Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"menüüd" - 197 õppematerjali

menüüd on analüüsitud toitumisprogrammiga NutriData.
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

Menüü kujundamise juures peab jälgima: · Korrektset kirjavigateta kirjutamisviisi · Toitude õigeid nimesid. Menüüde tüübid suurköögis Menüüsid võib liigitada mitmeti, näiteks menu eesmärgi (dieetmenüüd vms), eine timumise aja ,eine eesmärgi (lennueine,vabaõhu eine) sihtrühm (lastemenüüd, ajateenijate menüüd), sündmuse (jõulu menu, vabariigi aastapäeva menu). Suurköögi menüüde tüübid eine toimumise järgi on: · Hommikusöögi menüüd · Lõunasöögi menüüd · Õhtusöögi menüüd · Oote menüüd Suurköögis võidakse lähtuvalt ettevõtte äriideest ja kliendirühmade vajadustest ning soovidest eristada veel järgmised menüüd: · Kogupäeva menüüd · Kompleks lõuna menüüd · Grupimenüüd · Peo- ja perelaua menüüd · Dieetmenüüd ja eritoiduvaliku menüüd (nt. Vegetaarsed) Toidukorrad ja menüü koostamine erinevatele kliendirühmadele

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

teenindajaid. Samuti tõi palju tänepäeval rahvusvahelises kokanduses asendamatuks muutunud toiduaineid ja retsepte. Määratleti teeninduse järjekord einetel, eine jaotati kolmeks põhikäiguks. Seda loetakse tänepäevaste menüüde kujunemise alguseks. Aastast 1656 on teada, et kuningas Louis XIV'le kavandatud eine oli jaotatud 5 käiguks, igas käigus teatud tüüpi road. Londoni õukond eelistas 3-käigulist menüüd, kuid iga käik sisaldas erinevaid osi ( kuni 25 erinevat rooga ) Einele järgnesid veel juustud, puuvili, pähklid ja portvein. 19.sajandiks oli eine saanud kindla vormi ja struktuuri. Nii prantsuse kui Inglise traditsioonilised menüüd, ka kahe maa köökide erinevused - olid täpselt määratletud. 20.sajandi tuntuim menüüarendaja oli Auguste Escoffier Klassikaline tänapäevane menüü koosneb kaheksast käigust. : - appetizer - soup

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine

konverentsiteenindus- ja vabaaja veetmis võimalus. Koolitaja sooviks oli piisavalt suur ruum, et koolitust mugavalt läbi viia, aga piisavalt väike, et tagada hea koostöö grupi liikmete vahel. Et kõik osavõtjad üksteist selgesti näeksid ning kuuleksid, valisin ruumi kujunduseks U-paigutuse, mis aitab hästi kaasa hea kontakti saavutamisele osalejate vahel. Toitlustuse eest kannab hoolt hotellis asuv Aasia restoran Wok & Grill, mille menüüd on väga mitmekülgsed ning maitsvad. Hommikusöögid toimuvad Bistroo Mary's. Kodutöö koosneb tellija hinnapäringust, vastuskirjast, hinnapakkumisest ning lisadest. 1. VASTUSKIRI Lugupeetud Mati Mesi, Täname huvi eest Meriton Grand Conference & SPA Hotelli vastu! Meil on hea meel teavitada, et Teie soovitud kuupäevadel, 09.-12.05.2013, saame pakkuda Teile majutust kahestes standardtubades, kus on üks suur voodi.. Majutuse hinnas sisaldub rikkalik buffet

Turism → Turism
39 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

......................................10 ETTEVÕTE · Mida teadsid eelnevalt valitud ettevõtte kohta ja milliste ootustega läksid ettevõttesse? Teadsin eelnevalt, et tegu on pizzarestoraniga ja seal on maitsvad toidud. Suviti on see Pärnu kuumim söögikoht. · Ettevõtte nimi? Steffani pizzarestoran · Ettevõtte asukoht? Ettevõtte asukoht ei ole kergesti leitav, aga on tuntud oma nime poolest ja inimesed teavad selle asukohta. Ettevõtte nimi on kergesti märgatav, menüüd aga väljas kahjuks ei ole. ESMAMULJE · Kirjelda enda esmamuljet ettevõttesse sisenemisel. Seest on ettevõtte väga hubane, seinte peal on kaunid vanaaegsed maalid ja küünlajalad. Kamin, kus asuvad kuivad puud, kamina peal põlevad küünlad. Muusika on rahulik ja vaikne. Köögist helisid kuulda ei ole. Valgusteid on nii vanaaegseid kui ka modernseid. Lauad ja toolid on hea kõrgusega, ei ole liiga madalad, ega liiga kõrged.

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

..............................................................4 1.1 Lühike menüü.........................................................................................................................4 1.2 Pikk menüü.............................................................................................................................6 2 Menüü standardiseerimine ja hinna kalkuleerimine......................................................................8 3 Standardiseeritavad menüüd........................................................................................................10 Kokkuvõte......................................................................................................................... 12 Kokkuvõte..................................................................................................................................... 12 Kasutatud allikad............................................................................

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
18
ppt

Bufee laua teenindamise korraldamine

Nõuetekohaselt ja otstarbekalt korraldatud laomajanduse eesmärgiks on toorainete ratsionaalne kasutamine ning nende kvaliteedi säilitamine kuni tarbijale üleandmiseni. Märksõnadeks otstarbeka laomajanduse korraldamisel suurköögis on säästlikkus ja optimaalne varumine. Varumisprotsessi Vastuvõttu lattu Ladustamise tingimusi Ülevaadet laos olevast toorainest Toorainevarude planeerimisel ettevõttele arvestatakse: Kaubakäivet Menüüd Kaugust hulgiladudest Kohaleveoja säiltustingimusi Toiduainete realiseerimisaega Käibevahendeid Samuti on otstarbekas arvestada ka: Hinnasoodustusi Konkreetse tooraine defitsiiti tarnijate juures Kiiresti riknevaid toiduaineid tuleb varuda 12 päevaks või vastavalt nende realiseerimisajal Kuivaineid ja konserve võib varuda pikemaks ajaks Tarnijat (müüvat ettevõtet) valitakse tema kaubavaliku, tarnimise täpsuse ja toodete hinna järgi

Majandus → Teenindus
16 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

9 ­ Pearoa nuga 10 ­ veeklaas 10 ­ Eelroa nuga 11 ­ maitseaine topsid 12 ­ lillevaas Kasutatavate dekoratsioonide kirjeldused Salvrätid Salvrätid on tumesinised ning volditud nõnda, et nende vahele mahuvad ka menüüd. Üldpilt peab jääma klassikaline ja maitsekas Küünal Laual on pikk küünal, sinise keraamilise küünlajalaga. Küünlaleek teeb olemise mõnusamaks ning lisab veidi romantikat ning erilisust. Lilled Lilled valin vastavalt aastaajale, kuna eksam toimub juunis, siis valin lilled vastavalt. Kindlasti ei ole lille dekoratsioon liiga pealetükkiv ja värviline, vaid maitsekas ning pigem täiustab kogu lauakatet, kui võtab kogu tähelepanu

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
19
odp

Kolm tallinna 5tärni hotelli

toad, Küte, Disainhotell, Pagasihoid, Suuskade hoiuruum, Saadaval toad allergikutele, Suitsetamine on eraruumides ja avalikes kohtades keelatud , Konditsioneer, Restoran (à la carte) TEENUSED: Toateenindus, Koosolekuruum/banketisaal, Pesumaja, Keemiline puhastus, Hommikusöök hotellitoas, Triikimisteenus, Pruutpaari sviit, Valuutavahetus, Suveniiri-/kingitustepood, Rattalaenutus, Kingapuhastus, Autorent, Faks/Paljundusmasin, Transporditeenus (lisatasu eest), Eridieetide menüüd (taotluse alusel). Lemmikloomad on lubatud. Võidakse kohaldada lisatasu. HINNAD ALATES :150-ST EUROST! Hotel Telegraaf See luksuslik viietärnihotell asub 1878. aastast pärinevas ajaloolises hoones, Tallinna raekoja platsist kõigest 70 m kaugusel. Hotellis on tasuta WiFi- ühendus, sisebassein ja eksklusiivne spaa Elemis. Hotelli Telegraaf tubades on konditsioneer, lameekraaniga televiisor, satelliittelevisioon ning hommikumantlite ja sussidega vannituba.

Turism → Turism
14 allalaadimist
thumbnail
6
ppt

Trahter Poseidon - Powerpoindi esitlus

ee · www.poseidon.ee · Trahter on avatud iga päev 11.00 ­ 24.00. · Poseidon asub Tallinna sadama D-terminali juures, olles vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel vanalinnast Teenindusprotsess · Toidu valmimiseaeg sõltub tellitud roast. · Maksmine sõltub kliendi soovist kas ennem söömist või peale söömist. · Toit tuuakse lauda. Mida pakutakse ? · Toitlustus teenus · Broneerimis teenus (Poseidonis on kokku 125 istekohta) Menüüd · Suupisted · Salatid · Supid · Pelmeenid ja Vareenikud · Pannkoogid · Praed · Magustoidud · Lisaks veel grupimenüü ja sünnipäevamenüü · Joogikaart ja veinikaart. Boonused · Hea asukoht · Lihtne leida · Hubane keskkond · Sõbralik personaal

Majandus → Teenindus ja müük
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Ametikiri

Hotell Pesa Pr Karin Kõrs 08.11.2010 nr 4-8 / 128 AS KOOLITUS Sõbra tee 120 15.11.2010 nr 5-9/135 13635 TALLINN Seminari korraldamine Saame pakkuda teile 3-päevase seminari korraldust.Saame pakkuda soovitud majutust 21.detsembrist 25nda detsembrini 2010 aastal. Majutuse hinnakalkulatsioon on 12 000 krooni. 3. Lõunasöök 5200 krooni. Konverentsi ruumi teenudsed 1200 krooni. Kohvipausid 560 krooni. Pidulik õhtusöök 7800 krooni. Kogu paketi maksumus 32 000 krooni. Ootame vastust hiljemalt 25.novembriks k.a. Lugupidamisega (allkiri) Kaval Ants Müügiosakonna juhtaja Lisad: *Menüüd * hinnakalkulatsioon Mati Murakas 52732266 Kalda 33 telefon 654 336 internet [email protected] 72713 PAIDE faks 654 736 ...

Infoteadus → Dokumendihaldus
224 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Menüü koostamine

fantaasiale vastavad nimetused. Kaart on kaunistatud lastele arusaadavate roa piltide või muude kaunistustega. 2. Numbri, toa, sauna ja ööroogade kaart- Toidu valik on väiksem. 3. Baari kaart 4. Hooaja roogade kaart-On hooajaliselt. 5. Teemapäeva kaart või siis nädala kaart Päevamenüü Päevamenüü arvaestab inimese kogu päevast toidu vajadust. Päeva menüüd on kasutusel turismirühmadele, nõupidamistel, seminaridel ja muudset kogunemistest osavõttijatele. Kui lühikese aja jooksul tuleb teenindada suurt hulka inimesi. Menüü koostatakse kolmeks või neljaks toidu korraks. Menüüs olevad road peavad rahuldama organismi vajaduse (valkude, rasvade, süsivesikute, mineraal soolade ja vitamiinide järele). See tähendab peavad andma vajalikul hulgal energiat. Päevamenüü koostamisel lähtutakse teenindatava rühma iseärasustest ja rahasummast

Kategooriata →
38 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Toitlustusettevõtete tüübid ja nende iseloomustus.

Teenindus lihtne,kiire jasoodsa hinnaga.Tavaliselt on iseteenidus.Menüü nähtaval kohal. Kohvikud. Kohvikud on toitlustusettevõtted,kus kliendid tulevad lõõgastama ja saavad kerged einet puhtas keskonnas.Kindlasti peab olema kohvi ja saiakesed.Menüü nähtaval kohal.Teenindus lihtne,söögid taskupärased. Suurköögid. Koolid,haiglad,meditsiiniasutused,hoolduskodud.Toidu valmistamine suurtes kogustes.Iseteenindamine.Söök lihtne,pakutakse päeva menüüd. Restoraanid.(Hotell restoran,lõunasöögi restoraan,esindusrestoraan,spetsialiseeritud restoraanid,aiaviiterestoranid.) Kvaliteetne toit ja teenindus,mugav keskkond,toit rikkalik,sageli on eripära spetsialiiseritud restoraanid. Baarid.(toidubaarid,spetsikiseeritud baarid,pubid ,fuajeebaarid.) pakuvad jooke ja suupisteid,õdusad keskonna ajaviitmiseks.Hinna tase keskmine.Teenindus baarileti kaudu. Catering-ettevõtted.

Toit → Kokk
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

GeoGebra kasutamine kolmnurga joonestamisel

GeoGebra kasutusjuhend www.geogebra.org 1. Menüüd ja nupurida 1. Nupud ja nende tähendused: a) - osutamine, lohistamine b) - punktide fikseerimine c) - sirge ja selle osad, vektor d) - elementaarsed konstruktsioonid e) - hulknurgad f) - ringjoon ja selle osad g) - mõõtmine h) - geomeetrilised teisendused i) - joonisele lisamine j) - joonise toimetamine Iga nupu alt avaneb menüü, kui klikkida hiirega nupu all paremas nurgas olevale kolmnurgale. 2. Kolmnurga joonestamine 1) Vali menüüribalt uue punkti joonestamise vajutades nupule . Nüüd kanna need punktid GeoGebra ekraanile, vajutade kolm korda ekraani erinevatesse kohtadesse. Ekraanile peavad ilmuma kolm punkti: A, B ja C. Nüüd selleks, et saada kolmnurga ABC peame ühendama need punktid lõikudega. Selleks valime menüüribalt vajutame selle nuppu ...

Matemaatika → Matemaatika
18 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

Järvamaa Kutsehariduskeskus KM11 Toitlustusettevõtted Juhendaja: Ruth Muru Koostaja: Kerli Saluste Paide 2015 1.Mida väljendab toitlustusettevõtte äriidee?..........................................................................3 2.Miks on restoranid toitlustusteenuste turul?........................................................................3 3. Milliseid restorane oskate nimetada oma kodukohas (või näiteks Tallinnas, Tartus, Pärnus jne)?.............................................................................................................................3 4. Milliseid hotellirestorane oskate nimetada?........................................................................3 5. Kirjeldage üht hotellirestorani............................................................................................3 6. Kes on hotellirestorani kliendid?...

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Windows 8 esitlus

2011a. Septembrist kuni 2012a. mai kuuni väljastati 3 pre release versiooni. Täisversioon tuli välja 26. oktoober 2012 17. oktoober 2013 tuli välja Windows 8 edasiarendus Windows 8.1 kus muudeti seda mis kasutajatele ei meeldinud. Kasutajaliides Windows 8 üheks iseloomulikuks tunnuseks on ulatuslikult uuesti disainitud ,,Metro" kasutajaliides. Optimeeritud puuteekraanile Uus avaekraan, sarnane Windows Phone avaekraanile,sisaldab rakenduste otseülekande paane. Avaekraan asendab Start menüüd. Kasutajaliides Käivitatakse Start nupu või Windows klahvi kaudu ja on ka esimene ekraan, mis käivitamisel avaneb. Kasutaja saab minna regulaarsele töölauale kui valib "töölaua" paani või traditsioonilise töölauale põhineva rakenduse. Avaekraan näitab ka kasutajanime ning pilti. Süsteeminõuded Arhitektuur 32-bit 64-bit CPU 1 GHz x86-64 1 GHz x64 RAM 1 GB 2 GB GPU DirectX 9 DirectX 9

Informaatika → Informaatika
11 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Teadliku külastajana teenindusettevõttes

Selline käitumine ei ole kindlasti kõige meeldivam kliendile, kuid me arvasime, et ehk tõesti oli hetkel kiire ja ta tegeleb meiega koheselt peale laudade puhastamist. Võtsime istet endale sobivas kohas ning jäime ootama, kuid teenindajat ei tulnud. Mõtlesime, et võib-olla polegi siin lauateenindust, et tellitakse eespool oleva leti äärest ning seejärel tuuakse tellitud asjad lauda. Järgnevaks läksime leti äärde ning avastasime menüü. Kuna teenindajat seal ei olnud, pidime ise menüüd võtma ning lauda tagasi suunduma. Vaadates menüüd märkasime, et hinnad olid suhteliselt kallid ning otsustasime tellida kaks kohvi. Selle jaoks pidime taaskord leti äärde minema. Teenindaja, kes vestles oma tuttavaga, oli muidu tasane, teretas ning küsis, mida soovime. Vastu teretades palusime kahte kohvi. Meie üllatuseks tehti meile kaks kohvi, mis asetati leti peal olevale kandikule, seejärel ütles teenindaja konkreetse

Turism → Turismi -ja hotelli...
163 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kohustuslik sõnavara teenindajale

How do you like the breakfast/ Is everything ok/ How does it tastes?/ Would you like anything else ­ omlette maybe...more tea or coffee? Kuinkaa maistuu? / Onkko kaikkii hyviin? Kuidas maitseb? Kas ma saan teile veel miskit tuua....veel kohvi, omletti? PS! ME EI OLE KORISTAJAD, ME OLEME TEENINDAJAD. MEIE TÖÖ ON SUHELDA INIMESTEGA. Lõuna ja õhtusöögi teenindajale: Kui külalised on lauas istet võtnud, tervitatakse neid ja tutvustatakse menüüd. Menüüd on vaja tutvustada selleks, et inimene teaks, mis teda ees ootab, oskaks mõelda, mida ta juua soovib ja kui on allergiaid, siis see on hetk, kus tuleb need välja uurida ja köögiga nõu pidada, mida aletraniitivna külalisele pakkuda. Good afternoon / good evening! (Please, may I have your attention please. Thank you.). You have today 3-courses menu: For a starter there is a.....nt Tomato and mozzarella salad /Oriental salad, For a main course : .....

Turism → Turism
8 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Leivataldriku asetan vasakule poole, taldrikuga ühele joonele.Maitseained paigutan leivataldriku ülesse. 1. Viin lauda pokaalid, pokaali suud ülesse poole, sest pokaali jalg on raskem ning kui pokaal viia suu allpool lauda võivad pokaalid kõikuma hakata ning kukkuda. Pokaalid asetan paremale poole, esimesena asetan veepokaali seejärel veinipokaali. 2. Nüüd viin kandikul lauale volditud servjetid ning menüükaardid. Servjetid asetan söögiriistade vahele. Menüüd paigutan leivataldriku kõrvale. 3. Lükkan toolid tagasi, nii, et laudlina ei ripuks toolile. 4. Viimaseks süütan küünlad vahetult enne külaliste saabumist. Eelkatteks kulub 20 minutit Serveerimise ja teeninduse kirjeldus sh aja planeerimine · Tervitan külalisi,pakun neile vahuveini, tutvustan ennast, ning palun neil lauda istuda. · Tutvustan menüüd, tõstan servjetid külalisele põlvede peale, vasakult poolt.

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

tekil, laeva keskosas. Restoranis on 410 kohta, kohti ei saa ette broneerida. Restoranis pakutakse pitsat, hamburgerit ning jäätist. · Kohvik Snack Time asub 8. tekil, laeva keskosas. Kohvikus on 322 kohta, kohti ei ole võimalik ette broneerida. Valiku hulka kuuluvad saiakesed, batoonid, kolmnurksed leivad, salatid, küpsised, joogid jne. · Menüü koostas peakokk. · Messi menüüd vahetati iga nädal( vahetajaks: pea kokk) · Teiste söögikohtade menüüd olid laeval samad koguaeg. 1.2 Täidetud ülesannete kirjeldus Tegelesin praktikaperioodil ettevõttes toiduainete eeltöötlemisega, pooltoodete valmistamisega, toiduainete kuumtöötlemise ja serveerimisega. Samuti tuli mul ka teha mitmesuguseid jooksvaid köögitöid nagu näiteks köögi koristus.

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
15
odp

Portugali köök

nautida värskelt korjatud puu- ja köögivilju, rääkimata Portugali veinidest, mis on valdavalt täiesti joodavad. Parimateks roogadeks tuleb lugeda kohalikud hautised, näiteks Alentejo ensopadad, Algarve caldeiradad ja Estremadura Acordad. Neid toite pakutakse restoranides üle terve riigi. Portugali söögikohtade portsjonid on reeglina suured. Küsida võib ka pool portsjonit (uma meia dose), mille eest küsitakse umbes kaks kolmandikku täishinnast. Restoranid ja menüüd: Aknale või ukse kõrvale välja pandud menüüd näitavad, millist valikut ja hinnaklassi võib sees oodata. Hinnad sisaldavad tavaliselt kõiki makse ja teenustasu, kuid hea teeninduse eest jäetakse jootraha umbes 5-10% arve summast. Tipico-restoranid on spetsialiseerunud kohalikule köögile, marisqueriades serveeritakse mereande ning churrasqueirades grillitud liha. Paljudes restoranides ja kohvikutes on ka ementa turistico - turistimenüü

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
18 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ametijuhendi vorm

Ametikoha põhieesmärk (Miks ametikoht on loodud?: Teenindada kliente PÕHILISED Nõutav põhioskus Tööülesande täitmise TÖÖÜLESANDED hindamise kriteerium Juhatab kliente lauda Oskus inimestega suhelda Klientide tagasiside Võtab tellimusi vastu Peab tundma menüüd Müügitulemused Peab teadma erinevate Viib toidud ja joogid lauda kokteilide komponente Klientide rahulolu Erinevate klientide Toitude ja jookide ooteaja Kokteilide tegemine profiilide tundmine kestus Konfliktiga toime- Töökoha ettevalmistamine tulekuoskus Oskus luua ja lõpetada

Kategooriata → Ühiskonna õpetus
95 allalaadimist
thumbnail
18
odt

Turunduse- ja müügijuhtimise alused

Selle kuulutuse leidsin okidoki kodulehekülje esilehel. Algul paistis see kuulutus olevat kui tööpakkumine, kuid pääsedes edasi seda uurima, oli selle asemel reklaam, selle koha kohta. Sellest järeldudes võib öelda, et turunduskommunikatsioon ei ole piisavalt korrektselt tehtud ning arvatavasti ettevõte loodab väiksema raha eest saada kvaliteetset reklaami. 2. Rannarestorani Paat vigadega kodulehekülg Paat.ee leheküljel eesti ja vene keelsed menüüd on absoluutselt erinevad. Turunsukommunikatsiooni viga on see, et ühes keeles muudeti menüüd uueks variandiks, kuid teises keeles jäid vanad asjad ülesse rippuma. See kindlasti võib tekitada inimestes segaduse ja ärrituse. 3. Vana Tallinna. Tõeline iseloom. Just hiljuti ilmunud reklaam, mis peaks iseloomustama Vana Tallinna likööri, kuid kuni lõpuni välja ei saa absoluutselt aru, et tegemist on eesti alkoholi toodanguga. Selles

Majandus → Majandus
43 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

Konspekt

....................................... 5 Objektide omadused ............................................................................................................................. 6 4. Sündmused.......................................................................................................................................... 7 5. Süsteemsed objektid........................................................................................................................... 8 6. Menüüd ............................................................................................................................................... 8 7. Dialoog programmi kasutajaga........................................................................................................ 9 8. Failid.................................................................................................................................................. 10 9. Objekt-orienteeritus...............................

Informaatika → Visuaalprogrammeerimine
92 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Klienditeekond asutuses Sirius

Siriusel pole ajalehes reklaame, olen ainult näinud ühte plakatit teeääres ja see on kõik. Neil pole isegi suurt silti asutuse juures. Siriusest kuulsin ma teiste käest. Isegi kõik minu sõbrad on kuulnud Siriusest ainult täna tuttavate. Nii, et enamus klientuur tuleb suust-suhu leviva info kaudu. Kui on huvi lähemalt uurida Siriuse kohta siis leiad seda nende ametlikust Facebooki lehelt, kuhu nad postitavad infot selle kohta kui nad on suletud või kui uuendatakse menüüd. Neil puudub koduleht. Teisene kontakt. Siris, see mis mina uurisin, asub Ringtee 10, Tartu. Kiirtoidukoht on kergesti märgatav tänu oma eretatele värvidele. Ligipääs on kerge ja parkimisruumi piisavalt. Kõndides tellimisakna juurde tervitatakse sind ja küsitakse mida soovite tellida. Töötajad tavaliselt kannavad musta särki mille peale on kirjutatud Sirius, neil on rinnas nimesilt. Akna avamisel paiskab putka seest välja suurepärast toidu lõhna mis ajab suu kohe vett jooksma

Majandus → Kliendisuhete juhtimine
5 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kirjand "hindege öö"

Äkki hakkas mu süda kui pöörane pekslema. Minu ees avardus kummaline pilt. Suure ruumi keskel seisab pikk puitlaud, mis on kaetud tumepunase linaga. Laua peal oli näha kõige tavalisemat uusaasta menüüd: erinevad salatid, praekartul, šampus ja muudki. Aga laua taga istuvad olendid. Need poolläbipaistvad inimkujud, väga pikka kehaga ja peenikeste jäsemetega. Alguses plaanisin jooksu panna, olin väga hirmunud kuna ei mõistnud millega tegemist on. Olin valmis juba järsku ümber pöörama ja ära põgenema nii kiiresti, kui jalad ainult suudavad, aga siis üks nendest olenditest kutsus enda juurde käe lehvitusega. Seisin

Kirjandus → Kirjandus
1 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Äriplaan toitlustus

Turuuuringud ja reklaamitegevus Teenindus Toitlustus väljaspool ettevõtet Äriidee: Tegemist on kiirtoidurestorani ja vabaaja veetmise kohaga, mis asub valga linnas. Äri eesmärgiks on inimeste kiire ja kvaliteetne toitlustamine, catering teenuse pakkumin ning vabaaja veetmise võimaluse pakkumine. Igapäevase tegevusprotsessi eesmärgiks on pakkuda oma klientidele kõrgel tasemel teenust motiveeritud profesionaalse meeskonna poolt. Restoran kasutab igapäevaselt kahte erinevat menüüd, esimene menüü pakub kliendile klassikalist kiirtoitu, teine menüü on aga vahelduv, mis pakub erinevate riikide klassikalisi kiirtoite. Lisaks kohapeal söömise ja kaasa ostmise võimalusele tegeleb ettevõte lõunasöögiteenuse pakkumisega erinevatele firmadele. Firmad saavad tellida meilt oma lõunasöögi otse oma kontorisse. Pakume toitlustust ka erinevate väliüritustel. Toode: Tooteks on kõrgel tasemel toitlustuse pakkumine Vaba aja veetmine (erinevad mängud). Missioon

Majandus → Ettevõtlus
100 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Reis Horvaatiasse

Horvaatias on rahaühikuks kuna (HRK) Vaatamisväärt kohad Istra majakas Looduslik ja põnev Beredine koobas (pildil) Bale kivilinn, mis on justkui Istra hoolikalt peidetud pärl Vrasari kalurilinn Vajalikud esemed Horvaatiasse peaks kaasa võtma kindlasti: päikeseprillid, päikesekreemi, kindlasti peab pead katma rätik või õhuline müts, kotis peaks olema ka pudel vett Toit Rannikualadel valitseb menüüd mereline toit ­ kõik, mis Vahemerest värskelt püütud. Levinud on kaheksajalasalat, lambapraad. Magustoiduks üsna tavaliselt pannkook või õunastruudel. Kõrvale juuakse Horvaatia veini

Geograafia → Geograafia
3 allalaadimist
thumbnail
4
doc

HP PSC 1500 seeria printer analüüs

Missugused on soovitavad paberid seadme kasutamisel ? 4. Missuguseid pabereid tuleks seadme kasuutamisel vältida ? 5. Kirjelda, kuidas toimub 10x15 cm fotopaberi seadmesse asetamine ? 6. Mida tuleks teha paberiummistuse vältimiseks ? 7. Mida on võimalik teha kasutades PictBridge liidest? Kus see kontakt seadmel asetseb ? 8. Loetle ja kirjelda, missugused on seadme kolm paljundamise kiirust ja kvaliteeti mõjutavat sätet ? 9. Kirjelda, kuidas toimub dokumendi skaneerimine (tegevused, menüüd, käsud/korraldused) ? 10. Mida tuleb teha skaneerimise peatamiseks ? ( 2 võimalust) 11. Milleks kasutatakse tarkvara HP Image Zone ? 12. Loetle, missuguseid tindikassettide tüüpe on võimalik kasutada selles HP kombainiseadmes ? (Loetle tüübinumbrid) 13.Kuidas tuleks puhastada seadme klaasi ? 14.Kust on võimalik kontrollida kassettide tinditaset ? (menüüd/käsud) 15.Millal tuleks seade ühendada USB kaabli abil arvutiga- kas enne või pärast seadme tarkvara installeerimist ?

Informaatika → Informaatika
5 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Koka eriala juhend

Psühhomotoorsus ­ liigutuste täpsus, kiirus, kordinatsioon, jõulisus, osavus 5 KUTSE- EETIKA PRINTSIIBID Kogemuste arutamine Uute teadmiste hankimine Kogemuste hankimine Kogemuste üle mõtlemine, lugemine MINU ARVATES VAJALIKUD KUTSEOSKUSED Tööplaneerimine Omandatud praktilised teadmised Hügieeni jälgimine ( hoolitsetud välimus, töölaua puhtus) Meeskonnatöö oskus Oskus koostada menüüd Minu arvates on kokana töötamise puhul kõige tähtsam hariduse omandamine ning selle järel uute kogemuste saamine ja enda arendamine. 6 KOKKUVÕTE Koka erialal on kõige tähtsam pühendumine. Koka eriala peaks valima inimene, kes tõesti soovib kokana töötada. Peab jälgima palju erinevaid nõudeid, kuid tulemus on seda väärt.

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Menüü

· Taignas küpsetatud kala ja mereannid, köögiviljad, seened ja puuviljad · Väikesed lehttaigna- või pärmivõitaignaküpsetised erinevate täidistega Sobivad kuumad joogid: · Kohv · Tee · Kakao Külmad joogid: vesi, karastavad joogid jne. Seistes söömisel on vaja pokaalide hoidmiseks taldriku külge kinnitatavaid pokaalirõngaid. Toitu tuleks igale inimesele arvestada 200-300g, kuid see on pelgalt soovitus. Konkreetseks sündmuseks menüüd koostades arvestatakse külalistega, vastuvõtu toimumise ajaga ja selle kestvusega. Menüüsse võib igale külalisele orienteeruvalt arvestada: · Liha- ja kalasuupisteid, kanapeesid ja muid külmi suupisteid 100-150g · Toorsalateid, puuviljasalateid 50g · Muid salateid 100g · Sooje suupisteid 100g · (Kastet nende juurde 50g) · Kohvi, teed või mõnd muud kuuma jooki 2 tassi · Suhkrut 15g kuuma joogi tassi kohta, koort 15g

Toit → Kodundus ja etikett
32 allalaadimist
thumbnail
2
doc

"Keeled kui tervik" .

riikides välismaalastega. Osates teisi keeli , arendab see meie silmaringi, õppides ära teiste riikide kultuuri ja kombeid ning veel avaradab see meile võimalust reisida mitmetes riikides. Keelte oskusega on tänapäeval mitmeid võimalusi leida endale hea töökoht ja kool välisriigis . .Erivevate keelte oskus ei too ainult reisides kasu vaid ka kõrgelt arenenud tehnoloogia on tänapäeval näideks inglisekeelne: arvutiprogrammid, mängud , mõningate telefonide menüüd, jt. Enamus häid filme on inglisekeeles kuna neid vaadatakse üle kogumaailma ja paljud inimesed saavad sellest keelest aru. Meie kui väikeriik, peaksime ka oma keelt arendama ja niiöelda kuulutama või jääme varsti oma keelest ilma kuna inimsete suhtluskeeleks saab mõne suurema riigi riigikeel, mida kasutatakse ülemaailma ja mida enamik inimesi teab või tunneb. Meie muutuvas ühiskonnas peaksime õppima hindama Eesti iseseisva riigi riigikeelt, mis pole väga tuntud aga mittekeegi

Eesti keel → Eesti keel
12 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Intervjuu "Alati on võimalik edasi õppida"

nimelt nimetatud firma. Nagu ma enne mainisin, meeldib mulle kokkamine ja eeldasin, et seal saan sellega tegeleda. Mida arvate sellest, et McDonaldsis pakutav menüü on ebatervislik? Inimesed söövad ikka rasvast toitu, kuna neile meeldib see. Kui ollakse tervisliku eluviisiga, liigutakse ning tehakse piisavalt trenni, ei tee üks McDonaldsi eine päevas tervisele liiga. Tänapäeval on suureks probleemiks inimeste ülekaal ja ebatervislikud eluviisid. Kas Te ei arva, et McDonalds peaks oma menüüd tervislikumaks muutma, et soodustada tervislikku eluviisi? Kas te tulite siia terviseprobleemidest rääkima ja süüdistate meie firmat inimeste ülekaalulisuses? Mina ei räägi teiega ametist, kus töötan, vaid endast ja oma karjäärist. Kas on raske vahetuse vanemana motiveerida oma töötajaid õigeks ajaks tööle tulema ja hea tujuga töötama? Kui olen ise positiivne, on ka meeskonnatöö positiivsust täis. Olen vahetuse vanemana töötades aru saanud, et minu õlgadel on suur koormus

Eesti keel → Väljendusoskus
4 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Fantaasia maailmad ja rollimängud

tegevuselemendid on kombineeritud "asjade" ja spetsiaalsete relvadega, mida karakter korjab oma teel; Tactical RPG, kus ülistatakse taktikad enne strateegiat. Mäng tiirleb ümber "kuninga", kes peab oma sõdurid juhatama lahingusse. Seda kutsutakse ka varaseks RTS-iks. Jaapanis kutsutakse neid simulatsiooni RPG-deks. Siis leidub ka tekstipõhiseid RPG-sid ehk MUD(Multi-User Dungeons), kus mängur saab peas mõelda maailma peale. Seal kujutatakse kaarte ja menüüd kasutades ASCII-d. MUD-id on huvitavad just sellepärast, et mängur ise peas saab luua karakteri ning süzee. MUD-id olid esimesed RPG-d, mis ilmusid juba 70ndate keskel ning olid alguseks MMORPG-le. Kõige enam paelub mind RPG-de juures see, et sa ei pea olema sina ise, sa saad olla väljamõeldud tegelane väljamõeldud maailmas. Saab unustada kõik oma probleemid ja keskenduda oma karakteri probleemidele, mis võivad olla samasuured kui sinu omad aga need

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Teadliku külastajana teenindusettevõttes

Peale tellimuse esitamist teenindaja tänas, mida ei tehta just igas toitlustuskohas. Laual leidus rohkesti reklaamvoldikuid, mis reklaamisid erinevaid tooteid, sealhulgas ka alkoholi. Kuna restoran ei ole mõeldud ainult täiskasvanutele, ei ole adekvaatne propageerida alkohoolseid jooke. Väga suure osa laua pinnast võtsidki voldikud ning vähese ruumi tõttu võib kliendil tekkida ebamugavustunne. Lisaks voldikutele olid laual ka menüüd, igale istekohale üks. Kui teenindaja tellitud toitudega umbes kümne minuti pärast saabus, oli temalgi raske taldrikuid lauale mahutada ning ta korjas menüüd ja reklaamvoldikud kokku, vabastades laua einestamiseks. Lahkudes soovis teenindaja viisakalt ,,head isu". Antud kohvikus on positiivne see, et arve maksmine võib toimuda ka pärast söömist ja seda on võimalik teha lauas. See näitab toitlustuskoha usaldust klientide vastu ning seetõttu hakkavad

Sotsioloogia → Sotsiaaltöö korraldus
316 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Uurimustöö - Teadliku külastajana teenindusettevõttes

8. C. F. HAHN PUB- KOLMAS KÜLASTUS Saabusime pubisse õhtul kella kümne paiku, mängis vali muusika ning esinejaks oli Viljo Tamm, samuti oli pubi rahvast täis. Leti taga tegutsesid kolm teenindajat, kes meid ei märganud. Sisenedes suundusime taaskord teisele korrusele, kus kahjuks ei olnud vabu kohti, seega tulime alumisele korrusele tagasi. Leidsime tühja laua, mis paiknes seina ääres otse teenindusleti vastas. Võtsime ise menüüd, istusime lauda ja hakkasime rahulikult uudistades neid sirvima. Lõpuks tuli teenindaja, kes viisakalt teretas ning võttis tellimuse. Kohe toodi ka joogid lauda ning jäime tellitud sööke ootama. Vahejuhtumina nägime turvatöötajaid, kes viisid pubist ära ühe purjus kliendi kuid klientidele ei paistnud vahejuhtum mingit muljet avaldavat. Teenindajatel oli tõesti väga kiire - jooksid trepist üles ja alla ning ilmselgelt olid liiga ülekoormatud. Toite ootasime

Turism → Turismi -ja hotelli...
225 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

tegeleb broneeringuga. 2.2.3 Ettevalmistustööde kirjeldus ja ajaplaneerimine Kell 16.00 alustakse laua katmisega ja ettevalmistustega köögis Kell 17.00 võetakse vastu külalisi Kell 17.30 õhtusöögi algus 9 2.2.4 Teenindus ja serveerimine 1 teenindaja juhatab külalised lauda ning tutvustab lühidalt menüüd. Lauda tuuakse eelroog ning veekannud ning võetakse tellimus karastusjookide kohta. Kui eelroog on söödud koristab teenindaja nõud laualt ning toob abilisega lauda pearoa. Küsitakse uuest erisoovi karastusjookide suhtes ning vajadusel täidetakse veekanne. Kui ollakse lõpetanud pearoog koristab teenindaja abilisega laua ning valmistatakse ette end pinata mänguks, mis ei ole kantiinile tavaline tegevus kuid on lubatud erandkorras. Kui külalised on mängimise

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

„Lõbusalt saeb inimkond oksa, millel istub.“

kaasa vaid uusi probleeme. Perekonna ja sõprade kaotus ning sõltuvus on alles algus. Eluga hätta jäänud inimesed on lõpuks ohuks ka teistele. Aidsi põdevad inimesed annavad haiguse edasi oma lastele ning seeläbi ohustab see tervet inimkonda. Järgmise põlvkonna elu võib seetõttu olla lühike. Kahju, mis me teeme endale, mõjutab ka teisi. Oluline on tervis, mis ei tule kahjuks iseenesest. Peab nägema vaeva ning jälgima menüüd. Tervislik toitumine, mida reklaamitakse, sisaldab ka juurviljade söömist, mis tulevad põllumajandusest. Viimane on aga hääbumas. Järjest rohkem propageeritakse linnas elamist. Jüri Mõis reklaamis kunagi Tallinnas elamist ning nüüd on teinud Tartu suure reklaamikampaania, mis kutsub sinna elama. Linnas on võimalusi rohkem ning elu mugavam, kuid maaelu ja põllumajandus jäävad soiku. Tervis on juurvili, kuid viimane omakorda on põllumajandus, mille kadumisel kaob ka tervis

Eesti keel → Eesti keel
169 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Menüü koostamise alused

4.Argieinete roakäikude serveermuse järjekord * külm eelroog * kuum eelroog * supp või puljong *kalaroog *pearoog *kuum vaheroog *külm eelroog * sorbet *liha-või linnuliha roog * aedvilja roog * kuum järelroog *külm järelroog *Juust * tõeline magusroog *värske puuviljad * kohv või tee lisandiga 5.Mis on kogupäeva menu ja mida selle koostamisel arvestada ? 6.Nimeta menüüde tüübid toitumisaja järgi Hommiku, lõuna, õhtu, einete, oodete menüüd. 7.Rahvusvaheliselt tuntud hommikusöögimenüüd, kirjelda. *mandrieine- continental breakfast menüüs on: kohv ja tee piim röstsai või kukkel croissant-lehttaignast sarvesai marmelaad või mesi * Inglise hommikueine- English breakfast kohv ja tee piim röstsai marmelaad või keedis praetud sink või peekon praetud monad * Täielik inglise hommikueine menüüs lisatakse või puuviljamahl viljatooted kuumadsuupisted(pastast, köögiviljadest, ubadest, vorstikestest)

Toit → Toitlustus
82 allalaadimist
thumbnail
32
ppt

Metabolism ettekanne

Järgnevalt kasutab organism rasvu. 1 g lipiidide oksüdatsioonil vabaneb 38,9 kJ energiat Viimasena valke, kuna valkudel on väga palju teisi tähtsaid ülesandeid organismis. 1g valkude oksüdatsioonil vabaneb 17,6 kJ energiat Arvuta, kui palju energiat saaksid ühest 150 grammisest kohupiimakreemist, kui 100 grammis on: valke 4,7 g rasvu 1,8 g süsivesikuid 15,2 g Energia = (4,7*17,6 + 1,8*38,9 + 15,2*17,6)*1,5 = 630 kJ Analüüsi oma päevast menüüd: http://www.ampser.ee/index.php?page=17 ATP ehk adenosiintrifosfaat Universaalne keemilise energia talletaja ja ülekandja, mis osaleb rakkude metabolismis. ATP molekuli ehitus: lämmastikalus adeniin 3 fosfaatrühma suhkur riboos ATP moodustub glükolüüsi, käärimise ja hingamise käigus: ADP + P  ATP + 30 kJ/mol energiat Fosfaatrühmade Fosfaatrühma ATP

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Tänapäeval kasutuses olevad geodeetilised instrumendid

Prisma ja raadiosaatjaga on liidetud ka sõrmistik, millelt käib töö juhtimine. [2,lk 236] 2.2 Elektrontahhümeeter FOCUS 8 Spectra Precision Focus 8 tahhümeeter pakub võimast Windows CE operatsioonisüsteemi ja maailmaklassilist Spectra Precision Survey Pro tarkvara, selget ja kvaliteetset optikat, nutikat disaini ja teisi häid komponente mis mõõdistustöödel vajalikud. Puutetundlik ekraan parandab töö kiirust, menüüd ja tarkvara režiimid on kiiresti kättesaadavad, seetõttu paranevad ka igapäevased andmehaldustööd. Ehitatud kasutamiseks karmis igapäevatöös, kaitstud tolmu, mustuse ja igasuguste muude ilmastikuolude vastu. Suur graafiline ekraan kasutab erinevaid funktsioone: erinevad fontide suurused, ikoonid ja pop-up menüüd, et muuta tarkvarasüsteem intuitiivseks ja lihtsasti õpitavaks. Lisaks, kõigil mudelitel on standardis traditsiooniline optiline lood, mida saab uuendada laserloodiks

Ehitus → Üldgeodeesia
18 allalaadimist
thumbnail
92
docx

Äriplaan kohvikule

kampaaniad, pidev toodete täiustamine Asenduskaupade Suhteliselt väike Olla uuenduslik, oht tootearendus Tarnijate võim Keskmine Vahetada võimaluse hinda määrata korral tarnijat või arendada menüüd vastavalt kättesaadavale toorainele Kliendi võim hinda Suhteliselt väike Turul eristumine määrata Harusisese konkurentsi intensiivsus Harusisese konkurentsi intensiivsus on suhteliselt suur, kuna Kuressaares on üsna palju toitlustusettevõtteid. Seevastu ei ole

Majandus → Äriplaan
784 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Exceli kasutusjuhend

Microsoft Exceli kasutusjuhend (Ees ja Perekonna nimi) Järvamaa Kutsehariduskeskus 13.01.2016 MS Excel · Tabelarvutusprogramm Excel on mõeldud kõikvõimalike tabelite tegemiseks ja neid tabeleid illustreerivate diagrammide koostamiseks. Samuti on Excelis võimalik andmeid töödelda. Exceli ekraanpilt · Menüüriba: File Edit View Insert Format Tools Data Window Help · Nupurida: nupud mõnede menüükäskude kiiremaks valimiseks · Sisestusriba: aktiivse lahtri tähis, kolm käsunuppu (Cancel, Enter ja Function, vastavalt rist, linnuke ja Fx), aknake aktiivse lahtri sisuga · Tööleht: joonitud ekraaniosa, ülal veeru tunnus tähed, vasakul reanumbrid · Töölehtede riba (siin on kirjas dokumendis olevate töölehtede nimed) · Olekuriba ekraanipildi alaosas. Sinna ilmub selgitav tekst, mida Põhilised mõisted · Tööleht (spreadsheet) - joonitud ekraaniosa, mis on jagatud veergudeks ja ridade...

Informaatika → Tekstitöötlus
11 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Nimetu

Menüü koostamine- Kaisa Rooba Kadrina Keskkool 7.a 2012 Sisukord Toit Energiavajadus Süsivesikud Valgud Toidurasvad Vesi Vitamiinid ja mineraal ained Lisaained toiduainetes Mitmekülgse ja tasakaalustatud menüü koostamine Toidukorrad Toiduainete toitainelise koostise hinnang Tervisliku toitumise keskkonnad Internetis Toit Organismi esmane vajadus Toiduvajadus sõltub inimese vanusest, soost ja füüsilisest aktiivsusest Toiduvalikut mõjutavad erinevad tegurid NB! Tea millest toiduaine koosnevad!!! Energiavajadus Toiduenergia-toitained Erinev energiavajadus igal inimesel erinev Erergiakulu eriti suur: rattaspordis, ujumise Suur energiakulu: tantsimises, lume lükkamises Vähene: jalutamises, shoppamises Väga väga vähene energiakulu:magamine,lugemine Suurim energiavajadus on sportlasel:4000-7000 kcal Väikseim energiavajadus on beebil:880 kcal Tähtis!!! Energia saamine ja kulutamine peavad olema tasakaalus!!! Inimes...

Varia → Kategoriseerimata
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Keeled on tähtsad

välismaalastega. Osates teisi keeli , arendab see meie silmaringi, õppides ära teiste riikide kultuuri ja kombeid ning veel avaradab see meile võimalust reisida mitmetes riikides. Enim räägitud keel on ingliskeel. Selle keelega on tänapäeval mitmeid võimalusi leida endale hea töökoht ja kool välisriigis .Kõrgelt arenenud tehnoloogia on tänapäeval inglisekeelne, näiteks arvutiprogrammid, mängud , mõningate telefonide menüüd. Enamus häid filme on inglisekeeles kuna neid vaadatakse üle kogumaailma ja paljud inimesed saavad sellest keelest aru. Üks enim räägitavaid keeli on venekeel. Kuna Venemaa on üks suurimaid riike , elab seal palju inimesi. Mitmeid aastaid tagasi oli Venemaa endine Nõukogude Liidu riik, mis vallutas osa endiseid Venemaa alasid tagasi, kus elanikonna põhiosa moodustasid mittevenelased. Seega pidid teiste riikide kodanikud venekeele selgeks õppima , et suhelda venelastega.

Kirjandus → Kirjandus
32 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

tassid 9. Paremale poole tulevad noad, teraga taldriku poole, vasakule poole kahvlid. 10. Riistad asetan nii, et eelroa riistad on väljaspool ja iga järgneva roaga liigutakse sissepoole 11. Asetan lauale vee pokaali, mis asetseb noaga ühel joonel 12. Magustiodu riistad asetsevad aga kohanäitamis taldriku kohal, kahvel varrega vasakule poole ja nuga varrega paremale poole. 13. Võtan vastu kliendid 14. Juhatan nad lauda 15. Kuna toidud olid ette tellitud ei pea ma menüüd tutvustama vaid alustan eelroa toomisega 16. Kliente on 2 ja enne eelroa toomist pakun klientidele vett/veini 17. Vee või veini valamisel on tähtis, et hoiaksid pudelit alt ja näitaksid enne srveerimist silti klientidele, silt peab olema nähtav ka kallamise ajal. 18. Pärast kallamist pühin pudeli suu käteröti sisse, mis asetseb minu käe peal 19. Seejärel toon mõlemale kliendil ekorraga eelroa 20. Toomise ajal asetsevad mõlemad taldrikud vasakul käel, nii, et üksgi sõrm ei

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Jamie Trevor Oliver

liigtarvitajad olnud, väljaõpet restoraniäris.4 Viimastel aastatel on Jamie Oliver tuntud kui koolilõunate tervislikumaks muutja Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides. 2005. aastal viis Jamie läbi kampaania, et parandada Inglise koolilõunate kvaliteeti. "Toida mind paremini"-kampaania sundis valitsust oluliselt muutma oma senist koolitoidu poliitikat, suurendades dotatsioone ja viies uued, tervislikud menüüd kõigisse koolidesse.5 Tema eesmärgiks on keelustada rämpstoit koolides ja panna lapsed sööma värsket, maitsvat, toitaineterikast toitu. Jamie enda sõnul on vaja teha radikaalseid muutusi koolilõunate süsteemis ja esitada väljakutse rämpstoidu kultuurile, näidates koolidele, et nad saavad pakkuda värsket toitaineterikast toitu, mida lapsed ka naudivad. 3 http://www.jamieoliver.com/about/timeline 4 http://en.wikipedia.org/wiki/Jamie_Oliver#Television_shows 5

Toit → Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Praktika aruanne: SAMURAI SUSHI OÜ

Oma praktikat tegin Tallinnas kohvikus nimega “Samurai Sushi”. Olin teinud oma praktikat kohviku administraatorina. Praktikal olin seal 22/06/15 kuni 01/08/15 ning tegin 172 tundi. Kuna ennem ei olnud administraatori kohal, enne praktika algust püstitasin endale päris palju eesmärke. Esiteks ma tahtsin saada aru ettevõtte sisestruktuuri, töökorraldusi; ka tööohutuse- ja hügieeninõuded teha endale selgeks. Väga oluline minu jaoks on ka sortimendi tundmine: pidin ära õppida menüüd, et teadma, mida kohvik pakub klientidele, osata soovitama ja selgeks teha tarbijale, millise toiduga on tegemist ja mida see sisaldab või ei sisalda. Pidin ka selgeks endale teha kassat ning süsteemi, mis kohvikus on kasutusel, kuna kassaga tööd administraator peab igapäevaselt teha. Põhilised teenindaja tegevused kaubaga oli vaja ka selgeks endale teha: kus ja kuidas tellida kaupa; kuidas õigesti võtma selle vastu ja vigadeta kontrollida saatelehti; kuidas käib kauba

Majandus → Praktika
51 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Op süsteem

Protsesse on kolme tööpi: aktiivsed, töötav ja passiivne. Viimane eristabki oluliselt programmi ja protsessi. Oote vältimiseks või minimiseerimiseks kasutakse protsesside sünkroniseerimist. Ressurss, mis korraga võib teenindada vaid üht protsessi nimetakse kriitiliseks ning temale vastavalt protsessi ülesande lahendamise käigus kriitiliseks lõiguks. Veel op süsteemi protsessidest rääkida siis mis need on? Need on kõik, mis peale värsket Windowsi installi sul ees: kell, start menüüd, heli muutmise nupuke, ikoonid, lisavidinad Gadgets jne. Varjatud näiteks arvuti seisu jälgimine, valmisolek erinevateks sisenditeks, paned USB pulga sisse Windows kohe reageerib, konkreetne protsess oli ootel ja valmis. Protsessor aga täidab programmide käske. Protsessoril võib üks kuni mitu lõime olla, need on teistest programmiosadest sõltumatut täidetavat programmiosa võivad töötada koos kui eraldi oleneb vajadustest, mida aga protsessid ei tee

Informaatika → Arvuti monitor
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Restoranid ja rahvusrestoranid tänapäeval

ilmakaarde. 5 Näiteks Dinner in the Sky on unikaalne üritus, mis annab võimalusi nautida sampanjat 50 m kõrgusel. Suupisted valmistavad maailma juhtivad kokad. Sel suvel jõuab projekt Eestisse juba neljandata korda. 6 Toidurestoranid jagatakse nelja rühma. Hotellis asuvad toidurestoranid peavad pakkuma toitlustamist kogu päeva jooksul. Hommikul Rootsi lauda või osalise teenindusega hommikusööki, lõunaajal nii päevamenüü kui ka à la carte menüü, õhtul à la carte menüüd või tellimuseined. Hinnatase vastab hotelli tasemele. 7 Esindusrestoranide toidukaardis on tavaliselt rikkalik valik keeruka valmistusviisiga roogi ja delikatesstooteid. Sageli valmistatakse ja serveeritakse osa toite lõplikult söögisaalis kliendi nähes laua juures. Rikkalik veinikaart peab rahuldama kõige nõudlikuma gurmaani soovi. Esindusrestoranide eriliik on gourmet-restoranid, kus rõhk pole sageli niivõrd interjööril ja serviisil,

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
3
pdf

Juhtumikirjeldus

EESTI ETTEVÕTLUSKÕRGKOOL MAINOR ÄRIJUHTIMINE JUHTUMI KIRJELDUS JA ANALÜÜS 2011 * Juhtumikirjeldus Hindan väga uusi kogemusi erinevates valdkondades. Leian, et hea on külastada küll kohti kus kõik juba ammu teada-tuntud on, kuid siiski proovin otsida uusi elamusi uutest kohtadest. Valik igas kategoorias on läinud väga suureks ja patt oleks vaid oma kindlatele lemmikutele kindlaks jääda, jätmata võimalust uutele tulijatele. See kõik kehtib eriti toitlustusettevõtete kohta. Kui ise ei leia aega, et värskeid ettevõtteid leida, tuleb tihti appi Cherry.ee voucheri süsteem. Nii ka minu eeloleva juhtumikirjelduses. Sattusin peale kampaaniale, kus suure protsendi allahindlusega pakuti vast-avatud vanalinna kohvik-restorani vouchereid. Ei saa osta kunagi põrsast kotis ja seega uurisin pikalt nende internetilehekülge, et teada mida mul umbkaudu oodata oleks. Veebileht oli väga esinduslik ja in...

Majandus → Klienditeenindus
54 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun