Otsingule "kooreta" leiti 58 faili

Munavormid slaid
9
odp

Munavormid(slaid)

● Mikropraegude esinemise korral munakoores pannakse keeduvette soola või äädikat. ● Muna asetatakse ettevaatlikult keeva vette ja keedetakse vajalik aeg. ● 1) Vedel muna – keedetakse 2-3 min. 2) Poolvedel muna – keedetakse 3-5 min. 3) Kõva muna – keedetakse 6-7 min. 4) Võileivamuna – keedetakse 8 min. Kuidas keedetakse kooreta mune? ● Valmistamisel kasutatakse täiesti värskeid külmi mune. ● Vesi kuumutatakse keemiseni ja sellele lisatakse äädikas .1l vee kohta pannakse 25g 30% toiduäädikat. ● Muna lüüakse ettevaatlikult kulbi sisse lahti ja keedetakse mitte ägetalt keemisel 3-4 minutit. ● Äädikamaitse eemaldataks asetatakse kooreta keedetud munad korraks vahukulbiga külma vette. Kuidas valmis...

Toiduvalmistamine - Kutsekool
8 allalaadimist
Toitumise põhialused spordis
50
doc

Toitumise põhialused spordis

Taimetoitluse riskid spordis • Raske on tagada vajalik energia (rasva puudus), küll on võimalik toidu kogust suurendada • Kiudainete rohkus (3x enam tavatoidust) tekitab täiskõhutunde • Üleminekul taimetoidule võivad tekkida seedehäired • Vajalike ainete vaegus organismis (raud) • Võivad tekkida hormonaalsed häired, eeskätt naistel Aedvili sisaldab vähe energiat • Banaanid kooreta 90 kcal100g • Keedetud kartul 77 • Apelsinid, kooreta 51 • Pirnid 48 • Maasikad 46 • Õunad 44 • Keedetud lillkapsas 30 • Valge peakapsas 28 Ärge unustage õiget toitumist • Kehakaalu aitavad langetada 1kg kuus o Igal nädalal 2 õlut vähem – 1600kcal o Igal nädalal 1 sokolaad vähem – 2000kcal o Igal nädalal 200g vorsti vähem - 1600kcal o Igal nädalal 1...

Kehaline kasvatus - Keskkool
248 allalaadimist
Toiduained
42
xls

Toiduained

Köögiviljatooted. Kartul, koorega, toores (0.86) 58,1 243,12 68 1,5 0,09 0,02 0,02 Kartul, kooreta , toores 77,7 325,1 79 1,7 0,1 0,02 0,02 Kartul, koorega keedetud (0.9) 68,8 287,7 69 1,3 0,1 0,03 0,02 Kartul, koorega keedetud 76,5 320 77 1,5 0,1 0,03 0,02 Kartul, kooreta keedetud 76,9 321,7 77 1,6 0,1 0,02 0,02 Kartuli-krõpsud...

Kehaline kasvatus - Keskkool
39 allalaadimist
Toiduainete koostise tabel
14
xls

Toiduainete koostise tabel

Köögiviljakonservid. Kartul, koorega, toores (0.86) 58 1,5 0,09 0,03 0 12,6 0 1,3 1,1 0 0,04 0,18 0,02 0,9 0,39 0 0,32 9,5 0,95 1 430 4,8 20,6 38,7 0,18 0,58 Kartul, kooreta , toores 78 1,7 0,1 0,03 0 17,2 0 1,8 1,3 0 0,05 0,21 0,02 1,1 0,44 0 0,37 11 1,1 1 500 5,6 24 45 0,2 0,67 Kartul, koorega keedetud (0.9) 69 1,3 0,1 0,03 0 15,4 0 1,3 1,2 0 0,05 0,05 0,02 1,6 0,32 0 0,34 9 0,99 0,9 450 5,1 22 41 0,2 0,6 Kartul, koorega keedetu...

Kokandus - Kutsekool
67 allalaadimist
Kama
18
rtf

Kama

Tehke vahelduseks nii Kamamagustoit 2 kl maitsestamata jogurtit 2-3 spl kamajahu 1 pakk 38% vahukoort 3 spl suhktut värskeid või sügavkülmutatud marju. Sega piimatoode kamajahu ja osa suhkruga, lisa tasaste liigutustega teise osa suhkruga vahustatud koor. Kaunista marjadega, kusjuures osa purustatud marju võid segada piima ja vahukooresse. Võid muidugi valmistada ilma vahukooreta, kuid ei jää nii kaunis ja kohev. Kamatoru 2,5 kl kamajahu 2 spl kakaopulbrit 0,5 kl hapukoort või vahukoort 0,5 kl suhkrut 50 g võid 0,5 kl rosinaid marmelaadi tükikesi paksemat magushaput moosi paneerimiseks kookoshelbeid. Sega kausis kamajahu, kakaopulber, suhkur, hapukoorvahukoor ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Laota ristkülikukujuliselt u 1 cm paksuselt toidukilele, millele on ohtralt riputatud kookoshelbeid. Riputa peale...

Bioloogia - Keskkool
29 allalaadimist
Värvide harmoonia
5
doc

Värvide harmoonia

 Kondiitrid vajavad  pastelseid värve ­  need saadakse vahustatud koore, creme fraiche`i või  kohupiimaga ­ valgega. Nii on võimalik saavutada heleduskontraste. Palju värve  kasutatakse järelroogade valmistamiseks, erivärvilised    kooretarretised, sorbetid,  kissellid jne. Nendest suurem osa on värvitud marjade, alkoholi, puuviljade või  mahlaga. Tumeduskontrasti saavutamiseks kasutatakse šokolaadi (nt tarretis) või  sojakastme (nt kastmed) lisamist jne. Marju töödeldes saavutatakse värviringi küllastunud toone juhul kui  kasutatakse vastavaid töötlemisvõtteid. Melba­kastmed, toorpüree ja sõelast läbi  pressitud marjamahl ja mahlajoogid säilivad üldiselt küllastunud värvilistena,  kirgastena. Puhtad värviringi värvid taldrikul äratavad tähelepanu ilma  kaunistustetagigarneeringutetag...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
46 allalaadimist
Muna-referaat
20
doc

Muna-referaat

03.2008] Kanamuna energiasisaldus (kcal) o Koorega- 121,8 o Kooreta - 135,3 o Keedumuna- 135,3 o Munavalge- 41 o Munakollane- 344.5 o Besee- 423,8 [1; 31.03.2008] Säilitamine Et mune küllaltki pika aja jooksul värsketena säilitada, tuleb valida terve koorega munad, soovitav dieetmunad. Mune ei või üle kahe nädala külmkapis hoida (hoia mune nüri otsaga ülespoole). Kui aga mähkida iga muna eraldi paberisse ja neid kord nädalas ümber pöörata, seisavad nad hoopis kauem. Mune võib ka toatemper...

Keemia - Kutsekool
64 allalaadimist
Vabadus - kas illusioon
3
doc

Vabadus - kas illusioon?

• Vahepala: 50 g pähklisegu. • Lõunasöök: Viil taisinki või juustu koorikleiva vahel koos margariini või veidikese pähklivõiga. • Vahepala: Tops biojogurtit lemmikpuuviljaga. • Õhtusöök: Portsjon tuunikalapastat koos päevalilleseemnete ja värske salatiga, kastmeks oliiviõli- sidrunimahlakaste. Neljas päev • Hommikusöök: Kaks kooreta keedetud muna ja üks kooritud tomat. Kaks viilu täisteraleiba veidikese (pähkli)võiga. • Vahepala: 50 g rosina-pähklisegu. • Lõunasöök: Kausitäis müslit. • Vahepala: Tops biojogurtit. • Õhtusöök: Portsjon sidruni ja tüümianiga hautatud kana, juurde pruuni riisi ja rohelise lehtköögivilja toorsalatit. Üks virsik ja kooritud pirn. Viies päev • Hommikusöök: Pool greipi, klaas vähe...

Filosoofia - Keskkool
126 allalaadimist
Kohv - uurimustöö
22
rtf

Kohv - uurimustöö

Selle imepärase joogi avastamise kohta on mitmeid legende. Algselt tunti kohvi Euroopas Araabia veini nime all. Maailmas juuakse aastas ära 400 miljardit tassi, mida on väga palju. Kohvi on inimesele nii kasulik kui ka kahjulik. Näiteks astmahoo korral aitab tass kohvi. Espresso on üks kõige kangemaid kohvi sorte, seepärast ei ole selle pidev joomine tervisele kasulik. Itaalias juuakse 90% espressost ilma kooreta ja 10% koorega, seevastu USA-s on asjad just vastupidi. Maailma kõige kallima kohvi valmimine on väga huvitav, seda nimelt saadakse Irian Jaya mägedes elutseva sumatra tiibetkaslase- musangi- (Paradoxurus) ekskrementidest. Sain teada, ka midagi eriti tähtsat nimelt seda, et suured kofeiinikogused – 0,5g ja rohkemgi – võivad põhjustada mürgituslaadseid seisundeid, umbes kümme grammi võib osutuda surmavaks. Kofeiin laiendab küll...

Teadus tööde alused (tta) - Keskkool
160 allalaadimist
Keskkonnageoloogia
17
docx

Keskkonnageoloogia

Põllumajandusreostus Väetised: mineraalväetised (nitraadid, fosfaadid, kaaliumväetised), orgaanilised väetised. Tahked osakesed suspensioonis. Herbitsiidid ja pestitsiidid. DDT (diklorodifenüüljrikloroetaan) avastati 1930ndail, Paul Müller Nobeli meditsiinipreemia. Komplikatsioonid: putukatel kohastumine, ohtlik käiadele, ei lagune kiiresti (nagu arvati), akumuleerub rasvades, takistab kaltsiumi metabolisnü (lindudel kooreta munad), keelud USA-s alates 1972. aastast. Põhjaveereostuse kõrvaldamine Kohapeal (In Situ): immobiliseerimine (N raskmetallidel, praktiliselt lahustumatute ühendite tekitamine), bioloogiline lagundamine (orgaaniliste reoainete puhul), leviku tõkestamine. Peale väljapumpamist: eemaldamine (N pH muutmisega anorgaanilised ained), bioloogiline töötlemine, kloreerimine, osoneerimine, aktiivsöega adsorptsioon, lenduvate orgaaniliste ü...

Geoloogia - Tartu Ülikool
33 allalaadimist
Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused 2
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

10. MUNAROAD 1. Kuidas mune eeltöödeltakse? Kontrollidakse munade värskust, munad pestakse, lüüakse 5 kaupa lahti eraldi nõi kohal. 2. Kuidas keedetakse koorega mune? Võetakse 1- 1,5 h enne keetmist külmikust välja. Mikropragude esinemise korral munakoores pannakse keeduvette soola või äädikat. Pannakse ettevaatlikul keevasse vette ja munad peavad olema täielikult vees. 3. Kuidas keedetakse kooreta muna? Kasutatakse värskeid mune, vesi kuumutatakse keema ja sellele lisatakse äädikat. Muna lüüakse ettevaatlikult kulbi sisse lahti ja lastakse järsu liigutusega keeduvette. Munavalge äär tõstetakse vahukulbiga muna peale ja keedetakse 3-4min. Peale keemist pannakes korras vahukulbiga muna külma vette. 4. Kuidas valmistatakse munahüübeid? Munadest ja piimast või veest valmistatakse segu, mis maitsestatakse soola ja valge pip...

Kokandus - Kutsekool
136 allalaadimist
Kulinaaria ajalugu 19 sajandi lõpul ja 20 sajandi algul
8
doc

Kulinaaria ajalugu 19 sajandi lõpul ja 20.sajandi algul

Teda on nimetatud sajandi kokaks. Bocuse perekonnas on antud restaurateur'i ja koka elukutset isalt pojale edasi alates aastast 1765. Värvikas isiksus, tuntud kogu maailmas. • Uus köök, hea kvaliteediga toit • Värskes toiduained • Juurvili ál dente • Toitude nautimine restoranis • Kastmed rasva, jahu, hapukooreta • Individuaalne kultuur, kõrgklassi toit Retseptid 19.saj lõpust ja 20.saj algusest: • Karrukäppad pradida Kui need käppad on puhtaks pestud, kedetaks nemmad nattuke solaga õige pehmeks, kastetaks neid sullatud woi sisse, puistatakse neile nattuke sola ja pantaks nad ühhe rösti peale ülle süetulle. Saggeda ümberpörmisse ja üllekallamissega praetaks neid pruniks ja hästi õrnaks, puistataks nende ülle riiwleiba,...

Kokandus - Kutsekool
20 allalaadimist
Mereannid
13
doc

Mereannid

Kesta võib ka enne serveerimist katki murda. Maitseelamus on kuninglik. 7 3. Homaar Homaar on gurmaanide poolt armastatud oma mahlase ja õrna maitse poolest. Tal on kümme jalad, helmetaolised silmad, pikad tundlad ja kooretaoline kest. Erk punane värvus tekib keetmisel, elusana on tema värvus rohekassinine. Homaare müüakse nii värskelt kui ka keedetult. Värskena ostes tuleb jälgida, et ta näitaks liikumise märke ja kui saba sirgeks tõmmata, siis peab see tagasi alla kõveraks tõmbuma. Ülejäänud on surnud ja neid ei tohi toiduks kasutada. Elus vähiga toimetamisel tuleb olla ettevaatlik sõrgadega, et mitte saada tõsist hammustust. Enamasti on selle vält...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
15 allalaadimist
Kokanduse üleminekueksam
5
doc

Kokanduse üleminekueksam

Puljongi, supi, kastme, Marinaadi jms. keetmine, kuni on aurustunud soovitav kogus vedelikku javõi tekkinud tugevam maitse. Pikkimine – Lihatoote sisse peidetakse teine tooraine. Pikkimine on omaette kunst ja teeb lihatüki mahlasemaks ja omapärasemaks. Pošeerima - midagi hästi tasakesi vedelikus keetma. ÕSi andmeil tähendab see vaid kooreta Muna keetmist, ent nt inglise keeles on pošeerimise mõiste palju laiem. Pošeeritakse eelkõige hapraid toiduaineid, mis liiga tugeval keetmisel võivad laguneda või ära kuivada. Pošeeritakse enamasti kas vees (munad), Puljongis (linnuliha) või Veinis (Kala valges veinis, puuviljad punases veinis). Ruu - Sküü – Krutoonid - Kuubikutena praetud sai, mis tõstetakse supisse rohkes rasvas praetud või röstitud saiaviil lihatoidu alusena. J...

Kokandus - Kutsekool
90 allalaadimist
Kasepuidust vineeri valmistava tööstuse tehnoloogia projekt
40
doc

Kasepuidust vineeri valmistava tööstuse tehnoloogia projekt.

s xn 10 k – spoonipaku vormi koefitsient D – spoonipaku läbimõõt ülemisest otsast ilma kooreta , mm dp - pliiatsi (südamiku ) läbimõõt, mm s – märja spooni paksus, mm n – spindli pöörete arv 0,02 – koefitsient, mis arvestab supordi kaugust spoonipakust Koefitsiendi k suurused on järgmised : Kase spoonipakud pikkusega Kooritud Koorimata 1,3 meetrit 1,15 1,21...

Puiduõpetus - Kutsekool
40 allalaadimist
Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord
23
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

100 Kirss varrega 102 2 100 - 100 varreta 105 5 100 - 100 ilma kivita 118 15 100 - 100 marineeritud 182 45 100 - 100 Granaatõun 167 40 100 - 100 Pirn värkse, südamikuta 111 10 100 - 100 südamikuta, kooreta 137 27 100 - 100 keedetud, südamikuta 139 10 125 20 100 keedetud kooreta, südamikuta 171 27 125 20 100 marineeritud 182 45 100 - 100 Pohl 111 10 100 - 100 Melon värske , seemneteta 130 23 100 - 100 puhastatud koorest, seemne...

Kokandus - Kutsekool
55 allalaadimist
Toitumise mõju nahale
15
docx

Toitumise mõju nahale

Süüa tuleks iga päev veidi kapsast. Liitsüsivesikuid, nagu kartul, pruun riis ja täisteraleib, võib süüa piiramatult.Tarbida võib ka taimsete proteiinide allkaid või kala ja taist linnuliha. (raamat “ Hea tervise teejuht” autor Michael van straten lk 122-123) 3.2. Tselluliit See paljuräägitud ja –kirjeldatud haigus ei olegi tegelikult haigus. Apelsiinikooretaoline nahk, mis on tselluliidile iseloomulik, ei ole toksiinide kahjustumise tulemus, vaid pigem miski, mis juhtub nahaga enamusel naistest. 98 protsenti tselluliidi all kannatajatest ongi naised. Seda sellepärast, et naistel on meestest õhem alusnahk ning erinev rasvarakkude asetus naha all. Tselluliit on põhjustatud hormoonide muutumise, nahastruktuuri ja rasva ladestumise koosmõjust, ja kuigi tselluliit esineb naistel olenemata suurus...

Toitumisõpetus - Kutsekool
30 allalaadimist
Toitumis Päevik
5
rtf

Toitumis Päevik

09.2010 Martin Märtinson Esmaspäev: HOMMIKUSÖÖK 1. Leib, Tallinna peenleib 50 grammi 2. Või 10 grammi 3. Sink, suitsusink, sealiha 20 grammi 4. Mahl, aprikoosinektar 2 klaasi LÕUNASÖÖK 1. Kartul, kooreta keedetud 100 grammi 2. Piimakaste (piim 2,5%) 50 grammi 3. Šnitsel, praetud õliga 100 grammi 4. Morss, siirupist 1 klaas 5. Porgandisalat 50 grammi ÕHTUSÖÖK 1. Pitsa: segahakkliha 300 grammi 2. Limonaad 500 grammi HILISÕHTUNE LISAPALA 1. Kohupiimakreem, R 2,5% 200 grammi 2. Õun 50 grammi Teisipäev: HOMMIKUSÖÖK - LÕUNAS...

Inimeseõpetus - Kutsekool
25 allalaadimist
Toiduvalmistamise alused
31
docx

Toiduvalmistamise alused

 Poolvedel 3-5 min.  Kõva 6-7 min.  Võileivamuna 8 min.  Salati – ja täidetud muna 10 min. • Kooreta keedetud muna e.pošeeritud muna  Keeduveel äädikat, soola  Vesi ei tohi mulinal keeda Kodune ülesanne • Õpi muna pošeerimist interneti abil vaadates videot • Pošeeri muna (kui soovid) Keedetud munatoidud • Keedetud omlett  Vesivannil  Selgete puljongite lisandiks • Munahüüve  1 muna – 1 dl piima v. Vett  Keedetakse vesivannil v. Küpse...

Toitlustus - Kutsekool
35 allalaadimist
Vineeri tootmine
20
doc

Vineeri tootmine

= 30[(1,2 + 0,02 ) 210 − 70] 5586 = = 20,53 t4 = s n 1,36 * 200 272 sek k – spoonipaku vormi koefitsient D – spoonipaku läbimõõt ülemisest otsast ilma kooreta , mm d p - pliiatsi (südamiku ) läbimõõt, mm s – märja spooni paksus, mm n – spindli pöörete arv 0,02 – koefitsient, mis arvestab supordi kaugust spoonipakust Koefitsiendi k suurused on järgmised Kase spoonipakud pikkusega Kooritud Koorimata 1,3 meetrit 1,15 1,21 1,6...

Puiduõpetus - Kutsekool
47 allalaadimist
T e a t a   v e a s t