Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kahvel" - 192 õppematerjali

kahvel - algkristluse sümbol), vahel aga ka teiste kuulide liikumist, mis esimeselt kuulilt saadud tõuke tulemusel veerema hakkavad (jaam - jama, jama - vene keeles auk, auk - hämarus, hämarus - jaam, jaam - “Jaam kahele” jne.) Autor annab küll algtõuke, tema intentsioon on kahtlemata mängus, aga hiljem tekib mulje, et ta ei valitse enam märkide liikumist, kuulid veerevad oma suva järgi.
kahvel

Kasutaja: kahvel

Faile: 0
thumbnail
2
docx

LAUA EELKATTESKEEM

7.LAUA EELKATTESKEEM 1-salvrätik 2-eelroa kahvel 3-eelroa nuga 4-praenuga 5-praekahvel 6-veeklaas 7-leivakorv 8-magustoidu kahvel 9-magustoidu lusikas 10-maitseainete tops 11-leivataldrik 12-lillevaas

Toit → Toitlustus
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Eelkatte joonis

1­ Leivataldrik 2 - Eelroa kahvel 3 ­ Pearoa kahvel 4­ Magustoidulusikas 5 ­ Salvrätik 6 ­ Lauakaunistused 7 ­ Maitseainetopsid 8 ­ Vee klaas 9 ­ Pearoa nuga 10 ­ Eelroa nuga

Majandus → Klienditeenindus
19 allalaadimist
thumbnail
9
xls

Sõnad4

piima tetrapakend leivaviil moosipurk hernekonserv kilo viinamarju küpsisepakk limonaadipudel kahvel supitaldrik nuga lusikas mitte kunagi tavaliselt matemaatika (lüh) kehaline kasvatus õppeaine unine loodusõpetus üles tõusma igav matemaatika vahetevahel ajalugu huvitav ärkama inglise keel muusika alati seen õun banaan sest ananass viinamari hernes sidrun naaber ploom melon porgand kiivi tibu suhkur liha puuviljamahl sink või muna vorstid kohvi kook virsik kartul kapsas maasikas aprikoos pirn sõrmused apelsin salat täna tomat kirss arbuus pirukas piim küpsised juust vesi moos jäätis tee sai, leib kala supp

Keeled → Inglise keel
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kelneri lõputöö

Vein on enamasti valmistatud Sauvignon Blancist ja vähemas koguses Semillon viinamarjadest. Serveeritud 10-12 kraadi juures. Veini värvus on hele,õrna roheka tooniga. Maitselt puuviljane ja värskendav. Suurepärane toit, vein ja küünlad, ning vaikne muusika ja meeldiv kaaslane- mida elult veel tahta? Lauakatte skeem (ühe eelkatte vahendid nummerdada ja selgitada allpool) 1. Servett 2. Eelroa kahvel 3. Eelroa nuga 4. Pearoa kahvel 5. Pearoa nuga 6. Dessertkahvel 7. Veepokaal 8. Veinipokaal 9. Leivataldrik 10. Dessertnuga 11. Küünal Serveerimiseks ja teenindamiseks vajalikud nõud ja töövahendid NIMETUS K O

Toit → Toitlustus
69 allalaadimist
thumbnail
10
doc

MENÜÜ

Pearoog Praetud paltusefilee, blanśeeritud pak-choi kapsa, fenkolipüree ja siiamarja kastmega Joogiks: Valge vein Dessert Kodune juustukook põldmarjakastmega Joogiks: Koorekohv Töövahendid ja nõud 1. Kelnerirätt veini valamiseks 2. Kandik 3. Leivakorv koos maitseainetega 4. Valge veini pokaal 5. Leivataldrik 6. Eelroa taldrik 7. Eelroa all olev taldrik koos salfrätiga 8. Eelroa kahvel ja nuga 9. Pearoa taldrik 10. Pearoa kahvel ja nuga 11. Desserdi taldrik 12. Desserdi kahvel 13. Kohvitass 14. Kohvitassi alustaldrik koos salfrätiga 15. Kohvi jaoks lusikas 16. Kohvi jaoks suhkrutoos 17. Kohvi jaoks koorekann 18. Volditud salfrätik Ettevalmistustöö Laua eelkatmise etapid: 1. Saali koristus. 2. Võetakse ära laudlina. 3. Pühitakse laud puhtaks. 4. Pannakse laudlina tagasi(kui vaja vahetatakse välja). 5. Viiakse lauda maitseained.

Toit → Toit ja toitumine
11 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid slideshow

· Ovaalsed vaagnad on eelkõige külmade kalasuupistete serveermiseks. Neile mahub 112 portsjonit. · Ümmargused vaagnad on külmade liha ja köögiviljaroogade serveerimiseks. Nende mahutavus on 612 portsjonit. · Ristkülikukujulised suured vaagnad sobivad ka tikusuupistete jaoks. · Delikatesside serveerimiseks on spetsiaalsed vaagnad. Vaagnad Tõstmisvahendid · Tõstmisvahendiks vaagnatel võivad olla supilusikas ja suur kahvel, salatikaussides ja lisandikaussides supilusikas · Kulbid · Tangid või näpitsad · Labidad · Salatilusikad Lauanõud · Lauanõude valik on nimetuse, välimuse ja suuruste järgi väga lai, sest eri maades toodavad vabrikud erinevaid nõusid. · Taldrikute läbimõõdud on järgmised: leivataldrik 1519 cm, suupistetaldrik 2628 cm, grillitaldrik 3032 cm, supitaldrik 1824 cm, madal desserttaldrik 2024 cm, sügav desserttaldrik 1620cm.

Toit → Toitlustus
13 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teenindus ja müük

tikuvõileivad, juust Supitaldrik Supid, puljongid, püreesupid, piimasupp, külmad supid, köögiviljasupid- seene- püreesupp Desserttaldrik Piimasupp, pudrud, kohupiimatoidud, kompotid, kissellid, magusad supid, Suur nuga ja kahvel ehk praenuga ja Pearoad, köögiviljaroad, liharoad, külmad -kahvel suupisted Keskmine nuga ja kahvel ehk Magustoidud, salatid, kalasuupisted, külmtoidunuga ja -kahvel köögiviljaroad, munaroad, kalaroad, liharoad, külmad suupisted Väike nuga ja kahvel ehk järelroanuga ja Kohupiimakotletid ja-pallid, juust -kahvel

Majandus → Teenindus ja müük
48 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eelkatted

Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · punase veini klaas · salvrätt

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ala carte

Salvrätikute voltimisel näidati varasemalt üles palju fantaasiat. Tänapäeval on hügieeninõuded tähtsamad ­ seepärast ka kõige lihtsamad voltimisvõtted. Sest mida vähem salvrätti katsutakse, seda parem. Mida puutumatuna ta laual on, seda parem. Salvrätt volditakse kokku lihtsalt ja asetatakse ½ cm laua äärest. Ta moodustab eelkatte keskosa. Nuga asetatakse alati paremale, tera jääb keskele. Kahvel asetatakse salvrätist vasakule. Seejuures tuleb jätta siiski nii palju ruumi, et praetaldrik noa ja kahvli vahele mahub. Klaas, tavaliselt punase veini klaas, asetatakse 1 cm kaugusele noa otsast. Teine klaas, mis tavaliselt juurde pannakse, on valge veini klaas. See asetatakse paremale,

Majandus → Teenindus ja müük
33 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

Kalaroad ja serveerimine

Tervelt Fileedena Portsjontükkidena Serveerimine Eelistatakse ovaalse kujuga nõusid, vaagnaid ja praetirinaid Soojade kastmete jaoks eelistatakse melhorist kastmekanne ja külmade kastmete jaoks portselanist kastmekanne. Vaagnalt serveerimisel on keedetud ja praetud kalaroogade tõstmisvahenditeks kahvel ja lusikas, üleküpsettatud kala jaoks labidake. Taignas praetud kala serveeritakse pabersalvrätikuga kaetud melhiorvaagnalt. Soolatud vääriskala antakse lauale ovaalsetel vaagnatel, tõstmiseks külmtoidukahvel. Keedetud kala serveeritakse ovaalsel vaagnal, tõstmiseks praekahvel ja supilusikas. Kaste antakse alustaldrikul olevas kastmekannud, juures teelusikas Kala tarrendis serveeritakse ovaalsel vaagnal, tõstmiseks labidas või kahvel ja lusikas

Toit → Toitlustus
16 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

-kohvitassi ja alustassi vahele -läbi kohvitassi sanga 9. Lauanõud Klaasid: Söögiriistad: Serveerimisvahendid: (söömis-,serveerimisn õud) · taldrikud(prae- ja · Üldklaas(jalaga,jalata · Eelroanuga ja ­ · Salatilusikas eelroa taldrikud) ) kahvel · Koogilabidas · leivataldrik · Vahuveini ja · Praenuga ja ­kahvel · Pirukanuga · puljongitassid sampanjaklaas · Võinuga · Juustunuga · kohvi- ja teetassid+ · Punase ja valge veini · Desserdi kahvel või · Kastmekulp

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised:  roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate;  ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate;  mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga)  leivataldrik  veeklaas  salvrätt  maitseained. Laual võib olla veel:  võinuga  lauakaunistus  hambaorgid  leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks:  suupiste kahvel ja nuga  praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga)  leivataldrik  veeklaas  punase veini klaas  salvrätt Laual võib olla veel:

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
22
ppt

Kodundus: Lauakatmine ja lauakombed

Kodundus Lauakatmine ja lauakombed Kuidas katta lauda ? •Laua katmine oleneb sellest,millist rooga pakutakse •Vastavalt menüüle valitakse vajalikud nõud ja söögiriistad Hommikulaud Menüü: Külm või soe võileib ( salat ) Kuum jook Pane tähele lauanõude paigutust! Lõuna Menüü: Külmroog Supp Praad Magustoit Jook Laual olevate nõude loetelu: Leivataldrik Külmtoidutaldrik Külmroanuga ja - kahvel Supilusikas Praenuga ja -kahvel Dessertlusikas Joogiklaas Pea meeles järgmist: •Söömist alustatakse alles siis, kui kõik lauasolijad on roa kätte saanud. •Ära upita end eemal asetsevate toitude järele üle laua, vaid palu endale ulatada. •Taldrikut ära pane liiga täis, alati on võimalus lisa võtta. Pea meeles: •Laua ääres istu sirgelt, ära toeta küünarnukke lauale. •Toitu paku vaagnalt oma parempoolsele naabrile, alles seejärel tõsta endale.

Toit → Toitlustus
15 allalaadimist
thumbnail
10
docx

ABILAUD

o supitirina alla 1 o küüler (alla, peale) 2 o veekannu alla 1 2. SÖÖGIJA SERVEERIMISRIISTAD: · Leiva näpitsvõtte riisad 1 · Eelroog1 o nuga 4+1 o kahvel 4+1 · Eelroog 2 o lusikas 4+1 o kulp (tõstmisvahend) 1 o lisandi tõstmiseks 1 · Pearoog o nuga 4+1 o kahvel 4+1

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Lauanõud

Õllekannud kuskil 33cl algavad kuni 68 cl, Veekann: kui veekann on veega siis naisterahvas ei kalla endale!!!! Seda teeb kas teenendaja või lauas viibiv meesterahvas. Kahvlid, lusikad, noad: Nii metallist või plastmassist. Enamasti roostevabast terasest või melhiorist, eriti kalliitel vastuvõttudel on hõbedast. Plastmassist on väliyritustel nt piknikul või suurel konverentsil. Jagunevad kaheks: 1. Söömisriistad : Praenuga ja kahvel, nuga kuskil 21,22 cm, kahvel 2 cm lyhem, sinna juurde kuulub suupistenuga ja kahvel, umbes 1-2 cm lyhemad ja siis kalanuga ja kahvel, kalanuga jõnksuga ja laiem, kahvel on hästi ymar ja harud tiba teisiti kui prae kahvlil. Või siis kala juurde tuuakse 2 kahvlit hoopis. Vasakule kahvlid, nii et suurem taldriku poole, võinuga on tömbim ning ta pannakse tavaliselt leivataldriku peale. Leivataldrik on vasakul pool prae taldrikust. Võinoad võivad olla ka jõnksuga ja 2 tk,

Filosoofia → Etikett
33 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Kolmekäiguline lõunasöök

Tartu Kutsehariduskeskus Laura Kuus 3-KÄIGULINE LÕUNASÖÖK Iseseisevtöö Juhendaja: Ülle Kruuda Tartu 2013 Eelroog Klassikaline Caesari salat vutimunaga Pearoog Sous-vide (50ºC) valmistatud lõhefilee, selleri ja rohelise herne kreem, võiga praetud miniköögiviljad, valge veini- sidruni kaste Järelroog Brüleekreem Mineraalvesi, must leib / kõrvitsaseemne kukkel / tomati-basiilikukukkel Serveerimis- ja töövahendid Serveerimisvahendid Arv Taldrikud: Eelroataldrikud 2 Järelroataldrikud - Pearoataldrikud 2 Pul...

Toit → Toitlustus
48 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Teeninduskäik

poleerimine ja sorteerimine 7. Asetan kõik enda käe järgi 8. Lauale asetan kohanäitamistaldriku, et saaks paika panna muud riistad ja tassid 9. Paremale poole tulevad noad, teraga taldriku poole, vasakule poole kahvlid. 10. Riistad asetan nii, et eelroa riistad on väljaspool ja iga järgneva roaga liigutakse sissepoole 11. Asetan lauale vee pokaali, mis asetseb noaga ühel joonel 12. Magustiodu riistad asetsevad aga kohanäitamis taldriku kohal, kahvel varrega vasakule poole ja nuga varrega paremale poole. 13. Võtan vastu kliendid 14. Juhatan nad lauda 15. Kuna toidud olid ette tellitud ei pea ma menüüd tutvustama vaid alustan eelroa toomisega 16. Kliente on 2 ja enne eelroa toomist pakun klientidele vett/veini 17. Vee või veini valamisel on tähtis, et hoiaksid pudelit alt ja näitaksid enne srveerimist silti klientidele, silt peab olema nähtav ka kallamise ajal. 18

Turism → Restoraniteenindus
97 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksamaa

mis vajalik. Tüüpiliseks saksa toiduks on üks rasvane ja tugev talupojalõuna. Sakslased söövad ligikaudu 4,5 miljonit tonni sealiha ühe aasta jooksul. Lauakombed Saksamaa rahvusjoogiks on õlu, kõige levinuim toost on Zum Wohl! (veiniga) ja Prost! (õllega)- mõlemal juhul soovitakse head tervist. Kui olete Saksamaal ja istute söögilaua taga siis ei tohi enne sööma hakata, kui võõrustaja on öelnud: Guten Appetit! Nuga on paremas ja kahvel vasakus käes. Kui söömine on lõpetatud, asetatakse nuga ja kahvel teineteisega paralleelselt üle taldriku paremale poole. Nii, et otsad osutavad kella 10 suunas; nuga peaks olema kahvli kohal nii, et terapool osutuks taldriku poole. Kahvel ja lusikas taldriku kohal on mõeldud desserdi söömiseks. Laual on tihti palju lisasöögiriistu; kui te ei ole kindel millist kasutada. siis alustage väljast poolt ja liikuge söögikäikude haaval sissepoole.

Geograafia → Geograafia
10 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Teenindusmüük

J.P. Chenet Blanc de Blancs-Prantsusmaa punane vein EELKATE 1. võinuga 2. või ja leivataldrik 3. supilusikas (esimene käik) 4. kalakahvel (teine käik) 5. kalanuga (teine käik) 6. liha ja salati kahvel (pearoog) 7. ...nuga 8. kattetaldrik 9. supikauss 10. dessertlusikas 11. dessertkahvel 12. Veeklaas 13. champanja klaas 14. punase veini klaas

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
17
ppt

Lauanõud

Vahuveiniklaasid 15cl 1729cl Supitirinad14 portsjonit Praetirinad14 portsjonit, sügava kaanega kaetavad nõud kastmes hautatud või üleküpsetatud roogade jaoks Portsjonipannid14 portsjonit. Soojade suupistete, munaroogade ja friikartulite jaoks. Türgi kohvinõud ehk ibrikud 1225cl, pealt ahenevad, varrega koonilised nõud Jäänõud: Kalamarjanõu ja vahuveinipudeli serveermiseks. Noad, kahvlid, lusikad. Praenuga ja kahvel on kõige suuremad. Praenoa pikkus on 2122 cm ja praekahvli pikkus on 1920 cm Suupistete ja dessertsöögiriistad on suurusjärgu võrra(12 cm) väiksemad. Võinuga on suupiste noa pikkune või lühem, tera ots on ümmargune, et oleks mugavam määrida leivale. Puuvilja nuga ja ­kahvel on dessert söögiriistadest väiksemad. "Restorani teenindus" Maie Kotkas www.google.com

Majandus → Teenindus ja müük
24 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Vastuvõtu planeerimine

Kohv, vesi ja tee on juures, lisaks on valinud jubilar ise veinid, on nii kuiva, magusat, haput, valget kui ka punast veini samuti pakutakse ka konjakit. LISA 2 Eelserveering p vein Konj Magustoidu lusikas v vein Ja kahvel vesi taldrik Salvr. leib Salati kahvel, kala kahvel prae Prae nuga, kala nuga, supi lusikas kahvel LISA 3 Laua asetus ja kujundus M2 N1 PM PN M1 N2 SALVRÄTID LEIVA TALDRIK KÜLMAD ROAD LISA 4 Kutse esikülg LISA 5 Kutse sisu

Majandus → Äriplaan
203 allalaadimist
thumbnail
1
odt

KKP kontroll ja reguleerimine

0-seisundi regulleerimine ja kontroll Teostame alljärgnevalt: 1. Pumbad täidetakse kütusega ja lastakse välja õhk 2. Käivituskang pannakse asendisse STOPP 3. Käsikangiga pumpame KKP kõik pumbad järiekorras läbi. Kui on kerge pumbata siis plunzer seisab o asendis, kui aga on raske pumbata siis see on märk sellest, et pump ei seisa 0 asendis Reguleerida tuleb neid pumpi millised oli raske pumbata, selleks keerame lahti kütuset kahvel – hoova kruvi ja nihutame kahvel – hooba ja pöörame plunzeri 0 – asendisse, keerame kruvi kinni ja kontrollime kohe uuesti 0 – asendit. Karl-Markus Pabos 15.LM

Merendus → Laevandus
12 allalaadimist
thumbnail
36
docx

Laua katmine ja toidu serveerimine

Need ettevaatusabinõud pidid ära hoidma noa kasutamise relvana. Ka soovitati viisakaks söömiseks lõigata ja puhastada oma sõrmeküüsi, et need ei satuks toidu sisse. Samuti ei peetud viisakaks näritud kontide potti tagasi panemist, vaid soovitati need jätta lauale või veel parem- visata laua alla. Kahvel võeti kasutusele Lähis- Idas umbes 600. aastal. Seni söödi kätega või kasutati terava otsaga nuga. 1533 jõudis kahvel Prantsusmaale ja 1611. aastal Inglismaale, kus esimene mees Londonis, kes seda söömisel kasutas oli Thomas Coryate. 1650. aastaks oli kahvli kasutamine levinud üle Inglismaa. Kasutati kaheharulist kahvlit. Ameerikasse jõudis kahvli kasutamise komme alles umbes 1870ndatel aastatel ja sellal tekkis ka ameerikalik kahvli ja noa käsitsemise kultuur. Pilt 3. Ajaloolised söögiriistad 18.sajandi algul jõudis Euroopasse tee- ja kohvijoomise kultuur ja võeti kasutusele

Toit → Toit ja toitumine
22 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

Külmtoidtaldrik e. Keskmine taldrik on eelroogade ja järelroogade söömiseks ning portsjonnõude ja supitaldrikute alustaldrikuks. · Pearoataldrik e. Praetaldrik e. Suur taldrik on pearoogade söömiseks ning serveerimiskausside alustaldrikuks · Supitaldrik on suppide söömiseks. Supitaldrik pannakse alustaldrikule · Desserdi- e magustoidutaldrik on supitaldrikust väiksem, sügav taldrik Noad ­ kahvlid · Praenuga ja ­kahvel on kõige suuremad, külmtoidu/eelroa-ning salati nuga ja kahvel on väiksemad · Noad asetatakse praetaldrikust alati paremale lõiketeraga taldriku poole · Kahvlid asetatakse alati taldrikust vasakule, harudega üles · Üldise kombe kohaselt ei panda lauale kunagi üle kolme paari nuge ­ kahvleid. · Kalasöömiseks kasutatakse kala riistasid ­kalanuga ja kahvel · Kalanugade puudumisel süüakse kala kahe hariliku kahvliga · Söögiriistad asetatakse lauale vastavalt menüüle, esimesena söödava roa vahendid kõige väljapoole. Lusikad

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Keskaja söögikombed

Sööki valmistas perenaine. Oli kombeks, et seal. Kus elasi nii vana- kui ka noorperenaine, jäi toitlustamine vanema ja kogenuma hooleks. Pidulaud oli alati kaetud linaga. Toidunõudeks olid laual soola- ja sinepitopsid, iga suu jaoks peeker ja nuga. Enne söömist pesti alati käed, sest söödi ju paljaste kätega. Praegusel ajal oleks see lihtsalt ebaviisakas. Peale käte pesemist loeti väike palve ja asuti roogade kallale. Toidu ettetõstmiseks kasutati lusikat ja kahvlit. Kahvel oli tavaliselt kas kahe- või kolmeharuline. Sellinne kahvel mida meie kasutame tuli kasutusele alles 17. sajandil. 17. sajandil kodunes meie kartul. Esialgu valvasid mõisnikud hoolega, et naised, kes kartuleid maha panid ja need sügisel üles võtsid, mugulaid koju ei viiks. Naised olid aga nupukad: õmmeldi riidest pisikesed kotikesed, pandi sinna mõned mugulad ning seoti nööriga jalge vahele. Sealt polevat naisi läbi otsitud. Niiviisi saadud kartuli seeme.

Ajalugu → Ajalugu
10 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Teeninduse kodutöö

nautimise ajal. Menüü (ka arvutis kujundatud menüü klientide lauale): Eelroog: Graavilõhe värskel salatil krõbedate krutoonide ja küüslaugu kastmega Pearoog: Täidetud broilerifilee, ürdiriis, mesine porgandi-sibula salat, sinepikaste Järelroog: Kamavaht, metsapähklite ja astelpaju kastmega Sobivad joogid Sidrunivesi ­ Gaseerimata mineraalvesi, millele on lisatud kooreta sidruniviil Lauakatte skeem 1 ­ Leivataldrik 2 - Eelroa kahvel 3 ­ Pearoa kahvel 4 ­ Magustoidulusikas 5 ­ Salvrätik 7 ­ desserdilusikas 6 ­ Lauakaunistused 8 ­ desserdikahvel 7 ­ Maitseainetopsid 8 ­ Vee klaas 9 ­ menüü 9 ­ Pearoa nuga 10 ­ veeklaas 10 ­ Eelroa nuga

Majandus → Klienditeenindus
40 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Saksa rahvusköök

õhtuleib 19-st 21-ni magusavõitu Aperitiiv Jookidest tarbitakse musta, koore või piimaga Liha-, kala-, kohvi, vähem teed aedviljaroog ja leib Palju juuakse mineraalvett Dessert nii mulliga kui ilma ning mahla Jookideks peamiselt kohalik õlu või vein Lauakombed ,,Guten Appetit!" nuga paremas, kahvel vasakus käes Kõige levinumad toostid on söömine lõpetatud, asetatakse ,,Prost!" ning ,,Zum Wohl!" nuga ja kahvel teineteisega (veiniga) - mõlemad tähendavad paralleelselt üle taldriku sama, mis meie ,,Terviseks!". paremale poole kui pole kindel, millist toiduriista kasutada, siis on randmed toetatakse mõistlik jälgida teisi või lauaservale

Toit → Toitlustusettevõtete...
14 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

Frusettkahvel 40 tk Tee lusikas 20 tk Salvrätikud 60 tk (paberist igaks juhuks rohkerm) Kandikud suupistete jaoks 8 tk 5 Haapsalu Kutsehariduskesus Monika Viidemann Toitlustusteenindus TT12 4. Laua katete skeem Vaata joonis 1. A. Soolased suupisted ja vesi 1.Suupiste kahvel 2.Suupiste taldrik ja pokaalihoidja 3.Juustu suupisted 4.Kala ssuupisted 5.Liha suupisted 6.Salati suupiste 7.Salati suupiste 8.Salvrätikud 9.Veini pokaalid 10.Maitsevesi kannus alustaldriku B. Magusad suupisted 1.Suupiste kahvel 2.Suupiste taldrik ja pokaalihoidja 3.Shokolaadi trüfel 4.Punasesõstra toorjuustu koogi amps 5.Viinamarjad 6.Salvrätikud 7

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Rahvusköök - EESTI KÖÖK

Teflonpann 1 Kausid 0,5l, l 1,1 Kokanuga, juurviljanuga 1,1 Lõikelauad 2 Sõelad, tõstelabidad, lusikad 1,1,2 Pudrunui 1 Mõõtenõud 1 Serveerimisvahendid Veeklaasid 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel ja ­nuga, 2,2,2 Söögilauad, abilaud 1,1 Laudlina, salvrätikud 1,2 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa alustaldrik, 2,2,2,1 leivataldrik Maitseainete komplektid 3 Lillevaasid 1 Leivakorv 1 Käterätik 1

Toit → Toitlustus
35 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Pidulik lõunasöök sõbrannale

koore-piimasegusse. 8. Teha silikonvormid külma veega kokku. 9. Valada koore-piimasegu silikonvormidesse. 10. Asetada külmkappi tarduma ligikaudu kolmeks tunniks. Karamellistatud maasikas 1. Lisada suhkur paksupõhjalisse kastrulisse. 2. Kuumutada keskmisel tulel hele pruuni karamelli värvuse tekkimiseni, aeg-ajalt segades. 4. Pesta maasikad ja kuivatada köögipaberiga. 5. Vajadusel lõigata suuremad maasikad pooleks. 4. Torgata kahvel rohelisest varre osast maasikasse. 5. Kui karamell on valmis, kasta maasikas karamelli sisse ja kata üleni karamelliga. 5. Lasta jahtuda ning eemaldada kahvel. Maasika coulis kaste 1. Külmutatud maasikad sulatada, asetada kaussi ning püreerida saumikseriga koos sulamisvedelikuga. 2. Lisada tuhksuhkur, püreerida edasi. 3. Maitsta. 4. Kurnata läbi sõela eraldi kaussi. Serveerimine 1. Panna cotta asetada serveerimis või desserttaldriku keskele.

Toit → Kokk
81 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

8. Kata kilega ning aseta paariks tunniks jahutuskappi Koka üleminekueksam Kaloraaz Koka üleminekueksam Toorainete tellimus Koka üleminekueksam Töövahendid ja seadmed Koka üleminekueksam Laua eelkatteskeem 1. Lillevaas 2. Maitseainete komplekt 3. Leivataldrik 4. Salvrätik 5. Veepokaal 6. Desserdi lusikas 7. Pearoa nuga 8. Eelroa nuga 9. Kohanäitamistaldrik 10. Eelroa kahvel 11. Pearoa kahvel Koka üleminekueksam Tööplaan 1.TUND 1. Pesen käed 2. Kaalun välja vajaminevad toiduained 3. Kiletan ja tõstan kiirestiriknevad toiduained külma 4. Teen lauale eelkatte 5. Panen pliidi sooja 6. Panen zelatiini vette paisuma 7. Valmistan kohvitõmmise 8. Sulatan zelatiini, segan kohvi hulka ning lasen veidi jahtuda 9. Valmistan magustoidu lõpuni, kiletan ning asetan jahutuskappi 2. TUND 1. Tükeldan veisemaksa ja sibula

Toit → Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Seletuskiri - vorm

AS Nuga ja Kahvel tegevdirektorile Enda Nimi juhataja Seletuskiri 12. veebruaril 2017 toimunud varguse kohta Varastati mobiilne kaardimakseterminal. Sündmus leidis aset õhtul kella 19.15 paiku. Mees, kes oli umbes pool tundi restoranis viibinud, toidu tellinud ja hiljem arve tasunud kõndis lahkudes baarileti juurest mööda. Kuna ühtki teenindajat hetkel leti juures ei viibinud, sai mees haarata mobiilse terminali ning kiirelt restoranist lahkuda. Sel hetkel, kui mees oli leti juures, olin mina just välisuksest sisse astunud. Seejärel nägin väljumas kiirustavat meest, kes kandis peas tumedat nokkmütsi kirjaga ´Nike´, tumesinist jopet, teksapükse ja pruune jalanõusid. Kaardimakseterminali kadumine avastati mõni minut hiljem ühe klienditeenindaja ...

Eesti keel → Eesti keel
27 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduga seotud sõnad

Lemonade ­ limonaad ginger beer ­ alkoholivaba õlu coke ­ koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion spread-võileivakate mashed-püreestatud a loaf of bread-leivapäts mustard-sinep jug-kann gas cooker-gaasipliit recipe-retsept yeast-pärm cinnamon-kaneel greasy-rasvane sourkraut-hapukapapsas braise-hautama lumf of sugar-suhkrutükk spice-vürts vinegar-äädikas fry-praadima bake-küpsetama boil-keetma cook-küpsetama soluble-lahustuv ladle-kulp fork-kahvel sieve-sõel French bean-aeduba dough-tainas clove-nel...

Keeled → Inglise keel
51 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Kööginoad

MT 11 LEIVANUGA : Leiva, saia ja muude pagari- ja kondiitritoodete lõikamiseks LIHANUGA: Jäiga teraga nahastamiseks ja konditustamiseks TOMATINUGA Sakilise teraga nuga sobib nii lauanoaks kui ka tomatite ja samalaadsete pehmete, tihke koorega köögiviljade lõikamiseks. KAUNISTUSNUGA Köögi-ja puuviljadest saab selle noa abil teha spiraale. PRAEKAHVEL On suur, pika varrega kahvel, mida tarvitatakse praeliha tõstmisel, keeramisel ja tükeldamisel. JUUSTUNUGA Juust ei kleepu tera külge. Kahearuslise teraga on kerge juustuviilu tõsta. VÕINUGA Laia noalabaga on mugav määrida võid või muid määrdeaineid leivale, saiale. KALAPIIK Sellga kja kinni hoides on mugav kala puhastada, fileerida KANNELEERIMISNUGA Sellega on mugav teha kaunistusi köö- ja puuviljadest PARIISIKARTULIRAUD Sellega saab kartulist voolida pariisikartuleid TAIGNALÕIKUR

Toit → Toitumise alused
10 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kalad toitlustusettevõttes

KURBAN RAMAZANOV ( KK 13, I kursus) 3. Millisel kujul saabub kala toitlustusettevõttesse? Toitlustusettevõttesse saabuvad mereannid ja kalatooted (kala värskena, jahutatult, külmutatult, fileerituna, soolatuna) ja pooltooteid. 11. Nimetage kalade töötlemise töövahendid. · kalariiv (erineva suurusega,tihedamate ja hõredamate hammastega) · kalaluude eemaldaja, kalatangid, pinsett · teraspulk, kaitsekindad · teravaotsaline kahvel (kinnihoidmiseks fileerimise ajal) · lõikelaud · fileenuga (kalade fileerimiseks) · kalakäärid (kalade kõhukoobast lõigata, lõigata küljest selja-ja kõhuuimi,kärpida sabauime, kasutatakse väiksemate kalade puhastamisel (pead lõikavad)) · spetsiaalne nuga (avab mere -ja austrite karbid) · austrinuga · kalakahvel 14. Kus võib toitlustusettevõttes paikneda kalatsehh?

Merendus → Kalakaubandus
4 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Rootsi laud

Iga roakäigu jaoks võetakse uued nõud. Suupisted asetatakse taldrikule gruppidena, kujundatakse enesele kaunis portsjon. Kasutatud nõud jäetakse söögilauale, kust teenindaja need ära viib. Toitu võetakse pigem vähem kui rohkem, sest juurde võtta saab nii mitu korda kui soovitakse. Teenindaja viib ära vaid need toidunõud, millelt toid on söödud ja millele on söögiriistad õigesti paigutatud. Kahvel ja nuga paigutatakse söömist lõpetades taldrikule kella 5 asendisse, kahvli harud ülespoole (euroopa stiil) või kella kahe-kolme asendisse, kahvliharud allapoole (ameerika stiil). LAUDLINAD Laudlina peab olema laitmatult puhas, terve, hoolikalt triigitud ja korrektselt lauale asetatud. Laudlinade värvi valikul tuleb arvestada konkreetset sündmust ja selle pidulikkust, toitlustusfirmadel kindlasti kliendi soove. Sobivad puuvillased, linased ja

Toit → Toitumisõpetus
79 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hookeri teleskoop

Hookeri teleskoop · Sai nime John D. Hooker järgi. · Asub Mount Wilsoni observatooriumis. · Pikkuskraad 118° 03' W, laiuskraad 34° 13' N · Kõrgus üle merepinna 1742 m · Hookeri teleskoop on reflektor teleskoop mille nõgusa peegli läbimõõt on 100 tolli (umbes 2.5m). Oli maailma kõige suurim reflektor teleskoop aastatel 1917 kuni 1948. · Teleskoop kaalus üle 100 tonni. · Teleskoobil on sfääriline kuppel ja kinnitub kahvel tüüpi pöörlevale alusele. · 5 aastat läks aega, et klaasi tükist saaks peegel. Peegli valmistajaks oli G.W. Ritchey Saint-Gobainist (Pariis) · Peegel on kaetud hõbedaga. · Esmane peegel oli paraboolne ning teine peegel oli hüperboloidne. · Teleskoobi liigutamine käis elektriliselt tänu 30 mootorile. · Esimest optilist interferoonmeetrit kasutati just Hookeri teleskoobil, et mõõta tähe diameetrit.

Astronoomia → Astronoomia
24 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Käigukast

9-vedav 2. käigu hammasratas 10-vedav tagasikäigu hammasratas 11-vedav 1. käigu hammasratas 12-siduri karter 13-eesmine käigukasti võll 14-vedava ülekande juhtiv hammasratas 15-teine võll 16-sateliitide telg 17-sateliit 18-pooltelje hammasratas 19-pooltelje salnik 20-spidomeetri hammasratas 21-diferentsiaali karp 22-peaülekande veetav hammasratas 23-käiguvahetusvarras 24-käiguvahetusvarda hoova kang 25-kolmekülgne käigu vahetuse kang 26-tagasikäigu kahvli fiksaator 27-tagasikäigu kahvel 28-tagasikäigu tulede lüliti 29-tagasikäigu vahehammasratas 30-tagasikäigu hammasratta telg 31-reguleeritav rõngas 32-veetav 1. käigu hammasratas 33-liikuv muhv 1. ja 2. käigu lülituseks 34-veetav 2. käigu hammasratas 35-veetav 3. käigu hammasratas 36-plokeeruv sünkronisaatori rõngas 3. ja 4. käigule 37-sisend muhv 3. ja 4. käigule 38-libisev 3. ja 4. käigu sünkronisaatori muhv 39-veetav 4. käigu hammasratas 40-veetav 5. käigu sünkronisaatori muhv

Auto → Auto õpetus
101 allalaadimist
thumbnail
22
docx

KOKK I KUTSEKVALIFIKATSIOONI EKSAM

Teflonpann 1 Kauss 0,5l, 1l 2+2 Kokanuga, juurviljanuga, 1+1+1+1 koorimisnuga, fileerimisnuga Lõikelauad 2 Pannilabidas, supilusikas, teelusikas 1+2+1 Pudrunui 1 Riiv 1 Vispel 1 Lihahaamer 1 Küpsetuspaber, foolium, toidukile 1+1+1 Serveerimisvahendid Veeklaas 2 Eelroa kahvel ja -nuga, prae kahvel 2+2+2+2+2 ja ­nuga, järelroa dessertkahvel Söögilauad, abilaud 1+1 Laudlina, salvrätik 1+4 Eelroa taldrik, praetaldrik, järelroa 2+2+2+1 alustaldrik, Leivataldrik Magustoidu pokaal 2 Lillevaas 1 Leivakorv 1 14 Käterätik, paberkäterätik 1+1 Veekann, alustaldrik 1+1 Maitseainetekomplekt 1

Toit → Toitlustus
79 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toitude serveerimine

Eelis- korraga saab teenindada palju kliente, tööjõukulu väike Nouvelle cuisine- roogade serveerimine taldrikul, millele asetatakse portselanist v. hõbedast kupliga kate Vaagnateenindus Nimet. Ka serveerimiseks prantsuse moodi Toit serveeritakse vaagnalt ringipakkumise teel Kelner pakub vasakult Klient tõstab ise endale serveerimiskahvli ja- lusikaga toitu Kliendi soovil tõstab toidu kelner Tõstmisel moodustatakse tangid- lusikas all, kahvel peal Kahvli kumerus jaab allapoole Kasutatakse peamiselt pidulikel vastuvõttudel Nõuab teenindajalt kõrget proffessionaalsust Kui on kaks pakkujat, alustatakse nii peremehe kui perenaise paremalt käelt ja pakutakse paremale Tavateenindus- vaagna võib järelejäänud toiduga lauale jätta Banketiteeninduses- vaagen viiakse pärast ringipakkumist ära Koduses stiilis serveerimine Family style Nimet. Ka serv. Vene moodi

Turism → Restoraniteenindus
81 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Köögis kasutatavad serveerimisvahendid

Plastmassist toiduriistu võib kasutada väli- ja konverentsiteeninduses. Nagu taldrikud ja klaasid, jagunevad ka toiduriistad sarjadesse. Sama tootja eri ssarjade riistad võivad olla erineva suurusega, mida tuleb nende valiku puhul arvestada. Kui on valitud suuemamõõdilsed taldrikud ja klaasid, peavad toiduriistad olema proportsioonis suuremad. Toidu- ehk söögiriistad jagunevad söömis- ja serveermisriistadeks. Söömisriistad on noad, kahvlid ja lusikad. Praenuga- ja kahvel on kõige suuremad. Praenoa pikkus on tavaliselt 21-22 cm, ja praekahvli pikkus 19-20 cm. Suupiste- ja dessertriistad on suurusjärgu (1-2 cm) võrra väiksemad. Neid võib kasutada lastele 9 serveeritavate praadide söömiseks. Teistest riistadest erinevad mõnevõrra kala praeriistad: notera on laiem ja võib mõne sarja puhul meenutada kala kuju., kahvel on

Toit → Toitlustus
22 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Erni Hiire elulugu

Sussivussiseb tuli, ohverdan mina Konna säristes tuleltudiksel Keskel tooresrasked suitsumüsa Sitke suitsumüsa põsil Venib silm, teine silm, Suu kui kuu luitund ja lage lõdvalt laius: Nägin muigas..... kadus! Aastate aadrist kuivetand muigas Tõmmasin pussi, kiskusin kraavega rinna Sulistes sügavas kaevus Kahvel käsi haaras põhjast. Võtsin siis ja heitsin tulle Lämme ja pehme südame Huuu! Laiaks läks Sussivussises veel miski Tuli limane limpsas keelt. Mina? Ees podises kärbesseen koitunud purpurist Solgitud süda! Rusik neile naad naad !!!... järelkaja Tanttant tantsi kantsi käikest Läikest linn ja tolm ja tuhatkolm Kaks raks vaks maad rakka ette

Eesti keel → Eesti keel
7 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Hannes Võrno

Tallinna Lilleküla Gümnaasium Riho Rästa XII a Referaat telesaatejuhist Hannes Võrno Uurimustöö meediast Juhendas Epp-Mare Kukemelk Tallinn 2010 Sisukord Referaat telesaatejuhist Hannes Võrno................................................................................1 Sisukord............................................................................................................................... 2 Sissejuhatus..........................................................................................................................3 Elu........................................................................................................................................4 Hannes Võrno kohta on öeldud, et ta on universaalne kaubamärk mis on teistest parem kuna temast ei ole saanud kas näiteks ,,miljonäri Hann...

Meedia → Meedia
11 allalaadimist
thumbnail
6
pdf

Tervislik toitumine referaat

Aloe vera vesi Taiwan vegan 1,25 E418 ära, taara pudel Juustu-sibula Eesti E621 , E635, e330, e270 - Hoia Eestimaa puhas, mingi klaas ja kahvel 0,60 Kile leib Corny batoon Saksamaa e170, e322 -- - 0,59 kile Kreeka jogurt punase Eesti E440, e412, e330, e263, Tunnustatud ettevõtte identifitseerimismärgis 1,09 plastik apelsini Kana Eesti - - - 3,39 plastik

Loodus → Eesti keskkonnakaitse...
6 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hanne Võrno

Hannes Võrno on sündinud Rakveres lehekuu esimesel päeval aastal 1962. Aastal 1984 lõpetas ta Rakvere 3. keskkooli, seejärel suundus ta Tartu kunstikooli. Veel on Hannes Võrno õppinud Tallinna Kunstiülikoolis, erialaks moekukst. Selle kooli lõpetas ta aastal 1993. Hannes Võrno isa töötas kinomehaanikuna ja vahel vedas suure tsisternautoga piima kokku, hetkel on isa pensionil. Hannese ema on alati tegelenud õmblustöödega ja hetkel õpetab ta ühes õmbluskooli. Hannes Võrno ei ole abielus, vaid elab koos Häli Veskaruga,, neil on kaks poega Joosep, 11aastane ja Luukas 8 aastane. Vabal ajal meeldib Võrnole jahilkäimine. Hannes Võrno on isegi Aafrikas lõvijahil käinud. Sellest reisist jäid talle head mälestused ja ta rääkis,e t ta tahab sinna kindlasti tagasi minna. Hannes Võrno on tuntud eelkõige humoristina ja saatejuhina, veel on ta tuntud poliitikas ja viinaselajal moekunstnikuna. Hannes Võrno tegutseb ka kaitseväes, tema auaste on ohvitse...

Kirjandus → Kirjandus
9 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kreeka toidud ja köök

kreeklaste toidulaual on tähtsal kohal kala ja teised mereannid; Juurviljad on hõivanud kreeka köögis olulise koha; Kreeka kliima soodustab viljapuude kasvu ja kohalikel müügilettidel leidub uskumatult lai valik erinevaid puuvilju Kõige tähtsam kõikidest Kreekas kasvavatest kultuuridest on kahtlemata oliiv. 14.12.12 4 Lauakombed Ennem söömist seistakse ja istutakse alles siis, kui lubatakse; Söömise ajal on kahvel vasakus käes ja nuga paremas; Küünarnukke ei tohi laual hoida; Veini klaas tuleb hoida pool täis , kui enam ei soovi veini juurde; Kui on külas aukülaline, siis vastuvõtja annab külalisele ühe röstsaia ja aukülalisena tagastab röstsaia hiljem; 14.12.12 5 Rahvusroad tüüpilised rahvusroad on: stifado ­ guljass sibulaga, arni psito ­ grillitud lambaliha, pastitsio ­ pastatoidud ja paljud teisi roogi;

Toit → Toitumise alused
39 allalaadimist
thumbnail
20
pptx

Hannes Võrno

HANNES VÕRNO Fred-Georg Pääro 2017 Hannes Võrno • Sündinud 1. mail 1969 Rakveres • Saatejuht • Humorist • Moekunstnik • Poliitik • kaitseväelane Õppingud • 1976-1984 Rakvere 3. Keskkool • 1980-1984 Rakvere Lastemuusikakool • 1984-1988 Tartu Kunstikool (kunstiline kujundamine) • 1988-1993 Eesti Kunstiakadeemia (moekunst) • 1993-1994 Burg Giebichenstein Hochschule für Kunst und Design, Halle, Saksamaa • 2005-2006 Kaitseväe Lahingukool • 2012 Kõrgem Sõjakool • 2013 NATO School Oberammergau, Saksamaa • Ta on õppinud moekunstnikuks ja disaininud Sangarile meestesärke • Aastatel 2003-2011 oli ta Isamaa ja Res Publica liige ning kuulus Riigikogu X koosseisu, kuid lõpetas oma volitused 2003 aastal • 2011-2015 oli ta Eesti Kaitseväe Teavituskeskuse ülem • Teda on autasustatud kaitseministri ja NATO medalitega rahvusvahelisel missioonil osalemise eest • 2015 aastal sai ta Kaitseväe eeskujuliku teenistuse risti • Tema sõjaväel...

Ühiskond → Ühiskond
2 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Turism

1. Reisikorraldaja - on reisiettevõtja, kes koostab pakettreise ja pakub neid müügiks või müüb ise või teise reisiettevõtja kaudu. (Goadventure, Reisiekspert, Germalo Reisid) 2. Paketireis - reisikorraldaja poolt ühtse hinna eest pakutav, eelnevalt kindlaks määratud ja vähemalt 24 tunni jooksul osutatav vähemalt kahe järgmise reisiteenuse kogum: sõitjateveoteenus; majutusteenus; muud reisiteenused, mis ei ole sõitjateveoteenuse või majutusteenuse kõrvalteenused ja mis moodustavad koguteenuse olulise osa. Pakettreis on ka reisiteenuste kogum, mida osutatakse vähem kui 24 tunni jooksul, kuid mis sisaldab majutusteenust. Pakettreisi kirjeldus või muud tarbijale edastatavad lepingutingimused peavad vastama võlaõigusseaduses sätestatule. Paketireis omab fikseeritud hinda. 3. Külalisest vasakult esitletakse vaagnaid, pudeleid, sest seda mugavam võtta parema käega (kahvel on samuti vasakul). Külalisest parema...

Turism → Eriala
3 allalaadimist
thumbnail
8
odp

Inglise keel sõnad

He - mees He is my father. - Tema on minu isa. She is my sister. - Tema on minu õde. He is my brother. - Tema on minu vend. I am your friend. - Mina olen sinu sõber. Who is she? - Kes tema on? She is my friend. - Tema on minu sõber. Mis see on Look - vaata plate - taldrik What is this? - Mis see on? bowl - kauss It is a box. - see on kast. knife - nuga Open it, please. - Tee see lahti, palun. fork - kahvel It is a plate. - See on taldrik. water - vesi This is a knife. - See on nuga. . Loomaaed Look! - Vaata zoo - loomaaed What is that? - Mis see on? panda - panda That/This is a panda. - See on panda. tiger - tiiger Very good! - Väga tubli! lion - lõvi Thank you! - Aitäh! monkey - ahv That/This is a tiger. - See on tiiger. elephant - elevant Look! A shark. - Vaata! Haikala

Keeled → Inglise keel
3 allalaadimist
thumbnail
13
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK

Tõstelabidas 1 Sõel 1 Serveerimisvahendid Kohanäitamistaldrik 2 Pearoataldrik 2 Eelroataldrik 2 Leivataldrik 2 Magustoidupokaalid 2 Joogiklaasid 2 Pearoanuga ja -kahvel 2 Eelroanuga-ja kahvel 2 Magustoidulusikas 2 Söögilaud 1 Abilaud 1 Toolid 2 Laudlina 25-30cm 1 Kandikud 2 Maitseainete 1 komplektid Lillevaasid 1 Salvrätik 2 Paberist salvrätikud 6 Kelnerirätik 1 Poleerimisrätik 1 Muud Toidukile 1 Kummi kindad 5 5 paari paari 8

Toit → Kokandus
81 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun