Joogid Lahjad alkohoolsed joogid on populaarsed ja odavad. Tee, kohvi ja kuum sokolaad kasutatakse vastavalt maitsele. Valmistatakse head kohalikku õlut, suurt valikut veini ja isegi brändit. Vana soosik on pulque, kääritatud sinise agaavi mahl. Tekiila (Tequila,) on sinise agaavi viin. Populaarne kokteil on margarita, mille olulisteks komponentideks on tekiila ja sidrunimahl.
Värv Blanc de Blancs tähendab valgetest viinamarjadest sampanjat ja Blanc de Noir tumedatest viinamarjadest valmistatud jooki (on vaatamata nimele heledad) Asi on selles, et sampanaja tegemiseks on lubatud kasutada kolme viinamarjasorti: 1)Chardonnay (hele) 2)Pinot Noir (tume) 3)Pinot Meunier (tume) 5 Tekiila Tequila on sinise agaavi käärinud mahlast (pulque) destilleerimise teel valmistatud viin . Valmistatakse ainult Mehhikos , põhiliselt Jalisco osariigis . Lisaks võib sinist agaavi kasvatada - Guanajuato; - Michoacani; - Nayariti; - Tamaulipalise regioonis . Mujal piirkonnas valmistatud tekiila sarnaseid jooke nimetatakse mezcal-iteks. Silver ehk Balnco ehk Plato. See jook on 60 päeva vana , tugeva aroomi ja kareda maitsega. Soovitatakse kasutada margaritade valmistamisel kuna joogi maitse ei hakka domineerima.
Mida valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses. Tequila't valmistatakse sinisest agaavist. Linn ja jook on mõlemad saanud oma nime tequili suguharult, kes asustasid neid paiku enne asteekide vallutusi. Kokku valmistatakse 35 marki tequila't, arv on täpselt teada, sest tequila tootmine Mehhikos on range riikliku kontrolli all. Tequila valmib ühest kindlast agaaviliigist - sinisest tequila agaavist Tequila saadakse sinise agaavi viljaliha küpsetades ja fermenteerides ning saadud virret destilleerides. Valmistamine toimub täpselt piiritletud Kesk- Mehhiko kuivadel aladel, kust sinine agaav pärit on. See ongi ainus koht maailmas, kus saab valmistada ehtsat tequila't. Kuidas valmib tequila? Tootmise protsess: 1. Agaavide kasvatamine 2. Küpsetamine 3. Purustamine 4. Fermenteerimine 5. Destilleerimine 6
maitse ja aroom. eelkõige õuntest, ploomidest, virsikutest ,pirnid, kirsid,abrikoosid. Tequila - kange alkohoolne jook, valmistatakse Mehhikos ja seda ei valmistada igas kohas vaid ainult kahes kohas Tequila linnas ja Tepatilanis, taimedest milleks on sinine agaav, öeldakse et kaktuse viin aga agaav ei kuulu kaktuste alla igal tequila pudelil peab olema kirjas nom-11, rahvusvahelistel õigustel on lubatud tequilat lubatud valmistada aint mehhikos, peab olema vähemalt 51% sinist agaavi tequila gold - laaberdatud, kuldne, laaberamine andnud selle värvitequila silver - laaberdamata, läbipaistev, pudel hõbedane. tequilat destilleeritakse 2 korda juuakse napsuklaasist ehk hotshotist. mexicana , slämmer,sunrise
tugevdamiseks ja ka pruunistamiseks mõne toidu puhul...näiteks pagaritoodete juures. Looduslikult fruktoosi sisaldavad allikad on puuviljad, köögiviljad, ka suhkruroog ja mesi. Tavaliselt toimub edasine fruktoosi kontsentreerimine just nendest allikatest. Kõige kõrgema fruktoosi sisaldusega toiduallikateks peale kristallilise fruktoosi on veel toidud, mis sisaldavad tavalist lauasuhkrut (sahharoos), kõrge fruktoosi sisaldusega maisi siirupit, agaavi siirupit, mett, vahtrasiirupit ja puuviljamahla – need sisaldvad protsentuaalselt ühe toidu serveerimise korra kohta, võrreldes teiste sarnaste toitude ja koostisosadega, kõige enam fruktoosi. Fruktoosi ja üleüldse suhkru hoiustamine peab olema kuivas, jahedas, pimedas ruumis. Pakendid peavad olema suletud, et kindlasti niiskus ega õhk sisse ei pääseks. Ei tohi ka hoida tugevalõhnaliste ainetega kõrvuti, suhkur imab endasse hästi lendlevaid aroome, näiteks soovitatav hoida
polivinüülklooridist). Elastsed lindid võivad olla kahte tüüpi: kummist ja kummikangast (kanga tüübiks on puldan, immutatud painduva kummiga). Linte lastakse välja pikkustega mitte vähem kui 2 m, laiusega 50 ja 30 mm, paksusega 4 mm. Polster ja kattematerjalid Vanadel mööblitel kasutatavad polsterja kattematerjalid olid loomse päritoluga. Pehmel mööblil kasutatavatest taimse päritoluga materjalideks olid: mererohi, palmi kiud, mehhiko kiud (saadakse aaloe ja agaavi lehtedest) fiiber, niinekiud, puuvilla vatt. Kaasaaegsel mööblil pehmete osade formeerimisel kasutatakse nii looduslikke, kui ka sünteetilisi materjale. Nendeks on: riiete vatt ja mööbli puuvillriie; puuvillane mööbli vatiin, mis kujutab endast vati kihte, mis on kaetud pakkeriidega ühelt või kahelt poolt ja niitidega läbi tepitud; vatiin paljukordselt kihtidena vatirull, läbi õmmeldud lõngaga; vatiliin puuvillase vati kihid, mis on omavahel liimitud emulsiooniga
Nad olid rikkad, nad allusid ainult oma kohtunikele ja nad tegutsesid oma kaubareisidel riigi huvides luureandmete kogumisega. Linnades olid spetsialiseeritud turud eri kaupade müümiseks. Kaubitsejatel oli eraldi jumalus Yacatecuhtli, kellele toodi Atzapotzalcos inimohvreid. "Töötajate" ehk macehualli põhiklassi liikmed elasid oma calpulli´des. Põhiliselt olid nad talupojad, kellele suguvõsa andis oma ühisvaldusest harimiseks maatüki. Talupojad kasvatasid maisi, agaavi (sellest kääritati kanget alkohoolset jooki pulque´t), uba, paprikat, tubakat, tomatit ja kakaod (viimasest valmistati jooki nimega chocolatl), koduloomadest koera ja kalkunit. Macehualli liikmed pidid osalema ka sõjaväeteenistuses. Seda tehti meeleldi, sest vapruse abil võis tõusta tecuhtlite seisusesse. Macehuallist madalamal oli vahekiht tlamatli´d, kel polnud maad ja kes töötasid sulastena. Orjad (tlatlacotin) olid põhiklassidest allpool. Neid oli 2 liiki
Sisukord 3. Sissejuhatus lk 3 4. Vihmametsa taimestik lk 4 5. Savanni taimestik lk 4 6. Kõrbe taimestik lk 5 7. Parasvöötme rohtla taimestik lk 5 8. Tundra taimestik lk 6 9. Jäävööndi taimestik lk 7 10. Lisad lk 8 11. Kokkuvõte lk 9 12. Kasutatud kirjandus lk 10 Sissejuhatus Maailamas on väga palju erinevaid taime- ja loomaliike. Ja kõik need taime- ja loomaliigid paiknevad Maal väga erinevalt. Neil on vaja kasvamiseks sobivaid tingimusi ja sellepärast ei saagi nad kõik ühes ja samas kohas kasvada. Ilma taimedeta poleks elu Maal võimalik. Inimesed ja loomad kasutavad taimi toiduks ja saavad neilt hapnikku. Kõikidele taimedele on omane nende eriline võime kasutada päikesevalgust energiaallikana fotosünteesis- protsessis, millel põhin...
Silepõrandakatted ja nende paigaldamine Mille järgi eristatakse põrandakatteid? Lisaks: · Hooldavus · Paigaldavuse lihtsus · Helisummutavaus · Antistaatilisus · Libastumiskindel Jne. Mõõtmed: · Rullis · Plaadina Eriliigid: · Turvapõrand · Antiaalsed katted · Helisummutav katted · Kvartsvinüül · Imolatsioonplaadid Väljanägemind: · Ühtses toonis · Marmoriseeriguga · Suuantud mustriga · Trükkitud muster PVC Polüvinüülkriid vinüül, plastik... Sünteetiline materjal Palju erinevaid võimalusi ja lahendusi Lihtsati paigaldatav ja hooldatav Naturaalne linoleum Toorained: · Linaseemedõlid · Puiduvaik · Puidujahu/korgipuru · Lubjakivipulber · Mineraalsed · Värvipigmendid · Dzuut Linoleumi eripärad · Kuvamiskambri · Kelme · Lookejälg Tasasuses ja selle mõõtmine Tasasuse ja rõhtsuse mõiste. Mõõtemetoodika ja vahendid. Tugevus ja ...
a. Sõltuvalt sellest, milline legend aluseks võtta, võis jook oma praeguse nime laenata ka kohalike tiquila- ehk tiquilo-indiaanlaste hõimult või iidsest nahuatl-indiaanlaste sõnapaarist tequitl ja tlan, mis kokku tähendasid tööd ning kohta, kus seda tehakse. Nimetus võib olla tuletatud ka sealsamas asunud ja hellitavalt tetilla'deks kutsutud laavamägedelt. Hispaania-eelsel ajastul nimetasid nahuatl-indiaanlased inimkäe taolist harali lehtedega agaavi kas metl või mexcametl, mis tähistaski kätt. Märksa suupärasem on sellest tuletatud hilisem lühend mezcal, mida tänapäeval kasutatakse kõigi agaavist valmistatud alkoholisisaldusega jookide ühisnimetajana. Kolonisaatorite vahendusel Antillidelt sisse toodud laensõna maguey laienes aja jooksul kõigile agaaviliikidele ning on hispaania keelt kõnelevates regioonides käibel praeguseni. Pulque e kääritatud agaavimahla destilleerimisega tegid algust hispaanlased, kes tituleerisid
või mitu korda) läbi aktiivsöefiltri ning lisatakse karamelli, et saada soovitud värv. (6) 8 Tequila valmistamine Tequila on kange (3850%) ja kergelt kibe alkohoolne jook, mida valmistatakse Mehhiko lääneosas asuva Tequila linna ümbruses Tequila't valmistatakse sinisest agaavist. Liilialiste sugukonda kuuluv metsik agaavitaim kasvab vabas looduses 45 meetri kõrguseks. Tekiila valmistamiseks kasutatakse mitte agaavi vilja vaid hiiglaslikku ananassi meenutavat piñat küpse agaavitaime paksenenud juurekaela ja lihakat varrekodarikku. Saagi valmimine on ebaühtlane ega sõltu aastaaegade vaheldumisest, seetõttu käib põlluharimine ja koristustöö seal aastaringselt. Valmimisest annavad märku taime tumenev kuni kastanpruun värvitoon ning lehtedele ilmuvad punakad täpid. Koristusküps piña on ligikaudu paari meetri kõrgune ja kaalub 4080, vahel ka üle 100 kg
Tume rumm- lisatakse rohkelt suhkrukaramelli, hoitkase tammevaadis vähemalt neli aastat. Viin- neutraalse maitse ja lõhnaga, veega lahjendatud piiritus. Valmistatakse kartulist või teraviljast mis kääritatakse pärmiga. Euroopas viina minimaalne sisaldus 37,5 %. Viin jaguneb kolme põhigruppi: · maitsestamata viin · maitsestatud viin · puuvilja viinad Maitseainetena kasutatakse punast pipart, puuvilja essentse, vanilliini, sokolaadi ja essentsse Tekiila- saadakse sinise agaavi mahlast(kaktuseline), kangus on 38-50 protsenti, toodetakse ainult mehhiko. 100% agaavist valmistatud, teine segu tekiila millest vähemalt 51% . Geneetiliselt muundatud toiduained: Mais, sojauba, kartul, suhkrupeet, raps, sibul on geneetiliselt muundatud toiduained euroopas. Enam levinud on soja mis on taimemürgi kindel, väga vähesel määral on muudetud geneeetilisi omadusi sellistel toiduainetel nagu tomat, kabatsokk, suhkrupeet, melon ja teised. Geneeetilise
ja aniisiseemne aroomiainetega; • dženeverid- valmistatakse Hollandis, Saksamaal, Belgias teravilja- või linnaseviinast aj maitsestatakse põhiliselt kadakamarjadega; • džinn- maitsestatakse kadakamarjadega, koriandriga, angeelikaga, kaneelikoorega, iirisejuurega, sidrunikoorega, pipraga, lavendliga jne. Puuviljaviinad on puuviljaleotistest ja käärinud meskist destilleeritud viinad( näiteks Barack Palinka). Tekiila (tequila) on sinise agaavi käärinud mahlast destilleerimise teel valmistatud viin. Valmistatakse ainult Mehhikos kindlas piirkonnas. Mujal piirkondades valmistatud tekiilasarnaseid jooke nimetatakse mezal´ideks. Rummid on suhkruroomelassist või suhkruroomahlast destilleerimise teel saadakse kanged alkohoolsed joogid. Viskid on teraviljameskist destilleerimise teel saadud, puutünnides laagerdunud kanged alkohoolsed joogid. Valmistatakse odrast, rukkist ja maisist. Jaotatakse maade järgi Šoti, Iiri,
a. Sõltuvalt sellest, milline legend aluseks võtta, võis jook oma praeguse nime laenata ka kohalike tiquila- ehk tiquilo-indiaanlaste hõimult või iidsest nahuatl-indiaanlaste sõnapaarist tequitl ja tlan, mis kokku tähendasid tööd ning kohta, kus seda tehakse. Nimetus võib olla tuletatud ka sealsamas asunud ja hellitavalt tetilla'deks kutsutud laavamägedelt. Hispaania-eelsel ajastul nimetasid nahuatl-indiaanlased inimkäe taolist harali lehtedega agaavi kas metl või mexcametl, mis tähistaski kätt. Märksa suupärasem on sellest tuletatud hilisem lühend mezcal, mida tänapäeval kasutatakse kõigi agaavist valmistatud alkoholisisaldusega jookide ühisnimetajana. Kolonisaatorite vahendusel Antillidelt sisse toodud laensõna maguey laienes aja jooksul kõigile agaaviliikidele ning on hispaania keelt kõnelevates regioonides käibel praeguseni. Pulque e kääritatud agaavimahla destilleerimisega tegid algust hispaanlased, kes tituleerisid
Onistar soti viskit Old Thomas 40% Viskide kvaliteeti mõjutab laagerdamise aeg, vanadel üle 20 aasta. Olenevalt viskisegust ja vanadest destillaatidest jagatakse viskid standard ja de luxe vikideks. Vanusest oleneb viski hind. Võib juua lahjendatult jääga, cocaga, soodaveega, tsitruselistest limonaadiga, sidrunimahlaga või ehedalt. Sobilik ka kokside koostisesse TEQUILA ( tekiila) Tooraineks sinise agaavi mahl, see on kaktuste kauge sugulane. Südamik meenutab agaavil ananassi ja sealt pressitakse välja mahl, kääritatakse, võidakse lisada suhkrut ja destil. 2 korda. 40%-line destillaat villitakse koheselt või lastakse laagerdada. Villimisel kohe saadakse valge tekiila tequila Blanco Pärast laagerdamist kollakas tekiila Tequila Reposado laagerdunud vähemalt 2 kuud Laagerdanud vähemal 1 aasta tequila Anejo Laagerdanud kuni 4 aastat Tequila Conmemorativo
Thomas 40% Viskide kvaliteeti mõjutab laagerdamise aeg, vanadel üle 20 aasta. Olenevalt viskisegust ja vanadest destillaatidest jagatakse viskid standard ja de luxe vikideks. Vanusest oleneb viski hind. Võib juua lahjendatult jääga, cocaga, soodaveega, tsitruselistest limonaadiga, sidrunimahlaga või ehedalt. Sobilik ka kokside koostisesse TEQUILA ( tekiila) Tooraineks sinise agaavi mahl, see on kaktuste kauge sugulane. Südamik meenutab agaavil ananassi ja sealt pressitakse välja mahl, kääritatakse, võidakse lisada suhkrut ja destil. 2 korda. 40%-line destillaat villitakse koheselt või lastakse laagerdada. Villimisel kohe saadakse valge tekiila tequila Blanco Pärast laagerdamist kollakas tekiila Tequila Reposado laagerdunud vähemalt 2 kuud Laagerdanud vähemal 1 aasta tequila Anejo Laagerdanud kuni 4 aastat Tequila Conmemorativo
Venib kuni 10%, kuid ei muutu sellest nõrgemaks. Sobiv kasutada talides, päästepaadi vangliinina jne. Manillatross- valmistatakse metsiku banaani leherootsudest saadavast kiust. Võib venida kuni 15 %. Valmistatakse kuni 350 mm jämedusi trosse. Kerge ei ime niiskust sisse, ujub vee peal, märjana jääb elastseks, kuid kulub kiiresti. Kasutatakse jooksvas taglases ja sildumisotstena. 20 % tugevam kui kanep ja sisal. Sisaltoss- valmistatakse agaavi Lehtedest saadavast kiust. Võib venida kuni 20%, imeb kiiresti niiskust, kuid tugev. Valmistatakse ümbermõõduga kuni 350 mm. Kasutatakse sildumisotstena. Kanepitrossiga ühetugevune. • Pukseeritava laeva tuled, päevamärk ja udusignaalid. Tuled- ahtrituli ja pardatuled. Ei ole topitulesid. Päevamärki ei ole lühikesel karavanil. Tõukav alla 50 m 2 topituld, pardatuled. 1 tõugatav pardatuled. Puksiirlaev küljel 2 topituld, küljel pole.
TÖÖOHUTUS Bioloogilised ohutegurid Bioloogilised ohutegurid on: Bakterid; viirused; seened; rakukultuurid; inimese endoparasiidid; muud bioloogilised aktiivsed ained. Põhjustatud haigused: difteeria salmenolloos toksoplasmoos siberi katk tuberkuloos hepatiit herpes marutõbi rõuged mürigstused allergia Kokkupuutumise võimalused: toateenindajad puugihammustus kalatööstus – punataud meditsiini personal (sügelised, tuberkuloos, HIV jne) lammutustööde tegijad – hallitusseened tavalised inimesed – leegionääri haigus põllumajandus – kokkupuude loomadega Ohuklassid Määramise aluseks on: oht inimese tervisele nakkusohu tõenäosus elanikkonnale tõhusate ennetus ja ravivahendite olemasolu Ohurühmad 1. ohurühm - ei põhjusta inimese haigestumist 2. ohurühm - võivad põhjustada inimese haigestumist. Nende vastu abivahendid. 3. ohurühm – inimest...
Bioloogilised ohutegurid Bioloogilised ohutegurid on: bakterid viirused seened rakukultuurid inimese endoparasiidid muud bioloogilised aktiivsed ained Põhjustatud haigused: difteeria salmenolloos toksoplasmoos siberi katk tuberkuloos hepatiit herpes marutõbi rõuged mürigstused allergia Kokkupuutumise võimalused: toateenindajad puugihammustus kalatööstus punataud meditsiini personal (sügelised, tuberkuloos, HIV jne) lammutustööde tegijad hallitusseened tavalised inimesed leegionääri haigus põllumajandus kokkupuude loomadega Ohuklassid Määramise aluseks on: oht inimese tervisele nakkusohu tõenäosus el...
Venib kuni 10%, kuid ei muutu sellest nõrgemaks. Sobiv kasutada talides, päästepaadi vangliinina jne. Manillatross- valmistatakse metsiku banaani leherootsudest saadavast kiust. Võib venida kuni 15 %. Valmistatakse kuni 350 mm jämedusi trosse. Kerge ei ime niiskust sisse, ujub vee peal, märjana jääb elastseks, kuid kulub kiiresti. Kasutatakse jooksvas taglases ja sildumisotstena. 20 % tugevam kui kanep ja sisal. Sisaltoss- valmistatakse agaavi Lehtedest saadavast kiust. Võib venida kuni 20%, imeb kiiresti niiskust, kuid tugev. Valmistatakse ümbermõõduga kuni 350 mm. Kasutatakse sildumisotstena. Kanepitrossiga ühetugevune. 3. Milleks ja kuidas kasutatakse trosspidurit/kettpidurit Kui oleme sildumisotsa peli kopa peal ära pingutanud siis tuleb see panna pollarisse ja et see vahepeal järgi ei annaks tuleb panna peale kas trosspidur või kettpidur mis kujutavad endast trossi
Joogi puhtus saavutatakse korduva destilleerimise ja filtreerimisega, mille käigus kõrvaldatakse kõik ebasoovitavad lisaained. Viina valmistatakse põllumajandusliku päritoluga etüülalkoholist, mis on saadud pärmi abil kääritades: · kartulist ja/või teraviljast; · muust põllumajanduslikust toorainest. Põhimõtteliselt võib vodka jaotada kolme põhigruppi: · maitsestamata vodka; · maitsestatud vodka; · puuviljaviinad. Tequila - fermenteeritud sinise agaavi mahlast destilleeritud kange (3850%) alkohoolne jook, mida toodetakse ainult Mehhikos, Tequila linna lähikonnas. Vastavalt agaavist parineva alkoholi hulgale jagatakse tequila¦d kahte kategooriasse. · 100% Agave Tequila on valmistatud sajaprotsendiliselt agaavist. · Tequila Mixto (segu-tequila) - agaavialkoholi ja tavaalkoholi segust valmistatav tequila. Tequila jagunemine laagerdumise järgi: · Blanco ehk Silver ehk plata - villitakse kohe parast destillatsiooni.
on valget värvi ja siidja läikega. Kiud väga jäik. Hea kemikaalikindlusega. Imavad vett ja lahuseid väga aeglaselt. Hästi vastupidav bakteritele ja hallitusele.Vastupidav päiksevalguse ja ilmastiku suhtes. Saab pleegitada ja merseerida nagu puuvilla.Suure tugevuse tõttu valmistatakse õmblusniiti. Segatakse puuvilla, lina ja viskoosiga. Sisal (lehekiud)- kogutakse 1-1,5 meetri pikkustest lehtedest kus kiudu on vaid 4- 5%. Toodetakse Brasiilias, Keenias, Tansaanias. Saadakse agaavi lehtedest käsitsi. Kiud on valged ja tugeva läikega. Ei hallita ega kõdune, mereveele reageeri. Nööride ja köite materjal. Turbakiud- tupp-villpea nimelisest taimest saadav kiud. Kiudu tuntakse Rootsis, Soomes ja Saksamaal. On poorne ja kerge ning hea soojapidavusega, suurem soojapidavus kui lambavillal. Kiud habras ja antistaatiline. Antibakteriaalne ja kaitseb ultraviolettkiirguse eest. Kookuspähkli kiud- suhteliselt jäik kuid paindub hästi. Hõõrdekindlus on hea, tugevus väike
sildumisotstena. 20 % tugevam kui kanep ja Vööris üht valget ringtuld või üht kera peavad pikad astmed korduma, vähemalt iga sisal. Ahtris või selle lähedal madalamal kui vööri 19 Pilet kaheksas pikk aste. Lootsi trepil külgedel Sisaltoss- valmistatakse agaavi Lehtedest tulest üht valget ringtuld peavad olema trossid (28 mm), mis kinnitatud saadavast kiust. Võib venida kuni 20%, imeb Kaht vertikaalselt paiknevat punast ringtuld 1) Raadiotelefoniga tugivarraste või nende puudumisel laeva külge. kiiresti niiskust, kuid tugev
Ameerika (sisuliselt USA) viskit valmistatakse põhiliselt maisist. Destilleeritakse 2 korda. Tuntumad on Bourbon, Jim Beam ja James Pepper Kent. Kanada viski põhitooraineks on rukis. Destilleeritakse 1...3 korda. Kanada viskid on Canadian Gold ja Canadian Club Citrus. Viimane on viski ja tsitruseliste mahla segu. 14.6. Tekiila Tekiila (tequila) tooraineks on Mehhikos Jalisco osariigis Tequila linna ümbruskonnas kasvava sinise agaavi südamikust, mis meenutab ananassi, väljapressitud mahl. Viimane kääritatakse ja destilleeritakse 2 korda. 40%-lise alkoholisisaldusega destillaat villitakse kohe (valge tekiila, Tequila Blanco) või lastakse laagerduda vähemalt 2 kuud (kollane tekiila, Tequila Reposado), vähemalt 1 aasta (Tequila Anejo) või kuni 4 aastat (Tequila Conmemorativo). Muudes Mehhiko piirkondades kasvavast agaavi mahlast saadud tekiilalaadset jooki nimetatakse mezcaliks. Tekiila on parim mezcal
koos searasvaga enne sööki kuumutatud. Tortilla – maisijahust valmistatud pannkoogi sarnane leib. Valmistatakse lubjaveega, seetõttu sisaldab palju kaltsiumit. Chorizo – värske vorst sealihast ja maitseainetest. Mole poblano – praetud kana, mis maitsestatakse šokolaadi, tšilli ja kaneeliga. Joogid Lahjad alkohoolsed joogid, tee, kohv, kuum šokolaad, õlu, vein, brändi, kääritatud sinise agaavi mahl – pulque, sinise agaavi viin - tekiila (tequila), kokteil margarita – komponendid tekiila ja sidrunimahl. Tavad Hommikusöök. Hommikusööki süüakse vara ja see on tavaliselt kerge eine. 317 Lisaks on värsked puuviljad, munad, avokaadod. Lõunaoode on kell 11. Süüakse täidetud rooga või midagi tortillal põhinevat. Lõunaoote järgselt on lõunasöök kergem. Lõunasöök
Sisaldab palju kaltsiumit, kuna valmistatakse lubjaveega. Chorizo värske vorst sealihast ja maitseainetest. Salsa, tacod. Chilli con carne. Mole poblano praetud kana, mis maitsestatakse sokolaadi, tsilli ja kaneeliga. Joogid : Lahjad alkohoolsed joogid on populaarsed ja odavad. Tee, kohvi ja kuum sokolaad kasutatakse vastavalt maitsele. Valmistatakse head kohalikku õlut, suurt valikut veini ja isegi brändit. Vana soosik on pulque, kääritatud sinise agaavi mahl. 105 Tekiila (Tequila,) on sinise agaavi viin. Populaarne kokteil on margarita, mille olulisteks komponentideks on tekiila ja sidrunimahl. Tavad Hommikusöök. Desayuno on hommikusöök, seda süüakse vara ja see on tavaliselt kerge. Maakohtades on esimeseks söögiks tortillad koos frijoles refritos'ega, ülepuistatud riivitud juustuga ja alla loputatud kuuma sokolaadi või piimaga kohviga. Linnaelanikel on tortilla asendatud bolilla'ga või teiste leibadega, kuum jook on sama