Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"vahukoor" - 171 õppematerjali

vahukoor – siis 38% vahukoor, ilma vahustamata.
vahukoor

Kasutaja: vahukoor

Faile: 0
thumbnail
4
odt

TÄISPIIMATOOTED JA DESSERDID

lisaks ka suurepärast võimet vahtu minna. Rõõsa koore valmistamisel tuleb toorainena kasutada kõrgema sordi piima ning selle separeerimisel saadud rõõska koort ja lõssi. Piimas esinevad maitsevead võimenduvad koores, kuna lõhna- ja maitsevigu põhjustavad ühendid on põhiliselt seotud piima rasvafaasiga.  Kohvikoor: Kohvikoor on 10%-line rõõsk koor. Seda saadakse piima separeerimisel ehk lahustamisel.  Vahukoor: Vahukoor on vahustatud ehk vahuks töödeldud rõõsk koor. Vahustamisel muutub koor tahkemaks. Vahukooreks võidakse nimetada ka vahustamiseks mõeldud, kuid veel vahustamata koort. Üle 30% rasvasisaldusega koort on võimalik vahustada, sest selles olevad rasvamolekulid hoiavad kinni õhumulle. Piima taoliseks tahkemaks massiks vahustada ei saa. Kui koort vahustada liiga kaua, muutub vaht võiks ja petiks

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
10
ppt

Lühiuurimus jäätisest.

Jäätis Uurimustöö Laura Saks Jäätis on piimatoode Jäätise algus jääb aastasse 2000 eKr Esimene jäätisetehas ehitati 1851. aastal Ameerikasse Eesti esimene jäätisemasin Esimene Eestis valmistatud jäätis ESKIMO Evald Rooma Lihtne jäätise retsept Vaja: 6 sl Suhkur , 2 sl Vesi, 250 ml Vahukoor · Vahusta vahukoor ja pane see külmkappi. · Sega jäätist iga paari tunni tagant. · Õhtuks on jäätis valmis. · Ära lase vahukoorel liiga kõvaks muutuda, vahukoor peab jääma kergelt kreemjaks. · Maitsestada võid just enda maitse järgi, kas moosi või sokolaadiga. Eestis kõige paremaks jäätiseks on uurimuste põhjal VÄIKE TOM Erinevad jäätise tüübid · Piimajäätis · Koorejäätis · Plombiirjäätis · Jogurtijäätis · Limonaadi- ja mahlapulgad ·Tänan tähelepanu

Toit → Kokandus
12 allalaadimist
thumbnail
3
docx

KT tehnoloogia: suhkruline pooltoode, kreemid

Suhkrusiirup lisatakse jahutatult peene joana munavalgevahule. Valmis siirupile lisada sidrunhape ja aroomipasta. 21. Munavalgekreemi vead ja põhjused: · Nõrk/ei säilita kuju ­ nõrk siirup, vähe vahustatud, munavalge jahutamata/ebakvaliteetne · Kreem väikesemahuline/tihe ­ siirup liiga tugev, üle vahustatud, ebakvaliteetne 22. Kuidas valmistatakse naturaalsest ja taimsest koorest vahukoorekreem? Nimeta toorained. Vahukoor, suhkur(puuder), zelatiin. Naturaalne koor: 35%-38%, õhuline ja püsiv vaht, mis ei püsi säilitamisel. Koor vahustatakse suhkruga, maitsestatakse vaniljesuhkruga., algul aeglasel käigul kuni kreem läheb paksemaks. Lahustunud zelatiin (2g ) lisatakse vahukoorele. Maitsestatakse vaniljesuhkruga. Tardained (alaska) lisatakse enne vahustamise lõppu. Taimne vahukoor: püsivam, säilitab kuju. Võib lisada keedetud jahtunud vett vahustamise lõpus

Toit → Pagaritoodetet tehnoloogia ja...
34 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Võistlustöö kokanduses ( kalkulatsiooni tabel/roakaart )

VAHT 0,000 0,000 Zelatiin kg 0,001 0,001 0,005 0,005 Rõõska koort kg 0,013 0,013 0,050 0,050 Peeneks hakitud valge sokolaad kg 0,017 0,017 0,068 0,068 Vahukoor kg 0,013 0,013 0,052 0,052 0,000 0,000 ZELEE 0,000 0,000 Zellatiin kg 0,001 0,0005 0,002 0,002 Vesi L 0,125 0,125 0,500 0,500

Toit → Kokandus
55 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Maasika-mascarpone korvikesed

Niimoodi toimides ei vaju korvikeste ääred küpsemise ajal alla. Küpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit, eemalda fooliumid koos raskusega ja küpseta korvikesi veel 5 minutit või kuni need on ilusasti helepruunid. Lase korvikestel 10 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis vorm tagurpidi lauale, et korvikesed välja tuleksid. Sulata sokolaad veevannil ja määri pintsliga korvikeste sisse. Jäta mõned maasikad kaunistamiseks, ülejäänud lõika väikesteks kuubikuteks. Vahusta vahukoor. Lisa mascarponele suhkur, laimimahl jakoor, maasikatükid ning lisa vahukoor (vastavalt oma eelistusele kas 1 või 2 dl). Tõsta täidis tordi pritskotti ja pritsi igasse korvikesse täidist. Kaunista maasikate ja riivitud sidrunivõi laimikoorega.

Toit → Retseptid
23 allalaadimist
thumbnail
16
doc

TORDID

sokolaadivigurid. · Tort ,,Pähkli" Biskviitpõhi lõigatakse pooleks, niisutatakse, liidetakse ja määritakse külgedelt pähkli- võikreemiga. Pealt kaetakse tort valge pumatiga. Peale pumati hangumist pritsitakse tordi äärtesse kreemikaunistus, mille peale asetatakse zeleeritud puuviljad ja pähklid (soovitatavalt kreeka pähkel ). · Pähklitort Kaks biskviitpõhja liidetakse ja kaetakse üleni kreemiga, mille koostisse kuuluvad: vahukoor, AL.Ex. Neutral, vesi ja pähkli dessertpasta. Et katta torti üleni kreemiga peavad põhjad olema väiksema läbimõõduga, kui tordirõngas. Nüüd jäetakse tort 2 - 3-eks tunniks külma, kuni kreem tardub. Peale seda asetatakse tort spetsiaalsele restile, valatakse üle pähkliglasuuriga ning enne pähkliglasuuri hangumist, võib teha peale sokolaadiglasuurist kaunistus. Torti võib veel kaunistada kreemiga ja röstitud pähklite või pähklilaastudega. · Biskviittordid martsipaniga

Toit → Pagar-kondiiter
48 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Teise kursuse üleminekueksam

2. Vesi 100 100 200 200 3. Fariinsuhkur 30 30 30 30 4. Mesi 7 7 15 15 5. Manna 10 10 20 20 6. Kompottkirss 50 50 100 100 Tooraine kaal: Roa väljatulek: LISANDID: Vahukoor 1. Vahukoor, 35% 32 32 75 75 2. Suhkur 3. Meliss Valmistamine 1. Tükeldada leib potti, lisada vesi nii, et leivad saaks kaetud ja pisut pealegi, lisada segule ka fariinsuhkur ning lasta keema. 2. Niristada juurde manna ja keeta suppi mõnda aega vaiksel tulel. 3. Kui supp on juba mõnusalt paks, vahustada see kreemjaks. Viimaks lisada supile kirsid, mesi. Jahutada. 4. Vahustada vahukoor vähese suhkruga.

Toit → Kokandus
72 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toidud

Eestlaste toitumisharjumused on taasiseseisvumisest alates mõnevõrra muutunud. Tarbijate hulgas on tasapisi tõusmas terviseteadlikkus, üha enam väärtustatakse looduskeskset ja säästvat eluviisi. Muutuvad eelistused ning tihenev konkurents toiduaineturul esitab omakorda üha kõrgemaid nõudeid toidutootjatele, seda eriti kvaliteedi ning tootearenduse vallas Maasikasarlott Kogus Koostis- ja maitseained RULLBISKVIIT tk Muna sl Suhkur sl Jahu dl maasikamoos TÄIDIS g Vahukoor sl Suhkur g Mascarpone tk Laimi mahl ja riivitud koor lehte Zelatiin dl Kuum vesi g Aedmaasikad KAUNISTAMISEKS g Aedmaasikad 1 Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu munamassi hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 2 Küpseta 200 kraadini eelkuumutatud ahjus 10­12 minutit, kuni kook on kuldpruun. Kummuta põhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber. 3 Määri biskviidile maasikamoos ja rulli kokku nii, et serv jääks allapoole.

Muu → Käsitöö
23 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kastmed

Valmistatakse toormahlast, püreest või mehust. Toormahlast ja püreedest valmistatakse nii kuumutatud ja kuumutamata magusaid kastmeid. Kuumutatud kastmeid valmistatakse nagu mahlakisselle. Tärklist arvestatakse 1 l kastme valmistamiseks 20-40 g. Neis võidakse kasutada ka mune , vahukoort või mune ja vahukoort koos. Munad vahustatakse koos suhkruga, lisatakse mahl, maitseained ja tärklis ning kuumutatakse, vahustades, kuni segu pakseneb. Ei keedeta. Lisatakse vahukoor. Kuumutamata kastmete valmistamiseks lisatakse maitsestatud mahlale vahustatud mune või munavalgeid, vahukoort või hapukoort. Maitsestatakse sageli riivitud sidrunikoore, likööri, 4 konjaki, lahustuva kohvi või kakaoga. Nt: Melba kaste- 2/3 maasikapüree ja 1/3 vaarikapüree. Maitsestatakse likööriga. 5

Toit → Kokandus
47 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Minu keskkonnaharjumused

Minu keskkonnakaitsealased harjumused Uuringu tegin ühe (1) päeva kohta, osales üks (1) inimene. OSTMINE 1. Toit: maisimanna, piim, kirsimoos, värskelt pressitud apelsinimahl, kohuke, kanafilee, riivjuust, hapukurk, redis, kartul, beebispinat, viilutatud sai vahukoor, hapukoor, õli, kodujuust, valge vein, kakao Kodukeemia: nõude- ja pliidipesuvahend Isiklikud hügieenivahendid: kätepesugeel, hambapasta ja -hari, näopesuvaht, deodorant Transport: ühistransport/linnaliinibuss Meelelahutus: arvuti, telefon, internet, kino, telekas, muusika kuulamine 2. Eesti päritolu: , hapukoor, sai, kirsimoos, hapukurgid, kartulid, piim, kanafilee, vahukoor, kodujuust, riivjuust, näopesuvaht 3

Loodus → Looduskaitse
2 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kolme käiguline õhtusöök

3- käiguline õhtusöök I käik Singisalat krõbekartulitega Sink, porru, tomat, salatilehed, serveeritakse koos krõbekartuliga Mineraal vesi II käik Lõheroos toorjuustuga Lõhefilee, toorjuust, lillkapsakuskus Kuiv valge vein III käik Tiramisu Biskiviitküsised, kange kohv, mandliliköör, toorjuust, vahukoor, muna, tuhkusukur, vanillsuhkur

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

· Poleerin nõud ning sölgiriistad. · Triigin laudlina. · Kattan laua kahele. · Panen praetaldrikud 50 kraasidde ahju sooja. · Kaalun toorained,kiirestirikkunevaid toorained kilestan ja panen külmkappi. 2. Toidu valmistamine ( 3 tundi) 1 TUND. Magustoidu valmistamine. · Keedan vahukoort brandiga. · Annan jahtuda. · Paisutan zelatiini külmas vees. · Sulatan veevannil. · Segan läbi zelatiin ja vahukoor. · kallan otsekohe väikestesse silikoon vormidesse. · Panen 2,5 tunniks külma tarduma. · Sokolaadist valmistan ilusa kaunistuse.Panen külmkappi. Liha eeltööd · Puhastan sealiha. · Vasardan kergelt. · Maitsestan soola ja pipraga. · Eeltöötlen paprikat. · Segan läbi merevaik ja paprikat. · Määrin liha peale ühtlaselt. · Valmistan lihatäidise.

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

0 kanalihapuljongipulber kg 0,005 0,003 0,010 0,006 100,00 kr 0,50 kr 20 Bostoni salat kg 0,019 0,030 0,038 0,060 281,25 kr 5,34 kr 10 küüslauk kg 0,006 0,001 0,012 0,002 59,52 kr 0,36 kr 2 oliivõli kg 0,016 0,030 0,032 0,060 30,61 kr 0,49 kr 2 vahukoor kg 0,031 0,100 0,062 0,200 45,92 kr 1,42 kr 10 röstsai kg 0,006 0,010 0,012 0,020 38,89 kr 0,23 kr 5 peekon (viilutatud) kg 0,006 0,006 0,012 0,012 131,58 kr 0,79 kr 0 jahvatatud valge pipar kg 0,001 0,001 0,001 0,001 356,00 kr 0,00 kr

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kooli lõputöö.

Kaneel kg 0,070 0,020 0,080 0,080 Sidrun tk/kg 0,015 0,070 0,280 0,280 Toorjuust kg 0,015 0,015 0,060 0,060 Hapukoor kg 0,015 0,015 0,060 0,060 Vahukoor kg 0,015 0,015 0,060 0,060 Vanillsuhkur kg 0,015 0,015 0,060 0,060 Õun kg 0,040 0,015 0,060 0,060 Kokku: 1,010 0,725 3,281 2,900 Hind km-ga: Prae valmistamine 1

Toit → Kokandus
106 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lahused ja Pihused

Pihus ­ Osakesed suuremad, kui 10 astmes -7 cm Hägused, ebapüsivad, koosnevad suurematest molekulidest või ioonide kogumikest. Jämepihused ­ Pihustunud aine olek ­ Pihustuskeskkond ­ *Suspensioon Tahke Vedel ­ nt. porivesi *Emulsioon Vedel Vedel ­ nt. õlivesi *Vaht Gaas Vedel, tahke ­ nt. mannavaht / vahukoor *Aerosool Vedel Gaas ­ nt. aevastus/köhimine

Keemia → Keemia
81 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lihtne cheescake

Lihtne cheescake Vaja läheb: 200g Digestive küpsiseid 75g võid 400-450g toorjuustu 2dl vahukoort (1 pakk) 1tl vanillisuhkrut 4-5sl tuhksuhkrut Tõsta toorjuust külmkapist välja ning lase seista kuni on toatemperatuuril. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Löö vahukoor õrnalt vahtu ja sega toorjuustu hulka. Vala täidis küpsisepõhjale ja aseta külmkappi umbes 5 tunniks kuni üleöö. Serveeri marjade või toormoosiga.

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

(sampinjonid, broilerifilee, mugulsibul, kirsstomat, sulatatud juust, juust, lollo rosso salat, kurk, balsami äädikas, oliiviõli) Praetud lõhe valge veini kastmega,banaaniriis porrukuues ja soe aedvili (lõhefilee, valge vein, till, sidrun, basmati riis, banaan, punane paprika, kõrvits, porru) Sokolaadi jogurtimousse maasikakastmega (tume sokolaad, kohv, maitsestamata jogurt, vahukoor, fariinisuhkur, valge sokolaad, maasikas, meliss) Jäävesi sidruniga 3 MENÜÜ PÕHJENDUS Minu menüü sihtgrupiks on tudeng, kellel on algamas eksamiperiood. Selline pingeline aeg on kurnav organismile. Mõeldes noorte söömisharjumustele ja toidukorvis lubatule, tahan pakkuda

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

3) egg-nogg`id e. pikendatud flipid. Lisatakse koort või piima. Serveeritakse High ball või long dringi klaasis. 4) Frappee: 2-3 põhialkoholi segu, segatakse ilma jääta, valatakse klaasi, mis on täidetud jääkildudega, serveeritakse kildudega. "Banana Rum Frappee`" 1 osa banaanilikööri 1 osa valget rummi 1 osa apelsinimahla Koostisosad segatakse ja valatakse frappee` jääle. 5) kohvi-, tee-, kakojoogid. "Irish Coffee" 4 cl iiri viskit fariinsuhkur kohv poolvahustatud vahukoor "French Coffee" "Calypso" "Café Nero" 4 cl konjakit 2 cl kohvilikööri 4 cl Gallianot fariinsuhkur 2 cl heledat rummi kohvi kohv kohv vahukoor vahukoor vahukoor suhkruääris Café Nero serveeritakse shampagne klaasis, pannakse põlema. "Lumumba" "Kuum rumm" Kakao 4 cl tumedat rummi 4 cl konjakit tee

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Magustoidud

Kuidas toimub ettevalmistamine? Maisi- ja kartulitärklis. Külmas vees 18. Mida tuleb arvestada nende tärkliste asendamisel üksteisega? Kartulitärklist ei või keeta,muidu läheb vedelaks.Maitsetärklist võetakse 1,5x rohkem 19. Kuidas jagunevad kissellid konsistensi järgi,kui palju lisatakse tärklist?Milliste lisanditega? Vedelad kissellid ­ 1kg/10-40g tärklist, pudrud vormiroad. Poolvedelad ­ 1kg/40-50g, vahukoor, keedis. Paksud ­ 1/50-80g, siirupite, kastmetega 20. Serveerimisnõud?Kausid,taldrikud 21. Mis viga on tehtud kui kissellis on tükid?Tärklist lisatud järkjärgult,vähe halvasti segatud. 22. Mis viga on tehtud kui kissell on vedel seistes? Ülekeedetud,kartulitärklisega,soojas kohas seisnud. 23. Mis viga on tehtud kui kissell venib?Üle segatud 24. Kuidas valm.kisselle pehmelihaviljaga puuviljadest ja marjadest? Viljad surutakse

Toit → Kokandus
38 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Kohupiima-vaarika rull

1 tl vanillisuhkrut 3-5 dl vaarikaid Retsept Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka eelnevalt segatud kuivained (jahu,kartulijahu, küpsetuspulber) Määri tainas ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) ja küpseta kuni 10 min, Kummuta biskviit teisele, suhkruga kaetud küpsetspaberile. Koori ahjus olnud paber ettevaatlikult maha. Keera tainas koos uue paberiga rulli ja jäta jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ning sega kohupiima ja vaarikatega. Määri täidis jahtunud põhjale ja keera paberi abil rulli. Keera rull paberisse ja lase 15-30 min maitsestuda.

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kukeseenesupp

9 200ml vahukoort Valmistamine: Pane küüslaugud tervelt koos kestadega 200 kraadi juures 15 minutiks ahju, kuni need muutuvad pehmeks. Lase jahtuda ning pigista sisu välja. Puhasta sibul ja haki. Prae klaasjaks koos salveiga. Seejärel pane kokku küüslaugud ja pool klaasi valget veini ning lase keema. Seejärel lisa suitsujuust ning keeda 10 minutit edasi. Püreesta ja kontrolli maitsestatust. Lõika kukeseened pikuti pooleks ja prae 2 minutit. Lisa neile vahukoor ja hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kukeseente segu ja püree omavahel kokku supiks. Serveerida võib krutoonide, riivitud suitsujuustu ja seemneseguga.

Toit → Retseptid
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pihused, pihussüsteemid

tee, küürimis vedelikud, vedelad ravimid. · Emulsioonis on vedelik pihustatud vedelikus nt: *piim, kreemid, emulsioon värvid, vesi. · Looduses on levinud kolloidlahused- nt: Biovedelikud, veri, taimemahlad, aerosool. tint Lisaks eristatakse: tardeid, vahtusid ja aerosoole. Tarded on: Sütt, hapupiim, lihased, nahk, makaronid, oad, herned, leib, sai. Iseloomulik on vananemine. Vahud tekivad- gaasi pihustamisel vedelikku nt mannavaht, vahukoor. Aerosoolides on tahke aine pihustatud gaasides. Happed- Ained, mis annavad lahusesse vesinikioone. Esimesel kohal ALATI VESINIK! Liigitatakse kolmel viisil: * Hapnikusisalduse järgi · Prootonite e. vesinike arvu järgi · Happe tugevuse järgi Tugevad happed on lahustes jagunenud täielik ioonideks. Hapete tunnused: Hapu maitse, * söövitav toime

Keemia → Keemia
4 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lahused

· ELEKTROLÜÜTILINE DISSOTSATSIOON on ioone sisaldavate lahuste tekkeprotsess elektrolüütide lahustamisel vees. ( FeBr Fe + 2Br) · KOLLOIDLAHUS on ebapüsiv lahus ehk pihus, mille keskkond on vedel, aine ise tahke ja osakesed on väiksemad kui suspensioonis.(õunamahl, liim, veri, kissell) · SUSPENSIOON ­ vedelik ja tahke lahustumatu aine. (liiv vees) · EMULSIOON ­ vedelik ja lahustumatu vedelik. (piim, majonees) · VAHT ­ vedelik ja lahustumatu gaas. (vahustatud vahukoor, mannavaht) · TARRE ­ voolavuse kaotanud kolloidlahus. (sült)

Keemia → Keemia
54 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kokteilikaart

kirsiga Cuba libre  6 cl light rum  15 cl coca-cola  laimisektor  Collinsklaas  Ehitamine  Kaunista laimisektoriga Margarita  3.5 cl Tequila  2 cl Cointreau  1.5 cl sidrunimahl  Sheikimine  Martini klaas, mille äär on soolaga koos Iiri kohv  4 cl Irish whiskey  kuum kohvi  1-2 bl fariinsuhkur  Vahukoor  Riivitud šokolaad  iiri kohvi klaas/kuuma joogiklaas  Asetage suhkur klaasi, kallake peale kuum kohvi ja segage, et suhkur lahustuks. Kallake alkohol, segage kergelt ja mööda baarilusika selga ujutage aeglaselt peale vahustatud koor

Toit → Joogiõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Praktika kokkuvõte

raskemate taignate tegemine mulle ja ka vormimine või lausa ka täielikult kokku panemine. Hiljem on lastud mul iga päev teha napoleoni kooki (lehed, kreem, puru) Mind juhendasid sealsed kõik pagarid ja kondiitrid, kuna pidin mõlemaid töid tegema ja seal ei olnud ka palju töölisi. Tootmise üldtehnoloogia praktika ajal Tooraineid oli seal väga palju ja väga erinevaid. Tähtsamad ja rohkem kasutatavad nendest olid jahu, margariin, vesi, maitseained, muna, seemned, vahukoor jne. Enamasti mõõdeti kõike kaalu järgi, kuid osasid asju võeti ka liitrites (nt: piim, vahukoor vahepeal). Enamkasutatavad töövahendid olid taignarullid, jagaja, krats, kausid, pintsel, nuga, koogilabidas, sõel, plaadid, jne. Masinad mida seal kasutati olid segamismasinad (3 eri mõõtu ja erinevate visplitega), konteinerahi, köögikombain, mikser, kaalud, elektripliit, toitude hoidmiseks külmkapid ja külmkirst ja toitude kohvikusse saatmiseks kasutati minilifti.

Toit → Pagar-kondiiter
107 allalaadimist
thumbnail
43
ppt

Magusroad

kuumutatakse koos leotusvedelikuga, keedetakse tasasel tulel + lisad ja m.a · II moodus ­ Leib pruunistatakse praeahjus koos suhkru ja võiga. Lisatakse vesi, lisad ja m.a ja keedetakse läbi . Lõpus lisatakse mahl · Leivasuppe serveeritakse...... Magusad kastmed · Puuviljadest ja marjadest Kuumutatud kastmed- mahl või püree+ tärklis, võib kasutada ka mune ja vahukoort Kuumutamata kastmed- mahl või püree+ munavalge või vahukoor, maitsestamine.. Melba kaste- 2/3 maasikapüreed ja 1/3 vaarikapüreed, maitsestamine... Magusad kastmed · Vahukoorest- maitsestamine ..... · Hapukoorest- maitsestamine ..... · Jogurtist- maitsestamine .... · Veinikastmed- maitsestamine ..... Sabayon- munakollane ja vein, kuumutatakse vesivannil · Piimakastmed- maitsestamine Vanillikaste- piim, vaniljekaun, munakollased Karamellkaste, kohvikaste Tarretised · Puuviljad, marjad, puuvilja-, marjamahlad,

Toit → Toit ja toitumine
7 allalaadimist
thumbnail
1
txt

Retsept "Panna Cotta"

2 dl piima 4 dl vahukoort 1 dl suhkrut 1 laimi riivitud koor 1 spl vrskelt riivitud ingverit 1 spl vanillisuhkrut 2,5 elatiinilehte 2OO g vaarikaid 1 spl tuhksuhkrut Kaunistamiseks laimiviile ja valget okolaadi 1. Kuumuta potis piim ja vahukoor, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning lase keema tusta. 2. Kui suhkur on lahustunud, lisa riivitud laimi koor. 3. Pane elatiinilehed klma vette 5 minutiks paisuma. 4. Keera pliidil kuumust vhemaks, pane riivitud ingver teesela sisse ning aseta 2-3 minutiks potti. See annab piima-vahukoore segule rna ingveri maitse. 5. Pigista elatiinilehtedest vesi vlja ja lisa lehed potti, sega hoolsalt, et lehed lahustuksid. 6. Vala segu nelja vormi sisse ning aseta leks klmkappi. 7

Toit → Retseptid
11 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

Ungari köök Ungari Ungari • Pindala: 93 030 km² • Rahvaarv: 9 879 000 (2014) Toiduained • 1. korrus: nisu, mais, kartul, pastatooted, riis. • 2. korrus: paprikas, kurk, tomat, viinamarjad, õun, pirn, sidrun. • 3. korrus: liha ja lihasaadused ( siga, lammas, küülik, veis), kalad ( koha, haug), karpkalad, hanemaksapasteet, juustud, hapupiim, muna, vahukoor, võikreem. • 4. korrus: toidurasvad, pähklid. Maitseained • pipar • punapipar (värske, jahvatatud) • tüümian • muskaat • safran • majoraan • basiilik • ingver Rahvusköögi söögikorrad • Päeva põhiline söögikord on lõunaajal. Lõunasöök algab alati supiga, milleks võib olla nii kerge puljong või ka väga rammus guljashisupp. Tüüpiline toit Ungaris • Guljašš- supp Loomaliha, mugulsibul, küüslauk, jahvatatud

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID CATALINA SMOOTHIE (Maasikad,mesi,apelsinimahl) BANANA MANGO SMOOTHIE (Mango,mesi,jääkuubikud,õunamahl) SHIRLEY TEMPLE (Sidrunimahl,suhkrusiirup,grenadine,ginger ale) ZEN COOLER (Värske sidrunimahl,ginger ale) KEVAD ( Jäätis, marjad, apelsini mahl ) TROPICA (Banaan, mango, vaniljejäätis, apelsinimahl, maasikad, virsikud) VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiir...

Turism → Turism
9 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

0,000 0,000 0,000 0,000 Kokku: 0,160 3,200 Omahind 0,324 Hind km-ga: 0,389 Valmistamise tehnoloogia: 1. Sega maitsestamatta jogurt ja kamajahu ühtlaseks massiks. 2. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa siis kama-jogurti massile. 3. sega vispliga mass ühtlaseks. Toormoos: Lisa maasikatele suhkur. Valmista toormoos saumiksriga mikserdades. Serveerimine: külm magustoit bokaalis, kaetud maasika toormoosiga. Segatud salat I Esimeseks salatiks valisime tuunikala salati, seda hakkab valmistama Teet Sinisaar. Segatud salatite maksumus võib olla 40 euro senti. Tuunikala salati maksumuseks tuli aga 74 senti. TOIDU NIMETUS

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
2
xls

Kalkulatsiooni kaart

5 Küpsetuspulber kg 0,008 0,008 0,040 0,040 842,00 kr 33,68 kr Täidis 6 Apelsiinikeedis kg 0,390 0,390 1,950 1,950 19,44 kr 37,91 kr 7 Kohupiim kg 0,100 0,100 0,500 0,500 25,00 kr 12,50 kr 8 Halvaa kg 0,200 0,200 1,000 1,000 40,00 kr 40,00 kr 9 Vahukoor l 0,200 0,200 1,000 1,000 32,44 kr 32,44 kr Kaunistamiseks 10 Sokolaad kg 0,100 0,100 0,500 0,500 62,00 kr 31,00 kr 11 Mandlilaastud kg 0,100 0,100 0,500 0,500 72,00 kr 36,00 kr 12 13 1,534 7,670

Toit → Kokandus
156 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pihussüsteemid

Pihussüsteemid Lahus: tõeline lahus: aineosakeste läbimõõt väike 10-7cm(destilleeritud vesi happed) Kolloidlahus: aineosakeste läbimõõt 10-7-10-5cm(piim, vesi, värvid) Segud: aine osakeste läbimõõt 10-5(porine vesi) Pihussüsteem-pihus segu kus on ühtlaseks jaotunud mitu ainet PIHUS=AINE+PUHASTUSKESKOND Keskkond aine Emulsioon- vedelik gaas piim värvid kreemid Suspensioon- vedelik tahke pori vesi kakao kohv hambapasta Vaht- vedelik gaas vahukoor seebivaht mannavaht Aerosool gaas vedelik udu sudu deodorant Tahke vaht tahke aine gaas(õhk) pimsskivi penoplast makrofleks Tarre- vedel aine tärklis tarretis sült Hüdraatumine-aineosakeste seostamine vee molekulidega Elektrolüüt-aine, mis lahuses on täielikult või osaliselt jagunenud ioonideks ning juhib elektrit Endotermiline-eneriga neeldumine Eksotermiline-energia eraldumine Lahustuvus-suurim aine kogus mis võib lahustuda kindlas lahusti koguses kindlal temperatuuril

Keemia → Keemia
5 allalaadimist
thumbnail
4
odt

KÜPSISETORT

TORDIALUSELE. LAO ALUSELE ÜHEKS KIHIKS 9 KÜPSIST. 4. MÄÄRI KÜPSISTELE PEALE UMBES 1 CM PAKSUNE HAPUKOOREKIHT. 5. LAO ÜKS KIHT BANAANIVIILE HAPUKOORE PEALE. 6. NÜÜD LAO JÄLLE ÜKS KIHT MAHLAGA MÄRJAKS KASTETUD KÜPSISEID. 7. TEE NII VAHELDUMISI 3 KIHTI. VIIMASELE KÜPSISEKIHILE ÄRA HAPUKOORT PANE. LAPSEVANEM: 8. KALLA KAUSSI VAHUKOOR, LISA 3 SL SUHKRUT NING VAHUSTA SEE PARAJAKS KREEMITAOLISEKS MASSIKS. SUUREMAD LAPSED VÕIVAD TEHA SEDA ISE VANEMA JÄRELEVALVE ALL. LAPSED: 9. KATA KÜPSISED VAHUKOOREGA 10. KOORI JA VIILUTA KIIVI. 11. KAUNISTA TORT KIIVIVIILUDEGA NING VAARIKATEGA. VIHJE: KAUNISTAMISEKS SOBIVAD KA MAASIKAD,

Toit → Toiduaineõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

200 ml Alma vahukoort 6 sl suhkrut 15 g zelatiini 100 g mustikaid (võib kasutada külmutatud mustikaid) Valmistamine: Põhja jaoks purusta leib kõõgikombainis. Seejärel sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Seejärel vala leivapuru ühtlase kihina mingile suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma. Täidise jaoks purusta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta zelatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumavee vannil. Viimaks nirista sulanud zelatiin kohupiima massi hulka, ise pidevalt segades. Koogi kokkupanemiseks võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see kätega ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale pane umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatada, võid otse põhjale tõsta) ja siis vala peale täidis

Toit → Toiduvalmistamine
8 allalaadimist
thumbnail
6
odt

3 retsepti

Kuumtöötlus (keetmine): Hauta tükeldatud porru, hakitud sibul ja küüslauk vee ja õli segus madalal kuumusel pehmeks. Lisa kuum vesi, pane sinna sisse puljongikuubik , toores kartul ja porgand ning hauta madalal kuumusel pehmeks. Töötle sauseguriga otse keedunõus püreeks, maitsesta. Serveeri ning raputa igale portsule peale hakitud peterselli. 5 Karriräimed 600 g Räimefilee 0,5 tl sool 2 tk õun 1,5 dl majonees 1,5 dl vahukoor 1 spl karripulber 2 spl riivleib must pipar Valmistamine: Toiduained: -Räim on väike kala. -Sool on mereveest aurutamise teel saadud soola, milles on peale tavalise naatriumkloriidi ka palju kasulikke ühendeid nagu jood, magneesium ja kaalium. -Õun on maitsev ja vitamiinirikas puuvili, mida kasvatatakse väga palju erinevaid sorte ilusa viljaliha, hea maitse ja aroomiga. -Majonees koosneb munarebust ja õlist, mille ligi 250 aastat eksisteerinud klassikaline variant on

Toit → Toiduainete õpetus
15 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Prantsuse köök

v Kvaliteetsed aedviljasordid Toitude valmistamine v Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. v Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. v Osavalt valmistatakse salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti). v Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. v Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. v Magustoitudest lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Tavad v Hommikusöök koosneb saiast (croissant), võist, moosist, kuumast sokolaadist ja kohvist. v Lõunasöök algab suupistete või eelroaga, millele järgnevad kala, liha või aedviljaroog, salat, juustuvalik, puuviljad ja koogid, lõpetuseks on espresso kohv. v Õhtul süüakse puljongit või suppi, ühepajatoitu ja valget leiba. v

Keeled → Prantsuse keel
16 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Pihused

a) aerosoolid b) geelid c) vahud 3. Palja silmaga ei näe pihustunud aine osakesi: a) suspensioonides b) aerosoolides c) soolalahustes 4. Jämepihused muudab püsivaks: a) katalüsaator b) stabilisaator c) inhibiitor 5.Kirjuta kas pihus on tõeline lahus, emulsioon, suspensioon, aerosool või vaht: Lubimört Deodorant Majonees Happelahus Udu Tsemendisegu Soolvesi Vahtbetoon Hapupiim Tolmune õhk Lauaäädikas Vahukoor 6. Vahtudes on: a) vedelik pihustunud vedelikus b) vedelik pihustunud gaasis c) gaas pihustunud vedelikus 7. Palja silmaga võib näha pihustunud aine osakesi: a) aerosoolides b) tarretes c) happelahustes 1 8. Aerosoolides on : a) vedelik pihustunud vedelikus b) vedelik pihustunud gaasis c) gaas pihustunud vedelikus 9. Emulsioonides on: a) gaas pihustunud vedelikus

Keemia → Keemia
19 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, juust, rumm, vahukoor, küpsised). Bruschetta Itaalia köök Pikast saiast lõigatakse diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Polenta Itaalia köök Maisijahust puder. Frijole Mehhiko köök Oad, mis on keedetud ning searasvaga koos purustatud, kuumutatakse enne söömist.

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

Veel kasutatakse meelelahutust (sellest valmistatakse zoom`e). Meelahus= 2 osa vett+ 3 osa mett. Munad, koor, piim. Kui jook sisaldab piima või koort, siis lisatakse seikerisse enne kõik teised komponendid, alles lõpus lisatakse piim/koor/kooreliköör. Kui kokteil sisalgab muna, siis see sheigitakse. Enne lisada munad ja muud lisandid, lõpuks alles lisada kange alkohol. Kui retseptis on koor, mõeldakse 10% koort. Vahukoor ­ siis 38% vahukoor, ilma vahustamata. Vahustamine toimub seikeris. Enamus muna, koort ja piima sisaldavaid jooke sheigitakse. (üksikud erandid) Kui kokteili retseptis on koore/piima kogus märgitud, siis sheigitakse. Kui kogust ei ole, on koor/piim pikendamiseks st valatakse sheigitud joogile serveerklaasi peale. Jää segujookides Jää ülesandeks on muuta toore alkohoolse segu maitse pehmemaks ja jahutada jooki. Tuntakse: 1) on the rocks e. Jääkuubikud

Toit → Joogiõpetus
26 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Lisandiks pakun kartulirosetti paprika ja murulauguga. See jääb prae kõrvale väga ilusa ja isuäratavana. Köögivilja lisandiks pakun roheliste ja valgete ubade hautist tomati kastmes. Minu arust on oad väga maitsvad ja sobivad hästi tomatikastmega, samas on nad ka tervislikud kuna on kiudainete rikkad. Desserdiks pakun vaniljekastet vaarikatega. Ma valisn vanilje kastme, kuna see on väga maitsev ning selles olev vahukoor sisaldab rohkesti kaltsiumit, mis on hea luudele. Vanilje kaste paksendasin muna kollastega, mis sisaldavad ohtrasti orgaanilist ühendit koliini, see on väga vajalik inimese närvisüsteemile ja ajule. Vanilje kastme kõrvale lisasin vaarikaid, sest neil organismi tugevdav toime ning kaunistasin melissi lehega. See menüü sobib inimestele, kes otsivad huvitavate lahenduste ja maitsetega maitseelamuste rohkeid toite. 3 2

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Lahused

lahustunud ainest. Suspensioon ­ pihussüsteem, milles tahke aine on pihustunud vedelikus. ( 10-3nähtavad palja silmaga, hägune, kihistub kiiresti, läbiva valguddkiirte kimbunähtavus on nähtav) ntks tsemendisegu, must kohv, värvid, looduslik vesi Emulsioon-pihussüsteem, milles on üks vedelik pihustunud teises(-.-) Vaht ­ pihussüsteem, milles gaas on pihustunud vedelikus( vb tahke aine) (-.-) ntks vahukoor, seebivaht, penoplast Aerosool- pihussüsteem, milles tahke aine on pihustunud gaasis-(-.-)deodorandi pihustamine õhku, vedel pihustunud gaasis........(tolm. Suits, udu, vihm) seep on emulgeen ei anna võimalust kihistuda edaspidi. Dispertne süsteem koosneb pihustunud ainest, mis on ühtlaselt jaotatud keskkonnas (gaas, vedelik, tahke) Dispertsus ­ üks aine on ühtlaselt jaotatud teises aines. Lahuse massiprotsent näitab, mitu massiosa lahustunud ainet on 100 massiosa lahuses.

Keemia → Keemia
31 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ringlev menüü

supp pada Lisandid leib ahjukartul,valge ketsup, leib keedukartul, hapukoor, riis, praekaste, kaste, leib kaalikasalat, tomativiilud punapeedi salat valge kaste Järelroog Keefiri tarretis vahukoor mannapuder maasikakompott kohupiimakreem bubert leivapuruga keedisega 3 nädal Esmaspäev Teisipäev Kolmapäev Neljapäev Reede Laupäev Peatooraine seened sealiha veiseliha makaronid kala kana

Toit → Toitumisõpetus
38 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

PRANTSUSE KÖÖK

tüümian, safran, nelk, basiilik, koriander. Ka veinide, likööride ja konjakite kasutamine. TOIDU VALMISTAMINE Valitakse kõrgekvaliteedilisi tooraineid. Välditakse toiduainete purustamist ja segamist. Osatakse osavalt valmistada salateid ja kastmeid (arvatakse teatavat üle 3000 kastme retsepti) Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises. Suppidest eelistatakse puljongeid, kreemsuppe ja püreesuppe. Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. TOIDU SERVEERIMINE Kaunilt, kuid lihtsalt Soojadele toitudele soojendatud vaagnad Toitude asetus on kindel, et näha millise toiduga on tegemist Aineid ei segata omavahel palju Eine koostis Väikesed külmad suupisted ­ võileivakesed, salatid, Munatoit ­ omlett, munad vormikestes, keedetud munad. Kalatoit ­ väikeste tükkidena keedetud või praetud Soe või külm lihatoit (entrée) vastava kastmega. Aedviljatoit Salat­ enamasti lehtsalat. Juust

Kultuur-Kunst → Kultuur
6 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Prantsuse köök

mõõdukalt, teise puhul ohtralt. Maitseandjad: küüslauk, sibul, rosmariin, petersell, tüümian, safran, nelk, basiilik, koriander. Köögi eripäraks on viinamarjaveini, konjaki ja likööri kasutamine toitude valmistamisel. Toidu valmistamine Vein on põhikomponent lihamarinaadide ja kalapuljongite koostises; Supid: puljongid, kreemsupid ja püreesupid (prantsuse- sibulasupp); Lemmik lihatoit on biifsteek (medium) Magustoitudest on lemmikud vahukoor, puuviljakompotid ja jäätis. Väga hinnatakse kirsipirukat, lahtist torti puuviljadega ja crème brüle`d. Tuntumad rahvustoidud Bordeaux`is - pardikonserv ja angerjad punases veinis, õhukesed pannkoogid ja lambalihapraad; Co´te d`Azuris - lõkkel grillitud värsked mereannid; Lorrane`is peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas; Lyoni köögis - koduselt valmistatud toidud, Provence´is kalasupp, veiselihaguljass punase veiniga. Joogid Puuviljamahlad; Mineraalvesi;

Toit → Rahvusköök
8 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Pavlova tort

Küpseta 1 tund. [ kui küpsetad kauem, tuleb kõvem besee. See on maitse asi, kas sulle meeldib kõvem või seest pehme besee] 7)Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda. 8)Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera Pavlova ringi). [mina ei ole seda kunagi teinud, sest ma arvan et pealmine pool on ilusam.] 9) Kata vahukoorega ning kaunista marjadega. [ LASE ENNEM JAHTUDA. Sest muidu sulab vahukoor peal ära. Olen vahepeal ka vahukoore sisse pannud vaarikaid, siis jääb selline ilus roosa kook] Retsepti autor: Nigella Lawson Retsepti koostaja: Kristel Kiisk

Kategooriata → Tööõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Melba kaste

Eemalda virsikutelt koor, lõika noaga pooleks ja eemalda ettevaatlikult kivi. Kui virsikud ei ole täiesti küpsed, siis tuleb neid suhkrusiirupis keeta. Pane virsikud potti, kata keeva veega, lisa 120 g suhkrut ja keeda 10-15 minutit, kuni virsikud on pehmed. Lase jahtuda ja libista koor pealt ära. Vahusta rõõsk koor suhkur ja vanilliekstraktiga tugevaks vahuks. Serveerimiseks lõika virsikupoolikud veel kord pooleks ja pane magustoidupokaalidesse. Jaota vahukoor nelja pokaali vahel, peale aseta jäätisepall. Tõsta lusikaga peale vaarikakaste ja serveeri kohe.

Toit → Toitumise alused
5 allalaadimist
thumbnail
2
txt

Keemia lahused

LAHUSED:1) lahustunud ained 2) lahustid. Lahusti- aine, milles lahustunud aine on jaotunud htlaselt. Lahustunud aine: 1)gaasiline-CO2. 2) vedel-piiritus. 3) tahke-suhkr. Hdraat- joon ja temaga seotud vee molekulid. Hdraatumine- hdraadi moodustumine. Eksotermiline reaktsioon- lahustumise kigus soojust eraldub st lahus soojeneb. Aine lahustuvus- aine suurim mass grammides, mis antud temperatuuril lahustub 100g vees. Lahustuvuse jrgi jaotatakse ained: a) vees hsti lahustuvad b) vees vhelahustuvad ained c) vees lahustumatud ained(klaas, toiduli). Aine lahustuvust mjutavad: temperatuur. temperatuuri tstmisel tahketel ainetel lahustuvus suureneb, gaasidel vheneb. Rhu tstmisel gaaside lahustuvus vees suureneb. Kllastumata lahus- lahus, milles antud temperatuuril saab ainet veel lahustada. Kllastunud lahus- lahus, milles antud temperatuuril aine enam ei lahustu. Lahustuvuskver- nitab aine lahustuvuse sltuvust temperatuuril. Kristall...

Keemia → Keemia
40 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

Veel kasutatakse meelelahutust (sellest valmistatakse zoom`e). Meelahus= 2 osa vett+ 3 osa mett. Munad, koor, piim. Kui jook sisaldab piima või koort, siis lisatakse sheikerisse enne kõik teised komponendid, alles lõpus lisatakse piim/koor/kooreliköör. Kui kokteil sisalgab muna, siis see sheigitakse. Enne lisada munad ja muud lisandid, lõpuks alles lisada kange alkohol. Kui retseptis on koor, mõeldakse 10% koort. Vahukoor ­ siis 38% vahukoor, ilma vahustamata. Vahustamine toimub sheikeris. Enamus muna, koort ja piima sisaldavaid jooke sheigitakse. (üksikud erandid) Kui kokteili retseptis on koore/piima kogus märgitud, siis sheigitakse. Kui kogust ei ole, on koor/piim pikendamiseks st valatakse sheigitud joogile serveerklaasi peale. Jää segujookides Jää ülesandeks on muuta toore alkohoolse segu maitse pehmemaks ja jahutada jooki. Tuntakse: 1) on the rocks e

Majandus → Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Referaat - Magustoidud

kobaratena ( sõstrad, viinamarjad). Puuviljadest ja marjadest võib koostada ka assortiisid. Sel juhul valitakse maitselt ja värvuselt sobivad viljad, kooritakse ja tükeldatakse need ning serveeritakse portsjonitena. Värskeid puuvilju ja marju serveeritakse kas suurtel alustel või portsjonnõudes koos lisanditega. Puuviljade ja marjade lisanditeks sobivad: · Tuhksuhkur · Suhkrusiirup · Mesi · Piim · Rõõsk koorc · Vahukoor · Puuvilja- ja marjasiirupid · Magusad kohupiimamassid · Jäätis · Mandlilaastud · Pähklipuru · Magusad kastmed: vanilli-, sokolaadi-, karamelli- jt kastmed · Alkohoolsed joogid kastmena · Tarretised · Kondiitritooted Igale sööjale arvestatakse 100- 150 g puuvilju koos lisandiga. Salatid puuviljadest ja marjadest Puuviljasalateid valmistatakse värsketest ja konserveeritud puuviljadest. Neid võib valmistada ühest

Toit → Toiduainete õpetus
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Lahused

· Lahus on ühtlane segu, mis koosneb: ­ lahustist (tavaliselt vedelik) ­ ja selles ühtlaselt jaotunud ühest või mitmest lahustunud ainest. LAHUS = LAHUSTUNUD AINE + LAHUSTI siirup = suhkur + vesi füsioloogiline lahus = keedusool + vesi viin = etanool + vesi gaseeritud vesi = süsihappegaas + vesi jooditinktuur = jood + etanool Lahustatav aine on pihustunud tavaliselt üksikute molekulide või ioonideni! LAHUSTUMISPROTSESS Vee karedus Vee karedus on tingitud vees lahustunud kaltsiumi- ja magneesiumisooladest. · Karedas vees seep hästi ei vahuta. · Karedas vees leiduvad vesinikkarbonaadid lagunevad kõrgemal temperatuuril ning küttekehale tekib katlakivi LAHUSTUMISPROTSESS · Polaarsed vee molekulid rebivad naatrium- ja kloriidioonid soola kristallist välja: ­ keemilised sidemed katkevad à ­ soojust neeldub à ­ endotermiline protsess. · Lahustunud aine osakes...

Keemia → Keemia
49 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun