paksemaks. 4. Pane ploomid marinaadi ja keeda paar minutit. Kalla purkidesse tagasi ja lase jahtuda. Sule purgid ja säilita jahedas. 5. Paku küpsetatud heleda liha või linnuprae kõrvale.

Kategooriata → Tööõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kalade puhastamine

veevannis: siis on soomused pehmemad ja nad ei lenda ka laiali. Lihtsaim fileerimisviis on lõigata kalalt uimed ja seljauim vastukarva, teha kaela taha risti-sisselõige ja lõigata filee piki selgroogu lahti. Ole ettevaatlik, et sa seejuures veresooni ei vigastaks: fileepooled peaksid jääma nii puhtad, et neid poleks vaja pesta ja piisaks majapidamispaberiga tupsutamisest. Seejärel pane fileepool lõikelauale, fikseeri sabast kas kahvli või sõrmedega ja tõmba fileerimisnoaga nahk maha. Supi keetmiseks piisab, kui lõikad ära uimed, avad kas kääride või noaga kõhuõõne, eemaldad sisikonna ja lõpused ning pesed kalad voolava vee all. Kindlasti kraabi ära selgroole hüübinud veri. See kehtib ka tervelt praetava kala puhul. Kuidas puhastada lesta? Lesta hakka puhastama uimedest: eemalda need kääridega, alustades saba poolt. Väikesel lestal saab pea ka kääridega kätte, kuid siiski on

Toit → Kokandus
42 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

3. Küsin kliendilt kas ta on juba otsutsanud ning kas ta soovib midagi juua. 4. Võtan kliendilt tellimuse. 5. Lähen laua juurde, et kliendile tellitud vein välja valada. 6. Viin lauda leivakorvi koos muude maitseainetega(sool, pipar, majonees, ketsup, sinep, sojakaste) 7. Viin lauda eelroa, pakun veini juurde ning soovikorral valan juurde. Soovin head isu. 8. Lähen kliendi juurde ning küsin kas ta on lõpetanud. Eemaldan eelroa taldriku ning eelroa kahvli ja noa. 9. Serveerin pearoa. Pakun juurde valget veini kui klient soovib siis valan juurde. 10. Eemaldan pearoa koos söögiriistadega. 11. Küsin kas klient soovib peagi saabuva koogi juurde kohvi. 12. Serveerin kohvi ning magustoidu. 13. Kui klient on lõpetanud ning soovib arvet siis viin talle tśeki kaante vahel lauda. 14. Saadan kliendi ukseni ning tänan teda meid külastamast. Lauakatte joonis: 1. Salfrätik(volditud) 2. Veinipokaal 3

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
10
pdf

Toitude happelisus

salatid, olenemata hapust maitsest Mitmekülgselt toitudes tasakaalustame happelised ja aluselised toidud ning erilist suhet ei oleks vaja arvestada, s.t. praadide juurde tuleks süüa salateid. Liha me saame süüa alles siis, kui oleme selle teinud eelnevalt pehmeks. See omakorda tähendab, et lihatükk on juba roiskuma hakanud. Seejärel me peame liha soojendama (muutma seda veel pehmemaks) ning lõpuks me sööme oma pikalt töödeldud lihatüki ära kahvli ja noaga, ehk me peame nii palju vaeva nägema, et ühte asja süüa. Selleks, et Ca imenduks on vaja ka D vitamiini ja Mg vahekorras 2:1-le ( 2 osa Ca, 1 osa Mg). Halva enesetunde taga on sageli liigne hapelisus veres, mis on tingitud happelisest toidust Selline toode nagu PIIMAX PRO-V, sisaldab vitamiine, mineraalaineid, Ca ja räniühendeid, ning soodustab juuste, küünte ja naha kasvu. Happeline toit mõjub ka kahjulikult maole

Majandus → Klienditeenindus
5 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Tai rahvusköök

 Tihedat söömist võimaldavad Tai tänava-turud, kust saab erinevaid värskeid puuvilju ja värskelt valmistatud ja mõõduka hinnaga toite.  Lisaks lõhnale ja värskusele hindavad taid kõrgelt ka toidu kaunist ja elegantset serveerimist. Isegi tagasihoidlikke roogi pakutakse sageli lilleõite või värskete juur- ja puuviljade rosettidega kaunistatult. Etiketirituaalid  Mõned etiketirituaalid, mida Taisse minnes peaks järgima: Taid söövad kahvli ja lusikaga, kahvel vasakus ja lusikas paremas käes. (kahvlit kasutatakse toidu lusika peale lükkamiseks)  Kuna toit – eriti liha, lõigatakse enne valmistamist tükkideks, siis pole nuga vaja.  söögipulki pruugitakse Hiina päritoluga roogade nagu näiteks riisijahust nuudlite söömisel.  Teiseks erandiks Läänest tulnud inimestele on kleepriis (khao niaw), mida süüakse näppude vahelt suhu pistes.

Toit → Toit ja toitumine
4 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ............................................................................................

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Itaalia toidukultuur

 Carbonara (pancetta või seapõsk, lambajuust, muna ja vahel pekki) 6 Tänu tulipunase kastmega üleujutatud spagettidele leiutati Napolis neljaharuline kahvel. Bourboni dünastia kuninga Ferdinando II (1831 - 1859) selgel käsul võttis kuninga majordoomus XIX sajandi kolmekümnendatel aastatel kasutusele lühikese neljaharulise kahvli, mis vahetas välja pika kolmeharulise. Kolmeharulise kahvli ümber oli peaaegu võimatu mähkida spagette nii, et kaste sinna vahele jääks ja kõik maha ei tilguks, samas kui neljaharulise kahvliga läks asi üsna lihtsaks. Eri kujuga pastatooted läksid moodi pärast ühendatud Itaalia riigi sündi (1870) ja koos vahemere dieedi moodi minekuga. Pastat liigitatakse kuju ja suuruse ning koostisainete järgi. Pastasorte on väga palju – Itaalias loetakse ligi 300 erinevat sorti. Mõned pastaliigid:  Ditali – lühikesed torukesed

Kultuur-Kunst → Kultuur
5 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Elu kosmosejaamas kosmoseprügi

kuid paljud aspektid samasugused nagu Maal. Näiteks : Kosmoselaevas võid sa kanda täiesti tavalisi riideid, sest laeva sees on rõhk samasugune nagu Maal. Söömine Süüa tuleb ainult pakendtoitu ja juua kõrrega joogitopsist, sest muidu hõljuks kõik toit minema ja seda oleks väga ebamugav süüa. Söögiriistad, nagu kahvel, nuga ja lusikas, kinnitatakse magnetjõul toidukandiku külge. Kosmosetoit veidi kleepuv, et see paremini kahvli külge jääks. Hügieen ja trenn Pesemisel ja WC kasutamisel kasutatakse sururõhku, sest kosmoses vesi ju ei voola. Õhku saadakse kosmoses lihtsalt: "kasutatud" õhk puhastatakse filtrite abil ja hoitakse see kogu aeg puhtana. Isegi kosmoses tuleb trenni teha, sest muidu jääksid musklid liialt kängu. Selleks on olemas spetsiaalsed käimislindid. Magamine ja töötamine  Magamiseks on spetsiaalsed magamiskotid, mis on kinnitatud seina peale

Füüsika → Füüsika
4 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

Sest mida vähem salvrätti katsutakse, seda parem. Mida puutumatuna ta laual on, seda parem. Salvrätt volditakse kokku lihtsalt ja asetatakse ½ cm laua äärest. Ta moodustab eelkatte keskosa. Nuga asetatakse alati paremale, tera jääb keskele. Kahvel asetatakse salvrätist vasakule. Seejuures tuleb jätta siiski nii palju ruumi, et praetaldrik noa ja kahvli vahele mahub. Klaas, tavaliselt punase veini klaas, asetatakse 1 cm kaugusele noa otsast. Teine klaas, mis tavaliselt juurde pannakse, on valge veini klaas. See asetatakse paremale, natuke allapoole, esimese kõrvale. Alused soola ja pipraga peavad olema igal laual,

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Klienditeenindus

Nõude koristus toimus niimoodi , et teenindaja koristas vahepeal kuuma toidu nõud & tõi magusatoidu väga täpselt lauale ( õigeaegne käitumine ) , ta käis päris mitu korda ka vaatamas kas oleme oma toidud lõpetanud ( olime ka ainukesed kliendid sel hetkel kohvikus , sest oli varajane aeg ) . Arveldamine toimus nii kui teenindaja märkas , et oleme oma toidud lõpetanud ja asetanud noa & kahvli lõppasendisse . Teenindaja küsis koheselt , kas soovime eraldi või kokku ? Kohvikust ära saatmine oli teenindaja poolt ülisõbralik ja tagasikutsuv , nimelt ta soovis " Kaunist päeva jätku ! " , me ei pidanud esimesena ütlema " Nägemist ! " või " Head päeva ! " , klienditeenindaja ütles koheselt meile seda ise . Tagasiside oli täiesti olemas , klienditeenindaja küsis : " Kas toit maitses ?" ja naeratas . MIINUSED :

Muu → Erinevad koolitused
82 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksamaa

Saksamaa rahvusjoogiks on õlu, kõige levinuim toost on Zum Wohl! (veiniga) ja Prost! (õllega)- mõlemal juhul soovitakse head tervist. Kui olete Saksamaal ja istute söögilaua taga siis ei tohi enne sööma hakata, kui võõrustaja on öelnud: Guten Appetit! Nuga on paremas ja kahvel vasakus käes. Kui söömine on lõpetatud, asetatakse nuga ja kahvel teineteisega paralleelselt üle taldriku paremale poole. Nii, et otsad osutavad kella 10 suunas; nuga peaks olema kahvli kohal nii, et terapool osutuks taldriku poole. Kahvel ja lusikas taldriku kohal on mõeldud desserdi söömiseks. Laual on tihti palju lisasöögiriistu; kui te ei ole kindel millist kasutada. siis alustage väljast poolt ja liikuge söögikäikude haaval sissepoole. Laual on ka mitmeid pokaale, mis on mõeldud vee, valge ja punase veini jaoks. Kui te parajasti söögiriistu käes ei hoia, peaksid käed nähtaval olema. See tähendab seda, et käsi ei

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Tööohutusjuhend Rocla kasutajale

Lõikehaavad Kukkumine (libedad pinnad) Lömastamine Müra 1. ENNE TÖÖD Kui Roclat ei ole pikka aega kasutatud, võib selle hüdraulikasüsteemis olla õhku. Õhu eemaldamiseks süsteemist toimi järgmiselt: 1.1. Vajuta käepidet ja tehke samal ajal 4-6 kiiret pumpamisliigutust. 1.2. Vabastage käepide. 1.3. Korrake eelnevat seni kuni tõstmine töötab normaalselt. 1.4. Kontrolli, et kõik rattad on terved ja pöörlevad vabalt. 1.5. Kontrolli, et kahvli otsarattad on terved. 1.6. Vaata üle põrandapinna korrasolek, millel kahvelkäruga töötama asute. Tööohutusjuhend kahveltõstuk Rocla kasutajale 2. TÖÖ AJAL 2.1. Kaubaaluste tõstmine: 2.1.1. veendu, et alus mida tõstma hakkad on terve. 2.1.2. lükka kahvlid aluse alla. 2.1.3. kahvlid pead lükkama lõpuni aluse alla. 2.1.4. keelatud on tõsta alust ühe kahvliharuga. 2.1.5. Rocla kerel olev kleebis näitab, kuidas koormat tõsta ja liigutada. 2.1

Varia → Tööohutus
33 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

portsjon. Kasutatud nõud jäetakse söögilauale, kust teenindaja need ära viib. Toitu võetakse pigem vähem kui rohkem, sest juurde võtta saab nii mitu korda kui soovitakse. Teenindaja viib ära vaid need toidunõud, millelt toid on söödud ja millele on söögiriistad õigesti paigutatud. Kahvel ja nuga paigutatakse söömist lõpetades taldrikule kella 5 asendisse, kahvli harud ülespoole (euroopa stiil) või kella kahe-kolme asendisse, kahvliharud allapoole (ameerika stiil). LAUDLINAD Laudlina peab olema laitmatult puhas, terve, hoolikalt triigitud ja korrektselt lauale asetatud. Laudlinade värvi valikul tuleb arvestada konkreetset sündmust ja selle pidulikkust, toitlustusfirmadel kindlasti kliendi soove. Sobivad puuvillased, linased ja siidist kangad, aga ka pits, brokaat ja akrüül materjalid. Lina peab ulatuma peaaegu maani

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
4
docx

ERINEVAD TRÃœKITEHNIKAD

Värvi saab kartulitemplile kanda mitmel erineval moel, näiteks: kasuta selleks pintslit või kasta tempel värvisele alusele (nt. papptaldrik, nõudepesulapp). Seejärel vajuta värvine tempel soovitud taustale. Kartuliga võid trükkida nii paberile, seinapildile, sünnipäevakaardile, poekotile, t-särgile jne. Võimalusi on väga palju, lase oma fantaasial lennata. Mõned näpunäited: * Tähtede ja numbrite trükkimisel tuleb see lõikepinnale asetada tagurpidi. * Kahvli, naaskli, hambaorgi või millega iganes, võib lõikepinnale lisaks mustrile vajutada veel põneva tekstuuri tegemiseks auke või muid kujundeid. TRÜKKIMISTEHNIKA SVAMMIGA. Shvamm võtab hästi värvi külge ja erinevate pindade saamiseks on väga otstarbekas seda kasutada. Shvammitükikestest saab teha mitmesuguseid templeid. Töövahendid · Paksem värv või värvid · Shvamm · Paber · Aluspaber · Värvirull Töökirjeldus

Pedagoogika → Pedagoogika
15 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Elu kosmosejaamas

liigutamisega.Väidetavalt kaotavad luud kosmoses oleku ajal kaltsiumi, tekivad neerukivid,lihased kõhetuvad, seedimine aeglustub ning südamelihas nõrgeneb Süüa tuleb ainult pakendtoitu ja juua kõrrega joogitopsist, sest muidu hõljuks kõik toit minema ja seda oleks väga ebamugav süüa. Söögiriistad, nagu kahvel, nuga ja lusikas, kinnitatakse magnetjõul toidukandiku külge. Samuti on kosmosetoit veidi kleepuv, et see paremini kahvli külge jääks. Pesemisel ja WC kasutamisel kasutatakse sururõhku, sest kosmoses vesi ju ei voola. Õhku saadakse kosmoses lihtsalt: "kasutatud" õhk puhastatakse filtrite abil ja hoitakse see kogu aeg puhtana. Isegi kosmoses tuleb trenni teha, sest muidu jääksid musklid liialt kängu. Selleks on olemas spetsiaalsed käimislindid. Maal norskamisega hädas olevad astronaudid saavad kaaslaste õnneks orbiidil oma pahest lahti

Füüsika → Füüsika
22 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kohustuslik sõnavara teenindajale

veini, mahla, cocat, siis see on eraldi raha eest. Mina soovitaksin....nt pokaali punast majaveini/ õlut Kui kogu laual on eelroad ette pandud, siis võtke korraks aeg maha ja soovige: Head isu! Kui praadi hakkate ära koristama, siis küsige kindlasti: Kuidas teile maitses? Kui külaline on toidu kallale asunud, siis tuleks 2 minuti pärast minna uurima, kas kõik on ok (on tal leiba, saia, vett, soola pipart) vbl on tal erisoove vbl kukutas kahvli maha ja vajab uut: How do you like it? / Everything ok? Kuidas maitseb? Kas kõik on ok? Alati tuleb külalist tänada, kui ta lahkumas on. Tänada, et ta on valinud meie restorani (otsustanud meile palka maksta ). Thank you! Have a nice day! Tänan, Ilusat päeva jätku/ Ilusat õhtut! Külaline ei ole alati kuningas. Ta peab selleks ka vastavalt käituma. Kui külaline muutub oma käitumises ebameeldivaks ümbritsevatele inimestele ja on näiteks liialt palju joonud, siis on

Turism → Turism
8 allalaadimist
thumbnail
43
ppt

Laua- ja joogietikett ning käitumine restoranis

· Kui toidukaardid käes tuuakse veini- või joogikaardid · Neid seltskonna peale üks · Antakse võõrustajale · Võõrustaja puudumisel küsitakse, kes soovib jooke/ veine tellida? Arve tasumine · Enamasti tuleks jätta initsiatiiv peremehele ja perenaisele · Kui koos lõunastab mitu inimest, kes kõik tasuvad, klaarib kelneriga lõplikult arve mees · Peremees küsib arve · Tänage peremeest Lauaetikett Lauaetikett · Söömaaja algusest annab märku peremees võttes kätte kahvli või lusika · Kui midagi on puudu, võib seda küsida Näiteks nuga või salvrätik. · Toitu ei tohiks peale puhumisega jahutada Ebameeldivad olukorrad · Hoida viha vaos · Võtta vastu vabandused või vabandada, pakkuda abi olukorra lahendamisel · Kui maha kukub lusikas või kahvel, mis salvrätikuga kaetud, siis seda uuesti ei kasuta Veel ebameeldivusi · Luksumise korral vabandada ja püüda toime tulla · Kui köha ja kinnijäänud toidu korral seda

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Käigukast

8-vedav 3. käigu hammasratas 9-vedav 2. käigu hammasratas 10-vedav tagasikäigu hammasratas 11-vedav 1. käigu hammasratas 12-siduri karter 13-eesmine käigukasti võll 14-vedava ülekande juhtiv hammasratas 15-teine võll 16-sateliitide telg 17-sateliit 18-pooltelje hammasratas 19-pooltelje salnik 20-spidomeetri hammasratas 21-diferentsiaali karp 22-peaülekande veetav hammasratas 23-käiguvahetusvarras 24-käiguvahetusvarda hoova kang 25-kolmekülgne käigu vahetuse kang 26-tagasikäigu kahvli fiksaator 27-tagasikäigu kahvel 28-tagasikäigu tulede lüliti 29-tagasikäigu vahehammasratas 30-tagasikäigu hammasratta telg 31-reguleeritav rõngas 32-veetav 1. käigu hammasratas 33-liikuv muhv 1. ja 2. käigu lülituseks 34-veetav 2. käigu hammasratas 35-veetav 3. käigu hammasratas 36-plokeeruv sünkronisaatori rõngas 3. ja 4. käigule 37-sisend muhv 3. ja 4. käigule 38-libisev 3. ja 4. käigu sünkronisaatori muhv 39-veetav 4. käigu hammasratas 40-veetav 5

Auto → Auto õpetus
101 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

kelnerirätid ja käterätid f. seelikud (näiteks selvelauale kinnitamiseks) 8. Salvrätid KASUTATAKSE MATERJAL Laua kaunistamiseks puuvillane Roogade serveerimisel linane Riiete kaitseks Salvrätte on valgeid, värvilisi, mustrilisi, piltide, logode või tekstiga salvrätte. Salvrätte võib asetada -taldrikule või praetaldrikust vasakule/noa ja kahvli vahele lauale/leivataldrikule -laua pindadele virnadena -salvrätihoidjasse või ­toosidesse -virna laotatud taldrikute vahele -kohvitassi ja alustassi vahele -läbi kohvitassi sanga 9. Lauanõud Klaasid: Söögiriistad: Serveerimisvahendid: (söömis-,serveerimisn õud) · taldrikud(prae- ja

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Mälu

eraldi mäluliigiga ­ tertsiaarse mäluga. Pikaajalises mälus (e püsimälus) eristatakse 3 mäluliiki. Episoodilise mälu abil toimub inimese isiklike sündmuste mäletamine. Piltlikult võiks episoodilist mälu võrrelda isiku elu kroonikaga Protseduuriline mälu on seotud andmestikuga selle kohta, kuidas midagi teha mingi eesmärgi saavutamiseks. Protseduurilise mäluga on seotud oskused, nagu autoga sõitmine, noa ja kahvli käsitlemine. Taolise käitumise käigus inimene enam reeglina ei mõtle, kuidas mingit tegevust sooritada, vaid tegevuse sooritamine kulgeb automaatselt. Semantiline mälu on mälu, mis on seotud inimese teadmistega ümbritseva maailma kohta, kus talletatakse fakte ja teadmisi, mida üldiselt teatakse ja õpitakse. See on info, mida ei pea omandama praktiliselt tegutsedes. Amneesia e mälulünk on ajukahjustuse tagajärjel tekkinud mäluhäire. Eristatakse:

Psühholoogia → Ajakasutuse juhtimine
78 allalaadimist
thumbnail
4
docx

1-2 aastase lapse mänguoskused

Sa märkad, et talle meeldivad rollivahetustega mängud, näiteks peitusemäng ja taga ajamine. 20-24 elukuud Üks selles eas laste lemmikmänge on täiskasvanute ,,aitamine" mitmesugustes igapäevastes toimingutes. Et oma tegevuse tähendust paremini mõista, lülitavad lapsed need toimingud ka oma mängu. Mida enam täieneb lapse arusaamine maailmast, seda sobivamal viisil hakkab ta kasutama esemeid ja materjale. Ta teab nüüdhästi, et kahvli ja taldriku koht on laual, ning sätib nuku padja ja teki nukuvoodisse. Talle meeldivad lelud, mis on täiskasvanute tarbeesemete väikesed koopiad, näiteks triikraud ja triikimislaud. Ei tohi unustada,et siin esitatud staadiumid kirjeldavad keskmist arengut. Iga laps areneb oma tempos, jõuab mõnes valdkonnas võib-olla eakaaslastest ette, teises aga jääb maha. Ära muretse ega tunne masendust, kui su lapselei ilmu kõik nimetatud tegevused täpselt kirjeldustes mainitud vanustes.

Pedagoogika → Lapse areng, jälgimine ja...
23 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Hakkliha

toimetada, pakendist välja võtta ja kohe jahedasse panna. Õhukindlalt kilesse pakitud hakkliha omandab ka jahedas kohas küllaltki kiiresti seisnud lõhna, millest vabanemine on peaaegu võimatu. Plastalusel toidukilega ümbritsetud hakkliha mõnetunniseks säilitamiseks ja seisnud lõhna vältimiseks piisab kilesse sõrmega paari augu torkamisest. Kõige suuremas riknemisohus on turult ostetud, tihedalt kilekotti pressitud hakkliha. See tuleks kojujõudmisel viivitamatult sõrmede või kahvli abil kohevamaks näppida, panna kausiga külmkappi ning kuni toiduks valmistamiseni kergelt fooliumiga kinni katta. Toorained ja liigid Tööstuslikult valmistatud veisehakkliha Hakkliha valmistatakse sea, looma- (sealhulgas vasika), lamba-, uluki- ja linnulihast (sealhulgas kanalihast). Kõige levinumad on Eestis seahakkliha, veisehakkliha ja nende segud (seguhakkliha, kodune hakkliha). Levinud on ka kanahakkliha. Lambahakkliha kasutatakse eelkõige ida ning idamõjulistes köökides

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kus kasutatakse läätsi?

vaadelda ning pildistada planeete, kaksiktähti ja teisi suurt suurendust vajavaid objekte. On paraku raske ning kohmakas. Cassegraini süsteem ning kahvelmonteering on tüüpilised USA seeriateleskoopide juures. Kasutatakse nii täisautomaatseid asimutaalmonteeringuga teleskoope (suunatakse GPS-süsteemi vahendusel) kui "tavalise" kellamehhanismiga parallaktilises monteeringus vaatlusriistu. Kahvelmonteeringu suurim "viga" - okulaari sattumine kahvli hargnemiskoha juurde - kõrvaldatakse "murtud okulaari" abil Kasutatud kirjandus: http://www.ttkool.ut.ee/nupuvere/f/varia19_1.html http://opik.obs.ee/osa1/ptk06/box03.html'

Loodus → Loodusõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
4
doc

India köök

Kuid piim ja liha puudujääke need ei suuda katta. India toidu eriline võlu on selle maitsestamine. Indias kui vürtside kodumaal osatakse hästi vürtse nii segada, et nende mõjul toiduainete parimad omadused ilmsiks saavad. Siit on pärit üle maailma levinud curry- pulber- kuni kahekümne vürtsi segu, mis riisi-, kala-, aedvilja- ning lihatoitudele väga meeldiva maitse annab, neid eriti terava või kibedamaitseliseks tegemata. Süüakse sõrmedega, ilma pulkade, kahvli või lusikata. Pärast sööki pestakse sõrmed laual oleval veekausikeses. Söögikord lõpetatakse enamasti beetli närimisega. See on mõrkjas aine, mis valmistatakse värsketest beetlipipra lehtedest, areekaseemnetest ja pähklitest ning mõjub ergutavalt. SLAID 1,2 3000 km pikkuselt põhjast lõunasse sirutuv India on koduks enam kui miljardile eri rahvusrühmadesse ja kuuluvatele ning erinevais keeltes kõnelevale inimesele, kelle

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
39 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Õppimine ja mälu

isiku ajalooga, siis episoodiline mälu muutub pidevalt - igal ajahetkel toimub isiku elus mingi sündmus ja see fikseeritakse sõltuvalt tema olulisuse astmest mälu struktuuridesse - üleeile kell 12.30 oli isikul koosolek; üleeile kell lõuna paiku isik kukkus ja murdis jalaluu jne. Protseduuriline mälu on seotud andmestikuga selle kohta, kuidas midagi teha mingi eesmärgi saavutamiseks. Protseduurilise mäluga on seotud oskused, nagu autoga sõitmine, noa ja kahvli käsitlemine jne. Nagu definitsioon ütleb, puudutab protseduurine mälu rohkem tegemisi, on seotud rohkem formaalse käitumisega. Taolise käitumise käigus inimene enam reeglina ei mõtle, kuidas mingit tegevust sooritada, vaid tegevuse sooritamine kulgeb automaatselt. Semantiline mälu on mälu, mis on seotud inimese teadmistega ümbritseva maailma kohta. Semantilisel teabel on tõeväärtus - kas see, mida inimene teab, on õige või vale. Näiteks -

Psühholoogia → Arengupsühholoogia
41 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ruth Püss

,,Kui maale hakkasime minema, siis tal oli alati kommi kaasas. Ta oli tore. Eriti kuri ei olnud. Siis kui pahandusi tegin, siis õiendas küll natuke. Iga hommik tegi putru ja joonistas moosiga naerunäo peale." (lapselapse Erik Lippuse mälestused, 2009) ,,Mäletan mammat(nii me teda kutsusime) lõbusa ja tundelise inimesena. Õiendada sain tema käest ka ja siis tujutsesin ikka terve päeva. Eriti meeles on, kui viskasin kahvli natukene kõvemini lauale. See pahandas teda ja nii oligi tüli majas. Kui leib maha kukkus, pidi selle alati üles tõstma ja musi tegema. Klimbisupp oli kõige parem asi, mis temast maitsemeelele jälje jättis. Emme tahtis koguaeg selle tegemise selgeks õppida, kuid kahjuks ei jõudnud. Vahepeal kui mul teismeeaga hullud soengumoed kaasnesid, oli tema ainuke, kes neid heaks kiitis. Samuti oli ka salaja tehtud kulmuneediga. Parajalt hullumeelne vanaema. Jubedalt

Meedia → Meedia
8 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Lauaetiketi konspekt, koos tunniläbiviimise juhendiga ja ülesannetega

· Kui toidukaardid käes tuuakse veini- või joogikaardid · Neid seltskonna peale üks · Antakse võõrustajale · Võõrustaja puudumisel küsitakse, kes soovib jooke/ veine tellida? Arve tasumine · Enamasti tuleks jätta initsiatiiv peremehele ja perenaisele · Kui koos lõunastab mitu inimest, kes kõik tasuvad, klaarib kelneriga lõplikult arve mees · Peremees küsib arve · Tänage peremeest Lauaetikett · Söömaaja algusest annab märku peremees võttes kätte kahvli või lusika · Kui midagi on puudu, võib seda küsida Näiteks nuga või salvrätik. · Toitu ei tohiks peale puhumisega jahutada Ebameeldivad olukorrad · Hoida viha vaos · Võtta vastu vabandused või vabandada, pakkuda abi olukorra lahendamisel · Kui maha kukub lusikas või kahvel, mis salvrätikuga kaetud, siis seda uuesti ei kasuta · Luksumise korral vabandada ja püüda toime tulla · Kui köha ja kinnijäänud toidu korral seda

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Masinpinkide tehnoloogiline praak

Spindli kiikesagedus on väike. Tehnoloogiline praak tapilõikepinkidele. Raamitapipingid. 1. Tooriku pikkus ei ole täpne. Saeketaste vahe ei ole õige ( kahepoolsed pingid ). Piirdetoe asend ei ole õige ( ühepoolsed pingid ) . 2. Tapikeele pikkus ( kahvli sügavus ) ei ole Keelefreeside ( kahvlifreesid ) asend külgtoe täpne. suhtes ei ole õige. 3. Tapikeele paksus ei ole täpne. Keelefreeside vahe ei ole õige. Keelefreeside spindlid "viskavad". 4. Kahvlivahe laius on suurem. Kahvlifreesi spindel "vikab". 5. Tapikeele ( kahvlivahe ) Asukoht tooriku Keelefreesi (kahvlifreesi) asend konveieri

Masinaehitus → Masinaelemendid
29 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kultuurantropoloogia eksami kordamisküsimused ja vastused

*7.Enkulturatsioon Paljud kultuuri aspektid jäävad uhelt põlvkonnalt teisele ule minnes muutumatuks. See järjepidevus iseloomustab ka protsessi, mida nimetatakse enkulturatsiooniks. E. on osalt teadliku, osalt mitteteadvustatud õppeprotsessi saadus. Selle õppeprotsessi kaudu mõjutab vanem generatsioon nooremat (sunni abil või ilma selleta) ule võtma traditsionaalsed mõtlemis- ja käitumismallid. Hiina lapsed näiteks kasutavad söömisel pulki kahvli asemel, ei joo piima, kuna nad on õppinud hiina kultuuri, aga mitte USA oma. E. baseerub uldisel kontrollil, mida rakendab vanem põlvkond nooremate suhtes tasude ja trahvide abil. Iga generatsioon kasvatatakse mitte ainult eelkäijaid järgi tegema, vaid ka enkulturatsiooni traditsioonidega kooskõlas olevat käitumist autasustama, ja sellist käitumist, mis sellele ei vasta, trahvima või vähemalt mitte autasustama. , *14.Folkloristika uurimisvaldkonnad *15

Antropoloogia → Kultuurantropoloogia
96 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Mõtlemine, eripedagoogika

Tallinna Ülikool Haridusteaduste instituut Reine Raud, Kaari Maidle, Kadri Hansman MÕTLEMINE Grupitöö Tallinn 2017 1. Mõtlemine Mõtlemine on kogemuse ja sellele vastava tegevuse seesmine organiseerimine (Võgotski, 1926) Mõtlemine seisneb teadmiste eristumises ja seostamises teiste teadmistega. Eristatakse mitmeid mõtlemise protsesse- arutlemist, probleemide lahendamist, hüpoteeside püstitamist jm. Mõteldes tegutsetakse mälus asuva infoga ehk ka mälu ühikutega- mõistete, kategooriate ja stsenaariumidega. Koolieelses eas laste mõtlemine erineb oluliselt täiskasvanu omast. Laste teadmised ja arutlemise tase on piiratumad, sõltudes rohkem kontekstist kui täiskasvanutel. Nad mõtlevad erinevatel ajahetkel, erinevates situatsioonides ja valdkondades erinevalt, nende seletused on suuresti...

Pedagoogika → Eripedagoogika
8 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Teleskoop

pildistada planeete, kaksiktähti ja teisi suurt suurendust vajavaid objekte. On paraku raske ning kohmakas. Cassegraini süsteem ning kahvelmonteering on tüüpilised USA seeriateleskoopide juures. Kasutatakse nii täisautomaatseid asimutaalmonteeringuga teleskoope (suunatakse GPS- süsteemi vahendusel) kui "tavalise" kellamehhanismiga parallaktilises monteeringus vaatlusriistu. Kahvelmonteeringu suurim "viga" - okulaari sattumine kahvli hargnemiskoha juurde - kõrvaldatakse "murtud okulaari" abil. (2) Järgmise põlvkonna kosmoseteleskoop Astronoomiline tehnika on viimastel aastatel kiirelt arenemas. Uus revolutsioon on toimumas ka teleskoobiehituses. Juba on valminud/valmimas 8-, 10- ja 16-meetrised maapealsed teleskoobid, mis on õhukese peegliga, koosnevad mitmest segmendist või on liitteleskoobid, ning on üsnagi keerukate kujutise häiritusi kompenseerivate süsteemidega (nn. aktiiv- ja adaptiivoptika)

Füüsika → Füüsika
66 allalaadimist
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

Valminud pudru lase veidi jahtuda, lisa siis hakitud ja võis kuumutatud sibul ning läbi sõela kurnatud veri ja kergelt pruunistatud kuubikuteks lõigatud pekk. Täida sooled pudruga (mitte liiga täis), seo soolte otsad kinni ja keeda vähese soolaga maitsestatud vees. Kuumuta aeglaselt ja ainult keemiseni (muidu sooled lõhkevad) 10-15 minutit, olenevalt soolte jämedusest. Pärast veest väljatõstmist aseta vorstid üksteise kõrvale jahtuma. Õhku võib välja lasta torgates vorsti auke kahvli või hambaorgiga. Pann määri rasvaga, aseta vorstid pannile. Peale ja kõrvale pane rasvase sealiha viilud. Prae ahjus. Serveeri koos pohlakeedise või kõrvitsasalatiga. 5 ). Mulgikapsad Valmistusained 1 kg hapukapsaid 700 g kergelt soolatud, pekiga läbikasvanud sealiha 100 g odratangu 2 tomatit soola Valmistusviis Pane kapsad vähese veega keema, peale pane pestud tangud ja liha. Hauta pehmeks, vahetevahel segades, lisa sool. Kapsad aseta vaagnale, juurde lõika viiludena liha

Toit → Kokandus
113 allalaadimist
thumbnail
34
doc

KAUBANDUSLIKUD SEADMED

Veel saab kaupa vedada saali ratas- aluse peal. 4.1 Rocla ohutusjuhend 4.1.1 Enne tööd Kui Roclat ei ole pikka aega kasutatud, võib selle hüdraulikasüsteemis olla õhku. Õhu eemaldamiseks süsteemist toimi järgmiselt: 1. Vajuta käepidet ja tehke samal ajal 4-6 kiiret pumpamisliigutust. 2. Vabastage käepide. 3. Korrake eelnevat seni kuni tõstmine töötab normaalselt. 4. Kontrolli, et kõik rattad on terved ja pöörlevad vabalt. 5. Kontrolli, et kahvli otsarattad on terved. 6. Vaata üle põrandapinna korrasolek, millel kahvelkäruga töötama asute. Tööohutusjuhend kahveltõstuk Rocla kasutajale 4.1.2 Töö ajal Kaubaaluste tõstmine: 1. veendu, et alus mida tõstma hakkad on terve; 2. lükka kahvlid aluse alla; 3. kahvlid pead lükkama lõpuni aluse alla; 4. keelatud on tõsta alust ühe kahvliharuga; 12 5

Majandus → Kaubandus
19 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Mesilasperede hooldamine - kordamismaterjal

Hooldamine kevadel. Talveks jääb 15000…20000 mesilast. Puhastuslend märtsi II poolel ilusa ilmaga. Hädapuhastuslend veebruaris. Puhastuslennu ajal õhutemperatuur vähemalt +5…10°C. Enne puhastuslendu avada lennuavad, asetada õigele kohale lennulauad, puhastada taru ümbrus lumest. Paar päeva enne puhastuslendu võetakse ära nn. mähkmed – pappalus taru põrandal, et näha kui hea on pere tervis. Kui pere vajab varasemat puhastuslendu – lennuava roojastatud ja mesilased rahutud – viiakse pered tarudega sooja ruumi (kasvuhoonesse, mesilamajja), kus õhutemperatuur on vähemalt +18…+20°C. Kui mesilased on hädapuhastuslennu teinud viiakse nad endisele kohale tagasi. Kiirläbivaatus Märtsi lõpul, aprilli algul. Õhutemperatuur peaks olema vähemalt +10…15°C. Hea teha kui looduses leidub juba õietolmu (paju õitsemise ajal).  Vaadatakse: söödavarusid pesas – peaks olema vähemalt 6…8 kg  mesilasema olemasolu – kas peres leidub igas v...

Põllumajandus → Mesindus
16 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Koka eksamiküsimuste vastused

Laua eelkatmise etapid õiges järjekorras. 1) Ruum koristada 2) Tuulutad 3) Lõikelillede ja taimede hooldus 4) Söögilaudade ettevalmistamine 5) Varustamine vajalike nõude ja söögiriistadega(klaaside, linade salvrätikute, veekannude, taitseainetooside ja leivakorvide) 6) Saalimööbli paigutamine 45. Iseloomusta fursettlauda? Teenindamine Söömine toimub seistes, suupistetelaud, saab suupisteid süüa nii, et ainult kahvli või tikuga Lauale lina- linale seelik- taldrikud ja nende külge klaaside hoidja Suupistetaldrikud asetatakse lauale virnas, taldrikuid peab olema kindlasti rohkem kui on külalisi. Kestab umbes 1,5 ­ 2 tundi 46. Kirjelda keedutaigna tehnolooguat. Kuidas kasutad? Vesi, või, sool, jahu, munad Keedunõusse pannakse vesi, või ja sool ning kuumutatakse keemiseni. Keevasse vedelikku puisatakse sõelutud jahu ja keedetakse edasi massi paksendamiseni ( kuni 5 min) pidevalt segades

Ametid → Ametijuhend
42 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Manuaal käigukastid

8-vedav 3. käigu hammasratas 9-vedav 2. käigu hammasratas 10-vedav tagasikäigu hammasratas 11-vedav 1. käigu hammasratas 12-siduri karter 13-eesmine käigukasti võll 14-vedava ülekande juhtiv hammasratas 15-teine võll 16-sateliitide telg 17-sateliit 18-pooltelje hammasratas 19-pooltelje salnik 20-spidomeetri hammasratas 21-diferentsiaali karp 22-peaülekande veetav hammasratas 23-käiguvahetusvarras 24-käiguvahetusvarda hoova kang 25-kolmekülgne käigu vahetuse kang 26-tagasikäigu kahvli fiksaator 27-tagasikäigu kahvel 28-tagasikäigu tulede lüliti 29-tagasikäigu vahehammasratas 30-tagasikäigu hammasratta telg 31-reguleeritav rõngas 32-veetav 1. käigu hammasratas 33-liikuv muhv 1. ja 2. käigu lülituseks 34-veetav 2. käigu hammasratas 35-veetav 3. käigu hammasratas 36-plokeeruv sünkronisaatori rõngas 3. ja 4. käigule 37-sisend muhv 3. ja 4. käigule 38-libisev 3. ja 4. käigu sünkronisaatori muhv 39-veetav 4. käigu hammasratas 40-veetav 5

Auto → Jõuülekanne
218 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Laeva Lastiseade

klamber (buugel), 9- lastiplokk, 10- vastukaal, 11- pöörel, 12- lastihaak, 13- kai, 14- kai tali, 15- runner, 16- juhtplokk, 17- vintsile viiv runner, 18- vints, 19- topenandi teki-obadus, 20- jalgplokile minev ots, 21- kolmnurkne terasplaat. Kerged poomid tagavad lastide horisontaalse liikumise (lastiruumist parda taha ja vastupidi). Tõstevõime ei ületa harilikult 10-15 tonni. Poomid valmistatakse terastorust, mis keskel on jämedam ja otstes väiksema diameetriga. Poomi kand kinnitatakse kahvli abil masti külge keevitatud alustoes pöörleva pööreli külge (vaata Joon. 7.3.4.). Pöörel annab poomile tuge ja võimaldab talle pööret vertikaaltelje ümber. Pöörel läbib teljena ka plokiaasa, mille külge riputatakse juhtplokk. Joon 7.3.4. Losspoomi kanna liigend. 1- mast, 2- alustugi, 3- piderõngas, 4- juhtploki aas, 5- pöörel, 6- poom, 7- poomikanna kahvel, 9-

Ehitus → Laevade ehitus
43 allalaadimist
thumbnail
40
doc

Soengukunst ja kujundamine.

.................... 19 Soengu tegemise ohutustehnika.........................................................................................19 1. Soengute modelleerimiseks kasutatavad töövahendid 1.1. Kammid · Lahti kammimiseks (laiade piidega). Kammimiseks peale pesemist ja ka tugevate rullisoengute lahtikammimiseks, annab juustele loomuliku asendi. · Pika sabaga kamm (plastmassist). Rullide keeramine. · Kahvel kamm-koosneb 2 osast (ühes osas kamm, teises kahvli taoline kamm). Sobib soengute tõstmiseks, kahvli osa soengu sättimiseks · Vesilaine kamm - suur lai lühem kamm .Tall on kahepoolsed piid (ühes otsas peenemad piid, teises laiema vahega piid) 1.2. Juukseharjad - erineva tihedusega ja sellest sõltuvalt ka erineva funktsiooniga · Jõhvhari ­ ehk soengu modelleerimise hari. See hari on mõeldud juuste siledamaks kammimiseks, pidulike soengute (ülespandud soengud) juures

Kosmeetika → Iluteenindus
18 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Brasiilia - referaat

Seda serveeritakse peale teisi eineid. Brasiilia cafezinho - peale einet kohv on väga tugev ja magus. Riisi süüakse IGA PÄEV. Kui keegi tahab aevastada või nina nuusata, siis ta peaks söögilauast lahkuma. Brasiillased hoiavad mõlemad käed laua kohal kui nad söövad. Ei kasutata kunagi kahvlit, et midagi lõigata. Samal ajal kui nad räägivad, hoiavad nad söögiriistu taldrikul. Kui nad on söömise lõpetanud, siis nad asetavad kahvli ja noa risti. Sõrmi ei tohi limpsata, see on nende arust väga ebaviisakas. Brasiillased ei joo kunagi pudelist, alati kasutavad klaasi. Kui sind kutsutakse Brasiilia koju, siis nad ootavad, et sa sööksid kõike väga palju. Kunagi ei tohi minna tühjade kätega kellelegi külla. Naised peaksid olema väga ettevaatlikud tehes meesklientidele või meeskolleegidele kingitusi. Tuleb hoiduda kinkimast midagi 6

Turism → Turismimajandus
29 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Laotehnoloogia

ruumikasutuse teatud efekt, kuna riiulite ühesuguse arvu kohta on vahekoridoride arv kaks korda väiksem. Samal ajal suureneb aga vahekoridori laius keskmiselt 45% võrra, kuna tõstukitele tuleb seada tõstekahvlite pikendused. Selline riiulite topeltasetus tingib selle, et vaba juurdepääs on ainult eesmistele ehk pooltele alusekohtadele. Puuduseks ongi vahekoridoride laiendamine ning tõstuki kahvli suurendamine. 57. Laoruumides hoitavate kaubaaluste kogus sõltub laos olevast kaubast, lao suurusest ja kauba ringlemissagedusest. üleliigsed alused segaks kaupade toimetamist ja liikumist laos. 58 Loovutusala lähedal.

Logistika → Laomajandus
79 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Mälu liigid

õppinud või mille olemasolust ei ole inimene ise teadlik. Seal olevad teadmised avalduvad näiteks siis kui mälu soodustab katse sooritamist, ilma et inimene varasemaid sündmusi ise teadvustaks (eek-malu.weebly.com2015). 6.1. Protseduuriline mälu Protseduuriline mälu on seotud andmestikuga selle kohta, kuidas midagi teha mingi eesmärgi saavutamiseks. Protseduurilise mäluga on seotud oskused, nagu autoga sõitmine, noa ja kahvli käsitlemine, käe suudlemine jne. Nagu definitsioon ütleb, puudutab protseduurine mälu rohkem tegemisi, on seotud rohkem formaalse käitumisega. Taolise käitumise käigus inimene enam reeglina ei mõtle, kuidas mingit tegevust sooritada, vaid tegevuse sooritamine kulgeb automaatselt (wikipeedia.org 2015). 11 7. Eksplitsiitne mälu Eksplitsiitses ehk ilmutatud mälus olevat informatsiooni on inimene ise aktiivselt meelde

Psühholoogia → Psüholoogia
21 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Uurimustöö - teenindusettevõtte teenindamisest

Ma ei osanud midagi teha, hakkasin siis pükse puhtaks tegema rasvast, väga ebameeldivaid sõnu kuulsin teenindajalt vabandamise asemel, teenindaja süüd ei tundnud vaid sammus sama targalt leti taha tagasi. Oleks võinud mingi lapi siis tuua või midagi millega ma saaks oma pükse puhtaks teha, aga eii. Toit üldiselt maitses hästi, kõhtu sellest täis ei saanud kuna veedand sellest kukkus mulle peale. Pärast söömist viisin siis taldruku noa ja kahvli leti peale, kuigi seda ei peaks tegema , teenindaja peaks ise ära korjama, aitääh ega midagi ei öelnud ja pärast lahkudes ei öeldud headaegagi vastu. Positiivne: toit maitses hästi, valiku võimalus on suur. Negatiivne: Ei tundnud ennast seal kui oodatud külalist. Klienti võiks viisakamalt suhtuda, oleks võinud siis soovitada uut toitu mulle või tuua lapi, millega ma oleks ennast saanud puhtaks teha. Hambaarst Hambaarsti analüüs

Eesti keel → Eesti keel
20 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun