Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"restoranide" - 134 õppematerjali

thumbnail
16
ppt

RESTORANIDE KIRJELDUS

RESTORANIDE KIRJELDUS Marleen Alle K-12A SISUKORD • KOHVIK MOON • RESTORAN LUSIKAS KOHVIK MOON • Aadress: Võrgu 3, 10415, Kesklinn, Tallinn, Harju maakond • Kontakttelefon: 6 314 575 • Email: [email protected] • Koduleht: kohvikmoon.ee • Köök: Eesti, Vene • Atmosfäär: Restoran, Kohvik • Kohtade arv: 60 • Lisavõimalused:Lastele, tasuta parkimine, wifi, terass, ärikohtumisteks, kaasaostmise võimalus, seinakontakt, kinkekaart • MOON AVATUD: • E - L 12 - 23 • P 13 - 21 • Ebatavaline nimi. Ebatavaline asukoht. Aga muidu vägagi tavaline koht. • Moonis on meil linnapoistel ja tüdrukul veel suurem väljakutse, mille märksõnadeks on – lihtsus, iseseisvus, kohalik tooraine, ausus ja austus, põhjamaine kargus, Kalamaja nurgatagune. • Köögis toimetavad tunnustatud peakokad Roman Zaštšerinski ja Igor Andrejev RESTORAN LUSIKAS •...

Majandus → Teenindus
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Eesti populaarseimate restoranide roogade pildid

Miniuurimus Eesti populaarseimate restoranide roogade pildid Horisont Restaurant & Bar Nii palju, kui kodulehel toitudest ja jookidest pilte on saan öelda, et toidud ning ka joogid on kaunistatud minimaalselt, kuid väga ilusasti. Serveerimisnõud on väga puhtad ja toit on asetatud väga hoolikalt. Selgelt on näha, et see pole lihtsalt taldrikule visatud. Restoranile just sobiv väljastus. OKO Pildid toitudest on üsna arusaamatud

Toit → Kokk
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit

TURISMI JA HOTELLIMAJANDUSE ALUSED Eesti Hotellide ja Restoranide Liit Eesti üheks olulisimaks turismiorganisatsiooniks on Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL). Just sellesse organisatsiooni on kokku kogunenud erinevad turismiettevõtted üle terve riigi, mis aitavad kaasa valdkonna pidevale arengule ja edendamisele. Seesugune omavaheline koostöö viib turismi kui majandusharu edasi. Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on tegutsevate tööandjate esindusorganisatsioon, millesse kuuluvad hotelli- ja restoranimajandusega tegelevad füüsilised ja juriidilised isikud, kes tegutsevad ühiskondlikel, vabatahtlikel ja demokraatsetel põhimõtetel. EHRL asutati 12.veebruaril 1992 Eestis ning sellesse kuuluvad 2015.aasta jaanuari seisuga 184 ettevõtet või ettevõtete ühendust. Kogu informatsioon EHRL'i kohta on olemas nende veebilehel www.ehrl.ee.

Turism → Hotellimajandus
7 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Kvaliteediauhinnad ja -programmid maailmas

TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Ettevõtlusosakond Anton Must AÜEP1 Kvaliteediauhinnad ja -programmid maailmas. Hotellide, sh Eesti hotellide tärnisüsteem; Eesti Hotellide ja Restoranide Liit; Hotelstars Union. Simanari töö Pärnu 2018 SISUKORD 1. Eesti Hotellide ja Restoranide Liit.................................................................................3 2.Tärnisüsteem Eestis........................................................................................................4 1.1.Austraalia AAA reitingusüsteem.............................................................................6 3.Muud hindamissüsteemid maailmas...............................................................................6 1.2.AA Briti Süsteem........................

Turism → Hotellimajandus
4 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Organisatsiooni struktuur

Tööülesanded jagunevad: teenindus, kokandus, majahaldus, puhastusteenus, serviisi hooldus, turundus, juhatus, meelelahutus programmi koostamine, klientide suunamine restorani. Ettevõtte ostab sisse jägmiseid teenuseid: raamatupidamine, aknapesu, IT-haldus, käsitsi leiva valmistamine, rendikelnerid, rendikokad (suuremate ürituste korral). Ettevõte alustas tegevust 1998.aastal. Algusaastatel oli tegemist väikese perekohvikuga. Tänaseks on saanus ettevõttest edukas restoranide pidaja. Omades sellele lisaks veel osalusi sarnase tegevusalaga ettevõtetes. Kõik ettevõtte restoranid kuuluvad Eesti saja parima hulka, mille kohta on avaldatud väljaanne paberkandjal. Igal restoranil on oma konseptsioon. Budah Garden on aasiapärase interjööriga restoran Tartu südames, Raekoja platsil. Aasia päritolult kokkasid on küll arvult vähe, kuid oskusi valmistada aasia köögi parimaid roogasi jagub neil küllaga, järgides vanu retsepte ja

Ühiskond → Ühiskond
38 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval

1 Minu teemaks oli Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval. 2 Restoraniks nimetatakse traditsiooniliselt kõrgema klassi söögikohti, mis on keskmisest kallimad ning kus lauda istunud külastajaid teenindab kelner. Tänapäeva restoranid on mõeldud külalistele, kes tellivad menüüs pakutavast valikust toite, mis spetsiaalselt neile valmistatakse. Uuemal ajal levinud ka mõiste "kiirtoidurestoran" näiteks McDonalds, mis klassikalises mõttes restoranide hulka ei kuulu. 3 Restoranid paiknevad tihti hotellides, meelelahutusasutustes, klubides või eraldi majana. Samuti on restoranid ka laevadel ja rongides. Teisalt kasutatakse sadamalinnades tihti vanu laevu restoranidena, mis enamasti küll ei sõida, vaid seisavad kai ääres. Näiteks restoran "Admiral", mis asub ajaloolisel aurulaeval Tallinna sadamas. 4 Restorane peetakse teisteski eksootilistes või eksklusiivsetes paikades, näiteks tegutsevad Eestis

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Seadlusandlus eksamis

Majutusettevõtlust Eestis reguleerivad rahvusvahelised aktid : · Turismi Harta · Haagi Turismikonverentsi printsiibid · Ülemaailmne turismieetika koodeks · Nõukogu direktiiv 13. juunist 1990 turismipakette, puhkusepakettide ja reisipakettide kohta (90/314/EEC) · Euroopa Parlamendi ja Nõukogu direktiiv 94/47/EÜ ostjate kaitse kohta, mis puudutab kinnisvara osaajalise kasutamise õiguse ostu-müügilepingute teatavaid aspekte 26. oktoober 1994 · Rahvusvahelise Hotellide ja Restoranide Assotsiatsiooni ( IH&RA ) ja Ülemaailmse Reisibüroode Liitude Föderatsiooni ( UFTAA ) koostatud Hotellide ja Reisibüroode suhtlemise reeglistik · PS! Euroopa Liidu õigus ei reguleeri majutusteenuse osutamist ( VEEL ?!) Majutusettevõtlust reguleerivad Eesti seadusandlikud aktid : · Turismiseadus · Käibemaksuseadus · Tubakaseadus · Alkoholiseadus · Raamatupidamisseadus · Töö- ja puhkeajaseadus · Töölepinguseadus · Tarbijakaitseseadus · Võlaõigus Seadus

Turism → Majutus
35 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Nimi Frantsiisiidee Ma leidsin frantsiisiettevõte ja selleks on Subway restoran. Subway on restoranide võrk kiire teenindamisega. Peamised müügis olevad tooted on salatid ja suured võileivad. Firma oli tehtud 1965 aastal ja seisuga 2013 aastal on 91 maades on 31673 restorani. Subway on nagu tervislik alternatiiv teiste standartsete kiirtoitude restranide ees. Selle kompanii deviis on "Veel värskem!" (ingl. Eat fresh!). Selle võrgu nimetus tuleneb inglise keele prefiksist "sub", lühendmiseks Submarine Sandvich. Need võileivad näevad välja nagu allveelaevad

Majandus → Ettevõtluse alused
11 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

serveerimise reeglid, kliendi vajaduste väljaselgitamine ning kliendi nõustamine, kliendilt tagasisideme vastuvõtmine, edastamine ja analüüsimine, kassadokumentide vormistamine, arvestuse ja aruandluse põhimõtted). 4. Hügieenialased teadmised ja oskused (toiduohutuse ja toidu kvaliteedi tagamise nõuded, isikliku hügieeni nõuded, toidumürgistuse tekkepõhjused ja nende vältimine, puhastus- ja koristusvahendid ning nende kasutamine). Hotellide ja restoranide sektoris peavad tööandjad koka oskustest kõige olulisemaks rahvusliku ja rahvusvahelise toidukultuuri tundmist ning tööohutuse ja töötervishoiu alaseid teadmisi, samuti toiduvalmistamise oskust ning hügieeni- ja sanitaarnõuete alaseid teadmisi ja oskusi. Oluliseks hinnatakse ka toidukujundamise aluste tundmist. Põhioskuste kõrval on olulisel kohal ka sotsiaalsed ja individuaalsed oskused ning eeldused nagu: · suhtlemisvalmidus ja oskus toime tulla erinevate inimestega

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
7
odp

McDonalds

Hiljem ostis ta McDonaldsitelt nende osa välja ja muutis ettevõtte ülemaailmseks. Alates 1965 on ettevõte noteeritud börsil. McDonald'si kuulus -märk võeti kasutusele 1968 aastal. Esimesed restoranid avati USA's, Kanadas, Costa Rica's, Panamas; Jaapanis, Madalmaades, Saksamaal, Austraalias, Prantsusmaal, El Salvadoris ja Rootsis avamisjärjekorras. McDonald's on saanud üleilmastumise ja ameerika elustiili võrdkujuks. Välismaal on McDonald'si restoranide vastu korraldatud vandalismiakte, kuna selle sooritajad peavad McDonald'sit USA sümboliks. Maskottid Algne maskott kuni Praegune maskott. 1963 aastani. Kriitika 1990. aastal jagasid väikese rühmituse London Greenpeace aktivistid lendlehti pealkirjaga "Mis on viga McDonald'sis?", milles väitsid, et McDonald's kahjustab keskkonda, eriti

Geograafia → Geograafia
19 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Kolmetärnihotellide tutvustus ja näited

Poolpansioni majutus Ühekohaline tuba Poolpansioni majutus sisaldab: 54 , 00 EUR Kahetoaline tuba Majutust 76,00 EUR Buffet hommikusööki Kolmekohaline tuba 3 käiguline lõuna või 108, 00 EUR õhtusööki Tähetorni Hotell * * * Hotell omab 3* ning keskkonnasõbraliku tegevuse eest turismiettevõtete ökomärgis Roheline Võti Hotellis on 38 tuba Eksklusiivne neljakorruseline sviit ja kaks minisviiti Tähetorni hotell on Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu liige Pakutavad teenused Restoran Baar Konverentsiruum Saun 13,00 EUR. Hind kehtib 4-le inimesele, miinimumtellimuse aeg on 2 tundi Tasuta internetiühendus (wifi) Terviserada Autode parkimiskoht (24 kohta) 5,00 EUR Turismibussidel on eraldi parkimiskoht Hinnakiri Ühekohaline 51,00 EUR Kahekohaline 64,00 EUR Kahekohaline saunaga 96,00 EUR Kahekoheline sviit 96,00 EUR Kahekohaline Tärni sviit 179, 00 EUR Lisavoodi 15,00 EUR Hommikusöök 6,20 EUR Lisavoodi 15,00 EUR

Turism → Hotellimajandus
27 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Söömispulgad lastele ja eakatele

TALLINNA 21.KOOL 6c klass Autor: Marta Juhanson Söömispulgad lastele ja eakatele Leiutis Tallinn 2018 Söömispulgad lastele ja eakatele Söögipulgad ehk söömispulgad on kaks peenikest otsapoole kitsenevat pulka, mida traditsiooniliselt kasutatakse söömisel Hiinas, Jaapanis, Koreas, Vietnamis ja osalt Tais. Meil siin Eestis hakati pulkadega sööma suhteliselt hiljuti, söömispulgad tulid meile koos Aasia restoranide ja Aasia köögiga. Mulle ja minu vanaemale meeldivad väga sushid,aga me kumbki ei oska söömispulki kasutada, see tingiski vajaduse välja mõelda leiutis, mis meenutavad söögipulki,aga samas on algajale lihtsamad kasutada. Vaja läheb: 1. söögipulki 2tk 2. patsikumm 3. pesulõks Sellised söögipulgad on pigem suunatud lastele ja eakatele või lihtsalt algajale Aasia toidu nautijale.

Füüsika → Füüsika
1 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Gordon James Ramsay

Gordon James Ramsay Gordon James Ramsay (08.11.1966) § Gordon James Click to edit Master text styles Ramsay on kokk Second level Third level sotimaalt, Fourth level restoranide ja Fifth level televisiooni isiksus. Faktid § Gordon James Ramsayl on kokku 33 restorani § Tal on restoranid Kanadas, USA's ja Inglismaal § Teda on auhinnatud 15ne Michelini tähega § Ta on kirjutanud 21 raamatut § Ta on osalenud 19nes telesaates § On sündinud sotimaal § Ta avas enda esimese restorani aastal 1998 § 16 aastaselt lahkus ta kodust ja hakkas üksi elama §

Toit → Toitlustus
5 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

........................................................................................4 7.Milliseid menüüsid ja teenuseid pakub hotellirestoran?......................................................4 8.Milliseid spetsialiseeritud toidurestorane oskate nimetada?................................................4 9.Kirjeldage üht spetsialiseeritud restorani.............................................................................4 10. Kes on Tallinna vanalinna restoranide kliendid?..............................................................5 11.Millistes restoranides on võimalik korraldada turismirühmade ettetellitud toitlustamist? 5 12.Kas restoranides on võimalik korraldada turismirühmade ette tellimata toitlustust?........5 13. Mille järgi hinnatakse lõunasöögirestorani teenuse kvaliteeti?........................................5 Kasutatud kirjandus:......................................................................................................

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Majutusettevõtete tunnustamine.

Majutusettevõtete tunnustamine Hotelstars Union. · Üle-Euroopaline hotellide tärnisüsteem. · Kehtib alates 02.05.2011. · Algatajateks 7 riiki: Sveits, Saksamaa, Austria, Ungari, Tsehhi, Holland ja Rootsi. · Praeguseks liitunud 15 euroopa riiki, ka Eesti. · Eestis haldab tärnisüsteemi Eesti Hotellide ja Restoranide Liit. · Kombineeritud miinimumnõuded ja valitud lisanõuded. · Hotellidel 1-5 tärni. · Motellidel 1-3 tärni. · Omistatakse kuni 5 aastaks, kontrollitakse 1 kord aastas. · Tärni taotlemine on vabatahtlik. · Tärni taotlev ettevõte peab olema kantud äriregistrisse ja miinimumnõuded peavad olema täidetud. Hotelli vastavust järkudele tähistavad tärnid: ***** (viietärnihotell)-luksushotell

Majandus → Majandus
5 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Miks The Coca-Cola Company on kõrgemal kui PepsiCo

Miks The CocaCola Company on kõrgemal kui PepsiCo (vastavalt 2013. aasta Gartner Supply Chain Top 25le)? The CocaCola Company on PepsiCost kõrgemal kohal, kuna: 1.) The CocaCola Company on sõlminud lepingu mitmete suurte kiirtoidu restoranide kettidega (nt. McDonalds), millel on ettevõtteid suurel hulgal üle terve maailma. PepsiCol on sõlmitud leping nt. Starbucksiga, mille restoranid ei ole ülemaailmselt nii levinud. 2.) The CocaCola Company reklaamib rohkem oma tooteid televisioonis (eriti just pühade ajal) ja korraldab erinevaid kampaaniaid (Coke for you; iga viies pudel võidab, maastiku ratta kampaania). PepsiCo reklaamid on vähem silmapaistvamad. Need on Eesti põhjal. 3

Majandus → Maailma majandus
7 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

FRANTSIIS

ee/?page:item,3 Frantsiis.(s.a). MTÜ Eesti Intellektuaalomandi ja Tehnoloogiasiirde Keskus. Kasutamise kuupäev: 27.10.2015, allikas: http://eitk.ee/frantsiis/ Meie lugu.(s.a) Pizzakiosk OÜ. Kasutamise kuupäev: 28.10.2015, allikas: http://www.pizzakiosk.ee/et/Page/6/Meie%20lugu History of franchising.(2012). FranChoice Inc. Kasutamise kuupäev: 28.10.2015, allikas: http://www.franchoice.com/franchise-information-guide/what-is-franch ise/history-of-franchising Restoranide Asukohad.(s.a). McDonald's. Kasutamise kuupäev: 28.10.2015, allikas: http://www.mcdonalds.ee/et/find-restaurants The History of SUBWAY.(s.a). Subway. Kasutamise kuupäev: 28.10.2015, allikas: http://w.subway.com/en-ee/aboutus/history

Majandus → Majandus
3 allalaadimist
thumbnail
2
docx

The Article

inimeste eesnimed (koos perekonna nimega) mänge mängima: play football; volleyball mandrid: Africa, Australia, Asia riikide nimed va., mis sisaldavad state; republic; kingdom (the USA, the UK, the republic of EST) linnad tänavad; väljakud; pargid õppeained; ainenimed üldiselt kuud; nädalapäevad; pühad järved: Lake Võrtsjärv mäetipud; üksikud saared keelte nimetused, kui neile ei järgne sõna language hotellide; pankade; kaupluste; restoranide nimed, kui nad sisaldavad omaniku ees- või perekonnanime a or an a: sõna hääldus algab kaashäälikuga an: sõna hääldus algab täishäälikuga ainsuses oleva loendatava nimisõna ees esmakordne mainimine nimisõna ees oleva kirjeldava väljendi ees will+infinitive kiire otsus kõnelemise momendil isiklik arvamus palve või pakkumine ennustus sündmused, mis juhtuvad paratamatult the teistkordne mainimine kindel ese, olend, koht

Keeled → Inglise keel
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ruumid toitlustusettevõttes, nõuded

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kerli Lek Rühm 011K RUUMID TOITLUSTUSETTEVÕTTES Iseseisev töö Tallinn 2010 RUUMID TOITLUSTUSETTEVÕTTES Toitlustusettevõttes asuvaid ruume nimetatakse teenindusruumideks. Teenindusruumidena käsitletakse ruume, kus viibivad kliendid ning teenindav personal. Teenindusruumid võivad olla erinevad, vastavalt toitlustusettevõtte iseloomule. Restoranide teenindusruumid jagunevad klientide teenindusalaks ja klientide silme eest varjatud tööruumideks. Teenindusala ruumideks võivad olla fuajee, tualettruumid, teenindussaalid, ootesaalid, garderoob jne. Neis ruumides asuvad toolid, lauad, hubasust loovad sisustusesemed, dekoratsiooniks vajalikud esemed, serveerimiskapid, veinikapid jmt. Tööruumideks loetakse kelnerite tööruumi, kus hoitakse kärusid või muid saalis kasutatavaid

Toit → Toitlustus
92 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Guggenheim

· Pidevalt on Bilbaos väljas ka mõni suurem Guggenheimi rändnäitus. · Esimese aasta jooksul külastas muuseumi 1, 36 miljonit inimest - rohkem kui kolm korda loodetust enam. · Bilbao turismiameti poolt läbiviidud uurimus näitas, et üle miljoni inimese (79% muuseumi külastanutest) sõitis spetsiaalselt selleks Bilbaosse. · Suurenenud turistide hulk on aastaga toonud linnakassasse 198 miljonit USA dollarit, millele lisanduvad veel kaupmeeste, restoranide jt tulud. · Muuseum on heaks näiteks kultuuriasutusest, mida finantseeritakse nii riiklike kui ka eratoetuste abil. Aastaga on muuseumi individuaalpatroonide arv tõusnud üle 9000, korporatiivseid patroone on enam kui 100. · Guggenheimi muuseum on osa laiemast , 1,5 miljardi USA dollari suurusest Bilbao kaasajastamise projektist. Läinud aastal avati ka linna uus metroo, mille kujundas tuntud inglise arhitekt Sir Norman Foster. Muuseumit ümbritsevasse rajooni kavandatakse veel

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
29 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Minu vanemate elu ENSV ajal

Tegime ka kulinaaria kaupluse jaoks tooteid rulaadid ,seapraed, salatid jne--neid sai tehtud iga päev väga palju. Kogu aeg osteti kauplusest kõik ära kuna tavalistes toidupoodides ei olnud müügil poolfabrikaate.Sellised olid üldiselt tööasjad. Kuna elasin tallinnas sai palju käidud kinos,teatris ,palju sai käidud restoranis. Selliseid peo baare oli vähe tol ajal peamine koht oli restoran kus olid lauad kaetud valgete linadega ja viina sai tellida karaviniga kas või 100g Olid ka restoranide juures baarid nagu Kevades, Vana-Toomases ,Kännu-Kukes noored olid lõbusad.Turistina liikuda igale poole NSVL oli viisteist liiduvabariiki sai osta pileti ja minna kuhu iganes ,aga välismaale ei saanud . ja kui tahtsid lennukiga minna Sotsi ,Krimmi või kuhu iganes pidi lennujaama kassas või eelmüügis olema tuttav siis oli kindel,et saad pileti sulle sobival ajal ja sobivasse kohta. Kui Breznev suri olid inimesed segaduses keegi ei teadnud mis hakkab toimuma mis saab edasi siis peale

Ajalugu → Ajalugu
62 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Turism Tallinnas

Turism Tallinnas Tallinn on turistile vägagi sobiv külastuspaik ­ siia on lihtne saada nii maad mööda, mereteed mööda kui ka lennukiga. Linnas on turistil lihtne liikuda, sest sadam ja lennujaam paiknevad suhteliselt kesklinnas ning külastaja saab sõita soovitud kohta ühistranspordi või taksoga. Lisaks on linnas ka palju wi-fi levialad, mis on tänapäeval väga oluline. Tallinnas on turistil teha üsnagi palju : käia ostukeskustes, kinos, teatris, ööklubides, restoranides, spaades, teha sporti, tutvuda vaatamisväärsustega ja palju muud. Vaatamisväärsusi on Tallinnas palju ja väga erinevale sihtgrupile. Neist kõige kuulsam võib olla terve vanalinn ning selle ehitised. Vanalinn on täis erinevaid kirikuid, nagu näiteks Oleviste kirik, Toomkirik jt. Samuti leidub rohkesti erinevaid muuseume, nt.Tallinna linnamuuseum jt. Tallinna vanalinna omapäraks võib pidada ka väikste poodide ja vabaõhu...

Geograafia → Geograafia
9 allalaadimist
thumbnail
7
docx

EESTI HOTELLI - JA TURISMIKÕRGKOOL (analüüs)

korraldajad oodatud tööle kõikjal Eestis ja välismaal. Nende ettevalmistamine ongi Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkooli (EHTE) kui turismiõppeasutuse tähtsaim eesmärk. 1995. aastal tehti AS Eesti Hotellikooli aktsionäride poolt otsus avada 1996. aastal AS Eesti Hotellikooli juures kutseõppeasutus, kus õpetatakse päevases õppevormis hotellimajandust ja reisikorraldust. Eesti Hotellikool tegi koostööettepaneku Eesti Hotellide ja Restoranide Liidule (EHRL) ja Eesti Turismifirmade Liidule (ETFL) ellu viia kutsekooli loomise ideed. 1996. aasta aprillis kirjutasid EHRL ja ETFL koos AS Eesti Hotellikooliga Maltal toimunud ühisnõupidamisel alla kavatsuste protokollile asutada kutseõppeasutus.Õppetöö algas 16. septembril 1996, 2 õpperühmaga kus oli 1 hotellimajanduse õpperühm õppeajaga 2 aastat hotelliteenindaja eriala omandamiseks

Majandus → Turunduse alused
34 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Tubakatooted - Powerpoint

tehakse seda siseruumides ja vaid 36% kodudest tehakse seda väljaspool siseruume. 13% vastanuist kinnitasid, et suitsetatakse kogu korteris. Euroopa Liidu raporti "Suitsukatte kõrvaldamine: 10 põhjust suitsuvabaks Euroopaks" andmetel: · sureb hinnanguliselt 72 000 eurooplast aastas koduse kaudse suitsetamise tõttu · sureb 7000 eurooplast kaudse suitsetamise tõttu töökohas · on eriti haavatavad restoranide, baaride, pubide ja ööklubide töötajad ­ nende hulgast sureb aastas 325 inimest, mis on kuuepäevase töönädala korral üks inimene päevas Kasutatud materjal: http://www.terviseinfo.ee/et/valdkonnad/tubakas/tubakatarvitamine/ TÄNAN KUULAMAST !

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka kutsestandardi ja õppekava analüüs

Ave ja Eve Kiiber Koka kutsestandardi ja õppekava analüüs Koka amet on ainus, mis toidab. Nagu igal pool mujal käivad ajastustega kaasa erinevad stiilid ja trendid- see kehtib ka koka ameti puhul. See käib nii restoranide, suurköökide, koolide ja kõigi ettevõtete kohta, kus puututakse kokku kokandusega- kõik ettevõtted tahavad olla parimad ja pakkuda midagi palju enamat, kui pakuvad nendega konkureerivad ettevõtted. Väga paljudes koolides on võimalik õppida kokaks, mis on alati vajalik ja kasulik eriala, kool annab endast parimad loengud ja praktikad, mida suudavad, sellega loodavad nad välja õpetada parimad kokad.

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

"Palk - kas number või emotsioon?"

354 euroni Riigieelarve läbirääkimistel otsustati, et pensionite täiendav tulumaksuvabastus tõstab järgmisel aastal maksuvaba piiri 354 euroni ehk keskmise pensionini. Praegu on igal pensionäril õigus tulumaksuvabale summale 192 eurot, lisaks 144 eurot, kui esitatakse vastav avaldus. Kokku seega 336 eurot kuus. Plussid Pensionid suurenevad ja elatustase paraneb Eesti hotellid jahivad tärne Eestis liitus 11 uut majutusasutust. Eesti Hotellide ja Restoranide liit loodab selle arvu aasta lõpuks kahekordistada ja läbi Hotelstars kvaliteedimärgise tõsta kogu sektori taset. Tulevikus näeb EHRL, et kõik Eesti hotellid võiksid olla ühtse süsteemi järgi võrreldavad, mis tagaks läbipaistvuse ja kvaliteedikontrolli kogu sektoris. Sel aastal Hotelstars süsteemi alusel tärnid välja teeninud hotellid: Viis tärni Pädaste mõisale ja hotellile Telegraaf Varasemalt on viis tärni pälvinud ka hotell Schlössle. Neli tärni

Majandus → Majandus
2 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ray Krock ja McDonald's

tuli võrdlemisi suur osa sellest ära maksta, hakkas ettevõte nö. omaenese raskuse all kokku kukkuma. Selleks, et restorane põikpäiste vendade kiuste edasi arendada ja vabaneda kohustustest neile raha maksta, tuli restoranikett neilt välja osta. Selleks oli vaja 2,7 milj. USD, mille laenu garandiks said töötajate varad ja tagasimakseks pidi hoidma kõrget käivet. Kõige raskemal hetkel tuli firma finantsjuht Harry Sonneborn välja ideega muuta äri edukamaks läbi Potentsiaalsete restoranide aluse maa rendi. See idee pani aluse juba suurele ärile, mis tänaseks on saanud ülemaailmseks. Lühikese ajaga sai kinnisvaraärist McDonald'sile kõrge marginaaliga sissetulekuallikas. Ray Krock on öelnud: ,,See oli McDonald'si tõeliste sissetulekute alguseks". (Gross, D. 185) 4 3. Edu ja kasvu juhtimine Selleks, et teha parandusi toidukvaliteedis asutati juba 1950'ndate lõpus toidulabor,

Majandus → Ettevõtluse alused
5 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kerakala referaat

soovitatakse alati kindlaks teha, kas sellel toitlustusettevõttel on ikka kerakala serveerimise õigus. Fugu valmistamisel lõigatakse esmalt ära uimed, suu ja nina. Järgmisena tuleb fugul eemaldada nahk ning tuleks eemaldada fugu silmad ning tema eriti mürgine sisukond. Tippkokal võtab peaaegu tund aega, et valmistada ette üks kala. Pool tundi koosneb kala pesemisega ning mürgised jäägid topitakse kindlasse lukuga anumasse. Nimelt on Jaapanis juhtunud mitmeid õnnetusi, kui restoranide prügikonteineritest on võetud fugu liha jääke ja neid söödud. Seejärel saabub muidugi surm. Huvitav materjal: http://science.discovery.com/videos/how-do-they-do-it-fugu-fish.html Indrek Aas ­ K09B

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

TÖÖTERVISHOIU JA TÖÖOHUTUSE KORRALDUS ETTEVÕTTES

peab iga töötaja jälgima, et tagada ohutust ja kaitsta enda tervist.  Esiteks, iga töötaja peab enne tööde algust jälgima et riided oleksid puhtad, kuna tegemist on toiduga, firma on huvitatud et kliendid oleksid rahul kauba kvaliteediga.  Teiseks, kauba kvaliteet ja aegumistähtaeg (burgerid, salatid,kuklid) peavad olema kontrollitud enne kasutamist. Selleks on ettenähtud eri reeglid ja standardid, mida jälgivad kaubatellijad ja restoranide juhid.  Kolmandaks, üks peamistest tööohutus reeglitest McDonaldsis on tuleohutus. Kuna tegemist on kergestisüttivate ainetega(näiteks – õli, toidulisandid ja teised ained), töötajad peavad olema eriti ettevaatlikud. Tulekustutid peavad asetsema kättesaadavatel kohtadel ja nende peal peab olema kasutusjuhend. Lisaks, seinadel määratakse tuleohutuse korral väljapääsu.  Kasutades neid seadmeid nagu grill, röster, fritüür on oluline

Muu → Tööohutus ja töötervishoid
22 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Spaade tutvustus

Kodulehekülje peal on pilt hotellist endast ja selle juures on tekst. Soojad toonid on vaid all pool toodud piltidel, mis jätab koduleheküljest külma ja mitte nii atraktiivse mulje. Kodulehelt leiab kõik vajaliku informatsiooni ning kohe on võimalik ennast teha ka kliendiklubi liikmeks, et saada värskeid uudiseid. Hotelli tutvustav teksti sisu on hea, kuid kirja on natuke halb lugeda. Hästi leiab koduleheküljelt üles ürituste, spaa, restoranide jne info. Koduleht on kättesaadav kümnes erinevas keeles. Hotell on suunatud kultuurihuvilistele ning puhkusenautijatele. Lisaks saunadele ja restoranile, pakutakse klientidele ka konverentsi teenust ja võimalust pidada seal pulmi. Vastuvõtt oli meeldiv, kuid meile näidati ainult tubasid ning väga juurde ei räägitud kui me just ise ei küsinud. Plussid Miinused Kaunis disain ja restoran (veinikelder) Plekid akendel, kangastel ja vaibal

Turism → Majutus
6 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Järjekorrateooria

L=15/(20-15)=3 teenindatavat Järjekorra keskmine pikkus: Lq= L-p => 3-0,75=2,25 teenindatavat Teenindussüsteemis oleku keskmine aeg: W=1/( ­ ) =1/(20-15)=1/5 tundi=12minutit Järjekorras ootamise keskmine aeg: Wq= / ( *( - ))=0.167tundi=10 minutit.15/(20*(20-15))=0,15tundi= 9 minutit Järeldus Kui söögikoht on ühekanaline, siis järjekorras ootamise aeg on 9 minutit. Kiirtoidu puhul on see pikk aeg, kuid võrreldes restoranide ooteaegadega, mis on tavaliselt pooltundi, siis Teise Koha järjekorras ootamise aeg ei ole pikk. ,,Tipptunnil'' soovitaksin suurendada teenindajate arvu või kanalite arvu, et ei kaotaks potensiaalseid kliente ega ka püsikliente. NB! Andmed on esitatud oletades ning kuna külastatavus põhineb juhuslikkusel ja kellaaegadel, siis võib-olla ei tasu teine teenindaja ära.

Majandus → Kvantitatiivsed meetodid...
17 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toitlustuse trendid Eestis 21.sajandil

Samantha postitas pilte toitudest instagrami kontole ja sai nii kuulsaks, sest paljud vaimustusid sellest, kui loomingulisi toite ta valmistab. Elamuse loomisele aitab kaasa eriline õhkkond ning kujundus. Mida ekstravagantsem on koht, seda rohkem see äratab klientides huvi. Üheks selliseks näiteks saab tuua Ithaa veealuse restorani Maldiividel. Klient saab180 kraadi ulatuses imetleda koralle ja kalu. Üha enam on klientidel võimalik näha, mis restoranide või kohvikute köögis toimub. Klient näeb kuidas kokad tegutsevad, näha kas nad hoiavad puhtust ning kas neil on vastav riietus. See annab inimestele kindlustunde, et nende toit on kvaliteetne ja neil pole süües vaja midagi karta. Olulist rolli toitlustuse juures mängivad samuti klienditeenindajad. Klienditeenindaja loob mulje külastatavast kohast. Ebaviisakas teenindus töötaja poolt võib kõik positiivse nullida, siis ei päästa enam ei maitsev toit ega eriline kujundus.

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Ungari

Saare suuruselt teises linnas leiavad aset ka karneval ja veinifestival septembris. Samuti on palju ajaloolisi ning arheoloogilisi vaatamisväärsusi ja põnevaid muuseume. Larnaca on rahulik paljude puhkamisvõimalustega linn, kus saab tegelda veespordi, laulmise ja tantsimisega. Larnaca kogub kuulsust ka talvise puhkekohana. Ayia Napa on endine kaluriküla, mis on praeguseks kujunenud paljude restoranide, kõrtside, klubide ja mitmete meelelahutuskohtadega kuurordiks. Pealinn Nicosia asub saare keskel Messaoria tasandiku südames. Küprosel on väga rikas kultuur. Kato Pafos, Palaepafos ja Choirokoitia linnad ja saare üheksa Bütsantsi mägikirikut on lisatud UNESCO maailmapärandi nimekirja. Peaaegu igal nädalal toimuvad mingisugused pidustused, näiteks värviküllad festivalid või austusavaldused pühakutele. Panigiri on traditsionaalne

Ühiskond → Ühiskond
8 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Maailma köögid

kaukaasia soolata adzikat. Harisa on punasest piprast, oliiviõlist, petersellist, küüslaugust ja köömnetest valmistatav vürtsikas kaste, kuhu sisse kastetakse leivatükid. Leiba on tuneeslastel tavaks murda ja süüa kätega. Leiba tarvitatakse ohtralt. Tuneeslaste laualt ei puudu kunagi traditsiooniline lavass ega pikad saiad. Tuneesia elanikud söövad peamiselt lamba-, veise-, kitse-, vasika- ja kanaliha, mõnes kohas saab ka kaameliliha maitsta. Avalike restoranide menüüst te sealiharoogi ei leia, kuna moslemitel on sealiha söömine keelatud. Liha pakutakse enamasti hautatult. Ainuke hakkliharoog tuneeslaste söögilaual on kebab. Tuneesia rahvusköögis kasutatakse ohtralt puu- ja aedvilju. Tuneeslastele on omane roogadesse rohkelt mitmesuguseid maitsetaimi panna. Tuneesias on mereannid ja kala populaarsemad kui lihatoidud, ehkki liha on kalast odavam. Kaladest on odavamad sardiin, skumbria, tuunikala (selle kala nime järgi

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

PÕHJAMAA RIIKIDE NING SAKSAMAA JA PORTUGALI RAHVUSTOIDUD

Rahvusvahelisi restorane on kokku 89 (164.st). Küsimustiku ja intervjuu põhjal sain ma teada Saksamaa, Venemaa, Soome, Kasahstani ja Portugali rahvustoidud. Kooli õpilaste küsitlusest sain ma teada, et ainult 43% ehk 21 õpilast teavad põhjamaade rahvustoite ja 57% ehk 28 õpilast ei tea. Pühajärve Põhikoolis pakutakse ka rahvustoite. Kui palju on Tallinnas restorane, kus pakutakse ainult ühe kindla riigi rahvustoitu? (uuritavate restoranide koguarv on 164) Eesti, 18 Venemaa, 12 Saksamaa, 2 Itaalia, 20 India, 12 Hiina, 11 Rahvusvahelised, 89 Saksamaa rahvustoit Hapukapsas ja valge vorst. Eelroog salat ja supp

Toit → Toitumise alused
13 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Frantsiisiidee Pizza Hut Pizza Hut on ameerika restoranide kett ja rahvusvaheline frantsiisiettevõte, mis pakkub erinevaid pitsasid, pastasid ning suupisteid. Pizza Hut on tütarfirma, mis kuulub ettevõttele Yum!Brands Inc. Yum! Brands Inc. on ühtlasi ka maailma suurim restorane ühendav ettevõte. Pizza Hut, kui maailma suurim pitsarestoranide kett, on esindatud 94-s riigis üle kogu maailma. Pizza Hut asutati 1958. aastal kahe venna poolt. Dan ja Frank Carney alusasid esimese ettevõttega oma kodulinnas Wichitas, Kansases

Majandus → Ettevõtlus
36 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Juhtimisfunktsioonid.

Vajalikke näiteid positiivsetest ja negatiivsetest praktikatest leidsin peamiselt internetis leiduvatest artiklitest. Mõned näited on enda kogemustest. 1. Planeerimine, strateegiline juhtimine. Planeerimine tähendab eesmärkide püstitamist, tuleviku tegevuste sõnastamist ning protseduuride kehtestamist, juht peab oskama prognoosida ettevõtte tulevikku ja koostada konkreetseid lühi- ja pikaajalisi tulevikuplaane. Näide: McDonald's algatas restoranide ümberkujundamist Baltikumis majanduslanguse ajal. Inimeste tagasiside andis selgelt märku, et neile meeldiks McDonald'sis peale söömise ka rohkem aega veeta, võtta tass kohvi, suhelda. Nii võeti ette pikaajaline strateegiline suund renoveerida olemasolevad restoranid ja samal ajal restoranide ketti siin piirkonnas laiendada. Mõju on olnud väga otsene ­ inimestele meeldib! McDonald'sil on rohkem külastajaid kui kunagi varem ja kliendid veedavad McDonald'sis rohkem aega kui enne.

Majandus → Juhtimise alused
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tragöödiad toidavad rahva eneseteadvust

aega teha vajalikke ettevalmistusi,koguda sööki ja vett juhuks kui elekter ära peaks minema. Nii nagu loodus on ettearvamatu, nii võivad ka inimeste teod ettearvamatud olla. Suurimaks intsidendiks viimasel ajal Eestis võib pidada Tallinna rüüstamist, mis on levinud rahvasuus ka kui nõndanimetatud ´´Pronksöö´´ nime all. Sel ööl saadeti korda palju kahetsustväärt kuritegusid: lõhuti autosid, purustati kaupluste ja restoranide vaateaknaid, varastati suurtes kogustes hinnalisi riideid, alkoholi ja palju kõike muud, mida vaid kätte saadi. See öö vapustas tervet Eestimaad.Ka mujal maailmas räägiti sellest,mis tol ööl Tallinnas toimus. Me keegi Eesti riigi kodanikest ei osanud sellist käitumist oma rahvast ette aimata. Kuid igas halvas on midagi head. Usun, et see sündmus pani inimesi rohkem mõtlema ja hoolima oma niigi väikesest Eestimaast. Kõik me ju tahame elada rahus

Kirjandus → Kirjandus
35 allalaadimist
thumbnail
3
docx

3 restorani analüüs

3 restorani analüüs Enrti Zen zen Volga koduleht http://www.entri. http://www.zenzen.ee/esile http://www.restaurantvolga.ee ee/ ht.php /?id=1 menüü Entri restoranis Suures valikus toite ­ Kuna On mitme käigulised . Suur on suur valik kokad on päris Põhja- valik toite / jooke . On olemas sööke ­ jooke . Hiinast siis on pakutav toit ka lastemenüü. Väga maitsvad ka iseloomulik sellele Päevapakkumised . volga ja viivad keele piirkonnale . Toidud on hea suupisted kohe alla . maitsega ja ka tervislikud Suures valikus ka toite . Eripakkum Catering , peo Võimalus koju tellida On võimalik pidu korraldada . ised koht. ...

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Frantsiisi loomisega kaasneb ka KFC poolne abi ja tugi. Nimelt aitab KFC kõigil frantsiisettevõtte rajajatel tööga alustada ja restoranimaailma sisse sulanduda. See hõlmab esialgset 6-kuulist koolitust ja sissejuhatavat programmi, mis tagavad frantsiisi valmisoleku. Samuti pakub emaettevõte Yum! Brands Inc finatseerimisvõimalust nimega YUM Funding Financing Program. Antud programm pakub laenu uute frantsiisrestoranide ehitamiseks ning ka vanade restoranide renoveerimiseks/uuendamiseks. Minimaalne laenatav summa on $200 000 ja maksimaalne 5 miljonit dollarit. Kindlasti oleks Eestis tegemist ülimalt populaarse ja eduka frantsiisettevõttega. Eesti kiirtoidurestoranid pakuvad peamiselt vaid hamburgereid ja friikartuleid. KFC poolt pakutav krõbe kana tooks kaasa vaheldust ning uusi maitseelamusi. Lisaks sellele on KFC juba vägagi suur ja tuntud ettevõte, mis pakub kvaliteetset toitu. Inimesed oskaks sellega suhestuda, sest

Majandus → Majandus
3 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Toidujäätmed REFERAAT

veebruar, 2017]. [4] Euroopa Keskkonnaagentuur, "Toidujäätmed," 2012. [http://www.eea.europa.eu/et/eka- signaalid/signaalid-2012/lahivaates/toidujaatmed]. [Kasutatud: 17. veebruar, 2017]. [5] E. Royte, "One-Third of Food Is Lost or Wasted: What Can Be Done," 2014. [http://news.nationalgeographic.com/news/2014/10/141013-food-waste-national-security- environment-science-ngfood/]. [Kasutatud: 18. veebruar, 2017]. [6] E. Tamm, "Toidujäätmed empiiriline uuring Harju maakonna lõuna-buffet restoranide näitel," 2014. [file:///C:/Users/MairitLeemets/Downloads/Toiduj%C3%A4%C3%A4tmed+ %E2%80%93+empiiriline+uuring+Harju+maakonna+l%C3%B5una-buffet+restoranide+n %C3%A4itel.+Food+Waste+ %E2%80%93+Empirical+Study+on+the+Example+of+Harju+County+Buffet+Lunch+Restaurants %20(1).pdf]. [Kasutatud: 19. veebruar, 2017]. [7] L. Maasik, "Pestitsiidide kasutamine maailmas," 2013. [http://www.lvrkk

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Säästlikkuse arendamine hotellimajanduses

Säästva turismi arendamise üheks väljenduseks on ökomärgised ­ keskkonnasõbralikele toodetele erapooletu institutsiooni poolt antavad vabatahtlikkuse alusel taotletavad märgised. Ökomärgis võimaldab tooteid eristada teistest samaotstarbelistest, kuid keskkonnale suuremat kahjulikku mõju avaldavatest toodetest. (Ruukel 2008) Green Key on Taanis 1994. aastal asutatud organisatsioon, mille tööd korraldavad Taani Hotellide ja Restoranide Liit, Taani Turismiamet, Friluftsrådet, Danhostel, Kämpingute Liit, Turismifirmade Liit ja Keskkonnaministeerium. Eestis on loodud samalaadne organisatsioon, mille juhatusse kuuluvad Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, EAS Turismiagentuuri, majandusministeeriumi, keskkonnaministeeriumi ning Eesti Ökoturismi Ühenduse esindajad. Igapäevase töö korraldamine toimub Eesti Rohelise Võtme sekretariaadi kaudu, mis asub EAS Turismiagentuuri ruumides

Turism → Turismi -ja hotelli...
66 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Põllumajandusökonoomika kursusetöö

Esimesse detsiili on arvatud kõige väiksema sissetulekuga inimesed, kümnendassse aga kõige jõukamad. Võrreldes kuludetsiile on näha, kuidas on omavahel seotud ning kuidas muutub leibkonnaliikme kulutuste osakaal erinevatele toodetele ja kaupadele tema sissetuleku suurenemisega. Näiteks esimesse detsiili kuuluvatel leibkonnaliikmetel kulus kõige suurem osa, peaaegu pool oma sissetulekust toidu ja alkoholita joogi peale, kõige vähem aga hotellide, kohvikute ja restoranide ning üldse vaba aja peale. Teistest suurema osa moodustasid ka kulutused eluasemele ning majapidamisele. 5 Kuludetsiilide keskmises osas oli protsentuaalselt vähenenud toidu, sideteenuste ja aktsiisikaupade kulutuste osakaal. Suurem osa oma sissetulekust kulus nüüd hoopiski vabale ajale ning transpordile. Viimases, X detsiilis on olukord võrreldes I detsiiliga tunduvalt muutunud

Põllumajandus → Põllumajanduse alused
188 allalaadimist
thumbnail
4
pdf

Puhastusplaan

160ml 8 liitrile peale kasutamist veele vajadusel tootejääkidest Automaatne loputada. doseerimissüsteem Plaaditud seinad 10ml 1 liitrile veele Iga nädal Köökide ja restoranide 50ml 5 liitrile veele Iga päev põrandad 80ml 8 liitrile veele Jäätmete Rasvaeemaldusvahend 10ml 1 liitrile veele Iga päev Pinnad eelnevalt kõrvaldamine, RADIKALIN 50ml 5 liitrile veele puhastada ja prügiämbrid, 80ml 8 liitrile veele desinfitseerida, 30

Muu → Puhastusõpetus
32 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Müügiprotsess ja müügitehnikad

Konsumis ,,Väikese taksi päevad". Üheks tehnikaks on veel ülesmüük, ehk ühesõnaga pakutakse klientide ostetud kaubale juurde lisasid mis on väga kallis, näiteks: saabaste ostu korral pakutakse kalleid hooldusvahendeid, auto ostmisel kalleid lisa seadmeid (telekad, bluetoothi jne). Ning kui klient ei ole veel kindel mida soovib osta/tellida siis pakutakse alati kallimat toodet. Üheks heaks nipiks on veel Sullivani noogutus. Restoranide nõustaja Jim Sullivan töötas välja müügitehnika, mis seisnes selles, kui teenindaja luges menüüd või ükskõik mida (nimekirja toodetest) ette, siis toote juures mida sooviti müüa ( samuti kallim toode) luges nime ette ja noogutas kergelt. Ning selle võte peitubki selles, et kliendile jääb mulje,et see toode on midagi väga head ja erilist. Järgimiseks müügitehnikaks võin välja tuua defitsiidi tehnika, see sõltub selles, et öeldakse, et

Psühholoogia → Suhtlemisõpetus
35 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Eesti teeninduskultuur

·· Soome ja Eesti statistikaametite ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse andmed Mikko Savikko, Peatoimetaja ja restoranispetsialist ·· Ajalehe The Baltic Guide soomekeelse osa peatoimetaja. Lehe tiraa 45 000­80 000. See on sadadele tuhandetele soomlastele esimeseks ja tähtsamaks Eestit tutvustavaks trükiseks. ·· On elanud Tallinnas 13 aastat, räägib vabalt eesti keelt. ·· Õppinud Soomes kokaks, töötanud peakokana, suure restoraniketi arendusjuhina, kellele allusid kümnete restoranide direktorid. Töötanud Viru hotellis. Allikas (väljavõte): Rein Sikk, EPL online 11.10.2007

Majandus → Klienditeenindus
38 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Müügiprotsess ja müügitehnikad

Konsumis ,,Väikese taksi päevad". Üheks tehnikaks on veel ülesmüük, ehk ühesõnaga pakutakse klientide ostetud kaubale juurde lisasid mis on väga kallis, näiteks: saabaste ostu korral pakutakse kalleid hooldusvahendeid, auto ostmisel kalleid lisa seadmeid (telekad, bluetoothi jne). Ning kui klient ei ole veel kindel mida soovib osta/tellida siis pakutakse alati kallimat toodet. Üheks heaks nipiks on veel Sullivani noogutus. Restoranide nõustaja Jim Sullivan töötas välja müügitehnika, mis seisnes selles, kui teenindaja luges menüüd või ükskõik mida (nimekirja toodetest) ette, siis toote juures mida sooviti müüa ( samuti kallim toode) luges nime ette ja noogutas kergelt. Ning selle võte peitubki selles, et kliendile jääb mulje,et see toode on midagi väga head ja erilist. Järgimiseks müügitehnikaks võin välja tuua defitsiidi tehnika, see sõltub selles, et öeldakse, et

Psühholoogia → Suhtlemisõpetus
73 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Elton John

inimestele igal aastal. Kuue Grammy, nelja Brit Awardsi, Oscari, Golden Globe-i ning loendamatute teiste auhindade kavaler sir Elton John on üks prominentsemaid Eestit väisanud muusikuid. Lauluväljakule püstitatakse Elto Johni kontserdiks nii VIP, Grand-VIP kui erinevate kategooriate istekohad. Samuti on võimalus soetada seisukohti ning soodsaid perepileteid alates 30 eurost. Kontserdipaika luuakse mitmeid erinevaid restoranide tsoone ning ajaveetmisvõimalusi. 65-aastane Elton John on 250 miljoni müüdud albumiga maailma edukamaid artiste. Ainuüksi kuulus laul «Candle In The Wind» on müünud 33 miljonit koopiat. Johnil on üle 50 Top40-ne hiti ningseitse number üks albumit USAs. Erakordse artistina on ta esinenud ka erakordsetel sündmustel, k.a Printsess Diana matustel Westminster Abbey-s, Suurbritannia kuninganna Elizabeth II Teemantjuubeli pidustustel ning legendaarsel Live Aid kontserdil 1985. aastal. 1947

Muusika → Popkultuur ja popmuusika
3 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Majanduse alused, 3 kursus, kodune töö 4

Majutustingimused ­ toa suurus, varustus toidud ja joogid. Toetavad võimalused (vastuvõturuumid, baarid, restoranid, kauplused, ujumisbasseinid, ööklubid) Immateriaalne osa: reserveerimine teenindus - tervitamine vastuvõtus, pagasi käsitlemine, liftisaatja kombekus, personali teadmiste, oskuste ja viisakuse tase informatsioon, teenuste kättesaadavus - restoranide, baaride lahtiolekuajad, menüü ja veinikaarti sisu, eriliste toitude pakkumine, Keskkond ja atmosfäär, milles külalised end hästi tunnevad värvid, valgus, helid, temperatuur personali saadavalolek ja hoiakud. Näide: Toitlustusteenuste tootmine on kompleks, millesse kuulub: teeninduskeskkond; toiduvalmistamise keskkond; klienditeenindus; personali tehnilised oskused; toidud / joogid 3. Nimeta toote / teenuse kolm tasandit

Majandus → Turundus
8 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

2. Koostage ideekaart ettevõtetest, mis pakuvad toitlustusteenuseid. 3. Rühmatöö. Loetlege ja võrrelge erinevaid rahvuslikke kiirtoite. Kasutage oma reisikogemusi, artikleid, internetiallikaid, erialaajakirju, reisikirjeldusi jne. Millistest toiduainetest need toidud on valmistatud? Miks need on populaarsed? Koostage rühma üldine nimekiri üldiselt tuntud rahvuslikest kiirtoitudest. 4. Koostage vastavalt alltoodud näitele võrdlustabel erinevate restoranide äriideedest. Äridee Kliendid Tooted Teeninduse Imago Näited /teenused korraldus Hotellirestoran hotelli kliendid Hommikusöök Buffet-lauast Hotelli konveretnsidest Lõunamenüü hommikusöök Radisson osavõtjad Ala carte Osaline SAS

Toit → Kokandus
98 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun