Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"carpaccio" - 20 õppematerjali

carpaccio – imeõhukesed (oliiviõli ja sidrunimahlaga) maitsestatud liha- või kalalõigud Crème Caramel - Tagurpidi karamellipuding, mis pärast küpsetamist kummutatakse serveerimisalusele, karamellikiht peal.
thumbnail
19
pptx

Itaalia köök

seeni , juustu, veini ja muud. Ravioolid ­ pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega. Tortelliinid ­ pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone ­ köögiviljasupp. ... Bruschetta - pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Süüakse kohe. Carpaccio ­ soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega ( näiteks marineeritud seente, artisokiviilude, juustu ja basiilikuga). Tiramisu ­ suhkrust ja veest keedetakse suhkrusiirup, lisatakse munakollased vanilliekstraktiga. Mascarpone juust ja rumm vahustatakse ühtlaseks massiks, seejärel segatakse juurde munasegu ja vahustatud vahukoor

Toit → Köögi õpetus
30 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Pidulik õhtusöök

Pidulik õhtusöök Eelroog Täisterapliinid(soojad) 6 Tainas,soolaseened,hapukoor,roheline sibul Tuunikalaga sushi 7 Tuunikala,seesamiseemned,sushi-riis,sojakaste,wasabi,ingver Gratineeritud sinimerekarbid 8 Sinimerekarbid,valge vein,tsilli,riivsai,parmesan,tomatid omas mahlas. Lambaliha-carpaccio 9 Lambaliha,põld-võõrkapsas ehk rukola parmesaan Pearoog Mooritud sealiha 23 vürtsitatud läätsesalati, värske porrulaugu, porgandi ja kartuli-pastinaagipüreega Järelroog Kohupiima-astelpaju kausitort ...

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
3
docx

A la Carte menüü

Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana Padano juustupadjal kartuli- porgandikreemi ja kukeseenekastmega Siig 3/203.41 Üleküpsetatud siiafilee ja rohelise pesto risotto viinamäeteo-Gorgonzola Gran Selezione juustu kastmes Broilerifilee 13,50/211,23

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

Soe eesti jäneseliha tarretis 10/156,47 maheda põltsamaa sinepi kastmega Taani võileib (külm) 2,50/39,12 (sai, keedusink, tomati- ja kurgiviilud) Lihavalik 3,52/55 (singirullid juustuga, salaami, kanafileetükid, dipikaste, tomat, kurk, ananass) Juustuvalik 3,83/60 (sinihallitusjuust, Camembert, Eesti juust, kreekerid, viinamari, õun) Juustuvalik kahele 6,40/100,14 Vahustatud parmesani juustusupp 9,14/143 paneeritud muna, nuudlite, seente ja röstsaia-keelekesega Eesti veisefilee carpaccio 9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana Padano juustupadjal kartuli- porgandikreemi ja kukeseenekastmega Siig 3/203.41 Üleküpsetatud siiafilee ja rohelise pesto risotto viinamäeteo-Gorgonzola Gran Selezione juustu kastmes Broilerifilee 13,50/211,23

Toit → Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Mõisted toitlustamisest Ansoovis ­ kilulaadne kala. Joogiks valge ja roosa vein. Fenkol- apteegitill, kuivad veinid ja nisuõlu. Basiilik- Maitsetaim. Vahemeremaade roogade lahutamatu koostisosa, esineb harva ilma tomatita. Bouillabaisse- kalasupp. Brownies- shokolaadikook ja -küpsised. Laialt levinud ameerikas. Bruschetta- Itaalia krõbe tomatileib. Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetu...

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Stiina Siraki HT12-KE Ülevaade riigist Riik - Itaalia Pealinn ­ Rooma Asukoht ­ Euroopa Pindala - 301 338 km2 (koos Sardiinia ja Sitsiiliaga) Rahvaarv - 60,6 miljonit (2010) Haldusjaotus - 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 110 provintsiks ja 8101 vallaks Religioonid - 87,8% Itaalia elanikest peab end roomakatoliiklasteks. Põhja- Aafrikast lähtuv immigratsioon on kasvatanud Itaalia moslemite kogukonna 2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikk...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...

Toit → Rahvusköögid
31 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil. Al dente - küpsusaste, kergelt hamba all vetruv Aroruudijahu ­ spetsiaalne toidutärklis B Basiilik ­ maitsetaim, sobib kasutamiseks ...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Roogade kaunistamine

один секрет: безопаснее всего дрессинговать свободное пространство тарелки, а не само блюдо — у не очень опытных хозяек соус на мясе (рыбе, пасте) может вести себя непредсказуемо. 3. Kehtib reegel: mida kõrgem on vooderdatud roog plaadile, seda parem. Pakkima salati "torn" röstitud "kroonlehed" suvikõrvitsast või siduda sibula sulega. Vaid Carpaccio näiteks otsustati väljapanema õhukeselt. Существует правило: чем выше выложено блюдо на тарелке, тем лучше. Есть несколько способов сохранить объем и форму готового блюда – например, обернуть «башню» из салата поджаренными «лепестками» цуккини или обвязать перьями лука (чтобы лук стал

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Püssirohukeldri külastus

3.3. Menüü lühiiseloomustus. Menüü muutub kaks korda aastas nagu mooe reeglid ütlevad. Muutub enne suve hooaja ja lõppus. Menüüs leidub palju huvitavaid ja söögile kutsuvaid toitu. Meeldis ka kuidas restorani menüü väljanäeb ja selle sisustus. Toon mõne näide: „Kerged kõhutäeid” ( värske aedviljasalat, soe kana-virsikusalat aedviljadega) „Veinisõbrale” (veinisõbra juustuvalik, carpaccio loomafileest) „Leemed” (Kahurväesupp lihapallidega, püssika seljanka kausis) „Mõdu kõrvale paras” (mereröövli õlleoad praesibulaga, püssirused kanakäed) „Mehe moodi söömad” (kalaroad, linnuliha hõrgutised, sealiha söömad, metslooma toidud, loomaliha hõrgutised, pajaroad) „Midagi magusat” Samuti on ka „Joogimenüü”, „Päevamenüü”, „Lastemenüü”,

Toit → Toitlustus
4 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

Domineerivad vein ja oliivõli. · Põhja - Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polentaja lasanje. · Risoto - riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud. · Ravioolid - pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega · Tortelliinid - pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga · Minestrone - köögiviljasupp · Carpaccio - soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega ( näiteks marineeritud seente, artisokiviilude, juustu ja basiilikuga). · Bruschetta - pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Süüakse kohe.

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Lõuna Aafrika rahvusköök

Or one can watch for glimmers of the real thing. There are varieties of biltong in every café, in big cities and little dorps. Every weekend there wafts from neighbourhoods rich and poor the smell of spicy sosaties being grilled over the braai. Steak houses may specialise in flame-grilled aged sirloin, but they also offer boerewors. And sometimes, in posh restaurants, there is the occasional fusion dish - not the common merger of east and west, but north and south: marinated ostrich carpaccio at Sage in Pretoria, oxtail ravioli with saffron cream sauce at Bartholomeus Klip in Hermon on the Cape west coast, even Tandoori crocodile at the Pavilion in the Marine hotel in Hermanus. There is crocodile on the menu and kudu, impala, even warthog at a number of restaurants that offer game. But there won't be seagull, mercifully, or penguin. Both were staple foods for the strandlopers (or beachcombers) - a community of Khoi who

Toit → Kokandus
49 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Renessanss muusikas

altarimaale ja harduspilte. Sacro conversazione - renessansi sagedane pilditüüp, pildil Neitsi Maarja Jeesus-lapsega, keda kahelt poolt ümbritsevad enamasti 4 pühakut. SLAIDID Christo-forus (Jeesus Kristuse kandja) Venuse tualett 33. Cima da Canegliano - 1459-1517, tumedatooniline monumentaalsus, hilisemaid töid iseloomustab särav värvigamma nagu ka pehme hajutatud valgus ning ka harmooniline kompositsioon. SLAIDID Neitsi Maarja templisse esitamine 34. Vittore Carpaccio - 1455-1525, pildid suureformaadilised ja paljufiguurilised, iseloomulik arhitektuuriline tagataust, hea perspektiiv, peateemaks Püha Ursula legend. SLAIDID Veduut e. vaatemaal (linnavaade), maalitud Veneetsiat (aga tegevus toimub Kölnis), Ursula legend, kurtisaan (kõrgklassi prostituut) III KÕRGRENESSANSI MAALIKUNST. 1. Leonardo da Vinci - sünd. 1452.a. - surnud 1519.a.; Itaalia maalikunstnik, joonistaja, skulptor,

Muusika → Muusika
48 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Aceto balsamico - Palsamiveiniäädikas, kõige kvaliteetsem ja algupärasem on pärit Modenast Itaaliast. Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viigimarjadega. Aioli - Lõuna-Prantsusmaa Provence’i rahvustoit, mis kujutab endast küüslaugumajoneesi, mida serveeritakse enamasti kuivatatud kala ja köögiviljadega. Al dente - Mõõdukalt pehmeks keedetud, teisisõnu poolkõvaks jäetud köögiviljad ja pastatooted, nii et toorainel on säilinud algne kuju ja tekstuur. Al fresco - Värskes õhus serveeritud eine. Alphabetti - Tähestikukujuline pastatoode. Amatriciana - Itaalia linnakesest Amatricest pärit pastakaste, mis valmistatakse peekonist, tomatitest ja oliividest ning maitsestatakse värskete ürtidega...

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

1. Pesta sulanud südamed vee all, kuivatada. Lõigata pooleks ja pruunistada õlis. Lisada hakitud sibul ja viilutatud porgandid, kuumutada mõni minut kõike koos. Maitsestada soola ja pipraga. 2. Puistata peale jahu ja kuumutada segades. Lisada keev puljong ja salsa ning hautada, kuni porgandid on pehmed. Vajadusel lisada vahepeal vett. Segada hulka hapukoor ja kuumutada veel kord läbi, puistata peale hakitud maitserohelist. EKSOOTILISED LIHAROAD Jaanalinnu Carpaccio täisterasinepi ja palsamiäädikaga Külmutatud jaanalinnuliha filee, oliivõli, palsamiäädikas, täisterasinep, sool, jahv. must pipar, parmesan. Valmistamine: 1. Lõigata üliterava noaga paberõhukesed viilud. 2. Valmistada õlist, palsamiäädikast, sinepist, soolast ja piprast kaste. 3. Panna lihaviilud taldrikule ning valada kastmega üle, peale raputada parmesani juustu. Jaanalinnu ja avokaadosalat Jaanalinnufilee, või, keedetud krevetid, avokaado,

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Palju süüakse jäätist. Tuntumad rahvustoidud  Risoto – riisiroog, mis keedetakse puljongis. Lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud.  Ravioolid – pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega.  Tortelliinid - pastatooted mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga.  Minestrone – köögiviljasupp. 313  Carpaccio – soolatud ja pipardatud veiseliha. See keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks, mida piserdatakse õliga üle. Pealt kaetakse erinevate lisanditega (marineeritud seened, artišokiviilud, juust, basiilik).  Bruschetta – pikast saiast lõigatud viilud, mis on röstitud ja küüslauguküüntega tugevalt üle hõõrutud. Neid süüakse kohe.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasuta...

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun