Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"siider" - 110 õppematerjali

siider – 48 kcal keskmise kangusega õlu – 34 kcal Liigselt alkoholi tarbides kaob kontroll oma tegevuse üle ja tõuseb isu. Pärast mõnda kokteili on sul palju raskem öelda “ei” jäätisele, küüslauguleibadele, krõpsudele, dipikastmetele.
siider

Kasutaja: siider

Faile: 0
thumbnail
6
pptx

Siider

Et saada tarbijale meelepäraseid maitsevarjundeid, segatakse tööstuslikul tootmisel eri õunasortide mahlu. Siidri toorainele (õunamahlale) esitatakse kindlaid nõudmisi suhkrusisalduse, parkainerohkuse, kiudainekülluse ning orgaaniliste hapete hulga suhtes, sest nendest oleneb oluliselt joogi maitse. Suhkrusisaldus määrab siidri kanguse, sest pärmid kääritavad suhkru alkoholiks. Käärimisel eralduv süsihappegaas lahustub osaliselt joogis. Klassikaline siider laagerdub pärast käärimist tammevaatides, tööstusliku suurtootmise ajastul on hakatud eelistama terastanke. Naturaalne siider on pastöriseerimata jook, millesse ei lisata vett, suhkrut, maitseaineid ega alkoholi. Et siidriõuntes on suhkruid üsna vähe, siis ei ole jook ka käärimisprotsessi lõpul kuigi kange: naturaalsete siidrite alkoholisisaldus küünib maksimaalselt 8­9 kraadini. Sellise märjukese destilleerimisel ning järgneval laagerdamisel valmib...

11 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

SIIDER

SIIDER Märt Aulik KP-41 Millest tehakse ! Siider : on värskete õunte või nende mahla täieliku või osalise alkohoolse kääritamise teel saadud jook. Minimaalne saavutatud alkoholisisaldus peab olema 5 %. Valmistamine ! Siider valmistatakse tootmispiirkonnas traditsiooniliselt kasvatatavatest siidriõuna sortidest järgnevatesse tehnoloogilistesse gruppidesse jaotatuna: magus, hapukas, mõrkjas, hapukas-mõrkjas, magusmõrkjas, mõrkjas-poolhapukas, poolhapukas ja poolhapukas-mõrkjas. . Õunad pestakse Seejärel purustatakse ja purustatud massil lastakse nati seista et esile tuleksid värvid ja aroomid Seejärel algab pressimine umbes 1 tonnist õuntest saab 600l mahla ....

Joogiõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Siidri ajalugu

2 1. Siidri ajalugu......................................................................................................................... 2 1.1. Nimest.............................................................................................................................. 3 1.2. Normandia siider ..............................................................................................................3 1.3. Naturaalne süsihappegaas ja suhkur, mis on õunte oma..................................................4 1.4. Janukustutaja ja maksevahend......................................................................................... 4 1.5. Kõige populaarsem Inglismaal.........................................................................................5 1.6...

Joogiõpetus
33 allalaadimist
thumbnail
15
odt

KARASTUSJOOGID

Pärast õllepruulimist villitakse valmis õlu pudelitesse, vaatidesse või muudesse anumatesse ja tarvitatakse jahutatult Siider Mustikasiider Kangus: 4,7% Fizz Blueberry on kodumaise õunaveini baasil valmistatud kerge mustikamaitseline siider . Mõnusalt mahe mustikasiider sobib ideaalselt eestlaste põhjamaise maitsemeelega. Fizz Blueberry on mustikale omase mõnusa sügava punakas-violetse värvi ja hõrgu marjaaroomiga karastav jook. Sobib ideaalselt neile, kes peavad lugu mustikale omasest mahlakast metsamarja maitsest. Hõrk ja suvehaljas suupärane jook, mida nautida loomulikult koos hea tuju ja...

36 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Alkoholide ajalugu

19. sajandi saabudes võis seda jooki endale lubada üksnes jõukad inimesed. Selle tagajärjel võrsus Londonis uus dzinnivalmistajate rühmitus. Kui kuni sinnamaani valmistati dzinni kahtlasest piiritusest ja võimalikult odavalt, siis nüüd oli eesmärgiks toota võimalikult peenemaitselist ja rafineeritud jooki, mille tarbijaks on haritud ühiskonnaklass. Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid Õlu, vein, siider , sampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid Portvein, kokteilid jt....

Keemia
22 allalaadimist
thumbnail
10
doc

"Noored"

Tooted kangusega üle 50-60 mahuprotsendi pole puhtalt joomiseks mõeldud vaid nõuavad kindlasti lahjendamist. Alkohoolseid jooke liigitatakse nende alkoholisisalduse järgi lahjadeks ja kangeteks jookideks. Alkoholi käitlemist reguleerib alkoholiseadus, mille kohaselt loetakse alkohoolseteks jookideks sellised alkoholi sisaldavad joogid, mis sisaldavad enam kui 1,2 mahuprotsenti alkoholi. Tuntumad lahjad alkohoolsed joogid on õlu, siider ja vein, aga ka mitmesugused gaseeritud segujoogid. Tuntumad kanged alkohoolsed joogid on viinad, viskid, konjakid ja brändid. 4 Alkohol seadustes Alkoholiseaduse kohaselt on alkohol on toidugrupp, mille moodustavad piiritus ja alkohoolsed joogid. Enamikes riikides on alkoholi tootmine, müük ja tarvitamine lubatud, aga seda vaid seadusega määratud raamides. Eestis on need raamid määratud kehtiva...

Eesti keel
2 allalaadimist
thumbnail
49
doc

Robert Houdin - uurimustöö

Vaatajate soovil kallas ta pudelist kord valget, kord punast veini, kord siidrit või mitmesuguseid likööre. Assistendid kandsid täidetud pokaalid mööda ridu laiali ja igaüks võis veenduda, et nende tellimus oli täpselt täidetud. Vastuseks tormilisele aplausile deklameeris mustkunstnik naeratades: ,,See pudel eal ei tühjene, ei lõpe siider , mõdu, vein... Ja igaüks on veendund teist, et hinnaline kink on see! Ja soovida nüüd teile saame vaid päevi õnnest pilgeni. Nii nagu arvutuid pokaale siin alatasa täidab viin." Äkki tuli Robert-Houdinile meelde, et veini juurde on vaja ju puuvilja. Silmapilk...

Ajalugu
107 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Alkoholid

Pärast selitamist jm töötlemist võidakse sellised produktid turustada juba alkohoolsete jookidena. Kõrgema kontsentratsiooni saavutamiseks destilleeritakse segu kuni 80° C juures. Pärast (sageli mitmekordset) destilleerimist saavutatakse alkoholi mahuosaks kuni 96 %. Saadud produktid lahjendatakse kangete alkohoolsete jookide saamiseks veega. Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid: Õlu, vein, siider , sampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid: Portvein, kokteilid jt. Muud alkoholi sisaldavad tooted: Denaturaat, odekolonn ja muud kosmeetikatooted, mitmesugused lahustid, puhastusvahendid, vedelkütused jmt. ALKOHOLI TARVITAMINE...

Keemia
562 allalaadimist
thumbnail
42
xls

Toiduained

RH. küllastatud rasvhapped Toitainete sisaldus tabelis tähendab... C16 palmitiinhape 0 C18 steariinhape ­ MKTA.RH. monoküllastamata rasvhapped PKTA.RH. polüküllastamata rasvhapped C18:2 linoolhape C18:3 linoleenhape VL.KIUDAINED vees lahustuvad kiudained RET.EKV. retinooli ekvivalent NIATS.EKV. niatsiini ekvivalent PANT.HAPE pantoteenhape R% sisaldab x% rasva KLASS E tailiha sisaldus üle 55% KLASS O tailiha sisaldus 40-45% (0.9) söödav osa 90% Sul. sulatatud Rasvas. rasvasusega Toitainete sisaldus tabelis tähendab... vastava toitaine sisaldus antud toiduaines on 0 või minimaalne andmed toitaine sisalduse kohta antud toiduaines puuduvad ENERGIA (kcal) ENERGIA (kJ)...

Kehaline kasvatus
46 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Alkohol ja inimene

Alkoholi on kasutatud juba ammustest aegatest. Mida teeb inimene alkoholiga ja alkohol inimesega? Inimesel on alkoholiga paljugi teha. Ta kasutab alkoholi keemiatööstuses, kesmeetikapreparaatides, nafatööstuses, jahutusvedelikus ja toidutööstuses. Ta teeb plastikut ja ta on näopuhastusainetel. Teda leidub Coca-Colas aspartaami näol ja ta on abiks naftavarude säästmisel. On erinevaid alkohoolseid jooke nagu näiteks siider , viin ja viski. Neid võib poe lettidelt sadu erinevaid leida. Alkohol võib inimesele ka kahjulik olla. Aspartaam (E951) on üks kõige ohtlikumaid aineid, mida tänapäeval toitudesse ja jookidesse lisatakse. Aspartaami võib leida nii dieetjookidest kui ka küpsetistelt. See on ligi 200 korda suhkrust magusam ja seega toob see tööstustele suurt kasumit. Kahjulikkus seisneb kolmes aines, millest üks on vaba metanool ehk puupiiritus. See on surmav ja pimedaks tegev alkohol....

Keemia
216 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Alkohoolsete jookide tarbimise mõjud inimorganismile

Subjekti vanus: 17 Sugu: N Amet: Õpilane, Sportlane Esimene kokkupuude alkoholiga: 4aastaselt, kui ajas segamini veini ja morsiklaasi. Tagajärgi ei mäleta, oli liiga noor (toim. hindas mõju mälu pärssivaks). Hetkeseis: Tarbib üliharva ja väikestes kogustes, maitse ei meeldi. Subjekti vanus: 16 Sugu: N Amet: Õpilane, Sportlane Esimene kokkupuude alkoholiga: 13aastaselt, mil tarbis erinevaid jooke segamini (vein, siider , Jägermeister), ent mõõdukalt (toim. loeb seda kogust iga inimese jaoks erinevaks vastavalt psüühikale, mitte organismi alkoholipõletamisvõime järgi) Tagajärjena muutus meeleolu vägagi lõbusaks. Hetkeseis: Tarbib alkohoolseid joke paar korda kuus. Kui siis siidrit või viinakokteili. Eksperdi hinnang Oma küsitluste käigus leidsime anonüümseks soovida jääva meesterahva, kes ei olnud nõus...

Bioloogia
66 allalaadimist
thumbnail
14
xls

Toiduainete koostise tabel

Valk Rasv. C18:3 KOLESTER. mg Lakt. Kiuda Ret.ekv Vit.D Vit.E Vit.B1 Vit.B2 NIATS.EKV Vit.B6 Vit.B PANT.HAPE Vit.C TUHK Na K Ca Mg P RÄNI Fe kcal g g G mg g g g g g mg mg mg Mg mg 12 g Mg mg G mg mg mg mg mg Mg mg Teraviljatooted. Nisujahu 328 9,9 1,7 0,07 0 67,1 0 3,5 0 0 0,32 0,43 0,05 5 0,08 0 0,5 0 0,44 0,4 150 13 21 100 2 5,2 Rukkijahu 328 10 2,3 0,14 0 65,6 0 13,6 1,1 0 1,63 0,3 0,13 2,7 0,35 0 1,34 0 1,7 1 500 30 110...

Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Alkoholi referaat

Surmav annus on 6 ­ 8 ml 100% etanooli kehakaalu ühe kilogrammi kohta (55 kg kehakaalu korral 330-440 ml). 3 Alkoholi sisaldavad joogid Joovastavat ainet alkoholi ehk etanooli sisaldavaid jooke on kolme tüüpi: 1) Kääritatud joogid: · Õlu · Vein · Siider 2) Destilleeritud piiritus: · Viski · Rumm · Viin · Dzinn 3) Segujoogid: · Kääritatud/destilleeritud tooted, mis on segatud soodavee või mahlaga Puhta alkoholi koguse (joogis) arvutamise valem Etanooli hulk grammides = 0,8 (etanooli tihedus) x klaasi/pudeli maht(ml) x alkoholi kangus (vol.%) 100 Näiteks juues 0,5 liitrit 4,5 promillise alkoholisisaldusega õlut, saad sa...

Inimese toitumisõpetus
164 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Pärm 80 Köögiviljakonservid 20-80 Kartul, viinamarjad, tofu 75 Täispiim, hapupiim R2,5% 70 Metsa- ja aiamarjad 30-75 Kitsepiim 60 Täismahlad 40-60 Piim R 0,1-2,5%, keefir R2,5%, pett 35-55 Dzinn long drink, siider 50 Mahlajoogid 10-50 Köögiviljad, seened 10-50 Karastusjoogid 0-45 Õlu 30-40 Kohv, tee, puljong, sool 0-10...

Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise-...

Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Arvestuse Alused

Raamatupidamiskohustuslase lõpetamisel või raamatupidamise kohustuse lõppemisel koostab raamatupidamiskohustuslane lõppbilansi. 8 2. TEGEVUSARUANNE Tartu Õlletehas on Eesti suurim joogitootja ja suuruselt teine õlletehas. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad kuus tootegruppi: õlu, siider , long drink, karastusjoogid, spordijoogid ja veed ning alates 2004. aastast ka mahlad ja mahlajoogid. 2003. aasta oli ettevõttele edukas. Müügimaht tõusis 10% võrra 55,9 milj. liitrilt 61,4 milj. liitrini aastas. Kodumaine müük tõusis 1% ja eksport kasvas 376%. Tartu Õlletehase siseturu müüginumbrid arenesid järgmiselt: vee müük kasvas 10%, siidri müük 11%, karastusjookide müük 4%, long drinkide müük 27%; õlle müük langes 4%....

Ökoloogia ja...
107 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Internetikohviku äriplaan

Prognoositavad teenuste hinnad · Karastusjoogid, mahlad 0.25 l 15.- · Gaseeritud vesi 0.3 l 10.- · Pirukad/saiakesed 6-10.- · Lihtsamad salatid (100 g) 25.- · Internetikasutus 0.5h / 1h 10.- / 15.- · Kangema alkoholiga kokteilid 30.- / 40.- · Õlu, siider 0.25/0.5 l 18.- / 25.- · Piljard (1 mäng) 15.- · Lauamängud ja mängukaardid on klientidele tasuta 2.12 Tasuvusarvestus Alghindadele on juurde arvestatud oma juurdehindlus, mis olenemata tootest on 50 % 11 Tabelis on arvestatud rahavooga 40 EEK inimese kohta, seejuures külastatavus ühes päevas vähemalt 50 inimest....

Majandus
792 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Alkoholisõltuvus

3 Sissejuhatus.................................................................................................................................4 Alkohol ja seadus........................................................................................................................5 Alkohol sinu kehas......................................................................................................................5 Sõltuvus.......................................................................................................................................6 Mis juhtub, kui sa jood?...

Psühholoogia
53 allalaadimist
thumbnail
19
doc

äriplaan

Kanepi Gümnaasium Kanepi söögikoht Äriplaan Taivi Oja Juhendaja: Piret Viil Kanepi 2008 1 Sisukord Lühikokkuvõte ............................................................................lk 2 Üldandmed .................................................................................lk 3 Missioon, visioon, eesmärk ..............................................................lk 4 Teenus, turg, konkurents .................................................................lk 5-6 Turundusstrateegia ja turunduseelarve .................................................lk 7 Tootmise/teeninduse planeerimine ......................................................lk 8 Sisustus .....................................................................................lk 9-10 Projekti maksumus...

Majandus
867 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Prantslased

PRANTSLASED SÖÖVAD LÄBI AEGADE: · Madusid · Konnakoibi · Küüslauku Toit ei ole ilmtingimata kõhtu täitev, vaid on kaunis! Prantslased tarbivad 15,5 l alkoholi aastas Click to edit Master text styles (inimese kohta)! Second level Third level Nad teavad veinidest Fourth level kõike! Fifth level Nende lemmikuteks jookideks on: · Vein · Õlu · Siider · Dzinn toonikuga Prantslased on snoobid oma elukoha, Click to edit Master text styles rõivastuse ja Second level koolide suhtes! Third level Fourth level Fifth level Nad ignoreerivad kogu probleemi-...

Klienditeenindus
27 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun