Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"pannil" - 208 õppematerjali

thumbnail
24
pptx

Toiduainete kuumtöötlusviisid

keedetakse aedvilja, kala jm. • Rohkes vedelikus keetmisel on vedelikku niisama palju või rohkem kui toiduainet. Nii keedetakse tangaineid, makaronitooteid, liha jne. • Omas mahlas keedetakse rohkelt vett sisaldavaid toiduaineid (värske aedvili). Keedunõu kaetakse hästi sulguva kaanega või keeratakse toiduaine fooliumisse, et küpsemisel moodustuv vedelik ei pääseks välja ja toit ei jääks keedunõu põhja kinni. PRAADIMINE • Praadimine on toiduaine kuumutamine pannil, kasutades toiduaines olevat rasva ning erinevaid vedelaid (õli) ja kõvasid (või, margariin) rasvu või nende segu. Praadimistemperatuur sõltub toorainest (nt liha vajab kõrgemat temperatuuri kui kala). • Üldiselt jääb praadimistemperatuur 150-280 °C vahele. • Praadimisel tekib pruunikas koorik PRAADIMINE • Väheses rasvas praadimine • Rohkes rasvas praadimine • Frittimine • Rasvata praadimine • Praeahjus küpsetamine • Grillimine • Röstimine • Pruunistamine

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

2. Lõhefilee puhastada luudest ja nahast ning maitsestada soola, suhkru, sidrunimahlaga ja määrida õliga ning asetada külmikusse kiletatult. 3. Tomat pesta ja puhastada ning hakkida väiksesteks 1x1 cm kuubikuteks. Kurk pesta ja puhastada ning hakkida sama suurteks kuubikuteks. Porru pesta ja puhastada ning lõigata kuubikuteks. Ruccola ja jääsalat pesta ja kuivatada ning rebida ribadeks. 3. Saiaviiludelt eemaldada koorikud ning lõigata 1x1 kuubikuteks. Oliiviõli kuumutada pannil, kuhu asetada ka saiakuubikud, pannil väheses rasvas praadida, kuni saiakuubikud muutuvad kuldseks 4. Kastme jaoks segada omavahel sool, pipar suhkur ja maitsestamata jogurt. Küüslauk puhastada ja pressida samuti kastme sisse. 5. Salat serveerida valgelt praetaldrikult taldrikult, kõige pealt asetada sellele jääsalat ja ruccola, mis piserdada sidruni mahlaga, seejärel porru, kurk, tomat. Salati kaste

Toit → Kalkulatsioon
107 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Köögiviljaroog ja hakkmassist valmistatud roog kus on kasutatud vähemalt kahte kuumtöötlusmeetodit

on kuldpruunid. Lisa hakitud metsaseeni ja ploomid ja prae veel minutike). 100 g riivitud juustu soola pipart Kartulid keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahuta ning riivi lisada munad ja jahu.Sega ühtlaseks taignaks.Tee peopesa külmaveega märjaks tõsta lusikaga kotleti suurune pätsike tainast ning vajuta laiaks ning sellele tõsta täidist teelusikaga sellele oma uus pätsike tainast.Vormi ääred ilusti kinni ning paneeri kas riivsaias või jahus ning prae kuumal pannil või siis ahjus 200 kraadi juures Serveeri kas hapukoorekastme või mõne muu külmakastmega Seenekaste Kastme valmistamiseks läheb tarvis: 400 g seeni (šampinjonid) 3 sl jahu 3 sl rasvainet, nt rapsiõli 2 sibulat 5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima pipart soola ürdisegu küüslauguga rohelist sibulat Valmistusviis Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened

Toit → Toiduvalmistamine
7 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Propenaal ehk akroleiin

Akroleiin ehk propenaal (süstemaatiline nimetus 2-propenaal) on teravalõhnaline mürgine kergestisüttiv kantserogeenne värvuseta keemiline ühend. Struktuurvalem: CH2=CHCHO Füüsikalised ja füsioloogilised omadused: Kergesti lenduv vedelik ning väga tugev lakrimaator ehk silmi ja nina ärritav aine, mis võib esile kutsuda ka pisaratevoolu. Kasutamine ja esinemine: Keemiatööstuses on ta tähtis vahesaadus, kuid kodus võib see tekkida näiteks rasva kõrbemisel pannil. Akroleiini mürgisuse tõttu tuleks hoiduda rasvade kõrvetamisest pannil ning kõrbenud rasva tarvitamisest. Looduses seda ei leidu.

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Profipannid

Milliseid panne valmistatakse? Valmistatakse palju erinevaid panne: Praepannid Bliinipannid (pannil on 4- kordne profiteflon sisekate, see sobib ka munapanniks) Flambeerimispannid Ahjupannid Wok- pannid (terasest käepidemega) Crepespann (pannkoogipann, millel on 4- kordne profiteflon sisekate) Hea ja halb töövahend Alumiiniumist teflonpann on küll hea töövahend, kuna sellega valmistatud toit on tervislik, kuid see pole sageli nii maitsev, kui tavalisel pannil tehtu. Profi teflonpannid on väga head töövahendid, kuna pannil on 4- kordne profiteflon sisekate, millega saab vältida põhjakõrbemist ja toit on maitsvam, käepide on kattega valurauast, mis takistab roostetamist ning tugevtatud põhi. Hea ja halb töövahend Vaskpann (nõu) on halvem töövahend, kuna seismisel tekib pannile mürgine kiht ja enne tarvitamist tuleks seda puhastada, kuid see tegevus võib kergelt ununeda ning mürgised bakterid

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Liharoad

Jahtudes võib hoida vajutise all. Pikitud liha:  Valmista õlist ja maitseainetest maitsestussegu, kui küpsetad või tunni pärast lisada ka soola.  Lõika pikkimiseks vajalik tooraine ribadeks (ploomid ja aprikoosid pooleks, köögivili ribadeks)  Tee lihasse lõhed pikiti kiudu ja suru ribad sisse.  Määri liha igast küljest kokku maitseseguga.  Pruunista liha igast küljest kas pannil või ettesoojendatud ahjus to 220-230 umbes 10 min.  Langeta to 140-ni ja küpseta kombi režiimili aegajalt külge keerates või kaste vedelikuga valmis. Kraadi liha termomeetriga. Peab olema 82 Co 2 Toiduvalmistamine suurköögis  Lase kaetult natuke aega jahtuda, et mahlad imenduks ja viiluta.  Lihaga koos võib hautada – õunu, ploome, tomateid, paprikat, seeni,

Toit → Kokk
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Rooma kana

400 g Purustatud tomatid 1 dl Valge vein (kuiv) 1 tl Tüümian (kuivatatud) 1 tl Harilik pune (kuivatatud) 1 dl Kanapuljong 2 spl Kappar 1 dl Petersellilehed (hakitud) Sool ja must pipar Valmistusaeg: Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Prae pannil õlis mõlemalt poolt 3 minutit ja tõsta kõrvale. Prae pannil ribadeks lõigatud paprikaid ja prosciutto-sinki 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel minutike. Nüüd lisa tomatid, vein, ürdid, puljong ja kana. Sega kõik läbi ja hauta kaane all pool tundi või kuni kana on pehme ja küps. Lisa kapparid, veidi hakitud peterselli ja serveeri meelepärase pasta või Itaalia leivaga.

Toit → Retseptid
12 allalaadimist
thumbnail
3
pptx

Eesti rahvusköök „Saaremaa“

Eesti rahvusköök ,,Saaremaa" Eneli Vanin Saaremaa pannileib Koostis: 500 g kartulit 100 kuni 150 g suitsupekki 1 sibulat 2 sl odrajahu 1 suur muna 1 tl soola Valmistamine: Haki sibul ja peekon kuubikuteks. Prae pannil läbi. Riivi kartulid peene riiviga, aseta puhtale köögirätikule ja pigista kuivemaks (või pigista lihtsalt käte vahel kuivemaks). Sega riivitud kartulid, praetud suitsupeekon ja sibul, muna ja odrajahu. Suru küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. SÜLT Valmistusviis 1. Pese liha ja pane külma veega keema. Kui vedelik on keema tõusnud, eemalda vaht 2. Keeda tasasel tulel vaevu keevana. 3

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Hapukapsa boršisupp

1 kg veisekonte lihaga (supikogu, raguu) 2,5 l vett 2 suuremat peeti (u. 500 g) 1 suurem porgand 1 suurem mugulsibul 500 g hapukapsast (võib asendada ka värskega) 5-6 kartulit 70 g tomatipüreed 2 tl äädikat 2 loorberilehte 3-4 tera pipart Kondid panne külma veega keema, neile lisada loorberilehed, pipraterad ja veidi soola. Keeta madalal kuumusel, kuni liha tuleb kondi küljest lahti (u. 2-3 tundi). Koori ja riivi peedid. Prae peeti tomatipüreega pannil vähese õliga, kuni peet on pehme. Lisa paar lusikat äädikat, et peet ei kaotaks oma värvust. Tõsta kõrvale. Riivi porgand ja haki sibul. Prae porgand ja sibul vähese õliga pannil kuldseks. Kui puljong on valmis, tõsta sealt kondid välja ja kurna puljong. Nii väldid pipraterade ja loorberi sattumist valmis supi sisse. Koori ja haki kartulid kuubikuks. Lisa puljongisse. Lisa puljongile ka praetud sibula-porgandi segu ning hapukapsas. Puhasta kondid lihast ja lisa supile ka liha

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Köögis kasutatavad praadimisvahendid(pannid)

· Wok- pannid (terasest käepidemega) · Crepespann (pannkoogipann, millel on 4- kordne profiteflon sisekate) 5 Helen Kant Köögis kasutatavad praadimisvahendid Materjalid Alumiiniumpann Alumiiniumist teflonpann on küll hea töövahend, kuna sellega valmistatud toit on tervislik, kuid see pole sageli nii maitsev, kui tavalisel pannil tehtu. Tavaliselt on kõigil neil pannidel tugev nakkumatu kate, mis võimaldab praadida ilma rasvaineta. Sisekattega alumiiniumpanni suurim "surm" on liigne pesuvahenditega pesemine (eriti nõudepesumasinas). Kasutus ja hooldus Panne ei tohiks liiga kiiresti jahutada, sest see võib muuta pannipõhja ebatasaseks. Kasutama peaks ainult puidust või plastist valmistatud köögiriistu, mis ei kriimusta ega kahjusta muul viisil pinnakatet

Masinaehitus → Seadmete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Eesti rahvustoidud

Küpsetatud ahjuõunad on magusad õunad mis sobivad hästi serveerimiseks koos vaniljejäätise või ­kastmega. Supidest on rahvuslikud : hapukapsasupp ubadega ,kört ,oasupp ,piimasupp kruupidega ,pulmasupp ehk siis pulmarokk ja samuti ka räimesupp. Kört on keevasse piima segatud odrajahu. Verest rahvustoidud on:verikäkid,verileivad,veripannkoogid ja kindlasti verivorst. Verikäkid on sealihast kas siis kuubikud või ringikujulised,mida tehakse ahjus või pannil. Eelpool nimetamata jäänud rahvustoit on kindlasti mulgipuder. Mulgipuder on Lõuna-Eestist pärit eesti rahvustoit, mis on oma nime saanud mulkide järgi. Samuti on rahvustoiduks ka kama. Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu, mida tavaliselt süüakse (juuakse) hapupiima, keefiri või jogurtiga. Nimetamata ei jää ka ahjukartulid. Sealihaga ahjukartulid on eesti üks rahvustoitudest. Ahjukartulid ise on praeahjus või ahjus rasva või toiduõliga

Toit → Kokandus
28 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

Liharoad restoraniköögis Iseseisev töö 031K Kristel ja Geidy VEISEROAD Rostbiif Kondita veiseliha, sinep, must pipar, sool Valmistamine: 1. Hõõruda liha sinepi ja pipraga sisse, pruunistada pannil kõrgel kuumusel. 2. Tõsta ahjuplaadile ning raputada üle soolaga. Küpsetada 180°C juures 30 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60°C. Serveeri sinepikastmega. Rulaad Veise sisefilee, petersell, mündilehed, salvei, sool, pipart, küüslauguküünt, rasvaine, lihapuljongit. Valmistamine: 1. Lõigata filee ühest küljest lahti, nii et see avaneb üheks suureks "leheks". Maitsestada, keerata pikuti rulliks, siduda niidiga kinni. 2

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Toitumisviisid

Toitumisviisid Talvel toimus see rehetoa ahju kolde/lee kohal rippuvas pajas, suvel aga õueköögis või kojas. Praadimine tekkis seose pliitide ehitamisega 1890ndatest aastatest. Ahjus ja kerisel küpsetatud liha asemel hakati liha ahjus pannil küpsetama ja pliidil pannil praadima. Toiduvalmistamisel olid abiks kolmjalad, millele asetati pajad ja pannid. Päevane toidu hulk ning selle jaotus söögikordadeks olenes mitmest asjaolust: toiduainete varudest ning aastaajast. Sõltuvalt päeva ning sellega seoses ka tööpäeva pikkusest. Nii argi- kui pühapäeval söödi söögikorras alati üks toit. Varahommikul enne põllutöödele minekut võeti linnupetet ehk suutäis leiba. Lõunaks süüakse eelmise päeva ülessoojendatud toit.

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Rootsilaua menüü

 1 supilusikatäis paprikapulbrit  1 teelusikatäis soola  Pool teelusikatäit värskelt jahvatatud pipart  1,5 supilusikatäit oliiviõli  0,5 kg tooreid krevette (sabadega või ilma)  4 küüslauguküünt (tükeldatud)  Värskelt tükeldatud koriander Juhised: 1) Sega väikeses kausis puljong, laimimahl, köömned, paprika, sool ja pipar. Pane mõneks ajaks kõrvale. 2) Suurel pannil kuumuta oliiviõli keskmiselt-kõrgel kuumusel. Lisa krevetid ja küüslauk, küpseta umbes 4-5 minutit, pidevalt segades, kuni krevetid on läbi küpsenud. Pane krevetid ja küüslauk eraldi taldrikule ning aseta kõrvale. 3) Võta kaste ja soojenda pannil keskmiselt-kõrgel kuumusel, pidevalt segades, umbes 1 minut (Kui tahad paksemat kastet, siis sega 2-3 minutit kauem). Lisa ettevaatlikult krevetid ja sega kuni nad on kastmega ühtlaselt kaetud.

Toit → Kodundus
4 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

2.Pese kurk ja lõika kuubikuteks. 3.Sega omavahel kokku tomat,kurk,hapukoor,pipar ja sool. Värske kapsa supp 1.Pese sealiha külma veega läbi. 2.Pane sealiha külma veega keema. 3.Tükelda kapsa ruuduteks. 4.Pese ja koori kartul, tükelda kuubikuteks. 5.Korja puljongilt vahtu. 6.Koori ja pese porgand, tükelda kuubikutseks. 7.Koori sibul tükelda kuubikuteks. 8.Pese ja koori porgand ning tee neljaks ,sibul koori ja tükelda ning rösti pannil. 9.Kui vahtu ei tule enam lisa röstitud sibul,porgand,terapipar,sool ja loorberi leht. 10.Passerin porgandi ja sibula, kuumal pannil. 11.Kui sealiha pehme kurnan puljongi ja lisan kapsa. 12.Kui sealiha jahtunud tükeldan kuubikuteks. 13.Lisan kartuli. 14.Lisan passeringu ja sealiha. 15.Maitsesta suppi vajadusel. 16.Serveerin hapukore ja maitserohelisega. Lasgne 1.Koori sibul ja hakki ribateks. 2.Kooritud tomatid tükelda kuubikuteks. 3

Toit → Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Mehhiko köögist - powerpoint

pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. Tortilja leiab laialdast kasutamist hautiste ja segude pakkimiseks, suupisteks, ribadeks lõigatuna suppide sees ning muidugi ka lihtsalt leivana. Toitude eripära Argipäevane põhisöömaaeg leiab aset hilisõhtul ning algab tavaliselt supiga, mis sisaldab tomatit ja spagette ning tortiljaribasid. Supile järgneb põhiroog, mille üks osa on traditsiooniline oahautis või pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad. Väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Toitude eripära Tähtis komponent on tortiljad, maisi või nisujahust õhukesed leivakesed, mis täidetakse erinevate täidistega

Geograafia → Geograafia
25 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Flambeerimine

näitavad kelneri professionaalsust · Pann kuumutada, lisada või ning suhkur- segada · Asetada sinna peale banaanitükid ning küpsetada lühiajaliselt · Valada mõõtanumasse või pitsi (kui ei ole pudelil dosaatorit) 2 cl alkoholi · Tõsta pann korraks tulelt (et vältida ise süttimist), valada alkohol pannile, liigutada ning kallutada veidi pann äär põleti kohale. Alkoholi auru mõjul süttib alkohol pannil. See on üsna professionaalne võte. Kui ei julge nii käituda, võib süütada toidu ka tavalise tikuga. · Tee seda kõike väljasirutatud käega, ning hoia oma pea leegist eemale. · Suhkru asemel võib kasutada ka erinevaid keediseid, mis pannil mõnusa kastme moodustab

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Õuna, apelsini ja ananassi ettevalmistamine teenindamiseks, banaani flambeerimine

Segada rasvainet. 6) Seejärel tuleb lisada tooraine seda kuumutada ja segada. 7) Vajadusel lisada maitsaineid. 8) Valada mõõteanumasse või pitsi valmis alkohol, umber 2cl 9) Kui tooraine on saavutanud sobiva küpsuse siis tuleb keerata leek suuremaks ja kuumutada panni ühte serva. 10) Peale kuumutamist tõsta panni korraks tulelt ning kuumutatud servast alustada alkoholi valamist ühtlaselt pannile. 11) Kui alkohol on pannil tuleb see asetada leegile lähemale et alkohol saak süttida 12) Peale seda võib panna panni tagasi tulele ja liigutada panni et pannil tekiks ühtlane leek.

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
3 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Tefal pannid

Tefal pannid Tefal pannkoogipann Ø 25 cm • Tefali Pleasure sarjal on Thermo-Spot indikaator, mis näitab kui pann on saavutanud toidu valmistamiseks vajaliku temperatuuri. • Pannil on vastupidav ja mittenakkuv Titanium Force pind. • Pann sobib kõigile pliiditüüpidele sh induktsioonpliidile. Tefal Sensation wok-pann 28 cm • suurepärase vastupidavusega mittenakkuv Resistium kate, • Pannid on sobilikud mida on väga kerge gaasi- ja elektripliidil puhastada. kasutamiseks, ei ole • Patenteeritud Thermo-Spot mõeldud kasutamiseks funktisoon, annab märku millal

Toit → Kodumajandus
4 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Kuiv valge vein tk 0,75 0,75 1,5dl 1,5dl 2.55 0,03 Toorjuust kg 0,05 0,05 0,100 0,100 4.20 0,06 % Sool, Pipar Kokku: Hind km-ga: 20,87 0,28 Valmistusaeg: 30 minutit Sulata või pannil. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista võiga. Alanda siis kuumust ja prae 6-7 minutit. Tõsta pannilt ja hoia soojas. Haki sibul ja pruunista samal pannil. Lisa viilutatud seened, pune ja vein ning kuumuta keemiseni. Keeda, kuni vedelik on vähenenud poole koguse võrra. Hõõru toorjuust kausis pehmeks, lisa pisut leent ja sega kreemjaks kastmeks. Vala saadud kaste pannile, lisa sealiha ja hauta madalal kuumusel 10 minutit. Serveeri rohelise salati ja kartulitega. 3

Toit → Kokandus
81 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Chapati ehk India leib

Chapati ehk India leib Allikas: Parimad kodused toidud Lihtsad rasvata küpsetatud valged leivad. Sega kausis jahu ja sool. Lisa niipalju külma vett, et saad paksu ja pehme taina. Jäta tainas 1/22 tunniks käterätikuga kaetult seisma. Jaga tainas nelja ossa. Veereta neist pallid ja rulli need õhukesteks piklikeks leibadeks. Prae leivad mõlemalt poolt kuumal pannil ükshaaval ilma rasvata. Leivad on valmis, kui nad on pisut kerkinud ja peal on väikesed tumedad laigud. Chapati-leivad on india köögi juurde kuuluvad küpsetised, mida serveeritakse soojalt erinevate roogade kõrvale. Mina aga, kui aus olla, olen lasknud neil leibadel tavaliselt ära jahtuda ja siis kasutanud nagu nisujahutortiljasid, erinevate täidistega rullide keeramiseks. Antud kogusest saab kaksteist 20cm-läbimõõduga

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Linnuliha

• Eestis kõige söödavam linnuliha. • Broileri tükilihadest on kauplustes alati saadaval grillitud broiler, grillitud broilerikoivad, -tiivad ja -kintsud. • Palju tarbitakse rinnafileed, mis on sobiv valik kaalujälgijatele. • Meekastmega broilerikintsuliha • 600 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha sool • Meekaste: 1 sl vedelat mett 1 sl mahedat sinepit 1 sl sojakastet 1 tl jahvatatud koriandrit 3 sl apelsinist pressitud mahla • Küpseta grillil või pannil liha mõlemalt poolt küpseks. Sega omavahel kastme ained ning kuumuta kaste pisut soojemaks. Seejärel sega kaste lihadega kokku, raputa peale maitseks pisut soola ning serveeri. Kalkuniliha • Kalkunilihast tooted on tervislikud madala rasva- ja kõrge valgusisalduse tõttu. • Kalkuniliha sisaldab vähe rasva, on kergesti seeditav ning rikas B-rühma vitamiinidest ja mikroelementidest. • Kalkunilihast armastatakse enim kintsuliha,

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Hiina rahvusköögi esitlus

1küüs Purustatud küüslauk omleti alla voolata. 1 tk roheline paprika (hakitud, seemneteta) Prae, kuni muna on hüübinud. Lõika omlett õhukesteks ribadeks 120 g Oaidud ja tõsta kõrvale. 2.5 dl keedetud valge riis Kuumuta ülejäänud õli pannil, voki sibulapealseid, küüslauku, 3 sl hele sojakaste paprikat ja oaidusid pidevalt segade ca 2 minutit. 1 sl Seesamiõli Lisa keedetud riis, sega ja kuumuta läbi. Lisa sojakaste ja sool, värskelt jahvatatud pipar seesamiõli, lisa munaribad uuesti pannile ja sega. Serveeri kohe kuumalt. Atäh vaatamast!

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

pipraga. Serveeri murulaugu ja tilgakese oliiviõliga. Prae väikesteks kuubikuteks või ribadeks Vajadusel lisa 1 sl vett, nii saab kaste vedelam. Juurde anna krõbedat saia. Viiluta sibul ja kurk, poolita või lõika sektoriteks lõigatud liha pannil kuumas õlis kenasti pruuniks. Tee seda kiiresti, sest rinnafilee tomat, nõruta mais ning koori avokaado ja lõika pearoog muutub liiga pikal kuumutamisel sitkeks. Aja viljaliha kuubikuteks. Tee sama ka mangoga ja Pardikoivad õlle, pearoog

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Ettevõttepraktika aruanne - Turkebab

Turkebab asub Tallinnas kaubamaja 6. Seal töötab kaks töötajat: Triinu kokk-teenindaja ja juhendaja Amita Kulina. Turkebabis valmistati toitu kohapeale. Turkebabisse mahub 20 inimest. 3. Praktika sisu ja töö osa 5.08 oli praktika koha tutvumine ja kokka abistamine. 6.08 ma tükeldasin juurvilju roogade jaoks. 7.08 valmistasin Türgi suppi. See oli minu jaoks uus. Hakkisin sibul peeneks. Purustasin küüslauku ja riivisin porgandi jämeda riiviga. Kuumutasin pannil või ja praadisin selles paar minutit sibulat, küüslauku ning porgandit. Lisasin pannile tomatipasta, segasin läbi ja praadisin veel umbes minut. Kala peale puljong, lisasin loputatud läätsed ja tükeldatud kartuli. Lisasin ka loorberilehte ja sidrunimahla. Keetsin, kuni läätsed on pehmed ­ selleks vaatasin nende keemisaega pakendi pealt. Maitsestasin soola ja pipraga Raputasin peale maitserohelist ja serveerisin pigista sisse värsket sidrunimahla. 8.08 valmistasin erinevaid salateid

Muu → Praktika aruanne
31 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

3 sellerivart 250 g viilutatud kartuleid 2 viilutatud zuccinit 90 g puhastatud rohelisi ube 250 g hakitud kapsast ½ kl õli 45 g võid ¼ l vett 3 loomaliha puljongikuubikut 2x400g prk koorituid terveid tomateid 310 g cannellini ube soola, pipart Retsept Kuumuta õli ja või pannil, lisa sibulad ning prae keskmisel kuumusel kuldpruuniks. Lisa porgandid ja prae 2-3 minutit aegajalt segades. Lisa järjest ülejäänud köögiviljad. Seejärel lisa segule purustatud tomatid koos nende oma mahlaga. Lase segu keema, vähenda kuumust, pane kaas peale ning lase nõrgal tulel haududa, kuni supp on paks. 15 minutit enne supi valmimist, sega nõrutatud ja loputatud oad, maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võib suppi serveerida riivitud parmesani juustuga. 2.3

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

Eesti rahvustoidud

Kui Click to edit Master text styles vedelik on keema tõusnud, eemalda vaht 2. Keeda tasasel tulel vaevu keevana. Second level 3. Umbes tund peale keema hakkamist lisa Third level sibul, küüslaugu küüs ja porgand. Fourth level Porgandirattad võid eelnevalt kuival pannil Fifth level kergelt pruunistada. Sibulal lõika ära tipp ja kand. 4. Keeda tasasel tulel, kuni liha kontide küljest lahti lööb. 5. Sool ja vürtsid lisa 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist. 6. Liha lõika terava noaga sobivateks tükkideks, sega kurnatud leemega ja kuumuta veel kord hetkeks keema. Maitsesta lõplikult. 7. Tõsta kaussidesse või vormidesse ja pane jahedasse hanguma

Toit → Kokandus
87 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Karbonüülühendid

.. Akroleiin ehk propenaal (süstemaatiline nimetus 2-propenaal) on teravalõhnaline mürgine kergestisüttiv kantserogeenne värvuseta keemiline ühend. Kergesti lenduv vedelik ning väga tugev lakrimaator ehk silmi ja nina ärritav aine, mis võib esile kutsuda ka pisaratevoolu. Keemiatööstuses on ta tähtis vahesaadus, kuid kodus võib see tekkida näiteks rasva kõrbemisel pannil. Akroleiini mürgisuse tõttu tuleks hoiduda rasvade kõrvetamisest pannil ning kõrbenud rasva tarvitamisest. Looduses seda ei leidu. Propanoon Rahvapärane nimetus: atsetoon, meeldiva lõhnaga kergesti süttiv vedelik, keemistemperatuur on 56oC , lahustub hästi vees ja on ise heaks lahustiks paljude orgaanilistele ainetele, kasutatakse värvide lahustamisel ja küünelaki eemaldusvahendi valmistamisel. Atsetoon ehk 2-propanoon ehk dimetüülketoon on tuleohtlik madala keemistemperatuuriga läbipaistev vedelik, mis kuulub ketoonide aineklassi

Keemia → Keemia
25 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Hakkliha

saiapuru, pipar ja sool. Kõik komponendid tuleb kokku segada ning seejärel kas paneerida jahus või riivsaias. Pannil praadides saabki mõnusad kodused ja lihtsad hakkkotletid. Serveerida võiks neid näiteks praetud sibulaga, marineeritud või hapukurgiga ja praetud munaga. Hakklihast (eriti lamba hakklihast, kuid ka veise hakklihast) võib valmistada suurepärase kebabi. Klassikaline hakklihast kebab vormitakse ümber varda, pruunistatakse pannil ja järelküpsetatakse ahjus. Võib grillida ka grillil. Kebabi saab valmistada ka hakkkotletina praadimiseks või grillimiseks. Hakklihast kebabi koostisesse kuulub tavaliselt umbes 85% hakkliha (parim oleks lamba hakkliha), 10% vett, 5% maitseaineid ja muid lisaaineid (sibul, muna, petersell, küüslauk , sool, must pipar jne). Võib lisada veel sidrunit, punase veini äädikat, toiduõli, rosmariini, münti, koriandrit ning soovi korral mahlakuse andmiseks ka sea pekki

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

koka jaoks restorani tööle võtmisel esimene katse, millega tema oskused proovile pannakse. â Kana-krevetisupp kookospiimaga (4­6 sööjale) 2 kana rinnafileed (nahata), 4 spl rohelist karripastat, 1 punane tsillipipar, 2 purki kookospiima, 2 dl kanapuljongit, 100 g värskeid kooritud krevette, 200 g (klaas)nuudleid, väike kimp värsket münti ja basiilikut, 1 laimi mahl, serveerimiseks seesamiõli. Kuumutage pannil pisut õli ning praadige kanafilee ribad koos karripasta ning hakitud tsilliga. Lisage kookospiim, puljong, krevetid ja nuudlid ning keetke vaikselt 2­3 minutit, kuni kana on pehme ja nuudlid paisunud. Seejärel lisage hakitud mündi- ja basiilikulehed ning laimimahl. Serveerides piserdage seesamiõliga. Supile võib puistata ka röstitud maapähkleid. Tom yam laimi ja valge kalaga (6 sööjale) 1 l vett või lahjat kanapuljongit, 6 väikest sidrunheina viilu (müüakse ka

Meditsiin → Terviseõpetus
47 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Munatoidud

maitsestatakse soola, valge pipraga.1 muna kohta 1dl piima, soola 1l munasegu kohta 10g. Munasegu vala takse võitatud vormi, keedetakse vesivannil hüübimiseni või küpsetatakse praeahjus 150175C. Võib lisada köögivilju,seeni,liha,sinki, kala jms. Serv suupistena koos valgete kastemetega. Munapuder Valmistamiseks võetakse 3osa muna ja 1 osa piima/koort. Maitsestatakse soola, pipraga, võib lisada ürte, seeni, köögivilju. Võib valmistada vesivannil, pannil, aurukapis. Alguses lükatakse munamass paanil äärtelt keskele, et küpsetamata mass pääseks nõu äärtele. Tähtis on, et munamassi temperatuur ei tõuseks liiga kõrgeks ja et see ei pruunistuks. Serv suitsutatud või soolatud kala lisandina, hommikusöögilauale jne. Praetud munatoidud Härjasilm Tervelt, ühelt poolt, väheses rasvas praetud muna, kus muna lüüakse lahti otse kuuma rasva sisse, et rebu jääks terveks

Toit → Toiduvalmistamine
15 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

ühtlaseks ja maitsesta soola ja pipraga. 6. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. 7. Pritsi kartulisegu läbi pritskoti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile rosetiks ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. 8. Köögiviljalisandi jaoks koori sibul ja puhasta tsilli. 9. Lõika sibul ribadeks ja tsilli kuubikuteks. 10. Blanseeri tomateid keevas vees, kuni naha lööb lahti, seejärel kurna ja koori nahk. 11. Tükelda tomatid kuubikuteks. 12. Kuumuta pannil õli ja prae ubasid 5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. 13. Tomatikastme jaoks soojenda kastrulis õli, passeri sibul ja tsilli, lisa juurde tomatipasta ja tükeldatud tomatid, kuumuta mõned minutid. 14. Lisa juurde vesi, puljongipulber, keeda vaiksel tulel 5-10 minutit. 15. Haki tüümian. 16. Maitsesta tomatikastet soola, pipra, suhkru ning hakitud tüümianiga. 17. Sega 2/3 kastet ubadega, 1/3 jäta kaunistuseks. 18

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

Mehhiko rahvusköök

Tihti lisatakse toitudele pruuni, rafineerimata suhkrut. Selle maitse erineb valgest suhkrust. Tarvitatakse ka melassi. Tortiljad Mehhiko ja Tex-Mex köögis · Tex-Mexi enchilada (entshilada) on üleni täidisega kaetud, seejärel rulli keeratud ja lõpuks kastmega kaetult üle küpsetatud pehme tortilja. Mehhikos pannakse enchilada-täidis lihtsalt kahe tortilja vahele. · Flauta (flau'ta) ehk flööt on ümber vähese lihatäidise toruks keeratud ja pannil pruunistatud tortilja. · Fajita (fahhita) puhul on tortilja kolm külge volditud taskuna ümber liha-salsatäidise, neljas külg on lahtine; meil nimetatakse seda pakkimisviisi räpiks. · Kui täidis on tortiljaga ümbritsetud nagu suletud kirjaümbrik, on see burrito (burito). Õlis keedetud burrito saab nimeks chimichango (tshimitshango). · Taco (tako) on sõrmesuupiste, mis koosneb tortiljast ja kastmega segatud lihast.

Toit → Kokandus
42 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Aldehüüdid ja omadused

Metanaal, etanaal ja propanaal lahustuvad vees väga hästi kuid süsinikahela pikenedes lahustuvus väheneb. Aldehüüdid ja ketoonid on narkootilise toimega ja kahjustavad kesknärvisüsteemi. Mõjuvad ärritavalt limaskestale ja tekitavad põletikke. Aldehüüdid on mürgisemad kui ketoonid Aldehüüdide esindajad: Propenaal e akroleiin CH2=CHCHO Kergesti lenduv mürgine vedelik, lakrimaator (silmi ja nina ärritav, pisaraid tekitav) Tekib rasva kõrvetamisel pannil Bensaldehüüd C6H5-CHO Meeldiva lõhnaga vedelik Maitse- ja lõhnaaine (vanilliini saamine)

Keemia → Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Karask, rukkijahuvaht, sõir, mulgipuder

peale ilmub rohekas-kollakas leem ehk vadak. Seejärel võtta pott tulelt ning kohupiim korralikult kuivaks kurnata. Kurnatud kohupiim panna uuesti potti, väikesele tulele, lisada munad, sool ja soovi korral ka köömneid. Segades kuumutada sõira tasasel tulel, kuni tekib ühtlane mass. Kuum sõir kummutada kaussidesse, määrida pealt munaga ja panna jahedasse kohta tahenema. Karask Karaskid kuuluvad eesti rahvustoidu hulka. Karaskitainad on pehmed, neid saab plaadil või pannil lusikaga laiali ajada. Enamasti valmistatakse karaskid Odrajahust ja kergitatakse kas Söögisooda või pärmiga. Kuna odrajahu sisaldab vähe liimvaiku, on soovitatav sellele lisada nisupüüli. Karaskeid süüakse värskelt, eriti maitsvad on nad soojalt meega, võiga või pohlakeedisega. Vaja läheb: 500 g hapukoort, 1/2 l keefiri või naturaalset jogurtit, 420 g odrajahu, 3 muna, 3 sl suhkrut, 1 tl soola, 1 sl küpsetuspulbrit, 1 sl köömneid, 100 g sulavõid

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
11 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

3. Lisa juurde vesi, puljongipulber ja lase keema. 4. Lisa juurde vahukoor ja keeda pool kogusest kokku, maitsesta soola ja pipraga. 5. Koori küüslauk ning haki peeneks. 6. Pese salat ja kuivata paberätikuga. 7. Pane kannmiksrisse küüslauk, salat, 50 g õli ning püreesta korralikult. 8. Valada segu potist kannmiksrisse ja püreestada veel mõni minut. 9. Saiast lõika 1x1 cm suurused kuubikud. 10. Peekonilt eemaldada kamar ning lõika kuubikuteks. 11. Kuumuta pannil 10 g õli ja prae peekonikuubikud ja sai krõbetaks. 12. Serveeri supp peekonist ja saiast valmistatud krutoonidega. 6 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega portsjoni kaal 300 g valmistatavaid portsjoneid kokku 2

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tehnoloogiakaart

7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. Tooraine kaal: 250 g 250 g Roa väljatulek: LISANDID: 1. Kaunistamiseks 2. Kaerahelbed 250 g 250 g 3. Suhkur 4. Pealepuistamiseks tuhksuhkur Valmistamine: 1. Hõõru kausis hapukoor, kohupiim, mesi, liköör ja kamajahu ühtlaseks mass. 2. Lisa ettevaatlikult segades sõstrad ja pane kamamass umbes tunniks ajaks sügavkülma tahenema. 3. Rösti kaerahelbed kuival pannil suhkruga kuldseks ja lase jahtuda. 4. Veereta kamamassist pallikesed ning veereta neid röstitud kaerahelvestes. 5. Kaunista tuhksuhkruga.

Toit → Kokandus
86 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Aldehüüdid ja ketoonid

CH​3​COCH​2​CH​3​- butaan-2-oon Omadused: ● Ketoonid on polaarsed ühendid. ● Lahustuvad vees. ● Ketoonid on vesiniksidemete vastuvõtjad, kuid mitte tekitajad. Seega ei saa ketoonidel tekkida vesinikside ketoonidega. Elukeskkonnas, tarbimises, tööstuses: ● Etanaal tekib organismis etanooli oksüdeerumisel olles peamiseks alkoholimürgituse põhjustajaks. ● Väga mürgine akroleiin tekib rasva pannil kõrvetamisel. ● Aldehüüde leidub eeterlikes õlides. ● Enamik suhkruid on aldehüüdide derivaadid. ● Atsetoon- väga hea orgaaniline lahusti- küünelakieemaldaja

Keemia → Keemia
2 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Puljongid

keetmise lõpetamist. Puljongid kurnatakse ja keedetakse seejärel kokku. Kokkukeetmisel keedetakse puljongit kaaneta nõus, puljongi maht väheneb oluliselt, maitse tugevneb. Kokkukeedetud puljong jahutatakse kiiresti jahutuskapis, pinnale kerkinud rasv eraldatakse. Puljongeid säilitatakse jahutatult või külmutatult. Pruunide kontsentreeritud puljongite valmistamiseks pruunistatakse liha ja konte enne keetmist ahjus pannil +225 0 C juures 40 minutit. Seejärel röstitakse samas maitseköögiviljad ja lisatakse veidi tomatipastat, kuumutatakse läbi. Nii saadakse puljongile tugevam maitse ja pruunikas värvus. Kontsentreeritud pruune puljongeid keedetakse 8-10 tundi, seejärel kurnatakse ja keedetakse kokku. Jahutatakse kiiresti jahutuskapis, pinnale kerkinud rasv eraldatakse. Säilitatakse jahutatult või külmutatult. Aspikk (pr. aspic) ­ kange, selge, hästi tarretuv puljong, kasutatakse tarrendis roogade

Toit → Köögi õpetus
26 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toiduainete kuumtöötlemise võtted

Rasva võetakse · Pannkook rasvane. 5-10% praetava toiduaine · Köögiviljad kogusest. Toiduainet keeratakse pannil ainult · Kotlett üks kord. Kui toiduaine pruunistudes veel ei pehmene, asetatakse see kaanega kaetult

Toit → Toit ja toitumine
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Karbonüülühendid ja karboksüülhapped

plastmasside ja mitmete orgaaniliste ainete nagu naiteks atsetooni valmistamiseks. Tuntumate esinedajad (akroleiin, piimhape, sidrunhape,viinhape, bensoehape) leidumine, teke, omadused, kasutusalad, millised on ohud (kui on)? 1) Akroleiin - Kergesti lenduv vedelik ning vaga tugev silmi ja nina arritav vedelik, mis voib esile kutsuda ka pisaratevoolu. Keemiatoostuses on ta tahtis vahesaadus, kuid kodus voib see tekkida naiteks rasva korbemisel pannil. Kuna akroleiin on murgine aine,mistottu tuleks valtida rasvade korbemist pannil ning korbenud rasvade kasutamist. 2) Piimhape - varvuseta kristalne aine, hugroskoopne aine, mis lahustub hasti nii vees kui ka etanoolis. Tekib: piima, juur- ja puuviljade nagu naiteks kurkide, kapsaste hapendamisel ja piimasuhkru kaarmisel. Veel tekib piimhapet lihastes suure koormusega tootamisel ilma hapniku juurdepaasuta. Lihaste

Keemia → Orgaaniline keemia
10 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Wockpannid

Wok-pannid KEN HOM on kuulus Hiina kokk, kes soovitab kiiret, kerget ja tervislikku toiduvalmistamist. Hiina kööki peetakse üheks tervislikumaks köögiks terves maailmas. Traditsioonilisi hiina sööke valmistatakse spetsiaalsel pannil ­ wokil. Wok-panni eriline kuju ja tükeldatud toiduainete praadimine vähese õliga kõrgel temperatuuril aitab säilitada vajalikud toitained, mineraalid ning vitamiinid. KenHom kaubamärgiga wok pannid jagunevad: - standard seeria (lihtsamad pannid) - TAO seeria (kvaliteetsemad tooted) Standard seeria wokid jagunevad süsinikterasest ja tefloniga kaetud pannideks. TAO toodete seerias on esindatud nii roostevabast terasest kui süsinikterasest wok pannid.

Toit → Kokandus
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Karbonüülühendid

· ETANAAL o Atseetaldehüüd CH3CHO o Toatemp. Keev vedelik, vajalik keemiatööstustes, mürgine, peamine alkoholimürgituse ja joobele järgnevate abameeldivate aistingute pühjustaja · BENSALDEHÜÜD o C6H5CHO o Mandlilõhnaga vedelik, kasutatakse maitse- ja lõhnaainena, vanillii, · PROPENAAL o Ehk akroleiin CH2=CHCHO o Kergesti lenduv vedelik, tugev lakrimaator, tähis vahesaadus(keemiatööstuses), tekib rasva kürvetamisel pannil, mürgine, · PROPANOON o Atsetoon CH3COCH3 o Hea lahusti, mürgine · DIHÜDROKSÜATSETOON o DHA HOCH2COCH2OH o Annab kunstliku päevituse(kreemid, geelid), reageerib valguga, · SAAMINE o Alkoholide oksüdeerimisel CH3CH2OH +[O]= CH3COH +H2O o Primaarsete alkoholide oksüdeerimisel (1 OH) o Ketoone saadakse alkoholide oksüdeerimisel, milles OH rühm on kekskel CH3-CHOH-CH3+[O]=CH3-CO-CH3+H2O

Keemia → Keemia
50 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga Põhi : 6 viilu musta leiba 1dl suhkrut 50 g Valio võid Täidis: 1 tops (380 g) Alma vanilli-kohupiimakreemi 1 tops (380 g) Alma kodujuustu 200 ml Alma vahukoort 6 sl suhkrut 15 g zelatiini 100 g mustikaid (võib kasutada külmutatud mustikaid) Valmistamine: Põhja jaoks purusta leib kõõgikombainis. Seejärel sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel vala leivapuru ühtlase kihina mingile suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma. Täidise jaoks purusta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta zelatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumavee vannil. Viimaks nirista sulanud zelatiin kohupiima massi hulka, ise pidevalt segades.

Toit → Toiduvalmistamine
8 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Sõir

kodutehtud kohupiimajuust. Tegu on ühe ülimaitsva suupistega, mida on ääretult lihtne valmistada. Maitsestamiseks on palju, et mitte öelda lõputult võimalusi, tuleb ainult fantaasia tööle panna! Sõir on hästi maitsev (iseküpsetatud) leivaga. Alati kindel hitt külalistele pakkumiseks. Tervislik. Värske. Ilus. Valmistamine Vaja läheb: 1 l piima 500 g kohupiima 50 g võid 2 muna 1,5 tl soola Maitsevariant 1: 2 tl köömneid (eelnev pannil röstimine tugevdab köömnete maitset) Maitsevariant 2: u 3 spl hakitud ürte (peterselli, murulauku, salveid ja münti) ja 2 küünt purustatud küüslauku (maitseained on arvestatud 500 g kohupiima kohta, kui teed 2 väikest sõira, pane veidi vähem) Kuumuta piim keemiseni ja pudenda sinna sisse kohupiim. Hoia kuumana, aga ära keeda!, kuni potti tekib piima asemele valkjaskollane läbipaistev vedelik, mis on vadak. Selleks läheb aega vast mõni minut

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Hind km-ga 20%: 3,84 Valmistamine: 1.Riivi parmesan. 2.Tõsta eraldi kaussidesse jahu, lahtiklopitud munad ja riivsaiaga segatud parmesan. 3.Veereta fileetükke esmalt jahus, siis munas ja lõpuks paneeri riivsaia-parmesanisegus. 4.Prae tükke keskmisel kuumusel, mõlemalt poolt 2-3 minutit või kuni liha on küps. Hoia soojas. 5.Kastme valmistamiseks sulata pannil või, lisa purustatud küüslauk ja kuumuta 1-2 minutit. 6.Lisa hakitud petersell ning kalla serveerimisel kuldseks praetud kanafileele. Üks portsjon kaalub 230g+muud lisandid 173g, mille müügihind on 1,28. Ühiku hinnad on võetud Aida OÜ hinnakirjast. 7 1.3.Järelroog TOIDU NIMETUS : Tiramisu Portsjoni kaal: 168g Valmistatavaid portsjoneid kokku:3

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

1.1 Ajalugu 1.2 Toit 1.3 Söögikombed Toidutare räägib meile, et Mehhikos toidusse ja söömisesse suhtutakse tõsiduse ja austusega. Argipäevane põhisöömaaeg leiab aset hilisõhtul ning algab tavaliselt supiga, mis peaaegu alati sisaldab tomatit ja spagette ning sageli tortiljaribasid. Supile järgneb taldrikutäis riisi või keedetud spagette ja alles pärast seda tuleb põhiroog, mille üks osa on traditsiooniline oahautis või pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad, väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, 4 shokolaadi ja kaneeli. Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Mehhiko köök

aroomi- ja maitsenüansid. Mehhiklaste söögikombed Toidusse ja söömisesse suhtutakse Mehhikos tõsiduse ja austusega. Argipäevane põhisöömaaeg leiab aset hilisõhtul ning algab tavaliselt supiga, mis peaaegu alati sisaldab tomatit ja spagette ning sageli tortiljaribasid. Supile järgneb taldrikutäis riisi või keedetud spagette ja alles pärast seda tuleb põhiroog, mille üks osa on traditsiooniline oahautis või pannil õliga üle praetud ja seejärel kahvliga pudruks vajutatud oalisand punastest või pruunidest ubadest. Järelroaks tuuakse lauale puuvili või magusa täidisega tortiljad, väga armastatud on ka magusad tarretised, pudingid ja mussid, mis sageli sisaldavad puuvilju, shokolaadi ja kaneeli. Põhitoiduaine on mais, millest küpsetatakse õhukese pannkoogiga sarnanevaid lameleibu ehk tortiljasid. (NB! Hispaanias tähendab tortilla hoopis rohkete lisanditega munarooga). Tortilja leiab

Toit → Kokandus
149 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Rahvuslikud supid

7. Raputa üle hakitud peterselliga ja serveeri. Tomati-tortillasupp(Mehhiko) Valmistusained 2 tk Tortilla(Santa Maria Tex Mex) 1 tk Sibul 2 küünt Küüslauku 5 sl Õli 1 purk Santa Maria Tex Mex küüslaugusalsa 4 klaasi Vesi 3 tl Santa Maria puljongimaitseaine köögiviljadega Sool Santa Maria Tellicherry must pipar Koriander Valmistusviis Haki sibul ja küüslauk. Lõika tortillad 1x7 cm suurusteks ribadeks, küpseta tulisel pannil rohkes õlis kerge pruunistamiseni ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta 1 sl õli kastrulis ning küpseta sibul ja küüslauk parajalt läbipaistvaks(mitte pruuniks). Lisa küüslaugusalsa ja puljong, lase keema ning kuumuta kergel tulel umbes 10 min. Serveerimisel pane kaussi esmalt küpsetatud ja tükkideks murtud tortillaribad, kalla peale leem ja kaunista värske koriandriga. Külm aedviljasupp(Hispaania) Valmistusained 5 dl külma tomatimahla

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Kastmed

KASTMED Anniriida Arge MT-21 VALGE PÕHIKASTE e. besamell kaste Vaja läheb: § 2 hakitud sibulat § 30 g võid § 35 g nisujahu § 250 ml vasikalihapuljongit § 500 ml piima § Soola § valget pipart § värskelt riivitud muskaatpähklit Valmistus: Kuumuta pannil või ja hauta selles klaasjaks sibulad. Lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades, kuni mass muutub helekollaseks. Lisa vasikalihapuljong ja piim. Liiguta kiiresti, et ei tekiks klimpe. Keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on omandanud soovitud paksuse. Kellele maitseb sibulateta võib kastme läbi sõela kurnata. Maitsestada soola, pipra ja muskaadiga. Kaste sobib kartulite, lillkapsa, brokkoli ja posheeritud munade juurde. Serveerida kohe peale valmistamist. HELE PÕHIKASTE

Toit → Kokandus
29 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun