Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"nuudleid" - 33 õppematerjali

thumbnail
10
doc

Hiina Köök

toimet. Neljajalgsetest on Hiinas kõige hinnatum siiski siga. Toitude sobivuse alused on kujunenud juba sajandeid tagasi ­ riisiga sobib hästi sealiha, hirsiga lambaliha, nisuga haneliha jne. Hiina on nii tohutult suur maa, et toidud ja toiduained on maakondade ja linnade viisi erinevad. Põhjapoolsetes piirkondades on põllumajanduses põhikultuuriks nisu, millest valmistatakse mitmesuguseid küpsetustooteid ja hiina omapäraseid rahvuslikke nuudleid. Mida kaugemale lõunasse, seda rikkalikumaks muutub toiduainete valik. Väga suurt rõhku pannakse taimsetele toiduainetele, puu- ja aedviljadele. Aedvili peab kuuluma igasse toidusse. Põhiliselt on aedviljad samad, mis tuttavad meilegi ­ mitut liiki oad, eriti sojaoad, herned, porgand, kapsas, nui- ja lillkapsas, hiina kapsas, sibul, küüslauk, kõrvits, baklazaan. Eriti hinnatud on kohalikud seened, mida säilitatakse ja kaubastatakse kuivatatult.

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
5 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tai köök - referaat

Tegelikult on tai roogades esindatud kõik viis peamist maitseaistingut: soolane, magus, mõru, tuline ja hapu, mis üksteist täiendavad ja tasakaalustavad," ütleb Tai Kokkade Assotsiatsiooni president Jaturon Sunyapong. XIII sajandist pärinev tai raidkiri "Kui vetes on kala ja põldudel riisi, ei pea minu rahvas nälga kannatama" iseloomustab kujukalt tai kööki tänaseni. Tai keeles tähendabki sõna "söömine" riisi söömist. Riisist valmistatakse ka nuudleid ja niitnuudleid ehk vermiselle. Alati vähemalt üks tsillipipraga roog Keskmine taipärane toidukord koosneb riisist, supist ja kahest toekamast roast, millest üks on kindlasti teravalt maitsestatud. Mida uhkem pidusöök, seda rohkem roogi laual. Magustoiduks on tavaliselt puuviljad, mida Tais serveeritakse suhkruleemes, kookospiimast valmistatud magusas kastmes või hoopis tsilli ja soola seguga. Iga söögikorra juurde kuulub vähemalt üks tsillipipraga maitsestatud roog

Meditsiin → Terviseõpetus
47 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Hiina köök

Neljajalgsetest on Hiinas kõige hinnatum siiski siga. Toitude sobivuse alused on kujunenud juba sajandeid tagasi ­ riisiga sobib hästi sealiha, hirsiga lambaliha, nisuga haneliha jne. Hiina on nii tohutult suur maa, et toidud ja toiduained on maakondade ja linnade viisi erinevad. Põhjapoolsetes piirkondades on põllumajanduses põhikultuuriks nisu, millest valmistatakse mitmesuguseid küpsetustooteid ja hiina omapäraseid rahvuslikke nuudleid. Mida kaugemale lõunasse, seda rikkalikumaks muutub toiduainete valik. Väga suurt rõhku pannakse taimsetele toiduainetele, puu- ja aedviljadele. Aedvili peab kuuluma igasse toidusse. Põhiliselt on aedviljad samad, mis tuttavad meilegi ­ mitut liiki oad, eriti sojaoad, herned, porgand, kapsas, nui- ja lillkapsas, hiina kapsas, sibul, küüslauk, kõrvits, baklazaan. Eriti hinnatud on kohalikud seened, mida säilitatakse ja kaubastatakse kuivatatult. Hiina köögi põhinõue

Geograafia → Geograafia
57 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Jaapani tähtsamaid pühad

Jaapan Tähtsamad pühad. Uusaasta Kõige tähtsam püha Jaapanis on uusaasta (o-shogatsu). Juba jõulupühade ajal lõpetatakse töö kauplustes ja firmades ära. Aastavahetuseks tuleb tavaliselt kogu pere kokku, lapsed sõidavad linnadest maale vanemate juurde. Päris pidu algab vana-aasta õhtul. Kogu pere sööb koos nuudleid, mis sümboliseerivad pikka iga. Seejärel minnakse lähimasse shinto pühamusse või buda templisse, et paluda jumalatelt uueks aastaks õnne ja soovide täitumist. 1. jaanuari hommikul serveeritakse eriline uusaasta hommikusöök, lastele kingitakse raha ja kõik ootavad sõpradelt ja sugulastelt uusaastakaarte. O-Bon Teine väga tähtis püha Jaapanis on o-bon, mida tähistatakse augustikuus.Shinto uskumuse kohaselt tulevad 13. augustil esivanemate hinged kolmeks päevaks

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
9
doc

HIINA TOIDUD

· Tofu · Riis · Hiina nuudlid · Seesamiõli · Viievürtsisegu · Porrulauk · Mango · Koriander · Ingver · Bambusevõrsed · Oapasta · Tsillipasta · Tsilliõli · Sojakaste · Seesamiseemned · Austrikaste · Liiliapungad 2.Millised toiduained seal kasvavad ? Kala ja mereannid, linnuliha ja teised lihad, hane ja pardimunad, suur valik erinevatest teraviljadest nuudleid ja pastatooteid. Riis. Peale riisi kuulub põhitoiduainete hulka sojauba, mis on aminohappeid ja Brühma vitamiine sisaldav kaunvili. Sojaubadest tehakse sojaõli, sojajahu, sojakohupiima tofut, sojakastet. 3. Kas seal on toiduaineid, mille tarvitamine ei ole soositud ? Siuksed toiduained seal puuduvad. 4. Millised on söömiseks kasutatavad söögiriistad? Hiinas süüakse enamike toite söögipulkadega.Hiina söögipulgad, mida nimetatakse kuai

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hiina

Kõik linnad on äärmiselt kärarikkad. Turistide jaoks on populaarsemad paigad Hong-Kong , Peking, Chengdu(Tiibetisse pääsemiseks ning pandade nägemiseks) ning Xi`an(maailmakuulsad terrakota kujud). Traditsioonilised vaatamisväärsused Pekingis on Taevase Rahu väljak, Keelatud linn, Hiina müür. Majutamine uuemates võõrastemajas normaalne, vanemates suhteliselt kesine(rõske). Üheses toas ööbimine 400EEK, naridel 200EEK. Hiinlased söövad peamiselt riisi, ka nuudleid ja köögivilju. Palju kasutatakse kuivatatud toiduaineid, sojauba, kala ja liha. Hiina asub paras-, lähistroopilises ja troopilises kliimavöötmes. Suur osa Hiinast on mägine ja metsik. Lääne-Hiinas on suvi kuum(25°-48°), talv külm(-10° kuni-15°, madalaim -27°), sajab väga vähe, kevadeti tekib tolmutorme. Ida-Hiina põhjaosas valitseb parasvöötme mussoonkliima. Seal on talv suhteliselt külm ja lumevaene, suvi soe ja mõõdukalt vihmane

Ajalugu → Ajalugu
9 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

HIINA KÖÖK

Toitude valmistamine Riisi toiduks valmistamine on Hiinas suur kunst Riis keedetakse enamasti aurus, et see jääks läikiv ja sõmer Lihapalad tavaliselt marineeritakse, keetmisel ei tohi liha laguneda Valmistusviisid on samasugused nagu meilgi ­ keetmine, hautamine, aurus keetmine, praadimine, küpsetamine ja grillimine Leib ja teraviljatooted Riisi ja nisu kasutatakse aurutatud leibade ja klimpide valmistamiseks Eelistatud on pikateraline riis Nisust valmistatakse nuudleid Nisu ja riisi ei sööda kunagi samal söögikorral Rasvained Tavalisemad on maapähkliõli, maisiõli, sojaõli ja rapsiõli Ei kasutata võid Seesamiseemneõli kasutatakse väikestes kogustes põhiliselt maitsestamiseks, eriti köögiviljaroogade puhul Maiustused, magusained ja suupisted Magusroad ei ole Hiinas moes, söögikorra lõpetab kohustuslik tee Teed juuakse magustamata

Toit → Toitlustus
18 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Jaapani köök

vähe aega enne serveerimist ja paljud küpsetatud toidud lõpetatakse alles lauas. Traditsioonilised toidud Iga põhiroa aluseks on miso supp, riis ja marineeritud köögiviljad e. tsukemono. Väga tähtis osa on kalal. Seda valmistatakse paljudel eri viisidel. Palju süüakse ka nuudleid. Tuntuimad on muna ja riisinuudlid. Populaarseimad nuudlid Jaapanis on soba, udon ja ramen. Liha ja kala Liha kasutakse toidus pigem vähe. Rohkem süüakse seda Põhja Jaapanis ja talvel, kui kõik toidud on rasvasemad.

Toit → Kokandus
43 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mis on minu jaoks koolivägivald

Vägivald koolis pole ühe-, vaid mitmekordne tegevus ja pika aja jooksul toimuv. Siit tõstatub probleemidering, mis on seotud koolivägivalla kahe osapoole ­ kiusaja ja ohvri püsiva staatusega ning negatiivse mõjuga nende edaspidisele arengule. Toon kaks näidet elust enesest. Põhikoolis puutus ka minu klass kokku vaimse kooli vägivallaga. Kiusati ühte natukene teistest erinevat ja vaikset tüdrukut. Talle pandi krae vahele nuudleid, sõimatu kõige inetumate sõnadega, süüdistati kõiges mis klassis toimus. Mida aega edasi ja mida vanemaks ma sain seda rohkem hakkasin vaatama neid kiusajaid imelikult ja mõtlesin, et neil on midagi väga puudu. Ema rääkis ühe hirmsa loo oma kooliajast. Nimelt oli nende klassis tüdruk ,keda narriti. Põhiliselt tegid seda poisid ja üks aineõpetaja. Mis oli narrimise põhjus? Ema mäletab, et tüdrukut naerdi tema kõnnaku pärast, naerdi, et ta liiga vähe rääkis....Ja

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
61 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Austria

rammusad, sageli täidetud klimbid (Nockerln, Knödel, Spatzen) ja küpsised. Kuulsad on paljud tordid, magusad saiad ja koogid.Lihatoitudele lisatakse hästi mitmekesiselt köögivilju ja maitseaineid, sageli serveeritakse neid puuviljadega, eriti sidruniga. Austerlased võidavad toiduauhind oma valgete veinide ja kõrvitsaseemneõlidega. Mõlemat saab nautida Austria rahvusköögiga söögikohas, kuid tüüpiline kohalik rahvusroog koosneb tavaliselt rammusast supist, milles on nuudleid ja klimpe või kapsasupist, praeks on näiteks kuulus Wiener nitsel ja magustoiduks õunastruudel. Leto salat (marineeritud tomati ja paprikaga) on samuti pärit Austria köögist. Bertolt Brechti sõnul on Viin aga rajatud hoopis ümber kohvikute. Kohvi juuakse vähemalt kümnel erineval moel. Viinile tüüpilise talupojastiilis interjööriga einestamispaiga Heurigeri leiad Grinzigist või Sieveringist

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Tööõnnetus

vaheline osa, kombiahju lähiümbrus) kokku õnnetusse sattunud kokk ning tema kolleeg, samuti kokk. Päeva jooksul kasutati mõlema isiku poolt eelnevalt kombiahju erinevate toitude valmistamiseks. Ahjuukse sisepinnale kondenseerub vesi, mis ukse pideval kinni-lahti tegemisel sealt alla tilkuda võib. See on ka põhjus, miks põrand oli libe. Kannatanu kokk pidi oma tööülesannetest lähtudes valmistama suure koguse nuudleid, mis eeldab töötempo huvides suuremahulist keetmispotti (12-liitrit). Kui poti sisu oli kurnatud, tuli toimetada keetmispott, kus oli järel u. 6 liitrit kuuma vett, lähima valamu juurde, mis asus u. 3,5 meetri kaugusel. Köök ja seadmed on ruumi kokkuhoiu mõttes paigutatud nii, et vahepeal tuli kokal teha täisnurkne pööre ümber kombiahju. Seega on raskendatud ka juba liikumisteed. Arvestades, et kokk on naisterahvas, kandes ~8 kilogrammist raskust kätel, mis

Ergonoomika → Ergonoomika
34 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Siberis reisimine nõuab kohanemisvõimet

Siber on piirkond Venemaal ja Põhja-Kasahstanis, mis hõlmab Aasia põhjaosa Uurali mägedest Põhja-Jäämere ja Vaikse ookeani veelahkmeteni. Artikli on kirjutanud mitte turism, vaid inimene, kes nii elab, töötab, kui ka õpib kohalikus ülikoolis. Saame teada, kuidas on reisimine Siberisse, millised on sealsed plussid ja miinused, millised on peamised vaatamisväärsused, kuidas toimib linnas orienteerumine ja transport. 1. SIBERISSE REISIMINE Arikli autorilt on mitmeid kordi küsitud, kas saaks küllakutseid, kuna inimestel on hägune ettekujutus, et Venemaale reisimisega peavad nad silmitsi seisma meeletu bürokraatiaga, kuid tegelikkuses ei ole asi sugugi nii hull. Tegelikult saab 30-päevase viisa kätte üsna kiirelt ja lihtsalt turismibüroodest. Eestlased on kuulnud igasuguseid jutte, et kui keeruline bürokraatia on, kui tahta minna Venemaale ja viibida seal üle kuu ehk üle kolmekümne päeva ning selleks tuleb seal teha sissekirjutus. Artikli...

Turism → Turismimajanduse alused
14 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

R Raita - india köögist pärit paks jogurtikaste. Levinuim on kurgiraita, ent kasutada võib ka teisi aed- ja puuvilju (spinatit, mangot, banaani, baklazhaani, tomatit jm). Maitsestamiseks kasutatakse musti sinepiseemneid, garam masalat, harakputke, vürtsköömneid, tilli, münti, peterselli, estragoni jne. Süüakse vürtsikate karride kõrvale maitseelamuse mahendamiseks. Raamen - Populaarne jaapani nuudliroog, tegelikult hiinlastelt üle võetud nuudliroog. Sisaldab nuudleid, väikeseid liha- ja aedviljatükke ning puljongit. Ravioolid - selle nime all tuntakse kõikvõimaliku kujuga pastat, mida on saada erinevate täidistega, neist eelistatuimad on ricotta ja spinat. Leida võib väikesi, keskmisi ja suuri ravioole. Rabarber - (Rheum) on suurte juurmiste lehtedega ja tugeva juurikaga püsikute perekond tatraliste sugukonnast. Meil kasvatatakse peamiselt kaht liiki - harilikku rabarbrit (Rheum rhaponticum) ja keerdlehelist rabarbrit (Rheum rhabarbarum).

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Tai kuningriik

Lauakombed Tais kasutatakse söömiseks kahvleid ja lusikaid (mitte kunagi nuge). Enamik toit on juba tükeldatud. Riisi pakutakse tavaliselt eraldi kausist, mitte toiduga samalt taldrikult. Kuna riis on põhiline toiduaine, pole vaja iga tera kausist ära süüa. Kui te kõik oma riisi kausist või taldrikult ära sööte, tähendab see, et soovite veel.Ühiselt vaagnalt ei tohiks viimast toiduraasu ära võtta, see tähendab, et kui keegi veel tahab, ei olegi midagi võtta. Kui sööte nuudleid või puljongit, ei ole sünnis luristada; kuid kuuma teed võib jahutamiseks suhu tõmmates vaikselt luristada. Toidukorra lõpus kasutatakse tavaliselt hambaorke, kuid seda peab käega varjama. KOOKOSE ­KANASUPP Taipärane kookose- kanasupp sampinjonidega. Koostis- ja maitseained Kogus Sampinjonid 200 g viilutatud broileri rinnafilee 300 g sidrunrohu kõrs 2 tk ingver tükike

Geograafia → Geograafia
38 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Jaapani köök

Jaapani köök. Misosupp on Jaapani rahvustoit. Peamisteks maitseandjateks on dashi ja miso (sojaoapasta). Misosupp on hooajaline ­ supipõhi on aasta läbi sama, koosnedes tofust, wakamest ja kevadsibulast,ent lisandid võivad vastavalt aastajale vahetuda. Kevadel lisatakse supile näiteks bambusevõrseid, suvel baklazaani, sügisel seeni ja talvel maguskartulit. Sushi (jaapani keeles'hapu') on Jaapani toit mille valmistamiseks kasutatase spetsiaalset riisi.Täiteks sobivad mereannid ning seened. Sojakaste on tume soolane maitsekaste, Aasia köögi äärmiselt oluline komponent. Algselt Hiinast pärit sojakaste on sealt levinud Jaapanisse ning kogu Kagu-Aasiasse. Tänapäeval kasutab sojakastet ka terve läänemaailm. Kaste valmistatakse küpsetatud sojaubade fermenteerimisel teravilja (tavaliselt nisu, kuid ka odra või riisi) ning soolaga. Sojaubadelt saab kaste oma erilise maitse, nisu lisab magusust ja aroomi, sool aga on abiks laag...

Filosoofia → Etikett
70 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Jaapan

kindlasti. Kurgi peetakse ka rahu sümboliks ja nii on võib neid näha tuhandeid Hiroshima ja Nagasaki aatompommis hukkunute mälestusmärgi kõrval. 5.Pühad Uusaasta Kõige tähtsam püha Jaapanis on uusaasta (o-shogatsu). Juba jõulupühade ajal lõpetavad kõik firmad ja kauplused töö ning vana aasta ärasaatmine ning uue vastuvõtmine kestab 3. jaanuarini. Päris pidu algab vana-aasta õhtul. Kogu pere sööb koos nuudleid, mis sümboliseerivad pikka iga. Seejärel minnakse lähimasse shinto pühamusse või buda templisse, et paluda jumalatelt uueks aastaks õnne ja soovide täitumist. 1. jaanuari hommikul serveeritakse eriline uusaasta hommikusöök, lastele kingitakse raha ja kõik ootavad sõpradelt ja sugulastelt uusaastakaarte. O-bon Teine väga tähtis püha Jaapanis on o-bon, mida tähistatakse augustikuus. Konkreetsed kuupäevad on igas maakonnas erinevad. Shinto uskumuse kohaselt tulevad 13. augustil

Turism → Turism
4 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Referaat Jaapanist

aastas. TÄHTSAMAD PÜHAD Uusaasta Kõige tähtsam püha Jaapanis on uusaasta (o-shogatsu). Juba Jõulupühade ajal lõpetavad kõik firmad ja kauplused töö ning vana aasta ärasaatmine ning uue vastuvõtmine kestab 3. jaanuarini. Selle ajavahemiku peale pole küll Jaapanis mõtet planeerida mingit asjaajamist. Aastavahetuseks tuleb tavaliselt kogu pere kokku, lapsed sõidavad linnadest maale vanemate juurde. Päris pidu algab vana-aasta õhtul. Kogu pere sööb koos nuudleid, mis sümboliseerivad pikka iga. Seejärel minnakse lähimasse shinto pühamusse või buda templisse, et paluda jumalatelt uueks aastaks õnne ja soovide täitumist. 1. jaanuari hommikul serveeritakse eriline uusaasta hommikusöök, lastele kingitakse raha ja kõik ootavad sõpradelt ja sugulastelt uusaastakaarte. Jaapanis nimelt toimetatakse post kätte kohe 1. jaanuari hommikul. O-bon Teine väga tähtis püha Jaapanis on o-bon, mida tähistatakse augustikuus. Konkreetsed

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
21
odt

Lõuna-Korea kultuur

Traditsioonilised söögid ning lauakombed Lõuna-Korea toidud on sarnased Jaapani ning Hiina omadele, kuid neile on kujunenud enda stiil ning unikaalsus. Lõuna-Koreas on puuviljad luksus. Nagu meilgi, on Koreas tähtis maitsestamine. Maitsed on jaotatud viieks rühmaks: magus, soolane, hapu, vürtsikas ning mõru. Põhilised maitseained mida kasutatakse Lõuna-Koreas on sool, sojakaste, tuline pipar, sojaoa pasta, äädikas ja suhkur. Koreas söödakse väga palju riisi, tofut, nuudleid, liha ning kala. Ning kõikide roogade juurde kuuluvad kõrvalroad. Korealaste igapäeva toidu juurde kuulub alati riis aga riisi kõrvale sobivad ka väga paljud toidud. Nagu näiteks hautised, liha, supid ning maitsestatud köögiviljad. Kõige rohkem eelistatud riis on valge riis ehk ssalbap, mida tavaliselt aurutatakse. Korea traditsiooniline söök ei ole täiuslik kui seal ei ole kimchit. Kimchi on hapendatud kapsas,

Kultuur-Kunst → Kultuur
17 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Teraviljad

Maisi täisterajahu energiasisaldus on 1504 kJ/358 kcal 100 g kohta. Nisu (Triticum) Nisu on maailma kõige tähtsam teravili. Kahjuks on nisu tootmine jaotunud maailmajagude vahel väga ebaühtlaselt. Enam toodetakse nisu rikastes piirkondades - Põhja-Ameerikas, Euroopas ja Austraalias. Tuntud 14 nisuliigist kasvatatakse maailmas enam tavalist ja durumnisu. Viimane on eriti kõva kleepvalguga nisu, millest valmistatakse spagette, makarone ja nuudleid. Suur osa nisust jahvatatakse jahuks mida kasutatakse leiva- ja kondiitritööstuses. Nisu kasutab ka käärimistööstus viina ja õlle valmistamiseks. Meil valmistatakse nisust mannat, paljudes maades aga mannale lähedast bulgurit. Oder (Hordenum vulgare) Oder on vähenõudlik nii pinnase kui ka kliima suhtes. Otra kasutatakse nii loomasöödaks kui ka inimtoiduna, põhiliselt õlle ning viski toorainena. Arengumaades on oder küllalt tähtis toiduteravili. Riis (Oryza sativa)

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Jaapani köök

Tallinna Ühisgümnaasium Jaapani rahvusköök Referaat Koostajad: Anna Popova Helina Rajasalu Diana Romanenkova Angela Rääk Heli-Mari Sakala 2009 1. Sisukord Jaapani rahvusköök..........................................................................................................1 1.Sisukord ........................................................................................................................... 2 2.Sissejuhatus.......................................................................................................................3 3.Toiduvalikut mõjutavad tegurid........................................................................................4 4...

Toit → Kokandus
63 allalaadimist
thumbnail
5
pdf

Vana Hiina Arhitektuur

ajal läbi kõik tähtsamad keiserlikud tseremooniad. Harmoonia hoidmise saalis peeti vastuvõtte ja korraldati keiserlikke eksameid. Kolme peasaali ümbritseb kokku 12 õue, mille majades elasid keisri lähedasemad alamad. Pisut põhjapool, Taevaliku puhtuse värava taga, paikneb palee, kus elas keiser. Ja kui sealt veel natuke aega kiviseid tänavaid mööda põhja poole kõndida, jõuab lõpuks keiserlikku aeda. Seal on mõnus hetkeks maha istuda, ja nautida kas tassikest teed või maitsvaid nuudleid. Kui linna ida- ja läänepoolsed kitsad tänavad ja muuseumid on juba nähtud, on aiast lühike tee põhjapoolse väljapääsuni. Kui soovid linna muuseumisaalidega põhjalikumalt tutvust teha, peaksid arvestama, et aega kulub seal mitu head tundi. Tegelikult saab ähmase ettekujutuse keisrite kodust juba üsna lühikese aja jooksul, kuna ehitised on teineteisega üpris sarnased ja eksponaatideks on peamiselt erinevad ehted ning nõud. Piletimüügist saab üürida ka kõrvaklappe, kust

Ajalugu → Ajalugu
14 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Venelased ja hiinlased võrdlus

Neljajalgsetest on Hiinas kõige hinnatum siiski siga. Toitude sobivuse alused on kujunenud juba sajandeid tagasi – riisiga sobib hästi sealiha, hirsiga lambaliha, nisuga haneliha jne. Hiina on nii tohutult suur maa, et toidud ja toiduained on maakondade ja linnade viisi erinevad. Põhjapoolsetes piirkondades on põllumajanduses põhikultuuriks nisu, millest valmistatakse mitmesuguseid küpsetustooteid ja hiina omapäraseid rahvuslikke nuudleid. Mida kaugemale lõunasse, seda rikkalikumaks muutub toiduainete valik. Väga suurt rõhku pannakse taimsetele toiduainetele, puu- ja aedviljadele. Aedvili peab kuuluma igasse toidusse. Põhiliselt on aedviljad samad, mis tuttavad meilegi – mitut liiki oad, eriti sojaoad, herned, porgand, kapsas, nui- ja lillkapsas, hiina kapsas, sibul, küüslauk, kõrvits, baklažaan. Eriti hinnatud on kohalikud seened, mida säilitatakse ja kaubastatakse kuivatatult.

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
12
doc

''Liha kasutamine erinevates köökides''

Kala lõhn ja maitse on põlastusväärsed, seetõttu maskeeritakse seda osavalt marineerides kala väheses veinis või serris koos värske viilutatud ingveri, küüslaugu ja talisibulaga. Delikatessideks on kuivatatud haiuimed, kuivatatud meduusid, väikesed kuivatatud krevetid, kuivatatud kammkarbid. Mune võidakse kasutada koos teiste toiduainetega pannkookides või omlettides; aurutatud mittemagusas keedukreemis, friteerimistaignates. Munast valmistatakse nuudleid. Mune võib suitsutada, tees keeta. Sojauba ja saadused sellest on levinud. Pähklid on tähtsaks valguallikas - tavaliselt lisatakse toidule väikestes kogustes maitse ja tekstuuri andmiseks. Kasutatakse hõlmikpuu pähkleid ­ suppides ja hautatud toitudes; kreeka pähklit, mandleid, arahiisi ja kasu-pähkleid tavaliselt pruunistatakse ja praetakse enne tarbimist krõbedaks.

Keemia → Keemia
12 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Novell lõputust armastusest

Steve ja Sofia jõuavad hotelli, kus nad peatuvad. Nad ostavad kõige pealt kohalikust poest trikoo ja lähevad siis ujuma. Sofia tunneb end imeliselt. Ta ei ole ealeski olnud nii õnnelik kui sel hetkel. Nad suudelvad ja vajuvad siis rannale. Nad lasevad päikesel end ära kuivatada, et siis minna tagasi hotelli. Steve küsib : Sofia kallis, kas kõik on hästi?” Sofia: “ Jah, parem, kui kunagi varem.” Nad õhtustavad kohalikus restoranis nimega La Sante ning tellivad kala ja nuudleid. Pärast õhtusööki suunduvad nad mereranda, et seal jalutada. On kaunis õhtupoolik ning Steve ja Sofia heidavad end pisut jahtunud, kuid siiani tulisele liivale. Mõlemad tunnevad end armastatuna. Nad räägivad mitmeid tunde liivarannal, kuni taipavad, et kell on tõesti hiline ja tuleb minna hotelli tuppa magama. Õhtusöögist oli möödunud juba tükk aega ning nad otsustasid süüa puuvilju, mis neile personali poolt tuppa oli jäetud.

Kirjandus → Kirjandus
3 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Jaapan

PÜHAD Uusaasta Kõige tähtsam püha Jaapanis on uusaasta Juba Jõulupühade ajal lõpetavad kõik firmad ja kauplused töö ning vana aasta ärasaatmine ning uue vastuvõtmine kestab 3. jaanuarini. Selle ajavahemiku peale pole küll Jaapanis mõtet planeerida mingit asjaajamist. Aastavahetuseks tuleb tavaliselt kogu pere kokku, lapsed sõidavad linnadest maale vanemate juurde. Päris pidu algab vana-aasta õhtul. Kogu pere sööb koos nuudleid, mis sümboliseerivad pikka iga. Seejärel minnakse lähimasse shinto pühamusse või buda templisse, et paluda jumalatelt uueks aastaks õnne ja soovide täitumist. 1. jaanuari hommikul serveeritakse eriline uusaasta hommikusöök, lastele kingitakse raha ja kõik ootavad sõpradelt ja sugulastelt uusaastakaarte. Jaapanis nimelt toimetatakse post kätte kohe 1. jaanuari hommikul. O-bon Teine väga tähtis püha Jaapanis on o-bon, mida tähistatakse augustikuus. Konkreetsed

Geograafia → Geograafia
77 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Hiina köök

siiamaani. Riis ei kasva Põhja-Hiinas, mis on palju kuivem ja külmem piirkond. Põhja-Hiinas korjati metsikut hirssi ja alates 4500 e.m.a hakkati hirssi sihipäraselt kasvatama. Hirssist tehti putru, mida söödi. Hani Dünastia ajal sai väga populaarseks hirsi vein, kohati oli see isegi populaarsem kui tee. Hani dünastia aeg oli veel ühe avastuse pärast tähtis, nimelt sellel ajal hakkasid hiinlased tegema riisist ja nisust pikki nuudleid. Teine suurem toiduaine mis inimestele seostub Hiinaga on tee. Alates 3000 e.m.a on hiinlased teed joonud, mis tänani, kasvab metsikult. Põliselt Hiinas nisu ei kasva, järelikult võttis see palju kauem aega, et Hiinasse jõuda. Põhja- Hiinas hakati esimesena nisu kasutama Shani Dynastia ajal, 1500 e.m.a. Nisu toodi Hiinasse sisse Läähe-Aasiast, kus asuvad suured nisupõllud- ja tööstus. Kuna enne nisu oldi harjunud

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
52 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

305 vesikastaneid, lootoslille juuri, hai uimi jm. Süüakse ka bambusevõrseid, liiliapungi, seesami- ja lootoseseemneid. Pidulauale kuuluvad metspardid, faasanid, vähid, karukäpad. Hiina on tohutult suur maa. Seal on suuri erinevusi toitude osas.  Põhjaosa: põhikultuur on nisu. Sellest valmistatakse mitmesuguseid küpsetustooteid ja hiina rahvuslikke nuudleid ja pastatooteid.  Kesk- ja lõunaosa: rõhku pannakse taimsetele toiduainetele, puu- ja aedviljadele. Aedvili peab kuuluma iga toidu hulka. Aedviljadest süüakse peaaegu kõiki osasid: pungi, juuri, seemneid, võrseid, kroonlehti, koori. Põhilised aedviljad: mitut liiki oad, sojaoad, herned, porgand, kapsas, nui- ja lillkapsas, hiina kapsas, küüslauk, kõrvits, baklažaan. Kõiki köögivilju pestakse hoolikalt ja kooritakse vahetult enne

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
43
doc

RISKIHINDAMISJUHEND

Lisa 1.1. Riskihindamisjuhend Eestikeelne versioon 1 RISKIHINDAMISJUHEND SISUKORD: Lehekülg: I OSA: ÜLDINFO o Mis on ohutegur? Mis on risk? 2 o Miks peaks riski hindama? 2 o Kuidas riski hinnata? 2 o Kuidas käesolevat juhendit kasutada? 3 II OSA: RISKIHINDAMINE ­ ÜLDINE o 1. aste: Missugust teavet tuleks koguda? 4 Kuidas sedalaadi teavet koguda? 4 o 2. aste: Kuidas tuvastada ohutegureid? 5 KONTROLL-LOEND ­ ÜLDINE ...

Ametid → Ametijuhend
16 allalaadimist
thumbnail
43
doc

RISKIHINDAMISJUHEND

Lisa 1.1. Riskihindamisjuhend Eestikeelne versioon 1 RISKIHINDAMISJUHEND SISUKORD: Lehekülg: I OSA: ÜLDINFO o Mis on ohutegur? Mis on risk? 2 o Miks peaks riski hindama? 2 o Kuidas riski hinnata? 2 o Kuidas käesolevat juhendit kasutada? 3 II OSA: RISKIHINDAMINE ­ ÜLDINE o 1. aste: Missugust teavet tuleks koguda? 4 Kuidas sedalaadi teavet koguda? 4 o 2. aste: Kuidas tuvastada ohutegureid? 5 KONTROLL-LOEND ­ ÜLDINE ...

Meditsiin → Ohuõpetus
33 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

tervistavat toimet. Neljajalgsetest on Hiinas kõige hinnatum siiski siga. Toitude sobivuse alused on kujunenud juba sajandeid tagasi ­ riisiga sobib hästi sealiha, hirsiga lambaliha, nisuga haneliha jne. Hiina on nii tohutult suur maa, et toidud ja toiduained on maakondade ja linnade viisi erinevad. Põhjapoolsetes piirkondades on põllumajanduses põhikultuuriks nisu, millest valmistatakse mitmesuguseid küpsetustooteid ja hiina omapäraseid rahvuslikke nuudleid. Mida kaugemale lõunasse, seda rikkalikumaks muutub toiduainete valik. Väga suurt rõhku pannakse taimsetele toiduainetele, puu ja aedviljadele. Aedvili peab kuuluma igasse toidusse. Põhiliselt on aedviljad samad, mis tuttavad meilegi ­ mitut liiki oad, eriti sojaoad, herned, porgand, kapsas, nui ja lillkapsas, hiina kapsas, sibul, küüslauk, kõrvits, baklazaan. Eriti hinnatud on kohalikud seened, mida säilitatakse ja kaubastatakse kuivatatult.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
30
docx

Referaat Teest

TALLINNA TEENINDUSKOOL Liis Pibre T11ME TEE Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 SISUKORD SISSEJUHATUS .................................................................................................................. 3 1. TEE AJALUGU ............................................................................................................ 3 1.1 HIINA MÕJU .................................................................................................................. 3 1.2 JAAPANI MÕJU....

Toit → Toitumisõpetus
52 allalaadimist
thumbnail
48
doc

Sõnamõrvar

Mulle anti ka nimekiri ja raha, mille eest ma pidin ostma nimekirjas olevad kassetid ja plaadid. Mul oli palju tööd ja ma sain koju alles kell 8.05. Muidugi pidin ma täna need kassetid ära ostma. Mul oli ostetud 52 ja 15 oli veel osta. Ma käisin ujumas veel kell 24.00. Sa kindlasti oleksid minu asemel maganud, aga mina ei saanud magada. Ma olin mõelnud kolm tantsu tänasega valmis. Ja peale ujumast tulekut panin ööriided selga ja kuivatasin juuksed fööniga ära. Ma sõin natuke nuudleid ja siis heitsin magama. Kell oli 01.20. Hommikul ärgates olin väga väsinud. Ma koperdasin uimaselt kööki. Ma tegin endale selle moepärase kohvi, mis oli väga maitsev ja väga ergutav. Peale kohvi joomist tundsin ma end poole paremini. Panin jalga roosad sortsid, selga võrkvarrukatega nabapluusi. Ma panin kassetid väikesesse seljakotti. Tõmbasin rulluisud jalga ja pleieri vööle ja veel kõrvaklapid kõrva. Mulle tundus, et see päev on täiuslik, aga ma eksisin rängalt.

Kirjandus → Kirjandus
22 allalaadimist
thumbnail
87
docx

Soome-ugri rahvakultuur

Argipäevadel serveeritakse enamasti köögiviljasuppe mitmete lisanditega, nädalalõpul ja pidupäevadel pakutakse enamasti puljongit või lihasuppe. Sibula ja paprikaga valmistatavad lihatoidud on pörkölt, paprikas, guljass-supp ja guljass. Praegu ei oska isegi ungari perenaised neid toite eristada. Eri kategooria paprikat sisaldavatest toitudest moodustab kalaleem (uhhaa). See keedetakse mitut liiki kalast. Doonau kalaleem sisaldab veel nuudleid, Tisza oma mitte. Ungari köögis on tähtis koht keedetud või hautatud köögiviljatoitudel (fzelék), millele on lisatud jahu või hapukoort. Nagu ammustel aegadel, nii on ka praegu laatade ja vabaõhuürituste populaarseks osaks väliköögid. Pakutakse verivorsti, mitut liiki praevorstikesi, kotlette, värskelt praetud lihalõike. Suuremate ürituste kõige atraktiivsemaks osaks võib kujuneda härjaküpsetamine. 41

Kultuur-Kunst → Kultuurid ja tavad
31 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun