Vajad kellegiga rääkida?
Küsi julgelt abi
Nüüd on õige aeg krüptot osta! Ära riski ja kauple turvalisel lehel! Tee konto Sulge
Facebook Like
Add link


Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2) (6)

4 HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis on toiduainete külmtöötlemine?
  • Millised on toiduainete kuumtöötlemise viisid?
  • Mis on toiduainete keetmine?
  • Mis on toiduainete praadimine?
  • Kuidas toiduaineid küpsetatakse?
  • Kuidas toiduaineid hautatakse?
  • Miks toiduained muutuvad töötlemisel?
  • Millised protsessid toimuvad toiduainete kuumtöötlemisel valkudega?
  • Miks liha pehmeneb keetmisel?
  • Miks sült tarretub?
  • Miks lisatakse puljingile soola pärast vahu riisumist?
  • Miks sidekoerikas liha ei pehmene praadimisel?
  • Miks kala pehmeneb kuumtöötlmisel kiiremini kui liha?
  • Miks peab puljongi keetmisel sellelt rasva riisuma?
  • Kuidas moodustub koorik praetava toiduaine pinnale?
  • Miks ei tohi ühte ja sama rasva mitu korda praadimisek kasutada?
  • Miks läheb tilgastunud piim kuumutamisel kokku?
  • Miks pannakse munad peale keetmist külma vette?
  • Miks köögiviljad pehmenevad kuumtöötlemisel?
  • Miks kasutatakse pärmitaigna valmistamisel eelkergitust?
  • Mis põhjustab suhkru karamellumise?
  • Mis on melanoidiinid?
  • Miks annab tärklis kissellile sellele omase konsistentsi?
  • Miks kissell veeldub kui seda keeta?
  • Millised tegurid põhjustavad B-grupi vitamiinide lagunemise?
  • Millised tegurid põhjustavad C-vitamiini lagunemise?
  • Miks ei tohi köögivilja hoida puhastatult ja tükeltatult vees?
  • Miks asetatakse hea puljongi saamiseks liha keema külma veega?
  • Miks asetatakse köögivili keema soolaga maitstatud keeva vette?
  • Miks marineeritakse liha enne kuumtöötlemist?
  • Miks toite maitsestatakse?
  • Mis on maitseaine?
  • Mida nimetatakse klasikalisteks vürditeks?
  • Millised on kodumaised klassikalised vürtsid?
  • Mis on maitsetaimed?
  • Milliseid maitsetaimi tunned?
  • Mis on maitsesoolad?
  • Kuidas maitseaineid säilitatakse?
  • Millal toitu maitsestatakse?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse lihatoite?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse magusaid toite?
  • Kuidas toite maitsetatakse?
  • Kuidas suppe liigitatakse?
  • Millest keedetakse supipuljongit?
  • Kuidas keedetakse lihapuljongit?
  • Kuidas keedetakse köögiviljasupi?
  • Kuidas keetetakse konsomeesi?
  • Millega maitsestatakse konsomeesid?
  • Milliseid lisandeid serveeritakse konsomeede sees?
  • Millised lisandeid serveeritakse konsomeede juurde?
  • Kuidas keedetakse püreesuppe?
  • Millega maitsestatakse püreesuppe?
  • Milliste lisanditega serveeritakse püreesuppe?
  • Kuidas valmistatakse veloute-suppe?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse piimasuppe?
  • Kuidas valmistatakse piimasuppe jämedatest tangainetest?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse külmi suppe?
  • Millega maitsestatakse külmi suppe?
  • Millised lähteained on vajalikud pruunikastme valmistamiseks?
  • Mis on demi-glace kaste?
  • Millistest lähtainetest valmistatakse valget põhikastet?
  • Milliseid võikastmeid tead?
  • Kuidas säilitatakse hollandi kastet?
  • Mis on maitsevõi?
  • Kuidas kasutatakse maitsevõisid?
  • Milliseid salatikastmeid tead?
  • Kuidas valmistatakse õli-äädikakastmeid?
  • Millistest hapupiimatoodetest saab salatikastmeid valmistada?
  • Milliseid köögivilju kasutatakse kulinaarias?
  • Mis on maitseroheline?
  • Millised on maitseköögiviljad?
  • Kuidas eeltöödeldakse hapendatud ja soolatud köögivilju?
  • Millega maitsestatakse köögiviljatoite?
  • Kuidas köögivilju keedetakse?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljapudinguid?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljakotlette?
  • Kuidas valmistatakse köögiviljavormitoite?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse ühepajatoitude valmistamiseks?
  • Millega maitsestatakse ühepajatoitu?
  • Kuidas valmistatakse ühepajatoitu?
  • Milliseid seemned sobivad idandamiseks?
  • Kuidas seemneid idandatakse?
  • Kuidas idandeid toiduvalmistamisel kasutataks?
  • Kuidas seeni toidu valmistamisel ette valmistatakse?
  • Kuidas seeni kupatatakse?
  • Milliste vürtside ja maitsetaimedega võib seenetoite maitsestada?
  • Kuidas valmistatakse seenepudingut?
  • Milliste toitude lisandiks sobivad seenekastmed?
  • Kuidas valmistatakse seenekotlette?
  • Millised lisandid sobivad seenekotlettide juurde?
  • Kuidas valmistatakse seenevormitoite?
  • Millised toiduained sobivad seenetäidistesse?
  • Millistes roogades kasutatakse seenetäidiseid?
  • Missugused tandained pestakse enne kuumtöötlemist?
  • Kuidas keedetakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas kasutatakse sõmeraid putrusid?
  • Kuidas valmistatakse vedelaid ja sitkeid putruseid?
  • Millised lisandid sobivad putrude juurde?
  • Kuidas valmistatakse putrudest vormiroogasid?
  • Kuidas valmistatakse putrudest pudinguid?
  • Kuidas keedetakse pastatooteid?
  • Kuidas keedetakse spagette?
  • Millised lisandid sobivad pastatoodete ja spagettide juurde?
  • Mis on risoto ja kuidas seda valmistatakse?
  • Mis on lasanje ja kuidas seda valmistatakse?
  • Kuidas kohupiima kulinaarias kasutatakse?
  • Milliseid maitseaineid kasutatakse kohupiimaroogade maitsestamiseks?
  • Milliseid lisatoiduaineid kasutatakse kohupiimasegude valmistamiseks?
  • Milliseid maitseaineid kasutatakse magusate kohupiimasegude maitsestamiseks?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimaklimpe?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimakotlette?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimapudinguid?
  • Milliste lisanditega serveeritakse kohupiimapudinguid?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimavormitoite?
  • Millistes roogades kasutatakse kohupiimatäidiseid?
  • Kuidas mune eeltöödeltakse?
  • Kuidas keedetakse koorega mune?
  • Kuidas keedetakse kooreta muna?
  • Kuidas valmistatakse munahüübeid?
  • Kuidas valmistatakse omletisegu?
  • Kuidas valmistatakse täidisega omlette?
  • Kuidas valmistatakse üleküpsetatud munasuupisteid?
  • Kuidas sulatatakse külmutatud liha?
  • Kuidas liha marineeritakse?
  • Kuidas kobestatakse lihatükke?
  • Kuidas vormitakse suuri väikesi lihatükke?
  • Kuidas valmistatakse hakkliha?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse veiselihast?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse sealihast?
  • Milliseid pooltooteid valmistatakse hakklihast?
  • Kuidas liha keedetakse?
  • Kuidas valmistatakse suuri praade?
  • Kuidas liha pikitakse?
  • Kuidas praetakse portsjontükke lihast?
  • Kuidas hautatakse suuri lihatükke?
  • Kuidas hautatakse portsjontükke lihast?
  • Milliste lisanditega serveeritakse keedetud liharooga?
  • Milliste lisanditega võib serveerida hakkliharooga?
  • Kuidas valmistatakse biifsteeke?
  • Kuidas valmistatakse böfstrooganovi?
  • Kuidas valmistatakse liharulle?
  • Kuidas valmistatakse pajapraade?
  • Kuidas valmistatakse naturaalseid kotlette?
  • Kuidas valmistatakse linnufillekotlette?
  • Kuidas valmistatakse hakkrulaade?
  • Kuidas keedetakse keeli?
  • Kuidas vormitakse linde?
  • Kuidas valmistatakse suuri linnupraade?
  • Missugused on värske kala tunnused?
  • Kuidas eemaldatakse kaladel sisikond?
  • Kuidas kala fileeritakse?
  • Millised portsjontükke kaladest lõigatakse?
  • Kuidas sulatatakse külutatud kalu?
  • Millega maitsestatakse kalatoite?
  • Kuidas keedetakse terveid kalu?
  • Kuidas keedetakse kalu jahtuvas vees?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse keedetud kalu?
  • Kuidas praetakse kalu väheses rohkes rasvas?
  • Kuidas kalu küpsetatakse?
  • Milliste lisanditega serveeritakse praetud kalu?
  • Kuidas valmistatakse kalahakkmassi?
  • Millised pooltooteid valmistatakse kalahakkmassist?
  • Milliste lisanditega serveeritakse kalahakkmassist toite?
  • Kuidas valmistatakse kalahakkmassist vormiroogi?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse värskeid puuvilju ja marju?
  • Kuidas valmistatakse toorkompotte?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse kompotte?
  • Kuidas valmistatakse keedetud kompotte?
  • Kuidas valmistatakse mahlakisselle?
  • Kuidas valmistatakse piimakisselle?
  • Kuidas valmistatakse kisselle värsketest puuviljadest ja marjadest?
  • Millega maitsestatakse kisselle?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse kisselle?
  • Kuidas kasutatakse tärklist kissellide tihendamiseks?
  • Kuidas valmistatakse magusaid suppe puuviljadest ja marjadest?
  • Mille poolest erinevad magusad supid ja kissellid?
  • Kuidas valmistatakse magusaid piima-muna-suppe?
  • Kuidas valmistatakse leivasuppe?
  • Milliste maitseainetega maitsestatakse tarretisi?
  • Mis on tarrendaine?
  • Kuidas valmistatakse ette tarrendaineid tarretistele lisamiseks?
  • Kuidas valmistatakse tarretisi puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas valmistatakse tarretisi piimatoodetest?
  • Kuidas valmistatakse kihilisi tarretisi?
  • Kuidas valmistatakse puuvilja- ja marjavahtusid?
  • Kuidas valmistatakse kohupiimavahtusi?
  • Kuidas valmistatakse keedetud vahtusi?
  • Mis on sambukid?
  • Missuguseid toiduaineid kasutatakse magusate vormiroogade valmistamiseks?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse magusaid putrusid?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse sufleesid?
  • Kuidas valmistatakse jäätisi?
  • Mis vahe on jäätisel ja parfeel?
  • Kuidas valmistatakse sorbette?
  • Missuguste lisanditega serveeritakse jäätist ja parfeed?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse magusaid kastmeid?
  • Millega maitsestatakse magusaid kastmeid?
  • Kuidas valmistatakse magusaid kastmeid puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas valmistatakse magusaid kastmeid vahukoorest?
  • Milliste järelroogade juurde serveeritakse vanillikastet?
  • Milline on võileibade koht menüüs?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse võileibade alusena?
  • Millega võileibu määritakse?
  • Milliseid toiduaineid kasutatakse võileibade kattena?
  • Kuidas võileibu liigitatakse?
  • Kuidas valmistatakse lihtsaid võileibu?
  • Kuidas valmistatakse eine võileibu?
  • Kuidas valmistatakse võileivatorte?
  • Kuidas valmistatakse kuumi võileibu?
  • Kuidas valmistatakse magusaid võileibu?
  • Mis on pita-leib?
  • Mis on bruschette ja crostino?
  • Mis on pan bagna?
  • Kuidas salateid liigitatakse?
  • Kuidas saab salateid serveerida?
  • Millega salateid kaunistatakse?
  • Kuidas valmistatakse toorsalateid?
  • Kuidas valmistatakse segasalateid?
  • Millistest toiduainetest valmistatakse kokteilsalateid?
  • Kuidas valmistatakse sooje salateid?
  • Kuidas valmistatakse marinaadsalateid?
  • Milliseid kastmeid valmistatakse salatitele?
  • Kui palju lisatakse salatitele kastmeid?
  • Kuidas liigitatakse külmi suupisteid?
  • Kuidas valmistatakse lihasülti?
  • Kuidas valmistatakse lihatarrendeid?
  • Kuidas valmistatakse maksapasteeti?
  • Kuidas serveeritakse pasteete?
  • Kuidas valmistatakse täidetud lihasuupisteid?
  • Millistest suupistetest koostatakse lihavaagen?
  • Millised lisandid sobivad lihavaagnale?
  • Kuidas keedetakse kalasülti?
  • Milliste lisanditega serveeritakse soolakalu?
  • Kuidas valmistatakse marineeritud kalasuupisteid?
  • Millistest suupistetest koostatakse kalavaagen?
  • Millised lisandid sobivad kalavaagnale?
  • Kuidas valmistatakse keedetud mune?
  • Kuidas ja milliste lisanditega serveeritakse täidetud mune?
  • Milliseid suupisteid valmistatakse seentest?
  • Millised aedviljad sobivad täitmiseks?
  • Milliste täidistega täidetakse aedvilju?
  • Milline on soojade suupistete koht menüüs?
  • Mille poolest erineb liharoog soojast lihasuupistest?
  • Kuidas valmistatakse kokille ja kokotte?
  • Mis on fondüü?
  • Milliste lisanditega serveeritakse raklette?
  • Kuidas jooke liigitatakse?
  • Milliseid kuumi jooke valmistatakse?
  • Kuidas valmistatakse masinakohvi?
  • Kuidas valmistatakse teejooki?
  • Kuidas valmistatakse kakaod?
  • Kuidas valmistatakse morsse värsketest puuviljadest ja marjadest?
  • Kuidas keedetakse suhkrusiirupit?
  • Millega maitsestatakse boole?
  • Milliseid toiduaineid võib kasutada piimatoodetest valmistatud jookides?
Vasakule Paremale
Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #1 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #2 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #3 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #4 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #5 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #6 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #7 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #8 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #9 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #10 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #11 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #12 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #13 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #14 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #15 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #16 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #17 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #18 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #19 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #20 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #21 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #22 Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2 #23
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-09-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 171 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 6 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor L P Õppematerjali autor

Lisainfo

Kõik mis vajaon ka siin olemas!

Märksõnad

Mõisted


Kommentaarid (6)

katixi001 profiilipilt
katixi001: Oli väga palju abi , kuna olen kodune ja mul on kaksikud poisid , siis ma lihtsalt ei jõua kõike ümber kirjutada.
14:53 08-02-2013
sestra profiilipilt
inna raud: materjaal on supper kuigi mõned vastused on puudu
13:42 31-12-2012
MittK profiilipilt
MittK: Töö sai kiirelt tehtud...
18:54 09-09-2012


Sarnased materjalid

33
docx
Koka kutseeksami küsimused ja vastused
4
doc
Kutseeksami küsimused ja vastused
26
docx
Koka eksamiküsimused vastustega
652
pdf
Asjaajamise alused
26
docx
Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused
22
doc
Vürtsid ja ürdid
62
doc
Toiduained
8
docx
Koka eksamiküsimuste vastused





Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun