Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"filee" - 72 õppematerjali

filee on   iidne   pitsi  liik ,   mida   tehti  ka   kloostrites   nunnade  poolt.   Esimesed   märgid   fileepitsist,     kui   mitte   “kalavõrgust”   on  aastast   1295     St.   Paul’si   Katedralist,   kus   asus   filee   pitsi  heegeldusega padi. Fileepitsi   sõlmimiseks   kasutatakse   võrgunõela   ja   pulka.
thumbnail
29
doc

Kala- ja kalatooted

Põhiliselt imporditakse Norrast kasvatuse lõhet, kasvatuse forelli, turska, mereahvenat, saida, paltust jt. Eesti mageveekaladest pakutakse karpkala, haugi, koha, tuura, lesta jt. 24 Lisaks pakutakse turska, saidat, mereahvenat, paltust, merihunti, haugi, koha, lesta, karpkala, tuura, latikat, räimerümpa, angerjat, lutsu. Jahutatud kala tootevalikus võib leida: · terve kala · filee · steik · medaljon · supikogu Külmutatud kala tootevalikus võib leida: · heeringas, heeringafilee · heik, heigi filee · forelli filee · lõhefilee, lõhe hakkliha · siig, siia filee · paltus · mereahven · skumbria · tursk · brotolla · lest, lesta filee · haugi filee · koha filee · räime filee, räimerümp · mintai filee · pangaasiuse filee · tilaapia filee · võikala filee · angerjas · kalmaarituubid

Majandus → Kaubandus ökonoomika
64 allalaadimist
thumbnail
21
docx

Kala ja kalatooted referaat

Kaubanduskeskustest leiame põhiliselt Norra ja Eesti kalatoodangut. Põhiliselt imporditakse Norrast kasvatuse lõhet, kasvatuse forelli, turska, mereahvenat, saida, paltust jt. Eesti mageveekaladest pakutakse karpkala, haugi, koha, tuura, lesta jt. Lisaks pakutakse turska, saidat, mereahvenat, paltust, merihunti, haugi, koha, lesta, karpkala, tuura, latikat, räimerümpa, angerjat, lutsu. Jahutatud kala tootevalikus võib leida: · terve kala · filee · steik · medaljon · supikogu Külmutatud kala tootevalikus võib leida: · heeringas, heeringafilee · heik, heigi filee · forelli filee · lõhefilee, lõhe hakkliha · siig, siia filee · paltus · mereahven · skumbria · tursk · brotolla · lest, lesta filee · haugi filee · koha filee · räime filee, räimerümp · mintai filee · pangaasiuse filee · tilaapia filee

Toit → Toiduainete õpetus
42 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kalade puhastamine

Kuidas fileerida ahvenat? Praadimiseks on soovitatav kala fileerida. Ahvena jääb tänu nahaalusele rasvale praadides mahlasem. Ahvena soomus on küllalt kiusakas, mistõttu on soovitatav riivida seda veevannis: siis on soomused pehmemad ja nad ei lenda ka laiali. Lihtsaim fileerimisviis on lõigata kalalt uimed ja seljauim vastukarva, teha kaela taha risti-sisselõige ja lõigata filee piki selgroogu lahti. Ole ettevaatlik, et sa seejuures veresooni ei vigastaks: fileepooled peaksid jääma nii puhtad, et neid poleks vaja pesta ja piisaks majapidamispaberiga tupsutamisest. Seejärel pane fileepool lõikelauale, fikseeri sabast kas kahvli või sõrmedega ja tõmba fileerimisnoaga nahk maha. Supi keetmiseks piisab, kui lõikad ära uimed, avad kas kääride või noaga kõhuõõne, eemaldad sisikonna ja lõpused ning pesed kalad voolava vee all

Toit → Kokandus
42 allalaadimist
thumbnail
42
ppt

Liha ja subproduktid

5. Abatükk: praad, biifsteegid, böfstrooganov, 6. Praetükk: praad 7. Külgmine praetükk: praad, lõigud, biifsteegid, böfstrooganov, liharullid 8a Välimine praetükk: praad, liharullid 8b Sisemine praetükk (asub 8a all): lõigud, praed 9. Nimme-ja seljatükk: fileed, biifsteegid, lõigud 10. Seljatüki esiosa: hautised, supid, hakkliha 11. Kaelatükk: hakkliha 12. Sabaluu: lihasupid, puljongid 13. Välisfilee: biifsteegid, täidetud filee, böfstrooganov, lihavardad, tervelt küpsetatud filee 14. Sisefilee: biifsteegid, grillitud liha, lihavardad, fondüü, tervelt küpsetatud filee, VEISELIHA 1) vasikaliha kuni 3-kuu vanused loomad loetakse vasikateks, värvus hallikas-valge kuni heleroosani; on hästi peenekiuline 2) noorloomaliha - 3kuu kuni 2 aastani, punakavärvusega, sidekoerikkam, parem puljongi keetmiseks, praadide jne valmistamiseks 3) veiseliha üle 2 aastat, värvus tumepunane,

Toit → Toiduainete õpetus
9 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Pitsid läbiaegade

Siis ta unustati ta mõneks ajaks ja alles 20. sajandi lõppu poole hakati tema vastu jälle huvi tundma. Praegusel ajal on prantsuse süstikpits muutunud üha popimaks, on juurde mõeldud uued heegeldusviisid ja abivahendid. Fileepits Fileepits ehk võrkpits on vana sõlmimistehnika. Arvatakse, et filee pits võib olla kõige vanim dekoratiivne kangas. Euroopas olid võrkpitsid laialdaselt levinud kuni tüllimasina leiutamiseni. Filee on iidne pitsi liik , mida tehti ka kloostrites nunnade poolt. Esimesed märgid fileepitsist, kui mitte "kalavõrgust" on aastast 1295 St. Paul'si Katedralist, kus asus filee pitsi heegeldusega padi. Fileepitsi sõlmimiseks kasutatakse võrgunõela ja pulka. Tänapäeval nimetatakse fileepitsiks sammaste ja ahelsilmuste heegeldatud mustreid. Hargipits

Muu → Käsitöö
58 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kala

Pärast rappimist kalad pestakse ja nõrutatakse. Väiksemad kalad, nagu räimed, tindid, rääbised, ahvenad, jäetakse toiduvalmistamisel enamasti terveks, keskmise suurusega kalad lõigatakse tarviduse korral poolpõiki parajateks portsjontükkideks, suuremad ja paksemad kalad fileeritakse enne tükeldamist. Fileerimisel tehakse terava noaga sisselõige piki selga selgroo suunas, siis lõigatakse selgroolt filee ära. Tarviduse korral eemaldatakse fileelt ka küljeluud ja nahk. Selleks pannakse filee nahapoolega vastu lõikelauda, lõigatakse terava noaga ära esmalt küljeluud ja siis eemaldatakse, saba poolt pea suunas, nahalt puhas liha. Sel juhul pole soomuseid tarvis eelnevalt eemaldada. Puhastatud kaladele või kalatükkidele piserdatakse sidrunimahla või lahjendatud äädikat, mis teeb kalaliha heledamaks ja vähendab erilist lõhna ja maitset. Ühtlasi puistatakse kalale soola (l triiki sl

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Kristel ja Geidy VEISEROAD Rostbiif Kondita veiseliha, sinep, must pipar, sool Valmistamine: 1. Hõõruda liha sinepi ja pipraga sisse, pruunistada pannil kõrgel kuumusel. 2. Tõsta ahjuplaadile ning raputada üle soolaga. Küpsetada 180°C juures 30 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60°C. Serveeri sinepikastmega. Rulaad Veise sisefilee, petersell, mündilehed, salvei, sool, pipart, küüslauguküünt, rasvaine, lihapuljongit. Valmistamine: 1. Lõigata filee ühest küljest lahti, nii et see avaneb üheks suureks "leheks". Maitsestada, keerata pikuti rulliks, siduda niidiga kinni. 2. Tõsta fileerull ahjuvormi, lisada rasvaine. Küpsetada 175 C juures u 40 minutit. 15 minutit pärast küpsetamise algust lisa lihale puljong. 3. Lõigata valmis küpsetatud fileerull viiludeks. Pikitud veiseliha Veiseliha, suitsupekk, porgand, mugulsibul, küüslauk, punane vein, õli, või, puljong, maitseained Valmistamine: 1

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Pooltoodete tabel

Portsjontükiline Biifsteek Veiseliha, 1,5-2cm paksused Praadimine Härjasilm, praetud sisefilee viilud, portsjonis sibulad, praetud 150-180g liharoogade lisandid Antrekoot Veiseliha, Portsjontükiline Praadimine Praetud turjatükk ja filee 1,5-2cm paksused liharoogadele viilud, 150-180g sobivad lisandid Medaljon Veiseliha, Portsjontükiline Praadimine Praetud liharoogade sisefilee 2cm paksused lisandid viilud, 170g Sibulasteek Veiseliha, 1,5cm paksune Praadimine Serveeritakse

Toit → Toiduainete õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Veaohtlikud käändsõnad

Ballett Balleti Tütart peegel Kontsert Kontserdi Balletti Aken, peenar, küünal, kannel, sammal Puu Puude Kontserti Avanss, kusett, ressurss, epohh, piiskop, Idee Ideede Puid ehk pankrot, kompvek, kabinet, kotlet Õpik Õpikute puusid Teemant, anekdoot, transport, apteek Õnnelik Õnnelike Ideid ehk Kuu, luu, tee, maa, soo, suu, öö ideesid Portree, trikoo, turnee, filee, kupee Õpikuid Raport, rekord, juubel, eskimo, raadio, Õnnelikke video, kaustik, taldrik, elektrik Korralik, rahulik, kunstnik, ristmik, paljandik, põõsastik, kolmandik

Eesti keel → Eesti keel
44 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Restorani menüü

Viinamäeteod küüslauguvõis Grillitud hanemaks murakakeedise ja karusmarja- confitiga Salatid Suitsupardisalat grill-paprika ja sibulamoosiga Kuum köögiviljasalat seemnete ja ingverikastmega Supid Kreemjas seenesupp lehttainakaanega Koorene kreveti-lõhesupp Aedviljasupp( aedviljad, vein, basiilik) Pearoad Paneeritud ahvena filee piprakastme, aurutatud riisi ja punasekapsasalatiga Küpsetatud lõheliblikas mee ja ingveri marinaadis veinikastme, porgandipüree ja aurutatud köögiviljadega Pikkpoiss juustukastme, ürdikartulite ja keedetud vutimunadega Seakarbonaad kukeseene kastme, küüslaugukartulite ja porgandi-mango salatiga Hautatud lambakaree calvados kastme, juurvilja lasjane, mündipesto ja kitsejuustu struudliga

Majandus → Teenindus ja müük
29 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Linnukasvatuse vastused

Lindude munad sisaldavad toitainete varu, millest jätkub lootele kogu embrüonaalse arenemise perioodiks. Loode areneb normaalselt üksnes siis, kui haudeperioodil valitseb vastav temperatuur, sobiv niiskusreziim, hapnikku on piisavalt, haudemunad on õiges asendis ja neid pööratakse perioodiliselt. Haudereziimi vead Ülesoojenemine, Optimaalsest madalam temperatuur, Liigniiskus hautamisel, Niiskuse vähesus hautamisel, Puudulik ventilatsioon, Munade liiga harv pööramine Tapasaagis % / Filee Kanabroiler 74/ 19,87 Supikana 66/ 15,6 Kalkun (kerge) 80/ 31 Kalkun (raske) 84/ 3 Lihapart 73/ 15 Hani 73/ 17,9 Pärlkana 75,5/ 25 Kalkun= 10 kg 1kalkun= 7,5 kg Tapasaagis= 80% Lihakeha mass= 10*0,8= 8 kg Rinalihased (filee)= 31% Filee= 10* 0,31= 3,1 kg Linnuliik/ munamass (g) Kana 60 (45-75)/ Kalkun 70-90/ Munapart 60-65/ Lihapart 80-90/ Muskuspart 70-80/ Hani 120-200/ Pärlkana 45/ Vutt 12- 18/ Jaanalind 1000-1600 Morfoloogiline koostis % Liik/ Munakoor/ Munavalge/ Munarebu

Bioloogia → Loomabioloogia
137 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Laua eelkate

Tartu kutsehariduskeskus Toitlustus ja teenindus osakond Restoraniteenindus Juhendaja: Ragnar- Heini Landsov Liisi Vaasa K208 Tartu2009 Menüü Juustu - küüslaugusalat juust küüslauk hapukoor majoneesikaste leib, sai või pannkook Forell kodujuustuga forelli filee kodujuust värske till mugulsibul petersell juust atleet Banaanikreem muna piim banaan sidrunikoor rosinad kohv tee klientideks on mees ja naine! Lauakatmine 1. Paigutan laua õigele kohale kontrollin et laud ei jääks kõikuma 2. Pühin laua 3. Linutan laua 4. Asetan toolid omale kohale 5. Paigutan kohataldriku 6. Asetan pearoa noa ja kahvli 7. Asetan eelroa kahvli 8. Asetan desserdi lusika 9. Lisan ka klaasid, vee jaoks 10. Asetan punaseveini klaasi

Turism → Restoraniteenindus
66 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Kala väljapanek

Kala on pandud, kas otse jääle (lõhe, forell jm värske kala) või siis vaagnale. Muidugi leidsin ka miinuse liiga palju tooteid ühes kapis. Hinnad suhtelised kõrged. Üldmulje väga hea. 3. MAKSIMARKET VAALA KESKUS Mulle meeldis Maksimarketi väljapanek kuna neil polnud kalad kuhjaga välja pandud. Muidugi leidus miinuseid ka. Mulle ei meeldinud et kalad olid kuidagi suvaliselt välja laotud. Lõhe filee ja forelli vahele on pandud väikeses kausikeses kalamari. Hinnasilti selle toode kõrval polnud, jäi arusaamatuks kas tegemist on kaunistuseda või müügiks välja pandud kaubaga. Väga häiris, et mõni kala oli pooleldi teises kapi poole peal ja täpselt nii, et kala puutus kokku kapi osaga millel polnud jääd. Jääd tundus vähe olevat. Jättis hea mulje kuid 5

Toit → Toiduaine õpetus
18 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Prae kalkulatsioon

omahind kuumtöötluskadu % 14 juurdehindlus väljatulek (kg/l) 0,325 käibemaks 20% 1 portsjoni väljatulek (kg/l) 0,325 1 portsj. müügihind portsjonite arv 1 TEHNOLOOGIA: Kana: 1.Puhasta filee kelmedest. 2. Lõika liha sisse väikesed sälgud ning täida need juustuga. Puista juustu ka liha peale. 3. Küpseta ahjus. Riis: 1. Pane vesi potti ning aja keema. 2. keevasse vette lisa riis ja keeda kuni riis on pehme. 3. kurna potist vesi välja. Köögiviljad 1.Pese ja koori porgandid, lõika ära roheline ots ning seejärel lõika porgand ratasteks. 2. Pese ja puhasta aedoad niitidest, lõika otsad ära. 3. Keevasse vette lisa kõigepealt porgand

Toit → Kalkulatsioon
157 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Portsjoni kaal 135/110/28 Valmistatavaid portsjoneid kokku 2 tk Retsepti Valmistamise kaal kaal Hind 1 1 Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik bruto neto x bruto x neto hind hind 10 lõhe filee kg 0,150 0,135 0,300 0,270 107,29 kr 16,09 kr sool kg 0,000 0,000 0,000 3,59 kr 0,00 kr Pipar kg 0,000 0,000 0,000 333, kr 0,00 kr Oliivõli kg 0,005 0,005 0,010 0,010 29,11 kr 0,15 kr Kaste

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
20
odt

Kala esmatöötlemine laevas

Rappimise käigus ei eemaldata marja ja niiska. Rookimisel lõigatakse kala kõht lõhki rinnauimede vahelt, peast kuni pärakuni, sisikond eemaldatakse ja kõhukoobas puhastatakse täielikult (ka neerud, selgroo alt, kraabitakse välja). Fileeks lahkamine. Eemaldatakse soomused ja sisikond. Kala küljetükid lõigatakse kummaltki poolt selgroogu lahti. Fileerimisnoaga eemaldatakse küljeluud (üksikud väiksemad allesjäänud luud võidakse eemaldada pintsettidega). Filee võib olla nahata või nahaga. Ümarkala lahkamislõige. Lõigatakse lõpuste tagant ära pea, eemaldatakse tekkinud ava kaudu sisikond. Kõhunahk jääb terveks. Suured kalad võidakse omakorda veel portsjontükkideks lõigata. Lapikkala lahkamislõige. Kasutatakse peamiselt paksu ja kõrge seljaga kalade ettevalmistamisel soolamiseks, vinnutamiseks, suitsutamiseks. Kala avatakse selja poolt, puhastatakse. Pea ja saba juurest tehakse läbi lõiked viisil, et saame kala avada

Merendus → Kalakaubandus
12 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid Serveerimiskärud Kärusid võib kasutada lauakatmisvahendite toimetamiseks saali enne selle avamist, portsjonite üheaegseks toimetamiseks saali suurte kliendirühmade puhul ja roogade serveerimiseks. Serveerimiskärud · Serveerimine Inglise moodi, Prantsusmaal tuntud ka kui Diner a la Russe · Road vormistatakse ja serveeritakse kliendile nähtavalt söögisaalis Serveerimiskärud · Hea kasutada toitude transportimisel · Kärud valmistatakse varakult ette vajalike serveerimisvahendite, salvrätikute, maitseainete ja lisanditega. · "Viimase minuti" toidud (soojad toidud, kuumad joogid) pannakse kärule vahetult enne serveerimist. Soojendusplaadid Lauanõud · Lauanõud võivad olla portselanist, fajansist, klaasist, metallist, puust ja paberist. · Nõud peavad olema hügie...

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Paneerimine

paneeritult. Praadimisel toiduainete mass väheneb. 4. Lasnamäe Prismas müügil olevad kuum- ja külmvõttega valmistatud tooted Kuumvõttega valmistatud Külmvõttega valmistatud tooted tooted Seilberg - Kohapihvid, praetud Vigurburger 270 g 400 g Praetud pelmeenid, Uvic, 350 Vici - Paneeritud kalafilee 320 g g Suitsutatud seakeel, Maks & Paneeritud mintai filee 400 g Moorits Laheotsa Keedetud, kooritud Esva - Kalaburgerid 250 g peet, 0,5 kg Laheotsa, Keedetud, Riivitud Rainbow - Hakitud spinat 150 g peet, 0,5 kg Salvest, Õlleuba, 580 g Hakitud till 100 g Salvest, Praekapsas 530 g Rainbow - Paneeritud kartulisektorid küüslauguga 450 g

Toit → Toiduvalmistamine
8 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toiduidee koostamine arvutis

TALLINNA TEENINDUSKOOL Anni Pea T21K Kahekäiguline lõuna Iseseisevtöö Juhendaja: Mart Tartlan TALLINN 2011 MENÜÜ PEAROOG Hautatud sealiha õunakastmes kaalika-porgandi vormiga (sealiha, õun, dijoni sinep, toorjuust, kaalikas, porgand, muna) MAGUSROOG Kuum inglise puding (piim, suhkur, muna, leib, rosinad) JOOK Sidrunivesi Kohv Toiduidee Mina valmistan kahekäigulise lõunasöögi meesterahvale, kelle füüsilisest tööst sõltub tema toitainete ja energia vajadus. Pearoaks valmistan sealiha, mis on hautatud õuna kastmes ja juurde küpsetatud kerge kaalika-porgandi vorm. Selle talve trend-kaalikas- sisaldab C-vitamiini, millest jätkub talveks. Magusroaks valmistan tra...

Informaatika → Arvutiõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
5
doc

sahhariidid, nukleotiidid, valgud

Anneli Minjo SAHHARIIDID Monosahhariidid ehk lihtsuhkrud Monosahhariidide ühinemisel tekivad: - oligosahhariidid ehk liitsuhkrud (laktoos, sahharoos) - kõrgmolekulaarsed süsivesikud polüsahhariidid (tärklis, tselluloos) ehitus: - üks karbonüülrühm - mitu hüdroksüülrühma - süsinikuahel tavaliselt hargnemata - ahelas 5 või 6 süsiniku aatomit (pentanoolid, heksoonid) sahhariidi lõppliide ­oos näited: - glükoos C6H12O6 - fruktoos C6H12O6 - riboos C5H10O5 - desoksüriboos C5H10O4 Monosahhariididel on samasugused keemilised omadused nagu alkoholidel ja karbonüülrühmadel. Isomeeridel on kaks vormi: - a-vorm - b-vorm Disahhariidid (C12H22O11) Disahhariidid ­ kahest monosahhariidist moodustunud glükosiidid. Glükosiidside ­ hapnikside, ...

Keemia → Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rasv, valk

Rasv- glütserooli triester rasvhapetega Küllastumata rasvhape- voolav või vedel rasv. Nt taimeõlid, veel on ta piimarasvas, oliivi- ja päevalilleõlides. Küllastunud rasvhape- rasvhape, mille molekulis puuduvad kaksiksidemed Asendamatu rasvhape- rasvhape, mida inimorganism ei ole võimeline tootma ning mis seetõttu peab sisalduma toidus (eriti linoolhape ja linoleenhape) Detergent- puhastamiseks ettenähtud toode, mille puhastavaid omadusi on eesmärgipäraselt arendatud ja uuritud ning mille põhikoostisaineteks on pindaktiivsed ained Seep- pesemisvahend, rasvhapete K(vedel) või Na(tahke) sool Aminohape- aminorühmaga asendatud karboksüülhape Kodeeritav aminohape- üks neist 20-st aminohappest, millest organismid ehitavad valkusid Asendamatu aminohape- valkude ehitamiseks tarvitatav aminohape, mida org ei suuda ise sünteesida Peptiid- molekul, mis koosnevad ridamisi peptiidsidemetega üksteise külge aheldatud aminohapetest Polüpeptiid- peptiid,...

Keemia → Keemia
13 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

VANA- VIGALA TEHNIKA- JA TEENINDUSKOOL Angela Vodolastzenko Lõputöö Kahe käiguline pidulik lõuna aruanne Vana- Vigala 2011 1 SISUKORD 1. MENÜÜ.................................................................................................3 2. MENÜÜ PÕHJENDUS..........................................................................4 3. Kirjastiil Times New Roman......................................................5 4. Pealkirjad joonda vasakule küljele...............................................6 5. Pealkirjad nummerdada (v.a Sisukord)..........................................7 6. Pea meeles, et iga peatükk algab uuelt lehelt (k.a menüü põhjendus).......8 2 1. MENÜÜ ...

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
34
xlsx

Informaatika I kontrolltöö nr. 2

86 € Gutta Max mangonektar 2L 1.87 € 2.01 € 1.89 € Gutta Max apelsinijook 2L 1.87 € 2.01 € 1.89 € Apelsini-mangonektar 2L 2.71 € 2.89 € 2.74 € Ale Coq Premium 4x0,5L pakend 2.42 € 2.55 € 3.19 € Kõige odavam õlu 1L 0.96 € 1.27 € 1.02 € Sealiha kg 3.19 € 4.35 € 1.53 € Broileri filee jahutatud kg 5.11 € 6.33 € 4.73 € Loomaliha alates kg 6.38 € 8.31 € 1.92 € Rakvere pihvid kümutatud 530g pakk 2.87 € 2.84 € 1.95 € Rakvere viinerid 0,5kg pakk 1.40 € 2.27 € 1.84 € Sega hakkliha kg 3.82 € 3.77 € 1.92 € Kalapulgad ESVA 250g pakk 0.82 € 0.99 € 0.83 €

Majandus → Informaatika I
9 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Martini CV näidis

packing. Preparing food in kitchens, handling cash and till work. Sales Agent, Montana Marketing, June ­ July 2005 Duties: Talking to customers door to door, selling contracts. Team Leader (Sergeant), Estonian Army (National Service), July 2004 - June 2005 Duties: Leading a group of 10 soldiers, motivating groups to work as a team, preparing training exercises. Order Picker/Head of the Shift (Supervisor/Team Leader), Filee Meat Factory (Rannarootsi Meat Factory), Estonia, June 2003 - September 2003 Duties: Looking after a team of 8 people, picking orders, tasting meat products in a chilled warehouse. Sales Agent/Team Leader, Estonian United Bank (SEB Bank), September 2002 - July 2004 Duties: Making presentations. Finding customers. Talking to customers. Selling Life insurance and pension schemes contracts. Represent Estonian United Bank on exhibition. Building sales team. Organizing trainings to sales team.

Keeled → Inglise keel
15 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Kalakasvatuse konspekt

tiigi tühjendamisel ujuda vastuvoolu. Väljapüügiga ei tohi jääda aga hiljaks - tiikide jäätumise aega. Müügiperioodi pikendamiseks hoitakse talvel kala hoidlates säilitusbasseinides, sest Kesk-Euroopast pärineva traditsiooni järgi on karpkala peamine tarbimisaeg aastavahetusel. karpkala toodete 1 kg hinnad: tootjahind 3,5 EUR, roogitud kala supermarketites umbes 5 EUR, purustatud luudega filee 13 EUR. Karpkala töötlemine poolfabrikaatideks on raske, sest tal on tugevad soomused ja luud ning suurus ebaühtlane, puhta liha saagis väike . Tarbitakse: praetult, küpsetatult, suitsutatult, marineeritult. Karpkala talvitumine *Eestis on karpkala talvitustingimustes 180-220 päeva. Kala ei toitu ja elab energeetiliste varuainete arvel. *Talvitatakse kas tiikides või basseinides. Talvitamine tiikides

Bioloogia → Kasvatavate kalade bioloogia
46 allalaadimist
thumbnail
344
pdf

Karpkalakasvatus 2014

kiirel tühjendamisel võib kala jääda tiigi keskele mudasse, sest kalad püüavad tiigi tühjendamisel ujuda vastuvoolu. Väljapüügiga ei tohi jääda aga hiljaks - tiikide jäätumise aega. Müügiperioodi pikendamiseks hoitakse talvel kala hoidlates säilitusbasseinides, sest Kesk-Euroopast pärineva traditsiooni järgi on karpkala peamine tarbimisaeg aastavahetusel. karpkala toodete 1 kg hinnad: tootjahind 3,5 EUR, roogitud kala supermarketites umbes 5 EUR, purustatud luudega filee 13 EUR. Karpkala töötlemine poolfabrikaatideks on raske, sest tal on tugevad soomused ja luud ning suurus ebaühtlane, puhta liha saagis väike . Tarbitakse: praetult, küpsetatult, suitsutatult, 149 marineeritult. Kaubakarpkala on kogunenud tühjendatava tiigi väljavoolu 150 Kaubakala kogumiskanal tiigi väljavoolus 151 Karpkala väljapüük kogumisrennist

Merendus → Kalakasvatus ja varude...
17 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kodumajanduse erialased terminid

Järvamaa Kutsehariduskeskus Kodumajandus KM21 Kodumajanduse erialased terminid Juhendaja: Maire Jürjen 2016 1. Aerolatte- väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks 2. ala Carte- tellitavad road restoranis; valmistusviisilt keerukamad ja luksuslikumad kui nn päevaroad 3. al dente- Itaaliakeelne termin makaronide ja riisi õige küpsusastme kohta keetmisel (pehme, aga hakkab kergelt hambale vastu) 4. aniis- aniis on hariliku aniisi seemnetest saadav vürts 5. antrekoot- antrekoot on veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega umbes 2 cm 6. aseptika- puhastamine ja tegutsemine viisil, mis väldib mustuse edasi kandumist, sattumist puhastele pindadele ja tagab mustuse kokku korjamise 7. aspikk- kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendise roogade valmistamiseks 8. a...

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
2 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Liha, hakkliha ja kala. (pooltooted nendest)

Poolto Lihaliik Suure- Paneerit Pooltoode/ Portsjon- Kuum- lisandid ode /Jaotust tükiline- ud tükelduskuj suurus töötlus ükk Portsjon- või u tükiline paneeri Väikese- mata tükiline Rostbii Veiselih Sisefilee - Portsjoneer 2-3 viilu Praetakse Praetud f a tervelt, itakse 1-1,5 portsjoni väheses liharooga välisfile välisfilee cm s, rasvas dele e, 1-2 kg paksusteks 3 ümberringi sobivad sisefilee tükkidena, viiludeks, valmidus lisandid. , seotakse astet reietüki d, sisemin e ...

Toit → Kokandus
39 allalaadimist
thumbnail
38
pptx

India köök

India köök Diana Matejuk Üldiselt Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu Läänekaldal, Guddjaras eelistatakse juurvilja ja taimetoitu · Indias elab palju rahvaid · Suure maa-ala looduslikud ja klimaatilised tingimused on eri paikades erisugused · Paljud usundid on toitlustamise suhtes rangete nõuetega · Selle kõige tagajärjel ei ole olemas ühtset india kööki · India on haruldaste aedviljade maa: ananassid, kookospähklid, datlid, mangod, baklazaanid · Siit pärit on ka karri Karri · Karri on üks tuntumaid vürtsisegusid · Koosneb peamiselt kollajuure risoomist ehk kurkumist, koriandri ja mustköömne seemneist ning vürtspiprast, millele on lisatud muid vürtse Eripärad · Süüakse kätega · Pärast sööki pestaks...

Toit → Toit ja toitumine
10 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

TÖÖJUHEND Töö koosneb kahest etapist I planeerimine (kahekäigulise toidukorra planeerimine) II aruande koostamine I Planeerimine Planeerida kahekäiguline toidukord. Pearoog ja dessert. Aruande struktuur: TIITELLEHT SISSEJUHATUS ­ kellele, mida ja kuidas? (äriidee) Menüü Menüü koosneb kahest toidust ­ pearoog ja dessert ning sinna juurde sobivast lisandist. Vormistada menüü korrektselt arvutil. Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (Kaardid Lisa1) Vormistamiseks kasutada Exceli tabelit. Töövahendid ja nõud Koostada toitude valmistamiseks, serveerimiseks ja teenindamiseks vajaminevate töövahendite ja nõude loetelu. Tööplaan Koostada tööplaan (kirjeldada igas tunnis tehtavad tööd) tööde teostamiseks ja igaks tööks kuluv aeg. Pearoog tuleb serveerida 3 tunni alguses. Kõik toidud tuleb kokal endal lauda viia. Toiduainete tellimus (Koondtabel Lisa2 all) Koostada vajaminevate toiduainete koondtabel, märkide...

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Karpakala referaat

180 päeva. Ülejäänud osa aastast, 180­210 päeva, on karpkala talvitustiigis või hoidlas, kus ta ei toitu ja oluliselt juurde ei kasva, pigem kõhnub, kattes energeetilised vajadused varuainete arvel. (Martin, R) 2.4Tegevusvõimalused Karpkala on paksude soomuste ja tugevate luude tõttu raskesti töödeldav ja teda turustatakse sisikonnast puhtaks roogitud ja jahutatud kalana, harva ka rookimata eluskalana. Filee tootmine on töömahukas ja kallis. Külmutatud karpkalale praegu Eestis turgu ei ole. Toore töötlemata karpkala eksport Lääne-Euroopasse pole perspektiivne Kesk-Euroopa (Tsehhi, Poola, Ungari, Leedu) soodsamas kliimas kasvatatud toodangu odavuse ja toore kala transportimiseks liiga kauge vahemaa tõttu. Loode-Venemaal on nõudlus karpkala järele olemas, kuid eksporti Eestist piiravad mitmesugused poliitilised ja majanduslikud takistused.

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Küprose veinid

16) Rosella-kerge kuiv aromaatne rose 17) St-Panteleimon-poolmagus valge veinimark 18) Semeli-traditsiooniline hea punavein 19) Sherry-serri taoline vein 20) Thisbe-puuviljamaitseline kerge poolkuiv vein 8 KASUTAMINE KULINAARSEL EESMÄRGIL Paljudes Küprose restoranides tehakse seafileele commandria ja vee segust marinaad, milles hoitakse liha üks päev.Järgmisel päeval filee määritakse mõlemalt poolt oliivõliga ja lisatakse pipar.Valmistatakse prae-või küpsetuspannil.Peale küpsetamist lisatakse sool ja serveeritakse kohe. Vinnutatud kartulite valmistamisel lisatakse kartulitele punast ETKO veini. Lillkapsas pestakse ja lõigatakse suurteks tükkideks.Seejärel pruunistatakse kergelt väheses õlis.Pruunistatud lillkapsale lisatakse 2 klaasi valget veini.Tavaliselt serveeritakse riisi ja jogurti juurde.

Toit → Joogiõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
7
rtf

Eesti rahvustoidud

Eesti rahvustoidud Koostanud: Arina Savrasova Juhendaja: Elle Möller Pärnumaa Kutsehariduskeskus KO-7B Eesti köök on eesti toiduvalmistamise traditsioon. Eesti köök kitsamas mõttes on eesti rahvustoidud, nende valmistamine ja tarvitamine. Selle all peetakse tavaliselt silmas umbes 19. sajandi keskpaigast tuntud Eesti maarahva argi- ja peoroogasid. Eesti köögi varasem kihistus on üsna sarnane teiste Põhja-Euroopa maadega. Selle määrasid ära kohalik kliima, maaharimistehnoloogia ning ühiskondlikud suhted. Alates põlluharimise levikust olid tähtsaimaks toiduseks kujunenud mitmesugused teraviljatoidud ­ puder, rokk, kört, leem jt. Tähtsaimaks kujunes aga hapendatud taignast tume rukkileib. Leib muutus kogu toidu ja elatise omamoodi sümboliks, muudel toitudel oli vaid leivakõrvase staatus. Musta leiba hinnatakse Eestis tänini. Lisaks leivale küpsetati hapendamata odrajahutaignast karaskit, uuemal ajal ka...

Toit → Kokandus
113 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

lahkudes on nad rõõmsad maitsva ja toitva kõhutäie eest, samas enesele aruandmata kui palju köögivilju nad on ära söönud. Toitude juurde pakun joogiks vett. Laua katmiseks kasutan valget laudlina ning ka serviis on valge ja klienti teenindan täielikult ise. Caesari salat Maitseained kantakse ettevõttes kuludesse ja kaetakse juurdehindluse arvelt. Valmistamine: 1.Pese Romano salat,kuivata rätikuga ja rebi kätega tükkideks. 2.Pese broileri filee,tükelda ribadeks,prae pannil koos õliga,soola ja pipraga. 3.Lõika saialt koorik,tükelda kuubikuteks ja küpseta ahjus plaadi peal 180C 3-5min. 4.Kastme valmistamiseks vahusta munakollast ja sinepiga. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb. Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned. Maitsesta soola ja pipraga. 5.Peekonil eemalda kamar ja küpseta krõbedaks ahjus.Kuivata. 6.Riivi parmesani juust. 7

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Liharoad konspekt

LIHAROAD Koduloomad: Kodulinnud: 1. veised 1. kanad 2. vasikad 2. kalkunid 3. sead 3. haned 4. lambad 4. pardid 5. küülikud 5. vutid 6. nutriad Ulukid: Metslinnud: 1. põdrad 1. tedred 2. metskitsed 2. metsised 3. metssead 3. põldpüüd 4. karud 4. pardid 5. jänesed 5. faasanid Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha. Marinaadivedelikuks kasutatakse: 1. veini ­ punast, valget, portv...

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
16
pdf

Väljastusleti töökorraldus

Väljastusleti töökorraldus Väljastusletti kasutatakse restoranides, kus tellimusi täidetakse menüü alusel. Kuumad taldrikud on roogade väljapaneku laual ja kokad asetavad tooteid taldrikule (mitme taldriku puhul liigutakse toorainega ühe taldriku juurest teise juurde). Tooted võivad olla liigutataval kärul või käes hoitavates nõudes. Meeles tuleb pidada, et kuumade roogade väljastamisel tuleb võimaluse korral kasutada soojendusega lauda või soojenduslampe. Tööd võidakse teha ka selliselt, et taldrikud liiguvad ja kokad püsivad paigal. Iseteenindusliini töökorraldus Iseteenindus ehk letiteenindus on kasutusel maanteeäärsetes söögipaikades, kaubamajade odavates kohvikutes, tehase- ja ülikoolisööklates, puhkekeskustes ning tervishoiuasutustes. Seda süsteemi saab rakendada mitmel viisil ja igal viisil on oma head ja halvad küljed. Iseteeninduse variandid on: • Otselett, kus klient juhitakse väljapandud...

Toit → Toitlustusettevõtete...
13 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Riidekiud ja -tüübid. Materjaliõpetus

Loomsed kiud Alpaka Lõuna-Ameerikas kasvatatav laama perekonda kuuluv koduloom Lama pacos. Villa tarvitatakse segus teiste kiududega. Vill võib olla valge, liivakarva, pruun või hall. Alpakka Uuesti kasutusele võetud vill, mida saadakse erineva kvaliteediga kangasegudest Angooravill Vill, mida saadakse angoora küülikute (Oryctolagus cuniculus) kammimisel. Villa on raske kedrata, seetõttu tarvitatakse segus teiste kiududega. Tarvitamisel tekib elektrostaatiline laeng. Kergesti vanuv. Burettsiid Burettniidist tehtud kangas. Burett on niit, mis on valmistatud siiditööstuse jääkidest, lühikestest ( 10..50 mm) loodusliku siidi kiududest. Guanako Laama perekonda kuuluv loom Lama huanaco, elab Lõuna- Ameerika mägedes 2..3 tuh. Meetrit üle merepinna. Vill on väga peen, ...

Tehnika → Tekstiili alused
249 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Ettevõtte analüüs -Selver AS

20kr r r r r Valdkondades olevad tooted, mida on eelnevas tabelis võrreldud: Piimatooted, munad, leib, sai: hapukoor(odavaim)20% 500g, keefir TERE 1l, Ketsup FELIX 875g, Kohupiimatoru TERE 300g, Leib TALLINNA PEENLEIB 1/2tk, Munad TALLEGG M 10tk, Piim (odavaim) 2,5% 1L, Piim TERE 2,5% 1L, Sai KIRDESAI 1tk, Sulatatud juust MEREVAIK tavaline 200g, Taluvõi 80% 150g Liha, kala, kana: Broileri filee jahutatud 1kg, Hakkliha 1kg, Heeringafilee VICI 240g, Kalapulgad ESVA 250g, Lastevorst RAKVERE viilutatud 190g, Loomaliha (odavaim) 1kg, Pihvid RAKVERE külmutatud 530g, Sealiha (odavaim) 1kg, Sprotid õlis 160g, Viinerid RAKVERE 500g Kuivained: Riis 1kg, Suhkur 1kg, Tatar 500g Puuviljad, juurviljad: Apelsinid 1kg, Banaanid 1kg, Kartul (odavaim) 1kg, Kurk 1kg, Sibul 1kg, Tomat 1kg Joogid, alkohol: Apelsini mahl odavaim 1L, Coca-Cola 2L, Õlu (odavaim) 1L, Tee

Õigus → Müügiõpetus ja...
223 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

Praetud lõhemedaljon valge veini kastmega, banaaniriis porrukuues ja soe aedvili Portsjoni kaal : 120/ 110/ 60/ 60 Valmistatavaid portsjoneid kokku : 2 Hind 18% Retsepti kaal Valmistamise kaal ta Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto Ühiku hind Retsepti h Lõhe 10 Lõhe (nahaga filee ) kg 0,167 0,150 0,333 0,300 151,69 kr 25,28 kr Sidrunipipar kg 0,001 0,001 0,001 0,001 203,62 kr 0,10 kr 1 Taluvõi kg 0,008 0,008 0,016 0,016 71,24 kr 0,58 kr Valge veini kaste Lauavein (Campicello) l 0,035 0,035 0,070 0,070 29,58 kr 1,04 kr

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Toitumise alused.

1. Toiduenergia 1 MJ = 1000 kJ 1 kcal = 4,19 kJ Kui päevane energiatarve on 10 MJ, kui palju on see kcal? 10 MJ = 10000 kJ 10000/4,19 = 2387 kcal Kui päevane energiakogus on 2400 kcal, kui palju peab tarbima valke? Toitainete energeetilised väärtused on järgmised: 1 g süsivesikuid ”annab” 17,2 kJ (4,1 kcal) 1 g lipiide 38,2 kJ (9,1 kcal) 1 g valke 17,2 kJ (4,1 kcal) 1 g etanooli 29,8 kJ (7,1 kcal) 1 g kiudaineid ~8,4 kJ (~2kcal) Päevasest energiatarbest tuleks: 50 - 60% katta süsivesikute, 25% - 35% lipiidide, 10 – 20% valkude arvelt Seega 2400*0,2=480 kcal 480/4,1=117 grammi valku Kui palju energiat annab klaas piima, kui see sisaldab 3% rasva, 5% süsivesikuid, 4% valku ja 120 mg kaltsiumi? Klaas = 200 ml Rasva = 200*0,03=6 grammi > 6*9,1=54,6 kcal Süsivesikuid = 200*0,05=10 g...

Toit → Toitumisõpetus
22 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

Suuri lihatükke võrmitakse neid vorstisidumise võttega sidudes. 5. Kuidas valmistatakse hakkliha? Valmistatakse hakklihamasinaga, kõikidest lihaliikidest, kusjuures kasutatakse eelkõige kaela-, kõhu-, külje- ja labatükid. Selleks lõigatakse lihatükid väiksemaks, nii et need hakklihamasina avast sisse mahuksid ja aetakse 1-3 korda läbi hakkmasina. 6. Milliseid pooltooteid valmistatakse veiselihast? Rostbiif, rulaad, pikitud liha, klops, liharull, antrekoot, biifsteek, langett, filee, romsteek, filet mignon, chateaubriand, tournedos, böfstrooganov, guljass, asuu. 7. Milliseid pooltooteid valmistatakse sealihast? Seapraad, naturaalne kotlet, karbonaad, snitsel, eskalopp, liharullid, guljass, raguu. 8. Milliseid pooltooteid valmistatakse hakklihast? Hakkrulaad, hakkbiifsteek, hakkliharullid, hakksnitsel, hakk-kotlet, bitkiid, lihapallid, frikadellid. 9. Kuidas liha keedetakse? Keedetakse suure tükina. Liha pannakse keema kuuma magedasse vette. Liha

Toit → Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögileksikoon. Toiduvalmistamise tehnoloogia I

Köögiviljanuga Leivanuga on kõige pikem nuga. Sarnaselt praenugadele on ka sellel sakiline serv, mis laseb leiba ja saia kergemalt viilutada ega vajuta seda lapikuks. Fileerimisnuga kasutatakse kalade fileerimiseks. Noa käepide peab olema puust või karedapinnalisest plastmassist, et see ka niiske käega lõigates turvaline oleks. Noatera peab olema kitsas, piisavalt pikk ja painduv. Kitsateralise ja painduva noaga on hea liikuda piki kala selgroogu nii, et filee jääb terveks. Koorimisnuga kasutatakse köögiviljade ja puuviljade koorimiseks ja puhastamiseks. Noa käepide peab olema karedapinnalisest plastmassist või kasutatakse metalse peaga täisvalu nuga. Rootsilaud on lauakatmisviis. Rootsilauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või mitmele lauale, mille ääres ei sööda. Fursettlaud on lauakatmisviis. Serveeritakse rohkesti kuumi ja külmi suupisteid ning söömiseks tarvitatakse kahvleid ja lusikaid

Toit → Toiduvalmistamise tehnoloogia...
8 allalaadimist
thumbnail
42
xlsx

Kalkulatsiooniõpetus

portsjonit portsjonit portsjonit portsjonit portsjonit toidunimetus: Juustusalat suitsulõhefileega Portsjoni kaal: 150g Portsjoni arv kokku : 5 Retsepti kaal Jrk nr Toiduained ühik kao % bruto 1 Jääsalat kg 10 0,060 2 Külmsuitsulõhe filee kg 0 0,030 3 Juust, Atleet kg 0 0,030 4 Röstsai, viilutatud kg 10 0,016 5 Taluvõi kg 0 0,006 Salatikaste 6 Toorjuust kg 4 0,012 7 Sidrun kg 70 0,018

Toit → toiduainete sensoorse...
34 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Valiku põhiparameetrid

Eesti Maaülikool Mihkel Raudsepp Liha-ja piimatehnoloogia II kursus Valiku põhiparameetrid Referaat Juhendaja: E. Orgmets Tartu 2010 Sisukord Sissejuhatus............................................................3 1.Jõudlus....................................................................4 1.1Piimajõudlus................................................4 1.2Lihajõudlus.................................................4 1.3Villajõudlus................................................5 1.4Munajõudlus................................................5 1.5Veojõudlus.................................................6 2.Eksterjöör............................................................6 2.1Pea...........................................................7 2.2Kael..............................

Põllumajandus → Aretusõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil. Al dente - küpsusaste, kergelt hamba all vetruv Aroruudijahu ­ spetsiaalne toidutärklis B Basiilik ­ maitsetaim, sobib kasutamiseks ...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
130
ppt

Eesti keele ajalugu ja murded

trükkima, veerima • merendus: ankur, kiil, madrus, pootsman, praam • adverbid: just, topelt, väärt Rootsi laenud (13. saj– ...; 16.–17. saj; 105–148 tüve) • eestirootsi ja riigirootsi laenud • riik, ühiskond: kroonu, riik, lään • merendus: hiivama, iil, kuunar, loovima, räim, hauskar, seilama • olme: tasku, tünder, pagar, puldan, käru, mark (raha- ja kaaluühik) • usund: näkk, kratt, tont • kokandus (← kokaraamat 1781): biskviit, filee, kastrul, kompott, kotlet, kreem, grillima, puljong, raguu, seller, tort, želee, frikadell • muu: väärt, plika, iil, kriim, karbus ‘talvemüts’ Arvsõnade kujunemine Lms algkeel soome eesti võru • *ükte yksi üks ütś • *kakta kaksi kaks katś • *kolme kolme kolm kolm • *neljä neljä neli neli • *viite viisi viis viiś • *kuute kuusi kuus kuuś • *seitsemä seitsemän seitse säidse

Eesti keel → Eesti keele ajalugu
23 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Konspekt väikevahendid

Sisu Sisu.............................................................................................................................................................1 NOAD........................................................................................................................................................1 LÕIKURID ja ABIVAHENDID LÕIKAMISEL......................................................................................4 KÄÄRID....................................................................................................................................................5 G/N NÕUD................................................................................................................................................7 PANNID.................................................................................................................................................. 11 KEEDUNÕUD..............................

Toit → Kokk
24 allalaadimist
thumbnail
11
docx

MP CANNED FOOD LIMITED BUSINESS PLAN 2018

Duties: Working in various roles including: Working in a warehouses, factories picking orders, packing. Preparing food in kitchens, cash handling and till work Sales Agent, Montana Marketing, June ­ July 2005 Duties: Talking to customers door to door, selling contracts. Team Leader (Sergeant), Estonian Army, July 2004 - June 2005 Duties: Leading a group of 10 soldiers, motivating groups to work as a team, preparing training exercises. Head of the Shift, Filee Meat Factory, Estonia, June - September 2003 Duties: Looking after a team of 8 people, picking orders in a chilled warehouse. Sales Agent/Team Leader, Estonian United Bank, September 2002 - July 2004 Duties: Making presentations. Finding customers. Talking to customers. Selling Life insurance and pension schemes contracts. Represent Estonian United Bank on exhibition. Building sales team. Organizing trainings to sales team. VOLUNTARY WORK: Fundraiser, RECOVERY Charity, April 2012 ­ Jan 2017

Majandus → Äriplaan
11 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

005 0.005 0.010 0.010 Kokku: 0.166 0.332 Mise en place: 1. Kaalu vajalik tooraine. 2. Puhasta räimed. Eemalda sisikond, pea ja rood surudes rümbad näppude vahel liblikfileedeks. Eemalda selgroog. 3. Eemalda tilli jämedamad varreosad ja haki till. Sega muna lahti. Valmistamine 1. Aseta pooled liblikfileed lõikelauale nii, et nahapool jääb alla. 2. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud tilli. 3. Kata iga filee teise umbes samasuure fileega nii, et mõlema filee nahapooled jääksid väljapoole. 4. Paneeri saadud pihvid nisujahus, lahtisegatud munas ja seejärel riivsaias. 5. Prae kohe kuumal pannil õli ja või segus kuldseks. Serveerimine: 1. Temperatuuril vähemalt 65 °C eelsoojendatud taldrikul. 2. Lisandid vastavalt ülesandele. TOIDU NIMETUS Ahjus küpsetatud kala koorekastmes portsjoni kaal g 180 valmistatavaid portsjoneid 2

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun