Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"porru" - 48 õppematerjali

porru - köögivilja püreesupp.
porru

Kasutaja: porru

Faile: 0
thumbnail
6
odt

3 retsepti

Lisa sinna hakitud küüslauk ja paprika. Mõne ajapärast lisa vürtsid ning prae veel 1 minut, et aroom vallanduks. Maitsesta soola ja purustatud pipraga. Tõsta praetud liha potti. Lisa purustatud tomatid ja hakitud petersell. Maitseks lisa natuke suhkrut. Kui toit hakkab podisema, vähenda kuumust ja hauta seda 30-40 minutit. Serveerides lisa kaunistuseks peterselli. See sobib väga hästi riisiga. 3 Porru-köögivilja püreesupp 1 tk suur porru 6 tk kartul 3 tk porgand 1 tk sibul 2 spl õli 2 spl vesi 1.5 l kuum vesi 2 tk köögiviljakuubikut 2 küünt küüslauk pipar petersell Valmistamine: Toiduained: -Porrulauku kasutasid juba muistsed egiptlased. Eriti väärtuslik ja maitsev osa on just selle vars aga kasutatakse ka noori lehti. Porru maitse sarnaneb sibulaga. See ei ole eriti vitamiinirikas , kui sisaldab rohkesti kõik vajalikke mineraalaineid. -Kartul on asendamatu toiduaine

Toit → Toiduainete õpetus
15 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kolme käiguline õhtusöök

3- käiguline õhtusöök I käik Singisalat krõbekartulitega Sink, porru, tomat, salatilehed, serveeritakse koos krõbekartuliga Mineraal vesi II käik Lõheroos toorjuustuga Lõhefilee, toorjuust, lillkapsakuskus Kuiv valge vein III käik Tiramisu Biskiviitküsised, kange kohv, mandliliköör, toorjuust, vahukoor, muna, tuhkusukur, vanillsuhkur

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Toitlustuseksam

Näiteks metsik riis või püreesupp. Kevadine toidukorv ja palju vitamiine. 2. Menüü 2 Menüü Eelroog: Mahe brokkolip üreesupp (brokkoli, porgand, kartul, sibul, basiilik) Pearoog: Kanafilee riisi ja aedviljadega (kanafilee, metsik riis, porru, varsseller, lillkapsas, porgand) Järelroog: Kamavaht maasikatega (kamavaht, maasikad) 3. Kalkulatsioonikaardid 1. Mahe brokkolipüreesupp 3 KALKULATSIOONIKAART Roa nimetus Mahe brokkolipüreesupp Ettevõtte nimi Kuupäev 26.05.2011

Toit → Toitlustus
58 allalaadimist
thumbnail
17
odt

Toidukaup

Topinambur Maguskartul Jamss Maniokk Taro Ubajuur Porgand Söögipeet Kaalikas Naeris Redis Jaapani redis Rõigas Pastinaak e. Aed-Moorputk Aed-piimjuur Mustjuur Mädarõigas Petersell Seller Rutabaga kaalikas Malanga kollavõhk Suurtakjas Salottsibul e. Pesasibul Pärlsibul Küüslauk Porrulauk e. Porru Murulauk Talisibul Roheline sibul Kapsas (peakapsas) Valge peakapsas Punane peakapsas Kähar peakapsas Rooskapsas Lillkapsas Spargelkapsas Merekapsas Kähar lehtkapsas Ilukapsas Aedspinat Oblikas Kõrvenõges Võilill Aedportulak Põldkännak Põld-võõrkapsas Ürt-allikkerss Salatsigur Endiiviasigur Juursigur Aedsalat Lõhnav kannike Suur mungalill Baklazaan Avokaado Magus paprikas Oliiv Kurk

Põllumajandus → Agraarpoliitika
3 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Karotenoidide identifitseerimine ja määramine

neeldumisspektri määramine spektrofotomeetril ja selle alusel: 1) uuritava materjali karotenoidse koostise analüüsimine ja iseloomustamine, 2) uuritavas objektis domineeriva karotenoidi, -karoteeni või mõne teise, kontsentratsiooni kindlaksmääramine, 3) klorofülli olemasolu kindlakstegemine Katse käik Karotenoidide isoleerimine taimsest materjalist Kaalusin kaalukausis tehnilistel kaaludel prooviks 1,97g porru lehte. Viisin proovi uhmrisse, lisasin väikese koguse pestud liiva ja hõõrusin uhmrinuiaga kuni sain ühtlase massi. Seejärel lisasin väikeste portsjonite kaupa NaHSO4, et siduda porrus sisalduvat vett. Jätkasin hõõrumist ja soola lisamist kuni oli moodustunud kuiv ja pulbriline mass. Karotenoidide ekstraktsiooniks võtsin 50 ml mõõtesilindri ja asetasin sellele lehtri ning lehtrisse filterpaberi. Seejärel lisasin peenestatud massile uhmris ektrahenti, milleks oli oktaan

Bioloogia → Biotehnoloogia
12 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kontroltöö toiduained

KÖÖGIVILJAD Juurviljad: Kaalikas Naeris Punapeedi Porgand rõikad redised sellerid Kapsad. Valge, punane ,kähar e. Savoi lill spargel nui ja rooskapsas Peata kapsad hiina pekingi Lehtköögiviljad peasalat : jääsalat bataavi punane käharsalat rooma salat Leht vars: rabarber spinat artisokk Sibul : porru küüslauk murulauk sibulad Vili : kõrvits kabatsokk e tsukiini, patisson melon arbuus Dessert: Spinat rabarber Kaun:hernes uba läätsed PUUVILJAD o seemneviljalisteks (õunad, pirnid, pihlakad, küdoonia ja ebaküdoonia).Vili o koosneb viljalihast ja südamikust, mis on jaotatud kambriteks, kus asuvad seemned o luuviljalisteks (kirsid, ploomid, aprikoosid, virsikud, nektariinid). Vilja koostisosaks on mahlane viljaliha ja kivi, mis omakorda koosneb koorest ja seemnest.

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

Eelroog: Cesari salat Salatileht, cesari kaste, röstitud saia kuubikud, juutu viilud, krevetid, sidruni sektorid ja maitseroheline Pearoog: Kanamedaljonid värviliste köögiviljadega Grillitud kana, lillkapsas, kollane ja punane paprika, hiina kapsas, porru ja väiksed peekoni ribad Kastmeks Sibula, tomati ja koore kaste Järelroog: Tomati-maasika gazpacho basiilikujäätisega Joogiks: Gaseerimata joogivesi ,,Vichy" J.P. Chenet Blanc de Blancs-Prantsusmaa punane vein EELKATE

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kulinaaria õpiku kordamisküsimused

kasuta näiteks karulauku, see annab kerge sibula- küüslaugu maitse. Eestipärane Maapirni- Maapirn, Koori ja haki Serveerida eelroa supp kukeseene mugulsibul, maapirnid ja sibul. eelsoojendatu sügis- - porrulauk, Haki porru ja d talvisesse püreesupp kukeseen, rõõsk puhastatud supitaldrikul menüüsse koor, piim, või, kukeseened. või vesi, Kuumuta maapirnid puljongitassis maitseained, ja kukeseened poti 65C juures. petersell põhjas võis läbi. Lisa Lisada

Toit → Toiduainete õpetus
15 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Võrdlustabel suppide kohta

tilliklimpidega 6.00 € Ülikooli 15, 51003, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Atlantis Näidismenüü  Eelroad: KOORENE SUPP GRILLITUD LÕHEFILEE, kartulite, porru, brokkoli, porgandite ja rosépipraga 3.58 € Narva mnt 2, 51009, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Dorpat Näidismenüü  Eelroad: Safrani-kreemsupp röstitud lõhe ja porgandi juliennega 4.20 €

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Kvalifikatsiooni eksam

10 Veise välisfilee kg 0,111 0,100 0,222 0,200 250,00 kr 27,75 kr 1 Pohlad (külmut.) kg 0,010 0,010 0,020 0,020 60,00 kr 0,60 kr 0 Suhkur kg 0,003 0,003 0,005 0,005 13,00 kr 0,04 kr 1 Mesi kg 0,003 0,003 0,005 0,005 75,00 kr 0,23 kr 3 Toorsuitsu peekon kg 0,005 0,005 0,010 0,010 200,00 kr 1,00 kr 24 Porru kg 0,013 0,010 0,026 0,020 15,80 kr 0,21 kr 20 Porgand kg 0,025 0,020 0,050 0,040 10,00 kr 0,25 kr 25 Broccoli kg 0,067 0,050 0,133 0,100 74,00 kr 4,96 kr 0 Suhkur kg 0,005 0,005 0,010 0,010 13,00 kr 0,07 kr 0 Jahv. Kurkum kg 0,005 0,005 0,010 0,010 200,00 kr 1,00 kr

Toit → Kokandus
223 allalaadimist
thumbnail
9
doc

HIINA TOIDUD

Haki Hiina kapsas ja küüslauguküüned. Lõika paprika ribadeks, porgandid ja sampinjonid viiludeks. Kuumuta wokpannil õli ning pruunista liha kolmes jaoks. Tõsta kõrvale ja hoia soojas. Vala pannile puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa liha, porgand, paprika, küüslauk ja sampinjonid. Maitsesta kastmetega ja keeda, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisa Hiina kapsas ja keedetud munanuudlid, serveeri kohe. Jumalate jook 1 liiter keedetud vett 3 supilusikat sojakastet 1 väike porru 1 teelusikas seesamiõli 1 teelusikas soola Haki porru. Pane kõik koostisained kaussi ning vala peale keev vesi. Serveeri suppi joogina rammusa söömaaja juurde KASUTATUD MATERJAL : http://ee.gbtimes.com/toit/hiinakook/soomistavadhiinas http://kodu.neti.ee/~ok003a/zhongyi/toitumine.htm http://et.wikipedia.org/wiki/Kantoni_k%C3%B6%C3%B6k http://ee.gbtimes.com/toit/hiinakook/soomistavadhiinas http://www.annaabi.com/minureishiinassemx50693.html

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
4
xlsx

Energiatabeli näidis

Toidu kalorsus Toidu nimetus: Toiduaine Kogus valgud rasvad süsivesikud nimetus retseptis (g) 100g retseptis 100g retseptis 100g retseptis 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 ...

Toit → Toitumisõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Suurköögi eksam

0,000 0,000 0,000 0,000 Kokku: 0,222 6,639 Omahind 0,593 Hind km- ga: 0,712 5 Valmistamine: 1.Kõigepealt pesta ning puhastada porru, seejärel lõigata juliennideks. 2.Pese-koori-pese porgand ja kartul. 3.Kartul lõigata suuremateks kuubikuteks (mirepoix) ning porgand väiksemateks kuubikuteks (brunoise) Kartuli kuubikud asetada külma vette 4.Lõhefilee pesta ning puhastada luudest. Lõigata välja suuremad kuubikud (1,5 x 1,5cm) 5.Pese ning seejärel haki veerand antud tilli kogusest peeneks (ilma varteta) 6.Seejärel seo ülejäänud till (varsi ei lõigata ära) ühe porru lehe ribaga kokku et moodustuks

Toit → Köögi õpetus
22 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Gluteenivaba menüü täiskasvanutele

GLU HOMMIKUSÖÖK LÕUNA ÕHTUOODE ÕHTUSÖÖK TEE ESMASPÄE Riisipuder, tee (gluteenivaba riis, Bors veiselihaga, vesi Kartuli- kõrvitsapüree, Kana hautatud köögiviljadega, NIVA V vesi, piim) (peet, kapsas, sibul, porgand, piim (kartul, kõrvits, keefir ...

Toit → Menüü koostamine ja nende...
8 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

Kaste 10 mugulsibul kg 0,011 0,010 0,022 0,020 6,60 kr 0,07 kr 10 küüslauk kg 0,001 0,001 0,002 0,002 49,90 kr 0,06 kr 16 porgand kg 0,012 0,010 0,024 0,020 8,20 kr 0,10 kr 20 varsseller kg 0,013 0,010 0,025 0,020 20,80 kr 0,26 kr 20 porru kg 0,013 0,010 0,025 0,020 12,00 kr 0,15 kr 2 margariin kg 0,010 0,010 0,020 0,020 33,38 kr 0,34 kr 0 vesi l 0,020 0,020 0,000 0,000 0,00 kr 0,00 kr 2 vahukoor kg 0,031 0,030 0,061 0,060 34,50 kr 1,06 kr

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

1 Taluvõi kg 0,004 0,004 0,008 0,008 71,24 kr 0,29 kr 30 Banaan kg 0,051 0,036 0,103 0,072 16,68 kr 0,86 kr Sool kg 0,001 0,001 0,001 0,001 5,04 kr 0,00 kr Must pipar kg 0,001 0,001 0,001 0,001 197,73 kr 0,10 kr 15 Porru (roheline osa) kg 0,014 0,012 0,028 0,024 15,62 kr 0,22 kr Soe salat 30 Kõrvits kg 0,057 0,040 0,114 0,080 6,69 kr 0,38 kr 20 Punane paprika kg 0,048 0,038 0,095 0,076 26,69 kr 1,27 kr 1 Taluvõi kg 0,004 0,004 0,008 0,008 71,24 kr 0,29 kr Garneering

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
7
xlsx

Tehnoloogilised kaardid

Hind km-ga: Maitseained kanda ettevõtte kuludesse Valmistamine 1.Tooraine kaaluda 2. Lõhefilee puhastada luudest ja nahast ning maitsestada soola, suhkru, sidrunimahlaga ja määrida õliga ning asetada külmikusse kiletatult. 3. Tomat pesta ja puhastada ning hakkida väiksesteks 1x1 cm kuubikuteks. Kurk pesta ja puhastada ning hakkida sama suurteks kuubikuteks. Porru pesta ja puhastada ning lõigata kuubikuteks. Ruccola ja jääsalat pesta ja kuivatada ning rebida ribadeks. 3. Saiaviiludelt eemaldada koorikud ning lõigata 1x1 kuubikuteks. Oliiviõli kuumutada pannil, kuhu asetada ka saiakuubikud, pannil väheses rasvas praadida, kuni saiakuubikud muutuvad kuldseks 4. Kastme jaoks segada omavahel sool, pipar suhkur ja maitsestamata jogurt. Küüslauk puhastada ja pressida samuti kastme sisse. 5

Toit → Kalkulatsioon
107 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Dana Makejenko KS 14 Lõunasöök eelroog Kookosene hernesupp 1 sl võid 2 sl basmatiriisi 2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat 0,75 tl soola 1,5 tl karrimaitseainet 8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml)

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Toiduainete kuumtöötlusviisid

Hautatavad toiduained pruunistatakse eelnevalt rasvas ning seejärel keedetakse väheses vedelikus pehmeks ABIVIISID • Blanšeerimine on toiduaine mõneminutiline keetmine vees või veeaurus. Blanšeerimise eesmärk on toiduainele iseloomuliku erksa värvuse ja värske maitse säilitamine. • Kupatamine on toiduaine lühiajaline keetmine rohkes magedas või nõrgalt maitsestatud vees. • Lühiajaline kuumutamine rasvas on tükeldatud maitseviljade (sibul, porru, porgand) kuumtöötlemine, nt enne supile lisamist. • Flambeerimine ehk leegitamine on toidu maitse süvendamine põleva alkoholiga: toit valatakse üle kange alkoholiga ja süüdatakse enne serveerimist põlema. TOIDU VALMISTAMINE MIKROLAINEAHJUS • Mikrolaineahjul on väga erinevaid funktsioone, enamasti kasutatakse seda toitude soojendamiseks ja toiduainete sulatamiseks, vähem toidu valmistamiseks. • Mikrolaineahjus küpsetamine meenutab lõpptulemuse poolest kõige rohkem

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Köögivilja õpimapp

TALLINNA TEENINDUSKOOL Annika Alemaa 011M Köögiviljad Iseseisevtöö Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 1.Nimeta maavitsalisi aedvilju? Kartul,tomat,paprika. 2.Mida peab sisaldama kartuli märgistus kaupluses? Märgistus peab sisaldama toote nimetust,sordi nimetust,kasutustüüpi,kvaliteediklassi,mugula suurusgruppi,netomassi,hoiutingimusi,päritolumaad,pakendaja ja/või saatja nimetust ja aadresi. 3.Milliseid kartulisorte leiad kaupluses müügil.Kas oskad iseloomustada? Printess,Laura,Ants,Jõgeva Kollane. Laura-punane kartul 4.Milline ettevõte on Eesti suurim lauakartuli kasvataja? Leheotsa talu. Kartulikasvataja Johannes Valk 5.Milline on porgandi toiteväärtus? Sisaldavad 5-7% suhkrut,rohkesti karontiini (A-eelvitamiini),millest tuleneb oranzpunane värvus, C,-B ja E rühma vitamiine ja mineraalaineid. 6.Anna soovitusi porgandi kulinaarseks kasutamiseks? Porg...

Kategooriata →
61 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

pikantse tsillikastme, kapparite, punase sibula, marineeritud kurgi, vutimuna ning röstitud saiaga; kerge tiigerkrevetisalat "Antoinette'i" siidri kastmega; tuunikalasalat; soe mahlane kanafileesalat; hullutav üleküpsetatud emmentaali- juustu salat metskirsikastmega; Farfalle vahemere andide ja päikseküpsete tomatitega; Penne rigate kanafilee, puravike, priskete punaste tomatite ja kreemjuustukastmega; värvikas kartuli porru püreesupp röstitud Riia lahe räimefileega; Mezzo vahemere bouillabaisse supp; Ingverihõnguline sametine kõrvitsapüree Eesti jõevähi sabadega; Toscana pikantne tomatipüreesupp krõbedate croutoonidega; gurmaani unistus - ahjus küpsetatud ahven rohelise herne cappuccino kastmega; grillitud lõhesteik parma singi embuses vallatu kurgi- meloni-mündisalsaga, krõbeda polenta ning siidise koorekastmega; puravike ja

Toit → Kokandus
304 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Köögiviljad

Pekingi kapsas ehk petsai (hiina kapsas), Hiina varskapsas (paksoi) Kasutamine: · Toorsalatid · Supid · Kapsarullid · Hautatud kapsad (mulgi kapsad) · Pajaroad 4. Sibulköögiviljad ehk laugud o Sisaldab C- ja B-rühma vitamiine ning PP-vitamiini; karotiini, eeterlike õlisid Nt: harilik sibul (mugulsibul), punane sibul (Hispaania sibul), salatisibul, valge sibul (hõbesibul), salottsibul (pesasibul), pärlsibul, porru (lauk), roheline sibul (kevadsibul), talisibul, murulauk 1.4. Lehtköögiviljad Nt: lehtsalat, käharaservaline lehtsalat, peasalat (võisalat), jääsalat, Ameerika jääsalat, punane käharsalat (lollo rosso), roheline käharsalat, tammelehesalat, rukola (põld-võõrkapsas), rooma salat (kos-salat), põldkännak (lambasalat), lehtpeet (mangold), salatkress (vesikress), 5. Maitseköögiviljad 6. Dessertköögiviljad (varsköögiviljad)

Toit → Toiduaine õpetus
21 allalaadimist
thumbnail
6
doc

2 KURSUSE PRAKTILINE LÕPUTÖÖ

3 või kg 0,006 0,000 0,006 0,012 0,012 40,25 kr 0,24 kr 4 küüslauk kg 0,004 22,000 0,003 0,008 0,006 19,07 kr 0,08 kr köögivilja lisand 0,000 0,000 0,00 kr 1 porgand kg 0,040 25,000 0,030 0,080 0,060 4,00 kr 0,16 kr 2 porru kg 0,010 10,000 0,010 0,020 0,020 31,53 kr 0,32 kr 3 kurk kg 0,020 2,000 0,020 0,040 0,040 38,00 kr 0,76 kr 4 või kg 0,005 0,000 0,005 0,010 0,010 40,25 kr 0,20 kr 5 tüümian kg 0,001 0,000 0,001 0,002 0,002

Toit → Kokandus
123 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Viie päeva kohta innovaatiline suurköögimenüü

1 hakitud sibul 2 avokaadot 1 pea jääkapsast või Rooma salatit Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. soola-pipart ja murulauku 2 purustatud küüslauguküünt 1 mango 1 avokaado Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja oliiviõli 1 väike viilutatud porruvars 300 g suitsu- või grillkanaliha soola-pipart soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa Kuumuta potipõhjas või ja prae hakitud sibulat-

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Mehhiko

jrk.nr Toiduained Ühik 1 bruto Kao % 1 neto x bruto x neto 1 Tortilja tk 1,000 0,050 10,000 0,500 2 Broilerifilee kg 0,100 0,100 1,000 1,000 3 Õli l 0,015 0,015 0,150 0,150 4 Porru kg 0,020 0,020 0,200 0,200 5 Küüslauk kg 0,007 0,007 0,070 0,070 6 Suvikõrvits kg 0,030 0,030 0,300 0,300 7 Paprika roheline kg 0,030 0,030 0,300 0,300 8 Tšillimaitseaine kg 0,002 0,002 0,020 0,020 Põletav

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kokk I kvalifikatsioon

WOK 20 porgand kg 0,019 0,015 0,038 0,030 17,92 0,34 2 tsukiini kg 0,015 0,015 0,031 0,030 26,27 0,39 25 punane värske paprika kg 0,013 0,010 0,027 0,020 26,10 0,35 25 kollane värske paprika kg 0,013 0,010 0,027 0,020 26,10 0,35 10 soolatud metsaseened kg 0,011 0,010 0,022 0,020 82,04 0,90 24 porru kg 0,007 0,005 0,013 0,010 23,87 0,16 0 toiduõli praadimiseks l 0,001 0,001 0,002 0,002 16,73 0,02 sool suhkur viiepiprasegu purustatud tsilli maitseaine GRILL KASTE 8 0 tomatipüree kg 0,035 0,035 0,070 0,070 19,65 0,69

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Liigesehaigused, toitumine

kõike, mis selle haiguse puhul vajalik. Süüa tuleb just ravitoimega puuvilju ja marju: õunu, pirne, kirsse, maasikaid, ploome, vaarikaid, musti sõstraid, astelpajumarju, jõhvikaid, pohli, mustikaid. Igapäevatoidusse peavad kuuluma kiudaine-, mineraal- ja vitamiinirikkad täisteraviljatooted: riis, kaer, mais, rukis, tatar, hirss. Köögiviljadest tuleb valida: kõrvits, suvikõrvitsad, kurk, aedoad, herned, kapsas (kõik liigid), kartul, porgand, peet, aedrõigas, küüslauk, sibul, porru, rohelised sibulapealsed ja murulauk, petersell või seller. Eriti head on juurviljamahlad: porgandi-, kartuli-, peedi-, kapsa- ja naerimahl. Kõige kasulikum on neid juua lahjendatult veega 1 kl õhtul enne magamaminekut. Juua võib ka segamahlu, parim on porgandi- ja kartulimahlasegu. Valida söögiks üksnes linnu-, vasika-, metskitse-, rasvata lamba- ja loomaliha ning mõõdukas koguses. Olulised on rasvasisaldusega kalad: lõhe, stauriid, skumbria, heeringas, sardiin, räim.

Toit → Toitumisõpetus
34 allalaadimist
thumbnail
23
docx

Köögiviljad ja seened

Neile sobib temp +10o-+14o. Enamiku teiste köögiviljade jaoks on külmkapi köögiviljasahtli temperatuur +2o-+6o ideaalne. Säilitamisel ei tohi köögivilju hunnikusse kuhjata, nad tuleb laotada õhukese kihina. Siis on ka võimalikku riknemist kergem märgata. Külmkappi sobivad ­ apelsin, greip, mandariin, klementiin, kiivi, sidrun, kirss, õun, pirn, kookospähkel, viinamari, virsik, nektariin, aprikoos, porgand, kartul, peet, artisokk, kapsas, lehtseller, lehtsalat, porru, roh sib. 41 Jahedat köögikappi tahab ­ tomat, paprika, ananass, kurk, melon, mango, baklazaan, kabatsokk, avokaado, basiilik, meliss. Banaan tahab toatenperatuuri, talle jahedus ei meeldi. Sibul ja küüslauk tahavad kuiva hoiukohta. Lehtköögivilju ja maitsetaimi võib piserdada veega ja keerata siis paber- või köögikäteräti sisse, panna külmkapi köögiviljasahtlisse. Kvalaliteetsed oa ja hernekaunad on erksat värvi ja ei tohi painduda, see näitab närtsimist

Toit → Kokandus
57 allalaadimist
thumbnail
5
docx

SUPP

Haki 4 tomatit ja saada need ka potti. Need, kes on altimad teravamatele elamustele, võiksid nüüd lisada ka pool puhastatud 0,5 tk tsillikaunast. Koori paprikad ja lisa need potti. Maitsesta soola, suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jäta nõrgale tulele tunnikeseks podisema. Aeg-ajalt kontrolli, vajadusel lisa vett. Kui kõik parajalt pehme, püreesta. Valmimise aeg on 20-40 minutit. Koorene kalasupp Koori 2 porgandit ja 1 sibul ning haki kuubikuteks, haki 0,5 t porru ribadeks. Prae kiirelt potipõhjas. Vala peale vesi, lisa 1l puljongit ja lase keema. Nüüd lisa 3 tükeldatud kartulit ja keeda 10 minutit. Viimasena lisa eelnevalt puhastatud ja kuubikuteks lõigatud 400g kalafileed. Keeda korraks supp veel läbi, lisa 3 dl 10% koor ja maitsesta lõplikult ( must pipar, õli ). Soovitus: Keedetud ja tükeldatud muna lisamine annab supile mahedust ja tihedust. Juustusupp Pane potti 1l puljong ja tükeldatud sai

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Rasedusaegne rauaaneemia- toidusoovitused, isud, vitamiinid, mineraalid, rauarikas menüü

rasvas ja lisa tšilli ja küüslauk. Pruunista kergelt ja eemalda pannilt. Lisa rasvainet ja pane pannile kõigepealt porgandi- ja selleriribad, sega. Paari minuti pärast lisa paprika. Lillkapsas ja brokoli, sega ja viimasena lisa suvikõrvits ja kana. Kuumuta veel pisut kaane all. Köögiviljad peaksid jääma pisut krõmpsud. Maitsesta pipra ja soolaga ning serveeri salatilehega. Lõhesupp köögiviljadega: 400 g lõhefileed (tee tükkideks) 2 sl oliivõli 1 suurem sibul 1 porru 2 porgandit 1 l vett 2 sellerivart 4 kartulit Maitseks sidrunimahla, meresoola, pipart, 2 loorberilehte, hakitud till Valmistamine: kuumuta potipõhjas õlis kergelt sibulat, aeglaselt segades. Lisa porgandirattad ja kuumuta veel 2 min. Kalla peale kuum vesi, lisa loorberilehed ja keeda 5 min, lisa seller ning kartul. Keeda u 10 min. lisa porru ja keeda veel u 5 min. Lisa lõhe, lase uuesti keema tõusta ja eemalda tulelt

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ............................................................................................

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
17
doc

2 käigulise toidukorra juhend

3. Kuumuta poti põhjas kuumas rasvaines, sibul, tomatipasta ja küüslauk 4. Puista potti kanapuljongikuubik ja lisa kuum vesi 5. Lisa puljongile tükeldatud tomatid ja keeda läbi 6. Hõõru valmis supp läbi sõela, vajadusel püreeri veel saumikseriga 7. Lisa rõõsk koor, maitsesta pune, basiiliku, soolaga ja suhkruga 8. Kuumuta supp veelkord keemiseni Kaalikasupi valmistamine 1. Kuumuta kuumas rasvaines porru, ingver, lisa köögiviljakuubik ja kuum vesi 2. Lisa suurte kuubikutena kaalikas ja keeda pehmeks 3. Püreeri supp, lisa rõõsk koor, maitsesta soolaga ja kuumuta keemiseni Serveerimine 1. Serveeri kaks suppi kuumalt ühel eelsoojendatud supitaldrikul, kahe ringina, sisemiseks ringiks kaalikasupp. Kaalikasupist tõmba puutikuga kiired tomatisupiringi 2. Garneeri basiiliku lehega

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Taimehaiguste põhitüübid välistunnuste alusel

Taimehaiguste põhitüübid välistunnuste alusel Taimede välised haigustunnused ­ sümptomid. Taimehaiguste põhitüübid: · Mädanikud · Närbumine · Laiksused · Padjandid e. pustulid · Kirmed · Eritised · Mumifitseerumine · Lehtede enneaegne varisemine Mädanikud · Kahjustunud kude muutub haisvaks pudrutaoliseks massiks - kartuli fomoos ­ märgmädanik · Kahjustunud kude muutub pudrutaoliseks pulbriliseks massiks · Kartuli kuivlaiksus Närbumine Tekib veepuuduse tõttu mullas või taime juhtorganite vigastuste tagajärjel Laiksused Kahjustunud taimeosadel laigud: · Kudede suremine ­ nekroosilaigud · Klorofülli vähenemine ­ kloroosilaigud Võivad olla piiritletud servadega laigud ­ nt. kartuli lehemädanik Hajuvate servadega laigud ­ nt. odra-pruunlaiksus 1 ...

Bioloogia → Bioloogia
31 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Toiduained(4)

muuhulgas kasutatakse ka paastu ajal, kuna see on toeks organismi puhastamisele. RETSEPTE: Vürtsikas maapirnisupp 500 g maapirni, 2 sibulat, rohkesti hakitud peterselli, 1/2 dl koort, ürdisoola, sojakastet. Maapirn ja hakitud sibulad keedetakse küpseks 1 l vees. Supp püreestatakse ja maitsestatakse. Maapirni-porrusupp 1-2 spl külmpress-oliivõli, 1 peeneks hakitud sibul, 500 g maapirni, 2 hakitud porrulauku, 1 l köögiviljaleent, 2,5-5 dl piima, ürdisoola, musta pipart. Hakitud sibul, porru ja kooritud, kuubikuteks lõigatud maapirn kergelt õlis kuumutada. Lisada köögiviljaleem. Keeta tasasel tulel kuni maapirn on pehme. Püreestada. Piima lisada vastavalt sellele, kui vedelat või paksu suppi tahetakse. Kaunistuseks võiks lisada hakitud peterselli. Maapirni-kartulisupp 1/4 l kartuleid kuubikuteks lõigatuna, 2 dl maapirni kuubikuid, 1 värske peet kuubikuteks, 1 l vett, soola, 5 pipratera või kadakamarja, 1 loorberileht, 2 spl hakitud porrut, 1 spl võid, 1/2

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

ja tilliokstega. Hiinakapsa,tomati,kurgi ja õuna toorsalat 1.Puhastan hiinakapsa ja tükeldan ribateks. 2.Pese kurgi ja lõika poolrattad. 3.Pese,puhasta tomati ja lõikan neljaks. 4.Pese,puhasta õun ja lõika poolrattad. 5.Sega kõik omavahel kokku ja lisa segumahl ja sidrunihape ,sega ühtlaseks massiks. Kartulisibulapüreesupp 1.Pese,koori kartulid ja tükelda kuubikuteks. 2.Koori sibul ja tükelda kuubikuteks. 3.Tükelda porru valge osa kuubikuteks. 4.Pane puljong keema. 5.Lisa köögiviljadele kuum puljong ja keeda pehmeks. 6.Püreeri segu. 7.Lisa supipõhjale osade kaupa peene joana rõõskkoor sega ühtlaseks. 8.Haki till peenikeseks ja kaunista supp. Snitsel ja valge kaste 1.Lõika sealiha karbonaadist ristikiudu viilud. 2.Pane ahi sooja. 3.Pane karbonaadi viilud kahe toidukile vahele ja vasarda. 4.Vormi ovaalseks ja maitsesta soola ja pipraga. 5

Toit → Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist
thumbnail
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

balansseeritud. Sobib kalaroogade, heleda linnuliha ja pastaroogadega. KÖÖK märts/2007, Tallinn: Elustiil, lk 47-49 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus LISA 2 Pasta Con Pollo (4jale) 300g kanafileed ½ porrut Peotäis rohelisi herneid (sobivad ka külmutatud) Võid Parmesani 8 cl valget veini 2 dl vahukoort või köögikreemi 400 g penne pastat Soola, pipart ja suhkrut Kuumuta pannil õli ja prae sellles viilutatud porru ning tükkideks lõigatud kanafilee. Lisa herned ning vala peale valge vein ja koor. Maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga. Keeda pasta ja vala keedetud pasta kastme hulka. Serveerimisel lisada parmesani. KÖÖK märts/2007, kirjastus Elustiil, lk 91 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus Pasta alla Boscaiola (4jale) 1spl õli 300 g seeni 4 viilu peekonit 1 sibul (või1/2 porrut) 8 cl valget veini Parmesani Basiilikut

Toit → Kokandus
46 allalaadimist
thumbnail
133
ppt

Liharoad

(vett ¾ liha ulatuses) Täidetud vasikaliharull Praekotis valmistamine: 1. Pruunistada liha ja maitsestada soola- pipraga. Panna praekotti, sulgeda ja teha sisselõige, et liigne niiskus välja pääseks. 2. Küpsetada ahjus 175°C juures 1-1,5 tundi. Paku soojalt koorekastme ja keedetud kartulitega. Osso bucco e. pajaroog vasikakoodist Vasika koodilõik, kooritud tomat, küüslauguk, sibul, sool, valge pipar, suhkur, valge vein, nisujahu, või, porru, porgand, varsseller, lihapuljong, tüümian, loorber, petersell. Valmistamine: 1. Paneerida liha soola ja pipraga maitsestatud jahus, pruunista potis. Köögiviljad viilutada, panna liha peale. Valada üle puljongi ja tomatikonserviga, lisada küüslauk ja ürdid. 2. Hautada u 1-1,5 tundi. Pajapraad vasikalihast Kondita vasikaliha, lehttaigen, nisujahu, sool, valge pipar, või, sibul, porgand, varsseller, puljong, sampinjonid,

Toit → Toiduvalmistamine
38 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

Supipuljongid (Kasutatakse erinevate suppide valmistamiseks) 2. Konsomeed ehk selged puljongid (Kasutatakse iseseisva eelroana, Lisandik pannkoogid, pirukad, soojad võileivad) 3. Kontsentreeritud e. Kokku keedetud e. Redutseeritud puljongid (fondid) Kasutatakse kastmete jm. Maitsetamiseks 4. Puljongikuubikud, puljongipulbrid 5. Prantsuse puljong ­ vesi KÖÖGIVILJAPULJONGID · Porgand, kapsas, pastinaak, selleri- ja petersellijuuri, kaalikas, naeris, peet, sibul, porru · Valmistamine o Pese, koori, tükelda köögiviljad o Külma vette, kiiresti keema, riisu vaht o 10 ­ 15 min. Enne valmimist maitseained o Kurna, vajadusel jahuta kiiresti LIHAPULJONGID · Veise-, vasika-, sea-, linnu-, ulukilihast ja kontidest · Valmistamine o Külma vette, kiiresti keema o Riisu vaht o Edasi keeda madalal temperatuuril (tasasel tulel) o 1 tund enne keetmise lõppu lisa maitseköögiviljad

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

2 sl Õli hakitud maitseroheline (petersell, 3 dl pune, basiilik jms) 1.5 l köögiviljapuljong 100 g maitsestamata toorjuust 1 tk sidruni mahl ja riivitud koor sool, must pipar Muskaatpähkel (jahvatatud) Lõika porrulauk pikuti pooleks, puhasta hoolikalt ja viiluta. Koori ja haki sibulad. Kuumuta kastruli põhjas õli, pane sinna porru ja sibul ning kuumuta kergelt läbi. Lisa purustatud küüslauk ja hakitud maitseroheline, kuumuta minut-paar. Vala peale puljong, lase keema tõusta ja keeda siis kümmekond minutit. Püreesta supp. Sega hulka toorjuust ning klopi ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli, sidrunikoore ja -mahlaga. KASTMED Kastmed on roa komponenedid, mis: · muudavad road mahalasemaks · täiendavad nende koostist ja maitset

Toit → Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
18
rtf

Kama

ananassikompotti, 50 g punast paprikat, karrit, soola, jahvatatud paprikat, musta pipart; munamass ­ 2,5 dl piima, 2 muna, 50 g juustu. Valmistamine: Sega kokku kamajahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Tükelda või kuubikuteks ja sega jahudega muredaks massiks. Lisa külm vesi ja sega ruttu tainaks. Vooderda sellega 27 cm läbimõõduga pirukavorm. Tõsta põhi külmkappi tahenema. Pruunista broilerifilee ribad õlis ja lisa viilutatud porru ja paprika, lõpus lisa ananassitükid ja maitsesta segu. Küpseta põhja 200 oC juures 10 minutit, vala sinna küpsetatud broilerimass ja peale ettevaatlikult muna-piima mass. Riputa peale riivitud juustu ja küpseta 200 oC juures veel 30­40 minutit, kuni munamass on hüübinud. Kamakreem keedisega Vaja läheb: 200 ml piima, 2 munakollast, 50 g suhkrut, 125 g hapukoort, 15 g zelatiini, 50 ml külma vett, 50 g kama, 100 g keedist. Valmistamine: Kõigepealt paisuta zelatiin külma veega

Bioloogia → Bioloogia
32 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

015 0.600 0.030 11 kg 0.001 0.001 0.002 0.002 12 kg 13 kg 0.001 0.001 0.002 0.002 Kokku: 0.000 0.000 1. Puhasta mugulsibul ning haki kuubikuteks. 2. Sega hakklihast, kanamunast, veest, sibulastning maitseainetest hakkmass. . 3. Klopi hakkmass ja tee nendest frikadellid. 4. Pese kartul, porgand, porru ja koori ning tükelda kuubikuteks. 5. Keeda puljongis frikadellid. 6. Passeeri porgand ja porru. 7. Lisa köögiviljad ja kartul supile, keeda tasasel tulel. 8. Maitsesta lõplikult. TOIDU NIMETUS Kalahakkšnitsel portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 140 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal

Toit → Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
43
rtf

Diabeet

Diabeet Referaat 2006 SISUKORD 1. SISSEJUHATUS............................................................................................................................ 2. MIS ON DIABEET?...................................................................................................................... 2.1 I-TÜÜPI DIABEET.................................................................................................................... 2.1.1 RAVI..................................................................................................................................... 2.1.2 RISKIFAKTORID................................................................................................................ 2.2 II-TÜÜPI DIABEET.................................................................................................................... 2.2.1 TEIST TÜÜPI DIABEEDI RAVI...............................................

Toit → Toitumisõpetus
136 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Puljongi nimetus Tooraine kogus Vee kogus Maitseainete Lisatavad (liha, kondid jne) liitrites kogus maitseköögiviljad grammides Supipuljongid 1 kg 5 kuni 6 liitrit 150 grammi porgand, sibul, seller, pastinaak, porru, petersell Selged puljongid 1 kg 2 kuni 3liitrit 150 grammi porgand, sibul, ehk konsomeed seller, pastinaak, porru, petersell Kontsentreeritud 1 kg 1 kuni 2 liitrit 150 grammi porgand, sibul, puljongid seller, pastinaak,

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Maaviljeluse konspekt

kolm aastat järjest teravilja ja sama liiki teravilja. Kaunvilja-, rühvel-, kiu- ja õlikultuuri kauem kui kahel järjestikusel aastal. Mustkesa ei loeta põllumajanduskultuuriks. Köögivilja külvikorrad Vastavalt sellele kui suur on toitainete tarbimine saame külvikorrad köögiviljade puhul paika panna. Liiga intensiivsel kasutamisel hakkavad levima taimehaigused ja kahjurid (eriti lillkapsas), allelopaatiline mõju. Sibula mahapanemisel oleks vaheaeg paar-kolm aastat. Porru, peasalat, lehtsalat, redis ­ taluvad küllalt hästi taaskülvi. Tomat, kõrvits, porgand, seller, apteegitill, petersell ­ piisab üheaastasest vahekultuurist. Kapsad, spinat, punapeet, hernes ­ 3 aastat vahekultuure. Oale piisab aastast-paarist. Kapsale võib nuuter sisse lüüa (kui panna järgmisel aastal uuesti samale kohale kapsas kasvama ja vahepeal on haigusetekitaja sisse tulnud). Sõnnikut hästi kasutavad: lillkapsas, seller, porrulauk, rabarber, kõrvits, kartul, peakapsas,

Põllumajandus → Põllumajanduse alused
279 allalaadimist
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST E-AINED TOIDUS Üha rohkem eestlasi on hakanud hoolima oma tervisest, hinnates sealjuures kvaliteetset ja puhast toitu. Tehes valiku mahekauba kasuks, saab kindel olla, et vilju on kasvatatud ilma taimekaitsevahenditeta ning valmistoodetesse pole lisatud kunstlikke E-aineid. Tihti tuleb aga valik teha suurpoodides müüdavate toodete seast, milles paratamatult leidub E-aineid. Alljärgnevalt leiad vastused küsimustele - millised on toidu lisaained, miks neid toitudesse lisatakse ning milliseid lisaaineid tervislik toituja kindlasti vältima peaks. Kui valmistoitude pakenditel peenes kirjas koostist lugeda, siis selgub, et lisaks tavapärastele toiduainetele sisaldub enamuses neist ka mingi võõrapärase nimega ühend või E-täht koos numbrikoodiga. E ja numbrikoodiga tähistatakse Euroopa Liidus toidu lisaaineid, kuid toidu lisaaine võib pakendil olla välja kirjutatud ka täispika nimetusega (nt E 621 või naat...

Toit → Toitumine
52 allalaadimist
thumbnail
50
doc

Üldise taimekasvatuse kogu materjal

Calendula officinalis Päevalill Kobestab sügavalt mulda (juured kuni 1,5-2 m). Vajab paju vett. Helianthus annuus Enne hernest, kartulit. Peale maasikat ja kapsast. Mitte enne kurki, paprikat, salatit, sellerit. Kogub mullast raskemetalle. Tagetes Vähendab nematoode. Köögivilja ja rooside vahele. Vähendab rooside nn Tagetes sp. väsimust. Hea kartuli, porgandi porru ja tomati vahele. Milline on mõju mullale? · Oder · Kasutab ­116 kg N/ha; 76 kg K/ha; 9 kg P/ha · Tagastub mulda koos põhuga ­ 59% N;80% K; 49% P; 69% C · C/N = 36, põhul kaks korda laiem suhe · Tekib huumust põhuga­ 0,80 t/ha; laguneb huumust ­ 1,20 t/ha · Tekib huumust ilma põhuta ­ 0,40 t/ha · N biol. neeldumine põhu korral 2 korda suurem! · Oder + ristik · Kasutab ­227 kg N/ha; 198 kg K/ha; 16 kg P/ha

Botaanika → Taimekasvatus
239 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun