Osaline teenindus tähendab, et toidud serveeritakse osaliselt teenindaja poolt, osaliselt teenindab ennast klient ise. Rootsi laud võib olla ühendatud osalise lauateenindusega : teenindajad pakuvad jooke, toovad röstsaiu, kuumi rooge, pakuvad kohvi jne. Osades restoranides, brasseriides ja kohvikutes on lauateenindus ja ainult salatid on serveeritud Rootsi lauana. Rootsi laud võib koosneda ainult külm-, järelroa- või kohvilauast, ülejäänud toite serveerivad kelnerid ja ettekandjad. Toidud on laual vaagnates, tirinates ja muudes serveerimisnõudes. Toitu tõstavad vaagnatelt lauasistujad ise. Teenindajad võivad valada jooke. Kasutatakse pulmalauas, peielauas, gruppide teenindamisel. Külmad toidud on vaagnatega külaliste saabudes laual, soojad toidud tuuakse teenindaja poolt...
Klienditeenindajatel on ühtivad meremeheteemalised pluusid, mis sobisid Pärnu Jahtklubi temaatikaga, kuigi oleksime oodanud teksadest korrektsemat rõivaeset, nt viigipükse. Nägime hiljem ühte klienditeenindajat teenindustsoonis ka erarõivais, mis ei ole sobilik. Võimalik on tellida letist, kuid on olemas ka lauateenindus . Leti kõrval nähtaval kohal on tahvel päevapakkumistega ning eemal asus salatibaar, mis sisaldub juba toidu hinnas. Kahjuks sellest meid ei informeeritud ning me ei osanud võtta sealt salatit ning jäävett. Tasumisel ei pakutud meile ISIC-kaardi soodustust, kuid meie vanust arvestades oleks seda võinud teha. Sel päeval ei olnud meie soovitud mahla, kuid teenindaja pakkus alternatiivina muud, mis oli meile sobiv. Töötajate keelekasutus oli sõbralik ning...
Inventuuride tegemine ja töögraafikute koostamine toimub vahetusvanemate vahelise koostöö tulemusel. Kuna töögraafiku koostamisel lähtutakse ennekõike töötajate soovidest, peavad vahetusvanemad töögraafikute koostamisel tegema koostööd ja tagavad sellega seoses ka töötajate kõrgema rahulolu taseme. Vajadusel on vahetusvanem kohustatud teostama ka lauateenindust . Teenindaja tööülesanneteks on lauateenindus, mis lahtiseletatult tähendab: kliendite vastuvõtt restorani, sobiva istekoha leidmine, tellimuse vastuvõtt kliendilt, tellimuse edastamine kööki, tellimuse kandmine köögist kliendile, positiivne suhtumine ja rõõmsameelsus. Serviisihooldaja peab tagama lauanõude pesu ja poleerimise peale kasutust. Koristaja tööülesanne on restorani teenindussaali puhastamine enne restorani avamist. Peakoka tööülesannete hulka kuulub restoranimenüü koostamine. Menüüs olevate toitude...
Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4 Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4 Kiirtoiduettevõtted 6 Kohvikud 8 Sööklad ja teised suurköögid 10 Restoranid 13 Baarid 19 Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused...