Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kohvipuru" - 18 õppematerjali

thumbnail
5
rtf

Kohv

min: jäme jahvatus Samas kui on väike kohvimasin siis sobib paremini peen jahvatus, kui aga mitmekümne liitrine termosmasin, siis on sobilik jämedam jahvatus. Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta. Presskannumeetod Keskmise jahvatusega kohv pannakse kannu põhja, seejärel kallatakse keev vesi peale ja kann suletakse kaanega. Lastakse u. 5 min. tõmmata, segatakse ja kohvipuru eraldadakse sõelaga kolbi abil vedelikust. Presskann võik olla enne soe kui sellesse vee kallad. Aroomid on paremad kui filtermeetodi kohvil. Õige doseerimine on ca 63 grammi ühe liitri vee kohta. Otse tassi Kohv pannakse tassi ja kallatakse keev vesi peale. Kui te ei soovi kohvi juua koos kohvipuruga valige keskmine jahvatus, sest siis settib kohvipuru tassi põhja. Kui aga olete harjunud kohvi jooma koos mõningase kohvipuruga siis valige peenem jahvatus....

Joogiõpetuse
82 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Agrokeemia konspekt - Väetised & väetamine

5) Ädal-haljasväetis ­ universaalne kasutus; esimene saak koristatakse suvel loomasöödaks või silo tegemiseks, ädal aga küntakse sügisel mulda. Haljasväetisi kasutatakse farmist/laudast kaugemal asuvatel põldudel, kuna on palju odavam külvata kattevilja alla mõnikümmeng kg hektarile haljasväetiskultuuri seemet, kui vedada 30-40 t sõnnikut mitme km kaugusele. (Ka kohvipuru on väetis, selles on 2% N; happelise reaktsiooniga.) 9 II VÄETISED BAKTERVÄETISED Bakterväetised mullaorganisme sisaldavad preparaadid, mille muldaviimisel tekivad mullas taimejuurtel vastavate mikroorganismide kolded. Nad on tüüpilised kaudsed väetised, st. nad parandavad taimede kasvukeskkonda, küll aga ei sisalda otseselt taimetoiteelemente....

Taimekasvatus
156 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Referaat - Kohv

Põltsamaa Ametikool Kohv Referaat Maiu Roio Põltsamaa 2010 Kohvi kodumaa on Aafrika. Kohvi avastamise kohta on mitmesuguseid lugusid. Ühe tuntuma legendi kohaselt olevat kohvitaime avastanud kitsekarjus, kes märkas, et tema loomad ei taha enam öösiti magada. Ta jälgis loomi ning pani tähele, et kitsed närivad mingi tundmatu taime lehti. Seejuures hakkasid loomad rõõmsalt kepslema. Karjus rääkis oma avastusest naabruses asuva kloostris, kus otsustati asja uurida. Mõistatusliku taime lehtedest ja viljadest valmistati jooki, mille mõju osutus üllatavalt tugevaks. Tõenäoliselt 6. sajandil levis kohvipuu Etioopiast Jeemenisse ning sealt teistesse islamiusulistesse maadesse. Legend räägib kohvi jõudmisest Jeemenisse järgmist. Kord jäi üks rändav araabia kaupmees...

Joogiõpetus
83 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kohv

Mõned lagunevad madalal temperatuuril, teised laia temperatuuriskaala juures. Mõnedel ühenditel on maitsele hea mõju kui neid on vähe, kuid nad mõjuvad halvasti suures koguses. Kuigi me ei pea keemikuteks hakkama, kui tahame head tassitäit kohvi, on tähtis aru saada, et komplekssed keemilised reaktsioonid vormivad kohvivalmistamise lõpliku kvaliteedi. Kontrollides vee temperatuuri, vee ja kohvipuru suhet, tõmbamise kestust ja teisi lihtsaid faktoreid, me loome ümbruskonna, milles võtavad aset keemiliste protsesside parimad kombinatsioonid. Lastes kasvõi ühe tõmbamise faktori optimaalsuse määrast välja, võib see röövida kohvitäie maitse potentsiaali ja parimal juhul toota keskmise joogi. Vee kvaliteet Kohvikeedu vesi peab olem võimalikult puhas, kuigi väike kogus lõhustumata aluseid on paremaks eraldumiseks vajalikud....

Köögi õpetus
42 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Vesi

Reovee mehaaniline puhastus seisneb lahustumatute ainete eraldamises reoveest, mis on vajalik eelkõige edasise puhastusprotsessi häireteta läbiviimiseks. Mehhaanilises puhastusetapis juhitakse reovesi läbi võrede, sõelade ning liivapüüniste. Liiva, kohvipuru ja muu prahi eemaldamise mõte on selles, et see ei 6 ummistaks puhastusseadet. Edasi toimub pisemate aineosakeste setitamine või nende eemaldamine flokulatsiooni teel. Reovee bioloogilise puhastuse etapis toimub orgaanilise aine bioloogiline lagundamine ning ja reovees sisalduva...

Keemia
32 allalaadimist
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

· Maailma viie suurema kohvitootja ekspordimaht aastatel 2008/2009 ( okt-sept.) Brasiilia 46 miljonit kotti 35,9% Vietnam 18,5 miljonit kotti 14,5% Kolumbia 8,7 miljonit kotti 6,8% Indoneesia 8,4 miljonit kotti 7,3% Teised 45,4 miljonit kotti 35,5% Kokku: 127 miljonit kotti 7. KOHVI VALMISTAMISE VIISID · Araabia kohvi tehakse ibriqs, väikeses, pika varrega vasknõus.2tl peenjahvatatud kohvipuru pluss üks suhkrut lisatakse tassile veele ja segu aetakse keema. Kui sisu hakkab keema võetakse ibriq tulelt. · Tilkmeetod või filtermeetod tänapäeval kõige kasutatavam, peeneksjahvatatud kohv pannakse paberfiltrisse või mitu korda kasutatavasee koonusekujulisse nõusse ja peaaegu keev vesi valatakse peale. · Presskann/cafetire kann soojendatakse, jämedalt jahvatatud kohv tõstetakse põhja, lisatakse kuum vesi ja segatakse, siis lastakse segu kolm kuni viis minutit...

Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Kokandus
254 allalaadimist
thumbnail
4
docx

JOOGID

Serveeritakse vahetult peale valmistamist. Kannukohvi valmistamine: mõõta õige kogus vett ja lasta keema tõusta, keeva vee hulka mõõdetakse vastava jahvatusastmega kohv, lasta korra keema tõusta, aga mitte keeta. Lasta kohvil 5 min sadestuda. Kohv kallata kohvipaksu pealt eelsoojendatud kannu. Võib serveerida koos lisanditega ­ suhkur, piim, koor, brändi, liköör Presskannukohvi valmistamine: valida jämedama jahvatusega kohvipulber, kohvipuru mõõta eelsoojendatud kannu. Pannakse paras kogus vett keema ja valatakse see kohvipuru peale. Segada ja sulgeda presskann (sõel jääb üles). Kohvil lasta 4 min tõmmata ja siis vajutatakse sõel alla. Kui soovid säilitada valatakse ümber termoskannu. Türgi kohvi: valmistatakse erilise pika varrega keedunõus (ibrikus). Nõusse mõõdetakse võrdsetes kogustes hästi peeneks jahvatatud kohvipulber ja suhkur, peale valatakse külm vesi ja lastakse keema tõusta...

Toiduvalmistamine
26 allalaadimist
thumbnail
19
ppt

Pihussüsteemid ehk pihused

02.2006 8 Suspensioonid Pihustunud aine on tahke ja pihuskeskkond on vedelik Näiteid igapäevaelust: - Liiv, lubi + vesi = lubimört - Kustutatud lubi + vesi = lubjapiim - Tsemendisegud - Õlivärvid, lakid - Kasutatud mootoriõli - Kohvipuru ja teepuru + vesi = kohv 12.02.2006 9 Emulsioonid Pihustunud aine on vedelik ja pihuskeskkond on vedelik Näiteid igapäevaelust: - Rasvad, valgud + vesi = piim - Piimasaadused või ja koor - Margariin, majonees, kastmed - Mõned kehakaalu vähendavad ravimid 12.02.2006 10 Aerosoolid Pihustunud aine on tahke või vedelik ja pihuskeskkond on gaas...

Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

added to taste- maitse järgi lisatud 16. an ashtray- tuhatoos 17. approximately- ligikaudu 18. at right angles- täisnurga all 19. at the correct serving temperature- õigel serveerimistemperatuuril 20. at the top right-hand corner- üleval paremas nurgas 21. breakages are frequent- purunemised on sagedased 22. by means of a spirit lamp- piirituslambi abil 23. cloth on the palm- rätt peopesal 24. coarsely ground coffee- jämedalt jahvatatud kohv 25. coffee grounds infuse with the liquid- kohvipuru seguneb vedelikuga 26. coffee spoon resting in the saucer- teelusikas lebab alustaldrikul 27. coming into contact with coffee- kohviga kokku puutuma 28. correct accompaniments- õiged lisandid 29. cutlery- söögiriistad 30. even spacing- ühtlaste vahedega 31. fairly simple- küllaltki lihtne 32. finely ground coffee- peeneks jahvatatud kohv 33. freshly drawn water- kraanist äsja lastud vesi 34. garnish- garneering 35. held in place by a spring- vedrulõksuga hoitud paigal 36...

Inglise keel
5 allalaadimist
thumbnail
6
docx

OÜ JOIK KÜÜNLAD

seebistumisprotsess sellises järgus, et seebi saab vormist eemaldada, kuid sellele järgneb kolme kuni neljanädalane järelküpsemine, mille vältel muutub seep korralikult kõvaks ja ühtlasi ka nahale järjest pehmemaks. Valmis seep on nahale pehme ja niisutav. Merelaine seep kombineerib endasse kokku mere värskuse, metsalõhnad ja natuke tsitrusearoome; sobib nii naistele kui ka meestele. Köögiseep kohviga on ilmselt kõige põnevam seep, mis sisaldab endas koorivat kohvipuru ja aitab eemaldada ebameeldivaid söögitegemise lõhnu ­ küüslauk, sibul, kala jne. Aedniku tomatilehe seep on mõeldud inimestele kellele meeldib aias tööd teha ­ sealne aprikoosikivi puru eemaldab mustuse ja koorib nahka, õlid (oliivi, rapsi, magusmandli) niisutavad ja hooldavad. Veel toodab JOIK ka akvamariin seepi meresoolaga, greibi seepi porgandimahlaga, jasmiini seepi prantsuse rohelise saviga, kadaka-männi saunaseepi, koorivat kaeraseepi meega,...

Majandus
18 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine...

Kokandus
66 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kohvi valmistamine

Kuigi me ei pea keemikuteks hakkama, kui tahame head tassitäit kohvi, on tähtis aru saada, et komplekssed keemilised reaktsioonid vormivad kohvivalmistamise lõpliku kvaliteedi. Kontrollides vee temperatuuri, vee ja kohvipuru suhet, tõmbamise kestust ja teisi lihtsaid faktoreid, me loome ümbruskonna, milles võtavad aset keemiliste protsesside parimad kombinatsioonid. Lastes kasvõi ühe tõmbamise faktori optimaalsuse määrast välja, võib see röövida kohvitäie maitse potentsiaali ja parimal juhul toota keskmise joogi. Vee kvaliteet Kohvikeedu vesi peab olem võimalikult puhas, kuigi väike kogus lõhustumata aluseid on...

Joogiõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
26
pptx

NÕIAPROTSESSID EESTIS

nõidumise läbi  Ennustati ilmastiku ja loodusnähtuste järgi, lindude ja loomade käitumise järgi, erinevate organite järgi Ennustamise meetodid  Belomantia (ennustamine noolte lennu järgi)  Güromantia (vurri abil ennustamine)  Kristallomantia (kristall- või klaaskuuli pealt ennustamine)  Litomantia (ennustamine kalliskivide järgi)  Rabdomantia (ennustamine visatud kepi järgi)  Tasseomantia (ka "tasseograafia", teelehtede või kohvipuru abil ennustamine, "kohvipaksu pealt vaatamine") Maagia Maagia on uskumuste ja praktika kogum, milles suhtestatakse ennast üleloomulike jõudude, surnute vaimude või salajaste loodusjõududega. Maagia viisid Analoogiamaagia sisaldab riitust, mille käigus mingi tegevuse matkimisega usutakse kutsuvat seda sündmust esile ka tegelikkuses. Kontagioosne maagia põhineb usul, et eemalseisva isikuga või olendiga on võimalik kontakti saada temaga kokku puutunud või talle kuulunud eseme kaudu...

Ühiskond
11 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused...

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
110
docx

Toidukaubaõpetuse õpimapp

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool ÕPIMAPP Iseseisev töö Õppejõud: Liina Maasik, MA Mõdriku SISUKORD SISUKORD..........................................................................................................................2 SISSEJUHATUS..................................................................................................................4 1KAUBAMÄRK.................................................................................................................5 1.1Ajalooline taust ja areng.............................................................................................5 1.2Kaubamärgi kaitse.......................................................................................................7 2KAUBAMÄRK LEIBUR...

Toidukaubaõpetus
81 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Laboratoorne töö nr.1 Keemias

Tallinna Kunstigümnaasium Jessica Pentsop ja Cecily Jäetma 8.c klass Laboratoorne töö nr.1 Tallinn 2014 SEGU NR 1 Koostised : 2 spaatlitäis kohvipuru 60 ml kraanivett Mina ja Cecily lisasime plastiktopsi kaks spaatli täis kohvipuru ja 60ml kraanivett. Siis me segasime segu klaaspulgaga kokku ja olime valmis filteerima. Siis me kinnitasime statiivi külge muhvi ja muhvi külge rõnga. Me panime lehtri rõnga sisse, lisasime filtri ja tükk tüki haaval eraldasime ained omavahel läbi filtri. Näidis: NB ! Kui filtreerimine on liiga aeglane, võib klaaspulgaga segu segada, aga olla ettevaatlik et filtrit läbi ei torka. Siis kui segud on jaotatud peaks se välja nägema nagu filtreeritud kohvi : SEGU NR 2...

Analüütiline keemia
15 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiõpetus: kohv

Mis on vajalik täiusliku kohvi valmistamiseks?  Õige jahvatamise jämedus  Õige kogus  Hea vee kvaliteet  Õige vee temperatuur  Õige kokkupuute/leotamisaeg  Õige valmistusviis  Hügieeni jälgimine ja puhastamine 5. Loetle erinevaid kohvi valmistamise meetodeid ja kirjelda neid. Türgi või Araabia kohvi valmistamine: Keedetakse kolm korda. Tehakse ibriqs, väikeses, pika varrega vasknõus. 2tl peenjahvatud kohvipuru ja suhkur lisatakse tassile veele ja segu aetakse keema. Ibriq võetakse tulelt, kui sisu hakkab keema(3 korda) ja siis valatakse välja. Keedetakse ära suur osa delikaatsetest maitsetest, kuid see-eest on kohvi väga tugevamaitseline. Filtermeetod-(kohvimasinaga tegemine) Kõige kasutavam tänapäeval. Kohvipuru pannakse paberissse või mitu korda kasutatavatesse nõudesse ja peaaegu keev vesi valatakse peale. Tulemus filtreerub kannu. Presskann...

Joogiõpetus
8 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun