Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"menüü" - 631 õppematerjali

menüü on esitadud lisades(Ideaalmenüü). Menüü koostamisel lähtusin oma täpsustatud energia vajadusest, milleks on 3470kcal. Mina koostasin oma ideaalmenüü selliselt, et ma saaksin kaalust alla võtta, samas soovin ma saada kätte kõik vitamiinid ja mineraalained ja süüa neid toite, mis mulle maitsevad.
thumbnail
16
ppt

Menüü ajalugu.

Londoni õukond eelistas 3-käigulist menüüd, kuid iga käik sisaldas erinevaid osi ( kuni 25 erinevat rooga ) Einele järgnesid veel juustud, puuvili, pähklid ja portvein. 19.sajandiks oli eine saanud kindla vormi ja struktuuri. Nii prantsuse kui Inglise traditsioonilised menüüd, ka kahe maa köökide erinevused - olid täpselt määratletud. 20.sajandi tuntuim menüüarendaja oli Auguste Escoffier Klassikaline tänapäevane menüü koosneb kaheksast käigust. : - appetizer - soup - fish entree - vegetable - salad - dessert - cheeses Sellise struktuuriga menüü juured ulatuvad revolutsioonijärgsele Prantsusmaale, kus restauraatorid tutvustasid toidukaarti oma patroonidele. Menüü kirjutati tollal suurtele posterisuurustele tahvlitele ja pandi välisukse juurde, et külalisi meelitada. Need olid ilusti, käsitsi kirjutatud, ning

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Tabeli loomine ja vormindamine

ÜLESANNE Teema: Tabeli loomine ja vormindamine 1 Tabeli loomine. Veergude ja ridade lisamine. Veergude ja ridade mõõtmete muutmine. Lahtrite joonistamine. Lahtrite ühendamine. Teksti joondamine lahtris. Teksti suuna muutmine lahtris. Tabeli vormindamine. Kustutamine. 1. Looge tabel: veergude arv 7, ridade arv 4. Tabelit saab luua mitmel viisil: tabelimallide kasutamine; menüü Tabel kasutamine; käsu Lisa tabel kasutamine; tabeli joonistamine; teksti teisendamine tabeliks. Klõpsake kohta, kuhu soovite tabeli lisada. Klõpsake menüü Lisa jaotise Tabelid nuppu Tabel ning klõpsake seejärel käsku Lisa tabel. Sisestage jaotises Tabeli suurus veergude ja ridade arv. Klõpsake OK nuppu. 2 Loodud tabeli read on ühekõrgused ja veerud ühelaiused. Tabeli lahtrivõrgustik on

Informaatika → Arvuti õpetus
19 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

soovidele. Majanduslikkuse põhimõte ­ Ettevõte seisukohalt optimaalne hind ja müügikate, mis kindlustaks ettevõttele ootuspärased tulemused. Täpsete retseptuaaride (standard reteptuuride) kasutamise põhimõte ­ Ettevõtte äriidee ja ressurssidega arvestamine põhimõte, aastaaegade,ilmastiku j areas. Tervislikkuse põhimõttete järgi ­ vaheldusrikas prits. 1. Millistele küsimustele peab mõtlema enne menu koostamist? 2. Millest koosneb toidu idu? 3. Mis on menüü? 4. Milline on toitude pakkumise järjekord? Menüü koostamist mõjutavad tegurid Enne menu koostamist peaks järgima järgmiseid aluseid: · Turu analüüs · Täpne retseptuur (korralikult läbi proovitud retseptid, see tagab toiduainete optimaalse kasutamise ja võimalikult väikese jäätme hulga). · Täpne kalukaltsioon (retseptidele on juurde toodud täpne hinna kalkulatsioon). On tooraine varumisel ja müügihinna arvestamiseks vajalik.

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Menüü koostamist mõjutavad tegurid

Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool Hotellimajandus HM12 MENÜÜ KOOSTAMISE ALUSED Kodutöö menüü koostamise alustes Tallinn 2012 Menüü koostamist mõjutavad tegurid 1.Klientidega arvestamise põhimõte- päevakohane, ajakohane, kliendi soovidele, vajadustele ning ootustele vastav toitude pakkumine. Näiteks peab arvestama, kellele menüü on suunatud, kas lastele, õpilastele, pensionäridele, turistidele jne. ning koostama menüü täpselt kliendi vajaustele tuginedes. Lisaks tuleb arvestada kui mõnel kliendil on laktoosi või tsöliaakiatalumatus 2. Majanduslikkuse põhimõte- ettevõtte seisukohalt optimaalne hind ja müügikate, mis kindlustaks ettevõttele taodeldavad majandustulemused, samuti säästlikkus toorainete ja ressursside (energia jt ressursid) kasutamisel. Näiteks peab arvestama, et menüü koostamisel tullakse lõplikult omadega plussides välja, heal juhul kasumiga. Peaasi, et ettevõtte opt. hind

Toit → Toiduaineõpetus
5 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Windowsi kiirklahvi kombinatsioonid

Windowsi süsteemi klahvikombinatsioonid · F1: spikker · CTRL+ESC: menüü Start avamine · ALT+TAB: ühest avatud programmist järgmisse liikumine · ALT+F4: programmi sulgemine · SHIFT+DELETE: üksuse jäädav kustutamine Windowsi programmide klahvikombinatsioonid · CTRL+C: kopeerimine · CTRL+X: lõikamine · CTRL+V: kleepimine · CTRL+Z: tagasivõtmine · CTRL+B: paks kiri · CTRL+U: allakriipsutamine · CTRL+I: kursiivkiri Hiireklõpsu-/muuteklahvikombinatsioonid kestaobjektidele

Informaatika → Arvutiõpetus
91 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Menüü koostamine

Sortimendi ulatus oleneb: 1.Ettevõtte eesmärgist- üldkasutatavates toidu ja ajaviite restorenides on lai sortiment. 2.Ettevõtte kvaliteedi klassist- kõrgem klass nõuab laiemat sortimenti. Toiduvalik 06.01.2009 Klendile kajastub sortiment toidu ja joogi kaardis, mis on paljudes restoranides ja kohvikutes samade kaante vahel mida nim. menüü kaardiks. Kiirtoitlustus ettevõtetes ja sööklates on menüü hästi nähtaval kohal ntx: infotahvlid. Paljud ettevõtted paigutavad toidu kaardi ka vaate aknale, samuti uksele ja välisstendile. Restoranides pakutavat suurt valikut nim. paljudes keeltes toidu kaardiks. Menüü on trükitud või käsitsi kirjutatud, mida siis pakutakse toitlustus ettevõttes, või ürituste puhul.Toidukaarte hakati kasutama 19 saj. algul. Ennem seda teatas kokk külalistele pakutava roa nime.

Kategooriata →
38 allalaadimist
thumbnail
32
pdf

Gretl juhend 2016

Gretl - Gnu Regression, Econometrics and Time Series Library Gretl on avatud koodil põhinev vabavara, mida võib legaalselt installeerida oma kodusesse arvutisse või sülearvutisse. Programmi koduleht http://gretl.sourceforge.net/ TÖÖ PROGRAMMIGA Gretl Käivitada programm – avaneb menüü 1. Andmete importimine – File → Open data → Import → nimi.xlsx. Selleks et oleks võimalik andmetabelit Gretl-isse importida tuleb tabel eelnevalt sobivale kujule viia: a) kontrollida, et Exceli tabeli esimeses reas oleksid muutujate nimed (ei peaks sisaldama täpitähti) ning teisest reast alates andmed. sulgeda Exceli fail; b) avada programm Gretl; c) valida File/Open data/Import/Excel

Informaatika → Infoharidus
16 allalaadimist
thumbnail
14
doc

3 päeva menüü

Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 1 SISUKORD Sissejuhatus......................................................................................................................... 3 Sissejuhatus..................................................................................................................................... 3 1 3 päeva menüü.......

Toit → Kokandus
114 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Järelroog Riivsai maasikavahukoorega (vormisairõõskoor ,maasikad ,melissileht ,jõhvikad) MENÜÜ PÕHJENDUS Mina valisin lõputöö teemaks "Romantiline õhtusöök" Tahaksin üllatada ja tänada oma ema ja isa hoole ja armastuse eest. Menüü koostamisel võtsin arvesse, et ema ja isa liiguvad palju ja tean ka nende maitse-eelistusi toitude valikul .Sellest lähtuvalt valisin järgneva menüü. Eelroaks on ,,Pikantne salat toorjuustuga" ,mis on tervislik ,toitev ja väga maitsev. Salat: tomat, kaalikas annavad palju vitamiine ja tänu sellele on see salat väga tervislik. Pearoaks pakun ,,Juustu-pähkli paneeringuga kanafilee ,mis on väga tervislik ja maitseb hästi. Kanafilee valisin, kuna see on tervislik valge liha. Selleks, et lisada toidule värvi, kasutan punast paprikat, rohelist hernest ja porgandit.

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

TÖÖJUHEND Töö koosneb kahest etapist I planeerimine (kahekäigulise toidukorra planeerimine) II aruande koostamine I Planeerimine Planeerida kahekäiguline toidukord. Pearoog ja dessert. Aruande struktuur: TIITELLEHT SISSEJUHATUS ­ kellele, mida ja kuidas? (äriidee) Menüü Menüü koosneb kahest toidust ­ pearoog ja dessert ning sinna juurde sobivast lisandist. Vormistada menüü korrektselt arvutil. Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (Kaardid Lisa1) Vormistamiseks kasutada Exceli tabelit. Töövahendid ja nõud Koostada toitude valmistamiseks, serveerimiseks ja teenindamiseks vajaminevate töövahendite ja nõude loetelu. Tööplaan Koostada tööplaan (kirjeldada igas tunnis tehtavad tööd) tööde teostamiseks ja igaks tööks kuluv aeg. Pearoog tuleb serveerida 3 tunni alguses. Kõik toidud tuleb kokal endal lauda viia.

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Steffani pizzarestoran

toite valmistab. Edasi kõndides on söögisaal, kui paremale keerata näeb veel ühte saali, kus asuvad lauad. On nii kahe-, nelja kui ka kuue kohaga laude. · Kuidas sind ettevõttesse vastu võeti? Kas teenindaja märkas sind? Kui ma sisse astusin, teretas mind viisakalt teenindaja, kes asus baarileti taga. Kui ma endale koha võtsin ja menüüd sirvima hakkasin, tuli ta natukese aja pärast ja küsis mult tellimuse. MENÜÜ · Kirjelda menüüd. Menüü on väga rikkalik. Koosneb salatidest, burritodest, pastadest, vormiroogadest, pizzadest, kust saab valida, kas panni- või tavaline pizza, magustoitudest, cafe jookidest, joogisegudest, jookidest ja sigarettidest. · Kuidas menüü oli vormistatud? Menüü oli nii tahvli peal, mis asus seinal ja ka kaantevahel, mis asus lauapeal. TEENINDUS · Kirjelda teenindusviisi. Toitu saab tellida nii baarileti tagant kui ka laua äärest teenindaja käest. ISTEKOHT

Majandus → Klienditeenindus
30 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Toitumine vol.2

kasutamisel. Käesoleva juhendi eesmärgiks pole üksikute toiduainete säilitus- ja töötlustingimuste üksikasjalik analüüs, vaid ainult probleemile tähelepanu juhtimine, sellepärast siinkohal nendel küsimustel pikemalt ei peatuta. Töö nr. 24. Toitumise analüüs Töö koosneb neljast etapist: 1. Ööpäevase energiakulu arvutamine. 2. Valkude, lipiidide, süsivesikute, vitamiinide ja mineraalainete individuaalse vajaduse leidmine. 3. Menüü koostamine. 4. Leitud vajaduste (etapid 1 ja 2) ning menüü põhjal toiduga (etapp 3) saadava võrdlus ja selle põhjal järelduste ja ettepanekute tegemine. 1. Ööpäevase energiakulu arvutamine Variant A: Ööpäevane energiatarve leitakse põhiainevahetuse (PAV) ja kehalise aktiivsuse koefitsiendi (KAK) korrutisena: Q = PAV × KAK PAV leitakse Harris-Benedicti tabelitest vanuse, soo, kasvu ja kaalu põhjal (tabelid 19 ja 20). KAK

Bioloogia → Bioloogia
26 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Kodundus: Lauakatmine ja lauakombed

Kodundus Lauakatmine ja lauakombed Kuidas katta lauda ? •Laua katmine oleneb sellest,millist rooga pakutakse •Vastavalt menüüle valitakse vajalikud nõud ja söögiriistad Hommikulaud Menüü: Külm või soe võileib ( salat ) Kuum jook Pane tähele lauanõude paigutust! Lõuna Menüü: Külmroog Supp Praad Magustoit Jook Laual olevate nõude loetelu: Leivataldrik Külmtoidutaldrik Külmroanuga ja - kahvel Supilusikas Praenuga ja -kahvel Dessertlusikas Joogiklaas Pea meeles järgmist: •Söömist alustatakse alles siis, kui kõik lauasolijad on roa kätte saanud. •Ära upita end eemal asetsevate toitude järele üle laua, vaid palu endale ulatada. •Taldrikut ära pane liiga täis, alati on võimalus lisa võtta. Pea meeles: •Laua ääres istu sirgelt, ära toeta küünarnukke lauale. •Toitu paku vaagnalt oma parempoolsele naabrile, alles seejärel tõsta endale. Kui teed söömise ajal pausi, siis toi...

Toit → Toitlustus
15 allalaadimist
thumbnail
12
odt

SUURKÖÖGI PRAKTIKA ARUANNE

Ettevõtte üldine iseloomustus: 3 Äriidee: On toitlustada põhikooli ja lasteaeda. Täpne nimetus: Halliste Põhikooli söökla Ettevõtte liik on Põhikooli söökla Asukoht: Pornuse Halliste vald Viljandimaa Lahtiolekuaeg : 10:50-11.10 ; 11:55-12:15 ja hommikul saavad koolilapsed hommikupudru 7.30 Suurus (kohtade arv): 65 inimest saab mahutada Töötajate arv : Sööklas töötab 2 inimest Menüü: Menüü on seal mitmekesine 2 korda nädalas on supp, kord nädalas on kala. Ettevõtte reklaam: Nad ei reklaami, sest võõraid ei käi seal. Ettevõtte areng : Tugevad küljed : Ruumid asuvad üksteisele lähedal. Hea asukoht on ja õpilased ei pea väga palju jalutama, vaid seal samas on neil söökla. Kokk proovib teha uusi toite ja vahest teeb uusi retsepte. Nõrgad küljed: Vähe töötajaid. Konkurentsivõime: Konkurents puudub, sest seal mujal ei toitlusta keegi põhikooli ja seal

Toit → Kokk
29 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Karli ja Liisi pulmad

Menüü! SOOLASED TOIDUD: v Soe toit! Sealiharulaad täidetud Ahjukartul Hapukapsas maitsestatud Sampinjonikoorekaste v Külm toit! Kalavalik: Suitsulõhe majoneesiterriini Soolaforell Marineeritud teod Lihavalik: Metsealiha tarretises õunapohlassalatiga Broilerifilee täidetud mustaploomi ja porruga Singijuusturullid v Salatid: Kartulisalat suitsusingiga Heeringasalat Marineeritud minikurgid Menüü! JOOGID: v Alkohol Lahjem alkohol: Fizz stawberry Heineken Veinid: Rallo Frappato 2005 itaalia Törley Muscateller ungari Sauvignon Black lõunaaafrika v Kange alkohol: Finlandian vodka soome Smirnoff red ameerika Viru valge eesti v Alkoholivaba Mustsõstramahl Apelsini mahl Gaseeritud vesi Gaseerimata vesi Menüü! SUUPISTED, TIKUVÕILEIVAD: v Löhetäidisega lehttaigna minipirukas v

Filosoofia → Etikett
35 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Dokumentide vormistamine

5. CTRL+z=võta tagasi (undo) 6. CTRL+y= tee uuesti (redo) 7. CTRL+x=lõika (cut) 8. CTRL+F=otsi või asenda (find) 9. CTRL+N= ava uus fail (st. avab täiesti uue töö) (new) 10. CTRL+End= kursor liigub kohe töö lõppu 11. CTRL+Home= kursor liigub kohe töö algusesse 12. End= kursor liigub rea lõppu 13. Home= kursor liigub rea algusesse Pildi lisamine 1. Kõigepealt kontrolli kus asub kursor, pilt asetub kursori kohale 2. Seejärel ava menüü LISA 3. Vali alammenüüst PILT 4. Edasi vali LÕIKEPILT 5. Paremalt paanilt vali KORRALDA LÕIKEPILTE 6. Avaneb uus aknake- klõpsa OFFICE KOLLEKTSIOONIDE ees olevale + märgile 7. Siis valid omale sobiva teema, mille alt saad valida sobiva pildi 8. Klõpsan pildi kõrval olevat noolekest ja kopeerin pildi 2 9

Informaatika → Arvuti õpetus
44 allalaadimist
thumbnail
43
ppt

Laua- ja joogietikett ning käitumine restoranis

sobida · Pintsak ja lips sobivad restorani ideaalselt Koha leidmine ja istumine · Eestis üldiselt vaba istekoha valik · Mõnes kultuuris istekohal suur tähtsus Mis võib juhtuda Jaapani restoranis, kui kaks naist istuvad lauas kõrvuti (mitte üksteise vastas? Mis võib juhtuda Jaapani restoranis, kui kaks naist istuvad lauas kõrvuti (mitte üksteise vastas? Kelner ei tule neid teenindama. Eine tellimine · Kui olete lauda istunud tuuakse menüü · Menüü ehk toidukaardi toob kelner kõigile lauas olijatele · Enne antakse menüü naistele · Siis meestele Kas vanus mängib menüü andmisel rolli? Kas vanus mängib menüü andmisel rolli? Enne antakse menüü vanematele, siis noorematele. 1. Vanem naine 2. Noorem naine 3. Vanem mees 4. Noorem mees Eine tellimine · Lastele antakse toidukaardid sageli esimesena · Kui toidukaardid käes tuuakse veini- või joogikaardid

Psühholoogia → Käitumine ja etikett
52 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Praktika aruanne - praktikast restoranis Amarillo

välja tööelu köögis. Kuna ettevõttes mängib väga tähtsat rolli koostöö töötajate vahel, sain aimu, milline see peab olema. Töötajatele pole lubatud ühtegi viga ja kõik peab olema paigas. Lisaks sellele on väga oluline teada, millised on töökorraldused ja nende järgimine. Igas restoranis on erinevad menüüd, samamoodi ka Amarillos. Seal pakutakse enam-jaolt Mehhiko Tex Mex toite. Enne praktikale asumist vaatasin läbi menüü, et teada milliste toitudega on tegemist. Sain väga suure üllatuse osaliseks, kuna mul puudus eelnev kokkupuude Mehhiko toitudega. Öeldakse, et klient on kuningas, seega peavad arvestama sööki pakutavad kohad ka inimestega, kellel on erivajadused ehk mõni haigus, allergia mõne toiduaine vastu või lihtsalt erisoovid. Oluline on töötajal säilitada ka enesekontroll ning 4 nädala jooksul nägin kolleegide kõrvalt,

Toit → Köögi õpetus
184 allalaadimist
thumbnail
3
pptx

Laste kolmekäiguline menüü

Laste kolmekäiguline menüü (talv) MENÜÜ Eelroog: Kana-köögiviljasupp Mitmeviljaleib, Pearoog: Kodune hakk-kotlet, keedetud kartuli, kaalika- porgandisalat, lihaleeme kaste teraviljaleib, arooniamahl Dessert: Lusika pannkoogid õunamoosiga Piim TÄNAN KUULAMAST

Toit → Rahvusköök
9 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Äriplaan kohviku taasavamine

Kuressaare Ametikool Toitlustuse- ja majutuse õppesuund KP-42 ÄRIPLAAN Vilmar Kaal Juhendaja Anne Lember Kuressaare 2012 Sisukord Algussõna Käesoleva äriplaani sisuks on Orissaares kaubanduskeskuse hoones avatava kohviku avamiskulude planeerimine, avamis-eelsete tegevuste kirjeldus; ja pakutava menüü ja hindade analüüs. Ettevõte Ettevõte hakkab planeeritavalt tegutsema Orissaare alevis asuvas kaubanduskeskuse hoones I korrusel. Kuni 2003.a. jaanuarini tegutses samas ettevõte OÜ E-EPI, mis tegeles toitlustamisega I ja II korrusel; ettevõte lõpetas tegevuse pankroti tõttu ja maja suleti. Käesolevaks ajaks on maja välja renditud ettevõttele Enerpoint Saare, kellega on olemas kokkulepe lubamaks kohviku taasavamist I korrusel.

Majandus → Majandus
207 allalaadimist
thumbnail
47
xlsm

Exc Joonestamine

olevad erinevate graafiliste kujundite (Shapes) malllid: sirgjoone lõik, kõverjoon, nooled, ristkülik, kaar, ovaal, hulknurk jm. ning failidest imporditavad pildid (Pictures) png, gif, jpeg jm vormingutes. Nendega saab täita mitmesuguseid tegevusi: mõõtmete muutmine, teisaldamine, kopeerimine, pööramine, grupeerimine, vormindamine (värvuste ja mustrite määramine jm.). Kujundite ja piltide lisamine töövihikusse toimub vastavalt käskudega Shapes ja Pictures, mis asuvad INSERT menüü grupis Illustrations. Käsu Shapes alusel kuvatakse valik malle, mis on jagatud gruppidesse (vt kõrval), kust saab valida vajalike kujundeid ja paigutada neid töölehele. Käsu Pictures alusel kuvatake Saab määrat dialoogiboks Insert Picture, mille abil saab liikuda mööda kaustu ja otsida Täpsemalt va sobivaid pilte.

Matemaatika → Matemaatika
12 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Toitlustusettevõtted

Pühajärve Hotell ja Spa, Bernhard Spa, Tervise Paradiisi Restoran 5. Kirjeldage üht hotellirestorani. Restoran Nero- on kõrgtasemeline 186-kohaline restoran on tõeliseks oaasiks toidunautlejaile. Värvikas atmosfääris laitmatu teenindusega laualekantud hõrgud road pakuvad enamat kui meeldejäävat kõhutäit. Hotelli peakokk Andrus Laaniste mängib tugevate maitsete ja ootamatute kooslustega- siit ka a la carte menüü, mis on täis põnevaid maitseelamusi kogu maailmast. Spaa-hotelli osana on restoran Nero üheks märksõnaks tervislikkus. Menüü puhul ei ole silmas peetud mitte ainult toidu madalat kalorsust, vaid eelkõige seda, et maitsva kõhutäie valmistamisel toorainesse kõik kasulik ka alles jääks. Lisaks maitseelamusele saavad külalised nautida mõnusat ja värvikat õhkkonda. 3 6. Kes on hotellirestorani kliendid?

Toit → Kodumajandus
22 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Äriplaan toitlustus

Teenindus Toitlustus väljaspool ettevõtet Äriidee: Tegemist on kiirtoidurestorani ja vabaaja veetmise kohaga, mis asub valga linnas. Äri eesmärgiks on inimeste kiire ja kvaliteetne toitlustamine, catering teenuse pakkumin ning vabaaja veetmise võimaluse pakkumine. Igapäevase tegevusprotsessi eesmärgiks on pakkuda oma klientidele kõrgel tasemel teenust motiveeritud profesionaalse meeskonna poolt. Restoran kasutab igapäevaselt kahte erinevat menüüd, esimene menüü pakub kliendile klassikalist kiirtoitu, teine menüü on aga vahelduv, mis pakub erinevate riikide klassikalisi kiirtoite. Lisaks kohapeal söömise ja kaasa ostmise võimalusele tegeleb ettevõte lõunasöögiteenuse pakkumisega erinevatele firmadele. Firmad saavad tellida meilt oma lõunasöögi otse oma kontorisse. Pakume toitlustust ka erinevate väliüritustel. Toode: Tooteks on kõrgel tasemel toitlustuse pakkumine Vaba aja veetmine (erinevad mängud). Missioon

Majandus → Ettevõtlus
100 allalaadimist
thumbnail
30
pptx

Kehakaalu langetamine

Kehakaalu langetamine Jüri Gümnaasium Koostajad: ... 2014 1.Kuidas alustada kehakaalu langetamisega? Kui olete otsustanud kaalu langetada, siis kõigepealt peaksite välja selgitama selle, kui palju teil on ülekaalu ning milline oleks tegelik tervislik kehakaal. Normaal kehakaalu näitab kehamassiindeks Ettevalmistamine: Eesmärk Päevane energiakogus Soovkaalu saavutamine Eesmärk Eesmärgiks võiks alguses võtta suurima kehakaalu, mis on veel normaalkaal. Kaalulangetamise käigus võib soovkaalu vähendada. Päevane energiakogus Peate välja selgitama, kuidas hetkel toitute. Enda energiakoguse väljaarvutamiseks saate kasutada erinevaid interneti kalkulaatoreid. Näiteks: http://toitumine.ee/tapse-energiasoovituse-kalkulaator/ Kaalulangetamiseks kuluv aeg Kui teate, mitu kilogrammi soovite kaalu alandada, arvutage välja selleks kuluv reaalne aeg. Aeglasem kaalulangetamine on organismile kasulikum K...

Bioloogia → Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Tean ja oskan 4. klass

Tean ja oskan 4.kl 1. Muuta kirja stiili ja suurust 2. Teha kirja paksuks, kaldkirja, tõmmata tekstile joont alla 3. Muuta teksti värvi ja teksti tagust värvi ehk markeerida 4. Joondada teksti vasakule, keskele, paremale, rööpjoondada 5. Muuta reavahet 7. Kopeerida internetist pilti/teksti ja kleepida seda enda dokumenti või salvestada seda enda kausta, teksti lõigata ja kleepida. 8. LISA menüü- lisada tabelit, kujundeid ja sümboleid. 9. KÜLJENDUS menüü- muuta veeriseid, lehekülje suunda, teha veerusid

Informaatika → Andme-ja tekstitöötlus
2 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka aruanne - Vid TÜ „Siberi Troika”

Töötajate arv: 5 Menüü koosneb erinevatest vene köögi rahvussöökidest, seal hulgas on ka pelmeenid, vareenikud ning pannkoogid. Hinnad on odavad võrreldes konkurentidega. Tööperiood ettevõttes: 16.05.2011 ­ 14.06.2011. Praktika maht: 200 tundi. Praktika peamisteks ülesanneteks oli igapäevane köögi töö: tooraine ettevalmistamine, tükeldamine, päevaprae, suupistete ja puuvilja valikute valmistamine, menüü koostamine, kuupäeva kleepsude vahetamine, koristamine, praadimine jm. Kui antud töö lõpetasin ja kohe uut tööd mulle ei antud siis võisin vahepeal käija ka viieminutilistel kohvipausidel ning ettenähtud oli ka pooletunnine lõunapaus. Köögis oli tavaliselt minuga kokku 2 kokka, ma sain kõigiga hästi läbi, konflikte ei tekkinud nelja nädala jooksul mitte ühtegi arvan, et põhjus oli ka selles, et kõik kokad olid väga abivalmis, seltsivad ja

Toit → Kokandus
45 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Kahe käiguline pidulik lõuna

.........................................................................................3 2. MENÜÜ PÕHJENDUS..........................................................................4 3. Kirjastiil Times New Roman......................................................5 4. Pealkirjad joonda vasakule küljele...............................................6 5. Pealkirjad nummerdada (v.a Sisukord)..........................................7 6. Pea meeles, et iga peatükk algab uuelt lehelt (k.a menüü põhjendus).......8 2 1. MENÜÜ Pearoog Ahjuliha köögiviljadega (kartul, seakarbonaad ,porgand, küüslauk , sibul, rõõsk koor 35%, basiilik) Järelroog Kihiline piparkoogidessert (murakas, piparkook, kohupiim)

Toit → Toit ja toitumine
14 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Reisikorralduse hinnapakkumine kliendile

26.06.2013 09.00- hommikusöök 10.30-13.00 ekskursioon giidiga (muusem, näitus) 14.00- lõunasöök 15.00- lahkumine Lisa 2. Grupimenüü valik Menüü 12,50 EUR Kanaliha seene-juustukastmes, ahjukartulid, punapeedisalat Kohupiimakreem toormoosiga Leib, sai, kuklid, kohupiima-ürdikreem Jäävesi/kohv/ tee Menüü 11 EUR Klassikaline lambapraad röstitud köögiviljade, kartulipudru ja sinepikastmega Sokolaadikreem kirsikastmega Leib, sai, kuklid, kohupiima-ürdikreem Jäävesi/kohv/ tee Menüü (tsöliaagihaigetele) 14 EUR Küpsetatud lõhefilee aurutatud kartuli kodujuustu kastmega Jäätisekook värskete marjadega (hapukoor, jäätis, mustikad, vaarikad, muna) Leib, sai, kuklid, kohupiima-ürdikreem (rõõsk koor) Jäävesi/kohv/ tee Menüü 11 EUR Tsukiini ja porgandiga täidetud valge kala, tomati-kurgi salat, sibularisoto ja sidruni-võikaste Vaniljepuding marjadega Leib, sai, kuklid, kohupiima-ürdikreem Jäävesi/kohv/tee Menüü 15 EUR

Turism → Turism
15 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Võrdlustabel toitlustusettevõtte supi ja prae kohta

Valga Kutseõppekeskus Dana Makejenko KS 14 VÕRDLUSTABEL toitlustusettevõtte supi ja prae kohta Referaat juhendaja: Klaire Vaher VALGA 2014 Dana Makejenko Võrdlustabel SISUKORD: lk 3 Sissejuhatus lk 4 Võrdludlustabel lk 5 Oma arvamus lk 5,6 Austrian Airlines menüü eripakkumise tabel lk 7 Allikad 2 Dana Makejenko Võrdlustabel SISSEJUHATUS tsöliaakiast Laktoositalumatus Veganism Tsöliaakia ehk gluteenenteropaatia on Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia Taimetoitlus on toitumisharjumus, mis

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktikum menüü

Laboratoorne töö Organismi ööpäevase energiakulu ja menüü analüüs Eesmärk : 1. Selgitada välja organismi energiakulu ööpäeva jooksul ja kontrollida, kas toiduga saadud energia hulk katab tehtud kulutused. 2. Selgitada, kas toidus sisaldunud valkude kogus on piisav 3. Selgitada, kas toitainete omavaheline suhe menüüs on õige. Katsealune: Töö teostaja: Töö käik: 1. Kirjuta protokolli kõikide oma tegevuste ajaline kestvus ühe ööpäeva jooksul 2

Meditsiin → Füsioloogia
44 allalaadimist
thumbnail
91
doc

Exeli õpetus

Töö alustamine Võimalusi on selleks mitu, millest enamik erineb teistest siiski ainult nüansside poolest. 1. Klõpsutame nupul Start, 2. All Programs, 3. Leia kataloog Microsoft Office 4. Kataloogis on kirje Microsoft Office Excel 2007, tee sellel hiireklõps. Ekraanipilt Riba Excel 2007 ülaosas kutsutakse lindiks (1). Lint koosneb eri menüüdest (2). Iga menüü on seotud kindla tegevusega, mida Excelis tehakse. Klõpsake menüüsid lindi ülaosas, et iga menüü käske näha. Vasakult esimene menüü Kodu sisaldab igapäevaseid käske, mida kõige rohkem kasutatakse. Käsud on jagatud väikestesse jaotistesse. Näiteks käsud lahtrite redigeerimiseks on koondatud jaotisesse

Informaatika → Informaatika
208 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Teenindamise kunst

sellises järjekorras, et neid oleks võimalikult mugav võtta. Lauakaunistuse valik sõltub sündmusest. Aati võib kasutada lilli. Lähtutakse mugavuse loomisest. Teenindajad hoolitsevad selle eest, et kõike oleks laual piisavalt ning koristavad mustad nõud. 3. Rootsi laudu kasutatakse hommiku-, lõuna- ja õhtusöögil, erinevatel pidudel. Kasutatakse ka eine ühe osana roakäigu pakkumiseks (näiteks tordilaud, kohvilaud). Menüü ja lauakate vastavalt üritusele. Teenindus sõltub sellest, kas soojendus- ja jahutuspindadega laudu kasutatakse. Kui need lauad olemas, on teenindajate ülesandeks vaid jookide pakkumine, kasutatud nõude koristamine ning vajadusel toitude juurde toomine. 4. Furšettlauda kasutatakse pidulikumate vastuvõttude puhul. 5. Buffet'ks nimetatakse rootsi lauda. 6. Kohvipausiks kaetakse laud vastavalt ürituse ajakavale ning vajadusele.

Turism → Restoraniteenindus
7 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

PowerPointi kasutusjuhend

PowerPoint Olari Simson Sisukord Uue slaidi valik Teksti kujundamine Tausta valik Animatsioonid Slaidide tüübid Tiitelslaid Ettevalmistus Loeteluga slaid esinemiseks Tabeliga slaid Tehnilised Diagrammiga slaid ettevalmistused Piltidega slaid Tühi slaid Uue slaidi valik Lisa menüü Uus slaid Ctrl+M Tööriistaribalt Uus slaid Tausta valik Tööriistaribalt Kujundus Vali sobiv taust Kontrolli mõjupiirkonda Saab muuta värviskeemi Vorming menüü Slaidikujundus Taust Teksti sisestamine See kiri on paks (P) See kiri on kaldu (K) See kiri on allakriipsutatud (A) See kiri on varjuga (S) See kiri on reljeefis (vorming..

Informaatika → Arvuti õpetus
88 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Piduliklaud ehk bankett

KODUNETÖÖ 1. Korraldada pidulikeine ehk baknett 2. Menüü 3. (JOONIS) laudade paigutus ruumis 4. Ruumi kaunistamine 5. Nõude vajaduse arvutus 6. Lauapesu (värv,suurus) 7. Eelkatte joonis ühe inimese kohta 8. Teeninguskäik PULMALAUD 1.Menüü: Eelroog :Seesari salat , suupisted Pearoog :Ahjukartul , seapraad , hapukapsas Magustoit:Pulmatort Jook:Vesi ja punane vein 2.Laudade paigutus ruumis , ruumide kanistamine : 5.Nõude vajaduse arvutis:

Filosoofia → Etikett
60 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Exceli exami materjal

kitjutatud käsud Iseloomusta exceli töökeskkonda: Tabeliprogramm on tõeliselt interaktiivne keskkond, mis laseb sul töötada numbrite ja tekstiga suures lahtritejadas. Töölehel olevate andmete põhjal koostab Excel ka diagramme ja kaarte ning töötab kirjete või väljadena üles ehitatud andmebaasiga. Töö failidega ­ uus fail, faili avamine, salvestamine, mallid: Uue faili saab file menüüst New (Ctrl+N). Faili avamine file menüüst open (Ctrl+O). Salvestamine toimub läbi file menüü kaudu või (Ctrl+S). Mallid on............. Pesade vormindamine ­ arvude vormindamine: Arvude vormindamiseks rohkem võimalusi pakub Format Cell dialoogikast. Selleks tuleb valida menüüst Format käsk Cell või vajutades klahve CTRL+1. Lehel Number on võimalus valida erinevate numbri vormingute vahel. Pesade vormindamine ­ joondamine Excel pakub laialdasi võimalusi lahtris olevate andmete paigutamiseks. Kasutades dialoogi akent Format Cell on järgmised võimalused

Informaatika → Arvutiõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Arvutiterminid

mida kasutatakse autentimisel, et tõestada oma identiteet või saada kuskile juurdepääs. 27) Ekraanisäästja- Ekraanisäästja on pilt või animatsioon, mis ilmub ekraanile, kui te ei ole hiirt või klaviatuuri kindlaksmääratud aja jooksul kasutanud. 28) Dialoogiaknad- Dialoogiakende kaudu väljastatakse teateid ja esitatakse küsimusi. Arvuti pakub võimaluse(d) ja kasutaja teeb valiku. 29) Kontekstne menüü- 30) Menüü- Menüü kujutab endast üksteise alla kirjutatud käskude loetelu, millest saab käsku valida. 31) Server- Server on arvutisüsteem või selles töötav tarkvara, mis pakub teatud infoteenust sellega ühenduvatele klientidele. 32) Mäluseade- mäluseade on väike kaasaskantav seade, mis ühendatakse arvuti USB-liidesesse. 33) Sisendseadmed- Sisendseadmed on kõik seadmed, mille abil on võimalik arvutisse andmeid sisestada. Tuntumad sisendseadmed on: klaviatuur, hiir, skänner,

Informaatika → Informaatika
14 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü analüüs

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK I KURSUS Anabel Annama TOITUMINE MENÜÜ ANALÜÜS 2014 Juhendaja: Katrin Jurs Ühe päeva menüü HOMMIKUSÖÖK 09.30 Krõbinad jogurtiga Tee mega Banaan LÕUNASÖÖK 12.00 Friikartulid grillvorstiga,leib Vesi 250 ml Limonaad 250ml VAHEPALA 13.30 M&M kommid Vesi 100ml 18.00 Jalutuskäik väljas värskes õhus 1h Vesi ÕHTUSÖÖK 19.30 Vesi Toorsalat, keedukartul, kanasnitsel,leib Vesi 20.00 Näksimine- Kurk, porgand,viinamarjad Vesi TOIDUPÜRAMIID ANALÜÜS Ma arvan, et minu toitumine on üsna mitmekesine, söön mõõdukalt ja peaaegu kõike.

Toit → Toit ja toitumine
40 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

Esitamise aeg 20.02.2012 Kodutöö teema Lõunasöök, mis muudab argipäeva erilisesks Toidukorra kirjeldus (kellele, mida ja kuidas) Minu pakutav menüü sisaldab endas kolme käiku: Eelroog, pearoog, magustoit. Toidud on valitud vastavalt kliendi soovile. Kliendiks on keskealine paar, kes hindab lihtsust kuid samas head maitset ja peent väljanägemist. Sellepärast ei ole roogades toiduainete kooslused liiga üllatuslikud ja harjumatud, lihtsalt erilised. Samuti on road valitud küllaltki tervislikud, kuna klientidel pole plaanis kaalus juurde võtta. Vaid säilitada head välimust.

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Windows7 administreerimine

14. Kuidas toimub mittevajalike programmide desinstallimine? 15. Milleks on mõeldud vaikeprogrammid ning kuidas on võimalik neid hallata? 16. Milleks on hea seoses kasutajakontodega vanemlik järelevalve? 17. Missugust tüüpi kasutajakontosid on võimalik Windows7-s luua? 18. Missugused alateemad on Windows7-s seoses Windowsi väljanägemisega seoses ? (s.t.mida on võimalik muuta Windowsi ilmega seoses) 19. Kuidas toimub Start menüü kohandamine? 20. Mida on võimalik teha kaustasuvandite all? 21. Miks on hea fontide kuvamine ja peitmine? 22. Missuguselt aadressilt sünkroniseeritakse Windowsi kella? 23. Loetle, missugused kellavidinaid on võimalik lisada töölauale? 24. Mida teeb Windows7 hõlbustuskeskus? Vastused 1.Kui sa ei saa printida või internet ühendus puudub? Windowsi tõrkeotsing suudab automaatselt

Informaatika → Andmeturbe alused
5 allalaadimist
thumbnail
24
docx

Koolitus ja puhkeväljasõidu hinnapakkumine

sisaldub majutuse hinnas, kohvipause, kohvipause koos suupistetega (puuviljad, küpsised, pirukad), lõunasööke ja õhtusööke. Kõik kondiitri- ja pagaritooted on valmistatud meie maja kondiitrite - pagarite poolt. Pidulikuks õhtusöögiks 11.mail 2013 pakuksime Teile restoranis 3-käigulist õhtusööki, mille hinnaks 35/inimene. Pidulik õhtusöök toimub ühise laua taga Aasia restoranis Wok & Grill. Viide 3 ja viide 6. TOITLUSTAMINE Aeg Menüü nimetus EUR/kmpl Kmpl arv Maksumus Märkused Kohvipaus I - 11,00 09.05.2013 16 176,00 EUR Vt. Lisa 3. valik 1 EUR Lõunapa us ­ 22,00 EUR 16 352,00 EUR Vt. Lisa 1. buffet Kohvipa us II

Turism → Turism
39 allalaadimist
thumbnail
81
doc

Andmebaaside programmeerimine

Parool: kasutaja Veebirakenduse URL: http://localhost:8080/restoran Registreerides uut kasutajat pöördub rakendus T061859_FUNK_ISIKUKOOD funktsiooni poole, mis kontrollib sisestatud isikukoodi õigsust. Kliendina sisselogituna: Vajutades linki Loo uus tellimus rakendus pöördub T061859_FUNK_CAN_MAKE_ORDER funktsiooni poole, mis kontrollib kas kliendil on õigus koostada uut tellimust. Peale igat muudetust tellimuses (lisades/muutes/kustutades menüü ridu) pöördub rakendus T061859_GET_TELLIMUSE_HIND funktsiooni poole, mis arvutab tellimuse kogu hinna. Sisselogimisel ning tellimuste arvu muutmisel (lisades/kustutades tellimusi) pöördub rakendus T061859_FUNK_TELLIMUSTE_KOGUS funktsiooni poole, mis tagastab kliendi tellimuste arvu. 8 1. Strateegia etapp 1.1 Terviksüsteemi üldvaade

Informaatika → Andmebaaside projekteerimine
263 allalaadimist
thumbnail
2
docx

GeoGebra kasutamine kolmnurga joonestamisel

GeoGebra kasutusjuhend www.geogebra.org 1. Menüüd ja nupurida 1. Nupud ja nende tähendused: a) - osutamine, lohistamine b) - punktide fikseerimine c) - sirge ja selle osad, vektor d) - elementaarsed konstruktsioonid e) - hulknurgad f) - ringjoon ja selle osad g) - mõõtmine h) - geomeetrilised teisendused i) - joonisele lisamine j) - joonise toimetamine Iga nupu alt avaneb menüü, kui klikkida hiirega nupu all paremas nurgas olevale kolmnurgale. 2. Kolmnurga joonestamine 1) Vali menüüribalt uue punkti joonestamise vajutades nupule . Nüüd kanna need punktid GeoGebra ekraanile, vajutade kolm korda ekraani erinevatesse kohtadesse. Ekraanile peavad ilmuma kolm punkti: A, B ja C. Nüüd selleks, et saada kolmnurga ABC peame ühendama need punktid lõikudega. Selleks valime menüüribalt vajutame selle

Matemaatika → Matemaatika
18 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Menüü tegemine

Tartu Kutsehariduskeskus Iseseisevtöö Menüü presenteerimine Eneken Kukk Grupp: MJ113 Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Menüü 1. Polpo bouillabaisse 2) Suitsune part 3) Kohupiimasõrnikud 4) Nestea jäätee 5) Macchiato espresso 1.Supp 2) Praad 3) Magustoit 4) Kohvijook Valitud toitlustusettevõte on Polpo restoran Tartus Restoran Polpo maja ajalugu ulatub 16. sajandi teise poolde. Restoran on väga moderne ning hubane, sealne söök on tehtud täie pühendumisega mõeldes kliendile. Minu valitud supp sisaldab tiigerkrevette, karbisid, lõhefileed ning safrani. Mulle meeldib, see toit, sest see sisaldab huvitavaid komponente ning on samas väga tervislik. Minu valitud praad sisaldab ratatouill’e, punaveinikastet, punase sibula moosi ning mikroürte. Valisin selle, sest tegemist on väga huvitava roaga, sooviksin kindlasti ise järele proovid...

Toit → Catering
16 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

................................................................................ 18 KASUTATUD ALLIKAD.............................................................................................................. 20 1.www.toidutare.ee (30.05.2011)................................................................................................ 20 2.www.ehrl.ee (30.05.2011)........................................................................................................ 20 1. Piduliku menüü kirjeldus Menüü valimisel ja koostamisel lähtusin kõige rohkem oma kliendist ning tema soovidest. Väga palju pidin ka arvestama etteantud toidukorvis olevate toiduainete olemasoluga. Paljude minu jaoks oluliste komponentide puudumise tõttu töötasin välja lausa oma retsepti pearoa jaoks. Eelroa ja järelroa retsepte täiustasin enda maitse järgi. Kliendiks on mul vanaema ning temaga koos arutledes panime kokku maitsva ja tervisliku menüü

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Arvuti

1.CTRL+a= märgista kogu töö 2.CTRL+c= kopeeri (copy) 3.CTRL+v= kleebi (paste) 4.CTRL+s= salvesta (save) 5.CTRL+z=võta tagasi 6.CTRL+y= tee uuesti 7.CTRL+x=lõika 8.CTRL+F=otsi või asenda 9.CTRL+N= ava uus fail 10. CTRL+End= kursor liigub kohe töö lõppu 11. CTRL+Home= kursor liigub kohe töö algusesse 12. End= kursor liigub rea lõppu 13. Home= kursor liigub rea algusesse Pildi lisamine 1. Kõigepealt kontrolli kus asub kursor, pilt asetub kursori kohale 2. Seejärel ava menüü LISA 3. Vali alammenüüst PILT 4. Edasi vali LÕIKEPILT 5. Paremalt paanilt vali KORRALDA LÕIKEPILTE 6. Avaneb uus aknake- klõpsa OFFICE KOLLEKTSIOONIDE ees olevale + märgile 7. Siis valid omale sobiva teema, mille alt saad valida sobiva pildi 8. Klõpsan pildi kõrval olevat noolekest ja kopeerin pildi 9. Nüüd lähen tagasi oma töösse ja kontrollin jälle kursori asukohta enne kui pildi kleebin 10. Kleebin pildi 2 Pildi töötlus 1.Tee pildil parema hiirega klõps 2

Informaatika → Arvuti õpetus
27 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Väimela Mõisahotelli majutus

ja inimes EEK jäävesi, soolased ja nõupidamiser ele inime magusad küpsised, uumi ne Kalevi sokolaadikommid ja puuviljad. Lõunasöök 10.01 kell 22 200.- 200x3x22=' Menüü kirjas lisana 14.00 inimes EEK 13200.-EEK t inime 11.01 kell ne 14.00 12.01 kell 14.00 Õhtusöök 22 inimest 1 kord 200.- 200x22=4400.- Menüü kirjas lisana EEK EEK 10.01, kell inime 19.00 ne

Turism → Eestimaa tundmine
26 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Toitumisprogramm

.....................................................2 Esmaspäeva hommikusöök..................................................................................................................3 Esmaspäeva lõunasöök.........................................................................................................................3 Esmaspäva õhtusöök............................................................................................................................3 Arvutatud menüü, ilma parandusteta....................................................................................................4 Esmaspäeva hommikusöök..................................................................................................................5 Vahepala...............................................................................................................................................5 Lõunasöök..........................................................................

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Konkurents kujundab hinna

· tulevikuhind · toote hinna heakskiitu mõjutab keskond · kui klient kogeb, et ettevõtte tooted on korikurtntide omadest millegi poolest erinevad, ei ole turuhinnal enam tema jaoks tähtis · tuleb leida tõmbenumber Hinnakujundusel tuleb arvestada: · kulutusi · kliente · konkurente · Hinnakujunduse lähtekohaks on arvestulik hind mis on hind? · hind on toote väärtus rahas väljendatuna mis on menüü? · menüü on antud päeval müügil olevate toitude ja jookide hinnakiri, mis sisaldab nimetust ja hinda Mis on eesrindlik? märgistatud · dieetroad · eriroad · lasteroad Köögi plaan 1. kauba vastuvõttu ruum 2. kuivainete ladu personaali ruum 3. köök(kuumköök, külmköök, potipesu, saalinõudepesu, väljastus, uks noolega saal, külmkambrid)

Haldus → Töökorraldus
28 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Köögi organisatsiooniline ülesehitus ja tööülesanded

• Korrektselt paigutatud köögi töövahendid ja seadmed, mis on sobiliku suurusega vastavalt ettevõtte suurusele • Oskusliku personali maksimaalne kasutamine Köögi organisatsioon sõltub järgmistest asjaoludest: • Toitlustusettevõtte tüüp • Toitlustusettevõtte suurus • Organisatoorne juhtimine • Toitlustusettevõtte asukoht • Köögi tüüp • Köögi suurus • Köögi meeskond (kitchen brigade) • Klientide vajadused • Menüü • Teeninduse tüüp • Lahtiolekuajad Köögi meeskond koosneb koolitatud kokkadest ja abilistest, keda juhendab peakokk (head chef) või toitlustusjuht. Meeskonna suurus sõltub järgmistest faktoritest: • Toitlustusettevõtte tüüp ja suurus • Toitlustusettevõtte organisatsioon • Sisseseade, varustatus • Lahtiolekuajad • Menüü Järgnev skeem illustreerib töötajate vajadust erineva suurusega suurköökides.

Toit → Köögi õpetus
20 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Nimetu

Menüü koostamine- Kaisa Rooba Kadrina Keskkool 7.a 2012 Sisukord Toit Energiavajadus Süsivesikud Valgud Toidurasvad Vesi Vitamiinid ja mineraal ained Lisaained toiduainetes Mitmekülgse ja tasakaalustatud menüü koostamine Toidukorrad Toiduainete toitainelise koostise hinnang Tervisliku toitumise keskkonnad Internetis Toit Organismi esmane vajadus Toiduvajadus sõltub inimese vanusest, soost ja füüsilisest aktiivsusest Toiduvalikut mõjutavad erinevad tegurid NB! Tea millest toiduaine koosnevad!!! Energiavajadus Toiduenergia-toitained Erinev energiavajadus igal inimesel erinev Erergiakulu eriti suur: rattaspordis, ujumise Suur energiakulu: tantsimises, lume lükkamises

Varia → Kategoriseerimata
3 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun