Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"karamelli" - 60 õppematerjali

karamelli - jt kastmed, alkohoolsed joogid kastmena, tarretised, kondiitritooted.
thumbnail
2
docx

Kottpime kuusik

kass kartis kurje kiskjaid, kes käisid kuusikus kariloomi küttimas. Kass kohkus kohtudes kollaste kullisilmadega. Kass karjus kõvasti, kuid kuulis kõigest kaja. Korraga kuulis kullakarva kiisu kaugelt koera klähvimist. „Kuhu kadusid, kotik,“ kajas kassini koera klähvimine. „Kaldusin kruusateelt kõrvale, kaotasin kodutee,“ karjus kass. Kohtudes kallistas koer kassi. Koos kõnniti koju, kus kükitas kunksmoor kapteniga. Kunksmoor keetis kannu kohvi, koos krõbistasid kõik karamelli küpsiseid, kulistasid koritšnevõitest kruusidest kuuma kohvi.

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Rummid. Powerpoint

kasvada 56 meetriseks Saaki koristatakse veebruarist juunini. Suurte valtside abil pressitakse suhkruroost välja mahl, mille kuumutamisel moodustuvast pindmisest kristallilisest kihist tehakse suhkrut. Suhkruroog Rummi tootmine Saak koristatakse veebruarist juunini Suurte valtside abil pressitakse suhkruroost välja mahl, mille kuumutamisel moodustuvast pindmisest kristallilisest kihist tehakse suhkrut Rumm valmistatakse lahja alkoholi destilleerimisel Reserva ehk premium rummid Üldjuhul karamelli ei lisata Vanemate ja eelmistest pikemat aega tammevaadis küpsenud rummide segud Neid rumme toodetakse väga hoolikalt Eriliste lõhna ja maitseomadustega. Mitmekesisus/jagunemine Rumme ei ole lihtne liigitada, sest puudub ühtselt kokkulepitud rummimääratlus Väga üldiselt võib rumme jagada kolmeks: valged (heledad), kuldsed ning tumedad rummid. Lisanditest lähtudes räägitakse vürtsitatud, maitsestatud ja premium rummidest Kuldsed rummid

Toit → Joogiõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Josephine restoran

Cafe Josephine Kristina Uibukant 10.A klass Suured asjad saavad sageli alguse juhusest või detailist. Väike vanalinnakohvik on just üks neid näiteid, kus pintsak nööbi ümber on õmmeldud. Kõik siin sai alguse sellest, et sokolaadimeister ja kohvikupidaja Peeter Reier, keda enam ehk teatakse Pierre'i nime järgi, sattus Vividi salongis nägema luksuslikku Itaalia köögimööblit. Köök Pierre'i niivõrd ei köitnudki, kuivõrd kullakarvaline klaas, mida seejuures oli kasutatud - klaasi tagumine pool oli siiruviiruline ja kullakarvaline, otsekui oleks sulametalli sisse värvi segatud. Pierre'il tekkis mõte kasutada sätendavat klaasi oma sokolaadiesitlustel. Tavaliselt valatakse kuum sokolaad marmorplaadile, mis on küll ka väga väärikas materjal, kuid sokolaadisena ei näe välja sugugi nii sikk kui läikiv ja sätendav klaaspind. Menüü 1. Pierre'i maius ........ kolm erinevat sokolaadik...

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ostu-müügisituatsioonide lahendamine

maasikamaitseline jogurtijook. Kõik Gefiluse tooted sisaldavad 2 maailmas enimuuritud piimhappebakterit Lactobacillus rhamnosus GG ja on säilitusainetevabad. 4. Soovitan kliendile spetsiaalset moosisuhkrut, kuna see sisaldab puuviljadest ekstraheeritud pektiini, mis aitab moosil tarduda ja moosi säilivus on parem. 5. Soovitan kliendile: tarretist, mett, karamelli, iirist, martsipani jms, mis ei sisalda gluteiini. 6. Soovitan kliendile metsikut riisi, koorimata riisi, jasmiinriisi, tumedat pikateralist riisi. 7. Mahl – 100% millel on kõige suurem energia ja vitamiini sisaldus Nektar – 25%-50% mahla Mahlajook – ca. 10% mahla 3

Majandus → Kaubandus
6 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Kohvisortiment erinevate tunnuste alustel

TALLINNA TEENINDUSKOOL Marianne Milinevitš MK13-TE2 Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2014 Sisukord 1.Ajalugu........................................................................................ 3 2.Kohvisordid..................................................................................3 3.Sortiment.................................................................................... 4 3.1Lahustuv kohv........................................................................4 3.1.1Nescafe - Lahustuv kohv Gold 100 g................................4 3.1.2Jacobs Cronat Gold - Lahustuv kohv 100 g.......................4 3.2Maitsestatud kohv............................................................

Majandus → Majandus
11 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Asovärvid

tüüpilisi värvainetest ülitundlikkusreaktsioone. koosnev pruun värv, Vaata E 102. mida kasutatakse kalatoodetes. 2 Pruun HT E 155 Põhjustab asovärvidele Kasutatakse: kakao tüüpilisi ja karamelli asemel ülitundlikkusreaktsioone. toiduvärvina Vaata E 102. šokolaadikookides, saiakestes ja džemmides, šokolaadimaitseliste s piimatoodetes. Litoolrubiin E 180 Põhjustab asovärvidele Punane asovärv,

Keemia → Keemia
1 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kondiitritooted

- täidiseta ehk jääkaramell - täidisega karamell Täidiseta karamellimassi keedetakse tugevamalt väiksema niiskusesisalduseni. Pärast keetmist jahutatakse, vormitakse köiesarnaseks batooniks ja läheb vormimismasinasse. Vormitakse lõike- või stantsimismasinatel, jahutatakse, etiketitakse ja pakitakse. Säilivuse parandamiseks võib üle puistata suhkruga, katta õhukese rasva-vaha kihiga (antakse läige), sokolaadiga glasuurida. Ananassi, Barbariss, karamelli segu, Piparmündi....., monpansje, dropsid, Chupa-chups, Mynthon, Halls ( need samas ka raviotstarbelised, sest sisaldavad aniisiõli, eukalüpti, mentooli, piparmündiõli) Täidisega karamelli puhul surutakse vastava pumba abil täidis vormitud köide. Kuumalt on hästi vormitav Maasika, Mustika, Vaarika........ · Täidis ei tohi olla suhkrustunud, väljavalguv, ühtlane. · karamellil õige kuju, ei tohi kleepuda · etiketitud karamellil paber eralduma kärisemata

Toit → Toitumisõpetus
56 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Tarbimine

EESTI MAAÜLIKOOL Majandus- ja sotsiaalinstituut TARBIMINE Referaat õppeaines "Ökoloogia ja kekskonnakaitse" Tartu 2010 Meie rühma ostunädal Selle töö käigus pidime jälgima nädala jooksul rühma liikmete toitumisharjumusi ja mida need sisaldavad. Tulemus oli üllatus. See mida tarbisime oli enamjaolt küll eestimaine, aga isegi Eestist pärit toiduained sisaldavad väga palju E aineid. Peale eestimaise kauba, oli sellel nädala meie laual veel Itaalia, Läti, Poola, Bulgaaria, Tsehhi, Saksamaa ja Jamaika päritolu toitu. Toode Päritolumaa Hind E-ained Suitsuvorst Eesti 18,90 E450,E451,E300,E621, E575,E120,E250 Õnne sepik Eesti ...

Ökoloogia → Ökoloogia ja keskkonnakaitse1
113 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukontsentraadid

Toiduained ja ­kontsentraadid Toidukontsentraadid on toiduained, mis on toiduna kasutamiseks osaliselt ette valmistatud. Sisaldavad vähe vett, seepärast säilivad kaua, kerge matkale kaasa võtta. Toidukontsentraadid jagunevad: 1. Supikontsentraadid: o Puljongikuubikud: liha-, kana-, kala-, aedvilja- (Knorr, Gallina Blanca,Maggi) o Puljongipulbrid: liha-, kana-, kala-, aedvilja- ( Knorr, Gallina Blanca,Maggi) Neid võib lisada köögiviljade-, riisi-, pasta keeduvette, suppidesse. ETTEVAATUST - SOOLANE ! · Pakisupid: o püreesupid, sisaldavad aedvilja, pastat, liha, kala, kana, keeta kuni 15 min. o nn. kruusisupid, keev vesi peale kallata, valmivad 3 minutiga · Purgisupid klaaspurkides: guljass, bors, frikadelli-, rassolnik, seljanka, lõhe-, ... 2. Vormiroog...

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
16
odp

Tequila

tootmiskulusid madalamal hoida, kvaliteedile mõjub see pigem halvasti. 100% agave tohib sisaldada ainult agaavisuhkrut. Kvaliteetse tequila otsimisel on see tähistus heaks alguseks. Laagerdumise järgi jaguneb tequila neljaks: Blanco ehk Silver ehk plata on värvitu ja tammevaadis küpsemata tequila, mis villitakse hiljemalt kahe kuu jooksul pudelisse. (õige) Oro ehk Gold ehk joven abogado ­ samuti noor tequila, mida on kuldseks värvitud karamelli, glükoosi, glütseriini ning erinevate lõhna- ja maitseainetega. Reposado ­kahest kuust kuni ühe aastani tammevaadis hoitud Blanco. Vaadis hoidmine annab joogile värvi ja lõhnabuketi ning pehmendab maitset, samas säilitab sinise agaavi maitse. Añejo ehk Aged ­ aastast kuni kolme aastani tammevaadis hoitud Blanco. -Extra Añejo ehk Ultra-Aged ehk Reserva ­ 2006. aastal loodud kategooria, mis tähistab Añejo't, mida hoitakse

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

Laagerdatakse minimaalselt aasta klaasist või roostevabast terasest või põletamata tünnides. Filtreeritakse korduvalt. b) Kuldsed või merevaigu karva rummid. Need rummid on tugevama maitse ja tumedama värvusega kui heledad rummid. Filtreeritakse vaid üks kord, värvuse annab karamellisuhkur, laagerdatakse vaatides kolm aastat. c) Tumedad rummid. Laagerdatakse 5-8 aastat tammevaatides. Enne villimist pudelisse lisatakse mõningal juhul värvi tumendamiseks karamelli. Tünnid, mida laagerdamiseks kasutatakse on seest põletatud. d) Aromaatsed rummid (Arrak). Need on heledad või kuldsed rummid, mida on maitsestatud piparde või troopiliste vürtsidega. Serveerimine Valgeid rumme serveeritakse tihti jää ning mõne puuvilja-, näiteks laimi viiluga. Valge rumm on ka mitmesuguste segujookide koostisosaks. Tuntuimad neist: Cuba Libre, Daiquiri , Mojito, etc. Tumedaid rumme kasutatakse erinevate rummipõhiste kuumade valmistamisel. Näiteks:

Toit → Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Jäätis esitlus

Jäätis Ajalugu Hetke seisuga on kaks erinevat seisukohta jäätise avastamisest. AS Balbiino väidab, et jäätis kui selline leiutati umbes 3000 aastat tagasi Vana-Hiinas, kus seda imepäraste omadustega produkti ­ mahlaga segatud lund ­ sügaval maapõues säilitati ja ravi eesmärgil tarvitati. Teine kuulus Eesti jäätise tegija on Premia ja tema andmetel jäätise avastajateks ja esimesteks valmistajateks peetakse taibukaid hiinlasi, kes valmistasid juba 2000. aastal enne meie aega(e.m.a). maailma esimese külmutatud magustoidu, segades lumme puuviljamahla. 1. sajandil meie ajaarvamise järgi(m.a.j.) lasi Rooma keiser Nero endale valmistada toda imepärast desserti, nii et puhtasse mägilumme segati kärjemett, kaunistati see eksootiliste puuviljadega ning serveeriti keisrile pidulikult hõbepokaalides. Kuidas valmib jäätis? Jäätise tootmine hakkab pihta jäätise komponentide kaalumisest, järgneb segamine, homogeniseerimine, pastöriseerimine, jahuta...

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
28
ppt

Rumm

Neile on iseloomulikud lõhna- ja maitseomadused, on vürtsikad ning tugeva melassiaroomiga.  Vürtsitatud rummid on kas kuldsed või valged, mis saavad oma värvi vürtsidest ja vahel karamellist.  Maitsestatud rummidele lisavad tootjad puuviljade, nagu mango-, apelsini-, kookose-, laimi-, sidruniekstrakte. Need rummid on tavaliselt lahjemad, enamasti alla 40 kraadi.  Reserva ehk premium rummid on need millelel üldjuhul karamelli ei lisata, on vanemate ja eelmistest pikemat aega tammevaatides küpsenud rummide segud. Need rummid on eriliste maitseomadustega ja sarnanevad viski ja konjaki eliitmarkidele. Serveerimine  Rummi tarbitakse sõltuvalt selle tüübist ja väärtusest kas segudes, tee või teiste kuumade jookide, kondiitritoodete lisandina või, kui tegemist on eriti hea ja maitsva rummiga, siis ehedalt väikesest maitsmisklaasist.

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

Sisukord Sisukord............................................................................................................................... 1 1. Praktikaülesannete täitmise analüüs................................................................................ 2 1.1 Praktika kirjeldus....................................................................................................... 2 1.2 Täidetud ülesannete kirjeldus.................................................................................... 4 2.Täiendavad lisad............................................................................................................... 7 Restoran Mezzo........................................................................................................... 7 1. Praktikaülesannete täitmise analüüs 1.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: Aqva Hotels Tööperiood ettevõttes: 28.09.09-09.10.09 mahuga 80 akadeemilist...

Toit → Kokandus
304 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

EKSOOTILISED VILJAD

süüa. Kuumadesse roogadesse ogamelonit ei tasu lisada. Säilitada jahedas (2-5 kraadi). KAKTUSVILI SISSEJUHATUS Väga huvitav vili, mis kasvab nagu kartul suurte kaktuste küljes ning maitse järgi võiks ajada kaktusvilja segamini melonimaitselise arbuusiga. Viljaliha on tugevalt punane ning äärmiselt tugevate väikeste seemnetega. Maitse on magus ja isegi pisut lääge. Pärast neelamist on tunda ka karamelli. KAKTUSVILI Kaktusvilja viljaliha on erkpunane, mõnikord ka kollakasroheline. Maitselt meenutab samuti lahjendatud arbuusi. Kaunivärvilist viljaliha lisatakse puuviljasalatitesse, samuti võib neid püreestada (seemned sõelu välja). Seemned on tegelikult söödavad, aga kivikõvad. Kaktusvili on poulaarne Ladina-Ameerikas ja Vahemeremaades. DRAAKONVILI SISSEJUHATS Draakonvili on äärmiselt värskendava ja magusa maitsega valge

Geograafia → Geograafia
2 allalaadimist
thumbnail
8
odt

Suhkrud

SUHKRUD Sisukord Suhkrud.................................................................................................................................................3 Coarse sugar....................................................................................................................................3 Confectioners e. Powdered sugar....................................................................................................3 Demerara suhkur.............................................................................................................................3 Hele Muscovado suhkur.................................................................................................................3 Hoidisesuhkur.................................................................................................................................4 Kristallsuhkur................................................

Toit → Pagar-kondiiter
45 allalaadimist
thumbnail
8
xlsx

Excel

HARJUTUS 5 AVERAGE, SUM, MAX, MIN, COUNT, COUNTA, COUNTBLANK, PRODUCT, ROMAN, SQRT, ROUND, TOD Aritmeetiline Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 4.1 41 750000 5 2 5 3 5 4 2 3 4 4 4 3.777777778 34 115200 5 2 5 5 5 5 5 5 2 5 5 4.666666667 42 781250 5 2 5 5 5 4 4 5 4 4 4 4.444444444 40 640000 5 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 4.1 41 1152000 5 3 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 3.9 39 200000 5 1 5 5 5 5 5 5 4 2 ...

Informaatika → Arvuti
4 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Aroomiühendid

Aroomiühendid Jagatakse kahte rühma: 1) Need, mis annavad maitset 2) Need, mis annavad lõhna Lõhn ­ kindlatest lenduvatest ühenditest ninaõõnsuses asuva haistmiselundi kaudu haistmismeele tajutud väärtus. Aroom on lõhn heas tähenduses. Neli tähtsat maitseaistingut: 1) Hapu 2) Magus 3) Kibe 4) Soolane Glutamaat stimuleerib viiendat põhiaistingut/-maitset, milleks on umami. Ortonasaalne tabamine Retronasaalne tabamine Lõhnade eristamise võimetus on seotud: 1) anosmia ehk haistmisvõimetus (lõhnataju puudub) 2) ageusia (maitsmismeel puudub) Aroomiühendite keemiline olemus toiduahelates Siia kuuluvad: 1) Alifaatsed ühendid (ei sisalda tsüklilist struktuurielementi) 2) Alitsüklilised ühendid (tsüklilised ühendid, mis ei sisalda aromaatset tsüklit) 3) Aromaatsed ühendid (sisaldavad molekulis vähemalt ühe benseeni tsükli) 4) Hetereotsüklilised ühendid (tsüklilised orgaanilised...

Keemia → Toidukeemia
29 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Tehnoloogia eksami küsimused

17.KONJAK Konjaki alkoholisisaldus ei tohi olla alla 40% vol. Konjak on valimistatud Prantsusmaa ainult ühes piirkonnas Cognacis. Konjaki valmistamine: *Veini valmistamine *Destilleerimine pajadestillaatoris ja saadakse 28-30% vol toorpiiritus *Teine destilleerimine 68-72% vol *Laagerdumine tammevaatides kolm aastat *Segamine *Vajadusel alkoholisisalduse alandamiseks lisatakse destilleeritud vett *On lubatud lisada ka vähesel määral suhkurt ning karamelli. 18.RUMM On olemas neli rummisorti: Valged või heledad rummid - selge värvusega, kerge ning kuiva melassi maitsega. Laagerdatakse min. 1a. klaasist või roostevabast terasest nõus või põletamata tünnides. Kuldne või merevaigukollane rumm - Tumedam, tugevama maitsega. Tumedam värv tekib karamelli lisamisel värvusainena või põletatud tünnides laagerdamisel. Tume rumm - eriline käärimisprotsess annab vanilliini ja melassi esiletuleva maitse. Laagerdatakse 5 - 8 a

Toit → Joogiõpetus
52 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Suhkur looduses ja suhkruliigid

Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur

Toit → Toiduainete loomne toore
19 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Mikroökonoomika seminari lahendused

Eelarve kasvutempo: 1,16 , esimese hüvise tarbimise kasvutempo: 1,16 ja teise 120 8 4,65 hüvise tarbimise kasvutempo: 1,16 . 4 Ülesanne 1.7. Ants on maias poiss. Kui tal on valida karamelli- ja sokolaadikommide vahel, siis nende samasuurte koguste korral eelistab ta sokolaadi kaks korda rohkem kui karamelli, aga soovib vahelduse mõttes süüa mõlemaid. Ants on rikas poiss ja otsest eelarvepiirangut tal kommide ostmisel ei ole. Samas on ta ratsionaalne tarbija ja valib hüviseid alati optimaalses proportsioonis. Ants läheb poodi ja selgub, et karamellikommid maksavad 0,75 eurot pakk ja samasuur pakk sokolaadikommi maksab 1,5 eurot. Ants otsustab osta kaks pakki karamellikommi. Mitu pakki sokolaadikommi Ants ostis? Kui palju tuli tal ostu eest tasuda? Kuidas jagunesid tema

Majandus → Mikroökonoomika
109 allalaadimist
thumbnail
28
xlsx

EXCELI harjutused valemitega

Funktsioonid 1 Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid Aritmeetiline keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 4 4 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 3 5 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 5 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 ...

Informaatika → Arvuti
23 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Roogade kaunistamine

(KS 14) Dana Makejenko Roogade kaunistamine Roa põhikomponentkoos selle juurde kuuluvate lisandite, kastme(te), kaunistustega on kompositsioon. Kompositsiooni tasakaalu saavutamiseks tuleb järgida kompositsioonis kasutatavaid geomeetrilisi kujundeid (nt toiduainete tükelduskujud, portsjonitele roa väljastamisel antud kuju), värvusi/värvilahendusi (toiduainete, valmisroa, garneeringute värvus), erinevate komponentide kõrgusi (vertikaalselt ja/või horisontaalselt taldrikule/vaagnale paigutatud roa komponendid/garneeringud). Peamised geomeetrilised kujundid, mis roogade vormistamisel kasutust leiavad, on kolmnurk, nelinurk, ring ning neist tulenavalt ruumilised kujundid- püramiid, kera, poolkera, risttahukas, rööptahukas jne, jne. Kompositsiooni tasakaalustamisel kasutatav mõiste on kuldlõikepunkt (KLP). Kuldlõige on ilusaimaks peetav mõõtude suhe, seda kasutatakse terviku jagamisel ebavõrdseteks osadeks. Väiksem osa suhtub...

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
27
ppt

E-ained ja lisaained toidus

keemilised ühendid, mida tahtlikult lisatakse toiduainetesse vastavalt tehnoloogilisele vajadusele ja eeskirjadele riknemise pidurdamiseks, toiduaine välimuse, struktuuri, koostise ning omastatavuse parandamiseks. · Toidus kasutatavad lisaained erinevad nii keemilise koostise kui ka funktsionaalsete omaduste poolest. Selgitus: mis arv mida tähendab · Toiduvärvid: E 100­E 180; neist sageli kasutatakse kurkumiiniE 100, kinoliinkollast E 104, karamelli E 150a · Säilitusained: E 200­E 285, lihatoodetes on tuntud naatriumnitrit E 250 · Pakendusgaasid: E 290, E 938, E 939, E 941 · Antioksüdandid, happesuse regulaatorid: E 296­E 385, E 500­E 529, askorbiinhape ehk C-vitamiin E 300, sidrunhape E 330 · Paksendajad, stabilisaatorid: E 400­E 418, agar E 406 · Magusained: E 420 ­ sorbitool, mannitool ­ E 421 · Niiskusesäilitaja: E 421 ­ glütserool

Keemia → Keemia
92 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Sahhariidide referaat

(1) 1.2 Tootmine Glükoosi toodetakse tärklise hüdrolüüsil mineraalhapete manulusel: (C6H10O5)n + nH2O H2SO4 nC6H12O6 (1) 1.3 Kasutamine Glükoosi kasutatakse ravimina ja energiaallikana mitmesuguste haiguste korral, ravimite koostisosa. Tekstiilitööstuses viimistletakse glükoosiga kangaid. Klaasitööstuses kasutatakse glükoosi peeglite valmistamisel. Glükoosi sisaldavat tärklisesiirupit tarvitatakse toiduainete ja kondiitritööstuses marmelaadi, karamelli ja küpsiste tootmisel. (2) Glükoos on väärtuslik toitaine, sest organism omastab teda täielikult. Ta on organismile tähtis energiaallikas ja ka stimulaator. Glükoos on vere koostisosa. Verega kantakse glükoos organismi laiali kõigi kudede ja rakkudeni, kus järk-järgult oksüdeerub, muutudes veeks ja süsinikdioksiidiks ning vabastades seejuures energiat. Hea omastatavuse tõttu manustatakse glükoos raskelt haigetele. Pealegi parandab glükoos stimulaatorina närvisüsteemi talitlust

Keemia → Keemia
21 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

5. Segada. 6. Kuumutada 1 minut ning kurnata läbi sõela eraldi nõusse. 7. Tõsta vaniljekaun sõelast välja, teha noaga sisselõige, eemaldada seemned ning lisada need koore-piimasegusse. 8. Teha silikonvormid külma veega kokku. 9. Valada koore-piimasegu silikonvormidesse. 10. Asetada külmkappi tarduma ligikaudu kolmeks tunniks. Karamellistatud maasikas 1. Lisada suhkur paksupõhjalisse kastrulisse. 2. Kuumutada keskmisel tulel hele pruuni karamelli värvuse tekkimiseni, aeg-ajalt segades. 4. Pesta maasikad ja kuivatada köögipaberiga. 5. Vajadusel lõigata suuremad maasikad pooleks. 4. Torgata kahvel rohelisest varre osast maasikasse. 5. Kui karamell on valmis, kasta maasikas karamelli sisse ja kata üleni karamelliga. 5. Lasta jahtuda ning eemaldada kahvel. Maasika coulis kaste 1. Külmutatud maasikad sulatada, asetada kaussi ning püreerida saumikseriga koos sulamisvedelikuga. 2. Lisada tuhksuhkur, püreerida edasi. 3. Maitsta

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Jäätise tehnoloogia

seotud "puhta ja värskendava" moodustavatele või teistele bakteriliikidele suuaistinguga. sobival kasvutemperatuuril. Keedumaits cooked Jäätist iseloomustab muna, kuumutatud Vea põhjuseks on üleliigselt kuumtöödeldud Aisting viivitub ja e piima, kondenseeritud piima või karamelli koostiskomponentide kasutamine segus. jätab suhu järelmaitse. taoline fleiv. Tugev fleiv väljendub 15

Toit → Toitumise alused
31 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Alkoholitööstused

ning ühtlustub joogi maitse. Suhteliselt vähe on segamata rumme. Omavahel segatakse nii eri meetodil valmistatud, nagu ka eriealisi rumme, vanas vaadis küpsenuid uues vaadis laagerdunutega ning vahel ka mitme saare rumme. Peenemaid rumme segatakse mitu korda. Vaadis küpsev alkohol on kangem kui valmisprodukt, seepärast lahjendatakse see destilleeritud veega sobiva kanguseni. Enne joogi lõplikku villimist filtreeritakse seda (üks või mitu korda) läbi aktiivsöefiltri ning lisatakse karamelli, et saada soovitud värv. (6) 8 Tequila valmistamine Tequila on kange (38­50%) ja kergelt kibe alkohoolne jook, mida valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses Tequila't valmistatakse sinisest agaavist. Liilialiste sugukonda kuuluv metsik agaavitaim kasvab vabas looduses 4­5 meetri kõrguseks. Tekiila valmistamiseks kasutatakse mitte agaavi vilja vaid hiiglaslikku ananassi meenutavat piñat

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Jogurtid

4x100g Koostis: 1% rasvasusega jogurt, sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebaktereid L.acidophilus LA-5®, Bifidobacterium BB-12®, L.casei ja Lactobacillus fermentum ME3 (lisatud Tartu Ülikooli litsentsi alusel), suhkur, troopiliste viljade mahlad kontsentreeritud mahlast 4,7% (ananassimahl 1,3%, virsikumahl 1,2%, apelsinimahl 1,3%, maasikamahl 0,9%), dekstroos, paksendaja: pektiin, happesuse regulaator: naatriumtsitraat, sidrunhape, karamelli suhkrusiirup, lõhna-ja maitseained. 100 g toodet sisaldab keskmiseltenergiat 80 kcal (338 kJ) süsivesikuid 14,2g valke 3,2g rasvu 0,9g Õuna jogurtijook 1kg 100 g toodet sisaldab keskmiseltenergiat 266 kJ (63 kcal) süsivesikuid 10,9 valke 1,7 rasvu 1,4 F-jook punase greibiga 500ml 100 g toodet sisaldab keskmiseltenergiat 220 kJ (51 kcal) süsivesikuid 12 valke 0,6 rasvu 0,1 3. Farmi

Toit → Toiduainete õpetus
76 allalaadimist
thumbnail
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

Sören Sakkeus Sõpruse Rimi Hüpermarket Tume muscovado suhkur- Iseloomulikud tunnused: Tumepruun, pehme ja peeneteraline.Rikkalik lagritsat meenutav aroom. Kasutamine kulinaarias: Kastmete, marinaadide, puuviljakastmete, sokolaadiküpsiste ja -jookide ning jäätise maitsestamiseks. Hele muscovado suhkur- Iseloomulikud tunnused: Helepruun, pehme ja peeneteraline.Kuldne peeneteraline roosuhkur, maitse meenutab karamelli. Kasutamine kulinaarias: Erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. Kaneelisuhkur- Iseloomulikud tunnused: Mittetolmav kaneeli ja suhkru segu.Sisaldab taimerasva, mis hoiab ära suhkru tolmamise ning teeb suhkrusegu ühtlaseks. Kasutamine kulinaarias: Kaneelisuhkur on mõeldud küpsetamiseks ja koogikaunistuseks

Majandus → Müügitöö alused
215 allalaadimist
thumbnail
12
doc

RUMM

põletamata tünnides. Filtreeritakse korduvalt. 5 · Kuldsed või mervaigukarva rummid. Need rummid on tugevama maitse ja tumedama värvusega kui heledad rummid. Filtreeritakse vaid üks kord, värvuse annab karamellisuhkur, laagerdatakse vaatides kolm aastat. · Tumedad rummid. Laagerdatakse 5-8 aastat tammevaatides. Enne villimist pudelisse lisatakse mõningal juhul värvi tumendamiseks karamelli. Tünnid, mida laagerdamiseks kasuttakse on seest põletatud. · Aromaatsed rummid (Arrak). Need on heledad või kuldsed rummid, mida on maitsestatud piparde või troopiliste vürtsidega. 2.4 Serveerimine · Valgeid rumme serveeritakse tihti jää ning mõne puuvilja-, näiteks laimiviiluga. Valge rumm on ka mitmesuguste segujookide koostisosaks. Tuntuimad neist on Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai, Mango Mojito, Cuba Libre, Papa Hemingway ning Zombie.

Toit → Joogiõpetus
69 allalaadimist
thumbnail
30
xlsx

Operatsioonianalüüs

0 1 0 0 -0.111111 0.1111111 500 13 0 0 0 2 98 -9000 x1 = 0 juku toodangu kogus x2 = 500 miku toodangu kogus x3 = 42000 kakaopulbri ülejääk x4 = 13500 karamelli ülejääk x5 = 0 pähkli ülejääk x6 = 0 F = -9000 kasum + Mx6 4000 2000 500 Ülesanne 4 Lahendatud on lineaarse planeerimise ülesanne, mille simplekstabel on järgmine: x1 x2 x3 x4 x5 x6 bi 1 2 0 1 0 0 20 0 0.5 1 1.5 -0.5 0 10

Tehnoloogia → tehnomaterjalid
139 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Referaat - Magustoidud

Referaat Magustoidud Nimi Klass/ Grupp Sisukord: 1. Sissejuhatus 2. Magustoidud 4. Puuviljad 8. Kompotid 9. Kissellid 11. Tarretised 12. Kreemid 14. Magusad vormiroad 16. Magusad kastmed 18. Vahud ja sambukid 19. Sufleed 20. Parfeed 21. Sorbetid 22. Kokkuvõte 23. Kasutatud kirjandus Sissejuhatus Referaadis räägin erinevatest magustoitudest ehk magusroogadest. Kuidas neid liigitada ja valmistada. Millisel moel neid serveerida ning millised lisandid mingite magustoitude juurde sobivad. Magusroogade liigitamine Maguroad serveeritakse viimase roana. Need peaksid oma välimuse ja maitsega tekitama mõnusa küllastustunde. Magusroogi liigitatakse serveerimistemperatuuri järgi: · Külmad magusroad, mis serveeritakse temperatuuril 10- 14 ´C · Soojad magusroad, mis serv...

Toit → Toiduainete õpetus
26 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Coca-Cola - müüdid ja tegelikkus

seostama. [2] 1.2 Coca-Cola retsept Coca-Cola retsept on Coca-Cola Company saladus. Robert W. Woodruff'i alustatud reklaami, marketingi ja intellektuaalomandi kaitse strateegiana esitleb firma retsepti kui hoolikalt hoitud ärisaladust, mis on teada ainult mõnele töötajale, enamasti juhtidele. [3] 1.2.1 Algne retsept Avaldatud versioon ütleb, et esialgne retsept sisaldab suhkrut või kõrge fruktoosisisaldusega maisi siirupit, karamelli värvi, kofeiini, fosforhapet, koka ekstrakti, koolapähkli ekstrakti, laimi ekstrakti, vaniljet ja glütseriini. Väidetavad siirupi retseptid on väga erinevad. Tavaline koola maitse Coca-Colal ja konkureerivatel koolajookidel pärineb peamiselt vaniljelt ja kaneelilt. 5 Coca-Cola oli algselt üks sadade koka baasil ravimite hulgast, mis väitsid kasu tervisele; Coca-Cola puhul väideti, et see leevendab peavalu ja on "ajude ja närvide toonik"

Keemia → Keemia
47 allalaadimist
thumbnail
39
rtf

Jookide tehnoloogia

tammevaadis.Palju tumedamad kui kuldsed rummid, iseloomulikud on tugevad lõhna-ja maitseomadused, nad on vürtsikad ja tugevama melassi aroomiga. Kasutatkse ka rummijookides ja kokanduses. Vürtsitatud rummid Kuldsed või valged rummid, mis saavad oma värvi vürtsidest ja mõnikord karamellist. maitsestaud rummidele on lisatud puuviljade nagu mango, apelsini, kookose, laimi või sidruni ekstrakte.Joogid on lahjemad, enamasti alla 40 % Reserva ehk Premium rummid Üldjuhul karamelli ei lisata. ON vanemate ja eelmistest pikemat aega tammevaadis küpsenud rummide segud. Kasutatske nii uusi kui ka vanu vaate. Eriliste maitse ja lõhna omadustega ning sarnased viski ja konjaki eliitmarkidele, juuakse ainult ehedalt.

Toit → Joogiõpetus
46 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Müügikorraldus – Teenindus-ja müügioskuste süvendamine

Põltsamaa Ametikool Müügikorraldus ­ Teenindus-ja müügioskuste süvendamine MK - 2 Annika Sokk AS PERE (Leiko - 2) Praktika aruanne Juhendas: Svetlana Kukina PÕLTSAMAA 2010 SISUKORD 1.SISSEJUHATUS........................................................................................................3 2. Praktika leping ...........................................................................................................4 3.Praktika programm .....................................................................................................5 2. Üldandmed praktika ettevõtte kohta..........................................................................4 2.1 Pakutavad tooted ................................................................................................

Õigus → Müügiõpetus ja...
180 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Türgi

Kodus annab teha un helvas'i ehk jahuhalvaad ja irmik helvas'i, mis on küpsetatud manna ja piiniaseemnetega, yaz helvas'i, mis on tehtud mandlitest. Väga eriline maius on a?ure, mida kirjeldatakse kui magusat suppi keedetud ubade, nisu ja kuivatatud puuviljadega. Vahel lisatakse serveerides kaneeli ja roosivett. Legendi kohaselt oli seda esimest korda tehtud Noa laeval ja tol korral oli see sisaldanud seitset koostisainet. Leidub ka suuri pulgakommi meenutavaid maiusi, kus õun on karamelli all peidus ning topitud pulga otsa. Kohalik vs üleilmne joogivalik Need, kes taluvad kanget alkoholi, joovad aniisiviina ehk rak?'t, mida juuakse eeltoitude ehk meze, kala ning puuviljade kõrvale. Rak? segatakse veega, mis annab talle väga iseloomuliku piimja värvi. Lõhn ja maitse meenutavad lagritsat. Mina päris aniisiviina sõber ei ole, tihti kasutan seda hoopis kurguvalu ja külmetuse leevendamiseks. Türgi elus

Psühholoogia → Psühholoogia
21 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Süsivesikud - ajalugu, kasutamine

sahharoosi isoleerimisel suhkrupeedist 3) Karamelliseerumine Pruuni värvi tooted saadakse suhkru sulatamisel või suhkrusiirupi kuumutamisel happe või leelise juuresolekul. · Süsivesikute kuumutamisel ilma lämmastikku sisaldavate ühenditeta ­ aset leiab suur hulk keerulisi karamelliseerumise reaktsioone · Suhkru molekuli dehüdreerumine kaksiksidemete või anhüdro-ringide tekkimisega · Pruuni värviga karamelli kasutatakse cola-jookides, küpsetatud toiduainetes, siirupites, kommides, lemmiklooma toitudes ja kuivatatud maitseainetes. ·Mõned suhkrute pürolüütilised reaktsioonid annavad küllastamata ringide süsteeme, millel on unikaalne maitse ja lõhn lisaks värvile. Konjugeeritud kaksiksidemed neelavad valgust ja seega annavad värvi. 4) Reaktsioonid aminoühenditega a. Maillard'i reaktsioon ­ mitte-ensümaatiline pruunistumine

Keemia → Toidukeemia
40 allalaadimist
thumbnail
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

ARVESTUSTÖÖ 1. mis on redutseerimine, hautamine, poseerimine, blanseerimine, kokkukeetmine, confi, brülee kreem, fondant, profitroolid, graavimine, bool, paseerimine, paneerimine, selitamine, moorimine, krepid. Redutseerimine ehk kokku keetmine- Vedelike koguse vähendamine ja maitse kontsentreerimine vee väljaaurutamise abil. Puljongi, supi, kastme, marinaadi jms. keetmine, kuni on aurustunud soovitav kogus vedelikku ja/või tekkinud tugevam maitse. Hautamine- ahjus või pliidil tasasel tulel kaane all kuumutamine, kasutades väheses koguses vett või veeauru. Kombineeritud kuumtöötlemise võte, mille puhul töödeldavad toiduained kuumutatakse esmalt rasvaines, vajadusel kuni pruuni kooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus tasasel tulel kaane all valmimiseni. Poseerimine- muna ilma kooreta keetmine Blanseerimine- toiduainete lühiajaline töötlemine kuuma vee või auruga, abivõte toiduainete eeltöötlemisel. (N. mõningaid ...

Toit → toiduainete sensoorse...
18 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

vürtsikaks järelmaitseks. Madeira - Samanimeliselt saarelt pärit kuiv, poolkuiv või magus kangestatud vein. Kasutusel on madeira nii aperitiivina kui ka mitmete roogade (näiteks kastmete) valmistamisel. Manchego - Hispaania tuntuim juust La Mancha lammaste piimast, mis on erakordselt rasvane. Juust on olenevalt küpsusastmest valkjas kuni merevaigukollane. Maitse on terav ja soolane, veidi animaalne ja heinane. Järelmaitses on tunda pähkleid ja põletatud karamelli. Maniokk - Maniokk on kartuli ja bataadi järel maailmas tähtsuselt kolmas mugulvili. Manioki mugulad võivad olla kuni meeter pikad ja kaaluda kuni 15 kg ning nende maitse järgi eristatakse mõru maniokki ja magusat maniokki. Maniokimugulad on pealt kaetud korgitaolise kihiga, sisu on neil valkjas ja tärkliserikas. Mugulates leidub mürgist sinihapet, seepärast tarvitatakse neid peamiselt keedetult.

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

suurtesse klaaspudelitesse villituna aastakümneid, harvad väljavalitud aga isegi sajandeid õiget aega ootavad. Küpsemisele järgneb segamine: harmoonilise ning majastiilile vastava lõhna- ja maitsebuketi saavutamiseks segatakse kokku mitmeid eriealisi ning erinevatest kasvupiirkondadest pärit konjakeid. Vajadusel alandatakse konjaki alkoholisisaldust destilleeritud veega, maitseomaduste viimistlemiseks on segule seaduse järgi lubatud lisada ka vähesel määral suhkrut ja karamelli. Selle nn mariage'i ehk abielu sõlmijaks on maître de chais ­ oma kunsti suurepäraselt valdav konjakimeister. Brändi valmistamine Põhiskeem on lihtne: brändi valmistamine algab veini tegemisest ning sellele järgnevast destilleerimisest, mille tulemusel saadakse valge värvusega baaspiiritus ­ eaux-de-vie ehk eluvesi nagu prantslased ütlevad. Tammevaatidesse villitult omandab see aastaid kestva laagerdumisprotsessi käigus brändile iseloomuliku värvi ning vaniljese lõhnabuketi.

Toit → Joogiõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
6
doc

"Sada aastat üksildust"

Varsti nägi aga indiaanlane, et tal on hoopis see unetuse haigus, ja et varsti on kõik haiged ja ta vend põgenesgi.. Nad pidid kõik mälu kaotama ag siis panid nad kõigele sildid peale.. Ursula tegeles palju tööga nii et tal polnudgi aega lastega tegelda. Aureliano aga õppis kullassepaks. Nad elasid õnnelikuks varsti ka Rebeca sulandus perekonda aga na elasid kui unenäos, kuna terve linn oli haige vaid kellukestega olid terved Ursula tegi karamelli komme . Siis aga saabus ravim koos surnuks peetud mustlasega, kes oli oma hõimust välja visatud. See oli Melquiades. Ta tõi kaamera ja tegi pilte... dagerrotüüpi... Siis aga läks Aureliano linna ja sinna oli tulnud paks mustlane ja neiu , kes temale tuult tegi. See oli ta tütretütar. Too pidi meeste magatamisega raha teenima, et tagasi saada maja mis ta kohematta maha põletas.. Nendega kaasas oli ka vestlega, kes rääkis maailma asju

Kirjandus → Kirjandus
457 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

 Hellus troopiliste viljadega Koostis: 1% rasvasusega jogurt, sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebaktereid L.acidophilus LA-5®, Bifidobacterium BB-12®, L.casei ja Lactobacillus fermentum ME3 (lisatud Tartu Ülikooli litsentsi alusel), suhkur, troopiliste viljade mahlad kontsentreeritud mahlast 4,7% (ananassimahl 1,3%, virsikumahl 1,2%, apelsinimahl 1,3%, maasikamahl 0,9%), dekstroos, paksendaja: pektiin, happesuse regulaator: naatriumtsitraat, sidrunhape, karamelli suhkrusiirup, lõhna-ja maitseained.  Hellus jogurtijook maasika Koostis: 1 % rasvasusega jogurt, sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebakterid L.acidophilus LA-5®, Bifidobacterium BB-12®, L.case ja Lactobacillus fermentum ME3 (lisatud Tartu Ülikooli litsentsi alusel), suhkur, maasikamahl kontsentreeritud mahlast 5%, dekstroos, kiudaine: inuliin, paksendaja: guarkummi, antioksüdant: askorbiinhape,

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Rummide tüübid: · Valged rummid - destilleeritakse mitu korda ning hoitakse seejärel üks kuni kolm aastat vanas tammevaadis. · Kuldsed rummid - küpsevad samuti vanas tammevaadis keskmiselt kolm aastat, filtreeritakse vaid üks kord, seejärel lisatakse tavaliselt suhkrukaramell. · Tumedad rummid - lisatakse rohkelt suhkrukaramelli, hoitakse söestatud tammevaadis neli aastat. · Reserva rummid - üldjuhul karamelli ei lisata, vanemate ja eelmistest pikemat aega tammevaadis küpsenud rummide segu. Viin ­ ehk vodka on neutraalse maitse ja lõhnaga võimalikult puhas, demineraliseeritud veega lahjendatud piiritus (etanool). Joogi puhtus saavutatakse korduva destilleerimise ja filtreerimisega, mille käigus kõrvaldatakse kõik ebasoovitavad lisaained. Viina valmistatakse põllumajandusliku päritoluga etüülalkoholist, mis on saadud pärmi abil kääritades: · kartulist ja/või teraviljast;

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
12
doc

VEINIMAA HISPAANIA

Hilisemad valitsejad ja veinigurmaanid, roomlased, muutsid aga Penedes'i üheks tuntuimaks Vana Maailma veinivalmistamise keskuseks. Möödunud aegadel oli Penede'sile iseloomulik Rancio (oksüdeeritud veini) tootmine, mille valmistamise meetod pärines rooma ajast. Suurtes, pooleldi maa sisse kaevatud savianumates hoiti veini seni kuni see muutus oma värvuselt tumedaks ja maitselt küpselt täidlaseks, meenutades oma jõulise eripäraga eelkõige karamelli või küpset Andaluusia sherry`t. Olid ju veini säilitamise võimalused tollel ajal vägagi piiratud, mis mõjutasid nii veini valmistamise metoodikat, kui ka veini omadusi. Kataloonlased said aga üldtuntuks tänu Cava (klassikalisel sampanja meetodil valmistatud vahuvein) populaarsuse tõusuga. Paljud veinikeldrid taipasid, et selles peitub lisavõimalus ka oma kaasaegseid nooruslikke valgeid ja punaseid veine maailmale tutvustada ning ürgsest ja igavast Rancio stiilist vabaneda.

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

jahvatus. 4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur

Toit → Kokandus
107 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

jahvatus. 4. Demerara suhkur- Demerara suhkur on kvaliteetne rootoorsuhkur, mis sisaldab vähesel määral suhkruroo lõhna-, värvi- ja mineraalaineid. Sobib hästi jogurtite, putrude või helveste maitsestamiseks, samuti kohvi ja tee sisse. 5. Hele Muscovado suhkur- Helepruun, pehme ja peeneteraline toorsuhkur on pärit Mauritiuselt ning valmistatud suhkruroost. Kuldne sõrendatud peeneteraline roosuhkur, mille maitse meenutab karamelli. Sobib suurepäraselt erinevate roogade maitsestamiseks, näiteks kala- ja juurviljatoitudes. Lisab meeldivat maitset küpsetistele, magustoitudele, marinaadidele, kastmetele ja hoidistele. 6. Hoidisesuhkur- Hoidisesuhkur (Soome toode hillosokeri) on peeneteraline suhkur, milles lisaks sahharoosile on ka pektiini ja säilitusaineid. 7. Icing sugar- Icing sugar on Confectioners või powdered sugar suhkru Briti variant. 8. Kristallsuhkur- Kristallsuhkur

Toit → Toiduainete õpetus
58 allalaadimist
thumbnail
244
pptx

Lillekasvatus lävendipõhised taimed

rõdukastides • Märkused Talub hästi tuult ja vihma. Tundlik kestva niiskuse ja kuivuse suhtes PERILLA FRUTESCENS – PRONKS-LUTIKLILL (PRONKSLEHT) • 1-aastane vürtsi- maitsetaim ("korea maitserohi"). Sort on kiiresti valmiv, külmakindel, pika vegetatsiooniperioodig a - 135-150 päeva. Taimede kõrgus 80-120 cm. Pronks-lutiklille lehed on mahlased, õrnad, värskendava maitsega ja ebatavalise pehme aroomiga, kus on aimata karamelli, aniisiõite ja kergeid pipraseid aroome. SANVITALIA PROCUMBENS – LAMAV SANVITAALIA • Õied Kollane tumepruuni või rohelise südamikuga • Lehed Rohelised, terveservalised • Muld Huumusrikas ja liivasegune • Kasutamine Amplites, konteinerites-anumates, peenral, pinnakattetaimena • Märkused Rohke õitseja, esineb ka täidisõielisi sorte SCAEVOLA AEMULA – SININE TIIVIKLILL • Kasvab 25 cm kõrguseks, kuid pikad lamanduvad

Põllumajandus → Põllumajandus
7 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

pidevalt segades, et karamell koorega seguneks. 4. Vahusta munakollased ja suhkur. 5. Leota zelatiinilehed. 6. Lisa karamell munakollastele ja sega hoolikalt, kuumuta pidevalt segades,kuni kreem katab lusika. 7. Võta kreem tuleltja lisa segades zelatiin, vala läbi sõela jahutatud kaussi. 8. Kui karamell on pooleldi tardunud lisa vahustatud rõõskkoor, vala portsjonitesse ja pane külma taga Glasuuri valmistamine 1. Leota zelatiinilehed. 2. Kuumuta suhkur ja siirup paksupõhalises potis, karamelli moodustusmiseni. 3. Lisa selitatud või ja apelsinižemm, sega läbi ja lisa zelatiin, kurna läbi sõela ja jahuta. 4. Kui glasuur on jahtunud ja mousse tardunud, määri peale glasuur. Lase vähemalt tund jahtuda. stamise kaal 2 neto 0.050 0.010 0.020 0.050 0.020 0.020 0.010 0.002 0.126 0.000 0.036 0.018 0.010

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
21
odt

Lõpueksami baasainete märksõnad- vastused

loomeprotsess on märkimisväärne: oad on poolenisti läbi seeditud saare loomakese luwaki poolt, kes armastab süüa värskelt valminud kohviube. Päris läbi ta neid seedida ei jõua, seetõttu satuvad seemned samale kohvipõllule peagi tagasi. Nisstoote looja kohta mul andmed puuduvad, kuid on toode piisavalt unikaalne, sest kohvi maitse on erakordne: rikkalik, tugeva maitse ning sokolaadi või karamelli varjundiga. Sisemisteks nõrkusteks kehv kvaliteet, suured üldkulud, madala kvalifikatsiooniga personal, kui sinu toode on moraalselt vananenud, toote või kaubamärgi halb maine ja ka näiteks madal krediidivõime. Välised võimalused riigipoole tugi, uue ostjagrupi tekkimine, konkurentide tagasitõmbumine turult ja kasvav nõudlus välisturul. Ohtudeks, mis tulevad väljast poolt on turu kasvu peatumine, kogenud konkurentide agressiivne

Majandus → Ettevõtlus
203 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun