Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kevadrullid" - 9 õppematerjali

thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

HIINA KÖÖK

HIINA KÖÖK Hiina köök Üks populaarsemaid kööke maailmas Tõsimeelne hiinlane ütleb, et kõik, mis elab, on söödav, tuleb vaid osata valmistada. Pole olemas halba toiduainet, on vaid halvad kokad Köögikultuuride regioonid Kantoni ehk LõunaHiina köök Pekingi ehk PõhjaHiina köök Shanghai ehk IdaHiina köök Sichuani ehk LääneHiina köök Tavad Toitude maitsestamine ja tükeldamine peab olema tehtud köögis ­ lauas maitseainete või noa kasutamine on barbaarne Lauale pannakse korraga palju eri roogi üsna väikestes nõudes ­ igaüks valib, mis meeldib Hiinas kuulub heade tavade hulka süüa riisikauss viimse kui terani tühjaks Pulkade ajalugu Mõned Hiina õpetlased usuvad, et esimesi söömispulki ei kasutatud mitte söömisel vaid toidu valmistamisel Väikesed toored toidutükid pakiti lehtedesse ning kepikeste abil pandi kuumad kivikesed selle pakendi sisse. Sel ...

Toit → Toitlustus
18 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Hiina rahvusköögi esitlus

HIINA RAHVUSKÖÖK Kelli Mets Hiina köögist Hiina köök on üks maailma populaarsemaid Kuigi pole olemas ühtset hiina kööki ja söömisharjumused on eri provintsides erinevad, kehtivad kogu Hiinas teatud kindlad toiduvalmistamise ja serveerimise põhimõtted Hiina köök on mitmekülgne, see jaguneb mitme erineva linnaosaga, kus on teistsugune maitse ja söögikultuur. Toidu valmstamine Loomuliku maitse säilitamise eesmärgil lõigatakse köögivili, kala ja liha väikesteks tükkideks ning piirdutakse nii lühikese keetmis ja küpsetusajaga kui võimalik Samuti püütakse kõik toiduained hakkida ühe kuju ja suurusega tükkideks, et kõik koostisosad enamvähem üheaegselt valmiksid. Nii leiutatigi stirfry ehk "segades praadimise" meetod: väikesed toidutükid valmivad segades üllatavalt kiiresti Lisaks stirfry'le kasutatakse ka aurutamist, hautamist ja frittimist. Köögikultuur ide regioonid Hiina regioonid jaotatak...

Toit → Kokandus
17 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Hiina Köök

Pärnumaa Kutsehariduskeskus HIINA KÖÖK Koostajad: Marleen Alle Helena Vahar Ron-Jürgen Kuld K-12A PÄRNU 2013 Hiina Hiina Rahvavabariik on 9,5 miljoni ruutkilomeetrine ning 1,3 miljardi elanikuga riik, mille juhtiv ja suunav jõud on Hiina Kommunistlik Partei. Pealinnaks on Peking. Ajaloolised Hiina pealinnad on olnud põhiliselt idas. Kõige tuntumad on Nanjing, Peking, Xi'an ja Louyang. Riigikeeleks on hiina keel. Ametlikud keeled on olnud ka mongoli keel ja mandzu keel. Hiina asub Aasias. Ta piirneb 14 riigiga. Need on Afganistan, Bhutan, India, Kasahstan, Kõrgõztan, Laos, Mongoolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Põhja- Korea, Tadzikistan, Venemaa ja Vietnam. Hiina kuulub sotsialistlike riikide hulka, Rahvavabariigi reziimi on nimetatud ka autoritaarseks Hiina poliitilises süsteemis on ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
5 allalaadimist
thumbnail
32
doc

Äriplaan - toitlustus ettevõte

7.2. Turgude arenguvõimalused Igal juhul tuleb enda turuosa juurde võita ja põhiliseks võimaluseks on siin hinnapoliitika ja agressiivsem reklaamipoliitika (mis konkurentidel hetkel puudub). 8. TOOTED (TEENUSED) Toodete iseloomustus, hinnatase : Söögikoha müüs pakutakse järgmiseid tootegruppe: · Päevapakkumine Päevapraad 70.- Päevasupp 40.- Hommikueined 50 .- Päevapakkumine on igal päeval erinev. · Suupisted Kevadrullid kanaga 65.- Kevadrullid juurviljadega 65.- 11 Papadon- praetud kikerherne chipsid 30.- Satay kai ­ Krillitud kanalõigud maapähkli kastmega 90.- Stai kaeh ­ krillitud lambalihalõigud hinna kastmega 100.- Tod man goong ­traditsioonilised krevetikoogikesed 105 Pikk Kai ­ Terad sidrunimaitselised kanatiivad 60 · Supid Tomato shorba king prawns ­ tomatisupp hiidgrevettidega 90.- Tomato shorba chicken ­ tomatisupp kanaga 60.-

Majandus → Äritegevuse alused
793 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Kasutatakse söögipulki. Ei küpsetata suuri ahjupraade. Lihapalad peavad olema pulkadega haaratavad. Süüakse tailiha.  Köögivilju aurutatakse, hautatakse või praetakse kiiresti pannil.  Igapäevase söögikorra valmistamiseks vajatakse vähe töövahendeid. Tuntumad rahvustoidud  Pääsupesasupp. Seda valmistatakse pääsukeste süljega kokku kleebitud meriadrust.  Kevadrullid.  Magushapu sealiha.  Aurutatud riis lisanditega. Joogid Hiinlased ei joo vett ega piima. Juuakse küll sojapiima ja seesamisiirupit. Palju juuakse puhast teed, st sellele ei lisata suhkrut, piima ega sidrunit. Veine serveeritakse eriliste sündmuste puhul. Samuti kasutatakse veini toiduvalmistamisel. Alkohoolsetest jookidest on tuntud riisiviin (mao tai) . Seda juuakse lahjendatult. Talvel juuakse kuumutatult.

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Söögipulkade kasutamine tingib, et liha (peab olema tailiha) oleks pulkadega haaratavateks paladeks tükeldatud. Köögivilju valitakse alati vastavalt nende tekstuurile ja maitsele. Neid aurutatakse, hautatakse või praetakse kiiresti pannil. Igapäevase söögikorra valmistamiseks vajatakse vähe töövahendeid. Tuntumad rahvustoidud : Pääsupesasupp. Pääsupesad ­ materjaliks kasutavad pääsukesed süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid. Magushapu sealiha. Aurutatud riis lisanditega. 101 Joogid Hiinlased ei joo ei vett ega piima. Enim kasutatav jook nii toitude kõrvale kui pärast sööki on puhas tee. Teed juuakse Hiinas nagu ka mujal regioonis ilma suhkru, piima ja sidrunita. Veine serveeritakse eriliste sündmuste puhul, samuti kasutatakse neid toiduvalmistamisel maitsete neutraliseerimisel (kala) või maitsete sulatamisel. Alkohoolsetest jookidest tuntakse Hiinas peamiselt riisiviina ­ mao tai, mida juuakse

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun