Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"supp" - 297 õppematerjali

supp on tavaliselt söögikorra algusosas. Toidukord loetakse lõppenuks kuumade väikeste rätikute saabumisega, kuhu on võimalik näppusid pühkida.
supp

Kasutaja: supp

Faile: 0
thumbnail
5
docx

SUPP

Supp on üldiselt soe soolane vedel toit. Seda valmistatakse tavaliselt koostisosi (liha, köögiviljad vm) vedelikus keetes. Leidub ka külmi või magusaid suppe. Hoolimata sellest, kas üritad kaalus alla võtta või lihtsalt oma tervist parandada, on supp selleks kõige käepärasem vahend ­ hõlbus valmistada, täidab hästi kõhtu ega sisalada liiga palju kaloreid. Supp ei ole kunagi üksluine, See võib olla tummine või vedel, püreestatud või tükiline või kahe eelmainitud kombinatsioon. Kui soovid kaalus alla võtta on supp selleks ideaalne vahend, kuna see vähendab varjatud veepeetust, kontrollib söögiisu, stimuleerib ainevahetust ning kiirendab rasvade

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kulinaaria õpiku kordamisküsimused

1. Täitke tabel sobivate suppide nimetustega, valige toorained, kirjeldage supi valmistamist ja selle serveerimist. Sobiva supi Nimetus Toorained Valmistamine Supi valik serveerimine menüüs/ann a nimetus supile Eelroa supp Kevadine Kana-või Keeda köögiviljadest Serveerida kevad- taimesupp köögiviljapuljon puljong või valnista eelsoojendatu suvisesse g, erinevad puljongikontsentraadi d menüüsse taimed (naat, st supipõhi. Pane supitaldrikul võilillelehed, samal ajal eraldi potis või kaarkollaku õied, keema riis. puljongitassis

Toit → Toiduainete õpetus
15 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Kuidas keeta dieetkapsasuppi

3 porgandit 1 purk konservseeni vi 1 karp vrskeid seeni kimp sellerit pool peakapsast 2-3 puljongikuubikut Soovi korral maitseks pipart, peterselli, karrit, kslauku vms Haki sibulad, prae neid pannil vhese taimeliga. Lisa hakitud paprika, kapsas, tkeldatud porgand ja viilutatud seened. Soovi korral lisa karrit vi Cayenne'i pipart. Lisa 2,5-2,8 liitrit vett ja puljongikuubikud ning keeda suppi nrgal kuumusel, kuni kgiviljad on pehmed. Mida kauem keedad, seda parem supp tuleb, vidab veebisait www.cabbage-soup-diet.com. Mni nimetab optimaalseks keeduajaks lausa kaht tundi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Laupev Hommikueine: 1 tops vherasvast jogurtit, kohv Vahepala: Vesi, kurgi- ja porganditikud Lunask: Kapsasupp, vike tkk kanafileed hautatud spargli, baklaaani ja suvikrvitsaga Vahepala: Kapsasupp, kirsstomatid htueine: Kapsasupp, vike tkk valget vherasvast kala, aedoad, peediviilud, lehtkgiviljade segu vherasvase kastmega Phapev

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
1
txt

Lumepallisupp

K#o#k#a#n#d#u#s## ## ## ## #V#a#j#a#l#i#k#u#d# #a#i#n#e#d# #:## # ## #2#-#4# #m#u#n#a## #1#L# #p#i#i#m#a# ## #s#u#h#k#u#r# #(#o#m#a# #m#a#i#t#s#e# #j##r#g#i#)## ## #V#a#j#a#l#i#k#u#d# #e#s#e#m#e#d# #:## # ## #p#o#t#t# #(#m#a#h#u#k#u#s# #u#m#b#e#s# #2#-#3# #L#)# ## #k#a#u#s#s## #v#a#h#u#k#u#l#p## #t#e#e#l#u#s#i#k#a#s## ## #V#a#l#m#i#s#t#a#m#i#n#e# #:## ## #E#r#a#l#d#a# #m#u#n#a#k#o#l#l#a#n#e# #j#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e# #.# #M#u#n#a#k#o#l#l#a#n#e# #s#e#g#a# #p#i#i#m#a# #j#a# #s#u#h#k#r#u#g#a# ##h#t#l#a#s#e#k#s# #m#a#s#s#i#k#s# #j#a# #p#a#n#e# #k#e#e#m#a# #.# #S#e#e#j##r#e#l# #m#i#k#s#e#r#d#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e# #v#a#h#t#u# #(#v##i#d# #l#i#s#a#d#a# #v#e#i#d#i# #s#u#h#k#u#r#t#)#.# #K#u#i# #p#i#i#m# #h#a#k#k#a#b# #k#e#e#m#a# #m#i#n#e#m#a# #t#u#l#e#b# #s#e#d#a# #l#i#i#g#u#t#a#d#a# #j#a# #l#i#s#a#d#a# #v##i#k#s#e# #l#u#s#i#k#a#g#a# #m#u#n#a#v#a#l#g#e#t#.# #V#a#h#u#k#u#l#b#i#g#a# #e#e#m#a#l#d#a# #k##v#e#m#a#k#s# #l##i#n#u#d# #m#u#n#a#v#a#l#g#e#...

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Supid

docstxt/135074190344.txt

Turism → Hotelliteenindus
14 allalaadimist
thumbnail
0
jpg

Tööleht supid

docstxt/135074024099.txt

Turism → Hotellimajandus
11 allalaadimist
thumbnail
14
rtf

Eesti rahvustoidud

hani,kadriks –kana,näärideks-siga,kevadpühadeks- vasikas. 7.Liha tarvitati tavaliselt soolatatult ja ka suitsetatult. Tehti verega ja vereta tanguvorste, verivorst jahuga, verikäkid, verikäkid kapsalehes,veripannkoogid,verileib,verileib hapupiimaga. 8.Söödi peamiselt soolatud kala,maiusroaks oli kalamari,latika ja haugimari,kalamarjast keedeti suppi,küpsetati kooki,valmistati käkki jm. Tehti kala – kartulisupp,räimesupp,tindikalasupp,kiisasupp,kuiv atatud latika supp,silgusupp tangudega,kartulitega keedetud kala,keedetud kala,hautatud räimed,silgud pekiga,silguvorm,silgusalat,silgukaste,silgud muna ja võiga,ahjus küpsetatud kala, kalasült, kalamarjakook, haugimari. 9.Silk-soolaräim. 10.Rõõskapiima kasutati hapupiimaga, võid peaaegu ei kasutatudki, koort kasutati jõukamates taludes. Piimatoidud olid kruubipuder,piimasupp klimpidega,kartulipudrusupp,piimasupp munaga,rõõsa ja hapupiimasupp,hapupiimapudi,ternespiimavorm

Toit → Toiduhügieen
16 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADMED, TÖÖVAHENDID JA SERVEERIMISVAHENDID...........................

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Liitsõnad

väike lind jõulu puu isa auto siid kleit ränd lind iidne puu sõidu auto kirju kleit pääsu lind kase puu beez auto suve kleit lendav lind kütte puu sport auto kooli kleit venna raamat raud tee mõru kook herne supp tasku raamat rist tee pann kook mage supp jutu raamat sirge tee suur kook kuum supp huvitav raamat lume tee õuna kook kartuli supp laulu raamat porine tee liiva kook piima supp Niisiis, mis liiki lampe Sa tead ? ______________________________________ _____________________________________________________________________ Aga kellad

Eesti keel → Eesti keel
37 allalaadimist
thumbnail
14
doc

VANARAHVA TARKUSED TOIDUVALMISTAMISEL

Dana Makejenko KS14 Vanarahva tarkused toiduvalmistamisel Talupoegade köök on lihtne, loomulik, see oleks terve lord võrreldes. Tuntud ütlus "suppi ja putru - meie toidus" üsna täpselt peegeldab talupoja elust. Väga kiindunud pirukad köögiviljadega, herned, marjad ja seened, kala. Ja koogid küpsetasid põranda vene ahjus, kus nad saadi peen koorikuga koos mahlane täidis andis rikas maitse gamma. Vene tjurja. Teises köök ei leia sellist roogasid. Kui Prantsuse valmistavad supp juustu ja veini ja itaallased vürtsidega, siis võta vene kalja, purustuvad sinna rukkileib, hakkivad sibul maitsestavad ja isegi kanepi õliga - ja Tjurja valmis. Alates moega teaduse toitumine võib kindlalt öelda, et see roog on tasakaalus, ei ähvarda pikema kuumtöötlemist (keetmine puljong), ja seega on tervislik toit. Kuulsa vene kapsasupp sulasid ahjus, kus nad ostsid neid ainult iseloomuliku maitse ja lõhnaga, nn "kapsane vaimus

Kultuur-Kunst → Toidukultuur
3 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

PÕHJAMAA RIIKIDE NING SAKSAMAA JA PORTUGALI RAHVUSTOIDUD

(uuritavate restoranide koguarv on 164) Eesti, 18 Venemaa, 12 Saksamaa, 2 Itaalia, 20 India, 12 Hiina, 11 Rahvusvahelised, 89 Saksamaa rahvustoit Hapukapsas ja valge vorst. Eelroog salat ja supp Pearoog kartulid ja sealiha Rahva lemmik toit on punane kapsas ja kartulipuder mille sees on kurgid ja liha. Rahvustoite söövad nii nooremad kui vanemad ja tavaliselt jõuludel. Venemaa rahvustoit Kapsasupp (kapsas võib olla värske või hapu), pudrud, külm supp kaljaga, pliinid ja pelmeenid, sült, erinevad pirukad ja kali Esimene roog külm suupiste ja supp Teine roog liha või kala lisanditega Kolmas roog jook, näiteks : tee, kompott, morss või kissell

Toit → Toitumise alused
13 allalaadimist
thumbnail
10
doc

EESTI KULTUUR

Omal kohal oli ulukiliha. Piimatooted tulid karjakasvatusega Peamiselt tarvitati hapupiima, koort, võid, pett, kohupiima, valmistati sõira Mets-ja merelindude munad, hiljem kodulindude munad 19.saj hakati rajama ka puuvilja -ja marjaaedu Metsaannid : marjad, pähklid, seened Nimeta Eesti toidud vastavalt liigile : Magustoidud ja küpsetised. Tarvitati kama ( keefiriga, hapupiimaga, joguritiga) Lumepallisupp – ujuvad saared Magus supp kuivatatud puuviljadest Mustikasupp Rukkijahuvaht, odrajahuvaht Mannavaht Pannkoogid ( tatrajahu, tangupudru) Kohupiimakook Marjavaht e marjalumi Õunakook Mahlatarretised Kaneelirullid Leivasupp(marjadega, puuviljadega) Karask Leib Seenepirukas Rabarbarikook Värsked puuviljad, piimakisell, karamellikisell, ahjuõunad Sepik, pidusai, pärmitaignast plaadipirukad, kartulisaiad, kringel, mulgi korv, pannleib, moosi piirak, kohupiima korp  Leib

Kultuur-Kunst → Kultuur
13 allalaadimist
thumbnail
3
odt

5 päeva menüü (bistroo/söökla)

5 päeva menüü Esmaspäev : Eelroog : Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit Seene püreesupp 150g 30 portsjonit Supp : Seljanka 300g 60 portsjonit Pearoog : Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga 100/70/60/50 150 portsjonit Tatravorm hakkliha ja peediga 100 g 45 portsjonit Magustoit : Mannavaht 100 g 40 portsjonit Apelsinivahvlid moosiga ( 2 tk portsjonis) 50 g / 30 g 40 portsjonit Teisipäev : Eelroog : Kartuli salat 150 g 50 portsjonit Lillkapsa ­ juustu püreesupp 150 g 70 portsjonit Supp : Hernesupp 300 g 55 portsjonit Pearoog : Pasta Bolognese 250 g 80 portsjonit Räimekotletid kodujuustukastmega , ahjukartuliga ja peedisalatiga 300 g 60 portsjonit Magustoit : Rukki ­ pohlavaht 50 g 30 portsjonit Puuviljakompott 100 g 40 portsjonit Kolmapäev : ...

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Südamele südamest - Retsensioon

Südamele südamest Retsensioon Käisin 2. detsembril 2008 kontserdil "Südamele südamest". Kontserdil esinesid Sofia Rubina ja Anna-Liisa Supp. Tegemist oli heategevusliku jõulukontserdiga, mis toimuvad lisaks Kuressaare Laurentiuse kirikule veel 12-nes Eesti kirikus. Sellega toetatakse Eesti südamehaigeid lapsi ja nende vanemaid läbi Eesti Laste Südame Liidu. Solistideks olid Sofia Rubina ja Anna-Liisa Supp. Saksofonil mängis Siim Aimla, kuid osades kirikutes ka Villu Veski. Klahvpille mängis Raun Juurikas ja löökpillidel Hele-Riin Uib. Sofia Rubina on 23 aastane jazzlaulja. Ta on osavõtnud paljudelt lauluvõistlustelt ning ka võitnud palju auhindu näiteks dzässikonkurss «Lady Summertime» Soomes. Anna-Liisa Supp osales saates "Eesti otsib superstaari" ja jõudis finaali. Ta on osalenud ka Eesti eurolaulu valimisel ja saates "Kaks takti ette". Tema stiiliks on house-muusika.

Muusika → Muusika
21 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Algatuskiri ja vastuskiri elementidega

02.2018 nr 10/3 Tööriiete tellimine Lugupeetud proua Muna Vastavalt Teie poolt tehtud hinnapakkumisele esitan tellimuse tööriiete õmblemiseks järgmistele suurustele. viis naiste kokajaki nr 42 viis paari kokapükse nr 40 viis kokamütsi Tööriiete värv- must, siniste kantidega, materjal puuvill 100%, värvikindel, tööstuslikult pestav Tööriideid soovime kätte saada hiljemalt 01.03.2018 Lugupidamisega (allkirjastatud digitaalselt) Eve Supp juhatuse liige Lisa: Tööriiete joonised ­ joonised. pdf Jana Kaste 53457891 [email protected] Oa 12 Telefon 756 0095 Registrikood 23511 Narva E-post [email protected] 12675 AS TÖÖRIIE Eve Supp Teie 23.02.2018 nr 2- 10/3 AS Lusikas [email protected] Meie 28.02

Muu → Asjaajamiskord
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ringlev menüü

1 nädal Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Laupäev Peatooraine sealiha kana köögivili kala seened veiseliha Roa vorm praad kaste pajaroog supp hautis ahjuroog Pearoa nimetus kotletid kanakaste ühepajatoit uhhaa Seenehautis Rulaad Lisandid kartulipuder, riis, porgandi- hapukoor, hapukoor, leib riis, valge kaste keedetud kartul, tomatisalat ananassi salat keeduleem valge kaste,

Toit → Toitumisõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitumine

õhtusöök: 1 klaas keefiri + salat 9 päev: hommikusöök: sama lõuna: 200 gr. värske salatid + 100gr. liha (kana) õhtusöök:1 keefiri klaas + salat 10 päev: hommikusöök: sama lõuna: puuviljad õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 11 päev: hommikusöök: sama lõuna: keedetud riis+ salat õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 12 päev: hommukusöök: sama lõuna: 200 gr. keedetud juurviljad+ 100 gr. liha õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 13. päev: hommukusöök: sama lõuna: supp õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 14. päev: hommukusöök: sama lõuna: värske salat + 2 keedetud muna õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 15 päev. hommukusöök: sama lõuna: värske salat + 2 keedetud muna õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 16 päev: hommukusöök: sama lõuna: puuviljad õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 17 päev: hommukusöök: sama lõuna: supp õhtusöök: 1 keefiri klaas + salat 17 päev: hommukusöök: sama lõuna: 200 gr. värske salatid + 100gr

Toit → Toit ja toitumine
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Uurimustöö toitumise koha

*Toit,nädalapäev Jook Kcal (kokku) Esmaspäev Hommikusöök:Porgandi salat Tee 135 Lõunasöök:Kartul Hakklihaga Kakao jook 994 Õhtusöök:Mannapuder Tee 536 Teisipäev Hommikusöök:Bors - 163 Lõunasöök:Frikadelli supp - 186 Õhtusöök:Pannkoogid Piim 479 Kolmapäev Hommikusöök:Moosi pirukas Kali 863 Lõunasöök:Peekon Tee 2303 Õhtusöök:Hakklihapallid Tee 746 Neljapäev Hommikusöök:Makaronid Tee 318 Lõunasöök:Praekartul Piim 900 Õhtusöök: - - - Reede

Bioloogia → Bioloogia
11 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Vba kodune ül. vorm

Suurim keskmine on: 4,67 Suurima keskmise hindega tudeng on: Kristina Supp Tudengi nimi Matemaatika Informaatika Füüsika Keskmine hinne Kalle Lepp 0 3 2 1,67 Maie Roht 4 0 3 2,33 Maria Luts 5 3 4 4 Siim Must 1 2 3 2

Informaatika → Informaatika 2
130 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Jaapani toit

JAAPANLASTE TOIDUKULTUUR Kui rääkida lähemalt Jaapani söögist, siis põhiline on muidugi riis. Enamasti süüakse valget riisi, kuid viimasel ajal on rohkem saada ka pruunika teraga riisi, mis on sisuliselt koorimata valge riis. Väidetavalt on see tervislikum, kuna valge riis saadakse tera koorimisel, millega eemaldatakse ka väärtuslikke vitamiine ja mineraale. Hommikul lisandub riisile enamasti miso supp ja pisut marineeritud juurvilju ning paar väiksemat kala. Kuna Jaapani köögi lahutamatu osa on kala, siis on seda õpitud valmistama erineval moel. Menüüle saab kala lisada kas praetuna või kuivatatuna. Toores kala jäetakse pigem õhtut ootama. Lisaks praetakse veel ka muna. Munavalge ja kollane lüüakse nõus segamini, lisatakse õige pisut soola ja suhkrut ning praetakse, keerates muna rulli, ilmselt silmailu pärast. Riisile võib aga ka

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduvalmistamine

makaronisuppidele, kui nende kuju on piklik ribadeks või kangideks. Mõnedel suppidel on ka kindlad tükelduskujud. Kõiki köögiviljasuppe valmistatakse ühesuguse tehnoloogilise skeemi järgi. Kõik köögiviljasupi komponendid lisatakse puljongisse tükeldatult ja valmistamisel lisatakse kõik komponendid puljongisse nende pehmenemise järjekorras, arvestades sellega, et kõik toiduained korraga valmiksid. Enne iga järgmise toiduaine lisamist peab supp uuesti keema, muidu lakkab supp keemast ja toiduained ligunevad kuumas puljongis - keemine ei tohi katkeda. Kui supi valmistamisel kasutatakse mugulsibulat, porgandit või tomatipastat, tuleb need eelnevalt rasvaines kergelt läbi kuumutada. Kui suppide koostises kasutatakse hapusid toiduaineid, hautatakse või keedetakse need eraldi pehmeks ja lisatakse supile 15 minutit enne lõplikku valmimist, sest need takistavad ülejäänud köögiviljade pehmenemist.

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Laktoosivaba koolimenüü ja menüü hiinlastele .

Laktoosivaba koolimenüü : Makaroni-singivorm, tomativiilud, täistera küpsised Kodune seljanka,mannavaht, porgand Hakklihakaste, kartulipuder Aedviljasupp, banaan Kapsahautis hakklihaga, keedukartul, mahlatarretis + rukkileib, sai, mahl, erinevad salatid, vesi Menüü hiinlastele : Chef special soup: Paks supp kana, sealiha, kreveti, nuudli ja juurviljadega Tom Yum ­ chicken: Vürtsine Tai supp seente, sidrunilehtede, sidrunirohu ja koriandriga AsianFair special Lamb: Lambaliha seente, paprika, porgandi ja punase chilipipraga brandikastmes Konjee lamb: Krõbe lambaliha porgandi, paprika ja sibulaga ingverikastmes Chicken noodles: Nuudlid kana, juurviljade ja munaga Mixed meat chopsy: Krõbedad nuudlid kana, sealiha ja krevettidega magus- hapus kastmes Vegetables with almonds: Kapsas, porgand, seened, sibul, paprika, brokkoli ja bambusevõrsed valges mandlikastmes

Kategooriata →
14 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Menüü tegemine

Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2015 Menüü 1. Polpo bouillabaisse 2) Suitsune part 3) Kohupiimasõrnikud 4) Nestea jäätee 5) Macchiato espresso 1.Supp 2) Praad 3) Magustoit 4) Kohvijook Valitud toitlustusettevõte on Polpo restoran Tartus Restoran Polpo maja ajalugu ulatub 16. sajandi teise poolde. Restoran on väga moderne ning hubane, sealne söök on tehtud täie pühendumisega mõeldes kliendile. Minu valitud supp sisaldab tiigerkrevette, karbisid, lõhefileed ning safrani. Mulle meeldib, see toit, sest see sisaldab huvitavaid komponente ning on samas väga tervislik. Minu valitud praad sisaldab ratatouill’e, punaveinikastet, punase sibula moosi ning mikroürte. Valisin selle, sest tegemist on väga huvitava roaga, sooviksin kindlasti ise järele proovida! Minu valitud magustoit sisaldab valget šokolaadi, vaarika toormoosi, magusat saiapuru ning kohupiima. Valisin selle, sest olen seda

Toit → Catering
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jaapani köök

tee jäätise valmistamiseks. Matcha on üldiselt kallis võrrelduna teiste tee vormidega, kuigi hind sõltub kvaliteedist. Enamus Jaapani teid on hea lõhna ja maitsega, kuigi meie jaoks spitsiifilised. Nendest teedest tehakse ka segusid teiste taimedega. Jaapani köök on välja arenenud rangest lihtsusest. Ka tänapäeval on jaapani toidule omane pigem mõõdukus kui pillav väljapanek. Jaapanis on iga põhiroa aluseks keedetud riis, miso supp ja tsukemono (marineeritud köögiviljad). Hommikul lisandub riisile enamasti miso supp ja pisut marineeritud juurvilju ning paar väiksemat kala. Kuna Jaapani köögi lahutamatu osa on kala, siis on seda õpitud valmistama erineval moel. Menüüle saab kala lisada kas praetuna või kuivatatuna. Toores kala jäetakse pigem õhtut ootama. Lisaks praetakse veel ka muna. Munavalge ja kollane lüüakse nõus

Filosoofia → Etikett
70 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

konserveeritakse. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesad materjaliks kasutavad pääsukesed süljega kokku kleebitud meriadru. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp kuhu on lisatud ka makarone. Supp valmib tavaliselt hooajalistest köögiviljadest. Supp võib olla vabalt ka ilma lihata aga ka lihaga. Carpaccio Itaalia köök Soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse

Toit → Rahvusköögid
31 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Südamele_südames - retsensioon

SAAREMAA ÜHISGÜMNAASIUM SÜDAMELE SÜDAMEST Retsensioon Liina Lepik 10 B klass Mari Ausmees Kuressaare 2008 Käisin vaatamas kaunist jõulukontserti Südamele südamest. Kontsert toimus Kuressaare Laurentiuse kirikus 2. detsembril 2008. aastal. Heategevusliku kontsertiga toetatakse südamehaigeid lapsi ning nende vanemaid läbi Eesti Laste Südameliidu. Lauljateks olid Anna-Liisa Supp, kes on tegelenud ka varem heategevuslikkude jõulukontsertidega ning oli saate Superstaar finalist. Teine laulja oli Sofia Rubina, kes on Eesti üks kuulsamaid dzäss muusikuid ja on ka varem osalneud heategevus programmides. Saksofoni mängis Siim Aimla. Löökpille mängis Hele-Riin Uib ja klahvpille mängis Raun Juurikas. Peateemaks oli dzäss, kuid kontserdil esitati lisaks jõululauludele ka eesti rahvalaulu, gospelit ning artistide omaloomingut Kava oli ülesehituselt hea

Muusika → Muusika
12 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Võrdlustabel suppide kohta

 Selge kohasupp roheliste köögiviljade ja tilliklimpidega 6.00 € Ülikooli 15, 51003, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Atlantis Näidismenüü  Eelroad: KOORENE SUPP GRILLITUD LÕHEFILEE, kartulite, porru, brokkoli, porgandite ja rosépipraga 3.58 € Narva mnt 2, 51009, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Dorpat Näidismenüü  Eelroad:

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
1
odt

ARVESTUSTÖÖ (soojusmasin, TD seadused, kasutegur)

Soojusülekanne lõpeb siis kui T1 =T2 (kui on saavutatud soojuslik tasakaal) 2. sõnastus : Suletud süstem püüab üle minna korrastatult olekult mittekorrastatud olekule. a) Näide1: Tellisest ahju kütetakse, mille toimel tellised soojenevad. Tellised annavad oma soojuse ära õhule, et õhk soojeneks. b) Näide2: Suvel päike soojendab järve vett. Öösel annab vesi päeval saadud soojuse ära õhule. c) Näide3: Lauale pannakse äsja valminuud kuum supp. Laps proovib seda kohe süüa, aga kõrvetab keele ja jätab 15ks minutiks selle lauale jahtuma. 15 minuti pärast saab laps suppi sööma hakata, sest supp on jahtunud. Supp ühtlustab oma temperatuuri toatemmperatuuriga. 8. Kirjuta kasuteguri arvutusvalem: a) kasuliku töö ja soojushulga järgi = A/Q * 100% A ­ kasulik töö (J) Q ­ masinale antud soojushulk (J)

Füüsika → Füüsika
21 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Südamele südamest

,,Südamest südamele" Marek Raud, 10b Külastasin 2. detsembril Kuressaare kesklinnas asuvat Laurentiuse kirikut, kus toimus andvendiaega sissejuhatav kontsert ,,Südamele südamest". Tegemist on kontsert sarjaga, millega toetatakse südamehaigeid Eesti lapsi. Kontsertil esinesid solistis Sofia Rubina ja Anna-Liisa Supp. Saksofoni mängis Siim Aimla, klahvpillidel oli Raun Juurikas ning löökpille mängis Hele-Riin Uib. Kuressaare kontserti raames ei esinenud Villu Veski, kuna oli külas onul Ameerikas, ka tema oleks pidanud mängima saksofoni. Kontsert kestis kõigest tund aega, ilmselt ka sellepärast, et kiriku pinkidel on võimatu kauem istuda. Lauldi jõululaule, rahvalaule ning kuulda sai ka muusikute omaloomet. Kumbki solist laulis neli laulu, viimane viies laul oli ühislaul.

Muusika → Muusika
12 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Muinasaegne ravimtaim

Kuidas kasvab till Eestis? Tilli kasutati juba 5000.a tagasi Egiptuse arstide poolt. Aedtill kuulub sarikalsite sugukonda ning on üheaastane rohtaim. Õied (kui õitseb) on kollased. Õitseb juulist septembrini. Tillil on spetsiifiline lõhn ning tavaliselt kasutatakse kogu taime. Eestis võib till kasvada 1,2 m pikkuseks. Tänapäeval kasvatatakse tilli kogu Euroopas, aga ka Põhja-Ameerikas. Till on väga tuntud maitsetaim, tal on ka hüüdnimi ,,supinoku", sest supp tillita, ei ole supp. Ravimataimena kasutatakse teda ka väga laialdaselt. Maitseainena kasutatakse kogu maapealset osa, ravimina peamiselt seemneid. Biokeemia Tilli seemned sisaldavad 2,5-4% eeterlikke õlisid, C-vitamiini, karotiini; flavonoide, fütontsiide, aniishappeid. Lehed ja vars on rikkad C-vitamiini poolest, karotiinist, flavonoididest ja eeterlikest õlidest. Farmaatsiatööstus toodab õlidest mitmesuguseid ravimeid, ekstrakte. Ravi eesmärgil

Ajalugu → Ajalugu
14 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Enesekäitumise muutmine

Mina olen 175cm pikk ja mu kaal on 68kg. Kui vaadata seda tabelit, siis minu kaal on normis vastavalt mu pikkusele kuid ikkagi tahan kaalus alla võtta kuna tean oma probleemsed kohad. Seega püstitan endale eesmärki 2 nädalaga alla võtta umbes 5kg. Toitumispäevik Enne dieediga alustamist kirjutan nädala jooksul üles kõik, mida ma endale suhu pistan. 1-päev: manna puder, kapsasalat, 2 tassi kohvi, 1 komm, püree, mulgikapsas, leib, sai, 3 tassi teed,väike magustoit, supp. 2-päev: 3 võileiba( kaks juustuga ja üks vorstiga), kohvi, 5 tassi teed, keedetud muna, 2 kotletti ja makaronid, kartulisalat, jäätis. 3-päev: supp( kartul, hakkliha, porgand ja tatar), riis, 3 praetud muna, leib, klaas jogurtit, 6 pelmeeni, 2 kommi, 6 tassi teed, kohvi, sivkad, 2 võileiba lõhega, kohvi, multivitamiini mahl. 4-päev: praetud kartul sibulaga, supp, 2 tassi kakaot, leib, kodujuust, mahl, 3 tassi teed.

Psühholoogia → Tervisepsühholoogia
87 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Veeturism ja puhkemajandus. Ekskursioon Kivisaare Ratsatalusse.

võitjate autasustamine, lõkkeplatsi ja grillvarraste kasutamine. Kuni 5-tunnine programm koos toitlustusega.  Hind vastavalt toitlustusele  Sisaldab: hobuste tutvustamine, harjamine, varustuse tutvustamine, saduldamine ja ratsutamine (10 min/in), batuudil hüppamine, turnimine ja võistlemine Tarzani rajal, võitjate autasustamine. Programmi hind oleneb valitud einest:  Supp ja jook 9 €/inimene  Leib, supp, küpsised ja tee 10 €/inimene  Lõkkevorst, salat ja tee 11 €/inimene Minimaalne grupi suurus 10 inimest. II. Lisavõimalused Kaminapuud  Hind 3 € / korv Elektrigrilli rent  Rendi hind 4 € / kord Grillmaja rent  Rendi hind 15 € / tund  Grillmaja on püramiidi kujuline. Toidu grillimiseks saab kasutada ümarat grillresti ja grillvardaid. Majja mahub maksimaalselt 20 inimest. Lõkkeplatsi rent

Turism → Veeturism ja puhkemajandus
4 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

rulli ja süüa sõrmede vahelt. Kindlasti aga sõltub söömisviis ka söögikoha tasemest, mistõttu võõramaasel on mõistlik võtta eeskuju kohalike käitumisest. Järgmine käik on esimene pearoog ehl primo piatto, milleks kõige sagedamini on hästi kõhtu täitev pastaroog. Pasta tähendab taignast tehtud, kusjuures taigen tehakse alati kõvanisust. Pastaroogi süüakse tänapäeval kahvliga, spagettide puhul tuukse lauale lisaks ka lusikas. Pearoa kohta võib mõnikord täita ka supp. Teine pearoog ehk secondo piatto on enamasti üsna kasin ja koosneb vähesest lihast, kalast või linnulihast ilma lisanditeta. 6 Retseptid Kiire pastasalat Mis meil vaja on? 2 dl Rainbow pastat 1 sl õli 200 g salaami vorsti 1 punane paprika pool pikka kurki 200 g herneid Kaste: 100 g 10% hapukoort 3 sl majoneesi 0,5 tl soola veidi suhkrut veidi rohelist sibulat Retsept

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

SISSEJUHATUS...........................................................................................3 1.Itaalia köök...............................................................................................4-6 1.1.Itaalia õhtusöök......................................................................................7 2.Retseptid 2.1.Kiire pastasalat......................................................................................8 2.2.Minestrone supp....................................................................................9 2.3.Jänes punases veinis............................................................................10 KOKKUVÕTE............................................................................................11 KASUTATUD KIRJANDUS.....................................................................12 SISSEJUHATUS Itaaliast üldiselt rääkides, peab mainima muidugi nende köögikultuuri. Täiesti vapustav.

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Jaapani köök

traditsiooniliselt kaunistatud aastaajale kohaselt. Väga oluline on ilus serveerimine. Kõik toiduained on nii värsked kui võimalik. Ettevalmistatud toite hoitakse vähe aega enne serveerimist ja paljud küpsetatud toidud lõpetatakse alles lauas. Traditsioonilised toidud Iga põhiroa aluseks on miso supp, riis ja marineeritud köögiviljad e. tsukemono. Väga tähtis osa on kalal. Seda valmistatakse paljudel eri viisidel. Palju süüakse ka nuudleid. Tuntuimad on muna ja riisinuudlid. Populaarseimad nuudlid Jaapanis on soba, udon ja ramen.

Toit → Kokandus
43 allalaadimist
thumbnail
24
odp

Vene rahvusköök

Juurviljadest valmistati suupisteid(sakuskasid), hiljem hakati valmistama salateid Väga oluline tähtsus on vene köögis ka viina kõrvale mõeldud sakuskadel ehk sakusmentidel ehk suupistetel, kõige suurem osa neist sobib hästi ka teiste jookidega või kergeks eineks igapäevaselt ning ka pidulauale. Valgel viinal on vene kultuuriloos oma vääramatu koht. Vedelad soojad toidud olid Venemaal kasutusel juba ammustel aegadel: alguses uhaa ja värske kapsa supp, leemed, tummid, rokk, hiljem bors ja rassolnik, seejärel seljanka. 19 saj said vedelikuga soojad toidud ühise nimetuse supp. Kokkuvõte Valisin vene köögi, kuna see on juba ammustest aegadest olnud minu lemmik. Vene kööki iseloomustab kõige paremini küllus. Põhilised toidud mida Venemaal võib kohata on erinevad supid ja kindlasti põhi toiduaine on liha ja erinevad juurviljad. Venelased armastavad väga teed juua. Ka pelmeenid pärinevad vene köögist.

Toit → Toitumisõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Iseseisev töö. Koka Erialal 2. Kursus

Iseseisev töö a) Hommikusöök lasteaia lapsele: Neljavilja puder,Maasika moosiga Piim Õun b) 3-käiguline lõunasöök ajateenijale: Borsi supp Hakk-Kotlett keedetud kartuliga ja valge kastmega Mannavaht piimaga c) Õhtusöök hooldekodu patsiendile: Kartuli püree singi kastmega Jogurt või Puuvili Keefir/Piim Koostatud konspekti abil,Robert Rand (K-11A)

Toit → Toitumisõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Toitlustusettevõtete seadmed

Elektrikulu 10 kW.  Kombiahi – Vajalik keeta 7,5 kg riisi ja 19,25 kg kartulit = ~ 27 kg. Ühte 1/1 GN 65 mahub 6 kg, korraga peab mahtuma keetma 5 nõud. Kotletide 7,75 kg ja kanafilee 7,75 kg küpsetamiseks vaja 6 siini. (ühele 1/1 GN’ile mahub umbes 50 kotletti, vaja küpsetada 100 kotletti, kokku 2 siini. Kanafileed mahub ühele GN’ile umbes 16, kokku vaja küpsetada 50 kanafileed, see jaguneb 4 siini vahel.) Lisaks keedetakse supp kombiahjus. Vajalik 2 kombiahju, et küpsetada ja keeta asju samaaegselt. Elekter 17,6 kW. Ahjud töötavad kokku ligikaudu 2 tundi. Elektrikulu on 35,2 kW.  Töölauad 2 – Pliidi ja ahju jaoks. Potipesu:  Töölaud 1  Potipesumasin – vajalik pesta 6 GN 1/1 ja 5 potti. Elekter 18 kW. Töötab umbes 18 min maksimaalselt. Elektrikulu on 5,4 kW.  Valamu pottide eelpesuks. Nõudepesu: 5

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksa rahvusköök

Külluslikud, rammusad, magusad, kasutatakse palju koort ja võid Toidukorrad Hommikusöögiks Lõunasöök 12-st 13-ni tass kohvi klaas mille juurde kuulub mahla, leiba, klaas õlut või veini ka prantssaia, juurde personali sööklates juustu, sinki, vorsti, võid, marineeritud supp, köögivilja, kala, liha- või kalaroog koos jogurtit, kuivi helbeid, aedviljade ja kartulite keedist või nuudlitega Õhtusöök ja joogid Abendbrot, otsetõlkes Reinvein - valge ja veidi õhtuleib 19-st 21-ni magusavõitu Aperitiiv Jookidest tarbitakse musta, koore või piimaga Liha-, kala-, kohvi, vähem teed aedviljaroog ja leib Palju juuakse mineraalvett

Toit → Toitlustusettevõtete...
14 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Mehhiko köök

Mehhiko köök Salme Ojap Söögikombed Toitude söömisesse suhtutakse Mehhikos austusega Põhisöömaaeg on argipäeval hilisõhtul Põhisöömaajas on 4 käiku: Supp Eelroob Põhiroog Järelroog Populaarsemad toiduained Piimatooted Puuviljad Liha Mereannid Teravilja tooted Magustoidud Maitsestamine Populaarsemad toidud Taco Tortilla Totopod Kasutatud materjalid: http://www.missionfoods.com/cookbook/img/images_recipe_detail_large/10008_chicke http://cdn.sheknows.com/articles/Tacos.jpg http://toidutare.ee/toidust/rahvusk%C3%B6%C3%B6gid/mehhiko/D8F3 http://eope.ehte.ee/toitlustus/?13._Erinevate_rahvuste_toidukultuur:Tuntumad_rahvus

Geograafia → Geograafia
11 allalaadimist
thumbnail
12
ppt

Prantsuse köök

Valmistusained 5-6 sibulat 2 sl õli või võid 1 l kana- või lihapuljongit (kuubikutest) 1/2 tl paprikapulbrit, valget pipart, Cayenne´i pipart tüümiani LISAKS: 4 viilu vormisaia (-leiba) 75-100 g riivitud juustu Valmistusviis Koori sibulad ja lõika rõngasteks. Kuumuta potis rasvaine ja hauta selles sibulaid, kuni nad muutuvad klaasjateks. Lisa puljong ja maitseained. Lase supil umbes 15 minutit keeda. Maitse, kas maitseaineid on piisavalt. Jaga supp nelja väiksesse potti või kuumuskindlasse kaussi. Rösti saiaviilud ja pane supi peale. Raputa saiaviiludele rohkesti riivjuustu. Aseta portsjonid 5-8 minutiks 250°C ahju ülaossa. Kui juust hakkab mullitama, on supp valmis. Nizza salat Valmistusained 1 pea jääsalat 6 keedetud kartulit 4 tomatit 1 mugulsibul 100 g konservubasid 10 oliivi 1 konserv sardiine 4 keedetud muna Kaste: 6 sl toiduõli ; 2 sl sidrunimahla 2 tl veiniäädikat

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
59 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü koostamise alused! osa 1

lõunasöögi või lõuna- võõi õhtusöögi vahel, eesmärgiks on peamiselt vähendada näljatunnet enne põhitoidukorda. Oodete menüüsse võetakse tavaliselt külmad joogid, külmad või soojad suupisted ja küpsetised. Lõunasöögi menüüsse võetakse tavaliselt eelroad, pearoad, järelroad ning külmad ja kuumad joogid. Lõunasöögi menüüd koostatakse enamasti 2-4 käigulised. Tavapärased kombinatsioonid menüüde koostamisel on järgmised: 2 käiku · Supp ja praad · Praad ja magustoit 3 käiku · Salat, praad ja magustoit · Sup,praad ja magustoit · Praad,magustoit ja kuum jook · Salat, praad ja kuum jook Õhtusöögi menüüsse võetakse tavaliselt salateid ja suupisteid, parade, magustoite, pagaritooteid ning külmi ja kuumi jooke. Õhtusöögi menüüde koostamisel kehtivad sammad põhimõtted, mis lõunasöökide koostamisel, toidukogused on sageli väiksemad. Mõned erinevused võib siiski esile tuua:

Toit → Menüü koostamine ja nende...
99 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Juhtimine tänapäeval

Ja nii tegelikult ongi, kes vanadesse tavadesse ka kommetesse kinni jäänud, see sinna jääbki. Oluline on edasiarenemine ja ajaga kaasas käimine. Tänapäeval peab juht ennast ka töökõrvalt edasi harima ja koolitama. Iga organisatsiooni juhi jaoks on oluline koht majandusteadmistel. Iga organisatsioon peab suutma tagada oma tegevuseks majandusliku baasi ja seetõttu ei saa ilma majanduse algtõdedeta ilmselt läbi ükski juht. Nagu kokk, kes ilma poti ja kulbita suppi keeta ei saa. Supp on küll tellitud, aga ilma poti ja kulbita puudub edasitegutsemise võimalus ning supp jääb serveerimata. Samuti on vaieldamatu tõsiasi, et iga ärijuht, kes soovib edukas olla omal alal, peab ise olema mingil määral teatrijuht, projektijuht, koorijuht ja miks ka mitte kokk. Nii nagu heast koostööst lavastaja ja näitlejate vahel sünnib imeline lavatükk, peab samanoodi ettevõtte juht koos oma alluvatega saavutama häid tulemusi. Ta loob

Majandus → Juhtimise alused
216 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Pasta ja riisi põhimõtted

Tomatiriis on sobiv lisand grillitud liha või vorsti juurde b. riis salatisse Toidu kõrvale + lisaks sinna veel maisi,makrat,paprikat,värsket kurki c. riisiroog põhiroana (ühe näite põhjal) Hiinapärane riisiroog kanafileega 7. Milliste magustoitude koostises saab kasutada keedetud riisi? Too näiteid. Banaani-riisipuding,Riisi-kookospiima creme brulee ,Riisi- puuviljavaht 8. Leia põnev retsept, kus on kasutatud riisi. Lisa viide kasutatud kirjandusele Metsiku riisi supp kalaga Koostis Koostis- ja maitseained 2 tk Sibul 1 tk väike varsseller 1.5 l Kalapuljong (keedetud 1.5 puljongikuubikust) 2 klaasi Metsik riis (keedetud) 1 tl kurkum 250 g kuumsuitsulõhe sool, valge pipar 1 sl Murulauk (hakitud) Haki sibul ja seller ning lõika lõhe kuubikuteks. Prae potipõhjas kuumutatud oliiviõlis sibulat ja varssellerit 2–3 minutit. Vala peale puljong ja keeda umbes 5 minutit. Lisa riis ja kurkum ning lase korraks keema

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
9
xls

Sõnad4

piima tetrapakend leivaviil moosipurk hernekonserv kilo viinamarju küpsisepakk limonaadipudel kahvel supitaldrik nuga lusikas mitte kunagi tavaliselt matemaatika (lüh) kehaline kasvatus õppeaine unine loodusõpetus üles tõusma igav matemaatika vahetevahel ajalugu huvitav ärkama inglise keel muusika alati seen õun banaan sest ananass viinamari hernes sidrun naaber ploom melon porgand kiivi tibu suhkur liha puuviljamahl sink või muna vorstid kohvi kook virsik kartul kapsas maasikas aprikoos pirn sõrmused apelsin salat täna tomat kirss arbuus pirukas piim küpsised juust vesi moos jäätis tee sai, leib kala supp

Keeled → Inglise keel
16 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Taluelu - 19-20 sajand

Värsked kartulid pandi kuuma vette, vanad pandi külma vette. Kui kartul oli pehmeks keenud, kurnati vesi välja ja pandi ilma kaaneta pada tulele, et kartulid kuivaksid. Peamine kartulikõrvane oli soolasilk. Igaüks võttis laualt silgu sabapidi ja lõi silgu sabapidi vastu kausiäärt, et sool maha rapuks. Peale hammustati kartuloit. Silku söödi ka sedasi, et pandi koos kartulitega keema või asetati kuumade kurnatud kartulitele. Kaalikas, supp ja käkk Sügisel pandi tareahju naereid ja kaalikaid küpsema. See oli karjalapse töö. Kaalikaviile pandika kartuli-tangusupi sisse, mida keedeti katlas. Kartuli-tangusuppi keedeti rohkem, kui tangusuppi. Seda sellepärast, et see oli toitvam ja tangu läks suppi vähem. Kuna tangud vajusid põhja, oli supil tihti kõrbemaitse juures. Mulgimaal keedeti tangusupis odrakäkke. Selleks võeti supileent, lisati munad, segati

Ajalugu → Ajalugu
18 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kutseeksami küsimused ja vastused

Zelatiin panna külmaveega paisuma, sulatan veevannil. Kallan sulanud zelatiini mahla hulka. Kuumutan keemiseni, pidevalt segades. Kallad magustoidukaussidesse ja paned jahedasse tarduma. 26. Supid. Supp on rohke vedelikusisaldusega roog, mille valmistamiseks saab kasutada väga erinevaid toiduaineid. Supid on majanduslikult väga sootsad ning neid saab lihtsalt ja kiirelt valmistada. Supid on tervislikud toidud. Sobib hommikusöögiks ja lõunasöögiks. Hea supp on: Vastava olukorraga sobiv, õige serveerimistemperatuuriga, ahvatleva välimuse ja lõhnaga, sobiva koostise ja paksusega, serveeritud sobivate lisanditega. Suppe võib liigitada: Keetmiseks tarvitatavaid vedelike järgi, valmistamise tehnoloogia järgi, serveerimis temperatuuri järgi, põhimaitset andva toiduaine järgi. Supi liigid: 1.)Selged puljongid e. konsomeed. 2.)Püreesupid. 3.)Veloute-supid. 4.)Kreemsupid. 5.)Bisque-supid. 6.)Piimasupid. 7.)Soolakad supid. 8.)Magusad supid. 9

Toit → Kokandus
144 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Esitlus digitehnoloogias

2 puljongikuubikut maitserohelist 31.01.2017 2 Samm II Varu vajalikud ained. See eeldab tõenäoliselt kodust väljumist. 31.01.2017 3 Samm III · Vajalike ainete olemasolul asu süüa valmistama. · Selleks võta puhas pott. Siin võib esineda tagasilöök. Abi võid saada siit: https://date24.ee · Pane ained õiges järjekorras potti ning keeda supp valmis. 31.01.2017 4 Samm IV · Püüa leida puhas taldrik. · Paku toitu ka värskele kaaslasele, kes aitas nõusid pesta! · Head isu! 31.01.2017 5

Informaatika → Arvutiõpetus
2 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Jaapani köök

tanniini kui parimad Jaapani tee sordid. Tass kipub olema pehmem. Nende faktorite tõttu annavad Jaapani vanemad seda teed oma lastele. Enamus Jaapani teid on hea lõhna ja maitsega, kuigi meie jaoks spitsiifilised. Nendest teedest tehakse ka segusid teiste taimedega. 6. Toidu ja joogi serveerimine Jaapani köök on välja arenenud rangest lihtsusest. Ka tänapäeval on jaapani toidule omane pigem mõõdukus kui pillav väljapanek. Jaapanis on iga põhiroa aluseks keedetud riis, miso supp ja tsukemono (marineeritud köögiviljad). Hommikul lisandub riisile enamasti miso supp ja pisut marineeritud juurvilju ning paar väiksemat kala. Kuna Jaapani köögi lahutamatu osa on kala, siis on seda õpitud valmistama erineval moel. Menüüle saab kala lisada kas praetuna või kuivatatuna. Toores kala jäetakse pigem õhtut ootama. Lisaks praetakse veel ka muna. Munavalge ja kollane lüüakse nõus segamini, lisatakse õige pisut soola ja suhkrut ning praetakse, keerates

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Türgi

koostisega. Kõige tavalisemad on jogurti-, läätse- ja tarhana-supp. Populaarseim on muidugi paks punaläätsesupp, mis on isegi iga välismaalase lemmik. Tarhana-supp on tehtud spetsiaalsest kuivainest, mille tainas sõtkutakse värsketest köögiviljadest, pärmist ja jogurtist ning kuivatatakse päikese käes seni, kuni tainas mureneb peeneks puruks. Hiljem segatakse puru vähese veega, lisatakse tomatit ja ongi supp valmis. Üks huvitavamaid on aga i?kembe-supp, mis on tegelikult tehtud lehma peast ja jalgadest koos küüslauguga. See on üks türklaste lemmikuid, mida nad suure himuga soovitavad välismaalastele. Ise olen seda ühe korra maitsnud ja kahjuks sinna see jäigi. Maitse meenutas natuke hapukoort, lihatükkide maitse oli midagi arusaamatut. Muide, see supp pidavat olema ainulaadne ravim pohmelli vastu. Samuti tehakse Türgis kala-, kana- ja nuudlisuppi.

Psühholoogia → Psühholoogia
21 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun