Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"cappuccino" - 60 õppematerjali

cappuccino - kokteil grappa’ga Caffé grappa luksuslik variant Koostisained (kahele): * 2 cl grappa’t * 200 ml kuuma espressot * 2–4 teelusikatäit suhkrut * 200 ml piima * pealeraputamiseks kakaopulbrit
cappuccino

Kasutaja: cappuccino

Faile: 0
thumbnail
12
doc

E-ainete sisaldus valitud toiduainetes

liigesvalud, migreenilaadsed peavalud. Riskirühma kuuluvad allergikud, astmaatikud, peavalu põdevad inimesed ja lapsed. Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Ei tohi anda alla 12 nädalastele lastele. E412 - Guarkummi Kasutusala:Marmelaadid, jäätis ja mahl. Omadused:Paksendaja, stabilisaator. Kõrvalmõjud:Võib tekitada allergilist puudutusaurtikaariat ja medikamentidesse lisatuna gaase ja kõhulahtisust. Kooremaitseline cappuccino E340 - Kaaliumfosfaadid Kasutusala:Piimapulber, leivad, hamburgerid, karastusjoogid. Omadused:Happesuse regulaatorid, sekvestrandid, emulgaatorid, stabilisaatorid, veesidujad Kõrvalmõjud:Takistab kaltsiumi imendumist toidust. Võivad olla osalised osteporoosi tekkimisel. E452 - Polüfosfaadid Kasutusala:Piimapulbrid, jahud, liha, sulatatud juustud. Omadused:Emulgaator, stabilisaator, sekvestrant, veesiduja. Kõrvalmõjud:Pole teada. E551 - Amorfne ränidioksiid

Toit → Kokandus
56 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tehnilise dokumentatsiooni mõistmine

suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi. 1. KIRJELDUS Paulig on valinud Sveitsis väljatöötatud kõrgkvaliteedilise, patenteeritud K-dee süsteemi. Tulemuseks on multifunktsionaalne seade, mis võimaldab valmistada erinevaid kuumi jooke tagades nende suurepärased maitseomadused ja kõrge kvaliteedi: · Skandinaavia stiilis must kohv (kas cremaga või ilma cremata) · Tõeline espresso, jõulise maitse ja cremaga. · Espressopõhised kohvijoogid nagu cappuccino ja lattè. · Ainulaadne Pauligi kuum sokolaadi jook- Tazza. · Tee Väga lihtne kasutada: · Automaatne kapslieemaldussüsteem · Automatiseeritud puhastusfunktsioon · Automaatne energiasäästureziim ­ masin lülitab ennast pärast kasutamist ise välja · Konteiner kasutatud kapslitele (mahutab 8-10 tk) · Joogi kangust on võimalik reguleerida kohandades vee kogust Omadused: · Rõhk 19 bari - tagab kvaliteetse espresso koos cremaga

Tehnoloogia → Tehniline dokumentatsioon
16 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Majandusmatemaatika testid

Mis on sihifunktsioon? Vali üks: a. x1 + x2 -> max b. 3000 x1 + 2500 x2 -> max c. 19300 x1 + 17400 x2 -> max d. 1930 x1 + 1740 x2 -> max e. 1930- x1 + 1740 x2 -> max f. 16300 x1 + 14900 x2 -> max Tagasiside Õige vastus on: 3000 x1 + 2500 x2 -> max Kohvikus tehakse kahte liiki kohvijooki: o Coffee Latte, kuhu pannakse piima ja espressot vahekorras 2:1 o Cappuccino, kuhu pannakse piima ja espressot vahekorras 1:1 Piima on kohvikus 80 liitrit, espressot saab teha kuni 60 liitrit. CoffeLatte hind on kohvikus 15 raha, Cappuccino hind 10 raha. Mida näitavad kanoonilise kuju lisamuutujad antud ülesandes? Vali üks: a. CoffeeLatte ülejääki ja Cappuccino ülejääki b. Piima ja espresso puudujääki c. piima ülejääki ja espresso ülejääki d. CoffeeLatte puudujääki ja Cappuccino puudujääki e

Matemaatika → Majandusmatemaatika
68 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Kohv

tassi ja keev vesi peale Kohvimasinaga Presskannuga Filterkannuga Caffè latte on kohvijook, kus on 1/4 espressot ja 3/4 vahustatud piima. Kuum espresso valatakse klaasi põhja, selle peale valatakse kuuma auruga vahustatud piima Caffè lattet juuakse tavaliselt kõrgest klaasist Joogi peal on piimavaht. Cappuccino on kohvijook, kus espressole on lisatud kuuma piima ja piimavahtu 1/3 espressot, 1/3 kuuma piima ja 1/3 piimavahtu Cappuccino serveeritakse portselantassist, sest see hoiab paremini kuuma Espresso Valmistatakse espressomasinas Piima ei lisata Kange kohv Kvaliteeti hinnatakse kohvi peal olevate mullide järgi Serveeritakse väikeses tassis, sest see on kange Temperatuurid ja klaasid Latte klaas: Cappuccino tass 65--70 kraadi 63 ­ 65kraadi Espresso tass ·75-90 kraadi Muu kasutus Saab kasutada erinevate küpsetiste maitsestamiseks

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Costa Coffee presentation

ESPRESSO DOPPIO A double espresso shot. For those who like it strong. RISTRETTO An extra short coffee, even shorter than an espresso, with an even stronger flavour. MACCHIATO Espresso topped with just a dash of milk. Y um. AMERICANO Coffee, mixing shots of espresso with hot water. Add milk if you like. FLAT WHITE A rich, full-flavoured coffee with a velvety, smooth texture. Each Flat White is hand-finished with a distinctive pattern. CAPPUCCINO Coffee combining espresso with steamed, frothy milk. Chocolate on top if you have a sweet tooth. CAFFE LATTE Coffee made with steamed milk. Not as strong as a cappuccino, but just as good. MOCHA Espresso with hot chocolate, topped with steamed, frothed milk. Presented by Anzelika Baldina

Keeled → Inglise keel
28 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Itaalia köök

Third level Fourth level Fifth level Itaalia kohvi Ø Espresso - valmistatakse ekspressomasinas, surudes rõhu all olevat vett kiiresti läbi tihedalt keetmiskambrisse pakitud espressoubadest. Ø Caffe Latte- aurutatud piim espressoga. Ø Cappuccino- espresso kaetud piimavahuga. Ø Doppio- topeltespresso. Ø Mochaccino- vedel kakao,espresso,kuumutatud piim, piimavaht. Toidukorrad Hommikusöök-(colazione) cappuccino ja saiake(croissant) Lõunasöök-(Pranzo) aperatiiv,juurviljad,pasta,liha juurviljadega ja magustoit.12-14 Hiline lõuna-puuviljad,jogurt,pähklid,jäätis.15- 17 Õhtusöök- 19.30-21

Toit → Rahvusköök
11 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Joogiõpetus: kohv

Siis surutakse kolb alla, mis eraldab kohvipaksu joogist. Kannus tegemine Põhimõtteliselt sama, kuid puudub kolb. Ei saa eraldada kohvipaksu ja jooki. Kui masinat või presskannu pole, siis tuleb sellise meetodiga kohvi teha. Espresso masin Suruvad kuuma vee läbi väga peeneks jahvatatud ja kokku pressitud kohvipuru ning siis joogi tassidesse. Lahustuv kohv Kohvisegule(tehakse kohvi valmis, vesi aurutatakse ära, tekivad graanulid) valatakse keev vesi peale. 6. Mis on espresso ja cappuccino? Kuidas neid valmistatakse. Espresso-tumeda röstiga kohvipulber, kange, kergelt pruunika vahuga valmistatakse esperssomasinas surudes rõhu all vett kiiresti läbi kohvipulbri(eelsoojendatud tassi, kergelt pruunika värvusega). Serveeritakse väiksest tassist(2,5-3,5 cl) külma veega Cappuccino-espresso, kuhu on lisatud kuuma piima ja vahtu. Piima vahustamine- piim valatakse kannu, kann asetatakse auruvooliku kohale. Aur tuleb sisse lülitada siis kui auruvooliku ots on piima pinna all. 7

Toit → Joogiõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
17
pdf

Ideekaardid

5Eelised 3Värvus 4 Funktsioon 1 Kasutamine: kodune või professionaalne kasutus 2 Tüüp: : täisautomaatne, poolautomaatne espressomasin, kapslimasin, filterhohvimasin, kohvipadjakestega masin 3 Värvus: põhi värvid: must, hall, punane, valge..... 4 Funktsioon: erinevad kohvijoogid( Espresso, cappuccino, latte..... 5 Eelised: kompaktne, lihtne kasutada, 13 6 Bränd: Jura, De Longhi, Siemens, Nespresso, Philips, Stollar, Miele 7 Võimsus: w 8 Tootja: erinevad 9: Hooldus: 10: Hind: odav, kallis 4.1 Espressomasin Delonghi 1 Kasutamine: kodune kasutus 2 Tüüp: : täisautomaatne, Oa- ning jahvatatud kohvi kasutamine 3 Värvus: must

Muu → Ainetöö
17 allalaadimist
thumbnail
33
odp

KOHV- joogiõpetus

kapten, kes istutas selle Kariibi mere saarele nimega Martinique ja sellest istikust sai eelkäija enam kui 19 miljonile puule, mis kasvasid saarele 50 aasta jooksul. Nii jõudis kohvitaim ka Lõuna- ja Kesk-Ameerika piirkondadesse. Protestiks liigsete maksude vastu, mille Suurbritannia kehtestas teele, kuulutas Kontinentaalne Kongress kohvi tolleaegsete koloniseeritud Ühendriikide rahvusjoogiks. Cappuccino Cappuccino on kohvijook, kus espressole on lisatud kuuma piima ja piimavahtu. Kodumaal Itaalias juuakse cappuccinot ainult hommikuti, näiteks koos croissant 'iga. Cappuccino on väga levinud jook kohvikutes kõikjal maailmas. Traditsiooniliselt on cappuccinos kolmandik espressot, kolmandik kuuma piima ja kolmandik piimavahtu Espresso Esimene espresso valmistati 1822. aastal, kui Pariisis leiutati espressomasin.

Toit → Joogiõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
5
pptx

Tallinn sightseeing

Tallinn sightseeing Cristofer Krik 8.klass Lagedi Kool Tallinn's Old Town Included in the UNESCO World Heritage List Best protected and intact medieval town Cobblestone lanes, gothic spires and iron street lamps Cappuccino and Wifi The Town Hall On Raekoja square Intact gothic town hall Operates as a museum and concert hall ,,Old Thomas" Town Hall Aphothecary The Aleksander Nevsky Cathedral Orthodox cathedral Design by Mikhail Preobrazhensky Spectacular and onion- domed structure Dedicated to Alexander Yaroslavich Nevsky Kasutatud materjal http://www.visitestonia.com/en/ http://www.tourism.tallinn.ee/eng/explore/attractions/old_town http://images.google.ee/ http://en.wikipedia.org/wiki/Tallinn

Keeled → Inglise keel
1 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Mulgi Pubi väljamõeldud toitlustusettevõte

Samuti on menüüs ka lai kohvivalik Creme brulee Nizza salat Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level Fourth level Fourth level Fifth level Fifth level Iiri kohv Cappuccino Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level Fourth level Fourth level Fifth level Fifth level Puhkeruum Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level

Majandus → Majandus
7 allalaadimist
thumbnail
2
doc

E-ained ja neid sisaldavad toidud

Toode on pakendatud gaasikeskkonda. Uncle Ben´s pruun riis keedukotikestes. (500g.) Toitumisalane teave 100g kohta: energia 1425kJ / 336kcal, valgud 0,8g, süsivesikud 71g, millest suhkrud 0,47g, rasvad 2,2g, millest küllastunud rasvhapped 0,44g, kiudaine 4,7g, naatrium 0,006g, vitamiin B1 0,25mg (17,8%*), fosfor 289mg (36%*), magneesium 102mg (34%*), *päevasest toitumissoovitusest. Säilitada kuivas ja jahedas. Mokate Gold sokolaadi cappuccino. (8*12,5g.) Koostis: glükoosisiirup, suhkur, taimerast, lahustuv kohv, piimapulber, stabilisaator E-340 (ii), naturaalsele identne aroomiaine. Säilitada kuivas ja jahedas kohas. Tutti Frutti puuviljamaitselised pastillid (15g.) Koostis: suhkur, glükoosisiirup, zelatiin, modifitseeritud tärklised, happesuse regulaartorid (sidrunhape, viinhape), aroomid, läikeaine (meevaha), värvid (E120, E141, E160a). Meira peeneteraline meresool (600g.)

Bioloogia → Bioloogia
49 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Töökohapõhine ülesanne - kohvi

nende kohviube ladustaks ja töötleks. Brasiilia oli juba mitu aastat kannatanud toorkohvi liigtootmise probleemide käes. Töötlemistehnoloogiate puuduste, töödeldud kohviubade vale hoiustamise ja algse käitlemise tõttu läksid igal aastal suured kogused kohvi kaduma. 1. aprillil 1938. aastal toodeti Orbo linnas Šveitsis, 50 km kaugusel Nestlé peakontorist Vevey linnas, esimest korda NESCAFÉ kohvi tööstuslikku meetodit kasutades. NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cappuccino kapslid Piimakapsli koostis: täispiimapulber, suhkur (18%), emulgaator (sojaletsitiin). Kohvikapsli koostis: röstitud ja jahvatatud kohv. Valmistatakse spetsiaalse kapselkohvimasinaga. Ühest kohvikapslist saab ühe tassitäie kohvi, mis tagab iga portsjoni värskuse ja aromaatsuse. KESKMINE 100 g pulbri tassitäie valmisjoogi VÄÄRTUS kohta* kohta*

Geograafia → Geograafia
20 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Teenindaja sõnaregister

Teenindaja sõnaregister 1. A la carte toidukaart- kliendi tellimusel valmistatavate roogadega valik 2. Alfresco- terrasil serveeritav pidueine 3. Aperitiiv-söögiisu tekitav (alkohoolne)jook 4. Bankett- kõrgetasemeline pidusöök 5. Barista- kohvjookide valmistaja 6. Bool- marjadest, puu- ja köögiviljadest või nende mahldest ja siirupitest maitsestatud jook, millele lisatkse enne serveerimist gaseertud jooki 7. Bor-peedisupp 8. brunch-hiline hommikusöök 9. Buffet laud-selve e iseteeninduslaud 10. Caffe latte-itaalia piimakohv, espresso+kuum piim 11. Caffe au lait- prantsuse piimakohv, kohv ja piim peavad olema ühtse temperatuuriga 12. Cappuccino- espressopõhjaline itaalia piimakohv rohke vahuga 13. Gourmet´-restoran- toidunautijatele mõeldud restoran 14. Guéridon teenindus-teenindamine spetsiaalselt kärult (abilaualt ratastega) 15. Dekanteerimine- veini valamine pudelist karahvini 16. Digestiiv-...

Majandus → Teenindus ja müük
43 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS M-14 Häly Rätsep TEENINDUSE SÕNASTIK Uuemõisa 2014 TEENINDUSE SÕNASTIK A Abaneerima ­ ette tellima Abijõud Abistama Abiteenindus personal ­ parem abipersonal Administraator Administrateerima ­ haldama Asendaja Aktiveerima B Baar Bankett ­ pidusöök Bistroo ­ söögikoht Bufee ­ Rootsi laud C Check-out ­ väljaregistreerimine Check-in ­ registreerimine Cappuccino ­ espresso vahustatud piimaga Catering ­ peoteenindus D Dateerima ­ kuupäevastama Degustaator ­ degusteerimisspetsialist Dekoratiiv ­ kaunistus Dekstroos ­ viinamarjasuhkur Delikatess ­ maiuspala Dessert ­ järelroog Dinee ­ lõuna või õhtusöök E Energia Esindama Ettekandja Ette kandma Espresso F Familiaarsus ­ käitumine Fariinsuhkur ­ pruun suhkur G Galett ­ küpsis Galluspähkel Garneerima ­ kaunistama Gaseer ­ gaseeritud Gastro...

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kohv

kofeiinisisaldusega kui Robusta, mis on haiguste suhtes vastupidavam, ja mida on lihtsam kasvatada. Liberica on neist kõige madalama kvaliteediga sort, mille osatähtsus on väike. Kohvi juuakse nii mustalt kui erinevate lisanditega, tavalisimad on koor või piim ja suhkur, aga olenevalt maitsest ja fantaasiast võib lisada kakaopulbrit, erinevaid siirupeid, vahukomme või näiteks kaneeli. Palju on väljakujunenud omadustega kohvijooke, tuntumad on näiteks espresso, cappuccino ja caffé latte. Barista on asjatundja, kes valmistab ja serveerib kohvi. Alates 2000. aastast korraldatakse võistlusi, kus valitakse maailma parimat baristat. Tema oskusi võib võrrelda sommeljeega, kes on spetsialist veini alal. Maailmas juuakse iga päev üle miljardi tassi kohvi. Seejuures Eestis tarbitakse 3,6 kg, Soomes 10-12 kg kohvi aastas. Soomlased on maailmas suurimad kohvijoojad. Teadaolevalt esimene soomlane, kes kohvi maitses, oli turulane Axel Käg aastal 1637. 29

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Pesumood 2012-1

Third level Third level Fourth level Fourth level Fifth level Fifth level Nutikalt Romantiline Valge erinevad varjundid kohtuvad kuldse, cappuccino ja karamelliga. Taevasinised ja rohelised toonid peegelduvad väikestelt kristalsetelt effektidelt. Elegantsed lõiked, siidised trapeeringud Dekoratiivsed detailid Ekstravagantsed tikandid väikeste lilledega Click icon to add picture Click icon to add picture Nu tik alt ro ma ntil ine Click icon to add picture Click icon to add picture Nu tik alt ro ma ntil ine Click to edit Master text styles Second level

Kultuur-Kunst → Kaasaegsed moesuunad
8 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kohvimasinad

pikka aega karbis, oma tundi oodates. Elektrijuhtme suvalisel kokkukerimisel võib ta paindekohtadest murduda. Seade juhtme kerimiseks viib taolise rikke tekkimise võimaluse minimaalseks. ESPRESSO KOHVIMASINAD Nii nimetatakse kohvimasinaid, kus kohv valmistatakse aururõhu abil. Nende kohvimasinate jaoks kasutatakse spetsiaalse «Espresso» jahvatusega kohvi ( jäme jahvatus, eelnevalt röstitud oad spetsiaalse tehnoloogia järgi). Selline kohvimasin teeb cappuccino kohvi (see on espresso kohv piimavahuga). Piima vahustamiseks on kohvimasinatel spetsiaalne reziim «aur». Te lasete torukese otsikuga («cappuccinaator») piimaga klaasi, millest lastakse läbi rõhu all aur, mis teebki piimavahtu. Espresso noorema klassi kohvimasin viib kogu olemasoleva vee keemiseni hermeetilises nõus(milleks kulub ligikaudu 2

Toit → Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

Burn Energiajook 50 cl 2.00 / 31.29 EEK Bonaqua Vesi (mulliga ja mullita) 33 cl 1.30 / 20.34 EEK Selters Vesi (mulliga ja mullita) 25 cl 2.00 / 31.29 EEK Nestea Jäätee 25 cl 1.00 / 15.65 EEK Cappy mahlajoogid 20 cl 1.30 / 20.34 EEK Piim / keefir 25 cl 0.70 / 10.95 EEK Kokteilid Ice cappuccino (espresso, piim, purustatud jää, grenadiin) 2.50 / 39.12 EEK Jäätisekokteil (valitud mahlaga) 2.50 / 39.12 EEK Kuumad joogid Kohv Lavazza Kohv 1.30 / 20.34 EEK Espresso 1.30 / 20.34 EEK Piimakohvid

Toit → Joogiõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikku söögiriista hakkasid esimestena kasutama itaallased 14. saj. lõpul ja selle jõudmine mujale Euroopasse võttis veel 200 - 300 aastat. Enne seda oli kahvel küll tuntud aga pigem köögis tõstevahendina. Tavad: Hommikul piirdutakse tassi kohvi või kuuma sokolaadiga koos saiakese või võileivaga. Lõunasöök on mitmekäiguline, mis koosneb külmast eelroast, kuumast supist,

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
6
doc

...

4. Paranda keelevead. Seejärel põhjenda lausetes nr 7 ja 11 tehtud parandusi. 1) Euroopa Parlamendi sotsiaalkomisjon annulleeris kuust kuusse mitu varasemat õigusakti. 2) Litsentseeritud massaazisalongis tuleb hind koefitsiendiga 1,5 läbi korrutada. 3) Swedbanka ITjuht on sündinud Skorpioni tähtkujus, täpselt mardipäeval. 4) Brown'i liikumine oli epohhi suurimaid avastusi. 5) Astunud sisse ühte Tartu itaalia pitseeriasse, tellis ta cappuccino. 6) Üle 40aastasel uudisteagentuuri turundusjuhil läks Skandinaavia maade reisi ajal kaotsi vabakäeseade. 7) Sõumaailmas tegutsedes tuleb tunda autoriõiguseseadust. 8) Tohutu suur neljatärnihotelli tuba maksis Eesti rahas kaks tuhat eurot. 9) Milliseid Euroopa keeli on vaja osata, et seda stipendiumi taotleda? 10) Kuulan tihti Raadio 2 ja vaatan ETV. 11) Kontsertidele saab minna 3., 10. ja 14. mail. 12) Olen harjunud palju guugeldama ja skaipima

Filoloogia → Eesti filoloogia
16 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Itaalia köök

esikohal oliiviõli, vähem kasutatakse puuviljaseemneõli, searasva ning pekki. Võid ja margariini valmisatakse vähe. Salatid tehakse õlikastemga. Magustoitudena süüakse puuvilju rikkalikus valikus, pähkleid ja nendest valmistatud maiustusi- martsipani, pähklikooke, torte ning jäätisi. Tänapäeval tuntuma Itaalia magustoit on tiramisu kuid, päritolu on aga teadmata. Itaalia rahvusjook on grappa, mida saadake viinamarja pressimise jääkidest. Ning meilegi tuntud kohvid cappuccino, espresso, macchiato on Itaalia päritoluga. Ning kindlasti on Itaalia meile väga tuntud oma võrratute veinidega. Söögikohad jagunevad nimetuse järgi hinnaklassidesse. See ei tähenda aga sugugi, et kõige odavamad oleksid väga viletsad. Pigem on asi nii, et kõige kallimates söögikohtades on toit imetlusväärne, odavates aga “lihtsalt hea”. Hinnaklassi esimesel astmel asub osteria, teisel taverna, kolmandal trattoria ja redeli tipus seisab ristorante ehk restoran. Viimase

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

KOHV

KOHV Rahakäibe poolest maailmas suurimad 1. Nafta 2. Kohv Kohvipuu · Pannakse kasvama seemnest · Võib elada 100 aastani · Istandustes kasvavad 15 aastat · Istatustes kärbitakse 2-4m kõrguseks · Meenutab rohkem põõsast kui puud Kohvipuu õis ja mari · Ühel puul leidub korraga õisi ja mitmes küpsusastmes marju · Marju korjatakse siis kui nad on punased · Mustad marjad on ülevalminud · Korjatakse käsitsi ja valikuliselt Kohvikirss e. kohvimari · Mari küseb vastavalt sordile 6-9 kuud(araabika) või 10-11 kuud (robusta) · Marja sees on kaks sinakat-rohekat seemet · Asetsevad vastastikku eraldatuna erilise kattekihiga Pärluba · Mõnikord on seemneid üks, neid nimetatakse pärlubadeks · Mõned kohvitootjad praagivad pärload välja kui ebastandartsed, teised müüvad kalli hinna eest kui haruldust · Nimetatakse kohvikaaviariks Kohvimarjade korjamine · 1kg röstitud kohviubade saamiseks tuleb ko...

Toit → Toiduainete õpetus
19 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

juustu salat metskirsikastmega; Farfalle vahemere andide ja päikseküpsete tomatitega; Penne rigate kanafilee, puravike, priskete punaste tomatite ja kreemjuustukastmega; värvikas kartuli porru püreesupp röstitud Riia lahe räimefileega; Mezzo vahemere bouillabaisse supp; Ingverihõnguline sametine kõrvitsapüree Eesti jõevähi sabadega; Toscana pikantne tomatipüreesupp krõbedate croutoonidega; gurmaani unistus - ahjus küpsetatud ahven rohelise herne cappuccino kastmega; grillitud lõhesteik parma singi embuses vallatu kurgi- meloni-mündisalsaga, krõbeda polenta ning siidise koorekastmega; puravike ja porrulauguga täidetud kohafileerull maheda ürdikastmega, värviküllase salsa ning metsiku riisiga; Õrn täidetud kanafilee toorsuitsupeekonis, röstitud köögiviljade ja kukeseenekastmega; meeldivalt põletav Rossini tournedos foie­gras nüansiga pikantse isevalmistatud ananassi chutneyga, hoolikalt valitud

Toit → Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

kohv pannakse paberfiltrisse või mitu korda kasutatavasee koonusekujulisse nõusse ja peaaegu keev vesi valatakse peale. · Presskann/cafetire kann soojendatakse, jämedalt jahvatatud kohv tõstetakse põhja, lisatakse kuum vesi ja segatakse, siis lastakse segu kolm kuni viis minutit tõmmata, enne kui kolb alla surutakse, mis eraldab paksu joogist. · Kannumeetod on kõige lihtsam kohvi valmistamise viis, piisavalt jämedalt jahvatatud kohvile lisatakse kuum vesi. · Espresso ja Cappuccino espresso masinad suruvad kuuma vee läbi väga peeneks jahvatatud ja kokku pressitud kohvipuru ning siis joogi tassidesse. Hea espresso valmistamiseks on vaja spetsiaalset masinat. Espresso on cappuccino alus; see on kohv, millele valatakse või tõstetakse lusikaga luksuslik vahustatud piim. · Napooli Moka kuumakindla kaanega Moka kannud loovad kohvi, mis kombineerivad kurnaga kannu ja espresso omadusi. Nad sunnivad vett, mis

Toit → Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

SHAMPANJA Prosecco Special Cuvee, Zonin, Itaalia( Italy) 20cl 5,50 Fresita, Tsiili( Chile) 20cl 5,50 MUMM CORDON ROUGE BRUT 20 CL 17.90 MUMM CORDON ROUGE BRUT 75 CL 50.50 VAHUVEIN Prosecco Extra Dry, Fantinel, Itaalia (Italy) 3,90 DUC DE PARIS 12 CL / 75 CL 2.00 / 11.00 FREIXENET CARTA NEVADA SEMISECO 75 CL 12.00 JACOB'S CREEK CHARDONNAY 75 CL 18.00 MARTINI ASTI 75 CL 18.00 APERATIIV/Aperitive/ Extra Dry, Cinzano 8cl 3,00 Bianco, Cinzano 8cl 3,00 Rosso, Cinzano 8cl 3,00 Rosé, Cinzano 8cl 3,00 Campari Bitter 4cl 3,00 Ouzo 4cl 3,00 VALGED MAJAVEINID GRAFFIGNA CHARDONNAYSAUVIGNON BLANC 12 CL/75 CL 2.20 / 12.00 KUIV, RIKKALIK, AROMAATNE JA KERGELT VÜRTSIKAS ARGENTIINA VEIN Sobib kala ja valgest lihast roogadega. Dry, rich, aromatic and s...

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Äriplaan kohviku taasavamine

Kohviku avamiseks on vaja muretseda järgmised seadmed: külmvitriin külmkapp/sügavkülmkapp mikrolaineahi koos grilliga fritüür ja õhupuhasti boiler veemõõtjad elektriarvesti raadio ja televiisor Vaja on muretseda ka hulk väikevahendeid ( pesemis-ja koristusinventar, nõud, presskohvikannud jms.). Tooted ja teenused Kohvikus planeeritakse hakata pakkuma järgmisi tooteid: kohv (filtri- ja presskannukohv), tee, cappuccino ; hind 1 - 2 . karastusjoogid ja õlu ; hind 2.50 klaas, pudel 3 . saiad, pirukad, koogid; hind 0.75 ­ 1 . hamburger; hind 2 . friikartul; hind 3 . võileivad; hind 0.50 - 1 . Pakutava menüü suurust piirab teeninduspiirkonna nappus, puudub köögiblokk. Planeeritav menüü on tervisekaitseorganitega kooskõlastatud. Soovi korral korraldame väikese peolaua; tooteid saab ette tellida ja osta kaasa.

Majandus → Majandus
207 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Joogikaart

Joogikaart Aperitiivid EUR Campari 4cl 2,50 Martini Bianco 8cl 2,50 Martini Extra Dry 8cl 2,50 Martini Rosso 8cl 2,50 Pernod 4cl 3,50 Valged veinid EUR Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili ) 12cl 3,00 Barco Viejo Chardonnay Central Valley (Tsiili) 75cl 17,00 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 12cl 3,50 Grand Noir Sauvignon Blanc Languedoc (Prantsusmaa) 75cl 18,00 Columbia Crest Two Vines Riesling (Ameerika Ühe...

Turism → Restoraniteenindus
28 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kohustuslik sõnavara teenindajale

Kohustuslik sõnavara teenindajale: Eesmärk on luua külalisele tunne, nagu oleks ta külas oma headel sõpradel. Meilt võib küsida ja paluda kõike (siivsad soovid). Meil on tema jaoks alati aega ja tahtmist tema soove täita. Hommikusöök ei ole ainult "kõht täis" vaid ka emotsioon, et kõik on hästi. See ongi ,,Yes, I Can!" suhtumine. Tsekkajale: OLULINE ON KASUTADA KLIENDI NIME Saabuvale külalisele: Good Morning! May I have your name (room number), please? ..... Thank You, Mr /Mrs........ Please enjoy your breakfast. Kui küsitakse kuhu istuda võib, siis: It is free seating (istekohad on vabal valikul) Kui külaline soovib maksta hommikusöögi eest, siis palume tal istet võtta ja viime arve lauda. Please have a seat. I will bring a bill to your table. Hyvä huomenta! Saisinko huonenumeronne? ..... Kiitos, herra /rouva .........(nimi). Olkaa hyvää! Hyvää ruokahalua! Tere hommikus...

Turism → Turism
8 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Joogikaart

JOOGIKAART Kange alkohol Viin/Vodka/ Russian Standard Imperia 4cl 7 Viru Valge 4 cl 2.50 Smirnoff red 4 cl 3.50 Smirnoff black 4cl 3.50 Nemiroff Premium 4 cl 3.70 Viskid/Whisky/ Johnnie Walker Black Lable 4 cl 4.50 Jameson 4 cl 3.50 Jack Daniel`s Tennessee 4 cl 4.00 The Famous Grouse 4 cl 3.20 Bushmills Original 4 cl 3.00 Konjakid /Cognac/ Hennessy vs 4 cl 5.00 Hennessy vsop 4 cl 7.50 Hennessy xo 4 cl 16.00 Martell VSOP 4 cl 5.50 Martell XO 4 cl 13 Rumm /Rum/ Angostura Premium White Rum 50cl 3.20 Captain Morgan black label 4 cl 3.40 Captain Morgan spiced 4 cl 3.40 Pampero white rum 4 c...

Toit → Joogiõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
9
docx

ARVESTUS- toiduvalmistamine

jne.) Caffe Latte 1. Kuumutage piim (63°C - 65°C). 2. Valmistage espresso espressokannu. 3. Segage piima (kannu keerutades) kuni kuumutatud ja vahustatud piim on omavahel segunenud. 4. Valage espresso klaasi ja lisage sellele piim. Cappuccino 1. Vahustage piim (temperatuur 63°C - 65°C). 2. Segage (kannu keerutades) ja "koputage"vahustatud piima kuni suuremad piimavahu mullid on kadunud. Seejärel pange piim ootele. 3. Valmistage espresso cappuccino tassi. 4. Segage ja "koputage" uuesti piima kuni kuumutatud ja vahustatud piim on omavahel segunenud. 5. Valage vastavalt tassi suurusele võrdsetes kogusestes kuumutatud ja vahustatud piim espressole. Presskannukohv 1. Eelsoojenda presskann kuuma veega. 2. Tõsta jahvatatud kohv (60-70g kohvi liitri vee kohta) kannu. Parima tulemuse saamiseks kasuta keskmise jahvatusega kohvi. 3

Toit → toiduainete sensoorse...
18 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Etikett Itaalia

ITAALIA Etikett ja tavad Tuule Kivihall KO-12 Juhendaja: Marve Koppel Ciao! Itaalia ja rahvas Rahvusriigiks ühendati Itaalia 19. sajandil Ristisõdade elustava mõju ja kaubanduse kiire arenemise tõttu kuhjusid suured rikkused, elustiil muutus vabaks, seltskondlik läbisaamine muutus sagedamaks vaatamata seisusele Itaalia regioonid on üksteisest sõltumatud ning itallased ilmutavad eeskätt lojaalsust ja austust oma linnale, ümbruskonnale ja perele Rooma ­ eraldusjooneks põhja (vaadatakse kui välismaad, mille on vallutanud sakslased ja prantslased, kes töötavad vahetpidamata) ja lõuna (põllumajanduslik Mezzogiornona e keskpäev) vahel, kristluse keskus Probleeme pole harjutud lahendama, pigem varjatakse neid ja püütakse muuta elu võimalikult imepäraseks ja nauditavaks Monarhiast öeldi lahti 20. saj kui see oli juba asendatud 20. aas...

Turism → kultuurid ja kombed
3 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Grappa

GRAPPA Grappa on itaalia viimarjabrändi, alkohoolne jook, mida valmistatakse viinamarjadest mahla pressimisel tekkiva jäägi kääritamisel ja kääritise destilleerimisel. Grappa on tüüpiliselt viinamarja mahla väljapressimisel järel jäävate viinamarjakestade kogumis oleva magusainete destilleerimisel saadav kange jook. Trendijook grappa on alguse saanud tavalisest talupojapuskarist ja inimlikust soovist pigistada välja viimast kõigest, millest pigistada annab. Grappa on Itaalia rahvusjook, mida saadakse viinamarja pressimise jääkidest. Samalaadset kanget alkoholi valmistatakse kõikides maades, kus kasvab viinamari. Nii näiteks destilleeritakse Prantsusmaal jooki nimega marc, Ungaris on taoliseks joogiks palinca, Gruusias tata. Grappa on sisuliselt puskar, mis destilleeritakse veini kääritamise kõrvalproduktist viinamarja kestadest, milles on veel alkoholi. Inimene ei lase ju millelgi raisku minna, millest annab kraadi välja keerutada.V...

Toit → Joogiõpetus
35 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Anda tarbijatele mida nad soovivad

suhtes: pähkli maitsega, sealhulgas kasupähklid, mandlid ja pistaatsiapähklid, tervislikud joogid, piimad ja jogurtid. Kuuma vürtsika koostisainetega nagu tsillipipart kasutatakse toitude valmistamisel,samuti ka kommi ja vürtsi lisamiseks ning garneeringuna. Ravimtaimelise koostisainetega nagu on seda kaneel, koriander, aniis, ingver ja piparmünt, kasutatakse üha enam piimatoodetes, jäätise- ja nätsu valmistamisel. Kohv, cappuccino vahvlite või sokolaadi latte macciato küpsised samuti rabarber , kiivi , mitmesugused marjad , ahvileivapuu saadus ja kohvi marjad on tärkava maitsed. Jogurtis on võimalik nautida juurvilja maitsed,näiteks ulatuvad kurgi, tilli ja porgandi maitsed. Lille maitsega tooted liiguvad maailmaturul, jasmiini maitsega latte, muraka ja violetne jogurt ja roosi kroonlehtedega jooke. Üks uusimaid marjade alternatiive: aed marjad, kasutatakse või valmistamise valdkonnas , mõnikord

Toit → Toitumisõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
18
rtf

Kaubarühma analüüs

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari-Liis Jürna MK13-TE1 KAUBARÜHMA ANALÜÜS Juhendaja: Tiia Kirss TALLINN 2014 Mari-Liis JürnaKaubarühma analüüs Sissejuhatus Oma kaubarühma analüüsi töös valin toidukaupade alarühmast kohvi ning tarbekaupade alarühmast naha puhastusvahendid. Oma töös kirjeldan mõlema kaubarühma koostist, sisaldust, materjali, kasutamist, hooldust, säilitamist, ohutust, suuruseid, mahte, massi, kvaliteeti, päritolu. Kirjeldan tooterühma arengut, tootjad, ka maailmas, kaupade käitlemist, müüginõudeid. 2 Mari-Liis JürnaKaubarühma analüüs 1.Kohv 1.1 Kohvi keemilisse koostisse kuulub:  Kofeiin 0,6-4%  Kiudained  Suhkur  Rasv  Valk  Mineraalained (Ka, Ca, Fe, Na, S, P, Cl)  Orgaanilised happed  Parkained  Vitamii...

Majandus → Kaubandus
7 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kokkade ristsõna

Kääna sõnu taigen ja tainas samades käänetes ja tõmba joon alla sõnale, kumba neist kahest Eesti Keele Instituut kasutada soovitab Taigen, taigna, taignat Tainas, taina, tainast 11. Nimeta 5 p-tähega algavat koka abivahendit Pann, puulusikas, pannilabidas, praepann, pritskott. 12. Nimeta viis 2013. a Eesti parimat toodet Parim piimatoode 2013 ­ Valio Forte Speciale Parim pagaritoode 2013 ­ Leibur Mitmevilja Röst Parim kondiitritoode 2013 ­ Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga Parim magustoit 2013 ­ Premia Eriti Rammus koorejäätis ploomiga Parim puu- ja köögivili 2013 ­ Põltsamaa Felix magusad kõrvitsakuubikud

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Tooterühma analüüs

2.1.2Jacobs................................................................................................... 5 2.1.3Nestlé................................................................................................... 6 2.2Tooteinfo..................................................................................................... 6 2.2.1Paulig espressod.................................................................................. 6 2.2.2NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cappuccino kapslid....................................8 2.2.3Merrild® Cafe Noir kohvipadjad...........................................................9 2.3Kaupade märgistuse nõuded......................................................................9 3Tarbekaupade alarühm – mähkmed................................................................12 3.1Areng........................................................................................................ 12 3.2Tootjad.................

Majandus → Klienditeenindus
16 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Trendid roogade kujundamisel

põhjale, kaste muutus ka oluliselt vedelamaks; sooviti esile tõsta põhikomponendi ilu. Taldrikuid hakati katma kuplitega, nende üheaegsest eemaldamisest tehti vaatemäng. Eelkattesse ilmusid kastmelusikad. Uuenduseks oli "menu degustation" ehk degusteerimismenüü, milles oli 610 erinevat rooga. Itaaliapärastest toiduainetest ­ pastadest, risotoriisist, valgetest trühvlitest ja balsamäädikast ­ said maailma trendid, cappuccino nimi omistati ka vedelale, kontsentreeritud maitsega supile. Eksootilisi puuvilju ilmus maailma igasse kööki Sousvide ehk vaakumküpsetamine tekitas diskussioone. Toidu vaakumsäilitus tuli et jääda. Toidu värskusele ja toorainete kõrgele kvaliteedile hakati veelgi enam tähelepanu pöörama. Crosskitchen tõi endaga kaasa uusi julgeid ideid. Maitseid hakati segama, portsjonid kujundati tornikujulisteks, erinevad toidukultuurid said samal taldrikul kokku

Kategooriata → Värvusõpetus
28 allalaadimist
thumbnail
22
rtf

Kohv - uurimustöö

Kuressaare Gümnaasium Kohv Uurimustöö Koostaja: Kerten Palumets 10c klass Kuressaare 2009 1 Sisukord Sissejuhatus.....................................................................................3 1. Kohvi ajalugu................................................................................4 2. Tähtsamaid aastaid kohvi ajaloost.....................................................6 3. Kuulus kohvijooja Honore de Balzac..................................................9 4. Kohvi mõju inimesele....................................................................10 4.1 Kofeiin organismis, mis juhtub edasi?........................................................11 4.2 Kellele kofeiini ei soovitata?.................................................................... ...

Muu → Teadus tööde alused (tta)
199 allalaadimist
thumbnail
4
docx

JOOGID

JOOGID Kohv ja kohvijoogid. Kohvi valmistamiseks võetakse alati puhas värske külm vesi. Kohvipulbrit arvestatakse 1l vee kohta: einekohvi jaoks 30-50g, keskmise kangusega kohvi jaoks 60-80g ja kange kohvi jaoks 100-120g. Vee temp. kohvijoogi valmistamiseks peab olema 92-97 C. Kohvijoogi valmistamine kohvimasinas: võtta soovitud kogus külma vett, mõõta vastav kogus kohvipulbrit filtrile (parim on paberfiltrid) ja kui jook on filtreerunud tuleb seda pidevalt segada ja lasta 2-3 min tõmmata. Serveeritakse vahetult peale valmistamist. Kannukohvi valmistamine: mõõta õige kogus vett ja lasta keema tõusta, keeva vee hulka mõõdetakse vastava jahvatusastmega kohv, lasta korra keema tõusta, aga mitte keeta. Lasta kohvil 5 min sadestuda. Kohv kallata kohvipaksu pealt eelsoojendatud kannu. Võib serveerida koos lisanditega ­ suhkur, piim, koor, brändi, liköör Presskannukohvi valmistamine: valida jämedama jahvatusega kohvipulber, kohvipuru mõõta eels...

Toit → Toiduvalmistamine
26 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

munasegu ja vahustatud vahukoor. Kauss vooderdatakse espressos niisutatud küpsiste või biskviitpõhjaga, peale valatakse juustusegu ja silutakse pealt ühtlaseks. Lastakse külmas seista ja serveeritakse peale raputatud riivitud sokolaadiga. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Tavad Hommikul piirdutakse tassi kohvi või kuuma sokolaadiga koos saiakese või võileivaga. Lõunasöök on mitmekäiguline, mis koosneb külmast eelroast, kuumast supist, pastaroast, liha- või kalaroast kartulite ja köögiviljadega ning magustoidust. Viimane võidakse asendada espresso või cappuccinoga. Õhtusöök on kerge eine: supp, külmad lihalõigud, salat, juust ja puuviljad. 8

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
5
rtf

Kohv

KOHV Kuigi kohvivalmistamise meetodid erinevad ükteisest oluliselt, on hea kohvi saamise üldised eeltingimused kõigil ühised: · Seadmete ja vahendite puhtus · Pehmendadtud ja filtreeritud vesi · Kvaliteetne tooraine · Sobiv jahvatus-ja rõstiaste · Õige kogus kohvipulbrit · Õige valmistamine Araabia e. Türgi meetod Traditsiooniliselt kasutatakse Türgi kohvi valmistamiseks väikest varrega vastpotti. Vanasti oli eelduseks ka kõrbeliiv, millesse pott uputati. Türgi kohv valmistatakse Araabi oast mis jahvatatakse väga peeneks. Potti pannakse 1-2 tl. Jahvatatud kovi. Maitse järgi lisatakse suhkrut vahel ka kardemooni. Seejärel kuumutatakse kohv keemiseni, samal ajal segades. Kuumenemisel tekib vaht. Kui kohv läheb keema, tuleb ta kuumuseallikalt eemaldada ja seejärel kohe serveerida. Kohvi võib juua koos puruga või võob ka sellel lasta settida. Filtermeetod Klaaskannu ei ole soo...

Toit → Joogiõpetuse
82 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Eesti keele häälikuortograafia probleeme

Eesti Lennuakadeemia Eesti keele häälikuortograafia probleeme Referaat Reigo Tamm Juhendaja Karin Kaljumägi Tartu 2009 Sissejuhatus Oma referaadi teemaks olen valinud ,,Eesti keele häälikuortograafia probleeme". Teema valikut kaalusin pikalt, kuid lõpuks otsustasin selle teema kasuks, kuna tundus et mul endal võib häälikuortograafiaga kõige enam probleeme olla. Oma referaadiga soovin ma anda oma kaasõpilastele väikese ülevaate eesti keele õigekirjast ja sellega kaasnevatest reeglitest.Allikatena olen kasutanud erinevaid artikleid internetist. 1 Võõrsõnade õigekiri 1.1 Tsitaatsõnad ja võõrsõnad Keelendid jagunevad kolmeks: tsitaatsõnadeks, võõrsõnadeks ja omasõnadeks. Tsitaatsõnad on võõrkeelsed sõnad eestikeelses tekstis ja neid kirjutatakse selliselt nagu nad on oma algses keeles.Nende sõnade häädlus peaks sar...

Eesti keel → Eesti keel
53 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Tallinn Old Town

Kunda Ühisgümnaasium Tallin Old Town Report Student: Kristin Karu Teacher: Kristi Aron Kunda 2012 The Alexander Nevsky Cathedral The Alexander Nevsky Cathedral is an orthodox cathedral in the Tallinn Old Town,Estonia. It was built to a design by Mikhail Preobrazhensky in a typical Russian Revivalstyle between 1894 and 1900, during the period when the country was part of theRussian Empire. The Alexander Nevsky Cathedral is Tallinn's largest and grandest orthodox cupola cathedral. It is dedicated to Saint Alexander Nevsky who in 1242 won the Battle of the Ice on Lake Peipus, in the territorial waters of present-day Estonia. The late Russian patriarch, Alexis II, started his priestly ministry in the church. Interior of the Cathedral. The Alexander Nevsky Cathedral crowns the hill of Toompea where the Estonian folk hero Kalevipoeg...

Keeled → Inglise keel
14 allalaadimist
thumbnail
180
ppt

Toiduainete õpetus

väikesteks Sel moel ühtlustub piima maitse ja talle ei teki rasvakihti Fermenteerimine Hapendamine Piimalevõi koorele lisatakse piimhappebakterite puhaskultuure ja kutsutakse esile piimhappeline käärimine Normaliseeritud piim Pastöriseeritud joogipiimana 1,5% 0,05% 2,5% 3,5% 100 ml piimas Valgusisaldus kõigub olenevalt tootjast Süsivesikuid 4,7g Normaliseeritud piim Kõrgpastöriseeritud piimana 3,5% kohvipiim 1,8% Latte piim 3,5% Cappuccino piim Pastöriseeritud piimana 2,5% Alma kohvimeistrite piim Lisanditega piim Milla sokolaadipiim Vitaminiseeritud piim Laktoosivaba piimajook Organoleptilised näitajad Konsistents ühtlane, ei tohi olla sadet ega koore tükikesi Maitse ja lõhn puhas ja piimale iseloomulik Värvus täispiima puhul ühtlaselt valge, kerge kollaka varjundiga Rasvata piim on valge ja sinaka varjundiga Rõõsk koor Kohvikoor 100 g toodet sisaldab: Energiat - 489kJ/118kcal · Valke - 3g

Toit → Toitlustusettevõtete...
12 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

bensiinijaamades turistid, autosõitjad, noored. Seda tüüpi ettevõtete kliendid vajavad lõõgastumisvõimalust ja kerget einet puhtas keskkonnas, soovivad lugeda värskeid lehti ja ajakirju. Kohvikusse minnakse ka jalgu puhkama, sõprade ja tuttavatega kohtuma või aega veetma. 6 Tavalise kohvi ja tee kõrval on kohvikute menüüs sageli espresso, cappuccino, café au lait ja muud maitsekohvid ja teejoogid, samuti karastusjoogid, veed ja mahlad. Menüüs on erinevad pagaritooted ­ pirukad, saiakesed, samuti erinevad võileivad, täidetud batoonid, koogid. Mõned kohvikud pakuvad ka hommiku- ja lõunaeineid, jäätist ja jäätisekokteile. Kohvikutes on sageli iseteenindus. Teenindusliin on ettevõttes selliselt korraldatud, et klient ettevõttesse sisenedes kohe aru saaks, kuidas toimida. Hästi planeeritud teenindusliin kiirendab klientide

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Erialane sõnastik

Erialane sõnastik. Koostanud: Ülle Schönberg TT12 A Aaloe - kasutatakse toidutööstuses enamasti mahla, millel on toniseerivad omadused. Adzika - on eriti levinud Gruusia lääneosas, kus on rohkem Türgi mõjutusi. Serveeritakse peamiselt grillitud liha juurde. Aedmaasikas ­ ajasaadus, magustoitude valmistamiseks, kaunistamiseks jne. Aedtill ­ maitseroheline Ahjupraad ­ sea-,veise-,uluki- vm. loomalihast Ahven ­ sobib uhhaa valmistamiseks, suitsutamiseks, praadimiseks Ansoovis ­ merekala Levinud komponent Vahemeremaade roogades. Antrekoot - veiseseljast kahe ribikondi vahelt lõigatud steik, mille paksuseks on umbes 2 cm. Apelsin ­ puuvili, hea söögiks mitmel erineval viisil. Al dente - küpsusaste, kergelt hamba all vetruv Aroruudijahu ­ spetsiaalne toidutärklis B Basiilik ­ maitsetaim, sobib kasutamiseks ...

Toit → toiduainete sensoorse...
10 allalaadimist
thumbnail
32
docx

Referaat - Kohv

joogist, kuid need ei ole nii vastupidavad. Kann Kannumeetod on kõige lihtsam kohvi valmistamise meetod. Piisavalt jämedalt jahvatatud kohvile lisatakse kuum vesi. See on sama mis presskannu meetod ilma kolvita, mis eraldaks paksu. Kannu ei kasutata nii palju ehkki see on hea meetod nö tühiku täitmiseks. Espresso ja Cappuccino Tänapäeval on Itaalias leiutatud espresso ja cappuccino kiiremini levivaid kohvivalmistusmeetodeid. Kõikidel teistel viisidel on ,,loomulik" nõrutussüsteem ja vähese raha eest saab valmistada joodava kohvi, kuid mitte espressol. Espresso masinad suruvad kuuma vee läbi väga peeneks jahvatatud ja kokku pressitud kohvipuru ning siis joogi tassidesse. Head espressot on kallis valmistada, sest paljude maitsete kohvist eraldamiseks on vaja suurt survet ja seega

Toit → Joogiõpetus
83 allalaadimist
thumbnail
23
docx

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ

Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Kristlin Kallas TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ Praktikaaruanne Juhendaja: Eda Sõõru Grupp: Mko212 Tartu 2013 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ­ülesannete lühikirjeldus Kopli kohvik Esimese kursuse esimese praktika läbisin ma Tartu Kutsehariduskeskuse Õppekohvikus. Ajavahemikul 17.12.2012-01.02.2013. Hommik algas kohvi keetmisega kui ka tee vee keetmisega. Tõime ette piima. Vaatasime ka...

Muu → Ainetöö
44 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

o Serveeri kohe,sälitamiseks termoskannu. · Türgi kohv o Ibrikus;(kuumas vees) o Pulbril väga peen jahvatus TOIDUVALMISTAMISE ALUSED o Külm vesi pulbrile o Lasta keema tõusta 3x o Serveeritakse koos kohvipaksuga väikestest tassidest(külm vesi) · Espresso o Tumeröst o Roostevaba filter, kuum aur ja vesi surve all o Peab olema vaht Tass eelsoojendatud · Cappuccino o Nagu espresso,listatakse auruga valmistatud koor või piim o Lisandiks kaneel,kakao,muskaat TEE JA TEEJOOGID · Teepõõsa purustatud lehtedest o Must tee o Roheline tee o Valge tee · Muudest taimedest teejoogid · Raviteed · Teesegud Teevalmistamine · Puhas vesi · 1 l 10g teepuru · Vesi valada teesegule o Must tee äsja keema hakanud vesi

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun