Pitsa q Juustudest: Parmesani juust Mozzarella Mascarpone ... q Rasvainetest: Oliiviõli Puuviljaseemneõli Searasv ja -pekk Peamised ürdid: Aniisiseemned Nelk Paprikapulber Pipar Sibul Küüslauk Muskaatpähkel Tüümian Basiilik Estragon Tuntumad rahvustoidud: Risoto riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni , juustu, veini ja muud. Ravioolid pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega. Tortelliinid pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone köögiviljasupp. ... Bruschetta - pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Süüakse kohe. Carpaccio soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel
Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...
Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...
kasutust nii värske kala kui mereannid,mida Vahemeri pakub rikkalikus valikus. Levinuimate mereannide hulka kuuluvad : merikarbid,krabi,merivähk ehk homaar, rannakarbid, kajeksajalg, austrid, krevetid, kalmaar · Pasta Pasta on Itaalias kõige armastatum ja levinum toit. Seda söövad itaallased peaaegu, et iga päev ja pasta tegemises on nad suured meistrid. Tuntuimad pastavormid : kanelloonid, farfalle, penne, lasanjeplaadid, ravioolid, spagetid, tortelliinid Eesti ja Itaalia toitude võrdlus. EESTI ITAALIA · Traditsiooniline toit : seapraad, kartul, · Traditsiooniline toit : pasta, hapukapsad risotoriisid, juust · Leib : must leib · Leib : valge leib · Kala · Mereannid Eksport Import Kokkuvõte
Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...
Itaalia köök Stiina Siraki HT12-KE Ülevaade riigist Riik - Itaalia Pealinn Rooma Asukoht Euroopa Pindala - 301 338 km2 (koos Sardiinia ja Sitsiiliaga) Rahvaarv - 60,6 miljonit (2010) Haldusjaotus - 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 110 provintsiks ja 8101 vallaks Religioonid - 87,8% Itaalia elanikest peab end roomakatoliiklasteks. Põhja- Aafrikast lähtuv immigratsioon on kasvatanud Itaalia moslemite kogukonna 2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikk...
Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...
o nn. kruusisupid, keev vesi peale kallata, valmivad 3 minutiga · Purgisupid klaaspurkides: guljass, bors, frikadelli-, rassolnik, seljanka, lõhe-, ... 2. Vormiroogade kontsentraadid: o Pajaroad: india, mehhiko, havai, itaalia, napoli, tex-mex - lisada lihakonservi o Pastaroad: Spagetid juustukastmega, koorekastmega, tomati-juustukastmega, paki sisule lisada kuum vesi, lasta mõni minut kaane all haududa (Knorr) o Tortelliinid: lihaga, juustuga, vajavad veidi keetmist o Kiirkeedunuudlid : veiseliha-, sealiha-, kana-, seene-, aedvilja-; tomati-peekoni-, vajavad kuuma vett, paisuvad kaane all 3 min. o Purgiroad klaaspurgis: risotto, pilaff, paella, pada, ... (Salvest) 3. Putrude kontsentraadid: o Kartulipüree kuum vesi peale, kaane all haudub, lisada võid või piima o Kartulipudruhelbed o Kartulipannkoogipulber o Kiirpudrud: (Nordic)
· APTI spagetid munaga 500g · Blue Dragon munanuudlid · Gallo Spinati ja muna tagliatelle. Nuudlid · Gallo täistera Spagetid · Blue Dragon Tai laiad riisinuudlid Pastalehed · Barilla lasagne 500g · Eldorado lasagne plaadid 250g Durum nisujahust pastad · Melissa Primo Gusto sarvekesed(100% durum) 500g · Eldorado Gnocci makaronid (100% durum) · Eldorado Penne Rigate makaronid (100% durum) 500g Täidisega · Monte Castello Tortelliinid lihatäidisega 250g · Adriana Tortelliinid juustutäidisega 250g Erinevate kujudega pastad · Monte Castello Forfalle makaronid (lipsud) 500g · Adriana Spiraalid 400g Riisimakaronid · Italpasta Riisimakaron Biava 500g · Penam Riisimakaronid 400g 13 Kliendile arve kirjutamine Kliendile arve kirjutamine käib järgmiselt: Ülemisse vasakusse serva kirjutatakse kaupluse/
Tuntumad rahvustoidud · Lõuna - Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. · Põhja - Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polentaja lasanje. · Risoto - riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud. · Ravioolid - pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega · Tortelliinid - pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga · Minestrone - köögiviljasupp · Carpaccio - soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega ( näiteks marineeritud seente, artisokiviilude, juustu ja basiilikuga).
Kastmetest tehakse paprika- või tomatikastmeid. Köögivilju hautatakse omas mahlas või õlis. Magustoitudena süüakse puuvilju, pähkleid, rosinaid ja nendest valmistataud maiustusi. Palju süüakse jäätist. Tuntumad rahvustoidud Risoto – riisiroog, mis keedetakse puljongis. Lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud. Ravioolid – pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega. Tortelliinid - pastatooted mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone – köögiviljasupp. 313 Carpaccio – soolatud ja pipardatud veiseliha. See keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks, mida piserdatakse õliga üle. Pealt kaetakse
turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasuta...