Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"minestrone" - 27 õppematerjali

minestrone - Itaaliast pärit mahlane köögivilja- nuudlisupp, millele annavad maitset suitsusink, sealiha ja tomatid.
minestrone

Kasutaja: minestrone

Faile: 0
thumbnail
19
pptx

Itaalia köök

.. q Rasvainetest: Oliiviõli Puuviljaseemneõli Searasv ja -pekk Peamised ürdid: Aniisiseemned Nelk Paprikapulber Pipar Sibul Küüslauk Muskaatpähkel Tüümian Basiilik Estragon Tuntumad rahvustoidud: Risoto ­ riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni , juustu, veini ja muud. Ravioolid ­ pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega. Tortelliinid ­ pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone ­ köögiviljasupp. ... Bruschetta - pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega. Süüakse kohe. Carpaccio ­ soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega ( näiteks marineeritud seente,

Toit → Köögi õpetus
30 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Mis maa toit?

Roa nimetus Rahvusköök Roa lahtiseletus Lorrane`i pirukas Prantuse köök Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokku kleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhuke pannkook. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögiviljasupp. Carpaccio Itaalia köök Veiseliha keeratakse rulli ja pannakse külma, hiljem lõigatakse õhukesed viilud ja kaetakse erinevate lisanditega. Tiramisu Itaalia köök Magus vormiroog (muna, j...

Toit → Rahvusköögid
36 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Roogade tabel

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus(Mis roog on ja millisest kuulub? toorainest valmistatakse) Lorane`I pirukas Prantsuse köök Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse köök Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina köök Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Kevadrullid Hiina köök Õhukesed pannkoogid. Tortelliinid Itaalia köök Pastatooted,mida täidetakse liha,juustu, kohupiima ja spinatiga. Minestrone Itaalia köök Köögivilja supp. Carpacc...

Toit → Rahvusköögid
18 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Võrdlustabel suppide kohta

Safrani-kreemsupp röstitud lõhe ja porgandi juliennega 4.20 € Soola 6, 51014, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 La Dolce Vita Näidismenüü  Eelroad: Minestrone • aedviljasupp röstitud leivakuubikute ja parmesaniga 3.20 € Kompanii 10, Tartu, Tartu maakond Telefon: (+372) 5342 3989 Restoran MEKK Näidismenüü  Eelroad: Kreemjas supp rohumaa veiselihast

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeeninduse mõisted

Mõisted toitlustamisest Ansoovis ­ kilulaadne kala. Joogiks valge ja roosa vein. Fenkol- apteegitill, kuivad veinid ja nisuõlu. Basiilik- Maitsetaim. Vahemeremaade roogade lahutamatu koostisosa, esineb harva ilma tomatita. Bouillabaisse- kalasupp. Brownies- shokolaadikook ja -küpsised. Laialt levinud ameerikas. Bruschetta- Itaalia krõbe tomatileib. Caesari salat- toorsalat, sisaldab parmesani juustu. (Valmistatakse erineva kapsaga) Cantucci ja Cantuccini- väikesed krõbedad mandliküpsised. Cannelloni- erinevate täidistega küpsetatud pastatorud. Carpaccio- toore loomafilee õhukesed marineeritud lõigud. Chilli con carne- vürtsikas hautis liha ja ubadega. Mehhiko põhiroog. Coq au vin- kana punases veinis. Täidlasem vein kui toidu hautamisel. Creme brulee - Crostini- röstitud ciabatta viilud mitmesuguste katetega. Dolmad- täidisega viinamarjalehed. Empanada- liha-riisitäidisega lehttaignapirukad. Märksa vürtsikamad kui eestis. Fajita- praetu...

Filosoofia → Etikett
40 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rahvusköökide võrdlustabel

Parma sink, kalad, kujunenud sajandite dente. armastavad süüa ITAALIA karploomad, pähklid, jooksul. Suur tähtsus kastmete teha (toitu nautida)! Parmesani juust, valmistamisel Väga tähtis on pere- aedviljatoidud, (tomati- või ja õhtusöök! oliiviõli, minestrone paprikapüreed) Hinnatuim söögi- ja supp, veiniäädikas, Köögivilju hautatakse veinimaa. täisterajahust omas mahlas või õlis. Itaallane sööb nisuleib, lasanje, Itaalia supid on keskmiselt 28 kg puuviljad, pähklid, tavaliselt vedelad liha-, pastat aastas!

Toit → Rahvusköögid
43 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

· Lõuna - Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. · Põhja - Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polentaja lasanje. · Risoto - riisiroog, mida keedetakse puljongis, lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud. · Ravioolid - pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega · Tortelliinid - pastatooted, mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga · Minestrone - köögiviljasupp · Carpaccio - soolatud ja pipardatud veiseliha keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks ja piserdatakse õliga üle ning kaetakse erinevate lisanditega ( näiteks marineeritud seente, artisokiviilude, juustu ja basiilikuga). · Bruschetta - pikast saiast lõigatud diagonaalsed viilud, need röstitakse ja hõõrutakse tugevalt üle küüslauguküünega

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Toiduõpetus/Kulinaaria sõna seletused

Iseseisev töö Aspikk - Kala- või lihaleemest valmistatav läbipaistev tarrend, mida kasutatakse liha- või köögiviljaroogade ümbrisena. Aioli - küüslaugumajonees. Al dente - Itaaliast pärinev mõiste, mis tähistab pasta ehk makaronide ja köögiviljade valmidusastet. Antrekoot - veise seljatükist ribikondi vahelt lõigatud steek paksusega 2 cm. Bardeerimine - lahja liha pekiviilude (peekoniviilude) sisse keeramine või nendega katmine. Besee - magustoit vahustatud munavalgest ja tuhksuhkrust. Beshamellkaste - valge põhikaste võist, jahust ja piimast, mida vajaduse korral täiendatakse lisanditega nagu mädarõigas, sibul, juust, maitseroheline jne. Blanseerimine - kuumutamine vees või aurus. Broiling ­ grillimine. Brunoise - köögiviljade 1-2 mm suurusteks kuubikuteks lõikamine. Barbecue - ameerikapärane nimetus õues grillimisele. Dekoorimine - dekoorkihi kandmist niiskele lihapinnale eesmärgiga muu...

Kategooriata →
24 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköögid tabel toitudega

Rahvustoidud maailmast. Kasutage õppematerjali ja erialakirjandust ning valige igale roale köök kuhu see kuulub. Selgitage järgmisi enamlevinud roogi kliendile. Roa nimetus Millisesse kööki kuulub? Roa lahtiseletus (mis roog on ja millisest toorainest valmistatakse?) Lorrane`i pirukas Prantsuse Peekoni,juustu,munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Foie gras Prantsuse Valmistatakse paksuks nuumatud hane või pardi maksast. Pääsupesasupp Hiina Pääsupesade materjaliks kasutavad pääsukesed oma süljega kokkukleebitud meriadru. Tegemist on maitsetu ...

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

TALLINNA TEENINDUSKOOL Kairi Ütsik T11HT ITAALIA KÖÖK Referaat Juhendaja: Riina Laht Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS...........................................................................................3 1.Itaalia köök...............................................................................................4-6 1.1.Itaalia õhtusöök......................................................................................7 2.Retseptid 2.1.Kiire pastasalat......................................................................................8 2.2.Minestrone supp....................................................................................9 2.3.Jänes punases veinis............................................................................10 KOKKUVÕTE..............................................

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Stiina Siraki HT12-KE Ülevaade riigist Riik - Itaalia Pealinn ­ Rooma Asukoht ­ Euroopa Pindala - 301 338 km2 (koos Sardiinia ja Sitsiiliaga) Rahvaarv - 60,6 miljonit (2010) Haldusjaotus - 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 110 provintsiks ja 8101 vallaks Religioonid - 87,8% Itaalia elanikest peab end roomakatoliiklasteks. Põhja- Aafrikast lähtuv immigratsioon on kasvatanud Itaalia moslemite kogukonna 2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikk...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Malta

Mõju on avaldanud ka teised saart valitsenud rahvad. Räägitakse araabia keelele lähedast, semiidi päritolu keelt, mida aga kirjutatakse ladina tähtedega. Maltalased on valdavalt katoliiklased. Oma 1000 elanikuga ruutkilomeetri kohta kuulub Malta maailma tihedaimalt asustatud riikide hulka. Pealinnas Vallettas elab 9000 inimest. Üle 90% inimestest elab linnades. Malta rahvustoit:Malta traditsiooniliste roogade hulka kuuluvad minestrone ja kalasupp, pasta ja taignaroad. Malta köögile on iseloomulikud täidisega road. Rahvusroaks on Stuffat Tal-Fenek (jänesehautis). Turism: Kliima, rand ja maastik on need, mis turiste köidavad, näiteks saksa turistide arv on viimastel aastatel kahekordistunud. Riik toetab turismi arengut investeeringute ja programmidega ning teeb seda tõhusalt. Pealinna Valetta elava liiklusega sadam Grand Harbour viitab sellele, kui oluline on laevandus majandusele. Kuid suurim tuluallikas on

Geograafia → Geograafia
28 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Rahvusköökide road

Roa nimetus Millisesse kööki Roa lahtiseletus (Mis roog kuulub? on ja millisest toorainest valmistatakse) Lorrane`i pirukas Prantsuse köök Pirukapõhjaks on saiatainas. Peekoni, juustu, munade ja koorega täidetud lahtine pirukas. Täidisesse on lisandunud sibulad, vorstitükid, juust, erinevad köögiviljad ja ka pirukapõhjad on tänapäeval kas leht- või muretaignast. Foie gras Prantsuse köök Kõige tüüpilisem valmistamisviis on täisküpsetatud foie gras, mille saamiseks küpsetatakse toores maks, steri...

Toit → Rahvusköögid
32 allalaadimist
thumbnail
10
odp

Firenze ja Toscana

Firenze, Toscana Nimi Kool Klass Firenze, Toscana Firenze on linn Itaalias Toscana maakonnas. Firenze asub Arno jõe ääres, peaaegu Itaalia poolsaare keskel. Firenze üldandmed: rahvaarv-373 446(2011.a andmed), pindala- 102,41 km2, kaitsepühak- Ristija Johannes, linna püha-24.juuni. Firenze vapp: Linna ajalugu Firenze rajasid 59.aastal e.m.a roomlased ja nimetasid selle jumalanna Flora järgi Florentiaks. Linna arengule aitas kaasa Arno jõel kulgev kaubandus. 8.sajandil oli linn Karl Suure valitsuse all. 10-11.sajandil kujunes Firenzest oluline käsitöökeskus .1115.aastal moodustati linnas vaba kommuun. 13.sajandil oli Firenzest saanud oluline kaubanduslinn . Arenes pangandus. Käibele tuli Firenze kuldraha floriin. 14.sajandil aeglustas linna arengut kahe panga pankrot ja katkupuhang. 15. sajandil tulid linnas võimule Medicid,...

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Girl, 15 Charming but Insane review

I read a book named ,,Girl, 15 Charming but Insane". It's written by Sue Limb. It's an interesting book that talks about the life of 15 year old girl. The main character was Jess and she lived with her mother. Jess had many teenager's problems. She wanted his father to be with her and she wanted to get the attention of the most beautiful boy of the school named Ben Jones. She was also dissatsisfied with her appearance. She had a best friend named Flora, who unfortunately had all of that. She was one of the most beautiful girls in the school, she got every boy she wanted and she had a real home-loving family. Flora was also very popular caused by her richness and beautiful home. One weekend there was a party at her classmate's place. The whole class came together and there were also lots og boys so Jess wanted to look amazing. Jess thougth she had a too flat chest so she decided to fill her bras with bags of minestrone so...

Keeled → Inglise keel
6 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Malta

tsivilisatsioon. Põhisaarele foiniiklaste antud nimi Malat tähendab turvalist sadamat. Hiljem olid saared sajandeid rüütliordu Order of Knights of the Hospital of St John asukohaks ning seejärel Briti impeeriumi osaks. Malta iseseisvus 1964. aastal.(2) Riigikeel on malta keel, kuid inglise keel on tunnustatud ametliku keelena. Paljud maltalased räägivad ka itaalia keelt.(2) Maltal on arenenud turism, kuid ka teenuste sektor laieneb.(2) Malta traditsiooniliste roogade hulka kuuluvad minestrone ja kalasupp, pasta ja taignaroad. Malta köögile on iseloomulikud täidisega road. Rahvusroaks on Stuffat Tal- Fenek (jänesehautis).(2) Hetkel on Malta Euroopa Liidu kõige väiksem riik - nii pindalalt kui rahvaarvult.(1) - Poliitiline süsteem: vabariik; - Pealinn: Valletta; - Pindala: 316 km²; - Rahvaarv: 0,4 miljonit; - Rahaühik: euro.(2) 3 2. MIKS REISIDA MALTASSE?

Informaatika → Informaatika
20 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Kokana välismaale tööle, Itaalia-Rooma

Parem on hilineda 5-10 min. kui minna varem. Ema on perekonnas väga tähtsal kohal. Perekond on elu kese ning laps selle keskpunkt. Hommikusöök ei ole Itaalias eriti külluslik. Tavaliselt juuakse tass cappuccinot või espressot- seda juuakse tihti ka baaris. Lõuna koosneb tavaliselt kahest toidust: pastaroog ning liha või kala aedviljadega. Enne õhtusööki kohtutakse tihti sõpradega baaris, et juua aperitiivi. Õhtusöögiks on tavaliselt esimeseks toiduks soe toit, näiteks supp, minestrone või makaronitooted puljongis. Teiseks roakäiguks näiteks juust ja sink ning pärast õhtusööki juuakse kohvi. Iga päeva aastas seostatakse vähemalt ühe kaitsepühakuga. Lapsele pannakse nimi pühaku järgi ja pühaku päeva tähistatakse justkui oma sünnipäeva. Igal elukutsel on oma kaitsepühak. Rahvuspühad (ametlikud): 1. jaanuar – uusaasta 6. jaanuar – Epifaania (Issanda ilmumise püha) Ülestõusmispühade esmaspäev – muutuv 25. aprill – fašismist vabastamise püha (1945

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
20
rtf

Referaat Euroopa riigist (Malta)

Sinna reisides leiab tegevuse nii puhkaja kui ka kultuuriotsija. 91 protsenti Maltalastest on katoliku usku. Väga paljud vaatamisväärsused on säilinud, mis lisab saarele unikaalsust ja põnevust.(vt. Lisa 2) Tänu Malta soodsa asukoha tõttu on sealt ajaloo vältel läbi käinud mitmed erinevad võimud, ning seetõttu on segunenud erinevad kultuurid ja rahvad. Räägitakse erinevaid keeli ja tähistatakse erinevaid kultuurilisi sündmusi. Malta traditsiooniliste roogade hulka kuuluvad minestrone ja kalasupp, pasta ja taignaroad. Malta köögile on iseloomulikud täidisega road. Rahvusroaks on Stuffat Tal Fenek ( jänesehautis). Üldiselt peetakse jänest Malta rahvusroaks. Mainimata ei tohiks jätta ka nende kuulsat leiba pastizzi. Hetke seisuga on Malta Euroopa Liidu kõige väikseim riik, nii pindalalt kui ka rahvaarvult. Eliisa Sarv 4 2. Loodusolud:

Geograafia → Geograafia
46 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Toitlustus, toidu valmistamine

Tarrendis roogade valmistamiseks. Vasika v veisejalgadest, vasikapeadest. *Fümee-suppide ja kastmete maitsestamiseks kasutatav tarretuv kontsentreeritud pruun puljong. Keedetakse pruunistatud kontidest v lihast, praejääkidest. 10. supid tükeldatud toiduainetest- * bors ­ peet, liha, (seened). Magushapu. Serv hapukoore ja maitserohelisega. * rassolnik ­ hapukurk, liha, kapsasköögivili. Magushapu * seljanka ­ sibul, hapukurk, tomatipasta, liha. * minestrone ­ peekon, sink ; sibul, kapsas, kaunvili, riis. Serv riivitud juustuga 11. püreesupid- 60%supivedelikku ja 40% muid toiduaineid(köögivilju, seeni, juutu, tangaineid, mereande, kala, puuvilju). Värvilised köögiviljad kuumutatakse väheses rasvaines ja keedetakse puljongis pehmeks. Valmis supp püreestatakse ja maitsestatakse. Õrnekonsistetsi saamiseks ja toiteväärtuse tõstmiseks võidakse lisada tükikese külma võid. Peale koore lisamist supi kuumus ei tohi minna üle 65 kraadi. 12

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

ja lihtsamatest keedetakse lihtsamaid suppe, kallimatest ja peenemaitselistesttoiduainetest väga pidulikke ja kallleid supppe. Suppe, võib öelda, on sageli just valmistaja fantaasia vili. Suppide koht menüüs: · hommikusöögimenüüs: sobivad piimasupid, kasutatakse enam laste- ja dieetmenüüdes. · Lõunasöögimenüüs: · Eelroana: selged leemed, püreesupid, kreemsupid, külmad supid. · Pearoana: tükeldataud toiduainetest supid: talupojasupp, seljanaka, minestrone jne. · Vaheroana: selged leemed, püreesupid, kreemsupid, külmad supid. · Järelroana: magusad supid. Külmade soolaka maitsega suppide sserveerimine: Serveeritakse temperatuuril 6-8C juures Igale sööjale arvestatakse 1,5-2 dl (150 ­ 250g) suppi. Supp serveeritakse puljongitassides või supitaldrikutes. Külmadele suppidele võib lisada jääkuubikuid. Serveeritakse maitserohelisega. BORs- peedisupp ( vene ja ukraina rahustoit) Veisekondid

Toit → Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Köögileksikon

väheneb oluliselt, maitse tugevneb. Seejärel jahutatakse kiiresti jahutuskapis, pinnale kerkinud rasv eraldatakse. Aspikk ­ kange, selge ja hästi tarretuv hele puljong, mida kasutatakse tarrendis roogade valmistamiseks. Kõige parema aspiki saab vasika- või veisejalgadest, vasikapeadest. Konsomee e. selge puljong ­ lihast või kalast keedetud selge leem, mida serveeritakse mitmesuguste lisanditega. Milliseid suppe võib pakkuda pearoaks ? (nim. 5) Kapsasupp, rassolnik, seljanka, bors, Minestrone Hakkliha Seguhakklihad (valikud poes): · Kodune hakkliha ­ 50% sea- ja 50% veiseliha · 70% veise- ja 30% seahakkliha · 50% veise- ja 40% sealiha · 70% sea- ja 30% veiseliha · Peremehe hakklihasegu ­ 37% veise- ja 27% sealiha Hakkrulaad ­ lihthakkmassist täidiseta või täidisega suur päts läbimõõduga 10 cm Hakkbiifsteek ­ naturaalsest veise-hakkmassist seapekikuubikutega. Ümmarguse kujuga, 1,5-2 cm paksune toode massiga 140g

Toit → Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Aceto balsamico - Palsamiveiniäädikas, kõige kvaliteetsem ja algupärasem on pärit Modenast Itaaliast. Kasutatakse kastmete, köögiviljade, salatite, marinaadide jm maitsestamiseks. Afrodisiaakum - Kirge, sensuaalsust rõhutav, seksuaalset erutust tekitav toiduaine. Nimetus pärineb Kreeka armastusjumalanna Aphrodite nimest ning kõige sagedamini seostatakse seda austrite, sparglite, šokolaadi ja viigimarjadega. Aioli - Lõuna-Prantsusmaa Provence’i rahvustoit, mis kujutab endast küüslaugumajoneesi, mida serveeritakse enamasti kuivatatud kala ja köögiviljadega. Al dente - Mõõdukalt pehmeks keedetud, teisisõnu poolkõvaks jäetud köögiviljad ja pastatooted, nii et toorainel on säilinud algne kuju ja tekstuur. Al fresco - Värskes õhus serveeritud eine. Alphabetti - Tähestikukujuline pastatoode. Amatriciana - Itaalia linnakesest Amatricest pärit pastakaste, mis valmistatakse peekonist, tomatitest ja oliividest ning maitsestatakse värskete ürtidega...

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

(serveeritakse hapukoorega)Tükeldus kuubikuteks · Seljanka (vene) ­ tugevalt maitsestatud rammus supp erinevate lihade v.kalaga, sibul, hapukurk, tomatipasta(serveeritakse hapukoore, sidruniviilu ja maitserohelisega) tükeldus viiludeks · Guljass (unga) ­ terava maitsega paks supp lihaga · Prantsuse sibulasupp (oignon) ­ paks püreetaoline supp (serveerimisel supi sisse saiaviil riivjuustuga, seejärel kuumutatatkse kuni juust on sulanud) · Minestrone (itaalia) ­ paks köögiviljasupp peekoni, singi, vorstiga (serveeritakse riivitud juustuga (parmesan)) EESTI RAHVUSKÖÖGIS · Kalasupp · Liha-klimbisupp · Hapukapsasupp · Hernesupp(vastlapäev) · Oasupp(vastlapäev) · Külasupp v.talupojasupp · Piimasupid (klimbi, kruubi, köögivilja) · Nõgesesupp · Hapuoblikasupp · Kaljasupp · Leivasupp SUPPIDE SERVEERIMINE · Eelroana (konsomeed e

Toit → Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

Konsomee on kange ja läbipaistev prantsuse köögist pärit puljong, mis sageli sisaldab köögivilju ja mida tihti serveeritakse söögikorra esimese käiguna koos sarvesaia või aurutatud omletiga. Konsomee keedetakse lihapuljongist, köögiviljadest ja maitseainetest ning selitatakse toore veisehakkliha ja munavalgega. 2.13 Milliseid suppe võib pakkuda pearoaks, nimeta 5. Pearoana võiks pakkuda väga toitvaid tükeldatud toorainest suppe. Näiteks seljanka, borś, talupojasupp, minestrone ja hapukapsasupp. 19 3 Teraviljatoidud ja salatid 3.1 Nimeta 5 aedvilja, millest saab valmistada toorsalateid. Kirjelda ka tükeldusvõimalusi. Tomat, kurk, sibul, porgand, kaalikas.Salatisse on võimalik toorainet riivida, poolitada, viilutada, tükeldada kuubikutseks või ribadeks. 3.2 Prantsuse salatikaste

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

VASTUSED 1. TOIDUAINETE KULINAARNE TÖÖTLEMINE. 1. Mis on toiduainete külmtöötlemine? Selleks, et toiduaineid saax toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid eelnevalt pesta, koorida, jne. 2. Kas toiduainete külmtöötlemine ja eeltöötlemine on analoogilised mõisted? Ei ole kuna eeltöötlemisel võib kasutada kuumtöötlemist. 3. Millised on toiduainete kuumtöötlemise viisid? Toiduaine keetmine(rohkes vedelikus, väheses vedelikus, veeaurus keetmine, omas mahlas, vesivannil, rõhu all, kupatamine, blanseerimine-lühiajaline töötlemine kuuma veega või auruga) Toiduaine praadimine(väheses rasvas, rohkes rasvas, friipraadimine, röstimine, grillimine, küpsetamine, hautamine, töötlemine mikrolaineahjus) 4. Mis on toiduainete keetmine? Keetmine on toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või veeauru keskkonnas. 100 kraadi soolaga, 95-97 kraadi juures tavalis...

Toit → Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Magustoitudena süüakse puuvilju, pähkleid, rosinaid ja nendest valmistataud maiustusi.  Palju süüakse jäätist. Tuntumad rahvustoidud  Risoto – riisiroog, mis keedetakse puljongis. Lisatakse köögivilju, seeni, juustu, veini ja muud.  Ravioolid – pastatooted, mida täidetakse liha, kala või köögiviljadega.  Tortelliinid - pastatooted mida täidetakse liha, juustu, kohupiima ja spinatiga.  Minestrone – köögiviljasupp. 313  Carpaccio – soolatud ja pipardatud veiseliha. See keeratakse fooliumisse ja asetatakse paariks tunniks külmkappi. Seejärel lõigatakse õhukesteks viiludeks, mida piserdatakse õliga üle. Pealt kaetakse erinevate lisanditega (marineeritud seened, artišokiviilud, juust, basiilik).  Bruschetta – pikast saiast lõigatud viilud, mis on röstitud ja

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasuta...

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun